login |

Második blikk: Stalker + Gracepoint

2014. 10. 11. 16:10 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, ,

Stalker – 1×02: 3,5/10. (Pilotkritika itt.) Kábé idemásolhatnám a pilotkritikát azzal a kitétellel, hogy most nem volt sorozatgyilkos, sőt, senkit nem öltek meg a részben, szóval a Criminal Minds-os párhuzam ezúttal nem lenne korrekt. Az viszont igen, hogy a Stalker még mindig a legtipikusabb, kikérdezés / helyszínvizsgálat / kikérdezés / helyszínvizsgálat-sémát valósítja meg, ami érdektelen fő karakterek mellett unalmas. (Ráadásul, ezúttal még nem is volt kegyetlenkedés. Ami nem baj. De aki várta, az csalódhat.)

Ami pozitív volt, az az abszolút Scream-re hajazó kezdés (köszi, Kevin Williamson), ami übergáz és szánalmasan átlátszó, hogy sikerült a főhős volt feleségét állandó szereplőnek tenni, mégpedig a zaklatási osztállyal foglalkozó ügyészként (szia, The Mysteries of Laura, ahol a volt férj lett a főnök). 

Verdikt: azért megnézem a 3. részt, de ez nekem unalmas, vannak sokkal jobb krimijeim. Ha nagyon beteg emberekre vágynék, továbbra is a Law & Order: SVU-t választanám.

Gracepoint – 1×02: 6/10. (Pilotkritika itt.) Aki látta az eredeti, annak továbbra sincs itt semmi látnivaló, továbbra is szinte ugyanaz a sorozat, lényegében csak pár jelenet sorrendje változott, 1-2 pedig kimaradt, volt helyszínmódosulás is. Két komolyabbnak tűnő eltérés volt, az egyik Nick Nolte flashback-jének egyik szereplője, a másik pedig Danny üzeneteinek hangsúlya. (Volt is egy Budapest-említés, ami nem rémlik az eredetiből.) Még a “főcím” is hasonló jellegű.

Aki viszont nem látta az eredetit, annak nem hiszem, hogy sok gondja lenne, ha egy The Killing-klónt vár. A különbség csak annyi, hogy a Gracepoint-ban erősebb a “Ki tette?”-aspektus (az első rész végén a montázs is erre utalt), mert nagyjából látjuk, kik a gyanúsítottak, míg a The Killing-ben egyre-másra bukkantak fel új karakterek. Egyébként a melankolikus hangulat stimmel, mint ahogy az is, hogy főleg a nyomozókra és az áldozat családjára koncentrálunk. Hiszem, hogy teljesen korrekt munkáról van szó, csak kár, hogy sosem tudom meg, hogy ha előbb ezt látom és utána az angolt, akkor utóbbi tűnne-e “feleslegesnek” a történet ismeretében.

Verdikt: már a 3. részre sem maradok, mert nincs értelme így, hogy láttam az eredetit – egyébként biztos, hogy nézném. A végén azért visszanézek, hogy mit terveznek a plusz két epizóddal. Egyelőre pontosan ott tartunk, ahol a Broadchurch – 1×02 végén.

1 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 10. 11. 16:26

4 sorozattal voltam még úgy, hogy rájuk nézek, de annyi minden bejött az eddigi próbákból, amiket követni fogok, hogy ennyi időm már nem lesz. A Gracepoint ekkora egyezéssel biztosan felejtős, max az utolsó 1-2 részt megnézem a változtatás miatt, a Stalker meg nem kell, ha sima nyomozós. Nyomozósnak ott van a How to get away with murder, ami tényleg pörög és frissnek is látszik egyelőre.

A Gotham tuti checkolós lesz holnap, és maradt még esetleg a Forever.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz