login |

Második blikk: Bad Judge + A to Z

2014. 10. 13. 16:55 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, ,

Bad Judge – 1×02: 6/10. (Pilotkritika itt.) Elég sok újonc hozta nagyjából ugyanazt a szinten “második blikkre” is, mint a pilotjával, éppen ezért marhára örülök, hogy végre akad egy olyan is, ahol “volt értelme” megnézni az 1×02-t. A pilotkritikában le is írtam, hogy “simán el tudom képzelni, hogy a folytatás a 2. vagy az 5. résztől értékelhető lesz”. Nos, nem tudom, hogy a 2. részTŐL értékelhető lesz-e a Bad Judge, de az biztos, hogy a 2. rész értékelhető volt. (Habár a pontszámban magam sem vagyok biztos, lehet, hogy csak azért ilyen magas, mert a pilot annyira nem jött be.)

A rész elején, mintha nem láttam volna a távozó showrunner, Liz Brixius nevét kiírva, így lehet, hogy ez már új showrunnerös epizód – először részcserére gyanakodtam (az utolsó percek miatt ez kizártnak tűnik, de hamar ki fog derülni a folytatásban), bár simán lehet, hogy kikukázták a korábbi részeket. Vagy nem az, mindegy, a lényeg, hogy teljesen másképp hatott rám, mint a pilot, sokkal frissebb, olykor sokkolóbb volt (országos szitkomhoz képest), és valóban voltak benne poénok.

Hiszem, hogy nem csak azért jött be ez a rész, mert a gyerek nem szerepelt benne, hiszen például a törvényszolga karaktere is sokkal jobban tetszett (Miguel Sandoval ügyésze viszont nem, kár volt állandóvá tenni), de a változás mindenképp összhatásban volt inkább jelen, amit nem is nagyon tudok megfogni. Kommentekből majd kiderül, hogy más is így érezte-e, vagy egyedül maradok. Verdikt: 3 részt amúgy is megnéznék, de most jobban a túlélési esélyei nálam. De az 1×03-on sok fog múlni.

ui: Inception 3D, WTF?

A to Z – 1×02: 7/10. (Pilotkritika itt.) Vicces, de itt is egy “mással van vacsorás randim” és némi félreértés okozza a problémákat, mint a Manhattan Love Story – 1×02-ben, de a két sorozat között nagy különbség, hogy míg ott nincs “semmi” még a két főhős között, itt már a kezdeteknél fülig szerelemnek, vagy legalábbis idillinek tűnik a viszony. Persze erre később próbálnak rácáfolni. Ja, és még nagyobb különbség, hogy az MLS mellékkarakterei tűzre valók, itt viszont többen is viccesebbek, mint Andrew és Zelda. (És mint a Selfie, ez is meglepően app- és mobilheavy volt a rész (oké, a munkahely adja magát).)

Engem mondjuk már a flashback-ek is megvettek, de a sorozatban továbbra is a cuki romantikus jelleg jön be, remélem marad is ez a stílus, amiben nincsenek komoly konfliktusok és minden rózsaszín, pár laza félreértés és a munkahely majd szállítja a poénokat. Verdikt: a pilot után is tudtam, hogy maradni fogok, ez nem változott, még akkor sem, ha inkább a vége húzta fel számomra a részt. De ha végig ilyen maradna, akkor ezt a sorozatot tuti beszerezném magamnak DVD-n.

ui: A rész a B-betűre épül, mint Big glory – elég hamar elfogyott az ötlet.

11 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 10. 13. 17:06

Neee… A “big glory” nagyon gáz címnek egy ilyen koncepciónál, szóval előre is néztem, a D például “Debbie” lesz, ami megint nem sokkal jobb, azt hittem én is, hogy fantáziátlanabb lesz, cserébe itt könnyű lebukni ha epizódsorrendet cserélnek. Jó, nyilván átneveznék az epizódokat, de na. :D

ldavid - 2014. 10. 13. 17:35

mint a mentalistnél volt olyan hogy “redemption” mint red, érted

harmundo - 2014. 10. 13. 17:38

A Bad Judge második részét végig se nagyon tudtam nézni, pedig eléggé vártam, nem jött be. Az A to Z-ben a férfi főszereplő sajnos nagyon antipatikus számomra, így jó eséllyel nem fogom tovább nézni, de még egy harmadik részre adok neki esélyt.

goodjohnwin - 2014. 10. 13. 17:56

Az A to Z és az MLS esetében külön-külön is nagyon jól megírt szitkomoknak kellene lenniük, hogy nézősek maradjanak a nyálas sztori ellenére, de így, egyszerre, nálam mindkettő a padlóra esett. Egyik rosszabb, mint a másik, és nehezen tudom a rosszaságot rangsorolni.
Az AtoZ az amúgy is fárasztó HIMYM receptet dolgozza fel újra, az MLS pedig az összes haverszitkom romantikus szálát maxolja ki – a mellékszereplők és melléksztorik humora nélkül.
A színészeket sem tudom szeretni karakterükkel vagy anélkül – kivétel az MLS főszereplő pasija, aki a természetessége miatt rokonszenves.

Évekig mindenki szidta a multikamerás vígjátékokat, és állandóan egykamerásokra vágyott mindenki. Most tucatjával készülnek, és egyik se jobb, mint a régi aláröhögős darabok… azt hiszem, most már belátható, hogy a formátum kevésbé számít, a lényeg a papírra írt sztoriban van, és a színészek-alkotók által létrehozott kémiában. Ha enélkül, receptek alapján akarnak sorozatot gyártani (ld. még Rém rendes család Bp-en), akkor az eredmény nem lesz élvezhető.

highwaycat - 2014. 10. 13. 19:01

Nem volt rossz az A to Z de nekem kicsit olyan, mintha a HIMYM-t nézném, csak Teden kívül nincs ott senki ezért elmegy iszonyat csöpögősbe.

Fragohol1C - 2014. 10. 13. 19:04

A Bad Judge számomra a 2. rész után totál csalódás lett. Az A to Z voszont bejövős az marad még :-)

FrankLuck - 2014. 10. 13. 22:02

Érdekes, nekem a Manhattan Love Story úgy látszik megmarad, bejön mindkét szereplő + a mellékszereplőkkel sincs komolyabb bajom.
Bad Judge 1×02 – az írás alapján jobbat vártam, még nem tudok dönteni a sorsáról, a harmadik rész remélem már segít.
A To Z 1×02 – 5 percet bírtam belőle, azt hiszem mindent utálok benne, amit csak lehet. A ‘cuki romantikus jelleg’ nekem inkább gyomorforgató (itt rosszabb volt, mint a pilotban), a szakállas ‘legjobb barát’ ezerszer látott, egyáltalán nem vicces, pont az a típus, aki segít elkaszálni egy szitkomot.
A helyzet gyászos, remélem a Cristela be fog jönni.

winnie - 2014. 10. 14. 05:06

“A helyzet gyászos, remélem a Cristela be fog jönni.”

ööö… reménykedjünk:)

Thomas - 2014. 10. 14. 17:34

A to Z – 1×02: 5/10.
Nálam ez elég jelentős visszaesés volt a 7,5/10-es pilothoz képest, de remélem ezzel a játszmázós kört lefutották és nem lesz többet ez, hogy a barátaik rossz tanácsaira hallgatva bénáznak. Amúgy még mindig aranyos, és nagyon bízok benne, hogy egy 7/10 körüli szinten meg tud maradni nálam:)

FrankLuck - 2014. 10. 14. 21:23

“ööö… reménykedjünk:)”
No, megvolt, simán vállalható :) Nem offolok többet írok a kibeszélőbe.

betmen - 2014. 11. 03. 22:59

Az A to Z- ben az első részben még 8 hónapig randiznak, az ötödikben már csak 7 hónapig. Másnak is feltűnt? :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz