login |

Pilot: The Flash

2014. 10. 10. 15:17 - Írta: human

477 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Míg a nagyok izzadnak a képregénysorozataikkal, addig a CW szépen lassan mindent letarol? Az Arrow már kritikákból is jókat kap, a The Flash pedig erősebben nyitott, mint az aktuális Agents of SHIELD-rész. Persze esni fog onnan, na de a legkisebb kinti országos csatornán megy. A minőség?

Ez volt az egyik legszórakoztatóbb pilot az ősszel. Akadt érdekesebb, például a How To Get Away With Murder, de ez a maga képregényes módján végig vigyorgós fun. Nyilván nem a mély dráma miatt, hanem mert mertek tényleg képregény-sorozatot csinálni.

A pilot persze egy teljes alapozás volt. Felvezették a srác emberfeletti gyorsaságát egy elfogadható magyarázattal, meg azt is, hogy a gonoszok honnan jönnek majd. Amúgy azt kell tudni The Flash-ről, hogy a rendőrségnek dolgozik nyomszakértőként, kicsit hóbortos, fiatal, és nem tartják sokra a kollégái. Egyelőre.

Amit nagyon remélek, hogy a szuperképességű ellenfelekből lesz több, és nem megy el átlagügyekben nyomozós irányba, annak ellenére, hogy hol dolgozik a srác. Nyilván a pilotnhoz képes kevesebb látványra számíthatunk a későbbiekben, szóval csak kreatívan. (Nem néztem évadelőzetest, szóval mindez csak afféle remény részemről.)

Mivel tévéről van szó, abból is a legcsóróbb országos csatornáról, így a látványnál már a rész megnézése előtt is tudtam, mire számítsak. Kisképernyőn bőven elég, kicsit olyan, mint a képregényben a rajzstílus , talán még jobban el kéne rugaszkodniuk a “valósághű” effektektől inkább, főleg, hogy minden más olyan elnagyolt.

Ami kifejezetten tetszett, az a The Flash köré szerveződő csapat. A két geek, akik érdeklődve figyelik a képességét, és segítik, na meg a nagy bölcs professzor, akit Tom Cavanagh alakít. Nem nagy színészek, pedig bírom Cavanagh-t, de ide pont illenek mind. A főszereplő pedig telitalálat geek, de ezt úgy mondom, hogy The Flash-képregényeket nem nagyon olvastam, csak itt a sorozatban van azon a határvonalon, ami ebbe a szerepbe kellett.

Nekem furcsa a pilottal kapcsolatban, hogy már most mennyien megtudták a titkát. Mondjuk az vicces, hogy a csajnak nem tűnt fel, amikor egy kocsi után futott a srác (mármint az, hogy hova tűnt), de hogy a végén más előtt is kiderült, az érdekes volt. Azért használtam a ‘furcsa’ jelzőt, mert ez egyben ki is lőtte az egyik “Titkolom, ki vagyok”-klisét. Persze még így is bőven lesz ki elől rejtegetni.

Ja, pontszám is kéne, részemről 7/10, de eszembe sem jutott kikapcsolni. Persze innen még simán lehet csalódás, de a pilotot már nem tudják elvenni.

477 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 10. 15:21

majd erre fogok hivatkozni akkor, ha valaki azt mondja, hogy ami képregényes, azt mindig lehúzom:) 7,5/10

tök élvezetes volt, annyira tipikus felépítésű + jópofa, hogy innen csak lefele mehet. és kiderült az is, hogy nem csak idegesítő lehet 2 geek a’la agents of shield.

kíváncsi leszek, hogy maradok-e. az arrow 2 rész után kuka volt a szappan miatt, s gondolom itt lesz bőven, de legalább nem az elején próbálkoztak letuszkolni mindent a torkunkon.

Alex20 - 2014. 10. 10. 15:23

Nekem nagyon bejött a pilot, simán 10/10 nálam :) Remélem marad végig ilyen a minőség :)

S84 - 2014. 10. 10. 15:31

A Shieldben Fitz/Simmons max az első részben volt idegesítő utána meg fokozatosan legjobb karakterek lettek.
Amúgy nekem a főszereplővel van leginkább bajom pontosabban a színészkedésével, úgy mondja a szöveget mintha valami próbán olvasná…

winnie - 2014. 10. 10. 15:35

s84: nyilván ezt embere válogatja, nekem végig idegesítőek maradtak, mindkettő gáz, el is kaszáltam az évad közepén miattuk. de most nem az a sorozat a lényeg.

Hiroshima32 - 2014. 10. 10. 15:37

Az Arrow-univerzum bővülése eddig jól megy, nagyon bejött a pilot, főleg a vége. Remélem a folytatás is ilyen lesz.

goodjohnwin - 2014. 10. 10. 15:47

A CW lehet, hogy a legcsóróbb a többihez képest, de a tulajdonosai a CBS és a Warner bros. Előbbi ugye az a network-tv, aminek nincs hollywoodi stúdiója, utóbbi pedig az a hollywoodi stúdió, aminek nincs TV-je…
Utóforgalmazás szempontjából az Arrow-t és a Flasht is a Warner értékesíti világszerte, így érdeke, hogy a sorozat ne csak a CW szűkös kis keretein belül nézzen ki jól, hanem a teljes piacon. Ezért sem olyan gagyi az Arrow (szerintem), bár mindent lehetne még jobban effektelni…
Mindenesetre szerintem lassan túllépnek a stúdiók azon, hogy a ‘first run’ csatorna lehetőségeihez igazítsák a termékeiket, és arra koncentrálnak inkább, hogy ott túléljen, és ők pedig vihessék a vásárokra és mindenki megvegye, mert annyira jó :)

Lemoni - 2014. 10. 10. 15:50

Szerintem én már besokalltam a szuperhősös képregényes cuccoktól, mert a Flash sem tudott semmi érdeklődést felszítani bennem. Megint egy csodabogár, akinek némi magánéleti válság mellett meg kell menteni a gyengét/várost/országot/világot/univerzumot. Ráadásul az unalomig elhasznált CW-s nyomvonalakban haladva. Mert az oké, hogy beidézi az Arrow-t, de nekem mellette még folyton a Tomorrow People is beköszönt. A két geek az AoS-ban is idegesített, ahogy itt is. Barry anno az Arrow-ban jobb fejnek tűnt, lehet azért, mert nem volt olyan töménységben, mint itt a saját sorozatában. Cuki pofi a srác, csak hosszabb távon nem elég érdekes. A Gotham is már kifelé táncol a nézős listámról, és előre félek, mi lesz a Constantine-nal, mert annak bírtam a pilotját, de ha nem tud valami eltérőt mutatni a fentiektől, akkor attól is gyors búcsút veszek majd.

Lajosék a másodikról - 2014. 10. 10. 15:59

Teljesen hidegen hagynak a képregények, de ezt a hype miatt megnéztem. Gyakorlatilag egy az egyben Smallville, csak gimnázium helyett most fiatal felnőttként indulunk. Viszont ugyanúgy van reménytelen szerelem, barátként mellette álló (gondolom) majdani főellenség, és ugyanúgy a hasonló mutánsokra kell vadászni, mint a Smallville elején.

Kösz, nem.

nfsu17 - 2014. 10. 10. 15:59

Nem volt ez nagy eresztés.
Egy részben letudtak mindent, ami elég volt arra, hogy kitöltsön 40 percet.
Ennél tényleg már csak lejjebb van, én nem látok fantáziát ebben a karakterben hosszú távra.
Volt már flash sorozat anno, az is uncsivá vált egy idő után.
Egyelőre a gotham picit várósabb.

DarylD - 2014. 10. 10. 16:02

Nekem ez olyasmi volt, mint a The 100, nem egy drámai alkotás, de azt hozza amit kell, elszórakoztatott, érdekes volt. A karaktereken azért még lehetne mit építeni, de reméljük kiforrottabbak lesznek majd később a mellékszereplők is. Természetesen maradok.

Alex20 - 2014. 10. 10. 16:10

Még annyit akartam írni, hogy hiába a legkisebb csatorna, szerintem a legtöbb jó sorozatot tőlük kapjuk :) Én például pont azon filóztam a múltkor, hogy ha kint laknék, akkor a legtöbbet a CW-t nézném :D :)
Hiszen ott megy a Supernatural, The Vampire Diaries, Arrow, Flash, The 100, The Originals :) Tavasszal jön a The Messengers, ami szerintem már most könyvelhető sikernek, mint anno a The 100 :)

sandor555 - 2014. 10. 10. 16:20

Hát, nem tudom. Arrow-ot is néztem jó pár részen keresztül, ennek is adok annyi esélyt.

Ennn - 2014. 10. 10. 16:23

Szerintem szerthető volt a pilot.
Barry cuki, a tudósok is, de a közelében sincsenek a Shield-es tudóspárosnak. Meg a távolában sem. Pedig a csajszit szerettem korábbról, de így sem.
Kicsit az a problémám, ezzel, hogy egyenlőre ugyanazok a karakterek, mint az Arrow-ban.
Detetktív papa
Laurel-Iris
A séma ugyan az.
Azt várom már, hogy mikor különülnek el végre egymástól, és mikor mernek elmbenni már irányba.

winnie - 2014. 10. 10. 16:24

ennn: most csak azt írtad le, hogy mindkettőben van egy rendőr, akinek van egy lánya (de korban és foglalkozásban már ő is más) – a többi karakter, kezdve a tízessel fiatalabb, teljesen más helyzetben lévő főszereplővel nem ugyanaz.

carpenter - 2014. 10. 10. 16:25

A becsuletes, makulatlan jellemu fohos, aki egy tragedia miatt félárvává válik, szinte emberfeletti kepessegekre tesz szert es jelmezes igazsagosztokent uldozi a gonoszt, amit a rendorseg nem nez jo szemmel. Mindekozben pedig beteljesuletlen szerelmi viszonyban gyotri a marcona rendorfonok lanyaval kapcsolatban.

Na most ki mondja meg hogy az Arrowt vagy a Flasht foglaltam ossze a fentiekben? (amugy a Pokember, Batman, Superman sztorijahoz sem kellene sokat valtoztatni rajta)

Benjy - 2014. 10. 10. 16:28

Jobban tetszett mint a Gotham pilotja, mondjuk az Arrow írói már nem ismeretlen terepen vannak, szóval nem is számítottam csalódásra. Az egyetlen ami nem tetszett az a barátnő huzavona, remélem azt a vonalat nem fogják túlságosan erőltetni.

jky - 2014. 10. 10. 16:36

Ha nem a CW-n menne, és nem lenne belőle később úgyis szappanhabos szerelmi-nyomozós.. Ha…

ferdzso - 2014. 10. 10. 16:55

nekem bejövős. bár kb ugyanaz mint a trailer, kb két dologgal lettem előrébb. (kicsi spoiler) hogy megmutatták kicsoda Zoom, tehát kivel lesz az évad végén a nagy csata (szinte biztos, hogy visszamegyünk időben, és látjuk hogy hal meg az anyja zoom és flash harcában.
a másik meg csak szimplán az, hogy Grodd nem lett elfelejtve. szerintem őt csak később akarják behozni, második évadban, hogy ha sikeres a sorozat, és van a CGI-ra pénz. de azért jó volt látni, hogy lesz róla szó :)

rodosto - 2014. 10. 10. 17:02

Tetszik, érdekes volt a végén a fordulat.

Shyllard - 2014. 10. 10. 17:02

Nagyon szórakoztató volt, tökéletesen hozta az elvártakat, remélem későbbiekben sem lesz cél a drámázás, mert akkor még tényleg nagy sorozat lehet belőle és nem csak a képregényesek között. Még arra is rávett, hogy újra visszatérjek az Arrow-hoz.

majsz - 2014. 10. 10. 17:20

@carpenter jól megfogalmaztad az általános képregény sémát, sőt ez még egy raklap bollywoodi forgatókönyvre ráhúzható. De. Nem igazán ugyanaz Burton/Joel S/Nolan Batmanje, Reeve Supermanje vagy a MoS, Maguire vagy Garfield Pókja, nem mind1 hogy a Boeing fapadján vagy first classján utazol, vagy egy hamburgert a mekibe kérsz vagy egy étteremben. Lehet egy sz@r sztoriból qwa jó sorit csinálni, lehet egy qwa jó sztoriból egy fos sorozatot kihozni. Azt nézd mit akar mondani meg hogy valósítja meg, pl egy klisé közelkelet-USA-terrorizmusra épített Homeland vagy akár hogy hozol ki egy Sherlockot pl Benedictel, de még ugyanazon a sorozaton belül is lehetnek évadok is egymástól ég és földre..
Mostanában az alapsztorit kb le kell sz@rni, megnézel egy pár részt dobod vagy marad, aki meg comic fan az meg úgyis nézi.

winnie - 2014. 10. 10. 17:21

“aki meg comic fan az meg úgyis nézi.”

elég csak a nézettségekre pillantani és rögtön kiderül, hogy ez nincs így, a comic fan nem birka, csak azt nézi és veszi meg, ami jó vagy érdekli őt.

GodBadka - 2014. 10. 10. 17:32

A sori rendben van. A tudós páros meg nekem messze szimpatikusabb az AoS-ban. Itt a lányka még csak-csak, de a srác hót irritáló. Az viszont biztos, hogy maradok.

winnie - 2014. 10. 10. 17:33

grace: én szeretem a nyomozósokat, de a legtöbb képregényes sorozat az nyomozós – vagyis procedural, heti rosszfiús. az agents of shield is az, a gotham is, a smallville is az volt.

korábban is volt pár “keressük a heti szuperképességes fickót”, az alphas, a no ordinary family, talán a the cape is ide sorolható, meglátjuk, hogy ez sorozat formában jobb lesz-e azoknál.

Grace - 2014. 10. 10. 17:33

Először is: Bocs winnie, de én is meglepődtem, hogy neked tetszik egy képregényes sorozat, főleg egy ilyen, aminél egyenlőre nem úgy tűnik, hogy tipikus nyomozós sorozatot csinálnak belőle. :D
Nekem nagyon tetszett a pilot. A látvánnyal én abszolút elégedett voltam azután, hogy nyáron láttam a még nyers változatot. Bíztam benne, hogy azóta még dolgoztak rajta, és nem is csalódtam.
Barry már az Arrow-ban is szimpi volt, kíváncsi vagyok itt mit hoznak ki belőle. Már ott is behozott némi könnyedebb hangulatot, és úgy tűnik itt is a humor fog dominálni, ami nekem nagyon bejön. Jó, hogy nem egy másik sötét hangulatú sorozatot kaptunk, mert úgy csak egy Arrow 2.0 lett volna belőle. Nekem szimpatikusak a karakterek, kivéve Iris-t, de azt hiszem Laurel miatt előítéleteim vannak.
Az időutazós vonal pedig szerintem elég teret ad ahhoz, hogy ne legyen unalmas a sorozat, már ha ügyesen kihasználják.
Azon pedig újfent elcsodálkozom, hogy valaki még mindig azon pörög, hogy a DC szuperhősök életútja hasonló. Ugyanonnan jöttek, és a DC sem tagadja, hogy pl. a Zöld Íjász Batmanről lett mintázva. Folyamatosan készülnek a Superman-es és Batman-es filmek, egyik sem vált elcsépelté, vagy unalmassá, csak mert hajaznak egy másik karakterre.
Mindenesetre remélem hozza majd ezt a színvonalat a sorozat később is. Én nem félek a CW miatt, jó pár sorozatuk bejött eddig is.

Krityu - 2014. 10. 10. 17:34

A becsuletes, makulatlan jellemu fohos, aki elveszíti családját, és minden erejét megfeszítve legyőzi a gondoszt. Mindekozben pedig elveszíti szerelmét.

Gladiator vagy Batman?

A minden film/sorozat egy klisé ha az alapokig vissza fejtjük. De pont az eltérések adják a pluszt ami megkülönbözteti.

Roll83 - 2014. 10. 10. 18:04

Megnéztem, de gagyi nagyon, tőlem már kaszálhatnák is. :/

korum - 2014. 10. 10. 18:12

Úgy tűnik, a flashpoint paradoxra próbálják kifuttatni a történetet, de hogy az milyen lesz a többi szuperhős nélkül, arra kiváncsi vagyok…
Aki pedig arra kiváncsi, mi is ez, nézze meg az egészet (képregény is van, az is jó): https://www.youtube.com/watch?v=xe0JiobQ98o (már a trailer is kicsit spoileres lehet!)

DorianGray - 2014. 10. 10. 18:57

Masszív és teljesen megérdemelt kettes részemről, ha a következő rész is ilyen pocsék lesz, tuti nem nézem tovább. Buta kliséhalom, előrelátható ,,meglepetések”, hülye párbeszédek jellemzik. Egyedül Oliver felbukkanásának tudtam örülni. Azért kapott kettest.

paul - 2014. 10. 10. 19:13

Mi volt az a fordulat a végén? Látja a jövőt a doki?

a Kati néni - 2014. 10. 10. 20:36

Nagyon örülnék, ha kapnánk egy szuper rogues galleryt benne, akik külsőleg is hasonlítanak a képregényes verzióikhoz, és nem olyan realista megoldással oldanák meg őket, mint az Arrowban.

kerval - 2014. 10. 10. 21:55

A képességszerző baleset előtti részt, ami az Arrow-ban más volt, nem javították ki a preair verzióhoz képest, bezzeg azt bele tudták nyomni az Arrow-ba, hogy Barry felhívja Oliver-t mikor Starling-ba érkezett.
(oké még kijavíthatják egy időutazós csavarral :D )

a Kati néni - 2014. 10. 10. 22:24

kerval: hahhahahaha, nem csak a képregényekben retconolnak!

alma - 2014. 10. 10. 22:29

nem vagyok egy DC fun, de ezt nagyon vartam, es baromira tetszett

Nikki - 2014. 10. 10. 22:45

Vártam is és nagyon tetszett; még a nyári verziót néztem meg amikor kijött, szerintem a mostani sem térhet el sokban attól.. szóval nem is kérdés, hogy maradok-e :)

kerval - 2014. 10. 10. 23:20

Nikki: én úgy vettem észre, csak a CGI-n csiszoltak/változtattak valamennyit, több vagy kevesebb jelent nem tűnt fel.

DarkEagle - 2014. 10. 10. 23:35

Én csak azt nem értem hogy winnie után miért mondja human is hogy a nézettség úgyis esni fog?! Ez valami szabály vagy mi a frász? :D

Az nem is opció hogy nő a nézettség? :D Oké CW sorozat de azért na. Tudtommal már volt pre air pilot is szóval aki azt látta nem feltétlen ismételte meg. És ahogy látom az ismétlése is jól hozta a nézettséget szóval…

Egyébként pöpec kis pilot volt. A gárda jó, cgi eddig faja, remélem nem szarják el de erősen kétlem.

winnie - 2014. 10. 11. 04:49

“Ez valami szabály vagy mi a frász? :D ”

röviden: igen. hosszabban: nem feltétlenül.

igazából nem az a kérdés, hogy esik-e, hanem az, hogy mennyit. ld. fent. valaki írta, hogy kaszálta. olyan nincs, hogy mindenkinek tetszik és folytatja.

oké, előfordul, hogy egy sorozat nézettsége növöget, de általában nem a 2. részre, és nem a kiemelkedő nézettségeknél. de, a flash esetében mentő tényező lehet, hogy kapott egy ismétlést, ami +2M nézőt jelent. igaz, nem tudjuk, hogy ezekből mennyi az új néző. szóval akár azt is mondhatjuk, hogy ha 6,8M nézőből csak 2M megy el, akkor nem fog esni.

majd kiderül.

FLASH - 2014. 10. 11. 09:54
bkd - 2014. 10. 11. 14:59

Életem második pilotja amit nem tudtam végignézni. Borzalmasan idegesítő szereplők, kliséhegyek mindenhol. Amennyire emlékszem ehhez képest még az Arrow is sokkal jobb volt, pedig azt is kaszáltam a pilot után.

Hellhound - 2014. 10. 11. 15:47

Hát nem tudom… Én nem éreztem olyan kiemelkedőnek, rossz sem volt, csak olyan átlagos. Az effektek viszont borzalmasak! Főleg amikor a csávó fut…. Bár lehet az a baj, hogy nem vagyok otthon képregényekben.

FLASH - 2014. 10. 11. 17:38

Elveszett a kommentem az éterben.

A lényeg,hogy az újságcikk alapján amit a doki néz, jön az Arrow-ba/Flash-be Batman :) ?!

Ugye ahogy a képen is látszik amit belinkeltem azt írja az újság hogy 2024-ben a Wayne Tech és a Queen INc egyesül.

fisher - 2014. 10. 11. 22:56

a kedvenc jelenetem mikor a srác felébred kómából, tökéletesen bezselézett hajjal.

_Peter - 2014. 10. 12. 11:39

Most néztem meg. Valahogy ezek a képregényes sorozatok nem működnek nekem. Néhány Pókember füzetet leszámítva gyerekkoromban se, inkább mindig Legot kértem. :D
Nem a szuperhősök ellen vagyok, nem gondolom gyerekesnek csak valahogy olyan “meh” volt ez a pilot is. Filmeknél viszont semmi gondom, nem öregedtem ki a témából pl. a Dark Knight zseniális, Iron Man is kifejezetten tetszett, a közepesek közül Pókember, Transformers, Captain America is kikapcsolt.

90-es évek Flash-re – aki most az apa – emlékeztem, de most sem érzem hogy ezt most néznem kéne. Smallville, Arrow, SHIELD ezek se érdekeltek, most a Gotham is még kap 2 részt. Amekkora dömping van mostanában a képregényes témákból azt hittem legalább az egyik sorozat marad nézősre, de sajnos a Flash sem fogott meg.

grammar nazi on:
többeknél látni a klasszikus egyenlőre/egyelőre hibát, a tortát vágjuk egyenlőre, hogy finom lett egyelőre még nem tudni

ja és DC fan, a fun az más
/off

kevice - 2014. 10. 12. 19:13

Nekem nagyon tetszett ez a rész, megfelelő felvezetése volt az évadnak és a szereplők is teljesen rendben voltak. Azt pedig külön plusz pontnak számítom, hogy a 90es évek Flash sorozatának Barry Allenje a mostani Barry Allen apja. Ez a húzás nekem nagyon tetszett :-)

Mates11 - 2014. 10. 13. 20:15

Jó volt,kíváncsi vagyok a folytatásra,ha ezt az időutazgatást rendesen összerakják,igazán boldog leszek.

Thomas - 2014. 10. 13. 21:37

Nekem kicsit olyan volt, mint egy szabvány szuperhősfilm zanzásított verziója:) Felmondták röviden az eredettörténetet, kipipálhattuk az első gonoszt is, és ez meglepett, mert mivel ez mégiscsak egy sorozat, nem hittem volna, hogy egyből meg is hal a srác, azt hittem az egész évadban őt fogja üldözni! Persze aztán a végén jött egy újabb kötelező képregényfilmes elem, egy rejtélyes utalás a folytatásra, amiben végül belebegtették a valódi főgonoszt:)

Tudom, hogy teljesen úgy hangzik, de ez nem negatív kritika akar lenni, mivel én szeretem a képregényfilmeket, most is jól szórakoztam, de nagy kérdés, hogy mi lesz most. A tudós nem hiszem, hogy az évad vége előtt lelepleződne, szóval ha jön az, ami az Arrow 1. évadában is ment, hogy minden héten mást üldöz, akkor alább fog hagyni a lelkesedésem:( Bár ott érdemes volt túlélni a gyengébb szakaszt, mert a 2. évad már sokkal összetettebb, érdekesebb lett, de azért nem szeretném, ha most itt is ez jönne! Meglátjuk:)

energy - 2014. 10. 15. 11:34

És valakik komoly pénzeket kapnak ezért! Szóval valaki tudja magát klónozni, a semmiből, teljes öltözetben, fegyverrel?! Egy x kilós fickó kiklónoz magából egy másikat, majd még egy tucatot?! A levegőből vonja ki a hozzávalókat vagy mi?! És mi lesz a hullákkal és a többi másával, visszaolvasztja magába?! Kerülniük kellene a tudományos magyarázatokat, az X-mennél is van egy ilyen képességes valaki, nem zavart, hogy nem magyarázzák túl.

Disman - 2014. 10. 15. 15:20

Valaki magyarázza el hogy mi az ironikus abban, hogy egy klónozással foglalkozó tudós klónozni tudja magát?

Meg fejezzük már be az emberek arrébb pakolását. Annyira zavaró. Egy sima átlagembert megfog és arrébrak ilyen sebességgel, max a belei maradnának a kezében, de azok se leginkább.

Iceman - 2014. 10. 15. 21:19

Ez egy képregény adaptáció, ilyen dolgokba felesleges belekötni. Egyébként nem volt rossz a rész bár a heti gonosz elég gagyi volt, Wells-ről már kezd körvonalazódni bennem hogy ki is lehet valójában. Eddie utalása tetszett, kíváncsi vagyok mikor mutatja meg mire is képes.

andus - 2014. 10. 16. 01:09

A bűntény részét leszámítva, nagyon tetszik. A gonosz, a megoldás, kicsit bugyuta volt, viszont a körítés nagyon érdekelt. Ezen kéne javítani a jövőben, és nem lesz itt gond.

Anthonz - 2014. 10. 16. 11:10

Te jó ég, tényleg kössetek bele egy szuperhős univerzumban hogyan működnek a képességek :)))

Engem Barry hangja eléggé irritál, ez eléggé csökkenti az élvezeti értéket.

Lehet kellene egy szavazás, hogy Barry hangja idegesítőbb, vagy a How to get away with murderből a mulya csávóé?

zolij - 2014. 10. 16. 11:23

Superman is arrébb pakolja az embereket. Batman is röptében kapja el őket. Csak Pókember olyan szerencsétlen, hogy belehal a célszemély a mentési kísérletbe :)

Poghy - 2014. 10. 16. 21:46

Az Arrowban tetszik a kettős történetvezetés, de remélem itt nem csinálnak hagyományt belőle, mert a kis-Barrys jelenetek semmit nem adnak a sorozathoz. Egyébként tetszik, az átívelés kaphatna kicsit több hangsúlyt, de a készítőket ismerve ez nem az a “villain of the week” sorozat lesz. A szereplők hullásának mértékéből még az sem kizárt, hogy valami idővisszatekerés-szerűség is lehet az évadban.

Crias - 2014. 10. 17. 00:11

Hát gyorsan megölték a klónozó csávót, pedig ha jól emlékszek vele többször is összetűzésbe került, nem jó ez így hogy minden metahuman-t eltesznek láb alól

Valezius - 2014. 10. 17. 23:25

Nekem bejött mindkét rész, pedig Flash elég érdektelen karakter a Justice League rajzfilm sorozatban a számomra :)

Eddig eléggé Smallville-re hajaz, szuperképességű ellenfelek, heti egyet le kell győznie. Ami pozitívum, hogy itt nem tizenéves a főhős és nem iskolába jár, hanem valóban a rendőrségnek dolgozik és nem csak újságírósdit játszanak.

Az időutazós szál remélem jó lesz. Engem berántottak ezzel, hogy nem véletlenül kapta a képességét, hanem valaki szándékosan akarta így.

2000 forever 2.0
Én nem hiszem, hogy ez lenne. Ő nem csinálna ilyet, mint amit a 2. rész végén láttunk.

“it’s better to have a good heart than fast legs.”

winnie - 2014. 10. 18. 05:25

“pedig ha jól emlékszek vele többször is összetűzésbe került”

most került vele először. és utoljára. vagy nem.

az, hogy valami társasjátékban, rajzfilmben, vagy, ööö, mondjuk képregényben mi történt vele, az totál irreleváns. ez egy tévésorozat.

DarkEagle - 2014. 10. 18. 11:21

Egyáltalán nem irreleváns! Képregény adaptáció és pont.

nadivereb - 2014. 10. 18. 19:27

@DarkEagle: a kulcsszó az adaptáció. Ez itt egy másik műfaj. Nem képregény, tévésorozat.

Egyébként Wells és Joe West párbeszéde csak szerintem sikerült zseniálisra?
Nekem ez egy igazi vigyorgós feelgood-sorozat, az egyik kedvencem lett idén. Nem akar mást, csak szórakoztatni, és azt hibátlanul teszi.

winnie - 2014. 10. 18. 19:45

igy van. eppen az az izgalmas az effele adaptaciokban, hogy probalnak elterni bizonyos dolgoktol. de kepregenyek eseteben itt nem is lehet vita, hiszen sok karakterbol tobbfele is van kepregenyben,, tobb alterego, jo par reboot, mint ahogy a gonoszokat is tobbfelekepp felvezettek nyomtatasban. nincs olyan, hogy A Képregény, amit kovetni kene, vagy kovetni lehetne.

a tevesorozat is olyan, mint egy ikszedik kepregenyes reboot, sajat univerzumaban letezik, sajat szabalyai szerint mukodik, az ismert elmeket megprobaljak minel kreativabban felhasznalni, anelkul, hogy barmit is masolni akarnanak.

DarkEagle - 2014. 10. 22. 20:02

Jó kis rész volt ez a mai is. 1×03 Most már egyre biztosabb hogy Wells a jövőből jött de hogy ő lenne az idősebb Barry hát nem tudom. :D Kezdenek összemelegedni a Cait-tel is. Kíváncsi vagyok mi lesz velük. Megjegyzem nem semmi kis utalás volt Cait-nél a jövőre nézve. Ronnie és én olyanok vagyunk mint a Tűz és Jég. Khmmm hát ez mind jó pláne ha meglépik de azért én nem az ifjabb Amell srácot választottam Ronnie szerepére. No mindegy.

Egy kis spoiler a 9. részről vagy annak környékéről kb. Feltűnik az akire még én se gondoltam hogy ilyen hamar fel fog. :D

TÉNYLEG CSAK AZ OLVASSA EL A HÍRT ÉS NÉZZE MEG A KÉPEKET AKIT NEM ZAVAR A SPOILER!!!! :D

http://flashtvnews.com/reverse-flash-photos-surface-online/16930

Valezius - 2014. 10. 23. 07:31

A cím ígéretes volt: Things You Can’t Outrun, azt vártam, hogy szembesül a saját korlátaival, nem tud megmenteni valakit.
Iris nem tesz hozzá semmit a történesekhez, remélem a Barrys szálat később se fogják erőltetni :)

A szuperbörtön a szuperbűnözők számára érdekes, kíváncsi vagyok lesz-e börtön lázadás később.

A rész legvége kicsit fölösleges volt, mindenki tudta, hogy a doki szándékosan küldte oda a villámot, nem kaptunk új infót.

Amúgy teljesen jó volt. Nekem bejön ez a mennyiségű érzelgősködés, amit itt hoznak.

Disman - 2014. 10. 23. 19:18

Annyira mutogatják már a Barry + csajt, nagyon össze akarják hozni őket. Van egy olyan tippem, ami elég valószínű szerintem, méghozzá az, hogy a csaj szőke faszijáról (nevére nem emlékszek) is kiderül hogy meta-human, és valami nagy gonoszkodást akar csinálni. Amúgy egész jó rész volt, de ha minden epizód végén csinálnak egy Barry és az apja közötti nyálazást, befonom a hajam.

DarkEagle - 2014. 10. 23. 20:56

@Valezius: A rész legvége kicsit fölösleges volt, mindenki tudta, hogy a doki szándékosan küldte oda a villámot, nem kaptunk új infót.

Öhm izé mi van??? :D Oda küldte a villámot? Most mire gondolsz mert ő nem küldött semmilyen villámot. Előre tudja a jövőt ezért nézte hogy megtörténik-e Barry-vel aminek meg kellett. :D

@Disman: Még mindig jobb ez a fajta érzelmesség mint a totál felesleges szerelmi nyáladzás ami a legtöbb CW sorozatnál megy. Ez legalább komoly dráma és kétlem hogy minden részben eljátszanák.

Zuzu - 2014. 10. 23. 23:43

Bakker nekem most esett le, hogy Barry faterja játszotta a 90-es években ugyanezt a szerepet! John Wesley Shipp
Már azt a sorit is bírtam, jó kis délutáni szórakozás volt a német RTL-en! :-D

Poghy - 2014. 10. 24. 02:40

Kicsit olyan érzésem volt az eheti résszel kapcsolatban, mintha egy 30 perces részt sikerült volna megalkotnia az íróknak, aztán a maradékot feltöltötték random drámával. Mégis kit érdekel Iris meg a csávójának a romantikázása, vagy hogy titkolniuk kell a kapcsolatukat?

Az átívelés azért szépen alakul, és a börtön se fogja örökké benntartani a foglyokat, de gondolom biztonságos marad amíg alacsony a létszám. Külön tetszett, ahogy Wells megfogalmazta a mondatait, voltak benne kikacsintások bőven. Ifjabbik Amell szerintem is szerepelni fog még. Jövő héten pedig elvileg érkezik Felicity! :)

Anthonz - 2014. 10. 24. 08:57

Hmm, végülis megoldható, hogy Barry összejöjjön Irissel és meg Felicityvel is, ő meg tudná oldani, hogy 2 nővel járjon egyszerre :DDD

szpojleres mókus - 2014. 10. 24. 14:02

Valaki mondja már meg, ha Barry verekszik akkor miért nem gyorsul fel soha sem, és hagyja magát verni?

Pr13m - 2014. 10. 24. 15:09

CGI költséghiány. :D
Meg akkor hol lenne a fejlődés? Ha mindenkit azonnal superspeed-del szétverni akkor nem nagyon lenne karakterfejlődés.
Amúgy meg gondolom ha épp péppé verik, akkor nehéz az erejére koncentrálni.

Valezius - 2014. 10. 25. 11:57

@DarkEagle
Nekem úgy jött át, hogy nem véletlen volt a balesete, hanem kiválasztották. De ez csak teória.
Vagy csak nagyon szó szerint fogtam fel Arrow szavait:

-What if I’m just some guy who was struck by lightning?

-I don’t think that bolt of lightning struck you, Barry.
I think it chose you.

Grace - 2014. 10. 25. 12:31

Valezius: Az csak lelkesítő beszéd akart lenni. :-D

energy - 2014. 10. 29. 11:43

Wentworth Miller nagyon jó gonosznak!

Disman - 2014. 10. 29. 16:46

Jajj amikor elkezdett magyarázni a kiscsávó hogy hogyan lehet megtalálni a fagyasztófegyvert, ennyit mondtam: “Ne, ne , ne hekkeljetek, ne hekkeljetek”. És de. Muszáj volt nyomni egy térkép forgolászik addig megnyomok 10 gombot, és bent vagyok a rendszerben jelenetet.

Disman - 2014. 10. 29. 16:48

Ja meg hogy a Barry mennyire túldramatizálta annak az embernek a halálát, és hú de badass volt hogy most nincs kedve beszélni. Kicsit túl vannak játszva a drámák, és a drámai monológok, egy kicsit barátok köztös / jóban rosszbanos, feelinget ad neki, lehetne jobb is. Még mindig nézem mert szuperhősös, nézni is fogom, de lehetne ez jobb is.

pluhi - 2014. 10. 29. 18:22

Gyenge rész volt nagyon. Egy ilyen fegyveres fószer sosem lehetne ellenfél, kiszedik a kezéből az első ezredmásodpercben a stukkert azt annyi. Én nem nézem az Arrowt, de lehet kéne, ez a csajszi ott van a szeren. Kár, hogy óvódás a sztorinak ez az oldala is. Mi lett volna, lenyomnak egy menetet csak a móka kedvéért? Istenek haragja? Vagy ez ilyen pg-8 cucc lesz végig?

Ati7 - 2014. 10. 29. 19:48

Felicitynek örültem és annak is, hogy bemutatták Captain Coldot meg a rész végén felvezették Heatwave-et. Viszont tényleg gyengécske epizód volt.

Poghy - 2014. 10. 29. 21:28

Felicity hozta a formáját, Miller jó volt Captain Cold-ként, és a Barry-Cisco drámát sem éreztem túlzásnak. A vonatos mentés meg egyenesen állat volt. Ami viszont még mindig borzasztóan zavar, az az Iris-Eddie szál Joe bevonásával együtt. Jövő héttől át fogom tekerni ezeket a jelenteket, mert a főtörténethez semmit nem ad ez a tinilányként viselkedő trió.

Anthonz - 2014. 10. 29. 22:06

A Felicitys részek mind jók voltak. Ahogy ismerkedett az itteni csapattal végig vigyorogtam, az jó volt na. Kéne még ilyen crossovereket toljanak.

Pr13m - 2014. 10. 30. 07:05

Igen én is úgy éreztem, hogy nem volt meg a dinamika a részben, ami a korábbiakban megvolt, viszont helyette kaptunk Felicityt és CAptian Coldot, ami mind2 nagyon jó volt, és felvezetést HW-re is. Miller nagyon jó volt gonosznak, és lesz is szerencsére. Azért gyengének nem nevezném a részt, csak néhány dologot picit másképp kellett volna csinálni. A reakciója Barrynek tényleg túlzás volt a fegyverre. Várós a folytatás.

Disman - 2014. 10. 30. 09:18

Ja elfelejtettem mondani: Tudjátok mi zavar nagyon? Olyan szinten hogy falra mászok tőle? Az, hogy álruhát hord ugye, hogy ne lehessen tudni ki ő valójában, erre most már sokadszorra áll sok civil között, és tűnik el. Park közepén beszélgetnek, felfut a ház tetejére meg vissza? Csak 50 szemtanú lehetett, meg 5 arra néző kamera. És ez nem olyan mint a “képregényadaptáció, ne foglalkozz vele hogy pakolja az embereket és nem törik ki a nyakuk”, ez egyszerűen butaság. Vagy mi erre a magyarázat. Pont nem nézett oda senki? Még ha nem is látják futni, mert olyan gyors, akkor is: egyik pillanatban ott van, 1-2 másodpercig nincs ott, és megint ott van. Annyi kellett volna, hogy félrehúzza egy sikátorba, körbenéz hogy nem-e látja senki, és utána megcsinálja a mutatványt.

korum - 2014. 10. 30. 11:30

Sokmindenben a Lois és Clarkra hajaz ez a sorozat… annak minden pozitív és negatív oldalával.

Pr13m - 2014. 10. 30. 14:49

Disman: hát ettől el kell vonatkoztatni, mivel ez nem az a földhöz ragadtabb, “komolyabb” sorozat mint az Arrow. Értem ez alatt, hogy jobban ragaszkodik a realitáshoz. Szóval szerintem gyorsan szokd meg ezeket a “bakikat”, mert biztos lesznek még ilyenek. Így szórakoztató. Ha még külön jelenet lett volna rá, hogy gyere vonuljunk be a sikátorba, azzal már el is veszítette volna a súlyát a dolog. Pont ez vot a lényege, hogy mindenki előtt ezt meg tudta csinálni, hogy senki ne vegye észre. Mellesleg itt is az utcákon, senki nem figyel a másikra, csak megy, néz maga elé, és hallgattja a zenéjét stb.

DarkEagle - 2014. 10. 30. 16:17

Ezek egyáltalán nem bakik. Azért nem baki mert amíg ő felment fényképzeni a tetőre az a többi embernek kb 1 másodperc töredéke lehetett. Előző rész elején amikor Iris-el a mozinál vannak Iris telefonál de Barry meg elmegy menteni miközben csomó ember van körülöttük mégsem tűnt fel senkinek hogy eltűnt akár egy pillanatra is. :D
Az eddigi 4 részből már most rengeteg ilyen dolgot ki lehetne emelni ha nagyon szőrözni akarunk. Képregény sorozatnál nem kéne ennyire földhöz ragadt gondolkodásúnak lenni mert csak kasza lesz belőle előbb utóbb.

A részt egyébként Felicity mentette meg. Jó volt de dinamika tényleg nem sok volt. Ami azért vicces hisz egy Flash sorozat. :D

Claire8310 - 2014. 10. 30. 22:26

Gyerekek, nem húztak itt egy laza Batman és Robint? A rengeteg Cold- Chill- Heat szóvicc, a gyémánt…. Mr. Freeze egy az egybe :D jókat derültem rajta.
De tényleg gyengécske rész volt.

Poghy - 2014. 10. 31. 01:27

Claire: Captain Cold-ra és Heatwave-re utaltak ezekkel a szóhasználatokkal.

Egyébként a jól megírt mondatok egy az egyben a Smallville-t idézik nálam, pl. a 8. évadban amikor mindenki “the Beast”-nek hívta Clark aktuális ellenfelét. A Flashben is meg lehet figyelni az öreg szóhasználatát, akár a mostani részben is, hogy köszön oda Felicitynek.

Pr13m - 2014. 10. 31. 07:24

Claire: A DCben szinte az összes hősnek van egy fagyasztós ellenfele. :D
http://blakeczirr.hubpages.com/hub/dc-masters-of-ice

Claire8310 - 2014. 10. 31. 09:32

Igen, igen ezt mind tudom, csak szerintem nagyon viccesen jött ki, hogy éppen a fagyasztós ellenfél egy gigantikus gyémántra utazik, miközben nyomja, hogy “chill” :D

Jófiú - 2014. 11. 04. 19:26

Most láttam a 4. részt, amikor Flasht eltalálja az a fagyasztó fegyver, és utána a földre esik, az nagyon gázul lett megcsinálva :) Nem tudom ezt hogy hagyhatták benne :D

Benjy - 2014. 11. 05. 12:26

Mostanra számomra nyilvánvaló vált hogy ez a sorozat nem fogja magát komolyan venni. És ez pont így jó. Én roppantul élveztem az 1×04-et, főként a sok komolytalansága miatt, ez a képregényes, laza, limonádé stílus jól áll a sorozatnak. Pont ezért én jelenleg jobban élvezem mint az Arrowt, ahol inkább a mesterkélt drámázás a hangsúlyosabb.

FLASH - 2014. 11. 05. 12:32

Mikor rájöttem ki lesz a társa Captain Cold-nak… :):):):) Mármint hogy ki fogja játszani… :):)

Pancser - 2014. 11. 10. 10:20

Nekem az tetsztett, h a fagyasztós csávónak fel kellett venni a szemüveget a fény miatt, de amikor használta, senkinek se sérült meg a szeme. + a rész végén amikor a 4x olyan erősebb fagyasztó fegyvert hozta a tudós csávó, ahhoz meg egyáltalán nem kellett szemüveg :D:D

crabman - 2014. 11. 12. 03:28

FLASH: kíváncsivá tettél, ezért utána néztem, hogy ki lesz és ez így marhajó :D nagyot mosolyogtam :)

John_Abruzzi - 2014. 11. 12. 13:23

FLASH, crabman: ez de komoly lesz így :D

Iceman - 2014. 11. 12. 18:04

Nem dobtam el magam ettől a résztől de jobb volt mint a múltkori Arrow az biztos. Grood-tól pedig eléggé tartok, egy gagyi CGI elég sokat elvehet belőle annyi pénz meg nincs mint a Majmok Bolygójánál.

Stiel - 2014. 11. 13. 00:02

Iceman: sztem megoldható alapvetően jelmez + minimális CGI-vel.

spike0007 - 2014. 11. 13. 10:02

A vízen futás nagyon állat volt, azt meg nem gondoltam volna hogy a csaj meghal…:( Barry egyre több képességét használja már!
A sorozat baromi jó szerintem!:)

chulo - 2014. 11. 15. 12:24

ömmm azt jól értettem hogy akkor most Barry 600 mérföld/órás sebességgel megy? Az nem túl sok. Mármint az nagyjából szabad szemmel is látható lenne
Kicsit utánaolvastam wikipédián. A végén Grogg a maki…ez most komoly? Egy majom? De tényleg… :D

a rész amúgy szokás szerint jó volt, várós, fun még mindig

zolij - 2014. 11. 17. 01:10

chulo: 600 mérföld per óra az 268 méter per másodperc. Egyrészt ez közelít a hangsebességhez, másrészt kövess már szabad szemmel valamit, ami egyik pillanatban még melletted van, a következő másodpercben pedig már negyed kilométerrel arrébb.

Anthonz - 2014. 11. 17. 12:00

Ezt a vizen futást nem kellene erőltetni, egyszerűen a vizen elsűllyedsz, akármilyen gyors vagy…ez olyan, mint az általános iskolai matekfeladat: mikor leszel vizesebb, ha 5 percet sétálsz, vagy ha 5 percet szaladsz az esőben.

torjack - 2014. 11. 17. 16:08

Ez olyan, hogy Supermannek sem kellene erőltetni a repülést. Bármilyen magasra is ugrasz, akkor sem tudsz repülni. :D

zolij - 2014. 11. 19. 15:26

ha már Superman, a mai Man of Steel jó kis szójáték volt :)

Iceman - 2014. 11. 19. 16:05

A szójátékok jók voltak de én valahogy kevésnek érzem ezeket a töltelék gonoszokat. Végre feltűnt Reverse Flash is, de nem tudom ki lehet a maszk mögött. Legalábbis név alapján akinek kéne lennie az totál máshogy viselkedik, pedig korábban mintha lettek volna utalások. Hiába sáros Wells, nem hiszem hogy ő lenne.

_Peter - 2014. 11. 19. 18:11

Nem vagyok fan, úgy döntöttem pár hete a két képregényes újonc közül Gotham kasza és marad a Flash. Ez se nagy cucc, eléggé sablon minden rész, de most a geek arc szövegén vigyorogtam: “Supersonic punch baby, whohoo!”

(Kaitlin meg ahhhh :D)

chulo - 2014. 11. 20. 18:05

zolij – oké, nyilván engem lefutna a srác, de kimondva a 600mph-t nem annyira tűnik úgy hogy wooow
a repülők gyorsabban mennek :D
persze vágom, hogy ha 600 mérfölddel megy akkor mondjuk hipphopp ott van az utca túloldalán, de akkor is. Na majd hátha begyorsul, legalábbis a mostani részből már látszott azért hogy még van tartalék benne

a sárga ruhás gonosz flash most amúgy tutira a doki? Az első részben ugye láttuk hogy a jövőből jött, gondolom akkor barry gyerekkorába is vissza tudott menni és csak ő tudott arról hogy a zsaru mi után nyomozgat

B - 2014. 11. 20. 21:30

@Anthonz

nem vagyok nagy fizikus, de szerintem ez olyasmi ami a víz felületi feszültségét használja ki. meg pl. a valóságban is van olyan gyík aki tud a vízen futni egy rövid ideig

+esőben 5 perc futva vagy sétálva: a Mythbustersben ezt már megnézték, asszem’ futva nem leszel olyan vizes

stark100 - 2014. 11. 20. 23:19

Honnan tudja Barry, hogy miikor futott pont 8,53 km-t? Lépésszámláló van a talpában?
Másik meg, hogy az ügyeletes rosszfiú Irist vallatja, hogy ki a Flash, de amikor leüti, és rajt van még egy 2 tonnás szekrény vagy mi, és mozdulni sem tud, akkor véletlenül sem veszi le a maszkot róla.
Na mindegy, amúgy jól szórakozom rajta..

fireblade - 2014. 11. 27. 23:33

nagyon viccesnek találom néha az ilyen képességes filmeket :) a csajszi amihez hozzáér az bomba lesz..érdekes a dzsekije nem lett az, vagy a pulovere :)
és ha letámaszkodna a földre? minmeghalunk???:)
na jó csak poénkodok, mert élvezem a sorit, csak néha elmosolyodok ezen :)

Disman - 2014. 11. 28. 16:06

a beszélgetések harmada még mindig feleslegesen epikusra van megcsinálva, kicsit túldramatizálják erőltetett, nagy monológokba illő sorokkal. Nem tudom ezt más is észrevette-e

chulo - 2014. 11. 29. 23:51

fun-fun-fun még mindig :)
akkor ha jól veszem ki a doki a jövőből jött és amiatt utazott vissza mert 2024-ben eltűnik Flash valahova és ezt akarja megakadályozni
a villámos pasi véréből elvileg ki tudja deriteni hogy miként lehet elvenni az erejét Flashnak. Kérdés hogy mire akarja majd ezt a tudást használni. Ő akarja elvenni tőle vagy csak meg akarja óvni? (ugye volt egy ilyen mondata is, hogy a legnagyobb találmánya az maga Flash). Most már csaak azt nem vágom hogy direkt ő kreálta Flasht vagy csak azt akarja megakadályozni hogy 2024-ben eltűnjön?
mekkora cool már az a kis AI
robot mutasd a jövő heti lottószámokat. Kéne egy ilyen…
T-bag is felbukkant :D királyság…mondjuk én a pár korábbi szpojleres poszt alapján azt hittem hogy Dominic Purcell lesz majd vendégszereplő de igy se volt rossz :)

Yooha - 2014. 11. 30. 09:59

Visszaolvastam kicsit itt a kommentek között. Flash sebességét többnek gondoltam én is. Az a kb. 1 Mach, olyan soknak tűnt a szereplőknek, de nekem nem. Én mindig azt hittem, hogy mittudomén 0,9c-vel tud futni. Vagy majd fokozatosan javul a sebessége?

spike0007 - 2014. 12. 01. 07:45

Fokozatosan javul a sebessége!
Igazából már a legutóbbi részben is gyorsabb és erősebb lett!
A Villámos csávó emiatt nem bírt el vele másodszorra.

fireblade - 2014. 12. 01. 09:36

chulo:

nem lehet hogy neki az lett a képessége, hogy látja a jövőt?? valami szuperkütyüvel?:) “akivel” beszélget nyugiszobájában?

speedle - 2014. 12. 03. 16:17

Elegge random crossover volt, de nagyon adta. Foleg a tanulos jelenet 😄😄 meg az ego csavo avegen!!! O lenne az iqcsaj elvileg halott ferje???

Norgezoo - 2014. 12. 03. 20:23

Arrow belépése, és az a rövid zenei (mix) aláfestés…:)
Akinek erre nem ért fülig a szája, az nem is igazi fan!

Disman - 2014. 12. 03. 21:29

Arrow jelenléte, karaktere annyit ért el, hogy még jobban előjöttek a Flash (mint sorozat) gyengeségei, és rohadt kíváncsi lettem az Arrow-ra (mint sorozatra).

Nem nézem az Arrow-t, de ezután fogom. Olyan sok hiba van a flash-ben, gyenge párbeszédek, meg most ez, hogy a főnök kihangsúlyozza hogy MY BOYFRIEND. Miért kell kihangsúlyozni ennyire hogy meleg? Semmit nem adott hozzá az egészhez, azon kívűl hogy “látjátok a mi sorozatunkban van meleg is, mi ilyen polkorrekt emberek vagyunk”. A karakterek, és köztük a párbeszédek olyanok mintha valami gyenge csütörtök délutáni sorozat lenne a film+-on, közben meg mégis nagyon várom az új részeket, és nézni is fogom.

Jól elviszi a hátán az egészet maga az hogy egy szuperhősről szól (a szuperereje király, de az ő karaktere is a párbeszédekben nagyon erőltetett tud lenni), Dr. Wells, és a gonosz meta-human-ek.

TLDR: Jó minden, csak ne szólalnának meg sokszor a szereplők :D

Kashim - 2014. 12. 03. 23:28

Disman:
Sajnos ez az Arrowra is sokszor jellemző. Van pár zseniális rész, de gyakori a szappanoperás gyengélkedés.

B - 2014. 12. 04. 10:03

végre az arrow ellen volt egy rendes harcjelenet.
Eddig Barry annyira béna volt. Egy ütés után leállt beszélgetni, egyenes vonalban haladt a villámos fickó ellen, gyakorlatilag alig használta ki a sebességét.

westhammer - 2014. 12. 04. 11:46

@Anthonz: Ezek szerint nem láttál köveket kacsázni a vízen. A lényeg az hogy a felületi feszültség miatt szilárdnak érzi a vizet, emiatt pattog mondjuk egy motorcsónak is a vizen ha nagy sebességgel halad. Ezért van az is hogy ha leesel nagyon magasból, a víz feszül, így ugyanaz mintha betonra esnél.

Ati7 - 2014. 12. 05. 06:25

@speedle: Igen.

Jó kis rész volt, lehetne többször ilyen crossover. :) Diggle feje amikor meglátta Barry-t, meg az utána következő jelenetekben az értetlenkedései priceless! :D

jessm - 2014. 12. 05. 16:10

Szerintem a crossover naqyon jóó volt. Mind az Arrowban mind itt hihető volt ahogy segítette egymást a 2 csapat és a 2 szuper hős.
A flash crossover egy kicist jobban tetszett mert több volt benne a poén (Diggle értetlenkedései LOL, Felicity égő ruhája) . Az is tetszett , hogy Olvier észrevette, hogy valami nem stimmel Dr. Wells-vel.
Vicces , hogy a 2 legjobb rész a Flashben nekem crossover volt

Azért kiváncsi leszek, hogy ki a fene a másk flash, plusz Dr. Wells miért játssza meg, hogy nem tud járni, és miért nézegeti folyton a jövöbeli újságot.
Már poénból azon is gondolkodtam hátha kaszálni akar pénzt a Wayne/Quinn vállalat egyesülésből XD

DarkEagle - 2014. 12. 05. 21:28

Sokkal komolyabb indoka van arra hogy a jövőt nézegeti nyugi. :D

Engem még Olliver ex nője érdekel hisz utána felhívta a kisfiát ami azért elég komoly szálakat lebegtet meg NA!. :D

_Peter - 2014. 12. 09. 19:43

Érdemes elkezdeni az Arrow-t? Az is ilyen hősködés, heti gonosz, átívelő szál, sidekick-től egysoros poén és nyálas szappanopera egyveleg?
Szóval eléggé úgy néztem ezt a részt ja akkor most ez itt a bennfentes poén helye, amit értenék ha nézném azt is. :(

torjack - 2014. 12. 09. 22:08

“Az is ilyen hősködés, heti gonosz, átívelő szál, sidekick-től egysoros poén és nyálas szappanopera egyveleg?”

Pontosan. Még az intróban a bemutatkozás is ugyanolyan. Hála az égnek, hogy a filmekbe nem rondítják bele ezeket.

Yooha - 2014. 12. 10. 11:09

Cisco kő-papír-olló-gyík-Spock plója király volt :)
És akkor Dr. Wells lenne Reverse-Flash? A jövőből?

B - 2014. 12. 10. 13:09

@yooha

szerintem a jelenben két doctor wells van. aki Barryékkel dolgozik, és majd egyszer visszamegy a múltba, valamint a jövőből visszajött.

Alyraa - 2014. 12. 10. 14:47

Ez nekem fel sem tunt. Szoval azt mondjatok aki jarni tud es a toloszekes 2 kulonbozo doktor?

Iceman - 2014. 12. 10. 15:27

Szerintem Wells visszajött a jövőből és jelenleg ő Reverse Flash, elvileg képes lehet rá hogy két helyen legyen egyszerre. Az már egy más kérdés hogy Eddie miért maradt életben és kik ölték meg Barry anyját. A sárga villám tuti Barry, nem hiszem hogy Wally West lenne. A piros viszont lehet akár Wells vagy Eddie is. Jól megbonyolítja ezt az egészet hogy csomó Reverse Flash meg sima Flash volt a képregényekben.

_Peter - 2014. 12. 10. 18:41

“Pontosan. Még az intróban a bemutatkozás is ugyanolyan. Hála az égnek, hogy a filmekbe nem rondítják bele ezeket.”

Hát ez elég baj, akkor majd csak ha nagyon unatkozom. Flash introt már rögtön tekerem is mikor mondja my name is Barry Allen. Aztán kínszenvedés az Iris szerelmi szál, és tulajdonképpen az is amikor a detektívvel lelkiznek és levonják a rész bölcsességét. Nekem elég lenne 25-30 perces rész is, ha az csak a heti gonosz, doktoros átívelő szál, Cisco poénok és Caitlin mosolygás. A szemforgatós dráma és a giccs zavaró. Tényleg szerencse a filmek mellőzik ezeket. Egyébként ideje lenne jobban utánanéznem ki kicsoda, eddig szentül hittem a filmekben Jeremy Renner az Arrow, pedig ő Hawkeye. Sose tudom melyik hős DC és melyik Marvel. (gyerekként képregény helyett inkább legoztam)

Most akkor a Reverse Flash időutazó és _még_ gyorsabb is? Az kemény dió. Nem tudom mennyire lehet spoiler nélkül megválaszolni, szeretném kérdezni Reverse Flash csak évados főgonosz lesz, vagy örök nemesis mint Batmannek Joker?

LaCRossE - 2014. 12. 10. 18:56

_Peter: az, hogy a képregényekben mekkora szerepe van, szerintem nem jelent a sorozatban semmit.

SPOILER
Amúgy pedig örök nemesis.

smokebu - 2014. 12. 11. 10:50

Reverse Flashel az időutazás a legtöbbször együtt jár. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Egyelőre nagyon érdekesen tekerik a történetet és rohadt jó ahogy a karakterek bekerülnek a sorozatba.
Nekem most teljesen Lostos utánérzésem van. Az volt rám olyan hatással, hogy napokig kattogtam egy-egy rész után. Kicsit ismerve a képregényes univerzumot tegnap óta ez hasonlót vált ki belőlem.
Kicsit spoileresen egy elmélet, hogy ki ki lehet szerintem:

!!SPOILER!!

Szerintem a jelenben két Reverse Flash létezik. Ami azért eléggé nagy WTF. Az egyik Wells(szerintem nem ez az igazi neve egyébként. Nagyobb esély van rá, hogy egy halott személy bőrébe bújva él a jelenben). Azt gondolom ő Professor Zoom aki a jövőből jött és ő az aki Barry anyját anno megölte. Annyi a részből is kiderült, hogy maga a Flash is jelen volt a gyilkosság idején és szerintem valahogy elérte, hogy Wells elveszítse az erejét, így itt ragadt a múltban és próbálja azóta is visszaszerezni az erejét.
A másik Reverse Flash akit az erőtérben elkaptak vagy Edward Thawne vagy egy leszármazottja(a neve alapján ő lehetne Prof. Zoom(a képregényekben Eobard Thawne), de az eddig ismert tevékenysége inkább arra utal, hogy sima Zoom azaz egy Hunter Zolomon persona). Nem véletlen, hogy nem ölte meg Eddiet R. Flash. Azt, hogy Zolomon mit keres itt nehéz megmondani. Ha tényleg ő az neki Wally West, egy jövőbeli másik Flash a fő ellenfele nem pedig Barry… Amit tudni kell Zoomról az az, hogy neki nem a speed force adja az erejét, neki olyan képessége van, hogy annyira le tudja lassítani saját maga körül az időt, hogy ő maga hatalmas sebességgel tud közlekedni eközben. Az, hogy nem tudta követni Barry ezt erősíti meg, ill. az a mondata hogy: “Oh, I’m not like The Flash at all.”

A szezon végére talán okosabbak leszünk, de egyelőre tetszik amerre haladunk.

Nero - 2014. 12. 11. 20:25

Nem értem sokak mit fanyalognak a “szappanoperásnak” nevezett drámákon. Ezek szerintem a sorozat (az Arrownak szintén) egyik legfontosabb részei, hiszen ezek a drámák adják meg a karaktereknek azt a lökést amivel azzá válnak akivé kell. Barry drámái szerintem egytől egyig érthetőek, átélhetőek és kivétel nélkül szerintem minden egyes drámainak szánt monológ a helyén volt, betalált és jó dialógusokat adtak a karakterek szájába eddig, amiket gond nélkül mindegyik színész (különösen Grant és az apja Shipp) úgy lehozott, hogy sokszor a sírás kerülgetett. Szerintem ha elfogadjuk, hogy ez a sorozat maximálisan szórakoztatni akar, egy nagyon is vállalható köntösben, akkor próbáljunk már elmenni a logikátlanságok, vagy a “csöpögősnek” vélt dolgok mellett és ne fikázzunk már minden ilyen jelenetet, mert rohadt idegesítő, hogy mindenkitől csak azt lehet olvasni, hogy ez nekem nem, meg hogy ez megint mi, és Iris így, Eddy úgy. Abszolút hétköznapi dolgokat látunk amivel mindenki azonosulhat, az élet legalapvetőbb dolgait használják az érzelmi drámák alapjául, mint szerelem, féltékenység, család elvesztése, bosszú, kudarc, amit mindenki átélt már valamilyen formában és ezekbe kell állandóan belekötni?? Kivétel nélkül szinte minden dialógus jól meg lett írva, de fogadok hogy ha ezek nem lennének a társaság fele azon lenne kiakadva, hogy a karaktereknek nincs motivációja, vagy nincs eléggé elmélyítve stb. Mi alakítsa egy hős személyiségét ha nem azok a dolgok amiket fájdalomként, vagy sikerként él meg. Ez a záró epizód is telitalálat lett szerintem, többször is sikerült úgy előadniuk az érzelmi vívódásaikat, hogy az egyáltalán volt túljátszva, sőt hiteles volt. Az akciók látványosak szinte minden részben, az a jelenlegi epizódra különösen igaz. A történet kellőképp csavaros, izgalmas, szinte minden olyan epic karaktert behoztak, vagy fognak akik Flash legnagyobb ellenségei vagy szövetségesei. Sorozatos viszonylatban nagyon szépen van megcsinálva és szerintem egyszerűen csak örülnünk kéne, hogy egyáltalán megéltük, hogy Flasht láthatjuk a képernyőn ilyen formában, ahol jól eltalált főszereplőink vannak és tényleg minőségi jobbnál jobb részeket szállít hétről-hétre. Élvezzük!! Ne kötekedjünk :)

Egyszóval k..va jó volt a félévad záró és egy lépéssel közelebb kerültünk a történet gerincéhez, hiszen aki ismeri a képregényeket vagy a karakter történetét, annak van min agyalnia jelenleg :D

Poghy - 2014. 12. 11. 22:57

Lehetett volna kevesebb Iris-es jelenet, de összességében tetszett a félévadzáró. Wells szerintem a Legion of Super-heroes tagja, vagyis a 31. századból érkezett, legalábbis a gyűrűről erre következtetek. Tudom, azon L betű van, de lehet hogy ő másmilyet kapott, mint jövőbeli Flash. Már csak az a kérdés, hogy mennyit tud Reverse Flash Wells valódi kilétéről. Futhatna amúgy a jövőben is több szálon a sztori, most is jó volt, hogy behozták Firestorm-ot, mert a sorozat egyébként jó, csak kicsit uncsi a villain-of-the-week felállás sokadjára.

Rob - 2014. 12. 13. 22:12

Hát nekem az jött le, hogy a dokinak nincs szuperképessége, hanem a gyűrűben van a suit és az adja neki, és a végén meg kvázi felrakta töltőre. :)

soliduss - 2014. 12. 13. 23:26

A klasszik képregényben a gyűrűből ugrik ki a ruha :D

Az tuti nem légiós gyűrű. Nero elmélete meg kúrva jó. 2 reverse flash 1 sorozatban elég nagy WTF.

Egyik legjobb sorozat jelenleg szerintem.

Flash-Arrow- Firestorm- Kanári és Atom jó kis JL-et fognak majd alkotni.

chulo - 2014. 12. 14. 15:27

áhh kéne egy külön poszt a képregényeseknek, agyf.szt kapok már, hogy nem lehet kommentet olvasni mert aki már olvasta a képregényt azt kényszert érez rá, hogy megossza velünk azt, hogy 10 évadra előre mikre lehet számítani

Yooha - 2014. 12. 16. 17:37

Van egy nyugtalanító gondolatom a Flash – vagy bármilyen, baromi gyors szuperhős – kapcsán. Nem tudom, hogy ez mennyire lett valaha is megmagyarázva, de ha a feltételezésem igaz, akkor Flash a legnagyobb szopórollerre ült fel.
Szóval: Ha feltesszük, hogy hősünk nem csak néhány száz km/h-ra képes, hanem nagyságrendekkel gyorsabb, akkor valahogy az ingerület-átvitelének is gyorsabbnak kell lenni, mert különben folyton nekiszaladna a falnak, vagy egyéb tereptárgynak. Ezt megerősíti az is, hogy amikor az ő szemszögéből látjuk a világot, akkor minden tökre lelassul. Namármost lehet, hogy akkor elfut egyik városból egy több száz mérföldre lévő másikba, de az Ő szemszögéből nézve ez akkor is sokáig tart! Nem unja magát halálra? Még ha valahogy túllendülünk azon, hogy a számára napokig, vagy hetekig tartó utazás alatt eszik, alszik, ürít-e egyáltalán, és hogy néhány nap alatt miért nem öregszik éveket, a lelki hatás akkor is elviselhetetlen. Hardcore rajongók, van erre valami magyarázat? Megszokja az uncsi utazást, vagy valahogy „standby-ba” kapcsolja az agyát, automatikusnak kerülgeti az akadályokat, és számára is csak pár másodperc az egész?

Jófiú - 2014. 12. 17. 06:39

Iceman@

“a sárga villám tuti Barry” Nem pirosat szerettél volna írni? A sárga villám éppen hogy a Reverse Flash, nem? Amikor gyorsan mozog, akkor is mindig csak egy vörös csíkot lehet látni nem sárgát:)
A képregényeket nem követem, de nem lehet az, hogy a jövőbeli Flash, meg a Reverse Flash visszament abba az időbe, amikor Barry még kicsi volt, és amikor ott harcolnak a házukban, úgy esik áldozatul az anyja? Lehet nagy baromságot írtam, majd valaki válaszoljon nekem is :)

Jófiú - 2014. 12. 17. 06:52

Ez a rész amúgy nagyon bejött, eddig ez meg az első rész volt szerintem egy szinten. Ilyen részekből lehetne több is az évadban. Tudnak ezek jó részt is csinálni, szerintem még a szerelmi szál is rendben volt, teljesen hiteles volt :D

FLASH - 2014. 12. 22. 12:18

Ha valaki nem vette volna észre:
A rész végén amikor Wells bemegy a titkos szobába,az arca tele van sebhellyel, de amikor kimondja hogy merry christmas akkor a SEBHELYEK AZ ARCÁN ELKEZDENEK BEGYÓGYULNI,ÉS AZ UTOLSÓ KÉPKOCKÁN MÁR TELJESEN MEG VAN GYÓGYULVA AZ ARCA.

Koczy - 2014. 12. 22. 12:47

“Sajnos ez az Arrowra is sokszor jellemző. Van pár zseniális rész, de gyakori a szappanoperás gyengélkedés.”

Ki kell tölteni valamhogy a 22 részes évadot.

zagloba - 2014. 12. 29. 03:24

Teljesen feleslegesnek tartom a crossovereket. /Oké, üzleti okok, értem én!/
Tele utalásokkal amiket csak az ért, aki nézi az adott sorozatot. Mármint a másikat is.
Mindenki maradjon szépen a maga helyén.

Itt a “legszebb” bizonyíték. Én ugyan csak a Flash-t nézem, de ez az Arrow-jelenés inkább volt röhejes, mint komolyan vehető.

Szegény Amell, állt ott mint egy darab fa, próbált okosságokat mondani, egyszer-kétszer kávézott. Köszönjük, remek volt.
Ráadásként most ugrott ki, hogy olyan remek színész, mint egy porcelán Búsuló juhász-szobor.

Arról nem is beszélve, ahogy “elkapták” a rész főgonoszát. Utoljára a Mission:Impossible:III-ban volt ilyen “megoldás”.
Felhőkarcoló kívülről, Cruise beugrik, csörömpölés, “megvan a Nyúlláb”, “jövök kifelé”! Mi van?
Itt: “Együtt elkapjuk!” “Oké” Köv. jelenet: gonosz a rács mögött.
Mi van?

A The Flash egy remek, szórakoztató kis sorozat, pont aalkalmas a heti kikapcsolódásra, de én ettől a crossovertől nem kaptam kedvet, hogy a pilot után kaszált Arrow-t elkezdjem.

Az egyetlen gyenge pontja a sorozatnak ez a teljesen felesleges “szerelmi szál”, és az engem személy szerint borzasztóan irritáló Iris.
A karakterrel nem is lenne akkora gondom, valahogy elviselném, de a színésznő iszonyat unszimpatikus, a “játéka” pedig igen felejtős.
Felicity viszont helyet cserélhetne Iris-szal!
Sokkal komolyabb érzelmi töltet /utálom a kémia szót/ van közte és Barry között, mint Iris és Barry között, pedig ugye szerelmes belé…

A félévad záráshoz: szerintem túl egyszerű lenne ha a doki lenne a “sárga ruhás férfi”, így az első évad felénél.
Nem lehetetlen, de azért én még várnék valami csavart, ha lehet.

winnie - 2015. 01. 13. 12:30

“Ki kell tölteni valamhogy a 22 részes évadot.”

ja, ha mert muszáj szart írni, már elnézést. az írók azt mondják, hogy “most ide írunk valami ütőset, ide pedig valami bénát”. jézusom. komolyan? ők a drámáért és a karakterizálásért élnek-halnak és hiszik, hogy jót írnak.

komolyan, ezeket a kamu kifogásokat nem értem. ha 13 rész lenne, akkor két év alatt kéne kitölteni 26 részt. vedd úgy, hogy kaptál egy 10 részes évadot. és nemsokára jön egy 12 részes. felesleges itt “22 részezni”.

jessm - 2015. 01. 21. 10:11

Szerintem meg attól lesz jó a sorozat, ha van kémia szereplők között, azt pedig szerintem a drámval lehet, és azzal, hogy karakterek beszélgetnek egymással.
Igaz Irist nem igazán kedvelem (remélem sose jön össze Barryvel, csak úgy mint Oliver Laurellel), de a többiek teljesen helyükön vannak. Én kifejezetten bírom Joe és Barry beszélgetéseit.
Mai részben is mikor Iris kiköltözött és Barry meg beköltözött, szerintem poénosak voltak Joeval.

Dominic és Wentworth még mindig jók együtt, és még mindig jól megy nekik a breaking out…

JKJ - 2015. 01. 21. 13:49

Alapvetően jó ez a sorozat, de kezdik elrontani. Amikor egy (vagy kettő) képesség nélküli ellenféllel nem tud megbírkózni a flash, akkor mindig húzom a szám. Ráadásul most már visszatérő is lett captain cold. Az ilyesmi miatt volt ez eddig a leggyengébb rész.

Drunken Whaler - 2015. 01. 21. 18:51

Ez tényleg nagyon gyenge rész volt. A rendőrség lezárja a területet, hogy a rosszfiúk kedvükre bunyózhassanak… Két orvlövészre se lett volna szükség… Ezt jobban is megoldhatták volna.

Iceman - 2015. 01. 21. 20:26

Hiába voltam nagy PB fan de itt valahogy egyikük se adja igazán, még Knepper se. Barry képregényére elsőre nagyon beizgultam aztán utána megtudtam hogy nem az aminek látszik:D

Grace - 2015. 01. 21. 21:49

Ez a rész nem volt egy nagy eresztés, inkább a későbbi C.C.-H.W. páros visszatéréseit alapozták meg vele. Viszont amikor Wells majdnem felállt a tolókocsiból, az tetszett. :)

Stiel - 2015. 01. 22. 01:04

Amikor Caitlin Snow-t becsapdázták, akkor felmerült bennem, hogy nem tűz lesz, hanem valami jeges csapda, ami esetleg csinál is vele valamit. Mókás lett volna. Na majd legközelebb.

Reinhardt - 2015. 01. 22. 09:43

Nagyon rossz volt nezni ezt a szenvedest, hogy valahogy keresztezni kell a sugarakat, mert ket csavot akinek semmi kepessege csak igy tud megallitani a leggyorsabb ember a Foldon (na jo a masodik).
Golyot nekik es kesz.
Ha mar az elso evadban ennyire telik csak az iroktol akkor nem sok jora szamitok…

aky - 2015. 01. 23. 00:34

@Reinhardt, nekem is pontosan ugyanez jutott eszembe, golyót nekik…ott az a sok zsaru, hát rájuk lövök, vagy mitől féltek. Nem tudom minek kell ennyire túlbonyolítani olyan emberekkel, akiknek nincs képességük, “csak” menő fegyvereik…gyengus rész volt.

_Peter - 2015. 01. 23. 10:27

Az hogy a rendőrök nem lőttek még egy dolog, nem ők a főszereplők. Viszont arra mi volt a tudományos magyarázat így a képregényes tudományon belül persze, hogy Flash nem futhat oda Scofieldékhez és kikapja a kezükből a csúzlit fél másodperc alatt? Túl egyszerű lett volna? Akkor írjanak jobb ellenfeleket. És Caitlint miért nem vitték magukkal a párbajra biztosítéknak, ennyire hitték simán legyőzik Flasht?

Lilith - 2015. 01. 23. 12:24

_Peter_
Azért nem vitték biztosítéknak,mert eleve nem az volt a tervük,hogy legyőzik Flasht hanem ,hogy lássa a világ,hogy tényleg léteyik Flash.Nekem legalább is ez jött le ,ha láttad SPOILER az utolsó jelenetnél mikor beszélget Heatwave és Cpt. Cold akkor épp megemlíti, a dolgot OFF

_Peter - 2015. 01. 23. 13:34

Lilith – 2015. 01. 23. 12:24
Említették a végén igen, de a rész közben Cold a társának azt magyarázta amilyen fegyvereik vannak, a rendőrség nem állhat az útjukba. Csak Flash, ezért kell elintézni őt és aztán szabadon rabolhatnak. Hogy a város közepére szervezték a párbajt, hogy lássa mindenki én arra nem is figyeltem. Nem tartottam akkora dolognak a nyilvánosság előtt Flash létezését. Eddig is tucatnyi embert mentett meg, akik elmondták egy “villám” mentette meg őket, a csaj blogolt róla stb. Nem nagyon fejtette ki Cold miért jó neki a nyilvánosság. Talán így akar rájönni a személyazonosságára? De akkor meg miért nem vallatta Caitlint? Mindegy, képregényes sorozaton néha felesleges gondolkozni.

Nero - 2015. 01. 23. 21:25

Nem volt rossz rész bár voltak szemöldök ráncolós pillanatok, azért összességében élveztem. Kifejezetten tetszik Miller alakítása, elég jól hozza C.C.-ot (beteg) és együtt látni Dominicel nagyon fun :) Csak nekem tűnik úgy, mintha Grant elkezdett volna vállasodni?Edzik keményen szerintem, hogy minél jobban nézzen majd ki az új ruhában, amit az évad végére lehetőleg le is cserélnek. Mit gondoltok a Batman utalásról, vagy szerintetek nem az volt? Megállítottam azt a pillanatot ahol nagyjából ki lehet venni mi van borítón és biztos, hogy nem Batman, de kiköpött úgy néz ki és sztm ez egy jel lehet v nem?

schweini - 2015. 01. 23. 21:25

Ez volt az első rész, ahol nagyon zavartak ezek a logikátlan dolgok. A rendőrök kb 100-150 m-re voltak, még komolyabb fegyver sem kellett volna, hogy leszedjék őket.
A rablásos dolog CC-tól csak azért volt, hogy HW vele maradjon, mert őt csak az érdekelte, hogy gazdag és híres legyen (mármint HW-t).
Arra meg számítani lehetett, hogy nem lesz ennyivel elintézve a két a karakter, ha már ilyen színészeket szerződtetek a szerepekre.
Várom már a Reverse Flash újboli felbukkanását. Kicsit sajnálom, hogy a végén nem egy Wells, RF jelenetet kaptunk. Úgy érzem most ezzel a két főgonosszal elleszünk pár hétig. Sajnos nem túl érdekes karakterek számomra.

Iceman - 2015. 01. 24. 12:25

Nero

Nem Batman volt, egy teljesen fuggetlen hos. Talan valami Space Captain vagy valami ilyesmit olvastam. Elsore en is beizgultam de csak direkt szorakozhattak a keszitok:D

chulo - 2015. 01. 24. 19:20

jó volt újra látni a második leggyorsabb embert
az idegesitett csak hogy direkt idiótára lett megcsinálva a sztori
két sima fegyveres volt csak, az most tök mindegy, hogy milyen fegyvereik voltak.
Ahogy fent is irták nyilván leglogikusabb az lett volna, hogy az egyik ház tetejéről leszedi őket egy mesterlövész, de Flashnak is csupán oda kellett volna szaladni, kivenni a kezükből a fegyvert, és futni tovább, a zsaruk megoldották volna, és ő se került volna reflektorfénybe (pláne hogy mit össze balf.szkodott)
oké, a képregényben szkófild biztos valami über nagy ellenfele flashnek, deakkor se szeretem ha csak a dráma és a sztori előremozditása miatt abszolút agyatlanságot csináltatnak a szereplőkkel (és most lehetne mondani, hogy az ő szemszögükből ez volt a jónak tűnő megoldás, de könyörgöm…ott volt a kis csapat fejenként 150-es iq-val, ott volt a tapasztalt zsaru, valaki legalább ötlet szinten felvethette volna a dolgot)

werewere - 2015. 01. 30. 22:44

Iceman: Space Ghost… anno a 80-as/90-es években nagy sláger volt a Cartoon Networkon.

werewere - 2015. 01. 30. 22:47

Egyébként még Grodd és Wells doki kapcsolatára leszek kíváncsi.

kecskebégető - 2015. 01. 31. 15:54

1×10 ez MI VOLT???

SPILER!
(haha)

A két tagot miért nem hedsáttóta swat mesterlövész..
Hihetetleűl elbrmolták ezt a részt .Eddig imádtam de ezt a logikátlan hülyeséget…

DarkEagle - 2015. 02. 03. 03:32

Hmm érdekes rész lesz ez a 12.
Linda Park? Össze akarják mosni az univerzumokat vagy mi?
Nem mint ha nem tetszene jobban ha Barry végül nem Iris-al lesz hanem vele mert irritáló a csaj de Linda, Wally asszonykája. Érdekes érdekes. :D

Iceman - 2015. 02. 04. 11:52

Érthető hogy Wellsből visszavettek kicsit, mostanában sokat megtudtunk róla. Tetszett hogy Barry apja rájött ki is a Flash valamint Linda Parkot alakító színésznőnek is örülök nagyon:D Szerintem Wally már jelen van és lehet nem csak gyerekként/tiniként de ez csak az én teóriám. Groddtól viszont tartok, nem hiszem hogy össze tudnak pakolni egy normális CGI majmot a CW-nél.

_Peter - 2015. 02. 04. 13:23

Caitlin és Barry bulizni mentek summer lovin’ haha. :)

Ha a szokásos túl sok nyálas beszélgetés helyett, mellett több ilyen fun jelenet lenne, lehet nem gondolkoznék a kaszán. Szóval részeg Caitlin FTW!

zolij - 2015. 02. 04. 17:19

azért Caitlin éneklése, uh :)

gabgab - 2015. 02. 04. 22:12

szerencsetlen csajt bezarjak egy 1m2-es kalitkaba, pedig igazabol semmi kulonoset nem csinalt
oke, volt egy kis rablas, de nem embereket tepett szet, vagy hasonlo
lazan rohogve othagyjak bezarva
foleg a csajtol fura
gondolom a volt pasijat -akinek olyan kepessege van, hogy varosokat tudna lerombolni- pedig megprobaljak majd “meggyogyitani”, vagy maguk melle allitani

DarkEagle - 2015. 02. 05. 02:41

Na ja megpróbálják majd de azért a kettő nem ugyan az.
Ezzel kb azt mondod hogy ne zárjunk be minden bűnöst csak akik ölnek. Ergo lopni szabad. :D Ez egyrészt nem fair másrészt még több bűnt szülne mert az emberek akkor nyugodtan rabolhatnának. Sima cellába meg nem zárhatták mert onnan megszökik. Egyébként Ronnie nem rossz csóka és nem is bántott senkit ő is csak áldozat.

No de egyébként egyetértek _Peter-rel. Mondjuk én nem gondolkodom a kaszán de állati jó rész volt. A töltelék cuccokon kívül ilyennel is megspékelhetnék. Csak most kicsit félek mert Barry és Caitlin közt mintha lenne valami kibontakozóban csak egyelőre egyirányú a dolog. És hát Linda Park miatt le is zárták pedig én azért megnéztem volna őket is együtt mert aranyosak. Csak hát jövőhéten jön Ronnie is.

Azért azt meg kell hagyni Barry nem szarozik gyorsan levetkőztette Caitlint. :D Amúgy tényleg egész jó hangja van a csávókámnak.

@Iceman:

Kíváncsi vagyok mit kezdenek Lindával mert ő simán helyettesítheti Iris-t ha összemossák az univerzumokat. Wally egyébként érdekes eset mert ő Barry unokaöccse. Viszont fura mert ugye Wally, Prof Zoom is ami ugye tudjuk már hogy ki. Szóval ha jönnek itt az emberkék a jövőből az még érdekessé teheti. :D És lehet hogy nem csak egy Reverse Flash van mert Prof Zoom az meg más is lehet. De akkor megint érdekes mert Iris Prof Zoom nagynénje. :D Szóval a végén még kiderül hogy Wells nem is rossz. :P

_Peter - 2015. 02. 05. 10:31

“szerencsetlen csajt bezarjak egy 1m2-es kalitkaba, pedig igazabol semmi kulonoset nem csinalt”

Na ja, mi lesz ha megtelik a szuperbörtön és összefognak az “elítéltek”? És Barry mindennap pizzafutárkodik nekik? (futár érted, haha)

Érdekes 1-2 amerikai cikknél hány panaszkodós komment van, hogy mennyire out of character volt ez a részeges este tőlük.
Hát nekem pont emiatt tetszett végre ez a rész, Caitlin teljesen ellopta a show-t:

“Peek-a-boo! Come on. Can’t I name one?”

“Barry come on, oh look at him he is so fast! Oh shhh!”

“Vodka and superspeed not a good combination.”

“There you go again, saving me from that evil dress! Did you sneak a peek? At my goods? (ahogy ezt előadta kész voltam)

(I wouldn’t be much of a hero if I did.)
Yeah, but it’s okay if you peeked a little. You deserve a peek for all the good stuff you do.”

Szerintem inkább ilyenek legyenek, mint a szokásos Iris lelkizés, aztán lelkizés Joe-val Iris-ról és az apjáról, aztán a doki és az apja is levonják a tanulságot, közben a heti ügy kapcsán is egy kis dráma. 40 percből túl sokat elvesznek ezek.

Iceman - 2015. 02. 05. 11:57

@DarkEagle
Elég vicces hogy az Arrowban az Oliver-Laurel itt meg a Barry-Iris páros nem működik, pont akikkel “kellene” lenniük:D
Ez az egész speedster szál meg végeláthatatlan elmélkedés amíg ki nem derül mit terveztek az írók:D Ugye elvileg két Reverse Flashnek kéne lennie a múltban is, de Wells nem úgy tűnik mintha aggódna a másik miatt…aztán ott a másik piros ruhás aki megmentette a kicsi Barryt és szerintem ő Wally volt. Ugye Barry mindenképp eltűnik a jövőben és nem feltétlenül azért mert ő utazott vissza a múltba. Szerintem Wally volt hogy jobban felkészítse Barryt, tehát Wells dokit gondolom Wallynak JELENLEG:D Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a végkifejlet.

mro26 - 2015. 02. 05. 12:15

Iceman:

Wells nem lehet Wally, akkor más bőrszín árnyalatban kéne virítania ;)

Amúgy nem gondoltam volna hogy

SPOILER

behozzák Gorilla Grodd-ot ennyire, korábban arról volt szó hogy csak apró utalások lesznek a fanok kedvéért easter egg-nek a sorozatba

SPOILER VÉGE

de örülök hogy mégis.

Iceman - 2015. 02. 05. 13:51

Iris se néger eredetileg…ennyit változtathatnának Wally karakteren is:) Egyébként Wally vörös hajú volt és ennyi, bőrszíne ugyanaz volt mint Wellsnek nem?

mro26 - 2015. 02. 05. 16:15

Ez az hogy eredetileg nem néger, de ebben a sorozatban igen és mivel rokonságban áll Wally-vel ezért neki is négernek kéne lenni, de ha jól megnézed Wells egy árnyalattal sem sötétebb a többi karakternél ;)

Meg egy kis érdekesség: ebben a sorozatban Barry karaterét a képregénybeli Barry és Wally karakterének keveréke, mivel a képregényekben is a mostani részben a Malese Jow által megformált csajszi a képregényekben Wally-val került közelebbi kapcsolatba itt meg most Barry-vel (úgy néz ki legalábbi).

DarkEagle - 2015. 02. 05. 17:29

Na igen amiket írtok az úgy van. Ezért sem örültem amikor megtudtam hogy Irist egy néger játssza. És itt most nem rasszizmusról van szó hanem elvekről hogy alap dolgokat ne változtassunk meg mert később megszívhatjuk miatta. Pláne ha a színésznő még távolról sem tehetséges. :D
Mert hát most őszintén a csaj eddig nem mutatott fel semmit. Pedig a társai sem Oscar díjas színészek mégis élvezet őket nézni. Pláne azoknál a részeknél amiket _Peter idézett ott én is meghaltam a röhögéstől. :D

Viszont azt élvezettel néztem ahogy Iris belefulladt a féltékenységbe mikor meglátta Barry-t a másik csajjal. :D
azért ez is milyen röhejes. Ő le se szarja Barry-t de elvárja kb hogy nője azért ne legyen. Tipikus nő ez is.
Remélem hogy tényleg összemossák az univerzumot kicsit mert az Arrow-ban előbb nyelem le Oliver/Laurel párosítását mint itt Barryt és Iris-t. :D

akkor már inkább legyen együtt Caitlinnel mert ők ketten aranyosak együtt de Irist soha. :D Vagy vegyenek fel a helyére normális színésznőt. Mert hát őt még az Arrow-ból Laurel is simán veri tehetségben. ^^’

mro26 - 2015. 02. 05. 19:44

Igen igen, én is “észrevettem” hogy manapság egyre népszerűbb sorozatokban/filmekben hogy egy alapból fehér bőrű karakterből feketét csinálnak csak pár példa:
Flash – Iris
Fantastic Four reboot – Johnny
James Bond – Felix, Moneypenny
Daredevil – Kingpin (Vezér)
Suicide Squad – Deadshot

nekem sincs bajom a fekete/néger emberekkel, de nagyon erőltetik ezt a lecseréljük fehéreket feketékre.
Ugyan úgy felháborodnék ha mondjuk Pengét fehér ember játszaná…

jessm - 2015. 02. 08. 10:28

Mióta nézem a a flasht azóta most elöször jutott eszembe , hogy Dustin benne volt a Gleeben. Amikor mondta, hogy nem zseret énekelni , akkor azt hittem, hogy ő is rossz lesz mint Caitlin XD

Amugy Caitlin aranyos volt az egész részben, és vetkezős jelenet LOL. Amugy BArry új csaja is jó fejnek tünik, remélem egy pár részig látjuk.

Iris és Barry remélem soha nem jönnek össze, maradjon Eddievel. Valahogy nem tudom meg kedvelni a karaktert , nem tudom miért, egyszerüen nem megy.

Slorem - 2015. 02. 10. 09:44

1×12
Ebben a részben a metahumán csaj képessége idegesített fel engem nagyon. Az első és az utolsó 5-5 percében fontos volt, hogy csak olyan helyre tud teleportálni, amit lát. A közte lévő 20-25 percben meg nem… (Például a pénzszállítóba is csak úgy beteleportál, meg ugye onnan ki…)
De ettől eltekintve tetszett a rész. Leginkább azok miatt, amit fentebb mások is említettek.

Lilith - 2015. 02. 11. 03:57

Azért az a rész se volt rossz (1×13)
Bár Ronnies-szálat a végén nem igazán értettem,ez kicsit felidegesített.De ettől eltekitnve a randik,Barry ügyetlenkedése és Iris kakikeverése tetszett. :)

Capri - 2015. 02. 11. 22:33

A heti rész nagyon jó lett.

A nyomozás során a régi gyilkosság ügyében a legmagasabb technikai műszerrel/kütyüvel megoldják, igen érdekes lett. Ötletes megoldás. tuti, hogy van még benne 1-2 érdekes csavar.

Stiel - 2015. 02. 11. 22:55

Ez szerintem tök jó epizód volt. A kettős személyiséges Tom Cruise hasonmás pofa egész jól sikerült. Nem baj, hogy nem volt a szó szoros értelmében vett heti gonosz. És hát Firestorm lesz jövő héten is.

Nikki - 2015. 02. 12. 14:41

Az e heti rész megint nagyon jó volt. Ezt főként a humornak köszönheti, ami inkább a rész elején volt domináns, de amúgy ha az összképet nézzük újfent szórakoztató epizódot kaptunk. Plusz haladtunk Ronnie-val és Barry anyjának halálának ügyében is. Ez össze volt rakva. Light ide vagy oda, heti legjobb szórakozás.

DarkEagle - 2015. 02. 12. 18:31

Én annak örülök a legjobban hogy Iris végre le van szarva. :D Az volt a rész fénypontja ahogy láttam sóvárogni és szenvedni hogy Barry-t már nem érdekli. :D
Azért milyen undorítóak már az ilyen nők és sajnos egyre több ilyen van a valóságban is hogy van pasijuk de tartanának egy másikat mellé mert azt is “szeretik”.
Akasztanám az összes ilyen nőt. Elküldte Barry-t a csába legyen boldog a zsaruval azt csókolom. Barry nagyon jó páros Lindával, szórakoztatóak. Iris csak egy depressziós ribi. Röhej már az is hogy azt hitte azért vették fel mert olyan jó újságíró mikor semmi tapasztalata nincs. :D Nem egy Lois Lane nem is értem mit gondolt. XD

A jövőheti rész érdekes lesz az tuti.

schweini - 2015. 02. 14. 12:23

Jó rész volt. Vicces volt nézni, ahogy Barry próbálja élni az életét, de mindenki hívogatja, hogy mentsen meg valakit. Kíváncsi leszek meddig lesz bent a hölgy és lesz-e valami fontosabb szerepe.
Cisco pedig lefuttathatná a rendőrség tagjai között is azt a keresést. :)
Amúgy tippre szerintem nem halt meg Ronnie/Stein/Firestorm.

DVM - 2015. 02. 15. 11:37

Megnéztem a pilotot, a bájosan gagyi jelleg mellett viszont előre láttam, hogy itt ilyen friendzone-os szenvedés lesz a mellékszál, szóval hagytam is. Most beleolvastam a kommentekbe, és látom, hogy tényleg.:D Nem vesztettem semmit.

bobi64 - 2015. 02. 17. 22:57

Ez olyan kis tini szuperhősös izé, de vicces és szórakoztató. Gondolom a második évadra úgy belekeverednek az alkotók, hogy senki nem fog érteni belőle semmit és bukik az egész.

Iceman - 2015. 02. 18. 12:12

Szerintem az évadzáróban Barry meg fogja változtatni a múltat és egy alternatív univerzumba fog játszódni a második évad bár ez így elég necces lenne az Arrow miatt. Grodd behozását viszont továbbra is hibának tartom. Nagyon szarul néz ki pedig még csak sötétben mutatta meg magát, egyszerűen túlvállalták magukat ezzel a CGI majommal.

Disman - 2015. 02. 18. 20:20

Fasza kis rész volt, szerencsére jó irányba tart a sorozat. Az első pár résznél húztam a számat, de jól tettem hogy kitartottam.

Nero - 2015. 02. 19. 19:15

Szerintem Grodd sorozathoz képest nem volt rossza. Nyilván egy rész ilyen rész költségvetése nem teszi lehetővé, h Groddal komolyabban is foglalkozzanak, de azért szerintem ahhoz képest nézhető volt teljesen, mondom ezt úgy h én maximálisan meg vagyok elégedve az eddig látott CGI-val. Az évadzáróban majd biztos többet költenek rá, én nem aggódok, bár talán egy picit a majom karaktere és megvalósítása kilóg az eddig látottakból. Egyenlőre tetszik, imádom a sorozatot és bizakodó vagyok és azt is remélem h azt is megcsavarják h Wells nem RF/PZ, nem neki kellene lennie, remélem így is lesz. Ettől függetlenül tetszik a karakter és jól áll Tom Cavanaghnak a szerep.

m76 - 2015. 02. 20. 11:00

A rész végén sikerült bemutatni a cw-n ténylegesen mennyire is értenek a drámázáshoz, ami általában csupán a sorozataik 90%-át teszik ki.
barry és joe elmennek a tetthelyre és joe teljesen casual módon megmutatja, hogy: “nézd barry, meglepetés. Itt egy hologram arról ahogyan az eltorzult arccal üvöltő anyádat meggyilkolják, nem tök jó?” erre barry: “ok, jé mom”
Nincs elég facepalm a világon….

LaCRossE - 2015. 02. 20. 14:41

Hát, a következő rész előzetese nagyon érdekes dolgokat fest fel a jövőre nézve.

SG - 2015. 02. 22. 11:00

SPOILER

Na lehet, hogy hülyeség, de van egy elméletem. Szerintem Dr. Wells=Barry. Van köztük némi hasonlóság kinézetre, illetve 20 évnyi tapasztalatkülönbség. Barry a jövőből visszautazott a múltba, hogy megmentse az anyját, ezt a dolgot elbukta, ám valószínű, hogy legyőzte a múltban Reverse Flasht (és innen van meg neki a sárga ruha, amivel Barryt tudja ösztökélni/terrorizálni, hogy fejlődjön), azonban így a múltban ragadt. Értelemszerű lenne, hogyha már így történt, akkor megpróbálja magát jobban kiképezni, hogy az anyját is meg tudja menteni létrehozva majd egy párhuzamos idősíkot (a 2. évadot?). A kérdés továbbra is az, hogy ki a másik speedster azaz az igazi Reverse Flash, aki múltkor betört Dr. Wellshez?
Aki ismeri a képregényt lehet, hogy jobban tudja a megoldást, én a magam részéről csak sötétben tapogatózom :)

torjack - 2015. 02. 22. 17:18

A Wells=Barry dologgal annyi a fő gondom, hogy Barry karakteréhez nem igazán passzol a gyilkolászás. A dokinak meg a képességei révén tippre megvan az a trükkje, hogy kettőt láttasson magából.

Nish - 2015. 02. 22. 17:45

spoiler SPOILER—-aki betört hozzá az nem a régebbi kis “kedvenc” volt?

Capri - 2015. 02. 22. 17:55

Hartley volt az, aki betört hozzá.

schweini - 2015. 02. 22. 18:32

SG – Ezt már láttam korábban máshol is, és szerintem is van benne ráció. Nekem van egy tippem az igazi RF-re a képregényekből kiindulva. Ha úgy lenne, ahogy gondolom, akkor az több dolgot is megmagyarázna. Legalábbis ha a képregények cselekményét veszem alapul és hogy mi fog történni még később.
Amúgy igen, nem RF tört be Wells-hez, viszont már láttuk kettőjüket egy helyen ugyanakkor.

Visszatérve a Barry=Wells teóriára:
TALÁN SPOILER LEHET!
Az ugye biztos, hogy Barry már egyszer elbukott a múltban, hogy megmentse az édesanyját.
Nagy valószínűség szerint vagy azon az estén, vagy később azonban legyőzte a RF-t, megszerezve a ruháját.
Nem tisztázott körülmények miatt Dr. Wells (Barry) ottragadt a 20 évvel ezelőtti múltban. Arra tippelek, hogy talán a RF elleni harcban megsérült és nem tudta elérni azt a sebességet, ami kell az időutazáshoz.
Aztán ott van a részecskegyorsító robbanása, amiről már előre tudta hogy kockázatos, de nem állította le.
Lehetséges, hogy direkt idézte elő a robbanást annak érdekében, hogy Barry ebben az idősíkban is Flashé váljon, így legyen még egy esélye az édesanyja megmentésére.
Tudom, hogy nem túl biztos lábakon állnak ezek a dolgok, de szerintem mindegyikben van valami.
OFF!

Sajnos most várnunk kell az új részekre nem is keveset. :(

Sunsky - 2015. 02. 22. 20:54

SPOILER

Bár nem ismerem a képregényt, és minden jel arra utal, hogy Wells gonosz, az túl egyszerű lenne. Igazából csak veszélyes embereket ölt meg, olyanokat akik később bánthatták Barry-t, de még ezek a gyilkosságok is semmisek lesznek az alternatív világban (a részecskegyorsító felrobbanásával együtt), ha sikerül megmenteni az anyját és létrehozni egy másik idősíkot.

Az, hogy Barry nem gyilkolászik az csak egy dolog, van közöttük jó pár évnyi különbség, ki tudja, hogy hányszor próbálta megmenteni az anyját már sikertelenül, lehet kezd belefáradni az egészbe és eltávolítani (megölni) azokat az embereket, akik az előző esetben nehezítették a dolgát.

Egyébként nekem is az utolsó részben tűnt fel, hogy hasonlítanak egymásra külsőre és tudásra is, csak ugye Wells az érettebb nyilván. Szóval szerintem sem hülyeség, hogy Wells lenne Barry.

schweini - 2015. 02. 22. 21:40

Az, hogy Barry miért nem gyilkos hajlamú (még), annak szerintem mindenképp egyértelmű, aki ismeri a képregényeket.

Drunken Whaler - 2015. 02. 23. 20:38

Nekem azért sántít ez az elmélet, mert nem tudta Oliverről, hogy ő az Arrow, míg Barry akkor már igen. Persze később kitalálta, ami lehet színjáték is.

zagloba - 2015. 02. 24. 01:52

schweini
“Nem tisztázott körülmények miatt Dr. Wells (Barry) ottragadt a 20 évvel ezelőtti múltban.”

Nem rossz eszmefuttatás, talán még az első rész /vagy második/ végén volt, hogy Wells megnézte a jövőbeli újságot Gideonnal, és ott az szerepelt a főcímben, hogy Flash eltűnt a krízishelyzetben. És amikor olvasta, elégedett arcot vágott.
Lehet, hogy az volt az a – nem ismert – esemény, ami miatt a múltban ragadt.

Mindenesetre ügyesen alakítják az eseményeket!
Várós!

Slorem - 2015. 03. 04. 12:00

SPOILER?

Wells = Barry témában:
Arról szerintem megfeledkeztetek, hogy Cisco Wells vérével vetette össze először a Barry-ék házában talált mintát. Ami ugye nem egyezett, és utána derült ki, hogy az idősebb Barry-é.
Ha az öreg Barry Wells, akkor szerintem a vizsgálat máshogy alakult volna. De persze mondhatjuk azt, hogy nem Wells vére van az “adatbázisban” vagy akárhol, ahol a vizsgálatot elvégezte Cisco. De szerintem már kezd túl sok elnni a “HA”, vagyis a feltételezés. :)

schweini - 2015. 03. 04. 20:32

Minden sztereotípia feltételezéseken alapul. :)
Amúgy igen, ezt kihagytam az egyenletből, na majd meglássuk, talán az évad végére többet tudunk majd. (Szerintem nem.)

m76 - 2015. 03. 06. 23:12

Slorem: az adatbázisban szereplő adatokból arra is rá kellett volna jönnie hogy Wells is superhuman ha nem lenne hamisítva :D

lumoss - 2015. 03. 08. 20:07

Az biztos, hogy van valami csavar a dologban. Remélem az évad végére kiderül. Szerintem Dr. Wells direkt indította be a részecskegyorsító, mert tudta, hogy mi lesz.

lumoss - 2015. 03. 17. 09:04

Vigyázat! SPOILERES trailer mi várható az évad végében:
https://www.youtube.com/watch?v=qAQn7duY7SM

Srodack - 2015. 03. 18. 08:19

Kis SPOILER, meg nem is.

Wells világosan elmondja, hogy miért is jött vissza, akik meg azon tanakodnak, hogy miért ragadt itt vagy miért védi Barry-t annak néhány résszel ezelőtt Gideon megadja a választ, amikor Wells ráteszi a ruhára a tachion kütyüt, Gideon mondja, hogy nincs elég kakaó benne, Barry azért kell neki, hogy meglegyen a kraft, amivel vissza tud rohanni a saját idejébe. Ezért volt nagyon kíváncsi a sorozat elején megjelent képességvámpírra, aki elszívja Barry erejét.
Mondjuk vannak inkonzisztens dolgok a sorozatban, pl Barry sebessége, mert amikor a stadionban elnáspángolják, akkor sír, hogy nem elég gyors, erre a mostani részben gyorsabban kiugrik a kocsiból, mint belecsap a villám, ami, ha jól emlékszem a fizika c. tárgyra, akkor ugyebár fénysebességgel halad.

marancs - 2015. 03. 18. 08:51

SPOILER:

Úgy néz ki megvolt az időutazás is a végén :)
Kíváncsi vagyok, hogy Cisco túléli ezt az idősíkot, vagy Wells ismét megöli?

Nagyon jó rész volt!!

Iceman - 2015. 03. 18. 11:06

Végre lehullt a lepel Wellsről, igaz senki se tud róla továbbra se. Joe sérülésénél már éreztem hogy lesz itt valami csavar, kíváncsi vagyok a folytatásra. Na meg arra is hogy ebből az időutazásból észlelt-e valamit Wells.

zolij - 2015. 03. 18. 10:46

Srodack: rosszul emlékszel, a villám nem fénysebességgel terjed (a villám által keltett fény terjed fénysebességgel, de ennek semmi köze hozzá az elektromos ívhez). Két adatot találtam, az egyik 180 km/h, a másik ~100000 km/h, de még ez utóbbi is a harmada csak a fénysebességnek.

zolij - 2015. 03. 18. 13:43

fogadjunk hogy az új idősíkban Iris nem fogja egyelőre megtudni, hogy Barry a Flash.

Disman - 2015. 03. 18. 13:52

Irisen kívűl nagyon jó rész volt

piszkosfred - 2015. 03. 18. 14:31

Ez eleg eros resz volt. De ha az idoutazasos storyval most elerik, hogy tovabbra sem tud senki semmit, akkor cancel lesz :)

JKJ - 2015. 03. 18. 14:57

Nem értem mit panaszkodik itt mindenki. Rettentő jó rész volt, de nem életszerű, hogy ekkora változás legyen egy sorozatban. Én végig izgultam, mert nincs semmi ismeretem a Flash univerzumból. A mai tucatsorozatok között azért ez még mindig a legjobbak között van, nem?

superpityu - 2015. 03. 18. 15:08

az a jó az időutazásban most, mert így megmentették Cisco-t, és gyanítom, hogy Joe is meghalt volna, arról nem is beszélve, hogy caitlin sem húzta volna már sokáig, hogy sejtette wells titkát.
inkább most fellépő kliséktől félek, főleg a barry-iris vonalon. a telefonhívásnál caitlin megjegyezte, hogy wells-ről szeretne beszélni, persze most megint nem tudnak semmit, de indulásnak jó lesz.

Iceman - 2015. 03. 18. 16:32

Azon gondolkoztam hogy Wells papíron a 25. századból származik, itt említette is Cisconak hogy számára már évszázadok óta halott. Na most Barry nyilván nem élhetett addig de még Wally se hogy Wellsel együtt térjen vissza a gyilkosságig. Ráadásul Wells nagyon rá volt izgulva arra a 2024-es dátumra mikor Barry eltűnik. Lehet hogy előbb 2024-be ment vissza és ott szedte fel Barryt? Az a szép ebben az időutazós dologban hogy végtelenítve lehet róla elmélkedni:DD

kamcore - 2015. 03. 18. 17:00

Nem értem ezt a nagy Iris utálatot, meg fanyalgást, nem tartom elviselhetetlen tényezőnek, csak kicsit volt hülyeség tőle ez a nagy cockblockolás, de amikor rávilágítanak neki egyből leesett, hogy mit kéne tennie. Tipikus csaj, kb. tesóm is ilyen retardált síkban mozog pasik terén.
Cisco-“Wells” rész hatalmas volt, amikor tudta cisco, hogy jön a vég, és azok a könnyek, áh hatalmas volt.
WeatherWizardot nem bírom, badass meg minden de nekem hanyagolható karakter.
Kíváncsi vagyok ezzel az idősíkkal mi lesz, plusz mennyire szarnak bele újabb tényezők a a levesbe.

LoGi - 2015. 03. 18. 17:49

a rész utolsó 10 percéhez kb egy szót akarok csak mondani: nerdgasm :D
also RIP Cisco :(

LoGi - 2015. 03. 18. 17:51

ja igen, most jöttem csak rá, hogy milyen következménye van a rész utolsó percének, időben visszamentünk, minden alakulhat másképpen még, Cisco is.

LoGi - 2015. 03. 18. 17:53

Srodack: na igen, a villámnál gyorsabb Barry részen én is kiakadtam sajna picit :D Ezt el kell nézni a sorozatnak sajna.

energy - 2015. 03. 18. 18:04

Spoiler!!!

Olyan sok minden történt ebben a részben, hogy visszaforgatták az időt!!!! A szemetek!

LoGi - 2015. 03. 18. 18:07

Szóval wiki szerint a villám elektromos ív sebessége csak olyan 180 km/s, ami jóval kevesebb a 300 000 km/s-nél, nincs mit elnézni a sorozatnak :D
Bocsi a hsz spamért, bár csak lenne egy szerkesztési funkció ^^

pluhi - 2015. 03. 18. 19:16

Abban a jelenetben nem az volt a baromság, hanem a villám behatolása a kocsiba, nameg a robbanás.
Amúgy faszán beindult a story, kár, hogy orbitális reset lesz ebből.

kiscetlin - 2015. 03. 18. 19:53

Biztos hogy életben fog maradni Cisco, mivel benne van abban az előzetesben hogy beszélgetni fog még laurel

LaCRossE - 2015. 03. 18. 20:32

Amúgy tök mindegy, merre haladt eddig a sztori, illetve hogy Barry nem tudott Wellsről, Cisco sztorija már akkor sem abba az irányba fog haladni, mert Barry rögtön megy elújságolni a csapatnak, hogy visszautazott az időben.

Sunsky - 2015. 03. 18. 21:57

Mi van? Csak nekem jött le ebből a részből az, hogy Eddie valójában Reverse Flash (Wells) és valójában Iris miatt üldözi Barry-t?

Vagy totál félreértettem?
Oké, hogy elejtett egy mondatot, hogy számára évszázadok óta halott, de mivel időutazásról van szó, ennek 1000 oka lehet. “Nevezzük őt távoli rokonnak”. Nekem ez egyértelmű célzás magára, de lehet tévedek… :)

DarkEagle - 2015. 03. 19. 00:34

Nem értem minek vagytok ráizgulva ennyire a kocsi villám akcióra. :D Nem véletlen hívják VILLÁM-nak Barry-t. xD Jelentkezzen az aki látott már kocsiba csapódó villámot BELÜLRŐL! Na az ugathat hogy szar volt a jelenet. :D Nagy fizikus banda. Hang gyorsabb mint a kép ezért tudott meglógni Barry. Mit nem lehet ezen érteni. Ezen kiakadtok de azon nem hogy visszautazott az időbe 1 napot. :D Melyik valószínűbb? Meglógni a villám elől vagy idő utazni pláne így hogy elég kezdő még Barry. Egyébként rohadt jó rész volt. Egyedül Iris nem kéne igazából ha Linda és Iris -mármint a két színésznő – cserélne szerepet akkor nem lenne semmi gond. Linda és Barry közt fényévekkel több a kémia mint Iris és Barry közt. Ez pont olyan mint Smallvilleben volt anno Clark és Lana közt. Ott sem volt semmi kémia aztán jött Lois és bumm. :D

Egyébként a “most akkor ki Wells és honnan jött és mi köze Eddie-hez” találgatóknak íme egy családfa. Igen érdekes és ha eléggé spoileres szóval csak saját felelősségre nézzétek meg.

http://dc.wikia.com/wiki/Allen_Family

De igazából spoiler mentesen annyit el lehet mondani hogy Wells valószínűleg Eddig ükunokája és Bart féle Flash az ellensége.

katyvaszlipp - 2015. 03. 19. 00:53

Most akkor miért is akarja megölni Wells (vagy mostmár nem tudom ki) Barryt? Mert ez nekem azért nem tiszta.

smokebu - 2015. 03. 19. 09:23

@katyvaszlipp: Az csak egy végkifejlet. A jövőben már összeakadtak párszor Barryvel és arra jutott, hogy a legjobb, az ha megöli. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy melyik találkozásuk miatt jutott erre a döntésre.

Isaac76 - 2015. 03. 19. 09:42

…csak egy kis érdekesség a DC univerzumban:

– Crixus = Deathstroke
– Naevia = Amanda Waller
– Ashur = Captain Boomerang
és most Spartacus 2.0 = Weather Wizard ;)

Stiel - 2015. 03. 23. 16:45

Isaac: és akkor már őt se felejtsük ki:

– Mira = Nyssa al Ghul

szipi szuper - 2015. 03. 23. 18:35

most akkor kettő flesh van a jelenben? mert visszament az időban.

Iceman - 2015. 03. 25. 09:59

Amennyire imádtam a Prison Breaket itt annyira irritál a két szereplő. Nekem valahogy túl képregényesen bugyuták. Tetszett az a pár utalás amit Wells tett, pl Nora megmentésével kapcsolatban. Utolsó jelenetnek viszont jobban ütött volna ha Wells megnézi a jövőt és az megváltozott volna. Egy nap alatt túl sok mindenbe nyúltak bele amibe nem szabadott volna.

wondorog - 2015. 03. 25. 15:58

Captain Cold/Heatwave páros már nekem is sok, kicsit olyan, mint Arrowban a Vertigo túl sokszor húzzák elő, és nem elég meggyőzőek. Kicsit ezért is félek a spin-off miatt, nem tudom hogy fogják őket érdekessé tenni.

zolij - 2015. 03. 25. 17:13

Wells feltűnően aggódik az idővonal érintettsége miatt, szerintem azért utazott a múltba, hogy megállítsa Flash-t, mielőtt az megváltoztathatná a múltat.

b - 2015. 03. 25. 17:15

hát ez valami rémes rész volt

SPOILER

pozitívumok:
-weather wizarddal nem sz@rozott barry, a jövő ismeretében elkapta 1 perc alatt
-végre elkezdett gyanakodni dr. Wellsre

a 42 vagy hány percből ez –2– jó, a többi viszont pocsék volt. nem fogom kaszálni, mert érdekel mi lesz, de azért mégis…az íróknak kijár a fkorbács

Irison már meg sem lehet lepődni, a várható volt tőle ez a “már nem jár más csajjal, így nem is érdekel” húzás, hadd nőjjön a hülye p…a összkép.

Szkófild és Link újbóli előkaparása sejthető volt, bár hogy erre a részre, azt nem vártam. Hogy minek kell ezeknek a lángszórós meg a hideg pisztoly… nemá h csak ezzel lennének janik, rövid a hatótávolsága és “területre sebez”.

az arany puska meg valami vicc. most akkor arannynal működik? mert akkor rohadt drága egy lövés. vagy arannyá változtat? mert akkor meg felesleges rabolni vele. az egész mintha valami paródia lett volna.

Miller és Purcell valami eszméletlen nagy ripacs volt, fájt hallgatni őket…

m76 - 2015. 03. 25. 17:31

Most akkor tényleg aranylövő kéziágyúval jártak pénzt rabolni? wtf?

LoGi - 2015. 03. 25. 17:49

lame magyarázat: Cold és a testvére az adrenalin rushért csinálja, a tüzes csávó (most sem a karakter neve, a színész neve, vagy a prison breakes karakter neve nem jut eszembe :D) meg azért, mert erőszakoskodhat.

amúgy mint többieknek is, nekem se szimpatikus ez a duó, nem tudom a “ripacskodásukat” kicsit is komolyan venni akár. igazán csinálhatnák az ő szálaikat jobban.

ellenben Dr.Wells és Reverse Flash jöhet minden mennyiségben, az ő karaktere mennyivel jobb már legyőzendő gonosznak. kár hogy csak lassan haladnak ezzel a szállal. annyira lassan, hogy simán elképzelhető, hogy a fináléban se tesznek túl nagy lépést előre. alighanem ki fog derülni már mindenki fontosnak Dr. Wells titka, de sztem valami módon simán előfordulhat, hogy állandó szereplő marad. kérdés, hogy hogyan.

David R. Blake - 2015. 03. 25. 19:06

@LoGi: “Cold és a testvére az adrenalin rushért csinálja, a tüzes csávó”
Pontosan, ezt Cold is bevallotta Barry-nek amikor az erdőben beszéltek. Heatwave meg a tipikus nagy, buta henchman, őt könnyen tudják manipulálni a testvérek, hogy azt csinálja, amit mondanak.

Maguk a karakterek meg direkt vannak ilyen over-the-top módon megírva, gondolom ezzel is rájátszva a képregényes jelzőre. Látom sokaknak nem jönnek be, én speciel bírom a gimmick-jeiket, meg az állandó szóvicceiket az általuk használt elemekkel.

Amúgy végül is nem volt rossz ez a 16. rész, de azért a végén ahogy Caitlin kimagyarázta Barry szerelmi vallomását Irisék előtt az szerintem kifejezetten gagyi volt! Még hogy ha a Barryt ölelgető, meg érte aggódó Eddie kifejezetten viccesen is nézett ki! :D

Ezen kívül Lisa Snart-nál se tetszett, hogy akkor most végül ő is csak azért lesz Golden Glider, mert folyékony aranyat lövő puskája van.

Amúgy viszont kb. csak ennyi bajom volt a résszel és többségében tetszett.
Érdekes fordulat volt, hogy Cold megtudta a Flash kilétét, és az alkujuk is tetszett. Bár kíváncsi vagyok, hogy egy olyan forrófejű (pun absolutely intended! :D ) partnerrel, mint Heatwave mennyire fogja tudni tartani majd magát hozzá, már ha akarja egyáltalán.
És végre hivatalosan is elhangzott az ő kis bűnbandájuk neve is.

Ezen kívül Barry gyanúja is el lett ültetve Wells irányába, szóval veszteni nem vesztettünk semmit az időutazással sem.

yooha - 2015. 03. 25. 20:43

De miert nem volt 2 Barry amikor visszajott?

zagloba - 2015. 03. 26. 03:13

yooha
Bizony! Ez érdekel engem is!

Isaac76 - 2015. 03. 26. 09:13

Igen Stiel köszönöm ,őt kifelejtettem ,pedig határozottan “szerethető” karakter ;)

Sunsky - 2015. 03. 26. 18:17

Először én is gondolkodtam ezen a két Barry-s dolgon, de mivel ugyanoda ment vissza, ahol futott így annyira nem logikátlan. Ugyanis van valami szabály, hogy egyazon tárgy nem lehet térben és időben ugyanazon a helyen, így nyilván a másik Barry eltűnt. Vagy csak simán létrehozott egy alternatív idővonalat.

Valószínű mikor visszatért a kicsi Barryhez mikor az anyját megölték, akkor nem ugyanarra a helyre tért vissza, így nem okozott zavart a tér-időben.

Aztán lehet, hogy ez csak belemagyarázás, de nekem így logikus.

yooha - 2015. 03. 26. 21:16

A Dokiból is 2 volt 55-ben meg minden. Ez alapvető időutazós jelenség :)
Vagy csak a tudata ugrott vissza?

Jófiú - 2015. 03. 27. 00:25

A riporter halálát szóba sem hozzátok? Amikor Reverse Flash rátámad, és a riporter a falhoz kúszik, utána lehet látni, hogy a Reverse átnyúl a testén :D Kérdem én, hogy került a háta mögé, ha ott egy fal volt közvetlenül? Valaki válaszolja már meg ezt nekem, köszönöm:)
Bár lehet ez csak egy baki volt, de ez nagyon feltűnő volt.

Lorien - 2015. 03. 27. 02:14

Jófiú: Gondolom neki már megvan az a képessége, hogy átvibrálja magát a falon ehhez már magasabb fokon kell lennie a képességének. Ha van időd és érdekel a téma, nézz egy kis animációs Igazság Ligáját, és meglátod. :)

lumoss - 2015. 03. 27. 13:10

Nekem kicsit unalmas Cold és a testvére. Már sokadszorra térnek vissza. Amúgy jó volt a rész.

Ati7 - 2015. 03. 28. 08:49

A 2 Barry-s dologhoz hozzászólva: Szerintem is az lesz amit Sunsky is írt feljebb. A másik Barry egyszerűen eltűnt abban a pillanatban, amikor egymás mellett futottak, tehát térben és időben egy helyen voltak. Kettő azért nem lehet belőlük ezen a síkon, mert Barry az időben ment vissza, nem pedig dimenziót ugrott egy alternatív valóságba. Aztán a fene tudja, mert ahány sorozat ill. film van, annyi variációja van az időutazásnak és hatásainak. Reverse Flash pedig képes átnyúlni a szilárd tárgyakon. A winchestert is úgy nyírja ki, hogy belenyúl a gépbe.

Yooha - 2015. 03. 28. 09:32

Oké, hát akkor itt így működik az időutazás és kész. Nem mintha bárki is tudná, hogy működik a valóságban. Vagy egyáltalán lenne a valóságban. :)

Sunsky: ” van valami szabály, hogy egyazon tárgy nem lehet térben és időben ugyanazon a helyen”
Nincs ilyen szabály :) Ezt az időzsaruban találták ki, hogy legyen egy plot device a sztoriban, ti. hogy valaki nem érhet hozzá saját magához. De ha hozzáér valami valamihez, akkor nem _ugyanott_ van, hanem mellette. Szóval ez hülyeség.

chulo - 2015. 03. 28. 16:58

jó volt, tetszett, hogy “ne b.uzgerálj az idővel mert még nagyobb galibát csinálsz”
próbálom elkerülgetni a képregényes spoilereket, így jó agyalgatni azon, hogy a doki mit is akar tulajdonképpen, mi a célja, stb
captain cold viszont…fú, mekkora gáz már az egész banda. Kap egy fagyasztó fegyvert, egy lángszórót a két hülye és ezzel sakkban tartanak mindenkit? Annyi haszna sincs mint egy pisztolynak, mert közel kell lenni hozzá. Egy rendőr le is szedné őket pillanatok alatt, de itt ugye korábban is nagy rohamosztag kellett akik végignézték hogy Barry szórakozik velük
A csajszi se szimpi, ahogy fentebb írta valaki – aranyat lövő fegyverrel mennek pénzt rabolni -.- anyám borogass

Mondjuk ahogy 1-2 spoiler szerűségbe, és mesébe belefutottam csóri Flashnek csak ilyen gyökér ellenfelei vannak (Grood b.szki :D)

A kis szívszerelmétől meg falra mászok, iszonyat irritáló a csaj, semmi kémia nincs köztük ráadásul

Az se nagyon tetszett hogy szkófild tudja hogy barry=flash, béna megoldás szerintem, bár barry helyében azért csak kiszedtem volna belőle az infót, hogy mivel tudná világgá kürtölni ezt, aztán meg irány a magánzárka, vagy a déli sark

Stiel - 2015. 03. 28. 20:49

“vagy a déli sark”

:D Ez jó volt.

LaCRossE - 2015. 03. 29. 19:22

ÉS a Golden Glider (aranyat lövő csajét) a képregényekben Flash jobb ellenfelei közé tartozik, itt viszont… meh. Captain Coldról már nem is beszélve.

LoGi - 2015. 04. 01. 09:15

Jó rész volt, de egy húzás rohadtul nem tetszett: Eddie előbb megtudta Barry titkát, mint Iris. Ok: “protect her”. Ezért megérdemel -2 pontot a rész :D

zhorak - 2015. 04. 01. 09:58

I am your Father. :D

JKJ - 2015. 04. 01. 10:46

Jó sorozat ez a Flash, de a Trickster még Captain Coldnál is rosszabb karakter.

Iceman - 2015. 04. 01. 11:03

Jó kis rész volt. Amikor Hamil elkezdte mondani a gyereknek hogy a vérében van a “Tricksterség” már készültem arra a bizonyos mondatra és nagyot ütött:DD Wellsel eddig szimpatizáltam de valahogy az igazi Wells megölése betette nálam a kaput pedig eddig is tudtam hogy gonosz:D

Disman - 2015. 04. 01. 13:36

Ahogy a joker utánzat karaktert joker szinkronhangja játsza, aki egyben a star wars-ban is szerepelt, és ellőtte az i am your fathert. Kicsit talán sok volt, de elnézzük.

@iceman: igen ez valahogy nekem sem tetszett annyira.

jeneas - 2015. 04. 01. 14:10

Shapeshifters!

zolij - 2015. 04. 01. 15:28

amúgy nekem is a Fringe jutott eszembe a jelenetről :)

Poghy - 2015. 04. 01. 19:00

Disman: Azért azt tegyük hozzá, hogy Hamill ’91-ben, a régi Flash sorozatban is a trickstert játszotta, és “csak” ’92 óta a joker hangja.

Szóval Mark Hamill miatt várós volt a rész, nem is okozott csalódást a mester. Maga a rész is tetszett, Wellsről is derültek ki dolgok, és főhősünk is új képességgel gazdagodott, plusz a kikacsintások is bejöttek.

“Its going to be my masterpiece. My Mona Lisa. My Breaking Bad season five. They gave me cable in prison so I’d stop killing the guards.” – Ez meg erősen hét idézete gyanús nálam. :)

kamcore - 2015. 04. 01. 19:07

Fanboy orgia volt ez a rész, legalábbis hammil részről. Hatalmas, imádom ennek a sorozatnak minden percét, extra poén a breaking bad ref, az volt nálam ugyanilyen szinten :D

DarkEagle - 2015. 04. 01. 19:13

“Its going to be my masterpiece. My Mona Lisa. My Breaking Bad season five.” és az “I am your father!” mehet is a hét idézetébe. :D

Ez a 17. rész eszméletlen zseniális volt és ehhez nagyban hozzájárult Mark Hamill is. Imádom ezt a faszit. :D 10/10-es rész volt. Ráadásul kiderült hogy Wells maga nem is gonosz csak átvette felette az uralmat R.Flash. És hát a külseje alapján tudjuk kinek a leszármazottja, bár a neve alapján is leszűrhető. Ráadásul jó megkeverték mert Eddie is belépett a játszmába így már értem miért válik belőle ellenség majd a végén. Nagyon jól keverik a lapokat Flash háza táján. De hogy ezek után hogy fogják megugrani ezt a mai rész szintjét nem tudom mert ezzel jó magasra tették a lécet. :D

Ja és milyen zseniális már hogy nem elég a sok utalás még csináltak egy régi The Flash sorozatos reunion-t is. :D

Plusz kijött két új évad előzetes is amit jobb ha senki nem néz meg ha jót akar magának. :D

DarkEagle - 2015. 04. 01. 19:13

Fene már megint beragadt a kommentem. :(

Nish - 2015. 04. 01. 21:07

Most hogy 2 hét múlva lesz a következő rész, valaki foglalja össze legyen szíves, hogy eddig mi történt a főszálon :)
kicsit kusza :D
pedig figyelmesen nézem
legfőképp az idővonallal vagyok bajban :D

Norgezoo - 2015. 04. 01. 22:21

A Fringben a szájpadlásra rögzíthető háromkarmos bizbaszzal változtatták magukat át az alakváltók. Talán innen jött az íróknak az ötlet.
Azt azért pontosan nem értettem, hogy ha eredetileg 2020-ban az eredeti Wells a feleségével elkészítette a részecskegyorsítót, akkor RF egymaga, a nő segítsége nélkül hogyan tudta azt hat évvel hamarabb elkészíteni, úgy, hogy Wellsnek csak az alakját “lopta” el? Vagy azzal együtt az elméjét és a tudását is magába szívta? Vagy Eobard maga is egy zseni a távoli jövőből, akkor meg miért kellett neki 14 év a megépítéshez?
Egyébként a rész tetszett. Csak ezt a hirtelen eltűnést (az újságíró részéről) magyarázhatnák már meg végre nem mindig az imádott nőre fogva.:) (Lásd pl. Black Sails, mikor Anne kinyírta a matrózt meg az örömlányt.)
Ja, Iris meg oknyomozó riporterként egy szimpla fejbiccentéssel nyugtázza a brazil utat…

Claire8310 - 2015. 04. 01. 23:46

Húúú hát Mark Hamill. Imádtam. Több percet is kaphatott volna. Mert hát ugye ez volt talán a legközelebbi élőszereplős dolog, amit a Hamill féle Joker kaphatott. Az összes mondata és nevetése így megfűszerezve az egésszel. Zseniál. Tény, hogy fanservice, de ezt nagyon nagyon nem bántam. Hamill a kedvenc Jokerem.

Hét idézetébe még ezt nevezném: That wasn’t very sanitary…
:D :D

zolij - 2015. 04. 02. 07:49

Norgezoo: tippre a jövőbeli tudását használta hozzá. Időben meg azért kellett ennyi, mert gondolom nem 5 forint volt az építkezés plusz lehet Barrynek is el kellett érnie egy adott kort. Ja meg így lett megírva :-)

Ati7 - 2015. 04. 02. 08:34

Hihetetlen, hogy milyen részeket szállítanak hétről-hétre! Hét idézetének és is Mark Hamill BB-es gondolatát jelölném. De az “I am your father” is nagyot ütött. :D Illetve Barry mondata a végén, amit mi nézők már tudtunk, de így kimondva még nem volt. Wells-t sajnálom, mert a rész közben a flashback-ek miatt azt gondoltam, hogy mégis ártatlan. Nagyon szerethető számomra a karaktere, hiába gonosz. Ez természetesen Tom Cavanagh remek játékának is köszönhető. Csak így tovább! :)

Sunsky - 2015. 04. 02. 10:24

Tom Cavanagh viszi számomra az egész Flasht. Imádom nézni a képernyőn férfi létemre (Nem kell rosszra gondolni…). Én a 15. részig végig reménykedtem benne, hogy ártatlan, majd elkönyveltem, hogy sajnos nem, aztán most kiderült, hogy… Kíváncsi leszek mi lesz, elvileg ha Barry megmenti az anyját, akkor Reverse Flashnek nem lesz oka bántani Wellst, akit akár egy jó szereplőként is vissza lehet hozni a sorozatba. De mindegy is, mert így is érdekes és a legjobb a karaktere.

b - 2015. 04. 02. 14:28

a reverse flash-es rész jó volt, végre megtudtuk mi az igazság
mark hamillnek összesen három vicces mondata volt: a star wars, BB s05, Speed referencek. de ezen kívül rohadt idegesítő volt, rühellten minden pillanatát.

tudom h ez egy képregény alapján írt sorozat, de miért kell ennyire ripacsnak lenni…az egész annyira GAGYI és komolytalan.
Reverse flashen kívül kéne még néhány badass, darkosabb ellenfél, mert ezek csak műanyag bohócok

xeverese - 2015. 04. 02. 16:31

A karakter ilyen, egyébként a régi Flash-ben még inkább ripacs volt Hamill.

Disman - 2015. 04. 02. 16:43

@darkeagle

nem mintha óriási plot twist lenne, de azért odadobhattál volna egy spoiler figyelmeztetést az Eddie-s részhez.

szipi szuper - 2015. 04. 02. 17:11

a hét idézete : That wasn’t very sanitary…

DarkEagle - 2015. 04. 02. 17:42

@Disman: Amit Eddie-ről mondtam miért lenne már spoiler? Benne volt a részben, vagy most mire célzol? Könyörgöm akinek nem tűnik fel hogy Eddig rokona Reverse Flashnek az nagyon vak hisz a nevek is megegyeznek. :D

Egyébként miért írjátok hogy Wells gonosz? Egyáltalán nem az, pont hogy ő jó volt amíg ki nem nyírta őt Revers Flash és át nem vette a szerepét. az hogy miért tartott eddig felépítenie a STAR Labs-t meg megválaszolta más.

mary - 2015. 04. 02. 19:00

Nekem sem tűnt fel, hogy rokonok lennének Eddie-vel. Oké, lehet hogy bamba vagyok, de azért ennyire nem figyeltem a dolgot.
Most tudtuk meg, hogy ő valójában nem Wells, hanem Reverse Flash, de eddig nem tudtuk, csak azt láttuk, hogy Wells karaktere nem épp egy földre szállt angyal. Mikor azt mondta, hogy W. gonosz, nyilván a fakeWells-re gondolt, hol itt a kérdés?

DarkEagle - 2015. 04. 02. 20:53

Nincs kérdés mert nem Wells a gonosz hanem Eobard Thawne aka Revers Flash. Mivel már tudjuk hogy ő nem Wells így nem kéne Wellsként emlegetni, szerintem. :D
Egyébként amikor megölte Cisco-t akkor mondta el hogy neki hogy egy “távoli” rokona. Szóval nem banba voltál hanem vagy elfelejtetted hogy elmondta a tényeket vagy nem tűnt akkora nagy infónak hisz történt akkor egy s más. Egyébként itt van a jelenetük ahol elmondja hogy Eddig rokona.

http://www.youtube.com/watch?v=UxM1KM6FXdM&t=1m26s

Sunsky - 2015. 04. 02. 23:48

Mivel ő továbbra is Wells-ként fogja emlegetni magát, ezért nem értem a problémát… Mindenkinek világos, hogy Wells nem gonosz és mivel nem él, RF meg átvette a személyiségét, ezért még csak félreértés sem lesz. Majd esetleg akkor, ha Barry visszatér az időben, megmenti az anyját és Reverse Flash nem öli meg Wells-t. De (ha egyáltalán lesz ilyen) attól még távol vagyunk.

FLASH - 2015. 04. 03. 00:13

Szerintem az igazi Wells és Reverse Flash is benne van Wells testében.
Hasonló lehet a helyzet Firestorm-ékhoz.
Nekem már az első pár részben feltűnt,hogy olyan mintha két Wells lenne. (Én akkor azt hittem hogy tényleg 2 Wells lesz,de így már érthető hogy egyszer szerintem az egyik tudata dominál egyszer pedig a másiké)

DarkEagle - 2015. 04. 03. 03:10

Wells-el? Az első mondatodban írtad le hogy halott. :D
Valahogy kétlem hogy visszahoznák az igazit. Szárazra lett szívva mint a cigi csikk. :D Következő évad? Grodd tuti, szerintem a flashpontot megcsinálják még idén. Vagy az lesz a cliff majd. Aztán szép lassan felépítik Supergirl helyét is, jó lenne egy kis Bruce Wayne is. :D

FLASH - 2015. 04. 03. 12:49

Szerintem tuti valahogy ketté választják majd Reverse Flash-t és Wells-t!
Kreisberg azt nyilatkozta,Reverse Flash nem csak a DNS-ét másolta le Wells-nek. ( Gongoljunk csak arra amikor a feleségéről mesél. Az őszinte volt.)

lumoss - 2015. 04. 03. 13:05

Az utóbbi részek nagyon jók. Az is jó, hogy végre többet is megtudtunk, mi volt a múltban.

Connor MacLeod - 2015. 04. 03. 13:54

Itt a flashbackeknél az eredeti Flash logo volt. Igaz CGI,de szerencsére nem láttuk Gustint. Szóval Eobard idősíkjában 2020-ban volt a baleset. Tehát akkor az eredeti flash kb 30 évesen lett flash. Az, hogy Eobard megkavarta a dolgokat, a mostani egy alternatív univerzum. ( mint JJ Abrams trek univerzuma) A Smallvilleben utáltam h volt időutazás de Tom Welling ugyanúgy nézett ki.

kamcore - 2015. 04. 03. 22:27

Mindenki Wells-ként ismeri, attól, hogy ellopta a személyiségét, meg halott, nekem akkor is Wells marad.

Robert Queen-es Flashpoint meg csemege lenne :D

Reddit flashTV-t olvassa valaki? Apr. 1-én S.H.I.E.L.D. fejléc odavágott :D

FLASH - 2015. 04. 04. 10:28

http://kepfeltoltes.hu/150404/flashreverse_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na ezt magyarázza meg nekem valaki…ma vettük észre párommal…
Hogy lehet az hogy a múltbéli Reverse Flash villám jele olyan mint Barry-é,nem pedig olyan mint amit Wells-en láttunk. ( Annak a villámnak Reverse Flash-en pirosnak kellene lennie,és az ellenkező irányba kellene állnia)

Iceman - 2015. 04. 04. 14:15

Szerintem szimplán csak benézték és nincs semmi jelentősége, legalábbis nem lenne értelme. Az viszont tetszett hogy Flashen már az eredeti ruha volt.

m76 - 2015. 04. 04. 14:39

Gyakran kerül be a végső anyagba tükrözött kép, felvették a jelenetet majd valamilyen megfontolásból tükrözve illesztették be… Aztán az aszimetriára nem gondoltak.

Az nagyobb hiba, hogy Flasht úgy ismerik a városlakók, mint “red streak” mikor ő sárga vonalat húz, és nekik csak azt kéne látniuk. A red streak az Zoom…

andus - 2015. 04. 06. 23:48

Valaki látta a az utolsó részek trailerét? A Facebooknak hála végignéztem, és hát fognak történni dolgok :D

lumoss - 2015. 04. 08. 19:05

andus: Én láttam. Nagyon várom már, hogyan lesz vége, mennyire lesz WTF.

soliduss - 2015. 04. 09. 17:24

Mennyire lesz WTF?

Szerintem megmenti Barry az anját és visszatér a jelenbe és bummm…..

flashpoint paradoxon.

lumoss - 2015. 04. 10. 21:50

soliduss: Igen erről olvastam, nem lenne rossz, meg elég jól elő is készítették.

zolij - 2015. 04. 15. 11:08

ha Cisco érzékeli a másik idővonalat, akkor vajon Wells is?

Iceman - 2015. 04. 15. 14:27

Elég spoileresen lehetne csak elmagyarázni hogy Cisco miért érzékeli a más idővonalat:D Wells ha tudna róla beavatkozott volna szerintem.

Piszkosfred - 2015. 04. 15. 16:33

Hu gyerekek. Flash egyre jobb lesz, a vegere nagyon belehuzott :) Alig varom a kovetkezo reszt.
Wells nyaka korul is szorul a hurok, bar azert nyilvan lesz hozza egy-ket szava.

Amugy en arra is gondoltam egy pillanatra, hogy ha vannak ilyen atfedesek az idovonalak kozott, akkor az “univerzum” kijavitja az egyenetlensegeket es Cisco megis meghal. De aztan visszahoztak :)

Jo volt latni Atomot es Felicityt a reszben :)

LoGi - 2015. 04. 15. 16:58

Nem tetszett a rész, tele volt a rész számomra logikátlan dolgokkal ami piszkálta a csőröm, valamint Felicity “nerd talkjait” billentyűzet püfölés közben fájt hallgatni, eléggé túlzásba estek azon a téren ebben a részben.

snowyfairy - 2015. 04. 15. 19:58

A 17. rész annyira nem jött be. Kissé unalmas volt a sztori, de sok jelenetben érzeni lehet, hogy hamarosan itt az évadzáró. Ez a Cisco-s dolog érdekes. Wells-en látni, hogy tényleg szorul a hurok. Úgy érzem valakit elfogunk veszíteni az évadzáróban, remélem nem Joe-t.

_Peter - 2015. 04. 15. 20:19

A szöszi a Walking Deadből!

De milyen izé rész volt ez. Jó képregény, de a bugyutaság már fáj. Eddie jogosan rávilágít már boldog-boldogtalan tudja Barry titkát, bárki besétálhat a STAR laborba, akkor minek a cirkusz? Idegesítő ez az erőltetett titkolózás a védelme érdekében.
Az elején a névtelen bűnözőkkel bemutatják Flash egy szempillantás alatt elveszi a fegyverüket és bilincsben átpakolja őket a rendőrautóba, akkor a jégpisztolyos Scofield mitől akkora nemezis?
A szegény ember Iron Manjéhez és a szöszihez annyira nem tudok hozzászólni. Azt se értettem a vendég szuperhős szereplését nem egy komolyabb ellenséghez kellett volna elsütni? Méhecskés kislány komolyan? Flash nem tud elfutni a méhek elől?! Vagy gyorsan valamilyen special made by Cisco csapdával semlegesíteni őket? Cisco csípése azt vetíti előre ő is valamilyen képességet kap? Caitlin marad csak normális?

atg - 2015. 04. 15. 20:37

Ez volt az első rész, ami nem tetszett, sőt kifejezetten idegesítő volt több alkalommal. A Ray+Felicity jelenetek ugyanolyanok voltak, ami miatt egy ordas nagy cancelt dobtam az Arrow-ra (Felicity teljesen OOC, Ray szánalmas és idegesítő).
_Peter költői kérdéseivel is abszolút egyetértek. Plusz egy grátisz: Ha Felicity (jogosan) nem mondta meg anno a csapatnak, hogy ki az Íjász, mégis milyen alapon locsogott a pasijának a Flash kilétéről? Csak mert ki tud venni egy puccos éttermet, már lecsúszik a bugyi és kinyílik a száj?? Pföjj..
Remélhetőleg több ilyen nem lesz, hisz közeleg az egyébként pazar évad vége.

Poghy - 2015. 04. 15. 20:51

Ennél azért többet vártam a team-up résztől. Igaz, hogy voltak benne jó beszólások, de nálam az Iris-dráma vágta tönkre a részt. Arról nem beszélve, hogy Starlingban nem épp békebeli helyzet van jelenleg, szóval Felicity kiruccanása totál nem illik ebbe az idővonalba.

David R. Blake - 2015. 04. 15. 22:19

“Is that bird? It’s a plane?”
Mondjátok, hogy nem csak nekem esett le ez az utalás! :D Brandon Routh korábbi szerepe miatt különösen passzolt a szituációhoz! :D

Aredhel - 2015. 04. 15. 22:27

Nem értem Felicity mit keresett Central City-ben, miután az előző Arrow részben gyakorlatilag felfordult az Arrow egész világa, Olivert letartóztatták, majd vagy kiszabadult, vagy a helyét Roy vette át a börtönben. Bárhogyan és bármi történik Starling City-ben, Felicity-nek ott lenne a helye. Nem fér össze a karakterével, hogy a bajban otthagyja a barátait egy negédes utazásért a fiújával. Egyszerűen nem értem. Így nincs értelme a Crossovernek, ha a karakterek nem követik a saját történetük és személyiségük által körvonalazott utat.

Ami meg Iris-t illeti, jelen pillanatban jobban rühellem, mint Laurel-t az Arrowban, pedig ez nagy szó. Milyen mélységes ostobaság az, hogy a teljes őszinteség jó egy kapcsolatnak. Ha egy 16 éves csitri mondja, még meg is bocsátom neki, de felnőtt emberről van szó. Semmilyen emberi kapcsolatban nem mondjuk ki minden gondolatunkat és érzésünket a másiknak. Ez meglehetősen naiv hozzáállás. Nem hiszem el, hogy ilyen ostobának kell megírni Iris-t. Értem én, hogy konfliktust meg “drámát” akarnak generálni közte és Eddie között, de annyi minden miatt össze lehet zördülni. Miért nem találnak ki neki valami értelmes vitaalapot.

Disman - 2015. 04. 15. 22:29

Azért jöttem ide, hogy mondjam hogy mennyi mindenbe belelehet itt kötni, hogy hihetetlen, de látom már megtették helyettem páran. Jó volt így is, de sokkal jobb rész lett volna Iris nélkül.

David R. Blake - 2015. 04. 16. 00:12

Szerintem amúgy itt azért nem passzolt annyira az Arrow cselekményéhez az epizód, mert ugye egy résszel el vannak ahhoz képest csúszva, így nem teljesen van szinkronban a két sorozat.
Tippre ez a rész előbb játszódott időben, mint a legutóbbi Arrow-epizód.

Poghy - 2015. 04. 16. 00:47

David R. Blake: Jaja, az “Is that a bird? It’s a plane!” az simán hét idézete gyanús nálam, de az Atom féle “Cool! I mean awful.” is jóféle kikacsintás volt a Flarrow részre.

pukibá - 2015. 04. 16. 09:37

Iceman: itt az ideje, hogy spoilerezz cisco-val kapcsolatban mert megesz az ideg.. :D

Iceman - 2015. 04. 16. 21:34

Szerintem megint csak elcseszték, mint múltkor Roy ott hagyásánál. Ugyan lehetne logikus, hogy előrébb játszódott a Flash mint az Arrow viszont az Arrow mai részében mikor Oliver Barryt akarta hívni akkor Felicity egyből leállította hogy ne mert van éppen elég baja. Ergo már járt Central Cityben és tud Wellsről.

pukibá

Ciscoból később Vibe lesz és ezáltal képes érzékelni a Multiverzumot is, vagy valami ilyesmi:D Itt lehet olvasgatni róla.

http://dc.wikia.com/wiki/Francisco_Ramon_(Prime_Earth)

pukibá - 2015. 04. 17. 06:30

Köszönöm szépen :D
az arrow nekem most jobban bejött, sőt mindig is az volt a kedvencem de hát amennyire szar részek voltak idén így nem mondom,hogy a flash nem alázta le kvázi minden egyes epizódban..
van valami az arrow-ban ami sokkal képregényesebb, sokkal komolyabb vagy nem is tudom ami miatt közelebb áll hozzám És feláll a hátamon a szőr ha meglátom az intro-t.. de már a flash introja is ott volt a szerdai részben. Egyszerűen imádom mindkettőt :D

Piszkosfred - 2015. 04. 19. 02:33

@atg: Nem mondta el Felicity a pasijanak, hogy ki az Arrow, o jott ra magatol. De ha nem kaszaltad volna ezt lattad volna :)

lumoss - 2015. 04. 19. 12:16

Átlagos rész volt. Ami zavart, hogy Eddy rendőr létére nem tudja magát megjátszani, hogy nem tud semmit? Hogyan tud így kihallgatni valakit? A következő rész jónak ígérkezik a promó alapján.

fireblade - 2015. 04. 22. 00:50

hát én csak most tudtam megnézni, de most komolyan..méhecskék??? és Flash aki téridőt tud ugrani a sebességével, nem tudja lerázni őket? gyorsabb a kilőtt lövedéknél és nem tudja röhögve körbeszaladni őket??
A sebességével keltett örvény megállított volna egy cunamit, de nem sodor el egy rakás koszvadt méhet??
azért ez kicsit röhejes kategória volt….

Iceman - 2015. 04. 22. 10:19

Eléggé időhúzásnak tűnt az eheti rész, ráadásul az összes ígéretes jelenet csak a heti gonosz trükközése volt ami elég nagy csalódás. A végén eléggé a képünkbe tolták a Justice feliratot bár biztos vagyok benne hogy ez csak egy utalás marad. Gyakorlatilag azzal hogy RF megváltoztatta a timelinet lehet magyarázni azt is hogy nem létezik a JL többi tagja. Ami viszont már gyanús az Coast City és a FerrisAir. Már annyiszor mutatták, hogy jönnie kell Hal Jordannek.

LoGi - 2015. 04. 22. 18:07

A “mai” 1×19 vége után a következő rész “The Trap” címe sejtem mire utalhat :D De vajon képesek lesznek a maradék 4 részt úgy kitölteni, hogy ne legyen túl sok időhúzás / macska-egér játék ezek után benne?

DarkEagle - 2015. 04. 22. 19:00

Oké ez a rész nagyon brutális volt. Először is most láttam először úgy Laurelt hogy sziporkázott a szerepében. :D Lehet ezzel csak én vagyok így. A közös jeleneteik Cisco-val zseniálisak voltak. Közös kép rulez! XD És végül megkapta a Kanári Sikolyt is. Peidg azt olvastam hogy neki is lesz különleges képessége. Bár még megoldhatják. Végre kiderült mi van Weels-el… Hál Isten Joe vert egy kis értelmet az öreg Lance-be is. Aztán itt az az alakváltó akitől kirázott a hideg is kb. Plusz a BarryxCaitlin jelenet szintén zseniális volt. Nem szoktam ilyet de nekik szurkolok még ha tudom hogy úgyse lesz belőle semmi. :D Pedig láthatóan csajszikám hajlik a dologra. :D Aztán a vége na hát az mindent felülmúlt. Azt sejtettem hogy meg tudtam is hogy kiderül ki Wells de arra nem számítottam hogy már most lelövik hogy a jövőből jött. Néztek is nagyokat az újságcikken. :D

A következő részek nagyon brutálisnak ígérkeznek. Panaszra nem igazán lehet okunk mert tényleg pörögnek az események csak kérdés mi lesz jövőre, mert ezzel az évaddal nagyon feladták a leckét. :D

LoGi - 2015. 04. 22. 19:56

Na igen, rendesen meglepett mennyire kedvelhető és elviselhető volt Laurel ebben a részben, Arrow-ban már nem is emlékszem mikor volt utoljára ilyen.

_Peter - 2015. 04. 22. 20:34

A múltkori csalódás után újra remek rész. A másik városi nő maradhatna még egy darabig, csak ne maskarában. Az alakváltó is jóval érdekesebb ellenfél lett a méhész csajszinál. Bár illett volna hamarabb levágni Barry-nek és Caitlinnek is. De legalább így nem igaziból mégis megmutatták hogyan folytatódhatott volna a múltkori karaoke este kettejük közt. Azon a részen mennyit röhögtem! Most is milyen fejet vágott a lány: no need for a hug :D
Egyébként sem túl életszerű Barry egész nap együtt a laborban Caitlinnel és meg sem fordul a fejében? Ugyanmár… persze akkor Iris haszontalanná válna a sorozatban. Legalább így viccesen kitértek erre.
Tetszett hogy megtudták az igazi Wells halott így nem lesz több tépelődés. És még a titkos szobát is megtalálták. Féltem évadzárónak tartogatják ezt, most viszont boldog tudatlanságban várhatom mi lesz.

Poghy - 2015. 04. 22. 21:15

Clayface?

A Cisco-Laurel illetve Joe-Lancepapa jelenetek nagyon működtek. A vicc az, hogy az Arrow-os karakterek sokkal jobbak a Flashben mint a saját sorozatukban, ebből is látszik a készítők prioritása. A cliffhanger is adta rendesen, az 1×15 óta szerintem nagyon felpörgött a sorozat, úgyhogy tűkön ülve várom az újabb részeket. Jöhetne lassan a Groddos rész.

DarkEagle - 2015. 04. 23. 01:27

Én inkább már azt várom mikor cserélik le Iris-t alakító ripacs lányt mert borzalom az egész nő. Ráadásul a karaktere is annyira szánalmasan idióta hogy az a mázlija hogy nincs arról szavazás ki a legrosszabb karakter a Flashben mert az ő lenne. :D

LoGi - 2015. 04. 23. 09:37

Bar nem lattam masban, de nem hiszem hogy a szineszno hibaja lenne, hogy ennyire idegesito egyesek szamara.

DarkEagle - 2015. 04. 23. 16:54

Miért szerinted kinek a hibája? Ő az egyetlen karakter aki irritál és nem a karaktere miatt hanem a tehetségtelensége miatt. Bár a karakter is elég tré pláne úgy nézve hogy tudom milyen a képregényben…
Ahhoz képest hogy megjátssza a nagy riportert fenn akad totál felesleges dolgokon, olyan hülye mint a segg és megharagszik a pasijára csak mert nem mesél a munkájáról. Mintha egy riporter kb kiadhatná a forrását másoknak ugye… A karakán és normális Irisból aki a képregényben van csináltak egy idiótát aki gyerekesen viselkedik pedig elvileg már nem gyerek.

LoGi - 2015. 04. 23. 17:45

Azt, hogy a karakter mit cselekszik és mit mond nem a színész dönti el, remélem tudod :D Mert így elsőre nem úgy látszik, a felhozott indokok alapján. Amellett hogy szerintem a kicsit túlzásba estél a hate trainnel (mert rengeteg más sorozatban megy a dráma generálás hasonló indokokkal és kivitelezéssel), a sorozatra nem mintha nem lenne jellemző logikátlan dolgok és megvalósítások. Van belőle bőven, Iris céltalansága a sorozatban az egyik. De nem hiszem, hogy annyira elképzelhetetlen, hogy haragszik a boyfriendjére, mert tudja, hogy titkol valamit tőle. Töltelék történet szál kb a részekben ez, amivel kitöltik a 40 pár percet, mindig annyival, amennyi épp kell.

pöttyösbögre - 2015. 04. 23. 19:28

Egyébként szerintetek a színészeknek olyanokba mennyi beleszólásuk van, hogy ha mondjuk észreveszik, hogy a karakterük totálisan “karakterellenesen” viselkedik, vagy probléma van a kontinuitással? Még a Friendsnél volt nekem nagyon zavaró, hogy a háttérsztorijuk a karaktereknek sokszor más volt annak függvényében, hogy egy poénhoz éppen mi kellett. Ugyanígy a szinkronnál, szintén Friends, olyan (ma már legendás) félrefordítások vannak benne, hogy az még angoltudás nélkül is látszódhatott, hogy úgy biztosan nem mondhatták. Ilyenkor valaki, mondjuk akár a szinkronszínész is, már amikor megy a konkrét munka, vagy akár előtte is, nem szól/hat, hogy úgy nagyon nem jó a szöveg?

vilmos.nagy - 2015. 04. 23. 23:46

@pöttyösbögre: tudtommal a szinkronszinészek beleszólhatnak, legalábbis egy-két interjúból ez jön le.

lumoss - 2015. 04. 27. 14:10

Ismét egy jó rész, és Laurel nem volt idegesítő! Iris tényleg nem legjobb, de szerintem nem nagyon lehet többet kihozni belőle. Nagyon várom, hogy mi lesz a fináléban.

pukibá - 2015. 04. 29. 06:56

Hu ez aztán jó rész volt.

LoGi - 2015. 04. 29. 07:48

20. rész remek volt, csak még jobban emelte a tétet az utolsó rész óta a következő részekre.
Btw 09:08-nál a tolószékben mozog Wells lába egy picit, amikor ott nagyon nem szabadna :D

Iceman - 2015. 04. 29. 09:39

Jó rész volt, tetszett hogy Wells végig tudott mindenről. Azért viszont kár, hogy megvágták Gideon beszédét egy szóval. Így csak annyit mondott hogy founding member of the…..pedig az előzetes képregénybe még ott szerepelt a Justice szó is:D

LoGi - 2015. 04. 29. 10:05

Amúgy szerintem volt csak amúgy is könnyen felismerhető Barry hangja, amikor Flashként Iris-szal beszélt a rész vége felé? Már nem tudom hogy volt az évad elején, de ott mintha talán jobban eltorzította volna a hangját. Szóval így nem volt Irisnak nehéz dolga rájönni az elektromos kisülés nélkül sem.

Iceman - 2015. 04. 29. 10:12

Na az előbbi hozzászólásom úgy néz ki elveszett. Tetszett ahogy Wells végig csak játszott velük. Az újságcikk megint tele volt utalásokkal bár abból csak a “Green Arrow” megnevezés volt érdekes, Hawkgirl-t már lelőtték a casting hírekkel. Gideont pont akkor szakította félbe amikor a JL-re tért volna rá, tipikus:DD Eddie vállán viszont nagy teher van innentől. Irist nem veheti el, mert azzal nem születne meg Eobard viszont ha jó akar maradni akkor mástól se lehetne utódja pont azért h ne szülessen meg RF.

pöttyösbögre - 2015. 04. 29. 12:50

LoGi, szerintem is sokkal kevésbé torzították el Barry hangját most, mint korábban. Ezt az “elektromos kisülésből felismerem Barryt- dolgot sem értem. Eddig is egymáshoz értek, mégsem volt ilyen.

Lilith - 2015. 04. 29. 19:39

Flashbackkor volt ilyen utolsó hozzászóló! :)

DarkEagle - 2015. 04. 29. 20:04

Pedig egyszerű kellett egy másik megoldás arra hogy Iris megtudja ki a Flash. Így meglépik azt amit a Smallvilleben is hogy egy ideig tudni fogja Iris a titkot de erről nem szól Barry-nak és majd később mikor Barry mondja el hát ja…

Nagyon állat rész volt. Wells jól tőrbe csalta őket. Még én is elhittem hogy átverték őt. :D Az első pár perc az valami zseniális volt. Szegény Barry hirtelen azt se tudta mit dolgozzon fel a sok infó közül. XD

Kaptunk mondjuk mi is elég durván. Justice League félig szóba került francért kellett közbe vágni. :D

Green Arrow utalás. Ezek szerint akkor jól gondolom azt amit az Arrow topicban is írtam hogy Olivert most leépítik hogy a végén Green Arrow-t csináljanak belőle. :D Nem mintha nagy titok lenne…

Kaptunk egy kis Vibe utalást megint az álom szemüvegnek hála. Ha minden igaz az Vibe szemüvege lesz majd. Eddie meg innentől vagy intézetbe kerül vagy gonosz lesz. :D Ahhoz hogy R. Flash megszülethessen egyébként pont ugyan azt a nőt kell teherbe ejtenie szóval nem kaphat fel egy random nőt az utcáról.

És hát igen kiderült ki is valójában Gideon. Vagy mi! Barry készítette. Egyébként ebben a formában Gideon nem létezik még a DC képregényekben. Kettő MI van eddig csak a történetben. Brainiac és Solaris. Az előbbi ugye közismert hisz ő nem gép hanem élő “ember”. Solaris pedig maga a Nap. Vagy valami olyasmi. Gideon ebben a formában nem létezik csak valami Istenként van egy ilyen szereplő. Dr. Wells szintén sorozat original szereplő. Szóval nagyon érdekes módon keverik a kártyákat. :D

DarkEagle - 2015. 04. 29. 20:04

No benn ragadt az én kommentem is majd vki dobja vissza pls!

Poghy - 2015. 04. 29. 22:15

Teljesen jó rész volt, nem csökkentettek a fordulatszámon múlt hét óta sem. Egyvalamit viszont nem értek: Gideon hogy került a múltba, és hogy került RF szolgálatába?

DarkEagle - 2015. 04. 29. 23:57

Gondolom elhozta az eredeti Gideon egy chip-jét vagy tudom is én beletette egy meghajtóba alaplapba nem értek a jövő technikájához. XD Aztán beüzemelte.
A nagy kérdés inkább az hogy ha felismeri hogy Barry építette akkor miért engedelmeskedik Wells-nek is?
Bár lehet csak módosított rajta pár dolgot.

zoo - 2015. 04. 30. 04:56

Wellsnek kell engedelmeskednie, ő(!) állított csapdát.

Jófiú - 2015. 04. 30. 23:54

@DarkEagle
Ezt kifejtenéd bővebben? Érdekelne:)

“Ahhoz hogy R. Flash megszülethessen egyébként pont ugyan azt a nőt kell teherbe ejtenie szóval nem kaphat fel egy random nőt az utcáról”

energy - 2015. 05. 01. 10:13

Remélem megmentik az igazi Harrison Wellst egy időutazás keretében! Utálnám, ha mostantól mindig gonosz lenne!

andus - 2015. 05. 01. 17:48

Na most nekiállok átbogarászni az újságcikket :)
Ami egyébként nagyon szemet szúrt, az a “Wayne Tech” volt :)

kamcore - 2015. 05. 01. 17:48

Wells antiheroként isteni, király, hatalmas, MVP szinte az összes részben nálam. Szeretném megtartani ilyen formában, kb. amúgy is lehetetlennek tartom, hogy őt kigyilkolják innen.

Az utóbbi részek elég unalmasak voltak – mondjuk All-Star team up-nál viszont hatalmasakat röhögtem -, de a legutóbbi rész ismét hozta nálam az elvárt dolgot.
Wells vs. Cisco résznél kicsit vágtam egy wtf fejet, aztán amikor megmutatták Bates-t néztem rendesen. :)

r/FlashTV-t olvas valaki? Reggeli buszozás közben olvasgatom, vagy még többször, vannak érdekes theory-k, poénok, részek utáni “synopsis”-okban vannak még hatalmas poénok.

Barry: http://i.imgur.com/oqcf1fn.jpg
Iris: http://i.imgur.com/AIM9htr.jpg

DarkEagle - 2015. 05. 01. 18:09

Jófiú: Mit fejtsek ki rajta szerintem teljesen egyértelmű hogy Eddi nem jöhet össze bárkivel mert akkor R. Flash nem születik meg. Ugyan annak a családfának kell összejönnie különben vége is az egésznek. Nem véletlen hogy nem hagyta hogy eljegyezze Iris-t. :D

LaCRossE - 2015. 05. 02. 10:35

DarkEagle: szerintem azért kérdezte, hogy fejtsd ki, mert félreérthető volt, amit írtál. A kommented alapján úgy esett le, hogy Eddie érzi majd kötelességnek, hogy megszülessen R. Flash.

Crias - 2015. 05. 03. 21:21

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy az anti-flash hogy hogy elvesztette az időutazási képességét, ha közben meg a szupergyorsasága megmaradt?

Capri - 2015. 05. 03. 23:10

Azt gondolom,h R.Flash-nak a legmagasabb maximális energiára/sebességre van szüksége, h tudjon visszautazni a jövőbe.

máshol azt olvastam, h lehet h Barry energiáját le tud csapolni. Hmm, érdekes….

De a fináléban meglátjuk.

torjack - 2015. 05. 04. 21:54

Jaja, Barry sebességéből nyeri az erejét. Bár akkor nem világos, hogy RF miért a múltban akarta kinyírni hősünket. Gondolhatta volna, hogy ha kicsiBarry elpatkol, nem Flash, így RF ereje is ugrik és nem tud visszamenni. Bár ha kicsiBarryt megöli és nem Flash, a jövőben nem tudja lecsapolni az erejét, eleve nem megy vissza a múltba megölni, aki így mégis Flash lesz és összerúgja a port Eobarddal, aki ezért végül vissza akar menni a múltba megölni kicsiBarryt…
pff, francba az időutazással :D

Ati7 - 2015. 05. 05. 07:17

Az a szépséges időparadoxon.. :D

Slorem - 2015. 05. 05. 15:42

“A nagy kérdés inkább az hogy ha felismeri hogy Barry építette akkor miért engedelmeskedik Wells-nek is?”
Mint tudjuk, Wells csapdát állított hőseinknek. Nem lehet, hogy Gideon hazudott nekik?
RF tudása meglenne hozzá szerintem, ugye a részecskegyorsítót is hamarabb építette meg (oké, hogy nem egyedül…), mint az igazi Wells tette volna…

Egyébként engem az érdekelne, hogy hová tűnt Damon Hill… akarom mondani idősebb Barry Allen… Én maradtam le valamiről abban a részben, amikor volt a flashback, vagy tényleg nem mutatták, mi lett vele?

Tudom, hogy más is felvetett ehhez hasonló problémát Barry “mini” időutazásakor. És szerintem az sem lett igazán megmagyarázva… (Arra gondolok, hogy a rész elején kívülről látta a visszautazó Flasht, aki utána eltűnt. A rész végén meg pont fordítva volt…)

“Az a szépséges időparadoxon.. :D” +1 :)

Slorem - 2015. 05. 05. 15:45

Közben olvasom, hogy Superpityu is keresi a választ a “Hová tűnt Barry Allen Sr.?” kérdésre…

logika - 2015. 05. 05. 19:32

Elméletileg már minden fontos szereplő tudja hogy a mester halott és ő a cikkcak kapitány . Villámjoni , Kaszkó és Cintia diktátor tudja hogy majd valakikor a 7-es busszal visszamegy a multba hogy megakadájozza hogy cikkcakk kapitány megcirogassa villámjoni édesanyját. Namármost. Öszintén ha belegondolunk hogyha megakadályozza hogy az anyuci fünyirás közben a fübe harapjon akkor elméletileg cikkcakk kapitány mérges lesz rá és 15 év mulva visszamegy hogy megölje a kicsi barryt . mert ha megöli akkor reset lesz villámjonynál és akkor meg tudja ölni anyucit. Na most komolyan…. én a jövöböl jövök a jelnbe h megöljek valakit. átveszem a testét. eltelik 10 év. hogy aztán én 15 évet visszamenjek hogy valaki anyját megöljem. megölöm. aztán ott ragadok a multba majd eltelik megint 15 év hogy aztán visszamenjek a multba megölni valakit. ebből szerintem nem lehet normálisan kijönni az iroknak. félek h elb…szák.

LoGi - 2015. 05. 06. 08:06

GRODD HATE BANANA!

kamcore - 2015. 05. 06. 09:19

El sem hiszem, hogy nem cseszték el a CGI Grodd-ot, voltak vagány részei! Viszont annyit sajnálok, hogy az autórobbanásra meg a metróra már nem maradt cash, picit lelombozó. :D Meg Iris-Barry hatalmas drámázása a barátságról… ott elröhögtem magam. Látszik, hogy tinilányoknak is akarnak valamit mutatni a CW-nél. Valaki szólhatna nekik, hogy nem kéne erőltetni.

Ettől függetlenül nagyon jó epizód volt, Eobard nagy spíler, Caitlin mimikái 11/10, Cisco filmes benyögések szintén, Rouge Air promó is megnézve, Amell kuzinok jöhetnek rendet pakolni.

Iceman - 2015. 05. 06. 10:11

Nagyon féltem a CGI-től de szerencsére egész korrekt lett. Eddie szerintem nem lesz olyan elfeledett mint állítja Wells. A következő rész promoja ígéretes csak az a baj vele hogy megint ellőttek egy csavart az Arrowal kapcsolatban miközben még nem ment le az új rész.

wondorog - 2015. 05. 06. 12:22

Szokásosan jó rész volt viszont könyörgöm, miért kell mindenhol ellőni ezt a klisét, hogy a gorilla felmászik a legnagyobb torony tetejére? Engem már iszonyatosan bosszant ez a dolog.

Chiplecsap - 2015. 05. 06. 12:31

“I think we know what happens when a super-intelligent ape who’s pissed off at humans escapes captivity.” XD

Sunsky - 2015. 05. 06. 16:48

Hát szerintem elég gyenge rész volt, Iris továbbra is annyira irritáló, hogy az egész sorozatot lehúzza a szememben. Egy normálos csávó még rég nem foglalkozna vele ennyi hiszti után. Ki hagyná magát, hogy folyamatosan rinyáljon meg kioktassa a másikat? Szánalmas volt, Barry lehetne tökösebb és elküldhetné már.. Persze ez nem fog megtörténni… Meg a szokásos, azért hazudtam, mert megakartalak védeni.. Áhh, hihetetlen, még nem hallottuk 2348x ezt… Eobard hiányzott belőle, kevés volt a szerepe.

DarkEagle - 2015. 05. 06. 17:47

Grodd-ot rohadt jól kivitelezték. Simán felér egy nagy filmes blockbusterhez is. Maga a rész nem volt rossz csak túl sok volt az Iris. Egyszerűen pocsék színésznő kész punktum. amit lerendezett az meg kész röhej. Oké nem újdonság hisz minden egyes képregény hősnő ezt csinálja és ugyan ezt a dumát kapja válaszul amit ő de azért könyörgöm. Alig 21 rész óta hogy Flash megjelent, mit csinálna Lois Lane helyében aki évekig nem tudta hogy ki Superman? :D Kislány még na…

Wells zseniális. Ott bujkál mellettük közvetlen. :D
Igazi troll. Aki úgy fest vissza akar menni a jövőbe? Bár lehet nem úgy értette hogy haza megy. Bár fene se tudja. Eddie jól megkapta az arcba, innentől már nem lesz kapcsolata Iris-szel az tuti. Cisco és Caitlyn hozták a szokásost nagyon jók voltak. Kíváncsi vagyok mi lesz az évadzáróban 2 hét múlva. :D

wondorog - 2015. 05. 06. 18:11

Eobard terve végig az volt, hogy visszamenjen a jövőbe, legalábbis nekem ez jött le, ezért akarja, hogy Barry egyre gyorsabb legyen, míg eléri az időutazásos sebességet, gondolom akkor meg le akarja nyúlni tőle valahogy, mert ugye Nora halálánál valami bekrepált és ő már nem elég gyors hozzá.

Darude-Sandstorm - 2015. 05. 06. 18:57

Szerintem jó rész volt, bár főleg Reverse Trollkapitány miatt.

Eobard szerintem a korai részekben feltűnt képesség elszívó meta maradványainak nyomán majd vagy az arclopós kütyüt módosítja úgy hogy képességet tudjon vele lopni, vagy valami random szmötyit rak össze. Könyörgöm csak ne random szmötyi legyen!

A részecskegyorsítóban elhelyezett HQ meg gondolom azért fontos mert most majd jól kiereszti “a kulcssal” az összes eddigi ellent, hogy lefoglalja a csapatot.

Egyébként szerintem az lesz az évad végi nagy cliff hogy eobard tényleg visszaugrik a jövőbe, kérdés, hogy barryvel együtt vagy nélküle… A “flash missing” apropóján adná magát hogy a kövi évad elejét ott töltse mint az öreg “pótléka”.

pluhi - 2015. 05. 06. 19:28

Candice Patton Panabakerhez képest szinészóriás. Grodd elment, jót tett azért neki a sötétség.

rio - 2015. 05. 06. 20:38

A 26. percnél ki kellett kapcsolnom a mai részt. Iris történetesen véglegesen kezd feliratkozni a “dögöljön már meg ez az irritáló gyökér” karakterek szűkös listájára.

LoGi - 2015. 05. 06. 20:43

Én nem tudom elképzelni, hogy az írók meghúznának egy jövőbe ugrást :O Eléggé tökös lenne, még 1 részig is.
Bár 10 év alatt valszeg nincs akkora technikai fejlődés, hogy ne kivitelezhető lenne (pl Central City utca képe még kb mindig ugyanaz), és egész érdekes lenne bepillantani egy olyan világba, ahol elvileg Flash már világhírű (?).
Persze RF minek akarna múltba menni, azt Barry akarja csinálni.

Pr13m - 2015. 05. 06. 21:02

Szinte biztos vagyok benne hogy a Flashpoint lesz a vége az évadnak. Nem tudom hogy RFt elkapják e de igazából mindegy is. Az utolsó rész címe – Fast Enough – arra utal szvsz hogy Barry képes lesz évtizedeket visszamenni az időben, hogy megpróbálja megmenteni az anyját. Valszeg sikerül is, – és ahogy Wells mondta is – ezzel katasztrofális következmények jönnek létre. Ciscot alakító színész nyilatkozta hogy még ebben az évadban látni fogjuk a gonosz énjét – szóval szinte biztos vagyok benne hogy az lesz a vége, hogy Barry megváltoztatja a jelent, ahol minden sokkal rosszabb, illetve más lesz. Nagyon várós! Ez persze csak az én elképzelésem, de remélem így lesz. Abban a síkban pedig RF ismét szabad szóval nem érdekes hogy itt most elkapják é.
Emellett remek rész volt. Grodd CGIa szuperül nézett ki, pedig féltem tőle még annó.

Darude-Sandstorm - 2015. 05. 06. 21:48

LoGi: Bármikor bemondhatják hogy csak 2025-höz volt elég nafta kettejüknek, 2xxx-hez nem, ahonnan Eobi wan Kenobi származik, szerintem inkább az öregítő sminkek miatt nem mérnek ezt bevállalni.

Valszeg inkább úgy lesz kivitelezve, hogy az új flash és öreg reverse visszaugrik a gyilkosság estéjére, ahol barry megmenti mutert, mindketten valahogy visszajutnak a saját idejükbe, csak éppen barry “saját ideje” a flaspointos alternatív sík lesz Robert Queen=arrow meg hasonlókkal.

wondorog - 2015. 05. 06. 21:52

Azért ha Barry ugrik a végén, akkor a múltban, már összesen 3 Barry lesz (a gyerek, egy a jövőből aki RF-sel jött vissza és gondolom utána hazament, egy a jelen Barry).

_Peter - 2015. 05. 06. 21:57

Érdekes ez a telepatikus gorilla, mivel lehetne lerendezni? Jégpuskával gyorsan meglepetésből lefagyasztani? Valamilyen méreg? Ha nincs meglepetés akkor átveszi a kontrollt. Banán felejtős. Supersonic punch is.

Caitlintől továbbra is kész vagyok. Nagyon bírom ezt a csajt amilyen fejeket vág. És a bőrszerkóban a feneke hú, huhú.

Kötözködés:
Kicsit az furcsa a városban nincs pánik. Senki nem lát egy ilyen behemót gorillát? És a többi feltűnő metahumant?
Wells háziállatja a gorilla, szüksége van a Flash-re az időutazáshoz, ahhoz képest mit csinál ha a majma miatt meghal Flash a síneknél? Gondolom a regeneráló képessége nem terjed ki arra elcsapja egy száguldó vonat.

schweini - 2015. 05. 06. 22:10

Én is a Flashpointot várom az évad végére.
Aki olvasta képregényeket, utánanézett 1-2 dolognak, vagy látta Villám Paradoxont, (SPOILER LEHET!) annak egyértelmű, hogy RF-nek azért van szüksége Barryre, mert tőle nyeri az erejét. Ezért is segített neki fejlődni. (VÉGE)
Eddivel kapcsolatban nem tudom mit terveznek, de szerintem is történik vele valami komolyabb.

Annyi bajom lenne egyébként a Flashpoint Paradoxonnal, hogy eredetileg Barry sokkal később élte át azt, így nem biztos hogy olyan érdekes lesz, mint amúgy Batmannel, Aquamannel, Wonder Womennel, stb.

Heti részről: Szerintem nagyon gáz volt, ahogy Iris megtudta az egészet. Oké, sejtettem hogy nem húzzák a dolgot sokáig, de így elég semmilyen volt.
Grodd nekem is tetszett, de az elején az autó felrobbantása elég béna volt.

_Peter - 2015. 05. 06. 22:17

Iris ahogy megtudta dologban az volt gáz ahogy egy részen belül lerendezték gyorsan a szikrát és most a kérdőre vonást. Elvileg oknyomozó újságíró, akkor jobb lett volna évad közben apránként jön rá.
Ja és Cisco szerelhetne már valami zárat vagy érzékelőt a labor bejáratára, bárki csak simán besétál. “Hm-hm itt ülök a laborban a jelmezemben de maszk nélkül aztán oh hello Iris hát te hogy jöttél be?”

LaCRossE - 2015. 05. 07. 00:00

“Eddivel kapcsolatban nem tudom mit terveznek, de szerintem is történik vele valami komolyabb.”

Nekem ma az jutott eszembe, hogy mi van, ha az évad végén Eobard felveszi az ő alakját és megöli őt? Nem biztos, hogy örülnék neki, az Eddie-t játszó színész szerintem nem tudna olyan karizmatikus RF lenni, mint a Wells-t játszó.

Bármilyen izgalmas is lenne a Flashpoint Paradox, szerintem még korai meglépni.

Poghy - 2015. 05. 07. 01:40

Hétről hétre, mostanában nagyon izgalmas és jó epizódokat szállít a Flash, egyetlen hibája van, az pedig Iris. Amikor megkérdezte, hogy “tényleg mindenkin segítetek csak az apámon meg a pasimon nem?” akkor úgy lekevertem volna neki egy pofont, hogy Joe se ismerjen rá. Grodd amúgy nagyon jó volt, végre nem a sötétben szaladgáló CGI-árnyékot láthattunk, hanem egész jól megcsinálták, pacsi a készítőknek! A Flash vs Grodd jelenet is nagyon ott volt, méltó a DC univerzum két komoly karakteréhez. Abszolút elégedett vagyok a sorozattal mostanában.

zagloba - 2015. 05. 07. 02:12

Jó részeket láthattunk az elmúlt hetekben, nos a mostani kivétel.
Igazából nem volt se füle, se farka, értelmetlen időhúzás volt. Érdekes, hogy ezt többször ki is mondták a szereplők, csak kicsit finomabban / “figyelemelterelés”/.
A “történet” harmatgyenge, a párbeszédek klisések, és hát Iris.

Grodd szereplésének semmi tétje nem volt, nem ijesztő, nem hatásos, inkább megmosolyogtató.
Ugyanakkor szép nagy adagban a nyakunkba kaptuk a szappanzuhatagot /képzavar/.
Iris és Barry kettőse. Nos, ahogy többen is említették előttem, maga a színésznő is borzasztóan rossz, de az alkotók is mindent elkövetnek, hogy ezt fokozzák.
Kb. annyi a kémia itt, mint két cementesvödör között az építkezésen.
Iris a sorozat leggyengébb pontja, borzasztó mellényúlás.
Ebből a szempontból érdemes megnézni az iZombie-t, ahol Liv és Lowell között kb. 2 perc alatt felizzott a levegő. Na, az igen.
De ez a szánalmas vergődés?

Sajnos ez a románc egyre jobban rányomja a bélyegét a sorozatra, és ha Iris a csapat tagja lesz, komolyan el kell gondolkodnom a folytatáson.
Mert van az az irritáló szint, amit valaki már nem tud elviselni.

Persze az eddigiekből kiindulva az évadzárás biztos nagy durranás lesz, de ez a mostani epizód megtörte az utóbbi részek lendületét.
Szerintem.

Balumedve - 2015. 05. 07. 06:45

A Flash sosem volt a kedvencem, viszont könnyed kikapcsolódásnak tökéletes volt. Sosem agyaltam túl a dolgokat, nem idegesítettem fel magam semmi hülyeségen, semmi bénázáson. De ezen az utóbbi részen nagyon kibuktam. Az évek folyamán kialakult egyfajta allergiám a legsűrűbben elhangzott sablonszövegektől. A legirritálóbb mind közül a “to protect you” és ennek minden más változata, de különösen ebben a formában. Ha ez egy epizódon belül kétszer elhangzik, ráadásul ugyanattól a személytől, akkor komolyan végiggondolom, hogy érdemes-e még folytatnom a szóban forgó sorozatot. Nálam ez a kreativitás abszolút hiányát jelenti.
Akkor ott volt még miss Pupilla hisztirohama, ami totális pofátlankodásba torkollott, amit meg a töketlen Barry egyáltalán nem tudott férfiként kezelni, ehelyett átváltott papucsmódba. Minden gorillatámadás ellenére, számomra a hét legjobb sorozatepizódja a Flash lett volna, ha az írók megléptek volna valami váratlant. Például: Barry simán kitessékeli miss Pupillát a főhadiszállásról, mondván az idegeire megy. Még azzal is beértem volna, ha Barry ráun az értelmetlen szócsatára, és simán faképnél hagyja a leányzót.
Azt hiszem, a legfőbb bajom az, hogy már nem csak Írisz idegesítő, hanem Barry is, akárhányszor csak interakcióba lép a csajjal.

schweini - 2015. 05. 07. 09:20

Nálam is az a probléma, hogy nem elég a csaj idegesítő, hanem Barry még rá is tesz egy lapáttal.
Nem is értem miért ilyen karaktert írtak neki, amikor a képregényben sokkal másabb nem csak belsőben, de külsőben is.

https://girloncomicbookworld.files.wordpress.com/2014/11/the-flash-episode-6-iris-west.png

Találó kép.

Iceman - 2015. 05. 07. 09:25

Elég vicces egyébként hogy se az Arrowba nem működött a kötelező kémia se itt. Ellenben azzal a csajjal meg nagyon is akivel nem kéne(Felicity, Caitlin). Mondjuk az Arrowba sikerült annyira túltolni hogy már senkivel se működik:D

Sunsky - 2015. 05. 07. 10:56

Na igen, Caitlin-nek meg van az a fajta kisugárzása, ami nem viszi lefelé a sorozatot, még ha szerelmi szálról van is szó. Én nem vagyok híve ezeknek egyébként, utálom a nyáladzást, ilyen a való életben rohadtul nincs.. Arrow-t is ezért kaszáltam a második évad közepén és minden pozitív összhatás ellenére itt is folyamatosan elgondolkodok rajta, akárhányszor Iris megjelenik a képernyőn. El nem tudom képzelni, ezen a nőn, karakteren mi a fenét lehet szeretni.. és azt sem hiszem el, hogy a forgatások alatt nem látja senki, hogy ez rohadtul nem működik és erőltetett?

bobi64 - 2015. 05. 07. 11:06

Könyörgöm mi a fene ez a nagy kangorilla? De rühellem…

Capri - 2015. 05. 07. 14:58

Nemcsak metahumanok vannak, hanem már 1 “metaállat” van.

Az a szupergorilla CGI moziminőségű lett. Képregényben is szerepel.

snowyfairy - 2015. 05. 08. 14:18

Nagyon tetszik így az évad végén, hogy végre Wells nemcsak a háttérben van, hanem ténylegesen használja a képességeit. Bírom Tom Cavanagh színészi játékát. És persze az évadzárót is nagyon várom. Viszont, ahogyan előttem is írták már, Iris valóban idegesítő. Nekem nagyon klisés volt, hogy hogyan jött rá, meg hogyan mondta el Barry-nek, hogy tudja a nagy titkot. Ez a “nem tudom, hogy ki vagy már valójában (Barry)” szöveg megmosolyogtatott, kb milliószor használták ezt a mondatot számos filmben/sorozatban.
Ha lehetne választani, akkor Caitlinnel shippelném Barry-t.
Cisco-t nagyon kedvelem! “Supersonic punch.” :D

kamcore - 2015. 05. 08. 15:07

Év végén egy Flashpoint hatalmasat ütne. [Spoiler] És mekkora eszméletlen király módon lehetne kivitelezni, ha Robert papa lenne az, aki segít Barry-nek az ex-Arrowcave-ben, és tenne pontot a dolgok végére. Oh my grodd. [Spoilervége]

Iris akkor lesz jó/elviselhető sokak számára, ha végre összejön Barryvel, és nem lesz olyan hatalmas drámázása, max fater irányába. Engem ezzel a barátság dolgokkal lehet kikergetni a világból, remélem S2 felére már összeboronálják őket.

Remélem valami nagy családi esemény, mondjuk egy hálaadás-karácsony következtében megjelnik Wally (elég nagy spoiler annak, aki nincs tisztába a comic-al), akkor én már elégedett leszek a második évaddal. És elvileg lesz is, a készítők szerint.

chulo - 2015. 05. 10. 21:35

Sokat gondolkoztam, de nem igazán jut eszembe olyan szereplő más sorozatokból aki annyira ingerelt volna mint ez a csaj, és az a baj, hogy ugye kötelezően össze KELL hozniuk őket a képregényes alap miatt.
Én nem tudom, hogy a színésznő ennyire rossz, vagy a készítők és a komplett stáb nem látja, hogy ez így nem jó, de borzalom amit részről-részre művel. Most is, mint egy hiszti 15 éves.
Azon meg külön fogtam a fejem, hogy csak úgy simán besétál a laborba. Van ember aki még nem tudja hogy Barry=Flash? Egy hiperszuper labortól elvárna az ember legalább egy mágneskártyás, vagy számkódos beléptetőt, netán egy portást vagy mittomén.
Uhh meg az a sírás, hogy nem mondta el neki Barry…vazze, nehogy véletlen a másik szemszögéből nézd a dolgokat, had legyen még jobban lelkifurdalása.

A maki elment egynek, de azt naggggyon nem értettem, hogy tudta kivédeni a supersonic punchot. Vagy már előre látta a dolgokat, vagy ő is gyors. De nagyon úgy tűnt nekem, hogy rákészült a dologra. Majd valaki spoilerben leírhatná a dolgot, mert innen-onnan összeszedett infók alapján én csak azt tudom, hogy embereket tud irányítani az akaratával.

Iceman - 2015. 05. 11. 20:13

chulo
Elvileg nem csak irányítani hanem olvasni is tud a gondolatokban, meg aztán majomfeletti(lol) ereje is van így kivédhette a supersonic punchot anélkül, hogy köze lenne a speedforcehoz.

LoGi - 2015. 05. 13. 07:41

Szóval akkor Oliver tényleg a 2 Arrow rész között segített Barrynek, na de hogy? És Ray mikor segített Olivernek azokat a nyilakat elkészíteni? Ray még egy metahumant se látott, de azért tudott valamit csinálni, ami elvette a képességeit. Okéé, kérem a magyarázatot valahonnan ezekre, pl az évadzáró Arrowban.
Amúgy oké rész volt, de sajnáltam, hogy a fight csak 4 perces volt a végén, nem is lesz Wells akkor a finálé részben, ?
[ELŐZETES SPOILER]
legalábbis nem az a Wells, akit elkaptak most, max a múltbéli?
[/SPOILER]

LoGi - 2015. 05. 13. 07:43

Oké, a metahumant nem látott rész az nem igaz, volt egy metahumannel dolga az Arrowban… Szóval számítok valami utalásra a kövi Arrow részben, hogy azutána meta human után Ray rögtön elkezdett valami ilyesmin dolgozni, mielőtt még fogságba estek.

Iceman - 2015. 05. 13. 09:21

Az utolsó 5 percig elég unalmas rész volt. Oliver lenyomta Reverse Flasht aztán levezetésnek még Ras al Ghul jöhet, Barrynek van még mit tanulnia:D Remélem holnapi Arrowban megmagyaráznak pár dolgot nem csak elsiklanak fölötti szokásukhoz híven.

Iceman - 2015. 05. 13. 09:27

Ja és a legjobbról majdnem elfeledkeztem. Hal Jordan létezik ez most már 100%:D Remélem jövőre őt is behozzák.

jessm - 2015. 05. 13. 09:52

Szerintem holnap meg tudod, hogy segített Oliver Barrynek , pl amikor elkapta Nyssat, elötte vagy utánna simán segíthetett Barrynek, hiszen nem volt Nanda Parbatban.
Vegyes rész volt. Összeségében tetszett, főleg a fight a végén, tényleg lehetett volna hosszabb.
Azért kissé erötlen próbálkozás volt , hogy Barry oliver szerepét akarja játszani.
Megbízni Snartban egyenlő a hülyeséggel.
Olvier lehet , hogy használja a rossz fiúkat, de mindig résen van arra az esetre , ha átverik, szóval előre tervez.
Joe meg le vonta a tanulságot , hogy ne tegyünk több kirándulás a dark sidera. Esetleg inkább gondolkodni kellene legközelebb. Kb Oliver is ezt mondta BArrynek, hogy előre kellene gondlkodni, amig nem teszi több kárt okoz mint megold.
Na mindegy , csak azt akartam mondani ezzel, hogy snart dologgal nem voltam kibékülve, elég légből kapottnak tünt.
Azért marha kiváncsi vagyok , hogy mi lesz fináléban,úgy néz ki hogy izgalmas dologkat találtak ki az írók.

jessm - 2015. 05. 13. 09:56

Szerintem holnap meg tudod, hogy segített Oliver Barrynek , pl amikor elkapta Nyssat, elötte vagy utánna simán segíthetett Barrynek, hiszen nem volt Nanda Parbatban. Barry biztos mond valmit a team arrownak , amikor állítják, hogy Oliverben nem lehet megbízni.

rio - 2015. 05. 13. 16:12

Ömm, izé. Valaki világosítson fel pls, de számomra most egy irdatlan nagy plot hole-nak tűnik ez az egész “szállítsuk el a rosszfiúkat”-téma. Flash nem tudta volna egy irodai gurulós kocsin odafurikázni őket kb 5 mp alatt? Mert ha már így bekábszizták őket, adhattak volna dupla adagot, és akkor mindenki boldog.

LoGi - 2015. 05. 13. 16:26

Btw hol volt a Green Lantern utalás?

LoGi - 2015. 05. 13. 16:29

Never mind, megtaláltam a neten a választ. Ferris Air.
Amúgy amilyen könnyen elfogatta magát Wells, simán lehet, hogy ez volt végig a terve. (gondolok itt arra, hogy az első nyíl anyagából is kivibrálta magát)

Ati7 - 2015. 05. 13. 18:52

Kérdezném azoktól, akik már látták az új részt, hogy van-e benne Arrow spoiler?? Hálás köszönet előre is a válaszokért! :)

_Peter - 2015. 05. 13. 18:55

Ez a rész most nem jött be. Erőltetett volt a költözködés terv, csupa plot hole. A rész tanulságához visszafele kreáltak egy problémát csak hogy Barry rájöhessen nem szabad alkukat kötni a gonoszokkal.

A rész végén a bunyónak nem éreztem a súlyát. Reverse Flash nem ölheti meg a Flash-t, viszont egy pillanat alatt 200 mérfölddel odébb tudná pakolni Robin Hoodot. Konkrétan röhögtem a két villám ott futja a köröket és csak a csíkot látni, Arrow meg próbál célozni. Ha Cisco egy délután kitalál és megépít mindenféle szuper fegyvereket, Joe miért még mindig mezei pisztollyal lövöldöz?
És nem tetszik hogy egész évados problémákat megoldanak a szomszéd szuperhős vendégségbe hívásával. Wells végig előttük jár, ismeri a jövőt, Barry nem tudja utolérni, Cisco nem tud mit kitalálni, erre jön az íjász gyerek és 2 perc bunyó után leteríti a nanonyíllal.

Megint Caitlint bírtam legjobban, amilyen arccal mondta: I am not uptight. You can’t call me uptight.

LoGi - 2015. 05. 13. 19:38

Ati7: 0 arrow spoiler.

Iceman - 2015. 05. 13. 20:01

LoGi

Nem csak maga a FerrisAir hanem, a lezuhant pilóta aki miatt bezárták a helyet, az Hal Jordan. Hogyha ezt találtad meg konkrétan akkor bocsi:D

Claire8310 - 2015. 05. 14. 00:06

Nagyon gyengén megírt rész volt rengeteg lyukkal, ahogy a többiek is mondják. A Cold-os utalásokkal meg leállhatnának, nagyon béna, hogy mindig el kell sütni egy-két szó viccet…
Gyengusz rész volt.

A Hal Jordan utalás volt az egyetlen, amire felkaptam a fejem.

David R. Blake - 2015. 05. 14. 02:28

Snart terve nekem tetszett.
Az egyedüli dolog ami zavart az az, hogy Oliver és Ronnie/Stein elég hirtelen bukkant fel a végén.
Eleve, hogy érték utol Olivert, hogy ha ő Nanda Parbat-ban volt?

pukibá - 2015. 05. 14. 08:24

Iceman: a lezuhant pilóta eltűnt tehát az nem Hal Jordan.
Egyébként pedig jó rész volt, több verekedés, barry-eobard beszélgetés kellene ill nagyon jó volt az arrow-reverse flash fight, de szánalmas,hogy csak az ereje megvonása nélkül tudta leverni. Viszont tetszett a beszólás barry-től. Az a bizonyos spin off amiben black canary, frost, heat és atom szerepel megszünteti az alap sorozatokban való szereplèsüket? Mert így egy fasza kis gonosztól válunk meg pl. Frost, Atom is jó volt az arrow-ba, bár onnan jó,hogy száműzik mert így tényleg nem oliverről szól a sorozat. De akkor ebbe a sorozatban benne lesz Roy is? Jó lenne ha mindent elmondanának értelmesen mi miért történik miért kell ennyi spin off. Úgy latszik a cw-nek a smallville után jobban megy a szuperhősös sorozatok nézettsége, pedig mèg a smallville se ment 1 millió alá.
Oliver történetét az 5.évad előtt tuti nem kaszálják mert ugye 5 èvet töltött a szigeten vagyis inkább jó sok helyen járt az 5 év alatt addig pedig nincs értelme és 1 ilyen szar evad miatt nem érdemes kaszálni pláne ha ennyi hőst tud kitermelni magából. Jöhetne egy Before Justice League aka. Dawn of justice az összes gonosz ellen vagy csak wells ellen. Ki tudja.

Stiel - 2015. 05. 14. 09:39

Deathbolt-ot most tényleg kinyírták? Hm. Színészválasztás alapján azt gondoltam volna, hogy ő is ilyen időnként visszatérő lesz.

jessm - 2015. 05. 14. 14:58

Úgyanúgy érte utol ahogy Ronniet. Telefonon.

Claire8310 - 2015. 05. 14. 22:22

Ezt így tudom elképzelni:
Ra’s: Good Al-Sahim, goood, let the hate flow thr…
Oliver: NOT NOR RA’S, I’M ON THE PHONE WITH BARRY ALLAN! GOD!!!

Iceman - 2015. 05. 15. 12:35

Pukiba

Lezuhant majd lezuhant melle Abin Sur is vagy hogy hivjak. Atadta Halnak a gyurut es elrepult vele az Oa bolygora kikepzesre. Maris megoldva hogy miert nem talaljak. Legalabbis ez eleg logikus lenne.

LaCRossE - 2015. 05. 15. 14:29

Ha már így Eddie féltékenysége Barry felé egyre inkább nő (lásd, ő kapja meg a végén úgyis Irist), kezdek rá esélyt látni, hogy esetleg belőle később Blue Cobalt-ot csinálnak.

torjack - 2015. 05. 16. 19:09

Cobalt Blue elvileg Barry halottnak hitt ikertesója, meg Malcolm néven fut, úgyhogy elég nehézkes lenne megmagyarázni, hogy Eddie hogy lesz az…bár a képregény nem szentírás, úgyhogy akár meg is húzhatják. Mondjuk nekem érdekesebb lenne, ha az ikertesót húznák elő, Gustin legalább rosszalkodhatna egy sort. :D

LaCRossE - 2015. 05. 16. 22:13

torjack: mint tudjuk, a képregénytől el lehet térni.

Cobalt Blue pedig nem Barry halottnak hitt ikertesója, hanem nem is tudják, hogy létezik. Az, hogy Malcolm vagy Eddie, az nem annyira lényeges, mint Eddie vezetékneve: Thawne. Ergó a kapcsolat máris megvan a képregényes történettel.

torjack - 2015. 05. 17. 12:50

Egyébként lehet egy egyszerű megoldás az, hogy Barry és Eddie egynemű, de kétpetéjű ikrek, ezért nem olyanok mint 2 tojás. Eddie másik keresztneve meg lehet Malcolm, csak az előbbit használja.

werewere - 2015. 05. 17. 19:36

kétpetéjű ikrek – hát azért a jelenlegi Eddie korban eltér Barrytől rendesen…

LaCRossE - 2015. 05. 17. 20:59

werewere: mint mondtam, ennyire ne vegyük szigorúan a képregényeket, nem muszáj még ikreknek sem lenniük. Az egyelőre sokkal erősebb összefüggés, hogy Eddie Reverse Flash felmenője, ahogy Cobalt Blue is.

Az meg megint más tészta, hogy Eddie-t nagyon szeretik kék öltönybe öltöztetni, vagy kék nyakkendőt adni rá.

lumoss - 2015. 05. 18. 15:18

Szavazás: Szerintetek ki fog meghalni az évad végén?

dante_zoli - 2015. 05. 20. 03:04

Hát ez nagyon rossz volt.

mxyzptlk - 2015. 05. 20. 03:56

Tény hogy lehetett volna jobb is de a cliffhanger azért egyáltalán nem lett rossz :D

energy - 2015. 05. 20. 04:22

Tele spoilerrel!

Barry Allen egy …..! Nem menti meg az anyját! Az eredeti idővonal szerint nem kellett volna meghalnia! Hős lett volna így is, felségül vette volna a nőt, akit szeret… Miért? Nem engedi haza “Wellst”, miatta hal meg Thawne. Meg tudom érteni miért, utálja reverse-flash annyira.

Szerintem ebből megint időutazás lesz!

Az időből kitörlődött reverse-flash nem változtat meg mindent?!

Hiába a látványos vég, ami új dimenziót ad a WTf fogalmának, ez a rész csalódás volt.

mxyzptlk - 2015. 05. 20. 05:14

“What? No big belly burger?” :D

LoGi - 2015. 05. 20. 07:17

Most a legnagyobb kérdés nyilván az, hogy a másik Flash miért nem akarta, hogy megmentse az anyját. Barry meg azért nem engedte RF-et vissza, mert abban a pillanatban geci mérges volt rá, épp megölte az anyját ugye a múltban. (Azt miért nem mutatták, hogy hogyan kell visszamennie ahonnan jött, a múltban nem láttunk semmi wormhole-t.) A rész rendben volt, főleg a vége nagyon látványos volt, de ez a kérdés eléggé égető számomra. Gondolom a cliff nem igazi lesz, és Barry képregény fizikával azokon a cuccokon ugrálva is elér egy olyan sebességet, hogy bezáródjon a wormhole, mert miért ne, amúgy is a semmiből nyitódott meg. Mondjuk kicsit csalódás lenne az, mert akkor az utolsó percek csak CGI ámítás volt, nem sok céllal szerintem.

werewere - 2015. 05. 20. 07:36

na ezt nevezem cliffhangernek

jessm - 2015. 05. 20. 07:58

Háááát, nem jött be az évadzáró. Az arrow sokkal jobb volt.

Igazából a merész az lett volna ha megmenti az anyját. Bár a jövő flash nem akarta , hogy megmentse. DE végülis az se biztos, nekem nem 100% , hogy azért ingatta fejét.

Eddie nagy volt , egy hős volt.

De ez, hogy megnyílt féreglyuk a város közepén, hát nem tudom.
Amugy az emberek akik mutattak azok nem a LEgedns of tomorrow csapat egyes tagjai? MErt ha igen, lehet,hogy megjelenik jővőböl jött pasas is és segít Barrynek…. Szóval ezzel mutatják be a csapat megjelenését.

Kb. mást nem tudok erről mondani mert ,leginkább azt se értem mit láttam.

Iceman - 2015. 05. 20. 08:41

Az első 30 perc elég időhúzás volt, de aztán belendült. A jövőbe tekintések jók voltak bár egy JL easter egg belefért volna. Szerintem a jövőbeli Flash már tudta hogy Nora mindenképp meghal, ezért állította le Barryt, hogy feleslegesen ne szúrja el a dolgokat. Az utolsó jelenettel pedig megtörtént az ami az újságon szerepelt. Kíváncsian várom a folytatást bár nagy változásra nem számítok a LoT előzetese alapján.

Darude-Sandstorm - 2015. 05. 20. 08:43

Azért nyílt meg a végén megint a járat, mert ha nincs Eobard akkor az elmúlt 15 év is sztornó, tehát elvileg visszaáll minden a “nem halt meg muter” pontra, ahol még mindenki él és thawne nem utazott vissza. Gondolom ezt majd azzal oldják fel, hogy cisco erre is emlékezni fog.

Eddie-nek meg valaki szólhatott volna, hogy elég ha tökön szúrja magát :D

LoGi - 2015. 05. 20. 08:59

Reddit olvasgatás után további megjegyzések, észrevételeim: (akad benne olyan spoiler is, amit esetleg nem mindenki akar tudni még)
– Még jó hogy you have to try Barry, a te döntésed miatt történt minden itt most :3
– Firestormot alakító csávó elmondta, hogy a fináléból a hossz miatt ki kellett vágni azt a részt, amelyben Firestorm anyagot manipulált (jobban tudja kontrollálni a képességeit már, egy virágot csinált egy hőmérőből Caitlinnek) (30 perccel hosszabb volt a finálé vágások előtt!)
– Nem tűnt fel nekem nézéskor, de a speed force-os jelenetnél ahol voltak jelenetek a múltból is a jövőből is, láthattuk Killer Frostot, aki 99%, hogy Caitlin lesz (villian lesz belőle!)
– Ezt még az előző kommentemből felejtettem ki, de kinda lame volt, hogy Barry 2 mach sebesség mellett hallotta az álló RF hangját, de oh well képregény fizika.
– reddit tökéletes logic: Eddinek tökön kellett volna lőnie magát :D
-sokan valószínűnek tartják, hogy Eddievel még lesz valami, számos apró ok miatt, akár képességekkel is visszatérhet, mondjuk akkor ez RF és a színész visszatérését is jelentené?
– a wormhole elvileg azért nyílt meg, mert Eddie megölte magát, RF eltűnt, és ez túl sok mindent megváltoztatott. persze time travel képregényesen, próbálni kell nem túl gondolni, lehet találni benne logikai hibát
– szóba került redditen a 2024-es újság cikk is. mi van, ha ez az a crisis most, amiben Flash eltűnik, és azért jött előre ennyit, mert RF tanításai, meg tevékenykedései miatt (a részecske gyorsító is vagy 10 évvel korábban megépült) hamarabb megy végbe mind ez. (mondjuk akkor nem tudjuk, mi lehetett a crisis az eredeti timeline-on, megint az a fránya időutazásos lyukak)
– a wormhole-ból átjövő sisak állítólag Jay Garrické volt, az eredeti Flashé egy másik dimenzióból még (univerzum, timeline, nem tudom mi a korrekt terminológia itt :D), RF valszeg ezért akart mihamarabb elhúzni onnan, mert látta, hogy az a wormhole kezd furcsa dolgokat csinálni
– az égre felnézők között mutatták Hawkgirlt is civilben, aki a Legend of Tomorrowban lesz benne.
– a speedforce-ban volt még egy Flash múzeum látható, egy másik képen pedig Barry bilincsekben, börtönben valamiért.
– amúgy jut eszembe, egy valóságos részecske gyorsítókban vákum van ffs, mi értelme egy hidrogén részecskét betolni a gyorsítóban, amikor ott nyilvánvalóan a levegőben szinte végtelen sok van már amúgy is. ez most különösen zavarja a csőrömet… :D persze amit Martin Steinnel elmondattak ebben a részben, az mind amúgy is elég nyilvánvalóan tudományosnak hangzó halandzsa volt, moving on…
– hét idézete jelölt RF-től: Cisco, I’m sorry. Not for killing you, I’m sure I had a good reason. Meg Steintől a “Let’s not fight on our wedding day.” Ronnie-nak :D
– amúgy a final shot nagyon úgy néz ki, mintha Barry a wormhole-on át fog menni, lehet talán abba az univerzumba, ahol ott van az eredeti Flash, akitől jött is a sisak?

Succ - 2015. 05. 20. 09:03

Oh my… Hát én lefagytam a végén :D Most így kivárni egy évet… Nem találok szavakat :D

LoGi - 2015. 05. 20. 09:16

évet? bő 3 hónapot kell csak várni :)

mxyzptlk - 2015. 05. 20. 10:23

Jó lesz az 5 hónapnak is :)

jessm - 2015. 05. 20. 10:49

Azért ha tökön szúrja magát nem biztos, hogy később nem lehet gyereke. Tehát nem biztos Dr. Well/Eobard elkezdett volna haldokolni, BArryt meg abban a pillantban akarta megölni. A 100% tuti az volt ha lelövi magát.Volt sok logikátlan dolog a részben , de nem ez volt az.

Az első 30 perc tényleg uncsi volt ezzel a menjek vagy ne menjek.

Az utolsó 3 percet a lyukkal szerintem kb kár találgatni mert bármi lehet amit az írók kitalálnak. Mondjuk a képregényt ismerők elönyben mert nekik nagyobb esélyük van a valósághoz közelebb allő elméletet kitalálni.

jessm - 2015. 05. 20. 10:52

Tökön szúráshoz hozzátéve, ennyi erővel azt is ordíthatta volna 3 szor , hogy soha nem lesz gyerekem , hátha attól elkezd haldokolni

LaCRossE - 2015. 05. 20. 12:20

Szerintem nem volt felesleges az első 30 perc sem, ez kellett. Azért ez egy nagy döntés, ami sok ember életét befolyásolja. És jó volt látni a Barry-Joe apa-fia beszélgetéseket, ezek is nagyon kellettek szerintem.

xeverese - 2015. 05. 20. 12:32

“Barry 2 mach sebesség mellett hallotta az álló RF hangját, de oh well képregény fizika”

adóvevős füles?

torjack - 2015. 05. 20. 12:38

Igazából szerintem tökmindegy Eddie mit csinált…Mivel RF törlődött, így nem mehet vissza a múltba megölni Norát, nem is ragad a múltban, hogy aztán az történjen ami, Eddie nem ismeri meg a jövőjét és nem kerül olyan szituba, hogy feláldozza magát. Így viszont Eobard megszületik, majd visszamegy a múltba…szép kis paradoxon. Érdekes lesz ebből kimászni.

LaCRossE - 2015. 05. 20. 12:43

Mivel képregényről van szó, ezért nagy valószínűsége van annak, hogy paradoxon nem lesz értelmesen, logikusan megmagyarázva.

Képregény logika. :D

xeverese - 2015. 05. 20. 14:50

A Paradoxon úgy is rendeződhet, hogy igazából ez a cselekedet törölné a valóságot: megnyílt a fekete lyuk, ami elnyelné ezt a világot – de Barry megakadályozza ezt, így élnek tovább.

LoGi - 2015. 05. 20. 14:55

Kíváncsi vagyok Tom Cavanagh (Wells) milyen formában fog állandó szereplő maradni (készítői interjú).

Succ - 2015. 05. 20. 15:56

Szerintem az igazi Wells-ként. Szerintem RF eltörlése csak részlegesen írja újra a timeline-t.

mxyzptlk - 2015. 05. 20. 15:59

Fő hogy visszatér, kár lett volna végleg kiírni, elég nagy részben ő miatta jó a sorozat, úgy látszik tudják ezt a készítők is :D

David R. Blake - 2015. 05. 20. 18:07

Tyühühú, az a cliffhanger!
Bár tény, ahogy többen is említették az egész paradoxonnal eléggé sarokba írták magukat az írók, de bízok benne, hogy jól fogják megoldani majd a dolgot ősszel!

Az első félóra tényleg kicsit lassúbb volt, de tekintve az egész dilemma súlyát, ami Barry-re nehezedett ez kellett is!

Eddie-n azért néztem egyet! Nem semmi hőstettet hajtott végre!

Egyúttal tetszettek a kis előre utalások a későbbi évadokra és a közelgő spin-offra (Legends of Tomorrow)! Lesznek itt még érdekes dolgok!

pluhi - 2015. 05. 20. 18:12

Apám, ennyi baromságot egy rakáson. Mondjuk mit várjon az ember egy időutazós sztoritól. Azért jó volt :)

marsters - 2015. 05. 20. 18:20

Én nem sok mindent tudok hozzáfűzni a részhez, de szerintem is Eddie-t még látni fogjuk ha meg nem akkor emberből vagyok :)

_Peter - 2015. 05. 20. 18:40

Jaj én már kezdek belezavarodni az időutazásos jövőbeli énem megváltoztatja a múltam hogy a jelen cselekedetem mire van hatással témába. Segítség!

Ha Eddie ezzel kitörölte Eboardot, akkor nem ölheti meg Barry anyját és Wellsék balesete sem történik meg, de akkor nincs szabotázs az igazi Wells kísérleténél nem lesznek metahumanok és Barry sem lesz Flash viszont együtt a család?

Vagy most hogy már megtanult közlekedni az idősávok között tud szelektálni az időben a jó történjen meg, a rosszat megakadályozza? Vagy mi a következmény? Mert a másik Flash intett neki hogy ne mentse meg az anyját.

És Eddie a fekete lyukban meg a beszívott időgép darabjaival ugye nem rázódik össze ő is valami szuperhőssé mint Ronnie amikor eltűnt a kísérletnél? Most ő tényleg meghalt, nem?

A szöszi a jövőképben Caitlin volt? Mert Cisco-t már megerősítették lesz valami képessége.

Frankón használati utasítás kéne már nekem, nem értem mi hogy lesz és valóban az lesz ami nem lett volna ha nincs ami. :)

Viszont az anyjával sírós jelenetnél kiderült ez a srác tényleg tud színészkedni. (khm Oliver Queen)

A technikai dolgokat most elnéztem, egy igazi részecskegyorsítóban légüres tér van, nem? Meg egy fekete lyuk se olyan mint egy tornádó hogy elég a másik irányba pörgetni. Barry sebességét is lazán megoldották, eddig mindig azon pörögtek kibírja és képes-e rá. Mach 2-vel kellett futnia, a supersonic punch-nál volt Mach 1 a sebessége, akkor még hova fog fejlődni? A Lockheed Martin Blackbird repült több mint Mach 3-mal.

Poghy - 2015. 05. 20. 18:45

Nem tetszett a finálé. Egyrészt az első félórában nagyon megszaladt a drámaméter, és olyan felesleges jelenetekkel töltötték ki a finálét, mint pl. Caitlinék esküvője. A lelkizős párbeszédekből egyedül a RF és Cisco közöttieket nem éreztem feleslegesnek. Az is szomorú, hogy pont így győzték le Eobardot, és nem azért, mert Eddie hiányozni fog, hanem mert Eobardot pont úgy ismertük meg, mint aki mindent előre eltervez, nagy gondossággal mindig a többiek előtt jár egy vagy több lépéssel, és azért győzik le, mert önszántából elmondta a gyenge pontját. Ezeken kívül a sok LoT reklám se nyerte el a tetszésemet.

Az évad amúgy szuper volt, lehet hogy túl sokat vártam ettől a finálétól, mindenesetre várom már az őszt és a 2. évadot.

winnie - 2015. 05. 20. 19:19

pluhi: akinek nincsenek elvarasai, az meg is erdemli. meg szerencse, hogy dogivel vannak olyan idoutazos tortenetek, amire az ember nem azt mondja, hogy mit varhat tole.

smokebu - 2015. 05. 20. 19:50

Poghy: Igazából szinte minden amit leírtál pont, hogy értelmes/logikus volt az alapján, ahogy eddig a karakterek viselkedtek és ahogy a történetet csavarták.
A dráma azért kellett, hogy kicsit megpróbálja a sorozat a döntés súlyát érzékeltetni. Hellyel közzel sikerült is szerintem.

Caitlinék esküvőjét bevallom én sem értettem elsőre, de lehet úgy voltak vele, hogy ha Barry megmenti az anyját akkor ebben a formában, mint barát már nem lehet jelen az esküvőn.

Azt gondolom, hogy azt is el lehet hinni, hogy Eobard nem gondolt arra, hogy Eddie megöli magát, mert ő mint tudós felfogta, hogy mi történhet ezzel a világgal ebben az esetben. Az egyszerű rendőr meg egyszerű módon végiggondolta, hogy ha megöli magát, akkor Eobard is meghal. A következmények kezdetét meg láthattuk a cliffhangerben.

Viszont ez szerintem nem egyszerűen egy fekete lyuk, inkább egy időtörésnek néz ki. Ki tudja kik vagy mik jönnek még azon át amíg sikerül lezárnia Barrynek.

Sunsky - 2015. 05. 20. 20:41

Nekem tetszett a cliffhanger, Wells sajnálom, mint Reverse Flash. Valószínű ő már tényleg a tudóst fogja játszani a következő évadban, nem hiszem, hogy RF az ő testében térne vissza, így viszont elveszítjük a sorozat legjobb karakterét.. Imádtam, ahogy játszott velük és ahogy előadta magát, félek, hogy túl unalmas karaktert öltenek rá, ha így történi.

Az viszont oké, hogy RF úgy hiszi, hogy mindig Flash előtt jár, de ez tényleg így van? Csak mert abból a múltas jelenetből nekem az jött le, hogy Flash pontosan tudja, hogy mit csinál..

Claire8310 - 2015. 05. 20. 22:00

Hát végül is az lett amit a Doki mindig is mondott, ha túl sokat változtatnak, akkor összeomlik a tér-idő kontinuum oszt jónapot:)
Eddie nagyon komoly volt, egészen meglepő és megható jelenet volt. Valamint Joe és Barry kettőse valahogy mindig olyan természetesen hat. Szeressem.

A cgihanger az így kilógott mint az esküvő is, ennek ellenére úgy lett vége, hogy nagyon érdekel a következő évad.
szóval, well done Flesh Season 1.

Tapsifüles - 2015. 05. 20. 23:59

Ahhoz képest, hogy a rész 1/3-ban könnyes szemmel mászkált Barry, egyáltalán nem lett erőltetett az epizód (nyilván ez szubjektív), sikerült elérniük h a néző is átérezze a döntés súlyát, szóval well done CW, ki nem néztem volna ezt a csatornából.

Ati7 - 2015. 05. 21. 00:01

Nagyon tetszett a finálé, jók voltak a párbeszédek és a speedforce-ban az easter eggek. Viszont kíváncsian várom, hogy milyen megoldást választanak az írók történtekkel kapcsolatban. Alapvetően tetszett a rész, de azért volt 1-2 negatívum ill. olyan rész amit nem tudok hova tenni.

Innentől spoiler!

-Elég Barrynek Mach 2-vel futni, most komolyan? Azt hittem, hogy legalább benyögik, hogy a fénysebesség 50%-val vagy vmi. A Mach 2 nagyon “kevés” Flash képességeihez viszonyítva.
-A végén nem tudom, hogy mibe futott bele Barry, de hogy nem fekete lyuk volt, az is biztos. Mondhattak volna bármit, féreglyuk, szakadás a tér-idő szövetén, másik dimenzió vagy akármit. A fekete lyuk nem egy klasszikus értelemben vett lyuk, hanem egy égitest, ami nem olyan nagy titok, szóval a készítők is biztos tudják.
-Eddie önfeláldozása egy óriási nagy paradoxont idézett elő, amit szerintem csak egy párhuzamos idővonallal lehet majd magyarázni. Vagy pedig egy újabb időutazással valahogy helyrehozzák, mert így nem maradhat. Ha nincs RF, nem hal meg Nora, Barry nem kezd el érdeklődni a kriminalisztika iránt és nem lesz belőle törvényszéki nyomozó. Ergo nem jöhet létre a baleset sem, még ha a valódi Wells meg is építi a részecskegyorsítót, ami szintén felrobban.

Egy szó, mint száz kezdődhetne már a 2. évad. :)

Spawn - 2015. 05. 21. 00:26

Érdekes egy rész volt. Azt sejtettem, hogy Barry nem menti meg az anyát, láttam a Flashpoint Paradox című Justice League rajzfilmet nemrég ami éppen arról szólt, hogy azzal, hogy Barry megmenti az anyját gyakorlatilag a teljes DC Comics univerzumot felborítja.
Lehet, hogy ezért is intett az idősebbik énje neki hogy ne avatkozzon közbe.

Eddie-n viszont meglepődtem.

Ripazha - 2015. 05. 21. 00:28

….ömmm…hááát….pfff… nem térek magamhoz :D alig bírtam magammal, ez a rész mindent vitt. Szeretem a paradoxon dolgokat, összezavarnak, de sok mindent ki lehet hozni belőlük :D (a kedvencem a Predestation-so paradoxon dolog)
Nem szeretek találgatni, de nagyon de nagyon várom már az őszt, meg a második évadot, elég csak a második évad ősz nem muszáj/ly :D Szerintem LoT trailer-re támaszkodva Rip HHunter most fog feltűnni, ugye fekete lyuk miatt. Én modnjuk kiíváncsi lennék, jövő Barry miért intett nemet? Azért mert az anyja ígyis úgyis meghal? Vagy mert tudott valami más terhelőt ez ügyben?? Pedig úgy vártam a Flahspoint paradoxont, bár abba asszem másként van, de alényeg ugyanaz lenne :D PFúúú szerintem egy fantasztikus részt kaptunk, várná az ember a folytatást, de csak nem akart jönni, még flash jel után se volt jelenet :( jó persze elrontotta volna, de már szinte vártam, hogy tuti lesz megint valami :D

zagloba - 2015. 05. 21. 01:22

Egy langyos, és vontatott fél óra után kaptunk kb. 10 perc elég zagyva pörgést.

Nem volt benne semmi olyan borzongató izgalom, mint pl. amikor anno először láttuk Wellst kiszállni a tolószékből! Az valami volt!
Vagy, amikor Wells megölte Simon Stagget. Na, akkor az embernek leesett az álla!
De ez a finálé Eobard eltűnésével és a nagy halállal, tökéletesen sterilre sikerült.

Az évad korábbi részeinek precizitásához képest, ez, mint a megelőző 2 epizód is, nagyon összecsapottnak tűnik.
Az évad végére jelentősen zuhant a minőség szerintem.

valezius - 2015. 05. 21. 08:29

zagloba

Teljes mértékben egyetértek.

Nagy jó indulattal is 3/10.

….ömmm…hááát….pfff… nem térek magamhoz, akkora csalódás :-(

-Barry, ha visszamész, akkor lehet, hogy elpusztul az egész bolygó
-Hú de nehéz nekem, nem tudom, mit csináljak, de azért visszamegyek

Ez így borzasztó volt. Még ha belenyomták volna, hogy ez az egyetlen esélye, most vagy soha. Nem magyarázták meg, hogy miért nem azt mondja:
– Oké, most, hogy tudom, hogy lehetséges az időutazás majd később teszem meg, amikor kisebb a kockázat.

Azt se értem, hogy Wells miért engedték el.
– Figyelj Barry fuss Mach2-vel, menj neki egy protonnak és máris a múltban találod magad.
– Köszönöm, te annyira jó fej vagy, hogy menj haza nyugodtan.

Mégha úgy lett volna, hogy csak ketten együtt tudják kinyitni a kaput, és akkor mindketten oda mennek, ahová akarnak az időben.

Anthonz - 2015. 05. 21. 09:11

Jaa, azt én sem értem Wellst mért engedték el :D

Ez az időutazás azért probléma szerintem, mert gyakorlatilag semmiben sem lehetünk biztosak, bármit meg nem történtté lehet tenni, minden karakter potenciálisan halhatatlan lesz.

Majd a következő évadban Flash visszamegy az időben, és látja ahogy az anyja körül harcol a Flash a RF-el, és közben az 1. évados Flash nézi őket az ajtó mögül, majd a 3-ik évados Flash is visszamegy…stb.

Ez azért minimum nem kóser.
A jelenlegi helyzet szerint a teljes Flash, ÉS az Arrow történetnek legalább fele semmis kéne legyen.
Na majd meglátjuk.

pluhi - 2015. 05. 21. 09:12

valezius: ja, ezt nem vágtam én sem, minek engedték ki? De ami mindent vitt az Caitlin beszólása: “Mi az a szingularitás?” Még én is tudom, Morgan Freeman elmagyarázta:D

b - 2015. 05. 21. 09:23

hát ez elég fos évadzáró volt.
SPOILER

azt, hogy eddie ezt lépi meg, én már régóta szinte biztosra vettem, elég nyílvánvaló volt. ez szabad utat ad ugyan idővel a barry-irisnek, de remélme, mivel ez inkább vmi párhuzamos univerzum, továbblépnek azzal, hogy tudomásul veszik, z lehetne, de inkább mégsem

“légy önző, menj vissza, írd át a történelmet és kockáztasd meg a város elpusztulását ” WTF??hogy a bánatba lehet egy szuperhős ekkora gyökér. önérdek feláldozá helyett veszélyeztetni a világot? Batman remélem jól felpofozza
Kellett a storyba egy HŰDEDURVAVÁÁ időutazás elem, csak hülyeség volt
azt hogy mégsem változtat, már pl. csak az Arrow sorozat miatt is lehetett sejteni. A csak azt nézőkkel nem lehet kiszúrni olyan válzotásokkal, amik okát nem is látták

egyéb blődségek:
“én vagyok a legöregebb, ezért én simán összeadhatlak titeket” jelenet
“fizikusi doktorim van, de lécci magyarázd meg, mi a szingularitás?” tudom hogy nekünk, gyökér nézőknek tették fel, de kérdezte volna inkább Joe

leila - 2015. 05. 21. 09:37

Ez mi volt?

Félóra nyafogás, hogy menjek vagy sem, 10 perc áltudományos zagyvalék, teljesen feleslegesen visszamegy a műltba, majd mégsem változik semmi, majd mégis, mert Eddie végülis értelmetlenül öngyilkos lett és aztán a fekete lyuk a város felett? Ehhez képest a kettővel ezelőtti rész volt a legjobb.

Hogy mi lesz: nem volt Wells, így igazi Wells élni fog, de Eddie is, viszont Barry-ből később lesz Flash (akkor ál-Wells végig egy másik idővonalat figyelt?), és így tovább.

Az érdekelt volna a sok szomorkodás helyett, hogy ál-Wellsnek valójában mi a baja Barry-vel.

Rob - 2015. 05. 21. 10:25

“A The Flash 2. évad elkezdi feltérképezni a multiverzumokat, vagyis több idővonalon fog játszódni. Az új szezon elején meg fog jelenni a Föld-1 és a Föld-2 is.”

Ha valaki nem olvasná a napi híreket itt. :)

Marcipáncica - 2015. 05. 21. 10:59

Az első pár perc után kérdezem a páromat: most ez komoly? Ezen tényleg komolyan elgondolkozik?? Mire ő: Úgy tűnik, de remélem nem erről fog szólni az egész rész, hogy ezen tépelődik.
Erre tessék…
Nem volt az évadhoz “méltó” évadzáró sajnos…

Capri - 2015. 05. 21. 11:02

Ez a PARADOXON!

rm - 2015. 05. 21. 11:39

Én élveztem a finálét, bár nekem picit talán túl nagyon már most a tétek, tudom, hogy ezek a szálak a képregényekben, ahogy a második évadról is írják, hogy jönnek a multiversek, és nagyon nagy potenciál rejlik benne, csak remélem nem viszik túlzásba és logikus lesz, vagyis legalább a sorozat világán belül következetes.

Az évad legjobb része viszont a e12, amikor Barryék karaokeznak, hatalmas rész volt.

_Peter - 2015. 05. 21. 11:51

Caitlin biológus, nem? Bár attól még tudhatta volna.

És a gorilla egyébként hol van? Egyszer a csatorna, máskor mászik a felhőkarcolókon, vártam belezavarjon még ő is.

Redditen közben utánaolvastam a multiverzum speedforce paradox témának, de még mindig nem teljesen tiszta.

Elvileg akkor Eddie önfeláldozása nem hőstett, hanem butaság? Miatta nyílt meg újra a féreglyuk? Mert változtatott a tér-idő kontinuumon? (vártam a Vissza a jövőbe poénokat Ciscotól)

Na mindegy látványosnak látványos volt és a Reverse Flash elkapásával ellentétben remélem ősszel nem úgy folytatják megjelenik Arrow belelő két csodanyílat a féreglyukba és kész.

zagloba - 2015. 05. 21. 13:51

_Peter

Nem. Majd visz egy Cisco által gyorsan összedobott elektromágneses tűt, és kvarkrészecskékből készült cérnát, és miközben körberohanja, összevarrja.

Komolyan elkeserítő, hogy egy ilyen sorozat évadzárójánál ezeken kell/tudunk viccelődni.

Az egyik Lucky Luke képregényben mondja egy szereplő: “Én egy tehenet sem tudok eltalálni egy folyosóban. Tudom, próbáltam!”

Ahogy néztem a zárást, én is úgy éreztem, hogy az írók itt tényleg mellélőttek.

LaCRossE - 2015. 05. 21. 16:29

“Elvileg akkor Eddie önfeláldozása nem hőstett, hanem butaság? Miatta nyílt meg újra a féreglyuk? Mert változtatott a tér-idő kontinuumon? (vártam a Vissza a jövőbe poénokat Ciscotól)”

Hőstett volt, nem várt következményekkel. Igazából ez vicces helyzet, mert ha nem öli meg magát, RF megöli Flast, aki így később nem tud visszamenni az időben megmenteni gyerekkori önmagát… Paradoxon paradoxon hátán, én imádom. :D

torjack - 2015. 05. 21. 16:42

Plusz ha meghal már most Flash, akkor később Barry és RF nem válnak ellenséggé, így Eobard sem megy vissza a múltba, hogy megölje a gyerek Barry-t. :D

Éljen a Multiverzum. :D

LaCRossE - 2015. 05. 21. 16:46

Azt mondjuk én is látom, mekkora káoszt okozott ez az újabb időutazás (azon felül, hogy Barry a jövőben egyszer még visszamegy a gyerekkori önmagát megmenteni), de engem nem érdekel. :D Az egész úgy fun, ahogy van, bár teljes mértékben megértem, ha ez az átláthatatlanság és az ebből származó logikai bukfencek majd sokaknál kiverik a biztosítékot.

soliduss - 2015. 05. 21. 17:25

Imádtam a finálét… végig elhitették velünk ,hogy a Flashpoint paradoxont ( aki nem látta pótolja) és a végén mégsem az lett, hisz Barry csak elbúcsúzni ment oda…. de a végén mégis minden elveszett…

Tele volt a rész easter eggekkel.

Killer frost…..
Flash múzeum a jövőből ahol már JL tagja.
Régi Flash sisak a képregény hőskorából…. a 60 évekből. Úgy tudom Barry nagyapjáé volt egy DC univerzumban.

Legend of tomorrow utalás…. szerintem ennek a nagy féreglyuknak komoly szerepe lesz az ottani eseményekben.

Hawkgril első megjelenése….

David R. Blake - 2015. 05. 21. 20:09

@b:
“én vagyok a legöregebb, ezért én simán összeadhatlak titeket”
“fizikusi doktorim van, de lécci magyarázd meg, mi a szingularitás?”

Az elején felhozott kérdéseid, meg felvetéseid még tök jogosak, de ezekkel azért picit lyukra szaladtál, mert mind benne volt a részben/sorozatban, hogy miért az mondta/tette, aki.

Stein nem azért adja össze Caitlint és Ronniet, mert ő a legöregebb, hanem mert rabbinak tanult, mielőtt fizikus lesz, és így úgy, ahogy közel áll egy egyházi személyhez. Ezt el is mondja az epizódban ,sőt a szertartás alatt is poénkodik vele, hogy nem gáz-e, hogy kihagyja a szertartás héber részét.

Caitlin nem fizikus, hanem biológus/genetikus, így bár lehet, hogy hallotta már a szót, de a konkrét jelentését azért nem feltétlenül kell tudnia.
De még pl. Ronnie és Cisco is “csak” mérnökök.

chulo - 2015. 05. 21. 21:04

hát-hát….érdekes volt, fogalmazzunk így
maga az egész “feszültségkeltés” nem nagyon jött át nekem. Gáz, hogy hónapokig agyaltak rajta az írók és ezt sikerült összehozni.

a verzió – az ősellenségem, aki megölte anyámat ott rohadjon meg az 1×1 méteres kis lyukban

b verzió – visszamegyek az időben, ami lehet, hogy rosszul sül el, meghalok, vagy akár elpusztul az egész világ, megmentem anyámat, de nem fogok emlékezni rá, és az életem 3/4-e nyomtalanul eltűnik – mindez annak az embernek a javaslatára aki megölte az anyámat, és engem is 15 éven át dróton rángatott

Mikor kiderült, hogy nem az a legrosszabb opció, hogy Barry meghalhat, hanem a várost vagy a Földet is elnyelheti egy fekete lyuk akkor azért illett volna legalább 1 embernek felvetnie, hogy “öreg, a mi életünkkel ne játssz, én is vesztettem el olyat aki fontos volt nekem”

Ami különösen vicces volt, az Caitlin mikor megkérdezte mi az a szingularitás. Fent írta valaki, hogy legalább Joe kérdezte volna, ez így olyan hülyén hangzott. Oké, hogy ne ő számolja ki a képleteket, de illene tudnia.

2 mach…vazze az lófütty. Ha egy vadászgép 2500 km/órával megy akkor ott féreglyukak keletkeznek? És miért 2 machnál volt a hangrobbanás? 1 machnál van, utána tudtommal már semminek se kellene lennie

Eddie tuti hogy a szemüveges öreg fószer miatt lőtte le magát, telebeszélte a fejét, de hogy a fenébe nem gondolt bele a paradoxonba az öreg? Ha eltűnik RF az egész univerzumból, akkor az elmúlt 15 év is eltűnik.

Azt már meg se említem, hogy mennyire bugyuta volt, hogy még mikor szólt az öreg akkor kezdett futni Caitlin meg a tüzes pasija hogy lekapcsolják a cuccot…minimum ott ülnék 1,5 milliméterre tőle hogy ha gáz van akkor azonnal le lehessen kapcsolni

Na mindegy, ha nem ilyen agyalós a főszál akkor maga a sorozat az nézős, szóval jöjjön csak a második évad, várom

vbalazs91 - 2015. 05. 21. 21:41

“2 mach…vazze az lófütty. Ha egy vadászgép 2500 km/órával megy akkor ott féreglyukak keletkeznek?”

Jah, de gondolom, nem ütköztetik a vadászgépet egy részecskegyorsítóban egy másik részecskével.

chulo - 2015. 05. 21. 22:25

oké, félig béna példa volt, de én is azt vártam hogy “fussál fénysebességgel”
hülyén hangzik a 2500 km/h csinál egy féreglyukat dolog

Crias - 2015. 05. 21. 23:39

De most komolyan eobardnak mi baja volt berry-vel?
Én is inkább erre a kérdésre vártam választ :S

Nif - 2015. 05. 22. 06:46

Mindenki azon gondolkodik, hogy miért nem engedte a jövőbeli Flash, hogy ne mentse meg az anyját, de ha megnézzük, RF-nek nagyon nem tetszett, hogy nem tette meg, és szerintem nem azért, mert így nem juthat vissza a jövőbe, hanem mert ez is egy terv része volt. Így Barrynek csak egy lehetősége volt még utoljára találkozni az anyjával. Valószínűnek tartom, hogyha az anyja túléli, akkor nem edződik meg annyira Barry, mint Flash, nem lesz akkora motivációja, és így RV könnyebben legyőzi a jövőben.

Tomi - 2015. 05. 22. 08:16

Én azt nem értem, hogy ha Eobard kb 120 év múlva születik meg, akkor mégis, hogy a viharban találkozott a jövőben a Flashel? Addigra Flash már rég hallott lesz mire ő megszületik, nem értem hogy lehettek ők olyan nagy ellenfelek.

noodles - 2015. 05. 22. 09:57

Én is pont ugyanezt akartam kérdezni mint Tomi. Eobard a 25.században született, akkor honnan ismeri Barryt?

koegziszt - 2015. 05. 22. 10:20

Hát bennem is csak több lett a kérdés így a finálé után… jöhetne az a 2. évad, a válaszokkal együtt!

smokebu - 2015. 05. 22. 11:33

@Tomi

Létezni fog egy Flash múzeum amit lehetett látni az utolsó részben is. Eobard nem úgy kezdte, hogy utálta a Flasht, hanem csodálta sőt megszállottja lett. A képregényben úgy lett belőle RF, hogy a piros ruhából vissza tudta bontani, hogyan működik pontosan a speed force. Így lett a neve is Reverse. Gondolom voltak benne még 100+ évvel később is olyan részecskék amit tudott vizsgálni és rájött, hogy ha bizonyos részecskékkel bombázza magát és a ruháját, akkor ő is tudja használni a speed force-t. Majd később megismerte a valódi identitását időutazás vagy kutatás során.

Azt, hogy a TV-s univerzumban mivel húzta fel Barry csak tippelni tudunk. Abból, hogy Eobard azt mondta, hogy elvett tőle mindent én arra következtetek, hogy Barry változtatott valamit az egyik időutazása közben ami kihatott RF jövőbeli környezetére is. Lehet, hogy a családja halt meg vagy a nője hal meg/nem is létezik, ki tudja. De valami nagyon fájhat neki, mert ha Barry-t megöli, akkor ő maga se létezhet mint RF.

Ami még érdekes, hogy Nora nem volt halott abban az idővonalban ahonnan Eobard származik és mégis létezett a Flash.

Jófiú - 2015. 05. 22. 12:02

smokebu@

Ami még érdekes, hogy Nora nem volt halott abban az idővonalban ahonnan Eobard származik és mégis létezett a Flash.

Ez nekem magas:) Légy szíves magyarázd már el.

Azt valaki tudja amúgy, hogyha Reverse Flash-nek sikerült volna megölnie a gyerekkori Barry Allent, akkor az hogyan hatott volna RF-re? Valaki válaszolja már meg ezt is:) köszönöm

torjack - 2015. 05. 22. 12:36

Egyrészt nem kellett feltétlenül Nora halála ahhoz, hogy Barry Flash legyen. Amúgy sem tudjuk, hogy az eredeti idővonalon Nora élt-e, csak azt, hogy nem RF ölte meg. Végezhetett vele később egy random betörő is.

Az meg hogy miként változott volna meg RF története, ha megöli kicsiBarry-t…számtalan lehetőség előfordulhat. Elvileg Flash nélkül nincs RF sem. Ha nincs RF, nem tud visszamenni a múltba, megölni Barry-t, vagy az anyját.
De lehet tovább is kombózni :D
Ha Barry gyerekként meghal, akkor nem jöhet össze később Irisszel, aki így együtt maradhat Eddie-vel, aki persze nem végez magával. Alapíthatnak közös családot, ami átírhatja az egész Thawne dinasztiát, így Eobard lehet meg sem születik.

Stb, stb,… :D

Tippre el lesznek a dolgok azzal intézve, hogy minden egyes idővonallal való cselekmény létrehoz egy párhuzamos univerzumot.

smokebu - 2015. 05. 22. 13:33

Na igen arra nem gondoltam, hogy akár később is meghalhatott, ahogy írtad, akár egy betörő által. A TV-ben lett csak az a verzió, hogy RF ölte meg, bár nem azzal a céllal érkezett.

Viszont azért veszthette el a képességét mert azzal, hogy ő ölte meg Nora-t már annyit változott a jövő, hogy lehet nem is létezett flash és így neki kellett őt “létrehoznia”.
Viszont az Iris-es rész is bonyolódik mivel gyakorlatilag testvérként nőttek fel BA-val így nem is tudnak egymásra párként tekinteni. Ezt láttuk a sorozatban is, de Eddievel sem maradhattak együtt a jövőben, mert Eobard nem vált semmivé mint Barry Nora halála után.

Bonyolult ez, minél többet gondolkodok annál több variáció jut az eszembe :)

smokebu - 2015. 05. 22. 13:57

Egyébként ajánlom mindenkinek youtube-on Emergency Awesome csatornáját. Rengeteg dolgot meg lehet tudni képregényes/tv-s univerzumról és a szereplőkről alapvetően informatív, spoiler mentes formában.

Ati7 - 2015. 05. 22. 14:49

Smokebu hozzászólását annyival kiegészíteném, hogy RF nem az eredeti Speed Force-ot használja, mint Barry, hanem létrehozott egy ún. Negatív Speed Force-ot (ezért más a színe a futás közben keletkező villámoknak). Eobard tulajdonképpen megcsapolja Barry erejét, tehát ha nem létezne Barry és a Speed Force, akkor Eobardnak sem lennének emberfeletti képességei.

jessm - 2015. 05. 22. 16:08

Amugy én sem értettem, hogy mi a fenének akarták elengedni a Rf, ja és még időgépet is csináltak neki.

gyülöllek flash, de itt vannak az infok, hogy mentsdd meg az anyádat. Amugy meg is halhatsz, vagy ha béna vagy és nem jösz vissza időben akkor az egész város eltünik.
Azt nem árulom el , hogy miért gyülölek. MErt csak. ÉS amit elmodntam , abból találd ki , hogy mi az igaz és nem.

A segítő társak meg csak annyit mondtak, hogy Barry dötsdd el te. Holott ők sehogy nem jönnek ki jól ebből, mert az életük vagy teljesen más lesz vagy akár mindenki meghal. Szóval ha már fél órát elnyomtak a menjek vagy ne-re akkor azt jól megírtan is elő lehet volna adni.

Tényleg nekem fel se tünt , addig amig nem olvastam, hogy a RF elég ideges lett amikor Barry nem mentette meg az anyát.

A multiuniverzum az nem a Legendsnek lesz a része? Azt hittem az fog arról szólni, hogy ide-oda ugrálnak az időben/ dimenziókban….

Zeon - 2015. 05. 22. 20:10

Gideon nem lett volna megoldás vagy legalább segítség?

fireblade - 2015. 05. 22. 21:35

én valamit nem értek, ha Eobard 136 évvel később születik, és utána kb 30 évvel lesz negatív Flash, akkor hogy harcolhatott Barryvel?? Barry 200 évig él?? vagy hogy?

torjack - 2015. 05. 22. 21:39

Esetleg visszamegy Barry idejébe?

fireblade - 2015. 05. 22. 22:32

@torjack:

nem. doki azt mondja hogy ottan a jövőben harcoltak, és utálta és ezért ment vissza a gyerekkorába Barrynek hogy kiiktassa…elvileg nem is ismerhette, nem ua. időben éltek…
és ennyi erővel mért nem ment vissza még egy nappal korábbra és ott is próbálkozhatott volna..és így tovább :)
Sajna az időparadoxont itt sem oldották fel.
de ez nem is lett volna baj, ha az első 30 perc ne lett volna dögunalom, utána meg zagyvaság…

bob - 2015. 05. 22. 22:41

Akarhogy nezzuk is Flash meg mindig hurkale, rf eddig mindig legyozte.

torjack - 2015. 05. 22. 22:54

Mindkettő tud az időben utazni, valahol útközben összefutottak. Azt tudjuk, 2024-ben már meccseltek. Amikor Barry már befutott hős volt, ligatag, stb.

Crias - 2015. 05. 23. 19:10

No pár dolog ami nekem lejött a sorozatból és itt felmerült kérdésként (bár a képregényeket nem ismerem):
Szóval először is Eobard idősíkján 20 évvel később keletkezett volna a robbanás ami során létrejön flash -> az anyja halálának semmi köze nem lett volna ehhez, mármint hogy RF megöli vagy sem, bár ahogy mondta emiatt csatlakozott a rendőrséghez változott a személyisége stb.

2. A jövőbeli flash ismerte a múltat harcolt RF-el -> RF nem törlődött ki a történelemből (bár nyilván filmen így lehet csak bemutatni)

Kérdések:
1. Eobardot most a fekete lyuk szippantotta be vagy back to the future-t játszott és kitörlődött mégis?

2. miért keletkezett a fekete lyuk ha nem volt változás a történelemben? Mármint az adott időpont előtti időben?

Nero - 2015. 06. 12. 22:31

Na így egy kicsit leülepedve meg pár újranézés után én is szólnék pár szót.

Apró érdekességek:

A finálé pár másodperces kiállásaiban látható Flash logós kép körüli klasszikus sárga villámok helyett most piros villám voltak láthatók nyilván RF-re utalva ezzel.

Eddiet halála után amikor a lyuk beszippantja mint Snoop Dogg egy jointot, jól látható egy nyaklánc rajta ( ami néhány mp-el azelőtt még nem volt rajta, pici vágási hiba) aminek esetleg lehet valamilyen jelentősége, bár gőzöm sincs mihez köthető. A 22. részben is hangsúlyozzák több jelenetben is, pl amikor Eddit kimentik a pincéből, majd faggatják arról, hogy mit tud, majd a szakítós jelenetben is jól látszik, direkt ki van rakva neki. Anyone vmi ötlet, hogy mit jelképezhet? Vele kapcsolatban nekem egyébként az a gyanúm, hogy végül ő lesz valahogy a RF, abból kiindulva, hogy egy anomália, vagy wild card, talán bárki lehet. Ahogy többen írták feljebb Cobalt Bluera is jó esély van, de én inkább a New 52 es RF-ben bízok a legjobban, az nagyon badass lenne.

Szintén a 22. részhez még. A final fightra sokan panaszkodtak, hogy Barry nem egyedül veri le RF-t, azt elfelejtitek viszont, hogy ő sokkal tapasztaltabb, erősebb, ügyesebb jelenleg Barrynél és ezt ő is pontosan tudta, még meg is említi, hogy Wells nem 1, hanem 1000 lépéssel jár előtte. Ezért alapozott a társaira és egy jó csapathoz méltóan egymás képességeire támaszkodva közösen győzték le Wellst, máshogy nem is sikerülhetett volna és ez sztm így volt tökéletes, főleg azzal a belépővel, ahogy megjelentek, pláne, hogy ezt az egészet én az évadzáróra vártam, volt nagy csodálkozás :) A fight jó volt és nyilván Olivernek esélye sem lett volna ellene, de azt gondolom, hogy erre is kitértek azzal, amikor majdnem egy mp alatt meg is öli ha Barry nem ér vissza időben, szóval benne volt minden aminek benne kellett lennie a jelenetben.

A finálé. Szép volt, szórakoztató volt, epic és nagyon fun service :D A drámáról annyit, hogy ha nekem lenne egy ilyen lehetőség a kezemben én eleve nem merném meglépni (bár hozzá kell tenni, hogy szerencsére nem is történt olyan trauma az életemben, hogy érezzem ennek súlyát) sőt furcsa volt, hogy gyakorlatilag mindenki támogatta az ötletet. Ilyen szempontból én keveslem is az erre szánt fél órás moralizálást, mert egy ilyen következményekkel járó döntést nem lehet meghozni néhány óra leforgása alatt, viszont egész jól érzékeltették, nekem működött. Az apa fia jelenetek is szépek voltak, de a legérzelmesebb jelenet egyértelműen Barry búcsúja volt. Gyönyörű jelent, kiváló alakítások, Grant nagyon ügyes le a kalappal. Az utalások jók voltak, imádtam Killer Frost 0,5mp-es feltűnését, pisi-kaki állapotba kerültem, jó ötlet volt, hogy így mutattak a jövőre utaló dolgokat. A paradoxon feloldása sztm annyival el lesz intézve, mint a 15. részben, kb egy napot vagy néhány órát visszamegy, megváltoztatja a dolgokat, nyilván Cisco emlékezni fog rá és mehet tovább a 2. évad, bár kíváncsi leszek, hogy mi lesz az évad fő átívelő szála ha mondjuk nem RF-re alapoznak, ill. ezek után azt hiszem a flashpoint történetszál is kukázva lesz, mert Barry már tudja jövő Barrytől, hogy nem szabad megtenni, de lehet, hogy Berlantiék ránk húznak egy olyan wtf-ot h csak kamillázunk majd.

Röviden ennyi :D

Értékelésem a szezon eleji gyengébb részek és Bugeyed bandita miatt csak 8/10. Várom a folytatást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz