login |

Franklin and Bash: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 10. 24. 15:06 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel winnie a “jó eséllyel sorozatzáró” levéllel fogadott a minap, így kicsit szomorúan néztem a finálét, ami befejezte a 4. évad 10 részét, hiszen a készítők tényleg mindent megtettek a Franklin & Bash jobbá tételéért.

Az évad premierjénél is ezt mondtam, és az írók eléggé komolyan gondolták a változásokat. Na jó, Damient visszahozták, de Pindar kapott 5 percet összesen az egész évadban, az új nyomozó srác hatalmas volt, a céghez érkező Swatello is feldobta az állóvizet, s szerencsére Stanton sem lett kiírva a sztoriból. Na és a srácok?

Az évad legjobb húzása mindenképp az volt, hogy Franklin és Bash még többet hülyült, szívatta egymást, hülye ötletekkel oldott meg ügyeket. Bizonyos szempontból a finálé még akár jó lezárása is lenne a történetüknek, kitombolták magukat, de végre kicsit komolyabb témákat is bevontak az életükbe. Fene abba a felnőttkorba.

Igazából annyira sokat nem is tudok írni a zárásról, főleg nem spoilerek nélkül. Ha tényleg ez lesz a vége, akkor még a cliffhangerek ellenére is jó befejezést kaptunk (szerintem valaki rátörne az életveszélyben levőre, nyugi), egy olyan évadot, amivel ha a sorozat első szezonja, akkor ki tudja, lehet alapból több nézőt szerez…, vagy rögtön meglátogatja a kaszás.

Persze annyira nem fog hiányozni a Franklin & Bash, mint mondjuk egy Boston Legal (az volt az itteni készítők példaképe, szerintem), hiszen valahogy mégsem tudott kitörni a középszerből igazán soha, valami mindig hiányzott belőle, de azért jó volt nézni, főleg itt a vége felé.

UPDATE: A TNT elkaszálta a sorozatot.

2 hozzászólás Ne habozz!

payskin - 2014. 10. 27. 04:41

Eh, rohan az idő, mintha csak most indult volna, aztán már huss, vége is, pedig még volt benne egy extra hét szünet is. Nem tudtam a rebootról, úgyhogy az eleje kicsit meglepett, de bejöttek a változtatások, az új nyomozójuk pedig tényleg állat lett, bár… helyenként “sok” volt, mint ahogy az öreg és a hülyeségei is. Értem, hogy ez visszatérő humorfaktor, egyszer-kétszer jó is, aztán kezdek fészkelődni meg vakarózni tőle. Kicsit a magánéleti szálakat is untam már, az érdekesebb, csavarosabb ügyek meg az egymással baromkodás jobban érdekelt. De ha így van vége, így van vége… végül is lezárták, valahol megállt az a golyó. Sajnos az amerikaiak nagyon nem nézték, így nem valószínű, hogy megtudjuk, nem 0 lett-e… ;)

kissbence09 - 2014. 10. 27. 09:19

Hát részemről a 4. évad talán az eddigi leggyengébb évad volt. A vége tetszett, kicsit lezárás jellegű dolog is volt, de ha lesz 5. évad, akkor vagy folytatják a tárgyalótermes jeleneteket, mintha misem történt volna, vagy közvetlenül a kaszinóban fog folytatódni, ahol pörög a golyó, egészen a zöld nullásba (klisékliséklisé), majd Damien visszamegy Stantonhoz, hátbaveregeti, mindenki jól lesz, mindenki megy vissza dolgozni, és kezdődik előlről. Az állandó karakterek felét valószínűleg kiírják (Dant lecsukják életfogytig ipari kémkedésért, vagy elmegy dolgozni valamelyik kormányzati szervhez egy távoli szigetvilágba, Anitáról tesznek egy röpke félmondatot, hogy visszament a Hartman-Frankhez, Swatello csak az évad felénél fog felbukkani, mert addig valami settlement conference-en volt, és tovább utálják egymást Jareddel.).
DE, reméljük, hogy nem így lesz, és végre eljön a kaszás, aminek mellesleg már 1 éve el kellett volna jönnie.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz