login |

Dallas: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is. (?) – írta vargabence

2014. 10. 11. 17:44 - Írta: vendegblogger

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Eljött a számvetés ideje. 2014. október 3-án, pénteken, amerikai idő szerint kora este a TNT bejelentette, hogy nem rendeli be a Dallas újabb évadját, márpedig a csatorna döntése más megvilágításba helyezi ezt a szezont. Véleményemet ezúttal inkább gondolatébresztőnek szánom, de természetesen kritikával és bírálattal is élni fogok.

Először nézzük a „kötelező részt”! A megjelent kritika és némelyik vélemény ellenére szerintem a 3. évad második fele nagyon jól kezdődött. Pozitív értelemben vett drámai részek, a karakterek által irányított – és nem a történetvezérelte – epizódok jöttek szépen sorban. Külön dicséret illeti Patrick Duffyt, aki a rendezésével az évad fénypontjává tette a 3×11-et.

Kár, hogy mindezek után a szezon vége ismét túl egyoldalúvá vált: főként az akcióról és az erőszakról szólt, a történet volt az elsődleges a karakterek helyett. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

De előbb pár szó a színészi teljesítményekről, melyek nem változtak korábbi véleményeimhez képest, de ismét csak ki kell emelnem Judith Light-ot, aki játékával kiérdemelte, hogy őt és karakterét ma már a Dallas olyan szerves részének tekintsük, mint bármelyik, általunk jól ismert régi szereplőt.

Aztán Melinda Clarke: eleinte szkeptikus voltam az előre bejelentett érkezésével kapcsolatban, mert nem igazán értettem, hogy miért is kell visszahozni egy olyan karaktert (Tracey McKay-t, vagy másik nevén Lawtont), aki különösebb nyomot az eredeti sorozat átlag nézőjében aligha hagyott, ráadásul ezt a visszatérést még megfejelni azzal, hogy új színésznő alakítja Bobby Ewing korábbi barátnőjét.

Minthogy azonban Clarke és Duffy meglehetősen természetes párost alkotott abban a néhány jelenetben, végül is jól működött az új helyzet. Különösen örültem annak, hogy az írók gondot fordítottak Hunter McKay (ld. a 3. évad első feléről szóló összefoglalót) származásának tisztázására. A vendégszereplők közül Antonio Jaramillót és Miguel Sandovalt emelném még ki, akik jól illettek a mexikói rosszfiúk szerepébe.

Ha már a mexikóiaknál tartunk. Azt hiszem, nem jó lóra tettek a készítők, amikor az évad fő cselekményének a drogkartellal való „játszadozást” választották. Az eredeti Dallasban sem jöttek be azok a történetek, amikor túlságosan nemzetközi vizekre eveztek a Ewingok.

Persze nem csak erről szólt a szezon, de lévén, hogy a vége is erre futott ki, nyilván ez az egyik legemlékezetesebb. És azt megint érdemes lenne összeszámolni, hány karaktertől kellett is elbúcsúznunk az elmúlt 40 epizódban haláluk okán… Egyszerűen nem áll jól a sorozatnak ez a halálos, krimiszerű akció. A folytonos gyilkolászás inkább hatásvadász, nem pedig családi drámára jellemző dolog, pedig egy Dallas-nak elsősorban utóbbinak kéne lennie.

Az évadban történtekkel kapcsolatban muszáj beszélnünk a cliffhangerről is. Persze ennek csak úgy van értelme, hogy még feltételezzük az esetleges folytatást, úgyhogy ezért lesz a hangnem olyan, amilyen.

A finálé beharangozója az volt, hogy egy Ewing meg fog halni. Nem volt túl sok választás: Bobby, Samantha és Johnny aligha esélyes, Emma, Elena és a többiek nem Ewingok, maradt hát Pamela, Ann és Christopher. Számomra mindegyikük kérdéses volt: Pamela a legnépszerűbb karakterek egyike, Ann az új sorozat alkotóinak sajátja, Christopher ugyanakkor az alapkoncepció, vagyis az unokatestvéri viszály megtestesítője.

Végül az történt, amit a legtöbben vártak: Christopher Ewing lett a Dallas újabb áldozata. Azok után, hogy Jesse Metcalfe nem nyújtott kimagaslót a szerepben, és hogy – főként Jockey halála után – Christopher már nem volt olyan jelentős a Bobby – Johnny-szembenállás miatt, mint azelőtt, nem bántam, hogy így döntöttek az írók.

Egy friss kezdetet jelenthetne ez a helyzet. Az alapkoncepció ugyan sérül, de hát elvégre egy természetes folyamat, hogy a dolgok alakítják magukat, és olykor változtatni kell az eredeti elképzelésen.

Az “Elena babát vár”-sztorira nem akarok különösebb szót vesztegetni: talán a legérdekesebb akkor lenne, ha Christopher az apa. Hogy Jockey-nak van egy negyedik gyereke egy – feltehetőleg – negyedik anyától, nos igen, szappanos panel. (Megjegyzés: Johnny-n kívül James Beaumont a másik fiú, illetve Jockey-nak második feleségétől, Cally-től – akit láthattunk a 2×08-ban – is született egy gyereke.)

Cynthia Cidre, a sorozat készítője és showrunnerje azonban úgy fogalmazott, szándékos döntés volt, hogy ne egy újabb fiát hozzák vissza, hanem egy lányt, aki valamiért hasznot jelent Johnny számára. Amíg nem tudom, mi a pontos célja ennek a szálnak, nem illetem nagyobb kritikával. Az idei cliffhanger ezerszer jobb lehetőségeket biztosít a folytatásra, mint a 2. évad vége tette másfél évvel ezelőtt.

Az 1. évadról szóló írásomban úgy fogalmaztam, az első 10 rész kiváló bevezetője volt az új sorozatnak. A 2. évad zárásakor az volt az érzésem, hogy ha nem is volt tökéletes a szezon, de méltó búcsút nyújtott Larry Hagman számára. A 3. évad első felében pedig már ismét a sokszor kidolgozatlan, nem kellő részletességgel átgondolt és prezentált cselekményről panaszkodtam – megjegyzem, ez a szezon második felében is elő-előfordult.

Ez az idei 15 rész tartalmazott nagyszerű pillanatokat (kihagyhatatlan, hogy felidézzem Pamela búcsúját apjától, Clifftől a 3×12-ben – na ilyen az igazi Dallas!), és ha összességében rossz nem is volt, többet kellett volna nyújtania.

Hogy miért jutott három évad után a Dallas a vesztőhelyre, annak számos oka lehet (van). Azt nem fogadom el tényként, hogy hiba volt újraéleszteni a sorozatot és visszahozni, mert ez badarság. Ha csak annyi értelme volt, hogy Larry Hagman úgy mehetett le a színpadról, ahogyan nem sokan tehetik meg, akkor már megérte. Nem beszélve arról, hogy óriási élmény volt látni a többi régi szereplőt, Duffy, Gray, Kercheval, Tilton, Kanaly és a többiek ismét a tévében szerepelhettek Ewingként, illetve Barnes-ként.

Azzal a gazdag háttértörténettel, mellyel az eredeti Dallas rendelkezik, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag határtalan. Elképzelhető, hogy a sorozat írói nem úgy használták ezt, ahogyan kellett volna.

Először is, különösen a 2. évadtól túl sötét és „haragos” lett a sorozat. A venezuelaiak, az őrült Cliff Barnes, most meg a mexikóiak. Cliffel persze még nem lenne gond, csak azok után, amit tett a saját lányával, a 3. évadban az írók sem igazán tudtak mit kezdeni vele. Ha kiszabadulna a börtönből, mégis mit kezdenénk azzal, aki megölte a saját unokáit?! Szabadlábon harcolna újból a Ewingok ellen?! Ismét csak túl sok krimi, túl sok akció és erőszak. Oké, lehet, hogy ezt követeli meg a mostani modern kor, de…

Aztán túl sok a szereplő is. Az eredeti Dallasnak is kábé ennyi karaktere volt, csak ott egy évad olykor 30 epizódból állt, a részek hossza pedig inkább 50 perchez közelített. Olyan rövid idő alatt, mint amennyit a mostani (kábeles) televíziózás biztosít, nem lehet ennyi karaktert megfelelően felépíteni.

Nyilván ez járul hozzá a túl gyorsan bekövetkező fordulatokhoz, a nem eléggé kidolgozott részletekhez is, amikor a karakterek hiányában a történettel próbálnak szórakoztatni az írók. A régi sorozat szereplőit általában pedig – ahelyett hogy értelmesen felhasználták volna őket, inkább – csak kihasználták: gondoljunk Lucy-re vagy Ray-re. Persze lehet, hogy az ő cameo-megjelenéseik nem bosszantanak mindenkit (engem sem 100%-ban), de jó lett volna megtudni, mi is van velük mostanság.

Azt hiszem, a Dallas jó példája annak, hogy egy sorozat jövője elsősorban az írókon múlik. Az eddigi munkánál jóval alaposabbra, átgondoltabbra lett volna szükség. Továbbra is biztos vagyok benne, hogy ennek a sorozatnak – jobb írói teljesítménnyel – jóval nagyobb jövője lehetett volna.

A színészek játéka szerintem megfelelően fejlődött évadról évadra, ez nem hiszem, hogy az okok közt említhető lenne. A drasztikusan csökkenő nézettség miatt várható volt a TNT döntése. Tudom, az üzlet az üzlet, és a Dallas sem kivétel. Mindazonáltal méltatlan, hiteltelen és kicsinyes, ha ez a csatorna úgy gondolja, megfelelő vége a mostani egy közel 37 éves történetnek. Nem a per pillanat meghozott döntés a baj, hanem az, hogy korábban nem tettek látványos lépéseket a sorozat megóvására, illetve az, hogy most sem törekszenek egy kompromisszumos megoldásra.

Számomra nem elképzelhető, hogy itt és most, így legyen vége. Nem tudom, hogy meghallgatásra találnak-e a szombaton elindult kampányban (Facebook, Twitter) megfogalmazott kérések: vagyis hogy legalább egy rövid zárás erejéig legyen folytatása a sorozatnak; nem beszélve arról a lehetőségről, hogy egy másik csatorna vagy stream-szolgáltatás vegye át esetleg a Dallast. Maga Patrick Duffy is dolgozik az ügyön, tweetjei szerint legalábbis.

Ha így lesz, állok elébe, és szívesen jelentkezem újból akárhány összefoglalóval. Ha viszont mégsem (sajnálom, Mr. Duffy, csak ötödször írok, pedig minimum hétről volt szó), akkor köszönöm a Sorozatjunkie szerkesztői és olvasói közösségének az eddigi figyelmét. Ki tudja, ha időm engedi, lehet, hogy olykor-olykor a régi sorozatról szóló elmélkedéseimmel jelentkezem majd…

25 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2014. 10. 11. 18:23

Itt a vége, fuss el véle…
Sokszor nem szép a búcsú, de ez van.
The Killing-nél is sokszor volt hír a kasza, aztán mégiscsak eljutott még 2 évadig.

S84 - 2014. 10. 11. 18:24

Judith-ot bírtam a legjobban, de a második felétől Pamela karaktere is végre kezdett visszatérni.
Kár érte, nekem bejött még úgyis, hogy túl “komoly” lett.

ALDO - 2014. 10. 11. 18:53

Jó lett a kritika, szépen összefoglalja a sorozat pozitív és negatív részeit. Anno gyerekként nem voltam nagy Dallas-rajongó, de ez az folytatás bejött. A 2. évad akár sorozatzárónak is beillett volna, mert többé-kevésbé lezárták az Ewing-Barns viszályt.
A mostani évad nagy problémája tényleg az volt, hogy az eleje lassabb volt, aztán a hosszú szünet után nagyon fel akarták pörgetni és túl sok dolgot akartak belezsúfolni a maradék 42 perces 8 epizódra, ami még a régi hosszú évadokra is elég lett volna.
Néha túl akciódús és erőszakos volt: levágott két a dobozban, akasztott ember, fejbelövés közvetlen közelről, CIA, drogkartell.
Néha úgy éreztem, hogy a színészek sincsenek a helyzet magaslatán. Sajnáltam, hogy Pamela háttérbe szorult, pedig az előző évadban nagyon jók voltak Johnnyval.
Ha jól vettem ki az utolsó jelenetből Nicholas áll Christopher levegőbe repítése mögött, de nem értem, hogy mi volt a szándéka vele, hiszen elvileg nem voltak együtt Elenával és az is leesett neki, hogy összefeküdtek Johnnyval, tehát az apasága is 50%-ra csökkent.
Kicsit hiányozni fog, mert sok lehetőség lett volna a 4. évadban.

_Peter - 2014. 10. 11. 19:20

Nem csodálkozom a kaszán, muszájból néztem én is. Túl sok volt a gyilkolás, durvaságok, Barnes mint valami maffiavezér és az egész drogkartell mellékvágány volt számomra. Elég lett volna egy normál Elena vs Ewingok vs Cliff olajháború a cégért, Southforkért családi kavarásokkal és lassan felépített csapdákkal, zsarolásokkal. Nem pedig ez a véres mexikói szál és hogy gyakorlatilag 10 perc alatt lezavarták az átverés fordulatának fordulatát is. Humor se volt már benne Jockey után, néha Johnny vagy Judith megeresztett 1-2 jó beszólást. Néhány alakítás (Christopher, Elena, Ann) csapnivaló volt, Johnny mentette meg őket.

Piemaker - 2014. 10. 11. 19:28

Gyerekként,tizenévesen nem nagyon tudtam mit kezdeni azzal az intrikával amivel az eredeti sorozat operált.
A hibái ellenére nekem ez a 3 évad segített megérteni,hogy mitől is lett olyan hatalmas siker a Dallas.

A részek heti várósak voltak és roppantul élveztem őket.
Köszi a kritikát és borzasztóan sajnálom,hogy nem lesz folytatás.
Egy lezáró tévéfilmet azért kaphatna.

ALDO - 2014. 10. 11. 19:31

Az Elene-féle bosszúhadjárat elég hiteltelen volt, főleg miután a 11. részben Bobby kimondta azt a mondatot, amit kb. az elején is sejtettünk: “akkor is kárpótoltalak volna, ha nem okozol ennyi fájdalmat”. Gyakorlatilag értelmetlenné téve az egész történetvonalat.
Jesse Metcalfe nekem örökké a kertészfiú marad a Született feleségekből. Talán azért növesztettek vele szakállat, hogy komolyan vegyék? De a legdurvább Cliff Barnes “átalakulása”, akit egy szociopata, fanatikus maffiózónak állítottak be, akit semmi sem érdekel már csak az elvakult bosszúvágy, pedig korábban Jockyhoz képest pozitívabb karakter volt. Ha kiszabadult volt a börtönből, nem lett volna semmi értelmes szerepe.
Ryland mama üde színfoltja lett a sorozatnak, pedig az elején nem csíptem és mintha Josh Henderson is kezdett volna felnőni a feladathoz, hogy ő lett az ügyeletes főszemétláda.

Arthuro_Adam - 2014. 10. 11. 20:01

Szerintem tuti nem ölték volna meg Christophert. Mondjuk azzal tényleg megleptek volna :)

zsenike - 2014. 10. 11. 20:01

KÖSZÖNÖM A KRITIKÁT!

Nagy csalódás, hogy nem lesz(nem valószínű)folytatás.. :(

Igen-igen, ez már nem olyan mint régen… de még így is abszolút nézős sorozat volt.. voltak benne rosszabb részek, kissé durva részek, de ma már ez az elvárás..
3.évad vége szerintem ütött, és ahogy írtad, a Dallas a lehetőségek tárháza… reménykedem, hogy lesz folytatás..!!! :)

Csilla0422 - 2014. 10. 11. 20:01

Amikor a Dallas kezdődött én még tervben sem voltam. Később a mamám mesélte, hogy volt egy sorozat, ami alatt szinte megállt az élet. Összevadásztam és tetszett amit láttam. Ez a folytatás sem volt rossz, sőt voltak nagyon jó és emlékezetes részei. Nagyon rossz lenne egy ilyen záróval búcsúzni.

Pamela karaktere nagy változáson ment keresztül, ez zseniális volt. Judith Light sokszor a hátán vitte a részt. Patrick Duffy,Ken Kercheval és Linda Grey már a puszta jelenlétével is emelte a színvonalat. Larry Hagman kapcsán az írók és mindenki nehéz helyzetbe került… nagyon szép búcsút kapott.
Az újak közül John Ross kapott jó történetet – Josh Henderson remekelt. A többiek nem voltak annyira meggyőzőek számomra.

Voltak jó húzások, jól megkeverték a kártyát, néha már azt se tudtam, hogy ki kivel van. Ez a mexikói szál túl erős volt, valahogy nem ide illő.

Save Dallas! Remélem, hogy sikerül megmenteni. Több színész is dolgozik rajt.

andrea - 2014. 10. 11. 20:36

Nagyon jó kis kritika lett. Gratula!
Egyáltalán nem volt korrekt a TNT ezzel a lépéssel, hogy kaszálta a sorozatot, mert nem egy kis sorozatról beszélünk ami 3 éve debütált, hanem egy komoly töténelemmel rendelkező sorozatról, olyan színészekről mint Duffy, Grey stb akik komoly részesei a sorozatok történelmébe, különlegeset hoztak létre pl Larry-vel és a többiekkel. Minimum már ezért megérdemeltek volna legalább egy évadot, miattuk az irántuk való tiszteletből. Ott van a történet, persze több sebből is vérzett olykor a történet, nem mindig hozott magas színvonalat viszont máskor elképesztően megütötte és voltak rendes periodusai mint ez a 3. évad második fele, a cliffhanger abszolút megérdemelt volna egy évadot, hogy kapjon egy lezárást a történet. Nem mellékesen azok a színészek is megérdemelték volna, akik az új gárdában voltak mert némelyikük szépen hozzátette azt, amiért szerethető lett ez sorozat: Josh/Julie (Julie nagyon tehetséges és Josh szép fejlődést mutatott az elejétől a végéig, sőt az utolsó részekben szinte sziporkázott: a fegyveres jelenete a legjobb tőle amit láttam ebben a sorozatban), Judith (a 3. évad abszolút legjobbja volt :D ) Piegl, Emma (Szerintem színészileg sokat fejlődött és általa a karaktere is érdekesebbé vált), Juan…szóval vannak akik miatt még lehetne folytatni, mert jók a a karaktereik, lehetne rájuk építeni.

Nagyon sajnálom és szerintem nem sikerül megmenteni ezt a sorozatot, pedig jó lenne.

A finálé meg bejött, sokkal jobb mint az első vagy a második finálé. Én nem sajnálom C-t, uncsi karakter, a színész meg semmit nem fejlődött, lemaradt. Elenaval való gyötrelme, szenvedése elég gáz és sok volt már egy idő után. Annak örültem anno h Pamelat és John Rosst összehozták, összekeverték, már azért mert hasonló karakterek, ott volt a kémia, az utálat és a szeretet. Sokban hasonlít Sue Ellen-JR párosra, igazi mérgező kapcsolat az övék is.
Kíváncsi lennék mi lenne pl velük, Elena gyereke most kié? John Ross húga, a céggel, John Ross és Judith szövetsége (baromi jó jeleneteik voltak) , Trevino bosszúja.
Nálam az évad megérdemel egy 7-est, a finálé meg 8.5-et.

Goodbye Dallas, jó élmény volt :)

hady - 2014. 10. 11. 20:37

kár……

ALDO - 2014. 10. 11. 22:17

andrea:

Sajnos ez nem így működik. A sorozatkészítés kőkemény üzlet, ahol nagy pénzek forognak kockán. Nagy múlt ide vagy oda, ha a tolerálható szint alá megy a nézettség, akkor bizony meglengetik a kaszát, mert lesz helyette másik.
Sajnos nagyon kevés sorozatnak adatik meg a lezárás lehetősége, a legtöbb csak úgy véget ér. A Dallas esetében pedig meglepő lett volna a lezárás, mert gyakorlatilag a 80-as években a “who shot jr” epizóddal ők tették szinte kötelezővé az évad végi cliffhanger fogalmát.

Shalafi - 2014. 10. 12. 08:03

Pedig szerintem marha jó lett a sorozat, alkalmazkodott a modern környezethez az egész itnrikálással , mert ugye 20 éve még ne mvolt internet és ilyenek hogy naprol napra szerezhet valaki előnyt a másikkal szemben. John Ross karakterét imádom, a színészválasztásért külön pacsi, nagyon jó a fizimiskája a srácnak.
Rettentően sajnálnám, ha nem lenne legalább egy méltó zárás.
Amúgy pedig a nézőszám csökkenésének oka szerintem, hogy sok idős a régi sorozatát várta vissza egy az egyben, nem egy modernizalt Dallast, úgy hiszem ez lehet a főbb oka.

winnie - 2014. 10. 12. 09:36

ennek ellentmond, hogy a fiatalok körében nem volt igazán népszerű. a 2M-s táborból 1,5M 50 év fölötti néző volt. a gond inkább az volt, hogy mondhatni évadról évadra volt csökkenés a számokban, tehát azokat vesztette el, akiknek egy ideig tetszett a sorozat.

Shalafi - 2014. 10. 12. 10:45

Jó hát én csak egy erőset tippeltem, nem vagyok otthon az ilyen számokban :)
Mindenesetre nagyon sajnálnám, én egyre jobban kedveltem meg :/

Roxi - 2014. 10. 12. 13:57

Úgy tűnik JR hiányát nem bírta el a sorozat,pedig az események nagyon pörgtek.Talán túlságosan is. Régen is voltak benne gonoszok,de nem ilyen nyíltan bűnözők. Cliff háttérbeszorítása sem volt jó döntés,JR halála után inkább erősíteni kellett volna a szerepét.Szerintem is jó lenne,ha más nem egy 90 perces zárófilm.

Seth (GIE) - 2014. 10. 13. 17:15

Kár érte :( Remélem lesz folytatása valamilyen módon

Captain Phillips - 2014. 10. 16. 12:11

Csilla0422 – 2014. 10. 11. 20:01

“Később a mamám mesélte, hogy volt egy sorozat, ami alatt szinte megállt az élet.”

Valoban igy volt, pentek estenkent Budapesten kiurultek az utcak, a fiatalok meg Dallas ivoversenyt jatszottak a kocsmakban, mindenki ivott, amikor a sorozatban is ittak, szoval az epizod vegere jol be lehetett rugni :)

Tibo - 2014. 10. 17. 01:47

jó, kiváló kritika. Számomra is kicsit hiányzott, pár jellemző amit az eredetit jellemezte, olajvállatok közti harc, ilyesmi. Cliff maffiózos szerepe meglepő volt, ami tényleg nem rá vall, de ha jól emlékszem akkor a 3 évad alatt, konkrétan nem esett szó miért is lett ilyen Cliff. Christhoper karakterét jobban is ki lehetett volna dolgozni és a színész is jobban fejlődhetett volna a szerepben, ez tény. Jó volt régieket látni, vagy főszerepben, vagy 1-1 rész erejéig. Ami engem még zavar s zavart, hogy tényleg se Rayről, se Lucyről nem lehetett megtudni sok mindent mi is történt velük az elmúlt években. Alapvetően tetszett az új soroztat, és nagyon sajnálom hogy a TNT nem szeretné folytatni. Remélem a rajongók szavai meghallgatásra kerülnek, mint annak idején is mikor Ves Parmeriként vissza akarták hozni Jock Ewingot. A 3. évad szezon zárója emlékeztet az eredeti sorozat záró részére, csak annyiban különbözik, hogy más a szitu. Sajnálom Christhopert, de ha az írók így döntöttek elfogadom. S remélem hogy azok a színészek is sikerrel járnak akik azon dolgoznak hogy meg mentség sorozatot. A folytatásban Celly gyermekét (remélem Ő rá utaltak az írok Johnny hugaként) lehetne tényleg behozni, Bobby részéről Charleyt és a második fiát, s így az is kiderülne mi is történt Rayékkel. Ez meg kavarhatná az egész történet szálat. Szóval tényleg lenne potencia még ebben a folytatást illetően. S remélem lesz folytatás.

ALDO - 2014. 10. 21. 19:28

“Sajnálom Christhopert, de ha az írók így döntöttek elfogadom.”

Egy szappanoperában amíg nem látjuk a holttestet, addig bármi lehet.

“A folytatásban Celly gyermekét (remélem Ő rá utaltak az írok Johnny hugaként)”

Az utolsó évadban egyértelműen kiderült, hogy Cally-nek fia született, aki most úgy 20 körül lehet. Johnny-nak van egy másik féltesója is, aki a 40-es éveiben járhat, tehát akkor Jockey-nak van egy negyedik gyereke is.

pusztafi - 2014. 11. 13. 16:01

Helló!
Ez az oldal véleményem szerint semmit nem ér.Nagyképű,semmilyen információt nem ad a letöltési lehetőségekről.Főleg negatív kritikai megfogalmazásai vannak.Nem szeretem a Puzsér-féle megfogalmazásokat.
Csupán,azért írom le ezeket a gondolatokat,mert,ha beírom a google-ba,hogy sorozat ez az oldal jelenik meg.
Valamit változtatni kellene,főleg a nagyképű dumán.
Tisztelettel

Börcsök István - 2014. 12. 22. 23:05

Üdv!
Dióhélyban én csak annyit mondanék, ha nem lesz folytatás akkor nagyon megsz….. Kis srác woltam amikor ezt a sorozatot elkezdték játszani, alig vártam hogy este legyen és hogy kezdődjön a sorozat. (Gondolom ezzel a dologgal nem woltam 1edül) Most itt wan 1 XXI. szádadi Dallas régi-új szereplőkkel, kész dinamit! leadtak 3 éjvadot, és nem tudni mi lett a Barns vállalattal, a ewing-okkal, Christhoper meghallt, vajon Cliff kikerül-e a börtönből vagy nem? Elena terhes lett. stb. Ha így abba merik hagyni a sorozatot, ám legyen! Remélem mindenki gyorsan elfelti hogy wolt Dallas című sorozat, a gyerekeimnek se mesélek róla, és az aki miatt ez a sorozat nem folytatódhat, remélem elnyeri méltő büntetését!

BerechetLaszlo - 2015. 01. 15. 13:02

Amikor en ezt a sorozatot elkezdtek jatszani az Regi uj szereplokkel Alig vartam hogy este legyen
hogy kezdodjon a sorozat Gondolom meselek rola
a Tortentekrol hogy Remelem nem hagyom ki a sorozatot
De nem am kiderul hogy ebben a filmben nem
jtszik Steve Forrest hanem kiszallt sorozatbol ,
Kuldje el nekem szivesen Postaiuton STEVE FORREST
Ahol Fiatal volt Regi Fenykepeket BARBARA BEL GEDDES
BERECHET LASZLO
P-TA 1 MAI TER UTCA 2 SZAM SC/C 3 EMELET 56 AJTO
445100 NAGYKAROLY-ROMANIA-SZATMARMEGYE

Gábor - 2015. 01. 24. 00:53

Eldőlt már, hogy akkor végleg vége? :(

mosyzoli - 2015. 01. 25. 13:18

Sajnálom,hogy állitólagos nagy TNT vagy producer nem akarja tovább a 4.évadot vagy még tovább a dallasnak.Gyerekkorom óta a kedvenc sorozatom és a különálló filmjeit is láttam.Másodlagosan pedig nem igazán mondhatnám csak szappanoperának,mert ezalatt a 30 vagy 40 év alatt amikor megkezdték az első részt,rengeteg valós dolgot épitettek be(Jock halála,Ellie melrákja…stb)amit semelyik szappanoperában sosem látunk és nem is fogunk.A dallas régen és most is a mai világról szól amiben élünk.Állitólag elkaszálták mert kevesebb volt a nézettsége?Ahol laktam ott volt csatorna ahol a mostanit leadják és tudtam nézni.Mamár viszont ahol lakok a szolgáltató nem adja azt a csatornát de ismerős által utolag megnézem és szerintem sokan vannak igy ezzel.Nem akarok hibáztatni senkit,de a kábelszolgáltatók hibája is az,hogy kevesebb a nézettség,mert szedik ki a csatornáikat vagy pedig sosem tették be.Én szivesen venném a folytatást és jobban érdekelne mint bármelyik más.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz