login |

Selfie: 3 rész után

2014. 10. 18. 14:44 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

Na, kiderült, miképp oldják meg a Selfie egész évadra történő széthúzását, így már könnyebben eldönthető, hogy valaki marad-e a sorozattal. A pilotról itt írtam. Nagyjából a történet: egy, csak interneten híres lány próbál a társadalomba “visszailleszkedni”.

Biztos én értettem félre a pilotot, de az filmszerűen egész nagy karakterfejlődést mutatott be, aminek a végén a lány közelebb volt a normális emberi kapcsolatokhoz. Utána viszont úgy tűnik, hogy léptek kettőt hátra ebben, hiszen így több esélyük van arra, hogy kitölthetik az esetleges 22 részt.

A sorozat fő problémája, ami már a pilotnál is felmerült, hogy ennyire nem kedvelhető karaktert kik is akaránnak nézni? Nyilván akad ilyen ember, és valamennyire meg is van alapozva a folyamatosan telefonját bújó lány személyisége, számomra mégis borzasztóan idegesítő az újra meg újra bemutatott önzősége. Látom, mi van alatta, de egy sitcomban az efféle sajnos nem annyira érdekel.

Igazából ez a legnagyobb baj, a főszereplő nagyjából a negatív hősnek néz ki, s pozitív nem nagyon akad helyette. Na jó, nem írom le még egyszer ugyanazt.

A fentiekhez még az is kapcsolódik, hogy poénok nem nagyon akadtak az eddigi részekben, konkrétan egyet sem tudok felidézni, pedig elvileg komédiáról lenne szó, ami valójában inkább dramedy, hiszen a fő szál arról szól, hogy egy borzasztóan önző, ámde sebezhető lány szépen lassan összebarátkozik egy nem önző, viszont annál zárkózott munkatársával.

Elég siralmas lett az őszi felhozatal, de így sem tudom, hogy maradjak-e. Három rész alapján a Selfie 5/10 részemről, ez nem vitás, viszont John Chót nagyon bírom, még ha eléggé hasonló figurákat is hoz általában – itt is kisajtolt pár mosolyt belőlem.

17 hozzászólás Ne habozz!

Spaceghost - 2014. 10. 18. 15:19

Az baj, hogy én csak a színésznő miatt maradok? :D :D

Chev - 2014. 10. 18. 15:44

Nekem bejött, bár magam is meglepődtem. Szerintem kedvelhető a karakter, éppen azért, mert sajnálni való, valamilyen szempontból antiszoc, de mellette meg látszik, hogy próbálkozik jobbá válni. (Szóval a néző kicsit lenézhet rá, de egyúttal fel is.)

Spec perpill jobban bejön, mint mondjuk az antiszoc Sheldon, vagy a néha szimplán paraszt Raj a TBBT-ből. (Bár amilyen mélyre a TBBT süllyedt…) (Bocs, nem offolok.)

Meg aztán szépen bemutatják, hogy Cho karaktere se egy zseni, ha kapcsolatokról van szó. :)))
Nem az a folyamatosan végigröhögős, meg vannak persze klisék, de szerintem pont eltalálták a 3. részben azt a keskeny vonalat, amikor még nem fordult át túl kínosba a két főszereplő szerencsétlenkedése, és lehetett izgulni – ami ott tart a képernyő előtt.

Szerintem “perzisztens”, részről-részre átöröklődő karakterfejlődés minimális lesz. Max évadok végén lesz vmi nagy változás. Ha a sztorik jók, tippre én elnézem neki, hogy ilyen szempontból limonádé. Elvégre Kenny is meghalt minden részben, hogy aztán a következőben újra ott legyen, mégsem kaszáltam a South Parkot. :) (Komolyabban: pl. a SP-ban is kb. 0 a jellemfejlődés.)

DarylD - 2014. 10. 18. 16:06

A két főszereplő miatt maradok, de egyébként ugyanolyan közepes, mint az idei őszi sitcomok, eddig egyik se tudott igazán megfogni.

dvs - 2014. 10. 18. 17:06

Ami számomra a legfontosabb. Kikapcsol. Pont. Egyelőre semmi másért nem nézem, a Harold és Kumar főszereplőjének a szerződtetése jó húzásnak mondható, kellemes személyiség, a lány viszont tipikus hülyepicsa, idehaza nyilván mindnyájan találkoztunk már hasonlóval, de a maga módján persze Ő is szerethető, szimpatikus és nem utolsó sorban csinos. Én egyelőre mindenképpen maradok.

dvs - 2014. 10. 18. 17:06

Ami számomra a legfontosabb. Kikapcsol. Pont. Egyelőre semmi másért nem nézem, a Harold és Kumar főszereplőjének a szerződtetése jó húzásnak mondható, kellemes személyiség, a lány viszont tipikus hülyep#csa’, idehaza nyilván mindnyájan találkoztunk már hasonlóval, de a maga módján persze Ő is szerethető, szimpatikus és nem utolsó sorban csinos. Én egyelőre mindenképpen maradok.

harmundo - 2014. 10. 18. 17:10

Nekem nagyon bejött a Selfie, mindössze a címével van problémám. Kicsit olyan, mintha egy ma trendi szót akartak volna címnek adni, ami összeköthető a social networkinggel, de egyébként magához a sorozathoz nem sok köze van, vagy nagyon maximum közvetve.

Részemről 7/10, eddig mindhárom részen jót szórakoztam.

dvs - 2014. 10. 18. 17:14

@hamundo

Igazából nem a Social Network-re akar utalni a cím, (még annak tudatában sem, hogy nem veti meg a Hölgy az e fajta szolgáltatásokat) hanem sokkal inkább az énközpontú zárkózottabb egoista mivoltára.

Szlaci91 - 2014. 10. 18. 19:58

A Glee-nek sikerült megélnie 6 évadot (5 és fél), hogy kb minden évad arról szólt, hogy az elején mindenki sérült valamilyen szempontból, aztán a végére majdnem 180 fokos fordulatot vett a személyiségük, ami a következő évadra semmissé lett minden féle magyarázat nélkül :D

Coraline7831 - 2014. 10. 18. 20:32

Én John Cho miatt maradtam eddig, és talán egyszer-egyszer visszanézek, de eléggé kétlem. Karen a DW-ban is idegesített, a sorozat témája nem valami izgalmas, és a kivitelezés irtó gagyi. Egyetértek, siralmas az őszi felhozatal – inkább újranézek valamit, mint pl. a Veronica Mars vagy a The Wire.

ldavid - 2014. 10. 18. 20:37

az első képen mit csinál? minek hozzá a telefon?
visszatekertem vagy 2x de jöttem rá :D

dragon1986 - 2014. 10. 18. 22:02

@ldavid

vízszintmérő :))

sandor555 - 2014. 10. 18. 23:36

Szerintem kedvelhető mint a két karakter, mármint amennyire az ilyen karaktereket lehet “kedvelni”. Lásd, always sunny in philadelphia.
Egyszóval, én még maradok. Karen miatt meg plusz pont, szeretem nézni azt a hölgyet. :)

ldavid - 2014. 10. 18. 23:40

@dragon1986 öö eszembe nem jutott volna. köszi!

Thomas - 2014. 10. 19. 23:48

Szerintem egyáltalán nem negatív hős, nekem nagyon aranyos, szerethető:) Én végigröhögöm az egészet, szinte minden poén, amit csinál:) Persze ezt embere válogatja, hogy ki mennyire tud ráhangolódni erre a stílusra, nekem nagyon bejön!
Arra a vízszintmérőre én sem jöttem rá, de nagyon jópofa:)

goodjohnwin - 2014. 10. 20. 10:02

Messze van ez a sorozat a jótól vagy a tökéletestől, de valami érdekes van a szereplőgárdában és a környezetben (a cég önmagában sok poénra adhatna okot egy merészebb sorozatban, hiszen gyerekeknek gyártanak gyógyszereket) – ez ráadásul kicsit színesíti a most eléggé egysíkúvá vált vígjáték-palettát is. Alkalmanként belenézős lesz szerintem, aztán meglátjuk, ki kaszál hamarabb: az ABC vagy én :)

Thriodien - 2014. 10. 22. 07:08

Huhh, na jólvan, örülök, hogy nem csak nekem tetszik ez a bugyutaság :) Nem az első, amit megnézek, amikor éppen válogatni tudok a részekből, de azért benne van a top 5ben, mert csak 20 perces és relatíve szórakoztató. És ami szerintem a legfontosabb: ha élesen kisarkítva is, de megfogalmaz egy olyan társadalomkritikát, amivel valóban kellene foglalkozni. Hány olyan embert látunk nap mint nap, akik a telefonjukba belebújva tudomást sem vesznek a környezetükről?…. Ahogy egy jó kis oldalon olvastam: “a mai gyerekek iPhone-t, mi régen pofont kaptunk….” Ha csupán egy néhány néző dönt úgy emiatt, hogy a délutánt a közösségi média helyett inkább hús-vér emberekkel tölti, már volt értelme leforgatni :)

nfsu17 - 2014. 10. 26. 21:28

szerintem aranyos ez a sori.
meg a csaj is.
és jól illik hozzá az a férfi főszereplő.
valami bugyutaság és bájosság van a filmben és vannak néha nevetős poénok is, de azért nem annyira vicces, mint mondjuk egy Cristela, vagy TBBT, de az sem jobb feltétlenül, csak mert mondjuk viccesebb.
abban mások a poénok, itt meg inkább helyzetekből hoznak ki poénokat.
nem isntant várós, de 20 percet megér és lehet rajta szórakozni.
persze akiknek nem jön be egy ilyen “bugyuta” karakter, azok nem fognak jól szórakozni, meg tényleg nem mindig hihetőek a szituációk, de akkor is van benne valami szerethető.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz