login |

American Horror Story után American Crime Story

2014. 10. 09. 20:30 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: antológia, hírek, ,

Miután Ryan Murphy HBO-s sorozattervének, az Open-nek a pilotja nem került berendelésre, az író egy újabb projektjét élesítette be – és milyen jól tette, hiszen az FX azonnal, pilot nélkül berendelte 10 részre az American Crime Story-t.

Az ACS mondhatni az American Horror Story spinoffja, kísérősorozata lesz, legalábbis ami a formátumát illeti. Ami a koncepcióját illeti, nos az a ‘true crime’ műfaja lesz, vagyis megtörtént bűncselekményeket, igen híres eseteket fog feldolgozni – az első évad címe például American Crime Story: The People Vs. O.J. Simpson lesz, vagyis az O.J. Simpson-ügyre, a tárgyalásra fog koncentrálni, tippre visszaemlékezésekkel. A kérdés a szokásos, mennyire lehetnek érdekesek az általunk ismert történetek, ha tisztában vagyunk a végkifejlettel.

Fontos megjegyezni, mielőtt mindenki Ryan Murphy-sorozatként emlegetné az American Crime Story-t, hogy Murphy exec. producer és rendező lesz inkább, a forgatókönyvet Scott Alexander és Larry Karaszewski írta, mégpedig Jeffrey Toobin könyve, a The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson alapján. A sorozat Simpson tárgyalását a jogászok szemszögéből fogja megmutatni mindkét oldalról, az alkudozásokat, manőverezéseket, valamint azokat az összetevőket, amik alapján az esküdtszék nem érezte teljességgel megalapozottnak a vádat.

15 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 10. 09. 20:38

Ez alapján kicsit úgy hangzik, hogy egy minisorozatra ráhúzták a “brandet”, aztán majd egy év múlva ráhúzzák egy újabbra is. Őszintén annyira nem csigáz fel a dolog, krimi antológiának bőven jó a True Detective.

Brando - 2014. 10. 09. 20:54

Es kritika a mai AHS reszrol ugye meg ma este varhato?:)

jky - 2014. 10. 09. 21:33

“Az ACS mondhatni az American Horror Story spinoffja”

Ezt már a külföldi oldalaknál sem értettem. Nem az AHS spinoffja, semmi köze hozzá. Ez is egy antológia lesz, hasonló címet adtak neki (American…Story), ennyi, ettől még nem lesz belőle spinoff. Ennyi erővel lehetne a TD spinoffja is.

Elemer a piacrol - 2014. 10. 09. 21:52

nekem tetszik
van egy par erdekes ugy

pl.

Black dahlia, Jack the ripper, Zodiac killer, ted bundy
nagyon komoly sorozat is lehet belole

Lanie - 2014. 10. 09. 22:01

Én mondjuk tényleg valami olyat vártam volna hogy Ted Bundy esetleg John Wayne Gacy ügyét veszik elő először, erre O.J…. hát nem tudom, számomra ez meglepő.

Benjy - 2014. 10. 09. 22:08

Az alapötlet tetszene, de egy ilyen O.J. kaliberű sztorit nem tudom mennyire lehet jól átadni.

CyClotroniC - 2014. 10. 09. 22:17

Ez főleg a megoldatlan ügyekkel lenne csak érdekes szerintem.
Edgar Allen Poe halála, Zodiac gyilkosságok, Black Dahlia, JonBenet Ramsey, stb…

Shannen - 2014. 10. 09. 22:53

Amikor csak a címet olvastam felkeltette az érdeklődésem, de az O.J. ügy… Hát nagyjából semennyire nem izgat. Ettől persze még jól összerakhatják, csak hát kevesebb lelkesedéssel fogok leülni a kezdésnek, az tuti.

Szerintem is inkább a megoldatlan ügyeket kellett volna elővenni, a már említett Black Dahlia, vagy a Zodiac. Talán majd a jövőben.

winnie - 2014. 10. 10. 05:17

Es kritika a mai AHS reszrol ugye meg ma este varhato?:)

nope, inkább péntek-szombat.

winnie - 2014. 10. 10. 05:20

“Nem az AHS spinoffja, semmi köze hozzá. Ez is egy antológia lesz, hasonló címet adtak neki (American…Story), ennyi, ettől még nem lesz belőle spinoff. Ennyi erővel lehetne a TD spinoffja is.”

semmi? hogyhogy semmi? igen, lehetne a td spinoffja is, de nem az, ahhoz készült, ahhoz valóban csak az antológia jellegben van köze. ennek az ahs-hez van köze, ld. csatorna, cím, felépítés, készítő. nem 1, nem 2, hanem 4 közös pont:) ennél egyértelműbb nem is lehetne, hogy spinoff. egy spinoffnak nem kell karakterekkel (sőt) kapcsolódni az eredetihez, elég valami egyéb is.

winnie - 2014. 10. 10. 05:21

egyébként hasonló lehet majd az aquarius az nbc-n duchovnyval, bár az fiktív lesz, de ott charles manson lesz a középpontban.

Play - 2014. 10. 10. 09:13

winnie: A Rob Zombie-Brett Easton Ellis közreműködéses? Az jövő őszre várható?

Babity - 2014. 10. 10. 11:11

Csatlakozom, a néhánnyal előttem szólókhoz. Az alapötlet tetszik, OJ Simpson viszont nem érdekel. Elsőre a True Detective ugrott be nekem is a krimi hallatán, most 1-2 évig magas lesz a mérce nálam eme műfajon belül a TD által. Viszont az American Story is nagy favorit, de krimiben kíváncsi vagyok mit tud nyújtani, főleg ebben a témában. (Horrorban tudott újat nyújtani, vagy legalábbis kiemelkedőt, az egyszer biztos)

Egy pilotot be fogok próbálni biztos, de mivel kissé keserű szájízzel állok majd neki, lehetséges, hogy a folytatás nem fog érdekelni.

Egy American Love Story, dramedy kategóriában, kissé depisen még érdekesebb lehetne szerintem, vagy akár egy American Western Story. Najó, kicsit lehet elkalandoztam.. :D

jky - 2014. 10. 10. 12:25

winnie

Attól még nem lesz az AHS spinoffja. Egy hasonló címformátum, maximum egy erre épített branding kiterjesztése újabb műfajjal (most éppen crime). Ettől még nem lesz az AHS, mint sorozat spinoffja (a készítő és hasonló cím még nem teszi azzá).

winnie - 2014. 10. 10. 12:26

lehet, hogy szerinted nem lesz, de attól még ez a spinoffja. itt nincs semmilyen szabály vagy ilyesmi. spinoff számtalan módon születhet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz