login |

The Voice US 7. évad: véget ért a Blind Auditions – írta PTOBI

2014. 10. 12. 16:20 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

This opportunity on „The Voice” is not like anything that I’ll get anywhere else.

Négy hónappal az utolsó évad lezárása után, szeptember 22-én elindult az amerikai The Voice 7. évadja. Újabb szezon, újabb mentorváltás, pontosabb mentorpár-váltás. Amennyiben a négy székben ülő énekes hírességeket mentoroknak nevezhetjük, hiszen az énekes tehetségkutató koncepciója jelentős mértékben eltér a többség körében jobban ismert The X Factor és Got Talent felépítésétől.

Első látására úgy tűnik, a műsor készítői a két új „coach” behozatalán kívül, nem változtattak látványosan a szerkezeten. A leendő énekesek sorsa tehát ezúttal Adam Levine, Gwen Stefani, Pharrell Williams és Blake Shelton kezében vannak. Míg Gwennek és Pharellnek ez az első évadjuk, addig Adam és Blake már a hetediket tapossák, szóval minden egyes mozzanatát ismerhetik a műsornak. A tovább mögött folytatom az eddigi őszi részek összegzését.

A meghallgatások befejeztével úgy érzem, a véleményem nem sokat változott az előző évadokhoz képest. Már előre sajnálkoztam, amikor megtudtam a múlt évad végén, hogy távozik Usher és Shakira, mert jól működött az a kvartett. De az is tény, hogy a castingosok ismét kitettek magukért, kellemesen csalódtam.

Nem számítottam arra, hogy Pharell és Gwen ennyire passzolnak majd a műsor szelleméhez, és át tudják venni Usher és Shakira szerepét, de megtették. Zenei stílusuk távol áll tőlem, de viselkedésük a Voice-ban nem várt fejlemény. Pharrell sokkal kedvesebb és előzékenyebb, mint elképzeltem, Gwen exhibicionizmusa pedig jó hatással van a többiekre.

És mit is mondhatnék Adamről és Blake-ről? Ők a régiek, a műsorban nyújtott alakításuk mesés. Elismerem, elfogulttá váltam így öt évad után, de a szememben ők a legjobban működő páros a jelenleg létező összes reality-t tekintetve. A kémia már a kezdetektől megvolt közöttük, és idővel kialakult egyfajta barátság, amit az angol sokkal jobban kifejez a „bromance” szóval. Ott izzik körülöttük a levegő, és szüntelenül jelen van kettejük kapcsolatában az a bizonyos „szeretem, de pokolba kívánom”-irónia. Ha ők nem lennének, a nézettség is talán megcsappanna, szóval kis túlzással vállukon cipelik a műsort.

De hogy az énekesekről is essen pár szó: szokás szerint jöttek az emberek, beszéltek az életükről, az álmaikról, majd énekeltek egyet. A többségük esetében legalább egy szék megfordult, de akadtak néhányan, akik azzal az élménnyel kellett hazamenjenek, hogy láthattak szemtől szembe négy szupersztárt, és énekelhettek egy jót.

Az amerikai The Voice-ban mindig is gyorsabban és könnyebben megfordult egy-egy coach, mint az angol vagy az ausztrál változatban. Ezúttal azonban még az előző évadokhoz képest is gyorsabban nyomták a gombokat, így eléggé kiszámítható volt így az első nagy fejezet.

Emellett ráadásul kissé csalódtam is, hiszen egy énekes sem volt, akinél azt tudtam volna mondani, hogy „Oh my God!”, persze részben az én hibám is, hiszen túl sokat hallottam már az elmúlt években ahhoz, hogy bármi újat tudjanak mutatni a mostani jelentkezők. Elismerem viszont, mint mindig, most is akadnak jó hangok.

Legnagyobb meglepetésemre, a meghallgatások végére Pharrell csapatát tudnám a legerősebbnek mondani, ami azért is meglepő, mert aki újonnan érkezik, az nem szokott rögtön a legjobb csapattal nekiindulni a „battle rounds”-nak. Úgy tűnik Pharrell felívelőben levő karrierje, és utóbbi néhány slágere meghozta neki azt az ismertséget, ami most hozzásegítette őt egy erős csapathoz. Ehhez persze kellett az álszerénysége, és az igéző tekintete is.

Ha azokat a versenyzőket nézem, akik véleményem szerint valamivel jobbak, mint a többiek, akkor Blake csapata a leggyengébb, mindössze egy emberre (James Carter) emlékszem a csapatából. Gwenéből már három nevet (Menlik Zergabachew, Anita Antoinette, Ryan Sill) is tudnék mondani. Míg Adamtől (Damien, Joe Kirk, Jonathan Wyndham, Matt McAndrew) és Pharreltől (Katriz Trinidad, Luke Wade, Maiya Sykes, Taylor Phelan) egyaránt négy-négy versenyző maradt meg bennem. A győztes minden bizonnyal közülük fog kikerülni, de korai lenne még egy nevet mondani.

Néhány szót külön-külön is ejtenék a négy coach-ról.

Adam talán még szenvedélyesebbé tudott válni az előző évad meghallgatásaihoz képest, de az biztos, hogy szenvedélyben legalább megüti az előző évad szintjét. Ha megnyomja a gombot, 90%-ban úgy harcol a versenyzőkért, mintha a gyerekei lennének. Ennek következménye, hogy az egyik legjobb csapata van, és nem tudom elképzelni, hogy – ha valamit nem ront el, rettentően – ne győzze le nagy riválisát, Blake-et a mostani évadban. Hiába, mindig is Blake pártját álltam a nagy rivalizálásban, de elismerem, Adam egyre jobb. Mellékesen pedig, Adam mindig jól néz ki, még akkor is, amikor éppen nem áll jól neki valami.

Gwen Stefani – akárcsak Adam – egy együttes énekeseként kezdte karrierjét, majd közel húsz év után szólókarrierbe kezdett, később pedig divattervezéssel is foglalkozott, amire akár egy epizód után rájöhet az ember, hiszen minden versenyzőjének tartogatott egy pólót. Beleillik a „Voice családba”, már korán felvette a műsor ritmusát. Kedves, amikor kell ,rámenős, és ott a „divat kártyája”, amit többször is kijátszott a meghallgatások során.

– Do you like fashion? I have four clothing lines.
– I do have two trophies from winning The Voice.
– I have three trophies from „The Voice” and a credit card. We’ll go buy you some clothes.

Zenei ízlése közel igen közel áll Blake-hez, amiből Blake elég rosszul jött ki az öt epizód alatt. Ígéretes a csapata, de még csak ezután fog meglátszani, hogy vajon mennyit számít a tapasztalatlansága a The Voice terén. Meglátjuk, tanácsaival mennyire tudja fejleszteni a csapata tagjait. Mellékesen, valljuk be, nem néz ki 44-nek.

Pharrell Williams már több mint tíz éve benne van a zeneiparban. Összesen hét Grammy-díjjal rendelkezik, csak idén négyet gyűjtött,és tapsot érdemel, ahogy kezeli a fellépőket. Mint írtam, talán övé a legerősebb csapat, de mivel Adamnek több tapasztalata van a tanácsadás terén, talán egyenlő esélyekkel indulnak a szezon megnyerésére.

Blake lelkesedése kissé alábbhagyott az előző évadokhoz képest. Meg is látszik az eredményén, hiszen sok versenyzőt elvesztett, akikért ha jobban küzdött volna, valószínűleg az ő csapatába kerültek volna, hiszen az előző évadokat szemlélve, voltak néhányan, akik hozzá kellett volna kerüljenek, mégsem így történt. A humora viszont tovább is a régi. Továbbra is ő marad a kedvencem a négy coach közül, hiszen neki és Adamnek köszönhetően szerettem bele ebbe a műsorba, de idén nem hiszen, hogy nagy nyerési esélyei lennének.

Összesítve az eddig látottakat, a műsor a régi, az új mesterek beilleszkedtek, a versenyzők közül pedig akad néhány jó hangú énekes jelölt. Korán van még számomra a kedvenc választáshoz, de megvannak a tippjeim, a „battle rounds” előtt. 

Azt elismerem, hogy talán egy leheletnyit esett a színvonal, de a reality még mindig képes megmosolyogtatni, és az eddigi tapasztalataim alapján továbbra is élvezetesebb, mint az orosz, német, olasz, holland, angol, ausztrál és lengyel Voice. Egy biztos, amíg Adam és Blake maradnak, addig én is.

8 hozzászólás Ne habozz!

Judit Pecsi - 2014. 10. 12. 18:20

muszaj valamit ide irnom: en igazabol nem vagyok jaratos a zenei vilag/ok/ban,de a legjobb show a VOICE!!Mikor nezem,csak azt veszem eszre,hogy egyfolytaban mosolygok! Annyira szorakoztato,kedves,HUMOROS,imadom a mentorokat,a ket uj is nagyon jol belesimult ebbe a 4-esbe.Blake and Adam csodas bromanca allandoan nevetesre ingerel.Nagyon-szeretem ezt a musort,nalam mindent visz.Nem is tudok mas musort melle emelni,pedig en nezek v.24 showt.A LEGJOBB!!!!!!!

Raisen - 2014. 10. 12. 19:49

nagyszerű tehetségkutató. 4-5-6.évadot láttam belőle, ezt is nézni fogom. Igényes, Adam-Blake “ellentét” (egészséges rivalizálás) évadok óta zseniális.

vodka03 - 2014. 10. 12. 20:36

Rájzen kunyeráld vissza magadat madridomra :D:D

Az évadról annyit, hogy Shakira távozásának nagyon örülök, totál szürke volt mindkét évadban, ahol jelen volt ráadásul, mint mentor sem volt megfelelő. Az idei négyes nagyon rendben van abban biztos voltam, hogy Pharell passzolni fog a műsorba Gwen viszont pozitív meglepetés számomra. Talán Pharell csapata legjobb a leggyengébb viszont nálam Gwen-é.

dragon - 2014. 10. 17. 13:11

Ssszz kimaradt a teljes 6. évad, hát ezt nem hiszem el, olvasom a post-ot és egyből megálltam az elején: “4 hónappal az utolsó évad lezárása után…” mivan?! Azt sem tudom, hogy ki az a Christina Grimmie’ kész. Megyek darálni.

dragon - 2014. 11. 21. 21:23

És máris itt vagyunk az első élő show után, de kit érdekel! mikor Ella Henderson! volt a vendégfellépő. OMG! vagy nem is OM*G!!! Jújj de imádom azt a csajt, emlékszem amikor a kilencedik évadban, amikor még a UK X volt valahol, szénné izzadtam magam minden egyes produkcióján, tulajdonképen csak akkor tudtam igazán élvezni, amikor az adás után másnap megnéztem újból. Azóta is égnek áll a hajam attól a kanszagú évadfinálétól és sercingertől, meg az egész Tulisa sz*rságtól. Na mindegy már megint ideges lettem, ha valakit érdekel nézze meg Ella-t a Live elimination 1-ben.

dragon - 2014. 12. 04. 19:06

Aha, 3 kieső – miért nem húzzák le az egész csapatot a vécén, komolyan mondom ez a műsor a saját paródiája lett, baromira unalmas az egész.

Raisen - 2014. 12. 21. 19:48

Ki vagy vodka? :D

Dehogy unalmas! Pont, hogy továbbra is jó! és ez különbözteti meg az amerikai X-faktortól, amit elkaszáltak.

dragon - 2014. 12. 22. 15:01

Háh, van humorérzékük az amcsiknak! Mondom én, hogy ezek a műsorok lassan saját maguk paródiájává válnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz