login |

Nashville: kezdett a 3. évad – írta Zizi

2014. 10. 02. 15:24 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Több szempontból is rendhagyó módon indult a Nashville 3. évadja, hiszen a betétdalokat élőben adták elő a színészek. Először Chris Carmack, majd Charles Esten, végül pedig a Florida Georgia Line zenekar énekelt élőben a híres nashville-i The Blue Bird Caféból. A részben egyébként még Hayden Panettiere is dalra fakadt, de esetében az élő előadást sem a történetszál, sem az egyre nagyobb pocakja nem engedte meg.

A különleges epizód ellenére világosan látszik, hogy a sorozat készítői nem szándékoznak változtatni az első két évaddal kijelölt irányvonalon, így valószínűleg aki eddig nem szeretett bele a sorozatba, vagy legalábbis a zenéjébe, az ezután sem fog.

Sajnos számomra az élőben előadott dalok nem adtak hozzá semmi pluszt a részhez, pedig én is „live” néztem. Sőt, az epizód leghatásosabb élőadását nem is ők, hanem sokadjára ismét Hayden Panettiere produkálta, aki valami fantasztikusan énekelte el a még ma is a country királynőjének tartott Patsy Cline által híressé tett „Crazy” című dalt. (Ez egyébként pont az a szám, amit még a műfajt nem kedvelők is ismer(het)nek.)

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Nagy…, na jó, közepes dilemmákkal hagytuk ott a szereplőket májusban: volt megcsalás, dupla lánykérés, költözés és még egy nagy titokra is fény derült. Ehhez hozzájött a bulvárhír, miszerint a Juliette-t alakító színésznő anyai örömök elé néz, és ebből nagyjából már ki is tudjuk találni, hogy miről fog szólni a következő 21 rész. Sajnos eddig úgy néz ki, hogy ezzel kapcsolatban nem csaltak az ösztöneim…

A megszokottól eltérően 5-6 percben felvezették az epizódot, majd 12 órát visszaugrottunk az időben az évadzáró utáni reggelre, hogy a maradék időben rághassuk a körmünket, vagy nem… hogy Rayna vajon kinek az estjére megy el, mert nyilván akkor rá esik a választása.

Ismét kaptunk pár visszaemlékezést a fiatal, piás Deacon-ről és az őt megmenteni próbáló Raynáról. Az írók kicsit összecsapták annak indoklását, hogy a végén miért Luke-ot választotta a karakter. Nem tetszett, hogy kaptunk egy csomó bizonyítékot arra, hogy Deacon és Rayna múltja és jelenje mennyire összefonódik: szerelmeslevelek százát, közös lemezeket, közös gyereket és még egy gyűrűt is. Majd a nő emlékeinek legmélyebb szegletéből előhúz egy 4 másodperces emlékképet, amikor egyszer Luke kisegítette, mert Deacon, feltehetően a pia miatt, nem ment el egy közös koncertjükre. Ez elég indok is volt neki, hogy utóbbit válassza élete szerelme helyett.

Hiába bizonygatták a készítők nekünk a kezdetek óta, hogy Deacon már józan életet él, a nő most mégis, a férfi alkoholista múltja miatt (is), inkább a megbízható Luke-ot választja. Oké, állítólag szereti is. Most komolyan, Deacon leszokott az alkoholról, már felelősségteljes életet él, tudjuk, hogy a nő is örökké szeretni fogja, nem érdemelne egy esélyt? A jóslatom: ha Luke-kal eljutnak az esküvőig, akkor még egy csúnya válás Deacon miatt.

A részben Juliette a maga módján próbált megbirkózni az Avery-vel való szakításukkal, melynek következtében összeomlott, miközben a Patsy Cline életéről készülő film meghallgatásán vett részt. Őrjöngése közben egy ollóval esett a hajának. Ezzel az írók le is tudták a könnyebbik feladatukat, beleíták a részbe Hayden Panettiere nyár eleji frizuraváltását.

A bulvárhírek miatt nem hiszem, hogy valakinek is nagy meglepetést okozott, hogy kiderült, Juliette gyermeket vár. Na, de ki az apa? Avery vagy Jeff, esetleg ami kevésbe valószínű: az ausztrál milliomos? Nagyon remélem, hogy a készítők jól megfontolják a választ, mert számomra az első két évad leginkább működő szerelmespárja messze a Juliette-Avery páros volt. Sajnos, ennek ellenére az a gyanúm, hogy Jeff lesz a befutó. Ne legyen igazam!

Ahogy az várható volt Scarlett nem költözött el Nashville-ből. Egy, számomra rém unalmas road trip után, melyre elkísérte a részeg Avery és Gunnar is, visszatért a country fővárosába. Kérdés, hogy a karakter visszatér-e a kedvelhető szereplők közé, és vajon ezentúl miként fog dalra fakadni. Egyáltalán mihez kezdenek vele, miután ő már kvázi „befutott”, de passzolta az énekesi karriert?

Pár mondatban muszáj megemlítenem a Layla-Will duót is. A hálóban elrejtett kameráknak köszönhetően már a róluk készülő reality producere is tudja a nagy titkot, gyorsan meg is fenyegette a nemi identitásának megfelelő frizurát kapott énekest. Őszintén mondom, engem leginkább ez a történetszál hagy hidegen. Remélem, nem húzzák sokáig a coming out-ot, mert az nem tenne jót a sorozatnak. Sokkal komolyabb dolgokat lehetne abból kihozni, hogy homoszexuális country énekesként hogyan boldogulna Will karaktere. Kérdés, hogy az írók be merik-e vállalni a témát, vagy egyáltalán tudnának-e vele mit kezdeni?

A második évad fináléja kapcsán azt írtam, hogy olyan volt, mint egy év közbeni átlagos epizód, de ha másért nem, a zene miatt visszatérek. Azt hiszem, ezúttal sem fogalmazhatnék másképpen, mert megmondom őszintén, jobb évadnyitóra számítottam, de innen szép feljönni. Meg különben is, érkezik vendégszerepelni Derek Hough.

9 hozzászólás Ne habozz!

Rea - 2014. 10. 02. 20:04

A harmadik évadra is a Nashville-el tartok, már az első évad közepétől heti várós nálam. A Hayden Panettiere bulvárinfókról lemaradtam, így a meglepi nálam célt ért, és a második rész után reménykedem egy nagyon jó évadban. PS.: A roadtrip nekem tetszett, annak ellenére, hogy sehová sem tartott. Layla pedig kezd besokallni idegileg, kíváncsi vagyok, mennyire változik meg ebben az évadban.

jessm - 2014. 10. 02. 21:36

Én örülök, hogy politikát végetért, mert nagyon untam, és hogy 2 résszel ) Rayna húga is elment, mert ezek törtenetekből 1 mp sem néztem soha.
Bár úgy igazából én csak Juliettes részeket néztem, mert ő legérdkeesebb karakterek.
Rayna sosem izgatott, valahogy sosem tudott lekötni, talán ha most Deacont választotta volna érdekesebb lehetett volna, de nem, úgy hogy jövöben is tök erdektelenül fogom nézni a karakterét.

Deacon továbbra is kedves nekem, többek között a Juliette-hez füzödő kapcsolata miatt, valamint az egész Rayna családból Maddiet bírom, és apa-lánya kapcsolat kibontakozás is érdekes.

Avery remélem nem sokáig folytatja ezt a részegséget, értem , hogy ki van akadva , jogosan, de azért max még 1-2 rész erejéig folytassa, már úgy értem, hogy a részegséget már megkaptuk deacontől és Juliette is néha eléggé a pohár fenekére nézz szóval..

Amugy szeritem is Avery+ Juliette páros a legjobb.

Scarlettet egyáltalán nem bírom elviselni, teng.leng , az írok egyáltalán nem tudnak mit kezdeni vele.
Gunnar szerintem egy nagy paraszt, egyáltalán nem tudom, hogy mit eszik rajta scarlet meg Zoey…
Will jó fej lenne, ha nem 3 évada néznénk , hogy titkolja a hova tartozását. Értem, hogy egy zenész talán évekig titkolja a hova tartozását, amig be nem fut . De egy tv showba unalmas ezeket köröket ujra é s ujra végig futni.
Engem a sztori akkor se izgat, ha Layla bekattan, pedig affelé haladunk. Remélem tényleg bevallja, mert az idegeimre megy az egyébként szerethető karakter.

Végezetül Jeff szenvedését meg jó nézni.

marcilu - 2014. 10. 06. 21:00

Így a második rész után kíváncsian várom, hogy lesz-e valamikor ugrás az időben. Látható a jelenetekből, hogy Juliette/Hayden hasán igencsak takargatni kell, és egész évadon keresztül ez elég nehézkes lesz. A második rész végi meglepetés pedig számomra megkönnyebbülés volt. :)

Thomas - 2014. 10. 08. 21:11

Nekem nagyon tetszett az évadnyitó, a történések is, meg persze a dalok:) Viszont én a web-dl verziót néztem, és abból képzeljétek el, kivágták a Florida Georgia Line-t, pedig nagyon vártam őket. Most töltöm a TV-s verziót…

Zizi - 2014. 10. 15. 06:07

kicsit lemaradtam, szóval a véleményem a második rész után:

– Scarlett-Gunnar közös éneklése mindig a részek fénypontja volt, így történt most is… de sajnos a romantikus szál ismételt beemelése erősíti a telenovella jelleget…

– örülök, hogy Juliette Avery gyermekét várja és egyben egyetértek “marcilu” véleményével: elképzelhető, hogy ugorni fogunk az időben, mert egyre idegesítőbb Juliette-t csak válltól felfelé látni…
de! én még mindig nem érzem azt, hogy az írók anyát akarnának csinálni Julietteből, sztem még maguk sem tudják, lehet történik egy tragédia?

– viccesek azok a részek, amikor Luke osztogatja az észt a sztárságról Raynának, aki a country királynője és 16 éves kora óta sztár, azaz már kb. jó 20 éve…

– én már lehet felejtek: de Lamar Wyatt, Ryna James és Tandy Hampton – tehát bár sajnos nem derült ki az elmúlt két évadban, de Tandy házas volt csak elvált vagy megözvegyült.

-Avery kavarása az idegesítő(en) rámenős pincérlánnyal? Ne már! Nagy hülyeség volt!

-Luke Bryan – ismét egy ismert country sztár Amerikában + GMA. Szeretem az ilyen való élettel való átfedéseket. :)

-Ryna, vagyis Connie elég idegenül mozgott azon a színpadon :)

Zizi - 2014. 10. 19. 05:00

oké, ez elég undorító dolog, mind Jeff, mind Teddy, de még a kislányok részéről is, ha az anyjuk tudta nélkül leszerződnek a rivális lemezkiadóval… komolyan felfordul a gyomrom… főleg, hogy Maddie már elég idős ahhoz, hogy ennek a súlyát érezze.

ldavid - 2014. 12. 04. 00:33

az írók a nagy klisé-könyv vége felé járhatnak, már nem sok olyan jut eszembe amit eddig nem láttunk

ldavid - 2014. 12. 18. 22:26

…….és akkor most eldobtam mindent (3×10)

de még mindig van miért nézni #mazohista

Sadie - 2014. 12. 26. 20:31

Mikor folytatódik?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz