login |

Pilot: Stalker

2014. 10. 06. 20:00 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(winnie pilotkritikája) Ha valaki még egyetlen heti ügyes nyomozós sorozatot sem látott, vagy esetleg tavaly kezdte a hasonlók nézését, annak nyugodt szívvel ajánlott a Stalker, de amúgy…

Ez a tipikus középszer sorozatok ősze eddig, ez már teljesen biztos. A Stalker is olyan, mint a Madam Secretary meg a többiek, avagy a bejáratott receptből profi “szakácsok” érzelem nélkül kifőzték. Semmi extra nincs benne, gondolok itt egy érdekes alapvetésre vagy megosztó karakterre (House, Patrick Jane), aki feldobná a heti ügyeket.

Ezúttal a zaklatásokkal foglalkozó ügyosztályt követhetjük hétről-hétre. Ők azok, akik egy erőszakosba forduló megszállottságot felderítenek, vagyis ha időben hívják őket akkor eldöntik mennyire veszélyes a zaklató, ha utólag, akkor meg csak kiderítik ki volt az elkövető. Nyilván másfajta gondolkozás kell az ilyesmihez, mint egy átlag gyilkossághoz, ezért van rájuk szükség.

A Stalker talán egyetlen igazi pozitívuma, hogy ezúttal nem külsős segíti a nyomozók munkáját. Nem a halottkém ugrik be, vagy egy mentalista, vagy hasonló, csak simán a szakemberek dolgoznak. Olyan CSI-os. Tudom, hogy egy írószoba tele van kreatív emberekkel meg minden, de a Stalker tipikusan olyan témának tűnik, ami 7*22 részben halálunalmas lehet.

Szerintem 1-2 részen át még tart majd az érdeklődésem, mert ezek másfajta elkövetők ezúttal, kicsit más fejekbe nézünk bele. Persze 5/10 a max amit adhatok, ennél sokkal jobb sorozatokra is el lehet b*ni az időt az embernek.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 06. 20:09

“Semmi extra nincs benne,”

az erőszak foka lehet esetleg az. nekem nem, de az első jelenet vér nélkül volt durva.

jinjang - 2014. 10. 06. 21:36

Épp most néztem meg, szóval friss az élmény. Nem szeretem a heti ügyes sorozatokat, ha nincs normális átívelő szál, lehet, hogy emellett sem fogok kitartani, de ez a pilot nem volt rossz a pszichológiai elemzések miatt meg azért, mert 2 ügy futott egyszerre. Én adok még neki esélyt.

winnie - 2014. 10. 06. 21:59

de itt megvan az ativeles. egyreszt dermozt kukkolasa, masreszt a srac is raszallt maggie q-ra, gondolom ezeket tovabb viszik.

human - 2014. 10. 06. 22:08

jaja maggie q szerzett egy stalkert

dzsiaj - 2014. 10. 06. 22:25

Ja, az ilyesmivel foglalkozó osztály feje megfenyegeti a zaklatót, majd nem veszi észre, hogy az hazáig követi.

A cold opennél még reménykedtem, az nagyon Kevin Williamson-os volt, kár, hogy csak egy középszer maradt a végére a random “fél percet töltöttem a képernyőn, tehát én vagyok a gyilkos”, vagy “az új fiú a helyszínen lealáz a saját játékomban, meglepett fejet vágok a következtetésein, holott az én szobám is ugyanígy van berendezve van otthon” megoldásokkal spékelve.

McDermott karaktere korrekt, de ha nem vigyáznak, nagyon el fogja nyomni Q-t.

Amúgy 1-2 rész esélyt még bőven megérdemel.

jinjang - 2014. 10. 07. 08:03

A normális átívelést úgy értettem, hogy olyan, ami engem is érdekel. Amit eddig belengettek, nem biztos, hogy fog. Elvileg a nyomozónőnek kellene annyira profinak lennie, hogy seperc alatt elintézze ezt a kezdő srácot, a másik vonalon meg az anyuci látszott elég keménynek ahhoz, hogy ne nagyon merjen vele szívózni az expasija.

winnie - 2014. 10. 07. 08:09

jó, hát nyilván azt nem tudhatom, hogy mi jön be és mi nem:)

de ez az, amit nem lehet megítélni. alapból a krimik átíveléseinek zöme eleve csak illúzió, csak annyit jelentenek, hogy ahelyett, hogy egy epizódban dolgoznák fel a sztorit, szétszedik 15 részre, hogy azokat 3 perces darabkákban mutassák be egy teljes évadon át. csal azért, hogy az ember megnézze a részeket. szóval ennek megfelelően most csak egy minimális szeletét láttuk az átívelő szálnak, amiről a folytatásban kiderülhet, hogy marha érdekes, de persze az ellenkezője is.

tobias88 - 2014. 10. 07. 08:24

Én meg azt hittem a név alapján, hogy a játékból csináltak sorozatot. Még jó hogy nem néztem meg :D

safranyn - 2014. 10. 08. 14:47

Oké, odáig még rendben volt amikor “bőrpofa” a lakás elrendezéséből kiolvasta hogy a nőnek aki ott él milyen szokásai vannak. De amikor az ágynemű gyűrődéséből megállapította, hogy a zaklató rendszeresen bejár és éli a nő életét, na ott kikapcsolt az agyam.

winnie - 2014. 10. 11. 17:39

1×02: 3,5/10. Kábé idemásolhatnám a pilotkritikát azzal a kitétellel, hogy most nem volt sorozatgyilkos, sőt, senkit nem öltek meg a részben, szóval a Criminal Minds-os párhuzam ezúttal nem lenne korrekt. Az viszont igen, hogy a Stalker még mindig a legtipikusabb, kikérdezés / helyszínvizsgálat / kikérdezés / helyszínvizsgálat-sémát valósítja meg, ami érdektelen fő karakterek mellett unalmas. (Ráadásul, ezúttal még nem is volt kegyetlenkedés. Ami nem baj. De aki várta, az csalódhat.)

Ami pozitív volt, az az abszolút Scream-re hajazó kezdés (köszi, Kevin Williamson), ami übergáz és szánalmasan átlátszó, hogy sikerült a főhős volt feleségét állandó szereplőnek tenni, mégpedig a zaklatási osztállyal foglalkozó ügyészként (szia, The Mysteries of Laura, ahol a volt férj lett a főnök).

Verdikt: azért megnézem a 3. részt, de ez nekem unalmas, vannak sokkal jobb krimijeim. Ha nagyon beteg emberekre vágynék, továbbra is a Law & Order: SVU-t választanám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz