login |

About a Boy: kezdett a 2. évad

2014. 10. 17. 14:44 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, emberek, ha valaki kíváncsi arra, hogy miképp lehet egy sorozatfináléból visszaírni a történetet, annak javaslom az About a Boy 2. évadját. Az elsőt amúgy ezért szerettem.

A bevezetőt szó szerint kell érteni, és pont emiatt nem igazán javasolt az új nézőknek a sorozat, hiába reboot-féleség. Avagy az első évad egy olyan befejezéssel bír, ami tökéletesen lezárta a sztorit: a csávó új városba költözött a 13 rész alatt megszerzett álomnőjével. Pár néző elpityeredett, amikor maga mögött hagyta a jóbarátját, de ennyi.

Erre most? “Ja, berendelték a folytatást?” – csodálkoztak rá a készítők és az írók. Hát jó, fogták az egyik alapvető dolgot, miszerint a főhős anyagilag nem áll olyan biztos lábakon 2014-ben, és azt vették elő olyan konfliktusnak, ami felborítja a “tökéletes” életét. Azért idézőjel, mert látszott, hogy nem olyan fenékig tejfel a láblógatás sem, ha idegen környezetben barátok nélkül kell tenni.

Viszont a fentikből következett, hogy a csávó – fiú – anya-dinamika nem tudott erős lenni, hiszen a visszatérés volt alapozva a 22 perc alatt szinte végig. Persze dicséretes, hogy nem 3 mondatban intézték el a dolgot, de az About a Boy egyetlen jó részéből nem kaptunk sokat, így nem tudom nagyra értékelni ezt a premiert. Olyan 4/10-es kezdés volt.

7 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2014. 10. 17. 16:06

Az a baj ezzel a sorozattal (és az összes hasonlóval), hogy a könyv zárt sztorija, a sztoriban kódolt életkori lezárás (a kisfiúból kamasz lesz, majd önálló felnőtt) eléggé aláássa az amúgy is gyenge lábakon álló férfi-fiú barátságot (jaj, de furán néz ez ki leírva…)

Mindez a mozifilmben tökéletes volt, a tévésorozat első évadában még hagyján (szépen lezárták, ironikus, hogy éppen ezt rendelték be második évadra a sok másikkal ellentétben, ahol nyitva maradt a történet mert reménykedtek a jó hírben), de a 2×1-et nézve elég rosszak a kilátások…

ldavid - 2014. 10. 17. 16:47

csak lesz ez még jobb is, bár gondolom a new york szálat rövidre fogják zárni.

a kissrác hangja meg hogy változott :)

Niki - 2014. 10. 17. 20:20

Szerettem az elso evadot, de kb 5 perce neztem az uj reszt, mikor kaszaltam. Talan meg majd visszanezek. Untam es ugy ereztem, hogy ebbol semmi vicces nem johet ki:)

rm - 2014. 10. 18. 11:00

Én nem éreztem különösebb változást, ilyenek voltak az első évad részei is, az első évad is idővel indult be igazán, szerintem továbbra is szerethető a sorozat.

rm - 2014. 10. 25. 14:43

Na, szerintem ez a második rész is tök jó lett, továbbra is úgy érzem, hogy aki az első évadot szerette, az jól szórakozik a másodikon is, nagyon aranyos sorozat.

rm - 2014. 11. 06. 22:54

a 2×04 pedig egyenesen a sorozat legviccesebb része volt, nekem nagyon tetszett, ez az évad úgy néz ki jobb lesz, mint az első.

Robert - 2015. 11. 22. 14:03

Szerintetek lesz harmadik évad?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz