login |

The Vampire Diaries: kezdett a 6. évad

2014. 10. 08. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

259 hozzászólás | kategória: kritika,

Már régen a múlt ködébe vesztek azok az idők, amikor még élvezet volt nézni a Vámpírnaplókat. Pedig már a ködgépet is hanyagolják a készítők, de a sorozat már csak torz tükörképe önmagának – már ha vámpírok esetében beszélhetünk ilyesmiről.

Idén ősszel már a hatodik évad indult el a CW-n. A minőség mellett a nézettség is megkopott az évek során, de még így is a csatorna egyik legjobban eladható sorozata a TVD.

Arról lehet vitatkozni, hogy mikor indult el a lejtőn a The Vampire Diaries, de az biztos, hogy egy ideje már nem a történet, hanem szinte csak és kizárólag a tiniszappan dominál. Nem akarom magamat ismételni, de ez az évadnyitó se kínált semmi olyat, ami miatt feltétlenül vissza kéne térnem a sorozathoz.

Sajnos ismét Elena lelkivilága kapta a legnagyobb hangsúlyt, és úgy istenigazából most semmi új veszély közeledtét nem lebegtették be az írók. Az utolsó 30 másodperc inkább a “Minek van?”-kategóriába sorolható, de semmiképpen az ötletes húzások közé – inkább csak időhúzásnak illett be. Tényleg túl kéne már lépni ezeken a szívügyeken, ahogyan az epizód címe is sugallta.

Őszintén megvallva nem volt borzasztó a kezdés, csak éppen olyan semmilyenre sikeredett, érdektelen középszerrel próbálták csillapítani a rajongók étvágyát. Persze lehet, hogy már csak a szerelmi szál maradt ebben sztoriban, így pedig érthető, ha már nem is próbálkoznak semmi egyébbel a sorozat írói. Caroline “nagy” tervét se nevezném egy új főszálnak.

Elena siránkozása mellett a többiek is csak lézengtek. Egyedül Alaric karaktere az, akiben van még talán némi plusz, de a karakterek nagy hányada valóban csak jelen volt ebben az epizódban, és mérsékelt lelkesedéssel szemlélte az eseménytelenséget.

A pontozástól most eltekintenék. Láttam már ennél rosszabb epizódot is a sorozat elmúlt évadaiban, de ez az évadkezdés csupán egy harmatos próbálkozásnak volt jó. Pedig öt éve még mennyi élet volt ebben a történetben!

259 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2014. 10. 08. 15:08

Mi a Caroline szál? Múlthéten megnéztem unalmam de esküszöm nem tudom miről szólt, csak a nonstop nyivákolás maradt meg. Bezzeg a TO rendesen bekezdett szerencsére.

jesustomer - 2014. 10. 08. 15:18

Hát nem tudom. Annyira örülnék egy régi, 1 évadhoz hasonló hangulatú résznek, hogy az nem igaz. Amikor még Damon volt a király, a nagy ellenség, Stefan az elegáns, gavallér ámde erős mókusvért ivó vámpír, elena meg.. az sose kellett. De legalább nincs bonnie, van viszont egy nyálas damon szellemünk, egy nyivákoló caroline-elena(szokásos), egy ősi vámpír Alaric személyében és egy ázsiai nővel hentergő Stefan akinek a csaja lábtól nyakig kiköpött elena .. Rendes részt akarok pénteken!!

noodles - 2014. 10. 08. 15:30

valahol a 4.évadnál hagytam abba, aztán még megnéztem az 5. évadnyitót de semmi nem vitt rá, hogy folytassam. Ezek szerint maradt ugyanolyan érdektelen továbbra is

koka - 2014. 10. 08. 15:38

Kíváncsiságból belenéztem, habár kaszáltam az 5. évadban. A történet fonalát konkrétan egyből feltudtam venni…nem túl jó jel.

Meglehetősen ingerszegény lett az egész. Egyedül Alaric és Matt voltak azok, aki lekötöttek. Ami még tetszett, az a szőke csaj beszólása Tylernek: “Could you be more of a douchebag cliche?”

De ezenkívül mindenki csak vegetál.

Ui.: Azért Elenácska egész rendesen meghízott. Vagy csak nagyon előnytelen volt ez a farmerruha rajta. Engem mondjuk nem zavar, mivel régen szinte már túl vékony volt.

Ambriel - 2014. 10. 08. 15:41

Nekem tetszett, főleg azért, mert végre nem intézték el 20 perc alatt a évadzárót, mint sok más sorozatnál. Ez egy jó kis alapozás volt. Kíváncsian várom a folytatást.

SASI - 2014. 10. 08. 15:55

A 3. évad közepéig volt jó a sorozat, utána kezdett romlani a minőség, és a lejtő nagyjából folyamatos.

drakisz - 2014. 10. 08. 15:59

Hát tényleg nem volt valami nagy durr. És fáj ezt mondanom, mert én úgy tartom, hogy nekem ez A sorozatom (bár nézek ennél sokkal jobbakat is). Bár eddig nem voltam Bonnie ellenes, annyira bénán játsza a boszit, hogy most rendesen örültem, hogy nincs. Ami az “eltüntek” szálat illeti, annyira egyszerű az az újraszületenek és mindent elfelejtnek dolog (mert szerintem ez lesz), hogy az már gáz. Ráadásul mi ez a favágó ruha Damonon? És Bonnie mellette? Az izgalom kedvéért nem tudták őket két külön világba tenni? Vagy két külön helyre? Tetszett, ahogy meséltek, de …. áááhhh, ezt már az Alaric-Damon-Enzo hármas se tudja sokáig elvinni a hátán, hacsak nem ujítanak be valamit, de sürgősen. Mert most mi lesz? Vissza kell szerezni Damonéket, ami kb. pár részen belül be fog következni, aztán foglaljuk vissza a várost. Nem tudták volna Katherine-t, vagy Lexit visszahozni? Bár most így belegondolva, inkább nem. Nem fogom kaszálni, már büszkeségből sem, de azt egyre érzem, hogy nagyon gyengül itt minden. Pedig én nem szoktam ezt általában észrevenni, hanem csak vakon nézem a történetet.

SASI - 2014. 10. 08. 16:22

Az utóbbi években kb. 5-6 CW sorozatot néztem, úgy látom annyi a recept hogy a készítők kezdésnek csinálnak 1-2 jobb/tűrhető évadot majd utána ezzel évekig el is vegetálnak :D

Dean - 2014. 10. 08. 16:27

Nyilván Bonnie és Damon emberként születtek újjá. És mindenki más is.

Sneer - 2014. 10. 08. 16:54

A 4. evadban kerult a mar nem nezem katagoriaba.Es a kritkika alapjan marad is ebben a godorben.

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 17:07

Kérdésem lenne azokhoz akik még kitartanak a sorozat mellett (én cca 1,5 évvel ezelőtt kaszáltam) : Elena jelenleg kivel alkot egy párt?

jesustomer - 2014. 10. 08. 17:24

Marcipáncica: a halott damonnel xD

John Doe - 2014. 10. 08. 17:48

TvD másfél évadig lekötött, onnan meg kb. arról szólt számomra, hogy Nina Dobrev szép.
Inkább nézek valami mást, Dobrev meg ment háttérképnek 1 időre.:D

DarkEagle - 2014. 10. 08. 17:51

Szóra sem érdemes, belenéztem kíváncsiságból de szerintem legvégső esetben is csak dara lesz belőle majd valamikor.

Szánalmas hogy ez még képernyőn lehet de hát ismerjük a mai világot. 10-en éves lányok uralják. Röhej hogy régen azért próbálták őket nevelni most már meg sem próbálnak beléjük némi értelmet verni.

andus - 2014. 10. 08. 18:39

Alaric mikor tért vissza? Én is abbahagytam a 4. évad közepén, egyszerűen nem bírtam elviselni, a szerelmi háromszöget, a sztori mellette meg persze nulla volt…

andus - 2014. 10. 08. 18:40

Bocsi a dupláért, de az 5. évad közepéig láttam.

kevin - 2014. 10. 08. 18:41

Én még mindig imádom a sorozatot, de ez az évadnyitó tényleg olyan semmilyenre sikeredett. Nem szeretnék panaszkodni,mert remélem még sokáig élvezhetem a szériát, de már kezd kifulladni Elena szenvedése Damonnal.. Véleményem szerint ez vitte/viszi rossz irányba a dolgokat..

Desmond Wallace - 2014. 10. 08. 18:44

“Alaric mikor tért vissza?”

Az előző részben.

Grace - 2014. 10. 08. 18:47

jesustomer: Ez nagyon jó! XD XD XD

Marcipáncica - 2014. 10. 08. 19:11

@jesustomer
mármint azon túl is halott ami vámpírságából adódóan már eleve fennállt?
:D
jesszusom. amúgy köszönöm a választ! :) tényleg érdekelt.

andus - 2014. 10. 08. 19:12

@Desmond

Köszönöm, akkor nem maradtam le semmiről :D

holly - 2014. 10. 08. 19:14

Régebben még annyira várós volt minden rész, most meg több nappal a premier után néztem csak meg – még az újonc HtGAwM is elsőbbséget élvezett – nálam ez nem szokott gyakran előfordulni. Majd’ bealudtam több jelenetnél is. Már csak abban tudunk reménykedni, hogy valami csoda folytán összekapják magukat a készítők…

Page - 2014. 10. 08. 19:30

A rész unalmas volt, az utolsó fél percet pedig nem tudom hova tenni.

Ez a fentebb írt újjászülettek dolog érdekes lehetne, de egyben hülyeség is, visszapottyantak az “égből” emlékek nélkül, vagy új emlékekkel és élnek tovább? Minek? Miért? Mi értelme van?

De nagyon remélem, hogy nem a túlvilágon vannak ilyen jól berendezkedve.

andrea - 2014. 10. 08. 20:38

Szerintem nem volt rossz rész,több se,felvezetőnek elment. A promo alapján jobbat vartam, de jobbnak kell ennél lennie és ebben az évadban lehet is lehetőség. Visszatérni a városba és hogyan tudják visszahozni Damont és Bonniet akár jó lehetne. Ez a drog szisztéma nem volt rossz ötlet szerintem. Na mindegy. Jöjjenek a flashback-ek Damonnal,Care is legyen jobb…vele nem voltam elégedett na meg ott van Enzo is,be kell hozni őt…de amúgy Ric is lazulhat még,kicsit izzadtság szagú volt, de lehet ő csak akkor jó ha Damon van :D. Ha ők osszeszedik magukat és a rájuk írt sztorit jobb lehet.

fisher - 2014. 10. 08. 22:59

pontosan egy évaddal ezelőtt kaszáltam, az 5. évad eső része után. de ahogy olvasom hogy mindenki újraéled, bárki visszatérhet, na annál nem sok dolgot utálok jobban egy sorozatban, az ahs 3. évadát is részben ezért kaszáltam.. Alaric is tökéletesen elbúcsúzot aztán tessék..a hasonmásokról nem is beszélve amit szintén utálok. szóval kösz nem.

Tímea - 2014. 10. 08. 23:36

Nagyon unalmas és vontatott startolás,ezzel a Remember címmel vagy mi :)
Kivel mi történt azóta? Mindenki gyászol valamit vagy valakit. Teljesen lejöttek az életről :D
Inkább gyász vagy haláltusa címmel kellett volna indítani.
Elena karaktere végtelenül idegesítő,ahogy sajna Damon is.
Stefan maradt az,aki volt,mindenféle téren,így legkedveltebb karakterem.
Csak a nyavalygás és hiszti megy.
Az ,hogy a halálnak már jelentősége nincsen -egy dolog,de már az életnek sem :D
Értem én,hogy ez a hatodik évad,és kifogytak az ötletekből,de akkor kérjenek segítséget.
Valami nagy dologgal kellene előrukkolni,mert ahogy haldokolnak a szereplők,úgy haldoklik a sorozat is.

Page - 2014. 10. 09. 05:11

Egyébként nem értem minek vannak úgy oda, hogy meghalt Damon és Bonnie (Bár Elenának Bonnie nem is hiányzik, mert csak Damon miatt nyavajgott) mikor nagyon jól tudják, hogy valójában nem semmisültek meg, valahol vannak, ha már a halottak is sorra térnek vissza.

Ha annyira nem tudnak meglenni nélkülük, akkor egyszerű dolguk van, nyírják ki magukat, és ők is átkerülnek oda, ahol azok ketten vannak.

Dehogy itt a halálnak már tényleg nincs semmi jelentősége, ez még Elena nyavajgásánál is idegesítőbb és szánalmasabb.

Binky - 2014. 10. 09. 09:01

Ja teljesen értelmetlen nézni ezt a sorozatot. Kérdés: akkor miért nézem/nézzük még mindig?! Nyavalygás a köbön, drogos Elena kínjait lehet nézni, Stefant sose bírtam. Enzo sehol. Alaricot meg elég lazán intézték, elvileg meghalt, nem? Hivatalosan eltemették, papír van róla stb. Akkor hogy taníthat egy egyetemen vagy főiskolán? Meg előtte gimis tanár volt, aztán hirtelen ekkora előrelépés? Elég logikai defektnek érzem, avgy világosítson fel valaki, ha rosszul gondolom.
Tylert az első rész óta utálom, nem tudom miért nem nyírják már ki a sorozatból, csak vergődik a karaktere, ráadásul most visszatért az első évados énjéhez: a “vmiért folyamatosan dühös vagyok, de küzdök ellene” dologhoz. Ne már, engem nem érdekel! És a szőke boszi se érdekel, meg a tesója, elmehetnek a fenébe. Miért nem tudnak egy karakteres boszit behozni, ha már annyira szükség van egyre?! Csak nehogy Bonniet

Tímea - 2014. 10. 09. 10:03

A TVLine interjút készített a Vámpírnaplók sokkoló évadzárója után Julie Pleckel, melyben sok-sok érdekességet elárul a folytatással kapcsolatban. Vigyázat, spoiler-veszély!

Forrás: http://starity.hu/magazin/49342-vampirnaplok-mire-szamithatunk-a-6-evadban/#ixzz3FdIUFlgn

– Feltételezem, hogy nem fogunk találkozni a hasonmásaikkal.

– “[nevet] Nem! Nincsenek hasonmások. Ez egy kis mókázás volt az 5. évadban, de most, hogy Katherine és Silas elmentek, azt hiszem végeztünk ezzel.”—>kb ennyire veszi komolyan a sorozat készítését Julie kisasszony :D

Forrás: http://starity.hu/magazin/49342-vampirnaplok-mire-szamithatunk-a-6-evadban/#ixzz3FdIP3JJa

Jellal - 2014. 10. 09. 14:06

Originals már sokkal többet ér főleg azért amit végre meglepték az első rész végén ;)

Tímea - 2014. 10. 09. 20:05

Ahogy elnéztem az utolsó ,záró pillanatokat (Vámpírnaplók) …önmaga paródiája lett a sorozat.
Úgy gondolom,hogy nem spoiler:
Damon és Bonnie jól megreggeliztek :D ott,a szellemvilágban :D

Iceman - 2014. 10. 10. 14:32

Komolyan nem tudom miért nézem még mindig. Az élők közül egyedül Enzo ér valamit. Azt se értem hogy mégis ez miért lenne a pokol ha a fehér fény vitte el őket, a fekete ami Kathrine-t vagy Silast vitte el kicsit komolyabbnak tűnt. Tippre aki szórakozik velük vagy Kathrine lesz vagy csak egy random valaki akit megölt Damon ezen a napon és a tudatalattiját bántja. Erre persze simán rájöhetett volna már ebben a részben de akkor nem lenne meg a rész végi hatalmas csavar.

jessm - 2014. 10. 10. 19:49

Dobjatok rá köbet,de szerintem ha nem lenne Delena, akkor én már nem nézném a sorozatot.
Ez a 6 . évad nam olyan rossz, az 5. évad első fele volt olyan, hogy azt Delan sem bírta jobbá tenni.
Szerintem a Bonnie & Damon párosítás tök jól elsülhet, a 2. részben élveztem a párosukat.
Enzo, Alaric akik viszik az egyik oldalon a sorozatot. A másik oldalon Bonnie és damon.

Matt , Jeremy, Tripp, Tyler kalandjai valahogy nem érdekelnek, néha tudnak nekik sztorit írni, de 5 évad alatt nagyon néha voltak érdekesek.
Stefan 5 évad alatt sem lett érdekes, valahogy nem bírom megszeretni a karakterét, de lehet csak Paul faarca idegesít,az egész 5 évadot ugyanazzal az unodt pofával tolta végig. soha nem tudom eldönteni, hogy ennyire rossz szinész, vagy a karaktereel nem tudnak mit kezdeni? Is-is. Most meg ez is , hogy feladta Damon keresését 2 hónap után. Ha mondjuk 10 év után adja fel akkor OK. . Mint irtam nem vagyok Stefan rajongó, de ez egyáltalán nem hiteles volt. Mondjuk fordítva Damon biztos nem adta volna fel egy jó darabig. ÍEbben az egyben Enzonak volt igaza.

amugy Elena drog és emlékezés útja bár érdekes volt, azért nem hiszem hogy a továbbiakban érdekes marad. Azért arra kiváncsi vagyok ha damon visszatér , akkor mi lesz Elenával, mert az nem bírnám ki ha emléktöréses Elena és Damon kellene nézni.

Szóval hajrá Damon és Bonni…( 1. részben fangcakes vicces volt :) )

skinnipeet - 2014. 10. 11. 21:28

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem kifejezetten tetszett a 2. rész.

Tímea - 2014. 10. 11. 22:19

jessm
Hadd védjem meg kedvenc karakteremet,Stefant :)
Vizsgáljuk meg az ő szemszögéből.
A nő,akit annyira imádott,lecserélte őt a saját testvérére.
Így ez olyan érzéseket váltott ki belőle,amitől fapofa lett :) (depresszív-utálok mindent,és mindenkit pofa)
Tulajdonképpen még a Silas ügy is friss számára,noh,meg a saját halála.
Mit is lát? Damon eltávozott az élők sorából,de Elena még mindig nyávog utána.
Így egyértelmű a reakciója,miszerint lelép olajra,ott hagy mindent és mindenkit,hogy elmerüljön a gondolataiban,tisztázza magában kit és mit is akar.
Persze bejön a képbe egy új hölgyi,jól esik neki egy kis kedvesség,szeretet,és talán az ágy is :D
Így elvan magának az új világában,az új életével.
Lehet,hogy mi sem csinálnánk másképp.
Nos,Enzo azért egy kicsit erősebb habitusu,és sok pofont kapott a vámpír életében is az élettől,így ő már nem sok mindenen tud fenn akadni :)
Ő nem az a romantise channel mint Stefan,teljesen más személyiség,így nem érti,hogy az miért így reagál,hogyan is érthetné,hisz nem tőle vette el a saját testvére a hőn szeretett hölgyit.
Majd biztosan változik Enzo jelleme is,ha rátalál a true love meg minden :D én örülnék egy Caroline -Enzo párosnak is,ahogy Stefan-Szöszke sem lenne hihetetlen lámúr.
Várom izgatottan kivel teszik össze
a csajszit :) csak ne Tyler,az már olyan lerágott csonti.
Elena meg mindenféle téren irritáló lett számomra,mind a színész és karaktere,nehezen viselem így a hatodik évadban mint főszereplőt.
Második rész már jobb volt mint az első,remélem felfelé ívelünk végre ;)

andrea - 2014. 10. 12. 08:05

A második részt nagyon eltalálták..Nem sok mindne történt benne de egy percet sem unatkoztam. Damon egy klaszis :D Enzot be kellett hozni, imádnivaló karakter, abszolút feldobja a sorozatot és ha hülye is a mondataiban nagy igazságok vannak. Jó lesz ez ;)

Cléda - 2014. 10. 12. 09:33

A második rész tényleg jobb volt.

-T - 2014. 10. 12. 09:46

A második rész egyértelműen jobb volt. Ha így haladna tovább, annak örülnék.

kevin - 2014. 10. 12. 19:04

Énis elégedettebb vagyok a második résszel, mostmár talán elhagyják a nyavalygást így ,hogy (SPOILER)Elenának elvették az emlékeit. Pár részig idegeskedés nélkül nézhetek végig egy részt, persze csak addig amíg valami csoda folytán vissza nem hozzák Damont és Bonniet. Mert,hogy ez lesz az biztos. Tímeával teljesen egyetértek, Stefan nekem is a kedvenc karakterem, jó lenne ha kezdenének vele valamit, mert teljesen háttérbe szorították eddig a készítők..

Page - 2014. 10. 14. 18:02

Az első résznél mindenképp jobb volt, bár engem Enzo idegesített, nem hiszem el, hogy nem tud Damon nélkül élni, miért erőlködik ,hogy visszahozzák? Igaza van Stefannak, el kell fogadni, hogy meghalt Damon és továbblépni. Bár gondolom 1-2 részen belül “feltámad”, nem hinném, hogy sokáig nélkülöznék az írók Delenát, hiszen akkor miről szólna a sorozat? Pedig kiváncsi lennék, hogy Elena milyen lenne most így az emlékei nélkül.

Nagyon remélem, hogy amint visszakerül Damon, nem az lesz a legnagyobb gondjuk, hogyan szerezze vissza Elena az emlékeit… Mert biztos, hogy nem sokáig maradunk nyavajgás, és nyáltenger nélkül.

Ha pedig Bonnienak ez a béke, amit a nagyanyja teremtett neki, akkor nagyon remélem, hogy ott marad, ahol van.

andrea - 2014. 10. 17. 22:45

Damont és Bonniet milyen jó ötlet volt átküldeni vagy visszaküldeni a múltba? NAgy dicséret az íróknak, élvezet amit ott produkálnak, Ian meg mint mindig zseniális, imádnivaló :D Bonnie eddig először nem idegesített. Ellenben Jeremy és Matt annál inkább. Care és Stefan rendesen szenvednek egymással…de leglaább világos talán Stefannak hogy Care érez iránta valamit. Jó lenne őket egymás felé terelni. Elena kíváncsi vagyok hogy mikor kapja vissza az emlékeit vagy Care mikor kap őszinteségi rohamot, teszi ezt helyre benne.

LaCRossE - 2014. 10. 18. 17:36

Az egész TVD másról sem szól már, csak a tinidrámáról, uhhh…

De legalább végre el tudtam határozni magam, lendült a kasza.

Page - 2014. 10. 19. 09:51

Egyetlen pozitívuma volt a résznek, Elena végre nem volt idegesítő.

A túlvilág szál teljességgel nevetséges, Bonnie Damonnak, “ha olyan rossz itt a poklodban vedd le a gyűrűd és meg van oldva” MI VAN? Nem halottak már most is? Hogyan lehetnének még jobban azok? Egyébként a helyükben rohadt kiváncsi lennék, hogy mi történne velük, ha valóban ott is meghalnának… Igazán kipróbálhatnák .

Caroline átvette Elena helyét az állandó hisztériázásával most kb. ő lett a legellenszenvesebb.

Tímea - 2014. 10. 21. 08:32

6X03
Kissé fura ez a Bonnie-Damon párosítás. Még szoknom kell.
Jeremy éretlen viselkedése elvileg érthető,gyakorlatilag nem. Hisz annyira true love volt neki Bonnie,miért hempereg más nőkkel? Azt hittem ő lesz az elsők között,aki azon lesz,hogy visszahozza őket. Elvégre már ő is supernatural vámpírvadász.
Damon bácsin látni,hogy nem tud kiteljesedni a karaktere,kínlódik.
Ahogy Stefan is el lett szúrva,ez már nevetséges.
Központi hisztéria egyértelműen Caroline lett. Mondjuk ez nem áll távol tőle,megszokhattuk már.
Egy Enzo románc dobott volna a színvonalon,de ahogy látjuk,ebből már nem lesz semmi,Stefan úrfi lesz a befutó.
Lehet,hogy sokan vannak,hiányolom az új karaktereket.
Elena mellé tényleg tehetnének valami new fickót.
Tyler dührohamai szánalmas próbálkozások,lerágott csonti. Jobban állt neki a hibrid verzió.
Felesleges szál,felesleges ember.
Matt,az egyetlen ember,aki még nem ment át supnat-ba,mellé kellene valami csajszi. Mondjuk Elena? :D
Az új vadász-csoport némileg hozott új színeket,de eléggé lagymatag a koncepció.
Amíg voltak az eredetiek,volt némi izgalom,történés,Rebekát kéne bedobni mint új szálat,esetleg Matt mellé.
Azt látni,hogy kifogytak az ötletekből az írók,és stagnálás helyett mélyrepülőben a sorozat :(

andrea - 2014. 10. 24. 21:40

6X04
Azt kell mondanom eddig ez az új évad elég jó és eddig egyre érdekesebb.
Damon-Bonni (hosszú idő után ez egy jó lépése az íróknak, h a múltba rakták őket) új társa, Kai üde színfolt és remélem lesz is. Kicsit keveréke Damonnak, Kolnak és Enzonak stb :D.De kell ilyen is. Nem várható el Damontól (tudom sokan azt mondják ki vna herélve, valóban csak mert fejlődött a karaktere). Kicsit azért uncsi lenne ha ugyanolyan lenne 6 évadon keresztül. Ne csinálják vele azt, mint Barney-val. Most ő jutott eszembe xD :D
Nekem a flashback nem annyira jött be, amennyire mondták szerintem nem nagy durranás, volt ennél már jobb is és főleg Stefan-Damon kettősnek is. Így csak egy újabb fejezet kettőjük történetében, amit nem is most kell megoldani. Érthető. Így szépen behozták Sarah szálát, nem jutott volna ez eszembe. Tripnek a múltjára kíváncsi vagyok. Egyértelmű Damon tette vagy mégsem, Ő túl egyértelmű.
Ebben a részben Kai-on kívül Stefan tetszett. Nem volt igazán pöcs, az ő fejlődése tetszett az előző évadban a legjobban, kiszállt a 3szögből, ez újra látszik. Nem kell aggódni talán ezért a 3szögért, hogy úra azt hozzák előtérbe, ami nem is fér már bele. Remélem.
Eddig jó

andrea - 2014. 10. 24. 21:47

6X04
Eddig ez az évad jó, jobb mint az előző. Abszolút.
Az írók csak jót tettek hogy Damont és Bonniet száműzték és Kai..:D hát eddig nagyon bejön. Kicsit keveréke Damonnak, Kolnak meg talán Enzonak stb. Jó így, Damont tudom sokan hiányolják, mert szerintük ki van herélve, nem egyszerűen fejlődött a karaktere, már nem lehet olyan mint régen. Feltétlenül. Kicsit uncsi lenne ha olyan maradna.
A flashback nekem olyan semmilyen volt, inkább csak egy fejezet Stefan és Damon életéből. Nem sok jelentősége van kettejük számára, jobbat vártam mert nagyon ígérték. Ilyen szempontból Sara behozatala szép volt,m nem gondoltam volna rá. Trip múltja egyre rdekesebb. Szerintem túl egyértelmű Damon ebben az esetben.
Stefan volt KAi mellett aki megfogott ebben a részben. Az ő fejlődése tetszett az előző évadban. Tök jó ha nincs vele Elena vagy Katherine. Sokka. Talán ezzel már ténylg lezárták a 3szöget, ami egyenesen uncsi de öngól lenne. Ez így jó.. eddig.

Tímea - 2014. 10. 26. 00:13

Sokkal izgalmasabb így nézni,hogy nyilvánosságra került az az információ,miszerint Ian (Damon) és Nina (Elena) a forgatásokon fújnak egymásra :D
A pletyka szerint több éves eljegyzésüket bontották fel,mert Nina kisasszony nem akart házasságot,családalapítást.
Ian fiú meg csúnyán bosszút állt,mert közös barátjuk feleségével kavarászik,ami olyan komollyá fordult,hogy össze is költözvén az eljegyzést fontolgatják :)
Olvastam,hogy ez a kis affér erősen befolyásolja a színészek munkáját,így az új üdvöske (Alkonyat sztárja-Nikkie Reed) ki van tiltva a forgatásokról :D
A puskaporos hangulat oly mértékben befolyásoló tényező lett,hogy felröppent a hír,miszerint Nina nem írja alá a hetedik évadot!
A kifogása: filmes karrierjére koncentrálna :)

Noh,egyelőre a sztoriban is megy a dráma,behúzták a “felejtsd el Damon” vonalat.
Stefan még mindig kedvencem,karakter,és színészi játék. Titkon reménykedem,talán Caroline oldalán folytatja.
Végre értelmet nyert Damon és Bon-Bon kis pokoli helye is,így már sokkal izgibb lett az egész.
Alaric-ot bírom,de olyan leharcolt a karakter,valamit kellene kezdeni vele. Nőci kellene mellé.
Hogy megnőtt a kis Jeremy fiú,férfivá érett az évek alatt,reméljük ez jellemén is meglátszik majd.
Jól haladnak,de szükség lenne egy főgonoszra…

Page - 2014. 10. 27. 17:16

Akkor talán azért írták bele ezt az emlékkitörlést, mert így nem volt közös jelenetük?

Mindenesetre jót tett Elena karakterének, évek óta most először nem idegesít, kár, hogy máris a tudomására jutott, hogy elfeledtették vele Damont, gondolom egy-két rész és az emlékei és vele együtt az idegesítő nyavajgása is visszatér

Tímea - 2014. 10. 30. 09:44

Hááát,ha megengeditek,és témához kapcsolódó ugye,noh meg nem kapok ejnye-bejnyét a Főmuftitól ezért,megosztanám a friss híreket veletek:
A pletyka szerint Elena (Nina) a kulcsfigurája ugye a sorozatnak. A készítők rettegnek attól,hogy bedobja a törölközőt,ezért minden óhaját-kívánságát lesik,teljesítik.
Mivel a forgatási szünetekben Damon (Ian) kis üdvöskéje mindent megtettek,hogy bosszantsák a Vámpírnaplók sztárját,ő teljesen kiakadván tolmácsolta a stáb felé,hogy nem kíván így tovább dolgozni.
Így történt meg a botrány,és lett Nikki ,közös barátjuk kitiltva.
Gondolom a harag megmaradt,kíváncsian várjuk ez miként hat majd kedvenc sorozatunkra :)
Egyelőre nekem tetszik,hogy megszűnt a Delena páros,nagyon széthúzták már ezt a vonalat,ideje frissíteni :)

jessm - 2014. 10. 31. 22:31

Timea : Közben gondolkodtam szerintem nekem Paul nem hiteles, mert Stefant szeretem, most jöttem rá a flashbacknél, amikor Paul Ian val akkor végre éreztem Stefant Paul. Nem tudom.

/x05 szerintem jó volt, bár szegény Bonnie.

andrea - 2014. 10. 31. 22:48

én eddig egy részen sem unatkoztam, taán a kezdő rész nem volt az igazi, de eddig nagyon ott van a TVD. Hajrá.

jessm - 2014. 10. 31. 22:57

Timea : Közben gondolkodtam szerintem nekem Paul nem hiteles, mert Stefant szeretem, most jöttem rá a flashbacknél, amikor Paul Iannal van akkor végre éreztem Stefant. Szóval én Pault nem érzem mindig mint stefan, és ezért nem bírom igazán megszeretni.

Ha igaz a pletyka, amit nem igazán hiszek, mert sok hülyeség is kering. Meglátjuk de ha ez igaz, akkor ilyennek rányomják bélyeget a sorikra : Charmed -Shannen kirúgás (kedvencem Prue volt), Tuti gimi – Chad-Sophia válás (imádtam Brucast), itt meg Delena , szóval baromira nem örülök .
Gossip girében is féltem, hogy a szakítás miatt gáz lesz, de végül Dan és Serena .

Csak azért mondom mert ha nincs a dráma és Stelena endgame, akkor legyen akkor nem érdekel, de hacsak a dráma miatt, akkor lesz mindig az a hacsak…
Amugy halkan megjegyzem hogy nem akkora baj ha csak 6 évad lesz, mert akkor még azok jók lesznek, de egy 7. évadot már nehezen hiszek..

Vissza térve a sorozatra. Én imádtam Bonbon és damont együtt, és kár , hogy vége. De legalább most lesz Stefan és Damon, meg enzo meg alaric.
És remélem delena….

jessm - 2014. 10. 31. 23:01

Amugy nekem 5 rész hozzátett a damon-Stefan kapcsolathoz, hogy miért volt Stefan olyan a pilotban. A kapcsolatukhoz, hogy miért szeretik és gyülölték egymést. Plusz Elena mennyit javított a kapcsolaton, szóval mennyit fejlödtek.

-T - 2014. 11. 01. 14:54

Nekem az 5. résszel tért vissza igazán a sorozat. Imádtam, és nem Damon visszatérése miatt. Hanem úgy magában, pörgött az egész. Csak így tovább. 8/10

Tímea - 2014. 11. 02. 00:36

Meg kell hagyni,az ötödik rész most tényleg odacsapott :)
Elena rendkívül szimpatikus így Damon nélkül,kezdem megszokni. Kissé fura most egy új srác oldalán,de ez még mindig jobb,mint a két testvér közötti dilemmája.
Stefan szerintem érthető,hogy miért is akar új életet kezdeni,és minden reakciója értelmet nyert.
Caroline sem irritáló már,kezd visszatérni régi önmagához. Jó párost alkotnának Stefannal.
Liv boszi és Tyler románca is szépen bontakozik ki.
Egyedül Alaric vett új irányt. Ez a hatalom fitogtatása – főleg Stefannal szemben- elég nagyképűre sikeredett,tekintve,hogy még nincs meg nála az az önkontroll,aminek meg kellene,hogy legyen. Régen kedvelt figura volt,mára inkább szánalmas és nevetséges.
A vámpírvadászok továbbra is gyengék,nem hozzák azt a félelmet,és reszketést amit várnánk tőlük.
Végre megszoktam Bonnie (engem nem idegel) és Damon párosát,erre lezárják ezt a vonalat :(
A végén lévő kis ölelkezés elég hitelesre,és meghatóra sikeredett.
Összességében azt kell írjam,kezd visszatérni a régi Vámpírnaplók hangulat :)

LaCRossE - 2014. 11. 02. 11:35

“Összességében azt kell írjam,kezd visszatérni a régi Vámpírnaplók hangulat :)”

Muhahahaha. Muhaha. Hahahaha. HAHA

Igaz, már kaszáltam, de a kommentek alapján nekem nagyon nem ez jön le. Oké, nektek tetszik, ezt látom, de a régi TVD hangualattól messze van. Ahogy látom, még mindig a picsogás van túlnyomórészt.

De annak mondjuk örülök, hogy még vannak emberek, akiknek tetszik, így legalább részben figyelemmel kísérhetem a sorozatot. :)

Panda - 2014. 11. 02. 18:31

Mit gondoltok Bonnie-val mi lesz? Mi van ha rá is az a szabály vonatkozik mint Kai-ra? Akkor még nem záródik le a szála.

Tímea - 2014. 11. 02. 19:52

LaCRossE
TE milyen kedves vagy :)
Nem merek bővebben írni a sorozatról és spoilerezni,mert már kaptam a fejemre másik topic-ban ezért :)
Így csak nagyvonalakban teszek némi-féle megjegyzést a karakterekhez.
Igen,jó irányt vett a sorozat,nekem most szimpatikus mindegyik szereplő szinte.
Még Alaric mellé is betoltak egy csajt,egy elég érdekes nőcit.
Ott is bontakozik valami. Építkeznek – a kapcsolatokat illetően. Azt meg mindenki kultiválja :)
új irányokban indultak el.
Úgy hogy már nem olyan uncsi :)

jinjang - 2014. 11. 03. 09:21

Én már a kezdetektől csak Ian csinos pofija miatt nézem a sorozatot, de a legutóbbi rész tényleg elég jó lett.

andrea - 2014. 11. 03. 19:13

jinjang
Szintúgy miatta nézem, viszont nem a szép pofija miatt. Helyes pasi meg minden, de ez kevés lenne és nem az én ideálom.
Egyszerűen ez a karakter rá van öntve vagy egymást találták meg a karakterrel. Profi, mindent kihoz ebből a karakterből. Többször említette Stefan, hogy Damon nélkül nem tudnak élni, ez a sorozat Ian nélkül nem tudna élni, létezni. Ha Ő nem ír alá a 7. évadra, akkor elfelejthetik ezt a sorozatot. Én biztosan kaszálom :D

jessm - 2014. 11. 04. 14:41

Én is Ian miatt nézem XD Bejön külsőre, de ettől már kaszáltam volna a sorozatot, amikor elég gyenge volt. Nekem az ilyen karkaterek a gyengéim, a rosszak, de látni benne a jót, és imádok nekik drukkolni, hogy visszataláljanak a jó űtra.

Page - 2014. 11. 05. 04:54

Szerintem pedig simán menne a sorozat Damon nélkük is, ebből a pár részből látszik. Nincs jelenleg szerelmi háromszög, és mégis működik, Elena most először normális a sorozatban.

Ebben az utolsó részben is Damon szála volt az, ami a legkevésbé érdekelt, sokkal jobban tetszett volna, ha Kai jut “haza”.

Most D. majd jól kiakad, hogy Elena nem emlékszik rá, de ha dühében megöli ezt az új srácot, akivel E. most kavar, kaszálom a sorozatot.

Végre vannak új, nem idegesítő szereplők, ha választani kell, akkor inkább a régi, semmirevalóktól szabaduljanak meg (Bonnie, Jeremy)

Damon pedig hagyja Elenát és inkább a testvérkapcsolatra helyezzék a hangsúlyt.

Max - 2014. 11. 06. 12:00

Nekem viszonylag tetszett az előző rész, kíváncsian várom a holnapit. De a TVD már rég nem a kedvenc sorozatom… Sőt…

Szerintem mind érezzük, ami csak idő kérdése volt, mikor bukik ki, hogy nincs a sorozat mögött semmilyen koncepció. Nem azt mondom, hogy már 2008-ban meg kellett volna írni az egészet, de azért lehetett volna mögötte valamilyen “váz.” Az első 3-4 évad tök jól volt dramaturgiailag megcsinálva, jöttek az egyre nagyobb ellenségek, de most? Gonosz egyetemi prof? Utazók? Igaz, most már főellenség sincs…

Más: bár tudom, népszerűtlen, de én meg pont azt nem értem, hova tűnt a szerelmi háromszög… Szinte bátran kimerem jelenteni, Stefan sosem fog újra összejönni Elenával, látszik, hogy nem ilyen irányba akarnak elmenni. Nos, ez egy dolog, de Stefant miért kellett ennyire mellékszereplővé degradálni?

Én azt hittem annak is van “jelentősége”, ki kivel jön össze… Mármint biztosra vettem, hogy Car végül Klaus mellett fog kikötni, hogy Stef nem tudja elfelejteni csak úgy Elenát, erre olyan, mintha soha nem is lettek volna együtt… És Elenának ez a jellegtelen új pasija…

Enzo, Rick, valamennyire kedvelem őket, de vicc, hogy nekik kell/kéne vinni a sorozatot. Enzo csak egy Klaus/Damon keverék valójában, Rick pedig eléggé megkopott… Miért nem tudnak beújítani egy tényleg új, erős és izgalmas karakterrel?

Nem tudom, hogy miért fogytak ki az ötletekből, ott van 10 vaskos könyv mellettük… Ez a másvilág is kicsit vicces volt. Damon a favágójelmezben…

Sajnos a párbeszédek is túl szájbarágósak. Hol van már, mikor egy-egy nézésből, vagy jól időzített mondatból lehetett sokkal mélyebb tartalmakra következtetni? Damon csak iszik, meg dobálózik, hogy “I will kill him”, “I will break his neck”és így tovább……. szinte csak ebből áll a szókincse.. :D Elena karaktere pedig nem fejlődött, hanem idegesítő lett szimplán… Pedig nagyon szerettem anno Delenát…

Azért még reménykedem. Gemini klán- Malakai (nekem kicsit áthallások vannak a könyvből- malakok, rókadémonok… hátha ;) )

Max - 2014. 11. 06. 12:07

és ui. teljesen egyetértek Page, inkább a testvérkapcsolatra kellene helyezni a hangsúlyt vagy egy főellenségre.

Jó lenne, ha Damonben lenne annyi “méltóság”, hogy ha kell kivár Elenára, és szépen lassan maguktól bontakoznak ki a dolgok. De valószínű nem így lesz. Míg a legtöbb sorozat általában egyre komolyabb (Buffy, Dawson) ez egyre tinisebb… Csak nekem tűnt fel, hogy az egész olyan akar lenni, mint egy nagy partytime? :D Have fun, another boyfriend drama, és így tovább? :D

Iceman - 2014. 11. 07. 12:56

Meglepődtem ezen a Ric csavaron, 1-2 napja még azt olvastam hogy Esthernek vele is terve van de hát az csak terelés volt mint kiderült:D Egyébként meglepően jó rész a megszokottakhoz képest.

Max - 2014. 11. 07. 22:44

nekem is tetszett, de azért még mindig kellene egy főgonosz…

Dr. Genya - 2014. 11. 08. 00:33

Hát ez nagyon gyenge és kiszámítható volt.

Tímea - 2014. 11. 08. 08:23

Ennek a Delena vonalnak nem örülök,ami kibontakozóban van.
Alaric viszont meglepett,de így talán kedvelhető lesz a karaktere.
Az új nénije is szimpatikus karakter,hatalmából eredően talán visszahozza Bonnie-t és segíthet egy esetleges főgonosz likvidálásában a jövőben.
Akinek eljövetele még kétséges,de bízunk benne :)
Elviekben a vadász vonal lezárult,vagy csak mellékvágányra került,de ez mindenképp pozitívum,mert lerágott csontként éltem meg.
Caroline és Stefan kapcsolata nagyon lassan érik,pedig szerintem sokan várják :)
Mivel most a barátságuk is megromlott,így még tovább tolódik ki.
Ismételném Max mondatát,kíváncsian várjuk a főgonosz érkezését!

szbera - 2014. 11. 08. 11:37

Huh…a legutóbbi rész felcseszett rendesen..Eddig tetszett ez az évad, de ez a “hogyan oldjuk meg, hogy Elena ne kapja vissza az emlékeit és még 80 részen keresztül menjen a szenvedés”..ez már sok(k)!!!

szbera - 2014. 11. 08. 11:45

Huh..a legutóbbi rész felcseszett rendesen..Pedig ez az éved eddig tetszett. De ez a “hogyan oldjuk meg, hogy Elena ne kapja vissza az emlékeit és még 80 részen keresztül menjen a szenvedés”..ez már sok(k)!

Page - 2014. 11. 09. 09:49

Hát nem is tudom, ez valahol már sok, azt még elfogadtam, hogy a halálból visszatérnek, de hogy sima emberré is visszaváltoznak ez azért már túlzás.

Nem is értem miért volt rá szükség, szerintem Elena Ric nélkül is újra érezni fog Damon iránt.

andrea - 2014. 11. 09. 13:03

nekem tetszett ez a rész. Tetszett, hogy Alaric megint ember lett. Az ő karaktere úgy volt az igazi.
így persze jött is bonyodalom, hogy Elena nem kapta vissza az emlékeit, viszont én ezt nem tartom szenvedésnek. Már azért sem mert érdekel, érdekelt mindig is a száljuk. így lenne kerek, ha Elena magától jönne rá vagy kapná visza az emlékeit, az érzéseit Damon iránt. Ez a kapcsolat köztük, érzelmek köztük van olyan erős hogy magától visszatérjenek.

jessm - 2014. 11. 09. 16:34

Érdekes nekem ez az évad eddig sokkal jobban bejön mint az elöző évad. Talán még a 4nél is.
Én örülök, hogy most egy kicsit lassítottak a tempón és kicsit építgetik a kapcsolatokat, építik a karaktereket.
Nem pedig rohanunk össza-vissza és karakter jellemébe nem vágok dolgokat írnak.
Évad második felében ugyis valoszínű felgyorsulnak az események.

Page - 2014. 11. 09. 18:46

Ez az Elena emlékek nélkül szál, azért is jó, mert most úgy szerethet bele újra Damonbe, hogy nincs a háttérben Stefan. Szerintem arra már semmi esély sincs, hogy újra Stelena legyen.
Abban viszont bízom, hogy Elena az érzéseivel nem kapja vissza a rinyálós oldalát éppen elég most Carolinet elviselni, nagyon rossz irányba vitték a karakterét. Egyáltalán nem akarom S. oldalán látni.

szbera - 2014. 11. 09. 21:01

Nekem az a bajom ezzel az emlékelvesztéssel, hogy olyan sokat küzdöttek, mire eljutottak oda, hogy valóban “együtt vannak”. És szerintem az tök nagy dolog volt, amikor Elena rájött, hogy már akkor szerelmes volt Damonba, amikor még együtt volt Stefannal. És amikor Alaric elvette az emlékeit, akkor annyira szerette Damont, hogy képes lett volna meghalni nélküle..és most meg semmi. Ezt mire újraépítik..engem csak ez bánt, de ez nagyon!

Max - 2014. 11. 11. 17:57

Igen, elkéne a főgonosz, Tripp és Kai, kissé vicces. De nem hiszem, hogy többre számíthatunk…

Nekem sem annyira jön be, hogy Elena ‘amnéziája’ miatt nem kéri Damont. Bár sokakat az elejétől idegesített, de szerintem a sorozat kezdetén a karaktere szerethető volt, legalábbis nagyon érzékeny, aki törődik a barátaival, és aki a legtöbb helyzetben helyesen próbál dönteni. Most viszont olyan furcsa, felszínes, nem érdekli, hogy akár Damont vagy másokat mennyire bánt, csak azzal van elfoglalva, hogy ő jól érezze magát. Pedig anno Stef azt mondta, a vámpírrá válás csak felerősíti azt a személyiséget, amit az ember valójában hordoz.

Persze nem ez az egyetlen logikai buktató, hisz pár résszel ezelőtt megtudhattuk, micsoda társasági életet élt M.F.-ben ’94-ben, holott az egész sorozat így kezdődött: ‘Több mint egy évszázada titokban éltem mostanáig. Hiba volt hazatérnem, de meg kell őt ismernem…’
:D

Max - 2014. 11. 11. 17:59

mármint Stef élt társasági életet, de hát tudjátok úgyis ;)

Max - 2014. 11. 11. 18:41

ui. amúgy már eleve azt nem értem, hogy az egy dolog, hogy Elena nem emlékszik Damonnal való szerelmére, de vannak olyan emlékei, amiket Alaric nem vett el, és a ‘jófej’ Damonhöz kötődhetnek. Mindenesetre nekem az a furcsa, hogy úgy tűnik, Elena már egyáltalán nem kér se Stef, se Damon, se senki barátságából, elég jól túltette magát Bonnien, az öccse sorsa sem különösebben izgatja, csak építgeti a maga kis életét…

evelyna - 2014. 11. 11. 23:27

Max:
igazából nem értem, miért példálózol annyira a könyvvel. Addig jó, amíg nem jönnek be komolyabban a dolgok a sorozatból. Te tényleg olvastad őket? Mert én igen (igaz, hogy csak fogadásból, kaptam érte új bakancsot), szóval nem csak divatból szidom. Ezerszer logikátlanabb, mint a sorozat. Lisa Jane Smith pedig a föld egyik legtrehányabb, legborzalmasabb írónője. Ritkán mondok ilyet, de nem egy könyve úgy néz ki, mintha az életben nem látott volna szerkesztőt.
Nem sértésből és nem személyes, csak… a logiklát nem látom a gondolatmenetedben.

Max - 2014. 11. 12. 10:21

Evelyna:

Természetesen L. J. Smith egyik könyve sem szépirodalom, és valóban, sokszor olyan mintha nem látott volna szerkesztőt. Az első hat könyvet olvastam, a hetediket a feléig.

Én nem művészeti szempontok vagy magasröptűsége miatt hoztam fel, pusztán párszor példálóztam vele, azért, mert legalább vannak benne ötletek. Ennyi. Még akkor is, ha nincs jól megírva, sokkal izgalmasabb dimenziókat tár fel, mint mondjuk M. F. 94-ben és Damon favágójelmezben. Én csak kissé pipa vagyok, mert nagyon szerettem a sorozatot, és legalább lehetne benne olyan szintű vagy erejű gonosz, mint mondjuk Sinicsi, és nem egy egyszerű sorozatgyilkos vagy egy vámpírvadász Tripp, amiből már féltucatot láthattunk az évadok alatt, és senki sem vesz komolyan. És persze nem annak kéne a legnagyobb problémának lenni, hogy Tyler küszködik a farkas-énjével, amiről többek között szólt az első két évad…

Szóval többet várok a sorozattól. That’s all. :)

jessm - 2014. 11. 12. 20:33

Max: Stefan marhára nem élt társasági élet M.F. többnyire Salvatore rezidancián volt. Egyedül a a napfogyatkozás partira hivtak vandéget, amiből Liz elment, de Damon megigézte, a többieket megölte. Zach meg megtartotta titkot, részben azért mert Stefan megigézte. Szóval a sorozat kezdete elött embernek nem igen árulta el , csak a Salvatore leszármazottaknak.

Szerintem most azért nincs főgonosz mert az elöző évadban 4 gonosz is volt és pörgették, összeszedetlen volt az egész. Most remélhetőleg jobban átgondolják a dolgot. Nekem ez jobban tetszik mint 3 rész alatt lerendezni Silast. Visszatértek arra amit első évadban csináltak lassan építkeznek.

Max - 2014. 11. 13. 14:56

Jessm, legyen úgy, ahogy mondod. :) Mármint engem sem zavar a lassú építkezés, ha végül lesz főgonosz, vagy valamire kimegy az egész. De én attól tartok, pusztán nincs ötlet.

Ami meg a társasági életet illeti, nekem úgy tűnt a ’94-es részből, hogy Stefan ‘hivatalosan’ élt M. F.-ben, és nemcsak a rezidencián bújkált. Pont azt magyarázta D.-nek abban a részben, hogy próbál új, normális életet kezdeni M.F.-ben. Nos, én akkor is úgy gondolom, hogy a sorozat legelején még az volt a koncepció, hogy máshol élt, és csak akkor tér haza M.F.-be, (egy évszázad után, ha meg nem, akkor nem értem az egész sorozat nyitómondatát :D)és ezt csak később, most tették bele, kissé meggondolatlanul.

De ezen igazán nem fogunk ‘összeveszni’, ez akkor csak maradjon az én elméletem. :D

Page - 2014. 11. 13. 15:08

Szerintem is ez egy nagy baki volt a készítőktől, hogy 94-ben Stefan MF-ben élt, nekem ne mondja senki, hogy nem ment soha sehova a házból, vagy azt, hogy mindig mindenkit megigézett, akivel találkozott.

Egyébként az is jócskán el volt túlozva, hogy a terhes nő kinyírása miatt került Damon pont 94-be vissza, durva persze, de, hogy ez lenne a legnagyobb szörnyűség, amit elkövetett az nagyon gyenge lábakon áll.

Elenához még annyit, hogy szerintem ez a mostani az igazi énje, hogy a sorozat elején milyen volt, azt nagyban befolyásolta, hogy akkor vesztette el a szüleit, aztán jött a többi feldolgozni való. Most ezeket már mind megemésztette, Stefan iránti érzései kihűltek, Damonre pedig “úgy” nem emlékszik. Most nem hat rá semmi negatív, nekem most a legszimpatikusabb, dehát valószínűleg a köv. részben már újra visszatérnek az érzései, és a picsogós énje.

jessm - 2014. 11. 13. 21:38

Damon és Bonnie azért került 94 be mert Grams alkut kötött valószinüleg a Gemini kovennel, hogy jutassák Bonniet be Kai börtönébe mielött a másik oldal összeomlik. Damon csak úgy került oda, hogy őt nem szivta el a sötétség és fogta BonBon kezét és odakerültek.
Mielött meg tudták, hogy az a hely börtön Damon azt gondolta, hogy az a hely az ő pokla. ő azért ment oda, hogy stefannal rendbe tegye a dolgokat, erre hazudott neki, mert Zach és nője vérét szívta, amikor stefan beszólt , neki megölt egy rakás embert, másrészt megölt egy terhes nőt, ezzel végleg elintézve a kapcsolatot közte és Stefan között.
Ezért volt élete legszörnyübb tette, mert a terhes nő is durva, de ezzel még Stefant is elvesztette majdnem.

Másrészt meg az Kai nak a börtöne, aki azért kerölt oda mert megölte testvéreit azaz a kovenjét, amiért a Gemini koven ebbe börtönbe zárta, hogy újra élje a napfogyatkozás napját.

Max - 2014. 11. 13. 23:30

Igen, de én is csak egyet tudok érteni Page gondolataival. Mármint Damon iszonyatos dolgokat művelt, volt, hogy egész generációkat kiirtott az Augustinok miatt, Stefant meg tulajdonképpen majdnem minden találkozásukkor elveszítette… Én csak örülnék, ha többet is kihoznának az egészből, mert így elég gyenge az elmúlt évadok élményeihez képest… Úgyis ‘x’ rész múlva már másra fogják mondani, hogy ez volt D. legszörnyűbb tette… Ezek csak szavak, amikkel dobálóznak…

Max - 2014. 11. 14. 17:56

tetszett a ‘mai’ rész :)

abc - 2014. 11. 14. 22:43

Ez az évad nem nyűgözött le eddig, rettentően üres, semmi érdemleges nem történt eddig, csak egy mezei vámpírvadásszal nyüglődtek, aki most meg is halt, szóval semmilyen főszállal nem épitkeznek jelenleg. Bár még mindig jobb mint az előző évad, ahol hatalmas potenciálú főgonoszt egy picsogó stefanhasonmássá tették majd 5 rész múlva ki is nyírták, a kísérletezős dokiról meg a travellerekről meg ne is beszéljünk. Ezt az évadot viszont vártam egyrészt Rick miatt is, meg azt hittem kezdenek valamit azzal is, hogy ő egy eredeti vámpír, de azt is olcsó megoldással helyrehozták és visszaemberesítették. Mellesleg ugyanezzel a technikával elenát és stefant is simán visszafejleszthetnék emberré, stefannak csak egy lőtt sebe volt, azt simán kezelhetik, elenát meg csak újra kell éleszteni, csak megfulladt, semmi szerve nem károsodott. De a logikátlanságokat már megszokhattuk az utóbbi évadokban, az első 2 évad színvonalát tudom hogy hiába várom sosem lesz már, de még a 3. is nagyon jó volt, nem értem, hogy mi történt a készítőkkel, hogy egyszerűen már semmi ötletük nincs, és ami van azt sem bírják normálisan felépíteni.

andrea - 2014. 11. 14. 23:46

nekem is bejött újfent.
Nem tudom miért jó az hogy Ric vámpír. Nem tudom Ő úgy volt eredeti, ha ember és vadász. Nekem nem jött össze a kettő. Hála nekik sem ;)

mathers - 2014. 11. 15. 01:30

Sokan hiányolják a fő gonoszt. De minek? Eddig mindig kaptunk és mindig a legerősebbnek volt elmondva mindegyik. Most tényleg jó lenne ha jönne egy gonosz, aki a világ legerősebb lénye bla bla aztán úgyis elintézik. Már unalmas lenne. Párszor már volt. Itt is lesz majd valami főszál. Szerintem összeköttetésben lesz a túloldallal, ahol Bonnie van. Lesz itt valami csak még nem látjuk. :) De egyelőre szerintem jó az évad. Elena sem idegesítő már. Más ez az évad mint az eddigiek sokkal inkább a karaktereken van a hangsúly az érzelmeiken és mindez úgy, hogy nem idegesítő. Valamiért működik. A mostani rész végén pedig a Damon Elena esős jelenet nálam az eddigi legjobb Delena jelenet volt.

Max - 2014. 11. 15. 13:54

Nekem csak az előző részekhez képest tetszett a mostani, de szívemből szóltál abc! :)

Sasha86 - 2014. 11. 15. 13:58

Van abban valami természetellenes patt-helyzet, hogy a Delena rajongók (köztük én is) állandóan az összejövést várjuk, aztán kiderül, hogy sokkal jobbak a részek, ha ők nincsenek együtt.
Őszinte leszek: negyedik évad vége felé kiszálltam, persze a fő vonalakat azóta is tudom, bele-bele nézek, de a hatodikra visszajöttem, mert éreztem, hogy ha az agyonnyomott Delena szál ismét külön lesz, plusz még Ric is visszatér, talán javulhat a színvonal és így is lett. Épp tegnap vettem észre az aktuális rész nézése közben, hogy gyakorlatilag végig lekötött a rész. Tetszenek a karakterek, vegyük csak át: Damon-emlék mentes-nempicsogó Elenának végre nem Salvatore vezetéknevű ágyastársa van, és azért a srác nem annyira puhány, még Damon is azt mondta hogy szexi :)
Stefan – bár egy idióta, hogy nem látja a fától az erdőt – végre nem picsog Elena meg a mindenkit kinyírtam száz éve múltjától, imádom független vámpírként, Carolinnal nagyon jók lennének együtt, a szöszi is kezd a régi menő csaj lenni. Bonni-Damon páros meglepően jók együtt, Tyler is jobb, mióta boszi irányba ment el az érdeklődése és a végére hagytam, hogy DAMON (ó yeah) mekkora király lenne, ha megint hozná a régi féktelen határtalan rosszfiút aki amúgy minden rész végén elmondja valamilyen módon, hogy szerelmes Elenába, ezt imádtuk benne anno az első 3 évadban is. Még nem a régi, de fejlődik a sorozat és örülök, hogy már nem csak sajnálkozni járunk fel ide…

Page - 2014. 11. 16. 10:05

Végülis tetszett a rész úgy egészében, de mégis: Elena nem emlékszik, nem érez semmit Damon iránt, de ha ennyire közömbös neki a fickó, akkor hogy lehet neki mégis annyira fontos, hogy újra érezzen iránta? Nekem ez így hülyeség, logikátlan, sokkal jobb lett volna, ha egyszerűen csak idővel újra beleszeret, ha már annyira erőltetik Delenát. (De ne legyünk telhetetlenek, legalább már tricikli nincs)

Hogy én mennyire megutáltam Carolinet, így visszagondolva mennyire drukkoltam hogy összejöjjön Klaussal, hááát Cami nyomába sem ér szegény. Tipikus HP lett.

És megtudtuk, hogy Kai mégsem ölte meg ezekszerint az összes testvérét, egy életben maradt Alaric nője..

Dean - 2014. 11. 19. 06:17

Azt tudjátok, hogy elvileg ez az utolsó évad? Azt olvastam, hogy Ian nem írta alá a hosszabbítást.

Max - 2014. 11. 19. 14:44

Tényleg? Ez már biztos? Én eddig csak pletyka szinten hallottam ilyeneket…

Max - 2014. 11. 19. 14:44

Meg inkább Ninával kapcsolatosan, az ő ‘mozikarrierje’ kezd épp felfelé ívelni…

szbera - 2014. 11. 22. 13:54

6×08 – Ez most egy kifejezetten jó rész volt.

vikkiricci - 2014. 11. 22. 14:53

Teljesen egyetértek. Amennyi töke volt a sorozatnak, azt exportálták a The Originals-be, ami szerintem egészen élvezhető és fordulatos. A Vámpírnaplókban meg maradt a nyünyörgés, a fölösleges szerelmi drámázás.

andrea - 2014. 11. 23. 12:29

etszett ahogy összekapcsolták Liv,Luke,Kai,Jo-t. Az apa meg elmebeteg. Kai feltűnése meg abszolút Klaus utána legjobb gonosz karakter.
A régi hangulatból is sok minden visszajött szerencsére: Damon,Ric,Stefan kirándulása engem a régi időszakra emlékeztetett. Lazá, természetesek és viccesek voltak együtt
Damon és Elena báros jelenete szórakoztató és teljes mértékben őket jellemezte.

2 rész maradt a félévadzáróig, de nálam eddig ez az évad simán egy 7-es.
Kíváncsi vagyok hogy fog ez haladni tovább, ha így folytatják csak jó sülhet ki belőle

Tímea - 2014. 11. 23. 23:48

6X08
Kifejezetten tetszett a mostani rész :) beindultak a szálak.
Az új karakter Kai teljesen jól felépített és rengeteg potenciál van benne.
A mesterhármas: Damon,Alaric,Stefan is fantasztikusak együtt. Visszahozták a régi hangulatot.
Tyler és új románca a szőke boszival szépen bontakozik ki,szimpatikusak együtt.
Caroline is szerethető lett,Stefan iránt való érzései végre napvilágra kerültek. Reménykedem benne,hogy összejönnek :)
Eddig jó volt Elena karaktere,ahogy mindkét fiút dobta,és egy normál emberrel tették össze. Persze nem működött,de sajnáltam,hogy lezárták ezt a vonalat :( én nem vagyok Delena rajongó.
Ez a Gemini koven tartogat még meglepetéseket.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve ,végre élvezhető a sori :)

Page - 2014. 11. 25. 19:16

Nekem is bejött a rész ismét, bár megint van mibe belekötni, de lehet csak nem figyeltem eléggé.
Szóval Kainek Jo az ikertestvére, de mivel Kainek nincs ereje ezért a szüleik újabb és újabb gyereket vállaltak, amíg megszületett Luke és Liv, az újabb ikerpár. Vagyis a másik 4 tesó nem volt iker, akkor miért ölte meg őket Kai? Hiszen, ők nem veszélyeztették őt semmiben? Eleve miért nem a két legkisebbel kezdte a gyilkolást, azokkal akiket valóban meg kellett ölnie? Persze biztos lesz itt még egy-két csavar, és már most árnyalják a képet, hogy az apja miatt lett ilyen.

Max - 2014. 11. 27. 22:49

Nekem vegyes érzéseim vannak a résszel (sorozattal) kapcsolatosan.

6×8 valóban a régi epizódok hangulatát idézte több jelenetével, a Gemini-klánban van főgonosz-potenciál, és meglepett a Kai-Jo-Ikrek fordulat.

Másrészt most először éreztem valamiért, hogy elvesztettem az érdeklődésem a karakterek, érzelmi-szálak iránt. Tudom, sokan nem értenek egyet azzal, hogy szerintem jót tenne a sorozatnak a szerelmi háromszög. Én csak azért “hiányolom”, mert úgy gondolom, az nagyon erős tartóoszlopa volt a történetnek. Annál erősebb konfliktust, mint hogy két testvér évszázadokon át gyűlölködik, és ugyanazt a nőt szereti, nehezen tudok elképzelni. Nagyon tetszett, ahogy Stef-Elena tiszta szerelme egyre inkább szembe állításra került a Damon kínálta szenvedélyes élettel. Sajnos úgy érzem, ezt a poént túl korán lelőtték, és most már csak gyenge próbálkozások vannak, mert az nem komoly csattanó, hogy záros időn belül úgyis emlékezni fog Elena mindenre, és Damon nyakába ugrik. Szerintem vagy a sorozat legvégére kellett volna hagyni a kapcsolatuk beteljesedését, vagy ha ezt már nem akarták folytatni, kellett volna hozni egy új, izgalmas, erős férfikaraktert, akivel kapcsolatban érthető, Elena miért őt választja legvégül.

Nekem ugyanezen oknál fogva nem jön be a Stef-Car páros. Legalábbis az lenne hiteltelen, ha a srác tisztára belezúgna, azok után, hogy két olyan meghatározó nő volt az életében, mint Katherine és Elena. Ennyi erővel már Lexivel is járhatott volna…

Max - 2014. 11. 27. 22:53

azt hiszem, az utóiratom nem ment el. :) szóval még csak annyi, hogy kellenének új karakterek, de olyanok, amik legalább “Originals-szintűek”! ;)

sledge - 2014. 12. 01. 21:40

Azt hiszem, Bonnie macija nyugodtan pályázhat a hét mellékszereplője díjra. Hatalmas alakítás! :)

Slorem - 2014. 12. 04. 16:29

Jah, a maci volt a legjobb. Főleg akkor, amikor Damon és Alaric piszkálta Stefant, és közben Damon játszott a macival :D

Egyébként én Kait nem érzem olyan erős főgonosznak. A meglepetés ereje miatt érdekelt. De úgy, hogy nincs saját ereje, nem érzem akkora ellenfélnek.

Viszont gondolom, most jön majd az, hogy a késből elveszi Jo erejét…

Dr. Genya - 2014. 12. 06. 01:38

Nemtudom kinek mennyire van ez meg, de az összes idei epizód, a címét 92-94 közötti dalok (méghozzá, nagyon jó kis számok) után kapta, gondolom a 94-es Mystic Falls szál miatt. A következő 3 rész címét is lehet már tudni, ezek szintén 92-94 közötti dalok címei. Vajon addig ne is várjuk, hogy kihozzák Bonniet?

fisher - 2014. 12. 06. 04:57

mi most a fõszál? csak röviden. 5. évad elején kaszáltam de eszembe jutott a sorozat és érdekel.

Tímea - 2014. 12. 06. 18:06

fisher:
Kaptunk egy új,erős kovent,melynek boszorkány tagjai vérrokonok,testvérek,szülők-harcban állnak egymással.
Én ezt nevezném leginkább főszálnak.
Ehhez kapcsolódnak hőseink,ki így-ki úgy.
Bonnie megmentése az other side-ról még nem sikerült,kibontakozóban.
Van egy új főgonoszunk,aki,a legutóbbi epizódban megmutatta,hogy taktikázni is tud.
Ármánykodás,megy a harc a hatalomért,szerelmek ,barátságok,és egyéb nyalánkságok ;)
Tessék megnézni,érdemes,mert amilyen borzalmasan indult,úgy összekaparták magukat.
Amit hiányolok,hogy Matt fiú még ember. Titkon reménykedem,egyszer ő is vámpír lesz :)

andrea - 2014. 12. 06. 18:24

ÁÁ…jó húzás volt Kai-t áthozni a túl oldalról. Nekem nagyon bejött a karaktere, imádom, kivi vok mi lesz vele itt. Csak ne vágják el hamar ezt a szálat. pls.

Nope - 2014. 12. 06. 20:35

Az mennyire beteg, ha nekem Kai a kedvenc karakterem?Remélem nem nyírják ki:D

fisher - 2014. 12. 08. 13:29

Tímea: köszi, mondjuk a boszikat utálom, de lehet teszek egy próbát megint ha épp nem lesz más néznivaló.

Max - 2014. 12. 09. 18:54

6×9- el kell ismerni jó volt. :) Tényleg meg vagyok elégedve. :)

Tímea - 2014. 12. 10. 09:16

Megvallom az új boszik nekem sokkal szimpatikusabbak,mint Bonnie volt :) az említett hölgyi nagyon elnyálasodott,és egy nagyképű,már-már idegesítően jóságos,önfeláldozó picsogó lányt kaptunk.
Egy igazi boszorka ne nyavalyog ennyit,hisz tisztában van a hatalmával,mégsem fitogtatja azt.
Én Alaric új nőcijével szimpatizálok,szerintem hatalmas lehetőségeket rejt a karaktere,remélem nem írják ki :)
Megkedveltem a szőke boszit is,és ez nagy teljesítmény,mert régen még a hangja is irritált :D
Jah,és Tyler is szerethető lett mostanság. Mintha visszatalálna régi önmagához.Persze hiányzik a farkas énje,a hibrid verziója nem volt túl találó.
Ugyanazt játsszák be,mint az Originals-ba,hogy a boszik itt a hatalom,és a vámpírok kis miskák hozzájuk képest.
Régen azért csíptem,hogy mindenki félt Stefantól meg Damon-tól főleg,de ha ez nem lett volna elég,jöttek Klausék és akkor jaj volt mindenkinek :)
Mára vérszívóink kissé elnyálasodtak és elgémberedtek.
Jó lenne valami gonoszságot is látni már ,meg az erejüket…Elenát meg összehoznám Stefannal :D

Max - 2014. 12. 10. 10:01

Szóval jobban kifejtve a tegnapi kommentet, mert ha valami jó :), azt is le kell írni. :

Tetszett, hogy végre voltak olyan jelenetek, amik csak úgy ‘vannak’, emberiek. Ahogy megtudtuk, Bonnie nem tud tájékozódni, ahogy Elenáék edzettek a parkban, vagy ahogy palacsintáztak Damonnel. Nagyon jó, hogy most Damon is kicsit távolságtartóbb, elfogadta a helyzetet, ez így sokkal jobb, és amikor mondta, hogy lesznek új emlékek, az annyira Damonos volt! :D

Végre voltak visszautalások a múltra is: Elena beszélt a szüleiről, ott volt a ház… :) És tényleg ‘slágerek’ a címek? Ez jó ötlet! :)

Szerintem végül ügyesen megoldották, hogy Kai azért tud főgonosz lenni, mert M. F.-ben nincs mágia, így egy pszichopata tényleg elég veszélyes… És az is durva, hogy ő tényleg csak kedvtelésből öl, akár egy taxist is, csak úgy, meg össze-vissza, teljesen kiszámíthatatlan, szerintem ez a durva benne.

A Moniqueos dolog meg nagyon meglepett… Mondjuk azt nem értem, ezen mi a nagy titok, mármint Damon szerintem mostmár nem bántaná Saraht, meg nem értem, miért bántaná bárki is, hisz előtte Moniqueról is azt hitték rokon, mégse bántotta senki, Enzo sem.

Enzot nem értem, szerintem nagyon unatkozik. :D Mármint nem olyan nagy titkok ezek. :D Tetszett. ahogy Carorlinenal vitatkoztak anno, de amikor látta, hogy a lány sír, közbelépett… Jó, kicsit durva volt az Ivys, de ha jól emlékszem, ‘csak’ vámpírrá tette. Emlékeztetett Damonre. Azt hittem, Carrel végül összejönnek.

Stefan- most kezdem észrevenni, mennyit mélyült a karaktere. Tök jó lenne, ha más dolgok is kiderülnének Vele kapcsolatban, ezen az oldalon számítanék valamilyen csattanóra. Mi lenne, ha elmondaná, hogy még mindig Elenát szereti? :D Kicsit egyetértek Timivel, én nem hoznám mondjuk össze őket, de szerintem ezt a szerelmi háromszög dolgot annyira nem kellett volna elvetni…

Ric jól bemosott Damonnek. :D És a zenék is a régi hangulatot idézték. Végre nem minden pillanatban szól valami a háttérben, hanem pont amikor kell, időben. :D

Hm… Amúgy kíváncsi vagyok, ha Kai kovenvezető lesz, akkor mi ‘fog’ kiderülni, mármint, hogy milyen hatalma lehet pontosan egy ilyen ‘szervezetnek’. Mert Kai apja célzott valami olyasmire, hogy ez mindenkire veszélyes lehet…

És az utolsó előtti vágás, ahogy Damon és Elena beszélgetnek, de közben Bonniet mutatják, nagyon jó volt!!!

És még valami: Damon is vezetett naplót! :D Végre visszatértek a címhez! :D

Max - 2014. 12. 13. 16:33

Tetszett!-mármint 6×10, és Kai ilyen erővel már tényleg lehet főgonosz! A vége is nagyon meglepett!!

Viszont egy dolgot úgy vettem észre, nagyon elszúrtak. Egyik lány sem ismerte még Stefant, amikor elsősök voltak…

Dr. Genya - 2014. 12. 13. 20:53

Max
Az első évadban voltak kezdték a gimit, tehát akkor voltak elsősök. Karácsonykor már ismerték Stefanékat.

JaniRazor - 2014. 12. 13. 22:01

Nem az a hülyeség, hanem, hogy Elena meghívta magukhoz Bonniet, akkor már a szülei halottak voltak.

marcipán - 2014. 12. 14. 12:44

Nem az első évadban kezdték a gimit. A 3. évadban mondják, hogy végzősök a gimiben és Elena meg is említi, hogy most van az évfordulójuk Stefannnel. (pont egy éve suliban ismerkedtek meg). Szóval amikor a sorozat kezdődött, akkor haramdikosok voltak?! (nem tudom, hogy az Usában hány éves a gimi…) Mindenesetre biztos, hogy nem elsősök.

marcipán - 2014. 12. 14. 12:52

Egyébként szerintem nem rossz ez az évad (az előző kettőhöz viszonyítva!). De ez a legutóbbi karácsonyi rész nagyon nem tetszett! Nem kéne bele ez a cancer dolog, meg nem értem miért erőltetik a Caroline-Stef párost… Hihetetlen, hogy muszáj mindenkit mindenkivel összehozni….Miért nem maradhat a sorozatban egy normális barátság?! Egyébként meg én is hiányolom az eredeti szerelmi háromszöget, a két testvér és a lány, az 1800as évek hangulata a visszaemlékezésekben, de jó is volt az első évad….. :)

marcipán - 2014. 12. 14. 12:54

Bár Stefannek jót tett az egyedüllét! Én sosem kedveltem igazán a karakterét, de ebben az évadban imádom. Független, erős, határozott.. De majd ezt is biztos jól elszúrják ezzel a Caroline hülyeséggel… :/

Max - 2014. 12. 14. 14:16

Az első évadban másodikosok, és amikor ismerik Stefet már halottak a szülők mindenesetre…

andrea - 2014. 12. 14. 20:08

– nem igazán értem a sorozatot, hogy Enzo-t miért ebbe az irányba terelték. Valahogy a szimpatikusból átment szánalomba, azzal amit művel.
– Kai meg abszolút viszi a sorozatot most, igazi gonosz megkockáztatnám, hogy a legjobb gonosz a sorozatba. Ezt a srácot enm fogja senki megpuhítani, voltak olyan gonoszok itt mint Damon és Klaus akiket igenis megpuhítottak. Markos félét hagyjuk.
– Tetszik ez a boszi szál, kidolgozottabb. Egyedül Luke-nak nem látom értelmét és szerintem a készítők is mert hol bedobják hol kiveszik egy-egy részből. Kelléknek mondanám. Liv, Jo sokkal erősebb, jobb karakter.
– Van egy olyan érzésem, sejtésem hogy msot Care szenvedsének leszünk tanúi a következő részekben, kikapcsolja magát ha nem sikerül, márpedig nem fog sikerülni az anyukáját megmenteni. Remélem jobban fog alakulni, mint barátnéjánál. Lizt sajnálom, de így korrekt a vége. Inkább így haljon meg mint valami természetfeletti támadásba.
– Kai azon kívül, hogy egy várhatóan tök jó jelenetet tett tönkre (mint Delena fan vártam, már valmai előrelépést Elenanal és Damonnal. Nekem tetszik, ahogy építik megint őket) miért rabolta el Elena-t? Hogy megmentse Damon? de azon kívül érdekelne miért, mi lesz ebben a kulcs. Legyen valami :D Olvastam olyat, hogy Elena kap valami ajánlatot. Hátha Kai ad neki valmait valamiért cserébe.

– Ebben a félévben tetszettek olyan karakterek: Stefan, Ty (sose gondoltam volna ) és Livvel jók, BonBon nagyon meggyőző odaát, talpraesett. Tripp-et én még hagytam volna a sorozatba, kár érte.

Jó kis félév volt, tetszik az évad. Elena sem idegesített, Damon klasszis csak béküljenek ki Alaric-kal

Azt jó látni, hogy Stef és Damon normális kapcsolatot kezdenek kialakítani. Sok lenne ha az össze évad arról szólt volna ha ők marják egymást. Nekem legalábbis :D

Max - 2014. 12. 15. 00:13

Carolinenak csak vámpírrá kéne tennie Lizt… Nem értem, ez miért ‘nem jutott eszükbe.’

Max - 2014. 12. 15. 00:18

Enzot én sem értem. Damon is túllépett már azon, h. Stef nem kereste… Ő nem tud? :D

Mellesleg ezen kívül neki soha semmilyen konfliktusa nem volt Steffel, még csak nem is ismerte…

Amúgy meg ő is megkaphatna bármilyen barátot vagy nőt, ha a saját életével lenne elfoglalva… Mi akadályozta meg pl., h. ráhajtson Carolinera? Nekem az a páros amúgy is jobban tetszett volna…

Stef annyira titokzatos, vajon mit érez valójában? :)

andrea - 2014. 12. 15. 09:27

Enzo és Care kémia szinten tényleg jobb, jobban működik. Care-nek már ott volt Damon, Ty (szerelme is), Klaus kalandja most még egy hasonlű karakterű, mint ők, mert Enzo hasonló. Nekem bejött Klaus és Care, nem arról van szó, miden egyes jelenetet imádtam. Viszont hosszútávon az se működött volna. Egyik sem.
Care-nek olyan pasi kell, akinél első lehet, akinek Ő a fontos. Ty-al végig ezen ment a harc hogy neki fontosabb a bosszú, mint a lány akit elvileg szeret, nem tudott érte kompromisszumot kötni, feladni valamit.
Stefan emg eleve olyan általában, ha szeret valakit vagy közel van hozzá valaki azt mindig előrébb helyezi mint saját magát, törődik vele, fontos neki.
Ha emberileg nézem, meg amit eddig láttam milyen bajaik voltak a kapcsolataikban, hogyan viselkedtek azokban abszolút ők illenek össze, megérdemlik egymást. CSak hát ebbe kémiát nehéz lesz tenni, mert eddig nem ez volt a feladatuk és maguknak a színészeknek sem.

Max - 2014. 12. 17. 00:12

Most, hogy így belegondolok, igazad van Andrea! Mármint, ők ketten tényleg jók, akik többet érdemelnek. Érdekes, visszanézve tulajdonképpen karakterfejlődést tekintve a sorozat azt akarja bemutatni, hogy Elena bár ‘egyszerűbbnek’ tűnik, valójában szenvedélyes életre vágyik, ezért illik össze Damonnal. Ezért is szakított anno Mattel, lehet hosszútávon Stefannal sem ment volna.

Azt azért sajnálom -bár ne legyen igazam-, hogy úgy érzem, nem lesz több évad. Ez persze nem tuti info, csak, hát, mindenféle kering, és én abból ezt vontam le… Pedig a 5. évad után végre összeszedte magát a sorozat. Jó lenne még egy-két komolyabb évadot látni…

Most eszembe jutott, hogy összeillene Kai és Katherine. :D Valaki említette, hogy azt olvasta, Kai valamiféle alkut ajánl Elenának. Nos, akkor az biztos az emlékeivel lehet kapcsolatos… De az is lehet, csak bejön neki. A trailerben elég érdekes pillantásokat vetett Elenára… :D :D Mindenesetre ennyi erővel már tényleg főgonosz. Már csak az hiányzik, hogy ennyi erővel a ruhatárát is beújítsa. :D

Carries - 2014. 12. 17. 06:14

Nekem tetszik a 6.évad és nem tudom itt is például miért húzák le ennyire…Bár a karácsony résztől többet vártam.Nem azt mondom,hogy nem tetszett,de jobb is lehetett volna.Bonnie meg jöjjön már vissza.Nagyon hiányzik!

paul - 2014. 12. 19. 11:00

Hány részes lesz az évad?

Max - 2014. 12. 20. 21:11

Szerintem szokásosan, 22-24 között tudom elképzelni…

Bea - 2014. 12. 27. 00:54

@Max, Dr.Genya, JaniRazor…, a 6×10-es epizódban kettő karácsonyi flashback van, a 2007-es és a 2009-es évből is. Elena, Caroline és Bonnie ruháját érdemes megnézni… Szóval nem rontottak el semmit az írók, csak érdemes figyelni a szereplőket.

Egyébként nekem az a véleményem, hogy az évad első része eléggé gyengére sikeredett, de még mindig fenn tudják tartani az érdeklődésemet. Az egyik dolog, ami régóta idegesít, Elena és Damon kapcsolata. Együtt, külön, együtt, külön, döntsék már el végre az írók!

A másik dolog pedig alapvetően Elena karaktere. Emberként sokkal erősebb volt, mint vámpírként. Ki veszi ezt be? Lassan nemcsak a karaktert, hanem a színésznőt is utálni fogom. Pedig mennyire szerettem az alakítását a hasonmásokkal! Paul Wesley is sokkal jobban ki tudta bontakoztatni a színészi tehetségét a korábbi évadokban, én kifejezetten bírtam Silast.

Amúgy 8. résztől kezdték újra igazán felkelteni az érdeklődésemet. Úgy éreztem, mintha Kevin Williamson visszatért volna az alkotók közé. Pontosan olyan volt, mint régen, nem tudod az elején, mi lesz a végén. Csak reménykedem, hogy sikerül visszahozni a sorozatot!!

@Max, Liz soha nem akar vámpír lenni, ebben biztos lehetsz. Szerintem, ha Caroline igazán elkezd gondolkozni, eszébe jut, hogy Enzo vére lehet a megoldás… (Emlékeztek még arra, hogy Augustine vámpír módosított vérével gyógyították meg Elenáék kollégiumi szobatársát gyerekkorában?)

Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett, még sose küldtem kommentet, most jött minden… :-D

Max - 2014. 12. 29. 00:29

Hát ezt tényleg benéztük. :D

Ami Lizet illeti viszont Bea, én nem mondtam, hogy vámpír akar lenni, csak furcsállom, hogy a többiekben fel sem merült az ötlet.

Viszont teljesen egyet értek Veled Elena karakterét illetően.

:)

Bea - 2015. 01. 01. 12:48

@Max! Szerintem felmerült bennük az ötlet, csak kimondatlanul. Emlékszel, hogy Caroline apja is inkább meghalt, semhogy vámpír legyen? Na, ezért gondolom, hogy inkább valami más megoldás után fognak nézni…

Paul Wesley rendezi a 6×11-es részt, úgyhogy főleg ebben reménykedem… Jobb szeretem őt nézni, mint a Delena párocska kínszenvedését! Egyébként is eredetileg úgy kezdődött a sorozat, hogy ez Stefan története, mostanra szegényből majdhogynem mellékszereplő lett… :-(

Mellesleg mindenkinek boldog új évet, akár szeretitek a sorozatot, akár nem! :-D

Max - 2015. 01. 01. 22:40

Igen, boldog Újévet!!

Én is ezt írtam egy korábbi kommentben Stefan kapcsán! :) Mármint, hogy én sem értem, hová ‘tűnt,’ ez az egész úgy kezdődött, hogy az ő storyja. :D

Bea - 2015. 01. 02. 08:59

@Max
Most végigolvastam az összes kommentet, tényleg Te is említetted, hogy Stefan mellékszereplő lett… :-D Bocsi, nem Tőled vettem a gondolatot, csak onnan jutott eszembe, hogy karácsonyra megkaptam DVD-n az első két évadot, és bizony, azokban sokkal több szerepet szántak neki.

@andrea
Tökéletesen egyetértek Veled, ami Stefant és Caroline-t illeti. Ha Stefannak is “leesik végre”, szép páros lesznek. Damon csak szórakozott Caroline-nal, Matt nem bírta elviselni a vámpírságát, Tylernek fontosabb volt Klaus iránti bosszúja, mint ő… Klaus már Camival van elfoglalva… Egyedül Stefan szereti Caroline-t úgy, ahogy megérdemli. Ez nagyon is jól látszott a 4. és 5. évadban. Az 5. évad 17. részében, amikor egymás mellett aludtak, végleg meggyőzött, hogy Stefan már rég túlvan Elenán, csak még nem ismerte fel a helyzetet… Ott látszott csak igazán a kémia. Az már más kérdés, hogy a 6. évad elejére hogy “ütötte ki” Stefant a gyász! :-D Lesz ez jobb is!!! Ha úgy vesszük, Caroline-nak még nem volt igazán boldog kapcsolata senkivel sem, azt meg tudjuk, Stefan hogy járt Katherine-nel és Elenával… Szóval jó lenne már látni egy igazán boldog párost mindenféle “húzd meg, ereszd meg” nélkül!!!

MINDENKINEK:
Egyébként láttam, sokan szidják Caroline-t, nekem a három főszereplő női karakter közül ő a kedvencem: erős, magabiztos, céltudatos, szókimondó, az a típusú ember, aki igaz barát, és biztosan a szemedbe mondja, ha valami baja van veled, nem pedig a hátad mögött! Szeretem az ilyen embereket!

Bonnie-t nem igazán kedveltem sosem, de most a 6. évadban kezdem megszeretni. Pontosan azért, amiért Caroline-t. Úgy látom, sokkal erősebb, mint korábban.

Ami pedig Elenát illeti, ugyanúgy tönkretette a fiúkat, mint Katherine (de őt ettől függetlenül csíptem). Nem csoda, hogy Stefan két évadon keresztül csak “picsogós” pofákat tudott vágni. Ha valaki élt már át szerelmi csalódást, nincs mit csodálkozni! Hogy viselnétek, ha elvenné a testvéretek Tőletek a szerelmeteket, aztán még szem előtt is lennének?! Szerintem Paul nagyon is jól játszotta a csalódott szerelmest. Most már azt az arcát mutatja, aki túlvan rajta… Láttam rengeteg interjút, amit vele, illetve a stáb többi tagjával készítettek, és a való életben egy jókedélyű, jópofa, intelligens ember. Szóval megvédem, igenis jó színész. Nekem Stefan a kedvenc karakterem az első naptól fogva.

Egyébként általános tévhit, hogy a TVD szimplán tinidráma, és csak tinédzsereknek való. Nagyon sok tanulságos, szép történet van benne, ami az emberi kapcsolatokat érinti, család, barátok, szerelem… “Rose” halála a mai napig könnyeket tud csalni a szemembe. Jómagam a középkorúakat képviselem. :-D Vannak köztünk férfiak is bőven… Mellesleg még 70 év fölötti rajongót is ismerek, aki van annyira fiatalos, hogy szeresse az ehhez hasonló filmeket és sorozatokat, és be is ismerje… :-D

Max - 2015. 01. 05. 15:45

:) Bea, természetesen nem kikérni akartam magamnak, épp ellenkezőleg! :) Örülök, hogy nemcsak én érzek így. :)

jessm - 2015. 01. 06. 16:31

Nekem tetszik a sorozat továbbra is. Főleg az , hogy elkezdték végre boncolgatni azt, hogy Damon tényleg megváltódhasson. Én már az első résztől kezdve ezt várom. Én pont ezért szerettem meg , hogy elérje azt pontot, hogy felvállalja bűneit és átérezze, és ne kövesse el öket újra. És végre elkezdték ezt boncolgatni.

A másik dolog, hogy Stefan mellékszereplő lett, szerintem sokat szerepel, csak kevésnek tünik mert megnött a szereplök száma. Talán jobb keveset szerepeltetni pault, ha nem tudnak annyi jó sztorit írni, akkor inkább rendezzen :) Nekem egyébként teljeesen rendben volt a sztorik amiket kapott, nekem tetszett.

jessm - 2015. 01. 06. 16:36

Ja én csak egy valamiért könyörgöm, hogy Bonnie remélem hamar kiszabadul. Mert idáig jó volt nézni öt a börtönbe , de 1-2 résznél tovább biztos nem tudom tovább kibírni.

Amugy ebben az évad megszeretttem Bonniet, elötte a lelekesen támogattam a kinyírását.

Most leginkább csak Tyler idegesít, meg Jeremy. Plusz Enzo ezzel a logikátlan Stefan utálattal.
Most komolyan nagyon a szívére vette , hogy Damon és Caroline szereti Stefant….

Bea - 2015. 01. 09. 04:21

Hú, de örülök Nektek! Úgy tűnt, egyedül maradtam egy időre. Persze, a külföldi oldalakon rendszeresen “összefutok” magyarokkal… :-D

@Max, rendben, nem úgy gondoltam, hogy kikéred magadnak, csak én akartam elnézést kérni, amiért úgy tűnt, hogy tőled vettem a gondolatot.

@jessm, szerintem rendben lesz a történet, ami Stefant illeti. Csak már nagyon várom. A következő részt (6×11) Paul rendezi, biztos, hogy nem véletlenül… Már alig várom! Jó sztorit írtak neki, csak bele kell gondolni magunkat a helyébe.

Ugyanezt tudnám mondani Jeremy-vel kapcsolatban is. Engem egyáltalán nem idegesít. Három barátnője is meghalt, nem csodálom, hogy teljesen kifordult magából. Érthető, hogy már nem is akarja elhinni, Bonnie még visszatérhet. Persze, mi már rég tudjuk, hogy visszajön, nem igaz? :-)

Tyler és Enzo: biztos, hogy nem véletlenül alakították így a történetüket. Szerintem még érdekes fordulatokra számíthatunk.

Az kétségtelenül igaz, hogy van jó pár idegesítő monumentum a sorozatban, de meg tudom bocsátani az íróknak, mivel megrögzött rajongó vagyok. Fordulatokkal teli részek, gyakorlatilag az elején nem tudod, mi lesz a vége… Van jó pár kedvenc sorozatom (Vészhelyzet, Dr. House, Dr. Csont), de ez az egyetlen, aminek minden egyes részét láttam, és szerintem a jövőben is nézni fogom… :-)

Max - 2015. 01. 14. 21:12

lesz TVD 7!!!!!!!!!!!!!! :)

Max - 2015. 01. 14. 21:13

Lesz TVD 7- ez van mindenesetre a honlapjukon :)

Bea - 2015. 01. 16. 08:09

Bizony, lesz 7. évad, megerősítették (nőtt a nézettség), ugyanúgy, ahogy The Originals is indít a 3. évaddal. :-)

Max - 2015. 01. 23. 16:02

6×12:

Tetszett a rendezés, szerintem Paul nagyon ügyes ebben.

Emellett visszatértek a lassú ‘szálvezetéshez’, ami nem baj, sőt, de ez most nekem mégis ilyen nagy szünet után túl szürke epizód volt.

Másrészt örülök, hogy most ’emberibb’ problémákkal is foglalkoznak.

Továbbra sem értem viszont Enzot. :D

Max - 2015. 01. 23. 16:02

vagyis 6×11 bocsánat :D

jessm - 2015. 01. 23. 16:24

6×11 Nekem továbbra is tetszik ez az emberibb hangulat. Damon és Elena aranyosak voltak, főleg amikor Elena szórakozott , hogy meghal.

Vicces volt az is amikor Stefan felkelt és látta , hogy teli a lakás emberekkel.

Jó rész volt ez. Különösen úgyhogy a következő 2 részben elveheti mindenki a zsebkendőt, így , hogy Forbes sheriff haldoklik.
Kiváncsi várom Damon és Elena vacsit, Bonni kimentését és utánna hogy viselkedik, plusz Damon, hogy reagál a Sarah dologra.
Na persze ez twin merge alakulására kiváncsi vagyok.

Ja és jupi a 7. évadnak!4 :) ( az összes őszi cs soratot megújították, és most kivételesen mindegyik tetszik.

skinnipeet - 2015. 01. 25. 19:58

A seriff halála nagyon érdekes lehet a Stefan-Caroline dinamikát illetően, összejönni így biztos nem fognak egy darabig. Egyébként 0 kémia van köztük a kijelzőn.

jjujj - 2015. 01. 26. 23:50

csak engem zavar nagyon a kiszámítható végkifejlet???

hányszor játsszák már el ezt Caroline karakterével(vagy úgy a többiekkel), értem, hogy ő ilyen de azért minimális karakterfejlődés legyen már észrevehető, mindent rögtön azonnal csinálunk, aztán a következményekre majd akkor ráeszmélünk ha velünk szembejön az autópályán
(tisztára mintha 10évesek értelmi szintjén lennének a karakterek)

avatottabb szeműek, meg tudnák mondani, hogy Paul Wesley rendezése miben nyilvánult meg, mert ha a (magyar)feliratban külön nem írják bele, én biztos észre se vettem volna

mro26 - 2015. 01. 27. 22:17

Most komolyan…valakinek még tetszik ez a sorozat? Olyan értelemben hogy tényleg szereti???
Nekem az első 3 évad alatt ez volt a LEGJOBB sorozatom, miután lement anno az első évad rögtön végignéztem újra, imádtam oda-vissza voltam tőle.
A 4.évadnál láttam hogy már nem az igazi, majd reménykedtem az 5.évadra visszahozzák a régi hangulatot, történetet és fordulatokat, de csalódás volt (voltak azért jó részek benne) erre most ez a 6.évad…
Ez nagyon gagyi, nézem mert valaha a kedvenc sorozatom volt és Nina nagyon kellemes látványt nyújt HD-ben, de közbe minden mást csinálok, olvasok vagy netezek, nem figyelek úgy mert UNALMAS, KISZÁMÍTHATÓ és egy nagy rakás…SEMMI az egész, kb. minden misztikum és fordulat kiveszett a sorozatból de még a tökösség is, nem mernek semmilyen karaktert sem kinyírni úgy mint régebben, tök váratlanul, mindenki csak vegetál meg szenved a sorozatban. Meg ez az idei “főellenség”, rohadtul irritáló, főleg hogy egy ilyen kis nyikhaj, tenyérbemászó karaktere van, tudom hogy főleg vámpírok meg boszorkányok a szereplők, de miért nem lövik fejbe a gyereket valamilyen lőfegyverrel? Minek szenvednek egy ilyen kis csicskával mert az. Hol van az első évados Damon vagy későbbi Klaus-hoz képest, ők olyan rosszfiúk voltak hogy az ember élvezte mikor elemükben voltak, de még az 4-5 évados Silas is jobb volt ennél ami nem dicséret…hova süllyedt ez a sorozat.

Szerencsére ott az Originals az legalább emlékeztet ennek a sorozatnak a régi fényére (de így sem éri utól az első két évadot).
De hogy valaki EZT…a 6.évadot élvezni tudja és hogy számukra fejlődés az előző évadhoz képest…azt én nem értem.
Elvakult rajongója voltam a sorozatnak de már én sem bírom ezt szeretni. A régi jó élmények miatt még nézegetem de néha így sem értem hogy miért… kár érte

Még anno a Heroes sem esett minőségben számomra ennyire a későbbi évadok során mint ez, pedig ott is volt jelentős romlás.

jessm - 2015. 01. 28. 10:31

_@mro26 : “De hogy valaki EZT…a 6.évadot élvezni tudja és hogy számukra fejlődés az előző évadhoz képest…azt én nem értem.”_

Szerintem az 5. évadhoz képest igenis jobb a 6. évad. Talán nem éri az első három évad szintjét , de szerintem akkor sem rossz.

Sokan írjátok, hogy milyen jó volt az első évad, és hogy milyen meglepő volt Vicki halála, és hogy TVd azóta nem mer kinyírni kb. senkit. Hát nekem egyáltalán nem volt meglepő Vicki halála, nem volt fontos karakter, nem igazán érdekelt , hogy mi van vele.

A TVD és Originals összehasonlítást nem igazán értem, mert ugyan egy univerzum, de szerintem teljesen más a két sorozat. Szerintem TVD-ben már az első pillanattól a kapcsolatokon volt a hangsúly annak ellenére, hogy történt ez az . Az Originalsban inkább szerintem viszályokon van a hangsúly. Szerintem sok TVD rajongó nem nézi az Originalst, mert más a két sorozat.

Szóval csak arra akartam kilyukadni, szerintem mindig is ilyen volt a sorozat, csak jobb történetbe ágyazva, bár én nem sírom vissza az emberi Elenát, nagyon idegesítő tudott idönként lenni. Mióta vámpír 1000szer elviselhetöbb.

Az emlegett Heroes pedig szerintem rosszabb volt , mert magasabb szintről indult mint a TVd és esett kb. erre a szintre mint a TVD van most.

Cléda - 2015. 01. 28. 16:01

Én a 4. résznél parkolópályára tettem, és mostanában daráltam le a 11-ig részig, de egészen jobb most a sorozat, mint az előző 2 évad volt.
Valahogy elérték azt, hogy megint várjam a következő részt.
A Kait játszó gyereket nagyon eltalálták, eszméletlen pszichopata feje van, nagyon passzol ebbe a szerepbe. Bár olyan, mintha a vámpíroknak semmi extra ereje nem lenne, hisz mindig a padlóra küldik őket az agykiütős varázslattal…

mro26 - 2015. 01. 28. 22:56

Ebben az évadban a 6.részig nem történt semmi!!!
Voltak a karakterek akik már csak mikroszkópikusan emlékeztetnek a korábbi személyiségükre.
Az első 3 évad ha jól emlékszem a misztikumról szólt mitológiáról és ebbe voltak beleillesztve a kapcsolatok a szereplők között. Ez most kb. ott tart hogy semmi misztikum, érdekesség csak tini dráma, annyira nem használják a mitológiát hogy már tök mind1 hogy vámpír a szereplő vagy ember annyira nincs jelentősége.
Semmivel sem extrább már a sorozat mint egy Tuti gimi.
Nem ez volt a sorozat lényege. Persze az első évadok egyik írója Kevin Williamson lelépett a 3. évad környékén, meg is látszott, esett folyamatosan a színvonal (bár a 3. évadnál nem lehetett annyira észrevenni) remek író, a Sikoly filmeknél is kiváló munkát végzett (a 3. részt kivéve, annál nem dolgozott és nem is véletlen hogy abból a sorozatból a 3.részt tarják a legrosszabbnak)
Most ott tartunk a 6.évadnál hogy vannak a karakterek, mindegyik szenved, kínlódik, történet nem halad (vagy nincs is) a sorozat elvesztette a lényegét már csak a rinya maradt és én is rinyálok érte mert a kedvenc sorozatom volt, elvakultan imádtam és ha már egy elvakult imádó szerint is sz*r valami az komoly baj a sorozatra nézve.
Originals hasonlat pedig elég kézenfekvő… nem csak mert egy univerzum, a 4.évad alatt még elégedett voltam a TVD-vel, így mikor volt az Ori backdoor pilotja a 20.rész környékén, úgy voltam vele miután megnéztem azt hogy nem érdekel, nekem jó ez, jó szereplők, érdekes sztori, jó fordulatok. Mivel ezek kivesztek a következő évadtól a sorozatból már annyira gyalázatos lett, hogy az O-t jobban vártam mint a kedvenc sorozatomat és ez elszomorít.

Ez már egy kifacsart sorozat, teljesen megfosztották a lényegétől :( nem szól semmiről csak rinyáról.
Sok kezdetben vagány karakterből csináltak rinyagépeket. Már csak arról szólnak itt a dolgok hogy ki kivel kavar (ja már ott tartunk hogy mindenki mindenkivel mint egy rossz szappanopera és ezen van a hangsúly a sorozatban!!! nem a misztikus és mitológia.

mro26 - 2015. 01. 28. 23:15

Nem kell félreérteni nem utálom azokat akik most éjjenzik a sorozat mostani minőségét.
Csak magyarázzák mert el nekem miért :)
A sorozat lényege az volt hogy volt egy szerelmi háromszög amit körülvett egy jól felépített mitológia és misztikum amit fordulatos történettel toldottak meg (NEM nem csak arra gondolok, hogy kezdetben kinyírtak fontosabbnak “hitt” karaktereket. A történetben igen is voltak olyan húzások és fordulatok hogy az ember csak pislogott a részek végén és alig bírt magával 2 rész közötti várakozásban…főleg ha téli szünet volt két rész között ;) ). Mára csak a rinyálás és szenvedés maradt “kapcsolatok” alatt, na meg az hogy már mindenki kavar(t) mindenkivel lassan, mint egy rossz szappanopera.
A 6.évados “főgonosz” egy csicska srác, engem nagyon irritál hogy egy ilyen nyomorulttal ennyit szenvednek, hol van ez a kisgyerek Klaushoz képest vagy az első évados Damonhez képest (akit szintén utáltam anno, de jó értelemben, lehetett bírni a karaktert akit anno kiheréltek teljesen)
Stefan sem volt soha a legérdekesebb karakter, de most szinte semmilyen csak van, mert “muszáj”.

Szerintem a 4.évad vége tökéletes sorozat zárás is lett volna (azt leszámítva hogy Silas-t mégsem intézték el ha úgy hagyták volna hogy vége van akkor jó lezárás lett volna) és akkor a sorozat még úgymond dícsőségben távozhatott volna. Persze csak azért gondolom így mert itt tart azóta a sorozat ahol…nem akarnék kaszát, most sem, akit érdekel nézze (még én is nézem megszokásból) csak a sorozat egészét nagyon lerontja a színvonal.

De aki szereti, írja már le hogy miért is szereti
hátha ha megfigyelem ezeket a részek nézése közbe és újra szeretni fogom én is (bárcsak így lenne) :)

Max - 2015. 01. 29. 22:39

Szia Mro26,

nekem is hiányzik a szerelmi háromszög, és az első három évad tényleg zseniális volt, ahhoz képest most persze nem jó.

De ha figyelmesen elolvasod a korábbi kommenteket, láthatod, hogy többünknek nem tetszett az 5. évad és a 6. eleje, de az utóbbi részekben mégis voltak olyan pozitívumok, amik miatt újra jobb nézni a TVD-t, és reménykedünk is persze a fordulatokban.

Igen, Kai valóban nem ért fel egy ősivel, de ezt ügyesen megoldották jelenleg azzal, hogy elszívta a város összes varázslatát, energiáját, így viszonylag erősebb ellenség.

A sorozat pedig picit visszatért a lassúbb szálvezetéshez,én inkább az 5. évadon éreztem a ‘tinipörgést’.

Emellett vannak olyan képi megoldások, amik nekem tetszettek, és korábban nem voltak. Pl. az előző részben Kai nyitómonológját teljesen Elena szemszögéből vették fel, először nem lehetett érteni, mit beszél,homályos volt a kép is, csak aztán élesített be. A zárójelenet sor is nagyon jó volt, ahogy párhuzamosan mutatták Carolineékat és a kórházat.

Viszont tény, ami tény, én mostanában nosztalgiázom a harmadik évaddal, és sokkal jobb volt. Emlékeztek pl. arra, amikor x részen át, amellett, hogy Esther Klausékra vadászott, valaki öldöste a tanácstagokat, és egy csomó rész volt, mire kiderült, hogy Ric az? Minden tök jól összefüggött mindennel. Ma már sajna ilyenek nincsenek…..

Max - 2015. 01. 29. 22:47

De tényleg, az a baj, hogy nem nagyon mernek nagy fordulatokat csinálni. Pl. amikor az 5. évadban Catherine Elena helyébe lépett, sokkal jobb lett volna szerintem, ha azt mi nézők is csak később tudjuk meg pl. Régen voltak ilyenek…

Én azért reménykedem ilyenekben. Pl. Stefan oldalán várnék egy nagy csattanót, kirohanást, vagy nem tudom. Ahhoz képest, hogy régen írogatta a naplóját, és ez az ő története volt, ma már szinte semmit sem tudunk róla. :D
és ha kiderülne, hogy még mindig Elenát szereti? Vagy, hogy ő Silas? :D :D

olyan jó lenne azért valami nagy csattanó :D

mro26 - 2015. 01. 29. 23:02

Max

Igaz, nem olvastam el az összes kommentet (hisz rengeteg van) csak gyorsan végigpörgettem és annyi maradt meg hogy mennyire tetszik a legtöbb kommentelőnek a sorozat.

Kai-nál nem az a bajom hogy gyenge az eddigiekhez képest, hanem hogy irritáló nyomi, akit simán elintéznének ha a karakterek olyanok maradtak volna mint a sorozat fénykorában, nem szenvednének, görcsölnének egy ilyen idegesítő gyerekkel.

Egy külföldi oldalon egyik kommentelő nagyon jól leírta a sorozatot:

,, Thrills,Gore, Good Plot and Action. To a Teen Drama with vampires.”

Tímea - 2015. 02. 03. 21:59

Én a Delena párosnak egyáltalán nem örülök,teljes mértékben lerágott csont,kár erőltetni.
Láttam egy plakátot a hatodik,vagy a közelgő hetedik évadról?
Amiben Stefan fogja Elena kezét. Reménykedem,hogy ők valamilyen formában mégis egymásra találnak.
Hiányzik ez a páros.
Bár Caroline oldalán is jól mutatna az említett úrfi :)
Mindenesetre érdekes látni úgy,hogy közben nyílt titok Damon és Elena viszálya a valóságban :)
Kai teljesen jól beleillik a főgonosz szerepébe,szerintem abszolút remekel benne.
A valóságban Nina szívét dobogtatja,a sorozatba is bele lehetne építeni :)
Abban viszont egyetértek,hogy nagy hangsúlyt fektettek a szerelmi szálak bonyolítására.
Itt már mindenki-mindenkivel,nincs erkölcs,vagy tisztelet.
Mintha rajtuk kívül nem létezne más természetfeletti vagy emberi lény a földön,csak az említett kis városka…

page - 2015. 02. 04. 18:09

Olvasom itt, hogy hiányolják a szerelmi háromszöget, hááát, nem tudom az mire lenne jó, ha Elena ide-oda ugrálna a két testvér között, max. csak undorító lehetne. Most már maradjon Damon mellett, vagy esetleg egy új pasit neki, de Stefant hanyagolják részéről.

Nekem nagyon is bejön Kai, csak nehogy kreáljanak neki is egy könnyfakasztó sztorit, hogy miért is lett ilyen érzéketlen pszichopata, kár lenne őt is “kiherélni”

Sajnáltam szegény szöszi srácot, bár nem volt egy nagy karakter, és persze baromság és erőltetett is volt a magyarázat, hogy miért is “egyesülhetett” Kai-vel.
Jobb lett, volna ha Jo hal meg, azért kár volt életben tartani, mert Alaric nője, simán kinyírhatták volna.

jessm - 2015. 02. 06. 14:35

A szerelemi háromszöget ne hozzák vissza, mert az már tényleg undorító lenne. Most már csak úgy hozhatják vissza ha Elena a sorozat végén dönt Stefan mellett,. Az nagyon gáz lenne, ha most megint Stefan választaná és egy idő után megint Damonnel szórakozna. Én azt vallom, hogy ha Stefan választja, akkor azt már ne tegye meg elöbb mint a sorozat vége. Addig vagy maradjon Damonnel vagy legyen mással. Plussz most Stefan egyre inkább Caroline felé halad .

Mondjuk megértem , hogy A Stelena rajongóknak rossz nézni egy folytában Delenát, mert nekem ilyen volt a az első három évadban azokat a részeket nézni, de akkor viszont izgalmas volt a történet.

Nekem tetszik , hogy nem sietnek annyira és kidolgozzák a karakterek. Jobban megismerjük a szereplőket, és kémia is jó a főszereplők között. ( én mondjuk szerettem a Tuti gimit, szóval, lehet ezért is tetszik )

Egész jó volt Bonnie és Damon videok és ahogy Bonnie elhajtott a naplamentébe Damon autójával.

Max - 2015. 02. 07. 15:19

Én mindig csak azért említem a szerelmi háromszöget, mert az volt a legerősebb emberi konfliktus szerintem, és túl hamar kijátszották azt a kártyát, ezek után gyengébb a többi konfliktus. Pl. a mostani részben, amit már legaláb b háromszor eljátszottak: Elena elkezd egy monológot, mintha Damon rossz döntés lenne, aztán a karjaiba ugrik.

Én abszolút Delena párti voltam, de már elvesztette számomra a varázsát. Azon is csodálkozom, hogy most gyakorlatilag Elena miért van Damonnal? Csak tetszik neki? Vagy pár rész (hét) alatt totál belézúgott? Ez nem derült ki… És azt sem értettem, miért emlékeztette Damon Elenát, hogy amielőtt vámpír lett Stefant választotta? Ezt Ric sem törölte ki, ha jól tudom, Elena is tudta…

Nekem összességében ambivalens érzéseim vannak. Nem volt rossz a tegnapi rész, de mintha egy másik sorozatot néznék. A régi hangulat nincs meg. Pl. a tegnapi rész nem vitte tovább a főszálat, és úgy rémlik, régen nem volt olyan, hogy egy rész ne vigye tovább a főszálat, ami mindig egy főgonoszhoz kötődött…

Kainak kéne egy nő. :D Illetve, szerintem ha kicsit jobb stílusa lenne, kevesebbet beszélne, és jobban öltözködne, egész jó főgonosz lenne. :D

mro26 - 2015. 02. 07. 17:04

Max:

Főszálat nem vitte tovább a tegnapi rész? Ez meglepő? :D
Ha jól rémlik valami történet szerűség a 8. rész környékétől volt a hálaadásos résznél mikor kiderült hogy Jo és Kai meg Liv és a tesója rokonok és hogy mi történt ami miatt Kai oda került ahol az évad elején volt. Ezen kívül még volt valami történet az évad során? Csak én vagyok ilyen pancser, hogy ezen kívül más történet szerűséget nem figyeltem meg? :(

katyvaszlipp - 2015. 02. 07. 18:04

A történet semerre sem halad.
Az,hogy most Bonniet meg kell menteni,ez halál unalmas, mivel Bonniet minden évadban 25ször már meg kellett menteni,vagy a halálból visszahozni.

Ami pozitívum,hogy Damon rutinból lehozza a karakterét már, illetve Kai is jól hozza a főgenyót, szerintem.

sziszko - 2015. 02. 08. 09:43

Nekem tetszett az utolsó rész, Kai nagyon jól nyomja ezzel az egyesüléssel :)) még ez az új Delena felállás is tetszik, kár, hogy a valóságban szétmentek :(

jessm - 2015. 02. 08. 10:35

Max: Elena nem emlékezett arra, hogy valaha szerete Damont, tehát ergo nem emlékezett arra sem , hogy Stefan és Damon között kellett választania. Tehát nem tudta, hogy Stafannal Damon miatt szakított.

Damonnel meg azért van , megegyeztek abban, hogy adnak egy esélyt a kapcsolatnak. Ami azt jelenti, hogy randiznak és stb. AMit eddig látott tetszett elenánask, hiszen látta, hogy Damon tud önzetlen lenni. Tetszik neki , ahogy gondolkodik pl a mostani részben, ahogy elintézte Liv-et ( valami hasonlót csinált ő Kai-val).
A humoruk is hasonló pl .: vámpir palacsinta.
Szóval elég sok indoka van arra, hogy kedvelje Damon és randizni aakarjon vele.

Max - 2015. 02. 13. 16:18

mostmár tényleg nagyon lassú a sorozat…. Elene szüleinek baleseténél reménykedtem, hátha lesz valami plusz izgalom, de semmi…

jessm - 2015. 02. 13. 20:08

Ez a rész langyos volt, kicsit töltelék rész volt,pedig két szereplötől elbúcsúztunk , bár Forbes sherifftől a következő részben is búcsúzunk..
Elena szülei epic fail volt.

Dr. Genya - 2015. 02. 14. 01:18

Ez a rész kb. ugyanannyira semmilyen mint a Walking Dead legutóbbi epizódja, még a sztroijuk és a felépítésük is hasonló volt.

andrea - 2015. 02. 14. 13:40

Háromszög? Jesszus, nem! Dehogy kell már. 1-2 évadig oké volt, de már sok lett volna 6-7 évadon keresztül. Már annak is örültem volna, ha a tök értelmetlen Stelena-t erőltetik, de a háromszög már nem vette volna be a gyomrom, Elena karaktere se és a fiúkkal se tegyék ezt. így is mindketten tele vannak sérülésekkel. Viszont szerencsére azt erőltették, amellé álltak ami mellé kellett, amibe volt potenciál.

Számomra Stelena mindig csak egy aranyos pár marad, mondjuk tiniszerelem szinten. Semmit nem fejlődtek a karakterek, egysíkú valami volt. Ez a minden jó, midnig boldog vagyok egy igazi felnőtt kapcsolatban azért nincs meg és ahogy ez a szerelem elveszett vagy bejött a képbe Damon totál szenvedéssé ment át.

Most jutottunk el oda, hogy kezd keretbe foglalódni az egész, kinyílni, értelme lenni Delenanak.

Ennek örülök, mert ebben láttam potenciált.
Igaz a sorozat első 6 részében, amikor mindenki mondta, hogy tartsak ki , jó lesz ez stb emrt mindig TVD ellenes voltam. Akkor valóban Stefan szimpátiám tartott ebben a sorozatban. Szép, hogy kirángatta a depiből E-t. Viszont attól kezdve, hogy Dmaon elvitte Elena-t Georgia-ba, a baleset után. Ott kezdődött a sorozat számomra és ott is indult be,leesett hogy Damon milyen jó karakter valójában, Elena és közötte látszódott valami.

Elena tudom sokaknak idegesítő, nekem is sokszor. Megismertük, hogy egy jóságos, becsületes lányt, értékekkel és ez igaz is a mai napig rá mondjuk. Viszont neki is mindig meg voltak a kételyei, bizonytalanságai a kapcsolataiban, önamgában főleg. Matt mellett, hogy nem erre vágyik, amit tőle kaphat. Stefan mellett meg az volt, amit látni akarnak az emberek tőle. Damon jött és kinyitotta az ajtókat neki, mit akar az élettől valójában, mire van szüksége, feloldotta a gátlásait, a feszengéseit, mert igazából látta őt. Önmagát találta meg, amit persze hogy él meg egy lány, ha bizonytalan. Őszintén mindig Damon volt ,aki feltétel nélkül szerette: Ha vámpír, ha ember akkor is.

Plusz Damon nem egy egyszerű ember :D Tele van szeretethiánnyal (erre msot kapunk válaszokat), átverésekkel, önbizalomhiányban szenved (rossznak tartja magát). Ezért nehéz a kapcoslat emrt közben mind a kettőjüknek változni, fejlődni kellett és sorra jöttek az akadályok is mellé: Damon a vírussal, a múltjával való harcában, Elenaba beköltözött Kath, elnyomta, az utazók, az univerzum, D eltűnése, a z emlékezet törlés.

Ebben az évadban kerül keretbe az egész kapcsolatuk, kapunk válaszokat :honnan szereti Elena, amit D nem tud csak azt h Ő képbe került , pedig embersége alatt kezdődött az egész. Mennyire nehezen boldogulnak külön, igazából semennyire. Elena mondta most: hiába nincsenek emlékei, tisztában léve azzal amit tud mindig Damonhoz vezeti az útja, mindig nála köt ki.

Szerintem mindig is izgalmasabb, érdekesebb volt Delena és valójában sokkal életszerűbb. Van kerete, dinamikja és fejlődés. Stelena egy álom valójában, szép, idillikus de ennyi.

Steroline. Már jó ideje mondom h ennek kell lennie. Mind a ketten azt kaphatnák amire vágynak egy kapcsolatban. Care az elsőszámú státuszt, Stef egy társat. Életszerű kapcsolat lenne ez is

Nekem az évad sokkal jobban bejön mint az 5. Kai a legjobb gonosz Klaus után, Ric megtalálta Jo-t. Liznek nagyon szép végét adtak, szomorú de szép és ilyen karakterhez ez illik. Liv-Tyler abszolút jó és ez a boszi száll szintén jó, kell ezzel is foglalkozni, mivel állnak szembe amivel azért még kell csinálni ezt azt. Remélem Kai kitart a végéig. Bonnie visszajövetelére megintcsak kiváncsi vagyok. Jó a sztori, egy picit meg kell lovagolni, a kapcsolatok, a karakterek még mindig jók.

Egyedül Enzo tűnik ki ebből, nem értem vele mi a cél. Értelmetlennek tűnik. Sajnálom, emrt az 5.be kedvelte, de teljesen egy beteg karakterré tették.

Anthonz - 2015. 02. 16. 10:06

Jézusom, az eyecandy eredmények juttatták eszembe ezt a sorozatot, vagy 2 éve kaszáltam. Milyen jó lenne valami spoileres évadösszefoglaló írás lássam mik történtek :)
Mondjuk ahogy a kommenteket olvasom nem baj hogy abbahagytam..

Tímea - 2015. 02. 18. 08:23

Stephan nagy favoritom,és Caroline karakterét is kedvelem,de ez a kettőjük közti románc elég nyomira sikeredett.
Pedig szépen felépítették,mi nézők láttuk,ahogy kiforr. Mégis ez a csók nekem nem volt hiteles :(
Hiányzott az a szenvedély,amit megszoktunk,hogy nah végre.
Enzo-t is össze-vissza tologatják ,próbálnak ráerőltetni valami őrült jellemet,amiben helyt áll,de nincs értelme.
A Delena páros is unalmas már-bár úgy hallottam a forgatások kívül is egymásra találtak ismét…
Nehezményezem,hogy Kai-t pihenőre tették,az egyetlen ember,aki színesítette a sorit.
Liz halála kiszámítható lépés volt,erre felkészültünk mi nézők,de még mindig nem értem,ha a vámpír vér nem segített,miért nem fordultak a boszikhoz?
Elvégre itt is,és az Originalsban is nagy hatalom.
Ezen a szálon kellett volna tovább menni hőseinknek.
Mégis valahogy beletörődtek az egészbe,el voltak foglalva a saját kis nyűgjeikkel ,ahelyett,hogy ezen filóztak volna,és kerítettek volna egy ép-kéz-láb boszit :(
Nyah most,itt jegyezném meg,hogy Caroline reakciója nem volt elég hiteles,hisz nem a haldokló anyja mellett ült és sírt,hanem teljes mértékben magával volt elfoglalva,a kis lelki világával,azzal az ürüggyel védte meg magát,hogy anyja utolsó napjaira berendezi neki a házat,előkészít mindent.
Persze,megszoktuk,hogy Car nyávog mint egy kiscica ,de mégsem értettem ,miért van már ott mindenki az anyjánál,ő meg sehol?
Persze,kellett a dráma,és a végére ért oda,viszont jól hozta a szerepét,és ütős volt a tragédia hangsúlyozása a készítők részéről…dióhéjban most ennyi :)

katyvaszlipp - 2015. 02. 21. 00:21

Jajj de jó volt,ahogy Caroline kitörte a kis nyamvadt Elena nyakát…sorozat legjobb része, végre kicsit helyrerakták…önző picsa, minden ő akar megmondani,pfejj…igaza volt Caroline-nak.

jessm - 2015. 02. 21. 13:33

Olvastam,olyan dolgokat nem tudom igazak-e , hogy Ian és Nina nem jönnek ki valami jól és lehet , hogy Damon és Bonnie fogják mostantól elörébb helyezni , esetleg összehozni.
Sokan mondják, hogy Delena unalmas együtt, mióta szakítottak 0 kémia, szerintem mindig egész jó a kémia köztük / lehet mert utálják egymást XD/
Meg valami olyat is olvastam, hogy elvileg ez lett volna az utolsó évad , de Cw kérésére bevállalták még a 7. évadot , és ezért ketté vették 6. évadra szánt történéseket.

Kiváncsi lszek a Damon és Bonnie dologra, mert az ölelés aranyos volt, plusz érdekes, és Julie Plec szerint Damon csak Elenaval van elfoglalva.

Plusz Mama Salvatore sztoriból nem tudom mit hoznak ki.

A kikapcsolt Caroline sztori annyira nem izgat.

Jo és Alaric sem annyira. Jó, hogy boldogok, de kissé uncsi sztori.

Tímea - 2015. 02. 21. 18:54

katyvaszlipp :) szerintem is az évad legjobb pillanata volt! Nagyon nem csípem már Elenát! Sem a karaktert,sem a színésznőt :)
Jessm:
Valóban volt sok affér Nina és Ian között,de ha a pletykáknak hinni lehet,már pedig lehet,és a szünet előtti részben ezt láthattuk is,majd lentebb írom :) szóval kibékülőben vannak.
Ez azért lesz érdekes ,mert időközben Ian eljegyezte barátnőjét- aki nem Nina ugye :) az tény,hogy Delena unalmas együtt-de ezeket tudván,sokkal izgibb a sztori ;)
Másfelől meg láttam egy plakátot,valamelyik rajongói oldalon,ahol Damon valóban Bonnie oldalán látható,talán fogják is egymás kezét?
Ahogy Stephan meg Elena kezét fogja a másik oldalról.
Árulkodó jelek :) talán ez az évad teljesen másképp alakul,mint ahogy az hittük ;)
Visszatérve az említett legutóbbi rész jelenetére…miért is hiszem,hogy igazak a pletykák,miszerint Nina ráhajtott Ian-re,és visszaszerzi őt:
volt egy pillanat,amikor a soriban Damon épp a beszédet akarta írni,de elakadt…megjelent Elena,próbálta biztatni,hogy miért is tegye ezt meg bla-bla…noh,de ha szemfülesek vagyunk :) akkor láthattuk ,hogy Nina kisasszony kihasználja az alkalmakat :D
Megérinti Ian fülét,végigsimítja haját,nyakát–>ezzel is érzéseket ébresztve az említett hősünkben :D
Valahogy ez nem illett oda a jelenetbe,én rögtön kiszúrtam :D

jessm - 2015. 02. 22. 10:57

Tímea : Hmm, lehet. Én azt megnyugtaásnak gondolta Elena részéről, tehát szerintem benne volt vagy Julie kérte (ugye ő rendezte a részt.)

A következő Ian fogja.

jessm - 2015. 02. 22. 10:58

Tímea : Hmm, lehet. Én azt megnyugtatásnak gondoltam Elena részéről, tehát szerintem benne volt vagy Julie kérte (ugye ő rendezte a részt.)

A következőt Ian fogja.

page - 2015. 02. 22. 11:11

Én nem látnék bele ebbe semmit, színészek ezt kell eljátszaniuk.

Nem követem a magánéletüket, de pár napja pont belefutottam pár képbe Ianről és a barátnőjéről, süt róluk, hogy imádják egymást.

Max - 2015. 02. 23. 14:45

Nekem viszonylag tetszett a rész, de amint már írtam korábban, olyan, mintha egy másik sorozat lenne. Kicsit Everwood néha. :D

Ha színész vagy a jelenetben Te vagy a karakter. Ilyenkor Nina Elena és kész. Kifejezetten tilos magánéleti célzást belevinni, így tuti, hogy ennek nincs mögöttes tartalma ebben a formában.

jessm - 2015. 03. 13. 11:34

Ez a rész tök érdekes lehet volna, de valahogy tö kunalamas volt. Talán mert kiszámítható volt.
Azt nem értettem, hogy Bonnie most elmegy Jeremyhez, tehát megint nem látjuk.

suze - 2015. 03. 13. 13:51

jessm: Szerintem éppen azt mondta Bonnie hogy most nem megy el Jeremyhez,mert a börtönvilág megváltoztatta és előbb tisztába akar jönni magával,én legalábbis így értettem :)

A rész csúcspillanata nekem ez volt:

“I compelled a student to perform surgery on Stefan’s niece and you found a way to make this about you?God,you truly have a gift,Elena.”
Burn!!!!!! :D

Sophie - 2015. 03. 13. 15:22

Mintha Ian Somerhaldernek kicsit jobb érzéke lenne a rendezéshez,mint Juli Plecnek.Ez rész kicsit hozta a korábbi (jobb) évadok hangulatát.Nem volt rossz!

Buboréka - 2015. 03. 13. 22:37

aaaaaaaaaaaaaaaah BADAAAAAAAAAAAAAAAAASS :D:D
Caroline az idegesítő nyivákolós p*csa hozta vissza a sorozatot, az igen. Jól áll neki ez a szerep. Remélem valami közös gyilkolászásba kezdenek és nem csöpögünk el megint 1 rész után :D

Chiplecsap - 2015. 04. 07. 02:23

Nah GIGA MEGA SPOILER………

Nina kilép a sorozatból

winnie - 2015. 04. 07. 04:22

spoilert ide nem írunk:) de ez nem spoiler.

szóval nina dobrev kiszáll.

Dearest TVD Family,

I’ve just spent the most beautiful weekend on Lake Lanier in Georgia with my own TVD Family, the cast and crew of The Vampire Diaries. I want to be the first to tell you that it wasn’t just a holiday celebration, it was a goodbye party. I always knew I wanted Elena’s story to be a six season adventure, and within those six years I got the journey of a lifetime. I was a human, a vampire, a doppelganger, a crazy immortal, a doppelganger pretending to be human, a human pretending to be a doppelganger. I got kidnapped, killed, resurrected, tortured, cursed, body-snatched, was dead and undead, and there’s still so much more to come before the season finale in May. Elena fell in love not once, but twice, with two epic soulmates, and I myself made some of the best friends I’ll ever know and built an extended family I will love forever.

There’s more to come before we wrap this up, and I promise you’ll get to hear all about my experiences over the next month as we approach the season finale (I have given an exclusive interview for the June issue of SELF Magazine that I am excited for you to see!), but until then I invite you to hop on the roller coaster ride that is Elena Gilbert’s life and join me as I celebrate her and prepare to say goodbye to her — and to my work family — as I move on to the next chapter of my life. I want to share this goodbye with all of you (this weekend’s pictures were just the beginning). You, the wonderful fandom who gave more love, support and passion than anyone could have ever imagined seven years ago, when a young Degrassi girl from Canada showed up in LA to audition for ‘that Twilight TV show.’ ;-) I love you all. Fasten your seatbelts. If you think you know what’s coming, you don’t.

Ayrons - 2015. 04. 07. 08:04

Michael Trevino is bejelentette ugyan ezt. Ezért visszatérek hogy láthassam a Elena végét :3

DarkEagle - 2015. 04. 07. 08:19

Végre egy jó hír így már lehet visszajövök a sorozathoz. :D Mármint félre értés ne essen nem Ninával van bajom, ő nagyon cuki meg minden de ahogy írta már minden volt csak akasztott ember nem. :D Jó pár résszel el vagyok maradva ebben az évadban így ha már volt esetleg akasztott ember akkor pls ne áruljátok el. xDDD Viszont így a sorozat halálra van ítélve. Kíváncsi vagyok a “nagy mester” Plec néni hogy oldja meg ezt meg tényleg mi a valós oka ennek, mert ez eléggé meglepő fordulat. Trevinot még meg is értem sosem volt nagy szereplő de azért Elena egy alap karakter.

Ambriel - 2015. 04. 07. 11:01

@DarkEagle Plec ugyanolyan egyszerűen meg fogja oldani, mint Kol és Rebekah jelenlétét a The Originalsban.

jessm - 2015. 04. 07. 12:50

Azért remélem ,hogy Elenanak nem lesz testcsrében része. Én azt gondolom, hogy ha nincs nina akkor Elena is menjen. Elena megissza a gyógymódot és szépen új élet kezd emberként, végülis már az öccse is lelépett.

Szerintem nincs halára itélve a show, ez a távozás akár új frisseséget is adhat a sorozatnak. Plec is sokszor elmondta és én is inkább ezt éreztem, hogy a sorozat a 2 testvér története és kapcsolatuk egymással , nem pedig egy szerelmi történet.

Mekkmester - 2015. 04. 07. 15:13

@jessm

nem lenne elegáns, de nekem tetszene, ha Elenának hirtelen halál lenne a sorsa. Amolyan igazi 1-2 évados WTF! momentum lenne

DarkEagle - 2015. 04. 07. 16:35

Dee így is eret vágnak a fangirlök hogy mi lesz most a szerelmi ezer szöggel hogy Elena nem vernyákol többé. :D Egyébként én is ezért fogok visszatérni mert érdekel milyen újdonság jön ezek után.

az meg hogy a lelkét beültetik egy másik nőbe kihagyom, tovább is állok egyből mert az undorító copy paste lenne csak. Ahogy a halála is tré megoldás lenne. Igazából túl sokat nem nézek ki Plec-ből így valami hasonlóra számítok majd.

Vicces amúgy hogy azt mondja hogy ez nem egy szerelmi történet ehhez képest más sem történt csak kavarás. Az egyedüli akik nem feküdtek össze az Jer meg Elena kb. :D Ja meg Tyler és Elena. Asszem…. :D szóval de ez igen is szerelmi történet, más kérdés hogy ennek még apró köze sincs a szerelemhez ez csak a 21. századi “hogyan ugráljunk bokorról bokorra” történt esete.
Ha valóban nem a szerelmi szálak lennének a legfontosabbak akkor normális történet is lenne de nincs mert a fő történet mindig az hogy ki kivel akar és mit de van egy másik is aki azt akarja így jön létre a sokszög. Az aktuális ellenség vagy gond meg csak körítés. Azzal hogy Elena remélhetőleg 100%-osan távozik így egy gond kipipálva. Szóval nagyon remélem hogy megissza a piát és lelép, bár ez megint baromság hisz annyira imádja Damon-t akkor meg miért hagyná el. Ráadásul itt vannak a nagy barátnői is. Szóval nem léphet le csak úgy. Ezúttal gondolkodnia is kell Plec asszonykának nem csak a fánkot majszolni. :D

Max - 2015. 04. 07. 17:45

Hát nem tudom. Szerintem a sorozat arról szól, hogy Elena Stefan által Damont ismerte meg, és Ő a szerelme.

Elena a főszereplő, akárhogyan is. Ha nincs, akkor nincs sorozat. Be kéne, és tulajdonképp már rég be kellett volna fejezni a TVD-t. Ez nekem teljesen abszurd. Mintha Buffy, a vámpírvadász lenne Buffy nélkül…

Na mindegy…

Mekkmester - 2015. 04. 07. 18:22

@Max

Azon gondolkozom, hogy vajon annak, hogy a 3. évadban kezdett el lecsórni a sorozat és annak, hogy szintén a harmadik évadban jött össze Elena Damonnal van-e valami köze egymáshoz

Page - 2015. 04. 08. 15:09

Szerintem meg egy ütős halál járna Ninának, az lenne csak a nulla írói húzás, ha simán meginná a gyógyírt és lelépne boldogan élni, mindenkit hátrahagyva.

jessm - 2015. 04. 08. 20:35

Attól , hogy megissza a gyógyírt, nem biztos , hogy az nem lehet ütős. Nem feltétlen kell, hogy önszántából tegye meg. MEg fenyegetik, bosszúból, 1000 csavaros dologgal elő lehet jönni.

Szerintem a halál nem szól olyan nagyot, az utolsó másodpercekben hopp valaki elöjön bokorból és megöli Elenát. NEkem annyira nem jönne be.
Ráadásul akkor a következő évadban az nézzük ,hogy Damon Elenát gyászolja. NEEE.
Ha Elena kérése , hogy ne találkozzanak, azt Damon inkább el tudja fogadni, mert valahol boldogan él Elena. És akkor továbblép. Például amikor Stefant választotta, akkor bel volt nyugodva és boldogságot kivánt , még ha fájt is.

Mekkmester - 2015. 04. 08. 20:39

@Page

Ütős, és hirtelen (pl. ne az évad uccsó részében) de ne úgy, hogy feláldozza magát valakiért. az túl nyál lenne szerintem

ördöghöm van - 2015. 04. 13. 20:37

na tegnap este értem utol magam az elmúlt 2 és fél évaddal(4ik közepétől hanyagoltam, vhogy nem éreztem a hiányát), 2 hónapja elkezdtem darálni, 7végente 5-6 rész is lement, véleményem: néhol iszonyatosan kínszenvedés lett, néhol egészen élvezetes, de semmiképpen nem olyan szórakoztató, mint régen

jessm - 2015. 04. 17. 08:38

Nem tudom, az egyetlen jó ami ebből a részből kijött, hogy Stefan végre nem gyilkos, és ezek a hybrid vámpirok.

A többi :
– gyógyir, adjam vagy ne, uncsiii, legalább egy új nézőpontot adnának hozzá
– Matt újra vamp gyülölő, már láttuk
– Sarah szálat zárják már le, mondjátok el Damonnak azt kész, ilyen hosszú elkerüléseket és majdnem rájövéseket csak telenovellákben látni.
– Tylernek megint nem volt semmi értelme
– Bonnie már megint nem volt

Most már csak azért nézem, hogy hátha valami jót is kihoznak ebből az évadból.

realiar - 2015. 04. 17. 17:09

Valóban igen gyenge eresztés volt ez az ep bár Annie Wersching igen jó színésznő, a Lily-Damon párbeszéd így TVD-viszonylatban erős volt.

Nagyon szégyellem magam, de engem érdekel ez a vámpír-boszi dolog, mármint ami Kai-t illeti. :D

jessm - 2015. 04. 24. 10:01

Valahogy nem szeretném ha Damon ember lenne újra, mondjuk fordulatnak Érdekes….. Kövi részben kiderül, hogy beveszi-e, Elena tuti beveszi. Az hogy túl éli-e a az már egy másik kérdés.

suze - 2015. 04. 25. 18:59

Kérdés:a gyógyír nem csak egy személynek elég?Akkor Daemon hogy akarja bevenni Elenával?
Talán az 1903-mas börtönvilágban még létezik és visszamennének érte?De Bonnie elpusztította az ascendant-ot,akkor meg hogyan?

jessm - 2015. 04. 28. 19:56

Biztos kitalálnak valamit, lehet, hogy fele -fele arányban akarják meginni? Ki tudja.

És biztos vagyok benne , hogy vámpír boszorkányok ki fognak szabadulni valahogy. Szerintem ascendens nélkül is bejuthatnak valahogy.

Page - 2015. 04. 28. 20:11

Lehet rosszul emlékszem, de nem az volt, hogy Kathrine is a gyógyír miatt halt meg? Mivel több száz éves volt már, ezért mikor újra ember lett roham tempóban öregedett, namármost, míg Elena csak kb. két éve vámpír, így, ha beveszi a gyógyírt is csak két évet “veszít”, de Damon 150 éves? Így ő sem élhet túl sokáig emberként.

Persze erre is kitalálhatnak valamit, de nem szeretem ezeket a megoldásokat, ne legyen már rájuk se más hatással a gyógyír, mint Kat-re volt. És, ha akkor meg sem fordult a fejükben, hogy több embernek is elég lehet az a kis adag, akkor most miért egyértelmű számukra, hogy ketten veszik be és az milyen jó lesz, és hatásos.

realiar - 2015. 04. 28. 21:07

De… ne már. Egy egész évad arra ment el, hogy a cure-on marakodtak, mert CSAK EGY VÁMPÍRÉ LEHET!!!4!négy! Mindenki magának/másnak/Silasnak akarta és ment a harc érte, mert rajta volt a cryptexen, hogy csak egy dózis van. Könyörgöm, oké, hogy kiírják Nina Dobrevet, de legalább úgy próbálják már meg, hogy nem húzzák át egy teljes évad logikai menetét és motivációját.

Phoenix - 2015. 04. 29. 10:58

Szerintem Enzo fogja veletlenül benyelni. Vagy az anya. Nem véletlenül emelték ki, hogy tüdővészben haldokoltak. Elena tippemszerint feláldozódik, vagy otthagyják valamelyik börtönvilágban. Tudom, végleges kiírás de ha nagyon nem megy a szekér biztos visszasírná magát legalább egy cameo erejéig. A szinészi erdemeire tekintettel nem hiszen hogy nagy ivet ir majd le a palyalja bár egy jó romcom sitclmban meg el is tudnám képzelni.

Max - 2015. 04. 30. 18:32

Én is ezért szoktam írni, h a TVD már egyáltalán nem logikus, következetes.

Valóban, az egész 4. évad arról szólt, hogy csak egy személynek elég a gyógyír, és igen, Kat is azért halt meg, mert ‘túlkorosan’ vette be…

Olyan, mintha az első három, négy évad tök más sorozat lenne… Szerintem a 4dikkel kellett volna befejezni. Régen volt Kat, Klaus, most meg percek mennek el azzal, hogy Matték rendőrösit játszanak, meg ezt a Liz-Caroline szálat is jól elhúzták…

És le lehetek oltva, de én tényleg tök abszurdnak tartom, hogy nem lesz Elena. És nem azért, mert annyira szeretem, hanem mert a TVD ‘mitológiájában’, pláne a könyvek alapján ő a főszereplő…

Max - 2015. 04. 30. 18:37

egyszerűen mindez azért van, mert előbb írták alá a sorozat-meghosszabbítás szerződést, aztán Nina meg nem akarta aláírni a sajátját, hogy beindítsa a mozikarrierjét… Persze, ilyenkor jön az a külső szöveg, hogy már túl sok mindent játszott, meg, hogy ez nem is róla, hanem a testvérekről szól, de szerintem ez csak szöveg. Ő már nem akar ebben játszani, a többiek viszont igen, hiszen így foglalkoztatva vannak és keresnek. persze, ez érthető valahol, de ha a sorozat minőségét nézzük, sokkal jobb lett volna 3-4 évad, és utána befejezni, mind itt szenvedni, és olyan abszurdumokat megélni, hogy már a főszereplő sem marad…

jessm - 2015. 05. 01. 10:23

A mai rész olyan meh volt megint. Az érdekes info az volt, hogy Kai már tudja , hogy szabadulhat ki.

Nem emlékszem rá , de Damonnek megmondták , hogy Sarah Salvatore él?
Mert tök sokáig húzták, hogy titkoljuk el Damon elöl,hogy él. sőt még producer interjúban olvastam, hogy meg fogunk lepődni Damon reakcióján. Aztán meg egy nagy semmi…. Amire kb kihegyezték a történet szálat, azt nem fejezték be…. Bár lehet , hogy visszahozzák valamikor, ki tudja.

LaCRossE - 2015. 05. 02. 10:40

“Valóban, az egész 4. évad arról szólt, hogy csak egy személynek elég a gyógyír, és igen, Kat is azért halt meg, mert ‘túlkorosan’ vette be…”

Kat azért halt meg, mert Silas kiszívta belőle a gyógyírt, azért kezdett el öregedni. Különben mi a tököm értelme lenne a gyógyírnak? :D

karli - 2015. 05. 03. 21:57

LaCRossE na végre már, hogy valaki még emlékszik rá rajtam kívül is. Mindenhol ezen lovagolnak, pedig elég sok részen át nem öregedett Katherine. Viszont, hogy van az, hogy a börtön világ csak egy kitalált hely, ahol csak az van akit oda zárnak, senki, egy teremtett lélek sincs, teljesen üres, de Silas ott van megkövülve kezében a gyógyírral. Szerintem ez egy baki. Vagy valaki magyarázza már el!

LaCRossE - 2015. 05. 04. 00:12

Nem, hát a Gemini koven az olyan erős, hogy egy világ teljes lenyomatát megcsinálják, annak minden létező akkori varázstárgyával, gyógyír, fegyverek, tököm tudja mik…

Na inkább ez az éktelen nagy baromság.

mro26 - 2015. 05. 08. 13:57

Olvasgatom a hozzászólásokat és örülök, úgylátszik nem csak én gondolom úgy, hogy a 4. évaddal be kellett volna fejezni.
Szerintem elég jó zárás lett volna az utolsó rész.
Damon és Elena végre összejön, Stefan lelép és új életet kezd (Silas nem tért volna vissza, elintézte volna a maradványait és kész). Klausék lelépnek és mehet a saját sorozatuk. Tökéletes vég lett volna, akkor még a sorozat is jobb volt ( igazából a 4. évadban vettem észre a romlást, nekem az első 3 az tökéletes volt).
5-6 évad az szó szerint SZ*R, kb. kivettek minden jó misztikumot, WTF pillanatokat, logikát és csak a szenvedést és nyavajgást hagyták meg a karakterek között. Erre építenek, hogy ki kivel jön össze, kiért van oda, meg a szenvedés. Már semmi jelentősége nincs, hogy a szereplők nem emberek, tiszta olyan mint ha a Tuti Gimi lenne. Néha voltak 1-2 erős része az utolsó két évad alatt, de nem arról szól már amiről kellene.
Egy misztikus sorozat volt, csavarokkal, érdeks TÖRTÉNETTEL ami meg volt fűszerezve kis szerelmi szálakkal. Mára kb. a szerelmi szálak maradtak szinte, ami nem jó mert már sok.
Az első 3-4 évad alatt a kedvenc heti sorozatom volt, most már csak a régi jó emlékek miatt nézem
de közben minden mást csinálok mert annyira unalmasak és laposak a részek. Az 5. évad végénél mikor Stefan meghalt és jött a következő rész mikor néztem nem is emlékeztem hogy meghalt, annyira unalmas lett… nagy kár érte.
Nem kéne a 7.évad Elena nélkül. Gondolják sokan, hogy majd így megújulhat a sorozat, de nem Elena miatt volt eddig sem a mélyrepülés, nem fog a kiírása változtatni semmit… kár érte megintcsak :(

DarkEagle - 2015. 05. 08. 18:27

Ennyit arról hogy kreatívan oldják meg Elena kiírását. Julie Plec hihetetlen mekkora hipokrita. :D Nem mintha engem meglepne vagy ilyesmi de az egyenesen röhej hogy innen még folytatást is kap a sorozat. Ezek komolyan elhiszik hogy Elena meghal, Damonból ember lesz és minden szép és jó marad? jövőre örülnek ha eléri a nézettség a 0.3-as arányokat. :D Ez a vámpír boszorkány baromság mi már? Nem tudnak új ellenséget kitalálni ezért inkább mixelik a fajokat? Jó mondjuk Klaus meg Hayley gyereke is érdekes keverék pláne hogy benne 3 féle vér is keveredik. De most komolyan mit akarnak kezdeni egy sorozattal ahol a két talán legfontosabb szereplő nincs jelen? Ha Damon ember lesz már pedig a promó alapján nagyon úgy fest akkor mi értelme az egésznek? Adtak a szarnak egy pofont. Megértem hogy Nina lelépett ez már gyerekmesének is gyenge.

Viszont, hogy van az, hogy a börtön világ csak egy kitalált hely, ahol csak az van akit oda zárnak, senki, egy teremtett lélek sincs, teljesen üres, de Silas ott van megkövülve kezében a gyógyírral. Szerintem ez egy baki. Vagy valaki magyarázza már el!

Nem mintha ez lenne az egyetlen baki. :D
De ki lehet magyarázni azzal hogy abban az idősíkban vesztegelnek szóval az egy valós hely csak nincsenek emberek. Meglepetésként érte őket Nina felmondása így kreatívnak kellett lenniük ami ugye nem megy mint az látható. Ennyi a történet.

realiar - 2015. 05. 08. 21:37

Én már nem is tudok mit hozzáfűzni ehhez az “óriási fordulathoz”, úgyhogy inkább a pozitívumokra összpontosítok:
1. a TVD hanganyaga még mindig hibátlan
2. Chris Wood öltönyben
3. ???????????????????????????????????

Max - 2015. 05. 08. 22:33

Örülök, hogy jó páran egyetértünk abban, hogy a TVD egy 4 évados sorozat volt, ez pedig, ami 2 éve megy, nem tudni, hogy mi.

Egyébként, ha jól emlékszem, Julie Plec azt mondta, bárki bármire is számít, nagy csattanó lesz az évad vége, hát egyelőre, nem úgy tűnik, a trailer alapján. Nem akartam lelőni a poént, de látom, más is kiírta már, mi van a trailerben. Úgy tűnik az egész epizód a haldoklásról fog szólni. Ez most komoly? Volt már ilyen Kat-es rész, ‘goodbye Jeremy’, ‘goodbye Liz’? Mostmár csak ‘goodbye nézők’ hiányzik, vagy nem? Életemben nem láttam még sorozatot, amiben egy részen át szereplőtől búcsúzkodtak volna, felidézve legjobb pillanatait, tortát, búcsúajándékot ne vegyünk? :D

Bocs, ha sok vagyok, de én nekem ez volt anno a number one sorozat, de a régi az valami totál más volt! A kedvenc részem speciel a Departed volt, 3×22, ott milyen ütősen, de mégis meghatóan megcsinálták Elena halálát, a Wickery-hídas storyt akkor láthattuk először, párhuzamosan, az lenyűgöző volt… Hát legalább ilyen halál járt volna Elenának. Vagy akkor miért nem tolták pár résszel előrébb a gyógyír bevételét, és akkor kiírják Elenát az évad végén? Ez így olyan erőltetett, mindent belesűríteni két részbe… Az a vicc, hogy minden pillanatban reménykedem, hátha kicsit más lesz, kicsit intellektuálisabb, mint régen, de nem… És a legnagyobb, hogy mi, akik itt beszélünk róla, az az érzésem, néha jobb ötletekkel elő tudnánk állni mint a készítők… :D És Damon meg minek venné be a maradék gyógyírt egyedül? :D

Max - 2015. 05. 08. 22:41

az lenne a legjobb, ha mindenki inna fél kortyot a gyógyírból, utána már tényleg lehetne Tuti gimi… És így, hogy Elenát ki kell írni, tök értelmetlen lett a Damonnal való emlékek elvesztése, stb… Habár ha nem írják ki, se biztos, hogy jobban járunk, talán akkor az lett volna a nagy csattanó, hogy az évad végén visszajönnek Elena emlékei, és akkor megint lesz egy kellemes nyaruk Damonnal, mi meg várjuk az új romantika epizódokat októberben…

És most komolyan, az meg már nem a logikátlanság csúcsa, hogy elvileg Kai megváltozott, akkor most miért lett még szemetebb, mint valaha?

Szerintem nemcsak az én mániám, hanem ez a sorozat egy szerelmi háromszögről szóló, misztikus story volt, de aztán túl korán összehozták Damonnal Elenát, és ezt vagy későbbre kellett volna tolni, vagy befejezni a 4. évadnál.

karli - 2015. 05. 08. 23:42

DarkEagle Igazad van, lehet, hogy nem is magyarázatra várok, csak annyira zavaróak az ilyen bénaságok! Mondjuk, biztos voltam benne, hogy szarul fogják befejezni.
Max Totál egyet értek!
“Az a vicc, hogy minden pillanatban reménykedem, hátha kicsit más lesz, kicsit intellektuálisabb, mint régen, de nem… És a legnagyobb, hogy mi, akik itt beszélünk róla, az az érzésem, néha jobb ötletekkel elő tudnánk állni mint a készítők… :D”
A 4. évad valóban jó vég lehetett volna.

veva - 2015. 05. 08. 23:59

Maradék gyógyír? Már bocs, de az most nem Elena vérében van? Mármint ugye Silasnál egy adag volt csak, szóval azon bajosan lehetne osztozkodni.

Egyébként az a baj, hogy amilyen logikátlan, irracionális dolgok voltak már az elmúlt pár évad során, én simán el tudom képzelni, hogy Elena halálával együtt is embert csinálnak Damonból.

Max - 2015. 05. 09. 00:16

mármint, mire gondolsz Veva? Elvileg még van a gyógyírból Damonnak a sorozat szerint, én meg a többieket csak poénnak írtam. :D

Vagy Damon kiszívhatná még gyorsan Elenából? :D hogy legalább ő ember legyen? én már ezen se csodálkoznék. :D:D ez az egész egy vicc….

veva - 2015. 05. 09. 00:20

Azért kérdezem, mert az utolsó két részt bevallom csak átpörgettem (fogy a türelmem, de azért még nem teljesen) és nem maradt meg, hogy mit mondtak/mutattak erről. De nem értem, hogy lehet még Damonnak, amikor annak idején többször is át lett rágva, hogy csak egy adag volt a sírban.
Mondjuk egyáltalán nem meglepő, hogy most már ott tartunk, hogy azt is elfelejtik a tisztelt írók, mi volt pár évaddal ezelőtt.

veva - 2015. 05. 09. 00:22

Vagy Bonnie off-screen bejárt még pár börtönvilágot és mindenhonnan elhozta a cuccot? xDD
Mondjuk még ezt is kinézném a sorozatból, és ez már komoly baj. Ez már tényleg a vicc kategória.

veva - 2015. 05. 09. 00:52

Egyébként amit Damon mond az előzetesben, az tényleg nagyon arra utal, hogy ember lesz belőle.
Csak ne valami agyalágyult megoldás/ötlet legyen… Bár minek is reménykedem?

Mekkmester - 2015. 05. 09. 07:55

Reménykedem az írók kreativitásában: Remélem, hogy építenek arra, hogy Nina bejelentése miatt mindenki számított Elena halálára és most a 6×21 végével meg a 6×22 promojának 2 másodpercével elhitették velünk, hogy most halt meg.
De mit láttunk? Azt fél másodpercig mutatták, hogy damon elena teste fölött ül és szólongatja, élesztgeti? No meg stefan és caroline döbbent arcát.
De tudjuk, hogy a trailerek mennyire manipulatívak tudnak lenni. Simán benne van, hogy ez a kemény 1,5 mp nem jelent semmit és elena csak bekábult.
Hogy aztán mondjuk a 6×22 felénél kapjon egy igazán WTF halált: kai őt is leszúrja, vagy nem is tudom.
Lényeg, hogy engem a 6×22 trailere nem győzött meg arról, hogy elena most halt meg

karli - 2015. 05. 09. 09:58

Hát szerintem sajnos az írók nem kreatívak! Meg akarnak döbbenteni, meg azt akarják, hogy ne találjuk ki mi lesz, ezért idióta megoldást fognak kitalálni. Attól tartok nem hal meg Elena, csak mondjuk kómába lesz, az ember Damon meg ott fog siránkozni felette. Szerintem már rég megérett a sorozat a befejezésre, csinálhatnák tisztességesen!

Max - 2015. 05. 09. 15:57

Veva: nem, Bonnie 1 gyógyírt hozott, de igen, elfelejtették, hogy pár évaddal ezelőtt az csak 1 főnek volt elég… :D

Mekkmester, milyen trailert néztél? Van egy olyan, amiben mindenki búcsúzkodik, és visszajátsszák Elena legemlékezetesebb pillanatait 1 percen át…

Amúgy én Stefan ‘meggyőző érveit’ sem értettem, hogy majd általa valaki levadássza az ember Damont, hogy kiszívja belőle a gyógyírt? :D Akkor Elenánál miért nem aggódtak ezen? :D

Az a vicc, hogy aki ismeri a könyveket, tudja, hogy mennyi más dimenzió van bennük a földön kívül, milyen egyedi a túlvilág, nem értem, az alkotók ebből miért nem szemezgettek, ha kifulladtak. Ha pl. Nina nem akar szerepelni, egyszerűen azt is csinálhatnák, hogy meghal, Damon meg az utolsó évadban elhatározza, hogy megtalálja egy másik dimenzióban (kicsit Orfeus alászáll feeling), ami az utsó részben sikerül, és akkor vendégszerepeltetik Ninát egy ‘happy enddel’.

:D
Bocs, kicsit elszálltam, de nem tudom elképzelni, mi lesz ebből… Vagy el tudom, de nem akarom? :D Everwood? :D

veva - 2015. 05. 09. 16:01

Max:
Közben rászántam magam és megnéztem megint a vonatkozó részeket és Damon pont hogy Elenából akarja kiszívni.
És nála azért nem aggódnak miatta, mert nem élt xszáz évet. Szóval ha belőle valaki kiszívja, nem kezd öregedni, mert nincs miért.
Damon viszont csak egy százhatvan fölötti hulla maradna.

Max - 2015. 05. 09. 16:03

és még egy: anno, ha meghalt valaki, meghalt (ha nem is maradt halott) és kész. Pont attól volt megrázó, döbbenetes, hogy egyszer csak elment. Mint Jeremy, Ric (aki csak anno Jeremytől tudott elbúcsúzni), Damon is mondott 3 mondatot, vagy Bonnie elpárolgott, most ez mi? Ez így annyira hatásvadász, mintha egy szappanopera rajongóinak szólna… Sokkal brutálabb lett volna, ha mennek a részek (esetleg nem verik nagy dobra, hogy Nina kilép), és egyszer csak meghal, és mind ledöbbenünk… Legalább ennyit megtehettek volna. Ha már nem tudták a 4. évadnál befejezni, legalább vállalhatták volna a felháborodás kockázatát, ugyanakkor kaptunk volna egy csattanót.

Max - 2015. 05. 09. 16:08

Melyik részben, párbeszédben van ez, Veva? Kíváncsivá tettél, mert én úgy láttam, Elena egyszerűen nem itta ki az egész gyógyírt.

Meg akkor nem értem, miért volt anno Rebecca úgy oda, hogy Stefan biztos Elenának akarja adni? Akkor ő is simán kiszívhatta volna belőle…

De most a haldokló Elenából kiszívja Damon??? :D :D Az vicces lenne…

veva - 2015. 05. 09. 16:25

A 6.20 elején. Alaric és Damon között zajlik le.

– What do you mean you offered to take the cure?
– I just… I was standing there, and it just sort of came out.
– Ok. So how the hell does that even work?
– It’s easy. Elena guzzles it, goes back to her old human self, I feed on her, and as long as no one sucks it out of me, then we grow old and die of the common cold.

Igazából akár már szex közben is megtehette, csak nem mutatták. De akkor nem lenne nagy döntés a következő részre. Viszont úgy hogy inná meg?
Szóval ez így érdekes lesz. Úgyis tudom, hogy a fejem fogom a falba verni attól, amit kitaláltak.

Max - 2015. 05. 09. 22:14

köszi az idézetet :D

szerintem nem ember még, mert mintha a vámpírhallásával hallotta volna, hogy távolban szól a zene, vagy nem… azt azért biztos mutatták volna, ha Damon Salvatore ember lesz…

én sem remélek sokat…. :D

veva - 2015. 05. 09. 22:41

Ja tényleg :DDD Látod ez kiment a fejemből. :D Jó, hogy mondod. :D Tényleg úgy hallotta. :D
Oké, akkor még tuti vámpír. xD
De nagyon félek én ettől az évadzárótól. Előre érzem, hogy valami nagyon-nagy baromság lesz. Naiv vagyok, mert még most is eszembe jut, hogy bár ne lenne igazam, de hát eddig még nem cáfolt rám a sorozat. :D

Cléda - 2015. 05. 11. 13:41

Úgy utálom, amikor a nagy főgonosz áll és vigyorog, közben az összes vámpírunk tátott szájjal NEM CSINÁL SEMMIT, holott már 6x kitörhették volna a boszi nyakát.. Jo meg nem kaphat vámpírvért a késelésre, vagy mi…? Ricnek minden nője meghal…

jessm - 2015. 05. 13. 21:31

Ezt a kiszívós dolgot az 5. évadban találták ki amikor sorban szívták ki egymásból a gyógyírt . Katból kiszívta Silas , belőle meg Amara. Szóval Rebecca akkor még nem tudta.

Tényleg egy nagy búcsú évadnak tünik, mert elment Liz, Jeremy, Elena , Tyler.

Ezt a Julie Plec ,hogy mekkora nagy rész lesz nem venném készpénznek. Originals is azt mondta, hogy mekkora változásokat hozz, azt ilyen szempontból nem történt semmi.
Plussz eben az évad egy csómó mindent mondtak a készítők hogy ez lesz az lesz. Aztán azóta se tudom hogy ez mikor láttuk.

LaCRossE - 2015. 05. 15. 01:30

“Speaking to reporters at today’s Upfront Presentation in New York City, Pedowitz sounded optimistic about the future of The Vampire Diaries, even beyond the upcoming seventh season.

The drama will just need to take a page from Supernatural and change its focus a bit.

“It’s going to be much more focused on the brothers, Damon and Stefan,” Pedowitz said, adding that Bonnie and Caroline will also be featured more often this fall.

“They’ve done a great job,” he added of producers and how they’ve plotted for Dobre’s exit.

“We’ll see, but we believe… we have a show for 11 years based on two brothers called Supernatural…it’s possible this could happen the same way.””

Ezt most olvastam tvfanatic-on, hát most már azt hiszem, végleges kaszálás lesz itt. :D

katyvaszlipp - 2015. 05. 15. 11:36

Nem azt mondta Kai,hogy ha ő meghal megtörik az átok?
Akkor most a lefejezés ellenére nem halt meg?

Illetve ez az utolsó jelenet mi volt, mikor Damon áll az óratoronyban? :/

LaCRossE - 2015. 05. 15. 12:13

katyvaszlipp: biztos jönni fognak a zombik ;) :D

Szaby59 - 2015. 05. 15. 14:07

Csöpögött még a monitorom is ettől az évadzárótól…
Amúgy szépen meghagyták a lehetőséget, hogy a későbbiekben visszatérjen akár 1-2 részre ahogy Claire Holt is az Originalsban.

Vero - 2015. 05. 15. 15:03

Most lehet hülye kérdés, de Elena a koporsóban nem fog öregedni? Mert úgy beszéltek róla, mintha nem… vagy nem tudom.

Timi M - 2015. 05. 15. 15:06

katyvaszlipp: Kai amikor leszúrta a nyakát akkor megpecsételte Elena és Bonnie sorsát az átokkal.
Arról szó sem volt, amiről beszélsz.

Vero: Tuti, hogy nem. Különben mire felébredne vénasszony lenne, akkor meg Damon minek várna rá?

Timi M - 2015. 05. 15. 15:14

Egyébként először nem tarottam jó ötletnek, hogy Nina lelépjen, hiszen mégis csak köré épült az egész, de valahogy jónak is tűnt ez a változás.

Az évadzáró tetszett és szerintem remek ötlet, hogy a testvérekre fognak koncentrálni jövőre. Szóval jöhet még két évad, de ne nagyon húzzák mint a Supernatural-nál. Az a sorozat már annyira nyögvenyelős, hogy kaszáltam a 10. évadnál. Igaz nem néztem öt éve mint a TVD-t, tehát nem hiszem, hogy valaha is kasználni tudnám a vámpíros sorozatom. :)

Bár sosem lesz már olyan mint az első két évad, remélem élnek ezzel az új helyzettel.

katyvaszlipp - 2015. 05. 15. 15:25

Kai: “nem tudom visszacsinálni Bonnie. A halálom oldja csak fel”
Bonnie: “Jó,akkor csak várom,hogy meghalj a farkasharapástól”

Magyar fordítás. El lett rontva, mert közben megnéztem angol felirattal, és azt mondja,hogy “my death made it permanent”.
Szóval igazad van, bocsi.

andrea - 2015. 05. 15. 15:43

Szerintem ez jó finálé volt. Kicsit szomorú, de szép, kerek, igazságos és fair.

Sajnáltam, hogy Nina elmegy, de lehet ez a sorozat szempontjából egy jó lépés.
LEhet a fiúkra koncentrálni és minden másra, mindneki másra, új színezetet kaphat.
Damon felszabadulhat, olyan lehet mint a legelején, nem kell Elena véleményétől tartani. Delena meg van egyértelmű már aelőző évad végétől, meg lesz csak majd a végén is. Ha megoldják ezt az ügyet, amit biztosan meg fognak. Ezen lesznek csak hosszadalmasabban fogják elérni. Meg van a lehetőség, hogy a finishbe visszatérjen Nina általa Elena (remélem így lesz, bár hülyeésg lenne ha nem) és akkor vége..

Amit remélem 1 évnél tovább nem fognak húzni. Ne tartson addig amíg a SupNat..pls. Remélem csak a jövőév lesz.

jessm - 2015. 05. 15. 15:57

Szerintem egész jó volt , és nem csöpögött annyira.

Amugy ha belegondolok, akkor Damon és Elena páros megfáradt.Már úgy értem jók együtt, de már nem igazán lehet őket tovább írni anélkül , hogy egyikük meghal vagy elmegy a városból vagy esetleg visszatérnek a szerelmi háromszghöz. De mindegyik gáz lenne mert úgy írták meg az elmúlt 6. évadot , hogy Elena és Damon összetartoznak. Ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy normálisan lehessen folytatni a sorozatot és Damon karakterét, és Nina is még fináléra visszatérjen.

Szóval szép búcsú volt. Tyler is megkapta búcsúját.

Damon , ahogymegvezette Kait és Bonnie, hogy lelépett. Aztán pedig bumm lefejezés. Szépen megmuatatták az írók , hogy fejlödött.

Damon az óratoronyban, szerintem azt mutatták, hogy mire számíthatunk a 7 évadban egy nagy harcra. Nem hiszem , hogy Damon pusztított, szerintem Lilly és hibridjei randalíroznak a városban.

jessm - 2015. 05. 15. 15:58

Ja s jövöben több és Stefan jelenetet láthatunk, amit eddig is szerettem volna.

jessm - 2015. 05. 15. 16:00

Ja és jövöben több Damon és Stefan jelenetet láthatunk, amit eddig is szerettem volna. Pluszz több idő jut Alaric és Damonra.

Szóval nem néz ki annyira rossznak a 7. évad, a sorozat még vissza is térhet 3.- 4. évad szintjére.

jessm - 2015. 05. 15. 16:06

Szerintem 8. évadra biztos befejeződik. Nem hisszem, hogy 2 évadnál több lenne a sztoriban. És szerintem Ian és Paul sem fog többet vállalni

Sophie - 2015. 05. 15. 16:21

Nem volt rossz az évadzáró,de elfért volna benne egy-két flashback az előző évadokból.
Alaricot meg kimondottan sajnáltam,eddig minden nője meghalt szerencsétlennek,talán ezért is a jóembernek már igazán kijárt volna a happy end,Jo halála egyébként is felesleges volt szerintem.
Viszont ez a “zombiapokalipszis” hangulat nem volt rossza végén,kíváncsian várom mit hoznak ki belőle!

katyvaszlipp - 2015. 05. 15. 16:42

Viszont az angolban ugyanazt mondja Bonnie,ahogy magyarra fordították. Akkor azt mire mondja?
Csak én nem értem?

twdfan - 2015. 05. 15. 19:06

Sziasztok! Lesz most szünet? Mikor kezdik a 7. évadot?

winnie - 2015. 05. 15. 19:12

akkor kezd, amikor az elozo. az evadok osszel kezdenek, es tavasszal vegzodnek.

mro26 - 2015. 05. 15. 19:51

Le merem fogadni, hogy amikor tényleg véget ér a sorozat (legyen az a 7.évad vagy utána még) Elena az utolsó részben felébred és happy vége lesz…
Ezért “nem merték” megölni a karakterét, de így biztos, hogy Bonnie sem fog meghalni (pedig már a 4.évad óta érett a szememben :D ).
Viszont a vége alapján a 7. évad lehet, hogy jól fog kisülni, visszahozhatnák a régi Damon-t (ha nem is az első évad első felében lévőt, hanem ha már a 2. évadbelit már jobb lenne a helyzet) .
Legnagyobb genyaság az volt mikor nyilvánosságra hozták hogy Dobrev kilép a sorozatból, legalább a fináléig titkolták volna vagy valami így jól elbaszták a WTF momentumot.
Mivel a kedvenc sorozatom volt az első 4 évad alatt ezért remélem, hogy a 7.évad legalább a 4.évad szintjére vissza tud majd fejlődni. Hátha jót tesz az időbeli ugrás, meg az a lepusztult kép a városról “jót” sugall :)

karli - 2015. 05. 16. 00:48

mro26 igazad van, az lett volna tényleg a döbbenet ha nem árulják el. Így hiába mondták, hogy fú de nagy meglepetés lesz, úgy is lehetett tudni, hogy úgy oldják meg, hogy bármikor vissza lehessen hozni.
Viszont ezt a Kai-os dolgot én sem értem, nekem is úgy jött le, hogy ha meghal vége a varázslatának.
Nekem nem tetszett ez az évad, az évadzáró meg már szinte zavaróan csöpögős volt.

veva - 2015. 05. 16. 07:41

Csak magyarul mondta azt, hogy a halála feloldja. Eredetileg azt magyarázza, hogy semmit sem tehet, még a halála is csak véglegessé teszi majd az átkot.
Azt, hogy Bonnie erre miért mondja, hogy akkor hagyja, hogy a farkasharapás megölje nem tudom. Talán azért, mert ha már úgyse lehet hasznára, legalább szenvedve haljon meg?

Egyébként nem tetszett a finálé. Megint túlságosan gyávák voltak meglépni valami olyat, ami komoly változást hozhatott volna.
Hónapok óta kering ez a Csipkerózsikás marhaság ilyen-olyan változatokban a neten erre tényleg megjátszották.
Alaricot meg most már csak sajnálni lehet.

Max - 2015. 05. 16. 16:39

Nekem csak az a kis mondat járt a fejemben: ‘ez valami vicc?’ Nem értek egyet azzal, hogy nem volt csöpögős, szerintem ennél jobban nem lehetett volna az. Én nem tudom, valószínű, a készítők jobban ismerik a célközönséget, mert ez olyan volt, mintha kötögető mámikáknak, vagy sírós tinilányoknak készült volna, akik elbúcsúzkodhatnak minden mellékszereplőn keresztül csodált főhősőjüktől.

Szerencsére, Elenának mindenkihez volt egy kedves szava. Pitypangokat dobált a hídról Mattikével, Stefannal ismét a szánkba rágták, immár ezredszerre, hogy ők lelki társak, de talán a legsemmitmondóbb és személytelenebb párbeszéd mégis csak Tylerrel sikerült. Aztán, Jer is befutott, szánkba rágták azt is, miért nem ért oda az esküvős epizódra, majd Damon-Elena lenyomott egy táncjelenetet a Hölgyválasz, Richard geere- Jennifer Lopez film adaptációjaként.

Alaricnak is sikerült pár nap alatt túljutnia veszteségein, azt már eleve nem tudom, miért kellett Jot kiírni, de mindenesetre azt hiszem, ha valaki egy nap elveszti a két gyerekét és a nejét, kicsit máshogy reagál…

Persze, amikor Tyler megfojtotta Livet, már akkor gondoltam, hogy ez nagyon beteg…

Végül Kait is könnyen elintézték, hamarabb is eszükbe juthatott volna.

És innentől lesz egy Csipkerózsika (aki miért ne öregedne?)-storynk, mindannyiunk örömére.

Szerintem meg sokkal jobb lett volna, ha Damon nem akar ember lenni, Elena pedig Joékkal megy máshova. Vagy akármi jobb lett volna ehelyett…

Egyedül a pár éves ugrás és az apokaliptikus képek tetszettek.

Sokan örülnek, hogy nem lesz Elena. Szerintem meg ennyi erővel, ne legyen Damon, Stefan, ja és játszódjon mindez Antlantában, és legyenek benne zombik. Ja, ez már egy másik sorozat? :D

És a végső snitt, Damon a toronyóránál? :D :D :D Az mi volt? :D :D

Azért megnyugodtam, persze, hiszen Matt benne lesz. Ez fontos. :D

Max - 2015. 05. 16. 16:46

ui2. arról már nem is beszélve, hogy milyen morbid, hogy berakták egy koporsóba, ha csak alszik? :D :D

Meg ugyanúgy néha meglátogtathatnák, és dumálhatnának a fejében, nem? :D Olyan abszurd ez az egész. :D

Szerintem egy évad lesz még, és azért volt pár év ugrás, hogy Bonnie halála előtt elmondhassa szokásosan, h jól élt, aztán Elena az utsó részben szerepel majd, és összejönnek Damonnal… :D Ezek már ilyen szappanoperás, kómás- Dallasos megoldások. :D

LaCRossE - 2015. 05. 16. 22:17

Amikor Tyler átváltozott, arra gondoltam, milyen jó lenne, ha megharapná Damont, akinek, ahhoz hogy meggyógyuljon, ki kellene szívnia Elenából a cure-t. Aztán nem izgat, hogy hogy, de kinyírták volna Elenát.

karli - 2015. 05. 16. 22:45

Max, totál egyet értek!

sepörd - 2015. 05. 17. 01:28

Na a tök hiányzott, elrakták talonba a csajt, hogy aztán a sorozatzáróra majd jól elõvegyék. hát én is maximum akkor térek vissza a sorozathoz, marhára nem érdekel mi lesz még itt. az meg nagyon durva hogy ez a Bonnie végig látható a sorozatban, én már az elején dobtam volna kifele.

opalisc - 2015. 05. 18. 17:47

Max – azt hittem csak én vagyok “fura”, egyből az jutott eszembe, mi a búbánatnak raknak koporsóba egy ÉLŐ embert? Miért nem fekhet a saját ágyában mondjuk, míg ki nem találják, hogy hozzák vissza (mert nyilván valamikor vissza fog térni..) morbid.
Nem értem Jo halálát, ott egy rakás boszi meg vámpír és pont őt nem lehet életre kelteni? És azt hittem, lesz valami terv az ikerbabákkal a jövőben. Szegény Rick:(
és (talán mert én se vagyok már tini), túlzásba loccsant a romantika számomra is.
Amúgy szomorú vagyok, nekem még mindig guilty pleasure, minden részt láttam, minden kis hibát megbocsátottam az alkotóknak, személyesen nagyon sok rossz történt velem az utóbbi időben, és kikapcsolni evilágból tökjó volt. De hogy az utolsó évadban már nem siettem, két, urambocsá 3 részt is egyben néztem csak, nem jó irány :-S azt hiszem egyet kell, hogy értsek, ha csak nem történik valami extra ősszel, talán jó lenne szépen befejezni.

sepörd - 2015. 05. 18. 20:09

igen, nyilván pont Elena visszahozásáról mondanak le ilyen könnyen, mintha nem történtek volna ennél már lehetetlenebb dolgok is mystic fallsban.

Max - 2015. 05. 18. 22:18

Opalisc, megértelek, nekem is volt olyan, hogy egy sorozat kapcsolt ki, és tök jó volt. De vannak még jók! Ebben a műfajban (sci-fi, thriller), ha ezeket még nem láttad, ajánlom a Dark Angelt, Twin Peakset, Buffyt (de abból személy szerint csak az utsó pár évadot), Walking Deadet, illetve meg vagyok lepve, de a Smallville, főleg az utsó ávadok, tök jók, sikerült 10 évadon át fenntartani a feszültséget, egyre monumentálisabb felé haladva, mindig az elején van a különféle sorozatlistáknak, és a TVD-s Caroline Dries az egyik alkotó!

Bocs, ha kicsit inadekvát voltam, de ezt nem bírtam ki. ;)

jessm - 2015. 05. 23. 22:14

Jó persze nem volt nagy az évad, se a finálé.

De el lett mondva, hogy ha meg ki akarja kerülni az átkot bárhogyan Bonnie, akkor azonnal meghal ő meg Elena is. Kait pedig erősebb mint ő. Szóval nem jó próbálkozni.

Kai annyit mondott , hogy amikor vámpirrá vált tehát ehhez meg kellett halnia és ez a halál véglegesítette az átkot. Bonnie erre legyőzőttként, azt feltette, hogy akkor végig nézi, hogy meg hal a farkas harpástól.
Ha már nem tehet semmit.

A másik dolog, hogy Kai meghalt azzal, hogy vámpirrá vált, tehát az egész Gemini család meghal vele együtt, tehát Liv azért kérte Tyt, hogy ölje meg mert halálra volt itélve és Ty is haldoklott, de ha megöli akkor farkas lesz legalább ő megmenekül.

Jot leszúrta, de szerintem akkor is meghalt , amikor Kai leszúrta magát.

Az utolsó dolog, hogy Elenát miért rakták koporsóba .
Ezt is elmondta Stefan, hogy mivel benne van a vámpírgyógyír, az olyanok mint Rebecca simán jönne és kiszívná belőle a gyógyírt. Szóval állandóan őrizniük kellene, ha szobában aludna.
És mivel nem akarják bárki tudja hol van, ezért többet nem fognak oda menni, amig fel nem ébred. Plussz Bonnie lezárta varázslatta a kriptát.

Amugy szerintem Elenát nem lehett volna megölni , mert akkor annyi sorozatnak, Damon nem tudott volna tovább élni nélküle. Damon nélkül meg Stefan is megörülne, szóval….Az mx sorozatzárónak menne el….

Page - 2015. 05. 24. 11:06

Nagyon remélem, hogy Elena kiírása nem olyan lesz, mint Jeremyé, akit kiírtak már vagy háromszor, de valahogy mégis mindig visszatér. Bízom benne, mivel Nina volt, aki odébbállt, (és abban is ,hogy komolyan is gondolta a dolgot) így a következő évad nem arról fog szólni, hogy megoldást keressenek a felélesztésére, hanem készpénznek veszik, hogy kb. 70 évnél hamarább úgysem éledhet fel, és az említését is a minimálisra csökkentik.

Na jó felőlem a legutolsó részben visszatérhet 90 éves banyaként, mert remélem Kai volt annyira genyó, hogy a magic-ben nem szerepelt öregedésgátló hozzávaló.

Max - 2015. 05. 28. 22:06

“öregedésgátló hozzávaló’ :D ez poén :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz