login |

Saturday Night Live: kezdett a 40. évad – írta DaMan

2014. 09. 30. 22:17 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Ugyan ez nem fémezhető évforduló (mint az arany, ezüst), de mégis jelentős a show életében. A nyáron szerencsére nem volt olyan mennyiségű távozás, mint az előző években, a képernyőről egyik állandó szereplő sem hiányzik, de mégsem mondható, hogy negatív változás nélkül megy tovább a műsor.

Don Pardo, az SNL hangja a nyáron elhunyt, 96 éves volt. Ő volt a bemondó az 1975-ös indulás óta, így aztán az állandó(bb) nézőknek üthette is a fülét az új főcím. Kicsit meglepett, hogy egy szó sem esett róla, de gondolom nem akarták lehúzni a hangulatot, azért egy SNL-képet kapott (a fenti). Nyugodjon békében!

Az adás mondhatni a tutira ment, Chris Pratt most igen felkapott, ráadásul humorosnak is tartom – nem úgy, mint mondjuk Eli Manninget, aki már többször is volt host –, de hát nem a sztárokon szokott múlni egy-egy adás sikere, hanem az írókon. Tavaly volt az első év, hogy Seth Meyers elhagyta a bagázst, érezhető is volt a megilletődöttség. A tovább mögött folytatom.

Bár az első rész egy éve ilyenkor hasonlóan jó érzéseket adott, később azért bejött, hogy Colin Jost egyelőre inkább off-camera-személyiség, mint on-camera. Ezt remekül orvosolták azzal, hogy a Weekend Updatebe behozták Michael Che urat, aki tényleg egy remek humorista, nincsenek kétségeim afelől, hogy megállja majd a helyét.

A baj csak az, hogy Cecilyt dobták ki. Őt, aki – a képernyőn történtek szerint legalábbis – Seth saját maga választott utódjául. Ötletem sincs, milyen lehet Colin az irodában, valószínűleg remek srác, mert vezető író nem lehet akárki, de hogy Lorne Michaels miért nem vette észre, hogy nem az asztal mögé való…, passz. Cecily azért visszatért az Update-be, el is lopta a show-t, de – és ez meglepően hathat – én jobban szerettem, amíg blézerben volt.

Michael Che mellett pedig Pete Davidson is bemutatkozott, ami vele kapcsolatban az igazán nagy dolog, hogy mindössze 20 éves, de már szerződéses alkalmazott. Nem semmi.

A műsor egyébként az aktuális NFL-botrányokra épülő ziccerek mellett egész jó szkeccseket hozott, Kyle például tavaly is elég sokszor a kívülálló tinédzser karaktert játszotta, idén még eggyel visszább lépett, de ezek a stílusú karakterek nagyon fekszenek neki.

Ja tényleg, Ariana Grande volt a zenész. Nem a legfényesebb, tavaly Miley Cyrus volt, de még úgy is könnyebb volt elviselnem, mint AG-t. Persze ez ízlés dolga. Volt még egy Anna Faris-jelenés, de ő csak nézőként kísérte a férjét, nem szerepelt.

Szóval meglepően jó jelenetek akadtak az évadnyitóban, de idén nem lehet rossz műsort letenni az asztalra. Illetve én ezt mondanám Colin Jost-nak, a tavalyit felfoghatjuk betanulási időnek, de innentől tarolni kell. Remélem Lorne Michaels is így gondolja. A vendégek mindenesetre adottak lesznek: jövő héten Sarah Silverman, október 4-én Bill Hader jön, ha vannak humoristák, akikre bármilyen szerepet lehet írni, ők azok. A többit meg majd meglátjuk.

15 hozzászólás Ne habozz!

Claire8310 - 2014. 09. 30. 22:29

Nekem ez kellemesebb évadnyitó volt mint a tavalyi, főleg az új arcok bemutatkozása miatt. Michael Che is remek volt de Pete Davidson… borultam. Nagyon pozitív.
Pratt is rendben volt, nagyon ideges volt az elején de a monológja így is jól sikerült a dallal belejött, bár csak a szkeccsek fele volt értékelhető (ahogy szokott lenni) Az nem az ő hibája. Imádom Prattet.

Amit abszolút várok az Bill Hader, neki annyi jó szkeccse volt, hogy csak jó műsor lehet.

engé - 2014. 10. 01. 01:06

Azt azért az írásban meg lehetett volna említeni, hogy az új bemondó Darrell Hammond, aki a leghosszabb ideig volt az SNL szereplőgárda tagja (1995-2009).

Kivétel nélkül, minden alkalommal amikor nagy arányban vannak új arcok, mindenki hőbörög, panaszkodik és lehúzza a teljes szereplőgárdát, szinte esélyt sem adnak nekik. Viszont úgy gondolom Michael Che-t nem kellett volna egyből a Weekend Update székébe ültetni. Előző évadban csak pár epizódos vendégíró volt, és szerintem nem is az ő stílusa kell a WU-blokkba. Pete Davidson monológja zseniális volt, kíváncsi vagyok “szerepelni” hogyan szerepel majd. Rohadt fiatal és rengeteg potenciál van benne. Szinte egyértelmű, hogy ő lesz az elkövetkezendő évek nagy durranása az SNL-ben.

Szerintem remek volt a szezonnyitó, bár Pratt annyira izgult párszor, hogy kissé megakadt vagy bakizott. A szkeccsek rendben voltak, a legviccesebb egyértelműen a Marveles volt, ami 10/10 volt nálam. Youtubera kár hogy nem kerül majd fel (valószínűleg a zene miatt, mint általában ilyenkor), pedig instant viral lenne.

Kifejezetten örültem, hogy egy Good Neighbor szkeccs élőben is lement (az előző évadban az Andrew Garfieldos 90’s sitcom paródia fennakadt a dress próbán, viszont YouTube-on fent van). Kissé alternatívabb humor volt, pláne az NBC-s mércéhez viszonyítva, de mégis helytállt.

Sarah Silveman után Bill Hader jön, ami szinte biztosan azt jelenti, hogy John Mulaney is visszatér vendég írni arra az epizódra (Stefon? Egyéb Hader klasszikusok?). Szerintem az is remek epizód lesz, mint az előző évadzáró Samberggel.

DaMan - 2014. 10. 01. 10:30

Nem kicsit összeborítottam ott a végét, elnézést, szóval október 4 az a jövőhét, előbb jön Silverman, aztán Hader. Mégegyszer bocsi mindenki.

Ha már Hader, kíváncsi leszek miket hoz vissza a karaktereiből, legszívesebben a Californianst nézném, Fred ugyanabban az épületben van, Wiig és Sudeikis meg tuti rábeszélhető egy beugróra. Stefon meg furcsa lenne Seth nélkül, de működhet. Meg aztán mivel most host lesz lehet, hogy az anno nem használt impressziói is bekerülnek.

engé - 2014. 10. 01. 11:14

Fred még Portlandiázik Oregonban, de nem kizárt, hogy átrepüljön NY-ba. Stefont mondanám kivitelezhetőbbnek, Seth a műsora miatt mindig elérhető közelségben van, bár nem tudom, hogy jönnének vissza egyszerre ketten a Weekend Update-be. Ha Wiig épp NY-ban lesz hogy promózza a Skeleton Twinst (Hader-Wiig film), akkor nem kizárt a cameo.

Azt sem tartom kizártnak, hogy Sudeikis host legyen ebben az évadban, a Horrible Bosses 2 miatt.

Amúgy Hader azt nyilatkozta, hogy imádja az új arcokat, kedvence az évadnyitóban a 90’s sitcom paródia volt, és alig várja hogy velük is lógjon.

scorsesefan - 2014. 10. 01. 14:24

Korrekt évadnyitó volt, Pratt teljesen rendben volt, bár semmi extra, jópofa volt, hogy Anna Faris is elkísérte.

Michael Che egyelőre szintén szimpatikus, és bár azért még bőven van hova fejlődni, az Obama-s rész a végén az Oooh childdal, és Cecily Strong karaktere egész jóra sikerült. A Bad Boys szkeccs volt talán a kedvencem (kimondottan frissnek ható jelenet az átlaghoz képest), de az említett Marveles short sem volt rossz.

Engem az fog érdekelni, hogy mennyire gyúrnak rá a kerek évfordulóra, az első rész alapján nem nagyon, de várok azért egy-két meglepetést.

semper - 2014. 10. 02. 21:17

Nekem elég langyos volt ez a nyitány de Silverman kisasszonyban reménykedem, hogy kivágja a rezet:)
Engem csak a Guardian of Galaxy “spinofos” sketch mosolyogtatott meg amit egy 40. évfordulós műsorolnál elég kevésnek tartom. Egyszerűen többet vártam.

engé - 2014. 10. 06. 13:27

Az eheti SNL live-sketchekben eléggé langyos volt (de az autóban ülős sketch fenomenálisra sikerült), viszont a Fault in our Stars paródia, a Beck és Kyle betét és a Weekend Update poénok nagyon ott voltak.

Pratt után jó volt egy magabiztos hostot látni, Silverman remekül teljesített. A héten Hader tér vissza, remélem istenesen kihasználják ezt a visszatérést.

payskin - 2014. 10. 07. 08:53

Hoppá, akkor én egy alternatív univerzumba kerültem, ahol az egész talán 2 jelenetet kivéve dögunalmas volt, Silverman főleg az elején rengeteget bakizott, a Weekend Update nem tudom, mikor volt ennyire rossz, pl. Keenan Al Sharptonja általában zseniális szokott lenni, most mintha nem találták volna a ritmust Colinnal, Michael Che meg nem tud olvasni (jó, másodjára ül bent, majd belejön, talán), nem igazán tűnik működőnek ez a felállás, és ez hallható a közönségen is (pontosabban éppen hogy nem hallható, néha akkora csendben vannak). Kyle viszont tényleg jó, kezd messze kinőni a “featuring” vonalból. (Apropó, szegény Darrell Hammond meg mintha kicsit erőtlen volna az új bemondó szerepében). Na de majd Bill Hader!

Dave - 2014. 10. 10. 10:52

A bakikat én sem értem. Azért ilyen a régi szép időkben nem volt se host se tagoktól. Profibbak voltak :)
Don Pardo nagyon hiányzik, Hammond kiváló stábtag volt de nincs se hangja se orgánuma a konferáló szerephez. :(

engé - 2014. 10. 12. 14:24

Azt hiszem igazán rendben volt a Bill Hader epizód.

Remek cold-open (még mindig kicsit úgy érzem, hogy Moynihant valamiért ennyi év után is alulértékelik, kár, hogy a Hader-vonulat távozásával nem kapott nagyobb teret, mint Kenan Thompson), jó volt a monológ Wiiggel, visszatért Herb Welch (valamiért annyira kiment a fejemből a karakter, hogy nem is számítottam rá), Stefonra lehetett számítani, de nem a egyértelműen nem a legjobb Stefon-betét, szegény Michael Che nem tud mit kezdeni magával, mikor Hader megtöri a karaktert. A Puppet Class sem volt olyan jó, mint anno Seth MacFarlene-nel, de így is kellemesen szórakoztató. A Good Neighbor megint az alternatívabb végét közelítette meg az epizódnak az Inside SoCal-al. A Cat in the Hat paródia zseniális zárása volt az epizódnak, az ilyen live-sketchek miatt kezdtem el nézni az SNL-t.

Azt hiszem ez volt Pete Davidson igazi debütálása, szerepelt on-air, off-air sketchben, Weekend Update-ben ismért kapott monológidőt, szerintem remek döntés volt őt bevonnni.

Amit hiányoltam: Fred Armisen, főként azért mert a héten visszatér a Late Night-ba, ezért számítottam egyfajta SNL-kameróra, és Stefont valamilyen formában ki kellett volna egészíteni Seth Meyers-el. Nem visszaültetni kellett volna a WU-székbe, mert az szemét dolog lenne a két új arccal (Barack és Mitt, ha!).

A zenei része annyira nem érdekel az SNL-nek, mert általában valami toplistás celebecske szokott lenni, de Hozier is jó volt.

Amúgy ez az epizód remekül modellezi a valódi helyzetet, ami a negatív SNL-kritikákkal kapcsolatban. Mindenki az írók tehetségét húzza le, pedig a valódi probléma a karakterek hiánya, amelyekre vissza-vissza lehet térni és amelyekért odavannak az emberek.

Remélem Hader legalább annyiszor visszatér hostnak mint Steve Martin.

Ja és külön megdicsérném Beck Benett Nick Offermanjét. Telitalálat.

Claire8310 - 2014. 10. 26. 22:02

Jim Carrey-s a rész, remek volt! A McConaughey-s reklám paródiákon sírtam, szuper. Meg hát a Dance off:)

payskin - 2014. 10. 27. 05:51

Hader tényleg jobb volt, mint az első két host, de abban viszont teljesen egyetértek engével, hogy minden visszatérő karakteréből láttunk már sokkal erősebb jeleneteket is. Herb Welch suta volt, a túloldalról benyúló kéz poén egyáltalán nem ült. Stefonon sírtam, de régen legalább próbált szerepben maradni, most pedig már az esetek többségében nyíltan röhög az egészen. Azt sem értem, hogy tényleg ekkor látja először a szöveget? Különben miért csodálkozna rá néha a marhaságokra vagy nyerít fel azon, hogy hogy “Dan Cortez”? :) A human defibrillators pedig már volt, ejnye. A Puppet Class semmi újat nem hozott, és pont itt vitatkoznék kicsit a karakterek szükségességével és/vagy hiányával, mert hiába van jó karakter, ha az írók nem tudnak vele mit kezdeni. Önmagában elég kevés karakter áll meg, főleg ismétlésben. Stefon pont ilyen, de Herb meg a Puppet Class pont nem volt annyira jó emiatt.

Jim Carrey amellett, hogy brutálisan meg van öregedve, és ez nem annyira áll jól neki, az első pillanattól kezdve nagyon jó volt, pörgött, odatette magát, és hosszú idő óta ez volt az egyik legjobb SNL rész, még ha a Dance Off jellegű dolgokon én leginkább kínosan mosolygok, de értem, hogy mások ezen meg tudnak szakadni. Ami még durva, hogy Tarannek mennyire jó a Jim Carreyje, a temetős jelenet pedig eléggé Emmy-esélyesnek tűnt smink és haj szempontból, a szobrok eszméletlen jól meg voltak csinálva. Talán még a Weekend Update is jobb volt, és Drunk Uncle rasszista liftes poénja is ült, bár nem tudom, hány bőrt lehet még lehúzni arról, hogy Michael Che az új hírolvasó, eddig asszem mindig sikerült.

A “zenei” izé viszont elviselhetetlen volt, de ezért remélhetőleg kárpótol minket Prince a jövő héten. ;)

Dave - 2014. 10. 27. 15:55

Beugorhatna cameozni Fred Armisen a Prince Show val :O)

Claire8310 - 2014. 10. 27. 15:56

Hader asszem egy interjúban azt mondta azért röhög fel annyira sokszor, mert a begyakorolt, próbán felolvasott szövegektől totál eltérő poénokat is írnak be neki pluszban, frissen, ami neki is új, mindig szétszívatják Stefonnal :) Legjobb.

Claire8310 - 2014. 11. 16. 19:42

New Marijuana Policy mindent vitt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz