login |

Bad Judge: 3 rész után

2014. 10. 20. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

Ja, hogy itt ennyire drasztikus váltás volt a pilothoz képest? winnie már többször említette a showrunner-cserét, de úgy tűnik, hogy talán visszamenőleg is igyekeztek a már leforgatott részeket átvariálni (vagy kihagytak párat), mert a 3. részben már szinte fel sem ismertem a sorozatot.

Ugye úgy indult az egész, hogy itt van ez a rosszlány bíró, aki falja a férfiakat, de közben szíve is van mert egy kisgyereken is segít, akinek a szüleit ő dobta börtönbe. Gondolom ezzel a kettősséggel adták el a sorozatot, de viszonylag gyorsan rájöttek, hogy ez nem igazán fog működni.

Az előbbieknek megfelelően fogták a gyerekszálat és kiradírozták, miképp az erősebbnek sugallt romantikus szálat is, és mostantól a bírónk tényleg bulizik meg pasizik inkább, miközben néha valami ítéletet is hoz. Bár Kate Walsh még mindig kicsit idős ezekhez a pasikhoz, hiszen a lecserélt Veronica Mars-szereplő után Captain Awesome érkezett az ágyába a Chuckból, de a legnagyobb baj mégsem ez a sorozattal.

Én valahogy azt éreztem, hogy a részek az utolsó 5 percükre teljesen szétesnek. Mármint egész normális tárgyalótermes történetet találnak ki, aztán hopp, baromira kapkodósan és faékszerűen le is zárják őket, mert elfogy a játékidő és még kell valami végső csattanó a részbe.

Ennek megfelelően maximum 6/10 köré tudom pontozni a Bad Judge-t, de inkább az öthöz lehet közelebb, viszont 2-3 részt még tuti bevállalok. Amúgy a showrunner-váltás legdurvább eredménye ilyen esetekben az szokott lenni, amikor valami holtidőben kiégetik az “átugrott” részeket azzal a címszóval, hogy “míg mások pihennek, mi új részeket adunk!”. A néző meg csak pislog, hogy miért teljesen más a sorozata.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 10. 20. 06:42

mint írtam a kritikában, a második rész tetszett, de a harmadik megint totál humortalan volt. nem szörnyű, mint az első, de ez nem elég ahhoz, hogy tovább nézzem.

komolyan nem értem, hogy miguel sandoval miért lett állandó szereplő, hiszen a karaktere totál szürke. és a másik ügyvéd, bár elfér, de ugyancsak tök feleslegesen fix szereplő, annyira nem jó. nem kellenek ide ezek a fix figurák, elég lenne walsh meg a törvényszolga és olykor visszatérő pasik.

Dexter Morgan - 2014. 10. 20. 16:26

Hm… nekem az első nagyon tetszett, a maradékot ma nézem meg…

goodjohnwin - 2014. 10. 20. 17:35

Itt is nagyon látszik, hogy állandó gárdaként nem tudnak megállni 1-2(-3) szereplőnél, hanem muszáj összehozni azt a “promóképnyi” 4-5-6 főt… persze a sztori nem mindig indokolja ezt, de sebaj.

rm - 2014. 10. 20. 17:36

A második rész tényleg jobb volt sokkal, mint az első, a harmadik meg… nem tudom, ez sem volt rossz, lehet még javul majd a sorozat, de azért jobbra számítottam. Az A to Z egyébként sokkal jobban tetszik nekem, de gondolom nagy eséllyel kasza lesz, pedig azt szívesen nézném.

a Kati néni - 2014. 10. 20. 19:16

Valaki írja már meg, legyen szíves, hogy volt-e már a tévétörténelemben olyan, hogy a tévében is sugárzott pilot (vagy az első néhány rész) utáni showrunner-váltás és koncepciócsere magaslatokba emelt egy sorozatot. Köszönöm! (Kuriózumokat gyűjtök egy irományomhoz.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz