login |

Pilot-mustra: Selfie – 1×01

2014. 10. 07. 19:30 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(human pilotkritikája) A Selfie nem nagyon titkolja, hogy a My Fair Lady akar lenni modern köntösben, sőt, 2.0-ás otthonkában – régi téma (ugye az alap alapját, a Pygmalion-t adó G.B. Shaw sem mai gyerek) a közösségi oldalak, meg követők világába. Amit valamiért sokan megvetnek, én sem Facebook-ozok privátilag, de azért szerintem érthető, hogy sokak életét meghatározzák, sőt, teljessé teszik ezek a dolgok. Persze csupán illúzióról van szó és persze divatjelenségről, de ki mondta, hogy csak számunkra szimpatikus dolgokat művelő kedves embereken lehet röhögni? A kérdés, hogy a készítők mikorra akarnak normális, igazán szerethető embert faragni a Selfie főhőséből, Eliza Doolittle Dooley-ból.

SELFIE – 1×01 – 6/10

De csak mert jószívű vagyok, Karen Gillan és John Cho miatt élveztem az átlagos szintnél jobban a pilotot, meg azért, mert a klasszikus téma ellenére volt benne némi újszerűség, nem tudom, talán a stílusában vagy a hangnemében. De az újdonság hatása hamar tova fog illanni és akkor muszáj lesz valamit felmutatnia a készítőknek pár trendi, social networkös poénon kívül is.

A történetünk főhőse egy tipikus, magáról mindenhova képeket feltöltő csaj, aki nagyon élvezi, hogy tele van virtuális követőekkel, s éppen ezért az IRL életével, a körülötte lévő emberekkel nem is nagyon foglalkozik. Idővel persze rádöbben arra, hogy mennyire üres az általa remeknek képzelt világ, így felfogad egy, a cégénél dolgozó PR-ost márkamenedzser, hogy segítsen neki, próbálja meg csiszolni a modorát.

Nyilván, ha a My Fair Lady-ből indulunk ki, akkor a sztoriban benne van egy filmre elegendő alapanyag, de érdekes lesz látni, hogy miképp képzelik ezt el sorozatos formában, hiszen, ha végig a “nevelésről” szólna a sztori, akkor elég hamar repetitívvé válna. Nyilván a munka aspektusa kerül idővel jobban kiemelésre.

Néhol kissé durvába és prosztóba csap át a Selfie humora, de valamilyen szinten jól áll neki, kellemes kontrasztot jelent a karót nyeltséggel és Henry-féle profi jólfésültséggel, valahol reménykedem is abban, hogy nem fogják vissza magukat a készítők, mernek keménykedni, és még jó ideig nem gondolkodnak semmiféle romantikázásban. De mint már mondtam, mindenképpen javulni kell több tekintetben is, mert a végtelenségig a két főszereplő nem fogja tudni eladni a Selfie-t.

16 hozzászólás Ne habozz!

S84 - 2014. 10. 07. 19:56

Az egyetlen idei újonc komédia aminek a pilotját végig tudtam nézni és várom is a folytatását.
De tény, hogy a főszereplőket alakító színészek is sokat hozzátesznek.

sandor555 - 2014. 10. 07. 21:13

Karen Gillan, Tuti bepróbálom. :)

Zyta - 2014. 10. 07. 21:55

@winnie: bocs, hogy ilyenbe belekötök, de a PR-os ide pont nagyon rossz meghatározás, mert az homlokegyenest más iránya a marketingnek, mint amit az itteni csávó csinál, ő inkább márkamenedzser, vagy kevésbé szakkifejezéssel élve marketing szakember. Pont az a lényeg, hogy neki kell újraépíteni a csajszi márkáját.

A pilot egyébként nekem bejött, a hasonló kaliberű A to Z-től és Manhattan Love Storytól mindenképp jobban tetszett, de tényleg kérdéses, hogy meddig tud majd érdekes maradni.

Thomas - 2014. 10. 07. 22:50

Én még talán semmiben nem láttam Karen Gillan-t, de ebben szenzációs volt szerintem:) Amíg ilyen jól hozza ezt a figurát, szerintem én képtelen leszek ráunni, akármerre is viszik a sztorit. Már attól az interjús videótól is kifeküdtem, ahol a szerepben maradva válaszolgatott:)) Miben lenne érdemes még megnéznem őt? Kíváncsi lennék, hogy egy komolyabb szerepben milyen:)

sandor555 - 2014. 10. 07. 23:08

Doctor Who :) Kedvenc útitárs, persze Roryval együtt.
Komolyabb szerep? Biztos van olyan, de nem rémlik, hogy láttam volna olyan filmjét/soriját.

Thomas - 2014. 10. 08. 00:43

A Doctor Who-t már régóta tervezem elekezdeni, most talán végre sorra kerül:)

winnie - 2014. 10. 08. 04:50

Zyta: köszi

winnie - 2014. 10. 08. 04:52

“Kíváncsi lennék, hogy egy komolyabb szerepben milyen:)”

a galaxis őrzőiben ő volt az egyik főgonosz, az komolyabbnak mondható.

Khaal - 2014. 10. 08. 12:17

Nekem kimondottan tetszett, jelenleg még jó a két főszereplő dinamikája és jól hozzák a karaktereket. AZ alaptörénet tényleg egy romkomra lenne elegendő, kiváncsi leszek hogyan lesz ebből sorozat. Bízok benne, hogy a romantikus szálat egy kicsit még takaréklángon tartják, jelenleg egy kissé erőltetettnek érzem. Szerintem nagyjából a mellékszereplőkön áll vagy bukik az egész, mert akármilyen jó is a két főszereplő, hosszú távon ez kevés lesz.

Brynden Rivers - 2014. 10. 08. 12:59

@winnie: LOL nem, ott főgonosz-paródia volt :)

@Thomas: Az egyetlen drámai szerepe a Doctor Who-ban Amy.
Pl. a Van Gogh-os részt nekem egyik nagy kedvencem.

Brynden Rivers - 2014. 10. 08. 13:01

Ha van valakinek linkje a sorozatból készített Karen Gillan anigif-ekhez, azt megköszönném, mert az első rész alapján nekem annyi bőven elég lesz ebből.

Köszi :)

winnie - 2014. 10. 08. 13:33

Brynden Rivers: attól, hogy a film vicces volt (rég rossz, ha azt hitted, hogy paródia), ő nem botladozott, mint stan és pan és nem vigyorgott, hanem egy nem túl bizalomgerjesztően kinéző, szadista tömeggyilkos volt –

“Az egyetlen drámai szerepe a Doctor Who-ban Amy.”

a szerep semmiképp sem drámai annak ellenére, hogy van benne dráma. nebula akkor már ezerszer komolyabb szerep, mint amy pond. de előtte és utána is volt drámai szerepe: én először a harley streetben láttam vendégként, ahol ugyancsak nem vicces volt, és az idei oculus című horrorban sem vicces egy cseppet sem. vagyis a karakter profizmusa és a megszállottsága az valamilyen szinten, de egyébként nem.

Brynden Rivers - 2014. 10. 08. 22:01

@winnie: Nem volt kiemelkedő szerepe DW-n kívül, szerintem, de mindegy.

ON
A valódi humor sajnos hiányzott a Selfie 2. részéből, inkább erőltetett volt :(

winnie - 2014. 10. 11. 17:38

brynden rivers: nem volt. erről nem is volt szó.

1×02: 6/10. A folytatás nem nagyon ihletett meg, afféle “végülis”-epizód volt, tovább vitte a pilot nyomvonalát, olykor kicsit merészebb poénokkal, s közben végig azon gondolkodtam, hogy mennyire fura látni az Amerika pités MILF-csávót (megvan még?), vagy a Harold & Kumar Harold-ját ebben a kimért, tanítóbácsis szerepben. A nebulóként viszont minden tipikus húzást bevető Karen Gillan továbbra is nagyon jópofa.

Verdikt: maradok, mert Gillan és Cho még mindig jók együtt (a többiek alig szerepeltek, pedig a pilotban voltak jobb pillanataik – igaz kaptunk egy Charlie-t, aki cserébe remek volt), de idővel több kell majd egy átlagos szintnél.

FrankLuck - 2014. 10. 12. 18:12

No, letudtam a második részt, meg is van az évadom első kaszája (lesz még biztosan, most állok neki a Mulaney-féle izgalomnak). Nem nézhetetlenül rossz, de háttérzajnak való szitkomom van elég, új nem kell. Szóljatok, ha az első két részhez képest nagyot javul (sokkal több poén és sokkal kevesebb nyál), akkor bepótolom.

Thomas - 2014. 10. 12. 23:01

Oké, köszi a tippeket, akkor A galaxis őrzőit majd megnézem mindenképpen, a Doctor Who-t meg a daralistám élére tettem:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz