login |

The Big Bang Theory: kezdett a 8. évad

2014. 09. 27. 20:19 - Írta: Desmond Wallace

104 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy picit hihetetlennek tűnik számomra, hogy már a nyolcadik évadban járunk, nagyon gyorsan repül az idő. Új komédiák jönnek-mennek, de a The Big Bang Theory még mindig uralkodik. Legalábbis nézettségileg. Hogy humor tekintetében mi a helyzet, az kiderült az évadnyitóból. Elöljáróban annyit kijelenthetek, hogy aki eddig hanyagolta az Agymenőket, az nem most fog visszatérni hozzájuk.

A 7. évad végén Sheldon válságba került, de most a sorozattal együtt ő is visszatért a megszokott kerékvágásba. Ismét dupla premiert kaptunk, amelyek középpontjában ez a különc és közkedvelt figura szerepelt. Kár, hogy semmi maradandót nem tudott alkotni, így csak egy közepes agymenésnek lehettünk tanúi.

A 8×01 maximum 5/10-es szintet tudott elérni nálam, nem igazán voltak kacagtató poénok. A folytatás már egy picit jobb lett, de a 6/10 még mindig nem a legnagyobb dicséret a sorozatnak. Hiába kopott már meg jócskán a TBBT kezdeti fénye az évadok alatt, tavaly is bizonyították, hogy tudnak még olykor remek részeket is letenni az asztalra. Idén erre még várnunk kell, de biztos vagyok benne, hogy a 8. évadban is lesz majd olyan epizód, amire később majd jó szívvel emlékezünk vissza.

Egyelőre azt mondom, hogy ez a kezdés nem volt az igazi. A karakterek pályafutása ugyan változott egy picit (új munkahely, új feladatok), de a humorforrás valahol elapadt a bértárgyalások közepette. Penny új haja se túl tetszetős, de remélhetőleg ennél már nem lesz rövidebb, és akkor a felhők közül újra rákacsinthat a Nap, mert így nem biztos, hogy az a dögös szomszédlány, akinek megismerhettük az első évadban.

A sorozat minőségében tehát semmi lényeges változás nem történt. Ha a humorométer mutatója nem is jár már az egekben, de azért időnként megdolgoztatják a rekeszizmainkat.

104 hozzászólás Ne habozz!

mkfad - 2014. 09. 27. 20:27

Egyszer nevettem csak el magam. Mikor howard nekiállt énekelni sheldon előadásán. De az sem az íróknak köszönhető hanem a színésznek. Önmagához képest 5-6/10 csak. Más szitkomokhoz képest annyi se.

tobias88 - 2014. 09. 27. 20:34

Csak a szokásos, én nézem de csak megszokásból. Az 3. évad után folyamatos a minőség csökkenés

Rita - 2014. 09. 27. 20:45

Az első résszel nekem is voltak problémáim (a kezdő képsorok egyenesen botrányosak voltak), de a másodikon már nagyon jól szórakoztam, bár ha jobban belegondolok, ez csak Simon Helbergnek köszönhető. Nem értem, miért Jim Parsonst karolta fel a szakma (és kapja az elismeréseket halomra), amikor – szerintem – csupán Simonnak köszönhető, hogy még van humor a sorozatban (bár ő is csak a fiúkkal vicces, Bernadette egy rémálom).

Penny haja nekem nagyon tetszik, bárcsak ilyen fejformám lenne, hogy ilyet tudjak vágatni magamnak :D

Halfer - 2014. 09. 27. 20:49

Számomra a legjobb poénok pont a “mellékszereplőktől” jönnek. +Leonard, ő jó, de az előző évadokban is Raj, Howard(!) és a csajok brilliróztak többet. Sheldon pedig a megkopott Barney szerepet érdemelte ki nálam.

Elemer a piacrol - 2014. 09. 27. 21:19

Penny né mar reg nem “eye candy” kategoria. Ritka rodna ezzel a hajjal :D

a sorozat mar lassan trash kategoria de nem baj mert jo emlekeim vannak es azokat mar senki sem veszi el! Amugy meg egyszer mindennek vege, anno IT crowd is a csucson hagyta abba pedig meg volt benne boooven potencial

Majd ledaralom de jobban izgat a Silicon Valley :)

Stalker - 2014. 09. 27. 21:34

Ez a kezdés még a vártnál is nagyobb csalódás volt a számomra. Rég nem várom már úgy a részeket, mint a legelején. De valamiért mégis mindég reménykedem, hogy hát ha ez most a jobb részek közül lesz egy. Mert azért tudnak még a készítők, ha akarnak.

Ehhez képest kaptunk két “szódával elmegy” részt. Minden évadban szoktak olyan epizódok szerepelni, amiken egyértelműen látszik, hogy csak azért készültek el, mert ki kellett tölteni az évadot, nem pedig azért, mert jó volt az alapötlet. Na ezek is pont ilyen részek voltak.

Viszont az marhára bosszant, hogy azt a kevés kockaságot amit még meghagytak, még azt is tovább rombolták. Konkrétan már a képregény boltot is kinyírták. Ebben a két epizódban is inkább tűntek idegesítő strébereknek, mintsem jó fej kockáknak.

goodjohnwin - 2014. 09. 27. 21:48

Nagyon lapos volt mindkét új epizód szerintem is. Érthetetlen, hogy miért tart ki mellette 15+ M amerikai hétről-hétre…
Van egy érdekes vonása a TBBT-nek, az epizódok legvégén mások még benyomnak egy slusszpoént (ebben a Happy Endings volt nagyon jó), ők meg mintha direkt “csöndben” zárnák le – ezt már az elején megfigyeltem. De most gyakorlatilag az utolsó percek humortalanul múltak el, én meg csak néztem, hogy akkor ez mi volt…

nfsu17 - 2014. 09. 27. 22:01

Lassan Under the Dome kategória a sori, azaz nézem, de fogalmam sincs miért, és ha egyik napról a másikra már nem nézném, fel sem tűnne.

Nyári szünetben volt 2 broke girls 2 évad maraton, háát, hogy is fogalmazzak, ott azért dolgoztak a rekeszizmaim részenként rendesen. Azért a végére az is elfáradt, de ez évek óta lejtmenetben van…csak nem tudom mikor éri el a lejtmenet végét.

Inkább csak szájsarokban mosolygós comedy ez, mint hangosan röhögős (volt olyan is). Bár ízlések és pofonok, aki csak ezt nézi comedy gyanánt, annak megfelelhet.

Bernadett nagyon unszimpi karakter lett, helyet cserélt Amyvel, aki meg az elején volt az. Nem oszt nem szoroz, nem miattuk rossz ez.

lePunk - 2014. 09. 27. 22:05

egyszer nevettem fel osszesen, amikor Sheldon kifejtete Pennynek, hogy ne aggodjon mert mindent elmentett a cloudba. Nyilvan nem lehetett szandekos a poen, de igencsak vicces tekintve hogy Kaley privat fotoi 2 nappal az uj evad premierje elott szivarogtak ki a netre :)

Zyta - 2014. 09. 27. 22:09

Sztem nem minőségbeli romlásról van itt szó, egyszerűen csak arról, h 8 éve ugyanazt csinálják, ugyanazok a poénok mennek, és nyilván egy idő után ez már unalmassá válik. Főleg Sheldon, aki aztán tényleg szinte semmit nem fejlődött / változott az évek során, míg a többiek azért vmennyire igen.
Valóban Howard lett a legnagyobb (sokszor egyedüli) humorforrás, most is mikor az előadóban utánozta Sheldon “No”-ját, még hangosan is felnevettem, de ettől függetlenül mindig is Sheldon köré fogják a poénokat írni.
Én a magam részéről azért maradtam idáig és azért fogok továbbra is, mert nagyon a szívemhez nőttek a karakterek, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, h a röhögéstől földön fetrengeni már nem nagyon fogok TBBT-t nézve. :)
Amilyen könnyen sikerült pl. a HIMYM-t sok (5-6) évad után kaszálnom, ezt biztosan nem fogom soha.

Dzséjt - 2014. 09. 27. 22:10

Én végigröhögtem mindkét részt. :)

Deadly - 2014. 09. 27. 22:15

eddig még senki nem írta, de nekem az “As soon as we get home, I want to have coitus with Amy.” volt a legemlékezetesebb. mert meglepett. :)

Dzséjt - 2014. 09. 27. 22:18

Tényleg, az durván meghökkentő volt. :) Csodálom, hogy Leonard nem fékezett bele, vagy rántotta félre döbbentében a kormányt. :D

Norbi - 2014. 09. 27. 22:24

De lehet szándékos a poén, csak simán felvehették szeptember legelején :D

Egyébként tényleg elment egynek (illetve kettőnek) az évadnyitó, de semmi extra, hiányzik belőle az igazi kockaság.

Rush - 2014. 09. 27. 22:31

Igen a felhős poén, amit említettek itt is, illetve megbújt a bejegyzésben is, az ütött, csodálom, h benne hagyták.

Volt már ennél egyébként rész, ami sokkal rosszabb volt és jobb is. Én még nem szenvedek rajta, de nem is várom remegve.

jky - 2014. 09. 27. 22:47

Nekem tetszett. Igaz, lehetett volna sokkal jobbat is alkotni, ha kicsit felrúgták volna az írók a helyzetet, de sejthető volt, hogy minden marad nagyjából a régiben. Én kedvelem a karaktereket, volt pár poén, amin sikerült felnevetnem, szóval én a sorozat mellett vagyok továbbra is. :)

Panny dumája tetszett, hogy Sheldon majd így kritizálja az ő új haját:

“I’m holding my breath until your hair grows back.”

:D

Tuonela - 2014. 09. 27. 22:55

Penny haja nem jött be… és nagyjából ennyit lehet mondani az új részről, annyira semmilyen volt. Elmosolyodni is alig sikerült rajta.
Kár, hogy Sheldon nem rendes egyetemi kurzust kapott, egy “normális” tanítási szituációban szerintem sokat ki lehetne hozni a karakterből.

Shyllard - 2014. 09. 27. 23:09

Francba ezzel mindig elfelejtem hogy duplaepizódos és megint a 2. részt láttam csak.

fm! - 2014. 09. 27. 23:10

Szörnyű rossz volt, talán az összes rész közül a legrosszabb. Eddig nem gondolkoztam kaszán, de ez a 8×01 rém unalmas volt…

Hunnenkoenig - 2014. 09. 27. 23:24

En szeretem nezni a karaktereket. Nem kell, hogy minden 3. percben nyihogva röhögjek.

Nem volt csucsteljesitmeny, de nem volt unalmas sem.

En tuti nezem, amig van.

Penny-t sose szerettem igazan es soem tetszett, mint nö. A fappeninges kepein jobban nez ki, mint a TV-ben, de meg igysem tartom jo nönek.

bullseye - 2014. 09. 27. 23:38

Számomra sokat elmond a kezdésről, hogy nekem Amy (akit régen rühelltem) volt a legviccesebb és legérdekesebb benne. 20 percet megér a régi csapat, de az elvárásaimat csökkentenem kell.

Dregnarr1 - 2014. 09. 27. 23:50

Botrányos a rövid haj.

pozo - 2014. 09. 27. 23:58

Szerintem is a 3. évad óta csúszik lefelé a minőség, ez számomra már “csak” a nézhető kategória. Hetiben elmegy, darálva kicsit viccesebb, nekem úgy valahogy kevésbé jönnek ki az üresjáratok.

Az alapfelállást túlságosan felhígították a csajokkal, ráadásul pont ugyanazokat lépik meg, amiket anno mondjuk a Jóbarátok-ban (meg, gondolom még száz másikban). Nekem ott is pl Chandler volt a legviccesebb, de a nősüléssel kilúgozták, ugyanez Wolowitz itt pepitában. Vagy most Penny az új melójával egy az egyben Rachel, mikor a kávézóból elmegy ahhoz a divatcéghez dolgozni, ráadásul mindketten pocsék pincérnők.
Tudom, hogy általánosítás, de nekem ez így jön le. Amúgy Wolowitz anyja Stuarttal sem túl jó szál, külön-külön bírom őket, de hogy összehozzák a kettőt, nekem kicsit sok, különösen, hogy mennyit poénkodtak előtte Wolowitz anyjának testi adottságaival.
Szegény Raj-nak meg a két részben csak végszavak jutottak, önálló szöveg semmi.

Szóval még nézem, de már csak szinte megszokásból. Kérdés, hogy meddig?

breezer - 2014. 09. 28. 00:33

Az a nagy helyzet, hogy egy átlagnál gyengébb (nem az a pár leggyengébb) bigbang epizód is 40-50%-al ver egy random másik sitcom epizódot (sajnos, mert így sokal kevesebb tudok mint nézni, mint amennyi sitcomot szeretnék…főleg nekem is tetsző multicamosokból van hiány). Nekem amúgy tetszettek az epizódok – főleg a második – de az elmúlt pár évben megszokhattuk, hogy nem az első két rész szokott lenni az adott évad csúcspontja :)

breezer - 2014. 09. 28. 00:38

ja még annyit, hogy ezt a borzalmas teljesen aszexuális rövid hajat pennynek csinálják vissza minél hamarabb.. eye candy vagy sem, de azért amikor az előző évadban még hosszú hajjal jógázgatott sheldonnal azért….nagyon fini volt :)

ja vagy abban a részben, amikor megüresedett egy pozició és azért küzdöttek, volt egy jelent ahol az a fekete ruha volt rajta…nyam-nyam :)

Jacques - 2014. 09. 28. 01:40

Akárki akármit mond, jól áll Kaley-nek a rövid haj. Még így is megcibálnám. :D

Jim Parsons-nak meg már színészileg nincs hova fejlődnie. Bár többet grimaszolna.

Zizi - 2014. 09. 28. 05:53

szerintem is a második rész jobb volt, mint az első… viszont egyetértek, hogy egyre kevesebbet nevetek rajta…

harmundo - 2014. 09. 28. 07:19

Én nagyjából Zyta álláspontján vagyok. Nem gondolom feltétlenül, hogy csökkent volna a minőség, de a jót borzalmasan könnyű megszokni, utána még jobb kell, és még jobb, de ha csak a jó szintet tartja valami, akkor abba is ugyanúgy beleun az ember. Minden szerelem elmúlik egyszer. :-)

Én nézem, mert szeretem a karaktereket, érdekel a történetük, hogy milyen helyzetekbe keverednek, és ha nem is nevetek hangosan, de megmosolyogtat a sorozat. A kritikával is egyetértek abban, hogy a második rész jobb lett, azon már tényleg nevettem is.

Ineteq - 2014. 09. 28. 09:01

Eszméletlen szar ez a rövid haj.

DaMan - 2014. 09. 28. 09:20

Egyszer már kaszáltam a negyedik évad közepén, úgy érzem most végleg elvágták magukat ezzel a szarral. Tipikus TAAHM-feeling, ahogy megvan a lé nem számít már semmi. Jó, mondjuk ott nem volt nagy gond a színészváltásig, csak off-camera, de itt már az előző emelés óta csak divatból mennek. Kár.

Léna - 2014. 09. 28. 09:44

Na még egy nő, aki kinyírta a nőiességét. Egyáltalán nem szexis egy nőnek az ennyire rövid haj.

_Peter - 2014. 09. 28. 10:37

Tudtommal csak egy filmszerep miatt vágatta rövidre, talán nem marad így évekre.

Nekem is már csak szódával elmegy humor ez, viszont nem kaszáltam tavaly se, mert néha akad 1-2 ütős rész és akkor tényleg röhögök. Sajnos csak Sheldon-Penny miatt, vagy régen amikor volt az asszisztense (Alex?) és talán Howard néha Bernadette nélkül. Leonard, Amy, Raj szóra sem érdemesek.

Ebben a két részben nem volt ilyen röhögős jelenet, kétszer mosolyodtam el: a felhős poénon és amikor Sheldon a rendőrnek magyarázott Sherlock Holmes-ról.

És erről meg az jutott eszembe mennyivel viccesebb amikor külső emberekkel “interakcióznak”, de csak szökőévben lépnek ilyet, 90%-ban össze vannak zárva otthon vagy az egyetemen. Hol van a sitcomból a situation?

Amit most felvetettek, hogy Sheldonnak tanítani kell, már írtam valamelyik korábbi kibeszélőbe, meg is örültem aztán erre csak annyi lett ott se idegenekkel, hanem Howarddal volt egy “fantasztikusan vicces” papírgalacsin poén. Lehet jövőre látunk olyat Sheldon vezetni tanul.

“As soon as we get home, I want to have coitus with Amy.” Nekem ez se volt vicces, annyira elhúzták már ezt az egész dolgot, viccesebb lett volna a 2-3 évad környékén befizetik egy hivatásosra vagy Penny egy vendégségben lévő barátnője részegen rámozdul vagy akármi.

A CBS most még kétszer duplán adja le, tehát október közepéig még kapunk most 4 részt. Akkor ami lement és még ezek, 6-ból talán lesz egy igazán jó…

Stalker - 2014. 09. 28. 11:40

“As soon as we get home, I want to have coitus with Amy.”

Egy jobb felvezetéssel lehetett volna humoros jelenet, de mivel mondta, hogy fogja be a fülét, teljesen egyértelmű volt, hogy csak arra kíváncsi, hogy hallgatózik-e.

De amúgy tényleg nem szórakoztat már engem sem ez az elnyújtott Sheldon Amy szál. Egy időben még vicces volt, most már inkább csak kínos.

Persze nem akarnak túl sokat változtatni Sheldon karakterén. De így viszont csak ugyan azokat a lehetőségeket aknázzák ki újra meg újra, ráadásul nem is túl kreatívan. Sheldon kocka, hypochonder, a megszokások rabjai, antiszociális, és természetesen mindenkinél okosabbnak hiszi magát. Ezeket a dolgokat meglehet közelíteni számtalan módon, de sajnos nem ezt teszik.

Például volt már olyan, hogy Sheldonnak előadást kellett tartania úgy, hogy közben mindenkit hülyének tartott, így nem igazán dobott fel, amikor kiderült, hogy tanítania kell. Vagy például minden harmadik részben közli Howard-al, hogy csak egy buta mérnök, szóval nem szórakoztat, amikor a középpontban az van, hogy “túl hülye ahhoz hogy megértse az óráját”.

Szerintem vagy Sheldon karakterén kellett volna változtatni, most meg is lett volna rá a lehetőség, vagy meghagyni úgy ahogy van, de akkor meg új szituációkba kellene helyezni. Nem a már látottakat, kicsit megcsavarva újra feldolgozni.

Hunnenkoenig - 2014. 09. 28. 11:53

kocka, hypochonder, a megszokások rabjai, antiszociális, és természetesen mindenkinél okosabbnak hiszi magát

Hubaze, rajöttem, hogy en vagyok Sheldon :-D

winnie - 2014. 09. 28. 13:00

“A CBS most még kétszer duplán adja le, tehát október közepéig még kapunk most 4 részt. Akkor ami lement és még ezek, 6-ból talán lesz egy igazán jó…”

nem lesznek duplák a részek. egy új és egy ismétlés lesz a menet.

_Peter - 2014. 09. 28. 15:56

Akkor én most csúnyán bedőltem valami cikknek. Tényleg azt hittem a dupla kezdés után duplán is folytatják.

ZoL - 2014. 09. 28. 17:08

Az első rész kifejezetten rossz volt, egyszer se nevettem rajta, viszont a második rész az már jobb volt, amennyire Wolowitz nem volt szimpatikus az első pár évadban, az utóbbi pár évadban ő hozza a jó poénokat.
A három lány egyre feleslegesebb szerintem, és Penny rövid haja tényleg gáz.

bullseye - 2014. 09. 28. 18:40

Azért ez a hajgate annyira de annyira 1st world problem, hogy szinte 0th.

_Peter - 2014. 09. 30. 18:35

3. rész: baromi unalmas és erőltetett volt.

Aredhel - 2014. 09. 30. 19:04

@_Peter
egyetértek…
kicsit fárasztóvá vált ez a sorozat. lehet h elhamarkodott döntés volt berendelni a 9. és 10. évadot…

Rita - 2014. 09. 30. 20:57

Szerintem a 3. jobban sikerült a korábbi kettőnél, a Howard-féle first pitch nekem kifejezetten tetszett, de a másik vonal az katasztrófa volt. Annak idején Sheldon volt a kedvenc karakterem, de azt veszem észre, hogy egyre inkább idegesít, és minden mondata után kedvem lenne felképelni.

Ufó Pista - 2014. 10. 01. 02:41

-Kár volt Stuart boltját leégetni, az ottani kockák is viccesek voltak.
-Penny új megjelenése nem hiteles kockabarátnőnek, nem csak a haja, de az öltözködése, új melója, rúzs stb. Kilóg a társaságból, és az arcáról lerí, hogy unja az egészet.
-Wolowitz és Sheldon viszi most szerintem a sorozatot.
Amy sem lenne rossz, de az ő státusza sem hiteles, szerintem is inkább kínos.
Rajesh és Penny elég unalmasak, Bernadett legalább igyekszik megfelelni a szerepének.

Stalker - 2014. 10. 01. 17:20

“és az arcáról lerí, hogy unja az egészet”

Nekem is ez volt a benyomásom. Ott volt a jelenetekben, de nem sok vizet zavart.

De hogy már megint elővették, ezt a “túl különbözőek vagyunk, lehet mégsem kellene járnunk” dolgot…

Azt hittem rosszul hallok. Három részel ezelőtt döntötték el, hogy összeházasodnak egy hosszas érzelmi kavarás után, erre most megint ott tartunk, hogy ők sem tudják mit akarnak. Tudom hogy a kapcsolatok bonyolultak. De ha 5-6 részenként az a központi szál egy, hogy összeillenek-e, az már azért necces.

A Jóbarátok-ban is sokat szenvedtek Rachel-el és Rosszal. De ott mégis szórakoztatott a dolog.
“De hát szakításban voltunk!!!”

De itt már a falra tudnák mászni, akárhányszor meghallom, hogy Penny bizonytalan a kapcsolatukat illetően. Szakítsanak akkor… Leonard keressen egy normális csajt aki tényleg szereti. Penny meg összejöhet újra valami IQ betyárral, ha neki az fekszik.

bullseye - 2014. 10. 02. 01:34

Akkor mi lesz még karakter-változás és unalom terén, ha az évad végén megjönnek az első gyerekek!

jky - 2014. 10. 02. 09:07

Nem biztos, egy-két baba új színt, új szituációkat vihetne a sorozatba.

Squazee - 2014. 10. 04. 21:58

Így rangsorolva a részeket: 2,1,3

Penny haja nekem se jön be. Vannak, akiken kifejezetten szexi tud lenni és még nőies is, de neki nem.

Az első so-so volt, évadnyitónak gyengécske, de azért elment. A második rész határozottan jobb volt, viccesebb. A harmadik elég gyengére sikeredett, Howard még elment, az első dobás vicces volt, de a többi…

Penny-vel kapcsolatban, olyan, mintha nem is színészkedne, hanem csak reagálna az eseményekre és mondaná a szöveget, mint egy normál ember. De ez lehet, hogy azért érzem, mert eleve a karaktere ilyen, akkor jól csinálja csak… olyan fura. Nem tudom megfogalmazni pontosan, kicsit olyan, mondjuk a Sheldonos jeleneteknél mint egy betévedt rajongó, aki lereagálja azt, hogy Sheldon már csak ilyen.
Nem bántásnak szánom ezt részére, csak olyan fura.

És nagyon rossz ez a Penny bizonytalan szál, nagyon ellenszenves lett tőle azokban a jelenetekben. Kár. Na majd jövő héten.

deku82 - 2014. 10. 05. 23:11

A 3. részt is megnéztük, de tényleg szinte végig csendben. Ez már a sitcomok SupNatja lett. :(

Rita - 2014. 10. 07. 09:51

Na, nekem a 4. rész eddig a mélypont, egyszer sem nevettem (ez kisebb baj), de csak egyszer mosolyodtam el, ami nagyon régen fordult elő. Az Emily-Penny feszkó olyan szinten mű, ami csak a legalja romkomokban szokott lenni, és nincs egy épeszű ember, aki megmondaná Stuartnak, hogy nem illik ennyire rátelepedni valakire? Tudom, ez lenne a humorforrás (Howie helyett Stuart, jujj-jujj, milyen vicces), de ez – szerintem – inkább szánalmas. Annyira szeretem a karaktereket, hogy miattuk folytatom, de a storyline valahogy nagyon nem jön be az idén.

(Egyébként jó lenne, ha Penny elkezdené végre a munkáját, mert hosszú idő óta akkor volt a legjobb, amikor Emily-hez ment orvoslátogatni :) )

_Peter - 2014. 10. 07. 18:30

Én most nevettem végre, a jeleneten amikor a képregény boltot tárgyalják:

Ooh, what if we got a van and
drove around and picked kids up?

You mean,
like at parks and schools?

Toy stores,
puppet shows.

And are you gonna use candy
to lure them in?

Ez se egy óriási poén, de legalább valami. Az epizód többi része meh.

Dav3883 - 2014. 10. 07. 18:43

Szerintem meg épp hogy ez a rész volt az eddigiek közül a legjobb. A furgonos párbeszéden vicces volt, végre bekerült Raj barátnője is, aki szerintem az összes lányt veri kinézetre, illetve a Sheldon-Amy párbeszéd végre vicces volt, nem pedig vontatott.
10/8

eLaNoR - 2014. 10. 08. 12:31

A kommenteket olvasva mindig megdöbbenek, hogy engem miért nem zavar, hogy a karakterek közötti status quo-t nem összevissza, hanem egy irányba terelik. Vagyis a karakterek ha lassan is, de felnőnek, és fiúkból férfiakká válnak.

Márpedig egyáltalán nem zavar, még mindig úgy vagyok vele, hogy a TBBT az egyetlen sorozatom, ami hétről hétre ugyanazt a színvonalat hozza az első epizód óta számomra.

A legutóbbi rész arról is meggyőzött, hogy valamit kezdeni fognak a comic bolttal, amit kíváncsian várok, hogy végül mi lesz.

rm - 2014. 10. 17. 22:33

A 8×05 szerintem nagyon jó volt, a back to the future mindig jó választás, illetve ezzel az idővonalazással ez egy igazi ilyen geekes, rajongós dolog lett, én is magamra ismertem, anno fejtegettük egy jóbaráttal hasonlóan, persze nem találtunk fel új igeidőket közben, de szerintem ez a rész nagyon rendben volt.

Rita - 2014. 10. 21. 14:03

Na vegre egy igazan jo resz (a veget leszamitva). Valos problemakat dolgoztak fel benne, nagyon is humorosan, jot nevettem (volna rajta, ha nem konyvtarban kenyszerulok megnezni :P).

nfsu17 - 2014. 10. 21. 19:29

a pilotban valóban nem volt jó penny haja, de a 2. résztől kezdve már megtalálták a neki való formát és az 5. meg 6. részben már nagyon jól állt neki ez a frizura.
az 5. részben még azt is megtudtuk, hogy továbbra is brutál jó teste van Kaley-nek.
Volt egy időszak amikor szerintem kicsit jobban meghízott, de már a múlt évadban is formába hozta magát és nagyon jól néz ki.
már nem eyecandy jelölt, nekem ő már nem, csak egyszerűen egy jó nő.

bár a fenti sem volt off, de a részekhez.

hozza azt a szintet, hogy nem nagyon hangosan nevetős, de akad egy, két jobb poén, voltak ennél rosszabb részek is.

jky - 2014. 10. 21. 22:25

6. rész volt eddig a legjobb, jól egyensúlyozott a párkapcsolati és a kocka témák között. Sheldon és Raj az alagútban, és főleg az őszinte mondandójuk, baromi jók voltak.

Dav3883 - 2014. 10. 22. 00:11

Na az eddigi 6 részből ez az utolsó volt tényleg a legjobb. Raj-Sheldon részei hatalmasak voltak, Hannah Montanaval együtt. :D És tényleg végre egy olyan Leonard-Penny veszekedés, aminek volt is értelme, és jól is jöttek ki belőle. Howard meg még mindig a legjobb karakter a sorozatban!

neon - 2014. 10. 25. 23:58

nem az igazi már, de még mindig kellemesen mosolygós :)

penny haja botrány..adjanak neki parókát
nem tudom miért gondolja minden csaj mostanában, hogy a rövid haj szexi…

neon - 2014. 10. 26. 00:22

olvasva a kommenteket egyet értek, hogy penny amúgy tényleg olyan, mintha unná és állandóan csak biggyeszti a száját mint valami idióta..régóta érzem, hogy nem tudnak mit kezdeni az ő karakterével, először csak egy munkanélküli alkesz lett aki nem csinál szinte semmit, most meg talán csak azért van még ott, mert épp leonard jegyese..és most még be is nyögte neki, hogy a kapcsolatuk a srác vak szerelmére épül..köszi
de azt sem tudjuk, hogy ezt a vak szerelmet mi tartja fenn?

ördöghöm van - 2014. 10. 26. 12:28

jó eddig azévad, de penny hajától kész vagyok

deku82 - 2014. 10. 26. 22:09

A 6. rész tetszett, ahogy írtátok jó volt a kocka és a párkapcsolati szál is.
Viszont most bele kell menjek ebbe:
miért van még Penny Leonarddal?
1. Semmi közös nincs bennük.
2. A csaj már nem szorul rá anyagilag.
3. Leo az ágyban sem nagy szám.
4. Maradna a vak szerelem, de ugye ez messze van Pennytől, vagy szarul játszik a színésznő?
Oké sitcom, de engem ez zavar.

Rita - 2014. 10. 27. 17:05

@deku82

Sajat tapasztalat alapjan letezik ilyen vak szerelem :P Neha nem tudod megmagyarazni, hogy miert, de ellenallhatatlanul vonzodsz a masikhoz, pedig nem is az eseted, az erdeklodesi korotok is teljesen mas, es az ertekrendben is vannak elteresek. Mi mar 7 eve nyirjuk egymast nagy szerelemben a parommal, pedig kabe annyi kozos van bennunk, mint Penny-ben meg Leonardben :)

rm - 2014. 10. 31. 14:34

A duplapremiernél még picit aggódtam, de szuper az évad, nagyon szórakoztató, szimplán csak aki a geek dolgokat szeretné a középpontban látni, az csalódik, már változott a sorozat, nekem is hiányzik pár dolog, de nagyon szórakoztató, az biztos.

Egyébként már másodszor fordul elő, hogy az A to Z-ben is feltűnik olyan utalás, ami ebben, a Back to the Future, most meg a Ghostbusters, valamiért hasonlónak éreztem.

Lajosék a másodikról - 2014. 10. 31. 15:37

Billy Bob Thorntonon kicsit azért meglepődtem, a hírekben nem nagyon szerepelt, hogy itt fog vendégszerepelni.

deku82 - 2014. 11. 01. 20:56

@Rita
Az rendben van, hogy létezik ilyen.
Nekem az nem jön át a képernyőn, hogy Pennynél is ez lenne. Női szemmel neked hiteles a játéka?

Rita - 2014. 11. 02. 08:18

Hát, ebben igazat kell adnom neked. Sokszor azt látom, hogy olyan kedvesen néz a fiúkra, olyan “jól van kis pancserek, lehet hogy okosak vagytok, de az élethez nem konyítotok”-fejjel, és bizony, Leonardre is sokszor néz így. Lehet, hogy szerelmes belé (ez olykor átjön), de a szenvedély egyáltalán nem. Összegezve: fennállhat az, amit fenteb fejtegettem mint karakterrajz, de a színészi játékon valóban nem jön át.

Rita - 2014. 11. 03. 11:55

Na, kerem szepen, ha minden resz ilyen lesz, mint a legutobbi, soha tobbet nem hallani tolem panaszszot! :) Regen nevettem mar ennyit egy reszen (valamikor a harmadik evad kornyeken), nagyon udito volt. Billy Bob Thornton zsenialis fazon, teljesen elhittem neki ezt a karaktert, pedig aki meghoditotta Angelina Jolie-t, biztosan nem ilyen tutyimutyi.

Egyetlen kritika: Amy-vel most mar kezdhetnenek valamit, mert kezd nagyon unalmassa valni, hogy az az egyetlen storyline-ja, hogy hol Bernadette-re, hol Penny-re feltekeny, es ketertelmu megjegyzeseket tesz nekik. Verzik a szivem, de ha nem tudnak vele mit kezdeni, irjak ki, ahogy elnezem, Sheldonnak nem hianyozna (mondjuk, nekem igen, de 1) csepp vagyok a tengerben 2) jelenlegi allapotaban nem elvezetes nezni).

Rita - 2014. 11. 07. 07:37

A mostani rész nem ütötte meg az előző mércéjét, de szintén nagyon szórakoztató lett, nekem legalábbis nagyon tetszett ez a szalagavatós vonal. És hát, ugye, a nagy vallomás is megtörtént…szerintem kevésbé awkward módon, mint a csók, ez most hihetőbbre sikerült.

Jófiú - 2014. 11. 07. 13:37

Rita@ érdekes, amit írsz, mert szerintem az évad eddig legjobb része volt ez, szerintem. Az előző részre már nem is emlékszem, hogy mi volt benne :)

Jófiú - 2014. 11. 07. 13:42

Nekem fel se tűnt, hogy Billy Bob Thornton vendégszerepelt az előző részben :D Biztos nem kevés botox van benne, meg gondolom volt egy kis hajbeültetése is :)

Rita - 2014. 11. 07. 14:24

@deku

Azt elfelejtettem megírni, hogy ebben a részben elhittem Penny-nek és Leonardnek, hogy TÉNYLEG szeretik egymást. Hiába, no, nekem ennyi is elég, hogy vevő legyek a romantikára ;)

@Jófiú
Pont azt írtam, hogy szinte egy szinten van a kettő, de nekem a múlt héten BBT annyi pluszt adott, hogy ezen a héten az se tudta volna pótolni, ha az első 3. évad legjobb poénjait sűrítik bele ebbe a részbe :)

deku82 - 2014. 11. 07. 23:19

Nekem ez a szalagavatóssal az volt a bajom, hogy nem nevettem rajta semmit. Szerintem éppen az évad egyik leggyengébbje volt.
Sheldon vallomása meg… jó legyen.

_Peter - 2014. 11. 14. 13:30

breaking news: a mostani részen végre nevettem, Sheldon és Leonard, de főleg ahogy Howard és Bernadette szívták egymás vérét vacsora közben.
A horkolás témánál még az ugrott be, Sheldonnak akkora törés lenne, ha Penny és Leonard összeköltöznének? Valami képlettel ezt is levezethetné nem logikus egy eljegyzett pár külön lakásban alszik a 21. században. Lehetne ebből 1-2 vicces helyzetet kihozni, Leonard Penny-hez, Amy Sheldonhoz aztán hadd röhögjünk a coitus agreement féle dolgokon.

Dav3883 - 2014. 11. 14. 19:29

_Peter: ne aggódj, előbb-utóbb összehozzák a készítők és látni fogod, tippre még ebben az évadban. :)
Amúgy mostanában tényleg jó részeket produkál a sorozat, újra lehet rajta nevetni, főleg Sheldonon!

_Peter - 2014. 11. 18. 13:17

Dav3883 – 2014. 11. 14. 19:29

Tudom mindig csak várni kell… Sheldon féle Fun with Flags epizódra is mióta várok. És Alexre. :)
És jó lenne már olyan rész is, amikor kicsit kizökkentik őket a videójáték-képregény témából. Mikor idegenekkel dumálnak nagyobb eséllyel viccesebb.

neon - 2014. 11. 21. 18:54

Basszus ezen a részen egyszer sem mosolyodtam el :(

_Peter - 2014. 11. 21. 19:30

Pedig volt Fun with Flags. Csak kérni kellett. :)
Amúgy tényleg nem volt sok poén Sheldon 1-2 szólásán kívül. Ha nem kapcsolatoznak Penny-vel és Leonarddal, akkor előveszik a szentimentális kártyát mint most is a halott professzorral. Leonard tulajdonképpen unalmas. És Raj barátnője? Amekkora ügyet csináltak belőle, ahhoz képest kétszer ha láttuk. Penny-Bernadette nem tudom most vagy gyenge vagy nem nekem való ez a TBBT féle light amerikai humor ha létezik egyáltalán ilyen. Vársz egy hetet az új részre, aztán 20 percből 1-2 vicces. Mostanában annyira inkább csak “aranyos” sorozat akar lenni némi Friends beütéssel, nem is emlékszem mikor volt utoljára olyan igazán sírva röhögős rész. Nem egy IT Crowd sajnos, az kész volt.

Fireblade - 2014. 11. 22. 13:35

hát nemtom..kicsit hiányzott a humor, meg a nevetés, ez nem ciki egy sitcommnál???

deku82 - 2014. 11. 28. 20:07

HIMYM érzésem van lassan. Azt is végignéztem, de tényleg a karakterek miatt. Különben már kaszáltam volna, mert ritkán futok bele igazán vicces részbe. Milyen alternatíva van, ha kockákat akarok nézni?

zolij - 2014. 12. 04. 17:40

deku82: pl. Silicon Valley

ar - 2014. 12. 13. 14:59

Ugy tunik valaki a Breaking Bad-et daralta nemreg …

sehrezad - 2015. 01. 10. 10:47

Hm, az idei első szerintem teljesen jó kis rész volt.

Rita - 2015. 01. 31. 14:31

Ez az “Emily or Cinnamon” játék fergeteges volt, régen röhögtem ennyit egy TBBT-részen :)

Csypi - 2015. 02. 04. 15:32

Nekem még mindig örök kedvenc! Minden egyes részt imádok, a legjobb sitcom! :D
És persze bármikor újra tudom kezdeni az elejéről, soha nem unom meg :)

DarkEagle - 2015. 02. 06. 17:32

No fene újabb Hawking rész. :D
Ez a regény sem volt semmi az tuti. xD
Egy pillanatig elhittem hogy Penny tényleg tanult valamit a fizikáról. :D

Rita - 2015. 02. 07. 14:58

A vége, úristen, a vége!! :D :D

deku82 - 2015. 02. 08. 21:03

A 8. évad TOP3 részének egyikét láthattuk. :)
Bár ilyen lenne az összes.

zolij - 2015. 02. 15. 13:10

Hú ez az utolsó két rész, főleg a 8×14 azért nem volt semmi. Több ilyen kéne.

AnarchoiD - 2015. 02. 19. 17:44

Lehet , hogy csak eddig nem tunt fel vagy a 8×14 spec resz volt … vegen enneka frame -nak van jelentosege ?

http://igyjaras.hu/tbbt.jpg

zolij - 2015. 02. 20. 17:01

minden rész végén van ilyen

suze - 2015. 02. 21. 18:27

AnarchoiD – 2015. 02. 19. 17:44

Az egy Vanity Card,Chuck Lorre írja őket,ált. minden rész végén van a sorozataiban(Mike és Molly,TBBT,TAAHM stb…)
Érdemes elolvasni őket szerintem elég viccesek szoktak lenni :)

Desmond Wallace - 2015. 03. 06. 18:49

Az utóbbi két rész egész élvezhető volt.
Tetszik Emily akasztófahumora.:)

lumoss - 2015. 03. 11. 20:17

Az előző évadok jobbak voltak, de ebben is volt pár vicces rész. Sheldon a legnagyobb arc. :D

fireblade - 2015. 03. 13. 13:28

Hát ez a rész volt a mélypont az évadban..rém erőltetett..poén nulla..kínos, unalmas..semmi..

tom29 - 2015. 03. 22. 13:05

hát én tartottam egy kis szünetet a sorozatban, pontosabban a 7. evadot néztem hetente és a 8. évadot most kezdtem el.. És valahogy most bejön, az előzőt már untam, de most valamiért jókat vigyorgok rajta újra és nekem tetszik.. lehet jót tett ez a majdnem egy éves szünet :)

PCampbell - 2015. 04. 05. 10:35

Ezen a Skywalkeres részen annyit röhögtem, mint előtte 10 részen összesen! :)

_Peter - 2015. 04. 06. 11:19

Sajnos én ezen se. Unalmas és nem vicces a Star Wars téma. Régóta úgy nézem már ha nincs Penny-Sheldon vagy Howard beszólás, akkor szinte nulla az egész.

Desmond Wallace - 2015. 04. 06. 18:15

A pingpongos jelenetek voltak a legszórakoztatóbbak a 19. részben.

rm - 2015. 04. 10. 23:22

A 20-as rész szerintem nagyon jó volt, most kb. mindenkinek voltak tök jó egyéni pillanatai, nagyon élveztem.

_Peter - 2015. 04. 17. 19:24

21-esen most röhögtem végre, Penny-Sheldon együtt.

Cave - 2015. 04. 26. 11:23

A 8. szezon 22 részes ?

niti - 2015. 04. 28. 13:10

Egész jó volt a legutolsó rész, bár Raj kiszámítható volt amellett, hogy nem nevezném szimpatikusnak a viselkedését. Már csak az érdekelne, hogy Penny miêrt hord ilyen traca felsőket.

zeon - 2015. 05. 02. 06:54

végre egy igazán jó rész, a két anyát összehozni nagyon ütősre sikerült.

DarkEagle - 2015. 05. 08. 20:38

őőőő okééé ez a finálé elég nagy meglepetés volt. :D
De igazából itt csak az utolsó perc volt az ami számított valamit is. Penny-ék vergődése meg ez a csókos ügy hát no comment. Olyan erőltetettnek tűnik már a kapcsolatuk…

niti - 2015. 05. 09. 19:54

Nekem akkor tetszett volna ez a rész a legjobban, ha mindenmi szakít mindenkivel. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz