login |

Pilot: Manhattan Love Story

2014. 10. 01. 22:49 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Vakartam a fejem, hogy miről is van szó, mert már semmi nem rémlett májusról, de a pilot első két perce után rögtön leesett: ez az a komédia, amiben halljuk a két főszereplő gondolatait is.

Egykamerás a drága, méghozzá a romantikus fajtából, amikor is két ember egymásba szeret, és mi pedig halljuk azt, amire gondolnak eközben. A probléma, hogy ez csak elméletben hangzik jónak. Vagy csak az írók bénák.

Azt azért el kell ismernem, hogy jó filmek lebeghettek a készítők szemei előtt, amikor nekiültek ennek. Naiv lány feljön vidékről, vakrandizik egy cinikus fiúval, mindketten megváltoznak a végére. Kár, hogy az extra nem elég extra, anélkül meg szinte semmi nem marad.

Nincsenek nagy alakítások, nagy dumák, csak pár borzasztóan klisés és kilométeres poén. De ilyen “a férfi szexre gondol, nő shoppingolásra” wow, elájulok!, maximum egy két pillanat volt, amikor elmosolyodtam, bár azok sem az egyediségükkel tűntek ki, csak aranyosan mutatták be a helyzetet, amikor az ember valamit hisz a másikról.

Nem tudok sokkal többet írni róla, az alapötlet nem lenne rossz, de sajnos a kivitelezése nem sikerült jól. 4/10, nyilván megnézek még pár részt, sitcomfüggő vagyok, de nem reménykedek sok mindenben.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 01. 22:51

elég meeh volt. egy tapló pasi és egy nagyon szerencsétlen lány bénázásai, miközben hol a szájukkal, hogy az agyukkal szövegelnek. nem tudom, miért 4/10 nekem, mert túl magas a pontszám, de 4/10. lehet, hogy mert analeigh tipton-t a top modelben is kedveltem. de ettől még csak akkor nézem tovább, ha a 2. részben szétmennek és nem romantikáznak itt nekem

Castor - 2014. 10. 02. 08:07

Nekem sokkal jobban tetszett volna, ha hangosan mondják ki amit gondolnak, a csajnak túl sok gondolatot írtak.

Viszont a két fő karakter már az első rész alatt megkedvelhető, ráadásul egykamerás, összességében aranyos.
Nem olyan nyálas mint az A to Z, nem áll annyira távol tőlem, mint a Blackish és nem olyan irritáló mint a Selfie.
Ez nálam minimum egy 5-6-os osztályzat. Reméljük túlélő lesz.

winnie - 2014. 10. 02. 08:20

ha hangos, akkor nem üt a dolog, mert azonnal elhallgatnak, ahogy kimondják – nem kerekedne párbeszéd. a humor ebben van, hogy egy dolgot mondanak, másikat gondolnak, kvázi két énjük mond ellent egymásnak, vitatkozik. de nem érzem azt, hogy túl hatékonyan lett volna megcsinálva.

“Viszont a két fő karakter már az első rész alatt megkedvelhető,”

viszont ez pozitív lehet a jövőre nézve, mert akkor van, aki így látja. én a srácot a 10. másodperctől utáltam és ez nem változott, egy pillanatig sem kedveltem és miatta esélytelen is lesz néznem, ha a 2. részben is ez lesz a helyzet, mert ha romantika van és szurkolni kéne nekik, akkor az nekem nem fog menni:)

kolarov - 2014. 10. 02. 11:09

Nekem tetszett, talán még jobban is mint az A to Z. Nekem a főszereplő lány karaktere bejön, a pasié már kevésbé, de szerintem van még lehetőség a többi karakterben is.

Lehet mondani rá, hogy klisések és kiszámíthatóak a karakterek, és hát nagyjából sejthető mi lesz a történet vége, de hát erről szólnak a rom-sitcomok,ezért nézzük őket.

Én nem gondolom túl az egészet, aranyos, kedves, egyszer megnézhető. Engem megvettek, maradok.

Thomas - 2014. 10. 05. 15:30

Nem is tudom, nem volt rossz, végülis jól szórakoztam rajta, néztem volna azonnal a folytatást, ami sosem rossz jel. A főszereplő srác itt tényleg nem túl szimpatikus, pedig a Shamelessben jó volt. Maradok még 1-2 részt, aztán meglátom, hogy merre halad.

DarylD - 2014. 10. 05. 16:32

Érdekes, nekem ez most jobban tetszett, mint az A to Z. Így elsőre viccesek volt hallani a szereplők gondolatait, mondjuk nem túl eredeti ötletekkel jöttek elő. Egyelőre marad nézős.

goodjohnwin - 2014. 10. 07. 13:02

nehéz eldönteni melyik a rosszabb: az AtoZ vagy a MLS… utóbbinál a casting szimpatikusabb, de a kettős narráció (gondolatok hangosan) nagyon zavaróak, és a közhelyesség pedig idegesítő.

winnie - 2014. 10. 11. 17:34

a folytatás sokkal jobban bejött.

1×02: 6/10. Ehh, annyira béna ez a két karakter már önmagukban is és nem csak egymással, hogy az már-már átmegy cukiba, ahogy képesek elcseszni annak lehetőségét, hogy komolyabban összejöjjenek. Mondom ezt annak ellenére, hogy még mindig nehezemre esik elfogadni a tapló pasit, de már mutatkoznak biztató jelek.

Ez az osztályzatban is meglátszik, sokkal jobban bejött a folytatás, mint a pilot, és nem csak a destruktív szerencsétlenkedés élvezetes helyenként, hanem dialógok szintjén is többet nyújtott a sorozat – az az utcán sétálós hosszú párbeszéd nagyon jól sikerült. Cserébe viszont a mellékkarakterek, a két testvér, az apa és a barátnő olyan szinten NULLA, hogy ha a folytatásban is ennyi időt szánnak rájuk, akkor lengetni fogom a kaszát.

Verdikt: egyelőre azonban még maradok, mert szeretem az aranyosnak szánt romantikus komédiákat.

tiktak - 2014. 10. 23. 18:01

Nekem sokkal jobban tetszett mint a A to Z. Az utóbbit elviselhetetlenül giccsesnek, nyálasnak tartottam és nem jó értelemben cukinak. Ez viszont olyan jó értelemben cuki, legalábbis három rész után :) Én a férfi főszereplőt már a greek-ben is kedveltem, úgyhogy vele nincs bajom. Az apa és a lánytestvér, akik szerintem szörnyűek.
Három rész után pedig egészen megszoktam a szereplők hangos gondolatait, nem zavarókat, sőt inkább pluszt jelentenek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz