login |

Arrow: kezdett a 3. évad

2014. 10. 13. 14:50 - Írta: superpityu

620 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly az Arrow kilépett a guilty pleasure sorozatok árnyékából, és hozott egy sokkal összeszedettebb és eseménydúsabb évadot, mint az első volt. Sokan nem is gondoltuk volna, hogy az aránylag döcögős kezdés után ilyen hamar kinövi magát a sorozat (még a kinti kritikusok is elkezdték elismerni), és megtalálja a saját a hangját úgy, hogy emellett megpróbáljon szórakoztató is maradni.

Persze mindennek megvan az ára, hiszen a sorozat a CW-n fut, ahol ugyebár a fő célcsoport a 18-34 év közötti nők – kíváncsi vagyok rá, meddig, hiszen az Arrow és a The Flash sikere után újabb képregény adaptációban gondolkozik a csatorna. Szóval a készítők egyszerre próbálnak mindenkit kiszolgálni, nem csak csatorna célcsoportját. Eddig ez sikerült is.

Viszont a 3. évad kezdésében nem jött minden össze. Túl nagy hangsúlyt kapott a drámázás, ami rányomta a részre a bélyegét. Most is volt aktuális gonosz, okosan indították el az szezon főszálát, plusz az új szereplő is érdekes, de kár volt ennyire kiszolgálni az Oliver – Felicity-románc rajongóit. Spoileresen folytatom a tovább után.

Mivel már az évadzáróban is úgy hagyták félbe az Oliver és Felicity közötti kapcsolatot, hogy tényleg bármi lehet belőle, így nagyon sajnálom, hogy tényleg ennyire ráfeküdtek erre a témára. Valahol teljesen érthető volt az is, hogy ennyire gyorsan pofára is ejtették az értük szorítókat, mert úgy érzem, hogy a kettejük közötti szerelmi szállal a sorozat egyik legjobban működő párosát is kinyírták volna.

Kevés új karaktert ismertünk meg a részben, de Ray Palmer máris bemutatkozott. Egyelőre érdekesnek tűnik, bár kicsit furcsa lehet, ha kapunk egy férfi Felicity-t, sokkal több kütyüvel. Sőt azt is elég egyértelműen a tudtunkra adták, hogy a lány életében fog fontosabb szerepet játszani.

A többi szereplő igazából nem sok vizet zavart. Dig apai örömök elé nézett, Laurel egymás után nyeri az ügyeket és teszi rács mögé az Arrow által elfogott rosszfiúkat. Roy hiába kapott új szerelést továbbra is semmilyen, ahogy Lance sem volt túl érdekes ezúttal, hiába kapta meg a vesztébe rohanó és céljaiért harcoló apa szerepét.

Az évad fő vonalát úgy néz ki Ra’s al Ghul fogja adni, aki Sarah kinyírásával meg is alapozta magának az évad főgonosza címet. Kíváncsi leszek az indokra, hogy miért most lett útban a lány, hiszen tavaly a szökése után kegyelmet kapott.

Értem, hogy valahogy be kellett hozni a sztoriba, de ez így elég nyögvenyelős lett. Plusz nem láttuk ki lőtt, szóval lehet valami meglepetés is még ebből. Tippre megint szökésben lehetett a lány, az 5 hónapos időugrás után kíváncsi vagyok, hogy Sarah és Nyssa mit csinálhatott, amiért a Kanárit ki kellett iktatni.

Ez a kezdés most csak 6/10 volt, később kevesebb szerelmi vívódás, több csapatmunka és karakterépítés kell, és rendben lesz az évad. Tavaly már bizonyítottak, remélem, hogy kitart még a szufla. Pár kiszivárgott infó alapján idén kapunk Felicity-centrikus részt is, valamint lesz The Flash – Arrow-crossover is a közeljövőben.

620 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 13. 14:55

egyébként, ha érdekel valakit, akkor az Arrow Season 2.5 című 3 részes digitális képregényben van egy történeti átvezetés a 2. évad vége és a 3. évad között.

Nem tudom, hogy mennyire fontos vagy érdekes. Ha látta valaki, elmondhatja.

Swen - 2014. 10. 13. 14:59

nagyon tetszett az első két évad, de ezzel az egy résszel el is vették a kedvem a továbbiaktól. fájó szívvel de cancel…

Trolljaegeren - 2014. 10. 13. 15:00

Mit lehet tudni a crossoverről? Bocsánat ha volt róla szó valahol az blogon, de most nem rémlik.

DennyKeh - 2014. 10. 13. 15:01

Nekem nagyon fáj, hogy Sara-t megölették :o és nem is értem sajna… :/

wondorog - 2014. 10. 13. 15:02

Szerintem Malcolm nyírta ki Sara-t, nem feltétlen érzem szükségesnek, hogy Ra’s al Ghul is íjász legyen. Tippre Malcolm bizonyítani akar a nagyfőnöknek vagy valami ilyesmi lehet a háttérben.

winnie - 2014. 10. 13. 15:08

Mit lehet tudni a crossoverről? Bocsánat ha volt róla szó valahol az blogon, de most nem rémlik.

sztori szinten szerintem még nem sokat, de a lényeg, hogy tervezik, hogy többször összefuttassák a két hőst az egyik vagy a másik sorozat részeiben (dupla részről nem tudom, hogy lesz-e szó), ami mindenképp jót tesz a nézettségnek.

Pocok - 2014. 10. 13. 15:11

Amikor a végén holtan feküdt, felsikítottam örömömben mint egy kislány. VÉGRE! Minusz egy idegesítő karakter!
Kizártnak tartom, hogy AZ volt a gyilkos, akire gondolunk.

Razool - 2014. 10. 13. 15:11

Én is Malcolmra tippeltem először. A fekete nyilak inkább rá utalnak, mint Ra’s al Ghulra, aki tudtommal inkább a kardokat csípi. Talán Malcolm így akarja összeugrasztani Olivert és Ra’s-t, mert tudja hogy a lányának sokat jelent Sara és a haláláért Olivert okolná?

Nyssa amúgy is olyasmit mondott, hogy elengedik Sarát. Akkor miért ölnék meg most mégis? :/

Alex20 - 2014. 10. 13. 15:20

Én még így 3 év után is nagy izgalommal ültem le elé :) Nálam még most is 9/10-es sorozat :) És nagyon sajnáltam, hogy meghalt Sara :( Kedveltem a karakterét.

andrE - 2014. 10. 13. 15:35

Swen: igazán nem kukacoskodás, tényleg érdekel a dolog: Mit tudtak annyira elbaltázni egy rész alatt, amitől instant cancel lett úgy hogy eddig nagyon bejött?

Szerintem nem volt rossz rész, tipikus évadfelvezető, alapozó eseménnyel. Nálam is 6/10 lett a rész, de a vészharangot nem kell kongatni, lesz ez még jobb is ha beindulnak az események.

LaCRossE - 2014. 10. 13. 15:36

nekem még az is eszembe jutott, hogy esetleg Thea volt.

andus - 2014. 10. 13. 15:38

Szebben nem is kezdődhetett volna az évad, mint Sarah kinyírásával!
Viccet félretéve, nem volt igazán erős epizód a végét leszámítva. A gyilkos kiléte lesz majd érdekes.
Az Oliver-Felicity szerelmi szálat meg nem értem miért kell erőltetni. Felicity karaktere Oliver nélkül tökéletes, a kis plátói szerelmével, aki majd később megkapja azt a pasit, akit megérdemel. Szerintem kicsit degradáló is vele szemben, hogy Oliverrel legyen. Most megkaptuk, majd fél óra alatt leépítették az egészet, így ennek semmi értelme nem volt, remélem nem is próbálkoznak meg ezzel többet.

Theo - 2014. 10. 13. 15:39

Ilyen univerzumban azt állítani, hogy valaki meghalt felelőtlenség, főleg hogy a rész alapján nem is tudjuk.
Sarah-val nekem nem volt bajom, csak mint szuperhős, abból a 2 perces kalimpálásból is amit itt hozott, látszott, hogy milyen súlytalan. Ezért is érdekes a DC univerzum, mert itt ugye többnyire emberek vannak, akiknek nincs szuperereje, ellenben a Flashnél meg olyanok akiknek igen. Én sose értettem, hogy hogy képzelik, hogy az egyik félnek bármi esélye is lenne a másik ellen. De az emberek közül, a kanárit sikerült a legrosszabbul eladni, főleg így hogy egy amatőr embert is alig bír leverni. Persze a többieknél is gáz hogy elkerülnek szinte minden golyót, de azt még elviselem.

Igazságos Izom Tibor (IIT) - 2014. 10. 13. 15:42

Thea volt az ide a rozsdás bökőt!! :-)

Cared - 2014. 10. 13. 15:43

Simám 8/10-es volt az évadnyitó, én bírom a drámázást. Viszont ez az egész randis dolgot kihagyhatták volna belőle. Sejthető volt, hogy a rész végére történik valami, ami miatt nem lesznek egy pár.

A képregényt meg érdemes elolvasni amit Winnie említett feljebb, vannak benne érdekes dolgok pl: honnét szerzik a felszereléseiket, egy régi gonosz visszatér új köntösben, Laurel hogy viselte az apja kómáját, Roy és Oliver akcióban. Megéri nah, pedig az 1. évad kísérő képregényében alig volt csak pár jó rész.

Ennn - 2014. 10. 13. 15:45

Nekem az Olycityvel barmolták szét a részt.
Tényleg.
Nagyon erőltetett.
Nagyon.
Ez a Mátyás királyos, hozz ajándékot meg ne is, legyen rajtad ruha meg ne is… Hozdd össze őket meg ne is…
Szóval ez így nem működik.

JokeRoLL! - 2014. 10. 13. 15:46

Nekem még mindig tetszik és amíg lesz nézni fogom! Amúgy egy kis hibát találtam benne. A Hong-Kong-os résznél az elején írták 5 évvel ezelőtt ami nem lehet mert kb. még 3 év van vissza mikor rátaláltak Oliver-re a szigeten!

winnie - 2014. 10. 13. 15:52

JokeRoLL!: de a készítők csak jobban tudják ezt, nem?:) az 5 év az konstans a sorozatban. majd visszajut még a szigetre,

“amíg lesz nézni fogom”

mindenki ezt szokta mondani. a legnagyobb rajongók. és ki tudja, lehet, hogy 2 év múlva bosszúsan kaszálod. sosem tudhatod, hogy mikor kanyarítják elviselhetetlen irányba a történetet.

xeverese - 2014. 10. 13. 15:53

Kanárit én is elnézegettem volna még de ennyi karakterrel nem tudtak már mit kezdeni az írók sajnos…

Silas - 2014. 10. 13. 15:54

lehet, hogy Ghul volt, de nem kéne kijelenteni, hogy biztosan.. én is egyből őrá gondoltam, de nem biztos..

Adrian - 2014. 10. 13. 15:56

Ehh, ez baromi nyögvenyelős volt… sokkal jobbra számítottam…. természetesen a kasza szóba sem jöhet, de ennél sokkal több kellene.

kyngcsy - 2014. 10. 13. 16:01

Nem volt rossz rész persze van még hova emelni a színvonalat, mert nagyon elmarad az előző évad utolsó részeinek a színvonalától. Az Oliver-Felicity szál elég értelmetlenre sikeredett ebbe a formába ahogy előadták, hogy egyből szakítottak is akkor inkább meg se kellett volna lépni.

Sarah halálára nem számítottam, szerintem a gyilkosa egy új karakter lesz mert castingoltak a nyáron egy új íjászt. Először nekem is Malcolm ugrott be de az túl egyértelmű lenne.

Nif - 2014. 10. 13. 16:04

Ha jól tudom a képregényben Laurel a kanári és nem Sara, szóval igazából én már vártam, hogy mikor nyírják ki a kis szőkét. Főleg, hogy az előző évadban megkapta Laurel a darkside bevezetőjét.

Hiroshima32 - 2014. 10. 13. 16:08

Remélem, Peter Stormire még visszatér ide, főleg, hogy a Vertigo eléggé visszatérő téma a sorozatban.

A románc rész az évadnyitó alatt elég volt nekem egy időre, remélem nem erőltetik tovább, ennyi kellett, hogy megalapozzák szerencsétlen főhősben az erkölcsi dilemmát, a rész végén rövidre vágták – remélem. Hogy bedobjak én is egy konteót a ki nyírta ki / próbálta kinyírni Sarah-t dologba, én egy olyan figurát valószínűsítek, aki még nem jelent meg az univerzumban, de nem lesz központi szereplő, hanem a szezon fő ellenségének valamilyen csatlósa, és akivel részben vagy teljesen leszámolnak majd a második epizódban.

kyngcsy - 2014. 10. 13. 16:09

Nif: Igen a képregényben Laurel a kanári. De elég sok mindent változtatnak a képregényekhez képest, szóval csak halvány esélyt láttam rá, hogy elhalálozik.

Arra meg végképp nem gondoltam, hogy ha kiírják akkor rögtön az évad első részében XD. Bár mondjuk volt egy rossz érzésem amikor felbukkant a rész végén.

winnie - 2014. 10. 13. 16:10

kyngcsy: új íjászt? nem rá gondolsz? http://www.sorozatjunkie.hu/2014/07/28/arsenal/

Iceman - 2014. 10. 13. 16:26

Szerintem jó rész volt és a szerelmi szállal se volt gondom. Roy látványos volt, az új íj is menő:D Az meg hogy Oliver nyíltan felvállalta hogy szereti Felicityt szülhet majd egy kis feszültséget Flash és közte. És akkor még Palmerről nem is beszélve:D Sarah halálában csak az fájóbb hogy Laurel szarul fog festeni a kanári szerkóban ezen kívül örömteli volt. Nem akarok spoilerezni de szinte biztos vagyok benne ki volt a gyilkos és az nem Merlyn de még Ras se(na jó lehet az ő megbízásából).

qwertz - 2014. 10. 13. 16:55

JokeRoLL!: és szerinted a jelenben nem telt az idő?

DarylD - 2014. 10. 13. 17:10

Hiába cuki továbbra is Felicity karaktere, kicsit szappanosra sikeredett ez az évadnyitó, túl nagy hangsúlyt fektettek a romantikus szálra, és most a heti ügy se fogott meg annyira. 6,5/10 volt nálam.

A gyilkos kilétében pedig én egyáltalán nem vagyok biztos, eséllyel Ra’as Ghul (vagy hogy kell írni:D), de nem vennék rá mérget.

nrob - 2014. 10. 13. 17:25

sarah megmurdelt?! yeeee :D

Swen - 2014. 10. 13. 18:14

andrE: nagyon rámentek a drámázásra és az érzelmekre; valamint nálam kiverte a biztosítékot hogy Oliver szerelmes Felicity-be. Egyáltalán nem illenek össze és az egész olyan mintha csak azért lenne, hogy meglegyen a drámázás, hogy “nem lehetünk együtt mert veszélybe sodorlak”. Hacsak ez nem még mindig egy átverés része, akkor nekem nagyon nem jön be ez az irány.

Grace - 2014. 10. 13. 18:19

Hát, nekem a tavalyi évadnyitó jobban bejött, ez most nekem kicsit túl zsúfolt volt, sok szálat akartak egyszerre elindítani. Értem én, hogy fel akarták vázolni az évad fő irányvonalait, de némelyikkel várhattak volna a következő részig. Pl. nagyon meglepett, hogy Sara-t már most kinyírták, így olyan semmilyen volt a megjelenése, igazán várhattak volna vele. És tudom, hogy hónapokkal később folytatódott a történet, de így olyan volt mintha valaminek a közepébe csöppentünk volna hirtelen.
Engem nem zavart a Felicity-Oliver szál behozatala (vártam már nagyon:) ), de a randevús rész nem tetszett. Tudom, hogy el akarták vele indítani az évad egyik fő irányvonalát, vagyis Oliver útkeresését, de nagyon erőltetettre sikeredett. Viszont Felicity még mindig nagyon aranyos.
A baba is cuki volt, de ezzel kábé ki is nyírták Lyla karakterét, hiszen nem valószínű, hogy két szoptatás között írtja majd a rosszfiúkat. És könyörgöm kezdjenek már szegény Roy-al vmit.
SPOILER: Egyébként az új íjász Komodo lesz, ha jól emlékszem és szerintem ő ölte meg Sara-t.

Grace - 2014. 10. 13. 18:23

Trolljaegeren: Mindkét sorozat 8. része lesz egy dupla epizód, vagyis a történet kedden kezdődik a Flash-ben és szerdán folytatódik az Arrow-ban. De Felicity pl. már a 4. részben átruccan a Flash-be.

Fpeter - 2014. 10. 13. 18:25

Szerintem Komodo ölte meg Sarah-t, már csak azért is, mert ő az egyetlen fekete íjász, akit még nem láttunk.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy Ray-ből mikor csinálnak Atomot és ő is kap-e majd saját sorozatot.

peekaboo - 2014. 10. 13. 18:48

Ez a Felicity-Oliver drama az elozo evad miatt elkerulhetetlen volt, szolval jobb is ha egy epizod alatt lerendeztek, es a legkisebb gyanut is eloszlattak arrol, hogy itt a sorozat vege elott barmi happyend legyen, viszont nyitva hagytak a kaput, majd egyszer eljutunk oda is.Kicsit a Scrubs JD-Elliot parosara emlekeztetett.

(A csuklyas szerintem a hugi lesz.)

Grace - 2014. 10. 13. 19:02

peekaboo: Szerintem meg a Chuck-Sarah párosra hasonlítanak, és Brandon Routh karakterét Ray-t se véletlenül mutattàk be először Daniel-ként. Még ne írjàtok le a Felicity-Olivet pàrost, ez csak a kezdet volt, szerintem az évad végén összejönnek majd. :-)

Benjy - 2014. 10. 13. 19:06

…és így lett Laurelből a Fekete Kanári. Remélem ezzel a fordulattal végre egy rendes réteget adnak Laurel karakterének, és idén nem lesz olyan érdektelen mint eddig.

Közepes premier volt, nagyjából azon a szinten mozgott mint a tavalyi. Azt remélem hogy a folytatásban nem ilyen mértékben fog szerepelni a párkapcsolatozás. A tavalyi kibeszélőnél már leírtam hogy mérhetetlenül zavarna ha összehoznák Olivert és Felicityt, így ez a vonal különösen zavart a premierben. De valahogy Diggle fia, vagy Lance papa körüli mizéria sem tudott nagyon felvillanyozni. Mondjuk ezt már leírtam hogy az Arrow lehetne jó a műfajában, sőt ezt tavaly valamennyire meg is mutatta. De ehhez a mély drámához nem értenek, nem ezt kéne erőltetni. Remélem lesz ez jobb is.

jukare - 2014. 10. 13. 19:07

Jómagam a gyilkost a Komodo nevű tagban jelölném meg, a második részes előzetesben mintha fel is tűnne egy pillanatra.

szpojleres mókus - 2014. 10. 13. 19:53

Ez a “nem lehetek veled” ez röhejes.
Érdekes a agyilag hibbant exének, sarahnak, laurelnek (sőt akkor még tommy háta mögött kavartak) sosem mondta.

Most hirtelen miért? Nem hiszem hogy a nyomkövetőt azért nem látta mert annyira sakos volt, hanem mert túl retard. (ne haragudjon senki de ha roy megtalálja fél másodperc alatt, akkor az, túl retard, nem pedig szerelmes)

Vagy azért mert bedrogozzák és magát látja? ehh???

utána nem lehetek veled de szeretlek ezért megcsókolom a csajt. wow…

Mi van azzal a nem ölök cuccal? Ha valakit hátbalő (ami többször is volt ebben a részben), szerintem az meghal, bár nem ismerem az anatómiát annyira.

Oliver azért lett mesterlövész íjász, mert 3 év alatt kitanulta, az élete múlt rajta. Akkor ROY, akit az előző évadban mutattak mennyire bambán lő, az HOGYAN lett Oliver szintű íjász és akrobata.

Sara megölése meg no comment. Nem fogjuk látni azokat a szép melleket :((( De szurkoltam hogy essen rá a hullája Lórelre.

Mates11 - 2014. 10. 13. 20:48

Gyenge rész volt,a zuhatagnyi nyál miatt majdnem kaszáltam is,de aztán rájöttem,hogy bele is tudok tekerni,bár így elég rövid rész lett.

Ami nagyon idegesített még,az a rendőrfőnök volt,mindig egyedül járkál mint rendőrfőfejes,minden bûntett helyszínén,és természetesen mindig összeeesik,ha akciók van. Lol
Valaki igazán lekaphatná az arcát hogy többet ne idétlenkedjen ott ahol nem kéne, sőt inkább sehol.
De legalább Blackcanary megmurdelt,hála a jó istennek,remélem a csini ügyvédtesó átveszi a helyét,bár ő is valszeg idétlen lenne ahogy veri a füleseket ,de legalább látnám fekete sztreccshacukában. :D

Úgyhallottam feltűnik majd Nightwing az évadban,egyedül miatta maradok,bár addigis jólenne pár színvonalemelkedés a sorozatban …

Shalafi - 2014. 10. 13. 21:41

Aww…én komáltam Saraht…és a kinyírásával a nagy bajom, hogy gyanusan Ms. Triangle Face lesz a mi um igazi Black Canarink…ami nem jó!
Jópofa kezdés volt ez, én is sajnálnám ha Olicity ( :P ) a páros dinamikájának a rovására menne.
Több Royt! Jó karakter az, főleg ha be merik majd valamikor játszani Arsenalt! Na az lenne ám a durranás! :)
Amúgy én vok az egyetlen akinek (pozitiv értelemben) futkosik a hátán a hideg Amanda Wallacetól? Nagyon jó casting volt úgy vélem!

Tiger27 - 2014. 10. 13. 21:49

Sara helyett inkább Laurát kellett volna kinyírni…ő a lófejével sokkal jobban irritál… egyébként itt is már volt Flash az epizód végén!

Csigusz - 2014. 10. 13. 21:57

Tippre Malcolm lyuggatta ki kedvenc szöszinket.
Az új cégelnök csávó idegesítő, Roy semmilyen volt.
Amit pedig nagyon sajnálok, hogy erre a kis semmi, érdektelen szerepre kellett egy akkora nevet ellőni, mint Peter Stormare.
Maradok persze, de elég közepes volt a nyitás.

Apost - 2014. 10. 13. 23:41

Támogatom a Thea tábort..sztem ő volt a konyhában egy gyertyatartóval…mármint ő ölte meg a Kanárit…Malcolmnak vagy RashAlGhulnak kellett bizonyítania, hogy készen áll és ez volt a vizsga

Katniss - 2014. 10. 14. 06:21

Nekem tetszett a premier nagyon. Tetszett ahogy Oliver viaskodott magával és a végén mégis elengedte Oliver Queent. Tetszettek az Oliver & Felicity jelenetek is. Ray Palmerről még nem tudom mit gondoljak, szóval még várok egy kicsit. Örültem, hogy végre észrevettem magamtól is a képregényes utalásokat (soha nem olvastam őket) és a mátrix utalást is bírtam.
Sarat pedig biztos nem Komodo ölte meg, mert ez lesz az évad rejtélye ahogy az írók is mondták. Akik meg azt hiszik, hogy ezzel le van zárva az Olicity történet bizony nagyot fognak csalódni ;)

Összeségében jó volt és az évad is jó lesz :)

Aszusz - 2014. 10. 14. 08:33

Sajnálom, hogy Sara meghalt, de igaza van annak, aki azt írta, hogy túl sok a szereplő, ritkítani kell.
Azt viszont még kevésbé szeretném, hogy Laurel lenne az új Kanári. Pedig van rá esély, nem is kicsi, de talán mégis meglépik a készítők, hogy ezen a ponton (is) eltérnek az eredetitől. Nem látom hihetőnek, hogy Laurel hirtelen profi lesz. Roy esetében ez sokkal hihetőbb, pedig.
Remélem, nem Thea volt a gyilkos, és azt sem hiszem, hogy Malcolm lett volna. A legvalószínűbb olyasvalaki, akit még nem láttunk, és majd szép lassan behozzák.
Felicity-Oliver kicsit felemásra sikerült, én egyrészt nem bánnék egy ilyen párosítást, sokkal jobb, mint bármelyik másik (főleg az Oliver-Laurel), viszont egy kicsit kurtán-furcsán intézték el. Nyilván nem lenne jó őket most összehozni, és úgy tartani a sorozat végéig, viszont abban sem vagyok biztos, hogy az a lebegtetés jó lesz. Mondjuk a nyál eddig sem dominált, remélem, ezután sem fog, és nem töltenek részeket azzal, hogy szenvednek feleslegesen.
Roynak jó az új szerelése.
Az Arrow-Flash crossovereket pedig nagyon várom. És jó ötlet volt itt belerakni a részbe, ahogy Barry felhívja Olivert.

Anthonz - 2014. 10. 14. 09:03

Neee, Sarah :(((
Látom itt eléggé közutálatnak örvendett, de nekem szimpatikus volt a karakter is, meg a színésznő is.
Gondolom én is, hogy akkor előbb-utóbb Laurel lesz a Canary (nem lehetne esetleg Thea, az mégiscsak jobban tetszene).
Ez a Felicity mostmár igen népszerű lett: Oliver, a Flash gyerek, az új csávó, mindenki bele van esve. Amugy is, akkor most a Flashnek ki a szívszerelme, Felicity, vagy a fekete csaj, akibe a másik soriban van beleesve. Ezt egy kicsit elcseszték, bár értem, hogy Felicity nem szerepelhet minden Flash részben.

Poghy - 2014. 10. 14. 11:40

Kicsit szappanos volt ez az évadnyitó, de remélhetőleg nem ez lesz az irány. Saráért kár, de legalább elindították vele az eseményeket. Szerintem minden esély megvan rá, hogy most egy átgondoltabb, sokkal jobb múltbéli szálat kapjunk, mint az előző évadban. Következő részben gondolom érkezik Malcolm és Thea, onnantól lesz majd érdekes.

kyngcsy - 2014. 10. 14. 21:21

winnie: Nem :D Royt vágom, hogy ő Arsenal.
A nyáron láttam még egy cikket, Komodo nevű tagról aki valami gonosz lesz de a ahogy fentebb említették a trailerbe is benne van :D
http://screenrant.com/arrow-season-3-komodo-matt-ward/

winnie - 2014. 10. 15. 05:28

köszi!

JokeRoLL! - 2014. 10. 16. 00:41

Kedves winnie!

Elég sok sorozatot nézek és eddig nem sokat kaszáltam el! Mivel kiskoromban és tinédzserként is képregényen nőttem fel így nem hiszem hogy kaszálni fogom. Mivel ezek a filmek (gotham, the flash, arrow) “visszarepítenek” a felhőtlen gyerekkorba többek között!
Amúgy 2 év múlva lesz az 5. évad és elvileg (valahol olvastam) hogy “csak” 5 évados lesz az Arrow!

Kedves qwertz!

igazad van abba nem gondoltam bele…

SASI - 2014. 10. 16. 06:44

Nagyot esett a színvonal, hiányzik Slade, Katie Cassidy rém gyenge, részemről ez itt most az évad 2. része után kasza, legalább is egy időre biztosan.

Iceman - 2014. 10. 16. 11:26

Ez a resz pocsek volt. Vartam a veget hogy hatha lesz valami erdekes. A gyilkos egyre erdekesebb. Komodo tehat kizarva es en a Merlyn csaladot se tartom eselyesnek. Nyssa nem hiszem hogy megtette volna Ras meg tul piti lett volna igy. Esetleg Thalia?

zoli - 2014. 10. 16. 13:56

Az se normális, aki kaszálja mert gyenge rész volt. Gondolom a 2. évadban mindegyik rész maximális fokozaton pörgött. Az első évadról meg már nem is beszélek. Még építik az új évadot bontják a történetet majd szépen beindul. :) De aki nem akarja nézni lehet menni. De eddig is voltak benne gyenge részek és rendesen idegesít mikor így beírják hogy gyenge rész volt kasza…

zolij - 2014. 10. 16. 14:07

Thea \o/

Iceman - 2014. 10. 16. 14:53

En nem mondtam hogy egybol kasza, szosincs rola:D csak ez kb annyira gyenge volt mint a tavalyi Blast Radius vagy melyik resz. Nem hiszem hogy tul szerencses igy inditani.

izellajos - 2014. 10. 16. 20:49

Jó ez, hozza a második évad szintjét. Nem kell túl nagy várakozással leülni elé és akkor kapunk egy ó kis heti sorozatot.

Coimbra - 2014. 10. 16. 21:18

2 éve folyamatosan nézem, de ilyen trágya két részt egymás után, komolyan, lehidalok. Az első végét megmentette a csavar úgy-ahogy, bár addig nagy hülyeség volt, ez a 2. meg még nagyobb. Felsorolni is nehéz lenne, mik történtek.

Az első részben mi volt az a féljelenet, mikor az a valaki felhívta Olivert, hogy felébredt? Semmi nem történt utána. Az a csávó ébredt fel, aki Felicity előző kapcsolata volt? És miért Olivert hívta?
A 2. részben jó volt Tommy visszatérése, jót trollkodott vele Olivér, egy poénnak elment. Saráért nagy kár.

rm - 2014. 10. 16. 21:48

Coimbra: Az crossover jelenet volt a The Flash-el, ha megnézed a The Flash első részét, akkor abban ott van, hogy mit beszélnek és hogy miért kereste fel.

Poghy - 2014. 10. 16. 22:45

Sara halála után a készítők kicsit túlságosan felcsavarták a drámamétert, ami sajnos nem illik jól a sorozatnak. Viszont legalább kaptunk egy csavart, plusz az akció sem volt rossz. Theát is jó volt újra látni, remélem most már gyakrabban feltűnik. A múltbéli szál is jó volt, de az még nem tiszta, hogy hova akarnak kilyukadni vele. A gyilkos meg szerintem Talia Al Ghul lesz, vagy apuci parancsára, vagy csak azért, hogy kibabráljon a húgával.

Anthonz - 2014. 10. 16. 23:05

Az a motoros összecsapás az az év röhejes jelenete volt. Azt már nem is firtatom, hogy miért nem tudta Oliver legelsőre oldalba lőni a csávót, vagy esetleg a nyil amit bekapott azt csak úgy kihordta lábon vagy mi? :S

szpojleres mókus - 2014. 10. 17. 22:58

Én sem értettem azzal a motoros cuccal mit szerettek volna elérni. Körbe körbe mentek vagy háromszor…… fejemet fogtam…

vilmos.nagy - 2014. 10. 18. 00:44

Jajj, az egy nagyon menő lovagi torna volt :-D

Coimbra - 2014. 10. 18. 12:22

Eleve háromszor ment rá Oliver, és az első két akciónál rá se lőtt. Kicsit unalmas, hogy állandóan meglövik, de a ruhája felfog mindent. Meg az mi, hogy a Vertigo nem hatott rá? Meg az elején keresztüllőtte azt a vertigógyártót, aztán pár jelenettel később gond nélkül akciózott.

Benjy - 2014. 10. 18. 19:14

Szemforgatós drámázás, gyenge alakítások, egy-két röhejes akciójelenet, pocsék Laurel, logikai bukfencek. Ugyanazt a szintet hozta a folytatás mint a premier. Az Arrow eddig is ilyen volt, tavaly is csak egy hajszállal volt jobb ennél. Most annyi történt hogy eltolódtak az arányok, sőt most még meg is értettem hogy megy a drámázás Sara halála miatt. (Ráadásul jövő héten gondolom elmegy Theaért Oliver, ami megint egy jó nagy adag szappanhabot fog eredményezni.) Az Arrownak eddig is megvoltak ezek a hibái, nem most jelentek meg.

Kopasz108 - 2014. 10. 20. 00:18

Sara temetésénél, ami szöveget lenyomott Felicity, miközben szórt egy marék földet a sírra, az nem volt semmi :D Na én ott fogtam a fejemet :D Meg Laurelnek a dumája, hogy “ez nem ér” :D Mint valami óvódás… :D

Iceman - 2014. 10. 23. 12:54

Na ez egy fokkal jobb rész volt. Vártam hogy Oliver elmondja Theanak hogy ő az Arrow, hiszen nincs több hazugság a volt pasijáról meg úgyis tudja hogy vele lóg. Mondjuk eleve az meglep hogy Merlyn nem mondta el neki. Laurel még mindig bugyuta de kezd alakulni, viszont Wildcatről valahogy nem tudom elképzelni hogy ő edzette a fél Igazság Ligáját. Egyébként mostanában mintha belehúztak volna az utalásokba, a Flash is tele volt velük.

LaCRossE - 2014. 10. 23. 13:32

Iceman: a Flash utalás azért is volt, mert ugye, mint a rész végén kiderült, Felicity átugrik a The Flash-be egy rész elejéig. :)

Á, szóval a boxoló lenne Wildcat? Ez azt jelenti, hogy akkor neki is lesz kisebb vagy nagyobb szerepe, ha nem más, Laurel sztorijában. Aki még mindig egy kicsit nevetséges, remélem, Wildcat pozitív változást fog hozni a karakterében.

Bóbita - 2014. 10. 23. 15:09

Váááá ezt a Laurelt nagyon nem bírom,meg milyen már hogy a saját apja nem tudja ,hogy Sara meghalt?

Anthonz - 2014. 10. 23. 17:44

Úgy tudtam, hogy Lórel is nindzsa lesz, meg Thea is, most már csak szegény Felicity nem az :/ Hátha elkap ő is valami vírust :DDD

Grace - 2014. 10. 23. 19:04

Végül is nem volt olyan rossz rész, csak annyira jó se. Felicity mentette meg a részt, az ő jeleneteit imádtam. Egyébként csak szerintem játszik Emily egyre jobban? Thea-val kiváncsi vagyok mit kezdenek. Viszont Laurel, bár most nem idegesített,sajna abszolút nem érdekel. De végül is tavaly is később lendültek bele, szóval remélem javul majd a helyzet.

Poghy - 2014. 10. 24. 01:41

Alakul az évad, elvileg most már Malcolm is gyakrabban szerepel majd. A Lazarus pit kikacsintás sem volt rossz. Laurel most sem tett sokat hozzá a részhez, de legalább jó irányba halad a karaktere. A cliffhanger óta pedig még jobban reménykedem, hogy Sara gyilkosa az, akire tippelek és nemsokára Talia is tiszteletét teszi a sorozatban. Az öreg meg szerintem a félévadzáróban fog először szerepelni.

szpojleres mókus - 2014. 10. 24. 02:18

Megverték lórelt
ez a rész 10/10

DarkEagle - 2014. 10. 24. 15:57

Apa kezdődik. Még egy évad sőt évad végére mindenki nyál csorgatva fogja imádni Laurelt. :D És kérem szépen így kell felépíteni egy jó karakter. :D
Szerintem igen is jó felé halad a karaktere és már nem idegesítő. Mivel Wildcat is megjelent innen már egyenes az út a Birds of Pray-hez. :D Mert szerintem azt nem hagyják ki, utána lesz belőle majd csak Arrow pajtás először bosszúálló Kanári lesz. Legalábbis én így csinálnám. Viszont ha itt van Wildcat akkor a Justice League of America (JSA) többi tagja is kéne. :D Akik nem tudják a JLA nem ugyan az mint a JSA utóbbi a régi liga amiben még nincs Superman és pl Arrow sem. Az már az új JLA. Szerintem pedig itt is meg fogják lépni, Smallville-ben is meglépték a JLA-t még ha nem is szó szerint.

DarkEagle - 2014. 10. 24. 16:00

Ja és egy hírecske. DC multiverzum is lesz mint a SHIELD-nél? Érdekes, érdekes.

http://www.spoilertv.com/2014/10/dc-head-geoff-johns-says-dc-movies-tv.html

Coimbra - 2014. 10. 24. 20:31

Még mindig gyenge rész volt. Mi ez az évad, de komolyan? Háromból semmi, gyatra. Egyedül a kiflihenger volt jó a végén, de ami előtte volt… jájjj.

winnie - 2014. 10. 24. 21:21

darkeagle: épp azt mondja, hogy más lesz, mint a shield, nem? mármint, hogy a marvel egy univerzum, összefügg, a dc viszont több univerzum, külön lesz a mozis és a tévés.

winnie - 2014. 10. 24. 21:22

tippre szerintem jövőre is sokan utálni fogják, hiszen ha kialakult ez a viszony és kiemelik jobban, akkor annak nem mindenkinél lesz pozitív hatása. és a jó felépítés szerintem az, hogy a kezdetektől fogva megfognak valakit egy karakterrel.

Grace - 2014. 10. 24. 22:29

Én is winnie-vel értel egyet. Ha màr megutàltál egy karaktert nehéz megszeretni később. Ha egy érdektelen karakterből építesz fel egy jó, kedvelhető szereplőt, az igen, az egy jó karakterépítés. Ráadásul Cassidy játéka még mindig nem az igazi, így nehéz lesz.

Benjy - 2014. 10. 25. 14:40

Laurelt nem kedvelem, de ahogy most építették a karakterét azért jár egy piros pont. Ami viszont negatív eddig idén azok az akciójelenetek. Nem tudom mi történt de sokkal gagyibbnak, sokkal mesterségesebbnek hatnak mint tavaly. De az is lehet hogy csak az én elvárásaim nőttek.

Zora - 2014. 10. 26. 12:50

3×03

Nagyon tetszett, Laurel is egyre jobb.
Én is azt vártam, hogy Oliver elmondja Theának – de, mint kiderült, Theát nem érdeklik Oliver saját titkai, ha az övét, Theáét elmondja.
Most vajon az Argusos pasit elvitte a Cég?
Nagyon tetszik Felicity, csak egyre inkább hadar. Oké, lehet, a karakter kívánja ezt meg.
Igazából nem is volt közös jelenetül Oliverrel. A Főnök meg egyre unszimpibb. Még az asszisztens ellenére is.

Ja, és akkor most már végképp nem tudom, ki ölte meg Sara-t. Talán Merlyn?

sehrezad - 2014. 10. 27. 12:14

Baromi unalmasan kezdődött a rész, hirtelen erős dolgozhatnékom támadt helyette, de aztán legyőztem a kísértést :) Sokkal nem lett jobb azért.
Laurel teljesen o.k., egyre jobban kíváncsi vagyok rá – bár engem eddig sem idegesített (e tekintetben Oliver viszi nálam a pálmát, a legegysíkúbb színászi játék a sorozatban).
De ki a fene az a Polmar??

Coimbra - 2014. 10. 27. 19:34

Zora: én eddig sem tudtam, csak sejteni véltem, hogy talán Crixus ölhette meg. Májusban kissé italosan néztem meg az utolsó részt, ezért nem rémlik, de tudtommal még túlélte a 2. évadot, tehát várom a visszatérését.

DNS - 2014. 10. 30. 07:21

valaki meg tudná, mondani 1,5 2,5-ös digitális képregények hol érhetőek el? Kiváncsi lettem..

DarkEagle - 2014. 10. 30. 15:47

Na kérem ez egy jó rész volt a végén pedig letettem a hajam. :D Kicsit azért vártam hogy Thea alkot valamit majd de meglepően ravasz a nőci. :D Durvulások lesznek itt ha Rhas barátunk háborúba indul. ^^

Iceman - 2014. 10. 30. 16:22

Egész jó kis rész volt. Nyssa plátói szerelmemé vált:D Ras karaktere annyira epic hogy egyszerűen túl nagyok az elvárások felé így kicsit csalódott vagyok én is mint sokan mások de pár rész után megszokja az ember. Valószínűleg ő ölette meg Sarat, remélhetőleg Thaliaval. A kövi rész érdekesen néz ki, kíváncsi vagyok ki lehet Felicity apja de sajnos az én tippem kizárható már pedig elég nagyot ütött volna:D

mro26 - 2014. 10. 30. 17:35

Idősebb Johns (a Riddick-ből)? Jól láttam? :D

Poghy - 2014. 10. 30. 21:12

Nyssa jelmezével nem tudok betelni, annyira jól megcsinálták. Jó volt ez a hármas harc is, meg hogy Thea titokban tartotta a kiképzését. Lance papát már most sajnálom, előbb-utóbb rá fog jönni az igazságra. Az öreg Ra’s azt hittem, csak később kerül bemutatásra, de nem bánom, ha minél előbb nagyobb szerepet kap. Jövő héten meg elvileg jön a fanfavorit Felicity eredettörténete.

Poghy - 2014. 10. 30. 21:15

Ja és a rész címe “The Magician” csúnya félrevezetés volt. Zatannára vagy valami hasonlóra számítottam. De miért hívják Merlynt a varázslónak?

Anthonz - 2014. 10. 30. 22:29

Biztos valami rajzfilm alapján :D
Azért Oliver indokai, hogy nem öli meg Merlint eléggé gyengusak. Igazán megdolgozhattak volna a pénzükért az írók..

rm - 2014. 10. 30. 23:14

Jó rész volt, de nekem Felicity hiányzott belőle, oké, volt egy mondata, mikor visszaért, tudom, hogy a Flash-ben vendégszerepelt, de az első rész óta gyakorlatilag nem is említették az Oliver és Felicity között történeteket és szinte úgy viselkednek, mintha nem is lett volna az a rész, meg igazából a Flash-ben is, mikor beszélgettek erről Barry-vel, ott se mondott róla semmit Felicity, oké, titokban tartotta, vagy akármi, de kétlem, hogy ez a szál ennyi lett volna, csak kicsit jegelve van, de még arra számítok, hogy az évad során ez szép lassan épülni fog. Csak egyelőre érdekes, hogy azóta mintha az nem is lett volna, látványosan jegelik, a második részben még volt egy tök jó közös jelenetük, most meg két részen át nem volt egy sem, ilyen talán még nem is volt, ez tán nem véletlen, talán már a következő részben változnak a dolgok.

Stiel - 2014. 10. 31. 01:36

mro26: bizony. Most is apa-figura.

Amúgy Oliver miért védi Malcolmot? Ahogy ő tudja most, Thea nem is tud az apjáról, nem lenne nagy veszteség. OK, nem öli meg ő személyesen, de pl. a League of Assassins vs Malcolm Merlyn meccset nyugodtan nézhetné kívülről. Ehelyett magára haragítja a bandát… Nyssa meg még fog egyet koppanni, amikor kiderül, hogy nem Merlyn nyírta ki Sara-t.

szpojleres mókus - 2014. 10. 31. 18:39

Sosem gondoltam volna, hogy Ray Donovan Abbyjénél valakit jobban fogok utálni de megtörtént. Ez a lórel ez már teljesen borzalmas, kín nézni minden egyes fps-t rajta. Az írók rendezők ezt nem látják?

David R. Blake - 2014. 10. 31. 19:42

@szpojleres mókus: Szerencsétlen Laurel most alig szerepelt, nem tudom mi volt vele a bajod. De jobb ha megszokod, mert nagyon úgy tűnik, hogy a karaktere egyre több hangsúlyt fog kapni ahogy telik majd az évad, és van egy olyan érzésem, hogy évad végére átveszi a hugica szerepét Kanáriként!

Meg mondom őszintén én elég nagy elvárásokkal ültem le a rész elé, mert pont előtte futottam bele Stephen Amell vonatkozó Facebook-posztjába, amiben arról áradozik, hogy neki mennyire bejött ez a rész, meg hogy ugye a sorozat szempontjából ez egy mérföldkő, mert ez volt az 50. rész.

Összességében véve nem volt rossz rész. Nyssa újbóli felbukkanása, és a vadászat egész jól sikerült, amit a végén szépen megkoronázott a hármas bunyó.
R’as felbukkanása meg meglepett, nem vártam volna ilyen korán. Sokan mondjuk már most leírják a színészt, ahogy nézelődtem net-szerte, de én úgy vagyok vele, hogy még alig láttunk belőle valamit szóval még bármi lehet…

Oliver döntése érdekes volt, de valamivel ki kellett élezni az ellentéteket közte, és a Liga között, és végül is az esküje szempontjából érthető hogy miért nem ölte meg Merlynt, még ha ha az kicsit erős is volt, hogy a védelme alá vonta, hiába ő Thea apja.

Az epizód címét én se tudtam hova tenni egészen a rész végéig, amíg Nyssa meg nem említette, hogy ez Malcolm “kódneve”, ami szerintem egész ötletes, mivel a képregénybeli karakter, akiről Merlynt is mintázták szintén haználta a Sötét Íjász mellett ezt a fedőnevet is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Merlyn_(DC_Comics)

szpojleres mókus - 2014. 10. 31. 22:03

Ne haragudj de ez a amikor elkezd félig bőgni és ordít ez visszataszító.

Aztán iylen buta hülyeségeket tesznek a szájába, hogy hurr durr nekem ne kívánj részvétet mert te meg a rended tettétek sarah szívébe a sötétségét és az miatt halt meg. ahhh

Jófiú - 2014. 11. 01. 17:53

Valaki megtudja nekem mondani, miért 2007-es dátum van Sara sírjára írva? Hiszen a sorozat a jelenben játszódik, akkor 2013-at kellett volna ráírni, nem? Vagy 2007-ben volt hajótörés? :)

Jófiú - 2014. 11. 01. 18:57

“Szerencsétlen Laurel most alig szerepel” Azért elég sokat szerepelt a mostani részben :)
Thea-nak meg sokkal több haja volt, mikor fejjel lefelé fellógatták, nem? :D

David R. Blake - 2014. 11. 01. 19:34

2007-ben volt a hajótörés, és az akkori, üres sírjába temették most Sarát.

sehrezad - 2014. 11. 02. 01:06

szpojleres mókus: talán Felicityn kívül minden karakternek “buta hülyeségeket tesznek a szájába”, nem is olyan kevésszer – ez a sorozat nem épp a remek dialógusairól és szövegeiről híres…

Fireblade - 2014. 11. 03. 20:10

Hm..szerintem lehet hogy Thea fogta az az íjat :)

Ennn - 2014. 11. 04. 23:49

Erre én is gondoltam…

Coimbra - 2014. 11. 05. 19:17

Megint kriminális rész volt. Egy idő után nem tudtam, hogy X tudja-e, hogy Y életben van, akiről épp jelen időben beszél Z-vel… vagyis hogy mit tud Thea Saráról, azt nem vágom. Meg az utolsó telefonbeszélgetés Thea és Merlyn között, ezek szerint titkolja Merlyn Thea előtt, hogy ki az Erró. Viszont azon meglepődtem, hogy mikor elrabolta Theát Nyssa, akkor nem kezdett el harcolni. Nyilván nem akarta leleplezni magát, de azért ugyanebben a helyzetben Oliver anno 2 éve máshogy viselkedett, amikor először látta Diggle verekedni, és rögtön leesett neki, hogy valahol tanulta.

energy - 2014. 11. 06. 05:55

Erőt veszek magamon és búcsút mondok a sorozatnak.

Az évad eleje óta már nem érdekelt annyira, de ez a rész olyan klisés, manipulatív, szánalmas sz@r lett, hogy végeztem.

spoiler!

Mert Felicity nem tudja felülmúlni 5 évvel ezelőtti önmagát,
mert a pasija, milyen meglepő, mégsem halt meg,
mert az anyja a legáltalánosabb kliséket mondja a lányának,
mert Oliver hazaküldi egy krízis közepén…

Annyira életszerűtlen a karakterek viselkedése.

Iceman - 2014. 11. 06. 11:03

Istenem ez a resz. Az egyetlen erdekes dolgo amit megtudtunk Felicityrol hogy van rgy jofele milf anyja.Talan ez volt a sorozat soran a legszarabb resz, ennel kiszamithatobb nem is lehetett volna. Az utolso par masodpercel akartak menteni de addigra mar teljesen elment a kedvem. Mirakurutol szenvedhet Roy vagy Ras al Ghul es bandaja manipulalja.

Ennn - 2014. 11. 06. 12:57

Jaj de nem értek egyet az előttem szólkkal! :D :D

Hát ez a rész valami eszméletlen cuki volt!

Meg persze kiszámítható is, amire általában harapok, de nem most. :D

Felicity anyukáját meg imádom! :D
Azok a döbbent arcok, amikor bemutatta a többieknek! :D
Nekem ismerős volt különben a helyzet, mert az én anyum is egy nagyon jóféle milf, és detto ilyen arcokat látok, ha valakinek bemutatom :D

Remélem kapunk több Felicity visszaemlékezős részt.

Anthonz - 2014. 11. 06. 18:13

Egyezzünk meg, hogy Felicity anyuka nem egy jóféle milf, hanem egy agyatlan, ronda, plasztikázott valami.

Ez a Roy álom most tényleg valós szerintetek??

vilmos.nagy - 2014. 11. 06. 20:18

^+1
Felicity anyukát bottal sem.
Roy tényleg?

Poghy - 2014. 11. 06. 20:44

Sajnos egyet kell, hogy értsek a negatív véleményekkel, pedig nagy kedvenc az Arrow, de ez talán az eddigi legrosszabb rész volt. Tele volt klisékkel és logikátlanságokkal, kb. egyetlen pozitívum, hogy x évvel ezelőtti Felicity bitang jól nézett ki. Roy álma azért necces, mert az évadnyitó végét újranézve egyértelműen íjhasználatot lehet hallani. Megjegyezném az is kriminális, amit Royyal művelnek, most is volt kb. 1 mondata, de a Thea-s párbeszédeken kívül sem volt sokkal több neki az évadban, azért nem ez lenne egy sidekick szerepe.

Mindenesetre hullámvölgy ide vagy oda, a kasza fel sem merült, bízok benne, hogy tartogatnak a készítők még jóságokat idén, főleg a Flash crossovert várom már nagyon.

Grace - 2014. 11. 06. 21:31

Azért az szerintem túlzás, hogy az eddigi legrosszabb rész volt, szerintem a 2. rész volt a mélypont, de tény, hogy kicsit csalódtam. Egyrészt lehet én vagyok hülye, de én nem ezt hívom eredettörténetnek. Ahogy előttem már leírták, ebben a részben se sok minden derült ki Felicity múltjáról. Néha komolyan az az érzésem, hogy a készítők vagy nem akarnak, vagy nem tudnak, vagy ami szerintem legvalószínűbb nem mernek vele igazán elindulni egy irányba. Pedig a magyar és külföldi rajongói oldalakat nézve egyértelműen ő az egyik, ha nem a legnépszerűbb karakter, szóval végre tényleg ki kéne mozdulni vele a holtpontról.
Ettől függetlenül voltak jó dolgok a részben. Volt pár igen jó poén, az egyik nálam tuti hét idézete. Charlotte Ross tényleg túl van plasztikázva, de mint színésznőt imádom, szerintem most is hozta a formáját, és a karakter is nagyon tetszett. Remélem nem csak ebben az egy részben láttuk. A fiúk reakciója pedig tényleg csúcs volt. Cooper-t viszont nagyon elszúrták, és összecsapták. Aki pedig akcióra vágyott annak nem ez lesz a kedvenc része, bár úgy tűnik Diggle önvédelmi órái, amit anno Felicity-nek tartott végül csak kifizetődik.
Mindenesetre tuti nem kaszálom. Egyrészt szerintem még mindig az alapozás fázisban vagyunk, és bízom benne, hogy mint tavaly is a félévadzáróra villantanak majd. Másrészt amíg Felicity benne lesz addig én nézni fogom.
Egyébként az előző Flash rész nekem sokkal inkább volt Felicity központú.
Ja, és ebben a részben Katie játéka szerintem kritikán aluli volt.

matrix33 - 2014. 11. 07. 09:03

Félve írom le, de idegesít Felicity. Ez a rész az egész sorozat 5 leggyengébb része között van. Csak azért, mert elég nagy kedvenc, akkor már rá kell írni ilyen bugyuta részeket, és még viszik át a Flashbe is (azt még mondjuk nem láttam). Az első részt is az “olicity” (sic!) fanok miatt elrontották. Addig működik Felicity, amíg marad ez a kicsit viselkedésben és emberi kapcsolatokban együgyű, de másrészt zseni is ugye, ha gép előtt van. Remélem most már elkezdik építeni az évadot, és a 4. rész irányvonalát tartják, mert ha ez így megy tovább, legyek bármekkora DC fan, ezt nem fogom nézni. Nem mellesleg egy ilyen részt én is megírok csukott szemmel, mert ezt a sok klisét rossz volt nézni, ahogy fentebb is írták többen. Ilyenkor előjön, hogy melyik csatornán fut a sorozat… Malcolm kb. 3 mp-ig volt a képernyőn és csak nézett, de az jobban érdekelt, mint ami előtte történt 40 percig.
Roynál meg úgy gondolom, hogy ez csak egy álom volt, tuti nem ő ölte meg. Bár ha mégis a mirakuru “mellékhatása”, hogy tudatán kívül öl, akkor elég jó casus belli a Ligával, bár végül az már így is adott Malcolm “védelme” miatt.

izellajos - 2014. 11. 08. 08:36

ez egy remek rész volt, az utolsó 10másodperc meg egyszerűen fantasztikus. Rossz álom vagy valóság? kiderül.

Benjy - 2014. 11. 08. 14:38

Jézusom el nem hiszem hogy komolyan nagy csavarnak szánták azt hogy Felicity “halott” barátja a hunyó. Kilométerekről lehetett látni. Felicity anyuka castingja meg szerintem hatalmas melléfogás. Nem tudom mi történt az írókkal, de az idei évad nem nagyon akar kitörni a középszerből.

A rész végi WTF-ről még nem döntöttem el hogy sírjak-e vagy nevessek rajta.

Nessie101 - 2014. 11. 08. 17:51

Érdekes hogy ennyien kritizáljátok a részt, pedig az egyik legjobb nézettségi adatot érte el és szerintem meg is érdemelte, nekem nagyon tetszett. Donnát nagyon bírom, sok vicces jelenet volt, ami feldobta a mostani “depressziós” hangulatot. Tetszett Oliver mondata a végén Felicitynek, látszik, hogy nem hagyják annyiban a kapcsolatukat. A rész végéről én nem hiszem, hogy Roy lenne a gyilkos. Laurelt sajnos még így sem tudtam megkedvelni, pedig mindig adom neki az újabb és újabb esélyeket, de eddig még nem sikerült neki és utálom, mikor valaki azt mondja, hogy azért nem szeretjük Laurelt mert Olicity/Felicity fanok vagyunk, ennek ahhoz semmi köze (annak idején Katie miatt kezdtem el nézni a sorozatot).

Coimbra - 2014. 11. 08. 19:40

Már megint mi volt ez a rész… aztán megint a végén a cliffhanger mentésnek. Mi a franc történik ebben az évadban? Egy jó rész nem volt még. Kivéve most Felicity anyját, na, ő nagyon adta.

Azt vártam a végén, hogy Palmer a tablettel ránéz a szuperórájára, hogy az anyja mire használta… kissé meglepődött volna, mit talál az előzményekben.

Grace - 2014. 11. 08. 22:44

Én nem vagyok biztos benne, hogy Palmer nem sejt semmit. Ha kiderülne, hogy végig tudomása volt bizonyos dolgokról Felicity-vel kapcsolatban, az elég érdekes húzás lenne.

hummel - 2014. 11. 09. 00:30

Amanda Waller megbízta Fyers-t, hogy szedjen le egy gépet Chien Na Wei likvidálása miatt? Fyers annak idején arról beszélt, hogy Oliver egy két éves projektet buktatott meg. Waller a jövőbe lát? Mégis honnan tudhatta volna, hol lesz a célpont két év múlva? A gazdasági krízis sztorinál kellett volna maradniuk.

vilmos.nagy - 2014. 11. 09. 00:30

Én biztos vagyok benne, hogy Palmer tud valamiről.

Különben miért szerepelne? (valami alteregója félévados gonosz lesz, így tippre; esetleg Malcolm segítője, fcknws…)

winnie - 2014. 11. 09. 04:34

nessie101: aki kritizálja, az is látta, tehát virtuálisan benne van a nézettségben, ami egyébként is az előző rész eredménye. ha ennek hatására páran hagyják a sorozatot, akkor az a következő rész nézettségén fog meglátszani. de ezért is jók a kommentek, mert így ha tetszett, tudod, hogy sokan nincsenek így vele.

Grace - 2014. 11. 09. 09:49

Vilmos.nagy: Valójában Palmer behozatalának más a célja, ha olvastad a nyári spoilereket, interjúkat, abból rá lehetett jönni. Az alteregóját dettó előtték már spoilerben, és emlékeim szerint nem negatív hősről van szó.

Grace - 2014. 11. 09. 09:53

De persze semmit se vehetünk 100%-ra. Minden esetre én várok egy csavart vele kapcsolatban.

vilmos.nagy - 2014. 11. 09. 12:02

Nope, nem olvastam semmit, ezesetben nem sejtem jól :-\

Nessie101 - 2014. 11. 12. 18:35

winnie: szerintem nem feltétlen fog a következőn meglátszani az, hogy kinek tetszett az előző rész, mert az 5-ös rész úgy volt beharangozva, hogy Felicity-ről fog szólni, ezért eleve dobott a nézettségen, hogy voltak akik csak miatta nézték inkább, a 6-os meg inkább Laurel centrikusabb lesz (legalábbis így hallottam, nem biztos) és lehet miatta nem lesz akkora a nézettsége, szóval én nem abból vonnék le következtetést, hogy a következő résznek mennyi a nézettsége.

winnie - 2014. 11. 12. 18:54

attól, hogy te nem vonod le, még igaz, hogy valaminek a nézettsége nem annak függvénye minőség tekintetében, hogy az a rész hogy sikerült, hanem azé, hogy az előző miképpen sikerült – no meg természetesen a reklámoké, de az nem minőségi kérdés.

DarkEagle - 2014. 11. 12. 22:04

winnie egyáltalán nincs igazad, látszik hogy nem ismered a fan közösséget. :D Arrow-t nem 30 évesek meg 40-50 éves anyukák nézik. Hanem főleg fiatalok. És a többségük Felicity fan, Laurelt pedig utálják. És amilyen gané nép Amerika már csak azért se nézik meg TV-ben mert Laurel központú egy rész. Ebben biztos lehetsz.

Mi sem jobb példa erre hogy a minap ért véget egy manga Japánban de mivel nem az lett a vége amit pár agyhalott tini gyerek akart egyből peticiót indítottak hogy tiltsák be Amerikában. :D

A nézettség meg annak a függvénye hogy van-e más amit az emberek inkább megnéznek. Ennyi semmi több. Ez a nézettség. Ennek semmi köze az előző részhez vagy a hülye reklámokhoz. Túlgondolod megint az egész TV-zést. Ne showrunner fejjel gondolkodj hanem néző szemmel. Már pedig egy néző azt nézi amihez épp kedve van és ez nem a minőségtől függ hanem a hangulattól. Mit sem bizonyít jobban az hogy képes vagyok hetekig dobni egy sorozatot mert épp nincs hozzá kedvem. Pedig alapból alig bírom ki az egy hetet mire kijön az új rész. :D

winnie - 2014. 11. 13. 04:32

darkeagle: de nézettség ügyekben korábban nem az volt, hogy eddig is én írtam le neked, hogy mi hogy működik?:) nem mintha ettől nagy szaki lennék, de mégiscsak napi szinten írom és bogarászom a számokat, meg a korcsoportokat 8 éve, ilyenkor óhatatlanul ragad az emberre valami. gondolkodni pedig csakis nézőként tudok, a showrunnerökhöz nem értek tizedannyit sem. de itt nem kell semmi tudás, mert egyetlen triviális megállapítást tettem, semmi többet.

1. láttad, hogy miről beszéltünk feljebb? nem laurelről vagy a nézőkről, hanem erről a kijelentésről: “Érdekes hogy ennyien kritizáljátok a részt, pedig az egyik legjobb nézettségi adatot ” – én meg leírtam, hogy egyáltalán nem zárja ki a sok nézőt az, hogy egy rész nézett. mert kritizálni csak az tud, aki lát egy részt.

2. addig kár kombinálni, míg nem ismerjük a rész nézettségét. majd holnap írd le, ha látod, hogy változott.

3. az arrow-nak több százezer 50 éven felüli anyuka és nagymama is nézője. bár ez megint nem tudom, hogy jön ide.

Grace - 2014. 11. 13. 09:41

DarkEagle: Nem mindegy, hogy Laurel-t vagy Katie-t kritizáljuk. Tavaly még meg voltan róla győződve, hogy szegény játéka azért nem jó, mert szörnyű a karakter. De Laurel most nem annyira idegesítő, viszont Katie játéka pl. az előző részben katasztrófa volt, és szerintem erről most nem az írók tehetnek.

LaCRossE - 2014. 11. 13. 20:25

A nyílra felrakott boxkesztyű priceless volt :D

http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s—eqkWz9n–/c_fit,fl_progressive,q_80,w_320/qjx6mleh3sfp7effopzs.gif

Rég szakadtam ennyire valamin. :D

Coimbra - 2014. 11. 13. 22:12

és megint okádék rész, és megint hülye csavar a végén…

Komolyan, Roy mit csodálkozik? Hetek óta maszkban, nyíllal a kezében mászkál, megölt egy embert, húha… jó, tényleg rossz lehet utólag megtudni, hogy részegen ölt, de akkor is, mit várt? De legalább kiderült, hogy nem ő ölte meg Sárát, ennek örülök. A mellékszálat egyáltalán nem értettem, a bokszos elvitte a haverja helyett a balhét, de a haver mégis berágott rá? Na, mindegy, nem nézem meg még egyszer, hogy mi miért történt. Már csak megszokásból nézem, meg hogy minél hamarabb túllegyek rajta. Katasztrófa az évad eddig, az előző kettőhöz nem ér fel.

Grace - 2014. 11. 13. 22:35

Szerintem ez a rész végre jó volt. Még a Hong Kong-os részek is bejöttek, nem mintha eddig sok értelmük lenne, de most legalább felkeltették vele az érdeklődésem. Wildcat karaktere eddig nagyon tetszik, nem bánnám ha később maradna állandóra. Pár részen nagyon jót nevettem, amikor Roy beszólt, hogy “Don’t abandon me.”, na azon szakadtam. Azt viszont nem értem mért kell minden részt ilyen görcsösen egy cliffhanger-rel zárni.

szpojleres mókus - 2014. 11. 14. 00:42

Szerintem meg borzalom. Hatalmas volt hogy, “hmm roy megölte saraht, mert a mirakulu még mindig átveheti benne a hatalmat..hmmm..nem gond..majd kitalálunk valami”

Az sem hogy ennek a fényében a mirakulus emberekből van a börtönökben több száz akik éjjel felkelhetnek mert nem tudnak magukról és kiszabadulhatnak. Ahogyan slade is.

De a végére megtudtuk hogy csak fake. hurráá

Anthonz - 2014. 11. 14. 10:11

És a villámhipnózisról nem is beszélve. Várjál, meggyújtok egy gyertyát, vegyél mély levegőt, na ugye, hogy emlékszel mindenre :))
Hát ez kriminális..
Kezd ez is elmenni abba az irányba, hogy lehet tartok egy szünetet ha így folyatódik.

Stiel - 2014. 11. 14. 10:54

Nekem az tűnt fel, hogy ha valamelyik fő karakterről akar szólni a rész, mint pl. most Ted Grant, akkor viszonylag noname ellenség van. Korábban is csináltak már ilyet (pl. 1×18, 2×16 ugrik be hirtelen). Nem baj persze.

Szerintem az előző pár epizódnál jobb volt, de valóban a 2. és talán még az 1. évad alatt is van. Remélhetőleg most már tényleg belendülnek, közeledik a félévadzáró…

superpityu - 2014. 11. 14. 15:01

nekem az a furcsa, hogy egyből elhitték, hogy roy lehet a gyilkos és mindenki elfelejtette, hogy találtak valami vackot a helyszínen sara halála után.
és nem csak roy felejtette el, hogy megölt valaki, én is csak is lestem a flashbacken.

Random Galamb - 2014. 11. 14. 18:52

És roy honnan tudott a sara és a gyilkos között lezajló párbeszédről? :D

sherlock20 - 2014. 11. 14. 19:44

Siralmas ez az évad… :/

Zora - 2014. 11. 14. 21:14

03×05

Mi???? Ray és Sara??? Na, most megnézem a 6. részt.
Amúgy nagyon jó rész volt. Felicity feketén tényleg 5 évvel fiatalabbnak nézett ki. Az anyja meg 15 évesen szülte őt? :-)

Zora - 2014. 11. 14. 22:07

03×06

Oké, megnyugodtam Roy-t illetően. És tetszett ez a rész is.
Biztos vagyok abban, hogy a tetszési index az emberek hangulatától függ elsősorban, ahogy fentebb páran megjegyezték… Én örülök, hogy nem érzem pocsékba ment időnek az elmúlt másfél órát…

Benjy - 2014. 11. 15. 12:17

Nekem ez speciel jobban tetszett mint a múlt heti, de még így is bőven az alsó középszert karcolják. Főleg ezzel a Roy szállal, ami hatalmas mellélövés volt.

sehrezad - 2014. 11. 20. 11:20

Nocsak, befutott Ashur is :)

Coimbra - 2014. 11. 20. 23:19

Na, végre, egy jó rész. Ez már tetszett. És a végén a cliffhanger is jó volt: ASHUUUUUUUUUUUUUUR!

Stiel - 2014. 11. 21. 09:33

Tetszett, full ‘képregény’ rész volt, picit talán más is, mint eddig. (És volt utalás Harley Quinn-re.)

Poghy - 2014. 11. 21. 11:23

A mult heti rész meh volt jóindulattal, a mostani viszont katasztrófa. Végig ment az Olicity nyűglődés, Felicity totál karakteridegen rányáladzása a drága cuccokra, Thea eddig igencsak feleslegesnek tűnő szála, miközben Diggle játszotta a kerítőt, a harcjelenetek koreográfusai még mindig szabin vannak és átívelő szál gyakorlatilag nincs. :S Ráadásul kaptunk egy olyan gagyi cliffhangert mint egy hete, amiben felvezették a következő heti villain of the week-et… Ashurnek mondjuk legalább örültem, mult héten a PoI-ba volt, most meg itt, jó hogy ilyen foglalkoztatott színész mostanság.

Coimbra - 2014. 11. 21. 17:48

Eddig is színen volt, de csak most zavart igazán: hihetetlen, hogy a főszereplők úgy közlekednek a város-Verdant-munkahely-otthon-szórakozás csodanégyesben, mintha csak egyik szobából mennének a másikba. Felicitynek pl. nincs élete, hogy reggel a Verdantben kezd, aztán Palmers Industries, majd megint Verdant, aztán Palmers, majd étterem, este Verdant…

xy - 2014. 11. 21. 20:38

Mi volt ez a trágya? Elsőévadban ez instant kaszát ért volna.

Zora - 2014. 11. 21. 21:24

03×07

Az nekem sem tetszett, hogy Felicity ráizgult a ruhára meg a nyakláncra. Mármint, igen, ez totál karakteridegen dolog volt. Mert a Superman-re való ráizgulást megértem… :-))) Szóval, Palmernek van egy titkos, és cseppet sem tisztességes terve…

Carrie-t hogy akarják felhasználni? Bogyókat adnak neki, hogy csökkentsék a libidóját, de attól még lehet az argus tagja??? Ez nem mond egymásnak ellent?

Lanyha rész volt, de elment.

Benjy - 2014. 11. 21. 22:34

Ez a 3×07 nagyon vegyes volt. Ami nagyon nem tetszett az az Olicity vonal.Miért van még jelen?? Miért kell még mindig erőltetni?? De ezen kívül minden más tetszett, főleg hogy kicsit “képregényesebb” volt a hangvétel. Plusz pirospont jár Captain Boomerangért és Atom jelmezének feltűnéséért.

rm - 2014. 11. 21. 23:48

Nem volt karakteridegen ez a Felicity szál, ez nem a drága holmikról szólt. Eleve szereti a cuccokat, akárhol meg kellett jelenniük az eddigi évadok alatt, mindig kicsípte magát elég hasonlóan ehhez, tehát látszik, hogy szereti ezeket, ettől nem lesz valaki felszínes. De a lényeg az, hogy itt azért volt ezeken leakadva, főleg a nyakláncnál, hogy számára ez egy új élmény, hogy egy ilyen sikeres ésatöbbi, tipp-topp arc őt ennyire tartsa, meg kitüntesse a figyelmével, csak ott van benne, hogy ugye Oliver, de közben meg mégis nagy dolognak tartja, mert tetszik neki Ray, aki Oliverrel ellentétben ugye nagyon egyszerűen kimutatja, hogy mi van. Itt nem a cuccokról volt szó, hanem amit jelképez.

Yooha - 2014. 11. 22. 08:53

Azt nem értettem, hogy a DJ játszik valami gagyi tuctucot, amit mindenki un.
Erre jön egy másik bájgúnár DJ, berak egy ugyanolyan gagyi tuctucot, erre mindenki varázsütésre ugrálni kezd. Ezt érteni kellene?

sehrezad - 2014. 11. 22. 10:30

Jaja, pusztán a számválasztás alapján nem nyert túlzottan igazolást, miért is olyan zseniális az új lemezlovas :D

Ati7 - 2014. 11. 22. 11:34

Nekem a képregényes utalások miatt tetszett ez a rész igazán! Nem vártam ilyen korán, hogy fellebbentik a fátylat Ray Palmer-ről és arról, hogy ő lesz Atom, de örültem neki! Szintén örültem, hogy Maseo feleségével is foglalkoztak kicsit. Jó volt a beszélgetése Oliverrel a kocsiban a kívülállóságról és, hogy lerendezett mindenkit a karddal. (Outsiders, Katana hm..:) ) A rész vége viszont meglepett. Nem itt vártam Captain Boomerang felbukkanását, hanem a Flash-ben.

Yooha - 2014. 11. 22. 14:38

Ja, meg az a jó nekem, hogy annyira nem ismerem a világot, és fogalmam sincs, hogy melyik szereplőnél kell gyanakodni, hogy majd ő lesz valaki. Pl. erről az Atomról sose hallottam. Érdekes, hogy azt olvasom hogy jófiú, viszont a gazdag ficsúr ellenszenves, úgyhogy én rosszfiúra számítok/számítottam.

Piemaker - 2014. 11. 22. 14:43

Ashur a PoI után ide is benézett. :)

Spartacusos rosszfiúk az Arrowban rulez! :)

Grace - 2014. 11. 22. 18:32

Benjy: “Ami nagyon nem tetszett az az Olicity vonal.Miért van még jelen?? Miért kell még mindig erőltetni??”

Azért, mert ez az évad egyik fő szála. Aki figyelt az már rájöhetett ezután a 7 rész után. Oliver az évad eleje óta nem feküdt össze senkivel, ami szerintem egyéni rekord, és amiért én nagyon hálás vagyok. Felicity-nek pedig elég nyilvánvalóan próbálják a nőiességét kihangsúlyozni. Folyton csinos ruhákba öltöztetik, jóval többször van kiengedve a haja, és az előző 2 évadban összesen nem láttuk annyit szemüveg nélkül, mint most. Szerintem az előző részben a ruháért való rajongásával is csak ez volt a céljuk, bár a nyaklánc már nekem is túl sok volt. Utoljára egyébként a 2. évad elején volt Felicity ennyit szűk rucikban és kiengedett hajjal, és ugye akkor is az Oliver-rel való kapcsolatát építgették, aztán ahogy bejött Sara a képbe megint jöttek a nyakig begombolt ruhák.
Nekem egyébként nem tűnik erőltetettnek a dolog, várható volt, hogy a két színész közötti kémiát még ki fogják használni. Az tény, hogy jobban is csinálhatnák. Ráadásul Felicity az egyetlen a sorozatban, aki még nem kapott szerelmi szálat, pedig nem hiszem, hogy annyira természetellenes, hogy egy csinos, okos, cuki, kicsit kocka csaj együtt járjon valakivel.
Én szeretem a karaktert és örülök, hogy elkezdték legalább egy kicsit építgetni, nem annyi a szerepe, hogy a gép mögött ül, és van 1-1 poénos mondata. Így nem csak baromi unalmas lenne egy idő után, de felesleges is.

Grace - 2014. 11. 22. 18:46

Ja, és szerintem az, hogy Oliver most a flashbackekben egy házaspár mellett van, akik szemmel láthatólag szeretik egymást, se véletlen.

vilmos.nagy - 2014. 11. 22. 21:39

Grace, neked hogy a picsába tűnnek fel ilyenek? :-D

Grace - 2014. 11. 22. 22:17

vilmos.nagy: Nekem ez már rég feltűnt. Senki megjelenésével nem variáltak annyit, mint Felicity-ével, és tényleg mindig a szerint, hogy épp milyen irányba haladt a karakter. Amikor Sara a képbe került úgy öltöztették fel, mint egy középkorú háziasszonyt, még a gyöngysor sem hiányzott. Mintha ezzel akarták volna megindokolni, hogy Oliver mért kezdett el inkább Sara iránt érdeklődni, és háttérbe szorítani Felicity karakterét. Nem mintha szükség lett volna rá, tekintve, hogy Caity Lotz enyhén szólva se néz ki rosszul. Ráadásul akkor volt olyan rész, ahol Felicity-nek jó ha két mondata volt. Nekem Felicity az abszolút kedvenc a sorozatban, és mégiscsak női szemmel nézem, valszeg ezért tűnik fel az ilyesmi is. Főleg ebben az évadban, ahol egyenlőre sajnos nem nagyon van más, ami elterelje a figyelmemet.

Stiel - 2014. 11. 24. 21:31

Oliver arca, miután elrántotta a vonat elől a nőcit: ‘ezt a reménytelen hülye p.csát, b.zdmeg…’

Arrowman - 2014. 11. 29. 20:43

Nem tudjátok, hogy mikor teszik fel valahova a 8. részt? Valamiért egyik torrent oldalon sem találom.
Pedig, ha jól tudom ez a rész a Flash-sel crossover, szóval már nagyon érdekelne, mit hoznak ki ebből.
Eddig nem rossz a 3. évad, de valamivel most már fel kellene pörgetniük kicsit, nehogy a végén unalomba fulladjon az egész…
Thea-t eddig még nem láttuk élesben harcolni, az új kanári is csinálhatna már igazán valamit a harctéren.

Aszusz - 2014. 11. 29. 22:09

Ha jól tudom, most nem volt új Arrow, a crossover-részek csak a jövő héten lesznek, először a Flashben, kedden, majd szerdán az Arrowban (illetve itt szerda-csütörtök).

vilmos.nagy - 2014. 11. 29. 23:49

jaja, szerintem sem volt rész.

A Flash múlthéten maradt ki, az Arrow ezek szerint a héten egyet.

Arrowman - 2014. 11. 30. 00:11

Okés, köszi a válaszokat! Legalább nem kell óránként néznem, hogy felrakták-e már az új részt. :)

zolij - 2014. 12. 03. 22:57

Ide írom, mert inkább Arrow:
A csaj akivel Oliver összefutott Central Cityben, az a gyerekének az anyja, akit lefizetett Moira?

vilmos.nagy - 2014. 12. 04. 00:13

tippre jah.

Poghy - 2014. 12. 04. 07:27

Állat volt a dupla-crossover. Szépen megmozgatták az összes szereplőt, és nem is érződött túlzsúfoltnak. Ashur, azaz Bumeráng kapitány sokkal badass-ebb volt, mint amire számítottam. Cisco és Felicity is elemükben voltak mindkét részben. Jövő héten lesz elvileg a félévadzáró, tippre feltűnik Ra’s és végre kiderül, hogy ki ölte meg a Kanárit.

Iceman - 2014. 12. 04. 10:11

Nem volt rossz ez a dupla rész viszont sokkal jobban várom a két félévadzárót Zoom-al és Ras-al.

Chris Isaac - 2014. 12. 04. 13:44

Igen,a “csaj” tényleg a lefizetett leányzó és szerintem nem véletlen az sem,hogy “valakinek” ;) már az anyukája :)

vilmos.nagy - 2014. 12. 04. 17:42

Oh, ez a dupla crossover kurva jó volt. :-D

Arrowman - 2014. 12. 04. 23:01

Egész jól megcsinálták szerintem a crossover-es részeket. A Flash sorozat is kezd végre belendülni. Jót tesz mindkét sorozatnak, ha megspékelik néha a másik világmegmentő csapattal. Nagyon jók így együtt Diggle, Felicity, Cisco, Caitlin… Viszont Oliver és Barry kicsit furcsák így együtt, túl sok, ha ketten vannak, mert külön-külön is megoldanák az ügyet. Igazából így csak a másikat hátráltatják. Nagyobb ellenfél ellen kellene összefogniuk inkább, de azért így sem volt rossz a kooperáció. Az is érdekes, hogy Oliver kislányának anyja a Flash-ben tűnik fel, nem a Zöld íjászban. Nagyon várom már én is a félévadzárót, csak kár, hogy után 5 hét szünet jön…

Iceman - 2014. 12. 11. 11:32

Nagyon orulok hogy nem probaltak elhitetni hogy Olivernek lehet eselye Ras ellen. A kovetkezo par reszben Kanarin lesz hangsuly es talan Atom is elkezdi probalgatni magat. Oliver meghalt de Arrow nem. Nem veletlenul mondta el Maseo h egy ember nem elhet ket nevvel.

Iceman - 2014. 12. 11. 12:24

Mondjuk kar hogy 67 evet emlitett Ras hogy olyan regen hivtak ki saolin leszamolasra. Nyilvan a korara akartak igy utalni de ha mondjuk 15 evet mond akkor bele lehetne kepzelni Batmant:D

zolij - 2014. 12. 11. 13:09

Kétlem hogy megölnék Oliver Queent, ez tv sorozat, nem képregény. Mondjuk az a penge elég meggyőző volt.

A rész meg wooh!

vilmos.nagy - 2014. 12. 11. 14:28

AZTAG*CI…
Ezt a félévadzárót, na… :-D

Kíváncsi vagyok, hogyan fogják folytatni.

dante_zoli - 2014. 12. 11. 14:53

Akkor én vagyok az egyetlen aki szerint ez az évadzáró pofozkodás volt a sorozattörténelem egyik legkomikusabb pillanata…

dante_zoli - 2014. 12. 11. 14:54

félévad bocsánat

Yooha - 2014. 12. 11. 17:23

Én most ezt nem értem…
Valaki más lesz ezentúl Arrow? Mert csak nem támad fel/játsza el a halálát/ez egy klón volt/álmodta/megváltoztatják az idővonalat (milyen sok lehetőség pedig).

Random Galamb - 2014. 12. 11. 18:23

Yooha: A képregénysorozatokban nem az számít valaki halottnak tűnik-e, hanem az ,hogy megvan-e még a feje.

vitya - 2014. 12. 11. 18:25

Van egy tippem hogy majd Barry hírtelen ott terem és gyorsan elviszi a S.T.A.R labs-be gyorsan összefoltozzák talán egy két optikai tuningot is kap majd.
Ahogy előttem is írták kötve hiszem, hogy meghalt volna, de ha mégis akkor ez nagyon merész lépés lenne a sorozat készítőinek részéről

rm - 2014. 12. 11. 18:25

Nekem sem tiszta a befejezés, de majd kiderül…

ami aggaszt, az az, hogy valahogy olyan érzésem van, hogy lehet mostantól olyan irányba megy el a sorozat, ami már nem fog úgy tetszeni. Mert nálam hatalmas favorit lett ez a sorozat, annak ellenére, hogy bőven van hibája ésatöbbi, valahogy engem megfogott a hangulata, az egyik szubjektív kedvencem lett, de itt most valamilyen megfogalmazhatatlan okból aggódom. Félek, hogy esetleg túlzottan megborul az eddigi felállás. Maga a rész viszont remek volt, csak valahogy nagyon hirtelen jött, ebben az évadban több rövid történettel operálnak valahogy, amiket szétszednek és csak apróbb dolgok kötik össze, az előző évad meg egy egységes valami volt önmagában, itt meg ugye már volt crossover, pár heti gonosz, az elején belebegtetett Ras Al’Gul szál, ami igazán csak most folytatódott, itt ez a Merlyn-es és Thea-s szál, ami kapcsolódik ehhez végül is és akkor még ott van Ray az a.t.o.m.-jával, akiből tán rossz fiú válik majd és le kell győzni, meg Laurel ahogy edz. Nem tudom, hogy ez az egész hogyan fog kinézni.

Igen és itt egy gondolat erejéig kitérnék Laurel-re. Egyszerűen nem hiteles ebben a karakterben a színésznő. Az első évadban korrektnek találtam, elhittem neki a bátor ügyvédnőt, aki amúgy egy érzelmes nő, akinek sok fájdalomban volt része, de egy gyengéd valaki amúgy a hibáival együtt, egy ilyen karakternek elfért, de ez, ahova most viszik, annyira hiteltelen, igazából ha nem szerepelne a sorozatban, abszolút nem hiányozna, ugye ő sosincs benne az összes részben, csak ilyen 18-ban mindig kb. amikor legutóbb is nem volt, hát csak a legvégén tűnt fel egyálalán. Ez a szál abszolút nem az igazi. Az is zavar, hogy ennyit kevert ott az Arrow-cave-ben.

És tényleg váratlanul jött egyébként ez a rész, ez a crossover nagyon jó móka volt, de megbontja valahogy a két sorozat egységét, meglepő volt közvetlenül ezután egy ilyen rész, ahol ennyit haladnak az elvileg fő szálak, a befejezés pedig számomra szintén nagyon meglepő egy 9-dik résztől a 23-ból… és tényleg elképzelni sem tudom, hogy itt mi lesz a folytatás, bár persze biztos ki van találva, csak ne legyen valami mittudomén milyen természetfeletti dolog, nekem tetszik úgy az Arrow világa, hogy nincsenek ilyen dolgok, ettől csak még nagyobb a tét és érdekesebb számomra.

A csata meg gondolom azért így lett megvalósítva a végén, hogy megmutassák, hogy kb. ahogy Oliver lecsapja ezeket a kis bűnözőket, kb. Ras szempontjából ez ugyanaz Oliverrel.

LaCRossE - 2014. 12. 11. 18:41

Aki abban remenykedik, hogy ennek nem termeszetfolotti megoldasa lesz, felek, csalodni fog. A legvaloszinubb megoldas (a dc univerzum egyik elemet veve, amit szerintem most fel fognak hasznalni) eleg deus ex machina jellegu lesz.

energy - 2014. 12. 11. 19:00

cliffhanger? :D

atg - 2014. 12. 11. 19:22

Röviden: Ütős befejező 5 perc egy botrányosan rosszul megírt fél évadnak.
Hosszabban:
Laurel karaktere továbbra is gyenge lábakon áll. Lehet bennem van a hiba, de gyakorlatilag nem tud olyat tenni a karakter, ami bármiféle szimpátiát váltana ki belőlem. A fináléban még rá is tettek erre egy lapáttal, hogy anyuci is hallgat a lánya haláláról, sőt még buzdítja is a másik lányát, hogy keverje csak bajba magát…
Roy és Diggle csak lógnak, mint mennyezeten a csillár, az ég világon semmi szerepük nincs, ha igen, akkor sikerül valami bődületes out-of-character momentumot produkálniuk. (Lásd Diggle beszólása arról, hogy Roy veszett ügy…)
A Thea és Malcolm sztorit egyedül Barrowman karizmája menti meg, Thea ezzel laureli mélységekbe süllyedt, már ami az ostobaságot illeti. Egyedüli reménysugár lehet számára (és a nézők számára is), ha kiderül, hogy nem csak Sara meggyilkolása alatt volt bedrogozva. (Ami mellesleg szintén rém gyenge írói húzás.) Malcolm tervét illetően is várok egy csavart, mert azt nem gondolhatják komolyan az írók, hogy Malcolm azt az Olivert küldi párbajba, akinél erősebbnek gondolja magát, az ellen a Ra’s ellen, akitől őmaga fél.
Végül, de nem utolsósorban Oliver és Felicity. Egyik oldalról nézve vannak kiemelkedően jó jeleneteik (külön vicces, hogy a legjobb pillanatok közvetve illetve közvetlenül a Flash-ben voltak…), ugyanakkor az egész Ray-Felicity-Oliver háromszög maga a két lábon járó írói igénytelenség, ahol nem az a cél, hogy a karakterek önmagukhoz hűen viselkedjenek, hanem úgy, ahogy a megálmodott sztori megköveteli tőlük. Ennek a legnagyobb szenvedő fele éppen a közönségkedvenc Felicity, aki 10 részen belül már negyedszer hallhatott a szerelmétől szerelmi vallomást, de még nincs itt az évadfinálé, és Brandon Routh is 16 részre szerződött, úgyhogy szó se lehet róla, hogy úgy viselkedjen, ahogy azt mindenki más tenné az ő helyében, illetve ahogy azt a néző a karaktert ismerve gondolná.
Akárhogyis, bízom az eseménydúsabb és átgondoltabb folytatásban, de a canceltől egy hajszál választja el…

naughtyl - 2014. 12. 11. 20:29

@energy: :D:D

holeee - 2014. 12. 11. 20:32

A következő rész promója szépen el is spoilerez mindent, azoknak, akinek egy kis képzelőereje is van :(

Ennn - 2014. 12. 11. 20:44

Hát, ez a félévadzáró nem mozgatott meg…
Ez a CW!!!!
Mégis ki veszi egy pillanatig is komolyan, hogy Oliver esetleg meghalhat?
Senki.
Akkor meg mégis mi értelme volt így ennek?
Semmi.

Nem, nem tudtam komolyan venni ezt a részt.

Felicity meg… na hát ez zseniális!
Nem, igazából nem az.

Olyan, mintha a harmadik évadra esett volna le az íróknak, hogy Felicity egy nő!!!!
Egy fél pasit nem raktak mellé, majd huss!!!! Nyolc rész alatt, Oliver-t, az exét, Barry-t végül Ray-t is összehozták vele…
Légyszi hozzátok még össze Diggle-el és Roy-al is.
Vaaagy!
Nysaval, esetleg Thea-val!
Vagy az összessel!!!!
Egyszerre!!!

dante_zoli - 2014. 12. 11. 21:05

nem mint hogyha nem lenne tök egyértelmű mi is lesz a csavar kimenetele…

Ennn - 2014. 12. 11. 21:43

Van valami gond amúgy az oldallal, hogy benyeli minden második kommentem?
Csak mert jó lenne tudni róla, ha igen.

FunkyMonkey - 2014. 12. 11. 22:51

Nekem ez a Ra’s al Ghul vs. Oliver bunyó nem tetszett. Végig az volt az érzésem, hogy Oliver direkt belerohan a pofonba és meg sem próbál kitérni előle. Mint valami fogyatékos, komolyan. Na szóval szerintem erőltetett volt.

Kíváncsi leszek a folytatásra. Azért remélem megmarad Oliver és jól elagyabugyálja ezt a 67 éves srácot.

Poghy - 2014. 12. 11. 23:10

Ütős volt a vége, de maga a rész nem volt nagy szám. Merlyn nem gondolhatta komolyan, hogy Olivernek van esélye Ra’s ellen, és egy ilyen túlkomplikált tervet kieszelni, csak azért, hogy a halálába küldje Olivert, megintcsak értelmetlen. Ettől azért egyszerűbben is árhat neki anélkül hogy Theát veszélybe sodorná. Sajnos Diggle és Roy megint nagyon súlytalanok voltak és az Olicity szálból is nagyon elegem van már. Remélem átgondoltabb folytatást kapunk jövőre.

Poghy - 2014. 12. 11. 23:13

Ja és Oliver nyilván nem hal meg, szerintem Diggle-ék mentik meg, esetleg Barry, és a Lazarus pitről egyelőre nem rántják le a leplet.

Arrowman - 2014. 12. 11. 23:21

Nyugodjon meg mindenki, Oliver biztosan túléli. Tény, hogy nagyon merész húzás lenne az írók részéről a főhős kiírása, de ők sem hülyék, hogy a közönségkedvenc Stephen Amell-t egy laza mozdulattal a félévadzárónál kiírnák. Különben is kivel lehetne pótolni egy ilyen állóképességű embert, aki 5 éven keresztül túlélt egy elhagyatott szigeten és emellett több harcművészet mestere, akinek harcban szinte nincs is ellenfele…
Szerintem Malcolm Merlyn fogja megmenteni Olivert. Hiszen ő is tudott az összecsapásról. Így akarja majd az íjászt lekenyerezni. Gondolom ott vár a hegy lábánál, hogy elkapja a zuhanó sérültet. Az is lehet, hogy néhány rész erejéig valóban nem lesz Oliver, hogy azt higgyék a nézők, hogy meghalt, eközben a megmentője egy különleges helyen ápolja.
Mindenesetre nagyon tetszett ez a félévadzáró, eddig ez sikerült a legizgalmasabbra. És valóban így a hiteles, hogy a főfőnök még egy ilyen kaliberű harcost is, mint Oliver, könnyedén elintéz. Ha itt nyert volna Oliver, akkor már értelme sem lenne továbbá a sorozatnak, mert a legerősebb karakter legyőzése után már maximum a szuperképességgel felruházott ellenfelek jelentenének kihívást.. Majd néhány évaddal késővv Oliver még edzettebb lesz, jobban felkészü a végső összecsapásra, és hidegre teszi az öreget ebben biztos vagyok. De addig még sok gonoszt kell eltennie láb alól és még több tapasztalatot kell szereznie kedvencünknek…

Reinhardt - 2014. 12. 11. 23:57

dante_zoli, szerintem is gaz volt az egesz jelenet, csak ezek a nagy fej folotti hadonaszasok voltak, meg akkor ment test iranyaba barmelyik kard ha meg bo egy meter volt koztuk…
Az meg ultra gagyi, hogy 41:23-nal (en 720p DIMENSION-t neztem) Oliveren se seb, se ver nincs.

Cornelius - 2014. 12. 12. 00:04

Hát ezek után jöhet akkor a Lazarus pit :D Nem láttam még a köv rész promoját, de hirtelen csak erre tudok tippelni.

Arrowman - 2014. 12. 12. 01:10

Malcolm is meghalt, aztán kiderült, hogy mégsem. A világ egyes részein a halál illúzió, ahogy Merlyn is mondta visszatérésekor. Ebből kiindulva Oliver sem halt meg. Ha meghalt, akkor meg valahogy úgyis feltámasztják valamilyen csodaszerrel, ahogy a második évadban is.

paul - 2014. 12. 12. 02:08

Mi az a Lazarus pit ?

Yooha - 2014. 12. 12. 06:27

A lazarus pit a neve alapjan valami feltamados cucc lehet.

aries76 - 2014. 12. 12. 08:03

http://en.wikipedia.org/wiki/Lazarus_Pit
Sztem olyasmi lehet, mint Csillagkapuban a fáraó újraélesztős koporsója, nem?

bigbadforty - 2014. 12. 12. 08:52

Ras 600 éves, és állítása szerint 11 éves kora embereket öl, ami 589 év állandó harcot jelent, Oliver kb 5 éve harcol, nyilván semmi esélye.

Malcolmnak valószínű ezzel más tervei voltak, amiről Olivert tájékoztathatta a klubban, csak mi nem tudunk még róla….

Lazarus Pit: egy medence, ami miatt Ras 600 éve tud élni, a képregény szerint ez feltámaszt, és a legsúlyosabb sebeket is gyógyítja. Ras ennek a megszállotja, ha sokáig távol marad tőle meghal. Vagy ezzel menti meg Olivert Maseo vagy Merlyn, vagy Merlyn megtanította a “cheat death”-re, amit ő is eljátszott (nem hiába ő a mágus).

Oliver nem esett le teljesen, csak “kicsit” zuhant, és valaki már ott várja (köv. rész promója).

Akárhogy is, nem hal meg, hanem lehet, hogy évekre eltűnik, regenerálódik, megedződik, addig ATOM és Laurel tartja a frontot.

Arra figyeljetek amiket Maseo mond neki.

Deanlegend - 2014. 12. 12. 08:59

“Kíváncsi leszek a folytatásra. Azért remélem megmarad Oliver és jól elagyabugyálja ezt a 67 éves srácot.”

A világért se akarok kötekedni, de tegyél hozzá egy nullát még és akkor kb a közelében vagy Ra’s al Ghul korának. :D

Egyébként jó rész volt ez, csak félő, hogy jó CW-s szokás szerint hamar feloldják ezt a csavart, pedig simán érdekes lenne, ha pár rászre eltűnne a főszereplő. :D

atg - 2014. 12. 12. 09:45

“Akárhogy is, nem hal meg, hanem lehet, hogy évekre eltűnik, regenerálódik, megedződik, addig ATOM és Laurel tartja a frontot.”

Ha ezt így gondolják az írók is, a magam részéről abban a minutumban dobom a cancelt.

bigbadforty - 2014. 12. 12. 13:02

Pedig így gondolják, mert januárban nem Oliver-rel fognak kezdeni, hanem Canary-ról lesz 3 rész egymás után, amiben valószínű feltűnik már ATOM is, azt követi a “The Return” rész, ami nagy valószínűséggel Green Arrow lesz Olivert hátrahagyva (egy ember nem élhet két névvel)

bigbadforty - 2014. 12. 12. 13:08

Szerk: Arra gondolok, hogy most meghalt Oliver, nem Arrowként ment harcolni, feltámad ugyan, de már csak az Arrow oldala lesz. Szerintem Maseoval is hasonló történt, már csak Sarab él belőle, az ember akit Oli ismer halott, amit alátámaszt Oli csodálkozása az első találkozásnál. Fura, de Maseo mondatait figyelve valószínű ez lesz.

Páran arra tippelnek, hogy Bruce Wayne fogja megmenteni, mert valami The Flash részben volt egy cikk vagy hír, hogy a Wayne Tech meg Queen’s Cons. összeolvadt, és valahogy behozzák a sorozatba (én ezt kétlem).

Stiel - 2014. 12. 12. 13:56

Meglepne, ha zéró infó lenne Oliverről több epizódon át. Lehet, hogy csak olyan mellékszereplő lesz, mint pl. a 2×16-ban (Suicide Squad), de szerintem pár percet mindenképpen fog szerepelni minden epizódban.

Még pár gondolat: ez nem a Trónok harca, hanem egy olyan sori, aminek a főcíme azzal kezdődött eddig, hogy “my name is Oliver Queen”. Vagy pl. ott van a gyereke, mint szál, annak se nagyon lenne értelme Oliver nélkül.

zolij - 2014. 12. 12. 14:47

oké, hogy Maseo azt mondta neki amit, de ennyi erővel meg Barry azt mondta neki az előző részben, hogy Oliver Queenként adhatna reményt az embereknek.

atg - 2014. 12. 12. 15:14

bigbadforty: Nem is azzal lenne problémám, ha a sorozat idővonalát tekintve mondjuk hetekre nyoma veszne/halottnak hinnék. De a több éves ugrás a lehető legolcsóbb megoldás a status quo felborítására és pl. az egész Olicity dráma további fölösleges húzására. Mondtam már elvileg máskor is, hogy én drukkolok a párosnak, de olyan áron nem, ha közben az olcsó dráma kedvéért legyilkolják a karaktereket.

Drunken Whaler - 2014. 12. 12. 16:09

El tudom képzelni, hogy Maseo / Sareb menti meg és akkor folytatódhat a visszaemlékezés egy párbeszéd keretében, amíg Oliver felépül. Ennyi szerepe lehet az elkövetkezendő részekben, de az évadzáró részig én sem számítok rá, hogy Starling City-ben hősieskedik.

Remélem ATOM megjelenik. Laurel, mint hősnő, engem nem hoz lázba. Valahogy csak úgy tudom elképzelni őt mint Theat, akinek a rúgása lepattant az Arrow-ról. Csak a “hijja” hiányzott, hogy azt higyjem, hogy ő lesz később a legendás magyar hősnő: Linda. :))

Arrowman - 2014. 12. 12. 17:19

Oliver azért sem halhatott meg, mert akkor a szigetes visszaemlékezéseknek továbbá nem lenne értelme, pedig sokszor azok a legjobb részek. Amit bigbadforty mond az is egy lehetőség, de akkor meg az Olicity dolgot nem erőltették volna ennyire ebben az évadban. Mert a sorozat végén, amikor Oli leteszi végleg a fegyvert, akkor már a Felicity-s szerelmi szál is végre kibontakozhat. Azonban én jobban örültem volna, ha Sara-val jönnek össze végül (bár Felicity is cukipofa kétségtelenül), mert annyira össze illettek és ott volt pluszban a közös múltjuk (sorsuk) a szigeten..

Coimbra - 2014. 12. 12. 20:17

Kösz, hogy lelőtted a promós poént, végül is ez úgyis spoileres, csak ugye nem a következő részeknek, hanem a már leadottaknak, de mindegy. Főleg azért mindegy, mert ekkora wtf-ot rég láttam sorozatban, mármint olyat, ahol ezt lépik meg.

Ha feltámasztják, ha fel merik támasztani Olivert, kérünk egy Sara-feltámasztást is, olyan nincs, hogy csak az egyiket.

Nem értem, Merlyn miért ölette volna meg Sarát? Én már ott leragadtam. Thea elkábítása is azt jelenti, hogy mégis Olivernek volt igaza, hogy Merlynben nem lehet megbízni. Jól jön ez a szünet.

Jófiú - 2014. 12. 12. 21:08

Ra’s al Ghult aki megformálja, igazán találhattak volna helyette valami jobb színészt is. Elég gyenge eresztésnek tűnik. Amúgy sem volt valami nagyon látványos harc a rész végén Oliver és közte, de még azt a pár jelenetet is a dublőr csinálta, teljesen jól látszik. És most nem Oliverről beszélek. Amúgy meg biztosan nem fog meghalni, hát róla szól a sorozat :D
Lassan már nagyítóval kell keresni ebben a sorozatban a pozitívumokat, a második évad valahogy jobban bejött. A főgonosz is sokkal karakteresebb volt :)

Nero - 2014. 12. 12. 21:57

Megint nem értek egyet a negatív kritikákkal és szerintem erős volt nagyon a zárás. Azok akik már a bejelentésnél kételkedtek Raash/ Matt Nableben szerintem megnyugodhatnak, mert elég lehozta a karaktert, nem értem miért gondolják úgy sokan, hogy gyenge/kevés volt. A fight is jó volt, meg úgy az egész rész.

SPOILER

A továbbiakban meg szinte egyértelmű, hogy a Lazarus Pit lesz Oliver gyógyulásának kulcsa, csak az a kérdés, hogy ki fogja elvinni oda? Raash, Maseo, Marlyn, Nyssa? Máshogy nem tudom elképzelni a dolgot, hacsak valami orbitális nagy WTF nem lesz, mint ez a rész.

SPOILER vége.

Én minden hibája és logikátlansága ellenére imádom a sorozatot és nem is nagyon tudok elképzelni olyat ami miatt abbahagynám ha már évek óta tűkön ülve várom hétről hétre. Ez az egész Flarrow dolog szerintem nagyon királyul van összerakva és az évad végére szerintem nagyjából minden fontosabb karakter részt fog venni a fináléban Arrow, Roy, Flash, Atom, Canari, Raash, Merlyn, Thea, Wildcat sőt Ronnie és a Captain Coldék vagy Reverse Flash, remélhetőleg egy giga crossover formájában :D Alig várom, de januar 21.-e is k..va messze van még :(

Bogyó - 2014. 12. 12. 22:18

Hát én ezt teljesen megalapozatlannak éreztem, pláne a crossoveres könnyedebb hangvétel után.

Semper - 2014. 12. 13. 01:50

Fanok!
Elképzelhető, hogy mivel van ez a Lazarus pit Tommy vissza jön?
Már mint a képregényben vissza tér vagy tényleg meghalt?

Poghy - 2014. 12. 13. 06:42

Semper: Végülis lehetséges, de nem hiszem, hogy visszahozzák a színészt. Már csak azért sem, mert ez akár feltámasztási lavinát is indíthatna el, az meg egy sorozatnak sem tesz jót (khmm, TVD).

A Lazarus pites megoldás, mint már említettem nem valószínű hogy Oliveren lesz használva szerintem. Egyrészt Ra’s nem a szívén szúrta át, tehát, bele lehet magyarázni hogy megmentik egyéb módon. Másrészt szerintem magát a Lazarus pitet későbbre tartogatják, vagy be se hozzák a sorozatba. De ami a legfontosabb: a fürdőzésnek mellékhatásai is vannak ám, és nem hinném, hogy ezt akarják tenni az írók Oliverrel.

Ami pedig a későbbi visszavágót illeti, Olivernek soha nem lesz esélye Ra’s ellen kardpárbajban, íjászként talán, de a végső megoldás nem egy fizikai harcban lesz szerintem.

zolij - 2014. 12. 13. 09:48

Coimbra: ha jól emlékszem Sara azután nyomozott, hogy Merlyn tényleg életben maradt-e és ha igen, vissza akarta vinni a ligának hogy megbüntethessék. Szóval ilyen alapon valamennyire érthető hogy miért ölette meg :)

Coimbra - 2014. 12. 13. 10:32

És miért akarta megbüntetni a Liga? Ez már kimaradt nekem.

Azzal egyetértek, hogy Raashoz jobb színész kellett volna, nem tűnik nekem akkora májsztrónak, mint beállítja magát, inkább valami ruszki maffiozónak néz ki a Bratvából, aki csak lőni tud. A kardra rámarkolást szépen bevállalta, kár, hogy tavaly a Spartacus sorozatzáró évadban kétszer is eljátszották ezt, így nem volt akkora hatása (és lehet, hogy a Spartacus előtt mások is ellőtték, csak azokat nem láttam/nem emlékszem rá).

Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a szuperképességek a 3. évadban jöttek? Korábban max. a szigeten lévő csodanövény lehetett hasonló, amitől mindig meggyógyult Olivér, meg az ázsiai csaj azzal gyógyította Wilsont is, ezeken kívül semmi. Most Flash, Ashur csettintéssel való eltűnése, ill. a 600 éves Rázálgúl, ami mind természetfeletti. Minek bontották meg az eddigi “hétköznapi” sztorit? Ugyanis én pont a Batman-Iron Man-Arrow hármast szeretem, ahol nincsenek hétköznapi dolgok, max. romantikus túlzások, de az bármilyen filmben előfordul, ill. ráfogható a modern technikára.

xy - 2014. 12. 13. 11:55

Mert fél Starling City rombadöntését kicsit túlzásnak érezték.

szpojleres mókus - 2014. 12. 13. 14:15

Még mindig nem bírom megérteni miért nem lehet megmondani apunak hogy meghalt Sarah.

Semmmi de semmi értelme nincs az egésznek miért ölte meg thea saraht. Oké kellett malcolmnak egy biztosíték ha elkapnák őt. Szóval ahelyett hogy a világvégén valami kis bahamai szigeten koktélt szürcsölgetne, elment megmenteni theát a mirakulusoktól, hogy utána majd hónapokig kiképezze, hogy utána majd home videot csináljon sarah meggyilkolásáról.

Az egész kihivlak párbajra konfliktus gy érdektelen rész, mivel ez csak az évad fele tudjuk hogy oliver nem halhat meg, így nem volt értelme aggódni az egészen.

emer - 2014. 12. 13. 15:01

spoilerszerű találgatás—–

0)
Csak nekem tűnik úgy, hogy a mirakuru téma még mindig bejátszható lenne ideiglenes megoldásnak? …a Las. Pit (ha lenne róla szó) csak gyenge esély, nem vitték oda Saraht sem, pedig elvileg családtag – így akkor megérdemelte volna, nem? . Ollie és az öreg csatáját tovább forgattatam volna velük, de midseason finalban egyértelmű volt h valami WTF-ra készülnek. … Csak nem fér a fejembe: ott beszélgetnek a szikla szélén és mert nyakon lett vágva az Oliver lebénult v mi h csak hagyta h ott szónokoljon neki az öreg kabát? Egyetlen mentség a lebénulás. ….
1) De az ATOM “láthatatlan” pajzsot mi van ha ellopta ill kölcsönvette Felicity? Kettesben voltak és ez biztosan a leghatékonyabb védelem lenne – túlhangsúlyozták a meztelen felsőtestet – és így nem lenne supernatural vonala a dolognak csak high-tech. Nem tudjuk h mi történt közvetlen a mászás kezdete előtt. Én persze nem tennék bele ennyi természetfeletti cuccot mert ez nem flash. Jó volt egy kicsit összemosni, max pár rész.
2) villámBarry is jöhet a startlabsban kedves tudós Úr találhat okos megoldást mindenre. meg a geek-ek

Ha meg Laurel a ló fejével felveszi a bőrnacit, az mindennél kiábrándítóbb lesz.

Arrowman - 2014. 12. 13. 16:38

emer: Hát ha nyakon vágják ilyen erővel az embert, nem szokott egyből képben lenni, mert beszorul a ilyenkor levegő. Rosszabb esetben el is ájulhat ettől az ember, jobb esetben csak elszédül.
Szerintem sem lenne jó ötlet, ha a Zöld íjászba is behoznák ezeket a természetfeletti dolgokat. Ennél a sorozatnál éppen ez a lényeg, hogy minden tettnek ára van, az emberi életnek meg értéke van. Mert ha sorban elkezdenék visszaélesztgetni az embereket, mint a Dragon ball-ban, akkor nincs megállás, és nem is lenne akkor súllyal egy-egy főszereplő halála. A crossoverben még elment, hogy Flash futkározott egyet, de ha Starling citybe is betelepülnének a mutánsok, akkor esélye sem lenne Olivernek velük szemben. Még Flash is el tudná intézni R’as al Ghult. Ha Barry egy kicsit kidolgozottabb taktikával támadna rá, mindenképpen elvérezne az öreg…

adam - 2014. 12. 13. 16:44

Ha valami természetfeletti módon támasztják fel Olivert, abban a másodpercben kikapcsolom és nem nézem többet az Arrowt.
Értem, hogy kellett a drámai cliffhanger, és hogy meg akarják tartani a crossovernek köszönhető plusz nézők egy részét, de azáltal, hogy átszúrták karddal, majd lerúgták a hegy tetejéről, amire egyébként az egész rész alatt mászott felfelé, nagyon sarokba szorították magukat az írók, ezt nem lehet túlélni. Elég lett volna, ha csak megsebesitik, és úgy kell “aggódnunk”, hogy mi lesz a főszereplővel.

mortein79 - 2014. 12. 13. 18:03

spoiler

A feltámasztástól eltekintve, ami valahogyan úgyis lesz, (kár ezen elmélkedni), engem inkább az érdekel, miért kímélte meg R’as az életét? Merthogy: a tag majd 600 éve gyilkológép, pontosan tudja hová kell szúrni hogy ne kelljen aszpirin, erre nem szíven szúrja vagy lefejezi, hanem tüdőn? Meg vesén? Aztán csak lepöccinti? Valószínűleg még egy körömcsipesszel is halálosabb lehet, mint egy komplett S.W.A.T. osztag, nemhogy egy ekkora karddal. Mintha azt mondta volna “oké, kölyök, ügyes voltál, kapsz még egy esélyt, vagy túléled ezt, vagy nem. Nem éghetek le a Liga előtt, szóval leszúrlak, de nem öllek meg.” Talán rájött, hogy nem Oliver ölte meg Sara-t, csak védi a családját, mint anno ő is tette?

Szerintem sem valószínű, hogy a Lazarus pit lesz a megoldás majd, de ha igen, nyilván az egykori hongkongi barátja fogja odavinni, sem R’as sem Nyssa nem tenne ilyet.

Anthonz - 2014. 12. 13. 23:06

Igen, hát mínusz akárhány fokban egy hegy tetején keresztülszúrnak, majd lespártáznak félmeztelenül a hegyről, ez neked azt jelenti, hogy megkímélte az életét. Értem.

Benjy - 2014. 12. 13. 23:22

Akkor most már végre el lehet hagyni az alapozás dumát, mert ez már tényleg csak ötlethiány. Ez a főhős kinyírása a sorozatkészítés történelmének egyik legrosszabb kamu cliffhangere. De komolyan, így 2015-re van még olyan aki ezt komolyan veszi?? Eleve miért kell félmeztelenül harcolni? Ja mert ez a CW csatorna… És valóban az is érdekes hogy Lance papa miért nem tudhat Sara haláláról? Már hónapok óta jobban van a szíve. Cseppet sem várom a folytatást, mert hogy ebből nem fognak jól kijönni az fix. Ez történik amikor sokat akar a szarka….

katyvaszlipp - 2014. 12. 13. 23:45

Nah nem volt ez rossz, a “végső” harcot izgulva néztem végig, amikor Oliver a végén még megpróbált visszavágva,és felcsendült egy epicusabb zene,akkor azt hittemh,goy jön a nagy comeback…de nem…
Ra’s nekem bejön karakterre, nehéz elvonatkoztatnom a Liam Neeson-féle Ra’stól,de talán ez a sorozatbeli badassebb figura.
Mondjuk arra figyelhettek volna, hogy a dublőr arca ne látszódjon annyiszor,sokszor pont belefordult a profilja a kamerába.

A Lazarus Pitet elvetném, szembe köpnék magukat ezzel. De akkor hogy élesztik fel? mert ahogy átszúrta, meg ahonnan lezuhant, hát nem sejtet sok jót.
Nem tudom,hogy fogják ezt megmagyarázni, mert természetfeletti dolog nélkül nehéz lesz.

Iceman - 2014. 12. 14. 13:37

Lazarus Pit lesz a megoldás. Elég csak abba belegondolni hogy Rast 67 éve nem hívták ki és 11 éves kora óta gyilkol. Mégse néz ki 70+-osnak. Szerintem semmivel se rosszabb ez a megoldás mint a tavalyi mirakuru mizéria. A félmeztelen párbaj meg nem a CW sara, a képregényekben is pl Batmannel így vív meg Ras. Ráadásul én úgy vettem ki hogy Nyssa elvakultságán kívül Maseonak és Rasnak is leesett hogy nem Oliver ölte meg Sarat.

Uhu - 2014. 12. 14. 16:51

Szépen felpörgött a topik! :)

sport1 - 2014. 12. 14. 18:23

ez a 3.évad nagyon gyenge. ez a félévadzáró is szörnyen rossz rész volt. nem tudom hogyan gondolhatták az írók, hogy ilyen hülyeséget találnak ki, hogy merlyn theaval megöleti saraht, hogy majd oliver leszámoljon a ligával. amikor 1 évadban merlyn mindig elverte olivert, akkor mégis honnan gondolhatta hogy majd pont a ligát győzi le. meg ha legyőzi a ligát, akkor merlynt meg miért ne ölné meg? ja mert tesónak az apja? gyenge 0 képzeleterő. meg ki hiszi el, hogy oliver meghal? úgyis valaki ott várja és majd megmenti. beadják neki a mirakurut, vagy simán diggle ott várja és elsősegélybe részesíti majd kórház. egyáltalán nem izgalmas ez a 3.évad. merő unalmas. sladet vissza kellene hozni. 2. évad annyival jobb volt, látszik túl magasra tették a lécet.

katyvaszlipp - 2014. 12. 14. 18:39
fireblade - 2014. 12. 14. 19:49

Egyetértek.
Ez marha gyengus lett…eleve ugye főhős nem hal meg…ergo: valami megoldás lesz, kérdés csak az hogy gagyi vagy übergyagyi?
Átdöfte a mellkasát egy kb 8cm széles pengével..szétvágott izmokat inakat, tüdőt lapockát, ereket stb…ha azonnal megműtenék se biztos hogy valaha felemelhetné a jobb kezét :)de valszeg túl se élné..persze mirakuru, meg vajákos asszony…az meg már mellékes, hogy utána valahogy eltűnt a melléről a seb :)
de ez akkor is gagyi húzás a készítőktől…és ez a bunyó a végén, egy ilyen gyengus kis csapkodást…még én is röhögve legyőzöm, karddal a kezemben..mi a fenének csapkodott vele Oliver?
Szépen lassan elindulok feléje előre tartott karddal..és ennyi :) nem csapkodok, mert akkor előnyére fordítja.
Ez alap a fegyverrel küzdés képzésnél..és Oliver ugye csúcs képzést kapott.
Nekem ez nagyon gyenge, gáz volt..és értelmetlen.

2/0

paca - 2014. 12. 14. 20:07

Igy vagy úgy, de Oliver gyereee vissszzaaa ! :))

winnie - 2014. 12. 15. 04:45

katyvaszlipp: írják valahol, hogy rajongói képek. a jelenlegi forgatási fotók spoileresebbek – nem hal meg:)

viszont akkor ez jó katalizátor lehet a lauren-trilógiára, nem? a főhős megölése egyébként azért elég gyakori a képregényekben. nem is az a kérdés, hogy meghal-e, hanem az, hogy miképpen oldják meg, hogy ne haljon meg. és az, hogy helyére lép-e valaki.

fireblade - 2014. 12. 15. 09:59

Talán ez az A.T.O.M. izé van a dologban..lehet hogy az egy másológép, és egy klón harcolt Oli helyett, mert láthatóan elég béna volt…valami trükk van a dologban…mert ha ilyen gyógyítós hülyeséggel oldják meg a dolgot..az ciki lenne.

katyvaszlipp - 2014. 12. 15. 12:34

Értem,közi. Profi munkának tűntek:)

Egyébként, a forgatási képeket merre lehet megtekinteni?

Grace - 2014. 12. 15. 17:24

Én is a Lazarus Pit-re tippelek. Csakhogy, és cáfoljatok meg, ha rosszul tudom, de az nem Nanda Parbat-ban van? Oliver ugye azt mondta, hogy egy semleges helyen fognak harcolni.
Egyébként szerintem a párbaj azért sikerült olyan szegényesre, mert lesz köztük még összecsapás az évad végéig.
A DNS-es dolog viszont fàjt, hiszen Oliver és Thea csak féltestvérek, hogy ennyi marker egyezzen elég kicsi az esély.
Azért nem volt ez rossz, de még messze vagyunk a jótól. Remélem Merlin tervével még lesz valami csavar, mert ez így elég szegényes.
Azért Oliver és Felicity jelenete tetszett.

Yooha - 2014. 12. 16. 12:30

A szurast nem csak oldalrol mutattak? Lehet, hogy a honalja alatt szurt at :)

bobi64 - 2014. 12. 18. 09:12

A legjobb pillanat volt az évadban amikor Sarah lenyilazás által jobblétre szenderült. Utáltam. Az egész sorozat átment valami gagyiba, de mégis nézem. Pedig olyan sete-suta az egész.

LaCRossE - 2014. 12. 18. 12:37

Itt a Lazarus Pit lesz a megoldás, ez tuti, ahogy már írtam is.
Valahol meg tudom érteni, valahol pedig nem az emiatt háborgókat, illetve a cliffhanger háborgókat. Ahogy winnie is írta, a képregényekben sem ritka, hogy megölnek egy karaktert, a kérdés mindig az, hogyan jön vissza. Amíg nem mennek át Supernaturalba, ahol minden évadban megölik egyik vagy másik tesót, addig én nem aggódom. :) Így én személy szerint nem tartom a cliffhangert gáznak, mivel nem az a kérdés, meghal-e Oliver (nagyon sanszos, hogy igen, egy ilyen szúrást, illetve egy ekkora esést elég nehéz túlélni), hanem az, milyen módszert választanak a visszahozására.
Ez lehet persze a Mirakuru is, de kételkedem benne, szerintem a Lazarus Pit lesz a megoldás, aztán lehet, olyan találnak ki, amire senki sem gondolt.

És azért a LP sem olyan egyszerű dolog már, nem csodaszer… vagyis az, mert még a holtat is vissza tudja hozni, de nem hinném, hogy emiatt akkor tömeges feltámasztásra lehetne számítani.
Eredetileg egy Lazarus Pit-et csak egyszer lehet használni, és csak egy személy használhatja – persze a képregényekben Nyssa megtalálta a módját ennek manipulálására, de az valószínű a Nanda Parbaton lévő Pitre (ahogy láthattuk egy korábbi részben, szerintem ott van egy LP) vonatkozik csak – és ugye ennek köszönhető, hogy Ra’s Al Ghul már 600 éves legalább.

Másik fontos dolog, amiért szerintem nem lesz tömeges feltámasztás, az az, hogy a Lazarus Pit-nek eléggé durva – ámbár ideiglenes – mellékhatásai vannak. Többek között agresszív és teljesen őrültté válik tőle használója egy ideig.

Véve azt, hogy Oliver valószínűlen, hogy a Nanda Parbatos LP-hez lesz cipelve valaki (Maseo?) jóvoltából, nem hinném, hogy az a Pit még egyszer használható lesz – a már fentebb említett mellékhatások miatt nem is biztos, hogy használnák, ha lehetne. Persze remélem, a mellékhatásokat nem bagatellizálják el, amennyiben behozzák a Lazarus Pitet.

Persze ez mind csak teória, ez a saját (kisebb-nagyobb mértékű) DC univerzumos ismereteimen alapul csak.

fireblade - 2014. 12. 18. 15:58

@LaCRossE:

Elismerésem te vagy aki legtöbbször tudta (tök feleslegesen) leírni egy hozzászólásban hogy Lazarus Pit

Szerintem tévedsz, vagy más megoldás lesz a feltámasztásra, vagy ez nem Oliver volt, más a trükk….
de, meglátjuk..

LaCRossE - 2014. 12. 18. 17:22

Tudom, már a hozzászólás írása közben is észrevettem, de most az egyszer nem érdekelt.

Mondom, onnan, hogy Ra’s már több, mint 600 éves, nekem ez a megoldás tűnik a leglogikusabbnak. Különben mi értelme lett volna ennyi évesre megcsinálni?

torjack - 2014. 12. 27. 09:42

“Talán ez az A.T.O.M. izé van a dologban..lehet hogy az egy másológép, és egy klón harcolt Oli helyett, mert láthatóan elég béna volt…valami trükk van a dologban…mert ha ilyen gyógyítós hülyeséggel oldják meg a dolgot..az ciki lenne.”

A klón legalább akkora marhaság lenne, mint a Lazarus Pit, ha nem nagyobb. Oliver bénázását meg inkább annak tudnám be, hogy íjászatban jeleskedik, nem pedig kardforgatásban. Ráadásul a párbaj előtt még egy hegyet is meg kellett másznia pocsék időjárási körülmények között. Konkrétan már akkor elbukott, amikor kihívta Ra’s-t párbajra. Esélye konkrétan annyi volt, mint vasorrú bábának a mágneses viharban. :D

Dark Archon - 2015. 01. 08. 21:35

Hát, az elején nekem is tetszett a sorozat, de valahol ott siklott félre, amikor természetfeletti baromságok kezdtek megjelenni (szuperkatona vírus, stb.). Most meg ez a Flash is a semmiből, azt se tudtam, hova tegyem, meg minek.

Nyilván már egy létező univerzum / képregény meg minden, de így teljesen súlytalanok az események, bárkinek a halála is. Ezek a felejtős / távirányítós bájitalok és növények meg aztán mindig kapóra jönnek. Csak már kicsit unalmas. Kár, hogy nem maradt az egész egy kicsit valóságosabb.

Arrowman - 2015. 01. 12. 13:14

Szerintem a 3. évad eddig kicsit keszekuszára sikeredett. Nem mondom, hogy csalódtam volna a sorozatban, és kaszálnám (mégiscsak nagy kedvenc), de a 2. évadhoz képest eddig egy halvány légy fing volt. Igaz, hogy az első évadnak is az elején még be kellett valahogy indulnia, aztán már jó volt. Eddig nem igazán van fő történetszál, ami mentén végigvezetnék a részeket. Az eddigi részek arra voltak kihegyezve elvileg, hogy a félévadzáróban Oliver és R’as találkozzanak, de sokkal jobban is felvezethették volna a dolgot, mint pl. a második évadban Slade esetében. Egyik részben otthon végzik a dolgukat, másikban pedig elutaznak, de a részekben történt események nincsenek kellőképpen összefűzve. Történik valami az egyik részben, a következőben pedig már teljesen más ügyön dolgozik a megmentő csapat. Az első és 9. közötti részeket gyakorlatilag fel is cserélhők, mert annyira nem függ össze egyik a másikkal. A crossover sem volt rossz, de az is csak úgy az égből pottyant, aztán hirtelen visszaváltanak a fő történetszálra, ahol persze nagyot dobbantanak, de előtte fukarkodnak az izgalmasabb történésekkel, inkább csak az időt húzzák. A 9. epizód nagyon fain volt ettől függetlenül, csak kár, hogy előtte nem igazán történnek izgalmas dolgok…
Attól tartok, hogy a következő részekben megint csak az időhúzás lesz a cél, Olivert sem láthatjuk sűrűn, aztán megint az évad végére terveznek valami nagy, hegyeket mozgató epizódot. Remélem, Slade-et visszahozzák addigra, hogy még izgalmasabb legyen a végjáték. A 2. évadban minden a helyén volt, elejétől a végéig, ennek az évadnak a második felében sem ártana, ha kicsit jobban megizzadnának az adott részek írói, mert eddig az utolsó részt leszámítva kicsit vérszegény az évad…

Iceman - 2015. 01. 22. 10:16

Ez az évad továbbra is gyenge. Aki kicsit jártasabb a képregényben, mit tud ez az Omega/Alfa cucc? Van egy olyan sejtésem hogy arra akarják vezetni ezt az Oliver feltámadós szálat. Pedig Ras korából fakadóan kell lennie Lazarus Pitnek.

szpojleres mókus - 2015. 01. 22. 12:46

Teljes mértékű borzalom. Ez volt az új rész.
Nem nagyon értem az írókat. Az eleje jól kezdődött, ez az aggodalom a csapatban hogy mi van Oliverrel nagyon jó volt, aztán BUMM lett belőle egy nagy semmi.

Tényleg nem értem őket. Helyükben azt csináltam volna, hogy megy az aggodalom, kapnak infót hogy meghalt Oliver és sokkot kapnak, majd az utolsó két percben megkapjuk azt a jelenetet, hogy áll valaki a teste felett. Ez így príma lett volna, ha volt is legalább 3% ember a nézők közül akik elhitték hogy meghalt akkor most azon agyalnának ki állt a holtteste felett és mit akar vele, a maradék 97% meg hogy ki akarja megmenteni.

Ez egy nagy lózung volt.
Már azon is megütköztem, hogy Felicity 25 éves csak, de hogy Felicity most jött rá mennyire veszélyes amit művelnek és valaki meghalhat? Ha ő lennék akkor a helyében ha egy kicsit is becsültem Olivert akkor felkérem Rayt hogy csatlakozzon hozzánk mert kell egy vezér. De nem, Ray én neked nem segitek mert őőő te is meghalsz majd ha a bűn ellen harcolsz bühühühühhü. Képregényt nem olvasok de abból amit eddig elmondtak a ruha amit ki akar fejleszteni valami iron man féleség, alapból biztonságosabb mint Oliver bőrszerkója.

Roy Oliverrel mindenkit lever, nélküle egy béna senki.

A bűnözőknek mire kell Glades? Az a terület, ami egyszer összeomlott félig, ami folyamatos terrortámadások helyszíne? Miért nem jokeresen a fényűző város kell nekik???

Malcolm rosszul érzi magát Oliver halála miatt. Az a Malcolm aki gátlástalanul megöl mindenkit. Annyira hihető mint hogy Darth Vader rosszul érezte magát Alderaan miatt.
Malcolmot keresi a liga, de elmegy liga hegyre megkeresni Olivert. Irtóan logikus, meg az is, hogy Raszalgul belenyom egy sziklába egy kardot, mint egy jelképet az elesettnek, ha az eltűnik onnan ő biztosan olyan hülye lesz hogy nem adja össze a 2+2-őt és nem jön rá hogy itt turpisság van Oliver teste sincs meg.

Olivernek meg a kötések biztosan segítenek abban hogy egybenhagyják a szétroncsolt tüdejét.

Lórelről aki alig egy hónapot tanult boxolni de bottal verekszik inkább nem is mondok semmit.

A legjobban az bánt, hogy borzalmasan kiszámítható lett az egész. A csapat szétment mert hiányzik egy vezéregyéniség, Ray lesz az aki újra összehozza a csapatot, mindig ilyen szerepeket játszik, például a Chuckban is ezt csinálta, vagy ő volt maga a szupermen, amúgy is Olivernek meg kell húznia magát egy ideig, az évad végére hazajön és ebből lesz a konfliktus hogy kitúrták.
Raszalgullal meg Slade fog megvívni, és legyőzi hogy Oliver az övé legyen. (van a neten forgatási kép ahogyan bundában van hidegben, a hülye is összerakja)

Ez nagyon gyenge volt és érdektelen. Remélem hamar megjön atom mert lórelt nézni borzalmas lenne több részen át.

Stiel - 2015. 01. 22. 15:38

A Maseo-s jelenetet én is a következő epizód elejére raktam volna, de ezt leszámítva jó volt ez.

Sorban:
“Raszalgullal meg Slade fog megvívni, és legyőzi hogy Oliver az övé legyen. (van a neten forgatási kép ahogyan bundában van hidegben, a hülye is összerakja)”
Amit te írsz, az túl epic lenne, max. évadzáró környékén, na de ott még messze nem tart a forgatás. Szóval nem hiszem.

“A bűnözőknek mire kell Glades?”
Pl. kábítószer-, fegyverkereskedelem. Többi bűnbandát elzavarni, szokásos.

“de hogy Felicity most jött rá mennyire veszélyes amit művelnek és valaki meghalhat?”
Más az, amikor meghalHAT, és más, amikor meg is hal. Utóbbira nem tudom, hogyan reagálnék, de szerintem Felicity jól mondta, ezzel így tényleg kvóta felett van a halálozásokkal.

Chiplecsap - 2015. 01. 23. 07:53

szpojleres mókus
Te egy barom vagy.

Tremidos - 2015. 01. 23. 10:55

szpojleres mókus:
Szerintem nem azon kell kiakadni hogy Felicity hány éves (amúgy a Emily most is csak 23) hanem hogy semmi érzelmet nem tudnak a karakteréből kihozni. Azthittem hogy Olivert legalább megsiratja vagy valami.
Hogy mire kell a Glades a bünözőknek? Talán mivel az a tervük hogy uralni akarják a várost kell nekik 1 központ és igy a többieket kiűzik Central City-ből és még az Arrow teamnek is keresztbetesznek (persze Dig és Arzenal is bele fog szólni abba).
Az meg hogy Maseo feltünt a jelenben és ő menti meg Olivert az egy picit hirtelen történt de hát mindegy.
Atom pedig még nincs felkészūlve hogy harcoljon szerintem max a fináléban vagy a 4. évadban lesz igazábol része a csapatnak nem csoda hogy Felicity nem mondott még neki semmit.

suze - 2015. 01. 23. 12:55

Hát ez a rész szerintem jó volt,csak az utolsó jelenet ne lett volna.
Egyrészt túl hamar ellőtték hogyan menekül meg Oliver, másrészt a módszer enyhén szólva unalmas, érdektelen és nem hihető.Olivert létfontosságú szerven átdöfik,majd lezuhan egy szikláról -20 fokos hidegben de nem hal meg a vérveszteségtől,nem zúzza halálra magát,nem fagy halálra félmeztelenül míg Maseoval elbandukolnak Tatsuhoz,aki végül egy isten háta mögötti viskóban összefoltozza az a halálos sebet amivel egy teljesen felszerelt kórházban sebészek is nehezen mentették volna meg.Inkább merték volna meglépni a lazarus pitet az is jobb lett volna ennél.

Grace - 2015. 01. 23. 19:41

Kezdhetném azzal, hogy mi nem volt jó a részben, de nekem tetszett. Nem unatkoztam rajta, hozta azt a hangulatot, ami miatt szeretem ezt a sorozatot. Azt hittem Oliver nélkül nem fog működni a dolog, de a flashbackkekkel sikerült kiegyensúlyozniuk. Laurel jeleneteibe pedig meglepő módon most nem tudok belekötni. Amikor úgy dönt, hogy felveszi Sara ruháit és elviszi a szonikus kütyüt, számomra evidens, hogy a botját is viszi. Szerencsére nem is volt vele nagy harcjelenet, csak leütötte a földön fekvő csávót. Sajna félek, hogy később viszont többet fog verekedni a bottal, az viszont csak akkor lenne hihető, ha ugornánk kicsit az időben.
Felicity reakciója is érthető volt. Oliver miatt maradt anno a csapatban, érthető, hogy nélküle nem bírja folytatni. Egyébként én kb. ennyi idősnek gondoltam őt, hiszen Oliver 30 körül van, Thea meg 20, és én Őt kettejük közé tettem korban. Kb. Sara is ennyi volt, bár nála nem emlékszem milyen évszám volt a sírkövön.

És most azért néhány negatívum:
A Tatsu-s rész azért nem tetszett a végén, mert így megint olyan, mint a 2. évadban, vagyishogy a jelen megelőzi a flashbacket. Már tudjuk, hogy megmenekült, bár legalább azt nem, hogy hogyan.

Sajnálom, hogy kihagyták a Lazarus pitet. Így valami nagyon ütős magyarázat kell arra, hogy Oliver, hogy élte túl.

Tremidos: “Azthittem hogy Olivert legalább megsiratja vagy valami.”
Ha meg túl sokat sírt volna, akkor az lenne a baj. :) De azért én is mélyebb jelenetekre számítottam. Hátha majd a visszatéréskor.

Stiel - 2015. 01. 23. 21:00

“Sajna félek, hogy később viszont többet fog verekedni a bottal, az viszont csak akkor lenne hihető, ha ugornánk kicsit az időben.”

Hát szerintem először még meg fogják verni párszor. Hogy a tanulási folyamat tempója végülis hihető lesz-e, azt nem tudom (meg egyéni ízlés kérdése is), de instant skill tuti nem lesz.

Nero - 2015. 01. 23. 22:17

Hát az egyértelműen kijött, hogy Oliver a gerince ennek a sorozatnak hisz róla szól XD, de ahhoz képest meglepően jól kiegyensúlyozták a flashbackek ahogyan azt írták is előttem. Így meglepően jó volt Arrow nélkül is az egész (nyilván alig várom, hogy visszatérjen) mert sok minden történt. Az új gonoszunk is elég jó és amúgy is csomó dologgal foglalkoztak a részben, nem volt unalmas, pörgött végig a sok szál, de éppen ezért voltak kicsit furcsa pillanatok, pl Merlyn elég gyorsan megjárta azt az oda-vissza utat, meg lehetne még kötekedni, de fölösleges mert imádom ezt a szart :) Thea is szépen fejlődik, ügyesen forgatja a kardot és most ha jól láttam velük vették fel a jelenetet nem dublőrrel, mint a záró epizódban, ami egyszerűen annyira irritáló volt, h az fájt. Sokáig. Nem is értem, h egy viszonylag egyszerűbb harci koreográfiát Matt Nable nem tudott volna elugrálni?Ez az egyik legerősebb indokom, amiért Stephen Amellt tisztelem, mert ő egyáltalán nem használ dublőrt, mindenhol őt láthatjuk és számomra ez nagyon sokat jelent egy színésznél, függetlenül attól, hogy mekkora actor. Amellen látszik, hogy nagyon elkötelezett és szereti a szerepét, teljesen át is adja magát neki és jól hozza.
A visszatérésére én speciel még egyáltalán nem számítottam. Olyan sejtelmes volt az egész rész alatt, hogy nem tudtuk ki lesz, aki megmenti, azt reméltem még legalább egy részig fenntartják az izgalmat, mert flashbackben úgy is szerepel Ollie (szerencsére). Nélküle vagy más színésszel azért nem lenne ugyanaz a sorozat az biztos.

SPOILER SPOILER SPOILER

Atomról meg az a hír a járja, hogy az évad végére lesz csak kész a ruhája, amit együtt fognak megalkotni Ciscovan és Wellsel a Star Labsban az évad végén, majd csatlakozik a Flash sorozathoz/vagy sajátot kap.

SPOILER END

Várjuk a folytatást, de remélem hamarosan többet foglalkoznak Ra’sal ha már annyira nagy ellenség és tiszteletét teszi az Arroben egy ilyen kultikus figura. Kicsit jobban is kihasználhatnák és több hangsúlyt fektethetnének a fenyegetésére hiszen csak egy legendás mészáros, aki civilizációkat, országokat pusztított már el. Ilyen szempontból a Batmanben sem volt kellőképpen kibontva a karakter, mert sztm sokkal komolyabb ellenfelet is ki lehetne hozni belőle, mondom ezt úgy, eddig nincs különösebb bajom se vele se Mattel, mert amúgy jól játssza csak hát na…Remélem az évadzáróra komolyabban elmélyítik és többet kapunk belőle. Illetve én reménykedem, hogy hamarosan Sladet is viszont látjuk.

fireblade - 2015. 01. 23. 22:30

Ez siralmas volt. Folyt itt a nagy találgatás hogy oldják meg a lehetetlent, hogy életben maradjon, hát az írók nem agyalogtak ezen: hát csak úgy..átdöfött tüdő, artéria, lapocka rengeteg izom..kb 100-150m zuhanás egy sziklára..-20 fok és napokig elheverészget ott….röhej..Pirx kapitány kalandjaiban hihetőbb akciók voltak..és senki ne jöjjön azzal hogy képregény meg akármi….
itt mindenki 2 hónap alatt világklasszis szuperharcos lesz, és mester módra bánik mindennel…és ezek átlag emberek, nem szuperképességű hősök..

önmaga paródiájának is túl kínos és gáz lett ez a rész…kasza.

Tremidos - 2015. 01. 23. 23:56

Ha Atom ősztől külön sorozatot kap akkor az még bele fog férni a CW műsorrendjébe úgy hogy a mostaniakból szinte mindent berendeltek új szezonra és jön még IZombi és The Messengers is.
Ha meg más csatornára (pl. FOX) kerülne akkor mennyire tudna együtt haladni az Arrow, Flash duóval vagy egy Gotham spinoff lenne?
CW-n (ha jól tudom) kedden 8kor megy a Flash és szerdán 8kor az Arrow és ha ez igy marad akkor vagy hétfőn 8ra (Originals) vagy kedden a Flash után (Supnat) kéne mennie vagy az Arrow-ot kéne csütörtökre vagy péntekre tenni?
De ha a CW tényleg megcsinálja akkor azért 4 DC-s sorozattal elég nézős csatorna lenne nálam ahhoz képest hogy eredetileg női csatornának indult!
Lehet hülyekérdés de hétvégén amúgy mért nem ad rendes sorozatot a CW?

Tyberius - 2015. 01. 24. 01:22

Sokan szerintem elég nagy tévedésben vannak azzal kapcsolatban, hogy Oliver túlélte a harcot és a zuhanást. Nem élte túl. Meghalt és ott lefagyva heverészett, míg Maseo érte nem ment, de halott volt mint a kő. Szerintem Tatsu se élte túl a múltat, gondolom ezek a flashbackek oda fognak kilyukadni, hogy próbálják megmenteni, de végül meghal, Maseo összeomlik, aztán jön annak a magyarázata, hogy miképp támasztották fel és ezzel párhuzamosan megkapjuk mi is a választ, hogy miképp lett Oliver feltámasztva. Maseo nem azt mondja, hogy “életben tarthassa” Tatsu Olivert, hanem “visszahozhassa az életbe”
“I asked her to come here. So She could bring back you to life”.
Az előző részben a harc előtt találkozott Oliver Maseo-val, aki Ras egyik ligatagja lett a jelenre. Ott valami olyanról volt szó, hogy neki (Maseo) nincs élete, vagy mi szösz, ami egyértelmű utalás volt a felesége halálára.
Szóval ahogy nézem a többség simán benézte ezt az apróságot, pedig nagyon egyszerű: Oliver meghalt, Tatsu meg valahogy feltámasztotta. Hogy hogyan? Majd kiderül a köv. részekből…

A rész egyébként vegyes volt, sok dologba bele lehet kötni. Falicity nyavalygása itt most idegesítő volt már, de egyértelmű volt az írói szándék, rámutatni, hogy vezető nélkül, plusz a bizonytalan infók közötti érzelmi feszültségben egyszerűen nem megy a csapatnak. Ki vannak esve a komfortzónából. Ebből a szempontból nem volt rosszul megoldva.

fireblade - 2015. 01. 24. 01:39

Tyberius:

hm ..ez eszembe se jutott..kényelmes, ámbár okos megoldás..na, adok még akkor esélyt neki :):)

Ati7 - 2015. 01. 24. 12:43

@Tyberius

Végre valaki lát is, nem csak néz! :)

kecckebégető - 2015. 01. 24. 12:47

s3e10 langyos.nagyon langyos…

kecckebégető - 2015. 01. 24. 12:55

akkor is langyos volt a rész…

Roland - 2015. 01. 24. 13:04

Feltamaszak? nekem ez mar sok ,a nyul baszta a borzot ,viszlat Arrow..

Vitalea - 2015. 01. 24. 19:37

Csak én vagyok olyan elborult, hogy egy képregénysorozattól nem várom el, hogy életszerű legyen? :-) Most komolyan, a Mirakuru, Slade, Flash stb életszerű? Szerintem nem és nekem nem is kell, hogy az legyen. Valószínűleg ezért nem zavar, hogy a Slade-ben randalíroznak a terroristák vagy, hogy Laurelből is szuperhirro lesz. Persze mindaddig, míg nem lépnek ki a sorozat saját logikai rendszeréből. A belső logikátlanságok engem is szoktak zavarni, de nem ragaszkodom az észrevételükhöz, azaz nem keresem a hibát. Ha észreveszem bosszant, de ott még szerintem nem tartunk.
Per pillanat én lószerszámot sem tudok arról, hogy mily módon tér vissza Oliver, csak annyit, hogy találkozott egy halott nővel. Ebben a sorozatban már páran voltak halottak így-úgy és egész jól megoldották az írók, bízom benne, hogy most is sikerül nekik. Ha nem, hát nem, de azért még kivárom ;-)

Deanlegend - 2015. 01. 24. 20:06

“Ez siralmas volt. Folyt itt a nagy találgatás hogy oldják meg a lehetetlent, hogy életben maradjon, hát az írók nem agyalogtak ezen: hát csak úgy..átdöfött tüdő, artéria, lapocka rengeteg izom..kb 100-150m zuhanás egy sziklára..-20 fok és napokig elheverészget ott….röhej..Pirx kapitány kalandjaiban hihetőbb akciók voltak..és senki ne jöjjön azzal hogy képregény meg akármi….
itt mindenki 2 hónap alatt világklasszis szuperharcos lesz, és mester módra bánik mindennel…és ezek átlag emberek, nem szuperképességű hősök..

önmaga paródiájának is túl kínos és gáz lett ez a rész…kasza.”

Látszik, hogy itt sokan életükben nem olvastak képregényt, élükön veled, a képregényben ennél cifrább dolgok is vannak, arról már nem is beszélbve, hogy haezen kiakadtál mit fogsz mondani, ham eglátod mire képes a Lazarus pit…siralmas, hogy ennyire földhözragadt emberek vannak, nyitottság emberek…nyitottság…és próbáljuk már meg elvonatkoztatni a valóságtól és helyén kezelni a dolgot. :)

fireblade - 2015. 01. 24. 22:10

@Deanlegend:

nem mintha nagyon bele akarnék menni egy értelmetlen vitába..de kismillió képregényt olvastam..és ott is volt egy két alapszabály..hogy a szuperhősök meg egyéb képességű emberkék bármire képesek az ok, de a képregényekben az átlag halandó emberek is meghaltak, ha úgy alakult..és itt nem szuper képességűekről van szó (pl Laurel)…cifra és lehetetlen dolgok persze hogy vannak a képregényben..de ezeket a szuperhősök élik túl..vagy csinálják..nem az átlag semmi képességű halandók..nagy különbség.
de, téma lezárva..gondolj amit akarsz, a véleményem az enyim :) tartsd tiszteletben :)

Deanlegend - 2015. 01. 25. 08:54

Igen, mikor láttad Batmant maghalni?
Pedig úgy rémlik, hogy a lehetetlen szituk túlélése terén elég komolyan élen jár a DC-s képregényhősök közül és javíts ki ha tévedek, de ő a te szavaiddal élve “egy képesség nélküli átlagember”. :D

Ne érts félre tisztelem a véleményed, de attól az még hülyeség. :)

katyvaszlipp - 2015. 01. 26. 12:32

Azt tudjuk,hogy Malcolm miért ölette meg Theaval Sarat?
Nem emlékszem erre,hogy megmagyarázták volna.

szipi szuper - 2015. 01. 26. 13:29

Ha jól értem, akkor az első évadban Merlin megrendezte a halálát. hogy a 2. évadban vége fele visszatérjen és bevalja Teának hogy ő az apja. Aztán kiképezze pár honap alatt, h bedrogozva ölje meg a Zöld Ijász csaját. A bérgyilkosok miatt A zöld Ijász magára vállalja mert csak nem hagyhatja h a hugát megőljék. Mászik vagy 1000 métert függőlegesen . minusz 20ban. . majd félmeztelenül harcolnak a hidegben. elöször elvágják a torkát. majd vesén szurja a Rásálgúl majd átdöfi a kardall. .Lezuhan. gondolom nagyot puffanva ért le. eltörhetett pár csontja. .Gondolom sújos belső vérzése is volt. Mivel félmeztelen volt, gyorsan hült ki. Merlin a varázslo meg 5 perc alatt fel a hegyre, kard megszerez majd vissza. főszereplők meg ugyanabba rzhába.

ecsillag - 2015. 01. 27. 09:53

szipi szuper: Két dolgot korrigálnék, ha lehet. :)

1. Nem vágta el Ra’s al Ghul Oliver torkát, csak megütötte.
2. És nem, nem ugyanabban a ruhában voltak a főszereplők. Ez Felicityn látszik a legjobban. Először kék, aztán meg ilyen pirosas ruhában van. Szóval valószínűleg nem 5 perc alatt járta meg Merlin az utat.

Grace - 2015. 01. 27. 17:53

Tényleg megtévesztő, hogy folyton éjszakai jeleneteket mutattak csak. Felicity-n viszont 3 különböző ruha is volt, szóval ha nem öltözik át naponta többször,akkor közben 3 nap is eltelhetett. :-)

Iceman - 2015. 01. 29. 11:46

Nos a rész elején majdnem kaszáltam az egészet. Nevetséges Oliver életben maradása de inkább túl léptem rajta, annyira szar megoldás hogy jobb is rajta nem agyalni. Viszont az epizód többi része egész jóra sikeredett. A málészájú amatőr djről meg nem gondoltam volna hogy assasin.

Stiel - 2015. 01. 29. 14:29

Ez jó volt. A múlt is összejött, és a jelen is. Polgi hülye, ha a Glades-t tényleg magára hagyja, de persze majd hőseink megoldják. A szépfiú dj kellemes meglepetés volt a végén. Ami kicsit gáz, hogy Lance papát tovább etetik azzal, hogy Sara él, de mit van mit tenni.

Random Galamb - 2015. 01. 29. 15:40

Az assassinok úgy találták meg maseoékat, hogy követték a nyomokat… az órák óta tartó hóviharban… ok.

Poghy - 2015. 01. 29. 16:48

Továbbra sem jön be túlzottan az idei Arrow. A készítők anno azt nyilatkozták, hogy nem szeretik az olyan történeteket, ahol a szuperhős valódi személyazonossága körüli titkolózásról szólnak az események, ezért is kezdték úgy a Flash-t, hogy már a pilotban kb. mindenki megtudja, hogy Barry a Flash, és az Arrowban sem sokat vacakoltak ilyesmi részekkel. Ez eddig mind szép és jó, de amit Sara halálának titkolásával csinálnak már évad eleje óta, az pont ugyanez a kategória, csak másról megy az értelmetlen titkolózás. Ebben a részben tovább emelték a hülyeség-faktort ezzel a hangmódosítóval (még jó hogy Felicity pont készített egy ilyet vészhelyzet esetére), arról nem beszélve, hogy Lance papát én kifejezetten bírtam az első 2 évadban, idén viszont semmi másról nem szól a karaktere, csak hogy titkolni kell előle a Sara-dolgot.

Oliver sima túlélésén én nem akadtam fenn, bár kicsit gyenge megoldásnak tűnt. Az egész faházikós szál amúgy sem szólt semmiről, csak ment a fölösleges dráma. A flashback-szállal nem volt gondom, sőt Waller óvintézkedése meg is lepett. Az Oliver nélküli Team Arrow is rendben volt, leszámítva, hogy egy ilyen noname csávót nem sikerül elkapniuk. Laurel kihallgatós jelenete tetszett, mint ahogy az is, hogy elég sokat bénázott akciózás közben, azért ez így jóval reálisabb volt. Felicity pedig, ha jól számoltam NULLA darab tőle megszokott egysorost produkált ebben a részben.

Zora - 2015. 01. 29. 21:14

@szpojleres mókus – 2015. 01. 22. 12:46

“Már azon is megütköztem, hogy Felicity 25 éves csak,”

A színésznő még annyi sincs. Idén nyáron még csak 24 éves lesz…
http://www.imdb.com/name/nm4703025/?ref_=tt_cl_t6

Grace - 2015. 01. 29. 21:53

Először is leszögezném, hogy nekem tetszett a rész, de …..
Az egy dolog, hogy a hideg valóban összehúzza az ereket és így csökkenti a vérzést (mondjuk nem ekkora sebnél) és védi az idegrendszert, sőt csodával határos módon a szúrás is elkerülhette a nagyobb ereket és a főbb szerveket (volt már rá példa, hogy valaki késsel a hátában vagy hasában sétáljon be a kórházba), de túlélni ekkora zuhanást törés nélkül … na ne szórakozzunk!
A többi hülyeségen csak nevettem. Milyen jó lenne, ha olyan könnyű lenne egy helikoptert elvezetni, mint egy kocsit vagy motort. Milyen íze van a penicillinnek? Szerintem kb. mint 100 másik gyógyszernek. Mért vár valaki hosszú másodpercekig, hogy elsüssön egy géppisztolyt, ha fél méterre van tőle a cél?
Ja, és Oliver meg Dig elég keveset piálhattak, ha még mindig majdnem tele az üveg. :)
De mondom, ezeken inkább csak derültem, mert nem volt rossz a rész, szerintem kifejezetten pörgősre sikeredett. Remélem a következő részben tényleg összeáll a csapat, mert nem is olyan rossz köztük a dinamika! Azt pedig kifejezetten érdekel, hogy most akkor Ray és Felicity közt lesz valami, vagy sem.

Grace - 2015. 01. 29. 22:20

Oké, most jutott eszembe, hogy mintha az előző évad fináléjában Diggle vezette volna a helikoptert a szigetre menet, szóval az a rész talán mégsem volt olyan gáz. :)

Ennn - 2015. 01. 30. 01:12

Hm.
Nem érdekel hogy élte túl Oliver, mert úgysem halhat meg.
Pont.

Hangosan felnevettem, amikor Laurel buckázott egy hatalmasat ahelyett, hogy szép kecsesen a lábára érkezett volna a tetőtől kocsitetőre ugráskor. Istenem de jó volt, látni, hogy mennyit bénázott! :D :D

Ja, és ha már megint el akarja játszani a CW azt, hogy Oliver szerelemtől sugárzóan pont akkor jelenik meg amikor Ray Palmer minden bátorságát összeszedve végül rászánja magát arra, hogy megcsókolja Felicityt… na ekkor lehet, hogy meg fogom fejelni az egyik közelben lévő ásó élét nekifutásból…

Ennn - 2015. 01. 30. 01:16

Ja, és annyira vártam, hogy Ray megkérdezze:
– Felicity mégis mire kellett a helikopterem?
– Oh, csak nagyon kellett sietnem, hogy találkozzak egy barátommal aki… egy kávézóban várt rám…
– De hiszen a helikopter tele van golyónyomokkal!
– A kávézó egy veszélyes helyen volt…

Grace - 2015. 01. 30. 11:04

Amikor Laurel ráugrott a furgonra és majdnem leesett az neken is tetszett. Főleg ezután a Roy arcára kiülő pánik. Kifejezetten cuki volt. :-)

Zora - 2015. 01. 30. 17:38

3×11

Jó volt, Laurel bénázása is tetszett, hiszen még nincs annyi gyakorlata.
És Felicity ahogy elkérte a helikoptert, mintha csak egy autót kért volna kölcsön… Ezen hangosan felnevettem, annyira poénos volt.
Ja, és szerintem Oliver valóban meghalt – de lehet, csak én akarok szemethunyni a nyilvánvaló hülyeség előtt (repkedő mínuszok, meg átdöfött létfontosságú szervek…)
Ja, és szóval, a kis zenész egy Liga-bérenc… Kár.

Ami viszont egy hatalmas baromság: Brick ott van 2 méterre. Nem lőjük le, mert meghal 2 képviselő. Inkább feláldozzuk a Glades-ben élő 10ezer embert – mert gondolom, rendőrség nélkül, nem lesz, aki vigyáz rájuk… HÜLYESÉG!!! Nem arról volt szó, hogy terroristákkal nem tárgyalnak???
A másik: Kell nekik a Glades. Minek? Ha ott csupa hajléktalan nyomorgó fog élni, ki a fene vesz tőlük kábítószert???? – már, ha drogárusításra akarják használni a helyet.
Ezek akkora hülyeségek, hogy nincs rájuk szó… :-((((((

Én elfogadok minden természetfölötti dolgot az ilyen sorozatokban. De a hétköznapi logikátlanságokat nem!

Cathy07 - 2015. 01. 30. 20:04

Szerintem kezdik kicsit túltolni a fanservicet…Az egész Felicity-Oliver huzavona nem tesz jót szerintem a sorozatnak. Tegnap megnéztem egy random második évados részt, sokkal jobb volt, mint a maiak… Vagy hozzák össze őket most vagy ne szolgálják ki minden egyes részben valami aprósággal a fanokat, mert szerintem nem tesz jót a sorozatnak.

Roy sajnos bántóan rossz szegény, nem is elég ügyes, badass szuperhős, a színésznek pedig szerintem egy arckifejezése van.

kecskebégető - 2015. 02. 01. 00:42

Atya ég a flash mellett az arrow is akkorát gányolt ami bőven az azonnal törlöm kategoriába rakta ezt is ..Mi a szent tehén van az írokkal és a kontrolll csoport?…Ennyire ne nézzenek már baleknak…

Ati7 - 2015. 02. 04. 12:40

Felkerült a netre Ray Palmer A.T.O.M. páncélja, illetve az is, hogy melyik részben szerepel először. Csekkolja akit érdekel! :)

Iceman - 2015. 02. 05. 10:51

Kicsit Tommy borzalmas volt és túl sokszor szerepelt a részben. A nagy egymásnak futás ugyanolyan nevetséges volt mint a TDKR-ben. Nem hiszem hogy bűntudatot okozott volna a gonoszoknak hideg vérrel távolról agyonlőni a népet:D Oliver Ázsiában volt úgy néz ki ami azért megmosolyogtatóvá teszi Merlyn és Oliver gyors utazgatásait. Persze lehet van a Nagy-tavaknál egy hegy amiket csak ázsiaiak laknak….:DD Merlyn végig jó volt és Wildcat rövid akciója is tetszett, bár túl könnyedén elverte őt Brick.

szpojleres mókus - 2015. 02. 05. 11:27

A sorozat kezd átmenni önmaga paródiájába.

Nekiment Diggle meg Arsenal Bricknek egyszer elvéreztek csúfosann.
Nekimentek Arsenal meg Lórel egyszer — bukás.
Nekiment Arsenal meg Lórel másodszor – bukás.

erre megint nekimennek mert most aztán tutira sikerül :DDD

hát persze.

Aztán a ne öljed meg beszéd, Thea miatt, akit felhasználtál legyilkolni valakit hogy mentsed a bőröd. Háát epic :D

Poghy - 2015. 02. 05. 12:39

Nekem alapvetően tetszett a rész, de azért voltak benne logikátlanságok. Jó volt Oliver visszatérése, a Merlyn-es flashbackek, Wildcat feltűnése, és Roynak is kb. több szövege volt, mint tavaly összesen. A tömegverekedés viszont értelmetlen volt, mint ahogy az is, hogy Merlyn a Team Arrowtól kért segítséget. Egyrészt minek felfedni, hogy kémkedik utánuk, másrészt ő egy profi bérgyilkos, egymaga is le tudta volna vadászni Brick-et. Felicitynek volt végre pár jó beszólása, de az utolsó jelenettel csak sikerült elérniük az íróknak, hogy a falat kaparjam az érzelgős ostobaságától.

Arrowman - 2015. 02. 05. 14:51

Nagyon jó rész volt. Próbálták végig izgalomban tartani a nézőt, most végre sikerült. A múltbéli Merlyn szál rövid, de ütős volt. Kíváncsian várom, hogy fogja Malcolm Olivert tanítani. Kb. egy szinten vannak harci tudás terén, mégis Merlyn azért jobban forgatja a kardot, illetve ő együtt edzett a ligatagokkal, és sok technikát, kiképzési módot elleshetett tőlük. Felicity kirohanása érthető volt, hogy alig jön vissza Oliver, aztán egyből lepaktál azzal az emberrel, aki kinyírta Sara-t, illetve őt is a vesztébe küldte. De Olivernek is kell egy biztos kezű tanító, aki felkészíti a Ras elleni visszavágásra. Wildcat tényleg kicsit lúzernek tűnt, két ütéstől a földön találta magát. Még az volt az érdekes, hogy a gépfegyveres emberek ahelyett, hogy messziről a tömegbe lőnének, inkább fegyverrel elkezdenek az ellenség felé futni, amiben semmi logika nincs, de ezt el lehet nézni, mert végre egy jó részt láttunk, és az Íjász is végre hazatért. Nemsokára Slade is visszatér, ami várhatóan még jobban megbonyolítja majd a dolgokat… Várom nagyon a folytatást.

GoloM - 2015. 02. 05. 16:58

Ez a rész alapvetően jobb volt az előzőeknél. …de: most akkor tényleg az a sztori, hogy Oliver egész egyszerűen nem halt meg attól, hogy átszúrták a testét, lezuhant egy hegyről és X ideig feküdt a fagyban???

jeneas - 2015. 02. 05. 17:57

*The dark knight rises 40 percben* :D

DarkEagle - 2015. 02. 05. 19:28

Maga a rész nem volt rossz ha nem nézzük a logikátlanságokat. Azokon könnyen túljutok.

De könyörgöm miért kell tönkre vágni a sorozat egyértelműen legjobb karakterét? Konkrétan kiforgatták a bőréből Felicity-t. A rész egyértelműen arra ment ki hogy Merlynt jobb színben tüntessék fel de csodák nincsenek. :D No meg ugye Oliver visszatéréséről. Egy pillanatra megörültem hogy Tastsu visszatér vele de sajna nem. Ez a Merlyn kiképzi Olivert érdekes szál lehet. De könyörgöm ne ba…ák már szét szerencsétlen Felicity karakterét. Eddig olyan jó volt de az elmúlt részeket végig picsogta. Olyan dolgokon akad fenn amiken totál nem kéne. Brick-et akarják megölni de egy csomó embert neki ugrasztanak mert ugye ők közben nem halhatnak meg….

Eddig ez az évad elég gyenge mert eléggé felvezető évad szagú de könyörgöm legalább a karaktereket szedjék ráncba.

És végre kiderült az is hogy Kanári nem Kanári.
Remélem normálisan oldják meg és nem picsogás lesz abból is hanem normális dráma.

Grace - 2015. 02. 05. 20:19

DarkEagle: “felvezető évad”
Pont múltkor gondolkoztam, hogy mi lenne a jó szó erre az évadra, és ez az. Köszi :-)

Nope - 2015. 02. 05. 20:37

Mekkora volt már Brick meg Roy ,,párbeszéde”:

– Are you that red stirke I’ve been hearing about the TV?
– Wrong city.

Nope - 2015. 02. 05. 20:38

Bocsánat, nem Brick, hanem valamelyik embere.

David R. Blake - 2015. 02. 05. 21:49

Nope: Nálam ez hét idézete gyanús! :D
De Lance is szállított pár jó beszólást az epizód elején! Amikor kiakadt Roy kódnevét halva, hogy kalapból húzzák ezeket, vagy mi? Meg amikor rászólt Royra, hogy nem kell a hangtorzító, elvégre még egy éve együtt harcoltak Slade emberei ellen. :D

Amúgy igen, egész jó volt ez a rész, Wildcat kis vendégszereplésének külön örültem, Merlyn is kemény volt, de Felicity picsogásai az epizód mélypontjait adták!

Rob - 2015. 02. 06. 17:50

Felicity egy rinyapicsa lett mostanában, akinek semmi sem jó, és ezzel kedvencből átment idegesítőbe, gratulálok, sikerült kinyírni a legjobb karaktert…
Oliver visszatérése egy nulla volt, ennél bénábbra akarva sem csinálhatták volna meg, így nemsok értelme volt, hogy egyátalán “kinyírták”, talán annyi, hogy így több játékidő jutott a béna Laurelre, nemvágom mi értelme kiküldeni egy béna kiscsajt verekedni, Dig-et meg beültetni a sarokba… Basszus hihetetlen mi lett ebből a sorozatból, nemhittem, hogy Merlyn egyszer kedvelhetőbb karakter lesz, mint Felicity.

katyvaszlipp - 2015. 02. 07. 14:49

Vinnie Jones nevetséges volt, vagyis inkább a karaktere. EGy levitézlett trógerül elhízott kamionos osztja az észt….nah persze. Remélem kivonják a forgalomból,mert nagyon zs-kategóriás volt az egész jelenléte,pfejj..

Felicityt meg totál építik le, nem kellenének ezek a picsogások, legalábbis nem ennyi, meg az erkölcsökről dumálni,miközben amortizálják a Gladest..

Grace - 2015. 02. 07. 17:33

Amit nagyon bírtam ebben a részben, hogy megint voltak jó beszólások, nem csak egy karaktertől. Néha nem találják a dráma, az akció és a humor között az egyensúlyt, de szerintem most nem volt rossz. Nekem se tetszik, amit Felicity karakterével és az Oliverrel való kapcsolatával csinálnak. Most nagyon előjött, hogy csak az időt húzzák az évadzáróig. Egyébként ezekbe az erkölcsi huzavonákba jócskán kezdenek belekavarodni. Malcolm vette rá Theát Sara megölésére, az előző részben Roy ezen még ki volt akadva, most meg azt mondja, hogy minden mögött amit Merlyn tett jó szándék lapul?! Laurel legalább azzal érvelt, hogy csak kihasználnák őt. Tulajdonképpen valahol Oliver is ezt mondta, de ez a fel kell áldoznom azt ami fontos nekem duma kezd nem kicsit idegesítő lenni.

Tyberius - 2015. 02. 07. 20:15

Felicity lett az új Laurel. Eskü besírok. Komolyan eddig bírtam a karaktert, de amit ebben az évadban írtak neki, attól a falat kaparom. Rész végi kifakadása, előtte a töketlenkedése, eskü elvben magas az IQ-ja, nem hülye a csaj, de még a sík hülye Laurel is rájött, hogy Malcolm nélkül szétbassza őket Brick, erre ezzel a morális, erkölcsi balfaszsággal jönnek az írók.
A másik, ami egyre jobban idegesít ezekben a történetekben (bár több sorozatra is jellemző), hogy képtelenek életszerű helyzethez illő szövegeket írni, illetve az egészet beáldozzák a drámának, akarom mondani picsogásnak.

Szerintem Olivert homályban tartja Maseo meg Tatsu ezzel a hó felfogta az esést és a hideg konzervált, így meg tudtunk menteni szarsággal. Kiváncsi lennék arra a löttyre, amit a nő Oliverrel itatott, szerintem abban lehet a gyógyulás és megmenekülés kulcsa, mert ha az írók egy pillanatig is komolyan gondolták, hogy azt ott túlélte és ezt ki is nyilatkoztatják, illetve nem adnak egy alternatív választ, akkor már csak emiatt megérdemelné a sorozat az azonnali kaszát.

Zora - 2015. 02. 07. 21:37

Most izé, lehet, én nem figyeltem nagyon, vagy bemesélek magamnak dolgokat, de Oliver nem az Andokba ment harcolni? Onnan hamarabb hazaér, mint Kínából, nem? Rosszul emlékszem?

Nagyon béna rész volt a legutóbbi. Már gondolkodtam közben, hogy kasza, de vártam Oliver meg Felicity kettősét. De ha ez így megy tovább, nem sok értelme van a maradásomnak… :-(((

Tulazon - 2015. 02. 07. 21:42

Csak sikerült a 3. évadra elérni:
Laurel >>> Felicity

Capri - 2015. 02. 07. 21:56

Oliver és Felicity biztos az évadzáróban fognak összejönni.

Mivel az évad szerkezete alapján a 3×01. rész tükrözni fogja a 3×23.részt (az évadzárót, nem tudom hanyadik rész lesz az évadfinálé). Vagyis minden a 3×01-ben történt, minden szál az évadon megy át, végigfut rajta, és a májusi évadzáróban lezárulnak.

Felicity, bocsi a többiektől, nem picsog, hanem dühös lett Oliver-re. Azt hitte, h Oliver sosem áll össze Malcolm-mal, mégis megtette.

Ez az évad témája az IDENTITÁS. Oliver Queen és Arrow.

Ennn - 2015. 02. 07. 22:41

Wow!
Én végig Felicityvel értettem egyet.

Igaza volt, hogy utálja Malcomot, igaza, volt, hogy nem álljanak össze vele, és hogy más utat kell találni, mert a cél nem szentesíti az eszközt.
Az a kacsacsőrű emlős kinéztetű állat, kb 1000 ember haláláért felelős.
Simán feláldozta Tomyt, és most Theátval is megtenné minimális heztálás nélkül, mert ugyebár a cél…

Nem szeretem a CW féle áldrámázásokat, de Felicity karakterének szerintem kifejezetten jót tett, hogy melegebb éghajlatra küldte Olivert, aki eddig ugyebár a technikai tudását kivéve kb mindenben felette állt.

Grace - 2015. 02. 07. 23:50

Ennn: “kifejezetten jót tett, hogy melegebb éghajlatra küldte Olivert”

Én a spoilerekből már tudtam, hogy ez lesz, és nem lesz nagy összeborulás, de más indokra számítottam. Így fölösleges időhúzásnak éreztem. Egyébként ráfért Oliverre, hogy Felicity helyre tegye, de inkább azért, mert mindig túl biztosra vette, kb. bármi történt Olivernek meg se fordult a fejében, hogy Felicity ezt esetleg zokon veheti és nem áll mellette. Szerintem is valahol Felicitynek volt igaza, még Dig is mondta Malcolmnak, hogy azok után amit tett, mégis mire számított. De ez az áldrámázás, vagy picsogás, ami a záró jelenetben volt, nem kellett volna, vagy nem így, mint írtam csak az időhúzás miatt volt az egész szerintem.

HJ - 2015. 02. 08. 00:04

Basszus, nekem most esik le, hogy ebben az évadban valószínűleg kapunk egy Thea vs Laurel harcot. Remélem nem ez lesz a fő attrakció, mert annak elég gyenge lenne. :(

kecckebégető - 2015. 02. 08. 00:15

kit érdekel felecici és a pacsmogás.Felháborító mélységekbe zuhant az egyik kedvenc sorozatom…
Hol vlolt a hadsereg a gárda?,stb.kb 30 rosszarcú
terotizál egy kerületet és semmi?….

borzalom kasza!

Aszusz - 2015. 02. 08. 10:34

A picsogás nekem sem tetszett, viszont kb azóta tudom, hogy nem lesz itt nagy összeborulás, amióta Oliver búcsúként szerelmet vallott Felicitynek. Ezt csak úgy lehet megakadályozni, ha Felicity berág valamin, vagy ha közben újra összejön Ray-jel, pont, amikor Oliver megérkezik. Ez utóbbit már eljátszották egyszer, és nagyon reméltem, hogy nem veszik újra elő. Örülök, hogy így lett. De vajon mitől rághat be F. O-ra, amikor Ollie szerencsésen épp hazaér? Nem jut eszembe jobb ötlet, mint Malcolm.
Egyébként ez egy érdekes felállás lesz, úgyhogy nem bánom annyira.

Ayrons - 2015. 02. 08. 14:22

Egy kérdés mert lehet hogy nem figyeltem tavaly eléggé , de a Liga itt egy bérgyilkos társaság ? Itt nincs olyan tervük/elvük hogy a világot a gonosztól megmenti , ha egy városban a bűnözés és korrupció eluralkodik akkor azt meg kell semmisíteni ? Mert én eddig abba hitbe voltam Rash azért jön majd a városban hogy azt eltörölje a bűnözés miatt.

katyvaszlipp - 2015. 02. 08. 15:30

Laurel vs Thea?
Hm,kb 5 másodpercig tartana a küzdelem, jelen állapotaikban.

Grace - 2015. 02. 08. 15:47

Ayrons: Emlékeim szerint eddig ez a sorozatban nem került elő. Ráadásul így lenne egy kis ellentmondás, hiszen akkor Malcolm terve, hogy elpusztítsa a Glades-t, nem ellenkezne a Liga elveivel. Legalábbis ha jól értelmezem.

Chiplecsap - 2015. 02. 08. 16:06

“Basszus, nekem most esik le, hogy ebben az évadban valószínűleg kapunk egy Thea vs Laurel harcot. Remélem nem ez lesz a fő attrakció, mert annak elég gyenge lenne. :(”

Ebből is látszik hogy te is csak egy olyan figura vagy, aki zsigerből nem kedveli, laurelt vagy Thea-t, anélkül hogy egyáltalán oda is figyelnél a karaktereikre. Ha nem igy lenne, akkor

a.) az évad végére egy egész jo kis izgalmas cucc lehetne, de valószinütlen ugyan is .

B.) Csak nem gondoldo hogy Laurel, neki mene, oliver kishugának, akit behipnotizáltak hogy önön akaratán kivül cslekedjen, szerencsétlennek fogalma sincs erről, és majd Laurel rajta akar bosszut álni ?! Jah persze…

ehez nem kell zseninek lenni, de igazából még csak nagyon oda figyelni sem, mert ebből az évadbol is kihagytam szinte minden részt, láttam talán 3 azt is végig tekerve, csak ismertetőkből tájékozódom meg GIF-ekből, Katie segge jolnézki bőrzserkóban. , de egy pillanatra nem fordul meg a fejemben hogy laurel, majd neki menne Thea-nak.

Abban viszont egyet értek, hogy ha lenne is ilyen, Thea simán hozná a meccset, most még…

Poghy - 2015. 02. 08. 20:52

Ayrons, Grace: Ez nem a Batman begins, de a ligától egyáltalán nem áll távol a tömegpusztítás, legalábbis a képregényekben. Ezért sem teljesen értem, hogy mi volt Ra’s baja az undertakinggel, gondolom csak kényelmes volt az íróknak, ha Ra’s Merlynre vadászik.

Nekem amúgy az tűnt fel, hogy egyre több kardharc lesz az Arrowban. Most Merlyn kardozni tanítja Olivert, aminek szintén nagy szakértője Ra’s, Tatsu, Nyssa, most már Thea is, és ugye a hamarosan visszatérő Slade is. Lehet hogy pont ezért írják vissza? Végül is optimális edzőpartner lenne Olivernek, mert profi kardforgató, és nem is fogja vissza magát főhősünkkel szemben :). Évadzáróban egy Tatsu+Oliver vs. Ra’s király lenne, és még reális esélyük is lenne, meg lassan Theát is aktivizálhatnák, hogy ne csak apuval gyakoroljon.

szipi szuper - 2015. 02. 09. 17:35

Stephen Amell a főhős alakítója ismét kirakott valami különöset facebookra. A zöld íjász lerendezi saját magát is. Ezúttal nem képletesen
Ismét eljött a forgatás ideje, és A zöld íjász első dolga, hogy nekiugorjon saját magának. Nem, nem képletesen. Tényleg megküzd saját magával. Már ha hihetünk Stephen Amell-nek. Hősünk vagy beszippantott egy kis minőségi vertigót, vagy multiplex személyiségzavarban szenved.
Továbbá Amell korábban a hétvégén említette, hogy szívesen csinálna egy-két crossover epizódot más DC-sorozatokkal is, mint például Constantine és Supergirl.

“Érdekes lenne egy crossover Constantine-nal, mert rengeteget tud a Lazarus Pit-ről (Lázár verem), amit már felfedtünk a show-ban az idén.”

“Nagyon király lenne Supergirl-lel egy crossover, már csak azért is, mert Greg Berlanti a készítője, aki az agy A zöld íjász és a Flash sorozatok mögött is, és rengeteg embert ismerek, akik kapcsolatban állnak a produkcióval.”

sport1 - 2015. 02. 09. 20:42

hát én nem tudom mi történt ezzel a 3.évaddal de borzasztóan rossz. régen 1-2évadnál mindig vártam a köv részeket, itt már egyáltalán nem. olivernek a visszatérése nulla értékű volt. nem volt benne semmi epic mommentumos érzés, csak simán megjelent és ennyi. meg ezek a sok műdrámázásokat se bírom. nagyon nagyon gyenge ez a 3.évad. arról nem is beszélve, hogy oliver túlélésere se adtak normális magyarázatot. meg az egész story rossz. nem is írok róla többet mert felesleges. remélem 4.évadra összekapják magukat.

Anthonz - 2015. 02. 10. 12:57

Egyszer már megküzdött magával Oliver nem?

Rengeteg jó szál, és jó konfkliktus van a sorozatban, de felét elcseszik logikátlan dolgokkal. Én azt is megértem ha egy rész közben ugranak az időben, de akkor legyen valami utalás rá: Merlin elugrik az Andokba, majd (számunkra úgy tűnik) pár óra múlva megint ott van az Arrow barlangban, nem mutat jól na. Meg ezek a drámák is túlerőltetettek, hogy éppen ki utál kit, meg dilemmázunk, hogy megöljünk-e olyan embereket, akik 100 meg 100 ember haláláért felelősek.
Ja, még egy: a Kanári meg Roy elverik Brick embereit, aztán ott hagyják őket, ennek mi értelme? Tényleg, csak pici logika kellene az egészbe, sokat segítene.

szpojleres mókus - 2015. 02. 12. 12:49

Eddig bírtam nekem cancel.

Emlékszem az első évadot elkezdtem nézni, mekkora királyságos volt, egy napközben Tony Start, éjjel igazságosztó bosszúhadjárata, aki nem tökölt, nem félt semmitől, megtette amit kell azonnal, megállás nélkül. Második évad már kezdett döcögni, de Slade még megmentette. Mostranra meg mivé vált ez az egész….

Csávót még Oliver sem tudta legyőzni bevertigózva… de persze Lórel igen. Az a lórel, aki tanult boxolni pár hónapot….igazi szuperhős mert “több benne a fény” mint saraban….

Olivenrek oké hogy vele jöjjön Lórel……eddig baj volt de most gyere, boksztudása biztos legendás. Nem baj az, hogy Oliver 5 év alatt tornázta ki magát “igazságosztó” szintre, Oliver kiképezte Royt, Diggle meg special forces. Gyere lórel, sok benned a fény, és amig nem vagyok itt védd meg te is a cityt, igaz hogy eddig téged mentettünk folyamatosan, te bokszmester, még Klicskót is kiütnéd.

13 részen át megy a dráma, apu nem tudhatja meg a nagy titkot. most megtudta ÚRISTEN, sírt micsoda következmény. Igazi dráma.

Malcolmnak szörnyen fontos Thea….. még azok után is hogy csak arra kellett neki hogy megölje saraht….fuh. És senki sem modnja el Theának. Szóval azt hogy Oliver az arrow azt muszáj volt elmondani mert nincs több hazugság, de azt hogy az egész szituáció miért történik az ok, titkolózzunk tovább. Le merem foadni évad végére kiderül és mindenkit megutál Thea.

Roy friendzoneba tett képe meg szörnyűséges volt. Ja ha már Roy, szóval Roy figyeli ahogy elmegy a két szerelmes, lemegy a pincébe felveszi a maskaráját és kukkolja őket? Végignézte ahogyan szexelnek?
Közben apu is??? A maskarájában????
önmaga paródiája lett az egész.

Chiplecsap - 2015. 02. 12. 14:32

Hála istennek, remélem be is tartod :) legalább nem kell olvasni a kiba…ot lórel-ezésedet.
De abban legalább igazad van hogy már a 2. évadtól lejtmenet az egész. és kezdődött seggálu sarhaval

Capri - 2015. 02. 12. 19:18

Teljes igazságot azért nem mondhatják el Thea-nak, mert nem biztos, h tudja feldolgozni a szörnyű igazságot, sokkot kaphat. De ki fog derülni. Leginkább az évad végén. Thea nagyon mérges lesz Malcolm-ra. Ő Ollie-hoz menekül előle. Aztán valahogy Speedy lesz belőle.

A köv. rész nagyon város, ez a flashbackes epizód.

Capri - 2015. 02. 12. 19:19

jav.: *a köv. rész nagyon VÁRÓS!

Drunken Whaler - 2015. 02. 12. 19:55

A Roy-t alakító színész végre használta az arcizmait, volt mimikája.

Egyébként, akit ennyire felidegesítenek az ilyen gyenge megoldások, az a saját érdekében kaszálja ezt a sorozatot. Én sem bántam volna, ha másképp mentik meg Theat. Nagyon nem használták semmire a DJ srácot, nem csoda, hogy ki akarták írni.

Iceman - 2015. 02. 12. 21:21

Nagyon keveset vártam ettől a résztől az unalmas Vertigo miatt de nem volt rossz. Végre megtudta szegény Lance papa Sarat, Thea meg jól kezelte a szitut. Jövőhét meg epic lesz tudjukkivel.

Stiel - 2015. 02. 12. 23:02

Tök jó rész volt, nekem hozta az epic érzést. Rengeteg minden történt, ezúttal a dráma sem volt felesleges; a zenét is nagyon eltalálták, volt jópár egysoros (‘Lame excuses are sort of an occupational hazard’) és akció több fronton. Én ilyesmit vártam az évadtól, remélem, nem egyszeri fellángolás, hanem most már beindul a körömlerágós hullámvasút.

VvD - 2015. 02. 13. 08:05

Az egyik kedvenc sorozatom volt az Arrow. És hihetetlen rossz, hogy ennyire lesüllyedt a szinvonal. Sajnos amiket szpojleres mókus leírt, azokkal teljesen egyetértek. Én nem szoktam direkt keresni a logikai hibákat egy sorozatban/filmben, de ha ennyire szemet szúr nézés közben, akkor nem tudok elmenni felette.

– Diggle-t nem használják semmire.
– Laurel persze szuperhős a 3 hónap boxával.
– Roy ott volt a szex alatt végig? Ezen felröhögtem hangosan mikor néztem a sorozatot :) Milyen perverz.
– Oliver feltámasztása vagy mi. Ne mondja nekem senki, hogy azt a 15 méter zuhanást túléli egy normál ember, mert agyon bököm magam. Főleh 0 fok alatt, karddal előtte átdöfve.
– A folyamatos szappanopera.
– Thea állandó, logikátlan váltogatása, hogy éppen kinek az oldaán vagyok.
– Olicity…

Könyörgöm, nem tudnánk visszatérni a 2. évad közepéhez, amikor megjelent Slade?

VvD - 2015. 02. 13. 08:10

Ja és még valami: Malcolmnak most mi a fene a célja valójában? Mert az, hogy védelmezi Thea-t minden áron, de azért közben megöleti vele Sara-t, az kurvára nincs összhangban.

Stiel - 2015. 02. 13. 09:21

Malcolm azt csak mondja, hogy Thea-t akarja védeni, de azért a saját bőre az első. Egyébként is, ha 20 éves koráig semmi köze nem volt a lányhoz nevelés-ügyileg, akkor onnan már szerintem nem is nagyon lesz, még akkor sem, ha vér szerint az ő lánya. Thea mindenesetre jól látja a dolgot.

Poghy - 2015. 02. 13. 11:04

Szerintem jobb volt, mint a mult heti rész, igazándiból csak 2 dolog nem tetszett. Egyrészt a Roy féle kukkolós dolgot nagyon nem értettem én sem, másrészt Thea nem kicsit túlreagálta a Malcolm-dolgot, ahhoz képest, hogy eddig milyen vakon követte aput. A Laurel-es főszál viszont rendben volt, nem értem ezzel kapcsolatban a fintorgásokat. Eddig is pont olyan noob volt a szuperhősködéshez, amit várnánk ennyi képzés után (ebben a részben is), most a csávó lebecsülte és így volt esélye leütni… nem valami feketeöves szupergonoszt győzött le, hanem önmagát és a drogot. Thea előtt sem kell tovább titkolni a Team Arrow kilétét, és VÉGRE Lance papának is elárulták Sara halálát. Szóval most pont, hogy halad a sztori, az Olicityt is félretették, és jön még Slade, Suicide squad, Atom, Ra’s is idén, úgyhogy én bizakodó vagyok.

Zora - 2015. 02. 15. 09:30

3×13

Hát, kész, ennyi volt. Kasza.
Meguntam, hogy állandóan sötét van, éjszaka, sosincs nappal (oké, most éppen volt 30 mp, míg a rab megszökött az újságíróktól), hogy mindig csak vacsoráznak, sosem reggeliznek, hogy éjszaka járnak be dolgozni, meg mérnek vérnyomást…
Rájöttem, hogy EZ a képregény-világ nem nekem való…

További jó nézést a többieknek!

Zora - 2015. 02. 15. 09:32

Ja, ami nem világos: Malcolm megindokolta, miért nyíratta ki Thea-val Sarah-t, ezzel halálra ítélve a lányát?

Grace - 2015. 02. 15. 18:55

Hát sosem gondoltam, hogy valaha le fogom ezt írni, de ebben a részben egyedül a Laurel-es jeleneteknek láttam értelmét. Nem mintha megszerettem volna a karaktert, de az ő jelenetei legalább következetesek voltak. Mondjuk nem gondoltam, hogy Oliver ilyen gyorsan beadja majd vele kapcsolatban a derekát, de tény, hogy úgy sem tudta volna ő se visszatartani. Mondjuk azt én se értem, hogy mért nem megy Dig is velük ki a terepre. A Felicity-vel való jelenete különösen tetszett.
Viszont a többi…
Az hogy Thea így reagált Oliver titkára (szerintem a valóságban senki nem így fogadta volna a hírt), totál súlytalanná tette az egész leleplezést.
Roy és Thea hozzáállása úgy változik, mint az időjárás. Az kifejezetten nagy szívfájdalmam, amit Roy karakterével művelnek, mert én kedvelem, de egyszerűen nem használják semmire. Talán Theával kezdenek valamit a jövő heti részbe.
Ami pozitívum, hogy kiírták a DJ srácot, szerintem elég visszataszító volt.
Engem is zavar, hogy egyszerűen sosincs nappal, kb. 3. vagy 4.rész óta.
Az Olicity szálban egyedül az zavar, hogy ebben a részben nem volt.:D Nekem tetszik, hogy behozták, de kb. úgy érzem egyedül vagyok ezzel. Akit zavar annak azt üzenem: Ha csak ez lenne a bajom az évaddal, én örömtáncot járnék. Szerintem még mindig jobb, mint Oliver szenvedése bármelyik korábbi csajával (igen Saraval is, bár ott inkább Sara szenvedett, meg én, hogy néznem kellett), és nem hiszem, hogy a többi problémát erre lehetne visszavezetni. Na nem mintha tetszene, ahogy megvalósítják, de magával az ötlettel nincs bajom.
Ami meglepő volt számomra, hogy Malcolm küldi Oliveréket a szigetre. SPOILER: Kíváncsi vagyok, hogy tud-e Slade kiszabadulásáról, és szándékosan csinálta-e!?

Arrowman - 2015. 02. 16. 00:30

Szerintem jó rész volt megint. Örülök, hogy a sok elégedetlenkedő, aki kaszálta a sorozatot, nem fog már többet itt picsogni. Egy igazi rajongó a hibáival együtt is kitart a sorozata mellett…
Azért van mindig éjszaka, mert akkor történnek az események. Fényes nappal általában egy gonosztevő sem szokta felfedni magát. Az pedig nem baj, hogy nem látjuk, hogyan reggeliznek stb., mert a történet szempontjából úgy is lényegtelen, itt végig kemény akció van. Azért sem értem a sok károgót, mert most pörögnek fel éppen az események. Még ha kicsit zötyögősebben is indult ez az évad, nem kizárt, hogy ennek lesz a legütősebb végkifejlete.

Marianna - 2015. 02. 16. 09:47

Szerintem is eddig a 3. évad eddig a leggyengébb szezon a következetlenségek miatt, de elvagyok azzal, amit eddig láttam. Laurel végre tudnak kezdeni valamit. Tetszett, ahogy elvitte a hátán a részt, szép tanulságot vontak le. Jó volt Felicity-vel a jelenet. Nem bánnám, hogyha köztük barátságot építenének.
Olivernél lehetnének poszttraumás stressz jelei, mert majdnem meghalt vagy az volt. Amúgy ennek a magyarázata elég vérszegény lett. Nehogy azt mondják, hogy valami csodanövények miatt élte túl. Oké a seb nem vészes, de a zuhanás miatt csonttörések. Utána 1 héttel nem rohangálhatna a városban hösködni. Lenne még mit csiszolni rajta.
Thea reakciója meglepett, de nem bántam, hogy apucira rágott be, pedig még a legrosszabbat nem tudja. DJ gyereket hamar elintézték. Royjal a kapcsolatuk tetszik.
Diggle hanyagolt.
Felicity, mint főszereplőnő nekem bejön, főként hogy ő a kedvencem. Olicity is imádom, de tönkreteszik az egészet a folytonos drámázással. A 2. évados apró mosolyok, nézések, a szerelem jelei jobban mutattak.

Agrael81 - 2015. 02. 17. 11:26

szpojleres mókus

Big lájk:)
Az elemzésed nagyon helytálló,ja és látom benned a fényt…az majd segít a továbbiakban, hogy folytasd a sorozatot!:)

bobi64 - 2015. 02. 17. 22:44

Nem hiszem, hogy ezt a gagyiságot alul tudnák múlni a készítők a következő részekben, de van egy gyanúm, hogy mégis meg teszik. Ez a sorozat annyira el lett cseszve, hogy az elmondhatatlan. Itt nem a szereplőkkel, vagy a sztorival van a legfőbb gond (azzal is) hanem azzal, hogy szétbarmolnak benne minden eddig működő dolgot. Ráadásul tehetségtelen módon teszik. Nem hihető, rosszul elkészített, rosszul kigondolt elemek burjánzásával agyonvágják az egészet. Következetlen, átgondolatlan, bugyuta az egész. A visszatekintős részek meg nagyon feleslegesek már. Az egész egy kutyulmány.

torjack - 2015. 02. 19. 14:11

“Hát, kész, ennyi volt. Kasza.
Meguntam, hogy állandóan sötét van, éjszaka, sosincs nappal (oké, most éppen volt 30 mp, míg a rab megszökött az újságíróktól), hogy mindig csak vacsoráznak, sosem reggeliznek, hogy éjszaka járnak be dolgozni, meg mérnek vérnyomást…
Rájöttem, hogy EZ a képregény-világ nem nekem való…”

Ez a sorozat ad bőven okot a kaszára de…komolyan azon akadsz ki, hogy éjszaka bunyóznak, meg hogy nem látod őket reggelezni? Ez nem a Dallas.

Grace - 2015. 02. 19. 14:27

torjack: Az eddigi évadoknàl szinte fele-fele arányban voltak nappal és éjszaka játszódó jelenetek. Úgymond megvolt a “nappal àtlagemberként dolgozunk, éjjel hősként járjuk az utcákat” feeling, mint a képregényekben. Ez hiànyzik. Ok, hogy Oliver most nem dolgozik, meg a csalàdi jelenetek is kilőve, de màr Felicityt és Rayt is csak éjjel látjuk az irodában és az őrsön is folyton este van.

Grace - 2015. 02. 19. 14:33

Mondjuk én ezért nem kaszálnàm.

Arrowman - 2015. 02. 19. 15:38

Baromi jó rész volt, végig nagyon izgalmas volt. Végre láthattuk Sladet is újra. Érdekes volt, ahogy a jelen a múlttal összefonódott. Egész végig pörgött a rész, emiatt minden percét élveztem. Igaz, hogy sokkal előrébb nem jutott a jelenben zajló történetszál, de kellett egy ilyen rész, ahol egy kicsit a múltban is járunk. Az is jó, hogy múltkor Sarát láthattuk újra egy pár jelenet erejéig, most pedig Tommy-t hozták vissza egy rövid időre. Nagyon jól megoldották ezt a dolgot. Szerintem rosszul jár, aki most akarja kaszálni a sorozatot, mert most indulnak be csak igazán az események, de hát mindenki maga dönt…

Piszkosfred - 2015. 02. 19. 16:10

Tényleg szuper rész volt, 9/10. Kezd felpörögni a dolog határozottan. A flashbackek is a helyén voltak.

Sosem gondoltam, hogy eljutunk idáig, de Thea jó volt, és meglepő módon egyáltalán nem hiányzott Felicity és Dig. (úgyis elég egysíkúak voltak az utóbbi időben)

Poghy - 2015. 02. 19. 18:46

Valóban jó rész volt, fura volt látni, ahogy megfordították a helyszíneket (ugye a jelenben voltak a szigeten, a flashback-szál meg Starlingban játszódott). Mondjuk az érdekes volt, hogy Slade 1 csapással leütötte Olivert, de ezen már nem akadok fenn. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ki a másik rab a szigeten, lehet hogy idén még kiderül. A végén mikor Thea beszólt apunak, hogy nem lesz a lánya többé, azt hittem Merlyn megereszt egy “Thats my girl!”-t. :)

Iceman - 2015. 02. 19. 18:47

Egyébként Oliver és Dig miből él? Mert ha jól tudom Oliver szegény mint a templomegere Dig meg elvileg belőle élne. Thea oké mert őt apuci tartja el. Sladeből keveset kaptunk, remélem legközelebb már a szigetről is meg tud szökni. Lance papa pedig jól odaszúrt a lányának végre.

David R. Blake - 2015. 02. 19. 19:35

@Poghy:
A másik rab Captain Boomerang, akit még az Arrow/Flash-crossover Arrow-specifikus epizódjában kaptak el.
A rész végén Oliver megemlítette, hogy mostantól Boomerang és Slade “szomszédok” lettek Lian Yu-n.
Amúgy szerintem azért is vicces a dolog, mert ugye mind a Slade-et játszó Manu Bennett, és a Boomerang-ot alakító Nick Taranby ex-Spartacusos.

Poghy - 2015. 02. 19. 19:39

Iceman: Gondolom Oliver örökölt az anyjától és Theának is így van pénze a Verdantra. Diggle már más kérdés, mert nem hiszem, hogy a “sidekickségért” Oliver fizet neki. Lehet, hogy Afganisztán után leszázalékolták, és kapja a nyugdíjat. :D

Grace - 2015. 02. 19. 19:58

Iceman: Guggenheim-nek pont ezt a kérdést tették fel twitter-en. A válasz: Thea Merlyn pénzéből él, Oliver-t Thea pénzeli, Diggle-t Lyla, Roy meg a clubban dolgozik.

David R. Blake - 2015. 02. 19. 22:33

@Poghy: A másik rab Lian Yu-n Bumeráng kapitány, akit még az Arrow/Flash-crossoverben kaptak el.

Poghy - 2015. 02. 19. 23:50

@David: Ja oké, el is felejtettem, hogy őt is odarakták. Slade kiszabadíthatta volna őt is, hogy legyen egy kis Team Spartacus. :)

Stiel - 2015. 02. 21. 00:06

Jó rész volt. Olyan érzésem volt, mintha ezt tök mások írták volna, de jól sült el. És láttuk Diggle testvérét! Azt hiszem, meg is ágyaztak a későbbi Deadshot-os flashback-eknek.

Zora - 2015. 02. 22. 13:47

“torjack – 2015. 02. 19. 14:11”

“komolyan azon akadsz ki, hogy éjszaka bunyóznak, meg hogy nem látod őket reggelezni? Ez nem a Dallas.”

Már érlelődött bennem pár hete, és most telt be az a bizonyos pohár… :-)

Zora - 2015. 02. 22. 13:50

Ja, és még senki nem tudja a választ, hogy Merlyn miért nyíratta ki Theával Sara-t?

Drunken Whaler - 2015. 02. 22. 14:49

Valószínűleg azért, mert Oliver, Merlyn kedvéért, nem állt volna ki Ras ellen…

torjack - 2015. 02. 22. 17:30

“Ja, és még senki nem tudja a választ, hogy Merlyn miért nyíratta ki Theával Sara-t?”

Merlyn elég világosan elmagyarázta az okokat.

Zora - 2015. 02. 23. 20:39

torjack – 2015. 02. 22. 17:30

Valószínűleg nem volt elég világos, ha nem maradt meg bennem… Pontosan mit mondott? Vagy melyik részben volt?

torjack - 2015. 02. 24. 15:28

@Zora

Merlyn “zseniális” terve az volt, hogy ezzel a húzással éri azt el, hogy Oliver Ra’s ellen párbajozzon. Malcolm azt hitte, hogy Olivernek lehet sansza Ra’s ellen. Tévedett.

John_Abruzzi - 2015. 02. 26. 08:42

“I want you to become the next Ra’s al Ghul.”

Nálam már meg is van az év idézete.

Grace - 2015. 02. 26. 08:51

John Abruzzi: Legalább írtad volna elé, hogy spoiler, az istenért.

rodosto13 - 2015. 02. 26. 08:56

Grace

Még nem láttam a részt, de mivel már kijött, nem minősül spoilernek…

Grace - 2015. 02. 26. 09:00

Hàt ezen vitatkozhatnánk. Én màr làttam a részt, nekem nem gáz, de egy spoiler feliratot megért volna a többiek miatt.

John_Abruzzi - 2015. 02. 26. 09:30

Elméletileg a kibeszélőben maximum az előzetesben látott tartalom spoiler, a kinn lévő rész nem. De elnézésedet kérem, nem állt szándékomban élményt rontani.

Iceman - 2015. 02. 26. 10:20

Lehet ezzel a lépéssel bevezetik Thaliát is. Ugyan nem csak Batmannek ajánlotta ezt fel de mivel az Arrow elég sok dolgot felhasznál Batsietől így lehet ezt is. Nyssa meg nem kifejezetten rajong Oliverért bár ez az apját nem igazán érdekelné.

winnie - 2015. 02. 26. 13:31

igy van. aki nem latta a reszt, annak sugarzas utan nem erdemes idejonnie, hiazen kibeszelo. a spoiler felirat megteveszto lenne, ha olyasmire vonatkozik, ami lement mar. (a promo valoban spoiler)

smartdrive - 2015. 02. 26. 14:09

Nem nagyon értettem meg ennek a résznek az üzenetét.
Az hogy Thea megölte Saraht, az oké attól nem hasad meg a lelke, de az hogy Malcolmot elküldi, hogy végre megkapja a méltó büntetését igen?
Körülbelül Oliver fél hónapot sem edzett Malcolmmal, de elment azért kiszabadítani Malcolmot mert fáj neki, hogy van nála erősebb?
Ha elviszik Malcolmot, és megkapja azt a büntetését amit egy amerikai bíróság biztos kiosztana neki az miért baj? Vége lenne az egész ligás mizériának és mindenki élhetne tovább.
Oliver nem öli meg a legnagyobb gazembereket sem mert nem öl, de Diggleval megölik az összzes assassint útközben? Ras meg ezt tudta és hagyta?

Atom páncél meg igen jó, csak nem tudom mi lesz vele ha valaki becélozza lőfegyverrel a szemétől lefelé ami teljesen szabad neki.

Grace - 2015. 02. 26. 14:53

Winnie: Ok, bocsi, de tavaly emlékszem voltak emiatt viták, pont az Arrow kibeszélőben.
John Abruzzi: Bocsi!

Piszkosfred - 2015. 02. 26. 16:27

Hmm… Nekem is fura volt, hogy Diggel csak ugy lelottek az osszes ort, amikor egesz evben azon porgott szegeny Oliver, hogy nehogy veletlenul megoljon valakit…

Nem volt rossz resz, orulok, hogy Atom vegre “feleledt”, kivancsi vagyok arra a szalra mit es hogy fog csinalni.

David R. Blake - 2015. 02. 26. 19:02

@smartdrive: Maradjunk annyiban, hogy meg lesz az oldva, hogy ez ne lehessen nagyon opció Atom ellen! ;)

Aredhel - 2015. 02. 26. 21:42

Hát nem tudom.
Mindig olvastam a kommenteket meg a kritikákat, hogy ez az évad így rossz, úgy rossz, de nem annyira értettem velük egyet. Én nagyon élvezem a sorozatot logikai bukfencek ide vagy oda.
Nade ez a mostani rész! Hát ez kikészített. Ahogyan sikerült kihozni, hogy Oliver Malcolm után menjen, az egyszerűen abszurd, hihetetlen, a sorozat saját logikájával, a szereplők személyiségével és céljaival teljesen szembemenő f@szság volt.

Capri - 2015. 02. 26. 23:10

Thea miatt tette. Aggódik Thea “lelke” miatt. Hogy a badass girl Speedy-nek ne legyen bűntudata.

Stiel - 2015. 02. 27. 00:57

Ez az Atom akkor ilyen szegény ember Ironman-je lesz?

Amúgy a sztorit, csavarokat stb. túlgondolták, ez így már pont nem feszültséggel teli, egyszerűen csak logikátlan kavarás. Na mindegy, túl tudok lépni rajta, a folytatásra alapoztak egy adagot, lehet ez még jó is.

Drunken Whaler - 2015. 02. 27. 07:35

Szerintem elég jól megindokolták, hogy Oliver miért aggódott annyira Theaért: mindkét szülőjük elvesztése miatt bűntudatot érez, nem akarta, hogy Thea átélje ugyanezt. (Természetesen ez független attól, hogy mi lenne a valóság, az is lehet, hogy bizonyos dolgokban Thea jobban hasonlít a vér szerinti apjára, de Olivert a saját érzései – bűntudat és szeretet – ösztönzik beavatkozásra.)

Kobun - 2015. 02. 27. 09:49

Én azt nem értem, hogy Oliver megesküdött, hogy megöli Sara gyilkosát.
Miért nem intézte el Merlynt maga!?!?
Theának nem kellett volna megtudnia, a Liga azt mondta volna, hogy fasza gyerek vagy, Malcolm meg kitörölhette volna a seggét a telefonos felvétzelével, ha tele van vesszőkkel…
Arra most nem emlékszem, hogy volt-e olyan: “ha meghalok, akkor ez el lesz küldve Raas-nak”, de ha igen is, akkor az a szál azóta sem változott..

Grace - 2015. 02. 27. 12:44

Kobun: Emlékeim szerint arra esküdött meg, hogy elkapja Sara gyilkosát, nem pedig arra, hogy megöli. Így mindjárt van értelme.
Egyébként az tényleg vicces, hogy bár elvileg nem gyilkol, de a “gyalogokat” lazán leszedik. Eddig még csak oké volt, hiszen láttuk, hogy nem mindegyik nyíl öl, de Dig pisztolygolyóit nehéz kimagyaràzni.

Iceman - 2015. 02. 27. 14:08

Egyébkén szerintem az évad fő gonosza Merlyn. Ras semmi rosszat nem tett eddig, sőt ha azzal kezdtek volna hogy Thea ölte meg ugyan Saraht de csak mert bedrogozta a fatert tuti nem ölte volna meg Theat. Ez csak egy mondvacsinált ürügy. Ráadásul úgy védik Merlyn Rastól mintha igazságtalan lenne megölni, miközben az átlag igazságszolgáltatás is egy laza halálbüntetést adna Malcolmnak.

xy - 2015. 02. 27. 14:29

Na nézzük:
-Malcolm kitalálta, hogy megöleti a lányával az íjász csaját, így rákényszerítve azt Ras kihívására, amiből ő csak szarul jöhet ki, mert
ha az íjász veszít kardpárbajban, akkor Ras el fog jönni érte
ha nyer, akkor az íjász fogja elintézni
ha meg a lánya megtudja mi van, akkor ő fogja elintézni.
-Ráadásul Malcolm nyugodtan gyilkolászik, de a felesége igazi gyilkosát megkímélte. (csesszék meg az írók a szirupos amcsi baromságaikat)
-Oli sérülési halálosak, azt a szúrást és zuhanást akkor se nagyon élné túl, ha utána rögtön a műtőbe kerülne, de itt jön a spanja, aki felhívta a volt nejét, és az megoldja, a néző képébe meg azt köpik, hogy a hideg miatt élte túl. Egy kisebb szúrás zuhanás nélküli túlélésre jó magyarázat a hideg(mondjuk ha Oli egy kisebb szúrás után eldől a hegyen és Ras otthagyja, akkor rendben van a magyarázat) de így kellett volna az a lazarus pit.
-Roy elmondja, hogy mennyire tiszteli Olit, aztán 5 perc múlva, mikor Oli meg akarja kímélni Theát az összevert lófej látványától, akkor mindjárt hőbörögni kezd. Thea meg úgy összezavarodik, hogy lefekszik az első szembejövővel, amit az apja meg az exe végighallgat. Aztán rómeó harc közbeni halál helyett inkább megönygilkolja magát.
-Felicity a hisztis picsa mellé megkapta a pénzéhes jelzőt is, a vagyon látványától úgy felizgult hogy rögtön leteperte Rayt, aki miután hosszú idő után a vér ismét visszakerült lentről az agyába, rögtön be is tudta fejezni a páncélt. Még párszor meghúzza a szőkét, és garantált a Nobel-díj.
-Malcolm rinyál ahelyett, hogy megpróbálna párbajt kérni.
-Thea, aki miatt a hőn szeretett bátyja elment megöletni magát(megint), épp öngyilkosságra készül.
(-Lófej folyamatosan kritikán aluli, de ez nem új.)

Összegezve: a készítők fél évad alatt Olin és Digglen kívül az összes főbb karaktert és a jelenben futó sztoriszálat is totálisan szétbaszták.

torjack - 2015. 02. 27. 20:07

a lazarus pit még bejöhet, kötve hiszem, hogy olivért hársfavirág kivonattal borogatták. amúgy az egész évad sületlenség, amiből nehéz lesz jól kijönni.

szipi szuper - 2015. 02. 27. 20:07

most akkor zöldmanó lesz rásálgúl? nane!

Drunken Whaler - 2015. 02. 27. 21:15

Xy, azért azt érdemes számításba venni, hogy ha Oli legyőzte volna Rast, akkor Malcolm még mindig elmenekülhetett volna. Vele ellentétben ugyanis nem fogja üldözőbe venni. Ha a helyében lennék és választhatnék, én is Olit hagynám meg élő ellenségemnek. Speedy-nek pedig nem mondaná el senki, de ha kiderülne valahogy, akkor sem menne utána.

Malcolm érthető, hogy rinyál, hiszen az elejétől fogva nem volt mersze kiállni az ősöreggel. Több esélye van megszökni a láncokból, mint a párbajt túlélni.

Szerintem Felicity nem a vagyon látványától cuppant rá Ray-re. :D Olinál sokkal kevésbé sérült a faszi. Szerintem jobban passzolnak egymáshoz.

A többire már nincs kedvem / nem tudok érdemben reagálni. Szerintem a forgatókönyvírók sem hülyék, csak nem rágják a szánkba.

Jófiú - 2015. 02. 28. 06:58

Ez a rész kb azért volt érdekes, mert lehetett látni Atom “ruháját”, és kiderült, hogy Ras mégsem halhatatlan :)

Barbara - 2015. 02. 28. 11:26

Most lehet megköveznek az Olicity fanok, de szerintem Felicityhez sokkal jobban illik Ray, mint Oliver. Hasonlóan műszaki beállítottságúak, a kémia is működik köztük. Ollival csak szenvedtek mostanában, amit nézni szintén szenvedés volt :)

Grace - 2015. 02. 28. 12:45

xy: “Felicity a hisztis picsa mellé megkapta a pénzéhes jelzőt is, a vagyon látványától úgy felizgult hogy rögtön leteperte Rayt, aki miután hosszú idő után a vér ismét visszakerült lentről az agyába, rögtön be is tudta fejezni a páncélt. Még párszor meghúzza a szőkét, és garantált a Nobel-díj.”

Neked ebből komolyan ez jött le! A “cold comfort” kifejezést senki sem ismeri! Adott Oliver, aki éppen készül elmenni kiszabadítani Merlyn-t, és szembeszállni Ra’s al Ghul-al, ami egyszer már majdnem megölte, és teljesen mindegy Felicity mit mondott, vagy mivel érvelt, most és korábban is, Oliver nem hallgatott rá. Erre jön Ray, aki viszont azt mondja, hogy zsarolás nélkül is megfogadta volna a tanácsát, mert ő bízik az ítélőképességében. Ráadásul elmondja, hogy ha vele van nem érdekli a munka, meg a küldetése, míg Oliver pont emiatt utasította el, és mostanában másra sem koncentrál. Na Felicity ezután csókolta meg! Még mondta is, hogy jelenleg Ray az egyetlen, aki bízik az ítéletében. Másrészről a férfi, akit szeret épp lehet, hogy megöleti magát és ő semmit nem tud tenni, csoda, hogy keres valamit amivel eltereli a figyelmét és nem kell gondolkodnia. Végül is független nő, nem ő tehet róla, hogy Oliver nem akar vele lenni, Ray meg igen.
Ray pedig hosszú idő után végre aludt egy kicsit, nem csoda, hogy utána jutott eszébe az az ötlet, ami kimerülten nem.
Egyébként alátámasztandó, amit írtam tumblr-en Marc Guggenheim-nek pont ezt írta le valaki és megkérdezte jól gondolja-e Felicity indokait, és az volt a válasza, hogy nagyon közel jár, vagyis tulajdonképpen igen.

xy - 2015. 02. 28. 22:52

Grace, ezt nagyjából elfogadnám, ha Felicity közvetlenül előtte és valamelyik korábbi részben is nem “csorgatta volna a nyálát” a vagyon láttán. De így elég hülyén jött ki a dolog.

Ha már itt tartunk: “bizalom”, “hit”, “végsőkig kitartás” nem ismerős? Kitől kapja meg ezeket szerencsétlen csuklyás, ha nem azoktól, akikkel együtt “pincézik” már 2 éve? Diggle esküvő előtt, kisbabával otthon úgy döntött, hogy elkíséri zöldikét a pokolba. A szőke meg előre leírja…

Grace - 2015. 03. 01. 02:22

xy: Most őszintén, melyik nőnek ne imponàlna egy szép ruha, vagy egy ékszer, és kinek ne esne le az álla egy eredeti Van Gogh láttán. Attól még nem biztos, hogy emiatt jön be neki a pasi. Ha szimpatikus egy srác és kiderül, hogy van egy Ferrarija, attól hogy nem emiatt “cuppanok” rà, még ugyanúgy lenyűgöz egy gyönyörű sportkocsi. Attól, hogy 2+2=4, még nem feltétlenül kell összeadni. Oliverrel is akkor randizott, amikor a bankszámlája egyenlege közel volt a nullàhoz, és Barry se egy milliomos.
A másik dologgal kapcsolatban pedig Felicity màr többször bebizonyította, hogy kitart Oliver mellett, volt amikor konkrétan csak ő volt mellette. Viszont màs ha szerelmes vagy valakibe, akinél úgy tűnik semmi esélyed, mintha megvolt az esély, de az illető elutasít újra meg újra. Dig csak a barátja, az nem ugyanaz, őt nem tudja úgy megbàntani, mint Felicityt.
Az viszont igaz, hogy Felicity volt eddig az egyetlen jó női karakter a sorozatban és most nem a legjobb irányba indultak vele. Hozzák végre össze Oliverrel és legyen vége a huzavonának, de erre sajna várni kell minimum az évad végéig. Csak addig legalább kapnánk egy jó kis akciót.

Drunken Whaler - 2015. 03. 01. 07:05

Az évad elején Felicity egy műszaki áruházban dolgozott, és amikot megjelent Ray Palmer egy jobban fizető állásajánlattal a régi / új munkahelyén, elhajtotta. Nem gondolom emiatt sem, hogy Ray csak a könnyű életet jelenti számára.

Chiplecsap - 2015. 03. 01. 11:15

xy
spoiler mokuska mi ?! : LOL:

Stiel - 2015. 03. 01. 15:03

Laurel hogy fel volt háborodva, hogy Oliver titkolta előle Theát. Mintha pár epizóddal ezelőtt még nem ő titkolta volna el Lance elől, hogy Sara meghalt…

Arrowman - 2015. 03. 03. 14:19

Nekem tetszik ez az évad is, de szerintem sokkal jobb volt, amikor Oliver még csak egyedül mászkált. Túl sok tagból áll ma már a Team Arrow, és túl sokan tudják már Oliver titkát. Laurelnek, Roynak vagy Digglenek ki kellene szállnia, mert ez már egy kész hadsereg, Oliver pedig régebben egyedül is simán elintézte az ellenfeleit. Nem csoda, hogy az írók sem tudnak mit kezdeni ennyi harcos emberrel. Már csak az hiányzik, hogy Thea is beálljon a sorba. Sara volt a kedvencem Oliver mellett, az még különösen tetszett, amikor ők ketten együtt folytatták a keresztes hadjáratukat, de hát ugye Sarát sajnos kiírták. Laurel sem rossz, de soha nem érhet húga nyomdokaiba, mer ő évekig profi gyilkosokkal edződött…

szpojleres mókus - 2015. 03. 03. 19:53

Chiplecsap ilyenkor örül az ember ha olyan mértékű hatással voltak a posztjai hogy a távollétében róla beszélnek. De meg kell hogy nyugtassalak, xy írása nem tőlem származik.
De vicces hogy bejöttem megnézni a véleményeket, és tömve van ugyanazokkal a hülyeségekkel a sorozat amit nélkülem is összefoglalnak mások.

jessm - 2015. 03. 03. 21:13

Valahogy nem fekszik nekem az Arrow, szerintem most egy kicsit parkolópályára teszem.
Eddig nagyon bírtam Olivert, és 3×10 részig érthetőek voltak az indokai .
De ez , hogy komolyan elment MErlint megmenteni WHAT?????
Ha az írók azt akarták kihozni, hogy Ra’s felajánlja Olivernek a helyét, megtehették volna másképp logikusabban is ,például Ra’s az esés után életre kelti Olivert, aztán edz vele, szóval a gonosz Oliver tért volna vissza, vagy ilyesmi.
Az egész tök logikátlan nekem.

darthanyad - 2015. 03. 04. 16:52

Bocs a betrollkodásért, de nem akarok tovább kutatni a témában mert így is jelentős spoilerekbe szaladtam bele.. :-P

Lehet tudni valamit a 3. évad magyarországi vetítéséről, premierjéről? Itt-ott azt is olvastam hogy bukta lett a ézettség ezért ment a levesbe

Arrowman - 2015. 03. 05. 17:24

darthanyad: Én úgy tudom, hogy az RTL klub nem adja tovább, mert ahogy te is említetted, nem volt elég jó a nézettsége. Azonban a Cool tv fogja adni a 3. évadot majd, de hogy mikor azt ne kérdezd. Elvileg most az első évadot nyomatják ott újra, és azt is vasárnap éjfél körül adják. Úgyhogy nem valami jók a kilátások a szinkronos verzió terén. Én helyedben megnézném most angolul, feliratosan, még egy fokkal jobb is az eredeti hangokkal! Aztán, ha valahol egyszer tényleg leadják a 3. évadot, akkor még mindig újranézheted szinkronizálva.

lumoss - 2015. 03. 07. 11:32

Nem rossz az évad, de szerintem túl sok a drámázás. A 2. évadban valahogy jobban eltalálták az egyensúlyt a drámázás és az akciók között. Kicsit vissza kellene venni ebből, és több akció kellene. Laurel meg kezd kicsit idegesítő lenni. Mintha rossz lenne neki, hogy nincs benne az Arrow Teamben, ezért felveszi a húga jelmezét és próbál beállni közéjük. Szerintem abszolút nem illik közéjük, akkor már Thea jobban közéjük való.

Grace - 2015. 03. 07. 13:43

Lumoss: Téged Laurel csak most kezd idegesíteni??! Eddig melyik sorozatot nézted?

lumoss - 2015. 03. 07. 19:00

Grace: Engem eddig nem zavart. Most kezdett el.

Grace - 2015. 03. 07. 20:16

Lumoss: Jó magas a tűréshatárod. :-)
Engem az elejétől idegesít. Igazából nekem épp az elmúlt 1-2 részben ment kevésbé az idegeimre. Mondjuk a jótól mérföldekre van.

lumoss - 2015. 03. 07. 21:18

Grace: Lehet. :D. Engem az idegesít főleg, hogy miért nem tud a seggén maradni. Miért kell utánozni a húgát? Állandóan csak megverik. Amúgy lehet, hogy a végén mégis csak Oliver fogja kiképezni.

Grace - 2015. 03. 07. 22:02

Én nem hiszem, hogy az Oliver-Laurel vonalat bàrmilyen formában meg fogjàk lépni. Én inkább Nyssara tippelek. Bár Tedet is szivesen viszontlátnám.

lumoss - 2015. 03. 07. 22:17

Hát igen, csak akkor ugyan az lenne, mint Sara-val, hogy csatlakozik a ligához?

lumoss - 2015. 03. 07. 22:19

A másik, hogy ez az Atom ruha elég Vasember koppintás. Kíváncsi vagyok hogyan fog összefutni Oliver-rel.

Grace - 2015. 03. 07. 22:48

Most, hogy Ra’s Olivert akarja utódjának, nem csodálkoznék, ha Nyssa egy ideig nem akarna a közelében lenni. Szóval Laurelnek nem lenne muszály a Ligàhoz csatlakoznia ahhoz, hogy Nyssa edzhesse.

lumoss - 2015. 03. 11. 20:15

Hát érdekes lesz, de remélem nem lesz nagy szerepe Laurelnek.

HJ - 2015. 03. 17. 08:10

Lehetséges spoilereket tartalmazó trailer. Nem is tudom, nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz ebből. https://www.youtube.com/watch?v=-n-Dhppltos

smartdrive - 2015. 03. 19. 09:49

Aki még nem látta, megspórolok egy csomó időt ettől a résztől, nagyot csalódtam.

0-42. perc: Oliver – Azt hiszem én leszek Rasalgul.
43. perc: Felicity-Ne legyél Rasalgul.
44. perc: Oliver – Nem leszek Rasalgul.
45. perc: Rasalgul zöld köpenyben öl bűnözőket starling cityben.

Iceman - 2015. 03. 19. 10:57

Valahogy éreztem hogy közelében nem lesz az eheti Flashnek. Egyszerűen nem látom hogy az évadzáró mitől lenne olyan epic majd. Nyilvánvaló hogy Ras nem hal meg és hacsak Deadshot le nem szedi távolról akkor az életben nem győzik le. És ezt még tetézi a bűnszar “heti gonosz” felhozatal is.

Arrowman - 2015. 03. 19. 16:00

Valószínűleg Ras al Ghul most bosszúból be akarja feketíteni az Íjász hírnevét, hogy mindenki megutálja, ezért öltötte fel a zöld csuklyát. És mégiscsak Ras lesz a főgonosz az évad végén ezek szerint, mert ha Oliver nem fogadja el az ajánlatát (márpedig nem fogja), akkor megtapasztalhatja Rasalghul bosszúját. Az utolsó részben megint lesz köztük egy jó kis duel, ebben biztos vagyok, csak most más kimenetellel. (Gondolom nem kardpárbaj lesz, hanem minden fegyvert be lehet majd vetni, és Oliver íjjal verhetetlen).
Én nem csalódtam a részben, lehetett volna jobb is, de rossznak semmiképpen nem nevezném. Megint volt egy kis akció, azonban azzal kezdhetnének tényleg már valamit, hogy ne mindig sérülésmentesen kerüljenek ki a főhősök a harcból. Gépfegyverrel lövik őket, de valamiért egy golyó sem találja el őket… Érdekes az is, h mennyivel nagyobb veszélyt jelent Ras egyedül, mint egy egész bűnbanda. Ezeket a piti kis bűnözőket is 2 másodperc alatt lerendezte. A következő részekben tuti a rendőrségnek is keresztbe tesz majd, hogy ott is garantáltan megutálják az íjászt.

Ennn - 2015. 03. 19. 21:18

Nekem meglepő módon tetszett ez a rész.
Ha nem mondott volna nemet a végén, jobb lett volna.
Ras karakterével jobban kéne bánniuk az íróknak.
Mármint, mi értelme van annak, hogy személyesen odamegy népet írtani?
Semmi.
Ez a karakter ennél okosabb, ez a lépés pedig inkább kicsinyes.
Ja, és ha a forrás kezd rá kevésbé hatni attól még hat. Tehát mire fel ez a nagy siettség?
Különben meg…
Ras jóslata téves.
Szerintem Maseo csórt a forrásból, és a haldokló Olivernek adta.

Ja, és megálmodtam, hogy a következő Ra’s al Ghul Quentin Lance lesz. Ne kérdezzétek hogyan, mert nem emlékszem, csak arra, hogy logikusan le tudtam vezetni. Mondjuk sok hülyeséget le tudok vezetni álmomban logikusan…

Tyberius06 - 2015. 03. 20. 09:49

Nálam az Arrow erősen zuhan a kaszaszint felé, mondjuk a supnat az ott van, de megvárom az évad végét, csak az újat nem kezdem el.
De hogy az aktuális részről is beszéljek… Izé, mi is volt benne?

Prófécia, picit önbeteljesítő. Egyébként elég hangsúlyos volt, ahogy megmutatták, hogy a víz begyógyította a vágást Ras kezén és ez egyből két információ is volt. Én ugye a kezdetektől mondom, hogy Oliver kipurcant a párbaj után, az nagyon valószínű, hogy Maseo csórt a vízből és ezzel mentették meg Olivert. Namármost ez egy infó a nézőnek, hogy nesze itt a magyarázat, plusz infó Ras-nak, hogy Oliver hogy élte túl a pengéjét.

Felicity végre egy fokkal kevésbé volt idegesítő, de lassan felváltja Lance papa ezen a poszton. Jujj, eltitkoltad, kipucant a lányom, ezért most gonosz vagy és utállak és üldözlek… WTF???

Az is mókás, hogy Nyssa rástartolt Laurelre…
Alapjában véve nem lett volna rossz rész, de a sok kis apróság úgy elrontja. Jah heti gonosz is milyen gyenge volt már, nulla alapozás, semmi, csak jöttek, lelőttek pár rendőrt, aztán elkapták őket… mindezt 5 percben…

Iceman - 2015. 03. 20. 18:42

Nyssa nem startolt rá Laurelre. Szimplán egy nő akinek senkije sincsen és Laurelben talált hasonlóságot, illetve Sarah miatt közös témájuk is van.

Egyébként valaki el tudná magyarázni ezt a Ras al Ghul-os sztorit? Azt tudom hogy volt amikor Batmanre akarta bízni a feladatot szintén azért mert már lejárt az ideje. De arról van valami infó hogy hogyan kezdődött ez a sztori? Hogy ki is volt eredetileg Ras mielőtt Ras lett?:DD Vagy ezt csak itt találták ki a sorozathoz hogy előtte más is volt.

lumoss - 2015. 03. 21. 09:15

smartdrive: Jól összefoglaltad, tényleg ennyi történet.

Én a második évad után, sokkal többet vártam, ettől az évadtól. Nekem túl sok a drámázás. A második évadban, sokkal jobban tudták egyensúlyban tartani, az akciót, és a drámát. Lance is átment dráma királynőnek. Kicsit vissza kéne venni ebből.

A Ras al Ghul-t alakító Matt Nable játéka nem igazán jön át. Liam Neeson sokkal jobban játszotta el a Batmen szériában. Szerintem itt is neki kellett volna alakítania.

Arrowman - 2015. 03. 21. 14:18

A hongkongi visszaemlékezésben tényleg Shadot láthattuk vagy csak Oliver odaképzelte őt? Érdekes, mert mielőtt Sladeddel összecsapott volna a 2. évadban, akkor is odahallucinálta őt, a gondolataiban lévő Shado pedig szemére is vetette, hogy miért őt hagyta meghalni. Úgyhogy akkor tényleg meghalt a 2. évad szerint látottak alapján. Akkor most ez hogy is van? Mert a második évadban a megjelenő Shado szellem képében jelenik meg, mert tudjuk, hogy meghalt, aztán most beteszik a visszaemlékezésbe, hogy mégis él, ami időben ugye előbb van, de akkor is halottnak kéne lennie, mert mégiscsak lelőtték 3 méterről…

lumoss - 2015. 03. 21. 14:38

Arrowman: Az első dolog amit megtanultam, mióta sorozatokat nézek, hogy bármi magtörtéhet. Attól még valakit láttunk meghalni, nem feltétlenül halott. Lásd: Oliver-t Ras al Ghul egy kardal szúrta meg, és még is él.

Amúgy ez tényleg egy érdekes dolog.

Garott - 2015. 03. 21. 23:20

Nem tudom mikor csúszott el ennyire ez a sorozat, de most már másból sem áll, mint szomorú zenére egyik díszletből a másikba sétál 6 szereplő, miközben mindenki hisztizik, meg gyötrődik. És ez már baromira nem érdekes. inkább tényleg csak szenvedés. Ez az epizód tényleg a töltelékepizódok szent grálja lehetne. És az, hogy a közepén megpróbálták egy akciófal feldobni a részt, hát a Xénában kidolgozottabb harcok voltak. Ha nem megy akkor inkább hagyják az akciót de ez már durván szánalom volt. Életemben eddig 2 sorozatot kaszáltam csak, de úgy tűnik hamarosan lesz egy 3. is.

torjack - 2015. 03. 23. 18:45

Ha Shado nem szellem volt,akkor is tippre Oliver azt hitte, hogy csak hallucinál. Mert ha tényleg él és ezt hősünk is tudja, igazán szólhatott volna tavaly Slade-nek, hogy hagyja a picsába a bosszúhadjáratot, ha már egyszer él a nője…gondolom, lesz valami csavar vele.

szula25 - 2015. 03. 23. 21:55

Ra’s gondolom az Íjász ellen fordítja az embereket és a rendőrséget is, akik végül hadjáratot indítanak ellene.

Ez el is vezethetne egy Atom-Íjász harchoz is ami Felicity előtt zajlik le!!!! :)

Arrowman - 2015. 03. 23. 21:56

Igen, én is erre gondoltam, hogy ha tudná, hogy életben van Shado, akkor már rég elmondta volna Sladenek, és nem b*szogatná többé emiatt…

szula25 - 2015. 03. 24. 07:33

Mi van ha Shado nem akarja hogy Slade megtudja hogy él?

szula25 - 2015. 03. 24. 07:37

Valami magyarázatot csak kapunk rá hogy mi volt a feltűnése mögött.

lumoss - 2015. 03. 24. 08:09

Biztos ki fog derülni, mit keres ott. Emlékeztek, hogy Oliver tudta, hogy Sara él, mégsem mondta el. De jót tett ez a fordulat a sorozatnak. Amúgy az is érdekes, hogy pont ott van ahol Oliver.

Poghy - 2015. 03. 24. 20:56

Maga a rész szerintem nem volt rossz, ez a Shado dolog viszont… Az a baj, hogy az egyik legkevésbé rossz megoldás az “elveszett ikertestvér” szcenárió, és még az is nagyon gáz. Abban pedig biztos vagyok, hogy nem hallucináció lesz. Amúgy Nyssa szerintem is rástartolt Laurelre. :D

Ayrons - 2015. 03. 26. 08:57

Mai rész ismételten bebizonyította hogy a 3.évad elcsesz mindent a sorozatban: -Suicide Squadot sikeresen kiherélték , komolyan nehéz lett volna pótolni a kiesett emberkéket ? Pont erről szól az osztag , hogy a tagok mindig cserélődnek mert az előzők általában kinyiffannak. Véletlenül se hozzuk be Captain Boomerangot, Sladet de akár vagy más ismertebb tagot : Black Spider, KillerFrost csak utána kellene nézni az íróknak.
Helyette kapunk egy zs kategóriás Harley Quinnt aki íjászkodik mert itt az menő na.
Meg komolyan ez hol volt Suicide Squadot ? két bűnöző azt csókolom. 2. évadnál ez nem jött ki mert ügyesen több tagot felvonultattak nem csak kettőt.
Ja és terroristák ellen küldték őket hát igen mert egy ARGUS osztag erre képtelen lett volna…….
Deadshot halála , remélem kamu és csak megszökött , mert ha nem ……. szép vége lett volna ha normális küldetést kap és többet szerepelne……

És akkor ott van Atom vs Íjász amit úgy beharangoztak mekkora király párbaj lesz. Aha pár perc alatt vége lett…… ez volt ám nagy csata és ahogy Atomot legyőzte szánalom a ruha így.

Ra’s nagy terve, működne ez ha nem baszták volna el teljesen a ligát és magát Ra’st is. Ahogy elvezették stb egyszerűen pocsék egymásra dobolták volna a történeteket azt lesz valami oszt csókolom , holott a 2. és az 1. évadba ilyen gond annyira nem volt.

Karakterek azokról jobb nem beszélni…. Laurelt kajak kezdem megkedvelni míg többet megutálni.

Iceman - 2015. 03. 26. 10:28

Az SS jó gagyi volt, tényleg feltölthetnék új tagokkal. Deadshot halála már várható volt a rész közepén, kicsit megkedveltették de nem fog hiányozni. Raynek még van mit dolgoznia ezen a ruhán, mert ez így nevetséges lesz:D Az utolsó jelenet meg tök érdektelen, már lelőtték ezt a csavart az előzetesekkel.

Iceman - 2015. 03. 26. 10:37

Kár hogy nincs szerkesztés opció…na szóval az lemaradt hogy valószínűleg ennyi volt a tévés SS mivel a Warner/DC tuti nem akarja hogy párhuzamosan legyen két SS csapat mint ahogy a többi karakternél se akarja. Ilyen szempontból egyedül Flash lehet majd kivétel.

Kenny Vice - 2015. 03. 26. 13:14

Eddig csalódást keltő az évad… főleg így, hogy jobban rágyúrtak a dráma vonalra.

superpityu - 2015. 03. 26. 14:13

pont múltkor írták, hogy a dc-t nem igazán érdekli, hogy milyen karaktereket vonultatnak fel a sorozatokban. oké, szerintem teljesen érthető, hogy a sorozat készítői nem szeretnének párhuzamosan a filmekben látott karakterekkel dolgozni, főleg így, hogy semmi kapcsolat nem lesz a 2 univerzum között. viszont ha sikeres a ss film, mibe, hogy itt is tolni fogják. ez így szerintem is szánalmas volt, hogy 2 karaktert dobtak be a csapatba, de valahogy ez a csapat jobb volt, mint a tavalyi. akinek pedig nem volt eddig tiszta most elég egyértelmű volt, hogy cupid a szegény ember harley quinn-je.
a hive felemlegetése talán ad valami újat a sorozathoz, talán végre kezdenek vele valamit. mert erre a nyúlfarknyi jelenetre is egy évet kellett várni. deadshot halála meg elég béna volt, ha meghalt egyáltalán. plusz a szenátor szintén rémes volt.

Tapsifüles - 2015. 03. 26. 16:42

Fú de pocsék ez az évad. Deadshot előzmény :D ennél ötlettelenebb vmit régen láttam, egyáltalán volt vki, aki kiváncsi volt arra, hogy Deadshot miért vált ilyen gyilkológéppé? másik kérdésem, hogy most amúgy roy meghalt? mer szerencsétlen gyerek miután lesokkolták kb a rész 30. percében utána semmi említést, jelenetet nem kapott. lehet azóta is ott fekszik az utcán :D Sajnálom de most a Flash ezzel az időutazós történettel köröket ver a sorozatra.

Norgezoo - 2015. 03. 26. 19:02

Gyenge rész volt sajnos. Roy engem is érdekelne, mivel ATOM elég durván “lesokkolta”. Azután Oliver simán elsétál, ahelyett hogy a barátjával foglalkozna. A többi történés szinte említésre sem méltó….

luki17 - 2015. 03. 26. 20:54

Csak engem zavart, hogy Deadshot valahogy lövöldözött az épületbe, ami felrobbant, aztán hirtelen annak az épületnek a tetején volt?! Valahogy nem jön ki… Ha pedig átment arra az épületre utána, miért nem ment vissza… Mindegy, nem húzom fel magam, legalább a Flash adja továbbra is.

Stiel - 2015. 03. 27. 01:03

Először bentre lőtt, aztán felment a tetőre, hogy fedezze Diggle-éket (meg is tette tisztességgel), de lejönni már nem volt ideje. Azért én titokban reménykedem, hogy nem halt meg, lenne még sztori az ő szálán.

Stiel - 2015. 03. 27. 01:14

Ami engem most eléggé zavart, az az, hogy a színészek közül többen is mintha csak felolvasták volna a szövegeiket, zéró színészkedést mellétéve. Oliver is, Felicity is.

bigbadforty - 2015. 03. 27. 13:22

Stiel: Ebben a sorozatban egyedül Manu Bennett (Slade) tudott színészkedni, azért ütött a 2. évad többek között, mert jól hozta a karaktert még akkor is, amikor öltönyben megjelent “civilként”. Oliver egyértelműen a nőkre tud csak hatni a külsejével, Roy…inkább hagyjuk, a többi meg csak van. Ez nem a színészkedésről szólt sose, de az akciók is gagyik már, sokszor rossz nézni a jeleneteket….. Egyedül Maseo-t kedvelem, de félek, hogy nem fogja sokáig húzni, mert vagy megvédi Olivert és meghal, vagy Oliver öli meg….

Poghy - 2015. 03. 27. 14:44

A következő részek tartalmából: A League of Assassins összegyűjti Deadshot maradványait, összeépítik a Palmertől lopott technológiával, az eredményt pedig bedobják a Lazarus Pitbe, így létrejön T-1000-es, akit a Nyssa által voturával bedrogozott Flash visszavisz az időben, hogy ölje meg Moirát, mielőtt félrelép Merlynnel, így Sara Connor, vagyis Lance megmenekül, és a két bőrrucis leányzó elsétál a végén a naplementében.

Oké, nem, de asszem ennek is több értelme lenne, mint egy gagyi Suicide squadnak, évi 1 db HIVE-említésnek, béna akciójeleneteknek, és egy olyan CGI-“csatának”, amire látványosan nincs pénze a készítőknek.

johndoe4 - 2015. 03. 27. 19:04

Na végre. 17 részt kellet várni arra, hogy újra olyan minőséget kapjunk mint a második évad volt. Ez a 17. rész szinte tökéletes volt. Pedig már nagyon kaszálás közelben volt a sorozat nálam, de úgy látom, hogy végre megemberelték magukat. Remélem ebben a minőségben folytatódik tovább a sorozat.

Chiplecsap - 2015. 03. 27. 21:41

Be kell vallanom most jot röhögtem.

Marc Guggenheim tumbir-ját vagy mit gyakran olvasgatom, jo olvasgatni, és némiképp választ is ad arra hogy miért olyan a sorozat amilyen. Csak hogy tisztán lássátok, 10 böl 7 kérdés Olicity, 1 kérdés/hozzászólás általában valami panaszkodás, és az esetek többségében, ráadásul mit valami 10 éves nyavajgos panaszkodás amire a válasz : ” Sajnálom hogy igy érzel “. És a maradék, 2 kérdés az ami álatalában kapcsolodik valami értelmeshez is.

Na de lényeg a lényeg, most valaki megkérdezte hogy Oliver, miért hagyta Roy-t csak ugy ott?! És ez volt rá a válasz, nem viccelek.

” We Fucked up ” :LOL: XD

torjack - 2015. 03. 28. 09:54

“Na de lényeg a lényeg, most valaki megkérdezte hogy Oliver, miért hagyta Roy-t csak ugy ott?! És ez volt rá a válasz, nem viccelek.

” We Fucked up ” :LOL: XD”

Sosem volt minőségi sorozat, de mióta Guggenheimék viszik párhuzamosan a nagyon gyors srác sztoriját is, kifejezetten igénytelen. Az hogy jön még egy spin-off ugyanezektől, meg csak mélyíteni fog a már amúgy is elég nagy gödrön. Hiába, egy hátsóval csak egy lovat lehet megülni.

Ati7 - 2015. 03. 28. 10:38

Egy emlékezetes momentum volt számomra ebben a részben. Laurel, Dig és Lyla esküvőjén. Na azért ott elég jól mutatott. :)

Marcipáncica - 2015. 03. 28. 11:22

Chiplecsap: de ilyenkor, amikor felvesznek egy jelenetet ott van egy rakás ember (többek közt a színészek is ugye) egyiknek sem tűnik fel egy ilyen szintű elb*szás?? Mert hogy valaki elfelejtkezik ilyesmiről az azt mondom még akár beleférhet (de inkabb ne férjen…!) de hogy egy komplett stáb?? … Nem tudom, de ha ilyen figyelemmel végezném a munkám -es gondolom ezzel nagyon nem vagyok egyedül – annak elég csúnya következményei is lehetnének… :D

Ati7 - 2015. 03. 28. 13:51

Aztán lehet, hogy offscreen Oliver a homlokára csapott, hogy “b@zdmeg, Roy!” :D

lumoss - 2015. 03. 28. 15:10

Hát igen, ezt nagyon benézték. Bírtam volna, hogy a rész végén jött volna Roy, hogy Oliver ott hagytál te idióta, ennyi eszed van? :D
Ez azért elég gáz volt. A másik, hogy ha ez a Ray ilyen szuper okos, akkor hogy-hogy Oliver egy nyíllal simán kiütötte a ruhát. Miért nem olyan helyre tette azt a valamit, ami nem ennyire hozzáférhető?
Amúgy nem volt rossz a rész.

Grace - 2015. 03. 28. 16:00

“We Fucked up!”

Hát legalább őszinte volt és nem talált ki vmi hülye kifogást. Arra is volt már példa.

Ez most olyan se füle-se farka rész volt nekem. Valahogy nem volt igazán kerete. Szerintem koncentrálhattak volna a SS-re, aztán a következő részben jöhetett volna a Ray-Oliver “összecsapás”. Akkor talán nem b@szták volna így el. Egyszerűen ez a belekapunk ebbe is abba is egyre idegesítőbb. Az meg külön gáz, hogy most Brandon játékát tudtam csak értékelni, pedig volt pár Felicity-Oliver jelenet, és Stephen meg Emily nagyon jók szoktak lenni együtt, de ez most nagyon nem jött át.
Hátha az évadzáró ütős lesz, mint tavaly!

Poghy - 2015. 03. 28. 21:28

Grace: Persze, hogy őszinték voltak, mert kifogytak a hülye kifogásokból. Ezt a “We f.cked up” dolgot már nagyon sokszor illett volna elsütni az évaddal kapcsolatban, pl. penicilin teás eset.

torjack: “egy hátsóval csak egy lovat lehet megülni.” Pontosan ez a gondolat fogalmazódott meg bennem is. Látszik, hogy mi a készítők prioritása, pl. a dupla-crossover jó reklám volt mindkét sorozatnak, azt rendesen meg is csinálták. A Flash-re is jobban odafigyelnek, mert új. De jövőre, amikor már a Supergirl is terítékre kerül, lehet hogy a Flashben is csak Barry-Iris dráma lesz, mint most az Olicity az Arrowban. Szóval én szurkoltam az univerzumbővítésért, de most már elszomorít a dolog, inkább ne lett volna több sorozat, csak ennek a színvonalát tartották volna.

Tyberius - 2015. 03. 30. 00:34

@Poghy: a penicilin teás valami szerintem továbbra is Ras fürdőjéből van. Az hogy Olivernek azt hazudták, hogy egy belezést és pár tucat méter zuhanást a tea és a hideg konzerváló hatása gyógyított meg, és ezt aztán úgy írták meg, hogy a karakter ezt el is hitte az már más lapra tartozik.
Egyébként egyre mélyebb valóban az a gödör. És ha a Flashban is elkezdik erőltetni a Barry-Iris drámát, akkor egyszerre kaszálom mindkettő sorozatot, mert a tököm nem kíváncsi ennyi szerelmi szarakodásra.

Nero - 2015. 03. 31. 01:37

Nem rossz annyira ez az évad, bár nyilván mindenki látja, hogy süllyed a színvonal, viszont én ezt annak tudom be, hogy jelenleg fut a Flash ami nagyon király és kb. minden figyelmüket oda fordítják. Ettől függetlenül nem kéne hanyagolni azt a szériát, amiből ez az egész indult, hanem ellenkezőleg, inkább ezt erősíteni, mint “atya” sorozat. Én kitartok továbbra is, mert azért annyira nem szúrják a szemem a hülyeségek még, mint itt sokakat, a Flash meg egyszerűen király és kész :)

lumoss - 2015. 03. 31. 16:25

Igen, ez az évad eddig elég gyengére sikerült, de a Flash kárpótol érte. Ha minden igaz akkor az évad végén lesz még egy crossover rész. Az király lenne.

Iceman - 2015. 04. 02. 11:29

Ez a rész egész jóra sikeredett, bár a végére tök felesleges volt Roy, nyilvánvaló hogy ki az Arrow. Viszont attól félek hogy az egész törlődni fog a Flash évadzárójával, számomra legalábbis egyértelmű hogy arra megy ki a játék hogy Barry visszamegy megmenteni az anyját és így megváltozik minden.

smartdrive - 2015. 04. 02. 11:40

Izgi kis rész volt, de ne harahudjon rám egy arrow fan sem, de a tény hogy a kapitány lényegében ismerte kicsoda arrow, vele együtt dolgozott, hősként tartotta, tudja hogy a lánya vele együtt van, de nem hisz neki se az arrownak mert durcimurci vagyok sarah miatt és mániákusan el akarja kapni…….ez……fájdalmas.

Arrowman - 2015. 04. 02. 14:01

Na, ezek után mondja valaki, hogy unalmas rész volt… Erre nem számítottam, hogy Shadonak “kitalálnak” egy ikertestvért, de legalább láthattuk újra Celina Jade-et, remélem még szerepel a későbbiekben is. (Akár Caity Lotz-ot is visszahozhatják még egy ilyesmi csavarral.) Annyira izgalmas volt a fő szál, és most a flashbackes szál is nagyon ütős volt. Az is jó, hogy most nem kellett 20-25 percet várni, hogy beinduljanak az események, kvázi végig pörgött a rész. Kár, hogy megint van egy hét szünet, de ha így folytatják, akkor megmenthetik még ezt az évadot egy penge befejezéssel, még ha az elején kicsit döcögősen indult is…

DarkEagle - 2015. 04. 02. 18:58

Caity Lotz-ot? Mármint neki is legyen egy ikertestvére? Kicsit sem lenne röhejes. xD
Shado testvére esélyes mert lehet ő neveli Akio-t.

Egyébként jó rész volt de most már léphetnének valami komolyat is. Ez a Flash dolog még be is jöhet de akkor nagyon csalódott leszek. Elvégre a Flashnél tuti arra játszanak hogy meg akarják csinálni a Flashpoint pradoxont. De a végén ott is minden vissza állt a rendes kerékvágásba szóval ezzel nem tudják kimenteni Oliveréket, ráadásul Rhas ugyan úgy megcsinálhatja ha Barry visszamegy az időben. Na meg ugye megzavarni az időt nem túl jó, más hal meg, Olliverből nem lesz Arrow stb. Alternatív univerzum miegymás. Arrowban nem kellene játszani az idővel. Igazából az lenen a legjobb ha Olliver átvenné Rhas helyét, Laurel menne vele hisz Black Canary is LA tag volt. Bár ezt már meglépték Sarahval. Viszont jó lenne ha összehoznának egy talit Wayne barátunkkal a Ligában hisz Bruce is Rhas alatt tanult. Áhh mindegy csak ábrándozok itt. XD
tuti megoldják valami irtó egyszerű módon hogy Oliver ne lépjen be a Ligába.

killero - 2015. 04. 02. 23:06

azért a Flash előzetesben Oliver már a “League of Assassins” ruhájában feszít…

DarkEagle - 2015. 04. 02. 23:30

Kijött egy előzetes a fennmaradó részekhez. Hát mit ne mondjak jól el spoilerezték az egész évadot ezek is. :D Aki jót akar magának nem nézi meg. Viszont garantált hogy évad végéig nem fogjuk halálra unni magunk. Roy meg huh anyám nagyon érdekel mi lesz vele. Thea meg még inkább VÁÓ! :D

b - 2015. 04. 02. 23:42

Most lance azért adott ki körözést oli ellen, mrt a razalgul aszonta?
vmi bizonyíték vagy ilyesmi nem kellett volna? Még ha így már minden érthető is számára, ez egy beismerő vallomás hiányában kevéske

Ati7 - 2015. 04. 04. 11:14

És Roy-t megint ott hagyták! :D

Grace - 2015. 04. 05. 16:29

Ati7: Úgy látszik ez már hagyomány. De most legalább legalább nem tünt el az éterben. ☺

szipi szuper - 2015. 04. 07. 14:29

kiderült, hogy az Arrow (A zöld íjász) sorozat sztárja, Stephen Amell fogja játszani Casey Jones-t, a jövőre érkező Tini nindzsa teknőcök 2-ben

Ayrons - 2015. 04. 07. 18:34

DarkEagle nem értek veled egyet , ha van egy másik story ami az univerzum része , akkor hasson ki HA nagy horderejű dolog történik benne vagy pedig segítség egymást ha már vannak (Angel- Buffy ott jól oldották meg)
Bennem felmerült valami ugye azt nyilatkozták , hogy a Saraht alakító színésznő visszatér az univerzumba valakit játszani. Mi van akkor ha Flash visszamegy az időbe és úgy változtatja meg a múltat , hogy Sarah nem hal meg , ezzel kitörölnék pocsék dolgokat is. Nem lehetne mindig visszamenni mert az Flashre nézve kockázattal jár, paradoxon stb.
Ezután mehetne a story–> Sarah kilép átadja ruhát a tesónak, Rash ellen azért mennének mert Merlyn miatt a városba jön és zűrzavart teremtenének stb. Bár elég sok minden törlődne , de egy meglepő lépés lenne.

lumoss - 2015. 04. 08. 18:51

DarkEagle: Én is megnézem, nem kellett volna. :) De tényleg izgalmas lesz! A mostani rész is jó volt.

izellajos - 2015. 04. 14. 11:00

én még pár résszel el vagyok maradva. Ott tartok, hogy a heti főgonosz most épp egy bevarrt szájú ember. Neki nem kell enni? vagy Update Norbi táplálja fénnyel? hová fajul ez az egész?
remek.

lumoss - 2015. 04. 14. 16:23

izellajos: nézd tovább, és kérdésed meg lesz válaszolva. :D

pukibá - 2015. 04. 16. 07:33

Na ez se volt nagyon nagy szám bár a metahuman kérdés felvetés a végén ott volt, viszont ennek a résznek is csak a vége volt érdekes.
Roy miatt szomorkodom, Thea-ért is bár ugye az egyik csak elment a másikkal nem tudni mi lesz. A legközelebbi rész végén íjászból ras al ghul lesz ez hót ziher.

Iceman - 2015. 04. 16. 09:47

Az a baj hogy Barry miatt nem tud nagyot durrantani az Arrow, egyszerűen minden lépésüknél ott leng a nyilvánvaló hogy Barry meg fogja változtatni a múltat és így törlődik sok minden. Persze most Theanal inkább a Lazarus Pit játszhat szerepet, legalábbis erre következtetek abból amit Ras mondott neki. Roy meg vagy a Titánokhoz megy vagy a spinoffba, igazából mindenhol jobb helye lesz mint itt:D Ray nagy távolba meredése már jelzi, hogy érzi itt nincs hely számára. A vége viszont érdekes volt, végre kiderült hogy nem mindenért Wells felelős hanem amúgy is vannak “szuperemberek”.

smartdrive - 2015. 04. 16. 11:11

Nem tudom mi volt a borzalmasabb, Lance apuka akinek legszívesebben a képét bevertem volna a NEM MONDTÁTOK MEG SARAHT SZÓVAL YOU SONOFABIATCH TÖNKRETESZLEK, (még akkor is ha egy éven át veletek dolgoztam együtt, ha ezt elmondanátok engem is egy életre becsuknának) hozzállás miatt, vagy a roy (bűnhődni akarok) hozzállása, erre pedig Oliver válasza engem nem érdekel hogy bűnhődni akarsz megszöktetlek szinte fájt.

Rasalghulnak meg annyira elege van a munkából, hogy csomó juttatásokat igér Olivernek a korai nyugdíjazáson kívül de nem fogadja el, erre úgy akarja motiválni hogy megöli a testvérét. Szóval a tanulság az, hogy bármikor jókereső munkaajánlatot kaptok fogadjátok el, vagy ha nem akkor motiváció miatt megölnek tőletek egy rokont.

pukibá - 2015. 04. 16. 11:34

Smartdrive: Lazarus pit lesz a vége. Thea nem hal meg ha Oliver átveszi Ras helyét és mivel a promóban benne volt Thea kapucniban, Oliver meg egy új dzsekiben így “valószínűleg” ez lesz.

jessm - 2015. 04. 16. 21:07

Nem értem, hogy az Arrow miért ne tudnának nagyot húzni. Szerintem a Ra’s szál elég nagy , az más kéréds, hogy tetszik-e vagy sem.

Szerintem ha tényleg lesz a Flashben jelen változás az idő utazás miatt akkor majd meglátjuk ez mit változat az Arrow-on, de viszonylag függetlenek tehát lehet hogy nem változik semmi.

Akkor ez azt jelenti tegnapi flash rész a 3×18 elött történt?

Az utolsó 3 percben feldobták a labdákat , csakúgy zsongott a fejem a kérdésektől

Stiel - 2015. 04. 16. 23:40

Jó lesz ez. Nem bánom, hogy Royt így távolították el, legalább nyitva marad a visszatérés lehetősége. Thea-t sem nagyon félteném, Lazarus pitet előbb-utóbb úgyis be kell dobni, hát akkor így.

Ami nem világos, hogy hogy fog Oliver újra zöld csuklyában akciózni, ha egyszer az Arrow elvileg halott. Egyelőre nyilván Ra’s felé fognak elmenni, ahol ez nem gond, de legkésőbb a 4. évad elején ezzel kezdeni kell majd valamit.

@smartdrive: a ‘motiváció’ nyilván az, hogy ha elfogadja az ajánlatot, feltámasztja a húgát.

winnie - 2015. 04. 17. 06:04

colton haynes ezzel egyébként továbbá már nem állandó szereplő. még vissza fog térni egyszer, és persze olykor bevethetik, főleg, ha bekerül a spinoffba, bár tippre másfele fog elindulni.

pukibá - 2015. 04. 17. 06:34

Sajnálom, hogy Colton Haynes ezt is ott hagyta mint a teen wolfot ebben legalább tényleg tudos valamit mutatni még ha csak a 2.évad végén és a tegnapi epizódban csak. Jó ez a srác, nem tudom miért hagyta ott..
winnie: a tipp: teen titans? :D

winnie - 2015. 04. 17. 07:43

passz.

(eleve 2 évre kötött csak szerződést, így mást nem tehetett.)

Anthonz - 2015. 04. 17. 08:55

Nem tudom miért írják 8-10 évesek értelmi szintjére a sorozatot? Vagy az írók értelmi szintje ennyi? Siralmas. 3 évadon keresztül a rendőrség annyira sem volt jó, mint egy részeges mezőőr Kiskundorozsmán, de most hirtelen megtáltosodtak, és bekerítették az Arrowt, meg agyba-főbe nyomoztak Oliver ellen, akik ezt egyébként szinte karba tett kézzel nézték.
Oliver sokadszorra is hanyagolja Ras fenyegetéseit, teljesen szappanyos az egész. Lenne inkább 10 részes egy évad, ahol zúznak rendesen.

HJ - 2015. 04. 17. 22:33

Nem rossz ez így a vége felé, feldobtak most pár dolgot, amivel egész érdekesen ki lehet tölteni a hátralevő részeket. Remélem a készítők nem hagyják benne a potenciált, és sikerül egy kerek, nem összecsapott lezárást adni a Ras’ sztorinak. A 4. évadtól pedig jöhetne az Outsiders War sztori. Képregényesek, szerintetek? Vagy még túl korai lenne?

Archenemy - 2015. 04. 17. 22:43

Perpillanat a kedvencek az Arrowban:

– a Shado ikertestvér, aminek semmi értelme nem volt, csak az, hogy húzzák az időt a flashbackeknél plusz egy résszel

– a flashbackeknél most átmentek 24-be. A rosszfiúk egy biofegyverrel kiakarják csinálni Hong Kong-ot és Oliver csak maguknak szerzett vakcinát, ugye a Shado tesó már el is van felejtve, hogy létezett

– rendőrség odaadó hajszája Oliver Queen/Arrow ellen, olyannyira, hogy a lézerrel lövöldöző gyilkológépet nem is kereste egy rendőr sem, mert minek, van jobb dolguk

– Ray kérdése Ciscohoz, hogy hova végzik a dolgukat a rabok a Star Labsnél. Erre Cisco nem mond semmit, mivel valószínűleg az írók sem tudják rá a választ

– az, hogy bár csak egy éjszaka telt el a 3×18 és 3×19 között, Felicity és Ray mégis áttudtak menni pár napra Central City-be azalatt az egy éjszaka alatt

Arrowman - 2015. 04. 17. 23:59

Az engem is nagyon érdekel, hogy hogyan fogják megoldani a 4. évadban, hogy Oliver újra zöld szerkót húzzon. Ezt a Rasalghulos dolgot inkább az utolsó évadban kellett volna elsütni, amikor tényleg otthagyhatná Oliver az íjász múltját.
Az nagyon beszédes volt, ahogy Felicity ránézett Oliverre, ekkor döbbent rá Ray, hogy ő mindig csak másodhegedűs lehet.
Tetszett Roy harcjelenete a börtönben, jól szétverte az összes köcsögöt. Kicsit sajnáltam, hogy kilép, de már így is sokan vannak a Team Arrowban, érett már ez.
Szerintetek megöli az évad végén Oliver Rasalghult?
Ez most nem olyan egyértelmű, mint a 2. évadban Deathstroke esetében. De ha behódol neki és nem vág semmilyen módon vissza Rasnak, akkor hiányérzete lesz a nézőnek. Mégiscsak megölte a húgát, az most mellékes, hogy feltámasztja majd a Lazarus Pittel.

Ayrons - 2015. 04. 18. 14:30

Én arra várok , hogy minden törlődik az időutazás miatt.

Ati7 - 2015. 04. 18. 16:12

Ayrons

A végkifejletre per pillanat nekem sincs jobb ötletem.

LaCRossE - 2015. 04. 18. 22:19

HJ: az Outsiders sztori szerintem olyan alapanyag, ami kiváló lenne a sorozatba, de azt előbb fel kéne vezetni valahogy, ha csak így a semmiből ránk zúdítanák a klánokat, az nem biztos, hogy jól sülne el. Szóval én még a 4. évadra kicsit korainak tartanám azt a történetet.

David R. Blake - 2015. 04. 19. 03:11

Na, hát ez kérem szépen végre egy jó rész volt!
A szomorú az hogy egy kezemen meg tudom számolni kb. hogy hány ilyen volt az évadban!

Bár Lance-nek remélem az évad végén valahogy jól az orra alá fogják majd dörgölni, hogy a gyász, és a személyes bosszúszomja olyan szinten elvakította, hogy totál marhaságokat csinált!

Colton Haynes-t pedig nem értem, hogy (azon kívül, hogy lejárt a szerződése), miért pont akkor hagyja ott a sorozatot, amikor végre a karaktere is elkezdene kibontakozni, de végül is ez az ő döntése, plusz vendégként még bármikor visszatérhet!
Legalább a karaktertől való búcsút jól oldották meg!

Egyúttal külön tetszett, hogy most kicsit hangsúlyosabb volt az a tény, hogy ez a sorozat bizony azonos világban játszódik a a Flash-sel. Mind a Starlingban felbukkanó meta, mind Cisco kis cameója a rész végén tetszett. Ezen kívül egy egész jó kis csavart is ellőttek a metahumánokkal kapcsolatban, amire remélhetőleg később még visszatérnek!

Raynél/Atomnál is jó volt, hogy ezen a héten mindkét sorozatban kicsit fókuszba került a karakter. Lassan, de biztosan tényleg kezdem megkedvelni, Brandon Routh egész jól elkapta a szerepet!

Ezek után már csak remélni tudom, hogy a hátralévő 5(?) epizód valamennyire tudja hozni ezt a szintet, és akkor talán mégsem fejezem majd be olyan keserű szájízzel a sorozatot!

Flanigen - 2015. 04. 19. 13:53

Archenemy: olvasd Cisco blogjat ott minden meg van magyarazva.

Tiger27 - 2015. 04. 19. 15:53

mi az a Lazarus Pitt???

Stiel - 2015. 04. 19. 17:02

Brad Pitt eltitkolt nagybátyja… ja várjál, nem is. ;)

Szóval a Lazarus Pit egy olyan medence, aminek a vize csodásan regenerálja azt, aki megfürdik benne. Ra’s belemártotta a kezét valamelyik epizód végén, és a vágás egyből begyógyult.

LaCRossE - 2015. 04. 19. 18:10

SPOILER

Stiel: és amellett, hogy regenerál, megbomlasztja az elmét is egy rövid ideig.

Alexejevic - 2015. 04. 19. 20:28

Szerintem Roy abszolút nem fog eltűnni a süllyesztőben. A karaktere felépült, beérett. Szerintem ő lehet az érkező spinoff/spinoffok egyik kulcsszereplője. Gondolok itt elsősorban a Titans sorozatra. Nem is sajnálom annyira a távozását.
Vannak a sorozatnak bosszantó dolgai, de ezek elsősorban a csatornának köszönhetőek. A CW egy dráma csatorna…A romantika, az erőltetett érzelmi monológok hozzátartoznak a dologhoz. És ez így is fog maradni. Elég, ha megnézitek az Arrow és CW hivatalos fb oldalait. Minden második komment lánytól származik, hogy Oliver mennyire jó pasi és miért nem jönnek össze Felicity-vel. Szóval ez biztosan maradni fog:)

Annak viszont örülök, hogy az előző évekkel ellentétben nagyon úgy néz ki, hogy nem hagyják ki a készítők a ziccereket. Gondolok itt a szupererőre és Lazarus Pit-re. Amikor Ra’s pancsolt benne, valamint Oliver halálánál nem használtál fel, agyvérzés kerülgetett…De most már nincs hova tartalékolni. Van szupererő, van szuperhős, és mivel nincsen felsőbbrendű utasítás arra vonatkozólag, hogy ki halhat és ki nem, fel lehet használni még nagyobb Batman-es karaktereket. Mert Ra’s után szerintem elég gagyi lenne valami “nevesincs” gonoszt bevetni.

Fel van dobva a következő ziccer…Felhasználni a legnagyobb DC-s karaktereket a sorozatos világban. Reménykedek. Mert óriási potenciál van ebben a sorozatos világban képregényes szempontból:)

Iceman - 2015. 04. 20. 15:13

Szerintem meg pont hogy nem fognak behozni nagyobb karaktereket, valószínűleg a DC/Warner nem akar párhuzamosan futtatni karaktereket. Tippre a Flash is befejeződik a Flash film előtt ami talán 2018-ban jön.

Ayrons - 2015. 04. 20. 21:21

Lazarus Pit mellékhatása a túl sok használattól jön léte. Ras emiatt meg is őrül.
Szerintem két univerzum lesz , ha lesz egy kis eszük a Warnernél.

Capri - 2015. 04. 20. 22:22

Ez az évad nem unalmas, lapos, akárki említette, ez olyan, mint egy sakkjátszma. Egyes szereplők merre lépnek….és mi lesz a “csata” kimenetele.
Nem mindegy!

fireblade - 2015. 04. 22. 01:04

Lazarus Pit,az ua. mint a csillagkapu szarkofágja..a kellemes és kényelmes megoldás az ilyen képregényes szuperhősös világban..kell ez a mentőöv az íróknak, mert így a főgonosz hallhatatlan lehet, a főjófiút meg simán visszalehet hoznia a halálból, meg meggyógyul akármilyen sebből..meg bárki más is
(főhős macája, legjobb haverja, anyja, apja, tesója)
Ez a joker lap..kell az ilyen, mert így nem kell agyalni bonyolult történeteken, csak hopsz, és megoldva :)

lumoss - 2015. 04. 22. 23:24

Na végre egy jó rész volt. Ez már hiányzott. Kevés idegesítő Laurel, de annál több izgalom. Szerintem nem fog Thea meghalni, hanem Oliver elfogadja az ajánlatot, így megmenti Thea életét.

Iceman - 2015. 04. 23. 09:55

Régebben nem zavart a rengeteg logikátlanság és ostobaság, mert meg volt az a bája a sorozatnak mint idén a Flashnek. Kb 2 perc volt számomra értékelhető, amíg Ras mesélt a múltjáról. Azon kívül a jelen egy nyáltenger a múlt meg totálisan érdektelen és tele olyan jelenetekkel amitől az ember a haját fogja. Nem tudom képesek lesznek-e megújulni a 4. évadra.

smartdrive - 2015. 04. 23. 14:18

Ki akar fogadni hogy a következő részben ki fog neki kelleni nyirni valamelyik régi társát, és ugyanaz lesz mint a batman beginsben az utolsó teszt amikor brucenak meg kellett ölni a tolvajt.

Grace - 2015. 04. 23. 14:38

Iceman: Állítólag az évad végére értelmet nyer majd a múltbeli szál, de még én sem látom, hogy hogyan.

Szerintem nem volt ez olyan rossz rész, nekem a nyáladzás nem volt túl sok. Tetszett, hogy Laurel csak éppenhogy benne volt. A búcsút se vitték túlzásba és a Felicity-Oliver jelenetek is cukik voltak szerintem. Kifejezetten bejött, amikor a gépen beszélgettek, bár végig vártam, hogy majd jobban belemennek abba, hogy őt is látta mikor a városban volt. A Thea feltámadós szál viszont jobban is ki lehetett volna dolgozva. Talán majd később. Malcolm karakterét csak a színész menti meg, egyébként nekem egyre semmilyenebb. Mindenesetre várom a következő részt, bár szerintem is megjátszák a meg kell ölnie valakit a csapatból sztorit.
Arra kíváncsi vagyok, hogy végül megjátszák-e a “Barry visszamegy az időben és megváltoznak az események a Flashben, ezért itt is” csavart.

Alexejevic - 2015. 04. 23. 19:02

Remek rész volt. Végre haladtak is valamerre. Lazarus Pit végre értelmét nyerte, funkcionálisan is. Megtudtuk, hogy a sorozatos világ része Talia al Ghul is (Ra’s monológjában szerintem erre utal). Végre millió ember várakozása teljesült be Oliver és Felicity jeleneteivel:D
Szóval szerintem jó volt a rész. Kíváncsian várom, hogy hogyan tovább.
Ha Barry megváltoztatja a múltat/jelent/jövőt és kidobják ezeket a részeket, kaszálom a sorozatot:D

Dark Archon - 2015. 04. 23. 19:37

Hogy lehetett így elcseszni ezt a sorozatot? Még 1-2 misztikum belefért, de nekem kifejezetten tetszett a realitás talaja. Jött a szuperkatonákat teremtő csodaszer (tökre eredeti amúgy), de még elment. Erre behozták a Flash-t meg most ez a szemmel lövő baromság… meg ugyanaz a nyekergés, szenvedés már évadokon át. Közben már a néző rájött, hogy senkinek a halálát nem lehet ebben a sorozatban komolyan venni, így aztán az elvileg meglepőnek szánt jeleneteken is csak vállat von az ember.

Az senkinek nem jutott eszébe – mert az íróknak tuti – hogy Oliver beáll Ra’s al Ghul-nak, aztán feloszlatja az egész bagázst. Ha már tényleg mindenáron ez az életcélja egy 500 éve élő valaminek. Szóval ez a szál is logikátlan, erőltetett.

Évadot még végignézem, aztán kasza :-(

Poghy - 2015. 04. 23. 20:10

Alexejevic: Ra’s azt mondta, hogy volt egy fia meg egy lánya, és feltételezem hogy őket el is hagyta amikor a liga vezére lett, Talia és Nyssa később születtek, mivel ők normálisan öregszenek. Szóval Taliáról továbbra sem ejtettek egy szót sem. :(

Két szóban össze lehet foglalni az eheti részt: Olicity fanservice. Jó, volt még Lazarus pit is, amúgy elég lapos volt. Nem tudom, hogy gondolhatták komolyan Oliver kicsempészését. Az egyetlen pozitívum, hogy a jövőben merészebben bánhatnak az írók Theával.

Remélem, hogy Flash visszamegy az időben és megmondja az íróknak, hogy ezt így ne. :) Komolyra fordítva a szót, nem hiszem, hogy bármit eltörölnének az Arrowban az időutazással.

Alexejevic - 2015. 04. 23. 20:15

Poghy: Talia és a testéve, Dusan is megmártóztak a Lazarus Pit-ben. És ez itt a sorozat, tehát bátran lehet változtatni. Dusan-t el is tudom képzelni a következő évad főellenségének. Ha Oliver maradna a Ligánál a 3. évad végén is, az örökösök bekopogtathatnak. Bár ez az én elméletem.
De legalább nyitva hagytak egy kiskaput, amerre el lehet indulni.

Poghy - 2015. 04. 23. 20:22

Akkor lehet, hogy lyuk van a műveltségemen, mert én nem tudok róla, hogy Talia bármikor is használta volna a lazarus pitet. Mindenesetre remélem, hogy nem lesz liga-középpontú a következő évad.

Alexejevic - 2015. 04. 23. 20:30

Szerintem ha már behozták a Ligát, nem fogják lerendezni a maradék 3 részben őket. Hiszen Ra’s famíliájából egyelőre csak Nyssa-t ismerjük, Oliver is csak most csatlakozott. Szerintem a 4. évadot fel lehetne építeni a Ligára és egy esetlegesen visszatérő nagynevű főellenségre (pl. Talia, Dusan, Damian…)

Grace - 2015. 04. 23. 20:37

Vessetek meg érte, de én nem bánnám, ha az időutazással kikukáznának dolgokat. Anno a Once Upon a Time-ban is megléptek egy reboot-ot, amitől először a hajamat tépte, aztán jöttek az új részek, és rájöttem ez volt az írók egyik legjobb döntése. Itt is érdekes lenne más szemszögből látni a dolgokat. Valamint a Flash-nél már megjátszották a “valaki mégis emlékszik valamire a másik múltból” dolgot. Ebből is ki lehetne hozni pár érdekes jelenetet. Egyébként nem nagyon látok másképp kiutat ebből a katyvaszból, de hagyom, hogy meglepjenek.

superpityu - 2015. 04. 23. 20:54

mondjuk flash visszamegy az időben és megváltozik minden dolog már csak azért is necces, mert nem minden arrow néző nézi a flasht is és fordítva. bár sok kiutat én sem látok ebből a szituációból, de mégsem hiszem, hogy ez lesz a megoldás.

holeee - 2015. 04. 23. 21:16

SPOILER:

Olvastam valahol, hogy nem lesz eltörölve az ARROW-ban semmi időutazással. Én egy kicsit sajnálom, valahogy mindent el tudok hinni az egész filmes,sorozatos, képregényes világban, de hogy egy főgonosz azt akarja mindenáron, hogy az ellensége vegye át a helyét…ez annyira egy idétlen ötlet, és szerintem karakteridegen is. Egyáltalán miért mondana le? Megunta a halhatatlanságot? De miért adná olyannak a hatalmat, aki más elveket követ? Értem én a jóslatot a karddal meg minden, de ez nekem nem elég. Azóta nem tetszik a sorozat, mióta ezt Ras kijelentette Olivernek.
Legyenek céljai ennek a főgonosznak, ne csak 1-2 személyes bosszú és a liga szabályainak követése. Ha látja Oliverben az utódját, ajánlja fel, aztán ha nemet mond próbálja meg kiiktatni, és legyen klisés inkább mint más hasonló sztorikban.

Poghy - 2015. 04. 23. 21:24

Alexejevic: Damian 100%, hogy nem lesz benne az Arrowban. Amúgy nekem nincs bajom a ligával, csak szerintem így is épp elég képernyőidőt kapott, a DC univerzum annál azért bővebb, hogy most csak a ligával foglalkozzanak jövőre is.

Chiplecsap - 2015. 04. 23. 22:16

Remélhetőleg most hogy megvolt a kötelező “dugás” , az utolsó 3 részre, vagy 4, nem tudom mennyi van, kicsit összekapják magukat. Hogy lehet ilyet egyáltalán kiejteni a szájukon hogy elsődleges priaoritás volt hogy még a finálé elött, Oliver megpakolja a geek csajt, pff.
amenyire birtam Felicity az első évadban, ugy vált mára a leg irittálóbb karakterré ( Iris, még nála is jobban idegesít) , a Mary Sue tökéletes példája, aztán mint valami diklány csitri , ossza az észt Ras’-nak. Persze arra azért figyeltek, hogy ribit ne csináljanak belőle, igy egy elég gyengus kis szakitás ki erőszakoltak, a semmiből, mert hogy az előző részben még azért igen csak rávolt izgulva az ATOM csávóra, megjegyzem, a Flash-t most daráltam illetve folytattam , és ott kifejezetten aranyosak voltak.

nah midnegy, kár érte, pedig az az Első évad az mennyire oda tett.

naughtyl - 2015. 04. 23. 22:18

hátt őőőő, hmmm.

tudom, nem ez a legfontosabb része, de ha ezt nyomják nekünk egész évben, nem lehet mellette elmenni szó nélkül.
És tényleg azt hittem, hogy ennek, hű de nagyon lesz értelme, és kifizetődik. őő, nem.

annyira érthetetlen számomra, hogy tudják ennyire elcseszni ha két szereplő szerelmes lesz egymásba. nyilván van kivétel, de kevés.
meg, hogy egymás után buknak el a készítők, annak ellenére, hogy jó kémiával rendelkező színészeket kaptak ki, tök véletlenül.

már, mikor vacsizni mentek is, kínosak voltak, még az első részben talán? na de ez a “szekszjelenet”, magasságos egek.
Stephen Amell Soha nem volt, ennyire Nem Szekszi:(
és miért voltak utána vissza öltözve, sminkelve rögtön? És észrevettétek már, hogy Felicity rúzs színei össsze-vissza váltakoznak, minden vágásnál?

a másik. ebbe is mindenki belebukik. Ha valaki működik kis dózisban, hót ziher, hogy elkezdik túltolni és mindjárt elveszít mindent, ami miatt működött.

Felicty is ilyen volt. kár érte.
arról már nem is beszélve, hogy ezek a szerelmi háromszögek, tényleg a sírba visznek. Én nem hiszem, hogy csak ezzel az egy eszközzel lehetne drámát/feszültséget kreálni, két normális ember között.

nna bebaszna, ha mindent kitöröltetnének Barry-vel. nem azért, mert annyira tetszett, de nehogy nekem ezekből a körökből bármelyiket is újra kelljen néznem.

amúgy valahogy naagyon reménykedem, hogy egy egész évadnyi szenvedésemért, kapok egy jó 4.évadot??!!?! légyszi:)

naughtyl - 2015. 04. 23. 23:09

jajj és.
ti is odamontátok a You know nothing után, hogy Jon Snow??:D

Poghy - 2015. 04. 24. 00:01

naughtyl: Jaja :D ezeket a rúzs-színeket nem vettem volna észre, de hát a férfi szem mint tudjuk csak 12 féle színt tud megkülönböztetni, meg lehet, hogy nem is a rúzsra figyeltem :D

Chiplecsap - 2015. 04. 24. 02:32

naughtyl
4. évadra uj showrunert kapunk ugy nézki, Wendy Mericle személyében, és hát nézve a twitterét, én nem lennék bizakodó. Kapásbol olyannak tünik, aki inkább a twitter, olicity közösség, seggét akarja majd kinyalni, mintsem értelmes dolgot letenni az asztalra.

Amugy öszintén bevallom nem voltam tisztában azzal hogy hogy az az első évados showruner csinálja a Flasht, szóval oda mentek a tehetségesebbek, itt meg maradtak a balherék

Ayrons - 2015. 04. 24. 07:26

holeee: Itt Rash személyéből kihagytak egy nagyon fontos jellemet avagy célt. Még pedig hogy ő elakarja törölni a világon a gonoszt. Csak hát a gond ott van , hogy ha kell a célért ártatlanok is meghalnak (járulékos veszteség) ezért kerül összetűzésbe a hősökkel.
Am a képregénybe Batmant akarja az utódjának.
Ja és ott teljesen bekattan a Lazarus pit túl sok használata miatt. Azzá válik ami ellen küzd.

Anthonz - 2015. 04. 24. 08:19

Miért nem kérik meg a Flasht, hogy ugorjon már át a Liga szálláshelyére, és 10 mp leforgása alatt szaladjon el az összes Assasinnal a hóna alatt egy börtönbe? Elég gyorsan felszámolná a ligát :S

Marianna - 2015. 04. 24. 09:04

Azon kevesek közé tartozom, akinek nagyon bejött a rész, bár az évad a szememben nem menekül meg, de egyáltalán nincs kasza közelben. Szerintem Felicity bátor volt. Én meg tudom érteni, hogy nem akarta otthagyni. Őszintén Oliverrel egész évben szenvedtek és végre megtörtént, aztán fel kell adnia az egészet a Liga miatt, persze, hogy próbálta megmenteni. Mondjuk a Thea felélesztésből többet is kihozhattak volna, elég rövid volt. Várom a következő részt. Amúgy ezt a húzást már 5-6 rész ezelőtt megléphették volna, nagyon egyhelyben toporgós a liga szál. Annak ellenére, hogy imádtam a Felicity & Oliver jeleneteket, azért nem felejtem el, hogy gyakorlatilag mennyire szét lettek cseszve az évad folyamán.

Aredhel - 2015. 04. 24. 09:37

@naughtyl
Ugye? Én is ezt éreztem a szexjelenet közben. Hogy van két sztem jó színész, jó köztük a kémia, erre ez mi. Végig azon gondolkodtam, hogy mi az, ami miatt nagyon rossz az egész jelenet. A kameraállás, a világítás, vagy nem tudom. De mindenesetre nagyon kínosan éreztem magam, pedig “Olicity shippernek” tartanám magam. Sőt S.Amell alltime favorit a Jaws szavazáson, de itt egyszerűen nem tetszett. Én nagyon szerettem volna, ha összejönnek egyszer, de valahogy nem itt és nem így.
Ezt nagyon elk*rták. Szó szerint.

Aredhel - 2015. 04. 24. 09:40

Ja és a “you know nothing”-nál nekem is automatikusan jött a Jon Snow :-)

Capri - 2015. 04. 24. 13:52

+ Oliver és Malcolm Thea ágyánál érzelmi jelenet (sírós színészi alakítások)

+ Ray megmondta a tutit Felicity-nek, végre!

+ Oliver és Felicity összes jelenete :) Kibontott haj jól áll neki (Felicity szöktetés terve is tetszett, bár félig nem sikerült)

+ Bátor Felicity kiállt Ra’s ellen

+ Thea nem adja fel, miután Malcolm mindent elmondott neki

+ Maseo/Dig jelenet tetszett!

+ Laurel átöleli Felicity-t (sok együttérzést F-nek)

+ Evil Oliver jön!

– Maseo, menj vissza Tatsu-hoz! Flashback alapján egy nagyon szép párt látjuk.

– Ra’s evil, mint mindig, szétválasztja a párt.

-Hosszabb lehetne to make love….

Az egész évad nem lett szétcseszve, bár én is érzem, h kissé szappanoperás lett ez a sorozat. Az évad témája IDENTITÁS. Nemcsak a főszereplő keresi azonosságtudatot, hanem a majdnem minden maszkos “hős”/”ellenség” pl. Malcolm, Laurel, Maseo és Oliver stb.
Olicity-s blogján írtam egy terjedelmes teóriámat.

A fináléban minden összeáll.

Jófiú - 2015. 04. 24. 14:55

Nem volt ez rossz rész, viszont jó se :D Thea amikor kiugrott a Lazarus veremből, ott fogtam a fejem rendesen :D Meg ez a szexjelenet is, hát…a Smallville-ben sokkal jobban megoldottál Clark és Lois között. Itt meg olyan “semmilyen” volt. Tiszta súlytalanok a karalterek, nem igazán lehet szurkolni értük, ennek ellenére nézem hétről hétre, hogy mit hoznak ki a maradék 3 részben. Remélem, hogy a 4. évadra összeszedik magukat.

Jófiú - 2015. 04. 24. 15:04

Nem volt ez rossz rész, viszont jó se :D Thea amikor kiugrott a Lazarus veremből, ott fogtam a fejem rendesen :D Meg ez a szexjelenet is, hát…a Smallville-ben sokkal jobban megoldották ezt Clark és Lois között. Itt meg olyan “semmilyen” volt. Tiszta súlytalanok a karakterek, nem igazán lehet szurkolni értük, ennek ellenére nézem hétről hétre, kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a maradék 3 részből. Remélem, hogy a 4. évadra összeszedik magukat.

holeee - 2015. 04. 24. 15:53

@Ayrons:

Igen, a legnagyobb baj, hogy van egy igazi cél nélküli “főgonoszunk”. Ha pedig már nincs célja és ezért akar utódot, akkor bontsák ki ezt pl. A képregénybeli énje pedig nem vigasztal. Kemény ellenfél az tény, de a jelleme szinte egyáltalán nincs kibontva.
Szerintem elvárható lenne, hogy aki egyáltalán nem ismeri a DC világát, az is azonosulni tudjon a karakterekkel és motivációjukkal.Én így tudatlanul óriási ziccernek tartom Ras karakterét. A BBeginsben legalább volt egy célja a ligának(gondolom a képregényekben is van, azon kívül, hogy Batmant akarja utódjának) Talán ezekre koncentrálhattak volna, és mellette az utód kérdésre. Így az utóbbi nekem kevés.
Gyerekkoromban voltak képregényeim,de sajnos nem emlékszem mi lett a sorsuk:/

DarkEagle - 2015. 04. 24. 16:19

Látom még mindig csak én látom, hogy mire megy ki a játék. :D Ez ugye egy felvezető évad. Gondolom ezt mindenki belátja, ezért ennyire lassú. A végcél egyértelműen az hogy Oliver tisztában legyen magával és elfogadja ki is ő, mert jelenleg nem tudja. Ráadásul a város is ellene van. Ezért most totálisan ki kell írni a karakterét, újat kell neki adni, hogy aztán jöhessen a 4. évadban egy olyan fordulópont, hogy a város és mindenki Istenként imádkozva érte visszakönyöröghesse. :D Ha még nem vettétek volna észre (1-2 embert leszámítva persze) akkor elmondom. Mióta Rhas belépett a sorozatba erősen a Batman Begins-re hajaz a sorozat. Annyi a különbség hogy itt nem Bruce Wayne a főhős, hanem Oliver. Ergo át kell esnie a tűzkeresztségen, hogy végül az igazi hős válhasson belőle. Nem volt ez másképp a Smallvilleben sem. Rhas itt nem főellenség, soha nem is volt az. Ő -ahogy már írta valaki előttem- alapjában véve nem gonosz, és ez az új részben is jól látszott. A célja az, hogy eltörölje a gonoszt a világról, bármi áron. A Lazarus Pit pedig már nincs annyira hatással rá, mint régen. Ez kiderült az előző részekből. Ezért keres utódot mert lejárt az ő ideje is.

Poghy – 2015. 04. 23. 20:22
Akkor lehet, hogy lyuk van a műveltségemen, mert én nem tudok róla, hogy Talia bármikor is használta volna a lazarus pitet. Mindenesetre remélem, hogy nem lesz liga-középpontú a következő évad.

Akkor nézd meg Son of Batman című animációs filmet. Talia sem mai csirke. :D Egyébként képtelenség, hogy a Ligát lerendezzék az utolsó pár részben. Véglegesen semmiképp nem fogják, a Liga mindig jelen lesz. Akár így akár úgy.

A szex jelenet nekem is kissé túl sablonos volt de megmondom őszintén a Smallvilleben sem tetszett. Csak ott sokkal jobban összepasszolt a páros. Felicityből sajnos kiirtották ebben az évadban a régi énjét ami nem feltétlen baj mert nem kell mindig a tipikus geek csajnak lennie aki az aranyköpéseivel vált híressé. XD Még most is szerethető csak szegény annyira naiv, hogy arra nincs is kifejezés. A kérdés inkább az: Mikor és mit kezdenek Oliver gyerekével, hisz a Flash cross-overben úgy tűnt van egy gyereke. És lehet, hogy lesz még egy mert kétlem, hogy pont jó napot fogtak ki Felicity-vel és Rhas tuti nem tart védekezésre alkalmas arzenált ilyen célra. :P Szóval lassan de biztosan építik a Team Arrow-t és tippre az 5. évad végére nem Arrow lesz, hanem Green Arrow! Jelezve ugye ezzel azt, amit anno Smallville-ben is a sorozat fináléval.

superpityu - 2015. 04. 24. 17:25

már máshol is felmerült a terhesség téma felicity kapcsán, de kétlem, hogy meglépnék, hiszen micsoda üzenet lenne az, ha szerencsétlan csaj nem szedne gyógyszert amikor aktív szexuális életet élt egy másik csávóval még egy napja.

a másik gyerekről biztos nem feledkeztek el, szerintem a 4. évad egyik fontosabb szála lehet az. és egyébként is simán el tudom képzelni, hogy az a csaj lesz talia.

az új showrunnernek nem örülök, ahogy utána néztem pont a 3. évadtól dolgozik a stábnál és egy rakás szar epizódhoz adta a nevét eddig.

Ayrons - 2015. 04. 24. 19:58

DarkEagle az a baj , hogy itt hiányzik az a cél Rasból hogy a világot megmentse a gonosztól. Nincs behozva ergó a néző nem tudja miért tesz dolgokat. Annyi van sok éves, durva arc és az orgyilkosok ligájának vezére. Nincs az , hogy bármi áron megszabadítjuk a világot a gonosztól. Képregénybe és animációs vagy a Batman filmekbe ott van de még az arkham játékban is.Persze hogy nem gonosz , antihős a fickó. Lazarus pit miatt bekattant és feláldozz ártatlanokat is ha kell.
Ez a vonás hiányzik itt.
Igazad van abban , hogy nagy valószínűleg szerint Zöld Íjász lesz belőle.

ddd - 2015. 04. 24. 23:15

“You no nothing”-nál azonnal John Snow jött nekem is.
Amúgy nagyon érdekelne mikor lépik meg Oliver gyerekének a szálat!
Amúgy én vagyok az egyetlen aki gyengének tartja ezt a flashback párhuzamot, vagy hiányolja azt hogy Olivernek már semmi köze a szigethez??!! Ja és hogy tanult meg oroszul, hogy lett a Bratva tagja, ezek mind a következő évadok témái. Vagy hogy hogyan dolgozik együtt a már a második évadban is szereplő Alexijjal?! Ezek mind kiaknázatlan, és egyben elég erős témák lehetnének!

Chiplecsap - 2015. 04. 30. 04:36

Azért az Arrow-s csajok igen csak dögösek, nem ?! Thea, Nyssa, Laurel, ott vannak azért a szeren, és most mind 3 teljesen jo volt. spin-off-ot nekik, ezt még nézném is XD

Scott21 - 2015. 04. 30. 10:27

Most ez komoly??? Ez volt a nagy terv h majd Felicity-től annyira megijed az ÁRNYÉK LIGÁJA, hogy nem motozzák meg? Miért nem küldik akkor egyből Ra’s ellen?

Iceman - 2015. 04. 30. 13:13

Nem volt olyan borzalmas rész. Belengették Damien Darkh-ot, így valószínűleg ő lesz jövőre az ellenség. Dignek most már érik a kosztüm, a színész azt nyilatkozta hogy elvégeztek rajta valami 3D-s test és arcletapogatást ami számomra azt jelentené hogy valami CGI ruha lesz. hhm Green Lantern?:P

xy - 2015. 04. 30. 14:02

Kiről beszélt Ras a temetőben?(aki a habozása miatt meglépett)

ChesterB - 2015. 04. 30. 15:21

Na, 21 rész után csak értelmet nyertek a flashbackek. Talán megmenthető az eddig összességében csalódás évad az utolsó két résszel, bár rosszat sejtek…

DarkEagle - 2015. 04. 30. 16:51

Most ez komoly??? Ez volt a nagy terv h majd Felicity-től annyira megijed az ÁRNYÉK LIGÁJA, hogy nem motozzák meg? Miért nem küldik akkor egyből Ra’s ellen?

Néha elgondolkodok, hogy 1-2 emberen kívül érti más is amit néz vagy csak nyitott szemmel alszanak rész közben. :D Ha nem lenne egyértelmű miért nem motozták meg Felicity-t elmondom. Mert Oliver “megtiltotta”.
Most megmondom mindenkinek hogy Oliver nem állt át és nem lett kimosva az agya sem! Kettős ügynök ahogy Maseo is. Amit pedig keresnek Rhas megmutatta nekünk a rész végén! Így fog értelmet nyerni a flashback a vírussal.

Egyébként rohadt jó rész volt ahogy az egész évad is az. Csak láthatóan elég sok ember nem érti mire megy ki a játék. Pedig képregény ismerete nélkül is egyértelmű. És ezt szomorúan tapasztalom, hogy valamit úgy saraznak hogy nem is értik amit látnak. ^^’ Nyssa nagyon aranyos volt a kajáldában btw. :D
És úgy fest feleség lesz belőle. Bár kétlem hogy meg is fog történni… Maseo és Oliver egyértelműen kettős ügynököt játszanak és láthatóan Rhas-nak nem igazán esik le a tantusz. A 4. évad gonoszát is felfedték, ígéretesnek tűnik. Damient ne hogy összekeverje valaki Batman fiával. :D

Isceman: Green Lantern? Az érdekes lenne mert Digg nem lesz Lantern soha. :D Ő egy szimpla katona.

ChesterB - 2015. 04. 30. 18:23

Rohadt jónak nem mondanám az évadot, de a 2. alaposan felrakta a lécet, így a viszonyítást is. A karácsonyi szünet óta tényleg egyre jobb, az első fele viszont nem tetszett.

Azt mondjuk kétlem, hogy Ra’snak nem esik le a tantusz, biztos lesz ebben valami csavar. :D

Poghy - 2015. 04. 30. 20:36

DarkEagle: Pedig láttam a Son of Batmant, csak nem mostanában, épp ma akartam újra nézni a Batman vs Robin előtt, mert már nem nagyon emlékszem a részletekre. :) Amikor azt írtam, hogy Damien tuti nem lesz az Arrowban, akkor meg nyilván Wayne-re értettem a dolgot. Az évaddal kapcsolatban látom mire megy ki a játék, és az identitás krízis nem is lenne rossz téma, de az tény hogy sokkal jobban is meg lehetett volna ezt az egészet oldani. Ilyennel védeni a 3. évadot, hogy “felvezető évad”, nos ez nem mentség az eseménytelenségre, a tengernyi Olicity drámára és a többi csöpögős időkitöltő részekre, a rengeteg titkolózásra (most komolyan a párbeszédek jelentős százaléka arról szólt, hogy kinek mit miért nem mondhatunk el) és a legjobb karakter elcseszésére, a bakikról már nem is beszélve.

Egyébként a mai rész tetszett, jól fel volt építve, a múltbéli szállal is összeért végre, és Nyssa is kedvelhetőbbé vált. De nem igaz, hogy idén nem tudnak egy részt sem kiadni baki nélkül. :( Szóval Thea vagy elsajátította a szuperugrást, vagy a tér meggörbítésével íjászkodik, mert annak a nyílvesszőnek teljesen más szögben kellett volna Oliver kezébe fúródnia normál körülmények között.

LoGi - 2015. 04. 30. 21:00

A részek oly nagy részét teszi ki számomra idegesítő drámázás vagy out of charachter viselkedések, hogy nem tudok sok szépet mondani mostanában a sorozatról.

LoGi - 2015. 04. 30. 21:05

Meg úgy igazából az egész League of Assasins se jön be nekem sajna… :D A hülye szokásaikkal. Ahogy Diggle is mondta, nemességről beszélnek meg miegymás, de milyen assasinok azok akik szokás miatt rendben van azzal, hogy kiírtson egy várost, elraboljon családtagot, meg még sok más.

holeee - 2015. 05. 01. 01:43

SPOILER lehet másoknak
DarkEagle:
Köszi a spekulációdat,láttam a következő előzetest és így leeset minden..Legközelebb csak a finálé után jövök azt hiszem.

Jófiú - 2015. 05. 01. 11:35

A rész elején amikor Oliver leszúrja karddal Dig-et, azzal most mi a helyzet? Mikor történt az? Azt a részét én nem értettem, vagy átsiklottam valami felett. Valaki?:)

holeee - 2015. 05. 01. 12:10

Az a rész elején történt. De nem Dig volt, csak valamiféle hallucinogén növény miatt őt látta a megölt ember képében.

Alexejevic - 2015. 05. 01. 12:48

Legalább a flashback résznek van értelme. Mert megmondom őszintén, számomra teljesen érdektelenek voltak eddig a Hong Kongban játszódó jelenetek.
Oliver reakcióin tökéletesen látszódik, hogy nem állt át. Ez legfőképpen Thea-nál és Felicity-nél látszódott, valamint a Nyssa féle házasságparancsnál:D:D Ott azért ő is meglepődött…
Várom a 2 részt. Itt már csak az a kérdés, hogyan zárják le a Liga témáját. Megölik-e Ra’s-t vagy Nysssát?
A következő évad főellensége meg szerintem be lett jelentve:)

DarkEagle - 2015. 05. 01. 18:17

Tuti hogy nem ölik meg Rhast és Nyssát mivel jövőre is ők lesznek valószínűleg központban hisz jön Damien és a HIVE. Ez már hetek óta megerősített hír. Mármint Damien Darkh. És a HIVE az nem lesz egy egyszerű menet durva dolgokat hozhatnak ki belőle. Aki nem tudja kik ők és kik a tagok jobb ha utána jár mert ha csak pár embert tesznek be már akkor is epic évadnak nézünk elébe. Ezért mondom hogy a 3. évadot a 4-el együtt kell majd kezelni.

Egyébként továbbra sem értem miért nézi olyan a sorozatot aki olyanokon akad fenn hogy egy nyílvessző milyen szögben van kilőve. :D Így persze hogy nem lehet élvezni egy sorozatot sem. Nincs olyan sorozat amiben ne lenne hiba pláne ha az képregény sorozat és CW-n megy. De a történet rendesen össze van rakva mert az látszik. Megvalósítás néha bakis de azért nem olyan rossz mint sokan állítják. Flash újságcikkből is látszik hogy nem pár részre előre gondolkodnak hanem évekkel előre. Ami nagyon jó mert a sorozat tuti hogy megél még pár évadot.

Ayrons - 2015. 05. 01. 19:49

Ne magyarázzuk a bizonyítványt ;) Ahogy te mondod , volt egy főszál ami gondolom papíron jó volt csak borzalmasan hoztak össze. Értelmetlen , semmilyen részek, vagy történetek…… Öngyilkos osztag , LAnce papa stb.
Nehogy már az legyen , hogy egy évad egy maga nem állja meg a helyét , hanem majd a következővel…… 22 részes, ott vannak a szünetek.
Kevesebb picsogás és töltelék hülyeség.
Első és a második évadnál sikerült , bár elsőnél az alapokat építették meg. Másodiknál meg Slade vitt el az évadat.
Itt se erős gonosz nem volt se nagy építkezés.

Scott21 - 2015. 05. 02. 09:42

DarkEagle olyan szintű unalom és karakteridegenség jellemzi (számomra) ezt az évadot, hogy sajnos igazad van én már csak aludni tudok ezen a sorozaton ami már csak árnyéka önmagának, még ezt az évadot végig szenvedem, de a következő évadnál szerintem megvárom a kritikákat és csak aztán döntök h neki kezdek e vagy nem

katyvaszlipp - 2015. 05. 02. 13:02

Mondjuk én szeretem,és mindig várom az új részt.
De az,hogy Thea hirtelen elkezd így lövöldözni íjjal, meg Lauerel akár 1 csapást is el tud hárítani egy LoA taggal szemben, röhejesek.
Theat tanította az apja kardozni,de íjjal ne bánjon már így hasraütésszerűen…Meg Laurel attól hogy bokszolt kettőt a teremben ne tudjon már vívni képzett harcosok ellen így…főleg,hogy előtte pár jelenettel egy mezei utcai tolvaj majdnem elintézte.

Ezek nem a baki kategóriák,hanem így nézi az ember, és full értelmetlen,és nevetségessé teszi a Ligát.

Arrowman - 2015. 05. 02. 13:29

Ha szerintetek nem ölik meg Rast a végén, akkor ki lesz az évad főellensége? Eddig jó volt mindkét évad végén, hogy Oliver megküzdött az adott főgonosszal. Remélem, tényleg csak eljátsza ezt az agymosást Oliver, és a végén kihívja Rast egy párbajra. Unalmas lenne jövőre is a ligát nézni. Én sem hiszem, hogy ez az évad csak felvezető lenne a 4. évadhoz,mert ahhoz egyrészt túl hosszú, másrészt minden évad végén el szokták varrni a szálakat. Nem tudom főellenség nélkül elképzelni a végét.

veva - 2015. 05. 02. 13:32

katyvaszlipp:
Azért túlzás, hogy hasraütésszerűen.
Az első vagy második évadban is ott voltak a szobájában az íjászversenyes trófeák.

katyvaszlipp - 2015. 05. 02. 13:58

Erre nem emlékeztem,de akkor is furán hat, képregényes sorozat ide vagy oda.
És Laurel? az tényleg a wtf kategória. Főleg hogy mondom, a rész elején majdnem elgyepálta egy mezei tolvaj.

veva - 2015. 05. 02. 15:25

http://25.media.tumblr.com/512579d262b553cc7182ac429ea9bcfe/tumblr_mx03kvzNu81sqalq6o1_500.jpg
Szóval ezen én nem csodálkozom.
Laurelre meg inkább már oda sem figyelek, annyira irritáló, amit a karakterével művelnek. Jelmezben, jelmez nélkül is idegesít.

Capri - 2015. 05. 02. 18:31

Pilotban láttunk Thea szobájában az íjászversenyes trófeákat. Ezek utalások és még a beceneve is (Speedy). :) Évadok óta tervezett volt.

Laurel október óta edzett. Lehet egy kis fejlődése is.

katyvaszlipp - 2015. 05. 02. 22:49

Jó de ennyi?
Theat bemagyarázhatjuk,oké, csak kicsit hirtelen kapták elő ezt a képességét.

Viszont lehet hogy Laurel edz október óta, a Liga tagok mondjuk 10enéve, de a rész elején épp majdnem lenyomta egy hülyegyerek az utcáról, pár jelenettel később meg partiban van elit harcosokkal.
Nekem ez vicces,és fejetfogós.

De mindegy, amúgy rendben volt a rész,csak néha belefeledkeznek ilyen marhaságokba,hogy talán nem kéne Laurelnek így bunyóznia Liga tagok ellen, akiket Oliver is az évad közepe felé alig tudott lenyomni,vagy le se tudott.

Cassie - 2015. 05. 02. 22:55

@katyvaszlipp

Laurel nem október óta edz, hanem sokkal régebb óta. Tele van az egész sorozat olyan jelenetekkel, ahol összeszedte a lélekjelenlétét, és lefegyverzett rosszfiúkat, 1×03-ban legkorábban. Ez a második évad 1. részéből van… http://33.media.tumblr.com/0551ae656aba805711a6ba2bdbc525de/tumblr_mugw88pOX61qdwmtyo3_250.gif

“Boxolt kettőt”? Nem, Ted Granntel edzett, sokat, Nyssával edzett a mostani évad 16. része óta. Csak a 20 és a 21. rész között is eltelt három hét, ki tudja a 16. óta mennyi telt el.

Plusz, legyünk már igazságosak, Roy csapkodta a vizet egy részen át, és kétszer láttuk talán Oliverrel edzeni, de ő sokkal hitelesebb? Arról nem is beszélve, hogy Oliver sem az a harcmester a flashbackekben, mint most, pedig már csak két éve van, hogy visszatérjen a szigetről időrend szerint. Felicity is hébe-hóba leüt pár rosszfiút, Slade-et, aki be volt mirakuruzva nyakon tudta szúrni (wtf?) aztán az exét, aztán mostani részben meg LoA tagokat vert valami rúddal, mikor Nanda Parbaton voltak.

Ja, és még valami: A mostani rész elején Laurelt azért tudta megsebezni az utcai gyerek tolvaj akárki, mert alábecsülte, és nem gondolta, hogy van nála kés. Ezt Nyssa is megjegyezte. Szerintem egy LoA tagnál azért fel van készülve az ember, hogy valószínűleg van nála fegyver. (minimum öt, lehet, hogy több :D)

Csak arra szeretnék rámutatni, hogy attól, hogy neked nem szimpatikus Thea és Laurel, attól még a többi karakter hirtelen jött ereje sincs olyan szépen felépítve, mint gondolnád, csak azok nem szúrják a szemed. :D

Chiplecsap - 2015. 05. 03. 01:08

katyvaszlipp

Nyssa közbe avatkozott, azt ne feledd el. Igy nem tudjuk hogy végül lenyomta volan e a kölköt az utcán, valószinüleg, még 1-2 vágással a testén de igen. A liga tagokat pedig nem nyomta le, csak álta a sarat 2 vel szemben egy darabig.

Olivernek meg nem lenne szabad Nyssa-t leverni-e , aki gyerek kora ota Liga tag, Oliver , meg 5 évig edzett, amiről persze tudjuk hogy nem igaz, mert ezt az 5 évet nem edzéssel töltötte, igazából neki sem lett volan szabad Sladet lenyomnia egy év után a szigeten.

Felicity meg mi a fenét keres a terepen, és ő miért volt képes kiütni egy liga tagot az előző részben.
Miért van az hogy mindig Laurel az aki nem teszik, amikor jobrol-balra 2 éve folyamatosan csak
következetetlen-séget lehet látni. Tulajdon képp épp hogy Laurel és még talán Digg akik még hitelesnek nevezhetők karakterileg.

katyvaszlipp - 2015. 05. 03. 05:09

Jó,hogy betámadtok olyanért amit nem is én mondtam…köszi. Rám reagáló kommentelő írta az októbert.

@cassie: És mi az,hogy mert nekem nem szimpatikus a két karakter?
Ezt te honnan tudod?
Nekem szimpatikus mindkettő,csak nem szeretem a logikátlanságot.
Roy esetében is megemlítettem ezt egyébként,lehet visszakeresni az előző évados kibeszélőkben ;)
Jó lenne nem személyeskedéssel válaszolni, hanem elfogadni,hogy vannak ilyen bukfencek a sorozatban.
Én ettől még nézem,szeretem a sorozatot, és nagyon ritkán írok negatívat,de most megjegyeztem,hogy ez a két dolog eléggé sántított…nekem, lehet hogy nektek nem,nekem ez viccesen hatott.

laza_kivi - 2015. 05. 03. 11:10

Laurel karaktere sokat fejlődött első évada óta, elég sokat edzett, plusz Nyssa is már egy ideje foglalkozik vele.
Az egyedüli akivel átestek a ló túloldalára az Felicity, mint egy tini, sokáig jó pofa volt, de teljesen elrontották a karakterét, ahogy összehozták Oliverrel (Barry , Ray, komolyan mint egy rossz tini volt), és ez számomra sokat rontott a sorozat élvezhetőségén… az utolsó két rész számomra a legélvezhetetlenebb részek voltak…

Cassie - 2015. 05. 03. 14:44

@katyvaszlipp: abszolút nem személyeskedés volt a célom, ne haragudj! Csak arra akartam rá mutatni hogy ez a logikátlan írás minden karakternek rosszat tesz, és eléggé jelen van ez a kettős mérce, hogy fanfavoritoknak és pasi karaktereknek szabad, Thea meg Laurel meg menjenek a fenébe :/

katyvaszlipp - 2015. 05. 03. 14:55

@Cassie: csak ott bukik ez a dolog,hogy nekem Theaval mint karakterrel sose volt bajom,Laurel semleges, de sose szidtam.

Nekem itt most kilógott nagyon a logikátlanság, lehet most gyülemlett fel az egész sorozat logikátlansága, de itt tényleg nem tudtam már hova tenni ezeket. Már csak az hiányzott,hogy Felicity anyja megjelenjen,és lenyomjon mindenkit két körömreszelővel.

andus - 2015. 05. 03. 18:15

Kicsit örülök, olvasva a kommenteket, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit Felicity idegesít (azért nem vagytok sokan). Hogy naiv, hogy mindenbe belepofázik, nyavalyog mindenen, gyakran buta dolgokat művel. De az idegesít a legjobban, hogy odáig mentek vele, hogy azt képzeli, bármit meg tud oldani azzal, hogy odaáll a tőle sokkal “hatalmasabbak” elé. Én érzem magam kínosan, mintha egy kisegér akarna cincogni az elefántoknak. Plusz engem ez az “Olicity” dolog nagyon nem érdekel. Pedig lány vagyok :D És a kémiát sem látom közöttük. Még Roy és Thea között is jobban működik ez.
A sorozatról: volt elég sok unalmas és töltelék rész, de azért a végére összeállt valami egészen jó és érdekes, csak néha nem éppen a legjobban volt megvalósítva az idáig vezető út. Várom a folytatást :)

Nero - 2015. 05. 04. 02:25

Miért nem mennek már el a pi..ába, akik folyamatosan csak szidják a sorozatot. Minek nézitek ha ennyire szar??Minek? De komolyan miért idegesítitek magatokat és még sztm sokakat itt. Unalmas hétről hétre ezeket a nyafogó beszólásokat olvasni, kaszáljátok el és húzzatok el innen a ge..be máshova kommentelgetni, mert már fárasztó ez a sok f@sz aki mást sem tud csak folyamatosan fikázni, TISZTLET a kivételnek.

A rész egyébként nagyon jó volt, nekem speciel az évaddal sincs különösebb bajom leszámítva 1-2 igazán irritáló pillanatot, mint a dublőrök folyamatos láttatása vagy a legutóbbi rész, amikor Royt otthagyták lesokkolva :D Ezek tényleg viccesek voltak, de ezt leszámítva azt gondolom, hogy egész szépen felépítették az évadot és a végére minden a helyére kerül. Laurellel kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, hogy minden egyes részben amikor harcol valakivel tutira szétrúgják a formás kis seggét szóval hiteles azért, Thea szintén, nem is értem az íjazással kapcsolatban mi nem volt érthető, ahogy már följebb többen is említették íjász versenyeket nyert, nem is egyet, az azért sejtet valamit :D Illetve az hogy Melcolmmal nem láttuk íjjal gyakorolni nem jelenti azt, hogy nem is gyakoroltak, mert hát még is csak ő a Black Arrow na..

Javítsatok ki ha tévedek, de időben jelenleg Oliver már 8. éve ( 5 flashback + 3. jelen) nyomja az akciózást világszerte és olyan ellenfeleket nyomott le ez idő alatt amiből olyan tapasztalatokra tett szert, hogy igenis egykori trénerét Sladet( szerintem itt még ő sem az igazi képregényes Deathstroke ahogyan más karakterek sem érték el saját képregényes megfelelőjüket, lásd Oliver) leverte nagy nehezen és nem győzte le Rhast, ami mondjuk tényleg durva lett volna. Szóval elég tapasztalattal rendelkezik, hogy föl vegye a versenyt a ligával, nem véletlenül lett most ő a liga vezetésére kiválasztott ember, de az évek alatt azért párszor szétrúgták a seggét.

Várom az évadzárót és remélem összességében a végére el lehet majd mondani az évadról, hogy okosan volt felépítve, bizakodjunk :)

Capri - 2015. 05. 04. 09:42

Nero-val egyetértek, nekem is elegem lett a fanyalgókból.

Az évad témája nem könnyed (IDENTITÁS), olyan mint egy pszichológiai típusú sorozat, akként kell nézni és kezelni.Nem mindenkinek ez izgalmas. Jobb lehetne a kivitelezés.

katyvaszlipp - 2015. 05. 05. 08:48

Most nehogy már baj legyen kritikát megfogalmazni párszor…azért van ez a kibeszélő,hogy meg lehessen normális keretek között vitatni ezt. Vagy csak mindenki írja be,hogy húúú de jó a sorozat, de király rész volt!?

Annak sok értelme lenne.

LaCRossE - 2015. 05. 05. 19:46

húúú, de jó a sorozat, de király rész volt :D

Már most megelőlegezem ezt a csütörtöki résznek. -.-”

Nero: tudom, hogy rossz olvasni a kritikákat egy általad szeretett sorozatról, tényleg értelek. De azért a stílusból vissza kéne venni, mert ez csak egy sorozat, a kommented első harmadából meg úgy tűnt, mindjárt agyvérzést kapsz az idegességből. Nyugi, ha neked tetszik, ez a lényeg, nem igaz? Rá lehet világítani arra, hogy szerinted a kritika mások részéről miért hibás.

A kommented második és harmadik harmadával már nincs baj, így kéne. :)

BTW, annyira nekem sincs bajom az évaddal, de Felicityből nagyon idegesítő karaktert csináltak, és ez fáj. :(

Sityu8411 - 2015. 05. 05. 20:43

Bár leírtam a 21. résznél meg jelent kritikánál is ide is leírom alő álltam egy Tea-oriával(na jó ez ócska szó vicc volt :) ):Sarah nem halt meg csak megjátszoták–> Oliver meg a virus miat állt be a ligához.
A részről meg anyit erre vártam a kezdetek óta .Végre megjött Speedy :) . Az évad szerintem is hulámzó de még így is nagy kedvencem .

Ayrons - 2015. 05. 05. 21:24

Arról tud valaki valamit , hogy Manu azt nyilatkozta , hogy ő már nem akarja Sladet eljátszani ?? Egy fórumon valaki ezt hangoztatta, ez mennyire igaz ?

Chiplecsap - 2015. 05. 07. 04:17

A Vasember jelenete egész türhető volt, tv-hez képest.

Willa Holland azaz Thea feneke fantasztikusan fog kinézni abban a piros ruciban amit megörökölt :)

panaszkodás Laurel-el kapcsolatban 3… 2… 1 ……

Balumedve - 2015. 05. 07. 08:48

Nem gondoltam volna, hogy valaha is röhögő görcsöt kapok az Arrow nézése közben, de három év után csak összehoztam. Az az esküvői jelenet egyenesen tökéletes volt. Igazi tűzrőlpattant menyecske ez a Démon leánya. És ahogy Oliver és Ra’s arcát elnéztem, ők azon lepődtek volna meg, ha nem próbálkozik semmivel.

Iceman - 2015. 05. 07. 10:15

Maseo halála nagyon rendben volt, messze több érzelem társult a jelenethez mint az összes többi nyávogás mellé. Jövőhéten évadzáró, kíváncsi vagyok hogy fűzik össze a Flashel, főleg hogy Barry ide is beköszön.

LaCRossE - 2015. 05. 07. 10:45

Én a jövő heti The Flash részt inkább az Arrow után fogom megnézni. Biztos, ami biztos.

Cassie - 2015. 05. 07. 12:21

Miért van az, hogy Nanda Parbatról csak akkor lehet kijutni ha a történet miatt szükség van rá? Malcolm ki tudott volna szökni onnan két résszel ezelőtt, egy ájult Oliverrel, de pl Nyssa nem tud?
Ja, és Laurel azért nem vitte NP-ra a kanári sikolyát, hogy biztos bebörtönözzék őket?

Kicsit elvette a dolgok súlyosságát, hogy már a rész elején felfedték, amit mindenki sejtett, hogy Oliver csak színlel. Vagy ezzel csak én vagyok így?

Cassie - 2015. 05. 07. 12:24

Ja, meg… be vannak zárva, élet-halál kérdés, hogy mi lesz, most és erre Felicity: “Nem hiszem el, hogy feleségül veszi”. Ne már… :’D

zolij - 2015. 05. 07. 13:42

valahogy mindig elfog a nevetés, amikor Laurel a kanárisikolyt használja, nem tudom komolyan venni azt a fejet, amit vág közben.

ChesterB - 2015. 05. 07. 14:32

biztos ami biztos spoiler

mondjuk az lenne a logikus, ha a jövő héten elmaradna a flash epizód, és csak az arrow finálé után vetítenék le, ha már az idő és a cselekmények valamelyest összefüggnek

SG - 2015. 05. 07. 14:52

Mi ez a baromság? A Flash promójában Oliver fekete ruhában nyomja, nincs ezzel semmi gáz… ráadásul az Arrow évadzárójának a promója abszolút nem üti a Flash jövő heti epizódját, sőt…

Ha máshogy nem megy, higgyetek abban, hogy van az egész mögött egy koncepció. Nem biztos, hogy értitek, nem gáz, elég ha hisztek benne :D

Komolyan, minek nézitek? :D Néha elgondolkodok, hogy akik ide posztolgatnak, azok valóban látják is az aktuális epizódokat vagy csak nézik? :D Vagy nyomjátok eredeti hanggal, de a szöveg 80%-át nem tudjátok értelmezni? Néha elég botrány, ami itt megy… valószínűleg IQ < 100 a kommentelők többségénél (tisztelet a kivételnek).

LaCRossE - 2015. 05. 07. 15:23

Hahaha, igen, mi vagyunk a kicseszett idióták. :D Bocs, hogy rontjuk a levegődet.

Nekem, mint írtam, nincs olyan nagy bajom az évaddal, mint több embernek, de nehogy már átmenjünk abba a stílusba, hogy akinek nem tetszik és nem bólogat mindenre, hogy “azosztigen”, akkor lehülyézzük őket. Ezzel nem a kommentelőket minősíted, hanem magadat.

SG - 2015. 05. 07. 15:58

LaCRossE: látszik, hogy neked is szövegértelmezési problémáid vannak, mert nem értetted meg azt, amit írtam.

Félreérted. Nekem az a bajom, hogy mostanában egyre többen képtelenek értelmezni azt, amit látnak. Túl sokszor hiányzik a logikus gondolkodás.

Egyébként az Arrow minősége jócskán visszaesett az 1-2. évadhoz képest, egyáltalán nem tartom jónak ezt az évadot. Szóval nem ezért lettetek “lehülyézve” (ilyet nem írtam, csak odaképzelted, ismét gratulálok a szövegértelmezési képességedhez)… A Flash bőven köröket ver rá. Ez az évad piszok gyenge volt, talán 10/4-5 környékére lőném be és ezt már a finálé sem fogja megmenteni.

De! Úgy 90%-ban teljesen logikusan van felépítve minden – nyilván nem tökéletes a sorozat, de nem tudom megérteni a folyamatos értetlenkedést alap dolgokon, amit itt műveltek. Ennek adtam hangot. Próbáljatok meg szellemileg kicsit frissebben megtekinteni az aktuális epizódot, illetve hozzászólni a témához! Előre is köszönöm!

katyvaszlipp - 2015. 05. 07. 16:01

Jobb lenne Laurel Kanári-sikolya,ha csak megnyomna egy gombot, és szólna a hang…ez a fej amit vág közben…bahh…
Kicsit túlkavarják már a szálakat szerintem, Oliver színlel, Malcolm tudja, elmondja Rhasnak,ami nyilván a terv része, de az hogy az meg nem hisz neki…bár biztos gyanakszik ő is, vagy konkrétan tudja,hogy csak át akarják verni.

Nyssa aranyos volt,ahogy megpróbálta leszúrni Olivert, az tetszett.:D
Meg Ray beszólása Rhasnak,hogy megnősül?! Rhas meg megvetően odapillant…:D

CotA - 2015. 05. 07. 16:05

Már az előző rész is tetszetős volt, egy lépés a jó irányba az évad átlagához képest.
A mostani rész meg még inkább kurvára bejött. Szerintem az évad messze legjobb része volt.
Katana is jól kezdi az álruhás pályafutását (legalábbis azt amit mi látunk). Felölti a ruhát, még ugyanabban a részben megöli élete szerelmét, őt magát meg megfertőzik egy halálos vírussal…
Ra’s nagyon remélem h szeptembertől már nem szerepel. Úgy néz ki, mint egy kiöregedett építőmunkás. Hiányzik belőle az a méltóságteljesség ami megvolt Liam Neesonban. Az egész ligát így nehezebb komolyan venni.

Mindenesetre örülök, hogy kitartottam a sorozat mellett. Hosszú idő után ugyanúgy várom a jövőheti részt, mint a Flasht :)

Darude-Sandstorm - 2015. 05. 07. 18:54

SG: Neked is gondjaid lehetnek a szövegértelmezéssel, lehülyézni sem csak úgy lehet, hogy egy adott mondatban pontosan ezt a kifejezést használod. “valószínűleg IQ < 100 a kommentelők többségénél" Ez kérlek a lehülyézés kategória, erre mutatott rá a kollega.
Próbáld újra a dolgot kicsit szellemileg frissebben ;)

Capri - 2015. 05. 07. 19:02

Thea végre SPEEDYYY lesz!!!!!! Ő is rálép a hősök ösvényére! :)

Capri - 2015. 05. 07. 19:08

Azon nevettem, h Felicity mégsem öli meg tablettel 1 ligatagot. Arca priceless, ahogy leesett neki a szitu.

Capri - 2015. 05. 07. 19:09

Thea végre SPEEDY lesz! :) Ő is hősök útjára lép. Hajrá!

LaCRossE - 2015. 05. 07. 20:06

A lényeg az, hogy ebből a gyerekes viselkedésből elég volt! Aki nem tudja elfogadni, hogy az ő igazsága nem az univerzális igazság, az inkább fogja vissza magát a kommenteléstől! Személyeskedéssel semmire sem megyünk!

torjack - 2015. 05. 07. 22:25

” And no offense, none of you are particularly good actors.”

Év idézete :D

Stiel - 2015. 05. 07. 23:00

Humormorzsákból jutott ebbe az epizódba. Helyes. :) Az Atom-os repülős jelenet is jó volt, meg a bunyók is látványosak voltak.

Ra’s Al Ghul-ban amúgy az a durva, hogy a színész (Matt Nable) 43 éves, de legalább egy tizessel többnek néz ki (de inkább 15). Fiatalabb pl. a Diggle-t játszó David Ramsey-nél.

Mindenesetre picit kiszámítható epizód volt, de azért jó volt. Várom a finálét.

veva - 2015. 05. 07. 23:07

Azért egyesek tényleg elgondolkodhatnának. Én pl mind a mai napig megrögzött Olicitys vagyok, mégse küldtem még senkit a francba azok közül, akiknek már untig elege van a vég nélküli szenvedésből.
Miért lenne tilos a negatív véleménynyilvánítás? Szerintem egyébként teljesen felesleges magyarázni a bizonyítványt. Én azért nézek egy sorozatot, mert NEKEM tetszik. Utána meg nem állok le senkivel veszekedni, mert neki éppenséggel nem tetszik.

promo921-an - 2015. 05. 07. 23:46

Baszott jó finálé lesz :)

“My name is …”

Poghy - 2015. 05. 08. 03:41

DarkEagle: Újranéztem a Son of Batman-t, és semmi nem utal rá, hogy Talia rendszeresen használná a Lazarus pitet, vagyis elvileg nem öregebb a látszatnál.

Azért egy pár ember elgondolkodhatna, hogy miről is szól ez a kibeszélő. Az aktuális részeket jövünk ide kibeszélni, nem egymást lehurrogni, akinek ez a kenyere az menjen a redditre, vagy bármelyik másik fórumra, ne itt “rontsa a levegőt”. Itt igenis bárki elmondhatja a véleményét és nem holmi fanboyok fogják nekem megmondani, hogy mikor kaszáljam az Arrow-t, vagy milyen véleményt írhatok le és milyet nem.

Az aktuális rész egyébként nekem bejött, logikusan volt felépítve, egyedül Felicityt pofoztam volna fel több alkalommal. Amikor Starling city lakossága a tét, akkor tényleg képes arra ráparázni, hogy Oliver elvesz egy másik nőt feleségül, pff.. De legalább Katanának, vagyis Tatsunak örültem, ő amúgy is szerepelhetett volna többet az évadban, remélem még fog is. Atom is egész jó volt, végre nem hátrált ki egy karcolástól, vagy rakétától. :)

A hét idézete mindenesetre megvan, Malcolmtól: “And no offense, none of you are particularly good actors.” Ez már csak azért is jó, mert Barrowman mondta, aki tényleg magasan a legjobb színész a gárdából, szóval ütött rendesen. :D

Még egy komoly kérdés: Nem néztem utána külföldi fórumokon, és volt már rá példa, hogy rossz sorrendbe adták le a heti Flash-Arrow párost, szóval mi a jó sorrend jövő hétre?

zolij - 2015. 05. 08. 08:51

Poghy: szerintem az ahogy leadják (tehát Flash és Arrow). No meg az Arrow jövőhéten finálézik, a Flash pedig 2 hét múlva, szóval ha esetleg lesz valami nagy változás a Flash évadzárójában (lésd kibeszélő), az az Arrow idei évadát már nem érinti.

Iceman - 2015. 05. 08. 10:34

Azt olvastam hogy a jovoheti Flash az Arrow evadzaro utan jatszodik ami eleg nagy hulyeseg de akik mindket sorozatot kovetik lehet hogy jobban jarnak ha a Flasht halasztjak egy nappal.

Poghy - 2015. 05. 08. 18:54

Iceman: Köszi, akkor várok egy napot a jövő heti Flash-sel.

Ati7 - 2015. 05. 08. 20:17

Köszi az infot Iceman!

Tomi - 2015. 05. 09. 16:03

Igen szerintem úgy lesz flash finálézik 2 hét múlva, és itt is írják hogy az lesz a felvezetője az új spin-off sorozatnak: http://cinestar.hu/januarban-jon-az-arrow-es-a-flash-spinoff-sorozata-a-holnap-legendai/

LoGi - 2015. 05. 09. 17:09

Én is azt tartom valószínűnek, hogy a következő Flash epizód (1×23) az Arrow 3×23 után fog már játszani, mert a Flash 1×23 előzetesében Oliver segít Reverse Flash elleni harcban, amire rohadtul nem lenne lehetősége mielőtt ez a League of Assasins szál nem záródik le. Szóval a CW eléggé elrontotta ezt.
Arrow-nál amúgy engem általában jobban zavar a rengeteg logikátlanság, amelyek jó részét igen nehéz elkerülni egy ilyen sorozatnál, de én például nagyon nehezen kaszálok sorozatokat, csak akkor ha már igazán semmi nincs nekem benne, amit élveznék.

vilmos.nagy - 2015. 05. 09. 20:46

^^ a flash egy héttel később zár, és ugyanúgy 23 rész van belőle.
jövőhéten csak az 1×22 megy a Flashből. Szerdán Oliverrel csoda történik, s a következő héten megy, s segít Barrynek.

Ebben én nem látom az elrontást.

superpityu - 2015. 05. 09. 21:57

felicity kiruccanása is meg lett oldva, vagyis időrendben stimmeltek, igaz úgy tűnt, hogy az arrowban nem telt el egy nap sem :D

szerintem simán benne van, hogy oliver tesz egy kört mielőtt megmérgezik starling-ot, és ott kéri meg barry-t, hogy jöjjön segíteni kiszabadítani a többieket. a másik és valószínűbb tipp, hogy reverse flash és barry összecsapása inkább a finálé lesz, amikor jönnek az amellek segíteni.

szóval kár lenne ezen rugózni, ennyire nem hülye a cw, biztos direkt van a flash egy hét csúszásban, ha ez volna a gond simán kihagyhatott volna az arrow egy hetet.

LoGi - 2015. 05. 10. 14:47

Amúgy elírtam, 1×22-re gondoltam Flashnél. És az biztos, hogy Oliver benne lesz a 22. Flash részben, amely 1 nappal előbb fog lemenni, mint az Arrow 23. része.

LoGi - 2015. 05. 10. 14:55

Mondjuk lehet mégse a kövi részben lesz Oliver a 22. részben, most néztem a promóját meg, és csak az only 2 episodes left után jönnek a jelenetek, amiben benne van.
Lehet az utolsó 15 másodperce a promónak már a 23. flash részből volt.

Stiel - 2015. 05. 11. 00:13

Flash 1×22 címe Rogue Air, nyilván Captain Cold-ékkal mennek még egy kört. Az Oliver-es jelenetek meg a fináléból vannak.

Chiplecsap - 2015. 05. 11. 10:52

Stiel : Rogue Air ismertetőjében említve vannak az Amell testvérek, a finaléban pedig nincsenek. ;)

Más :
Ezen jó röhögtem a következő évad nem Arrow, címel fut hanem Felicity- néven XD.

“My name is Felicity Smoak. I started as an I.T girl for Oliver Queen. After an aspiring Super Hero/lovesick former boyfriend/boss/whatever signed over his company to me,I’ll have to become someone else. I’ll have to become something else….”

Poghy - 2015. 05. 11. 19:13

“My name is Felicity Smoak. I was the best character in the show, I had the best lines. But after the showrunners lost their mind, and the Olicity fans prevailed, I had to become somneone else, I had to become something else.”

Chiplecsap - 2015. 05. 11. 21:17

Poghy
ez még jobb XD

carlos - 2015. 05. 11. 21:22

Engem a logikai bukfencek nem is zavarnanak, ezeken altalaban tullepek, mindig probalom elvezni az adott reszt es nem tulagyalni. Jobbban zavar,h eltelt egy evad,mig tavaly leragtam a kormom, most senkiert nem izgulok. Maseot meg a kickass felesege maradt erdekes szamomra Merlin mellett, ezert az o jeleneteik utottek most is,Speedynek voltak felvillanasai az evadban. A Diggle, Laurel, Felicity trio teljesen leepult es mivel tul sokat kell nezni oket,neha unja az ember,igy hat elkezd mindenbe belekotni. Hanyagabb a munka sajna,de ha esetleg egy nagyon jo kovetkezo evadnak agyaznak meg,akkor lehet karpotolni es nyilvan a mult miatt maradok is.

Arrowman - 2015. 05. 12. 13:21

Kíváncsian várom a végjátékot. Oliver most végre visszavághat Rasnak, legalábbis a promo videóból erre lehet következtetni (kihúzza a kardját, és azt, mondja, hogy “my name is Oliver Queen”). Szerintem Barry mindenkit kiszabít, és elviszi őket egy biztonságosabb helyre. Addig Oliver leszámol a démonnal meg a maradék csatlóssal.
Összességében tényleg ez volt a leggyengébb évad, de ez részben a Flashnak is köszönhető, ami kicsit beárnyékolta a 3, évadot, azonban így is szerintem simán élvezhető volt. A második évaddal nagyon magasra rakták a lécet, nehéz lett volna azt megugrani, de a főellenség az most is nagyon badass. Ha jó lesz az utolsó rész (már pedig a trailerek lapján nagyon izgalmas), azzal még helyre hozhatják a dolgot. Voltak az évad során gyengébb és kifejezetten jó részek, de képtelenség a 3. évadban is végig tartani ugyan azt a színvonalat. Két év múlva a Flash sem lesz már ennyire izgalmas, mert kifogynak az ötletekből az írók, most még az újdonság erejével hat.
Jövőre remélem visszatér Oliver a zöld csuklyához, és helyreteszi megint Starling Cityt. Van még bőven lehetőség ebben a sorozatban. Theaból nem biztos, hogy szuperhőst kellett volna faragni, mert megint túl sokan lesznek a Team Arrowban, de ők tudják. Felecityn kívül már minden szereplő harcos kosztümben tolja.

Egyébként azért is lett annyira sötét ez az évad, mert kiírták a sorozatból Moirát. Így gyakorlatilag nem is mutatják a magánügyeit Olivernek (illetve a külvilágot), csak azt, hogy egy jobb világért dolgozik harcos szerkóban. Nekem a Queen villa is hiányzik nagyon, nem is tudom, hogy meg van-e még.

Capri - 2015. 05. 12. 19:04

Digg sem kosztümos hős. Ő egy katona.

Thea a képregény miatt lett “hős” (Speedy becenév árulkodó),de még hős-tanonc. :) Pilot óta várható volt.
Oliver Queen inspirálja a többieket, ezért lettek hősök.

Nem Arrow a példa, Barry mondta 3×08. részben. Hanem Oliver. Sok nehézség után még tud ember lenni. EZ az ő története.

Felicity saját magáért “hős”, a legjobb IT-girl, hacker.”Bitch with Wifi” :D Cisco találhatna neki jobb hősnevet neki. :D

Capri - 2015. 05. 12. 19:12

Valaki látja a kommentemet? Megint elnyelt. :(

Capri - 2015. 05. 12. 19:56

Digg sem kosztümös hős.

Oliver Queen inspirálja a többieket, azért van sok hős a show-ban. Oliver a példa, nem Arrow. Barry erről beszélt 3×08.részben. Ez az évad Oliver és Arrow története. Identitáskeresésről és -választásról szól.

Thea a beceneve miatt várhatóan hőssé válik, de még tanonc.

Chiplecsap - 2015. 05. 13. 07:45

Pár nappal ezelöt is benyelte egy kommentemet, amiben kifejtettem hogy mi az elképzelésem a flash és arrow kronologiai sorrendjéről, és örülök hogy végül is igazam lett. Nyugottan meglehet nézni a Flash részt, és azt is kétlem hogy majd a mai Arrow fianlé befolyásolná a jövöheti flash finalét.

jessm - 2015. 05. 13. 10:05

Az író mondta, hogy Barry az Arrow fináléból megy egyenesen a flash fináléba.

Chiplecsap - 2015. 05. 14. 03:45

Willa Holland, elképesztően jol nézki a felszerelésében. Sajnálatos modon nem volt egy tisztességes kép sem a fenekéröl abban az elképesztően feszes fekete bőrnadrágban, talán majd a következő évadban. Mást nem tudok mondani mert végig pörgettem az egész részt, az elején egy jo poén volt Barry nek köszönhetően.
Az egész évad egy rakás szemét volt, és a finalé sem volt más, Olicity tökéletesn szét ….. az egész sorozatot, ugy hogy lassan kasza közelbe kerül, már most is csak a csajok feneke miatt töltöm a részt, ez történik ha a shipperek hátsoját kezdik el nyalni.

Ayrons - 2015. 05. 14. 09:52

Jézus ereje ez valami nagyon rossz volt. A Shield köröket vert rá. Felicityt egy arra járó Joker nyírja ki vagy nem tudom de az a karakter valami rettentő idegesítő.

Ras meg…. rá szavak nincsenek valami ruszki bandavezér aki megtanult hobbiból nindzsát játszani. Miért nem lehetett megtartani azt a célját hogy a gonoszt szeretné eltüntetni a világról??? Miért????

Mondták , hogy az indentitás a téma az évadban hmmm érdekes és jó téma , de valami bitangpusztulatosan elbaszták a megvalósítását. Lance papa remélem meghal…. Rayért nem lehet aggódni hamár bejelentették hol fog szerepelni grat.

Vége meg….siralmas
Pozitívum Barry és Nissa-Laurel és Merlyn.

Iceman - 2015. 05. 14. 10:05

Végre lezárták ezt a szenvedést. Merlyn fordulat jó volt nagyon, Rayel kíváncsi vagyok mi lesz, Johnból ki lesz:d Szerintem a jelenben is, de a múltban mindenképp Coast City felé tart Oliver, így a tegnapi elég erős utalás után egyértelmű Hal Jordan megjelenése:D Talán tőle tanult meg Oliver repülőt vezetni. Egy pillanatra már azt hittem megmutatják Damient is, kis felvezetésnek. Felicity meg megérett a pusztulásra, gyakorlatilag ő az elrontója a sorozatnak.

Iceman - 2015. 05. 14. 10:05

Ja és arra kíváncsi vagyok, hogy Barry mekkora hatással lesz Oliverék életére a jövőheti kalandjában.

jessm - 2015. 05. 14. 14:49

Nekem tetszett az évadzáró. Nem volt olyan minőség minta 2. évad, és voltak kételyeim évad közben, hogy mi lesz ebből, például, ahogy Ra’s ajánlatát megoldották nem annyira tetszett.
Most már túl tettem magam rajta.
Végül is körbeértek az írók azzal amit akartak, hogy Olivernek változnia kellett, nem lehetett Olvier és nem lehetett csak Arrow, és csak az új Oliver győzte la Ra’st.
Az is tetszett, hogy végre tényleg győztesen kerültek ki egy csatából és Oliver másra bizhatta a várost, ő pedig a szerelmet választotta. ÉS Elautózott a naplementébe Felicityvel és szeintem a kémia újra müködött köztük, és szerintem most felicity egyáltalán nem volt idegesítő, hanem karakterbe vágott minden amit tett/ mondott, neki mindig is a család és szerlem volt az első.
Szerintem a jelenbe és múltban is Coast citybe tart/ott. Másik gondolat, hogy Oliver sose eset hanyatt attól , hogy Barry szuper gyors, szóval valami hasonlót kellett látnia .
Barry megjelenése nagyon ott volt.
Nyssa is nagyon jó volt. Thea mint Speedy.:) Ray pedig gondolom megy a spinoffba vagy mi.
Malcolm pedig eszméletlen volt, plusz valamiért vicces volt az új Ra’s jelmezben. Bár valószínűleg nem örülhet sokáig, mert damien-nek biztos lesz egy két szava fönök cseréhez.
Digre kiváncsi vagyok mit tartogat neki az új évad, azért tetszett, hogy valamennyire rendezték Olvierrel a kapcsolatot.

Idézetek amik tetszettek:

– I believe the word you searching for thank and you.

– You guys have a hot tub? Nice XD

-Wow!This is like a real dungeon!
– Barry.
-Thank you Felicity. You just outed my identity to a supervillain.

-It was a biological attack and that bio weapon –
– Let me guess . This is coming from your buddy Queen, right? The city is under attack? Must be May.

jessm - 2015. 05. 14. 14:55

Szerintem a Flashben lévő történések nem fognak sokat változtatni, biztos, hogy lesz változás valamennyi.

Arrowman - 2015. 05. 14. 16:31

Mindent összevetve nekem is tetszett az utolsó rész. A végén valahogy mindig el kell varrni a szálakat, azért is utaznak el Felecityvel, aztán a negyedik évad elején megint történik valami bonyodalom, amiért kénytelenek lesznek hazajönni és újra akcióba lépni. Az Arrow vs Ras párbaj kicsit sablonosra sikerült, mert ugyan úgy öli meg a démont Oliver, ahogy őt néhány hónappal ezelőtt hatástalanította a hegyen, de amúgy nem volt rossz. Nekem az a topless fight jobban tetszett, mert így nem nagyon lehetett követni, hogy ki-kicsoda harc közben. Furcsa volt az is, hogy csak úgy odapasszolja Oliver Merlynnek a Ras pozíciót, bár neki tényleg jobban áll ez a vezér szerepkör.

jessm - 2015. 05. 14. 16:41

Ezt most olvastam, hogy Oliver kocsijának a rendszáma:
2FS-4FR= 2 of us forever

Capri - 2015. 05. 14. 17:49

Új Oliver Queen = GREEN ARROW!!!!!

Alexejevic - 2015. 05. 14. 17:50

Kellemesen csalódtam az évad utolsó részében. Az évad egészét figyelembe véve egy borzasztó erős résszel zárták le az egészet. És igazából nem is csak a 3. évadnak, hanem magának a sorozat végének is beillett volna ez a végkifejlet.
Le a kalappal a készítők előtt, hogy meg merték húzni azt, hogy Ra’s meghalt. Végre semmi ármány, csavar, kérdőjel. Megölték a Démont és ennyi. A tökösséget díjazom. Azért nem akárkit öltek meg.
A Malcolm fordulat tetszett. Szerintem nyugtázhatjuk, hogy a Liga így “Starling barát” lesz, tehát ha jön a HIVE és Damian, akkor nem csak Oliver-rel, hanem a Ligával is szembe kell majd néznie. Tehát a Liga továbbra is a sorozat szerves és visszatérő része marad.
Laurel, Lance és Nyssa számomra súlytalanok voltak ebben a részben, de nem is róluk kellett, hogy szóljon.
Diggle karaktere szerintem a legnagyobb kérdőjel a sorozatban. Olyan érzése van az embernek, hogy nem tudják, hogy mit kezdjenek vele. Megölni nem akarták, nem merték szerintem, viszont a története szerintem kimerült. Kap egy maszkot. És? Ez a sértődés, de kézfogós lezárás szerintem gagyira sikeredett, dehát a CW-ről beszélünk, na:)

Ray hozzátette a magáét. A jövőbeni szerepéből is villantott valamit. Feláldozna simán egy hőst egy városért cserébe. A ruhája szerintem a robbanás előtt lett élesítve. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a spinoffban, mint kulcskarakter. Szerintem Routh-nak ez az utolsó nagyobb esélye, hogy maradandót alkosson, mint színész, mert a Superman bukása óta nagyon lennt van.

Thea Speedy lett. Erről ennyit:D

Felicity révbe ért. Én bírom a karakterét, akármennyire is idegesítő néha. Szerintem az egyik olyan tényező az ő karaktere, ami miatt nézik a sorozatot. Szerintem kell a csapatba és Oliver mellé is. Rendben vannak együtt. Inkább közöttük legyen a kötelező CW-s románc, mint Laurel és Oliver között…Szóval az Olicity fanok révbe értek, megvolt a várt naplementés jelenet:D Szurkolhatunk tovább párunknak:D:D Ja, és nem volt csókjelenet:D:D

Oliver…Így, hogy a 10. rész környékén a készítők elmondták, hogy az évad témája az identitás, így teljesen érthető volt a lezárás, valamint a flashback is. Oliver meghozta a legnehezebb döntéseket, feláldozott mindent, de rájött, hogy szükség van rá, és neki is másokra, nem akar egyedül lenni.
És szerintem ezzel és Felicity-vel ágyaztak meg végképp annak, hogy a 4. évad végére megszülessen a feltuningolt ZÖLD ÍJÁSZ.

A kérdés már csak az, hogy Damian és a Liga után milyen komoly kihívást tudnak Oliver és csapata elé állítani. Elég sok kérdésem van, amik érdekesnek lehetnek:
– Kié lesz a Palmer cég? (Ha Felicity-é, mit kezd vele)
– Oliver miért vagy kiért tér vissza Starlingba?
– Ha Coast City, akkor vajon Green Lantern???
– Malcolm mit akar a Ligával? Nyssa és más örökösök feltűnnek-e?
– Lesz-e Talia és Dusan?
– Lesz-e Constantine és Supergirl átugrálás? (Utóbbit a 2. évad előtt nem tartom valószínűnek)
– Létezik-e Batman? Feltűnik-e?

Továbbra is tartom, rengeteg potenciál van ebben a sorozatban, nézhetjük képregényes, vagy sorozat szempontból. Várom a folytatást:)
Nálam az évad 7/10, a szezonzáró 9/10

Capri - 2015. 05. 14. 17:57

Nekem tetszik a szokásos bevezető szöveg újabb megfogalmazása, ami a rész végén elhangzott. Gyanítom ez lesz a 4. évadban is.

C-DEF - 2015. 05. 14. 19:38

ahhoz képest h mondjuk a SHIELDbe mit műveltek tegnap ez nekem no comment
2 értékelhető momentum számomra
-Barry rövid szereplése
-Rayből végre Atom lett és ő úgy is megy a spin-off-ba

Olicity sz@r@kodástól pedig ezennel elbúcsozom

LoGi - 2015. 05. 14. 20:45

A rész nekem is tetszett az előzővel ellentétben.
Redditen biztosra veszik sokan, hogy Oliver Hong Kong után Coast Citybe ment (és lehet most is odamegy Felicityvel), hiszen volt pár Green Lantern utalás már a sorozatban, és hogy ott fog megtanulni repülőt is vezetni, amit csinált a mostani fináléban is.

Kiss53 - 2015. 05. 14. 21:00

Hát kinek mi az ízlése, de nekem nem adta az évadzáró. A végén ez a naplementés Oli/Feli sorozatzárásnak való volt. Ha nagyot akartak volna húzni, Felicity elpatkol, nem ártana egy frissítés a sorozatnak mert rámentek a funservice-re. Lehet a 4 évad 1. része után lesz értelme az utolsó perceknek de így egy merő értelmetlenség volt számomra.

LoGi - 2015. 05. 14. 21:10

Kiss53: készítő állítólag azt is mondta, ez az Arrow sorozatfináléja volt, a negyedik évad nagyon más lesz, azért írták sokan kommentben az Arrow -> Green Arrow cuccot i guess. Szóval a naplementés sorozatfinálé szerű befejezés ezért lehetett.

Iceman - 2015. 05. 14. 22:38

Egyebkent vajon van jelentosege annak a liga tagnak aki felkereste Olivert a resz kozepen? Bar nem igazan tudom elkepzelni hogy kit rejthetett a maszk ha ismertebb karakter.

pukibá - 2015. 05. 14. 23:01

Pl Damien Darkh.. :D
ezt már írtam a legends of tomorrow-nál de azért ide is bemásolom.Érdekes. Nem rég még azt mondták, hogy Thea előtti halottakat nem támasztanak fel a Lazarus Pitt-el. De mivel a mai részben mondta Oliver, hogy Merlyn tartsa magát az ígéretéhez így gondolom ez vilt az ígéret, hogy feléleszti. Örülök is meg nem is. Egyrészt anno se állhattam ki de a végére megkedveltem de aztán Laurel kepzeleteibe olyan szemöldöke volt..azt hittem ő lesz Grodd .. lényegtelen.
Viszont annak örülök, hogy van egy másik sorozat ami remélem hetibe fog menni és nem csak arrow/flash spinoff-ok miatt lesz.
Kíváncsi vagyok Milyen az új Ras, mi lesz Oliverrel, Dig-el, és Ray-el (bár ugye ő össze ment és azért élte túl vagyis ezt sejtem).
Oliver lesz még íjász úgy érzem, Dig Green Lantern lesz ill. nagyon remélem, ugye Sarah visszatért bár kitudja mi lett belőle (White Canary.. wtflolomg), Roy/Arsenal reméljük a sorozatban benne lesz vagy a teen titansban, Speedy ugye marad Starling-ban de kb senki más nem marad csak Laurel.. és ennyi? 2-en vigyáznak a városukra? Ráadásul 2 csaj? Hát nem tudom. Egyik se olyan profi még mint Oliver úgyhogy fel kell kötniük a cicanacit.
Nagyon tetszett,hogy meglépték azt amit senki se várt: kiiktatták Ras-t de egy újat, egy könyörületesebbet, nagyképübb, hatalomvágyóbb Ras-t csináltak Merlyn-ből. Remélem neki is az ellensége lesz Damian Darkh (tudom nem Akio az de nagyon poén lenne.. vagy Bruce fia stb) és akkor tudnánk mitől szarik a Légy.
Ez most így sok lett, be is fejezem mert reggelig tudnék írni de a lényeg az,hogy a Flash èvadzárója után nagyon várni fogom a 3 legjobb CW sorozatot. :D

Tyberius06 - 2015. 05. 15. 05:15

Tényleg benne volt a rész végében egy sorozatfinálé hangulata. Malcolm mint Ra’s nem meglepő, Thea átalakulása végleg fasza volt, Laurel végre értelmes karakter lett,ami az első 2,5 évad után meglepett. Felicityt kinyírták teljesen, látok arra esélyt, hogy vagy a negyedik évad elején vagy a végén a karakter bekampeca. Még egy normál szakítás és kb egymás mellett élés nincs benne a karakterekben, már pedig az idilt fel fogják rúgni az írók.
Gondolkodtam, hogy évad végén kaszáljam e, de mivel “sorozat zárót” kaptunk, így ősszel egy új sorozatba kezdek bele.

leslieb - 2015. 05. 15. 07:14

Elég jó kis évadzárót kaptunk, ahogyan az évad végére is erősebb lett a sorozat.

Barry jelenetei tetszettek, az összecsapás jó volt (főleg, hogy Ras végre meghalt) és még a romantikus lezárás is hangulatos volt pont azért, mert nem tudni, hogy mi vár rájuk, de boldogságban megöregedés biztos nem.

xeverese - 2015. 05. 15. 09:44

Olivernek van ugye egy fia, amiről ő sem tud… lehet hogy Damien Darkh az?

jessm - 2015. 05. 15. 11:15

Hát legjobb esetben is 10 éves, Damien pedig annyi mint Ra’s ( ami nem tudom mennyi de 100 fölött)

Ayrons - 2015. 05. 15. 11:53

A képregényekben ha jól tudom Damien az Bruce fia. Kérdés a Warner mennyire fog teret biztosítani az íróknak, Öngyilkos Osztag után nem nagyon reménykedek.

Iceman - 2015. 05. 15. 12:30

Damien Darkh a HIVE feje es kb annyi idos lehet mint Ras. Semmi koze a Batman fele Damien Waynehez.

Csilla0422 - 2015. 05. 15. 21:16

Sikerült megkoronázni egy pocsék évadot egy szörnyű fináléval.

Én sajnáltam Ra’s-t, remélem Malcom alátesz mindenkinek és olyan p.cs lesz, mint még soha.

Ha előre látom, hogy ez Oli – Felicity párosból nem kértem volna belőlük egy másodpercet sem.

Mivel régi Ra’s már nincs Nyssa maradt az egyetlen szimpatikus karakter.

Ha időm annyi lesz, mint a tenger belenézek, de amúgy kasza.

torjack - 2015. 05. 16. 19:03

“Olivernek van ugye egy fia, amiről ő sem tud… lehet hogy Damien Darkh az?”

Ööö izé… Ra’s mesél Damienről, mint ellenlábasáról…Oliver kölyke meg még kisgyerek. Szóval nem lehet :D

Nero - 2015. 05. 17. 20:26

Egészen jó fináléval köszöntek le belebegtetve sok új érdekes szálat. Az évad minősége ugyan hullámzó volt, de azért simán nézős maradt a hülyeségek és olykor kritikán aluli megvalósítások ellenére is. Volt több kiemelkedő rész is az évadban és a crossoverek is mind jól sikerültek és ha minden igaz biztosra vehető, hogy ez a jó szokás megmarad jövőre is. Van valami egészen különleges atmoszférája a közös epizódoknak, jók együtt Barryvel szerintem. Jövőre várok egy Green Lantern megjelenést minimum. Roy karakterével nem igazán értem mi lett. Colton ugye nem írt alá a 4. évadra, bár nem értem miért most mikor végre kezdett kibontakozni a karaktere, bár nembánom hogy a ruhát lepasszolta Theának. Tippek vele kapcsolatban?

Én élveztem az egész évadot és maradok jövőre is, bármennyire is voltak mélypontok az évadban, eszembe se jutott a kasza. Az évad nekem 10/7.5

Jófiú - 2015. 05. 18. 08:55

Lesz ez a spin off sorozat, amiben Ray lesz a főszereplő, meg Sara is benne lesz. Azt olvastam, hogy abban a sorozatban lesz valami időutazás is. Gondolom erről már biztos beszéltetek, de most nem fogok átnézni több száz kommentet :D Szóval, ha lesz időutazás, akkor az Arrow sorozatra is hatással lesz? Vagy ez Legends of Tomorrow teljes különálló sorozat lesz? Valaki megtisztelhetne a válaszával, köszönöm:)
Nem volt rossz amúgy az évadzáró, csak olyan érzésem volt, hogy túl sok mindent akartak az utolsó részbe belepakolni. Kb felrobban Ray épülete, épphogy mutatják a robbanást, és máris egy másik jelenetet mutatnak. Az ember még meg se emésztette az előzőt jelenetet, aztán már Nanda Parbatban van történet :D Örülök, hogy Ras-nak vége lett, mert aki megformálta, az valami bűnrossz volt szerintem. :)

kecskebégető - 2015. 05. 18. 15:04

Kicsit sürű volt a 2 utolsó rész elnagyolt ..Főleg a gúl halála :D

De azért igen jó volt nézni ,hogy végre happy end befejezés is lehet jó.

Kiváncs vagyok a 4. évadban hová lehet emelni az arch enemyt….

Arrowman - 2015. 05. 27. 14:34

Jófiú: Gondolom teljesen önálló sorozat lesz, mint a Flash is, de azért biztos, hogy lesznek olyanok, hogy valaki átnéz a másik városba segíteni. Ha már Sarát felélesztik a Lazarus pittel, akkor ennyi erővel vissza is térhetne az Arrowba, és akkor Lance papa is megnyugodna. De azt nem tehetik, mert ugye itt már van egy kanári. Nem hiszem, hogy az időutazás hatással lenne az Arrowra. A Legends of Tomorrow, az Arrow és a Flash három független sorozat, de a crossover lehetőségét azért meghagyják természetesen (már a rajongók miatt is). Amúgy nagyon várom már ezt az új spin off sorozatot, remélhetőleg jól sül el a dolog, nem megy egyik sorozat rovására sem. De az tény, hogy az íróknak nem lesz egyszerű dolga. Kíváncsi vagyok, hogy jövőre ki lesz a főellenség, Ras után nem lesz könnyű nagyot dobbantani…

Arrowman - 2015. 07. 15. 13:42

Oliver az új szerkóban badass-ebb lesz, mint valaha, nagyon várom már a következő évadot!

Doom17 - 2015. 07. 26. 10:30

A 3. évad fent van valahol magyar szinkronnal, vagy fent lesz valahol majd a közeljövőben?

Arrowman - 2015. 07. 26. 21:36

Nincs még magyar szinkron, de indítottak egy petíciót a rajongók, hogy legyen.
itt lehet szavazni: http://www.peticiok.com/zold_ijasz_3_evadert#form

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz