login |

Pilot-mustra: Cristela – 1×01

2014. 10. 17. 18:00 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(human kritikája) Nem is vártam tőle sokat, arra számítottam, hogy instant nézettségi bukta lesz, erre nem is volt rossz és még sikeresen is nyitott nézettség tekintetében a Cristela. Sőt, ahogy olvasom a kommenteket, nektek sem volt gondotok vele – mindig is szerettem az ilyen kellemes meglepetéseket. De még mielőtt valaki azt hinné, hogy elszálltam a látottaktól, azt gyorsan lehűtöm. Bár ez a pontszám egy többkamerás szitkom esetében nálam remeknek számít.

CRISTELA – 1×01 – 4,5/10

Teljesen tipikus a felállás, családi/munkahelyi komédia a Cristela, latin vérrel felpezsdítve. Adott a jogi pályára kacsintgató főhősnő, aki ingyen tervez dolgozni egy ügyvédi irodában, de pénz híján a nővérénél húzza meg magát, annak utálkozó férje, kislánya, meg a zsörtölődő anyuka társaságában. A képbe munkahelyi oldalról még bejön 1-2 szereplő, no meg a tróger hódoló Gabriel Iglesias alakításában, aki annak ellenére volt minden porcikájában szórakoztató, hogy nem mindig mondattak vele vicceseket.

A másik nagy pozitívum a Cristela-ban maga Cristela Alonzo volt, s nem feltétlenül azért, mert szüntelenül sziporkázott volna (olykor elég Hahotás poénokkal próbálkozott), hanem mert akkora beleéléssel játszott. Egyszerűen sütött róla a jókedv, a vidámság, hogy élvezi az egészet, és amellett, hogy hamar szimpatikussá vált, még marha jó reakciói is voltak más beszólásaira – akár verbálisan, akár gesztusait illetően. Nem tudom ezt jól leírni, de élvezetes volt, amit csinált.

Ez a két tényező simán eladta nekem a sorozatot, s így nem írtam le a pilot után rögtön annak ellenére, hogy többkamerás. Mert egyébként a színpadi jelleg minden jellemzőjét magán viselte, legyen az pozitív vagy negatív. Az első percekben meg is ijedtem kicsit, mert simán úgy indult, mint egy tűzrevaló, humortalan, “Ezek meg min röhögnek?”-komédia, de idővel mintha valami öniróniát véltem volna kihallani a sorokból, a tipikus poénok pedig hirtelen túlságosan is tipikussá váltak, már-már bájosan szórakoztak el a latino szereotípiákon.

7 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2014. 10. 17. 19:05

Nálam nulla eséllyel indult az egész, a sitcomokkal mindig előítéletes vagyok, a latin vonal nem érdekel, semmi pozitívum nem volt a leírásában, ami megfogott volna. Aztán megnéztem, és tetszett. Tényleg nagyon jól szórakozik maga a főszereplő is, kedvem támadt vigyorogni tőle, akárhányszor ránéztem. Plusz hiányzott már egy Melissa & Joey-hoz hasonló “tiszta” komédia, amiben nem minden második poén tartalmaz káromkodást vagy nyílt szexuális utalást.
Az meg külön meglepetés, hogy Gabriel Fluffy Iglesias is benne van, egyik kedvenc sztendápposom.

Dexter Morgan - 2014. 10. 17. 19:14

Van, amikor lehet stand up múltból jövő emberre sitcom-ot építeni (Seinfeld, Louie, Whitney, Legit – Jim Jeffries, stb), és van, amikor nem… Ez az utóbbi. Közepes, vagy az alatti írással, gyenge / csapnivaló közötti színészekkel nagyon nehéz működőképeset alkotni, és hát… nem is sikerül. Különösen fájdalmas Cristela Alonzo csapnivaló timing-ja.

DarylD - 2014. 10. 17. 19:23

Magam se értem miért, de ez most nagyon tetszett, eddig a legröhögősebb pilot ősszel. 7/10-et simán kap tőlem, pedig vannak hibái bőven.

aleram - 2014. 10. 17. 20:09

éppen most fejeztem be, és bár volt, hogy jókat nevettem rajta, a kiszámítható, és tényleg nagyon tipikus poénok ellenére, de inkább olyan volt mintha egy be nem rendelt pilotot néznék, vagy egy sitcom beli sitcom paródiát, mert a néha tényleg fájdalmas volt. Főleg a jelenetek a főnökével… az kaszaok volt.

SpockCooper - 2014. 10. 18. 11:06

Számomra kellemes meglepetés volt, hogy végig tudtam nézni. Sokszor állítok le pilotot rész közben is. Ennek ellenére ebből nem kérek többet. Hangulata kifejezetten jó volt.

Sepuku - 2014. 10. 18. 12:24

Nulla eséllyel indult, és ehhez tartotta magát.

rozi - 2014. 10. 18. 15:19

Az egész rész alatt azon gondolkodtam, hogy tényleg a Last Man Standing otthoni díszleteit (kicsinyítve itt-ott) használják?

Már régen rossz, hogy ha ezen jár az eszem végig. 1 rész bőven elég volt belőle.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz