login |

Red Band Society: 3 rész után

2014. 10. 07. 21:15 - Írta: CyClotroniC

26 hozzászólás | kategória: kritika,

– Low even for you, taking drugs from a sick child.
– Well, apparently, I’m a drug addict who would do whatever it takes to get high. I mean, have you ever seen Breaking Bad, or can you not afford basic cable?

Három rész Red Band Society után kedvem lenne végigmasírozni minden lakáson, ahová be van kötve a nézettségmérő, és jól vállon somni mindenkit Jackson nővér clipboardjával, aki nem nézi az ősz legfeelgoodabb sorozatát.

Három címet említettem a pilotnál, amiből kettőt továbbra is tartok: teljesen olyan, mintha a Scrubs és a Glee első szezonjának szerelemgyereke lenne a Red Band, ami alig pár rész alatt simán megszerettette velem jóformán az összes karakterét és olyan fülig vigyorgós élményt nyújt, ami rettenetesen hiányzott eddig a sorozatpalettáról.

Az írás kifejezetten okos, a párbeszédek frissek és frappánsak, és szerencsére a karakterek sem csak papíron izgalmasak, de meglepően jól is vannak alakítva. Különösen a két a lány (Kara és Emma) lett telitalálat, és ha ez nem lenne elég, lassan ugyan, de érezhetően kezdenek árnyalódni a felnőttek is, noha a hangsúly egyértelműen a bentlakó fiatalokon van.

A legnagyobb pozitívum talán, hogy egy percig se jut eszembe megkérdőjelezni azt az irreálisan könnyed kórházi légkört, ami körülveszi őket, és valahogy minden olyan természetesnek és ismerősnek hat, mintha már második vagy harmadik szezonjában járna a sorozat, annak ellenére is, hogy folyamatosan újabb rétegek kerülnek fel a vászonra, szépen lassan kezdjük megismerni a szülőket, és bonyolódik az ötös fogat kapcsolata is.

Simán 8/10 az összkép, sőt még azt a második részt is zabáltam, amit jó páran gyengébbnek tartottatok, de hogy egy negatívumot is említsek, a kómás srác narrálása kezd erősen modoros irányt venni.

A lényeg, hogy ha kis esélyt is láttok arra, hogy a ti stílusotok a Red Band Society, feltétlenül próbáljátok be, nálam utcahosszal kedvenc, de eltekintve a szubjektív egymásra találástól, egész biztosan dobogós darab az őszi újoncok sorában, pusztán a minőségét nézve.

26 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 07. 21:00

mehet hét idézetébe: “De csak epehólyagműtétem volt. És az is laparoszkópiás!” – a red band society a gyenge 2. után marha jó 3. részt hozott

20legendd - 2014. 10. 07. 21:24

Így van, a második rész után egy kicsit elbizonytalanodtam, de a 3. rész megint nagyon bejött és hozta a pilot minőségét. Csak így tovább!

zesku - 2014. 10. 07. 21:29

Én már az első rész után biztos voltam benne, hogy egy újabb kedvencet találtam, nagyon szeretem az ilyen sorozatokat. Azóta a 2. és 3. rész is megerősítette ezt bennem, remek hangulata van az egésznek. Az egyetlen olyan sorozat eddig idén, amit egyből megszerettem. Így tovább!

Isteee - 2014. 10. 07. 21:58

Bejött a sori, tényleg könnyed és szórakoztató. :)

sherlock20 - 2014. 10. 07. 22:36

Jó darab valóban, kár, hogy szinte 100% hogy 2. évad nem lesz belőle.. Hacsak CyClotroniC nem rohan tényleg végig az össze nielsen lakáson az usában..

a Kati néni - 2014. 10. 07. 22:39

Nem baj, ha nem lesz belőle sok évados sorozat, úgyis átmenne egy idő után önismétlésbe, viszont
a) 2 x tizenegynéhány rész tök jól működne belőle
b) kár, hogy országos tévére legalább nyáron/télen nem készülnek hasonló, elgondolkodtatóan szórakoztató RÖVID minőségi szériák.

DarylD - 2014. 10. 07. 22:59

A 2. tényleg kicsit gyengébb volt, de a 3. szerencsére megint ütött. Kara abszolút kedvenc továbbra is, általában ő és Jackson nővér párbeszédei ütnek a legnagyobbat. Egyébként is sok hangosan nevetős beszólás van a sorozatban, így visszagondolva eszembe jut csak az utóbbi részből három is, ami nagyon tetszett. Choma Boy kommentátorai néha tényleg teljesen feleslegesek szerintem, egy idő után már idegesített is. Eddig az ősz sorozata nálam. Csak így tovább, csak rendelnék be a következő évadot…

Eny - 2014. 10. 08. 06:59

hat en is mar az elso resztol megkedveltem. nagyon edes kis sori,minden szereplo szimpatikus szamomra..Jackson novert es Karat meg Emmat en is nagyon birom. ok a legjobbak nekem,meg eddig..
megerdemelne a tobb nezot.
en is szeretnek egy 2ik evadot,ha nem fejezik be normalisan.

winnie - 2014. 10. 08. 07:02

ilyen sorozatoknál nem érdemes “befejezést” várni, vagy az 1. vagy a 6. évad után el kell szakítani a történet fonalát – ezért sem annyira fenyegető egy kasza, de egyelőre nem is érdemes beszélni erről, most lesz 13 részünk. oké, nyilván lezárnák a főbb történetszálakat, de igazából bármikor is lesz a finálé, az élet folyik tovább, a főbb szereplők zöme tovább lakna a kórházban, csak mi nem tudnánk róluk:)

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 11:45

Mivel nem szeretnék “vállon nyomást” beszerezni, azt hiszem nekifutok ma az első résznek! ;)

nadivereb - 2014. 10. 08. 11:51

Nekem is nagyon bejön, nagyon jók a karakterek és szépen alakulnak a kapcsolatok is. Kár lenne érte.

Brynden Rivers - 2014. 10. 08. 13:08

Nagyon jó, könnyed, nem felszínes, remek karakterekkel.

Sajnos le mertem volna fogadni, hogy kicsi az esélye a 2. évadnak. Ez a sorozat is megy Egyévados Network Hall of Fame-be.

Apropó szerintetek ha a Scrubs-ot most tartana az első évadnál, vajon berendelnék 2. évadra?

winnie - 2014. 10. 08. 13:25

OFF: a scrubs sem akkor, sem most nem futna be – illetve jó helyen a jó időben igen. szó szerint, mert anno ugye a frasier mögött ment, a 2. évad pedig a friends mögött, de egyébként kábé csoda a létezése, illetve a kritikának köszönhető, mert ezt követően kábé mindig a csatorna legkevésbé nézett cucca volt, amit nem kaszáltak, önmagában nem hozott sosem nézettséget. (mármint az akkori mérce szerint.)

CyClotroniC - 2014. 10. 08. 13:34

Kedvenc példám amúgy a felvezetés és a time slot fontosságára. Kisebb nagyobb túlzással a Friendsnek köszönhetjük azt, hogy volt Scrubs és a Scrubsnak azt, hogy volt a The Office. Mindkét show éppen hogy túlélte az első szezonjával, jóformán a felvezetésük miatt, és mindkettőből mekkora kritikai/nézettségi sikersztori lett.

Brynden Rivers - 2014. 10. 08. 15:08

@winnie: @CyClotroniC:

Köszönöm az elemzést!

Akkor már csak két kérdésem van:

– A Fox mi mögé tette be a Red Band Society-t?
– Hova máshova rakhatta volna? (20 órás idősávba nyilván)

Sajnos most nincs időm utánanézni köszönöm előre is a választ! :)

CyClotroniC - 2014. 10. 08. 18:53

Én a helyükben kedd 21:00-re tettem volna, a The Voice eredményhirdetése mögé, ahol amúgy a “Marry Me / About a Boy” páros megy az NBC-n. Nem tudom, hogy mennyire divat más csatorna sorozataival kalkulálni “felvezetéskén”, biztos nem az, de szerintem ebben is lehet ráció. Jelenleg szerda 21:00-kor megy a “Hell’s Kitchen” mögött, pedig a FOX felhozatalából a legjobb páros a “New Girl / The Mindy Project” kettőse lenne nekik kedden, ahol jelenleg 20:00-kor amúgyis rajzfilmek mennek, mióta kikukázták onnan a Utopiat. Asszem a “MasterChef Junior” lenne ott 20-tól, de csinálnék egy Ramsay-szerdát és a Red Bandet átvinném, sőt megcserélném a két sitcommal:

Jelenleg így van:

Kedd: 20: MasterChef Junior – 21: New Girl | Mindy
Szerda: 20: Hell’s Kitchen – 21: Red Band Society

Szerintem így jobb lenne:

Kedd: 20: New Girl | Mindy – 21: Red Band Society
Szerda: 20: MasterChef Junior – 21: Hell’s Kitchen

Három dolgot azért meg kell jegyezni még:
– a szerda 21-es sáv pnem olyan ijesztő, nincs fiatalos ellenfelük max az ABC-n
– megváltoztatva később a Glee lenne az ellenfele kedd 21-től
– nem szeretnek átmozgatni, és a javaslaton 5 sorozatot is új időpontba tenne :S

zsenlye - 2014. 10. 08. 23:50

Hiába tetszett a pilot, 3 rész után kénytelen voltam kaszálni. Nem bírok tovább kopasz, rákos, donorlistára váró gyerekeket nézni. Nagyon deprimáló.
Egyfolytában előjön évtizedekkel korábbról, a Bethesda gyerekosztálya. Ott is voltak mosolygós, bentlakó kopaszok. De még kiskölökként is iszonyú élmény volt ezzel találkozni.

Marcipáncica - 2014. 10. 09. 10:30

Felhoztam magam a 3 résszel, újfent köszönet a Junkie-nak. Nagyon aranyos, kedves sorozot. Az ember mosolyog, aztán csak azt veszi észre hogy patakzanak a könnyei… az ilyen sorozatok kincsek.
Nem tudom hogyan élném meg ha személyes érintettségem a lenne a témában, lehet tényleg úgy már tényleg túl nehéz az élmény… :(

yeeeyha - 2014. 10. 09. 13:13

Nálam kétségkívük az ősz legjobb újonca, a Glee-t és Scrubs-ot nem néztem, így nekem kicsit a Campet és az Emily Owens M.D.-t hozta elő.

Amit különösen jó hallani, azok a zenék, nem azért mert olyan nagy újdonságok lennének (a Skins volt nagyon bátor e téren), de eddig az összes dal jó választás volt, attól függetlenül, hogy ismertem-e előtte vagy sem.

CyClotroniC - 2014. 10. 09. 13:35

A zeneválasztás tényleg remek végig. Az 1×03 városra lenézős jelenetén megörültem, hogy a Cults-tól választottak egy számot, akiket azóta ismerek és imádok, mióta a Misfitsben hallottam egy számukat és kinyomoztam, hogy mi is volt az. Azóta az egyik kedvencem, meg így futottam bele abba is, hogy Emma Roberts klippben is szerepelt.

chulo - 2014. 10. 09. 17:10

első rész feléig birtam csak, sorry :D
a zene jó volt, évad végén egy soundtracket begyűjtök talán

Pudli - 2014. 10. 09. 20:19

Húh ez most nagyon bejött, most néztem meg az A to Z-t és a Slefie-t egymás után és egyik se jött be de ez igen, pedig nem számítottam rá, de pozitívan csalódtam a sorozatban.

kardigán - 2014. 10. 10. 06:50

de fura, nekem a feelgoodság egyáltalán nincs meg itt, a scrubs-glee érzés meg nopláne, egyszerűen túl komolyan veszi magát, nem elég goofy, nem elég könnyed.
ezt vártam kb a legjobban az ősziek közül, úgyhogy eléggé meg is vagyok sértődve, de ez még mindig túl szentimentális az érzelmes helyett.

Babity - 2014. 10. 10. 11:19

Eddig csak az első részt láttam, de nagyon bejön! Tetszik, hogy érzelmileg ilyen hullámzó. Egyik pillanatban együtt nevetünk, majd együtt szomorkodunk a szereplőkkel..nagyon átjön az egész! Köszönöm én is a Junkie-nak, hogy írtatok róla, egyébként biztos vagyok benne, hogy elkerült volna.

Egyébként sem a Scrubsot, sem a Glee-t nem láttam (talán 1-2 részt, de igazán egyik sem fogott meg), így viszonyítási alapom nemigazán van. A tinisorozatokat egyenesen ki nem állhatom, egyedül a Skins, ami tetszett, de a giccses, túlságosan amerikai, modernkori tinifilmek/sorozatok egyáltalán nem tudnak lekötni, ez valamiért mégis nagyon tetszett, talán mert ez több, mint egy tinisorozat…vagy nemtudom…lényeg, hogy jó! :D

Marcipáncica - 2014. 11. 20. 22:47

Ez a sorozat részről-részre csak jobb!!!

ThomasCrown - 2014. 12. 15. 20:17

Nagyon király! Nálad évad legjobbja eddig, remélem nem kaszálják el…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz