login |

Pilot: How To Get Away With Murder

2014. 09. 26. 19:57 - Írta: human

99 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Na, végre egy olyan pilot, aminek 100%-osan érdekel a folytatása, nem csak belenézek majd, hogy hátha javul, mint jó pár őszi drámánál. Persze nem pontozom az egekbe a How To Get Away With Murder-t, de az érdekes felvetés és a múltbeli tapasztalataim miatt mindenképp látni akarom még.

Tegnap volt az ABC-n a Shonda Rhimes-nap, aminek keretében a Grey’s Anatomy és a Scandal mellé az új sorozata is csatlakozott. Mi közös a régi veteránokban? Az első évadja mindkettőnek remek volt. Igen, még a Grey’s-nek is, de a Scandal-nek főleg, a heti ügyek és a főszál közötti egyensúly nagyon el volt találva, amit a remek karakterek csak még tovább emeltek.

A How To Get Away With Murder is ilyesminek tűnik, ezúttal talán még Olivia Pope-nál is keményebb női főhősnővel, akit Viola Davis alakít – ezzel igazi nagyágyú ült a sorozat főszereplői székébe. A többieknek még el fog tartani egy ideig, amíg kikászálódnak a kliséik tengeréből.

Várjunk csak, miről is van szó? A főhős keménykezű ügyvéd, de olyan aki egyetemen tanít, onnan szerzi be a friss húst a cégébe. Minden évben kiválaszt 4 tanulót, akiknek tulajdonképpen az alja munkákat kell elvégeznie, és most egyáltalán nem a kávékészítésről van szó. Mindent be kell vetniük, hogy segítsék az aktuális ügyet, néha még a testüket is.

Ennek megfelelően a diákok eléggé klisésre sikerültek első ránézésre. Van itt törtető, aki tudta mi vár rá, van olyan aki tudta, de végül mégsem hiszi el, na és persze itt a naivunk is, akinek fogalma sem volt semmiről, de talán pont emiatt lesz a legügyesebb a dolgokban. Majd kiderül.

Igazából talán ez a sorozat egyik legnagyobb baja, hogy egyelőre a 2D figurák, akik rögtön flashforwardot kaptak, kicsit semmilyenek, a főszereplő pedig inkább antihős-kategória lesz, így rögtön el is vágja pár embernél a sorozat esélyeit.

Ami mindenképp elmondható a pilotról, hogy remekül megalapozott az évadnak. Megkaptuk a gyanakodó tekintetekkel teli fő ügyet, egy fiatal lány megölését, amihez érkezett pár információ is, közben pedig a heti esettel bemutatták az egész sorozat dinamikáját, ami mindenképp érdekesnek tűnik.

Reálisan olyan hét pont köré lőném be, de a Scorpionokkal és Laurákkal teli őszön kapjon egy 8/10-et, repültek a percek és jöhet a folytatás.

99 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 09. 26. 15:10

Hát, ez elég intense volt. Főleg az első fele pörgött, végig az érdekelt, hogy mi lesz a következő húzás. 7/10

Pocok - 2014. 09. 26. 20:19

wow, jól hangzik. Már töl… már kölcsönzöm is.

zac - 2014. 09. 26. 20:24

Egyelőre a szezon pilotja nálam, simán 7/10. Az egyedüli dolog ami zavart benne, az az, hogy a fekete gyerek állandóan kapkodta a fejét, mint valami kiskutya ami rácsodálkozik az új dolgokra, ezt leszámítva az egész bejött.

napocskin - 2014. 09. 26. 20:33

Számomra Viola Davis volt a fő vonzóerő, miatta néztem bele a pilotba (meg Billy Brown miatt), úgy, hogy semmit nem tudtam az egészről. Nem lett rossz, bár engem például az állandó zene idegesít egy kicsit – értem, hogy hangulatfokozó elem, de valahogy túl tolakodó. A sztori viszont érdekesnek tűnik elsőre, ha a karakterek nem is mind (a hosszú barna hajú csaj borzasztó rossz színésznő ráadásul). Maradok egy darabig legalább. (Igen, a Scandalt is szerettem eleinte, de úgy a harmadik évad elején olyan unalomba fulladt, hogy otthagytam, és vissza se néztem.)
Egyébként hátha valaki olvasta a Secret History c. könyvet (Donna Tartt), amit azóta várok, hogy megfilmesítsenek (vagy sorozatnak még jobb lenne), mióta először olvastam úgy húsz éve. :-) Engem arra emlékeztetett egy kicsit ez az egész.

a Kati néni - 2014. 09. 26. 20:45

Amikor néztem a Doktor Szöszi első részét (másodjára, most nyáron a Coolon), pont azon gondolkodtam, hogy ebből az ügyvédgyakornokos témából (1 szuperjogász + néhány jogi hallgató) milyen fasza szériát lehetne csinálni úgy, hogy keverjük benne a Grey’s Anatomy + House + Elementary + The Good Wife elemeit.

Zyta - 2014. 09. 26. 21:05

Tényleg baromi jó volt és tényleg repültek a percek, még gondolkodni sem volt időm közben, csak feszülten vártam, h mi jön még. Így kell pilotot csinálni. Egy ilyen pilot után sokkal könnyebb lesz az ilyen “á, nem volt rossz, egynek elmegy” újoncokat rögtön kaszálni.
Egyébként nekem a Scandal pilotja annyira nem jött be, h nem is folytattam tovább, szóval ahhoz képest is érdekes, h ez mennyire bejött.

S84 - 2014. 09. 26. 21:32

Elsőre 1:1-ben Scandalnak tűnik.
Az első évad ott is marha jól össze volt rakva, amit egy más de még jobb második követett.
Remélem itt nem lesz se veled se nélküled szerelmi szál :D

Neoprimitiv - 2014. 09. 26. 21:33

Nekem vegyesebb az összbenyomásom, de lehet, hogy azért, mert a kölykök túlságosan irritáltak, vagy csak gyengék voltak. Viola Davis-nek viszont legalább olyan jelenléte van, mint James Spader-nek, nem fogok csodálkozni, ha sokan akár csak miatta is maradni akarnak majd.

A felállás engem egyébként leginkább a Shark-ra emlékeztetett.

(winnie kérdezted a hadarós sorozatokat: itt az újabb jelölt, bár szerencsére nem mindig.)

Shannen - 2014. 09. 26. 21:39

Nálam az idei egyik legjobb pilot, mondjuk kb. erre is számítottam. A Grey’s és a Scandal is nagyon jól indult, nem vártam itt se mást.
Viola Davis valóban már önmagában nyerő, és ezzel itt már fordult is a kocka a Scandal-hoz képest, ahol inkább a mellékszereplők a húzóerők sokaknál.

Imádom az ennyire pörgős sorozatokat, remélem fogják tudni tartani végig ezt a dinamikát, és izgalmas lesz a kibontása annak a 3 hónapnak, és az ifjú tanoncok is kapnak majd egy kis árnyalást.

A pilot így 8/10 és alig várom már a jövő hetet.

Liafen - 2014. 09. 26. 22:28

Viola miatt néztem meg, egyik kedvenc színésznőm, benne nem is csalódtam. Na meg a pilotban sem annyira, sztori tetszik, jól összerakták, jó kis pörgős rész volt. Egyedül nekem is a karakterekkel van baj (sans Davis), elképesztő gyengék és szerintem idegesítőek is, főleg a Harry Potteres srác (most ő Seamus volt vagy Dean?), ami hosszútávon aligha lesz jó, ha így marad. Remélem nem.

Kartauzi - 2014. 09. 27. 00:31

Nagyon nagyon jó volt! Egyedül azon gondolkodom, hogy fognak ebből az alap felütésből 2-3 évadnál többet csinálni? Kicsit félek tőle, hogy ez a felütést film 2.5 órájában nem lehetne kifejteni, de sorozat 10x órájába vontatottá válik. Azért a szőke csajos főszál mellett azt se feletjsük el, kit égetnek el. Biztos vagyok benne, hogy lesz az évadnak semmitmondó része is, de rég ütött meg engem így pilot, amin utána több órán keresztül gondolkodtam, és várom a folytatást.

human - 2014. 09. 27. 01:25

Kart: mivel a prof láthatóan szomorú volt a csaj halála miatt, aki a diákja volt, így szerintem összefügg a két ügy

Neoprimitiv - 2014. 09. 27. 08:46

Kartauzi: elég komoly tétbe merném fogadni, hogy amit a pilotban láttunk az red herring és szerintem már az évad közepére meg fogjuk tudni a csavart benne.

Első blikkre én azt mondanám, hogy a négyes azt hiszi, hogy Davis tette, neki akarnak segíteni a hulla eltüntetésével. E helyett csak még jobban összekuszálják a szálakat és majd jön a “tudom mit tettél tavaly nyáron” zsarolás.

Ebből a szálból egyébként nem is kell (nem is lenne szabad) 2-3 évadnál többet kihozni, szerintem még az is sok. Tessék szépen kibontani, lezárni és közben apránként felvezetni egy másik, akár ettől teljesen független konfliktust, amire utána át lehet lépni. Ott a Person of Interest, ha minta kell. Ha jól dolgozzák ki a szereplőket, akkor az új bonyodalom bármelyikükhöz kapcsolódhat, nem kell mindent Davis köré építeni.

Cyrax - 2014. 09. 27. 08:51

A legvárósabb pilotom volt, az utóbbi egy évben a sok csalódás után ez még jobbra is sikerült, mint amire számítottam. Rég nem láttam ennyire jól összerakott és izgalmas nyitórészt, már tűkön ülök és várom folytatást a Scandal mellett!

-T - 2014. 09. 27. 09:17

Nagyon jó volt a pilot, szinte minden perce lekötött. Tegnap még 2x újranéztem. Tetszett ez a párhuzamos “történetmesélés”, a rész végi csavar pedig ütött.
Nagyon várom a folytatást. 9/10

Kartauzi - 2014. 09. 27. 10:32

@Human: Igaz, a barát tette duma is sejtetett valamit

@Neon: Nem is erre a bonyodalomra gondoltam, hogy évadokon ár fogják húzni, de kíváncsi leszek, hogy ebben a témában, hogyan fognak új helyzetket írni, mert ha minden évad elején meghal valaki, aztán jól megússzák, azt nehezen tudom élvezni.

Summa mummarum remélem az író bácsik/nénik jó évadod rittyentenek össze nekünk, aztán meg majd meglátjuk.

mkfad - 2014. 09. 27. 12:00

who killed rosie larsen’s friend

LaCRossE - 2014. 09. 27. 13:14

Pörgős és végig jó kis pilot volt, nem csalódtam benne, eddig a legjobb országos. A pontszámmal egyetértek, Viola hatalmas telitalálat főszereplőként, a leggyengébb a Harry Potteres gyerek eddig, illetve a “meleg” csávó is eléggé klisés és idegesítő.

winnie - 2014. 09. 27. 13:34

de ha nem meleg a csávó, akkor máris nem akkora klisé:)

m76 - 2014. 09. 27. 14:07

Nekem leírás alapján nem nagyon jön be. Köcsögösködő főnök, aki kulimunkát a beosztottra hagyja, és megszöksz vagy megszoksz? Minek nézzek ilyet, kapok belőle eleget a való életben.

DaMan - 2014. 09. 27. 14:11

Egyedül a nézettségéről született facebook-post miatt kezdtem bele, de maradok a szezonra, az már biztos. Az újoncok közül a Gotham mellett a második legígéretesebb, kérdés, hogy melyik esik először / melyik esik a legnagyobbat a szezon végére. Jó lenne, ha egyik sem lenne mindkettőre a válasz, de majd az idő eldönti. A karakterek amúgy bejönnek, de a végét máshogy írtam volna. Persze akkor lehet, hogy nem nézik annyian, mint jövőhéten fogják..

LaCRossE - 2014. 09. 27. 14:24

winnie: ezért is tettem idézőjelbe, mert ebben még közel sem vagyok biztos. :)

winnie - 2014. 09. 27. 14:33

m76: ez a house, amit irsz:) itt még nincs kulimunka, inkabb otletelest ker toluk. meg nem kocsog, hanem szigoru, verprofi, hazudik es torvenyt sert, ha kell a vedelem erdekeben. akkor is, ha bunos az ugyfele.

holly - 2014. 09. 27. 14:47

ááááá, hát ez szuper volt! a The Secret History című könyvre emlékeztet, tuti, hogy valamennyire – még ha nagyon kis mértékben is – de alapjául vették a sorozatnak, sok hasonlóságot látok. mindenképpen maradok a folytatásra én is, remélem, tudja a sori tartani mind a minőséget, mind pedig a nézettséget.

Julian Plenti - 2014. 09. 27. 16:21

A srác a Harry Potterből (amit soha nem láttam) nekem az őr a Sherlock 3/2-ből, aki gyenge, de szerintem még nem is ő a legrosszabb, egyelőre mindegyik diák nagyon sablonos.
Lesz ez még jobb is, és az első évad mindenképp nézős.

Neoprimitiv - 2014. 09. 27. 17:04

Kartauzi: lehet, hogy én vagyok túl optimista, de annál, hogy minden évad elején meghal valaki, aztán megússzák, még én is ötletesebb konfliktusokat tudnék írni. SR is bakizott már, de azért az eddigi munkássága alapján elég jó esély van arra, hogy nálam egy picit jobb érzéke van a forgatókönyv íráshoz.

Bambusznád - 2014. 09. 27. 19:37

Jó pilot volt nagyon, alig várom a folytatást.

Most kicsit gondolkodóba estem, hogy lehet darálva jobb lenne megnézni, de szerintem nem fogom kibírni addig, és nézem majd hetiben.

zolkó - 2014. 09. 27. 22:58

Nem volt rossz, de az a cliffhanger….te jó isten, az valami förtelmesen ócska volt, és a “párocskák” (?) között vetett kétértelmű összenézéseknél is forgattam a szemeimet, hogy ezt most miért kellett. Értem ezt arra, hogy itt is az megy majd, hogy a szex+megcsalás+érdekek lesznek kizárólag a fő motivációk? Mert akkor ez is átcsaphat valami blőd baromságba.Több “jogi esetet” és kevesebb magánéletet, és akkor jóban leszünk.

DarylD - 2014. 09. 27. 23:11

Na, ezen most meglepődtem, nem hittem volna hogy ennyire tetszeni fog. Kellően pörgős és érdekes volt a pilot, külön jó volt Walt-ot viszontlátni főszerepben. Negatívum nálam, hogy a főszereplő nő karaktere egyelőre nagyon unszimpatikus, de ha ezt a szintet sikerülne megtartani a továbbiakban elnézném ezt is.

winnie - 2014. 09. 28. 00:07

“Nem volt rossz, de az a cliffhanger….te jó isten, az valami förtelmesen ócska volt”

no de…, mi volt a baj a cliffhangerrel?:) már ha a halottra gondolsz és nem az eltűnt lányra. hiszen várható volt, hogy valaki ismert. ha pedig ismert, akkor valaki nem lett volna ócska, ő pedig ócska? miért?

LaCRossE - 2014. 09. 28. 00:31

DarylD: Walt?

sehrezad - 2014. 09. 28. 01:10

Erős volt ez így elsőre, jó kis sorozat lesz. Bár a tempó néha túlpörgött, amivel nem önmagában lenne baj, de sematikussá váltak a gyors vágások.

Isteee - 2014. 09. 28. 16:59

pár percig eltartott, míg összeraktam a fejemben, hogy tényleg flashforwardot kapunk, és nem flashbacket :D
Tetszenek a szereplők, bár tényleg nem sok idő volt rájuk, de annyira pörgős volt, hogy kell a folytatás mindenképpen :)

zolkó - 2014. 09. 28. 18:55

@winnie Az ócskaságot úgy értettem, hogy amikor másodszor mutatták a férjet, már nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy ő lesz a …..(no spoilers). Szóval ez a részben kiszámíthatóság, ami nem tetszett, jobban örültem volna, ha ezen a téren is kapok egy gyomrost, így viszont tényleg csak annyit mondtam : meh. És ez nem azért, mert hú de mekkora nagy szakértő lennék, hanem csalódtam olyan szempontból, hogy azt éreztem, hogy kaptunk egy klisét, ami nekem tönkrevágta egy picit, az amúgy pörgős, ígéretes pilotot. Ha ugyanezt a 2., vagy még későbbi részek valamelyikében kapjuk, szavam nem lenne.

yeeeyha - 2014. 09. 28. 21:51

Engem egy hülyeség zavart: a csajnak tényleg az szúrt szemet, hogy a jócskán középkorú titkárnő szemüveget visel és ezért minden szemészt felhívott, aki szóba jöhetett? A többi húzáshoz képest ez szörnyen béna volt szerintem.
De legalább lendületes pilot volt, remélem a 4 fiatalnak nem ennyi lesz az össz mélysége és akkor rendben lesz minden.

Dor Ka - 2014. 09. 28. 22:34

téényleg… nemrég olvastam azt a Donna Tartt könyvet (A titkos történet), amiről feljebb is írtak… arra hasonlít az egész sztori hangulata. (és a könyv elolvasása után én is veszettül keresni kezdtem, h. hol a film?! hát itt… várom a folytatást, végig lekötötte a figyelmemet).

winnie - 2014. 09. 29. 07:46

zolkó: ezért nem értem, mert ilyen alapon más szereplőket is mutattak egyszer, kétszer, háromszor. bárki lehetett volna. tudtuk, hogy olyan lesz, akit ismerünk. sőt, sokkal egyértelműbbek is voltak a férjnél.

számomra például egyértelmű volt, hogy a tanáruk lesz a halott. de mivel négyen voltak ott, sokaknak az volt egyértelmű, hogy az ötödik diák van a szőnyegben. vagy az eltűnt lány. persze, a férj is lehetett volna, de nem túl nagy eresztés őt megtenni, nem is ütött igazán. (viszont persze, hogy mutatták, hiszen volt szerepe a pilotban, fel kellett fedni, hogy megcsalás történik.)

Lore - 2014. 09. 29. 18:32

Azt hiszem hogy egy uj sorozatot talaltam ami tetszet is.Teljesen uj nkm mert meg soha nm neztem ilyen birosagost ugyhogy kellemes csalodtam.A fo problema adott,gyilkossag,gyilkossag es talan egy gyilkossag amit sztem nm is a negy tanonc kovetet el.jo kezdes volt 7.5/10.

Adaam - 2014. 09. 29. 18:35

Eleinte nem terveztem bepróbálni a sorozatot, de az indulás előtt pár héttel végül úgy döntöttem, hogy egy próbát megér, azt hiszem, nagyon jól tettem, hogy megnéztem a sorozat pilotját.
Ennyire jó pilotot régen láttam. Pörgött, végig fenntartotta a figyelmemet. Nekem jelenleg senkivel sincs nagyobb problémám, maximum a főszereplő, de még őt is tudom kedvelni valami miatt.
Végre egy olyan újonc, amit nagyon fogok szeretni.

kanka - 2014. 09. 30. 10:57

Hú rettentően bejön.már kb az első promo óta kinéztem magamnak mikor viola davis beállt a jamera elé és belemondta hogy how to get away with murder..ú még a hideg is kirázott mondom ez jó lesz.plusz rettentően birtam a nőt a segitség c. filmben.és eddig nagyon bejön a sori :)

wice - 2014. 09. 30. 22:20

Liza Weil!!!!

Furaha - 2014. 10. 03. 21:59

Ez a 2. rész nekem nem tetszett annyira, mint az első. Valahogy nem találták el a heti ügy/magánélet/jövőbeli szál arányt. Mindennel foglalkozni akarták, de így végül mindegyik szál súlytalan, kurta-furcsa lett. Különösen a három hónap múlva szállal voltak problémáim, hiába fedtek fel új dolgokat, idegesített, hogy újra meg kell néznem 5 percet belőle, kb. 20 másodperc új anyagért.

Marcipáncica - 2014. 10. 04. 13:42

Most nyomtuk le az első részt.
Hát rég láttam ennyire ütős első pár másodpercet, a zene a pörgés, nagyon ott volt! Megalapozta a hangulatot nagyon. Első rész alapján eddig nagyon tetszik. A főszereplő nő nekem szimpatikus, alapvetően bírom az ilyen kemény, sz*rkavarós női karakzeteket. A többiekkel sincs gond. Maradok.

Marcipáncica - 2014. 10. 04. 16:26

Második rész is kipipa. Továbbra is nagyon bejön, egyre inkább kezdem megkedvelni a szereplőket és a történet időben előre-hátra ugrálós rendszerét is. Mindig csak apró morzsákat kapunk a jelenben játszódó eseményekhez, kis válaszokat a múltbeli történések fényében. Külön öröm a fekete nyomozó, őt a SoA-ban is nagyon bírom, kellemes karakter.

winnie - 2014. 10. 04. 17:31
sherlock20 - 2014. 10. 04. 17:32

Azért a 2. rész sajnos messze nem volt olyan jó, mint a pilot, de egyelőre azért még nézős.

Ha az 1×01 8/10 akkor a 2. rész egy 6/10… 3. rész vízválasztó lesz most

egy igazi szakember - 2014. 10. 04. 20:49

Nem!

Tyberius - 2014. 10. 05. 15:12

Hát erősen csökkent az érdeklődésem a második rész után. Egyébként ez a szerkezet a Damages-t és a The Firmet idézi nálam, de ott valahogy jobban működött a flashforward/flashback kombináció.
Aztán ez a sok kavarás kezd kicsit idegesítő lenni, amin az utolsó jelenet semmit nem javított…
Részemről ez itt kasza, ha pozitív véleményeket hallok felőle, akkor még belelesek később…

sandor555 - 2014. 10. 06. 10:43

Az egész koncepció nekem nem jön be…

Alex20 - 2014. 10. 07. 16:03

Nekem nagy meglepetésemre nagyon bejött a sorozat, pedig a Scandalt nem szerettem, szenvedés volt belőle az a 2 és fél évad is, amit láttam, de a How to Get Away with Murder sokáig nézős lesz, ha marad ilyen jó :)

Atyagatya - 2014. 10. 10. 19:16

Ütős pilot után egy enyhébb de még mindig ütős 2. rész jött.
1 rész 9/10 után 2. még mindig 8/10.
Mindenképp nézős lesz.

CyClotroniC - 2014. 10. 11. 02:24

Vicces, hogy a leírás alapján pont olyanra számítottam, mint amilyen végül a pilot lett, de a trailer rohadtul elbizonytalanított anno. A lényeg, hogy nagyon bejött a pörgése, míg nem laposodik el, tuti maradok néző.

_Peter - 2014. 10. 11. 19:09

3 rész esélyt adtam, kasza. Az ötlet jó, de a megvalósítás valahogy nem jött be. Az ügyvédnő rémes, a többi karakter se érdekelt Rosie Larsenen kívül. A csipet-csapat vicc, a jószívű szerencsétlen, a műmájer kavarások, minden részben mellékelt ábrával kikiabálni a nézőnek, hogy az egyik bzi, talán a csendesebb Jennifer Connelly hasonmás nem zavart egyedül. Nem értem miért kell a két érdekesnek tűnő fő szál mellett még gagyi heti ügyekkel vacakolni. Amiket nevetséges megoldásokkal zárnak le. Annyira béna.

jolly - 2014. 10. 21. 09:58

Tegnap este néztem meg az eddigi részeket, és megvettek a folytatásra, nagyon tetszett. Viola Davis fantasztikus, de szerintem a srácok sem rosszak – a gazdag srácot érzem még gyengének, de remélem építenek még valamit a karakterére. Amit sokan klisének éreznek, a meleg srác nálam külön plusz pont, azt hittem, hogy valamelyik csaj veti be a testét az információért – na az lett volna klisé.
Plusz pont a hármas felépítésért: ügyvédnő magánélete, aktuális ügyek, és Rebecca pere. Várom nagyon a következőt!

secret - 2014. 10. 22. 01:45

10/10 a negyedik rész. még ha sejtettük is.

Aragorn83 - 2014. 10. 27. 23:56

Egyre jobb ez a sorozat. Az 5. rész is ott volt a szeren.

Nekem nagyon bejönnek a heti ügyek is. Sőt jobban, mint a főszál. Már csak azért is mert már a pilot végén ellövik előre, hogy Samet próbálják eltüntetni Connorék. Az inkább csak azért érdekes számomra, hogy hogy keveredtek bele mindannyian a gyilkosságba Asher-ön kívül.
Nagyon tetszik, hogy betekintést nyerhetünk az ügyvédek, az ügyészek és a bíróság munkájába és mindennapjaiba. Például a legutóbbi rész kapcsán fogalmam se volt róla, hogy létezik az Esküdtszéki szabotázs (Jury Nullification) fogalma. Hogy az esküdteknek nem kötelességük, objektívan ítélni, joguk van akár a szubjektívan is dönteni, mégsem tudhatnak ennek a létezéséről és törvénybe ütközik. Ez kissé kettős a számomra és pont a család bántalmazó zsaru ügye volt erre a legjobb példa. Objektíven el kellett volna ítélni a srácot rendőrgyilkosságért, de közben kiderül az egész háttere. És minden részből tanult az ember valamit. Például, hogy egy tárgyalás előtt, hogy zajlik az esküdtek kiválasztása. Tetszik, hogy számomra a jog eddigi idegen, sokszor száraz és érthetetlen világát közérthetővé sőt élvezhetővé teszik.

sehrezad - 2014. 10. 28. 19:46

Az ötödikben a végére vártam még egy cinikus csavart, hogy mégsem volt bántalmazó a zsaru, de most maradtak a “szebb” verziónál.
Végre volt egy igazán jó jelenet, a 4. végén, amikor az ügyvédnő leszedi a makeupját és a parókáját.

Golyo - 2014. 10. 31. 19:55

Wow. Ez a rész elég ütős lett. Eddigi legjobb.

horrigan - 2014. 11. 01. 00:13

Na ez igen, egy erős rész volt.

Asher karaktere ki lett bontva. Így már nem a “leggyengébb láncszem”. Azt hiszem, egy olyan sorozattal állunk szemben, amely esélyes többévados karrierre. Színészek, karakterek, mind az átívelő, mind a heti történetek, vágások, minőségi fordulatok nagyon ott vannak.

Lassan kezd az egyik kedvenc sorozatom lenni.

jolly - 2014. 11. 02. 13:21

Kezd teljes mértékben megvenni a sorozat :) Ez a rész is nagyon jó volt, de azért még ott nem tartok, hogy megjegyezzem a neveket (az nálam már komoly fokozat)

Cyrax - 2014. 11. 02. 13:29

Továbbra is bejövős, viszont Viola Davis most már kb. minden részben látványosan küzd azért az Emmy-ért… :)

Benjy - 2014. 11. 02. 21:41

Vajon a téli szünet előtti utolsó epizódra érjük be a flash forwardot?

Amúgy eddig nagyon erős a sorozat, az egyik legjobb újonc sorozat az országos csatornák őszi kínálatából. Viola Davis hatalmas plusz, nagyon jól hozza a szerepét. Ami még szintén pozitív hogy viszonylag jól eltalálják az arányokat, nem érzem azt hogy mindent patikamérlegen adagolnának.

Moncsa27 - 2014. 11. 07. 18:47

Na ez a mai is brutális volt…eldobtam az agyam szó szerint. Hosszú évek óta először mondom azt, hogy VÉGRE egy iszonyat jó sorozat. Pörög, elsőre azt hiszi az ember, hogy kiszámítható a cselekmény, erre minden egyes rész vége előtt 3 perccel csak úgy bedobnak egy atom bombát, hogy “nesze gondolkozz egy hétig ezen”.
Egy szó mint száz, első rész döcögős indulása után PERFECT. Bocsánat a zagyvázásért, de kb 3 perce fejeztem be a mai részt, és a hatása alatt vagyok.

Golyo - 2014. 11. 07. 20:04

Szerintem ez a mai elég lapos volt. Nem sokat haladtunk előre, nem volt másik ügy. A rész végén a nagy bejelentés az egyetlen komoly fejlemény.

Cyrax - 2014. 11. 08. 08:11

Szerintem is ez volt az eddigi leggyengébb rész, túl sok elem ismétlődik már, a flashforward beérése után remélem változnak a dolgok…

lazarus0226 - 2014. 11. 09. 08:52

Egyszerűen imádom. Minden a helyén van.
Végig sikerült fenntartania a feszültséget. Olykor elég ehhez egy-egy pillantás is.
A mostani rész igaz egy kicsit lassabb volt, de nálam még ez is kiemelkedően jó volt.(8/10)
Rebecát meg “kiskutyát”(Wes) meg egyszerűen imádom.

yeeeyha - 2014. 11. 10. 12:23

Én viszont most kezdek belefáradni. A pilot még újranézős is volt, és azon ritka sorozatok közé került nálam, amiket hetiben nézek, de most ezzel az 1×07-el a hátam mögött…
– az ügyek, a jog része a dolognak nagyon bejövős, hatalmas The Good Wife imádó vagyok, szóval az ilyen dolgok (hogyan oldjuk meg ezt meg ezt) továbbra is jöhetnek. Kicsit sokszor csalnak nem jogos eszközökkel, de simán belefér így is.
– Viola Davis nekem hiteltelen. Most nem megyek bele a bőgéseibe, de ahogy nagy hangon osztja az ellenfelet a bíróság folyosóján, meg ahogy néha előadja magát a tárgyaláson… pedig jó színésznőről van szó, a The Help-et többek között miatta láttam vagy ötször, de itt színészileg egyáltalán nincs az élvonalban
– Annalise egész magánéleti szálától a falra mászok férjjel, szeretővel egyaránt.
– A flashbackes vágások kegyetlenek, legalább változtatnának a képeken, vagy valami. Alig várom, hogy összeérjen a két idősík, remélhetőleg megszabadulunk ezektől.
– A joghallgatók kis csipet csapata a kedvencem jelenleg, működnek köztük a beszólások, tetszik ahogy ügyeskednek (bár megjegyzem, hogy a meleg srác túl sokszor botlik bele másik meleg srácba; szerintem toronymagasan ő szexelt a legtöbbet eddig), a plusz szálaik is tetszenek.

Ezt az évadot mindenképp végig nézem, de már rég kiesett számomra a legjobb idei újoncok közül (bár talán a főüggyel még tudnak nagyon alakítani. Az 1×07 vége mondjuk nem ezt sejteti, de végre kiderült ez is, Mr. Darcy óta vártam…)

Szula 25 - 2014. 11. 13. 18:30

7 részt néztem meg eddig azt kell mondanom hogy nagyon ott van a szeren!!!!
Rég láttam ilyen sorozatot amiben 7. rész után is azon törtem a fejem hogy akkor ki is ölte meg azt a lányt??? :)
Férj a focista vagy netán Rebbeca (aki elég pszihopatának tűnik néhány jelenetben) még akár melyik lehet.
Várom a folytatást mit hoznak ki majd a férj megölése utáni dolgokból.

Hesperathusa - 2014. 11. 15. 00:40

Pár napja kezdtem el darálni a sorozatot és elég gyorsan felhoztam magam. Eddig egészen tetszik a sorozat, és végre eljutottunk a flash forwardhoz is. Csak egy dolgot nem értek: Annalise miért van ennyire felcsesződve a férjére, amikor ő is ugyanúgy folyamatosan megcsalta őt a nyomozóval?
Valaki esetleg meg tudja magyarázni?
Teljesen értelmetlennek érzem így az egész karakterét és a drámát körülötte, mivel ez által kb saját magától is undorodhatna. wtf
(Még eleinte tűrhető volt, mert azt hittem, hogy az nyomasztja, hogy egy gyilkos a férje, de egyre inkább úgy néz ki, hogy az a legkisebb baja :D)

Cyrax - 2014. 11. 15. 10:55

Az előző részben előadta, hogy még mindig szüksége van rá, de nem fejtette ki, hogy miért. Inkább az a baja, hogy nem mond igazat, nem is az, hogy megcsalta, vagy hogy a csaj terhes lett. Biztos lesz valami flashback a kapcsolatukról majd.

mel - 2014. 11. 15. 13:48

Hesperathusa, szerintem leginkább az a baja, hogy egyrészt diáklányokkal csalja (friss hús, miközben magát egy öregedő, meddő nőnek érzi), nem is először, továbbá az előző feleségét meg Keatinggel csalta meg, és el is hagyta érte, tehát ettől is tart. Ehhez képest egy kis kefélés egy amúgy eszközként használt szeretővel a szemében bocsánatos bűn, és/vagy még bosszúként is elfér a fejében.
Persze lehet, hogy összetettebb a dolog, de önmagában ennyi is elég szvsz.

Neoprimitiv - 2014. 11. 16. 06:53

Egy srác összerakta az összes eddigi flashforward jelenetet egybe, a legvalószínűbb sorrendben, így könnyebb az őszi finálé előtt leellenőrizni, nem maradt-e ki valami:

http://www.spoilertv.com/2014/11/how-to-get-away-with-murder-sequence-of.html#disqus_thread

Kb. 40 perc, szóval majdnem egy teljes epizódnyi anyag.

Hesperathusa - 2014. 11. 17. 17:26

Hmm oké, köszi így már érthetőbb :D Azért remélem, hogy még kifejtik a kapcsolatukat egy kicsit jobban (mielőtt megölik :D)

Cyrax - 2014. 11. 19. 20:05

Február 26-án lesz a duplarészes finálé.

Underberg - 2014. 11. 22. 12:05

Iszonyat szánalmas lett sajnos a sorozat. Remek kezdés után mélyrepülés. A házban játszódó jelenetek Asylum szintet se ütnek meg.

Gagyi lett minden részében a sorozat

Aragorn83 - 2014. 11. 22. 19:10

Tetszett a csavar a rész végén. :D

yeeeyha - 2014. 11. 23. 21:03

Ehhhhh. A csavar a végén nekem is bejött, de a többi…. túl sok mindent elpufogtattak előre, fele annyi flashback kellett volna.

dinnyemano - 2014. 11. 24. 14:37

január 29-ig várni kell??? fakit…

Skyroads - 2014. 12. 29. 12:16

Tényleg ügyes húzás volt a csavar, már épp kezdtem végleg elveszíteni a hitemet Annalise-ban, hogy te jó ég, még ezek után is képes visszakönyörögni magát a férjéhez… erre tessék!

Aragorn83 - 2015. 01. 30. 20:35

Visszatért a sorozat. Éljen! :)

Nekem nagyon bejött az új epizód! Végig, feszültséggel teli volt, élveztem minden pillanatát. Connor és Michaela tiszta hülyék! Képesek lettek volna feladni magukat. Még jó, hogy Laurelnek volt elég esze, ahhoz, hogy megállítsa őket. Frank is beavatott lett ez viszont meglepett, hogy ennyire megbízik benne Annalise. Kíváncsi leszek, hogy az új karakter felbukkanása mennyire kavarja még fel a trutyit.

Jöhet a következő! :)

Golyo - 2015. 02. 13. 18:08

Senki más nem nézi?
Nem lennék Nate helyében most.

jessm - 2015. 02. 13. 20:01

Én abszolut nem számítottam arra, hogy Natere kenik. Márvártam, hogy egyik tanulóra rá fogják az egészet.
Amugy Nate nem igazán lepödött meg azon, hogy elfogták. Nem tudom, hogy Annalise egyezett meg valamiben vagy erre számított Annalisetől.
Nekem tetszett ez a rész.

dinnyemano - 2015. 02. 14. 15:05

huuhh 1×12 de betyár volt!
Nagyon beszippantott a sori, utálom h heti nézős és nem lehet ledarálni….

leslieb - 2015. 02. 15. 21:00

Egy váratlan húzás a végére.
Kedvenc újonc sorozatom.

Norbi - 2015. 02. 24. 00:46

Szerintem az egyik legjobb rész volt a mostani.

Szula 25 - 2015. 02. 24. 16:05

Elejétől gyanús volt nekem Rebecca ahogy írtam is!!!!
Amúgy 15-részes az évad? Mert akkor csak 2 rész van hátra!!!!

winnie - 2015. 02. 24. 17:18

15, ja. dupla finálé jön.

e - 2015. 02. 26. 11:21

A kaszálás nálam nem úgy néz ki, hogy akkor eldöntöm, hogy ez olyan rossz, hogy nem nézem többet, hanem úgy, hogy csak gyűlnek, gyűlnek a részek, hogy majd megnézem, ha lesz rá időm/kedvem. Aztán olyan sok gyűlik fel, hogy már szinte vége is van.
Ezzel is ez történt. Most belepillantottam a kibeszélőbe, hogy a finálét vajon érdemes-e megnézni és látom, nem maradtam le semmiről. kár. Pedig úgy indult, hogy izgi lesz….

Csilla0422 - 2015. 02. 27. 17:18

Hoppá! Tegye fel a kezét, aki erre számított…

torjack - 2015. 02. 28. 11:05

Pöpec lett nagyon. Az annyira nem lepett meg, hogy Frank ölte meg Lyla-t, rajta kívül még Sam lehetett volna az, aki képes puszta kézzel megfojtani, majd felcipelni a víztárolóba. Viszont az jó kérdés, mivel tartozott Samnek, hogy egy gyilkosságot is bevállalt…meg ugye ott van Rebecca is. Elsőkörben tippre a Frank-Annalise-Wes trió valamelyike a hunyó.

Majd látjuk, várós a 2. évad.

sherlock20 - 2015. 02. 28. 13:30

Na ez váratlan volt, legalábbis az utolsó másodpercek. Egy 7/10-et lazán érdemel az évad, voltak azért mélypontok, de összességében remek szórakozás.

jolly911 - 2015. 02. 28. 15:35

Remek volt a dupla finálé, és az évad második fele is összeségében jobb volt az első felénél. Ott volt egy-egy rész ami annyira nem tetszett, de az idei részek kárpótoltak.

dinnyemano - 2015. 02. 28. 20:06

húúú,
de WTF cliff lett a vége…
jézusom…. mi lesz ebből…
most már mindenki hazudik mindenkinek?
anyám!

dinnyemano - 2015. 02. 28. 20:33

tudja valaki mikorra lehet várni a 2-ik évadot???

sherlock20 - 2015. 02. 28. 22:03

dinnyemano
Gondolom ugyan úgy ősszel – szept. végén okt. elején – indul majd. Hacsak nem variálja át az életét gyökerestül az abc. De nem hiszem, lévén, hogy a csütörtök az egyetlen sikeres napjuk a szerdai Modern Family mellett.

AlrightSir - 2015. 03. 01. 01:07

@e

Csak pozitiv velemenyeket olvashatsz itt, ezek ugyan hogy gyoznek meg arrol, hogy ne folytasd? Kisse logikatlan…

Az masodik fele sokkal jobb volt, a vege meg total mindfuck. Nem tudod ki mond mar igazat es ez nagyon brutal. Kedvenc sorozatom lett, nagyon varom a 2. evadot.

leslieb - 2015. 03. 04. 18:53

Atyaég, ez valami zseniális évadzáró lett. A dupla rész minden egyes percében élveztem a feszültséget, hogy mi lesz a vége.

évadzáró nálam simán 9-10/10 és nálam ez az év újonca

e - 2015. 03. 06. 11:05

@AlrightSir
Igazàból itt làttam, hovà tartanak az esemènyek. Vègül belenèztem a finàlèba, de egy csomószor tekertem, mert vagy a színèszi jàtèkot tartottam unalmasnak, vagz a mondanivalòt.
Az is lehet, hogy a Shonda Rhimes fèle interpretàciò nem jön be, mert ha jobban elgondolom a Scandal is èrdekelt volna, de nem bírtam nèzni Kerry Washingtont, meg a szenvedèst.
De nem baj ez, annyi sorozat van….idô nincs ràjuk elèg. :)
Ha valami nem tetszik, keresek màst. Most is volt olyan, amit viszont igazi junkie mòdjàra vàrtam, tûkön ültem, hogy mikor lesz màr új rèsz. (Ès hogy az igazmondàssal is pàrhuzamban legyen ez èppen a The Affair volt.)
Èn biztos, hogy nem maradok, az itteni pozitív vèlemènyek ellenère sem, ugyanakkor èlvezem, hogy ilyen színes ez a paletta ès kinek ez jön be, kinek az.

debcsillu - 2015. 03. 23. 10:10

na 2 nap alatt végig KELLETT darálnom múlt 7en, már alig várom a köv évadot :)))

Pár észrevétel:
– a sok-sok szexjelenet túlzás volt szerintem is
– totál tiszta volt már az ötlet felhozásának pillanatában h Oliver lesz a + (sajnálom picit, cuki)
– ne legyen Annalise Wes anyja!!!

Ja és még vmi: miből gondoljátok hogy csak 3 lehetséges gyilkosa lehet Rebeccának?… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz