login |

Shark Tank: kezdett az 6. évad

2014. 10. 03. 16:38 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad.

És azért is érdemes mindig ugyanazt leírnia Shark Tank-ről, mert ez az a sorozat, amiből bármikor elég megnézni egy részt, hogy az ember tudja, hogy érdekli-e. Akit érdekel, az pedig tovább nézi, miközben esetleg visszamenőleg is pótolni kezd. És marha jó látni kommentben, hogy időről-időre van, aki felfedezi magának az ST-t és rákattan.

Ja, hogy miről is van szó? Egy japán alapú üzleti reality-ről a Dragon’s Den és a magyar Ecopoly nyomdokain, amiben a jelentkezők bemutatják a terméküket (találmányukat) 5 befektetőnek, akik saját pénzükkel beszállhatnak az üzletbe, vagy elhajthatják a fenébe a delikvenseket. Ennyi. Az egész műsor termékismertetésről, alkudozásról, üzleti tárgyalásról szól. Verbális csörtékről – nagyon tanulságosakról.

Viszont most annyiban szakítok a hagyományaimmal, hogy nem írom azt, hogy a premier remek volt, mert a kezdése, az első termék és az azt követő visszapillantás nagyon nyálasra sikerült. Utána már nem volt gond, a 6×02 (mivel dupla rész volt!) tökéletesre sikerült, de sajnálnám, ha valaki a 6×01 eleje miatt csalódna. (Persze lehet, hogy nem volt semmi gond, csak én fújom fel, engem nem is zavart annyira, csak úgy éreztem, hogy egy semleges nézőnek sok lenne.)

A tárgyalások, a pénzkérések megint elég érdekesen zajlottak. Sokszor az a helyzet, hogy valamit első látásra hülyeségnek ítélek meg, aztán idővel kiderül, hogy a befektetők rengeteg fantáziát látnak benne, máskor pedig valamit spanyolviasznak és tök jó ötletnek látok, hogy utána kiderüljön róla, hogy a cápák szerint nagy marhaság.

Az a jó a Shark Tank-ben, hogy mindkét szcenárió levezetése izgalmas és érdekfeszítő: jó látni, hogy valaki egy jó ötlettel képes szó szerint változtatni az életén, és az is érdekes lehet, hogy cincálnak szét egy rosszul előadott vagy kifundált elképzelést.

Persze jópofa ötletek ide vagy oda, a Shark Tank savát-borsát, mint sok más reality-nél, a zsűri adja, tehát a cápák. És ez az, amiért szerintem mindig nézős marad a sorozat, mert ha nem változik a fő gárda, akkor mindig nagyon szórakoztató lesz, ahogy beszólnak egymásnak, ahogy húzzák egymást, ahogy a jelentkezőkkel kommunikálnak. Ezért hallatlanul jó élmény a Shark Tank.

(Oké, persze a jelentkezők castingja sem elhanyagolható, aki unalmas, azt nem jó nézni. De aki küzd, vagy nem hagyja magát, vagy elindul a lejtőn és lejáratja magát, az ugyancsak megér egy misét.)

14 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2014. 10. 03. 17:35

Én csak a prezentációkat nézem meg. Amikor visszaemlékeznek egy régire vagy történetet mesélnek (a prez előtt), azt mindig átlépem.
Sok volt a sírás.

ldavid - 2014. 10. 03. 18:42

Nagy kedvenc, igaz még csak a 3. évadnál járok.
A héten megnéztem a kanadaiból is az 1×01-et (nem tudtam hogy abban is benne volt Kevin és Robert), de az elég borzalmas volt.
Bár lehet, azóta jobb lett, majd még belenézek (meg a britbe is)

És kösz a postért, pont mostanában gondolkodtam, hogy mi volt a magyarnak a neve, hátha rátalálok még valahol.

Casey Novak - 2014. 10. 03. 18:43

Sosem gondoltam volna, hogy Mr. Wonderfulnak működőképesek a könnycsatornái :D
Nagyon jó szórakozás tényleg, én tanultam is belőle egy csomót az évek során, mármint üzleti dolgokat, mert etikettet nem nagyon lehet :D

winnie - 2014. 10. 03. 18:49

” A héten megnéztem a kanadaiból is az 1×01-et (nem tudtam hogy abban is benne volt Kevin és Robert), de az elég borzalmas volt.”

én is azt hittem, hogy az angol után talán az emiatt menni fog, de nem. nem bírtam.

Dregnarr1 - 2014. 10. 03. 20:34

Elképzelni sem tudtam, hogy miért tetszhet ez másoknak… mindaddig, amíg ‘csakazértis’ alapon esélyt nem adtam neki. Azóta osztom a 10/10-et mert MEGUNHATATLAN.

Néha azért sajnálom, hogy ugyanazok a cápák vannak, mert már nézőként is kiismertem azt, hogy ki-mikor száll be, plusz annyi idő után azért már tényleg kicsit furcsa, hogy 100+ -számukra- minivállalkozásba még ezek után is beszállnak.

Egy örök kérdés továbbra is van bennem már oly régóta: az adott évadot hány nap alatt veszik fel? Mert az előző évadban például mindenki ugyanabban a ruhában ült végig.

winnie - 2014. 10. 04. 04:29

erre én is kíváncsi vagyok, de a ruha szerintem csak a szerkeszthetőség miatt ugyanaz, hogy bármit bármivel össze tudjanak rakni utólag.

ausztral - 2014. 10. 05. 13:03

Daymond azt írta még valahol ha jól emlékszem, hogy részenként veszik fel az egészet. ami azért jóval több mint a nettó 40 perc műsoridő, mert pl az okostelefonos szondás sráccal, amibe mind az öten beszálltak, közel 2 órát tárgyaltak. összevágva meg ugye volt ~15 perc, vagy annyi se.

ldavid - 2014. 10. 11. 20:36

itt egy blogpost, érdemes elolvasni http://goo.gl/qgEgYw +kommenteket is

O’Leary-n azóta észre is vettem a dolgot

ldavid - 2014. 10. 11. 20:39

egyébként a korábban írtak óta, megnéztem egy frissebb kanadait, az javult azért valamennyit de tobábbra is érthetetlen miért kell pincében felvenni a műsort, pláne hogy mű az egész.
műsorvezető is totál felesleges, és a legnagyobb WTF a pénzkötegek mutogatása…

a brit már egy fokkal jobb, ők felköltöztek a padlásra :)

Norbi - 2014. 12. 06. 12:34

A 6×11-ben a Biaggi bőröndös srác eléggé hasonlít Edward Nortonra :D

ausztral - 2014. 12. 07. 17:34

ez a tegnapi borospoharas deal nekem eléggé WTF volt. Mr. Wonderful 10%-ért adott 2,5 milliót, ami ugye 25 milliós valuation. ehhez volt mennyi bevétel? 600k asszem? oké, a Costcós dologgal lehet nagyot fognak szakítani, de az meg ugye még meg sem történt, magyarán jövőbeli, feltételezett eladására épül a jelenlegi cégérték-becslés, amit meg ugye pont ő szokott élből darabokra szedni.

ldavid - 2015. 02. 09. 22:59

Az ausztrál verzió már egész jó, nézhetőbbnek tűnik mint a ‘sárkányos’ volt.
A főcím, a zene, még a folyosó is (kinda) ugyanaz.

viszont úgy látszik nem tudnak meglenni műsorvezető nélkül, a (ritka ronda) téglás dekorációt sem sikerült elfelejteni, de legalább nincs asztal a cápák előtt csak valami polc közöttük.
a saját zenéjük meg nem jó, és helyenként túl sok.

Casey Novak - 2015. 02. 22. 22:42

WT actual F történt a 6×20-ban? Előjött belőlem a katasztrófaturista, ez az új kedvenc részem!

ldavid - 2015. 05. 16. 20:24

O’Leary volt 05.12-én a Jeopardy-ben – ragyogóan szerepelt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz