login |

Chicago Fire: kezdett a 3. évad – írta LaCRossE

2014. 09. 29. 16:40 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika,

The house is cursed, Casey. There’s nothing but misery and heartbreak there.

Nemrég egy másik sorozatnál is felhoztam minap a méltánytalanul hanyagolt kategóriát, és azt hiszem, az NBC országos sorozatát is ide lehetne sorolni – a blogon legalábbis úgy látszik, nem sokan követik figyelemmel Chicago Fire-t. Az egész évadnyitó alatt az járt a fejemben, hogy ez mennyire nagy kár.

A sorozatokat két részre szoktuk osztani főleg – drámák és komédiák. A Chicago Fire pedig talán az országos drámák közül a leginkább marad hű a nevéhez. Itt nincs semmi high concept, sem hatalmas fordulatok, csupán a csupasz valóság: az élet néha milyen sivár és kegyetlen tud lenni.

Az előző évad cliffhangerrel ért véget, és ha más sorozatról lett volna szó, akkor talán eszembe jutott volna, hogy végül gyorsan elrendezik a dolgot egy viszonylag pozitív végkimenetellel, azonban tudtam, hogy itt valaki biztosan meg fog halni. Így nyár, ha a Chicago Fire-re gondoltam, nagyrészt arról szólt, hogy vajon kit veszítünk el.

Ezt viszont nem vártam. A listámon még csak fel sem merült annak a neve, akinek most búcsút vehettünk. A premier erről a halálról és annak következményeiről szólt. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

RIP Shay. Ez az, ami akkora gyomrosként ért a rész elején, hogy először nem tudtam felfogni, és csak a végére sikerült elfogadni a dolgot. Nem vicceltek, nem rendezték le a dolgot egy semmitmondó kifejlettel, hogy végül mindeki túléli, hanem újfent bemutatták, hogy ezek az emberek mekkora hősök és nap, mint nap teszik kockára az életüket, hogy másokét megmentsék.

A halál pedig nem válogat, mégis, annyira megdöbbentett a dolog, hogy nehezen tértem magamhoz. Az előző évadban, miután megölték Jones-t, nem vártam volna, hogy egy újabb női szereplőtől veszünk búcsút, aki ráadásul valamilyen kapcsolatban is van Dawsonnal. Ami, bár teljesen más, hiszen Shay a legjobb barátja volt. És most itt maradt, hatalmas bűntudattal, hiszen magát hibáztatja a nő haláláért.

A premier első néhány perce után volt egy hat hetes ugrás, így a közvetlen következményeket már nem, csak a hosszabb távúakat mutatták be. Bár elsőre minden normálisnak látszott, azért örültem, hogy a dolgot nem söpörték a szőnyeg alá, és foglalkoznak vele a későbbiekben is.

Severide eltűnt, de szerencsére meglett, aminek örülök, hiszen Dawson mellett ő az, akire a legnagyobb hatással lehet Shay halála, hiszen neki is a legjobb barátja volt. Látszólag a meneküléssel az volt a célja, hogy ne nézzen szembe a dolgokkal, de az élet nem ilyen egyszerű, az epizód végére ezt be is látta.

A gyász negyven perce volt ez, annak ellenére is, hogy más fronton is történtek dolgok. Mint mindig, most is elindítottak néhány új szálat, ezeket most gyorsan le is zavarom: egyik fronton a Molly’s kocsmát (pubot) szeretnék franchise-szá tenni (ez szerintem hülyeség, de nem vagyok üzletember), és ehhez keresnek a tűzoltóságon belül “befektetőket”. Másik részről pedig ott van Peter, aki a családja titkait próbálja kideríteni. Remélem, ezen az éven ezt is letudhatjuk már, személy szerint úgy gondolom, azt akarják kihozni a dologból, hogy Mills apja Boden.

A lényeg, hogy egy igazán tökös évadnyitót láthattunk, pontozni most nem fogom, de a sokkoló halál ellenére jó részt láthattunk. Nem hinném, hogy a Chicago Fire egyhamar elveszítene.

19 hozzászólás Ne habozz!

Kriszta - 2014. 09. 29. 17:23

Örülök hogy nem rögtön a rész nézése után kommentelek és volt ideje leülni a dolgoknak…

Én még most sem hiszem el amit láttam…az egyik legjobb része volt a sorozatnak,dinamikát,technikai,zenei,képi világot és persze a visszatekintéseket tekintve…
…de hogy engem Shay távozása mekkora sokként ért…jól megkönnyneztem a részt…

Nálam a Shay-Severide és a Shay-Gabi dinamika vitte sokszor a hátán az egész sorozatot,és most?…most csalódott vagyok.

Lassan nekem több benne az unalmas vagy unszimpatikus karakter mint akit kedvelek…kasza közeli ponton vagyok :S

laza_kivi - 2014. 09. 29. 18:24

Nem ismétlem, amit Kriszta írt, én is így vagyok…

Eny - 2014. 09. 29. 18:35

orulok,hogy irtal errol a sorirol LaCRosse.
szerintem is nagy kar,hogy nem nezik tobben.en kimondottam szeretem es mindig nagyon varom az uj reszt.
Krisztaval egyezek,de csak abban a dologban,h igenis a Shay-Severide es Shay-Gabby kapcsolatok a legjobbak voltak az egesz sorozatban,ezt en is nagyon fogom hianyolni.
ez a resz nagyon megsiratott engem is ,de az igazsag az,hogy mar akkor gondoltam Shay fog meghalni,mikor megtudtam,h egy uj szineszno jon.
amiben nem vagyok egy velemenyen Krisztaval,az az lenne,h en ezert nem fogom kaszalni a soozatot,mikor igy is meg mindig nagyon jo.
izgulva varom a kovetkezo reszt!

Eny - 2014. 09. 29. 18:39

szinte elfelejtettem mondani,h a mult evad kozepenel amikor kiderult ,hogy Boden Mills anyjaval kecmergett vlmikor,mar vartam,h kisutik,h Boden az apja Peternek.de nem tortent meg,viszont most mar 100% sor fog erre kerulni,ugyhogy igazad van LaCRosse. :D

dildi - 2014. 09. 29. 20:30

Szerintem is arra gyúrnak, hogy Boden Mills apja. De a következő rész előzetese rám hozta a frászt

JimmyL - 2014. 09. 29. 21:35

de jó, hogy nem kezdtem el nézni :) én csak ezért a csajért néztem volna, de akkor most marad idő másra :)

LaCRossE - 2014. 09. 29. 21:40

dildi: nem hinném, hogy ilyen rövid idő alatt két szereplőt is megölnének…

kiváncsifáncsi - 2014. 09. 29. 21:46

Neeeee, Shay volt az egyik kedvenc karakterem, bár ha logikusan végiggondoljuk, akkor talán az ő figurája volt akiből már kihozták a maxot. Már nem nagyon tudtak vele mit kezdeni, de attól még nagyon fog hiányozni. :(

Evian - 2014. 09. 30. 11:47

Koszi a kritikat, jo lett!

Nagyjabol egyet is ertunk, mindamellett valo igaz, hogy mar elegge kisajtoltak Shay karakteret, es csupan a legjobb barat szerep nem lett volna eleg a kesobbiekben. Jo lehetoseg a tobbi karakter arnyalasara, ujabb konfliktusokra es uj szereplo(ket) behozni. Kisebb karakter halalaval nem kavartak volna fel ennyire az allovizet; a fontosabbak kozul pedig mast nem igazan lehetett kiirni.
Mills halalat en sem tartom valoszinunek.

Quantumleap - 2014. 09. 30. 12:59

Külföldi fórumokon elég negatívan viszonyulnak Shay halálához. Én nem értem, hogy egyesek miért mondják, hogy ő volt a fő karakter, még csak nem is volt tűzoltó. Én is bírtam őt, de istenem, az efféle sorozatokba (mivelhogy ezek drámák) kellenek néha efféle halálesetek (lásd Harmadik műszak, Terepen). Azoknak, akik azt mondják, hogy csak miatta nézték a sorozatot, és ezután nem fogják, szerintem a jó része csak azért követte eddig a szériát, merthogy volt benne egy leszbi karakter. Ez nálam kissé a szánalmas kategória. Meg ugye ott vannak azok az okosok, akik kijelentik, hogy a sorozat az évad végén kaszát fog kapni nélküle, holott még egy epizód se ment le így.
Dawson remélem most már tényleg elkezdi a tűzoltóskodást. Ahogy nézem, az a brigás egy kicsir jobban hasonlít a Rescue Me-belihez. :)
Én bizakodom a sorozat további menetét illetően.

Quantumleap - 2014. 09. 30. 13:01

brigás egy kicsir jobban = brigád egy kicsit jobban

sherlock20 - 2014. 09. 30. 20:47

Remek kis sorozat ez, lassan ideje belenéznem a spinoffba is…

Simán van 8/10 a nyitó.

Quantumleap - 2014. 09. 30. 20:54

sherlock20: Ha eddig nem nézted a spinoffot, akkor a 2.évadban biztos voltak dolgok, amiket nem értettél.

tobias17 - 2014. 09. 30. 23:27

Na, skierült kiírniuk a legrokonszenvesebb karaktert,ahelyett hogy a latin b.ment volna a levesbe…attól, az elejétől, a hideg ráz.
Persze, a következő mentős is egy szőke angyal, majd jön (még csak nézem az elejét) a virnyákolása ennek a Michelle Rodriguez utánzatnak :(

Nem tudom, valahogy a Chicago PD egy jobban összerakott sorozat,mondjuk ott a főnök is elvisz részeket egyedül a hátán.

Theo - 2014. 10. 01. 11:54

Én kb csak Lauren German miatt néztem ezt a szutykot, többiek többnyire csak irritálnak. így már ez se akadály. Azt se értettem miért írták ki a Hawaii-ból, de így meg aztán pláne, remélem visszatér oda, ami után Michelle kiesése miatt szintén jelentősen csökkent az érdeklődésem.

Quantumleap - 2014. 10. 01. 14:33

Na, a 3×02-be csak belenézegettem, de amit láttam, az már elég volt, hogy kiváltsa a nemtetszésemet.
A T*K*M A KÉSZíTŐKBE, DÖNTSÉK MÁR EL VÉGRE, HOGY MOST AKKOR DAWSON TŰZOLTÓ LESZ-E VALAHA VAGY SEM! Már tényleg merő szánalom ez a sz*rakodás.

Thomas - 2014. 10. 01. 15:26

Én is osztom Kriszta véleményét, kaszálni ugyan nem fogom, mert nagyon szeretem ezt a sorozatot, de iszonyatosan sajnálom, hogy az egyik legérdekesebb karaktert írták ki:( Pontosan ezeknek a kapcsolatoknak a dinamikája hozta a legtöbb érdekes szálat eddig:( Amúgy ebből egy 10/10-es sorozatzáró részt lehetett volna kihozni, a végén, amit Shay a felvételen mondott, nagyon jól átadja az egésznek a lényegét. Ha ezzel ér véget a sorozat, akkor egy szavam nem lehet, így viszont picit csalódott vagyok:(

Snoopyzit30 - 2014. 10. 13. 12:31

3. évad eddig nagyon bejön :)

jinjang - 2014. 11. 23. 17:26

Ez a sorozat azon kevesek közé tartozik, amely már a 3. évadban jár és mégis ugyanazt a jó színvonalat hozza. Nem is emlékszem, mikor éreztem ugyanilyen egyenletességet akár egy évadon belül is, nehogy három, egymást követőn keresztül.
A 3×08 mondjuk kimagaslóan tetszett, izgalmas és vicces is volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz