login |

Modern Family: kezdett a 6. évad

2014. 10. 04. 15:53 - Írta: CyClotroniC

18 hozzászólás | kategória: kritika,

One out of a million dropouts becomes Steve Jobs. Do you know who become losers with no jobs? The other 99,000!

5 szezon és 5 legjobb komédiának járó Emmy-díj után rettenetesen lustán tért vissza a Modern Family, két olyan epizóddal nyitva 6. évadjukat, ahol a három klikk között nemhogy semmi átívelést nem kaptunk, de ha nem lettek volna a Dunphy gyerekek, alig lehetett volna értékelni az egészet.

A Modern Family mondjuk sosem volt kellően különleges, mindig is rántott húsnak tűntek a sitcomok étlapján, de éppen ezért egy kellemes és megbízható szórakozásnak számítanak már évek óta, még ha töretlen Emmy-menetelésük akkora rejtély is, hogy még egy NCIS-t vagy CSI-t is megnéznék, ha ezt nyomoznák ki éppen az adott részben.

Tavaly egy kisebb gödörből rángatta ki a sorozatot, hogy a Dunphy lurkók nagyobb játékteret kaptak, de az idei kezdés bizonyította be igazán, hogy ez önmagában kevés a szintlépéshez.

Nehéz lenne megmondani, hogy Jay & Gloria vagy az 5. szezon gerincét adó Cam & Mitch vonal volt-e fantáziátlanabb az első két rész során, de az mindenképpen beszédes, hogy utóbbi párnak annyi sztori jutott a 6×02-ben, hogy elkészítsenek egy családi fotót Lilyvel. Ennyi, nem viccelek. A gond, hogy ők sem tették.

Ha nem lett volna a “tökéletes nyár” és a “tudományos kísérlet” szösszenet, tényleg nem sokat lehetett volna kezdeni a nyitánnyal, de szerencsére Philben mindig van elég fantázia, és továbbra is tartom, hogy Haley a csapat leguniverzálisabb karaktere, aki bármilyen felállást képes megfűszerezni, és Sarah Hyland mellé egyre inkább kezd felnőni Ariel Winter is.

A sovány kezdés nem több 5.5/10-nél, önmagukhoz képest sem, leginkább a lustaság miatt. Azzal sosem volt bajom, ha három kisebb történetet hoztak, de végül összekötötték őket, most viszont teljesen elmaradt a tanulságos, tematikus kapocs a végéről.

Mindezek ellenére a Modern Family továbbra is stabilan nézős, köszönhetően a szerethető karaktereknek, a remek színészgárdának és annak, hogy néha egészen elképesztően kreatív dolgokat is tudnak húzni az írók, kár, hogy többnyire annyira igyekeznek hűek maradni a bevált formulájukhoz, hogy nem kockáztatnak eleget ahhoz, hogy kiaknázzák azt a potenciált, ami amúgy ott rejlik ebben a felállásban.

18 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 04. 05:58

csak a színészek és az olykori remek ötletek miatt biztos nézném – a premierben muris volt a tabletes kolumbiai család, de egyébként büszke vagyok magamra, hogy a pozitív irány fele hajló összszínvonal ellenére képes voltam kaszálni, mert nem akartam langyosvizes komédiát nézni, olyat, ami “nem rossz, de…”.

persze próbáltam szokás szerint gyengíteni az akaratomat, de a 6×01 nem győzött meg, egy 5-6/10-es színvonaláért, csak azért, hogy helyenként lássak egy 8-9/10-es, emmy-re jelölhető részt, nem térek vissza. majd úgyis szóltok, hogy melyiket nem szabad kihagyni:)

Dharman - 2014. 10. 04. 16:19

Úgy tűnik idén is folytatom azt a hagyományt, amit az elmúlt 3 évadban: megnézem az első részt, rájövők, hogy ez még mindig semmi extra, aztán évad végén darálom egy másnapos vasárnap, amikor úgy sincs jobb dolgom. 5/10
Emmy ide, Emmy oda, a The Middle nekem ezerszer jobban bejön ennél.

melo - 2014. 10. 04. 17:01

szerethető karakterek lol,nem tudom kinek jön be például a travi kinézetű női szereplő?Csoda,hogy még nem írták ki a sorozatból annyira 0 színészileg a nő.

pody - 2014. 10. 04. 17:01

mert a Middle ezerszer jobb is. Ott szinte vegig tartjak a szinvonalat, mig itt arra gyurnak, hogy majd az evi 4-5 jo resszel ugyis elviszik az osszes dijat. Ezert rohejes ez az egesz Emmy

Castor - 2014. 10. 04. 17:03

A hullámvölgyekkel tarkított viszonylag stabil nézés után a 6×01 végérvényesen meglendítette a kaszát. Mindenkinek a legidegesítőbb stílusjegyeit vették elő (Phil-re mondjuk sosem lehet haragudni, csak az ő poénjai fognak hiányozni, meg Haley vizuális kivetülése :D )

CyClotroniC - 2014. 10. 04. 17:03

melo: Gloria az egyetlen, akit én sem kedvelek, de hát vannak vagy 10-en.
(egyébként meg biztos van, akinek pont ő a kedvence)

sherlock20 - 2014. 10. 04. 17:25

Nekem örök kedvenc sitcom, bár tényleg nem hoz semmi újat, nekem ez is elég, pont azt szeretem amit nyújt. Nálam töretlen 7-8/10 a két rész

PP - 2014. 10. 04. 17:47

nálam is örök kedvenc :D akkor is szeretem ha nem jó :P bár ez már elfogultság kérdése :) am a kezdés jó volt :) már hiányoztak nagyon :D

Willow - 2014. 10. 04. 22:57

Nálam is örök, egyszerűen mindig feldob egy fél órára. Szeretem, hogy hozza a megszokott minőséget, én még mindig nagyon sokat nevetek rajta. Nagyon szeretem a karaktereket, ha nem is tartanak annyira sehová, akkor is szívesen elnézem őket, mert szórakoztatóak, és igazi egyéniségek. Az Emmy-menetelés tényleg röhejes mondjuk, mert sohasem újul meg a sorozat, de a kaszától nálam messze van, nem érzem, hogy lejtmenetbe került volna, mint sok más sitcom egy idő után (a Big Bang Theory-t pl. már egy éve kaszáltam, pedig óriási kedvencem volt az elején). Eddig számomra minden Modern Family évad remek szórakozás volt, a rosszabb részek is hoztak annyi feelgoodságot, hogy érdemes volt nézni. Na meg az olyan karaktereket, mint Phil, Manny, vagy Mitchell, egyszerűen nem tudom megunni, számomra ők a legviccesebbek.

holly - 2014. 10. 04. 23:49

@Willow

Ámen.

winnie - 2014. 10. 05. 04:49

willow: én abból az irányból állok hozzá, hogy több jobb van, amit szívesebben nézek. sok más sorozatra igaz, hogy feldob.

“de a kaszától nálam messze van, nem érzem, hogy lejtmenetbe került volna, ”

igen, nálam éppen ez volt a “bűne”, ezt írtam le én is a 3. vagy 4. évad elején a kritikámban, amikor kaszáltam. nincs lejtmenet számomra, egyszerűen csak annyi volt nekem, lejárt a minősége, 3 (vagy 4) évad volt benne a konstans színvonalon. több másik sorozatnál éreztem azt, hogy 3-4-5 évad után “szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi”.

harmundo - 2014. 10. 05. 08:43

Nekem lehet ez lesz az utolsó évadon, amennyire hatalmas volt mondjuk az első 2-3 évad, annyira nem tud újabban már lekötni a sorozat. Konkrétan arról is megfeledkeztem, én ebből megnéztem már 5 évadot korábban, és idén ősszel folytatni kellene.

Miss Keamy - 2014. 10. 07. 19:57

darálva néztem eddig, most értem utol magam. nem nevetek már annyira, de Cam és Mitchell-t mindig élvezet nézni. megmosolyogtat, viszont régóta nem sírva nevetős, csak egyszerűen jó :) Phil-en azért szoktam röhögni.

barta - 2014. 10. 16. 00:06

Utoljára az 1-2. évad környékén röhögtem annyit mint a 6×01-en, de hogy ez csak azért volt mert nagyon vicces kedvemben néztem meg az évadnyitót. Amúgy a sorozat már szerintem sincs köszönőviszonyban az 1-2. évadokkal, de azért annyira nem vészes. A karaktereket én egytől egyig szeretem, szóval részemről a heti 20 perc simán belefér. Amíg megy a sorozat, addig én maradok.

winnie - 2014. 10. 16. 07:46

“Amíg megy a sorozat, addig én maradok.”

ez ilyen híres utolsó mondat-szerű. sok-sok kaszáló mondott ilyet. ha nem fog tetszeni, ha valami történik, ami nagyon nem tetszik, akkor úgysem fogsz maradni, hiszen mindenkinek van szabad akarata:)

Wanski - 2014. 10. 16. 15:43

tényleg erősen középszerré alakul a sorozat, nálam is már kb ott tart hogy megszokásból nézem, de igazán nevetni már nem lehet rajta.

Thrasher - 2015. 02. 27. 20:28

Tulajdonképpen én ezt már csak a csajok miatt nézem.
Philen kívül nem sűrűn sikerül másnak jó anyagot írniuk.

herceg - 2017. 03. 06. 12:58

nem rég kezdtem el az elejétől pörgetni, anno az 5. évadig néztem, szóval a 6×1 most újdonság volt. eddig nekem simán a legrosszabb rész. akár kaszálhatnám is, botrányos. ennél azért földhözragadtabb volt ez a sorozat eddig… még a 2-3. részt megnézem, de nem várok sok jót. úgy elszállnak, mint a halálos iramban

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz