login |

The Simpsons: kezdett a 26. évad – írta DarylD

2014. 10. 10. 12:20 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Bizony, folytatódott a mindenképpen korszakalkotó sorozat. Nem semmi ez a 26 év, nagyon kevés sorozat büszkélkedhet ennyi évaddal, Simpsonék már a legrégebb óta futó komédia címet is bezsebelték. A startra nem ma került sor, már két rész is lement az új évadból (plusz a Family Guy-os crossover), de jobb később, mint soha.

Természetesen sok újat nem lehet mondani a Simpsonékról, a beígért haláleset ellenére sem történt drasztikusabb változás. Mármint a karakterhalálra természetesen sor került, de nem hiszem, hogy rajongók ezrei omlottak volna össze keservesen. (Fehérrel leírom, kitől búcsúzhattunk el: a rabbitól, Krusty bohóc apjától.)

Ööö, izé, a nagy beharangozás után mást vártam volna. Bár nem mintha örülnék neki, ha elveszítenénk egy érdekes karaktert, csak így némiképp átverve éreztem magam.

Az epizódok hozták a tavalyi átlagot, az elsőt egy kicsivel jobbnak éreztem, mondjuk lehet csak azért, mert már hiányzott a sorozat. Volt egy-két hangosan felröhögős poén is, de többnyire a Homernak köszönhető szituációk mosolyogtattak meg. Marge és Lisa kicsit háttérbe szorultak eddig, kevés, de annál emlékezetesebb beszólásuk volt.

Nem szaporítom tovább a szót, mert felesleges. Egy erősebb közepes érdemel mindkét epizód, aki eddig szerette a sorozatot, az ezután is fogja, és aki már kaszálta, annak továbbra sem érdemes visszatérni. Az első rész nézettsége egyébként nagyon jó volt, másodszorra természetesen esett egy nagyot. Azért jó lenne tartani egy bizonyos szintet, mert a 27. évad még nincs berendelve.

4 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2014. 10. 10. 15:56

Nem volt rossz az évadnyitó, hozta egy átlagos Simpson epizód színvonalát, bár gondolom azért 26 év alatt azért már elég nehéz újat mutatni. Ráadásul úgy vannak vele az írók, hogy minek törjék magukat, amikor így is sikeresek.
A beharangozott karakterhalál jó kis reklámfogás volt, de remélem senki sem hitte, hogy majd a családtagok valamelyike fog meghalni.
Krustofski rabbi pedig olyan kevés epizódban tűnt fel eddig is, hogy nem igen fog feltűnni a távozása. Ha egy meghatározóbb szereplő esett volna ki, az nagyobbat ütött volna, de ahogy a kritika is írta, minek írjanak ki egy jó karaktert.

10/6

Thrasher - 2014. 10. 10. 21:06

szerintem a közepest se érte el ez a két rész.
a halál szánalmas hírverés volt, és az első rész amúgy is rettenetesen fáradt volt.
a második meg szimplán szétcsúszott volt, de picivel azért erősebb.

spyblat - 2014. 10. 11. 18:28

Én most kezdtem el darálni az első évadtól. Eddig – gyerekkorom óta – mindig csak egy-egy részt láttam. A hatodiknál tartok, teljesen rendben van a sorozat, de az első két évad elég nézhetetlen…

ALDO - 2014. 10. 13. 18:57

spyblat:

Sok rajongó szerint a 4-10. évad volt az aranykor. Az első két évad – főleg az első – olyan mintha kísérleteztek volna az írók. Kicsit gyengébb a történet, a karakterek és a rajzolás is, de aztán szépen lassan kiforrott a dolog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz