login |

Reign: kezdett a 2. évad – írta Andzia

2014. 10. 06. 16:40 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Queen Bee újra akcióban, a francia udvar pedig szerencsére kimeríthetetlen intrikával rendelkezik. A biztató kezdet alapján egy erős második évadnak nézünk elébe, köszönhetően a remek párbeszédeknek, és annak, hogy kicsit komorabbá és sötétebbé vált a hangsúly.

Mary ott folytatja ahol az előző évad végén abbahagyta: Jól hozza a még kissé bizonytalan, de elveiben tántoríthatatlan, kemény királynőt, Francis és Bash még mindig a hős lovag szerepében díszelegnek, Catherine pedig továbbra is hataloméhes, no meg ravasz. Ez a leosztás már élből jó alaphang a sorozatnak, de és most megérkezett a pestis is.

Annak ellenére, hogy a pestises betegek random bevágott képei és az elmaszkírozott betegek nem igazán voltak élethűek, a szereplők által generált feszültség abszolút tapintható volt. Néha kicsit úgy érzetem, hogy egy nagyon lightos horror vonalat próbálnak beépíteni a nyitányba, ami csökkentette az epizód komolyságát, de ha belegondolok eddig is valamilyen szinten “poénra” vette magát a sorozat, úgyhogy végül is nem róhatom fel negatívumként.

A készítők bedobtak egy kis természetfölöttit, csakhogy Nostradamus látomásai ne legyenek annyira elcsépeltek, egyes karakterek halálával mások felszabadultak és így az udvartartásban további érdekes szituációk kaphatnak teret. Néhány új karakter is megjelent a színen, megalapozva a második évadra szánt cselekményszálakat.

Összességében a Reign a szokásos mennyiségű drámával és hangulattal tért vissza, maradt a modern felhang és a szép díszletek, a kezdés minimum 8/10 volt nálam.

5 hozzászólás Ne habozz!

Nope - 2014. 10. 06. 17:18

Nem Dash, hanem Bash:D

Rea - 2014. 10. 06. 19:13

Na, ezért nem tudtam, kiről van szó. :D
Én még mindig érdeklődve nézem a részeket. :)

lux - 2014. 12. 28. 19:34

Én most daráltam le az elmúlt pár napban az eddigi részeket, és kellemesen csalódtam. Mármint CW-hez mérten. Remélem elég tökösek az írók és meg merik lépni Francis halálát valamikor a közeljövőben.

Lia - 2015. 03. 14. 14:47

2×16
Egyszerűen olyan nincs, hogy itt mindenki ennyire hülye legyen…..

rhaena - 2015. 03. 14. 16:52

Kész. Kasza. Mindenki mindenkit megcsal, ráadásul akkora bődületes baromságokat írtak bele, hogy egyszerűen nézhetetlen lett. Lekerül a guilty pleasure listámról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz