login |

Last Man Standing: kezdett a 4. évad

2014. 10. 10. 14:01 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Jé, ez nem is volt rossz. A jó kis 1. évad után a 2. évadban kiszálltam Tim Allen ABC-s családi szitkomjából, nem jött be a színészcsere és az új irány, és a 3. évad startja is megerősített abban, hogy már nem nekem való ez a sorozat. A mostani kezdéssel viszont az égvilágon nem volt semmi bajom, max annyi, hogy pár korábban kedvelt karakter (Vanessa, Mandy) kevésbé volt vicces a téma miatt.

A titok abban rejlett, hogy a 4×01 totál ugyanolyan volt, mint egy 1. évados rész – már persze, ha nem számítjuk Amanda Fuller jelenlétét. Szóval nem szerepelt benne a férj meg a gyerek, így ismét egyértelművé vált bennem, hogy csakis az ő jelenlétük miatt kellett kaszálnom a Last Man Standing-et.

Persze miután belelkesültem, rögtön láttam, hogy a dupla évadnyitó második felére már ők is megjöttek, szóval nem fogom erőltetni a dolgokat, de azért jó volt egyet nosztalgiázni, hiányzott a régi vibe. Nem mondom, hogy fergeteges volt az idei nyitány, talán a közepesnél egy cseppet jobb, vagy inkább közepes, mert a politikai poénok továbbra is rémisztően hidegen hagynak, de jó volt látni ismét a szűk családot és a vlog szokás szerint kreatív alkalmazását

4 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2014. 10. 10. 14:59

Én végig követtem, mert valamiért megtartott a sorozat – talán a pénteki adás miatt van, ami szombat délelőtt “kikölcsönözve” a netről, pont a megfelelő hangulatban talál meg (a CC-n folyton menő, régi ABC-s családszitkomokról átkapcsolva…)

Több olyan dolog is van benne, ami tetszeni tud:
– a 2 kisebb lánytestvér szópárbajai (ezekre szerencsére többet építenek mostanában)
– a Kyle-ra épülő poénok és sztorik
– a családfő politikai poénjai
utóbbi szerintem éppen egy olyan dolog, ami miatt érdemes nézni – és tanulni, mármint, hogy lehet ezt jól és ízléssel is csinálni, úgy, hogy talán egy demokratát sem riaszt el.

Cyrax - 2014. 10. 10. 19:37

Nálam is a “szombat reggeli feeling” nyer, tavasszal úgy voltam a finálé után, hogy kasza, de mégis megnéztem az évadnyitót és bejött (gyerek és apa tényleg a leggyengébb láncszemek), úgyhogy maradok, ha már az összes eddigi újonc sitcom kritikán aluli és a többi régi meg számomra elvesztette varázsát. Már azon is gondolkodtam, hogy Home Improvement-et kellene darálnom…

goodjohnwin - 2014. 10. 25. 11:11

4×05
eddig is felmerültek komolyabb témák a sorozatban (persze csak finoman), de most egészen töményre sikeredett ez az epizód, és ez nem feltétlen rossz dolog, mert kellően alá volt humorral támasztva. Sőt, a “black-ish” család többsoros jelenléte, az idősebb lánytesó és Ryan épp megfelelő adagolása (a kisgyerek 2 sorával) és a két kisebb lánynak írt viccek kellően ellensúlyozták a társadalmi mondanivalót – gyakorlatilag tökéletes volt.

Mondjuk a Cristelával párban én kissé már soknak érzem a “racial” humort egy idősávon belül, az amerikaiak látnak közöttük elég reklámot ahhoz, hogy ez ne legyen annyira érezhető. Meg péntek este úgyis csak azok a 40 felettiek nézik ezeket adásban, akiknek az ilyen viccek még “izgalmasnak” hatnak tévében…

Cyrax - 2014. 10. 25. 18:10

A 4×05 nagyon jól sikerüt szerintem és akkor most elindulhat az új szál és új jelenetek Vanessa melóváltásával.

Mandy vérszívása Eve által mostanában jobban kidomborodik, nem? Az előző évadból ez nem annyira rémlik, de ez is bejövős.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz