login |

Rizzoli & Isles: vége az 5. évad nyári felének – írta Sue

2014. 09. 27. 13:31 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Lelkes voltam tavasszal, a 4. évad zárásánál, és reméltem, hogy sikerül hozni azt a szintet az idén nyáron is – legalább az első pár részben. Ezen a téren nem ért csalódás: a búcsú Frosttól szerencsére nem egy részre korlátozódott, és az én szememben gyakorlatilag olyan szépre is sikerült, mint anno Green doki búcsúja a Vészhelyzetben. Megható volt, már-már a giccs határát súrolta, de egyáltalán nem csapott át rózsaszínbe, sőt.

Külön jó pont volt, hogy a megemlékezős képek közé forgatásokon készültek is bekerültek, nem szigorúan csak a sorozatból vett pillanatok. Ebből is az látszott, hogy mennyire szerette mindenki Lee Thompson Youngot a csapatból. S hogy hogyan alakult hőseink élete Frost után? A tovább mögött elárulom – spoilerekkel.

A búcsú utáni részek már nem mindig sikerültek annyira acélosra. Bár tény, hogy a hajléktalan lány után nyomozós rész egészen jó volt, az már messziről lerítt, hogy ezzel akarják megoldani a Jane terhes problémát. Ahogy ez Rizzoliéknál lenni szokott, ami kilométerekről látszik, az úgy is lett: a terhességnek vége, így egy gonddal kevesebb, ráadásul a Casey-vel való kapcsolat sem kerül így új alapokra.

A 4. évad végére kialakult Frankie-Maura románcnak nem lett folytatása, mert mindkét fél úgy érezte, mintha a tesóját csókolta volna meg. Személy szerint ezt eleinte kicsit bántam, de Jack szerencsére kárpótolt ezért, mert jól eltalált a figura, bár egy kicsit laposnak (értsd: meglepően tökéletesnek) tűnik eddig még. Vagyis: a hangsúly változatlanul a magánéleti történéseken van, az ügyek a semmitől az erős közepes érdekességűig skálázhatók.

Frost kiestével gyakorlatilag Frankie állandó tagjává vált a nyomozócsapatnak, és hogy adjunk egyet a sztereotípiáknak, ő hozta be „háttérmunkásnak” az informatikuslányt (mert nem maradhatott színes bőrű karakter nélkül a sorozat?), akinek a neve 30 perc gondolkodás után sem ugrik be – szerintem ez sokat elárul. Eddig Jack sokkal élettelibb és érdekesebbr, mint ő, ez ebből is egyértelműen kiderül.

Maga a nyári finálé sztorija sajnos újfent nem érdemel túl sok karakternyi terjedelmet: egy ügyész titkos szeretőjét megölik, ráadásul olyan módon, ahogyan már egy másik lányt is korábban – a gyilkos persze már rács mögött, az ügyészünk ítéltette el… Klasszikus felállás – és minden nyom az ügyészhez vezet. Aki persze nem követte el a gyilkosságot, mint ahogyan az nyilvánvalóvá is válik, amikorra a férfi már mindent elveszített.

Mindenesetre az szórakoztató volt, hogy egy WC-lehúzó kallantyú vezetett ehhez a következtetéshez. Nem véletlen, hogy az ügyészünk majdnem öngyilkosságra adja a fejét, a „nagy kérdés” az maradt, hogy a véletlen megcsúszása a híd szélén az életébe került-e. Az, hogy Jane túl fogja élni, hogy utána ugrott, az nem kérdés: nem valószínű, hogy az egyik címszereplőt kinyírnák…

A sorozat változatlanul elmegy kellemes alapzajnak, úgyhogy egyelőre várakozó állásponton vagyok a folytatással kapcsolatban. Ha éppen nem lesz más néznivalóm, bele fogok nézegetni, de hogy nem fogok azonnal rohanni, hogy elindítsam a legújabb részt, az is biztos.

2 hozzászólás Ne habozz!

beryl - 2014. 10. 03. 22:14

Hol lehet ezt a sorozatot magyarul nzni?

R.Castle - 2014. 12. 29. 20:38

Nem értem, az ügyész itt hogy akart öngyilkos lenni, talán várta, hogy arra jöjjön egy hajó? (Végül is csak véletlenül csúszott meg.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz