login |

Resurrection: kezdett a 2. évad

2014. 10. 04. 17:40 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Semmi bajom nem volt a Resurrection első szezonjával, de abban, hogy végignéztem nagy szerepet játszott az, hogy jó időben jött ki és, hogy csak 8 epizódból állt a szezon – és persze az is, hogy írni akartam az évadról a Junkie-ra, hogy legyen kritikája. (Mondom ezt annak ellenére, hogy a pilot 2013/14 egyik legjobbja volt.)

A fentiek miatt ez volt az a sorozat, aminek a visszatérését legkevésbé vártam, sőt, nem okozott volna különösebb törést bennem az, ha sosem látom a folytatást (ez egyébként marha furcsa érzés, hiszen mégiscsak nézős volt, azon nagyon kevés országos újoncok közé tartozott, melyeket végignéztem – írok is gyorsan egy hét kérdését a témáról), és sajnos a második évados nyitóepizódot követően pontosan ugyanezt érzem a továbbiakkal kapcsolatban. Pedig az írók mindent elkövettek annak érdekében, hogy meggyőzzenek.

Visszatért tehát a Resurrection, az 1. évados cliffhanger-t elég sebesen semmissé tették és újra az első évados formulához nyúltak, miszerint visszatért egy újabb halott az élők sorába, “korábbi” családja általános megrökönyödésére. De ilyesmire már láttunk korábban is példát, így folyamatosan az járt a fejemben, hogy hol itt a konfliktus, milyen irányt akarnak szabni a szezonnak, tudnak-e olyasmit kínálni, ami miatt érdemes maradni.

Nos, idővel azért felsejlett valami (éljenek az összeesküvések!, nem…), de összességében a legtöbb karakter csak lézengett, kábé jelzésszerűen láttunk pár figurát, Fred látványosan szenvedett, de inkább csak Martin volt aktív szereplő, ő volt az, aki csinált is valamit. (Oké, Henry kapott megint egy sokkot, szegény Kurtwood Smith-nek úgy tűnik már csak a kikerekedett szemek és a könnyek jutnak.)

Persze kaptunk egy komoly csavart is, ami sok mindent megváltoztathat a Resurrection-nel kapcsolatban. Azonban ez hiába volt hatásos, egyrészt igazából nem érzem azt, hogy ez olyan nagy jelentőséggel bírna (pláne pár korábbi dolog ismeretében), másrészt pedig szerintem nagyon sokan azonnal rájöttek, hogy mire megy ki a játék, mert annyira átlátszóan volt tálalva minden. Nem biztos, hogy az egész részt erre kellett volna felépíteni.

A Resurrection nyitánya nem volt rossz, még akkor is, ha az érzelmek most annyira nem jöttek át. De mint írtam feljebb, továbbra sem érzem azt, hogy sokat vesztenék, ha kiszállnék a sorozatból. Az összeesküvés bonyolításának lehetősége és az új halott visszatérésének következményei nem tűnnek túl izgalmasnak, de remélem, hogy tévedek.

20 hozzászólás Ne habozz!

S84 - 2014. 10. 04. 18:15

Szürke karakterek, unalmas “történet”.
Ahogy az első évad végén semmissé tették az meg nevetséges volt…
Akartak valami ütőset, de normális folytatást már nem tudtak hozzá írni így kukázták az egészet.

Denisa - 2014. 10. 05. 22:03

Nem értek egyet, határozottan bejött a sori! :D Hajrá Marty!

winnie - 2014. 10. 07. 05:21

de írj többet róla, hogy akit mondjuk nem érdekelt a visszatérés, az ne csak a kritikából és a fenti kommentből tudjon ítélni, mert így azokra fog inkább hallgatni.

Zora - 2014. 10. 07. 14:54

Nekem továbbra is tetszik! Nem kicsit ledöbbentem a hullaházi Marty-tól…

winnie - 2014. 10. 08. 05:24

annyira hatásos lehetett volna és, ha beleírhattam volna a kritikában, talán lett volna több néző, aki visszatér, de nekem ez volt az a rész, ami nem lepett meg, mert nem nagyon akarták titkolni.

legalábbis az elején, amikor marty úgy ébredt, mint anno jacob, rögtön ez jutott eszembe:(

safranyn - 2014. 10. 08. 15:05

Első felindulásomban majdnem le is kapcsoltam miután megláttam milyen nemes egyszerűséggel oldották fel az első évad fináléjának cliffhangereit.

Marcipáncica - 2014. 10. 09. 10:33

Engem érdekelne hogy érdemes-e visszatérni. Az első évad végén magamban szépen csendesen elbúcsúztam a sorozattól… de ha csupa jót írtok róla akkor kaphatna még egy esélyt.

leslieb - 2014. 10. 11. 19:47

Az első két rész nagyon jó lett. Michelle Fairley sokat dob az összhatáson.

winnie - 2014. 10. 12. 06:29

Marcipáncica: a visszatéréssel kapcsolatban úgy érdemes dönteni, hogy tudsz a 2×01 két nagy csavarjáról. nem lesz meglepetés, de az, hogy jó vagy nem jó, nem sokat segít, viszont ez a két információ vagy felkelti az érdeklődésedet, vagy lelohasztja

2×01 ÜBERSPOILER

– marty meghalt. és ő is visszatért, mint jacob
– henry anyja (jacob nagymamája) is “visszatért”, feltémadt.

Zora - 2014. 10. 19. 14:35

2×03

Na, gyülekeznek a visszatértek…
Amúgy, amikor Jacob először találkozik Martyval, akkor hogyhogy nem érzi, hogy ő is visszatért?
Ha a csontok a ’30-as évekből valók, akkor a nagymama nem lehetett a gyilkos. Esetleg az apja (mármint a dédapa). Na de háromszor?
Szegény Carl nem nagyon tud megszabadulni a bátyjától… Igazán mutathatták volna, hogy a pincében hány helyen van felásva a föld… :-D
Nekem még mindig tetszik. Jó nyugis, meg nem zombi-szerűek a feltámadottak. A zombikból nem kérek!

leslieb - 2014. 10. 23. 08:23

2×04

Szép lassan, de felszínre kerülnek a titkok. Azt pedig a Ray Donovan óta tudjuk, hogy egy feszültségekkel, haraggal teli családban egy összejövetel mit hoz ki az emberekből..

Michelle Fairley-t pedig továbbra is csak dicsérni tudom.

leslieb - 2014. 10. 31. 22:23

2×05

továbbra is tartja az idei emelkedett színvonalat

szbera - 2014. 11. 08. 11:50

Nem sok komment érkezik ide..Pedig ahogy előttem is írták ez a szezon emelkedett színvonalú és továbbra is tartja magát. Minden részben van valami kis újabb rejtély, ami fenntartja az érdeklődésemet a sorozat iránt. Nézős.

Zora - 2014. 12. 06. 15:01

2×08

Szerintem Janine szándékát már jóideje sejteni lehet.
Ray meg: szerintem ő is visszatért igazából. Vagyis, eszembe jutott, Maggie mindig vért vett a visszatértektől, csak már elfelejtettem, hogy volt is valami más a vérükben? Tehát az alapján ki lehet mutatni, hogy valaki visszatért? Meg valahogy elfelejtkeztek arról, hogy elég erős autista (vagy valami hasonló) volt Ray, most meg gyűlésre járt, meg vezető posztot kapott… A papot sajnálom, nagy poén lenne, ha feltámadna… :-)
Tényleg, a V.-k (visszatértek röviden, csak nincs kedvem annyiszor leírni) vajon tudnak nemzeni? Lehet, Ray apja már korábban is egyszer visszatért, és így nemzette Ray-t.
Az, hogy mikor tűnnek el: ha rendkívül erős a halálvágyuk, gondolom. Ezért ez a vírus, ettől annyira szenvednek, hogy meg akarnak halni.
Szóval, jó ez a sorozat, sokat lehet rajta agyalni.

Érdemes azt a másik hasonló sor.-t nézni, valami ‘Les’ -akármi, ami a 2004-es film feldolgozása? Nekem baromira bejön ez a stílus!

Thomas - 2015. 01. 06. 20:18

Most néztem meg az évadnyitót, és teljesen ugyanazok az érzések kerítettek hatalmába, mint amiket winnie leírt a kritikában:) El lehet nézni, de nem túl izgalmas, és nem is hiányozna, ha nem látnék több rész. Azért folyatom, de…:(

Thomas - 2015. 01. 06. 21:10

A 2×02 is hasonló volt… azt én is nagyon sajnálom, hogy az évadzáró történéseit ilyen gyorsan lenullázták, pedig akkor azt hittem, hogy nagyot fog változni a sorozat, de sajnos visszatértek a helyenként eléggé álmosító, lassú tempójú részek:(

leslieb - 2015. 01. 10. 08:44

Érdemes nézni pedig, mert erősebb az idei sztory és kaptunk egy igen jó mellékszereplőt a nagyi személyében.

Thomas - 2015. 01. 15. 18:14

2×06
Tényleg jobb lett, örülök, hogy nem hagytam abba, pedig a 2×02 után nagyon közel voltam hozzá.
A nagyi borzalmas, pont az ilyen karakterek miatt tudok falnak menni. Ahogy néz, ahogy beszél, ahogy szinte hipnotizálja az embereket, én nem értem, hogy hogy nem látnak át a szitán. De sokkal jobb is lehetne, ha nem a kormányzati rejtély szál lenne a középpontban, hanem az emberi kapcsolatok. Pedig mennyi lehetőség volt abban, hogy Frank visszakapja a feleségét, aki fiatalabb a lányánál, Maggie meg az anyját, ezerszer inkább néztem volna őket, mint a nagyi szarkavarását:(

winnie - 2015. 01. 25. 09:02

“Érdemes azt a másik hasonló sor.-t nézni, valami ‘Les’ -akármi, ami a 2004-es film feldolgozása? Nekem baromira bejön ez a stílus!”

nem feldolgozása a filmnek, de érdemes, persze. annak is lesz amerikai reamke-je, a The Returned, de a Les Revenants szerintem kiemelkedően jó.

Thomas - 2015. 01. 26. 20:49

2×09
Most pont megint bánom, hogy folytattam, az utóbbi két rész nekem borzasztó unalmas volt. A történet valahogy nem halad semerre, a nagyi meg annyira irritál, hogy elmondani nem tudom… Pedig lenne benne bőven lehetőség, de valahogy mindig az ellenkező irányba viszik a sztorit, a számomra érdektelenebb dolgok felé:) Gőzöm nincs még mindig, hogy hova akarják ezt az évadot kifuttatni, majd egyszer csak vége lesz és így jártam:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz