login |

Bones: kezdett a 10. évad – írta darkspell

2014. 10. 01. 15:22 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, meg kell követnem magam az előző évad végén írtak miatt: a tavalyi szálat továbbgörgetve igenis sikerült egy egész értelmes összeesküvést összehozniuk a készítőknek. Azt kell mondanom, hogy évek óta először tetszett igazán, ahogy nekifutottunk a premiernek, és többé-kevésbé őszintén állíthatom, hogy végig lekötött a nyitány.

Magától az évadtól nem vártam és talán nem is várok túl sokat (azt már leírtam, hogy – nagyjából, mint az NCIS – ez a sorozat is inkább rutinból megy), de ez a kezdés most volt annyira meglepő, hogy simán bepontozom egy 7/10-re. A tovább mögött kicsit már spoileresen kifejtem.

Szedjük össze akkor, hol indul a jubileumi felvonás: Booth börtönben a három “FBI”-os megöléséért, mindenki más pedig a kiszabadításán és a háttér felgöngyölítésén gürcöl. Aláírom, Bones kiszabadítása megint kicsit science fiction kategóriás volt, de ahogy Emily előadta a “logikus” zsarolót, nem bírtam nem mosolyogni. Kicsit azt éreztem, hogy visszatért a Bones régi bája.

Szóval maga az összeesküvés továbbra sem lett túl érdekfeszítő, mégis valahogy a nyomozás és felfedezés öröme újra visszatért és kellemessé, szerethetővé tette az epizódot. Az egyetlen dolog, amit nem nagyon tudtam hova tenni, az az új zöldfülű behozása; és mivel a casting híreket sem nagyon követtem figyelemmel a nyáron, egészen a végéig értetlenül néztem, hogy rá meg mi szükség.

Aztán amikor nyilvánvaló lett, akkor már inkább azt reméltem, hogy bár tévednék. Nos, nem tévedtem, Sweets sajnos távozik (akit érdekel, itt egy interjú Stephen Nathannel, a showrunnerrel az igen prózai okokról), így a most felvezetett túrórudi lesz az instant pótléka. Tudom, a Bones-nak mindig kell valami, amin nyűglődhetnek a karakterek, de most azért meglettem volna e nélkül a csavar nélkül.

Szóval kellemes meglepetést jelentett a 10×01, Az új fiúra azért kíváncsi leszek, csak attól tartok, a kelleténél kicsit tovább marad majd a zöldfülű szerepben. De ha ezt megugorják, ismét jók leszünk az évadban további nagyjából 20 mérsékelten izgalmas és 2-3 kicsit jobb epizódra. Úgy háttérzajnak.

5 hozzászólás Ne habozz!

milesteg - 2014. 10. 01. 16:18

Jó kis epizód volt, bele a mély vízbe.
A zsarolós rész nagyon tetszett, bár érdekelt volna, honnan a háttéranyag.
Érdekes módon még a Booth iránt felépülő ellenszenvem is csökkent kicsit. Emily meg parádézott. Imádom azt a nőt!

Kaktusz - 2014. 10. 06. 12:17

Látom, nem túl nagy itt az aktivitás :D én is csak random megnéztem a részt, valahol a csonka évadban vesztettem el az érdeklődésemet, de ez a rész (illetve most már dupla rész) kifejezetten bejött. A második különösképp, elég jól fel volt építve, még a sztori is hihető volt, kicsit visszajött valami a régebbi évadok hangulatából.

Red Fairy - 2014. 10. 10. 16:48

Enyhén bosszantó, hogy tök jónak indul egy összeesküvés-elmélet, aztán két rész alatt megoldják. Ennél csak a Pelant-féle ügy lezárása borított ki jobban.
Azt nagyon sajnálom, hogy JFD kiszállt, kifejezetten kedveltem a karakterét.

Bullseye - 2014. 11. 14. 23:45

Épp csak belenéztem az első részbe, hogy lássam a nagy meglepetést. Bones-ék tényleg előbb értek oda kocsival valahonnan a kertvárosból, mint a mentők?

Réta - 2015. 11. 24. 19:16

Spoiler

Kiakasztott Sweets halála. Értem én, hogy jó csavar volt, meg növelte a drámai feszültséget, de nem lehetett volna happy enddel kiírni? Ha mondjuk elment volna mezei pszichológusnak valahová, akkor legalább szezononként egy-két részben vendégszerepelhetett volna. Az biztos bejött volna más régi nézőknek is. Olvastam az interjút, ami szerint más munkája is van, de a show businessben állandó a változás. Ha becsődöl a másik dolog, ide már akkor se tud visszajönni.
Az összeesküvés nagyon unalmas és hiteltelen volt, még szerencse, hogy hamar megoldották a helyzetet.
Nekem a Bonesban a karakterek és a heti ügyek tetszenek a legjobban, nem nagyon érdekelnek az átívelő szálak….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz