login |

Pilot: A to Z

2014. 10. 05. 14:55 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(winnie pilotkritikája) Vajon az őszi kínálatban lesz olyan “komédia”, ami ténylegesen komédia? Olyan amin nevetni lehet. Na jó, a Black-Ish pilotja elment, de az A to Z tipikusan a poénok nélküli romantikus sorozat kategóriába esik inkább. Annak viszont elmegy.

A sorozat azzal indít, hogy a romantikus fiú és a kevésbé romantikus lány 8 hónapig randizik majd, mi pedig rághatjuk a körmünket: szakítanak (a’la 500 Days of Summer), vagy megházasodnak, vagy valami teljesen mááás? Közben pedig az elejétől (A) a végéig (Z) végigveszik a részek a kapcsolatukat.

A bevezetőben említett érzelmességet vegyétek nyugodtan komolyan, mert már most olyan megható jeleneteket hoztak nekünk, hogy nem is találtam meg a zsepit. Úristen de előbújt belőlem a cinikus állat a nézése közben, aki olyanok közben vigyorgott, hogy a nő látványosan elő keresi az ezüst ruhát, ami szóba került a fiúval való társalgás közben. Csak hát nem ez volt a készítők célja.

Ha viszont onnan nézzük, hogy a How I Met Your Mother helyére pályázik a sorozat — ezzel amúgy nem tököltek, onnan nyúlták le az anyát –, és inkább a romantikán lesz a hangsúly, akkor még jól is elsülhet. Már ha az ember ilyesmit akar nézni, pár mosollyal az arcán a röhögések helyett.

A kivitelezés elmegy, a színészekkel nincs baj, az egyik mellékszerepben baromira kedvenc arc tűnik fel, de itt sem érzek semmi kiemelkedőt. Kicsit olyan, mint a drámákban a Madam Secretary, látszik, hogy profin készül minden, csak épp az igazi szikra hiányzik az egészből.

Részemről 6/10, a Manhattan Love Story-nál jobban sikerült, itt szerethetőbbek a karakterek, de ha nem villantanak valamit a 3. részre, akkor villámgyorsan hagyom majd a fenébe.

11 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 10. 05. 15:12

Nekem ez bejött, talán 7/10-es szinten is. Igazából az országosokon ez az egyetlen 20 perces eddig, amit nézek is majd tovább (a Black-ish nálam felejtős). A végigmosolygós, romantikus dologgal se lenne bajom, a HIMYM-nek én igazán csak az első szezonjáért voltam oda amúgyis, ami még leginkább Ted csajozásairól szólt, de nálam is nagyon határon mozog a cukiság egyelőre. Nyilván kell az alapszituhoz, de hosszútávon túl szirupos is lehet akár. Szerencsére én optimista vagyok, mert általában a romantikus oldalt szokták lefektetni inkább a pilotban, a poénokat és egymást csak később. :P

Shyllard - 2014. 10. 05. 15:27

Jó volt, a kis kezdeti HIMYM-et idéző feeling meg az erősen (500) Days Of Summer-re hajazó őszinte, de mégis cukormázasnak ígérkező romantikus felhang miatt engem egy évadra már megvettek. Bár már azon agyalok, hogy ezt hogy akarják majd folytatni, hogy ne hazudtolják meg önmagukat.

human - 2014. 10. 05. 15:30

hogy akarják folytatni?

második évad: engagement A to Z
harmadik: marriage a to z

Shyllard - 2014. 10. 05. 15:47

human: Tényleg, valahogy rögtön szakításra gondoltam, hogy mondják mennyi ideig fognak járni :D Pedig elég egyértelmű.

Lui - 2014. 10. 05. 16:43

Ez bejön, abszolút nézős az egész évadra!
mondjuk a HIMYM-ös anyu miatt elfogult vagyok, annyira cuki, hogy imádom nézni a szereplését..
De sztem nélküle is jó lenne, talán csak nem ennyire.
simán 8/10

sam - 2014. 10. 05. 16:45

szerintem szakítanak
amúgy imádom, nagyon várom a 2. részt :)

Kissur - 2014. 10. 05. 19:42

Második évad: Szakítás A-Z-ig.

Amúgy nekem tökéletes HIMYM pótlék, remélem nem kaszálják el, mert a legjobban várt sitcom eddig.

ar - 2014. 10. 05. 21:16

Isten latja lelkem, odavagyok a romantikus komediakert, de itt mar annyira gaz volt a srac viselkedese hogy kis sem mertem bujni az arcpalma mogul a resz vegeig. Sajnalom, mert jo is lehetett volna.

nadivereb - 2014. 10. 06. 09:35

Szerintem cuki, és a jó értelemben véve. A mellékszereplőkben pedig szerintem nagy potenciál van, maradok.

goodjohnwin - 2014. 10. 06. 12:39

borzasztó, és innen csak rosszabb lehet. Egyrészről nyáltenger, másrészről pedig a kapcsolati csiki-csuki (hacsak nem kaszálják el időben) rétestésztává nyújtva.
Humor meg valahol a kanyarban, kis szerencsével 2 epizódonként egyszer.

andrE - 2014. 10. 07. 13:02

Nem volt rossz, 1-2 részre még biztosan maradok. Ami pozitívum: a tálalás (narrátor használata, időpontok, rövid flashbackek), hangulat, ami 500 days of summerre emlékeztetett, és furcsa mód a két női szereplő. Cristin Milioti nagy kedvencem lett kb az első HIMYM megjelenése óta, Lenora Crichlowt pedig szintén nagyon pozitív meglepetés volt újra látni a Being Human után. A férfi oldal annyira még nem győzött meg, de a Ted Mosby Jr. főszereplőben megvan a potenciál, a minden vígjáték sorozat és film kötelező eleme, a magabiztos-nagydumás de fura szakállas jóbarát szerepe meg szokásosan sok poénforrást rejt magában. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz