login |

Hawaii Five-0: kezdett az 5. évad – írta LaCRossE

2014. 10. 03. 11:40 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Who am I, Miss Daisy? Sometimes I like to drive my own car.

A sorozat immár ötödik évadja kezdődött el a napokban, és csak azt tudom elmondani, hogy aki eddig nem kaszálta, az ezután sem fogja. Még mindig ugyanolyan jó szórakozást nyújt, mint ezelőtt, továbbra is egy frissítően üdítő országos akciósorozat a Hawaii Five-0, így a premierre sem lehet egy panaszom sem. Sőt, ami azt illeti, ha sorba vesszük az eddigi évadnyitókat, akkor eddig ez volt, ami a legjobbra sikerült.

A csapathoz egyébként az előző évad végén csatlakozott Lou (Chi McBride) is, de ő most nem sokat szerepelt. S hozzá hasonlóan állandó szereplő lett Jerry (Jorge Garcia) is – helyet is kapott a főcímben.

Egy ideje divat az amerikai televíziózásban a drónok témaköre, így a Hawaii Five-0 sem hagyhatta ki, de talán eddig a mostani dolog tetszett a legjobban, annak ellenére, hogy voltak blődnek tűnő húzások is, ld. amikor a nyílt utcán leszállt az a bizonyos repülő.

A premier pedig arra is jó volt, hogy a szokásos jóságokon kívül (az első jelenet Danny-vel és Steve-vel emlékeztetett arra, mennyire hiányoztak a nyáron a sorozat haverzsarus részei), jó pár új szálat indítottak útjára, így Danny, Kono és Chin is kapott egy-egy rövidebb vagy hosszabb átívelést magának. Illetve reméljük, hogy a Wo Fat-sztorit is előveszik és végre pontot tesznek a végére.

Pontszámilag egy erős 6/10, ezt főleg az átlagosnál egy kicsit jobb színvonalnak köszönheti az epizód, amiből csak pár hülyeség miatt kellett levonni. Ha a folytatásban utóbbiakból visszább vesznek, akkor nem lesz idén sem semmi baj.

13 hozzászólás Ne habozz!

Binky - 2014. 10. 03. 12:37

Hát nem akarok rosszat kívánni a sorozatnak, mert aki szereti, annak nyilván jó szórakozást nyújt. Én azzal a dilemmával szenvedek, hogy van egy színész, itt most Alex O’Loughlin, akit nagyon bírok, de ez a sorozat vmiért nem jön be. Most sajnos nem érzem, hogy egy színész miatt megéri nézni. Így jobban örülnék, ha felszabadulna és egy másik sorozatban szerepelne, amit én is kedvelhetek. Viszont, ha jó a nézettség, nyilván tovább fog menni a sorozat, ki tudja hány évadja lesz még. Talán ha még többször próbálkoznék, megkedvelném. Vagy nem…

winnie - 2014. 10. 03. 12:50

igen, de szerintem ez az az indok, ami működni szokott. sokszor fura látni, ha az ember egy sorozat bukását akarja, pedig nem kéne, hogy zavarja, de azt szerintem mindenki átélte már, hogy egy kedvelt színésze beleragad olyasmibe évekig, amit egyszerűen nem bír nézni.

m76 - 2014. 10. 03. 13:35

Én alapjában véve kedvelem a sorozatot, de ebben az évadnyitóban olyan blődségek voltak hogy csak pislogtam.

Teleportáló Jerry, meg 2×1 sávos úton leszálló repülő. Meg telepatikus képességekkel irányított drón, hiszen egy ragasztószalaggal körbetekert távirányítóval irányította amin egy deka képernyő nem volt, meg vr szemüveget sem viselt.

De maga a történet is eléggé blőd volt. Hogy csak azért tömegmészárlást rendeznek, hogy akkor majd biztos kiürítik az utcákat és akkor majd jól leszáll a learjet.

Mintha nem lenne elég elhagyatott hátsó út Oahu-n ahol simán leszállhatna.

Arról nem beszélve, hogy egy engedély nélkül légtérbe szálló gépet úgy lőnének szitává még mielőtt eléri a szárazföldet mint a huzat.

xeverese - 2014. 10. 03. 14:34

“Teleportáló Jerry”
ha már szerepel benne Hiro Nakamura… :D

Kartauzi - 2014. 10. 03. 15:52

Szerintem a rész legnagyobb marhasága az volt, hogy egész Hawaii-on kijárási tiltalmat vezettek be, de az senkinek nem jutott eszébe, hogy egy vállról indíthatóval lehet egyszerűbb lett volna lelőni azt az izét, mint aútósülödőzős-visszalopós marhaságot játszani.

Fragohol1C - 2014. 10. 04. 13:35

Imádom ahogy a sorozat régi LOST-os színészeket szerepeltet. A 2. részben Ethan volt :-)

Annatar - 2014. 10. 04. 14:00

Az elején egy kis ideig azt hittem, inkognitóban egy meleg párt alakítanak a házassági tanácsadónál :P

m76 - 2014. 10. 05. 20:34

Most hogy Steve barátnőjét kiírták a sorozatból szabad a pálya :)

Gyöngyi - 2014. 10. 08. 14:53

Én imádom ezt a sorozatot. Jókat röhögök rajtuk. Tetszik, hogy megtartották az eredeti főcím zenét a régi sorozatból. Az évad nyitó tényleg kicsit valóságidegen volt de ha továbbiakban hozzák a formájukat, nem lesz semmi baj.

Bullseye - 2014. 11. 09. 01:35

Mi volt ez a nagy montázsolás? Nem volt elég hosszú a rész, vagy kaszálták őket?

Higgins - 2014. 11. 09. 22:16

Bullseye:100. rész volt, ezért volt a rész végi összeállítás.A nézettség alapján a veszélyzónában van, a hatodik évad erősen kérdéses.

Bullseye - 2014. 11. 09. 23:08

Kösz az infót, az mindjárt más! Akkor érthető a nosztalgia, meg a mi lett volna bejátszások is. És ha jól tudom a 100. rész már önmagában nagy dolog, szindikáció meg ilyesmik.

Higgins - 2014. 11. 09. 23:51

Így van, nem sok sorozat mondhatja el magáról hogy “százados” lett!.Aztán majd a nézettség dönt a hatodik évadról.Illetve a nézők:)Én mindenesetre reménykedek, nagy kedvenc ez a sorozat nálam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz