login |

The Originals: kezdett a 2. évad

2014. 10. 14. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

115 hozzászólás | kategória: kritika,

New Orleansban ismét felpezsdült az élet. A TO ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta. Az írók nem tököltek, így egy egész élvezetes évadkezdést tudott produkálni a sorozat.

Itt nem nyavalygással és a siránkozással, hanem akcióval telt az idő, ami azért sokkal kellemesebb szórakozás, mint a vámpírkönnyek törölgetése. Még mindig tartom, hogy ez a spinoff életképesebb, mint az anyasorozat. Túl sok szónak itt már helye nincs, a tovább mögött már spoileresen folytatom.

Az első évad végén Klausék elbuktak, de az elmúlt hónapokat csak látszólag töltötték semmittevéssel, hiszen készültek a visszavágásra, ami elég stílusosan is sikerült ebben az évadnyitó epizódban.

Ügyesen helyrerakták a farkasokat, így ismét a vámpíroké lett a francia negyed, amiért annyira megy ez az ádáz küzdelem. Örülök, hogy ezt a szálat gyorsan elvarrták, hiszen itt van nekünk a szép nagy feltámadt família, akikkel majd meggyűlik a két tesó baja. Az új színészek sajnos nem túl megnyerőek, de a legérdekesebb figura úgyis Mikael. Sajnos őt a TVD-ben túl hamar eltüntették, de most talán bízhatunk benne, hogy méltóbb szerepet kap ez a tiszteletet parancsoló karakter. Kíváncsi leszek majd arra a véres családegyesítésre.

Egy gyors ismétlés erejéig Rebekah is visszatért, de a ennyi pont elég is volt belőle. Nem véletlenül tették őt – a gyerekkel együtt – parkolópályára az írók. Nélkülük szabadabban pezseg az élet a jazz fővárosában.

A visszatérő szereplők hozták az eddigi formájukat, és most egyiküket se tudnám kiemelni. Egy élvezetes és akciódús alapozást láthattunk, amely talán egy egész érdekes második évadot ígérhet nekünk. Erős 6/10 jár erre a premierre, csak így tovább.

115 hozzászólás Ne habozz!

Jellal - 2014. 10. 14. 15:17

A legjobb húzás, hogy Kol-t visszahozták ;) És hamarosan valószínűleg már a saját testében lesz :)

andrea - 2014. 10. 14. 16:22

Jó kis kezdés volt, Klaus morbid dolgaival az élen :D

Alex20 - 2014. 10. 14. 16:27

Szerintem is jó kezdés volt :))

Bettygirl - 2014. 10. 14. 17:03

Én nagyon hamar kaszáltam ezt a sorozatot az első évadban, de most, hogy az összes Eredeti családtag itt van, én is itt vagyok újra. Eddig nem bántam meg. :)

DarkEagle - 2014. 10. 14. 17:32

Atya ég a TVD évad nyitányához képest ég és föld. Hihetetlen számomra még mindig hogy ugyan az irányítja félig meddig legalábbis ezt is mint aki a TVD-t. Amíg a TVD nem képes egyáltalán normális drámát előadni addig a TO kisujjból kirázza. Meglepő? Nem! Egyértelmű hogy miért jobb a TO és az oka pedig a színész gárda. Nem picsogó tehetségtelen vadbarmok gyülekezete. Ami meglepő hogy itt is van bőven fiatal színész mégsem tűnnek oviból kisettenkedő vámpíroknak hanem szarakodás meg picsogás helyett karokat meg fejeket hajigálnak. Amiért hatalmas plusz járt eddig is a sorozatnak azok a cselszövések és a taktikák kidolgozottsága. Itt ha van is dráma nem esnek át vele a ló másik felére, a szerelmi vonalak inkább érettebb módon vannak megoldva és nem idegesítőek. Igazából egyelőre képtelen vagyok rosszat mondani a sorozatról legalábbis olyan rosszat semmiképp nem tudnék ami miatt a kasza egyáltalán felmerülne.

Úgy érzem hogy amíg a TVD szenvedve próbálja kicsikarni a nézőit addig a TO erőlködés nélkül teszi ezt. Mi lenne ha komolyan vennék a dolgokat? Mert hát valljuk be ez mégis csak egy tini csatorna sorozata. De igazából szinte észre sem lehet venni rajta.

8/10 az évadnyitány simán.

DarkEagle - 2014. 10. 14. 17:36

Talán annyit hogy a hamarosan megjelenő crossoverben feltűnő Nina adhat egyedül legalábbis számomra aggodalomra okot. Hisz ide sem normális story miatt hozzák hanem szerelmi szálak miatt egy újabb hasonmás személyében de legalább nem a jelenbe hanem a múltba. Elvileg.

Viszont még ha tudom is hogy ez az idiotikus ötlet Julie Plec ötlete volt azért reménykedek hisz a TVD-ben borzalmasan alakító Phoebe Tonkin itt a TO-ben szinte tündököl. És hát valljuk be a TVD-ben Kat-ként Nina sem volt irritáló még a drámázások ellenére sem. Szóval remélem hogy egy épkézláb gárda jobbá teszi az amúgy siralmas karakterét.

andrea - 2014. 10. 14. 18:05

és valljuk meg az őszintét is a TVD kezdése számokban jobb volt mint a TO kezdése.

Emma - 2014. 10. 14. 18:39

Andrea igen, jobb számokat hozott, de azokat az adatok felét a színészek (Ian, Nina Paul tette ki, de jobbjára Ian) mert minden tini róla álmodik. És akkortájt a vámpíros story új témának számított.

skinnipeet - 2014. 10. 14. 21:48

Nagyon durván tetszett az első 2 rész, tavaly Rebekah távozása után leült egy pár részre, már féltem, hogy elkapja a TVd-szindrómát, ahol azért egy első 2,5 tisztességes szezont sikerült lerakni az asztalra, de szerencsére összekapta magát az Originals, és hozza a 6,5-7/10-es részeket, a mostani második nálam simán van egy nyolcas is.
A Rebekah-résszel nem értek egyet, és amúgy sem kirakták, hanem ő akart kilépni, át is ment NBC-hez David Duchovny által fémjelzett Aquariushoz.
Még szerencse, hogy így is van bőven eyecandy :D Davina, Hayley sem lett csúnyább, bár engem Hayley eléggé idegesített az első 2 részben.

Tímea - 2014. 10. 14. 23:11

Erős kezdés :) valóban érettebb,mint az anyasorozat Vámpírnaplók.
Az itteni nyavalygás abban merül ki,hogy Hayley öldököl :) jól áll neki a keménység,határozottság,karakter-fejlődést látok.
Davinát nem bírom,de a Teen Wolfból érkező fiú új színt hozott.
Marcel kedvenc karakter,remélem sűrűn látjuk.
Az Originals fivérek is formában vannak.
Sokkal több az akció. Ármánykodás,hatalomra való törekedés. Igaz,még csak a második évad,de hozza a szokásos hangulatot.
10/9

Poghy - 2014. 10. 16. 23:55

Az első két részt nagyon eltalálták. Jó is, hogy egy kis tisztogatással kezdtek, és inkább az eredeti családra koncentrálnak innentől. Kol esélyes, hogy át fog állni Klaus oldalára (egyáltalán mit keres Esther oldalán?), és lehet, hogy Oliver is két kapura fog játszani. Szóval lesz sz*rkavarás bőven. Az Elijah-Gia szálra meg külön kíváncsi vagyok, szerintem zseniális lesz. Így tovább TO!

koka - 2014. 10. 17. 19:25

Élvezetes első rész volt, főleg a kiváló zenét emelném ki.

Tímea - 2014. 10. 22. 18:04

Nagy rajongója vagyok a sorozatnak.
Hayley karaktere a vámpírnaplókban kifejezetten irritált,itt szerethető lett.
Nagy fejlődésen ment keresztül.
A flashback jelenetek is jól sikerültek,bár néhol kissé logikátlanul építik fel a sztorit.
Pl Marcell,aki nagy kedvencem,nem élvezi azt a protekciót,ami járna neki.
Elviekben családtag,velük nőtt fel,nevelgették,terelgették,majd,mikor felnőtté vált,átváltoztatták.
Sem Klaus,sem Elijah részéről nem érezni a kötődést,sőt,teljes mértékben ki lett szorítva a fentebb említett jellem.
Pedig mindig azt hangoztatják,hogy a család szent és sérthetetlen,mégis azt látjuk,hogy egy jött-ment Camille is többet jelent már számukra,mint Marcell.
Kereshetnénk a kifogást,hogy nem a vérük,de Klaus is csak féltestvér,tehát ez a magyarázat sem állja meg a helyét.
Tehát itt rést vélek felfedezni a pajzson.
Ettől eltekintve imádom az epizódok hangulatát,és minden percét kíváncsian lesem :)

n5wrr7 - 2014. 10. 22. 21:48

Eddig tetszik az évad, bár még csak most fog igazán beindulni. Az első évadot nagyon szerettem! Csak a TeenWolfos srác sántít egy kicsit, az “eredeti” Kol nekem hitelesebb volt a szerepben.

koka - 2014. 10. 22. 22:00

Kol lesz itt a tökös gyerek az évadban úgy érzem.

koka - 2014. 10. 26. 01:09

Korrekt 3. rész volt, bár azt kicsit sajnálom, hogy az a rendkívül szép-arcú lány, akiben Esther volt, már lehet nem fog szerepelni. Jól hozta a kis csaj amit kell. :)

Ami még egészen meglepő, az Finn, aki ugyebár az anyasorozatban anno eléggé rövid ideig szerepelt és a karaktere se lett rendesen felépítve. Most ugyebár új test, de úgy tűnik, új lélek is járt hozzá, mert egyértelműen tököt növesztett a karakter. Már-már karakteridegen. Ettől függetlenül sokkal jobban tetszik ez az új Finn. Bár visszahozásával rendesen megkavarták a dolgokat, hiszen ha jól emlékszem, anno Mystic Fallsban rendesen fel lettek ültetve a csajával, így remélem a bosszúja sem maradt el és megnyirbál pár szereplőt ott is (mondjuk kezdje Elenácskával) :)

Na most ha Esther néni és Mikael bácsi még a végén összefog, akkor itt azért hullhatnak a népek elég rendesen.

Desmond Wallace - 2014. 10. 27. 11:11

Az a baj, hogy senki lényeges nem fog elhullani, mert akkor pusztul az egész vérvonal.

koka - 2014. 10. 27. 12:06

De Davina pont azon munkálkodik most, hogy ez az egész vérvonal baromság megszűnjön.

Page - 2014. 10. 27. 18:38

Nem egészen értem, hogy Finn miért is jött vissza? Ő gyűlölt vámpír lenni, és meg akart halni, erre mikor sikerül neki, akkor mégis gondol egyet és feltámad, nem igazán értem a motivációját.

Bár momentán azt sem látom tisztán, hogy Esthernek mi most a célja, ő mit is akar.

Desmond Wallace - 2014. 10. 27. 19:00

koka: Jogos. Erről megfeledkeztem.

Iceman - 2014. 10. 28. 17:32

Vannak dolgok amik egyenlőre elég homályosak számomra. Esther család egyesítése eddig full hülyeségnek tűnik, akármit is csinál a másik két fiával azok utálni fogják. Úgy tudtam csak Rebekaht tanította az anyja boszorkánykodni a fiúkat nem. Szegény Elijaht úgy néz ki kihagyta anno a varázstanodából. Finn számomra abszolút karakteridegen és idegesítő. Arra meg kíváncsi vagyok hogy Mikael miért nem szenvedett a Tunde pengétől.

00alexa00 - 2014. 10. 29. 01:53

Tímea:

A 2.évad 2.részében szerintem elég jól megmagyarázzák, hogy Elijah miért távolodott el Marcelltől. Klaussal meg mindig is különleges kapcsolata volt, de ezt az 1.évadban is kibontották a készítők.

Page és Iceman:

Esther azon ügyködik, ha jól értelmeztem, hogy a maradék fiait(ez így elég vicces :D) visszaváltoztassa, hogy megszűnjenek vámpírok lenni. Mert ezt megtette Finnel és Kohllal is, hiszen már nem vámpírként tértek vissza. És valószínűleg, azzal hogy már nem vámpírok előjöhetett a boszi erejük, amit anyucitól örököltek. Ez pedig már Finn életkedvét is megadhatta :P

Mikael lehet, hogy szenvedett, csak képes volt úrrá lenni rajta(mint a farkasharapások, a részben említi is).

SASI - 2014. 10. 29. 06:08

@Iceman: Szerintem ahhoz lehet köze amit Davinanak mondott még a rész elején, “The ability to endure pain is the warrior’s true weapon, master that and nothing holds power over you.”

Poghy - 2014. 10. 29. 23:39

Nekem nagyon bejön eddig az évad, jobb mint az első. A Mikaelt játszó színész csak szerintem hasonlít a Batman Begins Liam Neeson-jára? A legutóbbi részben, főleg a Davina-kiképzős résznél legalábbis nekem egyből ez jutott eszembe. A fájdalomtűrésről szóló mondata meg Klausnál jött elő, aki csak úgy tudta legyőzni az öreget, hogy a vállába engedte a fehér karót.

Nem is tudom mikor láttam utoljára ilyen eseménydús Originals részt. Az ifjú vérfarkasok megmentése is korrekt volt Hayley és Marcel összedolgozásával. Cami a TVD univerzum ritka példánya, vagyis értelmes emberi karakter, és most sem estek át a ló túloldalára a szerepeltetésével. A Kol-Davina szál azért érdekes, mert abban bízok, hogy az eredeti hamarosan nagyon pofára fogja ejteni a naív boszit. A már említett Klaus-Mikael párbajt is jól megcsinálták, volt végre egy kis vámpírbunyó is. De a legjobb az egészben továbbra is Elijah és Gia. Jó látni a sorozat legjobb karakterét mentor szerepben, Gia pedig nem a TVD-ből már ismert vámpírbébi “úristen mi lesz most velem, my senses are heightened” baromságot nyomja, hanem egy kedvelhető és érett szereplő.

Esther testcseréjének pedig örülök. Nem csak azért, mert eggyel több drótos szereplőt nézek hetente, hanem mert szerintem nagyon nem illet hozzá az a fiatal színésznő.

Tímea - 2014. 10. 30. 09:51

Érdekes,hogy egy jött-ment Cami milyen formában tudja irányítani ezer éves vámpírunkat,Klaust.Mit tesz a szerelem ugye? :)
00alexa00
Igazad van,de én akkor is több kötődést várnák el a fiúktól Marcell felé.
Hosszú éveken át nevelgették,átváltoztatták,a család tagja. Csinált butaságokat,de a többiek is,és képesek a megbocsájtásra,ezt már láthattuk.
Hiszen arról szól az egész sorozat,miként változtatja meg a viselkedésüket,hozzáállásukat az új családtag,a kisbaba. Mire képesek érte.
Marcellnek több jogot,rajongó vagyok :)

Page - 2014. 10. 31. 06:33

Ha nem kötődnének hozzá akkor már rég kitépték volna a szívét.

Őt nem tudják aludni küldeni száz évekre, hát így bűntetik.

Sasha86 - 2014. 10. 31. 18:46

Tímea: Kövezz meg, de én a Gia-Elijah pársonál attól félek, hogy bevágják az alkalmi szex-hiszenvígasztaljukmegazújszülöttet-klisét és jöhet a jó öreg szerelmi háromszög, pedig nekem elég volt az is, hogy Elijah hanyagolja Haleyt, amit ugye egész ügyesen elmagyaráztak, és végre nem a TVD-s hülyeségeket kaptuk, mint pl. nem lehetünk együtt, mert a tesóm megtudja vagy mert a tesómat megmentem vagy mert ugye szimplán nem emlékszem Rád, hát rettenet.
Hihetetlen, de csatlakozom a klubhoz, én is ezerszer jobban szeretem és várom már ezt a sorozatot, mint a nagy elődöt, amit jóindulattal is vagy egy éve kifiléztek…. Hajra TO!

Tímea - 2014. 11. 02. 19:59

Sasha86
Én is ettől rettegek :D nagyon bízom benne,hogy nem rontják el azzal,hogy egy alkalmi légy-ott-ot bevágnak a Gia-Elijah párossal.
Egy apa-lánya kapcsolat,vagy valami nagyobb lámúr már elférne :)
Cami kezd irritáló lenni számomra,ahogy átvette az irányítást leginkább Klaus felett.
Hayley -t megkedveltem :)

“hogy Elijah hanyagolja Haleyt, amit ugye egész ügyesen elmagyaráztak”–> ez nekem valahogy kiesett. Mire gondolsz pontosan? Még mindig nem egyértelmű valahogy,miért lett lezárva ez a vonal :) Mivel lett megmagyarázva?

Sasha86 - 2014. 11. 02. 21:20

Tímea: Nos hivatalosan nem került kimondásra, ahogy ugye anno az Elijah miért hanyagolta el végül a gyerek Marcust szálat sem, hanem csak nagyon ügyesen körbejárták a témát (védjegy?), de tulajdonképpen arról van szó, ha jól értettem, hogy ahogy Elijah anno Marcelben látott reményt Klaus emberibbé válására azzal, hogy felneveli, ezt a párhuzamot hozták össze a jelenben azzal, hogy Klaus most Hayley-vel is foglalkozhat, hiszen hibrid lett, tanítja kötődik hozzá, emiatt Elijah inkább kivonta magát a forgalomból, nehogy hozzá jobban kötődjön, Klaus meg feleslegesnek érezze magát, és az a kevés embersége is eltűnjön.
Nekem legalábbis ez jött le.
Ajánlom is, hogy Elijah-Gia páros mentor-diák, vagyis inkább az általad említett apa-lánya kapocs legyen, de ahhoz kicsit vissza kéne venni a hormonokból, Gia mondjuk beeshetne teszemazt Klaus bácsi ágyikójába, Elijah meg végre hazatérhetne Hayley párnái közé…belőlük még szinte alig kaptunk!!!!!

Tímea - 2014. 11. 03. 08:30

Köszönöm Sasha86 :) tetszik a te szemszögedből való meglátás. Teljesen igazad van :)
Klaus és Elijah egyedi karakterek,nagyon jól megtestesítik a színészek,remélem nem rontják el.
Nekem tetszett Klaus gonoszan,kell ilyen is :) most Cami az,aki mindezt felülírja.
Hayley az,akinek nagyon szépen felépítették a jellemét. Kitűnő munka. A kis tesze-tosza farkaslányból (Klaus is így hívta: little wolf) egy erős hibrid nő lett.
Másokkal ellentétben én nagyon hiányolom Bekah-t :(

koka - 2014. 11. 03. 12:20

Számomra a Gia-Elijah páros eddig nagy pozitívum. Ezt a tanár-diák kapcsolatot már az Interjú a Vámpírralban is nagyon bírtam, itt meg reménykedek, hogy szépen kitudják majd bontani.

Pörgős volt a 4. rész, koherens és úgy egész végig lekötött. Eddig úgy fest, jó évadnak nézünk elébe.

Zsuzskamanó - 2014. 11. 03. 14:30

Őszintén szólva én örülök, hogy Kol más testében van. Először is imádom Isaac-et a Teen Wolfból, másodszor (ahogy észrevettem, az egész világon én egyedül) csapnivalónak tartom az eredeti Kolt… Viszont furcsállom, hogy a feliratozók leadták, mert nekik annyira nem tetszett, szerintem ez sem lesz rossz évad. Remélem, ezt nem rontják el olyan sok rózsaszín nyállal, mint a Vámpírnaplókat. :)

Iceman - 2014. 11. 04. 18:54

Nekem tetszett ez a rész, érdekes dolgokat tudhattunk meg Elijah-ról. Kol-Klaus kapcsolatot viszont nem tudom hova tenni, úgy emlékszem a TVD-ben viszonylag jóban voltak, max akkor volt baja Klausnak ha Kol az önfejűsége miatt átszőtte az adott tervet. Aztán lehet rosszul emlékszem.

Ayrons - 2014. 11. 04. 20:12

Emlékeim szerint Kol nem nagyon csípte Klauskát , mert az koporsóba tartotta. Érdek szövetségeik voltak kb.
Am nagyon látszik hogy eme sorozat már az komolyabb minden tekintettben így nem csoda ha pár fiatalabb néző abba hagyta a nézését. Nem Tvd szinten vagyunk.

Tímea - 2014. 11. 04. 21:57

Mindig imádom,ahogy elindul egy rész.
Ülnek a padon,kettesben,testvérek,a világ urai,ezer éve együtt jóban-rosszban,békességben-harcban :)
hihetetlen sok dolgot megélve,tapasztalatot szerezve.

2X05
Noh,Cami végre meghálálta vajszívűségét Klausnak :) Tényleg odatette magát.Ezzel is erősítve a köztük lévő köteléket.Lassan megkedveljük.
Davinát sosem bírtam,annyira nagyképűen fitogtatja hatalmát,ez most sem volt másképp.
Kolt sikerült megbabonáznia. Az említett figura kíváncsi vagyok meddig szerepel Kalebként,mivel köztudott Kolnak hatalmas rajongó tábora van,nyilván várják vissza eredeti külsejét :)
Marcel is remekelt végre nagy örömömre.
Hayley hozta szokásos dögös,harcos formáját.
Klaus meg utánozhatatlan karakter és színész Elijah mellett.
Illés fiút nem láttuk talán még ennyire gyengének,ideje lenne már anyucit likvidálni.
Bár még apuci is a levegőben lóg,örülnék valami új főgonosznak :)

Poghy - 2014. 11. 05. 03:26

@Desmond: Az egyenletesen jól teljesítő évad lassan kaphatna egy külön posztot, nemde?

A mostani rész is hozta az eddigi szintet. Tény, hogy nem vagyok nagy rajongója a TVD-univerzum vég nélküli feltámasztó hadjáratának, ugyanakkor anno elég gyorsan lerendezték Mikaelt, és kicsit hiányérzetem volt, már akkor is úgy gondoltam, hogy ebben a karakterben sokkal több van. Épp ezért nem bánom, hogy az Originalsban visszahozták őt, és mint kiderült most nem 1-2 rész erejéig fogja játszani a főgonoszt, hanem hosszabb távra terveznek vele. Testcserére sincs szükség, mert a színészt is nagyon eltalálták hozzá.

Szóval az eheti rész főleg az öregről szólt, és most először Klaus is színt vallott, kicsit meg is lepett, amikor élete legfontosabb párharcában Cami segítségére sietett, kockáztatva ezzel saját életét. Minden eddigi Klaus-Cami interakcióra rá lehetett fogni, hogy csak kamu, de ez most komoly volt. Közben Kol is lelepleződött, és talán még több bizalmat nyert Davinánál. Ifjú boszink pedig most talán még badass-ebb, mint mikor szuperereje volt, remélem nem fog buta tiniként viselkedni ezután sem. Nina vendégszereplése elment, de a jövőben jobban szeretném, ha nem emlékeznénk az anyasorozatra. Elijah elég szerencsétlen helyzetben van, remélem jövő héten kiszabadítják, és nem lesz semmi agymosás-sztori.

A rész végefelé nagyon szép volt, amikor kb. az egész Originals-gárda felsorakozott Mikael ellen, az évadzáróban is jó lenne valami hasonló összefogás. Jelenleg az egyik legjobb sorozat, kaphatna kicsit több rivaldafényt. :)

Sasha86 - 2014. 11. 05. 21:37

Véleményem szerint szegény Nina Dobrev most volt az eddigi legszimpibb karakter, és ebbe beletartozik a teljes TVD sorozat, ami azért is gáz szerencsétlennek, mert ugye itt alig szerepelt.
A zenéket nem győzöm dícsérni, ez mondjuk a TVD-ben is egyenletesen jó, az Elijah Hayley álomrészben elhangzó dal nagyon ott volt. És a francba, hogy álom volt!
A csapatmunka valóban nagyobbat szól, és én még mindig várnám vissza az egyetlen női Originalt egy esetleges fináé epizódba. Jaj olyan kár, hogy minket nem mérnek Amerikában, nehogy a pillanatnyi nézettségcsökkenés miatt kasza legyen!
Én Esther eredeti testét várom már vissza!

Desmond Wallace - 2014. 11. 09. 11:49

“Az egyenletesen jól teljesítő évad lassan kaphatna egy külön posztot, nemde?”

Tőlem most biztos, hogy nem fog, mivel még nem is láttam a legutóbbi részt.

jessm - 2014. 11. 11. 15:19

A mai rész nagyon jó volt. Kicsit kezdtem kételkedni, hogy hova fog menni a sorozat. De amit a mai rész végén léptek , WOW!!
Kiváncsian várom, hogy ezek után hogyan tovább.
Örülök neki hogy nincs szerelmi háromszög, mert a tvd után unalmas lenne, de az hogy baráti kapcsolat van Hayley és Klaus az tetszik. Sőt Marcel és Hayley összefogása is tetszik

Claire Holt szuper , de nem hiányzik a karaktere.
Ennyi erős karakter mellett nem jutna idő rá és az zavaró lenne , hogy felosztják az időt közte és Phoebe között. Jobb így, hogy csak Phoebe van, mert neki történet szempontjából sok mindent lehet írni. Míg Rebekahnek elég szűk a mozgás tere, így legalább Marcel karaktere is felszabadult és ő sztorija még ha nem is épült ki annyira,de ennek ellenére jobban kedvelem mint az első évadban.

Iceman - 2014. 11. 11. 20:56

Na ez a csavar ütött nagyon. Viszont Esther ott hibázott hogy nem mondta el az igazat Klausnak hiába mondogatta. Ha elmondja hogy miért halt meg Freya és miért kellett volna meghalnia Hope-nak akkor lehet maga mellé tudja állítani Klaust. Na mind1 félévadzáróra szerintem Rebekah és Hope is visszatér aztán teljes lesz a család.

Tímea - 2014. 11. 12. 14:46

Klaus okos és bölcs döntést hozott,amikor titokban elküldte a kisbabát Bekah-val. Nyilván nagy a sebezhetőség,és erre nem is kellett sokat várnia,hisz itt van anyu,meg apu,de még az igazi apu is.
A fajok közti különbség -illetőleg konfrontáció- a tetőfokára hágott.
Teljes a káosz.
Ebből következőleg én nem gondolnám,hogy évadzáróra visszatér a baba. Ahhoz nőnie kellene,hogy megvédje magát,így kíváncsian várom hogyan és mikor fogják beépíteni ezt a sorozatba.
Gia remélhetőleg állandó szereplő lesz,nagyon tetszik a karakter fejlődése. JÓ párost alkotnak Marcell fiúval,és bízom benne,hogy Elijah is hamarosan megérkezik,akivel szintúgy bontakozó félben van a kapcsolata.
Megvallom,engem már nagyon irritált Esther rinyálása,meg az őrült dolgai,imádtam,ahogy kapott egy sallert :) végre!
A csavar,amit Iceman említett,tényleg nagyot ütött mint a kalapács :) tetszik az új szál,még sok bonyodalmat hoz magával.
Ebből fakadóan meg lesz az új főgonosz is,akit annyira vártam ;)

hummel - 2014. 11. 14. 21:17

Tavalyhoz képest erősen megugrott a család létszáma. Szinte minden bokorban akad egy tag. Esther, Mikael, Finn, Elijah, Niklaus, Kol, Rebekah, Hope (+Hayley), na meg most bejött a képbe Dahlia. Azon sem lepődnék meg, ha Freya is előkerülne. Plusz Klausnak még itt van Ansel is.

Esther motivációjának vizsgálatánál megkérdezném, hogy az eredet sorozatban miért is akarta megölni a gyerekeit (többször is próbálkozott), ha most a gyerekei érdekeit néző anya szerepében tetszeleg.

evelyna - 2014. 11. 15. 12:20

Tavaly meg az volt mindenkinek a baja, hogy csak három, majd kettő “originals” volt benne összesen.
Amúgy csak én érzem úgy, hogy mintha kezdene “oldódni” a vd és az originals közti kapcsolat? Itt még mindig beszélnek a másik oldalról. Meg azok után, ami amott történt Alariccal nem hiszem el, hogy Esthernek a testcsere a megoldás.
Esther teljesen bolond. Mikael is, de az ő motivációja legalább érthető. Anyuci reakciói és tettei totál irracionálisak. Mintha elfelejtette volna a Mystic Fallsi akcióit.

Ayrons - 2014. 11. 16. 15:57

MF szerintem mindenki elakarja felejteni :D

Shed - 2014. 11. 18. 20:46

Azt nem értem hogy ha minden generáció első gyerekét elviszi Esther tesója, akkor miért akarja Esther hogy a fiaiból halandó, családalapításra képes emberek legyenek.
Tehát ha úgyis megölné a gyerekeiket, akkor hogy képzeli el és miért kezdte el család egyesítést. Pont jó hogy vámpírok és sterilek.

Deanlegend - 2014. 11. 19. 18:12

“Tavaly meg az volt mindenkinek a baja, hogy csak három, majd kettő “originals” volt benne összesen.
Amúgy csak én érzem úgy, hogy mintha kezdene “oldódni” a vd és az originals közti kapcsolat? Itt még mindig beszélnek a másik oldalról. Meg azok után, ami amott történt Alariccal nem hiszem el, hogy Esthernek a testcsere a megoldás.
Esther teljesen bolond. Mikael is, de az ő motivációja legalább érthető. Anyuci reakciói és tettei totál irracionálisak. Mintha elfelejtette volna a Mystic Fallsi akcióit.”

Ha már a kapcsolatról beszélünk, érdekes, hogy a boszorkányok ereje is mennyire más lett, Bonie-nak rengeteg boszi ereje kellett ahhoz is, hogy Klaust legyengítse, ehhez képest a New Orleas-i boszik azt csinálnak az ősiekkel, amit éppen akarnak, szóval elég komoly power up-ot kaptak minden fajta magyarázat nélkül…

Iceman - 2014. 11. 20. 19:33

Igazából ez az erő dolog tök random ebben a világban. Pl múltkor Klaus abban kifáradt hogy kb 20 embert kellett megölnie, még nem is vámpírokat. Mostanában meg főleg beindult hogy az ősök alig erősebbek egy fiatal vámpírnál, a boszik meg simán arrébb tesznek egy autót, bezzeg fontos helyzetekben percekig nyekeregnek valamit.

Tímea - 2014. 11. 23. 23:53

Még mindig erős a sori,de nagyon hiányolom Bekah-t :( apuci halála érthető volt,de akkor is sajnáltam. Több lehetőséget tartogatott a karaktere.
Gia hiányzott a mostani részből,remélem nem írják ki,mert benne is rengeteg a potenciál,főleg Elijah oldalán.
Aki idegesít az Davina,hiába eyecandy (bár megjegyzem a lába borzasztóan kiábrándító látvány volt) irritáló karakter és színésznő.
Camit nagyon megkedveltem,kíváncsian várom a folytatásban mit szántak neki,ha jól láttam kipurcant…

Ati7 - 2014. 11. 27. 11:04

Összességében jó rész volt így a pozitívumok helyett inkább a negatívumokra térnék ki.

-Valaki említette már fentebb, hogy mitől ilyen erősek a New Orleans-i boszik?! Bonnie-nak a TVD-ben óriási erőfeszítés volt legyűrnie Klaust, itt meg Davina úgy dobálja, mint egy darab szart. Ez kezd irritáló lenni.

-Nincs gond a fajok közötti keveredéssel, na de hagyjuk már ezt a ratyi vámpír, ratyi vérfarkas vonalat, mert behányok. Legyen bromance, lesz@rom, csak ezt többet ne!!

aries76 - 2014. 11. 28. 20:14

Ati7: Bonnie egy szimpla boszi, genetikai alapon. Davina meg – ahogy rémlik – az Aratáskor megkapta a többi halott boszilány erejét + a koven egy főboszorkányától is megkapta az erejét.

hummel - 2014. 11. 30. 00:01

„Davina meg – ahogy rémlik – az Aratáskor megkapta a többi halott boszilány erejét + a koven egy főboszorkányától is megkapta az erejét.”

Genevieve halálakor elvileg visszaállt a rend, hiszen a 4. lány is visszatért, az más kérdés, hogy más bérelte ki a testét. Az Aratás befejeződött, a halott boszorkányok ereje megoszlott a közösségben.
Davina is csak ugyanannyira részesült az ősök erejéből, mint a többiek. Viszont neki megvan az az előnye, hogy egy 1000 éves grimoiret tanulmányozhat.

jessm - 2014. 12. 05. 16:28

Nekem a múltkori résszel annyi gondom volt , hogy Hayley a családja érdekében hozzá megy Jacksonhoz. Kb. mint egy rossz szappanopera fordulat….

Iceman - 2014. 12. 09. 11:08

Tetszett a felevadzaro, olyan kis hangulatos resz volt. Szerintem ezzel a cliffel le is zarodott Claire Holt fele Rebekah amit nagyon sajnalok de remelhetoleg jovore a Supergirlben o lesz a foszereplo:D

Tímea - 2014. 12. 10. 08:49

Én is adom ,jól sikerült a félévadzáró. Full izgalmas,végre kibontakozó szálakat kaptunk. Beteljesült végre két hősünk szerelme is,bár hivatalosan nem lehetnek együtt,de titokban biztosan egy párt alkotnak majd :)
Megvallom,én erre nem számítottam.
Marcell,nagy favoritom,de most kissé eltolták a karakterét.
Olyan semmilyen lett. Jelen pillanat nem lázad,hanem értékes tagja a családnak és összetartja azt.
Én azért vártam,hogy Bekah megjelenésével lesz valami románc köztük,mert imádtam a párost a kezdetekben,főleg,ahogy egymásra találtak.
Az említett hölgyi a másik kedvenc,visszatérésével gyorsan le is zárták jövetelét :( ezt sajnáltam.
Furcsállom Elijah karakterét is,nagyon gyengévé tették őt mostanában.
Egyedül Klaust hagyták meg annak,aki volt. Ő hozza a szokásos formáját.
Jól építik,szépen,lassan Camivel való kapcsolatát.
Giát elfelejtették,pedig sok potenciál van még a karakterében.
Összességében voltak nem várt fordulatok,szerintem ezt most kitűnően megoldották :)

Desmond Wallace - 2014. 12. 22. 20:18

Még nem tudom, hogy írok-e külön az eddigiekről, de ez a félévadzáró nekem picit lapos volt.

toncsii - 2015. 01. 06. 12:33

Kár, hogy ennyit vártam a félévzáró megnézésével, mert néhány dolog totál homályba került, pl. az, hogy Rebekaht átverték azzal, hogy bezárták abba a bizonyos házba?

jessm - 2015. 01. 20. 11:52

Én nem vágom, hogy Ester most meghalt vagy sem?

Iceman - 2015. 01. 20. 12:07

Finn hogy szabadult ki? Semmi ilyesmire nem emlékszem. Freya feltűnése meg wtf. 1000 éve meghalt, mégis minek hibernálta volna le őt Dhalia vagy ki.

jessm - 2015. 01. 20. 14:01

Finn egyszerüen amig anyuval bajlódtak, addig kihudinizte megát valahogy a koprosóból. Nem emlékszem semmilyen magyarázatra.

Valahol olvastam, hogy valaki ezzel poénkodott, hogy még Freya is visszatér. Mondjuk nem akkora wtf, mert még nem tudjuk, hogy Dahlianak mire kellettek az első szülöttek. Valószínű hamarosan ő is színrelép és elmondja maga.

Poghy - 2015. 01. 21. 15:26

Finnt valószínűleg Mikael szabadította ki, Esther meg szerintem csak “kómában” van. Freya feltűnésére kb. azóta lehetett számítani, hogy kiderült, hogy életben van, és nem biztos, hogy Dahlia juttatta oda, ahol most van. Gondolom pár részen belül, de legkésőbb az évadzáróra Dahlia is megérkezik. A rész egyébként korrekt volt, de most kezd majd érdekes lenni Freya sztorijával.

Egyébként nem tudom, hogy szóba került-e már itt, de a 7 testvér történetét egy csöppet átírták a TVD-hez képest, ahol anno azt mondták a hiányzó kettőről, hogy meghaltak, egyikük az óvilágban, a másik az újvilágban, vagy valami ilyesmit.

jessm - 2015. 01. 23. 14:58

Freya az óvilágban “halt meg”, azért mentek Amerikába, hogy betegség elöl meneküljenek, ami miatt elvileg Freya meghalt. Nincs ellentmondás a kettő között, ugyanazt mondták min2 helyen.

skinnipeet - 2015. 01. 25. 20:00

Freyára nyilván azt mondják, hogy meghalt, Finnen kívül mindenki úgy tudja, hogy meghalt.

Iceman - 2015. 01. 27. 12:53

Bejött ez a mostani rész nagyon. Végre kezdtek valamit Marcel sztorijával is és ez az első VH-s téma telitalálat volt. Az egyetlen kis hiba a sorozattal ez a temérdek szereplő. Most pl Rebekaht és a szülőket kellett teljesen nélkülözni hogy legyen idő a Marcel-féle szálra. A vérfarkasok viszont mehetnének a levesbe, a vezérükkel az élen tök súlytalanok.

jessm - 2015. 01. 28. 10:53

Engem kifejezetten érdekel a vérfarkasok sztorija, szerintem van benne potenciál. Kiváncsi vagyok az esküvöi próbákra is.

sledge - 2015. 02. 01. 16:31

Egyetlen baj van a sztorival: Folyamatosan kevergetik a szemben álló feleket, sokszor mintha mondvacsinált lenne az éppen aktuális konfliktus, de soha sem hal meg egyetlen fontosabb szereplő (Eredetiek, Marcel, Cami, Hayley, Davina) sem, így pedig alapvetően az egész tét nélküli a játszadozás és csak az a kérdés, mikor likvidálják a mellékszereplőket.

Iceman - 2015. 02. 03. 12:42

Klaus játéka felesleges volt Jacksonnal, az első pillanattól kezdve lehetett tudni hogy mi lesz a vége. Freya viszont jó volt, és a színésznő(remélhetőleg 14 éves elmúlt:D) elég tetszetős volt számomra.

Tímea - 2015. 02. 03. 21:49

Én úgy gondolom nem volt felesleges ez a játék Klaus részéről :)
Tény,hogy haraggal indult neki a szitunak,ezzel nyomást gyakorolva Jacksonra hátha színt vall,és így is lett.
Nem akarta ő megölni,csak kicsikarni az igazságot,mit kezdene Hayley titkával,meg egyáltalán miért erőlteti az esküvőt.
Egyfajta vallatás volt ez Klaus részéről ,erélyesebb kiadásban :)
Ez a Freya szál ugyan jól jött,de nekem kissé olcsó húzásnak tűnik. Értem én,hogy kell az új szín,az új lehetőség,de tényleg nincsen itt már semminek sem tétje? Jobban ütött volna egy Dahlia,aki jött a kicsi Hope-ért,hogy elvigye.Nyilván utóbbi hölgyi is megjelenik majd,számíthatunk rá.
Finn megvallom felettébb irritál már,mind a karakter,mind a színészi játék.
Valahogy nem illik be főgonosznak. Először anyuci,majd apuci,aztán ketten karöltve,végül a két tesó mint a veszett kiskutyák ,hol az egyik ugat,hol a másik.
Én egy főellenséget vártam,amit már megszoktunk a készítőktől,szépen felépítik egy évadra,de rosszabb esetben is csak egy félévadra. Itt már szinte minden részben van egy új. Ez részemről nem szimpatizál….dióhéjban most ennyi,köszi a figyelmet :)

DarkEagle - 2015. 02. 06. 03:55

Tudod miért van az hogy nincs fő ellenség, mármint igazi?
Azért mert láthatóan ezt az évadot úgymond elszórakozzák és az évad végén de lehet előbb bejelentkezik Daliah is. Freya igen csak jó benyomást keltett. A színésznő tehetségesnek tűnik a pár jelenete alapján. Mintha csak Kalust látnám csak nőként. :D Igazából ahogy olvasgattam a spoilereket Hope-al is lesz valami amit Cami vesz észre rajta. Kíváncsi vagyok mi lesz az. Elvégre mindenki be volt tőle fosva.

Van egy olyan sejtésem hogy Finn már nem sokáig zavarja a levegőt mert amint megjelenik Freya őt tuti kiiktatja. Elvégre nem igazán látszott rajta hogy eltűri a dolgokat meg nem is nagyon gondolkodott azon hogy kit hagyjon életben. Igaz hogy a testvére de tuti hogy nem kíméli majd. Ráadásul mivel ő a legidősebb tuti van némi tekintélye. Pláne ilyen erővel. Rebekah kb összecsinálta magát. :D

DarkEagle - 2015. 02. 10. 18:57

Hmm érdekes fordulatok történnek itt. :D
Freya fogalmam sincs mit akarhat de az tuti hogy Hope-ot nem simán megölni. ^^ Viszont most hogy Finn ki van írva legalábbis egy jó időre, esetleg végleg így ismét képbe kerülnek a szülők. Freyának lehet pont ez a terve hogy egyesítse a családot hogy Deliah ellen vonuljanak.

Iceman - 2015. 02. 10. 19:44

Örülök hogy Finn végre kikerült a képből, nekem egyáltalán nem tetszett ez az új karaktere, kicsit sem emlékeztetett a korábbi Finnre. Freya szerintem megmenti Kolt. Az előzetes alapján pedig Klaus vs Elijah lesz Jackson miatt, remélem előbbi nyer:D

Iceman - 2015. 02. 10. 19:46

Egyébként örülnék ha valaki meg tudná nekem mondani a Freyat alakító színésznő nevét^^

dante_zoli - 2015. 02. 10. 23:48

Riley Voelkel

Poghy - 2015. 02. 11. 20:34

Egész komoly volt ez a legutóbbi rész, Klaus “I have daggered you all!”-ján hangosan felnevettem. Elijah jelenete is nagyon kemény volt a végén. Freya már említette Rebekah-nak, hogy valamiért haragszik Klausékra, úgyhogy gondolom most pár részig szívatja őket, aztán kibékülnek és összefognak Dahlia ellen. Plusz most hogy Finn már nem használja, valószínűleg Mikael is felébred.

suze - 2015. 02. 17. 15:14

Ugh…Az előző résznél hangosan ujjongtam mikor végre kinyírták Finnt…erre rögtön visszahozzák ráadásul ugyanazzal az irritáló színésszel.Hope viszont nagyon cuki :)

Iceman - 2015. 02. 17. 19:18

Már összekavarodtam a Mikaelson család múltjával kapcsolatban de mikor Freyat elvitték még csak Finn élt nem? Elijahval meg terhes volt épp Esther. Ergo sok mindenért nem utálhatna Klausékat hiszen ők halottnak hitték.

jessm - 2015. 02. 17. 22:04

Valamit mintha mondott volna, hogy figyelte öket, és Klaus azért utálja, ahogyan a többiekkkel bánt.

Vagy ki tudja, ez nekem is zavaros volt.

Nekem az utolsó jelenet , amikor Hayley és Jackson Hope-val voltak, attól kirázott a hideg, nem tudom miért. Egy pillantra az jutott eszembe, mi van ha Jackson vagy Hayley testébe beleugrott Dahlia.

Tímea - 2015. 02. 18. 08:31

suze – 2015. 02. 17. 15:14
Ugh…Az előző résznél hangosan ujjongtam mikor végre kinyírták Finnt…erre rögtön visszahozzák ráadásul ugyanazzal az irritáló színésszel.Hope viszont nagyon cuki :)

Kb én is így voltam vele :) nagyon nem kell már ide Finn,nem értem miért kell visszahozni?
Freya sem különb,őt sem tudom elfogadni,de gondolom kellenek az új szereplők,az új szálak.
Arra viszony én is kíváncsi leszek,hogyan fogják megmagyarázni az említett hölgyi sérelmét.
Talán annyi,hogy neki nem jutott család? A többieknek meg volt? Hát ők is szenvedtek eleget,ezt már felvezették,az apuka nem volt egy minta családfő,noh de anyuci is rendesen eltolta a dolgokat.
Pont ezért lettek ők ennyire családcentrikusak,és maximálisan összetartanak.
Jó volt látni,hogy kiállnak Kol mellett,és osztoznak a fájdalmában.
Hayley-t viszont most elrontották.
Nagyon rosszul oldották meg ezt a vonalat.
Az oké,hogy Klaus-sal nem volt szerelem,csak egy szenvedélyes együttlét,amiből Hope született.
Viszont ott van Elijah,akivel szépen felépítettek egy bimbózó lámúrt.
Aztán utána kitalálja,hogy mégsem szerelmes az említett úrfiba?
Hanem Jackson az igazi?
Akivel még csak most van lehetőségük megismerni egymást kívülről-belülről?
Az is fura,hogy mekkora titok volt Hope létezése,most meg már mindenki tudhat róla,mert biztosan megvédik?
Klaust nem így ismerjük,mint aki megbízna bárkiben :)
Remélem előrukkol valami csalafintasággal :D

katyvaszlipp - 2015. 02. 18. 10:27

Nem mondta Haley,hogy nem szerelmes Klausba…az volt, de elege lett a tutyimutyiságból…
Jacksont úgyis kinyírják véges határidőn belül, szerintem ez egyértelmű.

Frea-val még várnék,lehet csak adja Finnek a jó testvért, ki tudja,lehet nem akar ártani Klauséknak. Elég beteg fejeket vág, nem lennék meglepve, ha mégse azokat akarja megtenni,amiket beszél.
Meg különben is,ha olyan erős,minek bújkál? Odamenne, és legyaknak mindenkit ahogy kell…szóval gyanús ez nekem.

Niki - 2015. 02. 18. 21:05

Valamit nem értek: Miért nem változtatták át Kaleb/Kol-t vámpírrá?

Barbara - 2015. 02. 19. 12:19

A vámpírrá változtatás már a tiszteletesnél sem vált be, ha emlékszel az első évadra.

jessm - 2015. 02. 25. 08:41

Hayley azt mondta, hogy Jackson mellett döntött saját magáért is nem csak a gyerek és farkas falka miatt.
Szerelemes Elijahba , Jacksont csak kedveli. Elijahval mindig közbe jön valami, ami miatt nem jöhetnek össze, és Hayley folyton boldogtalan.
Itt van Jackson szereti öt, jó ember, együtt is lehetnek, szóval minden adott ahhoz , hogy végre boldog legyen, és ő már nagyon szeretne boldog lenni.

J. Sári - 2015. 03. 01. 23:59

Én csak a Hope dolgot nem értem, jó lenne neki több szerep és nem csak gyenge csecsemőként.
Elvileg vámpír-farkas-boszi. Namár most még nem ölt meg senkit így vérfarkas gén nyugiban van ezt értem. Nyilván nem vért iszik, mert már említették volna,de ő az első született vámpír, ezzel kéne kezdeni valamit. A boszis húzás tetszett, csak az nem hogy Cami csak úgy “elfelejtette”. Annyit paráztak e miatt a baba miatt hogy mi lesz belőle, de most csak nagy ritkán felbukkanva dob egy kicsit a cukiság faktoron.
Alapvetően, Finnt leszámítva jó évad volt, várom a következőt. Rebekát a régi testében jobban bírtam, hozzá tartozott :-(

Iceman - 2015. 03. 10. 17:45

Ez volt talán az évad leggyengébb része. Főleg a felesleges dugások miatt. Pozitívum volt viszont Finn kiiktatása.

Poghy - 2015. 03. 11. 21:14

Szerintem teljesen korrekt rész volt, nálam az előző, esküvős volt az évad leggyengébbje. Most viszont haladt a sztori, felkelt Mikael, Freya végre bemutatkozott Klauséknak, Finn-t is tartalékra tették. Ezenkívül nem éreztem feleslegesnek a szokásosnál több romantikát, a rész többek között a továbblépésről is szólt. Hayley elfogadta a házasságát, Elijah rájött, hogy Hayley-n túl is van élet, és Marcel is megbékélt azzal, hogy Claire Holt kiszállt. :) Gia már hiányzott, kaphatna több képernyőidőt, Freyát pedig nem bánnám, ha sikerülne átmenteni a kövi évadra, mondjuk állandó szereplőként.

carlos - 2015. 04. 14. 15:47

Remeltem,h tovabb huzzak,de utos csaladegyesites volt igy is,nagyszeru parbeszedekkel,jelentekkel.

DarkEagle - 2015. 04. 22. 19:55

Hát ez a 19. rész nagyon durva lett. Klaus kitett magáért. Most már nagyon érdekelne a terve mert tuti hogy számított arra hogy ezek után karót kap. Nélküle meg nem tudom mire mennek majd a többiek. Bár ahogy elnézem az alap terv az volt hogy rávegye Haily-t a menekülésre. Ravasz egy csóka. :D Bár megoldhatta volna egyszerűbben is. Freya nem tűnik olyan jónak tényleg mint ahogy azt állítja ő még rosszabb mint Klaus tényleg nem lepne meg ha Daliah mellett állna. Vagy csak el akarja venni az erejét. A kérdés már csak az ha lenyomják a vén boszit mi marad? Eléggé ultimate ellenségnek tűnik. Egy dolognak nagyon örülök végre eltűnt a homokos szál a storyból. Semmi bajom a melegekkel de nagyon irritáló volt az egész.

katyvaszlipp - 2015. 04. 22. 21:48

A meleg-szál tényleg irritáló volt, azért ennyire nem kellett volna az arcunkba tolni. Sok volt.

Amúgy nagyon megijedtem,amikor Josephine megjelent, mondom ne már,hogy átvette Dahlia a testét….ezt utáltam már Esthernél is, meg az egészben, ezt a testekbe ugrálást,olcsó nagyon.
De szerencsére nem.

Kiváncsi vagyok most mi lesz, valahogy azt képzelem,hogy ez Klaus részét képezi…vagy nem, de ha meg nem, akkor felkel, és legyak mindenkit magakörül, tesókat meg visszahelyezi a koporsókba szépen:D

(amúgy pont ma néztem vissza azt a részt, amit említett Elijah is,hogy a kezében tartotta Klaus szívét, TVD, második évad vége felé volt)

DarkEagle - 2015. 04. 23. 01:29

Azért itt még a testekbe ugrálás is jobb mint TVD-ben. Ráadásul Daliah nagyon durván jó karakter lett. Egyértelműen itt vannak a tehetségek a másikban meg a ripacsok. Vagy csak Plec nem tudja őket irányítani mert valahogy nem tudom elképzelni hogy az nagyon gáz ez meg ennyire jó. Túl nagy a különbség és ez nem tudható be annak hogy ez még csak 2 évadot élt meg.

katyvaszlipp - 2015. 04. 23. 10:12

Hát lehet jobb, de nekem unalmas, és nem is jó.
Dahlia karaktere jó, a színésznő is jól hozza, ezért ijedtem meg,hogy átrakták más testbe.

Amúgy a különbség szerintem a karakterek miatt van.
A TVD-ben is messze a legerősebb karakterek voltak az Original vámpírok,Damon mellett. Itt valahogy nincsen idegesítő karakter, nincs annyi siránkozás, szerelmi szál,ha van is, hitelesebb, vagy hamar letudják.
TVD-ben meg állandó nyafogás, Elena önzősége,sírásai,stb, Bonnie halhatatlansága, és oldalrabiggyesztett szája…a halálaim.
Mondjuk nézem azt is,mert vannak benne jó pillanatok, de az Originals jobb…csak hagyják ezt a testekbe ugrálós baromságot, mert innen megint egy hajszál az,hogy hasonmások kezdjenek el szaladgálni itt is, az meg vérciki lenne.

LaCRossE - 2015. 04. 24. 00:09

Egyrészt Claudia Black valami telitalálat volt Dahlia szerepére – ettől az ellenségtől tényleg lehet tartani, látszik, hogy erős, és elég árnyalt a karaktere ahhoz, hogy ne a tipikus gonosz legyen.

Szerintem Klaus nem számított arra, hogy megkarózzák. Legalábbis remélem, mert így van esély arra, hogy az utolsó részekre teljesen megkattanjon, és visszatérjen a jó öreg Klaus, aki lelkiismeret-furdalás nélkül egy ótvar nagy g*ci. Arra ugyanis nem számítok, hogy sokáig így marad – talán éppen Dahlia fogja kivenni belőle a tőrt? Megcsinálta a testvérek között a konfliktust, és hacsak nem csak annyi volt a célja, hogy megszabaduljon a legfenyegetőbb személytől, akkor Klaus szabadon engedése logikus lépés lenne.

Iceman - 2015. 04. 28. 12:01

LaCRossE

Elég jól megjósoltad a mai részt:D

Klaus végre bekattant, remélem ennek főleg Jakcson issza meg a levét bár Haileyért se bánkódnék. Szerencsére megmentették az évadot Dhaliaval, a néger Esther ritka gyenge volt és ez főleg a színésznőnek volt betudható szerintem. Mikael meg megint csak dísz volt.

LaCRossE - 2015. 04. 28. 14:18

Hát de arra nem számítottam, hogy Dahlia oldalán köt ki. :O :O Ez most eléggé meglepett, bár utólag logikusnak tűnik. (utólag minden az!)

Jackson és Hayley halála miatt én sem bánkódnék. Akármilyen nagy g*ci is lesz Klaus, neki szurkolok. :)

jessm - 2015. 04. 28. 19:52

Én bánkódnék Hayley miatt mert az egyik kedvencem.
Klaus megülheti Jacksont , de Hayleyt ne.

DarkEagle - 2015. 04. 29. 02:30

Egyet értek nekem sem a szívem csücske Haley de azért Klaus nem lehet olyan gonosz hogy megölje a saját gyerekének az anyját. Komolyan ilyen jövőt akar neki?
Szerintem Klaus dupla csavarra készül. :D
Ráadásul Hayley-nek elég sok dologban igaza volt amikor elköszönt. Ezt Klaus is elismerte látszott az arcán csak hát ugye a makacsság. ^^’ Dhalia viszont így kissé más színben van feltüntetve és már tényleg nem tudom eldönteni ki az igazán gonosz, ő vagy Freya. Egyszerűen nem értem miért csinálna ilyeneket Dhalia pl ha csak meg akarja védeni Hope-ot. Szóval lehet hogy ez a múltidézés amit Klaus látott csak kamu mert így könnyebben betudta venni a csapatba őt. Erre Klaus is rájött és ezért mindenkit átver mert a végén úgyis ő fog a trónon csücsülni. :D Ezt szeretem benne a legjobban hogy nagyon cseles. Az viszont már nagyon nem tetszik hogy Elija kb mindenre hajlandó csak Hayley ne utálja meg. És utóbbi sem gondolhatja komolyan hogy úgy akarja felnevelni a lányát hogy nem fogja ismerni az apját. És akkor itt van még nekünk Davina is aki Coven góré lehet. Érdekes. Azt hittem Dhalia után nem lesz más komoly szál de jól keverik a lapokat talán még jövőre is marad kakaó. :D

Jut eszembe Cami még mindig messze a legjobb női szereplő Davina mellett.

Szaby59 - 2015. 04. 30. 17:58

Nekem már unalmas ez az állandó családi rivalizálás/áskálódás Klaus ellen… Most próbáltak ebbe új színt vinni Freya-val, de kb. ugyanúgy sült el mint eddig…
A másik, hogy remélem Freya repül elegem van már a “színésznő” állandó “vicsorításából”.
Claudia Black viszont óriási, nagyon jól hozza Dahlia karakterét és remélem, hogy marad még, mert jelenleg a sorozat egyetlen pozitívuma Davina mellett.

Iceman - 2015. 05. 05. 19:21

Nem igazán látom át Klaus tervét. Oké hihető volt, hála neki végre újra Claire Holt lesz ideig óráig Rebekah. Ellenben a bátyát nehéz lesz megbékíteni és a farkasokkal is elég erősen kicseszett. Így viszont, hogy Dahlia hozzákötődik én meghúznám azt hogy Klaus önként vet véget az életének. Dahlia menne vele a halálba és a lányára is kevesebben vadásznának. Persze nyilván visszahoznák de évadzárónak nem lenne rossz.

LaCRossE - 2015. 05. 05. 20:28

Nos, sejtettem azt, hogy Klaus nem állt át Dahlia oldalára teljesen, de elég nagy g-ci volt szerencsére így is. Látszik, hogy azért eléggé bosszút is akar állni mindenkin, mert haragszik rájuk.

Nekem az jutott eszembe, hogy úgy, hogy Dahlia védtelenné válik majd a fehértölgy (remélem jól fordítottam fejben) karóval szemben.

veva - 2015. 05. 05. 20:58

Szvsz feltámasztják Esthert az eredeti testében és az ő vérével mennek végül Dahlia ellen. Nem véletlen mondta Dahlia Freyának, hogy rosszul hitte, hogy az övével működni fog. + Ugye Klausnak is mutatott pár vonatkozó emléket.
Ő a boszorkány, akit szeret. Csak remélem, hogy nem megint a mama lesz a következő évad főellensége, ha tényleg ezt játsszák meg.
Azt meg őszintén kétlem, hogy a farkasokat akarná még megbékíteni. Azért tényleg zabos lehet, hogy a nő megpróbálta lenyúlni a gyereket.

LaCRossE - 2015. 05. 05. 21:13

Esthert nem hinném, hogy visszahoznák, legalábbis egy darabig biztos nem. A megjegyzés szerintem inkább csak a “kimutatta a foga fehérjét” dolog volt, hogy az, hogy ő szerette, meg törődött Freyával, az… bullshit, neki csak a hatalom a lényeg.

Klaus meg, bár le akarja győzni Dahliát, roppantul élvezi, hogy így kib-szhat mindenkivel. Szinte mindenkinek a gyengepontját megtalálta: megölte Giát, aki kezdett egész közel kerülni Elijah-hoz, megfosztotta Rebekah-t a halandó élettől azáltal, hogy visszakényszeríti Claire Holtba, Hayley és a farkasok újra az átok hatása alatt kell, hogy éljenek, Marcellus… gondolom az eredeti terv az volt, hogy ki kell, hogy nyírjka Rebekah-t.

veva - 2015. 05. 05. 21:18

Pedig ha más nem is, az elég gyanús, hogy Alice Evans szerepel az utolsó résznél, mint szereplő.
Újabb Dahliás flashbacknél szerintem ugyanúgy a másik, fiatalabb színésznő játszaná.

LaCRossE - 2015. 05. 05. 22:43

Ezt mondjuk nem tudtam, de mintha olvastam volna, hogy nem terveznek most egyelőre Estherrel. Nos, ez most csalódás így…

katyvaszlipp - 2015. 05. 06. 12:34

Inkább az eredeti Esther szerepeljen,az jól hozta a figurát, így ha vissza is tér,kevésbé fog irritálni,mint a legutóbbi.

Klausnak van terve, ez mondjuk sejthető volt. Lehet tényleg azt akarja tenni,amit felvázoltatok fentebb,bár nála sose tudni.
Camit nagyon bírom egyébként,kedvenc karakterem. DAvina is az volt,de amikor játssza a keményet,az nem áll neki jól…nekem nem jön át olyankor.

Mondjuk a wolfpaket jól megszívatta Klaus, de nyílván megtörik már a következő részben ezt az átkot, szóval nagy jelentősége nincsen. De megérdemelték.

Gina-t sajnálom, elég hamar vége lett a karakterének, pedig bírtam.:/

Iceman - 2015. 05. 12. 10:39

Nyugis kis évadzáró volt, de tetszett. Akár sorozatzárónak is elmehetett volna. Két hatalmas negatívum viszont van. Egyenlőre úgy néz ki hogy Davina lesz a főellenség akinek baromira nem áll jól a keménykedés. A másik meg Rebekah újra a gagyi boszitestben…

jessm - 2015. 05. 12. 15:35

Én nem értem, hogy mi volt ebben az évadzáróban , ami kihatással lesz azokra akikvalamilyen formában érdeklődnek a ős vámpirok iránt? JP valami ilyesmit mondott egy inerjúban.
Kb. elvarrtak minden szálat, amit el kell. Igazán nem volt durva kvetkezmény hosszú távra. Megszabadultak szülöktől, Dahliatól. Rebecca emberként keresi a megoldást Kol feltámasztására. Hayley farkas bőrben.
Klaus egyedül és kényszeredetten Elijah mellette.

NEm volt rossz. Azt hittem , hogy olyan hatása lesz a dolognak mint volt pl other side eltünése. Az nem valami nagy betaás, hogy Davinát felbosszantották és Hayley farkas.

jessm - 2015. 05. 12. 15:36

Az nem valami nagy behatás, hogy Davinát felbosszantották és Hayley farkas.

veva - 2015. 05. 12. 15:45

Freya tehát marad állandó szereplőnek. Gondoltam, hogy ő segít majd Hope erejével.
Bár kíváncsi leszek, hogy működik majd ez a “segít felnevelni Hope-ot.” Klausnak azokkal a testvéreivel is akad bőven problémája, akiket nem most ismert meg.

Esther és Dahlia utolsó jelenete nagyon szép volt. Ezt nem is lehetett volna jobban elvarrni.
Mindketten békére leltek. Helyes.

Örültem annak is, hogy a farkasos-átkot nem nullázták rögtön ebben a részben. Legyen csak egy darabig megátkozva Hayley.

hummel - 2015. 05. 12. 17:18

Davina felkapta a vizet, hogy Elijah és Rebekah átverte, de nem kell sajnálni. Elvégre ő sem önzetlenül csatlakozott a kovenhez, mások kihasználása neki is megy. Remélem valaki más lesz a következő évadban a főgonosz, mert ő erre kevés lenne. Freya üde színvolt a sorozatban, jó hogy állandó karakter lett. Érdekes lesz látni ő és Klaus miként jön ki egymással. Klausra megint mindenki haragszik, néhányan jogosan, néhányan nem, de a lényeg, hogy őnélküle nem sikerült volna Dahliat kiiktatni. Egyébként ő és Cami jó párost alkotnak. Vártam, hogy Cami is meghal a rész folyamán szervezetében a vámpírvérrel, de ezt most elnapolhatjuk. A kis Hope meg érdekes módon nem villantott semmit, ellentétben mikor Finn próbálta megölni. Összességében elég korrekt évadzáró volt.

katyvaszlipp - 2015. 05. 12. 17:47

Tetszett, de olyan volt az egész,mint ha az egész sorozatot zárták volna le.
Nem igazán maradt nyitott kérdés,most az,hogy Davina haragszik,az nem nagy cucc…Gyakorlatilag nincs cliffhanger, sőt egyáltalán nincs semmi kapaszkodó.

Cami viszont marha jól néz ki…messze a legjobb eyecandy az egész TVD/Originals világban.

xy - 2015. 05. 12. 20:00

“Seems we’re officially orphans.” Hét idézete gyanús.
Cliffhanger-mentes évadzáró, de szerintem jobb is így.
Jól láttam, a karónak annyi?

jessm - 2015. 05. 12. 22:10

Hope azért nem villantott , mert rajta van a varázslás megkötő karperec.
Azért vicces lenne, ha Hope változtatná vissza Hayleyt.

hummel - 2015. 05. 13. 17:02

jessm: Jogos, ott a karkötő. Ami azért érdekes, mert korábban nem volt rajta. Az érthető, hogy Dahlia levette, de Elijah és a többiek minek rakták vissza, ha Dahliat nem lehetett megzavarni vele?

spetra - 2015. 05. 13. 19:41

Mondta Dahlia, hogy túl nagy lesz az ereje, nem? Lehet, hogy csak ezért, elővigyázatosságból.

jessm - 2015. 05. 15. 11:24

Tényleg a Karónak annyi, ez le se esett, csak láttam, hogy valami hó hullott, Klausék meg haldokoltak. Aha, szóval ez volt a nagy kiható változás a To/ TVd univerzumra.

Bár ez se jelent semmit, mert kinő egy új fa vagy varázsolnak valamit azt Klausék megint veszélyben , szóval nem nagy ügy.

DarkEagle - 2015. 05. 15. 17:02

Azért itt jóval több történt mint azt leírtátok.
Az egyetlen fegyver az Eredetiek ellen megszűnt, nincs karó. Így nem igazán tudom milyen ellenségük lehet még. Új fát meg nem fognak csak úgy növeszteni a semmiből. Klaus és Cami még mindig a legjobb páros. Kíváncsi vagyok meddig húzzák a dolgot. Remélem nem mostanában lesz vámpír mert csalódott lennék. Pont azért működik a kémia mert Cami ember. Úgy fest Hayley nem haragszik túlzottan Klaus-ra bár nem meglepő tudja hogy a lányuk miatt csinált mindent és ennyit be is kell vállaljon ő is a lányáért hisz túl sok szerepe nem volt abban hogy megmentse a lányát. :D Rebekah várható volt hogy újra ember lesz hisz Kol-t vissza kell hozni plusz Claire Holt nem állandó szereplő szóval ja… Davinát nem írnám le azért hisz eléggé erős lett most hogy ő vezeti a Covent. Elég sok biszi erejével rendelkezik és az utolsó képkockák a “mesterének” sem tetszettek túlzottan szóval azért várható lesz tőle talán meglepetés.

Viszont ami jobban érdekel hogy a TVD-ben történt időugrás mennyire hat ki a TO-ra jó lenne jövőre egy idősebb Hope-ot látni. TVD-ben szerintem egy jó 3 évet tuti ugrottak. Lehet többet is. Kiábrándító lenne ha a TVD-ben történteknek nem lenne hatása a TO-ra. Ráadásul szerintem a következő évad Hope centrikus lesz hisz szép lassan fel kell vezetni hogy miért félnek tőle ennyire. TVD-ben ugye itt vannak a BosziVámpírok, TO-ban meg itt van Hope aki BosziVámpírFarkas. :D Érdekes évad lesz ez…

Slorem - 2015. 05. 21. 09:43

Kösz a TVD-s spoilert…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz