login |

Supernatural: kezdett a 10. évad – írta cat

2014. 10. 11. 21:30 - Írta: vendegblogger

264 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem hiszem, hogy lenne olyan sorozat, ami a 10. évadjával összességében még újat tudna mutatni. Nincs ez másképp a Supernatural esetében sem, annyit azonban mindenképp a javára kell írni, hogy igyekszik. A színészeken kicsit sem látszik, hogy bele lennének fásulva a karaktereikbe, a készítők pedig tényleg próbálják a sztorit úgy alakítani, hogy a nézőket a képernyő előtt tartsák, sőt, akár a régi rajongókat visszacsábítsák.

Ez pedig az évadnyitót elnézve nem is olyan lehetetlen vállalkozás. Persze ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor igazából nem is ez az évadnyitó, hanem a 9. évad utolsó jelenetének rendkívül erős felütése kelthette fel sok elpártolt néző kíváncsiságát. Ez megint egy olyan bátor húzás volt, ami miatt sokan szerettük régen a SupNat-ot. A tovább után bővebben, spoilerekkel folytatom.

Persze az még nem teljesen világos, most mégis mennyire lett Deanből démon, és Crowley motivációja is erősen sántít, mindenesetre egyelőre ez a szál tűnik a legérdekesebbnek.

Ha már Dean és Crowley: az epizód legjobb pillanatait az ő jeleneteik szolgáltatták. Remekül működnek együtt a képernyőn, szinte erősebb köztük az összhang, mint (amilyen mostanra lett) a két tesó között. Dean pedig a felszínen pont olyan megint, mint az első három évadban (a karaokézó Dean-en fetrengtem), ugyanakkor van benne egy nagy adag hideg, lelketlen kegyetlenség. Ráadásul ezt élvezi is, kétségtelen, hogy a démoni oldala a legrosszabb énjét hozza ki belőle.

Szegény Sam ellenben végigtöketlenkedte az egész epizódot. Sokkal, sokkal jobb lett volna, ha mondjuk random összeakad a két tesó valami vadászat kapcsán, vagy igazából bármi értelmesebb lett volna annál, amit már százszor eljátszottak, miszerint az egyik testvér eszetlenül keresi a másikat. És Sam most tényleg annyira eszetlen volt, hogy bele is sétált egy totál átlátszó csapdába. Most komolyan, gyerekek, ez nem csak béna húzás, de totál megalázó is Sam Winchesterre nézve!

De Castiel se járt sokkal jobban, őszintén szólva engem egyelőre teljesen hidegen hagy ez a “Vigyük haza az angyalokat és építsünk új mennyei királyságot!”-vonal.

Nem először van az az érzésem, hogy erre a karakterre teljesen felesleges saját, a főszereplőktől független sztorit írni, mert csak velük együtt működik igazán. Mindenesetre még ebből is ki lehet hozni valamit, ha mondjuk Cas a lázadó angyalok oldalára áll, amire a látottak alapján elég nagy az esély.

Volt azért még pár apróság, ami a pozitív irányba billentette a mérleget. A főcím nagyon szép lett, a Road So Far is egészen tetszett, annak ellenére, hogy nem AC/DC szólt alatta, sikerült pörgősen és hatásosan összerakni. Az új fickó tök érdekes felütés, nagyon kellenek a jó karakterek, már megint egy csomót bedarált a sorozat az előző évadban.

Igazából másnak nem volt jó ez az évadnyitó, csak alapozásnak, de néhány olyan nyitott kérdés maradt a végére, amiből egész jó szezont lehet kerekíteni. Bízom benne, hogy legalább olyan tudatosan építik majd fel az évadot, amilyennek a 9. érződött.

264 hozzászólás Ne habozz!

yagami - 2014. 10. 11. 21:55

Hasonlóan látom én is. Dean-ék voltak a legjobbak! Az intro megint rohadt jól néz ki és kíváncsi vagyok ebből még mi mindent tudnak kihozni. Cass szála tényleg nem volt nagy cucc és ezt a tengerészgyalogos fickót is olyan se füle se farkának érzem ( legalább is még ). A két testvér dolog meg… hát cat leírta. Viszont a végén a telefon beszélgetés is jó volt.

Hiányzik azért az AC/DC és a 200. részt is kíváncsian várom. Meg, hogy ez úttal kiket hoznak vissza… ha lesz ilyen. A félig démon félig angyal ( aszem így volt ) gyerekkel mondjuk valamit lehetne már kezdeni… az ott elvarratlan maradt és szerintem lehet, hogy lenne benne potenciál. :)

Tímea - 2014. 10. 11. 22:04

Véleményem szerint elég jól startolt kedvenc sorozatunk.
Crowley,kedvenc karakterem,hozta a szokásos formáját :)
Dean pedig a komikus oldalát (szakadtam én is :D)
Az ő párosuk verhetetlen :)
Sam mindig tesze-tosza volt,őt így szoktuk meg.
Hiába csak hárman nyomják végig az évadot,tudnak még izgalmat csempészni a történetbe.
Elég profi a gárda,hisz mára már kifogyhattak az ötletekből,tizedik évadnál járunk,és mégsem esik a színvonal.
Nagy taps nekik!

Zolecs - 2014. 10. 11. 22:05

Számomra nagy csalódás volt ez a szezonnyitó. Igazából már csak azért nem kaszálom a sorozatot, mert idáig végigszenvedtem.

Cass féle szál egyáltalán nem érdekelt, nagyon azt éreztem hogy csak azért szőtték bele hogy kiteljen az adásidő.

yagami - 2014. 10. 11. 22:07

” tizedik évadnál járunk,és mégsem esik a színvonal ”
Azért ez még mindig nem az első öt évad szintje. Bár jó lenne… :)

cat - 2014. 10. 11. 22:14

@Zolecs gondold át, nagy esély van rá, hogy nem ez az utolsó évad :)

Alex20 - 2014. 10. 11. 22:27

Eddig is a kedvenc sorozatom lett, még tavasszal, amikor daráltam és most se változott ez :) Remélem, hogy még sokáig képernyőn lesz :)

Kissur - 2014. 10. 11. 22:31

A Dean – Crowley páros nekem is nagyon bejön. És őszintén remélem, hogy Deant nem változtatják vissza 2 rész múlva emberré. És tetszik, hogy átmentek átívelősbe. Remélem sok ilyen lesz.
Az angyalok meg rém unalmasak. Castiel menjen vissza a fiúk mellé, ott működött igazán.

jky - 2014. 10. 11. 22:36

Hulladék. Nem gondoltam volna, hogy még lehet rosszabb, de az lett. Karaoke, kocsmázás, viccekedés… röhej. Sam megint keresi Deant, Samet megint elkapták, hú, megint fogva tartják az egyiket. Ja, és Castiel és az angyalok annyira, de annyira unalmasak, hogy az valami hihetetlen. Én nem tudom, miért erőltetik ezt a nyomorult angyalos témát még mindig. Ha tudtam volna, hogy ide jut a sorozat, inkább a 4-5. évad körül kaszáltam volna, de ha már idáig néztem, megpróbálom végigszenvedni. De ha ez az évad is rosszabb lesz, mint az előző, akkor arra már tényleg nem lesz elég negatív jelző.

Legyen egy pozitívum is: a főcím nem lett rossz. :D

Benjy - 2014. 10. 11. 22:57

Bántóan közepes volt, olyan gyenge 6/10. Nincs gondom az új felállással, jó ötlet volt megzavarni a poshadt állóvizet, de Sam egymagában nem működik. Nyilván később összeáll Castiellel, de míg Crowley és Dean dinamikája klappol, addig Sam egyedül nem. Ami még negatív volt, hogy kicsit túlhúzták Dean megváltozásának bemutatását. Ja meg ez az angyalosdi is már baromi unalmas, engem már az előző évadban is untatott az ő történetük.
De látok potenciált a folytatásban, ha rendesen végigviszik ezt a démon Dean dolgot, és nem oldják fel rögtön pár részen belül.

zagloba - 2014. 10. 11. 23:00

Nem volt rossz nyitány, de mint a posztban is leírták leginkább alapozás zajlott.
Kérdés, hogy merre indulnak tovább?
Jó dolgok is kisülhetnek ebből, ha ügyesek. Ha tovább viszik a 9. évad jó momentumait /szerencsére akadt belőlük bőven, ahogy ezt a kezdés is mutatta/, akkor nem lesz okunk panaszra.

Az biztos, hogy a Dean-Crowley páros viszi eddig a prímet. A színészeken látszik, hogy élvezik a játékot és a karakterüket.
Dean és a karaoke, és az egész jelenetsor a bárban zseniális…kiváló párbeszédek, humor, /kis/ akció.
Az idei sorozatévad egyik legjobb dumája volt az “Együtt uralkodnánk. Megteremthetjük a tökéletes Poklot!” kitétel.

Egyedül ezt az angyalos témát nem kellene erőltetni, ez biz’ tényleg rég kifutotta magát.

Tímea - 2014. 10. 11. 23:10

Ne keseregjetek,lehet,hogy van értelme az angyalos vonalnak.
Talán most befut a főmufti,azaz Isten :)

mike - 2014. 10. 11. 23:35

Hát én azt hittem,hogy Dean azzal hogy full démon lett akkor majd vmi szuper gonosz karakter lesz erre meg a készítők merték ezt elénk vágni….

Haramia - 2014. 10. 11. 23:49

Hát számomra is jó nagy csalódás volt a rész. Most komolyan, annyi mindent ki lehetne hozni ebből a Dean démon dologból, erre mit kapunk? Iszik meg karaokézik, random nővel összefekszik, meg jajj de begurul arra aki a csajjal csúnyán beszél… ezeket konkrétan a démonság előtti énjéből is simán kinézem, egyelőre semmi hű se nagy súlya nincs annak, hogy démon lett, azon kívül, hogy fekete a szeme.

Ráadásul megint ott tartunk, hogy az egyik tesó rossz útra tér, elválnak egymástól, a másik keresi. Majd gondolom megtalálják egymást, jól összevesznek mert másképp látják a dolgokat, aztán valahogy majd Samnek úgyis sikerül “megmentenie”…

Cass meg az angyalos szál enyhén szólva dögunalom, ez a nyűglődés már a mennyországgal, meg az angyalok belső viszályaival semmit nem változott, ráadásul halomszámra pusztulnak mindig az angyalok, ennek is már semmi súlya. Kb ez az, amit az egészről el lehet mondani, semminek nincs semmi súlya. Semmi izgalmas, új dolog nem történik, minden a végletekig kiszámítható, ugyanaz ismétlődik újra és újra, csak más körítésben.

Nagyon reménykedtem benne, hogy az előző évad zárása után valami teljesen mást kapunk, de csalódnom kellett. Ez nekem így itt kasza, majd ha nagyon jókat olvasok a sorozatról akkor visszatérek.

Zizi - 2014. 10. 12. 02:13

számomra kicsit semleges volt az évadnyitó. én is imádtam, ahogy Crowley és Dean elvannak a bárban, annyira, hogy végig azon izgultam, hogy nehogy Sam megtalálja őket vagy Crowley vhogy átverje Dean-t, aki ezért lelép (nyilván lesz vmi ilyesmi később…)

az angyalos vonallal én is úgy vagyok, hogy már annyira, de annyira nem érdekel! Castiel a fentiek oldalán van, aztán a kvázi lázadókén, aztán megint a mennyek oldalán, megint a “lentiekén”… jaj, hagyják már a fenébe és találjanak ki valami más témát!

annak ellenére, hogy mostanra már egyértelműen Dean a kedvencem a tesók közül, mégis én is egy ennél durvább Dean-t vártam… de ezt annak a számlájára írom, amit Crowley mondott Sam-nek, hogy Dean nem lett teljesen démon v. ilyesmi

Zizi - 2014. 10. 12. 02:14

áááá, kihagytam: imádom a “főcímet” ismét nagyon szép lett.

zolkó - 2014. 10. 12. 07:23

Hát ez sajnos rém (sic!) gyenge lett. Nem is tudom, hogy volt e rosszabb, unalmasabb évadnyitója a sorozatnak. Focihasonlattal élve: időhúzásért tizenegyes jár. Dean eddig is ivott, ha éppen rosszabb napokat élt meg. tehát semmi újdonság nem volt ebben a részeg “tombolásban”. A karaokézást egyébként is utálom, itt sem volt ez másként. Pláne Right Said Fred, komolyan? Az a Dean, akiről tudjuk, hogy megszállott (sic! :D) rockrajongó, nekiáll ilyen poptaknyot énekelni? Minimum szétverte volna a karaokegépet a produkciója után, vagy valami.A másik meg az, hogy pont Crowley az aki az új “védencével” az oldalán megelégszik egy poros kisvárossal, az helyett, hogy belevetnék magukat valamelyik nagy(obb) város forgatagába? Az angyalokkal is tényleg kezdhetnének már valami konkrétabbat, mint ez a tépelődő belviszály, kezd átmenni röhejesbe, hogy mindig van köztük valaki, aki hirtelen a főgóré akar lenni, és mindig van(nak) valaki(k) akinek ez nem tetszik. Egy szó mint száz, nagy jóindulattal tudok 4/10-et adni erre az évadnyitóra.

Lilith - 2014. 10. 12. 08:38

Aki teheti nézze meg a speckó részt is.Az első rész előtt jó kis nosztalgia.Meg szinészkéink és a készítők is trécselnek kicsit.

sandor555 - 2014. 10. 12. 10:10

Gyenge sajna, nem is tudom, hogy mit vártam.

quimera - 2014. 10. 12. 12:10

Castiel karakterével igazán kezdhetnének már valamit, mert ez a kiherélt angyal szerep nagyon nem az igazi. Sam is elég súlytalan, az angyalok meg már rohadt unalmasak voltak az előző évadban is.
A Crowley-Dean páros viszont remekül működik, most sajnálhatják igazán, hogy Bobby-t kiírták a sorozatból, mert Sammel jó párost alkothatnának.

Az évadnyitó olyan 7/10, kis jóindulattal és elfogultsággal, remélem a folytatásban feljavulnak majd. És persze egy-két új állandó szereplő is sokat segíthetne a dolgokon.

Sawyer - 2014. 10. 12. 13:03

“a karaokézó Dean-en fetrengtem”

Na éppen ez a baj a sorozattal… “horror”…

zagloba - 2014. 10. 12. 13:49

Sawyer

A horror azt jelenti, hogy csak folyjon a vér és a darabolás?
Humor, szarkazmus, irónia nem lehet benne?
Ráadásul a jelenetnek épp megvolt a célja: az eddigi rocker Dean discózik…

Amúgy szerintem ez a sorozat nem “horror”. Azon már rég túllépett. Rég.

Szerintem ebből a szempontból nincs semmi gond.

jky - 2014. 10. 12. 14:14

@zagloba

Pont az a gond, hogy túllépett a sorozat rajta, és most már szinte csak humor, szarkazmus meg bratyizás van benne. Ezek mellé unalmas angyalok és súlytalan picsogás jut még, de semmi horror, misztikum, valós dráma, érzelem, tét és stb., ami fontos lenne. Borzasztó mélyrepülésben van a sorozat évek óta. Remélem, hogy Dean démonná válásából lesz valami értelmes és érdekes a továbbiakban, különben megint egy üres, semmilyen, értékelhetetlen évadot kapunk majd, ami egy 10. évadnál brutálisan gáz lenne.

Amador - 2014. 10. 12. 16:12

“Pont az a gond, hogy túllépett a sorozat rajta, és most már szinte csak humor, szarkazmus meg bratyizás van benne. Ezek mellé unalmas angyalok és súlytalan picsogás jut még, de semmi horror, misztikum, valós dráma, érzelem, tét és stb., ami fontos lenne.”

Abszolút egyetértek, gyakorlatilag azt írtad le amit én akartam. Ez a sorozat nagyon jól egyensúlyozott humor és dráma között egy ideig, de egy ideje nagyon eltolódótt az egész a humor felé, és ez egyáltalán nem jó, súlytalanná válnak a karakterek tőle, Crowley és Metatron karakterének sem tett ez jót. A mostani rész is ezen a vonalon ment tovább, pedig Dean démonná válásából nagyon jó drámai vonalat lehetne csinálni, remélem ebbe az irányba halad majd a 2.rész. Már külön örültem hogy az új hunter karakterén látszik hogy nem szórakozni meg vicceskedni jött ide..

Sawyer - 2014. 10. 12. 16:18

Zagloba

Horrorsorozatnak indult, az 5 évad korrekten meg is felelt ennek, pedig akkor is volt benn humor és csipkelődés. De azóta már önmaga paródiája, akik nem kaszálták el, azoknak az jön be, hogy Dean egy idióta módjára énekel, kutyákkal beszélgetnek, tétje pedig semminek nincs? Céltalan az egész, igazából már azt sem tudom, hogyan lehetne lezárni, mert már mindent elsütöttek. Egy horror nem a hentelésről szól, ezt egy szóval sem mondtam, de nem is az a célja, hogy “a karaokezó Deanen fetrengjetek”. Most ez az új fickó valahogy komolyan veszi a szerepét, végre nem az látszik egy színészen, hogy már csak a belevihogást várja a monológja után. Ami nálam végleg kiverte a biztosítékot, az az angyalrádió volt, amivel lebuktatták Metatront, hát ekkora ökörséget még az új készítőktől sem képzeltem volna el :D

mindentszeretek - 2014. 10. 12. 21:30

nem volt ez rossz, de az első 5 évadhoz képest még mindig nagyon kevés :cc

Nikki - 2014. 10. 12. 22:00

Az angyalok valahogy annyira.. sótlanok.. Sammy meg jó ideje idegesít a hajával együtt.. a többit magam sem mondanám másképpen :D Szóval visszatért a Supnat és nekem nagyon bejött a kezdés; maradjanak meg ennél jó pár részen keresztül :)

Olvasva a kommenteket: Dean még nem démon. Csak az lesz belőle, ha nem elégíti ki az ölési kényszerét, ami a Mark of Cain-től ered. Crowley pedig emlékeim szerint továbbra is rendelkezik a benne felébresztett emberi oldalával.

zagloba - 2014. 10. 12. 22:28

Sawyer

A kritikáknak van alapjuk, nyilván.
Nem tökéletes a sorozat, de – hogy stílszerű legyek – nem is az ördögtől való.

Persze eltolódtak a hangsúlyok, de azért ha megnézi az ember az “Eddig megtett út” montázst, akkor azért elég sok minden történt pl. az elmúlt évadban is.
Káin pecsétje, a Kard, Abaddon, Metatron stb.

Ez az első rész átlagos volt, ugyanakkor sok lehetséges vonalat felvázolt. Pl. az általad is említett új fickó, akiről még nem tudunk semmit.
És a Dean-Crowley páros. Vagy teszem azt Crowley fia is benne lehet még a pakliban. Vagy nem. Meg még sok más.

Én úgy gondolom, hogy a SupNat nem egy tökéletes sorozat, van hibája bőven.
Ugyanakkor mindig rengeteg volt benne az ötlet, és folyamatosan változott /néha jó, máskor nem jó irányba/.
És abban is egyetértek veled, hogy akadt benne blőd, vagy ki nem aknázott ötlet bőséggel!

DE, és a magam részéről ezt szeretném hangsúlyozni, van egy hihetetlen nagy erénye: szerethető az első pillanattól.
És ha szerethető, akkor az ember elnézőbb, vagy megbocsátóbb is lehet /amellett, hogy látja a hibákat is nyilván/.

Sok olyan sorozat van, amiben jobb a történet, jobbak a színészek, fordulatosabb az egész ésatöbbi /nyilván a saját véleményemről van most szó/, de valami miatt mégsem szerethető.
És ott akkor azt mondom, hogy köszi, ennyi volt. Így kaszáltam pl. a The Good Wife-ot, vagy a SoA-t. Nagyon jók voltak, nézős/várós, de aztán elkezdtek irritálni /hogy miért azt itt most hosszú lenne kifejteni/ így szívfájdalom nélkül kaszáltam.
Nincs hiányérzetem.
Ha a SupNat-ot kaszálnám, akkor lenne.
Számomra ez a legfontosabb különbség.

Néha, amikor itt a junkie-n nézem a kommenteket, és x-től, vagy y-tól sokadszorra olvasom, hogy egy adott sorozat mennyire rossz, mélyrepülés, stb. elgondolkodom azon, hogy ha ennyire szenvedős, ha már nem talál benne szeretni valót, miért nézi az ember?
Hátha jobb lesz? Vagy éppen szereti nem szeretni?
Nem tudom.
Ezt mindenki maga dönti el, de az biztos, hogy én csak azon sorozatokat nézem, amiben találok szeretni valót legyen az bármi.
Ha viszont így van, akkor azt is meg kell állapítanom, hogy az adott sorozatnak van erénye, amit szeretek, nem csak hibái, és ezeket is érdemes leírnom néhanap.

/Ez az utolsó blokk már nem a neked szánt válasz része Sawyer kolléga! Csak úgy a gondolatmeneten haladva ez is előjött./

Na, mindegy, majd meglátjuk merre halad az a szekér.

jky - 2014. 10. 12. 22:41

@zagloba

Én speciel azért nézem, mert ilyenkor (meg már az előző évadnál se) szeretném kaszálni. Azért sok-sok évig kitartottam mellette, próbálok végig maradni is, de már egyre nehezebb, mert egyszerűen borzalmas, amit művelnek. Nagyon szerettem a sorozatot régen, és a 2 testvért is nagyon kedveltem, és éppen ezért bosszant de kegyetlenül, hogy mit műveltek a sorozattal és a 2 szerethető karakterrel az évek alatt. Ha egyszer véget ér, akkor újabb korszak zárul le ezzel a sorozattal is, de ha nem tudnak újítani, vagy visszahozni legalább egy kicsit a régi hangulatból, akkor örülnék, ha minél hamarabb lezárulna ez a korszak. Mert ez már távolról sem az a Supnat, és ez bizony nagyon nagy baj.

Zizi - 2014. 10. 13. 01:09

@Lilith

én is megnéztem előtte, hangulatos volt és persze jó volt felidézni a szebb napokat.

szóval én is ajánlom a speciális részt.

Sawyer - 2014. 10. 13. 07:44

Osztom jky véleményét, én is már csak a kíváncsiság miatt nézem, hogy a süllyesztőből még mélyebbre megy, vagy netán kissé javul. Az évad elején az utóbbit tapasztaltam, de félreértés ne essék, ez a sorozat számomra már ha az 5. évad utáni színvonallal kezdődött volna, 3 rész körül lett volna a kaszatibi, szóval menthetetlen.

“Persze eltolódtak a hangsúlyok, de azért ha megnézi az ember az “Eddig megtett út” montázst, akkor azért elég sok minden történt pl. az elmúlt évadban is.
Káin pecsétje, a Kard, Abaddon, Metatron stb.”
Éppen ez is az egyik baj: túl sok minden történik, ennek 90%-a blődség, amit kábé egy 10 éves gyerek jobban írna meg, hangsúlyozom vígjáték. A Carry on-slusszzene pedig már nem méltó a sorozathoz.

Pár éve megfogadtam, hogy dvd-n az első 5 évad lesz meg, az eredeti Kripke-Odaát, csak azt sajnálom, hogy a végére beszúrták a Sames jelenetet, mert azt leszámítva teljesen kerek az egész. Anno az évadokban rengeteg hatásvadász megható rész volt, főleg az 5×22 vége, de mondanom sem kell, a mostaniakban ez már esélytelen :D

Egyébként a Sons of Anarchyban egyetértek veled, mostanra már az sem önmaga, de én még kitartok az utolsó évadnál : )

Bagosz - 2014. 10. 13. 09:47

Gyerekek,én nem értem ezt a “ha már eddig végigszenvedtem,akkor már nézem de rég kaszálnom kellett volna” szöveget.
Rengeteg sorozat van, én is sokat kaszáltam,egyre többet időhiány miatt, és mindig vannak újak,amik előbbre rangsorolandók Nálam a kevésbé ütős régieknél.
Nem kell szenvedni.
Ami a sorozatot illeti,valóban 10.évad, nehéz újítani,de ha a hangulatát hozza, néhány új szereplővel, témával,akkor a fanok kitartanak a végtelenségig.
Ez már nem új néző beszippantós sorozat.
Az angyalos szál valóban gyenge, nekem a katona se tűnik erős karakternek.
Dean és Crowley viszi a sorozatot.A dráma hiányzik.
Fan vagyok,maradok,szeretem. :-)

lexuxx - 2014. 10. 13. 14:59

Aki itt fikàza a supnatot az minek nézi àrulja màr el valaki ha jól tudom nem kötelezö kicsit uncsi hogy ilyen szar olyan szar nem tetszik ne nézd enyi ne vàrjatok egy 10 éves sorozatol 1 évados filinget

Sawyer - 2014. 10. 13. 16:05

Mert nincs jogom negatív kritikát írni?
Világosan le van írva, miért nézem még, olvasd el szépen.

n - 2014. 10. 13. 20:28

emlékszik még valaki az antikrisztusra? ő már nem fog visszatérni?

lexuxx - 2014. 10. 13. 20:33

De nyugodtan irhatsz negatív kritikàt de ne minden egyes supernatural posztalà (akinek nem inge nem veszi magàra)

n - 2014. 10. 13. 20:40

csak azért kérdezem, mert ha jól emlékszem valami olyasmiről volt szó, hogy ő szinte mindenható, meg hogy az egész mennyei sereget egy gondolattal megsemmisíthetné stb… szóval akármekkora kalamajka is kerekedhet az a kölök megoldás lehet bármilyen problémára. nem? :D

yagami - 2014. 10. 13. 23:22

n: Én is ezt írtam fentebb, hogy visszahozhatnák. Vagy inkább újra képbe… :) De én inkább ellenségnek gondoltam. És ha akkora hatalma van valamit csinálhatna a ketreccel és Luci újra kinn lenne… stb. Csak a legyőzése lenne necces. :)

De ezzel a gondolattal el lehet játszani…

elfeledettnick - 2014. 10. 14. 09:26

Nasszóval

Dean+Crowley arany páros, kérek mééég mééég méég.
Sam egy ***. Nyiffantsák ki, azt kész.
Cass egy töketlen ***. Kaszát neki!

Kiváncsi vagyok, mennyire démon a Deanmon, lefogadom hogy nem 100%, de minél többet öl, annál inkább azzá válik. Évad végi csavar lesz hogy helyrejön. Nagy cucc. Figyelem majd a kritikáitokat, ha van jó rész, megnézem, de úgy, hogy a történet kétharmada érdektelen, a harmadik harmad feloldását meg tudjuk, may nyári dara lesz ez. Kár, mert anno imádtam a sorit.

UI: Sam végérvényesen cápát ugrott azzal a pofával amit a rész elején vágott, úgy nézett ki, mint egy aranyhal. :D

deku82 - 2014. 10. 14. 16:52

Crowley 9 pont
Dean 7
_________
szakadék
_________

Castiel 2
Sam 2

Szóval nézem tovább, az idő fele még OK!

jky - 2014. 10. 15. 17:02

2. rész

Azért az kemény, hogy egy 3 évvel idősebb színész alakítja a bosszúálló karaktert, aki Deanre vadászik, és simán hasonló korúnak is néz ki, de a flashback jelenetben egy Dean-nél 11 évvel fiatalabb srác (akkor volt 13 éves) szerepel. :D Tehát akkor ez a csóka most elvileg 24 éves akart lenni, 11 évvel fiatalabb, mint Dean, de a színész meg 3 évvel idősebb Jensennél. Ez így baromi gáz.

Amúgy a rész élvezhetőbb volt, főleg a második fele, miután Dean és Crowley szétváltak. Nagyon erősen remélem, hogy ez így is marad, és hogy Crowley minél kevesebbet szerepel majd. Nagyon találó volt, amit a kis csicskája mondott Crowley-nak:

“It’s time to move on.”

Így van, rohadtul ideje már. Sajnos úgyis szerepelni fog még, nem tudunk megszabadulni tőle sem, de örülök, hogy az állandó bratyizásnak talán most vége (legalábbis egy ideig).

Castielék továbbra sem érdekelnek, és már előre rettegek, hogy a Pocoktron mikor fog kiszabadulni, mert tuti, hogy nem fogjuk megúszni. De annak azért most baromira örültem, hogy nem engedték szabadon.

Akit most meg kell dicsérnem, az Jensen játéka, végre kezdett valamit megvillantani a démoni oldalából is. De tényleg jó lenne már oldalt választani, és nem ilyen félmegoldásokkal élni. Ahogyan az sejthető volt, a 2 tesó egymásra talált, reméljük a legjobbakat, hogy valami kreatívabb módon oldják meg a kettejük dolgát, és nem szokásos picsogás jön. Lehetne valódi dráma is egy kicsi.

Remélem elolvasták most a dicséreteket azok, akik álladóan kényszert éreznek beszólogatni, hogy csak negatív vélemények vannak, meg hogy “minek nézed?”. :P

Christo - 2014. 10. 15. 21:56

Hát, hogy a 2 tesó egymásra talált, az túlzás. Legfeljebb fizikailag. :D Dean részéről szerintem lesz még durvulás Sam irányában, most is konkrétan fogoly, úgyhogy lesz még nemulass. De igen, egyébként ez a rész jobb volt mint a bevezető, Jensen is egyre jobb démonként, csak legyen változatos a karaktere. Szal ne minden második jelenet egy sztriptízbárban legyen, vagy a bárpult mellett. Mert ez egy idő után unalmas.
Meg Castiellel is kezdjenek már valamit, folyton kiherélik a karaktert, legyen basszus badass angyal azt büntessen. :D Komolyan, fáj nézni, amit az angyalunkkal csinálnak.

jky - 2014. 10. 15. 22:48

Én is úgy értettem, hogy a fizikailag, nyilván. :) Éppen ezért írtam, hogy a kettejük konfliktusa remélem, hogy valami érdekes lesz, nem csak picsogás és/vagy bunyó.

Deanlegend - 2014. 10. 16. 04:51

Sawyer

“…csak a kíváncsiság miatt nézem, hogy a süllyesztőből még mélyebbre megy, vagy netán kissé javul.”

Csak ezért épeszű ember nem néz egy sorozatot, mert ez nem elég, hogy bárkit is lekössön hetente 45 percre, ellenben a mellékelt ábra szerint te nem hagytad abba az 5. évad után, sőt az azóta eltelt évek alatt végíg követted, ami szerintem eléggé hiteltelenné tesz téged, de persze nagy divat, hogy azok fikáznak alegjobban, akik valamiylen érthetetlen okből mégis kitartanak egy sorozat mellett…

Egyébként erre szoktam én azt mondani, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat. :)

Az iylen véleményekkel én magam nem tudok egyetérteni, szinte a kezdetek óta követem a sorozatot és ki merem jelenteni, hogy a 6-7. évadok jelentették a szakadék alját, ahonnan már csak felfelé lehet menni és a 8. évadtól el is indúltak felfelé és azóta is tartanak egy elfogadható/nézhető színvonalat, amivel ki lehet egyezni…

jky - 2014. 10. 16. 09:03

@Deanlegend

“Egyébként erre szoktam én azt mondani, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat. :)”

Nem sok hülyébb érvet lehet mondani. No offense, de tényleg.

Egyébként mások is a kezdetek óta követik a sorozatot, pl. köztük én is, és én is ki merem jelenteni, hogy pl. az előző évad volt a legrosszabb, évadok óta simán lejtmenetet volt végig. Na akkor?

Vannak, akik SupNat sorozatot szeretnének látni, és vannak, akik megelégednek a dögunalmas történettel, poénkodással meg a Crowley-Dean bratyizással és hasonlókkal. És felesleges azzal jönni, hogy ez már a 10. évad, mert:

– Évek óta süllyed és távolodik el egyre jobban attól, ami volt.
– Lehetne most is érdekeset, izgalmasat csinálni, lehetnének jó történetek, jó lények, jó ellenfelek, lehetne jó mitológia, lehetne… lehetne… lehetne…

Csak hogy látványosan meg van nyírva a büdzsé, kifulladtak az írók, ezért van az, hogy egy Supnat sorozat 10. évados premierjében azt kell nézni, ahogy karaokéznak, biliárdoznak meg ahogy a dögunalmas angyalok picsognak.

Vessétek már össze azzal, hogy régen voltak horror-szerű (vagy legalább hangulatú) epizódok, volt szerethető Bobby, volt 2 szerethető testvér, volt pl. a Halál, voltak ötletes részek (mindig újrainduló nap, Trickster) és stb. De nem kell annyira sokkal visszamenni: A Men of Letters történet elég érdekes lehetett volna, gyakorlatilag nem sokat kezdtek vele. Kuka lett.

Ezzel szemben már egy jó ideje mi van? Crowley meg angyalok. És kész, ezeket variálják oda-vissza, keresztbe-kasul, de ráadásul úgy, hogy már inkább buddy-comedy némi akcióval, mintsem supnat, vagy horror vagy akármi.

Ismétlem. Simán vissza lehetne hozni a régi színvonalat és stílust, még ha nem is teljesen, csak ahhoz nem kellene büdzsét nyirbálni, és az íróknak is dolgozni kellene egy kicsit, a kényelmes kártyakevergetés helyett.

Fallenangel - 2014. 10. 16. 12:30

“Egyébként erre szoktam én azt mondani, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat.”

Gratulálok. Remélem ha majd valami nem ízlik, akkor majd belédtuszkolják, mert nem tudsz jobban csinálni úgysem.

Én is kitartok a sorozat mellett, ki is fogok, mert anno sokat adott és az a 45 perc nem vesz el sokat az életemből, de már rég nem a régi. Az angyalos szálnak már se eleje se vége.. Unalmas, évadok óta háború van, vezető kell, én a mennyben akarok lenni, én a földön, stb… Persze, hogy azok kritizálják, akik kitartanak mellette, aki nem tart ki, az honnan látná, hogy mi történik vagy milyen a sorozat?

Nem mennek ide oda városokba, 1-2 helyszínen letudnak 5-6 részt, CGI már szinte semmi, vannak fekete szemek, aztán annyi. Mintha teljesen elfogyott volna a pénz…

Nif - 2014. 10. 16. 20:44

Deannek és Jensennek is iszonyat jól áll ez a démon dolog. Sam meg annyira picsog, hogy fáj nézni. Crowley meg… hát nem kellett volna kinyírni a hellhoundját anno. :D Ha Crowley-t kicsit visszavennék és megint ilyen “This isn’t Wall Street, this is Hell”-t nyomatna, meg egyéb nagy dumákat, akkor azt mondom, hogy oké.
Szerencsétlen Castiel meg tényleg kapja vissza az erejét és legyen megint olyan badass angyal, aki alászáll a pokolba egy emberét és kihozza onnan :)

monki - 2014. 10. 17. 00:24

Tök érdekes ezt látni mindig, milyen sokféleképpen állnak az emberek a Supnathoz. Én azok közé tartozom, akik biztos már rég elkaszálták volna, ha még a 10. évadban is ha ugyanaz az első pár évados hangulat megy tovább. Nem azt mondom, hogy néha nem jó 1-1 olyan oldschoolabb motw rész, de még Jensen két szép szeme sem lett volna elég, hogy kitartsak eddig.
Szerintem ez a show már régen nem az egyszeri nézőknek készül, akik hetente félszemmel végignézik megszokásból meg agykikapcsolásnak, és el is hiszem, hogy számukra rohadtul nem érdekes, meg sok szálat nem tudnak hova tenni, hogy ugyan mégis mi a funkciója, hanem a kőkemény Supnat-fandom tartja főleg életben, akik teljesen más szemszögből közelítik meg, és lelkesen odafigyelnek a részletekre. Carver pedig maximálisan ezt a nézőközönséget próbálja kiszolgálni, és mivel a CW-nál senki nem sürgeti a befejezést, miért ne használnák ki a terepet. Feltételezem, íróként is sokkal érdekesebb nagyívű sztorikban gondolkodni, mint letenni hetente az iparosmunkát, vagy csak 1-1 évadra előre tervezni, még ha ezzel meg is van a kockázata, hogy a látszólag sehová nem vezető sztori miatt elveszíti az egyszeri nézőket.

Aki hétről-hétre démonokat nyiszáló tesókat akar nézni, annak tényleg nem érdemes maradnia és szenvednie, mert ez már régen nem az a show, majd darálja le egyszer ha nagyon ráér. Új izgalmas myth arc-ra se nagyon számítson senki, mint ahogy új nagy gonoszra sem (jó, jönnek most boszik, de azt szerintem nem kell annak vennünk). Itt már tényleg csak arról lesz szó, hogy szépen lassan lezárják a személyes szálakat, ezt pedig ennyi szenvedés után megérdemlik mind.

Ami most szerintem egyedüli probléma lesz, hogy Carver elvileg 3 évados struktúrával tervezett, de ugye sajnos nem úgy néz ki, hogy szabadulnánk (hacsak nem jön egy nagyon ütős spinoff ötlet, amire rááll mindenki ezerrel), ezért eléggé úgy tűnik, hogy el lesz nyújtva ez a befejezés mint a rétestészta.

jky - 2014. 10. 17. 08:52

@monki

Épp ez az, hogy se hangulatos MOTW részek, se izgalmas myth arc vagy valami nagyobb szabású átívelő szál sincs. Oké, most Deanmon meg talán a hunter a fő vonal, talán lesz belőle valami, de nem érzem ezt elég erősnek, meg nem is nagyon bízom az írókban. Az egyedüli nagyobb és hosszabb sztorivonal az angyalok, de ők már évadok óta baromi unalmasak, főlg Pocoktron, számomra miatta volt az előző évad a legalja, és nagyon reménykedem, hogy ha kiszabadul, nem lesz túl hangsúlyos (már előre félek).

Nem úgy tűnik, hogy el lesz nyújtva, hanem már évadok óta folyamatosan nyújtva van, ezért vannak még mindig angyalok, meg ezért van az, hogy a 2 tesó szenved egymással, mert vagy összebalhéznak, vagy az egyikük démon lesz, vagy meghal az egyik és a másik visszahozza és stb. Ugyanazok a körök vannak lefutva.

Jól mondod, a fandom tartja életben ez a sorozatot, sajnos. Pedig lehetne még jó, csak nem akarják, mert ez is elég, hiszen így is elég nézett.

Tímea - 2014. 10. 18. 00:01

Csatlakozom az előttem szólókhoz,röviden-tömören,süllyedőben a sorozat :(
Szó szerint valami csodára van szüksége,ha végre maga az Isten jelenne meg.
Itt lenne az ideje valami igazán nagy dobásnak.
Lerágott csontok újra-rágása.
Szeretem,imádom,kitartok,de!
Csökkenni fog a nézettség ha így marad …. :(

Sawyer - 2014. 10. 18. 17:47

@ Deanlegend

Van jó pár sorozat, aminek az első x évada nagyon tetszett, aztán leesett a színvonal, de mégis végigültem, például a Ments meg! vagy a 4400. Az Odaátnak valószínűleg hamarosan vége szakad – reményeim szerint -, úgyhogy ha már az első 5 évadnak hatalmas fanja voltam, kíváncsi vagyok a végére, legfeljebb pörgetek, de ehhez az okos tanácsod nem szükséges, 40 percet már valahogy szánok rá a hétvégén.

Egyébként ha nem is jobbat, de csináltam : )

http://www.youtube.com/playlist?list=PLC6A026A5CE9BFA1D

Zora - 2014. 10. 18. 22:40

Sawyer, te nagyon pihent vagy! :-DDDDD
Nagyon jó!!!
Istenem, 10 éve vannak a “vásznon”! Jó kis nosztalgikus hangulatba hoztál! És Samnek sokkal, de sokkal jobban állt a rövidebb haj… :-)
Ne hagyd abba!

deku82 - 2014. 10. 19. 09:28

“látványosan meg van nyírva a büdzsé”
Meg is jegyeztem a 2. rész után, mennyire olcsó volt az egész. A színészeket leszámítva sima Szomszédok.
Dean most nagyon nagy volt, látszott, hogy élvezte ezt a szerepet, és az ő része jól is volt megírva.
De a többiek… meh! Hol vagy Isten?

Zora - 2014. 10. 19. 14:37

Különben azt nem értem, egy jól futó sorozatnál miért kell pénzt elvonni? Akkor csak leesik a nézettség, ami újabb reklámbevétel-kiesést hoz, ami újabb költségcsökkentéssel jár… :-(

neon - 2014. 10. 20. 00:30

jky ha ezt a sok időt amit ennek a sorozatnak a nézésébe, majd a fikázásába ölsz valami hasznosra fordítanád..hihetetlen eredményeid lennének benne :D

jky - 2014. 10. 20. 09:00

@neon

Fordítok időt másra is, emiatt nem kell aggódnod. :P Te viszont fordíthatnál időt arra, hogy megtanulj különbséget tenni fikázás és kritizálás között.

Sawyer - 2014. 10. 20. 10:15

Zora, 66 része készült, több nem lesz :D

És én is ezen a véleményen vagyok, ha annyira menő a sorozat, akkor miért nincs pénz változatos helyszínekre, jó zenékre, jó forgatókönyvírókra? CGI nélkül is simán megvoltak régebben, minek, minek, minek? Fejlevágás effekt minden részben, azta, csilivili fények minden részben, azta…

Mala - 2014. 10. 20. 10:41

Maximálisan @neon-nal értek egyet!
@jky Te úgy gondolod, hogy kritizálsz, de kérlek, olvasd vissza a véleményedet. Tényleg folyton fikázod.
Olyan mintha bűntetni akarnád magad :)
Hidd el megértem, hogy csalódott vagy és úgy érzed becsaptak. Most azt kérem, hogy te is értsd meg azokat, akiknek még mindig élményt nyújt. Majd feljönnek erre az oldalra és csak a picsogást olvassák. Nem jó érzés, hidd el.

jky - 2014. 10. 20. 11:13

@Mala

Aki csak állandó dicséreteket akar olvasni, az olvasson supnatos fan-blogokat. :) Megértem, hogy vannak, akiknek ennyi is elég, egészen addig, amíg te is megérted (illetve ti is megértitek), hogy vannak, akiknek sok minden nem tetszik benne, de attól még kíváncsiak a sorozatra, azért nézik.

Megindokoltam, miért tartom rossznak az irányt, és elmondtam, hogy lehetne még jó (jobb) is, és azt is leírtam, hogy miért. Szerintem ez kritika, csak nyilván nem írok részletes kritikát, meg nem finomkodok, mert ez nem cikk, csak egy komment. Az első részre azt írtam, hogy “hulladék”, ami lehet, hogy erős, ellenben így gondolom, hiszen meg lehet nézni, mit kaptunk egy 10. évados premierben. Ismétlem: tizedik évados premierben.

Ha lesz pozitívum, azt is le fogom írni, sőt, fentebb pl. Jenset játékát megdicsértem, mert jól megvillantotta az démoni oldalát. De ha sok pozitívum nincs, akkor ha szeretnék se tudok többet írni.

Szerintem inkább térjünk is vissza a konkrét részekre a továbbiakban, és ne mások véleményét véleményezzük, ha lehet.

Pl.: nektek nem volt furcsa, amit itt írtam, hogy hunter és Dean között elég hülyén jött ki ez a korkülönbséges dolog? :)

Mala - 2014. 10. 20. 11:46

Én is azt szeretném, ha a kibeszélő ténylegesen kibeszélő lenne. Lehet, nem jól fogalmaztam, de erre irányult az építő kritikám. Peace! :)
Érdekes, hogy nekem is feltűnt a korkülönbség. De csak azután, hogy mutatták őt gyerekként. Egy sokkal fiatalabb srácot kellett volna találniuk erre a szerepre.
Annak nem örülök, hogy megint összehozták a két testvért, szerintem jobban működnek külön-külön.
Mit gondoltok, a kard nélkül is ugyanolyan agresszív lesz, illetve ugyanolyan erős?
Jaj, nagyon nem szeretném, ha 1-2 részen belül megoldanák ezt a démonos dolgot!

elfeledettnick - 2014. 10. 20. 17:59

Lol, 3-4 reklámszünettel odébbra rakták a nagy egymásra találást mint vártam. Ez már rééégen nem horror, önmaga paródiája lett, úgy kell nézni, akkor sírva röhögős(Sírva, mert ugyebár 5 éve vesztegetik a potenciált, brühühü)

Jensennek NAGYON jól áll a szerep, sztem félévados fináléra legkésőbb ‘meggyógyul’ hogy koncentrálhassunk random hunter of the day Cole-ra, kár lesz a karakterért. Angyalos részt átpörgettem, felesleges.
Premierhez képest jobb volt, jó érzés volt látni Deanmont ahogy kickeli az asst.

SPN lover - 2014. 10. 22. 13:11

Szerintem egyáltalán nem volt rossz ez a rész. Mint ahogy már említették alapozásnak jó volt.Simán kihozhatnak ebből a jó kis évadot.És az angyalos dologból is ki lehet hozni valami izgalmasat. Sokan leszólják,hogy milyen gyenge lett de ha belegondolunk az előző évadnyitók sem lettek olyan kiemelkedőek és mégis milyen jó évadok voltak. Összességében nekem tetszett és remélem lesz még egy-két évad.

Fawkes - 2014. 10. 22. 16:19

Well, that escalated quickly…

Wilmore - 2014. 10. 22. 20:28

Ez most mi volt már megint???

Mi volt az a Dean flashback Crowley-tól??? A Pokol Királya egy rinyálós kislány, valószínűleg a 14-17 éves rajongó lányoknak azonosulható karakter.
Mik ezek a (homo) erotikus kiszólások, hogy “time to move on”, szakítós dumák és társai?? Ezek honnan jönnek, melyik rajongói site-ról?

Sajnálnom kéne Crowley-t, vagy drukkoljak, hogy jöjjenek össze Deannel? Most állapítsák már meg a készítők, hogy ezzel mi a céljuk. Ha az, aminek látszik, akkor legyen már rendesen megmondva, hogy itt van egy ilyen vonal és más pályán játszik a karakter (vagy karakterek), ha meg nem ez, akkor meg menjenek már a pi…ba, hogy a rajongói oldalakról írják a részeket.

És írjanak már karaktereket az állandóan változó kaméleonok helyett! Annyi személyisége volt már mindenkinek, hogy nem is tudom végiggondolni…

Az angyaloknak semmi célja. A tesók ugyanazt játsszák el nem tudom hányadszor. Senki és semmi nem jelent fenyegetést semmire az ég világon. Tét nélküli zendülés ez az egész és én érzem kínosan magam, pedig én csak a néző vagyok… 9 év után nagyon nagy kasza.

Ela - 2014. 10. 22. 20:35

Most tenyleg ennyi volt Dean demontalanitasa?! En azert hosszabb folyamatra szamitottam.De talan meg lesznek meglepetesek a kesobbiekben.

yagami - 2014. 10. 22. 21:07

Néha én is kínosan érzem magam, de ez egy jó rész volt! Alighanem azért, mert több szerepet kapott a démon Dean. Legalább évad feléig húzhatták volna szerintem, mert nagyon erős volt és jól alakította Jensen… ez húzta fel ezt a részt is. Meg kicsit Crowley poklos jelenetei se voltak rosszak szerintem. Végre láttunk valamit megint a pokolból. :)
A vissza emlékezés szerintem az ember része miatt van, biztos még maradt valamennyi. Vaagy… épp csak egy ötlete támad ami Deannel kapcsolatos – amit így akartak érzékeltetni a készítők, hogy eszébe jut Dean. Hisz ne feledjük, hogy ezért adta vissza Cass erejét, hogy valamit kezdejenek Deannel, így ez egyáltalán nem lehetetlen szerintem.

Az angyalos szál viszont most is gyengébb volt. Nem tudom mit tudnának még kihozni belőle…

Elával egyetértek, ki tudja még mi lesz később, végtére is a pecsét megmaradt, de ha visszatérne belé a démon nem tudom nem-e lenne ” már megint ” érzés – annak ellenére, hogy örülnék is.

Viszont most kb. még annyi főszál sincs, mint eddig volt. Az a tengerészgyalogos f_aszi vagy ki aki bejött, hogy üldözi őket, meg elfogja Sam-et meg mit tudom én egy az egybe Gordonra hajaz. Legalább is Nekem egyből Ő jutott eszembe. A régi feeling reményében behoztak egy ilyen szálat is? Vagy mi? :) Azonban itt is a ” már megint ” érzés lesz úrrá az emberen, ami nem szerencsés. Mással kellene próbálkozni, aztán majd meglátjuk mi lesz vele a későbbiekben… lehet kerek lesz a történet kitudja.

Kíváncsi vagyok mi lesz az új főszáll a pecséten kívül ( mert ez szerintem kevés lenne ), remélem nem baltázzák el.

chulo - 2014. 10. 23. 12:58

hát őőő izé
egy kicsit ez gyors volt
hipp-hopp, fél liter vért belenyomott, egy délután alatt oda is lett a démon
crowley úgy gyakja az angyalokat hogy csak pislogok
az egyetlen értékelhető jelent az Sam eestében volt mikor felhasználta a megcsalt pasit
de ezek a crowley féle visszaemlékezések, meg pokolbeli bohóckodások felb.sznak csak
önérzetes démon aki öngyilkos lesz mert nem tecccik a rencer? na menjenek már ahova gondolom…
Cass megint full power, bár az előzőek alapján most már akkor fél évente ki kell nyirnia egy kollégát hogy életben maradjon. Szép kilátások.
a végén úúúú miccccccsoda cliffhanger, sejtelmesen mosolygó néni, akiről sose hallottunk. Gondolom vagy ő lesz új főszál és emelnek még 1 szintet, vagy 2 rész alatt lerendezik

Dean - 2014. 10. 23. 13:01

@chulo

Amikor mutatták a nő arcát, végig azt mondtam magamban, hogy VÁLTOZZON SÁRGÁVÁ A SZEMED!! :D

Azt hittem visszahozzák a sárgaszeműt.

chulo - 2014. 10. 23. 13:18

Dean – én nem is várok már inkbb semmit a sorozattól, szerencse h kevés sorim van, igy nem idegeskedek nagyon hogy valami mástól rabolja az időmet a supnat :D
sárgaszeműséggel egyébként sokra nem mennénk, abaddont is lecsapták, crowley már csettintéssel tüntet el démonokat, és vagy egy tucat angyalt megölt már
dean (nem te) most jól van, 3 rész múlva előjön a Jel ereje, de megoldják majd egy szupppertitkos valamivel vagy visszahozzák Lassitert egy rész erejéig és visszaadják neki a jelet

Tímea - 2014. 10. 23. 14:32

Tény,hogy az eddigi fekete humort átcserélték komédiára. Kezd már önmaga paródiája lenni a sorozat:

“Wilmore – 2014. 10. 22. 20:28
Ez most mi volt már megint???

Mi volt az a Dean flashback Crowley-tól??? A Pokol Királya egy rinyálós kislány, valószínűleg a 14-17 éves rajongó lányoknak azonosulható karakter.
Mik ezek a (homo) erotikus kiszólások, hogy “time to move on”, szakítós dumák és társai?? Ezek honnan jönnek, melyik rajongói site-ról?”

Ezt nagy poénnak szánták :) hogy majd jót nevetünk rajta,de szerintem inkább szánalmas és siralmas,hogy a pokol királya,aki elviekben végtelenül gonosz,fondorlatos,átment picsogó jófej gyerekbe.
Karakter-esést látok. Pedig Crowley nagy favoritom,jó ideje már csak ő viszi a sorozatot.

Nagyon gyenge a kezdés :( sehol semmi izgalom,drámából is mini megmozdulások. Uncsi lett…kellene valami főgonosz végre,illetőleg nem győzöm ismételni magam,hozzák már be az Istent!

yagami - 2014. 10. 23. 15:33

Ja igen valóban ott volt valami nő.
De azt is miért így kell bemutatni… lehetett volna Supernaturalosabban. Pl. először pár részenként valami másik f_asza szál mellett találnak ilyen ” felszögelt ” hullákat a plafonokon. Először összefüggésbe hoznák a sárga szeművel, mert hát végül is majdnem ugyan az tűz nélkül… Kutatnának egy másik szál mellett mi lehetne ez az egész. Néha egy kis csavart vinni a dologba. Majd kb. 10 rész után behozni azt a csúnya “embert” aki ezt az egészet csinálja valahogy… ötletesen. Személy szerint Nekem így sokkal jobban bejött volna ez. Aztán utána úgy tovább vinni megint jó ötletekkel, hogy ne legyen sablonos, pl. nem csak kinyírják valahogy ha megtalálják a módját, hanem mit tudom én… az a valami kiderül, hogy régi jó cimborája Halálnak mondjuk, megegyeznek hullanak az emberek vagy valahogy a főgonosz az üzletből ki akarja hozni, hogy újra csináltatja a gyűrűket ( pestis, háború és éhínség ) segítségükkel meg valahogy visszahozná, vagy akarná Lucifert vagy mit tudom én lehet lenne más potenciál is benn… közbe meg 1-2 ötletes vadászkiruccanás mint a régi részekben.

Nem igaz, hogy nem tudnák megcsinálni… :P

deku82 - 2014. 10. 23. 16:31

Kár, hogy vége démon Dean-nek. Pedig az ő kalandjaira lehetett volna építeni pár önálló epizódot.
A végén a nőcit ismernünk kéne régebbről, vagy ő egy új karakter?

chulo - 2014. 10. 23. 17:41

Istent nem kéne behozni, úgyse lehetne megcsinálni olyanra hogy valóban lejöjjön róla, hogy ő a mindenható
az angyaloknak is ki kellett találni ezt a porhüvely dolgot, látszik hogy nincs nagyon pénz semmire, ugyanott mozognak állandóan. bunker, erdő, olykor egy kocsma, effektek kimerülnek annyiban hogy részenként 5 másodpercig valakiknek fekete a szeme
mondjuk nagy pénzek nélkül is lehetne jó sztorit csinálni, a komplett mitológia fel van már húzva, nem hiszem el, hogy ne tudnának egy normális átívelő szálat meg pár motw epizódot összehozni

jky - 2014. 10. 23. 17:59

3. rész:

No, arra még én sem számítottam, hogy ilyen gyorsan kilövik az Deanmon-szálat. Amikor a legvégén Castiel kiment a szobából, gondoltam majd visszavált feketére a szeme, hogy csak valami trükk volt az egész, de nem, tényleg ennyi volt. Eddig bírták az írók. Castiel és Crowley halálunalmasak, és Crowley-ból tényleg elég nagy homárt csinálnak már ezzel a Dean-es lamúrral, most meg Castielnek segített a pokol királya, érted, mert biznisz…

Pozitívum, hogy Jensen egész jól rendezte, az elején a flashback tetszett, továbbá a régi fotók nézegetése elég nosztalgikus hangulatot hozott. De fiatalok voltak, főleg Sam, ő mennyivel másabb volt… A Deanmon által Sam fejéhez vágott dumák (bébiszitterkedés stb.) is egész rendben voltak. Ja és persze ott volt Dean “Jack Nicholson-time”-ja is az ajtószétzúzással. :)

Szóval egész tűrhető rész volt ez most számomra (Supnatos mércével persze).

Zora - 2014. 10. 23. 19:46

10×03

Hááát… Szódával elmegy.
Az egyik dolog: arra nem gondolnak, hogy Crawley azért csinált belőle démont, mert gyakorlatilag halott volt? Emberként nem hal meg a visszaváltozás után rögtön? (Oké, ezt átugrották,de:) Pont az jutott nekem is eszembe, ha ember, akkor sem bűvös kör, sem ezüstbilincs nem tartja ott. Hm.
És igen: túl gyorsan lett ember. Még lehetett volna 3-4 rész, mikor kapja az adagokat, közben Sam járja a kórházakat vérért, mellékesen Cas-szel akciózik-nyomoz.
Az már milyen hülyeség volt, hogy Mennyben és Pokolban csend van. ???
Hogyan is kezdődött a sorozat? Szörnyekkel! Vámpírok, vérfarkasok, alakváltók, tudomisén. ???
Azok már nem is lényegesek? Hát mi van itt???
A bunkert jó volt újra látni.

Ja, Jared valóban megsérült? Mert nem szoktak mű-sérüléseket ilyen sokáig babusgatni.

Deanmon - 2014. 10. 23. 20:00

Ahogy látom, nem csak én fogom a fejem a “nagy fordulat” után.

A Supernatural az én “megszokásból nézős” sorozatom, sokszor volt már kaszaközelben, 4-5 rész is felgyűlt, mire újra nekiálltam, de tavaly óta megint hetiben nézős volt és egész szórakoztató évad volt egy jó cliffhangerrel.

Na mondom, mi lesz ebből: végre tökösen szembe mennek a megszokással vagy megint jön a Bro-code, a testvérek megmentik egymást és csak szemfényvesztés volt az egész?

Az első rész ígéretes, Ackles lubickol Demon Dean szerepében, Crowley-val jó párost alkotnak, felbukkan a titokzatos bosszúálló, Dean sorsára hagyná Samet, hoppá!

A második rátesz még egy lapáttal, évek óta a legjobb SupNat epizód, bár Cas szála érdektelen, felesleges Metatron-mellékszál, villámgyorsan felbomlik a Crowley-Dean szövetség, de a katona csávó és Dean leszámolása badass és a végső vallomás Sam-nek vészjósló.

És akkor a harmadikban irány a szokásos langyosvíz… Cas és az angyalcsaj romantikus roadtripre indulnak, Crowley tényleg szánalmas, Sam és Dean pedig 500-szorra is eljátsszák az “egyikünk bajba kerül és csúnyákat mond a másikra, de a család maradt csak nekünk és ezért mindenre képesek vagyunk” nagyjelenetet, majd jön a “fordulat”, a gonosz tesó elszabadul, a helyzet egyre válságosabb és… akkor elcseszik az egészet, jön a felmentősereg és hipp-hopp, az utóbbi évek egyetlen igazi potenciált magában hordozó szála máris elvarrva. Némi önmarcangoló drámázás a végére, Sam, aki tavaly egész évben a kiszállásról beszélt, és arról, hogy nem dönthetnek mindig egymás helyett, most egyszerűen csak felvette a Dean szerepet és némi kajával meg piával már el is van intézve. Na ne már…

Én is abban reménykedtem, hogy a Dean/Crowley konfliktusra az évad felénél kerül csak sor, és majd akkor lesz árulás, gyógyítás ésatöbbi, de nem. Míg tavaly hónapokon át nyújtották a Dean-Sam ellentétet és az “ez csak meló, hagyjuk a családot” süketelést, most hirtelen megoldottak egy olyan szálat, ami végre érdekes és izgalmas lett volna. Jöhet egy újabb vérengző nőstény és a “titokzatos” tervei, meg az angyaldráma. Crowley meg minden részben betekintést enged a pokoli bürokráciába? Jaj, de vicces lesz. Ha ennyire gyorsan vissza kell menekülni az unalomig ismert status quo-hoz, akkor nyugodtan be is lehetne fejezni az egészet.

Dean - 2014. 10. 24. 09:40

Egyébként lehet, hogy lesz valami összefüggés a sárgaszemű és a rész végi nő között.
1. említést kapott Sam kimentése az égő házból
2. mutatták apucit/anyucit (képeken)
3. a végén a plafonon lévő ?emberek?

Más sorozatoknál rengeteg ilyen rejtett utalás van, szóval nem biztos, hogy a Supernatural most kivételt tesz.

elfeledettnick - 2014. 10. 24. 14:07

Neee mááááár! Volt egy érdekes félévados storyline amit egyébként még promóztak is, és ennyire nem tudtak vele kezdeni semmit? I am disappoint.

Rész lószart se ért.

Benjy - 2014. 10. 24. 15:18

Ez az évad eddig nagybetűs csalódás. A démon Dean storylineban annyi potenciál volt, és erre így elszúrják. Nagyon keserű utóízt hagyott a számban ez a rész. Plusz idén a párbeszédek kezelése is olyan amatőrnek hat. Egyértelmű dolgok kimondása, hogy még a hülye is megértse. Menőnek szánt, de gagyi hatást keltő egysorosok. Pl Crowley “didn’t see that coming”-ja, amikor a démon felgyújtotta magát előtte. Egyedül az utolsó jelenet ad okot nagyon óvatos bizakodásra.

neon - 2014. 10. 26. 05:19

remélem ezt a “dean-t meggyógyítjuk vérrel 5 perc alatt” dolgot nem kell komolyan venni mert akkor tökön szúrom magam :D

elfeledettnick - 2014. 10. 26. 12:41

@Neon: Még nem teljes a gyógyulás, van neki egy aprócska Mark of Cain, de már nem démon.

neon - 2014. 10. 26. 17:06

@elfeledettnick azt értem, hogy a jel megvan, de ez akkor is kicsit túl gyors volt (és különben is szerettem a démon deant, plusz jó volt, hogy végre ő olvas be nyafi sam-nek)

TittyTwister - 2014. 10. 28. 14:55

Lehet, hogy szentimentális vagyok, de én nem bírtam volna, ha az évad felééig elhúzzák ezt a kétségkívül üde színfoltként ható (ámbár helyenként erőltetett, ráadásul egyre öncélúbb – lásd: Crowley-féle _homo erectus_ szarság…) szórakoztató Deanmon-szálat, hiszen brothers 4 life, man! :)

Már az előző évados – Sam-féle – durci elnyújtása is idegesített, egyszerűen látni kell, hogy akármekkora parasztságnak tűnik is Dean visszahozatala, a sorozat alapvetése vagy ha úgy tetszik, egyik fő pillére sokáig nem maradhat billegő állásban (értsd: a testvérek szerete és kötődése mindennél fontosabb, gyakorlatilag ez mozgatja a világot – lásd az 5. évad végét -, de az ő világukat mindenképpen).

Azért arra Káin jelével ők is utaltak, hogy nincs minden rendben – plusz szerintem még azért Samnek és Dean-nek van mit elrendeznie, lásd az imént említett előző évadot -, no meg ott van a Yellow(?)-Eyed Bitch (YEB), akinek a már tényleg csak önmaga paródiájává váló Crowley jelentette feszültség-űrt kell betöltenie (Castiel sajnos olyan szinten taccsra lett vágva Hannával, hogy nem is tudom, mit lehet abből kihozni).

kacsa - 2014. 10. 31. 00:38

Eddig az elmúlt 4 rész alapján azt kell, hogy mondjam, hogy ez az egyik legjobb évad, kibaszott jó hangulata van megint a sorozatnak. Ezek az új dolgok, amikor Sam meg Dean ültek a tóparton a mostani elején, ez nekem nagyon ott volt, úgy érzem, hogy a beszélgetéseik vonalai is nagyon ki vannak találva, pedig kezdtek már eljelentéktelenedni ezek a dolgok és butává válni. A 9.évad nekem a mélypontot jelentette, iszonyatosan nulla és jelentéktelen volt. Szinte nem is emlékszem rá. De ez a kezdés most nagyon biztató egy feltámadásra. Ti mit gondoltok erről?

Sunsky - 2014. 10. 31. 07:27

Hát nem tudom, azt hittem lehajtom a laptopot, hogy oké, nekem ennyi elég.. Mikor már a 3. lelkizős jelenetet kellett végigszenvedni ott már totál kész voltam. You were right.. about what?.. about everything… Komolyan? hányszor hallottuk már ezt az utóbbi pár évadban? Főleg úgy, hogy előtte 10 perccel meg még totál ki áll mindkettő a saját igaza mellett és makacskodnak, majd hirtelen mindkettő enged a másiknak… Beszéljünk róla, ne beszéljünk róla… unalmas nagyon. Szerintem lassan itt az ideje, hogy újranézzem az első pár évadot. Na mindegy, azt hittem az elején lesz egy fasza kis MOTW rész, hát tévedtem.

Jyaga - 2014. 10. 31. 09:06

Az első 3 részt még csak-csak végignéztem, de ez a 4. rész… ha tudom, hogy nem lesz benne SEMMI, akkor végig se szenvedem, mert ez szenvedés volt a számomra. Kb. 5 részletben néztem meg és közben még neteztem is. Teljesen érdektelen volt a rész, meg se hatot. Miért kell még a 10. évadban is ugyanazt az autóban utazós lelkizős baromságot erőltetni? Az egyikük mindig beszélni akar a dologról, de a másik testvér meg nem… 10 évad után ez már UNALMAS!

Ja és a részben voltak vérfarkasok is, meg valami szőke csajt visszahoztak; igen és? Ez a része se hatott meg.

Természetesen maradok a sorozat mellett, de…. na mind1

yagami - 2014. 10. 31. 17:06

Hát igen, nem hiszem el, hogy nem tudnak kitalálni hasonlóan ötletes részeket a főszálon kívül, mint anno. Még ha jól emlékszem a hetedik évadban is volt ilyen… ( az a bábus szellemes rész aszem ott volt )

deku82 - 2014. 11. 01. 20:40

20 percet forgatnak a heti esetről, majd ehhez újabb 20 perc random helyen lelkizés jön. Ezek már annyira sablonos “párbeszédek”, hogy szinte teljesen felcserélhetőek időben is. Ez a 4. rész volt, de vajon még meddig lehet újra elővenni ezeket? Amikor még a 10. részben is ezen fognak szenvedni, hogy de melyikük volt a hibás ésatöbbi… Az elején nagyon OK volt a tópart, és a heti ügy is bejött, de a spórolás nagyon kijön ezekkel az autóban süketelünk betétekkel.

neon - 2014. 11. 02. 16:38

hát ez nagyon uncsi volt most..szerintem az a baj, hogy a nagyobb dolgokat már ellőtték, most nem tudnak mit kitalálni pedig azért lehetne.. kár ilyen semmire elpazarolni egy részt

Tímea - 2014. 11. 03. 08:23

Igen,érződik,hogy kifogytak az ötletekből :( teljesen rányomja ez a sorozatra a bélyegét.
Talán ezért is van sok lelkizés,meg autóban való utazgatás közben csevej…
Még mindig reménykedem benne,hogy hátha megjátsszák az Isten belépése vonalat – ami ütős lenne – ezzel felforgatva mindent.
Crowley nagy favoritom,teljesen eltolták a karakterét. Úgy volt jó gonoszan,gúnyosan,ahogy volt. Mindig mosolyt csalt az arcunkra.
Cass meg mindig egyedül intézte az angyal vonalat,maradhatott volna így.
Dean-éknek meg kellene valami új főgonosz. Új mitológia alapján. Egy kis utánajárás ,és lehet találni rengeteget. Kelta,görög mitológia. Nem értem mi ez az unalom? :(

Sawyer - 2014. 11. 07. 17:43

“Miért nézitek, ha nem tetszik?”

Boldogan jelentem be a kérdezőknek, hogy a 2. rész után ráálltam a pörgetgetésekre, úgyhogy max 15 perc alatt meg tudok nézni egy részt… ebből az ótvar fosból, amivé vált a sorozat…

Moncsa27 - 2014. 11. 07. 18:56

Nagy rajongó vagyok, de már kezdem én is kicsit unni a dolgot, nagyon remélem, hogy nem sokára lesz egy pár badass rész is. Nő vagyok, de ez a sok lelkizés kezd engem is untatni. Crowley csippcsöpp lett, hiányoznak a beszólásai, amiken annyit tudtam röhögni, hogy meg kellett állítanom az adott részt. Castielből kezd egy kicsit sok lenni. Az, hogy minden évad végén meghal valamelyik Winchester fiú már megszokott, ha nem történne meg akkor már egyenesen hiányozna. Tény és való pöröghetne már a story, de remélem azért lesz még valami ebben a The mark of Cain szálban.

yagami - 2014. 11. 07. 19:13

A 200. részre azért kíváncsi leszek. A hosszabb előzetes alapján.. :)

Danee - 2014. 11. 12. 11:35

Basszus, lehet sokan máshogy éreznek majd, de ez a 200. rész annyira bejött. Olyan volt mint egy kis utazás a 10 évadon át – tudom , ennek is szánták, és nálam célba is ért. Tetszett , hogy tudtak ironikusok lenni az írók ( worst fan fiction ever :) ), de ugyanakkor felidézték bennem az emlékeket, hogy miért szerettem meg a Supernaturalt – hiszen anno MoW részek voltak főként. Chuck jelenete a végén jó volt, bár azt hittem, hogy Kripke fog esetleg ott állni, az milyen nagy lett volna – persze tudom, hogy Chuck és Kripke “ugyanaz”. Nagyon feelgood rész volt , sok ilyet, hadd mosolyogjak rajtuk, izgulni úgysem lehet.

fRm - 2014. 11. 12. 13:00

200. részt szerintem is sokan fogják utálni, de én egyszerűen imádtam, carry on my .. covernél meg előjött belőlem a man of feels.

arsebulls - 2014. 11. 12. 14:14

Nagyon jó volt! Szerintem méltó volt 200. résznek. Feelgood volt végig számomra, de azért mégis mélynek hatott, lehet hogy az elmúlt 10 év miatt, vagy amiatt hogy ez volt az első sorozat amit elkezdtem nézni. Imádtam !!

ar - 2014. 11. 12. 17:27

Nem hiszem, hogy barkinek is komolyabb baja tud lennie ezzel a 200. resszel! … Az ‘Oz, a Nagy varazslo’-resszel, azzal igen :), de ezzel? … Mindent tudott, mint a ‘Changing channels’ csak kicsit maskepp, de epp jo, nagyon jol! … Boldog Evfordulot! :)

Ati7 - 2014. 11. 12. 20:01

Jaj ez nagyon adta!! :) A carry on-nál majdnem elbőgtem magam! Az a helyzet, hogy jöhetnek bármennyire gyenge részek, sokunk ki fog tartani a sorozat végéig. 200 rész, OMG! :)

yagami - 2014. 11. 12. 20:05

Valóban jó volt. Az intró különösen tetszett és az ” Akkor ” is ötletes volt!
Persze akadtak gyengébb jelenetet, de összességébe nem volt rossz rész.
De a ” Sok dolgunk van még ” impalás jelenetet én egy nagyobb volumenű dolog után lőttem volna el. Így nem volt akkora súlya – mint eddig.
Chuck-ot meg öröm volt újra látni!:)

jessm - 2014. 11. 12. 20:41

Nekem nagyon bejött a 200. rész, volt benne Chuck, carry on wayward son cover. destiel utalás XD.
Plusz Dean szinpadon birkózása LOL.
Keretbe zárta az elmúlt 199 részt.

Muhito - 2014. 11. 12. 21:47

Iszonyatosan tetszett ez a rész,olyan igazi supnatos volt és valóban méltó az elmúlt 10 évhez,aki végig
követte mind a 199 részt annál ez érzelmileg is betalált,hisz olyan mintha ezt mi is végigéltük volna velük,voltak gyengébb évadok meg kevésbé erős főszálak részek stb de sosem jutott eszembe hogy kihagyjak egy részt vagy bármit a sorozatból,ennyi idő után már nem lehet könnyű dolga az íróknak mert már sok mindent ellőtek de legyen bármi is a jövőben rám számíthatnak az utolsó másodpercig :)

neon - 2014. 11. 12. 22:09

@Ati7 én könnyeztem bevallom :D

hihetetlen nagy a kontraszt a mostani és az előző rész között..aranyos volt nagyon :) az ilyen részeket szeretem a legjobban

IV. Béla - 2014. 11. 12. 22:13

A múlt héten először vetődött fel bennem komolyan, hogy 10 évadnyi megszállottság után berakom a kamrába a sorozatot.
Ez a rész azonban annyira megérintett, hogy nem szégyellem, 29-éves férfi létemre bizony könnyek jöttek a szemembe!

200!!!

Bosco - 2014. 11. 12. 22:28

Imádtam a 200. részt. Nem tudom, hogy csak fan service volt-e Chuck és a 3. Winchester említése, vagy meg merik lépni, hogy kicsit visszakanyarodnak a Kripke éra felé és kihozzák a bratyót.. Remélem. Ahogy azt is, hogy Dean nyakláncának a “visszaszerzése” azt is jelenti, hogy a két tesó közti folyamatos viták alábbhagynak.

any - 2014. 11. 12. 22:42

Úristen, mekkora rész volt.. :D :D
Hatalmas.

Stalker - 2014. 11. 12. 23:12

Imádtam.

Minden 10. mondata mehetne a hét idézetének. :D

sledge - 2014. 11. 12. 23:13

Óriási volt és a Carry on mindent vitt. Miért nem tudnak minden részt ilyen alaposan kitalálni? Ez nem pénz kérdése. Én is remélem, h Adam megemlítése nem volt véletlen, de nem hiszem, h nem utalás volt az elkövetkezendő eseményekre. Kicsit olyan volt, mintha a megfáradt sorozatnak új erőt adnának. :)

Theo - 2014. 11. 12. 23:36

Az mi volt hogy a fickó az első sorban nejlon ruhát vett fel, mikor alapból nem tudhatta, hogy valami fel fog robbanni?, azt hittem az Trickster, és ő csinálja az egészet, mint általában.

Tusika - 2014. 11. 12. 23:37

200 rész, te jó ég, furcsa belegondolni h milyen régen része már az éltünknek…
Teljesen kifacsartan csak egy régi házassághoz tudnám hasonlítani, vannak jobb és rosszabb napok, de nem lépsz ki mert a tied és nem cserélnéd el.
Nagyon-nagyon jót tett a rész a lelkemnek, ismerős mondatok, reakciók és szituációk, szuperül összerakták.
Még sok sok jó részt, és találkozunk a következő százasnál. :)

fRm - 2014. 11. 12. 23:58

@theo a kiscsaj az előadás elött mondta hogy raktak oda ilyen ruhát mert jól jöhet.

Tímea - 2014. 11. 13. 08:49

Csatlakozom az előttem szólókhoz :) szuper jó volt a 200.rész !
Nagyon hiányzott már a betétdal is. Az igazi Supnat theme :)
Remélem összekaparják végre magukat,és hozzák a szokásos hangulatot ;)
Természetesen én is végignéztem az elmúlt tíz évad összes részét. Így érdemben tudok nyilatkozni.
Kb ezt a színvonalat várjuk minden résznél!

Raehim - 2014. 11. 13. 10:34

Zseniális volt ez a 200. rész. Benne volt minden, ami a 10 évad alatt történt. Várom a 300. epizódot :D

nextday - 2014. 11. 13. 15:40

Annyira jó volt a 200. rész. Epic.
Ez az amiért mond szeretjük a Supnat-ot és akár milyen gyenge részei is vannak néha, örökké megmarad mindenkinek. Ha minden sorozatot kitörölnének az emlékezetemből, amit láttam és csak egy maradhatna, biztos ezt választanám. A Carry On-t meg is könnyeztem és én is remélem, hogy újra előhozzák az Adam-szálat, mert akkor újra visszajönne az igazi Supnat feeling,
Zseniális rész volt.

Sunsky - 2014. 11. 13. 15:48

na igen, erre a részre odatették magukat elég rendesen, a Carry on my wayward sonnál rázott a hideg, a viccek, dumák jópofák voltak és talán nem véletlen az irónia, lehet ők is éreztek, hogy már kicsit sok a dráma. Nem is tudom mikor volt az mikor utoljára ennyire elégedett voltam egy résszel… de ez nagyon rendben volt.

Zora - 2014. 11. 13. 18:44

Szégyellem leírni, de engem nem dobott fel a 200. rész… Pedig a fanfiction-öket imádom, jópárat én is írtam… (Nem Supnatot!)
A lányok szépen énekeltek, de ennyi. Nagyon mutatták közben a fiúk arcát, hogy ők mennyire átérzik a dalok szövegét – de én nem éreztem át…
Ettől még szeretem a sorozatot, de valami ütősebbet is el tudtam volna képzelni 200.-nak.

Andras_01 - 2014. 11. 13. 22:25

Sokkal rosszabb részre számítottam.
A poénokon tudtam nevetni, Sam és Dean amilyen képeket tudott vágni óriási volt.
Nagyon sok rossz rész volt az elmúlt 199-ben ezt legalább nem rontották el. Lehet vágyálom, de kezdhetnék gyártani most már a jó részeket is.

Sunsky - 2014. 11. 14. 02:06

“Ha minden sorozatot kitörölnének az emlékezetemből, amit láttam és csak egy maradhatna, biztos ezt választanám.”

Ugyanez, szidtam az évek alatt, de az egyetlen sorozat, amelyiket bármikor újranézném.

És még valami, ez a “saving people, hunting things.. vissza az útra, ketten a világ ellen” szöveg remélem azt jelenti, hogy végre megint elkezdenek vadászni és ott fotytatják ahol abbahagyták, kihozzák a tesót a ketrecből stb…

Benjy - 2014. 11. 14. 16:13

Én egyedül a musical részével nem voltam kibékülve, amikor a gyerekek énekeltek. Mondjuk én alapból nem rajongók az éneklős részekért, a Psych volt az egyetlen sorozat melynek bejött a musical epizódja. De minden mást nagyon jól összeraktak. A temérdek easter egg, a Carry on…, Chuck, az egysorosok. Szóval a képzeletbeli kalapomat emelem.

Piemaker - 2014. 11. 14. 18:57

A Carry On-nál nem csak én könnyeztem,jól van. :)

10 év az tíz év.Zseniális részt kaptunk.Ha azt nézzük,hogy sok sorozat mennyire alulmúlja magát már az ötödik évadra akkor a Supnat még sokáig ragyogni fog a sorozatos égbolton.
Gyengébb részek mindig befigyelnek évadonként,de összességében még mindig egy szórakoztató sorozat.
Monster of the week bőven elég lenne,mert a fontosabb főellenségeket már lerendezték,meg az ezzel kapcsolatos köröket is lefutották többször.

andus - 2014. 11. 15. 10:42

Lesz majd írás a 200. részről? :)

Egyébként én is beállok a könnyezők sorába, nagyon jó volt.
Nem is az a durva, hogy már 10 éve az életünk része, hanem, hogy ilyen komolyan az élete része lett az embereknek. Egy sorozat. Nem sok ilyen sorozat van/volt ami ilyen hatást tud kiváltani az emberből.
Én biztos itt leszek a következő százasnál is, ha lenne :)

Sawyer - 2014. 11. 15. 15:54

Az utolsó 5 percnél a hideg rázott, de azon kívül ugyanakkora szégyenteljes okádék volt a rész, mint a korábbi évadai.

Danee - 2014. 11. 19. 20:08

121. rész nem volt rossz – nem zavart, hogy nem volt főszál – csak a vége ne lett volna…

neon - 2014. 11. 20. 01:57

Nem volt rossz, de most már több rész óta nincs főszál. Olyan, mintha nem is lenne egyáltalán..mióta Dean nem démon, nem történik semmi.

Sunsky - 2014. 11. 20. 08:07

Supernatural is back?? Mintha csak az első pár évadból láttam volna egy részt. Ez tetszett, nem érdekel a főszál, ebbe szerettünk bele.

Danee - 2014. 11. 20. 15:53

Egyébként évadcsúcsot produkált a rész, úgy látszik az előző résznek jó híre ment. :)

Claire8310 - 2014. 11. 21. 08:44

Hú ez nagyon jó rész volt, a 200 is de a Cloedo-s is. Imádtam:)

Claire8310 - 2014. 11. 21. 10:37

*Cluedo :)

yagami - 2014. 11. 23. 22:06

Tényleg jó rész volt, szinte eltudnám képzelni első pár évadra. Na, ugye hogy lehet ötletesen is…
Ha tartja a szintet az utóbbi két rész után… nagyon jó évad lesz(lenne) és majdhogynem a régi színvonal tér(ne) vissza. Eddig ezt reménytelennek hittem. :)
Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ezek után… ne szúrják el…

Tímea - 2014. 11. 24. 00:15

Így kell ezt csinálni ;) nem volt baj,hogy ismét egy alakváltóval futottak össze. Jöhetnek vissza a régi vadászatok a régi szörnyekkel :)
Meg volt a kacarászás is,amikor a két idős csajszi beindult a fiatal,jóképű hőseinkre :D
Már csak egy főgonosz hiányzik. Olyan ,aki eddig még nem volt,és jó nagyot üt majd.

Sunsky - 2014. 11. 27. 00:31

202 megint hangulatos volt. Úgy tűnik tényleg visszatértek a helyes útra. Folytatódott a főszál is, vége az angyalos hülyéskedésnek, kezd egyre jobban tetszeni megint.

zolij - 2014. 11. 27. 21:44

Sunsky: oké, de mi a főszál? Én már nem tudom követni :)

yagami - 2014. 11. 27. 21:53

zolij: A több száz éves boszorkánycsaj – ha minden igaz. :)

Egyébként tényleg nem volt rossz. De az előző rész jobban visszahozta az első pár évad hangulatát szerintem.

zolij - 2014. 11. 27. 22:14

hát akkor nem siették el a felfedését :)

A rész amúgy tényleg nem volt rossz és örülök hogy lezárták ezt a megölted az apámat, ezért ki akarlak nyírni szált.

Sunsky - 2014. 11. 28. 00:00

Hogy mi a főszál? azt még nem tudom, gondolom a boszorkány, de úgy értettem, hogy folytatódott és történt valami, nem különálló rész volt :) Egyébként én bírtam a srácot, eltudnám képzelni, hogy kinyírják a családját és elkezd ő is vadászni.

Valaki elég nagy hibának vélte múltkor, hogy a srác fiatal ahhoz képest, hogy 2003-ban csak 8-10 éves lehetett, mégis mekkora gyereke van. Ha jól tudom, akkor a 10 évad a Supnatban nem 10 év, alapból vannak ugrások, az 5. vége és 6. kezdete között alapból eltelt 1 év az idővonal szerint, de máskor is mintha lett volna ilyen ugrás. Jah igen, mikor Dean a purgatóriumba került. Aztán mikor a pokolból jött vissza szintén.

yagami - 2014. 11. 28. 00:25

Annak én is örülök, hogy lezárták. Bár mikor Dean szétverte démonként az nem volt rossz jelenetsor. :))
Az angyalos szálnak szintúgy örülök, hogy “vége”:D
Kíváncsi leszek a továbbiakra…

Benjy - 2014. 11. 28. 18:08

Hoppá, mégsem lesz ez olyan rossz évad? Az eheti adag is működött nálam, még úgy is hogy nem mindegyik mini-csavar volt jó/következetes. De a tempót nagyon jól eltalálták, és most a minimális lelkizés is rendben volt. Summázva az utóbbi két rész nálam már a 7/10-es szint felé kacsingatott, remélem a folytatás is hasonló minőségben készül el.

deku82 - 2014. 11. 28. 19:26

Anyuci vasban. :D
Amúgy a 200. és 201. részek jobban bejöttek, vhogy a főszál még nem állt össze bennem. Castiel meg csináljon már vmi értelmeset, a párhuzamos szála dögunalom.

yagami - 2014. 11. 28. 21:29

Szerintem is jobb volt a 200-201, de ez sem volt rossz. Sőt, jóra is emelik azok a jelenetek, hogy Hannah végre hazament és a megölted apucit szálat is lezárták. :P

Jyaga - 2014. 11. 29. 00:58

Na, vannak itt azért jó részek is. A 6-7. rész egészen jó volt! :)

Jimmy Novak meg nagyon nem találja a helyét… Bobby-t meg nem ártana visszahozni!

Tímea - 2014. 12. 04. 08:34

Ezt az angyalos témát nagyon elcsépelték,teljes mértékben lerágott csont,nem tudnak vele mit kezdeni az írók,de erőltetik :( bírom Castielt,jó karakter,jó színész,de nagyon eltolják ezt a vonalat.
Régen olyan ütős volt. Jött,vadászott,ölt,gyógyított,egy igazi őrangyalként állt a fiúk háta mögött.
Mára egy full depresszív,gyenge figurát látunk,akit ide-oda tologatnak és érdektelen percekben szerepel.
Ettől függetlenül helyeslem,hogy most,ebben a részben is pihenőre tették ezt a vonalat.
Jó látni a fiúkat ismét akcióban-vadászatban :)
Semmi gondom vele,hogy a régi “szörnyek” kerülnek napvilágra.
Így legalább hozza a régi hangulatot. Egyébként is voltak régen olyan részek,amikor lezáratlanul hagytak egy két szálat,illetőleg sejteni lehetett,hogy még visszatérnek erre a sztorira.
Most nem is hiányzik egy főellenség,de gondolom majd bealkotnak egyet.
Hiszem,hogy most ez a pecsét dolog fog kibontakozni.
Összességében nézős :)

yagami - 2014. 12. 04. 16:50

Az előző pár rész azért jobb volt, mint ez. De a következő úgy nézem megint f_asza lesz. Legalább is remélem… :)

Benjy - 2014. 12. 04. 20:20

Miért erőltetik ennyire a vámpírokat? Ebben a témában már szinte alig tudnak valami újat mutatni…Az egyedüli piros pont Jody Mills visszatéréséért, meg Hanscumért jár.

Sunsky - 2014. 12. 04. 22:26

Nekem is jó ha régi szörnyeket hoznak vissza, de könyörgöm, hanyagoljuk a vámpírokat. Rohadtul sok vámpíros sorozat film megy mostanában, aki azokat akarja nézni, nézze azt. Majd kaptak egy egész évadot, mikor alfákat üldöztek, azóta mindig előjönnek. Inkább vadásszanak szellemekre, madárijesztőkre, olyan legendás lényekre, amit mindenki ismer.

Castiellel kapcsolatban egyetértek, ő akkor volt a legjobb, mikor megjelent a 4. évadban és keménykedett ha kellett. Mikor segített Deannek, de megmondta neki, hogy igaz, hogy ő hozta ki a pokolból, de ha kell, vissza is tudja küldeni oda. Akkoriban még volt stílusa. Most meg…

chulo - 2014. 12. 06. 18:45

supnat iz bekk
na, nem muszáj húúúde nagy über ellenségeket kitalálni, motw stílusban is szépen lehet élvezhető részeket csinálni
1-1 szörny, tesók ökörködnek oszt’ jónapot
Ha nem tudnak egy hasonlóan kerek egész sztorit összehozni mint az első 5 évad volt, akkor legalább csinálják azt ami megy.
mondjuk a vámpírok esetében kicsit fura volt ez a megevős dolog, de túltettem magam rajta
A fenti Castieles dologhoz – totál egyetértek, néha-néha megnézem Cass első belépőjét, mikor Bobby és Dean először találkozott vele, akkor tényleg borzongató volt, Isten katonája, a leghatalmasabb lény, aki réges rég nem járt a Földön
most meg szipog, picsog, és kocsikázik. Kár volt ennyire elszúrni az angyalok karakterét. Emlékszem a démon csaj aki átvágta Samet anno hogy be volt rezelve attól hogy egy (!) angyal a földön van…most meg egy démon vs angyal csatában az nyer aki előbb tudja megbökni a másikat.
Na mindegy, a rész tetszett, remélem tartják a szintet és motw-ben megyünk tovább, mert a hatodik évadtól kezdve majdnem az összes évad átívelő sztorijai siralmasak voltak

zolij - 2014. 12. 08. 12:21

azért ma már az angyalok se azok a hatalmas lények akik anno (Metatron hazavágta őket), Castiel meg még ezen felül is defektes az emberként eltöltött idő miatt (főleg hogy még mindig lopott erővel üzemel).

Zora - 2014. 12. 08. 20:01

Hát, nem tudom, de egy utolsó cupákig lecsupaszított emberről nekem nem a vámpírok jutnak az eszembe. Vagy a Supernatural univerzum is már átformálta őket??? (Mint az Alkonyatban, hogy nem égnek el a Naptól…)
Jody fia milyen szörny volt? Mert mikor Jodyt megláttam, meg a hullákat, rögtön összehoztam a kettőt. Szerintem ez logikusabb lett volna.
Amúgy nagyon örültem neki, meg a fogyis csajnak is, aki szörnyikékkel fogyózott…

Előtte meg a boszi mint Pokolkirály-anyuka… Jó volt!

Ja, és Hannah-ék örlődése nagyon tetszett. Mert igaz, hogy engedéllyel szállhatják meg az embereket, de így aztán az angyaloknak lelkiismeretük lesz. Ezt valahogy most nagyon eltalálták. Ja, és a színésznő hangján rögtön lehetett hallani, mikor már nem Hannah beszélt, hanem Caroline. Kíváncsi vagyok, Castiel kiszáll-e. Kár lenne…

Benjy - 2014. 12. 08. 22:03

“Jody fia milyen szörny volt? ”

Ha még jól emlékszem akkor zombi volt, mint ahogy Bobby felesége is feltámadt.

yagami - 2014. 12. 09. 17:11

Én is úgy emlékszem, hogy zombi volt. :)

Zora - 2014. 12. 09. 21:19

Szóval, egy zombi-családot behozni nem egyszerűbb lett volna? Mert az tényleg zavart, hogy vámpírok márpedig nem esznek embert!

yagami - 2014. 12. 10. 07:29

Ezek különcök voltak. Mondták, hogy próbálnak minél többet felhasználni az emberből.
Általános vámpírok valóban nem esznek, de szerintem így valamennyire elfogadható.

Tímea - 2014. 12. 10. 09:08

Zora,szerintem nem kell feltétlenül ragaszkodni a többi filmhez :)
Nézd meg,hogy itt a vámpíroknak teljesen más fogazata volt,mint amit megszoktunk,láttunk a filmvásznon.
Talán ebben a világban,ebben a sztoriban más-féle vérszívók vannak.
Ez teljesen elfogadható.
A fiúk visszatértek a régi melóhoz,jönnek-mennek,vadásznak,és egyre kevesebb a dráma köztük,nincs annyi picsogás már.
Amit hiányolunk az egy főellenség,amit megszoktunk már,hogy minden évad főszála.
Ami esedékes lenne,Castiel kiírása,és valaki jöhetne helyette,mert ketten tényleg kevesek a srácok az érdeklődés fenntartására…új karakterek behozatala szükséges.

yagami - 2014. 12. 11. 18:01

Na most már én is azt mondom, hogy kb. visszatértek.
Szinte ugyan az játszódik le, mint a 8. évadnál. Ott is az 5. résztől jött a minőség ugrás. És itt is.
5. rész ( 200. ) jó volt, utána szintén nagyon jó a 6. 7.-el tovább ment a főszál és az se volt rossz. 8. volt gyengébb szerintem, de ez a 9. megint jó volt. Ha tartja ezt a szintet most már, annak nagyon örülnék. Mindenesetre nincs kizárva. Örülök, hogy nem zárták le ennyivel a Dean-démon szálat!:)

IV. Béla - 2014. 12. 12. 21:27

Kb. ez a rész volt a Supernatural történetének leggyengébbje. Most komolyan, egy szappanoperát nyomtak az arcunkba???

deku82 - 2014. 12. 13. 20:07

A Dean-démon szál szerintem le van zárva, ez a pecsétes Dean szál, nem?
Annyira jó volt látni, hogy kinyírt mindenkit.
Lassan 5 éve, hogy vége lett az 5. évadnak, lehet újra kéne néznem az egészet karácsonykor. :D

yagami - 2014. 12. 13. 20:15

De a pecsét összefügg a démonnal, mivel az változtatta meg és át. És most újra úgy néz ki átveszi a pecsét az uralmat és nincs kizárva, hogy visszaváltozik. Amit remélek. :)

chulo - 2014. 12. 14. 15:34

@IV. Béla – te hol jártál az elmúlt 5 évben? Kaptunk itt már sz.rabbnál sz.rabb részeket, ez egy simán jó kis epizód volt :D

excelsior - 2014. 12. 14. 18:39

Nem volt rossz rész ,de nem midseason finálénak.
Valami történjen már.

Ja és mi lett a paranormal activity-s csajjal?, elég furán nézett ki.

Benjy - 2014. 12. 14. 19:42

Nem volt olyan rossz, de ezzel a befejezéssel cseppet sem tudtak felcsigázni, hogy várjam a januárt.

Petesilver - 2014. 12. 14. 19:50

Valaki tud arról hivatalos infót, hogy ez lesz-e valóban Dean utolsó évada a Supernaturalban? Mondjuk ha az lesz, nyilván a sorozatnak is vége

yagami - 2014. 12. 14. 23:24

Petesilver: Nem tartom valószínűnek…

Réka - 2015. 01. 02. 16:41

mikor folytatódik az odaát?a 10. évad második felére értem :) ugyan is a téli szünet miatt le álltak.Nos megköszönném ha tudnátok segíteni nekem.Amúgy IMÁDOM ezt a sorozatot és soha nem akadok le róla :D <3

yagami - 2015. 01. 04. 01:16

20.-án lesz a kövi rész! Onnantól megint hetente. :)

FalseGOD - 2015. 01. 22. 09:36

Volt dinamikája a résznek! Összességében egész jó volt, 7/10.

Lilith - 2015. 01. 23. 12:29

Crowley mama az egyik legjobb gonosz a mostani évadban :D

deku82 - 2015. 01. 23. 21:26

Megvilágosodtam. Ez a sorozat az én Barátok köztöm. Egyszerűen rengeteg volt most is a duma, amik sajnos nincsenek jól megírva. Nem vagányak, nem viccesek, csak picsogósak. Bízom abban, hogy több MOTW epizód lesz még, mert ez a főszál halálra untat.

Tyberius - 2015. 01. 23. 23:47

Nálam elég közel került a kaszához a sorozat, amihez utoljára 10 éve az első 12 rész után volt ennyire közel. Akkor egy nyári egybedara megmentette és onnantól berántott, de ez a legutóbbi rész annyira fos volt, mint még soha. Crowley anyja nem hogy nem a legjobb gonosz, de annyira idegesítő, hogy a falat kaparom, amikor meglátom. Az meg külön idegesítő, hogy a mindig ravasz, fifikás pokol királyának az anyjával kapcsolatban annyi észt nem írtak az írók, mint amennyi egy 5 hetes döglött, száradt molylepkének van.
Aztán a másik gyökér karakter (Metatron) ismételt előhozása megint nem jó húzás. Már az előző évadban is idegesítő volt. Inkább a leviatánokat vissza.
Pedig alapvetően jól indult az évad…

Desmond Wallace - 2015. 01. 25. 16:25

Nem igazán tudnám megindokolni, hogy még miért nézem, de még mindig nézem.

Az 5/10-es szintet azért többnyire hozzák a részek.

Sunsky - 2015. 01. 25. 17:31

Én sem fogom kaszálni soha, mert adott annyit az első 5, hogy már csak a feeling miatt megnézem, 40 perc nem a világ vége. De annyira szánalmas, hogy az hihetetlen sokszor. Castiel egy nyálas pi…a, Crowley szintén. Hol vannak azok az erős karakterek, akik az elején voltak? Mindkettő határozott volt, kemény, tiszteletet parancsoló.. most meg… A pokol királya anyáskodik, puszikat kéreget, angyalkánk meg egy csepp vértől rosszul lesz… jézusom..

A boszorkány, mint főgonosz? Adtak egy egész fasza kis cliffhangert az évad elején, falra tűzdelt emberekkel, erre mi lett belőle?

Metatron hihetetlen gyenge… És nem, nem tudom miért nem kaszálom. Amit az elején leírtam azért, de inkább nézném végig újra az első 5-öt, minthogy szenvedjünk ezzel a semmivel… Először csak a Dean – Sam picsogást kellett nézni, aztán jött Castiel, majd Crowley, de még mindig nem elég, adjunk még alájuk, jöjjön Castiel mostohalánya. Még több érzelmi szálat. Szerintem még hozzák vissza Lisát és Bent is, esetleg Jo-t, de ne azt az erős karatkert, hanem ő is legyen egy nyálas kislány, úgy lenne az igazi. És ha még ez sem elég, Sam mellett is volt valami nő, jöhet ő is. Apuka is sírdogálhat velük együtt, belőle is lehet hitvány szereplőt kreálni, sosem késő…

yagami - 2015. 01. 25. 18:59

Ezek a gyorsítások még mindig nem értem miért kellenek… Az 5. résztől a 9.-ig 3 részen át ( 1 kivétel ) nagyon jó volt, tényleg. Azt hittem végre talán visszatérhetnek. Erre bedobnak egy ilyet 10. résznek… már az elején a válogatás nem volt egybe, meg úgy az egész rész nem állt össze nekem, olyan… összevisszaság. Egyedül a Metatron kínzós rész tetszett benne. Ami az előző részben még működött ( szerintem ) – a Jimmy lányos cucc – az most már nem. Egyszerűen sok már belőle. Egy részre bőven elég volt, sőt, jó. Remélem ez is csak egy ilyen rossz kivétel volt, amit az elmúlt jó részek között is fel lehetett fedezni és ez után újra olyan lesz mint az ez előtti pár részek…
Komolyan mondom a rendezőkkel, írókkal meg minden végig kéne nézetni az első 5 évadot újból darálva és akkor talán tudnának valamit alkotni. Nem hiszem el, hogy nem lehet. Néha valamennyire ráéreznek, de sokszor meg nagyon nem…

Apró baki, mikor felkapcsolták a villanyt minta Metatron aludt volna és úgy kelt fel, holott elvileg nem alszanak. :) Bár ez lenne a legnagyobb probléma a résszel.:D

Uhu - 2015. 01. 26. 20:14

Tényleg pancser rész volt, első este be is aludtam rajta, második este sikerült megnéznem.

DE NEM BAJ!! Akkor is nézem! :D :D És jó lesz ez még.

Sawyer - 2015. 01. 28. 09:54

A 200. rész után kaszáltam, de komoly, hogy Crowley anyja is benn van?????

yagami - 2015. 01. 28. 14:52

Igen.

Tulazon - 2015. 01. 29. 00:41

Huh ez a Felicia Day mennyire rossz színésznő

Sunsky - 2015. 01. 29. 12:00

Ismét egy szar rész… Hihetetlen, hogy Sam még 10 év után is mennyire képes meglepődni egyes dolgokon….

yagami - 2015. 01. 29. 21:53

Egy fokkal jobb volt talán, mint ez előző de igen, ez sem túl erős. Volt már jobb is sokkal az évadban. ( Charlie-s részektől nem is várok sokat valamiért ) Ahogy nézem az előzetest majd talán a következő… :)

zagloba - 2015. 01. 29. 23:02

Sokkal jobb rész volt, mint az előző.

A Charlie-s részek amúgy is különlegesek szoktak lenni, bár eddig inkább humorosabbak voltak, most a sötétebb oldalról közelítettek.

Nagy mulasztás a készítők részéről, hogy Bobby /vagy Garth/ után Felicia Day nem lett állandó segítő-szereplő a Wincesterek mellett.

Remekül működik a köztük lévő viszony, az eltérő személyiségek együttműködése nagyon jó húzóerő lehetne.

Tulazon:

Nézd meg pl. a The Guild-et.

Mistress - 2015. 01. 30. 19:56

Ez a rész iskolapéldája annak hogyan recyclingoljuk a korábbi színészeket.
– Az ügyvéd a rész elején szerepelt mint egy áldozat haverja, aki kamerára vette ahogy az lefejel egy szélvédőt
– ebben a részben szerepelt a Trickster első áldozata
éééés Odin is.

szóljatok, ha kihagytam valakit.

deku82 - 2015. 01. 31. 09:53

Nekem meglepően tetszett ez a rész, 6-7 pontot is dobnék rá. A 10. rész katyvasza után ez felüdülés volt.

Tímea - 2015. 02. 03. 22:02

A sorozat vegetál…nem látni előrelépést..azt viszont jó ötletnek tartom,hogy visszatérnek régi,félbe-hagyott szálakhoz.
Mehetnének régebbi vonalakhoz is…azzal lehetne frissíteni az izgalmakat..

SG - 2015. 02. 04. 21:50

Az a zene az e heti epizód végén… :D :D :D

yagami - 2015. 02. 06. 15:49

Na igen, az utóbbi két rész után végre egy jó rész! :))

Daneee - 2015. 02. 06. 18:27

A Taylor Swift zene simán mehetne hét idézetének, úgy felröhögtem a végén. :DD

Benjy - 2015. 02. 06. 19:32

Na ez végre jó volt, annak ellenére hogy az alap nem volt túl eredeti, de a viccesebb stílus most jól állt. Főleg Taylor Swittel a végén. :D

Sunsky - 2015. 02. 06. 21:03

tényleg jó rész volt, pár ütősebb poénnal. a végén pedig végre nem drámával búcsúztak el, hanem taylor swifttel :D

deku82 - 2015. 02. 07. 15:18

Azt hittem, vmi Nirvana utalás lesz benne, de mindegy; jó kis 7 pontos rész volt ez. Szerintem ütősebb lett volna, ha már Juliska a szakács.

Zora - 2015. 02. 07. 19:20

10×12

Nagyon jó volt! Az meg külön pluszpont, hogy Downton Abbey szakácsa főzőcskézett… :-D

Tulazon - 2015. 02. 07. 19:47

zagloba: igen ismerem azt a sorozatot, ha jól tudom majdhogynem magát alakítja benne. ettől függetlenül szerintem amit ebben a részebn művelt az kimeríti nálam a ripacskodás fogalmát
Szóval lehet hoyg tényleg jó szinészne, de én nem tartom annak

jessm - 2015. 02. 10. 21:45

Dean és Taylor swift XD

Nif - 2015. 02. 11. 19:48

Nem tudom honnan vették a kölyköt, aki a fiatal Deant alakítja, de annyira hozta Dean mimikáját, gesztikulációját, hanghordozását.

Pinceajto - 2015. 02. 12. 01:16

Fúú… Nagy Supnat rajongóként kezdek egy kicsit félni hogy hova tova. Nem az első rész amikor nem jutunk egyről a kettőre. Szépen indult az évad ahhoz nincs kétség. Nagyon remélem, hogy a közeljövőben újra látjuk A pokol királyát és a testvérpárt egy jó kis epizódba… esetleg Castiel-t vagyis egy kicsit a jövőt, az irányt merre van az a bizonyos ÚT. Belegondolva a dologba, értem én hogy Káin jele nagy teher de nem érzem hogy annyira nagy lenne hogy ez egy egész évadot kitöltsön. Még Sam lelke is jobban felkeltette kíváncsiságom (u.i. Azt időbe meg is oldották).

Remény és a testvérek halnak meg utoljára… de várom hogy mi lesz ebből.

andus - 2015. 02. 12. 12:46

“Sure Sammy, we just kill the internet…Can we?”
Hét idézete nálam :D

Amúgy se most, se az előző részekben nem haladt semmit a sztori, a következő rész viszont már főszálas lesz.
Kicsit félek emiatt, mi fog ebből így kisülni, de nem voltak annyira rosszak a MoW részek sem, bár a régiekhez sem tudnám hasonlítani őket.

everest456 - 2015. 02. 12. 16:19

Eléggé vegyes érzéseim voltak az utóbbi pár résszel kapcsolatban, de a köv. rész promojából kiindulva minimum egy problémától meg fogunk szabadulni…

deku82 - 2015. 02. 15. 19:00

Nekem tetszett ez a rész is, nem is tudom mikor volt utoljára szellem. A vége túl happy end volt, de amúgy simán 7 pont. Jó lenne ha a főszálat legalább ilyen szinten vinnék. (A szokásos 5 perc lelkizést nem hiszem el, hogy nem bírják kihagyni.)

Nif - 2015. 02. 16. 09:53

10×13

Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy egyszer megijedtem Supernaturalon, de itt még többször is megtörtént. Lazán voltak para jelenetek (mármint ha az ember beleéli magát), mint az elején a bevágások felvezették volna, hogy nem csak szellem lesz a sztoriban, hanem kicsit para is lesz.

Tímea - 2015. 02. 18. 08:34

10×13
A sorozat halvány emléke önmagának.
Vagy torz tükörképe önmagának?
Nagyon gyenge rész volt :(
Látszik,kifogytak az ötletekből,ami épp eszükbe jutott,azt is nyomin oldották meg.
Nekem nem volt elég hiteles.
Bohóckodnak a fiúk már.
Nagyon kellene egy új főgonosz.
Olyan langyos a hangulat :(

everest456 - 2015. 02. 18. 16:31

Enyhe Deja’vu érzésem van, hasonlóan a hatodik éved közepe körül, nem vagyok biztos benne, hogy Cain tényleg elpatkolt.

Elég ütős epizód volt, Cain célja nagyjából érthető volt, bár hogy minden gond nélkül elintézte Cass-t az kicsit durva volt, a visszautalások ( vérvonalak) jók voltak, bár a duel kicsit érdekes volt.

Crowley remélhetőleg ettől észhez tér, kellene már egy normális fő gonosz.

Sunsky - 2015. 02. 19. 00:33

Ütős epizód?

Szánalmas az egész, azt hittem nem kaszálom sosem, de nem bírom tovább ezt a picsogást, lelkizést… Hol van a 3. évad, amelyiken végigvonult a feszültség, hogy vajon mi lesz Dean-nel, ki tud e hátrálni az alkuból? Ez semmi, ez egy nulla, semmi átütőerő nincs a sorozatban, csak nézem üres tekintettel és várom, hogy legyen már vége… NULLA CGI-vel nyomnak egy természetfeletti sorozatot… mit tudnak a főgonoszok? Embereket hajigálni. Káin, Metatron, leviatánok, Abbadon, mindenki el van intézve egy rohadt döféssel, előtte még évezredekig senki nem tudta kinyírni őket.. Kész elég volt, rohadt mérges vagyok a sorozatra. Majd egyszer talán végigdarálom, ha nagyon unatkozom, de eljutott arra a szintre, amikor már csak nyüglődés nézni..

Káin célja meg egyáltalán nem érthető, ugyanis ő maga mondja, hogy nem minden gyilkos az ő leszármazottja és nem minden leszármazottja gyilkos. Innentől hitelét veszti az egész, mert nincs ok-okozat a kettő között… Ha azt mondta volna, hogy akik gyilkoltak, azok mind az ő leszármazottjai, akkor igen.. akkor megtudja tisztítani a földet. De így nem…

Mi ez a pokol? Crowley ül a székén aztán bohóckodnak, egymást simogatják az anyjával… Hol van az a hely, ahova Dean került, ahol fel volt aggatva, vagy ahol kínozták és (hogy a kínt elkerülje) ő kínozta a többi lelket??

Sam, Castiel meg Crowley most komolyan csak állnak, mint a … és várják, hogy Dean visszajön e??

Viszont annak örülök, hogy mindettől függetlenül az első 5 évad az továbbra is úgy zseniális, ahogy van és bármikor megtudom nézni.

yagami - 2015. 02. 20. 08:22

Na még csak most néztem meg a 13-at. A héten jön a 14. is.
Nem volt ez annyira rossz szerintem. A szellemeknél ebben az évadban látszik, hogy többet költöttek rá vagy hát igényesebbek. A történet se volt ötlettelen.. csak ugyan mint az ez előtti szellemes rész, az meg aztán tényleg a régi hangulatot adta át. Szóval összességében – a jelenlegi szintet nézve főleg – egy jobb rész volt, Nekem legalább is tetszett.

deku82 - 2015. 02. 22. 10:14

Ez a rész nekem se jött be, pedig a főcím előtti rész nagyon tetszett. Sötétség, teleport, stb.
A problémáim kb. le is írtad róla.
Talán ha Káinból több részre csinálnak főgonoszt, mert őt még elnéztem volna. Kár érte.

Zora - 2015. 02. 22. 20:04

10×14

Nagyon tetszett, de valamit nem vettem észre? Miért mondta a végén Sam, hogy Dean bajban van? Hiszen pont, hogy nincs, hiszen úgy ölte meg Kaint, ahogy Luke akarta a császárt, vagyis nem düh-ből.
Vagy tévedek?

yagami - 2015. 02. 23. 08:35

Zora: Valószínűleg tetteti, hogy jól van. Sokszor csinálta ezt. Sam pedig már tudja, hogy ha baj van vagy tényleg nincs. Valljuk be, azért ez tényleg ” túl simán ment “…

Végre én is megnéztem. Voltak benn jó jelenetek Káinnak köszönhetően igen, de van amit ismét túlzásba vittek… Crowley-s részek megint gyengébbek voltak sok helyen. Komolyan ezeket az anyás jeleneteket csak az mentheti meg, hogy ha nagyon durván és jól lesz köze a fináléhoz. :)

J6 - 2015. 02. 24. 19:11

Végre valami “értelmes” rész. Ezt a Dean-Káin párharcot kicsit leegyszerűsítették szerintem, és azt sem értem, hogy mi a túrót csináltak azok odalenn hárman (Cas, Sam, Crowley). Talán számháborúztak? A rész végén amikor Dean megveregeti Casitel vállát, és a kamera pont Dean arcát mutatja, ti is észrevettétek azt a furcsa tekintet? Mintha mérges lenne rá…

yagami - 2015. 02. 25. 08:13

Új rész március 18…. :P

J6 - 2015. 02. 25. 19:39

Messze van az még :(

seven - 2015. 02. 28. 08:18

Sunsky: azt kell, hogy mondjam, egyetértek.

Most daráltam le 3 évadot, mivel a leviatános marhaság után kaszáltam, de valamiért adtam neki még egy esélyt. Hát, annál végülis jobb, de annál minden jobb.
Mondanom se kell (gondolom) hogy az első 5 évadhoz képest hol van a sorozat most – a vicc az, hogy most járunk a 10. évadnál, azaz most már azt se lehet mondani hogy a sorozat nagyrésze ütős, mert lassan több langyos epizód lesz.

Anno a Luciferes részeknél legalább próbálkoztak azzal, hogy szemléltessék milyen erősek ezek az angyalok, démonok. Meg voltak bevágások hogy néz ki a pokol, menny, nem csak annyi hogy áll pár normál kinézetű ember egy fehérre festett szobában vagy egy lepukkant műhelyben aminek a közepén van egy trón.

suspension of disbelief? ennél a sorozatnál mindig is nagyon kellett, de a mostani évadoknál már szerintem az ember agyát kell a küszöbön hagyni.

teljesen fölösleges olyan gonoszokat berakni a sorozatokban akik több ezer/százezer évesek és erősebbek mindenkinél, ha sima ökölharcba torkollik minden összecsapás, aztán egy szúrástól vége.

komolytalan az egész, és már a “vicces” epizódok se közel olyan jók. Megfáradt, gyenge, önismétlő lett a sorozat.

DE, mégse mondom azt hogy rossz, mivel Dean & Sam & Crowley & Castiel (bár úgy érzem vele nagyon sokáig nyögvenyelősen bántak, bár lehet hogy a színésznek volt más elfoglaltságam, nem tudom) nagyon jó karakterek MÉG MINDIG, és simán elviszik a hátukon a sorozatot.

Vajon mennyi évad lesz? Meg gondolom nem ez az utolsó. Meg gondolom, ha a mostani showrunner be akarja fejezni akkor csak találnak egy újat.

Mindegy, a fiúk úgy tűnik jól érzik magukat, a nézettség rendben, szóval akkor még 10 évad?

Masterfun - 2015. 02. 28. 16:09

Én negyedik évad végén kaszáltam,nem jön be nekem ez a túl sok démonosdi.De viszont most kedvet kaptam a sorozathoz!De nem hiszem,hogy folytatom,inkáb előveszem az első évadokat.
Valyon érdemes lenne folytatnom?Van még a 4.évad után változatos mitólogia?Vagy csak démonüzés?

yagami - 2015. 02. 28. 19:34

Vajon* Bocsi, de nagyon szemet szúr:D
A 4. évadban hozzák be az angyalokat. Ez végül is nem démonosdi…. De az 5. évad végéig legalább én mindenképp maradtam volna. De a 6. évadban és még a 7. évadban is vannak nagyon jó részek, amik nem démonokról szólnak. ( tény, hogy egyre kevesebb az emlékezetesebbek ) A 9. évad szinte teljesen nem démonos, nem azokon van a hangsúly ( nagyon spoilerezni nem akarok ), a mostaniba meg… vannak-vannak, de amik mellette vannak már eddig voltak. A sok új ügy, átok, teremtmények csak az első pár évadba voltak. A 4.-nél behozott angyalok után, a 4-5 évad ( ami főleg csak főszál volt ha jól emlékszem ) után már nem nagyon hoztak be új “szörnyeket”. Sőt, a régiek közül is meglehetősen keveset ismételtek újra és újra a főszálak között. Tehát sokat csak az első pár évadba látunk először és utoljára. Persze közbe-közbe van pár új cucc, de közel sem annyi, mint régen. A legtöbb főszál közti részt elintézik egy szellemmel ( ami talán a leggyakoribb ), vámpírral vagy vérfarkassal… sajnos. A hangulat meg a 6. évadtól csökkenő és a 8. évadtól emelkedő tendenciát mutat. De még mindig nem az igazi. Nagyon nem. Ettől függetlenül bepróbálkozhatsz vele, ha máshogy nem, az 5. évad végéig. :)

deku82 - 2015. 03. 15. 09:16

Már csak 3 nap. Jó lenne ha vmi ütőssel térnének vissza, egy klasszikus heti esetet várok.

Ennn - 2015. 03. 17. 13:10

Bedaráltam az eddigi részeket az évadból.
Jó, hogy nem két rész alatt intézték el a pecsétet, meg minden.

Anno idegesített, hogy pl Sam telekinézisén, meg a megtépázott lelkén olyan hamar túlléptek.

Ja, amúgy zseniális, hogy bibliai testvér párososokra építenek az írók. Michael és Lucifer, most meg Káin és Ábel. Mi lehetne még itt ezen az alapon?

Ja, és amit a 200-ik részben említett a kiscsaj: Adam (Így hívják?) Még mindig a ketrecben van Luciferrel és Michaellal… Ez valahogymég mindig nem elég kerek nekem.

Ja, és ha már ennyire előtérben vannak a boszik idén igazán visszahozhatnák James Marsters és Carisma Carpenter karakterét.

J6 - 2015. 03. 23. 20:17

Ez a rész is érdekesre sikeredet…

yagami - 2015. 03. 25. 10:43

!SPOILER!

Elvileg Bobby visszatér a 17. részben! :) Bár… gondolom sajnos nem állandó lesz… olyasmi lehet mint a 8. évadban… de ne legyen igazam. :P

lynx - 2015. 03. 25. 14:52

Jim Beaver (Bobby) visszatér a Supernatural-be – 04.01-jén.

chulo - 2015. 03. 28. 17:25

na, két tök jó kis MOTW rész volt, tegnap néztem meg egymás után, annyira f0s volt mostanában a sorozat hogy totál el is felejtkeztem róla hogy most folytatódik
remélem tartják ezt az irányt, ha már az átívelő szálakkal 5 éve bajban vannak. Ne erőltessék ami nem megy…
A szellemes rész nagyon tetszett.
A másiknál a kukac=szörny kicsit erős volt, pláne hogy a feleségnek Sam simán elkezdte sorolni azt hogy ők vadászok. Egy parazitát, mutánst, akármit szerintem könnyebben kezelt volna az asszony, és végül is nem egy shapeshifter, farkasember vagy akármi volt, csak egy szomjas goauld. (apropó – csillagkapus dokinőnek szegénynek nem áll jól az öregedés)
A kommandós srácnak nagyon antipatikus feje van, meg ez hogy állandóan becézgeti a srácokat. Áhh irritál :D
Crowley és a muterja – fú, na amennyire bírtam a pasit mikor még mezei démon volt és genyáskodott, na annyira rühellem már, de annyira még nem mint az idegesítő anyját. Hihetetlen mennyire érdektelen az ő száluk. Juj a men of letterst ismét előhozták és belekeverték a boszorkányokat is, na ez tök izgi (NEM!!!)

J6 - 2015. 03. 30. 21:08

Nem is tudom… Talán annyi pozitívum volt ebben a részben, hogy a sorozat idei szezonjában talán már nem lesznek ilyenek, és az Egyetemes-Boszorkányos dologból próbálnak kihozni valami olyat, amivel izgalmassá tehetik a szezonzárót, plusz a 11. évad első 3-4 részét. Hajrá srácok, aztán a 11. évad végén tessék befejezni a sorozatot.

Off:
Nagyon negatív hangúra sikerült ez a hozzászólás, előre bocsánatot kérek a nagyobb fanatikusoktól, de ez már a 7-8. évadtól (sőt..) nagyon erőltetve van. Semmi olyat nem tudnak már kitalálni a kedves rendezők, amitől azt mondaná az ember, hogy Hú az anyja! Ezt nem gondoltam volna! Semmiképp nem fikázásból írtam a dolgokat, de ezek a semmitmondó részek iszonyatosan fel tudják húzni az agyamat :D

Hajrá Supernatural! 11. évadban pedig fejezzük be végleg.

Ati7 - 2015. 04. 01. 17:32

Crowley anyját ( nem tudom mi a neve a színésznőnek és nem is akarom tudni) fizikai fájdalom nézni és hallgatni. Nála antipatikusabb karaktert még nem hiszem, hogy láttam, bármelyik sorozatban is. Nagyon remélem, hogy valamelyik testvér felnyomja neki az Első Kardot!

Zora - 2015. 04. 02. 22:59

10×17

Nagyon jó volt! Főleg a Crowley-Dean beszélgetés a bárban. Annyira jó volt őket így együtt látni! És tök fura, de az jutott eszembe róluk, hogy nagyon-nagyon jó és őszinte barátok.
Tudom,e z hülyeség, de valahogy nagyon jó volt. Meg Bobbyt látni!
Fantasztikus rész volt!

deku82 - 2015. 04. 05. 11:31

Valóban, erre akár 7 pontot is adnék több okból is, de az első amiért Crowley végre kidobta az anyját.

yagami - 2015. 04. 06. 16:57

15-16-17. rész ma néztem meg egymás után.
15. rész: Végre megint valami új szörnnyel foglalkoztak és nem valami sablon vámpír-szellem. ( Tényleg, milyen régen volt már vámpír? Vagy lehet csak a szünet miatt tűnik úgy.. na mindegy. ) Szóval az ötlet jó, meg minden, ráadásul az a f_aszi aki az elején elfogta Samet ( még mindig nem tudom a nevét… annyira nem fogott meg a gyerek ) sem volt most annyira idegesítő. Szóval az ötlettel szerintem nem volt gond, itt-ott a megvalósítás sikerült megint szegényebbre. Ha ezen tudnának valahogy változtatni… ja, és a rész eleji visszaemlékezés is nagyon jó lett.
16. rész: Szellemes rész, de ahogy ez az egész évadra jellemző, a szellemes részek is ötletesek. A gazdag családos szellemes rész már-már a régiek hangulatát hozta, áram-szellemmel sem találkoztunk korábban és ez a 16. századi csajban is volt ötlet. Egyedül a füstölgést nem vágtam minek kellett szellemhez, de… nézzük el. Voltak vicces részek is a három rész láttán, bár nem sok. Itt pl. a gyóntatós jelenet egyes részei tetszettek. Összességében gyengébbnek éreztem a 15. résznél, de úgy érzem itt is a megvalósításon hasalt el inkább a dolog.
17. rész: Ez se volt rossz. Annyira nem estem hanyatt tőle, mint azt vártam a reakcióktól, de… rossz az nem volt. Az a zene is adott egy hangulatot Bobby mennyországába. :) A menekülést reméltem, hogy hasonlóan oldják meg, mint a 4-5. évadban. És akkor már lehet jobb lett volna Bobby-t összehozni valahogy Ellen kocsmájával:D De jó lenne Őket újra így együtt látni… az alkalom meglett volna rá.
Bobbyért és Crowley anyjáért mindenképpen plusz pont. Az biztos, hogy ötlet terén szerintem itt-ott érezni javulást, még ha néha gyengébb részek is jönnek. Ha néha jobb szövegeket írnának és a többi, ezzel együtt még tudna ez jó lenni szerintem, csak… ja. Viszont még így is lehet, hogy jobb az évad az utolsó kettőnél. Legalább is Nekem picit van egy ilyen érzésem.

Zora - 2015. 04. 18. 17:20

10×18

Jó volt, és szerintem egyszerűbb lett volna, ha elég a könyv.
Metatron akciója is tetszett, hogy emberként nem lett nyámnyila.
A végén jobban örültem volna, ha Crowley-hoz kerül a könyv, a banya-anyuban nem bízok…
Ja, és Charlie-t mindig szívesen látom.

Ati7 - 2015. 04. 18. 17:37

Összességében jó rész volt, de a végét nem tudom hova tenni. Sam mégis mi a fenét gondolt, hogy Rowenára bízta a könyvet? Ha tényleg olyan nagy erővel bír, akkor kb. felolvas belőle két sort és megátkozta a Winchester családfát 500 évre előre. Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki ebből, de egyelőre óriási kapufának tűnik.

deku82 - 2015. 04. 19. 12:55

Szerintem borzasztó rész volt ez a 18-as, pedig kiscsajt birom. De vhogy az egész csapongó, vontatott, és hülyén jött ki az egész. Végén a könyvcsere is rémesen lett bemutatva. Főszál továbbra is pocsék nálam.

Tyberius06 - 2015. 04. 28. 02:46

Beszédes, hogy lassan 1 hete kint a 10×19, de senki nem kommentelte. :D :D
Nálam ez az egész évad nem áll össze. Már nem is emlékszem az elejére, se jobb momentumokra. Asszem évad végén elköszönök a sorozattól. Rowenna engem iritál, nem a színésznő, hanem a karakter. Egyébként attól tartok, hogy míg most szerencsétlenkednek a pecséttel, úgy a köv évadban Rowenna lesz a főboss, mégpedig a könyvnek köszönhetően, mert ugye a sorozat felépítése egy ideje az, hogy szerencsétlenkednek egy sort, majd egyikük bevállal valami ordenáré hülyeséget a “nagyobb jobb” érdekében, amit aztán próbálnak orvosolni a köv. évadban, ami miatt a másik csinál valami hülyeséget, amit aztán ismét próbálnak orvosolni stb… Szóval most itt van ez a csodás könyv, meg hozzá a boszorkánykódex (ami önmagában szopóágra tud vinni pár dolgot) és van egy hataloméhes boszorkányunk is néhány komplexussal, szóval adott a dolog.
Csakhogy erre már nem leszek kíváncsi.
Mint ahogy Metatronra és az angyali balfaszságra sem.

Lajoska67 - 2015. 04. 30. 23:25

Szerintem a 6. évad óta nem romlott már, ami egyébként jó dolog. Persze 5 évadra volt tervezve, az óta vergődik a sztori, de vannak emlékezetes részek, meg hát örök az egész sztori, úgyhogy szerintem mehet nyugodtan akármeddig.

jessm - 2015. 05. 05. 13:08

Ez pingpong tényleg kezd fárrasztó lenni.
5. évad végéig minden rész nagyon jó volt, még az is amiben lélegzetet vett a vadászattól.
Aztán lezárták és Lucifer sztorit.
És új irányba kezdtek
6. évad a purgatóriumm behozatala jó ötlet volt. Szeritem az örült Sam sztori ebben az évadban lett volna jó és kihagyhattuk volna a lélketelen Sam.
Eve karakterét jobban felépíteni. Sőt az egész purgatórium sztorit ki lhetett volna húzni 2 évadra a levithános sztori helyett.
7. évad főszála nagyon rossz volt, plussz Cass az Isten sztorit tovább is lehetett volna játszani.
8. évad a demon tábla és pokol bezárása egész jó volt. Viszont itt meg ahogy Dean és Sam voltak írva. Dean és purgatórium meg BEnny szál, Sam , hogy elvileg nem kereste Deant / bár szerintem igen/
9.évad Angyalok , MEtatron, plusz Cain története unalmas.
10. évad A boszorkáynokra fókuszálni egész jó ötlet, és Book of Damned sztori isjó lehetne, csak valahogy nem találják el.
Az a bajom, hogy valahogy Sam és Deant sem írják már igazán jól. Állandóan ismétlik önmagukat, Most valami hülyeséget mondtam, vagy tettem , ezért a kövektkező évadban azért vezeklek amit mondtam vagy meg kell mentselek.
AMugy a vicces részeket vagy egy nyomozós esetet még mindig el tudják találni, de egyre kevesebb vicces epizód vagy érdekes rész.
Szerintem nekem az évad végén elég volt, főleg mert Samet és Deant már tiszta hülyének írják. Ez a Sam húzás titkolozik Dean előtt x1000000000szorra, azt jlenti , hogy nulla karakter fejlődésen ment keresztül 10. évadban. Kb. mintha nem pont ugynaezért engdte volna ki Lucifert

jessm - 2015. 05. 05. 13:13

Ja és az még mindig nem tudok mapirendre térni, és még kihatással van mai napig.
Hogy Sam bezárhatta volna poklot, de nem tette meg. Komolyan mondom … Ha Lucifer ketrecébe beugrott , akkor nagyon nem életszerű, hogy másikat nem tette meg….

neon - 2015. 05. 09. 19:43

Frankenstein? Naneb@**z!! Remélem Charlie nem halt meg.

Zora - 2015. 05. 10. 10:08

Hát, jól odatenne, ha Charlie meghalna… Vagy, ha igen, remélem, Cass fel tudja támasztani… Vagy ilyesmi.
Frankenstein család? Érdekes. Ez lesz a kövi évad főgonosza?

deku82 - 2015. 05. 10. 12:27

Charlie szól hogy baj van, de nem küldik oda Cass-t, hanem autókáznak.
Tényleg pont olyan bénák, hogy egyáltalán nem hihető, hogy ezek annó legyőzték Lucifert.
Meg igen Sam “szenvedése”.

TBBT-ben mondta Sheldon, hogy nagyon meg kell fontolni milyen sorit kezd el az ember, mert lehet, hogy nagyon sokáig “kell” aztán néznie a szar részeket… :)

everest456 - 2015. 05. 10. 13:30

deku82:
Cass már nem tud teleportáli, amikor visszaszerezte Metatrontól az ellopott grace-t akkor mutatták a sérült szárnyait. (viszont vajon már feltámasztani sem tud…)

Ami zavar, hogy 2 rész van vissza az évadból és nem látom hogyan lehetne elvarrni a szálakat (Mark of Cain, Metatron, Crowley & mamája és most Frankenstein család, bár ez esélyes, hogy áthúzódik jövőre)

deku82 - 2015. 05. 10. 17:22

Ennyire nem tud már lekötni, hogy egy ilyet észre sem vettem? Ezt benéztem akkor ok.
De akkor mit tud még Cass? Mivel több, mint pl. Sam?

v0m1t - 2015. 05. 10. 18:29

ajjaj mostmár vagy 2 részre össze fognak veszni bátyóék

ewy - 2015. 05. 11. 22:37

sziasztok

régen folyamatosan néztem és nagyon szerettem, a karakterekkel, színészi alakításokkal együtt…de aztán valahogy ellaposodott, sajnos nem is emlékszem a 7. vagy 8. évad, s melyik résznél álltam le
de érdekelne, hogy érdemes-e még nézni a sorozatot (azaz folytatni onnan, ahol abbahagytam)? :)

ewy - 2015. 05. 11. 22:41

update: azért is érdekel, mert rengeteg jó sorozat van, ami érdekel és néznék, csak már az időm nem engedi, vagy sajnálom mástól elvenni az időt
ezért is örülök jobban, ha egyes sorozatokat befejeznek a 4., max. 5. évadnál (nagyon max. 7.:))
lásd: Dexter, House, stb.

deku82 - 2015. 05. 13. 12:25

@ewy
Ha 1x már sikerült “leállnod” vele, inkább ne ess vissza. Nem éri meg.

everest456 - 2015. 05. 14. 17:44

Kicsit Trasher lett ez a rész, mégis valahogy bejött. Nyilván a kamumegoldásokból már kicsit elég ( Cass, Crowley). Most komolyan ki gondolta, hogy bármelyiküknek baja eshet. Viszont Crowley-t talán visszaterelik a helyes útra. (talán)

yagami - 2015. 05. 14. 20:08

Sajnos le vagyok maradva pár résszel, de a hétvégén remélem betudom pótolni. A fináléra érdemes lenne, elnézve a promót nem tűnik rossznak. :))
Csak aztán hozza a rész is azt a szintet amit a trailer.

Milkaa - 2015. 05. 15. 01:11

10×22 Atyaég..NA ez fasza rész volt :DD
FINÁLÉT MOST! *-*

zolij - 2015. 05. 15. 09:34

hm, hát azt hittem a Stein család kicsit tovább húzza.

Zora - 2015. 05. 15. 15:33

10×22

Hát, igen. Atyaég!
Charlie-t sajnálom. Szóval, Cass-nek tényleg nincs már ereje, hogy eszükbe sem jutott vele feltámasztatni.
A fiút sajnálom, tényleg nem volt benne a családi bizniszben.
Crowley meg erőre kapott… Ez tulajdonképpen tetszett.
Azért nem ijedtem meg, hogy Dean leszúrta Cass-t, mert nem volt fény.
Hát, ez a rész tele volt számomra meglepő fordulatokkal.
Várom az évadzárót! (Vagyis, nem, mert aztán újabb 4 hónap a folytatás, de, ugye értitek…)

everest456 - 2015. 05. 16. 10:43

A 10.21-es epizód (Dark Dynasty) a második legalacsonyabb, míg a legutóbbi 10.22-es (The Prisner) a második legjobb pontszámot kapta az IMDB-n
http://www.imdb.com/title/tt0460681/eprate

Tudom, fenntartásokkal kell kezelni, de azért érdekes :)

yagami - 2015. 05. 17. 00:00

http://puu.sh/hPP3v/69cf15b0d3.jpg

Nem tudom mennyire valós információk, de azért lefotóztam.

Milkaa - 2015. 05. 17. 22:21

Én személy szerint örülnél neki..Nem csípem a sorozatokat..de ez nagyon megfog :)
Én nem nézem olyan kritikus szemmel mint ti :)

mary - 2015. 05. 21. 12:40

Még semmi értelmes gondolatom nincs az évadhoz és az évadzáróhoz, de az utóbbiban attól az artériás vérzéstől sírva fakadtam. Komolyan gondolták ezt a megvalósítást?

neon - 2015. 05. 21. 13:57

Igen az a vérzés kicsit komikus volt..ugyanakkor ez a vég nekem kicsit nosztalgikus volt, tetszett és MOST akarom tudni mi lett :D A főbanya kezébe adni azt a könyvet már necces, de most hogy megölték a halált mi lesz..várom nagyon :)

castorp - 2015. 05. 21. 19:52

Igazából ez a rész mutat rá a legjobban arra, hogy mi dühít a Supnatban. Gyártják a gyenge részeket, aztán, amikor már nem sok jóra számítok, bedobnak egy ennyire erős dolgot. Mindez azt jelenti, hogy tudnak, ha akarnak, de sajnos ritkán akarnak. Pedig igény még mindig van rá.

Kissur - 2015. 05. 21. 20:02

Ha a Halál halott, akkor elvileg nem lehet meghalni, nem? Vagy azt elvégzik a kaszások?
De egyszerűen nem hiszem el, hogy a Halált ennyire könnyű volt megölni. Az év milliárdok során senki nem próbálta meg ezt?
Ha van olyan, hogy a világ legjobb castingja, akkor én jelölném rá a Halált alakító színészt. Meglátom, és félek tőle, még így felnőtt fejjel is. :D

Bagosz - 2015. 05. 21. 20:42

Gyerekek,ütött az uccsó rész.
Elég sok baj keletkezett.

LuPuS - 2015. 05. 21. 21:15

Akkor ide is, pedig ritkán írok le ilyet

Mi a fostalicska volt ez?

Milkaa - 2015. 05. 21. 21:54

Szerintem látjuk mi még a Halált :D
Egyébként elég jól játsza/játszotta a halál szerepét a koma :D
Kíváncsian várom a 11. évadot :P

Mala - 2015. 05. 21. 22:30

Csak összekapták magukat a végére!
Ha végig ezt a színvonalat hozták volna, mint az utolsó részekben, nem lenne egy szavam sem.
Most várós a kövi évad! :)

neon - 2015. 05. 22. 00:51

Megnéztem még egyszer, imádom..remélem nem egy rész alatt pofozzák le a darknesst :D

kisqqcs - 2015. 05. 22. 18:07

Azt hiszem ennél jobbat nem fogtok ma látni :).
https://www.youtube.com/watch?v=tCZy8cAgBlM

Zora - 2015. 05. 22. 21:00

10×23

Nagyon jó volt, de:
Sam-nek nem kellett volna meghalnia, elég lett volna csupán az emlékeiből kitörölni Dean-t. (Egyszer volt ilyen D-vel, mikor barátnője és fia volt, nem emlékezett Sam-re.)
És megnéztem volna, D-t hova vitte volna a Halál.
Ja, ő meg valószínűleg csak a saját kaszájától tud meghalni, márpedig azt nem túl gyakran engedte ki a kezéből…

Szóval, nagy sötétség jön a világra, viszont nem lesznek halottak… Csupa zombi fog itt járkálni?
Mi lesz az új irány?
Ja, és azt hittem, Rowena szerezte meg a pecsétet, azért lett ereje.
Nna, 4 hónapig lesz min agyalni!

Zora - 2015. 05. 22. 21:01

Ó, elfelejtettem, nekem a halálról mindig Pandacsöki Boborján jut eszembe… :-) Úgyhogy cseppet sem félek tőle!

jessm - 2015. 05. 22. 21:24

Én most száltam ki.

Ez a rész nagyon gáz volt. Minednki tudta, hogy dean nem öli meg Samet. A poénabb az lett volna , ha megteszi, de Sam nem hal meg és ezzel szabadítja ki a sötétséget.

Plusz ez egész Rowenanak adni a könyvet, amiből tuti erőt gyüjt és erős lesz. Rászabadította világra sötétséget.

Plusz ennyira bénán megölni a halált, nem létezik. Az 5. évadban egy nagyon erős ijesztő figurát, csak így megölni. Na ne…

Ja és Sam véletlenül sem arulja el Deannek , hogy Rowena még mindig a Mark hatástalnítsásn dolgozik….

Szóval nekem elég is volt ebből a sorozatból.

Tyberius06 - 2015. 05. 22. 22:03

Az utolsó rész nálam is beverte az utolsó szöget is a sorozat koporsójába. Már 4 résszel ezelőtt felvéstem a kis “kocka-sorozatjunkie-táblázatomba”, hogy évad végén kasza. Ez a rész meg ráerősített.
A rész egyébként 90%-ban tetszett, de a motivációk azok annyira balfaszok voltak. Dean nagyon szépen összefoglalta, hogy mi a probléma az egész Sam féle akcióval, de a vicces, hogy mintha direkt parodizálták volna az egész szituációt, csak ahhoz meg túl komolykodó volt.
Aztán itt van Rowenna esete. Az mi a szopatás, hogy pár szóval irányítása alá von egy angyalt?
Mondjuk engem már az elejétől idegesített a karakter.
Egyébként azt én is vártam volna, hogy Sam hirtelen megjegyzi, hogy izé van egy kis probléma stb…
Szóval részemről kasza.

Kissur - 2015. 05. 22. 23:37

Nekem a 17.résztől kezdve indult be az évad. Amikor visszajött Bobby. Az tetszett eléggé. Utána meg Charlie, meg a széf, Castiel ereje, Castiel porhüvelyének a lánya. Szóval jók voltak azok a részek. Előtte meg 10-15 részen keresztül egy helyben topogtak…

yagami - 2015. 05. 22. 23:54

” De egyszerűen nem hiszem el, hogy a Halált ennyire könnyű volt megölni. Az év milliárdok során senki nem próbálta meg ezt? ”

Ahogy már előttem is írták, csak a saját kaszájával lehet megölni. Ha visszaemlékeztek az 5. évadban is így akarták megölni a gyűrűért, hogy a saját sarlójával, amit már nem tudom hol találtak meg. De nem sikerült, mert a Halál számított rá, kilökte Dean kezéből a sarlót az asztalra ( mert ugye étteremben voltak ) és megköszönte, hogy visszahozta. Majd kaja közbe megbeszélték a gyűrűről a részleteket.
Most is erős karakter maradt, de ugyan úgy, mint az 5. évadban a saját kaszájától és sarlójától meg tud halni. És most nem számított rá, mint akkor. :)
Amúgy sajnálom, remélem valami folytán visszajön vagy nem tudom… tényleg jó volt. Sam nem mondta el Dean-nek, mert Dean azt sem tudta, hogy Rowennával dolgozik együtt. Gondolom ez már sok lett volna neki is. :) Meg amúgy is úgy volt, hogy Charli után befejezte a dolgot, ezt a kettőt már nem biztos, hogy elmerte volna mondani így együtt. Valamennyire érthető.
Nyilván hülyeség volt a boszira bízni a könyvet, lehet nem is gondolták komolyan, hogy oda adják, de nem számoltak vele, hogy a varázslat eltöri mondjuk a láncokat… vagy olyan erős varázslatokat is kiles, ami így letudja kötni az angyalt pl.

Nálam az volt kérdőjel, mikor Dean csak úgy leütötte Castielt, aki elvileg angyal és visszakapta az ereje maradékját… vagy ennyire gyenge lenne vagy Dean volt erősebb a pecséttől vagy mindkettő? Hm.

Na mindegy, Nekem nagyon tetszett ( és szerintem sokaknak ), tényleg nem a szokásos egyik meghal vége lett ( 7. évad, 8. kishíján, 9. hm, mondjuk itt se:D vagy is lehet, hogy de, de aztán átváltozott… ).
Úgy az egész évad jobb volt összességében, érezni a fejlődést. Persze még mindig vannak gyengébb részek, jelenetek. Ezek számra reméljük tovább fog csökkenni. Várós a 11. évad és remélem a boszorkányt kifogják nyírni benne… nagyon idegesítő a játéka meg minden.

Várom az írást az évadról, remélem mi előbb fenn lesz. :P A hét legjobb epizódját biztosan megkapja.

kisqqcs: Hehe… de jó Lucit, Balthazart, Chuckot, Gabrielt újra látni így. :)) + én Káint is szerettem.
De várjatok most én azon gondolkoztam, hogy… Metatronnal mi van?! :D Elment a démon táblával és ennyi… lehet, hogy Neki is lesz szerepe a következő évadban. Kiderül… :)

Ági - 2015. 05. 23. 14:13

Valaki kérem magyarázza el nekem, hogy miért kellett volna meghalnia Samnek. Én valamiért ezt nem értettem. Előre köszönöm

KFCopyright - 2015. 05. 23. 14:32

Egyrészt a Halál pikkelt Sam-re kicsit, mert korábban kijátszották őt, másrészt Samnek is megvan az az idegesítő tulajdonsága, mint Dean-nek, hogy a testvére életét minden és mindenki más elé helyezi, ezért ha a Halál el is viszi messze Dean-t, Sam pár hét múlva már megint azon lenne, hogy hozza vissza, gyógyítsa meg, vesszenek össze, majd nyomjanak egy békülős sírást az Impala hátsó ülésén gyertyafények mellett.

Sawyer - 2015. 05. 23. 18:50

Azt a jó büdös k*rva!!!
A 200. “résznél” kaszáltam a sorozatot, amit már régóta meg kellett volna tennem, de amiket olvasok itt… Mi lett ebből a sorozatból, ó uram, miiiiiiii?!?!?!

Kissur - 2015. 05. 29. 14:10

Egyelőre még nem ír senki az évadról. Én tervezem, de meglátom, hogy mi sül ki belőle. Addig nem akarok szólni winnienek.

yagami - 2015. 05. 29. 19:00

Pedig már én is várom, hogy valami kinn legyen… :/

amaranta - 2015. 05. 31. 16:04

Ettől a sorozattól mindig megéhezem.

veva - 2015. 05. 31. 18:08

Én a Hannibaltól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz