login |

Második blikk: Scorpion + Madam Secretary

2014. 10. 01. 14:02 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, ,

Scorpion – 1×02: 2,5/10. (Pilotkritika itt.) Megint leszögezném: a sorozat pontosan az lett, ami akar lenni. Így ha valaki ilyesmit keres, annak nagyon be fog jönni. Nekem meg nagyon nem, pedig egy geekes nyomozós problémamegoldós baromi jó is lehetne. Nehéz leírni, hogy miért okoz hányingert számomra ez az ártalmatlan sorozat, miért idegesít, amikor beszélnek a szereplők, de ilyen hatása van rám. A Scorpion az új The Blacklist.

Ismét versenyfutást láthattunk az idővel, ami látszólag pörgőssé teszi a cuccot, ismét láttunk flashbacket (minek? – Melyik szám osztható néggyel ezek közül? – Mindegyik, max tört lesz az eredmény. Nem pontos a kérdés megfogalmazása. / Shut up already, kis Walter!, az okostojás…), megint mindenki profi a saját területén (itt gáz, hogy muszáj alkalmazni a csaj “Hogyan bánjunk embertársainkkal”-tanácsait, mert különben nem lenne szerepe), és megint puszta feltételezéseken alapult a megoldás. Feltételezik, hogy a 100%-osan logikus megoldás az üdvözítő. Miért pont az a tettes a sok szóba jövő közül, akit a legnagyobb kár ért? Ez nem logikus. Neki lett volna a legnyomósabb az oka, de ettől más is lehet. Aki nagyot szív, abból automatikusan gyilkos lesz? Aztán ugyanígy következtetik ki, hogy hol rejtőzhet. Logikus módon kizárnak pár helyet és marad az, ami valószínű.

Ja, és a vége, az utolsó 5-6 perc tömény nyál lett (“Te vagy a legbátrabb.“). Flöehh… Verdikt: nagyon nem. Még egy részt megnézek, aztán kasza.

Madam Secretary – 1×02: 4/10. (Pilotkritika itt.) Mint a Scorpion, a Madam Secretary is abszolút hozza, amit ígér. Kár, hogy az egy nem túl érdekes politikai dráma egy miniszterről és annak asszisztáló stábjáról, meg néha neki keresztbe tevő hivatalnokokról. Az ég világon semmi izgalmas vagy érdekfeszítő nincs benne egyelőre. El lehet nézni, de aki nem teszi, nem marad le semmiről.

A második részben sajnos Zeljko Ivanek sem volt annyira előre tolva, a külügyminiszter (Tea Leoni korrekt) stábja elég színtelen, nem dobják fel az unalmat. ÉS, ami végképp betette a kaput, hogy kreáltak a főszereplőnek egy harmadik gyereket, egy egyetemista lányt, hogy legyen értelmes sztorija. Pedig a pilotban örültem, hogy a családi szál csak háttér, itt viszont a lány megkapta az egyik sztoriszálat, ahelyett, hogy az is a poltikával vagy a Rejtéllyel foglalkozott volna…

Verdikt: olvasom, hogy az 1×04 B-sztorijaként az új lány össze fog kapni a család másik lányával egy tervezett pizsamaparti miatt. WTF, I’m out. Ki kéne várnom a harmadik részt, de nehezen tudom elképzelni, hogy bejönne. Tisztességes és vérszegény a sorozat.

7 hozzászólás Ne habozz!

human - 2014. 10. 01. 14:12

scorpion második részt 10 percig bírtam annyira patikamérleges

jiliac - 2014. 10. 01. 14:22

Belőlem is hasonló érzéseket váltott ki, hasonló ideig bírtam a 1×02-t, ugyanúgy kasza nálam mint annó a Blacklist volt, Madam S. dettó ugyan az a történet.

Fere - 2014. 10. 01. 15:28

Én úgy vagyok vele, hogy inkább ezek, mint egy Budapest éjjel-nappal vagy valami hasonló más szenny. Szerencsére Amerika ellát minket :-) nézni valóval

winnie - 2014. 10. 01. 15:38

fere: nem tudom, még nem néztem bele, de láttam már fiatalokról szóló amerikai sorozatokat, amik között volt jó – ez is lehet jó. minden csak sztori vagy karakterek kérdése.

de ha van 2-300 sorozat, akkor az ember abból csak véges számút tud nézni, a saját skála szerinti 7/10 alatt vétek bármire is időt fecsérelni.

Thomas - 2014. 10. 01. 18:04

Vicces, amiket a Scorpionról írsz:) Pedig én nagyon kíváncsi voltam erre Katharine McPhee miatt, de egyelőre még várom a feliratot. Ha nem lesz, mindenképpen megnézem angollal is, hátha nekem bejön majd:)
A Madam Secretary-n is jót röhögtem, hogy a pizsamaparti lesz a B-sztori:)

Eni - 2014. 10. 01. 18:39

Én rosszul vagyok a Happy nevű csajtól. Olyan idegesítően rossz hangja van, hogy összeszorított fogakkal hallgatom… Biztos süket volt a castingos.

winnie - 2014. 10. 02. 04:47

jellegzetes, szerintem tök jó. épp ezért pacsi, hogy nem a hang dönt egy szerepnél, hogy nem csak tipikus orgánumok jöhetnek szóba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz