login |

The 100: kezdett a 2. évad

2014. 10. 25. 17:16 - Írta: Desmond Wallace

567 hozzászólás | kategória: kritika,

A posztapokaliptikus scifi-sorozat, a The 100 első évadja nagyon kellemes szórakozás volt. A 13 rész során ugyan voltak hullámvölgyek, de az összkép így is rendkívül pozitív lett. Most elindult a 2. szezon, hogy onnan folytassa a történetet, ahol az első abbahagyta.

Szerencsére egy egész élvezetes évadnyitó epizódot láthattunk, amelyben továbbra is több szálon zajlanak az események, a tinivonal még mindig meghatározó, de a drámát ügyes kézzel tartják kordában az írók, így nem kell extra védelemmel ellátnunk a monitort a ránk zúduló nyáltengertől. Innentől már spoileresen folytatom.

A sorozat főszereplője egyértelműen Clarke, és a premier is az ő sorsával foglalkozott a legtöbbet. A “hegyi emberek” egy új színt hozhatnak a történetbe. Látjuk, hogy megőrizték a háború előtti technikai fejlettséget, de a rendezett környezet ellenére mégiscsak korlátozzák az új jövevények szabad mozgását, ami Clarke-nak nagyon nem jön be.

Örömteli tény, hogy ő nem egy nyafogó tinilány, hanem egy erős fiatal nő, aki tényleg tudja, hogy mit akar. Az új helyszín bizonyára tartogat majd pár titkot, hiszen ez egy olyan klisé, amit nem fognak kihagyni az írók.

Finn és Bellamy – ahogy azt sejthettük – nem sültek ropogósra a fináléban. Gyakorlatilag kutya bajuk sincs, csak éppen már nem ők fogják osztogatni a parancsokat, ami nyilván nem igazán tetszik majd a fiataloknak.

Egyértelmű, hogy Desmond Kane lesz az új főnök, de a súrlódások még akkor is elkerülhetetlenek lesznek, ha az újdonsült kancellár első évados jellemfejlődését nem nullázzák le az írók.

A The 100 továbbra sem egy megkerülhetetlen hivatkozási alap a mai sorozatok között, de szégyenkezésre sincs oka, mivel egy szórakoztató sci-fi, ami tele van lehetőségekkel. Jól megél egymás mellett ez a néhány történetszál, ami megfelelő mennyiségű munícióval látja el az írókat.

A Weather-heggyel tovább bővült a lehetőségek tárháza, illetve a nem túl eredeti cliffhanger azt is jelezte, hogy az űrt se nullázták le teljesen. Mekkora lenne már, ha az évad végére még az idegenek is megjelennének!

Mindent összevetve, a The 100 évadkezdése hozta az első szezon szintjét (6/10), és ha továbbra is hasonló jó ötletekkel örvendeztetnek meg minket, akkor nem lesz okunk a panaszra. Van annyira változatos a helyi flóra és fauna, hogy nem aggódom a folytatást illetően.

ui.: Hová tűnt Anya?

567 hozzászólás Ne habozz!

sandor555 - 2014. 10. 25. 17:26

Én a pilotot 20 perc után kinyomtam, elviselhetetlenül rossz volt számomra.
Gondolom a második évad is olyan mint az első?

winnie - 2014. 10. 25. 17:28

sandor555: ha azt mondom, hogy igen, akkor azzal nem mész sokra, mert nem tudod, milyen az első évad. ha azt kérdezed, hogy olyan-e a második évad, mint az első 20 perc, akkor a válasz…, de igazából mindegy, mert nem célja senkinek, hogy meggyőzzön. írtunk párat, sok komment jött, olvasd el azokat, segítenek.

az biztos, hogy nem véletlenül jött be itthon sokaknak, egyes első részes kaszálók nagyon meglepődnének, rengeteg olyan momentum volt az első 3 részben is, ami láttán sokan a levegőbe csapnának.

Sir Alex - 2014. 10. 25. 17:30

nem eresztettétek bőlére ezt a bejegyzést, azért bőven megkavarták az első évad felállását, sok minden változott

winnie - 2014. 10. 25. 17:32

sir alex: annak szól, aki látta, ő pedig tudja, mi változott, az nem is annyira infó.

montanosz - 2014. 10. 25. 17:33

Remek kezdés volt

Silas - 2014. 10. 25. 17:51

nekem kicsit Revolution 2. évados volt a feeling, meg Falling Skies, amikor elérték Charleston-t.

Danee - 2014. 10. 25. 17:58

Néha fogtam a fejem. Nem értettem Clarke hova menekül ennyire egy ilyen tuti helyről, plusz biztos gyúrt fenn az űrállomáson, olyan könnyen szaggatta le a dolgokat, forgatta el a dolgokat, s törte be az ablakot. De ezeket félretéve jó volt a kezdés.

DennyKeh - 2014. 10. 25. 18:01

Gyerekek legjobban várt kedvencem volt és halistennek nem kellett csalódnom. Egyetértek abban, hogy hozza az 1. évados részeket. Hálistennek, vagy nem hálistennek.

Mint írtam remek egy kezdés volt és hát nekem a hegyes rész nem tetszik. Nem bírok ott senkit sem. Azért kíváncsi vagyok mit rejtegetnek ott, hogy nem engedik ki a kisasszonyt. Nagyon Gyanús.

A két fiúnak biztos nem fog tetszeni az új környezet már a jellemüket is tekintve. Inkább Bellamy a robbanékonyabb szóval a balhé ő körülötte fog lenni inkább.

Viszont az nagyon nem tetszett, hogy Octavia-val alig foglalkoztak a részben. Viszont számomra az a szál ami érdekel, hogy Lincolnnal mit fognak csinálni, hova kerülnek, találkoznak-e a többiekkel hamar vagy az évad vége felé. De több-több Octavia-Lincoln jelenetet, mert az a legérdekesebb szál szerintem és hogy mi lesz velük a ‘földieknél’.

A nézettség nagyon-nagyon aggaszt, hogy tavaly 2Millió fölött volt a nézettsége, most pedig csak 1,5Millióval nyitott. Aggódnom kéne? :o

ördöghöm van - 2014. 10. 25. 18:04

király kezdés volt, sztem rengeteg konfliktus lesz még a hegy lakóival, főleg, ha a túlélők is beszálnak a buliba, remélhetőleg a 2ik részben már robban a bomba, nem biztos hogy ők is díjazzák a kicsit szigorú körülményeket
anya sztem megsült a tűzben, mert imdb-n csak 4 részben írják a nevét, pedig érdekes jelenség, kár lenne érte

Joco1114 - 2014. 10. 25. 18:20

Attól tartok, egy tipikus kliséhez fognak nyúlni: Clarke idióta “megakarokszökniatutihelyrőlmerezekrosszemberek” viselkedése valószínűleg nem véletlen. Ahelyett hogy az intelligensebb része összefogna egymással, inkább titkolózunk. Meg azt sem értem, hogyha ilyen fejlett a W-hegyi embercsoport, akkor miért nem próbálták felvenni a kapcsolatot a fentiekkel? Én megpróbáltam volna, az tutifix.
4/10 nekem ez a kezdés, függetlenül attól, hogy a vége 8/10 körül volt.

Harlekin - 2014. 10. 25. 18:26

Csak a részt végét nem értem mi szükség van rá… Én úgy voltam vele, hogy azt a szálat befejezték, meghal és kész… Nem tudom mit akarnak még kezdeni az űr résszel.

Raoul - 2014. 10. 25. 18:55

Igazából Clarke reakciója érthető, gyakorlatilag soha az életben nem bízhatott senkiben, plusz az elmúlt hónapokban teljesen magára meg a többiekre volt utalva, amely többiek nincsenek meg. Szerintem érthető, hogy menekülne és csinálna valamit, hogy megtalálja őket, plusz ez a kis mini-utópia idelent teljesen természetellenesnek hathat számára.

Szerintem nem volt rossz, ugyanazok a hibái ugyanúgy megvannak, mint az előző évadban és több hibát nem is szedett fel, akkor vesztene az élvezeti értékéből azért. Meg továbbra sem egy 10/10-es sorozatról beszélünk, hanem egy stabil 6-7/10-esről, szóval nekem az elvárásaim is ilyen magasságban mozognak. Szerintem érdekes lesz ez.

Az utolsó jelenet szerintem is felesleges volt, ha csak nem akarnak valami nagyot húzni vele, de egyelőre nem látom mire megy ki a játék.

Vielon - 2014. 10. 25. 18:56

Szerintem remek kezdés volt. A sorozat eddig sem rakta magasra a lécet, biztonsági játékot játszik, de azt jól csinálja.

Ügyesen bánik a történetszálaival, és a karaktereivel is (külön magaspacsi érte, hogy a nők nem rinyálnak állandóan, sőt, ellenkezőleg). És szerencsére a szerelmi háromszöget sem erőltetik agyon.

én örültem neki, hogy megmaradt az űr-platform Jahával együtt!

tetszett, és szerintem jó évad lesz:)

paranoid android - 2014. 10. 25. 18:57

Nagyon bejött ez a kezdés. Az országos sorozatokat tövig lecsupaszítottam a műsortáramból, mert az még oké, hogy nem tudják felvenni a versenyt a kábeles drámák művészeti értékével, de ha már erősen műfaji sorozatokat készítenek, legyenek azok szórakoztatóak. De a többség nyögvenyelős. Ezért igazi felüdülés számomra a The 100, mert nem veszi túlságosan komolyan magát a sorozat, hanem csak szórakoztatni akar. Persze lehet benne logikai hibákat találni, nem mentes a kliséktől sem, de élvezem annyira, hogy ezeken egyszer sem akadtam fenn.

Szóval az így elsőre kissé sutának tűnő cliffhangeren kívül rohadtul bejött ez az évadkezdés. Legalább négy történetszállal egyensúlyoztak (sőt, öttel, ha a rész végi űrbeli jelenetet is számítjuk), és mindegyik érdekes volt. Sok az izgalmas, vagy inkább potenciállal rendelkező karakter, és a felvázolt történetszálak is érdekesnek tűnnek. Elégedett vagyok, és várom a folytatást.

Sigismundus - 2014. 10. 25. 19:11

Egyetértek, jó kezdés volt.

A földi Lincoln, hát mit tesz isten, pont Abraham Lincoln emlékművéhez vitte Octaviát, nem csodálkoznék ha onnan kapta volna nevét is :-)

Az űrben én inkább a 13. állomás valamilyen megjelenését várom, mert ha jól emlékszem ennyi volt eredetileg, aztán csak 12 kapcsolódott össze.

DarylD - 2014. 10. 25. 19:31

Hozta a várt szintet, érdekes volt a kezdés, van potenciál ezekben az új szálakban. Csak ne bénán fejtsék majd ki őket, mint például a Revolutionben. Még pozitívum mindenképp, hogy most Clarke nem volt olyan idegesítő, mint tavaly.

Dob - 2014. 10. 25. 20:16

A hegyi emberek full klisé. Titokzatos, valamit titkoló, de amúgy kedvesnek tűnőek. Egy csomó Star Trek rész volt ilyen mindegyik szériából.

Lincoln-Octavia tök érdektelen. Kane meg minek okoskodik? Teljesen csalódás. Valami nagyot akartak lépni, de inkább félreléptek. A vadakból még sok mindent ki lehetett volna hozni. Majd kiderül.

nfsu17 - 2014. 10. 25. 20:21

nekem lost pótléknak (hogy ne kelljen újranézni) jó lesz ez az évad, a hegyi emberekkel együtt.
a többi szál annyira nem érdekel, remélem ez lesz a fő az évadban.

Crias - 2014. 10. 25. 20:30

Nem volt ez rossz :)

Milyen idegenekről van szó a kritikában?
Az állomáson valami sírás hallatszott simán előfordulhat hogy valaki ottragadt mikor volt a robbanás…

Kane kár hogy visszatért a sorozat eleji énjéhez :(
Nem értem miért kellett Bellamy-t kiiktatni… ahelyett hogy a másik sráccal csináltak volna valamit, mintha összejátszana Kane-el…
Octávia-Lincoln szál tényleg érdekes.

Tomisz - 2014. 10. 25. 20:51

Szokásos ostobaság a szereplőknél előkerült, de ezen ilyen sorozatoknál meglepődni már nem is tudok, bosszankodni még igen.

Amugy jó indítás volt tényleg, folytatódott az egész ahol az előző évad végén abbamaradt. A színvonal is kb hasonló… elfogadhatóan szórakoztató, néha kimondottan jó és izgalmas.

Jól felvázolták most az évad felállását az összes “csoportot” akik között menni fog a cselekmény.
Remélem jó lesz, és az ostobaságok azért minimalizálva lesznek, mert egy két húzás azért hajmeresztő volt most. :)

Raoul - 2014. 10. 25. 21:03

Kane szerintem nem tért vissza az első évad eleji jelleméhez, egyszerűen tény, hogy Bellamy még egy kölyök és egyszerűen civilizált emberek módjára akar viselkedni, hiszen ez az ő felelőssége, mint vezető. Az más kérdés, hogy ez lehetséges-e úgy hogy már nem a steril űrbéli kis világukban vannak. Ha lenulláznák a jellemfejlődését, akkor nagyon morcos lennék, ő lett az egyik kedvenc karakterem.

Desmond Wallace - 2014. 10. 25. 21:04

“Milyen idegenekről van szó a kritikában?”

Pusztán csak az jutott eszembe a végén, hogy milyen érdekes húzás lenne, ha még a “goauldok” is befutnának.:)
Erre nem hiszem, hogy sok esély lenne.

winnie - 2014. 10. 25. 21:04

tomisz: az úgy korrekt, hogy van ostobaság. te is csinálsz, ők meg pláne, ilyen múlttal és tapasztalatmennyiséggel a hátuk mögött.

wusaa - 2014. 10. 25. 21:09

Nem volt rossz kezdés.Azért a lefelé tartó lépcsők és az előzetes űrruhás embere tartogat szerintem még meglepetéseket remélem.

koka - 2014. 10. 25. 21:18

Ha ezt a színvonalat tartani tudják, nekem nem lesz problémám az évaddal. Külön tetszik, hogy sokszor már olyannyira összemaszatolják a szereplőket, hogy az arcuk se látszik. Bellamy is hogy nézett már ki?

Szóval ezen aspektusa a sorozatnak nagyon is bejön, a kosztümök szépek, amúgy jófajta cserkésztáboros limonádé, de simán maradok.

Ui.: és senki sem említi meg azt a kuglóffejű gólemet 19:00-nál? Szép…..

Desmond Wallace - 2014. 10. 25. 21:38

“és senki sem említi meg azt a kuglóffejű gólemet 19:00-nál? Szép…..”

És rajtam kívül senkinek se hiányzik Anya?:(

stargatelost - 2014. 10. 25. 21:41

“És rajtam kívül senkinek se hiányzik Anya?:(”

Rá kellett keresnem, kire gondolsz :D Na, igen, jól eltűnt a karakter, pedig ott volt ő is a dropshipben, de ha ez az ára, hogy azt a színésznőt ne kelljen képernyőn látnom többet, akkor legyen :D

nfsu17 - 2014. 10. 25. 21:53

Anya?

most egyáltalán nem ugrik be.

gólem?
láttam. majdnem leestem az ágyról.
azért remélem azt a szálat (akármi is az) nem nagyon erőltetik majd.
annyira ronda, nem akarom mégegyszer látni.

koka - 2014. 10. 25. 21:55

@Desmond Wallace: Anya csak egy van :)
Amúgy nekem sem hiányzik ez az Anya. Olyannyira, hogy hirtelen nem is tudtam kiről van szó. Aztán rémlett, hogy őt majdnem felkoncolták az űrhajóban a skacok, meg hogy aztán mégsem, mert Clarke beintett. De utána gondolom elvitték őt is a hegyi emberek és bezárták, csak nem engedték ki, mert nagyon fura volt a feje vagy nem tudom :D

paranoid android - 2014. 10. 25. 22:18

“Kane szerintem nem tért vissza az első évad eleji jelleméhez, egyszerűen tény, hogy Bellamy még egy kölyök és egyszerűen civilizált emberek módjára akar viselkedni, hiszen ez az ő felelőssége, mint vezető.”

Én sem érzem azt, hogy Kane jellemfejlődését kukázták volna. Szimplán hideg fejjel gondolkodik és cselekszik, amikor megkívánja a helyzet. Az ő szemszögéből Bellamy kitörése nem volt indokolt, és nem is engedhette, hogy ez zavart keltsen a soraikban, hisz elvileg ellenséges területen voltak egy katonai akció közepén. Jaha iránt ugyanúgy aggódott mint korábban, a készítők ezt elég redundánsan a képünkbe tolták a rész során.

Nekem sem ugrott be először, hogy ki az az Anya. A történet szempontjából szerintem indokolt a hiányzása. Ha őt is elvitték a hegyi emberek, valószínűleg nem egyszerű asszimilálni, szóval valami cellában csücsül. De el tudom képzelni, hogy csak szimplán elfelejtik a karakterét.
A gólemről meg sok mindent nem lehet mondani, egy “wtf” kivételével.

nuage - 2014. 10. 25. 22:40

Jó volt újra látni a (majdnem) százakat a vásznon, de volt pár dolog, amit én sem értettem. Anya eltűnésére még találhatnak magyarázatot, de én azt sem vágom, hogy Ravent miért hagyták ott a hegylakók?
Bellamy méltatlanul keveset szerepelt, ettől függetlenül a felvetett szálak izgalmasnak tűnnek. Bár a hegyben zajló események fogatókönyvét szinte már előre látom, azért remélem ott is tudnak újat hozni, vagy legalább érdekeset és nem lesz full of klisé az a vonal.
Az viszont kész röhej, hogy egyik (belebegtetett) főkaraktert sem sikerült kihúzni a listáról.
Gólem nekem is feltűnt, végre egy muti, én örültem neki, de lehet, hogy csak a sminket keze szaladt meg. A rész elején is volt egy kisebb baki: Clarke szökése előtt, még az üvegzúzás jelenetet megelőzve látszik egy pillanatra, hogy a szőke lány keze már sérült (1.25-27-nél). Szóval látszik, hogy túlbuzgó a sminkes. ;)

Crias - 2014. 10. 25. 23:10

Nem Anja-ra gondoltok?
Vagy Clarke anyura? Mert ő ott vizsgálgatta Ravent…

Tímea - 2014. 10. 26. 00:02

Nekem is tetszett a startolás.
Kíváncsian várom a magyarázatot hogyan és miből látnak el ennyi embert ilyen luxus szinten :)
Az kissé erős volt,hogy Clarke a vezető,én inkább Bellamy-t éreztem annak az első évadban.
Az említett hölgyi inkább csak okoskodott,kavarászott,már-már kezdett irritálóba átmenni a karakter,de Finn jellemét mondjuk nem múlta felül :) azt ütném péklapáttal,kiírhatnánk.
Gondolom most sem kap más vonalat,mint a tesze-tosza kisfiú szerepét,de nincs ezzel baj,szükséges rossznak éljük meg ,kell ilyen is :)
Lincoln egyik kedvencem,természetesen támogatom a kis románcát,remélem meghagyják neki,Octavia-val jó kis páros.
Bellamy-tól várjuk a szokásos hősiességet,kitartást,vezetést.
Az új kancellár meg nem tetszik,bízom benne,gyorsan lecserélik Clarke anyura.

Összességében én megadnám a 8/10-et,mert azért pörögtek az események.

aky - 2014. 10. 26. 00:37

@Desmond Wallace, nekem is hiányzott Anya, birom a színésznőt, és a történet szála sem rossz, szerintem a következő részben talkozunk vele, amint a W-hegyben csücsül egy cellában, nem felejthetik őt csak úgy el!

Alterego9 - 2014. 10. 26. 01:33

Vsak az zavar ahogy aztán úgyis ki fog derülni hogy Clarke-nak végig igaza volt. A hegyi emberek vagy Anya-val csinálnak valami undorító dolgot, vagy valami olyan mesterkélt dilemmában vannak hogy a 48-at kell feláldozniuk a saját túlélésükért, vagy hasonló, de igaza van, hogy “túl szép hogy igaz legyen”.

Pedig érdekes lehetne olyan történetet csinálni is amiben Clarke a saját maga legnagyobb ellensége, miközben van egy működő normális társadalom, csak ő nem tud már beleilleszkedni. Mint a homeless ember akinek annyira beszűkült a létfenntartása hogy egy szálláson sem bír már megmaradni, vagy mint a bántalmazott gyerekek akik már nem bíznak egy felnőttben sem, meg hasonló példák.

De neeeem, a narratíva vastörvénye alapján egyértelmű hogy ez egy “Lótuszevők szigete” közjáték amiből fel kell ébredni hogy tovább rohangálhassanak a dzsungelban a random nyilak elől.

paranoid android - 2014. 10. 26. 02:43

@Alterego9
Azért az nem igazán lenne lebilincselő történetvezetés, hosszútávon semmiképpen, hogy Clarke részről-részre belerondít mások nyugalmába. Persze ha esetleg ez az évad lenne az utolsó, egy végső poénként működne, hogy a fináléban sikerül felforgatnia, tönkretennie ezt a társadalmat, csak hogy kiderüljön, minden igaz volt, amit mondtak.

Yooha - 2014. 10. 26. 07:06

Tetszett a rész. Érdekes visszagondolni, hogy valami tini limonádénak gondoltam az elején, aztán nagyon nem az lett.
LIncoln a “róla elnevezett” emlékműnél vicces volt. Vajon tudják, ki volt ő? A köveket meg elhordták valahova? Tényleg, azt tudtuk eddig, hogy hol értek földet?
A bunkerben biztos van valami meglepi.
A kuglófember nem volt túl meglepő, az a furcsa, hogy nem mindenki ilyen sugárfertőzött.

Desmond Wallace - 2014. 10. 26. 09:12

aky: Remélem, hogy nem felejtették el, bár erre is láttunk már példát. Kane felesége a pilot után egyszerűen csak nem volt többé.

nemo - 2014. 10. 26. 12:09

én már a pilotnál “elvesztettem” ezt a sorozatot pedig a téma érdekelne de ennyire rossz szereplőgárdát még nem láttam és itt nem a karakterekre értem hanem a színészekre borzalmas

AlrightSir - 2014. 10. 26. 12:54

@Alterego9: Ez de jó lenne! De biztos nem fognak ilyet meglépni.

Szerintem nem igaz, hogy nem lett több hibája a sorozatnak. A kezdés kicsit összecsapott volt, túl sok szálat indítottak és voltak bőven ‘fogom a fejem’ pillanatok: Pl Clarke a kártyával jutott el az ajtóig, míg Mayaék sitty-sutty aélkül, ráadásul a rohamosztagosokat lekörözve értek fel. Meg Desmond mit parádézik, első az lenne, hogy megkérdezik az ott élőket a földi helyzetről és az alapján indulnak neki a dolgoknak. Nem értem miért kell elrugaszkodni a logikus gondolkodástól, értem, konfliktusok meg minden, de azért ezt lehet az ép ész határán belül csinálni. Mindenesetre várom a következő részeket, a történteket meg betudom a évadnyitánynak.

Péter - 2014. 10. 26. 13:52

Tetszett a kezdés, de nekem túl korán lelőtték a hegyi emberek valódi szándékait azzal a vérátömlesztéses jelenettel. Remélem ebből el tudnak menni egy jobb irányba, mert amit sejtet az kicsit unalmas lenne…

hankock - 2014. 10. 26. 16:40

“A Weather-heggyel tovább bővült a lehetőségek tárháza, illetve a nem túl eredeti cliffhanger azt is jelezte, hogy az űrt se nullázták le teljesen. Mekkora lenne már, ha az évad végére még az idegenek is megjelennének!”

Pont ez villant be nekem is film végénél, hogy Jaha összefut egy éliennel a parancsnoki hídon de a második rész promója már arra hajaz hogy hazatér a Földre.

Crias - 2014. 10. 26. 17:31

Péter
Szerinted mire céloztak a vérátömlesztéssel?

hankock - 2014. 10. 26. 18:05

Van benne potenciál, kell nekik Clarkék szervdonornak.

aky - 2014. 10. 26. 21:38

@Desmond Wallace: látod tényleg Kane felesége csak úgy eltűnt…de visszatérve Anyara, logikai bukfenc lenne, ha csak úgy eltűntetnék, akkor simán hagyhatták volna őt kinn égni a többiekkel, szóval szerintem látjuk még.

rodosto13 - 2014. 10. 26. 23:47

Bónuszkérdés: miért ment visszafele a biztonsági kamerákon a számláló? Most van kb 6 napjuk valameddig (csak azt ne mondják, hogy hétfőig, ‘oszt újraindítják). Meg szerintem annak, hogy ennyi biztonsági kamerás felvétel van, biztos van valami jelentősége.

Enzo - 2014. 10. 27. 00:28

Sok jó felvetett kérdést írtatok :)
Amúgy tényleg, hova lett Anya? Tuti valamelyik rész cliffhangere az lesz, hogy megmutatják, 99,9%-kal a hegyieknél van.
A Keenan nevű térképosztogatós csaj cuki, a kuglófarcú gólem meg nem.
Maya-Jasper románc már most bontakozik, a Jaha-cliffhanger teljesen indokolatlan volt. Remélem Murphy-ből se csinálnak jófiút, épp elég volt, hogy Kane az lett.
Raven remélem túléli, Octaviát meg tuti nem írják ki. Amúgy most Lincoln nem is tudja, de nem kell paráznia, a falu lakosságának nagyrésze meghalt a blast-nél, nem?
Ja és több mutáns állatot!

Enzo - 2014. 10. 27. 00:29

Amúgy poén hogy Desmond Wallace a kritika írója:
Kane ugye Desmond a Lostból, az új elnök bácsit meg Wallace-nek hívják :D

Desmond Wallace - 2014. 10. 27. 08:02

Még jó, hogy nyáron ledaráltam az első évadot.:)

Latza - 2014. 10. 27. 12:12

Nyilván a genetikájuk miatt kellenek Clarke-ék a hegyi embereknek, hiszen mostanra már eléggé belterjes lehet a szaporulat, rájuk férne a vérfrissítés. Meg hát a sugárzás elleni védettségük sem piskóta.
De azért az fura, hogy soha semmilyen kapcsolatba nem léptek az űrbeliekkel, elvégre a szükséges technika mindkét oldalnak rendelkezésére állt.
A Lincoln szobornál olyan Majmok bolygója utánérzésem volt – jó értelemben. Persze pont ennyi maradt meg egész Washingtonból… :D
Azért bírnám, ha Anyáék nem is ezektől a fejlett hegyiektől féltek volna, hanem a kuglófarcúaktól – akik akár a hegyiek “száműzöttei” is lehetnek.

caltrask - 2014. 10. 27. 15:31

Clarke-nak mindig meglesz a mozgatórúgó, mert sem Finn, sem Bellamy, sem anyu nincs ott
és nagyon idegesített, amikor Clarke kitört a kórteremből, felvágta az artériáját az érfallal párhuzamosan (ahogy kell:)) és alig csöpögött, majd senki sem foglalkozott vele, pedig az értékes véréről van szó
nekem Kane-Murphy szál olyan, amiből még lesz valami: pl. Murphy Kane beépített embere, de nem úgy, mint Bellamy, hanem Murphy szívvel-lélekkel komolyan gondolja ezt a támogatósdit

jessm - 2014. 10. 27. 19:07

Nyilván nem stimmel valami,mert például Murhpyt és Ravent otthagyták , nem vitték magukkal a hegyi emberek. Az nem lehet indok , hogy nem tudták hogy nincsenek ott, mert tudták , hogy mi a helyzet 100. Szóval furcsa, hogy nem néztek be a dropshipbe… Plusz egy filytában állítják, hogy nem találtak senkit.
Szóval sok-sok kérdés.
Szerintem anját nem vitték magukkal, hiszen grounder-ről minden tudnak. Valami miért a fiatalok kellnek nekik, nyilván mert befolyásolhatók.

Nekem tetszett a rész. Clarke gyanakodása, ahogy Bellamy és Finn lefokozták, és örültem , hogy Burke , bocs Jaha még képben van, Octaviat és Lincolt hanyagolnám , de úgyis látjuk még őket.
szerintem a szörny csak emlékezető volt, hogy sugárzás van . Az első évadban is volt ilyen, pl savas eső, 2 fejü szarvas, víz szörny…. Emlékezető, hogy a grounders lehet, hogy normálisan néz ki, de nemm minden bírja ki a szennyezést.
Kiváncsian várom a történet további alakulását.

Enzo - 2014. 10. 27. 20:11

Rakjátok ki oldalsávba légyszi!

Stanlee - 2014. 10. 28. 12:53

Elsore az az erszesem, hogy tul sok szalat es kerdest vetettek fel az S02E01-ben, ami eleg municio lesz az iroknak a kovetkezo 15 reszre, de valoszinuleg elegge el fogjak nagyolni az egyes reszelemeket.

Anya-t elvittek a Weather Mountain kiserleti reszebe, hogy tanulmanyozzak vagy a hegy egyik bortoneben sinylodik, es majd kell targyalasi alapnak a grounderekkel szemben.

Jelenleg negy kulonbozo nepcsoport van a sorozatban: 1. az urbol visszajottek, 2. a grounder-ek, 3. a weather mountain lakoi, es 4. a kugloffeju orkok. Lincoln kepeskonyveben csak az orkok nem voltak benne, szoval azok vmi extra nepseg, mivel S01-ben a normal embert ettek a banyaban… Ezek negyen jol el tudnak majd harcolni egymassal. Kommunikacios problemaik valoszinuleg csak az orkoknak lesz, mivel a tobbiek mives angolt beszelnek.

A Weather mountain vezetoi valamit titkolnak (meglepo kovetkeztetes :-)), mivel a rajzon (S02E01 16:00-nal) nincs feltuntetve a hegy tetejen levo radarallomas. Valoszinuleg a vezetoknek jobb volt nem keresni a fentiek (de a foldon megmaradottak) kapcsolatat, es a lentiektol titkolni a telekommunikacios lehetosegeket. Tovabbi erdekesseg, hogy az oreg azt hazudtam hogy 65 evvel ezelott volt fent 5 percig, es egy emleket fest meg. WTF? Vedoruhaban naponta mennek ki a katonaik, ne hulyitsenek mar…

Szoval nezos, de majd inkabb csak dara, mert ez a hetente varom a kovetkezo reszt nem nekem valo.

koka - 2014. 10. 28. 13:54

Amúgy variációk a cliffhangerre:

1) egy csecsemőt fenn hagytak, ezért Jaha – hogy mentse a baby-t – mindent szálat megmozgat, hogy valahogy lejusson.

2) A kevés oxigéntől csak behaluzta a sírást, elindul a hang forrása felé, ami elvezeti egy eddig nem ismert menekülőúthoz.

3) A hang valójában egy witch-csé a Left 4 Deadből és majd jól szétkarmolja Jahat…

Szóval annyira nem volt gáz ez a cliff, mert könnyen variálható később, csak hát pont ebben is rejlik a gyengesége.

MolnarErik - 2014. 10. 28. 17:53

Sztem Kane intézte el, h ne fogják Jaha rádióadásait.
Jaha sztem 1 olyan csecsemőt talál, akinek nem lett volna szabad megszületni, mint Octavia.
Nekem is hiányzik Anya, a lófejű harcosnő.
A sorozat címe pedig nem is a 100-akra utal, hanem az apokalipszis utáni 100. évre (amikor is újra bekövetkezik).
Ja, és a Lincoln szobros poén sztem tisztelgés a Logan futása előtt.

Enzo - 2014. 10. 28. 19:47

@koka: ez a 3-as variáció kifejezetten tetszik :D
@MolnarErik: “A sorozat címe pedig nem is a 100-akra utal, hanem az apokalipszis utáni 100. évre ” ez így honnan?

MolnarErik - 2014. 10. 28. 20:40

@Enzo. Nagyon hangsúlyozzák azt a 97 évet, ami elég közel van a 100-hoz. A sorozat maga meg sose (csak) a 100-akról szólt, hanem a bárkásokról egyenlő arányban (ezt sokan kifogásolták is, h miért 100 a címe?).
Ha arra gondolsz, nem tok semmi biztosat, ez csak ötletelés a részemről.

Enzo - 2014. 10. 28. 22:03

Legyen igazad, ha ez tényleg bejön, akkor majd szólj x szezon múlva, hadd gratuláljak :D

MolnarErik - 2014. 10. 28. 22:45

Igen, ez a legnagyobb baj vele, h jelen tempóban (bár én nem igazán tom, h mennyi idő telt el) jópár szezon kéne hozzá, h bejöjjön :)

AlrightSir - 2014. 10. 30. 10:22

SPOILER

Na tessék, akiknek Anya hiányzott, most örülhet. Nem szép dolog más vérét lecsapolni, ejnye-bejnye. Szerenték egy badass szökés Mount Weather-ből, addig remélem Clarke okos lesz és feltűnés nélkül tevékenykedik majd háttérben. A szökjünkmegdegyorsan-veszítsükelafejünket-lebukunkmertbénákvagyunk-megkínoznakslashdonornakadnak-Finnmegmentminket szálból nem kérnék, köszönöm.

jessm - 2014. 10. 30. 11:13

Szerintem Clarke eddig is tudta, hogy okosnak kell lennie, mert ” az a gyanús , ami nem gyanús ! “. Csak eddig az gondolta, hogy ha nyiltan játszik válaszokat kap a kérdéseire. Azt gondolta, hogy kicsit megizzasztja a fönököt, akkor meg lesz minden oldva, végülis kedvesnek látszottak Mount Weatherben.

De most már rájött, hogy megváltoztak a játék szabályok.
Azért kiváncsi vagyok, hogy mennyi időbe telik rájönni Bellamy és Finnek , hogy Clarkék hol vannak..

Jaha pedig egyik katyvaszból a másikba esett, kiváncsi vagyok hogy jut ki a sivatagból, valahogy biztos, különben nem szenvedtek volna ennyit a megmentésésvel az írók.

Mondjuk valószinű, hogy Jaha- Clarkae anyu és tábor- Finn, Bellamy- Clarke és a többiek,, csak az évad felé lesznek együtt újra, ha együtt lesznek. Azért kiváncsi vagyok, hogy kik fognak elöször össze jönni. Tippre Clarke és fiúk, találkoznak legelöször.

krigin - 2014. 10. 30. 21:27

De kis pofás főcímet kapott a sorozat :P

koka - 2014. 10. 31. 01:23

Na Jaha is elhagyta az Arkot. Akkor ezennel vége is az űrbéli jeleneteknek, bármennyire is monda Jaha, hogy: “we meet again”, sok ok nincs már visszamenni (meg már nincs is mivel). Bár lehet ottfelejtett valaki valamit….

Clarke éles eszű meg minden, de az ő szála számomra nagyon klisés. Meg már ott van Anya is és ez így már sok nekem :P

A legjobb jelenetek most Kane tábora körüliek. Látszik, hogy jól összefogja az embereket: falakat épít, járőröztet, kihallgat hogy többet megtudjon az ellenségről. Teljesen érthető, hogy most először a többi embernek kell biztosítania a Maslow piramisát. Szóval örülök, hogy nem barmolták el a karakterét.

Oktavia szála is bejön valamiért, bár lassan lehetne már egy józan pillanata is a csajnak. Örökké megmérgezik, vagy fejbe vágják, nincs egy nyugodt perce sem szegénynek :D

Péter - 2014. 10. 31. 11:24

Na hát a fene egye meg, 2. rész, csak igazam lett a vérátömlesztéssel…

Megint ezerszer lerágott csont, hogy a kedves jóarcú hegyi manuskák a háttérben vágóhidat tartanak és vérátömlesztenek…

Komolyan nekem ez annyira kiszámítható fordulat volt onnan kezdve, hogy az első részben már volt egy elejtett jelenet róla, ami igazából tökre lényegtelennek volt beállítva, de azért mégis betették, holott semmi célja nem volt akkor (látszólag). Elmegyek script írónak, mert onnantól már tudni lehetett az összefüggést amikor az elnök elkezdte fejtegetni, hogy a hegyi emberkék nem immúnisak a sugárzásra, Clarkék meg igen.

Nahát. Mily meglepő.

aky - 2014. 10. 31. 21:20

jéééj, visszatért Anya, és egy ketrecben volt, elég valószínű, hogy Clarkkal puszi pajtások lesznek és együtt fognak harcolni a Mount Weather-i emberkék ellen…

Rettus - 2014. 10. 31. 21:37

Az új főcím zseni
Ezek a reaperek meg miféle nyomorultak?
A sugárbetegség nem fertőzés, nincs vele szemben kialakuló immunitás

Desmond Wallace - 2014. 10. 31. 22:09

A főcím tényleg nagyon jó lett.

A sorozat meg hozza a szokásos szintet.

paranoid android - 2014. 11. 01. 05:16

“Komolyan nekem ez annyira kiszámítható fordulat volt onnan kezdve, hogy az első részben már volt egy elejtett jelenet róla”

Oké, persze, nem a legeredetibb az egész Mount Weather szál, de sosem értem, amikor azért panaszkodnak az emberek, hogy ki lehetett találni, hogy mire ment ki a játék. Az lenne gond, ha beleraknának jeleneteket, amik valamire utalnak, és végül egy teljesen más, belső logikát nélkülöző dolog lenne mégis a megoldás. Az a jó, ha a néző ki tudja találni, ha akarja, és nem a semmiből jön valami. Persze jobb, ha finomabbak az utalások, de mivel már a második részben meglépték a “nagy” leleplezést, maguk az írók sem gondolták ezt olyan hatalmas rejtélynek/fordulatnak.

Egyébként innen lesz érdekes, hogy Clarke hogyan reagálja ezt le. A makacssága ellenére általában megfontoltan szokott cselekedni. Meg persze felmerül a kérdés, hogy a helyiek közül mindenki tud-e az emberfarmról.

Clarke mellett Kane-t bírom a legjobban, szép lassan a legjobb karakter lett. A sorozatok világa általában a Clarke anyu- és a Bellamy-féle “fejetlenül indulunk megmenteni mindenkit” viselkedést jutalmazza, de a valóságban Kane döntései, amik ténylegesen életet mentenek, szóval jó, hogy van egy ilyen racionális karakter is a sorozatban. Noha azért Bellamy-t is kedvelem; és kíváncsi vagyok mi az írók terve Murphy-vel.

Tímea - 2014. 11. 02. 00:52

Két főszereplőtől ráz a hideg,és az egyik Finn :) az első évadban amilyen jól sikerült a belépője,úgy elbarmolták a jellemét.
Most,a második évadban sem változott semmit. Ugyanúgy istápolja Raven-t,ahogy futkorászik Clarke után.Tini limonádét csinál ebből a jó kis show-ból.
Bellamy kedvenc lett,ahogy a hugija Octavia és Lincoln párosa is szimpatikus. Ők testesítik meg a forever love fogalmát :)
Folyton kínlódnak,hogy együtt maradhassanak.
Ez a politikai harc a tetőfokára hágott,és most,hogy már Jaha is lekerült végre,kíváncsian várom,hogy jut el egy sivatagból a többiekhez.
Kane a mostani kancellár ugye? :)
Elég gyorsan hatalomra helyezte magát. Próbál lelkiismeretesen építkezni,reméljük gyorsan leváltják :D
Számomra is egyértelmű volt,hogy valami lesz a hegyi emberekkel,hisz ahogy Clarke is mondta,túl szép,hogy igaz legyen.
Az említett hölgyi meg túljátssza a szerepét,karakter-esést látok. Ő a második irritáló személy. A folytonos okoskodásával és uralkodásával váltja ki ezt.
Ettől függetlenül nagyon nézős,bírjuk a sorit :)

Enzo - 2014. 11. 02. 22:45

A főcím marha jó!
Mt.Weather szál: eh, kitaláltátok már kommentekben előre, hogy mi van…ez olyan, mint a spoiler, csak nem lehet senkit hibáztatni érte :D De most érdekes lesz, hogy Clarke majd kit avat be, meg hisznek-e neki.
Camp Jaha szál: Kane jellemfejlődése tényleg jól látható, Raven várható volt hogy nem ússza meg simán (pluszpont a klisé-elkerüléséért és a köztes megoldásért, meg hogy egyáltalán életben hagyták, az egyik kedvencem)
BTW ki ez a Miller gyerek, akinek az apja is volt a részben? Biztos volt már említve…pedig én megjegyzem a neveket, de nem rémlik. Az is jó kérdés, hogy a Bellamy-Finn-Murphy-Monroe(lány)-Sterling ötös egyáltalán milyen nyomon indul el…látszólag esélyük sincs rájönni hogy egyáltalán léteznek hegyiemberek, nemhogy ők vitték el Clarke-ékat…szóval gondolom belefutnak egy keresőcsapatba, és úgy lesz feloldva ez.
Lincoln&O: Hova lett Mr.KuglófArc?
Szegény csajnak tényleg nincs nyugta :D meg persze Lincolnnak se…amúgy az Indra nevű nő miért árulta el, hogy Nyko az egyetlen gyógyító? Így nagyobb aduászt adott a csaj kezébe.
Jaha&baby szál: annyira várható volt hogy halu a baba :D bár szépen beetettek minket, hogy nem…
Amikor beesett a légzsilipbe Jaha, és ráesett a hasára, mondom WTF? összenyomta a babát! erre megnézni, nincs ott…”hogy lehet elhagyni egy kisbabát?” :D szóval ott már gyanús volt, na.
A rakétás földetérés hát minimum necces, de remélem legalább más földrészre került (ugye pár nappal vagyunk a nagy kilövés után, szóval kérdés azóta mennyit fordult a Föld…lehet a Szaharában van, ami nem rossz, talán megláthatjuk, hogy alakult az élet más kontinenseken.)

MolnarErik - 2014. 11. 02. 22:51

Hát nekem az a múltkori vérátömlesztős célzás egyáltalán nem volt egyértelmű, annyira, h még csak nem is rémlett, vissza kellett néznem, h tudjam, h miről van szó. Azt nem értem, h ha Clarke-ékat is le akarják csapolni, miért nem egyből ketrecbe rakták őket. V előbb fel kell őket hizlalni? De akkor a földieket miért nem kell? Mindenesetre a Clarke összefog Anyával szál számomra várós.
Octavia karakterfejlődése tetszik, Finn karakterén is kalibráltak vmit, mert most nem olyan idegesítő, mint az 1. évadban.
A Jahás szál nagyon gravitációs lett, még a hallucinált megmentő is megvolt :)
ennek a Miller gyereknek, aki most ilyen hangsúlyosan előkerült, eddig volt valamiféle nyoma? Mert nekem egyáltalán nem rémlik (mondjuk a vérátömlesztés se rémlett).
Ja, és az új főcím is jó, jelzi a hangsúlyok eltolódását.

schray - 2014. 11. 02. 23:53

Az új főcím nagyon jól sikerült szerintem, teljesen jól megadja a hangulatot és remélem a folytatás is hasonló szellemben készül. Magában az alapkoncepcióban baromi sok lehetőség van és mintha kezdenének egyre jobban ráérezni ezekre

koka - 2014. 11. 03. 11:20

Enzo:
Jaha tuti nem a Szaharában van. Ha jobban megfigyeled, amikor kiközelít a kamera, akkor látszódik, hogy van ott egy híd, meg pár romos épület, amit nem temetett még be a homok. Tehát ez egy városban van amire valószínűleg atomot dobtak régen.

Enzo - 2014. 11. 03. 12:13

koka: ja, jogos :D ez kimaradt az emlékezetemből…bár a Szahara legszélén még lehet ;)
amúgy vártam a jelenet végén, hogy még kijjebb zoomol, és kiírják hogy hol van, de így izgalmasabb…még örülhet hogy nem mondjuk az Atlanti-óceánba esett.

Llew - 2014. 11. 03. 18:07

Nem kuglófarcék támadtak Lincolnékra? Vagy a reapers (mint a Fireflyban?) meg a torzszülött csapat nem ugyan az? Kezd kicsit sok csoport lenni ezen a kis területen.

Jaha valami atomsivatagba jutott, ami érdekes, mert fentről nem látszott ilyesmi. Azt biztos nem játsszák el, hogy másik kontinensre került, még azt sem, hogy ugyan annak a másik felére. Az túlságosan megbontaná a sorozatot, így is ép elég tagolt a 3-4 szállal (felnőttek, Clark, oktavia, +- Bellamyék).

Llew - 2014. 11. 03. 18:09

Jó a főcím, de nem biztos, hogy annyira egyedi:
https://www.youtube.com/watch?v=F_XgBAbQVYo

Llew - 2014. 11. 03. 18:09

vagy inkább eredeti

MolnarErik - 2014. 11. 03. 18:16

Jaha sztem is atomsivatagba jutott, mégpedig New Yorkba, mert az a híd, mintha a Brooklyn híd lett volna, és a főcímben vmi hasonló helyen volt a szabadságszobor is.
Ez a sok szál pörgőssé teheti a cselekményt úgy is, h valójában nem történik sok minden (ami jó az íróknak és jó a nézőknek is), de attól tartok, h már nem lesznek olyan jó drámai részek, mint a My sister’s keeper v a Murpy’s Law.

MolnarErik - 2014. 11. 03. 19:11

@Llew: tényleg egyértelmű a koppintás, de valahogy jobb, dinamikusabb lett mint az Oblivioné, és tök jól kiemeli az új helyszínek, elsősorban a Mount Weather jelentőségét.

koka - 2014. 11. 03. 20:18

@MolnarErik: Brooklyn hídra gondoltam én is először, de annak 2 boltíve van ott a hídpillérnél, ennek meg 3 volt :)

Assa - 2014. 11. 03. 20:36

@Enzo @MolnarErik

Millert többször mutogatták az első évadban is, csak ott még állandóan sapkában volt. Bellamy fontosabb emberei közé tartozott.
Abban a részben, mikor épp le akart lépni, Bellamy Clarke figyelmét is felhívta Millerre, mondván, hogy forduljon majd hozzá, mert komoly segítség lehet a későbbiekben, mivel az emberek hallgatnak rá.

Enzo - 2014. 11. 03. 20:53

Köszi! Ilyen távolságból már kevésbé maradnak meg a kevésbé fontos nevek, egyébként így rémlik, mág talán őrzött is valakit a dropshipben.
Amúgy, ez egy hatalmas erénye a sorozatnak, hogy ott van a sok gyerek, és nem ugyanazzal a 4-5 darabbal foglalkoznak, hanem folyamatosan kerülnek be újak, akiknek megismerjük a nevét meg legalább beszél pár mondatot. (jó, gyakran meg is halnak gyorsan, lásd anno Atom vagy Christina)

MolnarErik - 2014. 11. 03. 20:59

@koka: nahát, ilyen apróságok nekem fel sem tűnnek :)
@Assa: Igen, azóta néztem én is a 100 wikia oldalán, szerepelt 1 csomót, de sajna még most se rémlik, de amit írsz, az alapján már akkor is fontosabb szerepet szántak neki a későbbiekben. A mellékfigurák közül egyedül csak Monroe az, akire emlékszem, de rá is csak a szuper hajfonata miatt.

AlrightSir - 2014. 11. 06. 15:05

Annyi szál van most, hogy már kapkodom csak a fejem ide-oda. Az tetszett, hogy Clarke hamar kujutott és legalább nem húzzák tovább az ő szálát Mount Weatherben. Plusz puszi Olvia from Skypeople orcájára amiért egyre badassebb.

Tímea - 2014. 11. 06. 21:11

2×03

Csatlakoznék az előttem szólóhoz,AlrightSir véleményét aláírom,Nagyon pörgős epizódot láthattunk :)
Amit már egy ideje témába szerettem volna hozni,az a földiek mostani vezetője.
Lettie Mae- Tara anyukája a True Blood című sorozatban,alias Adina Porter.
Őt nehezen tudom megszokni,mint új belépőt a sorozatba. Hiszen hét évadon keresztül láthattam karakterét,és most teljesen új színben mutatkozik meg :) jól áll neki,csak fura.
Ami még érdekes illetőleg frusztráló számomra Finn karaktere,aki egyszer Raven-en lóg,majd Clarke után rinyálva előadja a kemény férfit.
Valahogy nem áll neki jól ez a szerep. Olyan kis tesze-tosza volt az első évad végére.
Hát nehogy már ez a kis mitugrálsz vegye át a vezető szerepét :D
Ahogy az új kancellárt is ütném péklapáttal.
Nem férfi az ilyen,de nem is való vezetőnek,aki hagyja magát befolyásolni a saját katonája által.
Remélem kinyúlt,hogy Clarke anyu átvegye a helyét :)
Egyébként Clarke és Anya párosítása kiváló ötlet volt,nagyon díjazom ;) jók együtt nah!

Raoul - 2014. 11. 07. 06:33

Már majdnem annyi szál van mint a Game of Thronesban és még Jaha-t nem is láttuk ebben a részben. Mondjuk én marhára élvezem.
Azon tűnődtem amúgy hogy vajon az a főnök csaj akivel Octavia lóg, Anya törzse fölött vette át a vezetést, vagy Anya az egyszeműék törzséhez vinné Clarke-ot? Vagy a kettő ugyanaz csak külön vannak?

Stanlee - 2014. 11. 07. 20:10

@Raoul: ahogy eddig kivettem a sorozatbol, ill. a wikia-n is otletelnek, az a klan, amivel Octavia most egyutt harcol, az nem ugyanaz, mint amelyiknek a vezetoje Anya volt (ket kulonbozo klanrol van szo), de ugyanahhoz a torzshoz tartoznak (grounders). Maga a grounders rendszere matriarchalisnak tunik, mert eddig ferfi vezetot csak egyet lattam, akit Anya levaltasara kuldtek, de ugye lehet hogy az is csak valami ideiglenes ember lehet.

AlrightSir - 2014. 11. 07. 20:57

Szerintem is különbözőek azok.

chulo - 2014. 11. 08. 00:26

jó vót, jó vót
most sikerült megnéznem
a főcim teljesen jó, nem baj ha koppintás is :)
a szálak kezdenek szépen összeérni, a hegyi emberek ezek alapján elég egy ….. népség
Lincolnt elvileg most vmi über jó kis programba berakták, a többieket mi elküldték bányászni vagy hova?
Jaha szál is jó lesz (sajnos előzetesből belefutottam az első 5 másodpercbe)
Az Ark-os népségnél érdekes lesz az átmenet. Ott van a fejükben a régi rendszer szabálya, de előbb-utóbb rá kell döbbenniük hogy ez itt lent nem tud működni.

paranoid android - 2014. 11. 08. 01:36

@chulo
“Lincolnt elvileg most vmi über jó kis programba berakták, a többieket mi elküldték bányászni vagy hova?”

A többiek harvest besorolást kaptak, vagyis bezárják őket a ketrecekbe, hogy “leszüreteljék” a vérüket.

@Tímea
“Nem férfi az ilyen,de nem is való vezetőnek,aki hagyja magát befolyásolni a saját katonája által.”

Mert a jó vezető ismérve a csökönyösség? Abby megbüntetése valóban túlzónak hatott, de végül szükségesnek látta Kane. A döntés jogosságán lehet vitázni, de az, hogy külső befolyás hatására született az ítélet, egyáltalán nem negatívum. A mentőakció terve is így jött létre, csak ott Abby befolyásolta. Akkor az is hiba lenne? Kane egyáltalán nem egy gyengekezű vezető, aki könnyen befolyásolható, szimplán meghallja és értelmezi is a feedbacket. Én nagyon remélem, hogy Kane nem a vesztébe megy most, mert a legkomplexebb és legérdekesebb karakter.

Finn esetében sem értek egyet. Nem a kemény férfit játssza, hanem olyan sokszor esett pofára a békés megoldások erőltetésével, hogy most átesett a másik oldalra. És mivel elég szenvedélyes és hajthatatlan alkat, és Clarke a legfontosabb neki, ez a “másik oldalra átesés” eléggé látványosan sikerült neki. Talán kicsit elkapkodták a változását az írók, de szerintem illik a karakterhez.

szbera - 2014. 11. 08. 11:48

Hát ez a legutóbbi rész nagyon komoly volt..Nekem ez a sorozat kezd bekerülni a legjobbak közé. Emlékszem, amikor megnéztem a pilotot, majdnem kaszáltam, mert hihetetlenül gagyinak tűnt..De mára úgy feltornázta magát, hogy minden rész nagyon várós!

MolnarErik - 2014. 11. 08. 16:58

Én azt hittem, h a sok szál miatt nem igazán lesz hely az erkölcsi témák boncolgatásának, de szerencsére igen.
Ez a projekt, amibe Lincoln bekerült, valami emberkísérlet lehet, az a gyanúm. Valami, amivel ellenállóbbá tudnák magukat tenni a hegylakók. Keresztezésre nem gondoltak?
ezek a reaperek meg olyanok lehetnek, mint a hegylakók, csak kevesebb földi vért kapnak.
És 1 jó tanács a földieknek, hha vkit azzal akarnak magukhoz csalogatni, h nem fogják bántani, akkor nem célszerű előtte közölni vele, h meg fogják ölni.
A félszemű vajon csak elküldte valahová Bellamyékat, v 1 konkrét csapdába küldte őket? Egyébként sztem tudta, h a hegylakók vitték el a 100-akat.
Finn ilyen durva karakterváltozása sztem is zavaró, attól lehet, h mások írják az egyes részeket.
és az, h 1 beosztott mondja meg a főnöknek, h mit kéne tenni, civil szférában teljesen normális, viszont katonai téren abszolút tekintélyromboló.

Desmond Wallace - 2014. 11. 08. 18:56

“attól lehet, h mások írják az egyes részeket.”

Ez minden sorozatról elmondható, de a fő irányvonalakat már jó előre tisztázzák.

ayren - 2014. 11. 08. 19:01

paranoid android
Finn esetében sem értek egyet… Talán kicsit elkapkodták a változását az írók, de szerintem illik a karakterhez.

Szerintem nem kicsit, hanem nagyon. Elég hirtelen jött egy karakterváltozás – könnyebben lenne elfogadható, ha jobban kidolgozzák az odavezető utat.

A Kerberosz programról meg annyit, hogy ha van valami köze a mitológiai elnevezéshez, akkor talán valamiféle őröket hoznak létre általa. Kerberosz ugye az a 3 fejű kutya, amelyik Hádész parancsára az Alvilág határát őrzi: a holt lelkeket kell meggátolnia a szökésben.

cast0rp - 2014. 11. 08. 19:07

A cerberos program szerintem a reaper-ek gyártását takarja.

ayren - 2014. 11. 08. 19:11

Egyébként nekem is sokkal jobban bejön a második évad, mint az első, amit néha már majdnem kaszáltam. Élvezem, ahogy a Bárkásoké mellett most felvázolják a földi túlélők különféle társadalmait: a Jaha-szálnál ahogy nézem a promó képkockáit, újabb sajátos kultúrájú törzzsel ismerkedhetünk majd meg.
Pontosan így kell létrehozni a posztapokaliptikus, disztopikus, sci-fi és fantasy filmek hátterét, hogy a nem túlságosan elnagyolt, hitelesen kidolgozott háttér előtt működőképes karakterek keljenek életre.

ayren - 2014. 11. 08. 19:15

cast0rp
Igen, valószínűleg igazad van.
Ami meglepő benne, hogy nyilván mindenki azt feltételezte róluk, hogy a sugárzás miatti mutációk miatt néznek ki úgy, ahogy, de ezek szerint az csak mellékhatása lehet valamiféle orvosi, kémiai (?) beavatkozásnak.

Grace - 2014. 11. 08. 23:37

“Ami még érdekes illetőleg frusztráló számomra Finn karaktere,aki egyszer Raven-en lóg,majd Clarke után rinyálva előadja a kemény férfit.
Valahogy nem áll neki jól ez a szerep. Olyan kis tesze-tosza volt az első évad végére.
Hát nehogy már ez a kis mitugrász vegye át a vezető szerepét”
Szerintem pont emiatt nem lesz vezető belőle, hiszen ezzel csak kihangsúlyozzák, hogy Bellamy a megfontoltabb, akire a többiek támaszkodhatnak.
Egyébként nekem az jött le, hogy ezek a reaperek valami kannibál félék lehetnek, és a hegyiek a lecsapolt vérű embereket nekik adják, cserébe az általuk elfogottak először a hegyiek kezébe kerülnek. Persze lehet csak én kombinálok, de majd kiderül.
Kane pedig szerintem is az egyik legjobb és legérdekesebb karakter. Nem lenne belőle rossz vezető, csak kicsit túl sokat filózik, lehetne határozottabb, de persze új neki még ez a szerep.
Mindenesetre eddig nagyon jó az évad, csak így tovább!

DennyKeh - 2014. 11. 09. 00:05

És éljen! Vártam a 99. kommentelőre, hogy én lehessek a 100. kommentelő egy 100-akról elnevezett sorozatnál :D

Oké, komolyra fordítva. Nekem mint mindig megint tetszett ez a rész, de tényleg annyi szál van már, hogy követni is nehéz. Van Jaha, Abby és a csapat, A fiúk, Clark és Anya, Octavia és Hegylakók + ehhez jön jövőhéttől Kane csapata. Ez így összesen 7 szál 40 percbe beletuszkolva.

Ami engem ezek közül az érdekel Octavia és Clark & Anya. Octavia megint hozta a formát, de szegény csajnak annyi baja van már, hogy az nem létezik. Most Lincoln is “elhagyta” + a törzs is magára hagyta. Nagyon várós már, hogy fog egymaga boldogulni a következő részekben. Remélem sokáig és nem az lesz, hogy találkozik valamelyik csapattal.

Clark és Anya most kezd igazán érdekessé válni. Visszajutnak a faluba? Hányszor Ütik le egymást? Elkapják őket? Izgalom és izgalom.

Jahas szál engem nem nagyon izgat, a fiúkat csak Finn viselkedés módulása miatt követem, Abbyéket meg kíváncsi vagyok, hogy a Dr. hogy boldogul vezetőként. Ja és a hegyes szál se izgat már, de Monty már gyanakszik, Jasper meg szerelmes… Ennyit Octaviáról.

Na mindegy nálam mindig viszi a pálmát 9-10 pontot kaphat a heti részre és izgatottan várom a következő részt.

Desmond Wallace - 2014. 11. 09. 09:14

“annyi szál van már, hogy követni is nehéz”

Nincs ezzel baj. Pont ettől szép ez a sorozat. Rengeteg lehetőség van ebben a poszt-apokaliptikus világban, amit igyekeznek is kiaknázni az írók.

DennyKeh - 2014. 11. 09. 12:42

Igen, ez igaz. Én sem mondtam azt, hogy rossz lenne, de pont azokra az emberekre fordítanak a legkevesebb időt, akik érdekelnének.

ayren - 2014. 11. 09. 19:02

Engem speciel érdekel, hogy mi történik Jahával a sivatagban. Nem annyira a karakter, inkább a környezet, az új törzs miatt. Érdeklődésem mondhatni, kultúrantropológiai jellegű. :)

Nelli - 2014. 11. 10. 18:22

Azt bírom, hogy jelen pillanatban jobban érdekel a The 100 folytatása, mint az ikonikus Walking Dead-é.

A Jaha-s szálon kívül mindegyik érdekel, csak az a hátránya ennek a sorozatnak, hogy egy szereplőért sem kell aggódni, mert 100%, hogy túléli.
Finn jelleme eléggé megváltozott, gyakorlatilag személyiséget cserélt Bellamy-val, amit elég érdekes nézni. Ennyire nagyon meg szeretné találni Clarke-ot, hogy így kifordult önmagából? Remélem nem húzzák 10 részen keresztül a nagy egymásratalálást…

Mindenesetre nagy piros pont a CW-nek, mert ez eddig a legérdekesebb sorozatuk, csak így tovább!

nuage - 2014. 11. 10. 19:40

A szálak mennyisége kezd egy kicsit nekem is sok lenni, pláne úgy, hogy nem is minden random hegyiemberről tudom, hogy kihez tartozik. Ez a félszemű például kicsoda? Anya törzse vagy Lincolné vagy egy harmadik? Lehet darálva kéne nézni, akkor talán jobban megjegyezném a figurákat, mint így hetiben…
Amúgy izgalmakban nem lesz hiány. Tetszik, hogy Anya és Clarke nem lettek puszipajtások, hogy Clarke nem lett egyik percről a másikra szupercsaj – tényleg nem sokáig húzná egyedül, és a Halhatatlan Lincoln is érdekes helyre került. Tuti valami tenyészprogram ez a Cerberus, ahol mixelik a népeket, az orvosnőnek nagyon felcsillant a szeme. ;)
Finn változását viszont én sem értem. Az előző szezonban úgy odavolt a békés megoldásokért, most meg kvázi kinyír egy védtelen embert? Pedig szerintem nem indokolja semmi a kiborulását – legalábbis nem jobban, mint korábban – de most kb. egy gép. Jaha szála viszont jónak néz ki, csak hát még eggyel több vonal és belepistulok.
Egyébként nagyon érdekes, hogy a skypeople érkezésével, hogy felborulnak a helyi viszonok. A békés kis reaper-mountweather és a grounders felállásra gondolok. Van itt feszültség bőven.

K-10 - 2014. 11. 10. 21:24

MolnarErik:
A Manhattan-híd lesz az.
http://goo.gl/maps/Wz3OC

MolnarErik - 2014. 11. 11. 08:17

Igen, tényleg, még azok az X-ek is stimmelnek.

Enzo - 2014. 11. 11. 22:09

Hú, mennyi szál van/lesz itt.
-Földreszállt Bárka tábor
-Kane keresőcsapata
-Octavia tökegyedül perpill
-Bellamyék ötösfogata
-Clarke és Anya
-Mt.Weather benti béke
-és még Jaha

Frankó rész volt amúgy, az 1×03-at nem übereli, de a cliffhanger elég ütős volt mindkettő, Clarke leütése is, na meg vajon mi lehet a Cerberos-projekt? (kérdezném, ha nem találtátok volna ki megint, ahogy a vérlecsapolást :D)
amúgy tényleg durva nem csak a sok szál, hanem a sokféle népség is (hegyiek, skypeople, grounders1, grounders2, reapers, és vajon a kuglófarc hova lett már megint??), és lehet valóban, hogy ennek köze van valami kísérlethez, na majd Lincoln kapcsán megtudjuk (egyébként jól láttam, hogy a Linc előtti emberre mondta a nőci, hogy ő jó lesz?)

Finn egészen tökös lett (bár valóban fura ez a váltás, szegény Raven meg egy mp screentimeot nem kapott).
Kane kicsit furán viselkedik, ha felületesen nézem: először megbotoztatja Abbyt, aztán kancellárnak akarja, múltkor nem küld csapatot, most igen…

Amúgy azt hittem az Octavia-s csapdánál, hogy Clarke ott fog kibukkanni, de így se volt rossz. Viszont jó kérdés hogy az ugyanabban a rajtaütésben elvesztett Linc és Nyko hogy került más-más helyre? Tényleg lehet vmi együttműködés…

Octavia első pár jelenete egyébként elég gyenge volt…
üldözik, 10 méter előnye van, elbújik egy fa mögé, és ennyi, megmenekül…aztán meg jobban lopakodik mint a földiek, lol :D és aztán meg honnan jött a meg se beszélt terv hogy segít nekik, amikor addig ki akarták nyírni??

A párhuzamos a kihallgatós rész is adta, +érdekesség: a földiek beszéde hasonlít az angolhoz néhol :)

Enzo - 2014. 11. 11. 22:10

Amúgy, a Clarke-os szál végén levő történést nevezhetjük Anyacsavarnak? :DDD

MolnarErik - 2014. 11. 12. 11:24

@Enzo: Lincoln szálját kihagytad a felsorolásból. A mostaniban úgy tom, h lesz Raven, hha minden igaz. Ennyi szálnál azért nem csoda, hha vki nem jut szerephez 1-1 részben.

Enzo - 2014. 11. 12. 11:33

Ja, gondoltam is, hogy azt is külön szálnak írom, de aztán mégse.
Egyébként ennyi szálnál szerintem várható, hogy valamelyik 2(-3?) szál összeér a köv.részben, én Octaviára tippelnék, ő van egyedül.

MolnarErik - 2014. 11. 12. 11:54

Sztem az Octavia, Clarke, Kane és Bellamy szálakból fog 2 v 2-2 egyesülni, esetleg Kane-ék és/v Bellamyék hazatérnek, kisebb eséllyel eljutnak a Mount Weatherig. Egyébként bármely szálak egyesülésére van esély, kivéve a Clarke és Abby szálakra :)

Raoul - 2014. 11. 13. 09:11

Ezt a részt most nagyon odatették, végig marhaizgalmas volt és a szálakat is egész jól megnyirbálták.
SPOILER
Bellamy-ék: Finn-t már konkrétan ütném abban a csapatban, nem tudom, hogy érte el, hogy még Murphy-t is jobban kedvelem nála, de sikerült neki. Az események pedig bár nem vezettek sehova, de elég izgalmasak voltak. Bár sejtettem, hogy a srác, aki jobbára csak statiszta volt, feláldozható, de akkor se számítottam rá, hogy meghal. A kis fonott hajú csajt már sajnálnám. Octavia pedig velük van, jeeej!
Clarke-Anya: Azt hiszem ez a szál volt a kedvencem, hát én remekül szórakoztam rajtuk… egészen a végéig, mert erre tényleg nem számítottam. Mármint milyen durva volt már… Pedig nyilván érthető, hiszen mindkettő grounders cuccokban volt tokától bokáig sarasan, de azért Anya halála… mármint, gondolom, hogy meghalt. Mindegy, elég kiszámíthatatlan volt, hiszen kvázi egy közönségkedvenc karakterről van szó. (Hát milyen badass volt, ahogy kiharapta a nyomkövetőt XD)
Camp: Tetszett Raven szála, neki egy kis lélektani utazása volt, tetszik, hogy nem lett valami csoda folytán mégis jó a lába és van idő arra, hogy megnézhessük, hogy birkózik meg ezzel. Amikor fel akart mászni arra az adó-vevő toronyra, az a jelenet nagyon jó volt.
A szőke katonacsajt is ütném. Értem, hogy szabályok, meg biztonság, de tényleg… a grounders már rég tudják, hogy ott vannak. Max még a hegyieket lehetne odacsődíteni.
És hol volt Abby?
Jaha: Még ez a szál is lekötött, mert szerintem elég érdekes volt ez a sivatagi család, meg az egész szokásrendszer, amiből jönnek. Remélem betekintést nyerünk kicsit többe is ott a sivatagban. És még Jaha is tanult valamit. Lehet, hogy nem érintettek minden szálat, de így legalább volt akciótól, drámáig minden és remek volt.

Rettus - 2014. 11. 13. 23:58

Azért Sterling rettentő béna halála nagyon fájt.
Odaköti magát egy tornazsák-csomóval egy 40 cm magas tuskóhoz. Facepalm.

Ezt a kis zökkenőt leszámítva halad a történet.

AlrightSir - 2014. 11. 14. 10:37

A legtöbbször a helyén tudom kezelni a sorozatot, de ez a rész nekem sok volt. Főleg a végén, amikor lelövik Anya-t pont, amikor segítene, pont amikor lelépne (előtte ott álltak percekig, addig miért nem nyírták ki mindkettőt?). Miért kell ordas nagy baromságokat belerakni?

Az egyetlen jó rész az volt, amikor kioldódott a kötél és a srác off lett. Azt hittem ott ragadják meg a cérnavastag kötelet és húzzák fel őket.

Raoul - 2014. 11. 14. 17:59

Szerintem egyszerűbb valakit kiszúrni a sötétben, ha mozog, mintha egy helyben áll.

Réka - 2014. 11. 14. 19:26

Valaki tudna linket adni hol lehet megtekinteni a 4. részt? Sehol nem találom! :(

Dob - 2014. 11. 14. 21:47

Ez nagyon frappáns rész volt. Még pár ilyen és nem sok idegesítő karakter marad. Jaha remélem meghalt.

Nope - 2014. 11. 14. 23:57

Csak Finn-t nyírják végre ki és elégedett leszek.
Réka: indavideón fent van.

Bujtor - 2014. 11. 15. 22:21

Csaj lóg a hegyről, alig bírja.

Vita arról, hogy itt hagyjuk, vagy nem:

Felhúzniakaró: -Már alig bírja. Meg kell mentenünk.

Itthagyó: -Akkor valamelyikünknek le kell másznia. De arra nincs időnk. Majd visszajövünk érte.

Felhúzniakaró: -Jó.

Én: De már alig bírja!!! :D

Aquarius - 2014. 11. 15. 22:23

Elég kiszámítható volt.

Crias - 2014. 11. 15. 23:50

Ahh a végéért nagyon kár volt :(
A szőke katona csaj konkrétan egy idióta…

MolnarErik - 2014. 11. 16. 11:46

Na, Anya lett Jaha fia a második évadban :) Ami annyiban meglepőbb, h már nagyon hozzászoktunk, h nem nyírnak ki főbb karaktert. Mivel Anyáékkal már nem lehet összefogni a Mount Weather ellen, maradnak azok, akikkel Octavia bulizott.
A felhúzós jelenet meg a catfight nagyon élvezetes lett, egyébként kissé túl sok volt a szenvelgés Raven és Jaha részéről, kevesebből is leesett volna a mondanivaló.
A fény város ugye New York? És akkor már meg is találták, maga a halálzóna az.
@Crias: asszem a szőke katonacsaj lesz idén a belső ellenség.
@Enzo: igazad volt Octaviával kapcsolatban.

00alexa00 - 2014. 11. 16. 16:54

Nagyon jó volt a mostani rész is. Volt néhány klisés jelenet, de ezek is teljesen belefértek. A szőke katona csaj irritáló, de azért a saját szemszögéből/katonai szempontból nézve logikusan gondolkodik. Bejön ez a több szálon futó történetvezetés, sok benne a potenciál. Amúgy egyre több sorozatos arc is van benne: Lost;BSG;Continuum;Grey’s anatomy;Last resort;True blood :D

DK - 2014. 11. 17. 19:46

A hegyi emberek nem tudják, hogy az Ark-osok itt vannak, tehát a világ leglogikusabb dolga volt lelőni azt a lebegő adóvevőt.

ördöghöm van - 2014. 11. 17. 21:04

kár anyáért, jellegzetes arca hiányozni fog nekem
a faszányos kötél-csomóért meg gratulálok, akik kitalálta, ink. lőtték volna le, ez a lezuhanás tök gáz volt…

MolnarErik - 2014. 11. 17. 22:18

@DK: De tudják a hegyi emberek, h leszálltak az Arkosok, Clarke mondta is nekik, de már előtte is tudták.

DK - 2014. 11. 20. 18:31

@MolnarErik Ezekszerint ez valahogy elkerülte a figyelmem. Kösz a helyreigazítást.

laza_kivi - 2014. 11. 20. 19:49

Ismételten jó rész, bár ma éreztem azt, hogy már túl sok szálon fut a sztori, de annyira nem bántam. Remélem ezt a Finn gyereket most egy picit pihentetik, mert egy kicsit helyre kéne rázni. Azért tetszik ez a fajta karakterépítés: kezdeti jófiú Finn vs mostani Finn, kezdeti rosszfiúnak tűnő Bellamy vs mostani Bellamy. Bár valamiért Bellamyt sosem váltott ki belőlem ellenszenvet, de Finn pár epizóddal ezelőtt elkezdte a folyamatot, és most feltette az i-re a pontot.

laza_kivi - 2014. 11. 20. 19:57

Montyt bírom, remélem Jasper nem öleti meg valami idióta húzásával. Tetszett, amikor leült a székre. :) Ezek a hegyi emberek eléggé durva dolgokat művelnek, azért remélem valamennyire visszafordítható a folyamat.
Jaha és Kane találkozásával sem szórakoztak szerencsére, és nem kellett sokat várni, hogy Jaha valakivel összefusson. Tetszik az íróknak ez a hozzáállása.

Octavia: Now, there’s something I thought I’d never see.
:D

AlrightSir - 2014. 11. 20. 22:18

Ez a Finn gyerek eddig semleges volt, de urgh venném azt a gépfegyvert és… :D

Rettus - 2014. 11. 21. 11:08

Raven Oliviának:
“Not so fast, Pocahontas”

Hát ettől leprüszköltem a habot a kakaómról :D

Enzo - 2014. 11. 21. 17:35

Na még a 2×04-re reagálnék gyorsan, most sikerült megnéznem:
-Ennyi szál nyilvánvalóan nem fér bele egy részbe, úgyhogy jól kihagyták a hegyieket meg Kane csapatát. Plusz jól összecsatlakoztatták Octaviát a bátyóval (BTW a csaj milyen túlélő lett már!). – micsoda embercserebere volt: Sterling out, Mel+Octavia in, aztán Finn+Murphy el.

-Tetszik, hogy nem feledkeznek el a készítők bizonyos dolgokról: hogy a sugárzás miatt torz gyerekek születnek (pipa – de durván nézett már ki Zoran :O), vagy hogy több Ark-darab is leesett (pipa), ez abszolút pluszpont.

-Továbbá nem kliséznek el minden jelenetet: most se kapták el Sterlinget (elég nehéz lett volna egy földön száguldó kötelet). Mondjuk az tényleg facepalm hogy ilyen basic csomót kötött csak….mire megismernénk egy újat, meghal. Monroe-nak kitartást!
(kicsit kemény volt: húzzák fel a csajt Bellamyval, erre grounderek, és még savas köd is…kicsit sok lett volna, jó hogy csak kamu volt :D)

-Szegény Raven, sajnálom…:/ annyira látszik rajta hogy a feladás nem szerepel a szótárában és most mégis el kellett fogadnia Wick segítségét..
A csávó amúgy nagyon ismerős volt, aztán megkerestem, és az Amerikai Pite későbbi részeiből.

-A két csavar a végén tetszett, főleg a Jaha-feldobós, a másik elég kiszámítható volt, bár így kicsit megcsavarták, hogy elhitették velünk, hogy elsétál Anya, erre mégse…

Szóval nagyon frankó a sorozat, na!

cydonia - 2014. 11. 22. 11:40

Nagyon szeretem a sorozatot, de Finn kiverte nálam a biztosítékot az 5.részben. Jófiúként sem volt szimpi, de ez a fordulat… Alapvetően nem szoktam így felidegesíteni magam karaktereken, de most sikerült az utolsó jeleneten.

Darwinka - 2014. 11. 22. 12:23

Tetszik, hogy Raven beolvasott Abbynek. Kane is múltkor beszólt Bellamynak, hogy még gyerek. Basszus! Clarke-ék sokkal jobban ismerik a helyet, meg a viszonyokat.

Nelli - 2014. 11. 22. 13:56

Raven beolvasása Abby-nek nekem is nagyon tetszett. Amúgy sem bírom azt a csajt, lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de szerintem már nyugodtan távozhatna a sorozatból.
Finn… érte és Bellamy-ért aggódtam a legjobban az első évad végén, hogy vajon túlélik-e. Mostmár egyre inkább úgy gondolom, hogy Finnek nem kellett volna. Egyik percről a másikra őrült meg. Ha legalább lett volna előjele, egy kis bevezetése vagy valami. (Egy másik CW-s sorozatban, a Vámpírnaplókban is eljátszották már, hogy jófiúból bad guy lesz.) Szóval Finn nekem most nagy csalódás…
Octavia volt az egyik, akit a S01E01-ben azonnal megutáltam, aztán meg hamar a kedvencem lett, szóval remélem visszafordítható az, amit Lincolnnel tettek a hegyiek.
Úgy érzem érik már egy Ark vs. Mount Weather csata.

Nuage - 2014. 11. 22. 14:45

Finn bekattanása nekem is furcsa volt, még úgy is, hogy már pár rész óta sejteni lehet, hogy erre haladunk. vagy az utolsó (évadzáró) volt nála a breaking point vagy nem értem, hogy ezt most hogyan.

SPOILER
Gyakrolatilag tényleg megőrült, mert az a mosoly, amivel fogadja Clarke-ot miután kinyírt egy csomó embert, másként nem igen magyarázható. És az első évadban meg, hogy óvott még minden emberéltet, pfhh.
SPOILER VÉGE

Amúgy nem bánom, hogy mozgatják a szálakat és a személyiséget is változnak, bár Octávia badasssége is kicsit sok már nekem egy lyukban felnövő lányhoz, de ez annyira nem idegesít, mint Finn.

Viszont határozottan heti legjobban várós sorozattá nőtte ki magát a cucc, szóval csak így tovább. A cerberus program meg igen érdekesen alakul…

MolnarErik - 2014. 11. 22. 18:51

Hát úgy fest, h Finnből lett a mi új Murphynk.
Ez a falus jelenet csak engem emlékeztetett a Szakaszra?

cast0rp - 2014. 11. 22. 20:49

MolnarErik: nekem is a Szakasz jutott eszembe :)

jinjang - 2014. 11. 23. 10:59

Szerintem Finnből azért csináltak dühöngő őrültet az írók, hogy Clarke simán átpártolhasson Bellamyhoz.
Milyen cuki volt már Bel reakciója, amikor Clarke a nyakába borult! :-)

Desmond Wallace - 2014. 11. 23. 18:24

Eddig tartja a szintet a sorozat.

Tímea - 2014. 11. 24. 00:01

Én sosem bírtam ezt a Finn gyereket :) sem a karaktert ,sem a színészt. Nagyon ellenszenves.
Az első évadban is a tutyi-mutyi ,tesze-tosza szerepe kiverte nálam a biztosítékot. Ezt követően már Clarke-ot sem bírtam :) határozott,bölcs,okos nőként ismertük meg,majd egy ilyen kis mitugrálszhoz vonzódik.
Akit elképzeltem volna mellette,az Bellamy (nagy favorit) ,bízom benne,hogy ebből még lesz valami,tekintve,hogy Finn eltolta rendesen a dolgokat.
Ravent sajnálom,remélem ő is lemond gyorsan Finn fiúról.
Nagyon bírtam Octavia szerelmének kibontakozását,megy a drukk Lincoln megmentéséért :)
Még mindig értetlenül állok Anya kiírásán. Akkor minek kellett Clarke és az ő kapcsolatát így felépíteni?

Enzo - 2014. 11. 24. 00:10

Finn, te hülye barom, te. Ez nagyon kemény volt…
Teljesen megőrült a srác, az a mondat a végén… Ha ezt Raven tudná, hogy a Clarke keresése iránti vágytól lett ilyen, húha.. (jó, szakítottak, de akkor is)

-Csodálkoztam hogy Byrne (szőke katona csaj, végre megjegyeztem a nevét) miért fogad szót Abbynek, aztán rájöttem hogy most Abby a kancellár.
Viszont ebben a részben nem viselkedett szimpatikusan…
BTW hogy őrzik a fegyvereket? Múltkor is elcsórtak belőlük, meg most is :D

Mt.Weather szál:
-Ez a containment breach hirtelen elég gyanús volt, így most jól elodázták, hogy Jasper Clarke után akarjon menni…(az szép lett volna, hogy mindenki Clarke után megy…)
Amúgy, mi van akkor, ha mondjuk a transzfúzió hatására nem Maya lett immunis, hanem Jasper nem mehetne ki? Mekkora lenne már…
Az meg fura hogy Lincolnékkal mit csinálnak (mégse vérátömlesztés, hanem vmi más projekt), azt hittem elsőre, hogy Lincoln vérét kapja majd Maya.
Ja és jé, Linc orvosa az elnök bá fia.

Kane ezt elcseszte, így megbízni a földiben…a Jaha talin meglepődtem, pont addigra találtam ki hogy kizárásos alapon ki lehet a cellában, amikorra mutatták az arcát.

Finn nagyon beégett a végén, már én éreztem szarul magát miatta, annyira félreértelmezte a nyomokat. Pláne mikor a végén még mondták is, hogy a félszemű grounder csak egy áruló.
Murphy komolyan szimpatikusabb már pár rész óta, pedig nem hittem volna hogy ez előfordul. Én simán ott hagytam volna Finnt, mielőtt eldurvulnak a dolgok.

A 2×08 után (dec17) egyébként ~1 hónapos szünet jön, csak hogy tudjátok :)

jinjang - 2014. 11. 24. 08:47

“Murphy komolyan szimpatikusabb már pár rész óta, pedig nem hittem volna hogy ez előfordul.”

Igen, már az évad nyitó óta próbálják az írók Murphy-t szimpatikusabbá tenni. Mondjuk ez nekem nagyon nem tetszik, mert Richard Harmonnak olyan arcberendezése van, hogy kizárólag utálnivaló karakter eljátszására alkalmas. Legalábbis én kapásból pofán vágnám, akárhányszor meglátom.

Egyébként gondolkoztam ezen a Finn megőrül egyik pillanatról a másikra dolgon, és eszembe jutott, hogy a pilotban ő volt az, aki kioldotta magát a leszállóegységben és lényegében az ő felelőtlensége miatt (őt utánozták) halt meg az első két srác a 100-ból. Eleve azért lett elítélve, mert egy illegális űrséta miatt elpazarolt egy hónapnyi oxigént. Újranéztem az elejét, azért emlékszem erre, és eleinte Finn tényleg elég köcsögnek tűnt, akit nem nagyon érdekelt, mi van másokkal. Innen nézve inkább a későbbi jófiúsága a furcsa, nem pedig a mostani ‘szemrebbenés nélkül megölök bárkit’ bekattanása.

MolnarErik - 2014. 11. 24. 09:04

@Enzo: “Amúgy, mi van akkor, ha mondjuk a transzfúzió hatására nem Maya lett immunis, hanem Jasper nem mehetne ki? Mekkora lenne már…”
Egyébként sztem is ez lesz. Azt nem értem, h ezt az átömlesztős dolgot miért nem próbálták már ki a földiekkel is a lecsapolás helyett. Nekik is praktikusabb lenne, mert így többször is fel lehetne egy földit használni.
1 hónap, nem is olyan vészes, én tavaszra számítottam.

ayren - 2014. 11. 24. 12:30

“Richard Harmonnak olyan arcberendezése van, hogy kizárólag utálnivaló karakter eljátszására alkalmas”

Dettó ezt gondolom :)

Enzo - 2014. 11. 24. 12:48

@jinjang: amúgy igen, én anno direkt utánanéztem hogy ki ez a színész és hogy lehet ilyen ellenszenves arca valakinek, vásárolta-e a piacon, vagy így született :D

@MolnarErik: szerintem jó csavar lenne, persze sajnálnám Jaspert

MolnarErik - 2014. 11. 24. 18:30

@Enzo: a forgatókönyvírói gyakorlat fényében ez egyáltalán nem jelentené a karakter végét.

paranoid android - 2014. 11. 26. 21:40

A 2×05 vége talán a sorozat legjobb jelenete volt. Clarke reakciója Finn közeledésére, összevetve a Clarke-Bellamy öleléssel, remekül mutatja milyen messze jutottak a karakterek a leszállás óta.

Finn változása nekem még mindig tetszik. Ha túllépünk azon, hogy kissé gyors volt, szerintem jól illik a korábban megismert jellemzőihez. Finn idealista volt. A jinjang által említett felelőtlensége, a sorozat elején, az álmodozó tulajdonságából fakadt, ahogy később a békés megoldások erőltetése is. Egy ilyen idealista az első évad végi mészárlás, majd a szerelmének eltűnése után könnyebben bekattan, mint pl. a pragmatikus hozzáállású Bellamy.

Emellett az is tetszik, amit Murphy-vel csinálnak az írók. Reméltem, hogy kap egy kis karakterizációt, mert az ilyen, a felszínen bunkó karakterek lehetnek a legérdekesebbek idővel, ha a látszat mögé tekintünk. De nem is estek túlzásba a szimpatikussá tételében, még mindig eléggé egocentrikus a viselkedése ahhoz, hogy wild card lehessen. És szerencsétlen színész nem tehet róla, hogy ellenszenves az arca. Így még jobban megmutathatja a tehetségét, ha megkedvelteti a nézőkkel a karakterét.

MolnarErik - 2014. 11. 28. 10:52

Most nézem, h csak jövő héten lesz új rész :(
Az előzetes alapján viszont Maya átáll Jasperékhez
https://www.youtube.com/watch?v=vjKVJcWvnxM
A cím alapján én azt gyanítom, h a savas köd is előjön.

Zora - 2014. 11. 28. 15:57

” DK – 2014. 11. 17. 19:46
A hegyi emberek nem tudják, hogy az Ark-osok itt vannak, tehát a világ leglogikusabb dolga volt lelőni azt a lebegő adóvevőt. ”

Dehogyisnem tudják! Mikor az egyik civil belelő a bokorba – amitől Kane ki is akad -, és azt mondja, szerinte eltalált valakit. Utána meg Clarke meglátja a hullát a golyóütötte lyukkal, amit később nyílvesszős lyukká alakítanak. Nos, őt ölte meg a civil, a másik meg ugye levette a kesztyűjét.

Amúgy az első részben nem értettem, miért mondják a hegyiek, hogy nem szabad ajtót nyitni. Hiszen, ők is kimentek jópárszor, gondolom zsilipes módszerrel. Ezt Clarke miért nem kérdezte meg?

A sorozatot 6 napja nézem darálva. Beszippantott! :-) Várom a folytatást!

Enzo - 2014. 11. 29. 23:00

Anyukámnak odaadtam, hogy próbálja be az első pár részt…egy hét alatt ledarálta az első évadot.

herczog - 2014. 12. 01. 14:27

“Szerintem Finnből azért csináltak dühöngő őrültet az írók, hogy Clarke simán átpártolhasson Bellamyhoz.”
Én nem figyelek eléggé és voltak az utóbbi időben is Clarke felől is jelek, vagy csak a Finn gyerek rohangál utána fejvesztve? Mert nekem az rémlik hogy Clarke 6. részben leírta a Finn gyereket mikor kiderült h csaja is van. Mondta is hogy there’s nothing to talk about. Azért is kezdték el már kb onnantól Bellamyval sétáltatni jobbra balra. Történt utána valami ami kölcsönösségre utalt? mert én pont azt bírtam h nem szenvednek látványos tipikus szerelmi háromszögben.

ördöghöm van - 2014. 12. 01. 22:05

a bezárt és fegyverrel őrzött, majd idegbeteg módon ledarált falusiakról valami vietkongos film jutott eszembe, mikor amcsi katonák random módon legéppityuzzák az összes helybélit

AlrightSir - 2014. 12. 05. 16:23

Most komolyan, Mount Weather alagútjain elindítanak egy zenélő micsodát…csak engem akaszt meg egy-egy ilyen jelenet? Ahelyett, csöndben beszivárognak, elkezdenek partizni. Nem értem kiknek az ötletei ezek a dolgok, mert nekem totál lerontják a részek minőségét.

Egyébként ezt leszámítva tetszett a rész, főleg a börtönös jelenetek és az, hogy Clarke anyja kezd végre helyrerázódni.

00alexa00 - 2014. 12. 05. 23:13

Izgalmas rész volt. Gondoltam, hogy “Desmond” és “Burke” helyzetben valaki felakarja majd áldozni magát. És a hozzájuk beküldött lány is eléggé gyanús volt, eszembe is jutott, hogy valójában valami “beépített ember”. Tetszik a Clark -Finn szál, ahogy kezelik a történtek után. Moutnth weatherben is a 47-ek is okosan taktikáznak, az elnök bácsi meg azért mégsem olyan kedves, mint amilyennek tűnni akar.

AlrightSir:
Nekem úgy jött le a jelenet, mintha rádiónak/ walkie talkie-nak nézte volna, csak aztán derült ki, hogy zenélős valamiről van szó.

uveg - 2014. 12. 06. 12:17

Imádom a 2.évadot szerintem jelentősen veri az 1.évadot! Sokkal jobb pedig az első évad sem volt rossz!

chulo - 2014. 12. 06. 18:29

az csak nekem nem volt világos, hogy akkor most Cane-nek mi lett a sorsa?
Jaha lett aki a vérért vért elv alapján elvileg hú de csúnyán felhasználtak volna bosszúra…ehhez képest visszaküldték mint követet, egyben, “szinte” sértetlenül.
De akkor mi lett a másikkal?

az alap sztori, mint oly sok esetben már nagyon megfogott, de az első pár résznél még talán kicsit féltem hogy nyáladzás lesz a dologból és a posztap Föld csak háttér lesz a tinidrámákhoz, de azt hiszem az egyik legalulértékeltebb sorozattal van dolgunk, kár hogy nem nézik sokkal-sokkal többen, nagyon is érdemes rá

MolnarErik - 2014. 12. 06. 22:24

Végre megismertük az annyit emlegetett és rettegett földi parancsnokot. Méghozzá 1 nagyon jó kis fordulat keretében.
Az a jelenet is nagyon jó volt, amikor Clarke-ék a bunkerben belefutnak a fejbe lőtt paliba.
Az viszont tényleg nagy hülyeség, amit azzal a zenélő izével csináltak. Biztos nem nézték adó-vevőnek, bekurblizta és bamba mosollyal hallgatta a zenét, pedig már fel voltak világosítva a reaperekről.

Tomisz - 2014. 12. 07. 10:41

Határozottan jobb mint az első évad, egyetértek.

Egyik legjobb sci-fi/összeesküvés elméletes/poszapokaliptikus túlélős sorozat lett ebből.

Talán túlzás azt mondani bizonyos elemekben már a Lost nyomdokain halad, de nagyon jó.

Méltatlanul kevés szó esik róla… és a hype is meglepően alacson körülötte. Pedig…

Tomisz - 2014. 12. 07. 10:42

Pedig…

Szerintem számos mostani sorozatot kenterbe ver, amiket meg toltak.

Lásd Revolution, Defiance… stb.
Totál gagyinak hat most ez mellett.

Zora - 2014. 12. 07. 15:22

2×06

Nem tudom, mit finomkodnak Jasperék a hegybenlakókkal. Kitárni az ajtókat, aztán nem maradna más, mint egy halom húscafat… (Túl vérszomjas vagyok…?) Itt segítik őket, meg erősebbé teszik – pedig szerintem Mayának még megvan a kártyája, azzal eljuthatnának egy ajtóhoz. Maya hozzá tud jutni védőruhához, hátha még nem eléggé immúnis, aztán kész.
Amúgy a Bárkások meg hová mehetnének? Amit Lincoln mondott, a keleti partra?
Ha kinyírnák a hegyieket, meglenne a lakóhelyük rögtön.

Zora - 2014. 12. 07. 15:26

Ja, meg ami még eszembe jutott: ha így tisztában voltak a földiek immunitásával, elég lett volna tőlük spermát szerezni, egy kis lombikbébi-program, aztán a hegyben lévők 3. generációja már mind kimehetne. Nem? Ez miért nem jutott eszükbe? Csak a transzfúzió?

Enzo - 2014. 12. 07. 17:15

-Na, ez is jó rész volt, megtudtuk, hogy a savas ködöt a hegyiek csinálják. Meg az álruhás Mátyás kir…izé, parancsnoknős csavar is zseniális volt, én nem találtam ki. De ő valóban “annyit emlegetett és rettegett” parancsnok? Nem is emlékszem, hogy mikor beszéltek róla (@MolnarErik)
-Az kicsit zavar, hogy Finn megőrülését nem forszírozták tovább, bár végülis rátalált Clarke-ra, de azért valamit még kezdhetnének ezzel a szállal, mert ütős volt.
-Note: már tudjuk hogy ifj.Wallace neve Cage.
-ZombiLincolnt f@szán ellőtték az előzetesben…
-@Tomisz: Revolutiont abszolút veri, még kicsivel a Defiance-t is, bár annak tök más a hangulata, és az is feljavult a 2.évadra.
-@chulo: Kane-nek szerintem semmi baja, bár hát végülis Jahát is elengedték egész sértetlenül…
-@Zora: ez a spermás ötlet nem is rossz, egészen vicces szál lett volna :DDD

AlrightSir - 2014. 12. 07. 17:31

Egyébként most nem a hegyiek hozzák létre a Reaper-eket? Lincoln annak tűnt úgy hirtelen, ezek szerint a savas ködön kívül az alagútban szaladgáló kannibálmanók is a hegyiektől vannak.

MolnarErik - 2014. 12. 07. 18:47

@Enzo: Anya és Tristan emlegette állandóan. Ő váltatta le Anyát Tristánnal, és még a vadállat Tristan is félelemmel vegyes rettegéssel ejtette ki a “nevét”.
Érdekesség egyébként, h mikor beírtam a googliba a parancsnokot (Lexát) játszó színésznő, Alycia Debnam Carey nevét meg h the 100, kidobott 1 csomó közös forgatási képet Clarke-kal, szal nemsokára együtt fognak akciózni.

Enzo - 2014. 12. 07. 19:27

@Alright Sir: dehogynem, ezekszerint a reaper-ek a hegyiek kísérleteinek a termékei vagy melléktermékei…
Bellamy megígéri O-nak, hogy visszaváltoztatják, lol :D kicsit merész ígéret.

@MolnarErik: áhá, köszi, erről már elfeledkeztem, régen volt

Amúgy micsoda matriarchális közösségek vannak itt a groundereknél: Anya, Lexa, meg az a múltkori néger nő, akinek nemtom a nevét…

Ja és kimaradt a hét idézete:
Maya: -Look, without the treatments, we’d die. What are we supposed to do?
Monty: -Die.

:DDD

MolnarErik - 2014. 12. 07. 20:18

Sztem, miután nem fogja kapni azt szert, Lincoln visszaalakul. Vagy nem.

nuage - 2014. 12. 07. 21:44

Az a szer, amit Lincoln is kapott csak részben felelős az átalakulásáért, a nagyobb része a dolognak az agymosás, amit azért elég nehéz kikezelni. Szóval kiváncsi vagyok visszahozzák-e a karaktert, de szerintem voltak arra utaló jelek, hogy menni fog a rehabilitáció. A beadott szer javarészt nekem inkább valami drognak tűnik, ami ott tartja a reapereket a hegy közelében. Talán őrkutyának vagy hogy legyen aki eltűnteti a leselejtezett vérbankokat? Vagy mindkettő.
A női vezetést bírom a groundereknél, de Kane és Jaha jelenete azért elég kiszámítható volt. Ettől függetlenül a részre jutott elég izgalom, a hegyben is szépen alakulnak a dolgok.

AlrightSir - 2014. 12. 08. 00:23

Remelem Lincolnt visszahozzak, mert nagyon birtam a karaktert, Oliviaval egyutt.

@Zora: En is inkabb kinyitottam volna az osszes ajtot, aztan meg rajukdurrantottam volna a hegyet is, tuti ami tuti. Mert igy majd ok is szaladgalni tudnak kinn es lesz egy sokadik ellenseg.

Zora - 2014. 12. 08. 20:05

@AlrightSir

Hegyet rájuk durrantani nem szükséges, az nagyon jó lakóhelynek…

Raoul - 2014. 12. 09. 00:28

Csak nekem rémlik úgy, hogy a csávó, aki kísérletezett Lincoln-on (aki az elnök fia, ha jól vettem ki), a tökéletes katonákat akarja előállítani? De ha a reaperek a végeredmény, akkor azért ő még elég messze van a céljától. XD

Tímea - 2014. 12. 10. 09:00

Kezdem azt érezni mint a Walking Dead-nél. Egy megmagyarázhatatlan unalom,ami arra ösztökél,hogy beletekerjek. Pedig vannak történések.
Valahogy már nem adja úgy a hangulatot,mint régen :(
Lincolnt én is sajnáltam,nagy favoritom. Remélem még visszahozzák Octavival.
Bellamyt még mindig Clarke oldalán látnám szívesen.
Finn az aki szinte az elejétől kezdve irritál. Írnám,hogy örülnék a távozásának,de gondolom erről szó sem lehet,hisz a kemény mag egyik oszlopos tagja.
Az,hogy lejöttek odafentről és Jaha is visszakerült a vezetői szerepbe,innentől kezdve már nem sok mindent tudnak kezdeni majd a sztorival szerintem.
Ha leölik a hegyieket,és meghódítják a földieket,akkor mi is marad? Úgy érzem ez sikerül is most,ebben az évadban. Túl gyorsan peregnek a szálak…

MolnarErik - 2014. 12. 10. 18:17

Sztem úgy készül a sorozat, hha kaszálnák, akkor az évad végével le lehessen zárni, ha meg berendelik az új évadot, biztos megvan úgy nagyjából, h mivel folytatják. Azért eddig mindig megoldották, h ne klappoljanak a dolgok. azt itt van még ez a csak lebegtetett, fény városa, tengerpartiak téma.

jessm - 2014. 12. 11. 09:55

szerintem jó volt 2×07, egy picit leültek az események elötte, de most megint jobb lett.
Finn nem biztos ,hogy túl éli a mai részek után. Annyira nem fontos a karaktere. Akik biztonságban vannak az évad végéig szerintem Clarke, Bellamy, Jaha, Abby,MOnty,Jasper, Octavia , Lincoln , plusz az új Anya azért mert ök egy-egy álláspontot képviselnek. Mivel eddig sem féltek bátrak lenni, ha valaki története véget ért lásdd Wells, Anya. Ezért van esély rá, hogy kap egy lezárást és meghal. , mindenesetre biztos , hogy át fogják adni valamilyen úton módon, az kérdés , hogy utánna mit csinálnak vele.

meow - 2014. 12. 12. 15:35

azért kíváncsi vagyok, mivel fogják folytatni ez után az évad után. nem tudom milyen új ellenséget tudnának még kitalálni.. :D volt szó a station13-ről talán valahol, de az elég meredek lenne. csak tök fura, hogy ebben az évadban nincs annyi titokzatos dolog, mint az előzőben (ilyen elszólások meg néha felemlegetett csoportokra gondolok, mint az első évadban mikor érintőlegesen említették a mountain ment, már lehetett sejteni, hogy majd lesz szerepük) vagy ti emlékeztek ilyenre a 2. évadból?

Pilles - 2014. 12. 12. 21:44

Volt szó a mostani és korábbi részekben is a fények városáról, elég kézenfekvő ahhoz a szálhoz nyúlni. Abban sem vagyok biztos, hogy a savas köd közben befogott rádióbeszélgetés a hegyiektől volt, és az első részeknél volt egy nagyon szétroncsolt fejű gnóm akit egy pillanatra mutattak, ahogy leskelődött a bokrok közül. Hozzá hasonló kinézetűvel nem találkoztunk eddig. Ezeken felül még sok mindenre nem kaptunk választ, a kaszások nekem még mindig nem tiszta és a harc a hegyiekkel el sem kezdődött.
A záró rész előzetesében nem úgy nézett ki Finn helyzete, hogy túléli, és mi lett Marcussal?

AlrightSir - 2014. 12. 13. 15:55

Remélem Finn nem éli túl és végre továbbléphetünk a Grounders vs Skypeople témán, mert csak járják a felesleges köröket vele.

Nelli - 2014. 12. 13. 19:13

Nem hiszem, hogy kinyírják Finn-t. Hiába lett belőle az, aki, még akkor is fontos szereplő. Ráadásul belegondolva egyáltalán nem meglepő, hogy így megváltozott, végülis állandóan életveszélyben van, nem csoda, hogy már ártatlan öregeket és gyerekeket is veszélyforrásként fog fel. Inkább az a fura, hogy Clarke elég erős ahhoz, hogy még mindig tartsa magát. Személy szerint sokkal jobb vezetőnek látom, mint az anyját, aki az egész sorozat legidegesítőbb karaktere (számomra).
Örülök Lincoln visszatéréséhez, és meglepődtem, hogy a Mount Weather vezetője mégsem a főgonoszt játsza.
Az a baj, hogy nem tudom elképzelni a harmadik évadot, mert addigra gondolom találnak majd valami biztonságos helyet, mert azért 30 részen keresztül mégsem csatázhatnak folyton. Ha viszont lesz biztonságos hely, nem lesz már miért izgulni, és az olyan lenne, mint egy Walking Dead zombik nélkül.
Na mindegy, ahhoz képest, hogy szó szerint SEMMIT sem vártam az első évadtól, csak unalomból kezdtem el nézni, az egyik kedvenc sorozatom lett, mert egyszerűen szórakoztat, még akkor is, ha vannak benne nagy logikátlanságok vagy értelmetlenségek.

Panda - 2014. 12. 14. 14:04

Szerintem van bőven lehetőség még ebben a sorozatban. A következő évadokban lehetne többet mutatni a mostani földből, akár csak észak-Amerikából, hiszen még csak egy kis terület körül mozogtak eddig.
Mondjuk az nem tiszta, hogy ha a halálos zóna elvileg New York környéke, akkor Jahaval hogyan értek olyan gyorsan Washington területére…és a Mount Weather is túl közel van a Lincoln emlékműhöz, vagy csak extra gyorsan bírnak gyalogolni. :)
Ha a Supernatural-al el bírtak jutni a 10-ik évadig, úgy, hogy a 6 után semmi értelme nem volt, akkor remélem a te 100 is kihúz legalább 5 évadot. :)

chulo - 2014. 12. 14. 15:31

“ahhoz képest, hogy szó szerint SEMMIT sem vártam az első évadtól, csak unalomból kezdtem el nézni, az egyik kedvenc sorozatom lett, mert egyszerűen szórakoztat”
ennél jobban én se tudtam volna megfogalmazni :)

nagyon jó kis sori lett, az első évadnál már (a szerelmi nyűglődés ellenére is) mindig vártam az új epizódot, jó lesz ez a félévad finálé is

arról mondjuk gőzöm sincs, hogy egy harmadik évadot hova tudnak kihozni. Gondolom az évad második felében lespannolnak a földiekkel, elkezdik visszaváltoztatni a reapereket és szépen legyakják mount weathert. A hegyi dokinőt mondjuk olyan szívesen bedobnám a reaperek közé…
Az mondjuk nagy wtf lenne, hogy mire Clarkék odaérnek a hegyhez addigra már mind a 47 (most már 46) társuk oda lenne és a hegyiek kimehetnének a felszínre

MolnarErik - 2014. 12. 14. 17:39

Hogy meglepődött Clarke, h Finnt kérték, pedig elég nyilvánvaló volt.
Sztem egyébként nem lesz megegyezés a földiek meg az égiek közt. A 46-ok 1 része kitör, a többiek csontvelőjét viszont felhasználják, így a hegyiek 1 része is ki fog tudni jönni.
Viszont kíváncsi vok Cane sorsára. Jaháéra annyira nem :)

00alexa00 - 2014. 12. 16. 01:16

Nekem nem igazán tetszett ebben a részben Abby-clarke illetve Lincoln “meggyógyítása” , túl sokat kockáztattak, szerencséjük volt, hogy épp bejött a blöffjük. Mondjuk Jaha meg nagyon könnyen feladta volna, de valahogy ötvözni kellett volna a 2 tervet. Szerintem a következő (szünet előtti) részben majd kapunk egy jó kis cliffhangert Finnel kapcsolatban, gondolom azért, hogy végigizguljuk a szünetet, hogy mi is lesz vele.

Enzo - 2014. 12. 16. 01:38

1. Nyitójelenet: Rémlett a Keenan név, egy darabig nem tudtam hová tenni, aztán beugrott, hogy ő osztogatta a prospektusokat a 2×01-ben. Szegény csaj, helyes volt :/
Érdekes amúgy a párhuzam, hogy a hegyieknek ugyanúgy ismeretlen terep a Föld felszíne, mint anno a Bárkáról jövőknek, és oda vágynak, és álmodoznak, és amikor sikerül, felfedezik a friss levegőt, az illatokat :)

2. Poén, hogy Lincolnt ugyanúgy kikötözve tartották ugyanott :D Clarke meg is jegyezte

3. Wallace-ék vajon miért tudnak kimenni, milyen kezelést kaptak? Az öreg egyébként szépen felfogta hogy mit akar burkoltan a fia…erre meg ezzel a szemét dr.Tsing-gel elkezdik titokban a kísérleteket… -.-
Amúgy a sárga virágot tuti valaki fel fogja fedezni egyszer.

4. Csak én éreztem úgy, hogy Finn beszéde arról, hogy meg tudják menteni Lincolnt, meg hogy nem lesz ugyanaz az ember, valójában metaforikusan önmagáról szólt?

5. Micsoda hatalmi játszmák voltak Abby meg Jaha közt…”én vagyok a kancellár” “nem, én vagyok az!” :D
Utóbbi amúgy amilyen szimpatikus vezető volt anno, annyira nem az most.

6. Anya haja az így honnan van meg Clarke-nak? Ez kimaradt.

7. A vége kemény volt…Octavia gyászol, és pont megjönnek Clarke meg a főnöknő…ezt hívják rossz időzítésnek :D de aztán szerintem frankó volt az elektrosokkos csavar, és egész érthető a tudományos háttér
-> kivéve, hogy akkor elvileg a reaperek folyamatosan kapják a drogot? de hogy??

8. Cage beszéde full ugyanolyan volt az utolsó jelenetben, mint az apjáé, nézzétek vissza, marha jól nyomta a színész.

9. Monty hackelését kikockáztam, Védelmi Minisztériumos oprendszerben turkált valamit :D

10. Finn akkor meg is halhat, vagy áldozza fel magát, vagy valami legyen. Amúgy meg meh, ebből is midseason finálé lesz a következő :/

Zora - 2014. 12. 16. 21:55

“-> kivéve, hogy akkor elvileg a reaperek folyamatosan kapják a drogot? de hogy??”

Én arra gondolok – mert ezt valóban tudományosan bizonyították -, hogy a kannibalizmus elmebajt okoz. Tehát, a drogtól vágyni fog emberhúsra, ezáltal saját magát drogozhatja tovább.

Az öreg elnök szerintem ugyanúgy kapott valamelyik 47-től vérátömlesztést.

Finn beszéde Lincolnról: pontosan ezt éreztem én is!

Anya haja: haldokolva vágta le, és nyomta Clarke kezébe.

.
.
.
Ja, és az “Anya” nevet legyen szíves senki se azonosítsa a magyar ‘Anya’ szóval. Ez ugyanis egy név, és csak az alakjuk hasonlít…

Enzo - 2014. 12. 17. 01:37

De ha csak vérátömlesztést kapott volna, akkor nem bírná ennyi ideig, nem? Nekem úgy tűnt, mintha másra utalt volna a fia…persze ők is csak pár percig voltak kinn, de akkor is.

#Finn: király (Y)

Anyahaj: áh, ezt elfelejtettem ezek szerint, köszi
nem hiszem, hogy bárki is azonosítaná, max aki nem nézi a sorozatot és ide téved :D viszont remek szóviccelési lehetőség ad (pl. a 4.rész végén az Anyacsavar :D)

nuage - 2014. 12. 17. 09:01

> kivéve, hogy akkor elvileg a reaperek folyamatosan kapják a drogot? de hogy??

– nekem az jött le, hogy igen, ezeket folyamatosan drogozzák a hegyiek. Abban a jelenetben, amikor kiválasztják Lincolt a programra, látszik, hogy ott tolonganak a reaperek is és kapnak valami inekciót. Gondolom az a drog.

A dolog kezdenek jól alakulni, innen nehéz lesz úgy csavarni a szálakat, hogy mindenki megússza, de ez nem is baj. Azon én is meglepődtem, hogy Clarke meglepődik, mikor Finnt kéri az ellen. Vagy azt gondolta, hogy a tettei következmények nélkül maradnak? De legalább Finn tisztában van vele, hogy van, amit nem lehet kitörölni. Én azt sem bánom, ha mártírt csinálnak belőle, de valami legyen, mert a karaktere elég ellentmondásos.

Rettus - 2014. 12. 18. 03:48

Jaha karakterét 4 perc alatt lenullázták az írók. Ki tudja miért?
Lehet kiírják, ellovagol egy kétfejű paripán a Fény Városába :D

Panda - 2014. 12. 18. 06:42

Kemény volt ez a rész, nem gondoltam volna, de egyre jobban bejön ez a sorozat. Eléggé eltértek az első évad szintjétől, pozitív irányban.

Most ezek után nehéz lesz kivárni a folytatást…bah… de legalább “megoldódott” a feszült helyzet.

jessm - 2014. 12. 18. 11:37

Wow egyszerűen wow.
Gondoltam, hogy Finn nem éli túl ( bár azért még nem vagyok 100% biztos , gondolom ez Supnat és TVD hatása, ahol sose biztos egy halál))
Na, mindegy , szerintem jól oldották meg az egész jelentet. Ráadásul így Finn halála tovább gyűrűzik, nem csak puff meghalt.

Clarke beszéde a vezetőnek arról , hogy mutassa meg hogy tud irgalmas lenni és ezáltal , hogy mennyire erős vezető. Az olyan volt mint ha magához is beszélne. Szerintem az is jó volt, hogy megmutatták Clarke miért jó vezető és Raven miért nem . Clarke meg akarta menteni Finnt, de el is tudta fogadni Finn döntését és az embereire is gondolnia kellett , és a lehetetlen helyzetnek irgalamsan vetett véget .

GTG - 2014. 12. 18. 16:46

Ez most komoly? Mount Weatherben épp helyzet volt, erre a félévadzáróban egyetlen kanyi snitt sincs onnan? Őszintén, én marhára l****tam, hogy mi lesz azzal a gyerekkel, miközben 50 társa ott van a hegyi embereknél.

Lelkizős, rossz epizód volt, 1. évad szint. Toronymagasan az évas legrosszabbja…

Részemről egyes (alá). Mindegy, legalább az évad ezenkívül nagyon jó.

nextday - 2014. 12. 18. 18:59

Huhh, nem gondoltam, hogy ezt is megéljük, hogy lesz valaha olyan sorozat, amiben hezitálás nélkül kiírják az (idegesítő, felesleges) karaktereket. Remélem nem várható semmiféle természetfeletti feltámadás vagy szuper gyógyszer, hanem a gyereknek egyszer s mindenkorra annyi.

Az egyetlen ami zavart, hogy nem mutatták egy percet sem a többi 45 gyereket a Mount Weatherben, de gondolom majd a következő részben. Várom a folytatást…

jessm - 2014. 12. 18. 20:26

Szerintem azért nem mutatták a mount weather dolgokat mert ott most pont , hogy nincs helyzet, amiatt , hogy Apu miatt patt helyzet van és ki kell valmit találniuk mielött csinálnak valmit. Emellett a 47 sem tud elszökni. Szóval amig a clarkek nem tudnak mit csinálni addig ők se tudnak. Plusz Apu megölése is hosszab mint egy-két perc.
Szóval így volt jobb, hogy nem mutatták. És rendezték a Finn kérdést.

nuage - 2014. 12. 18. 20:26

Hűha, ez elég megrázó volt, pedig valahogy sejtettem, hogy ez jön, de akkor is. Percről percre változnak az oldalak és érdekek, a velem és ellenem csapat, jó kis lezárása volt az évad eleje óta gyűrűző problémának. Nekem a hegyiek sem hiányoztak, nem bántam, hogy nem kellett szétszakítani a figyelmet és rendes lezárást kapott ez a szál. A hegyiek gondolom megkapják a maguk ostromát az évad második felében.
Jó volt ez. Nekem is “wow”!

jessm - 2014. 12. 18. 20:30

De következő részben az tuti meg kezdik 47 írtását. Plusz Clarkek is elkezdik az akciót. Még ha nem is lesz feltétlen sikeres.

Assa - 2014. 12. 18. 21:33

Nagyjából ezt vártam ettől a résztől (végkifejletileg), bíztam benne, hogy nem kerülik meg ezt a lépést. Bár a flashbackek is jelezték, hogy búcsú következik.
Nem hiányzott a Mount Weather (a 30. perc körül jutott eszembe, hogy nem is mutatták még őket), azon a szálon megfelelő zárás volt a múltkori.

(Azért mulatságos volt egy kupacon látni a három kancellárt… Viszont Jaha karaktere eléggé megrekedt, egyelőre sehogyse illik a megváltozott körülmények közé.)

jinjang - 2014. 12. 19. 08:13

Ha belegondolok, hogy annak idején nulla elvárással ültem neki az első résznek, mert hát CW meg tinik és csak az űrbéli jelenetek meg sci-fi vonal miatt kezdtem bele … Aztán az űrben játszódó szál volt tavaly a legérdektelenebb, most meg már nem is hiányzik. A tini nyáltenger helyett meg ilyen véresen komoly erkölcsi dilemmákkal szembesül a hősnőnk, mint most is.
Tényleg le a kalappal a készítők előtt, ez egyre jobb lesz.

Drunken Whaler - 2014. 12. 19. 21:09

Rendkívül nyálasnak éreztem, de az tetszett, hogy nem hagyták életben Finnt. Ennek ellenére nagyon vártam a végét, nem tudott lekötni. Szerintem is ez volt az eddigi legrosszabb rész.

00alexa00 - 2014. 12. 20. 01:17

Nagyon tetszett a rész, nekem bejött ez az érzelgősebb hangulatvétel. Örülök, hogy nem hagyták Finn sorsát cliffhangernek, hogy majd csak a következő részből derüljön ki mi lesz vele. Bár mikor Clarke jött azzal a dumával, hogy én meg 300-at öltem meg, azt hittem őt is a karó másik oldalára kötözik :P Azért Clarke húzása a földieknél nem aratott osztatlan sikert, kíváncsi vagyok hogyan kezelik majd ezt. Mounth weather nekem se hiányzott most, a múltkori részben azt szerintem is jegelték egyelőre. Csak nekem tűnt fel, hogy Kane(Desmond :D)hányszor emlegette, hogy volt alkalma “megismerni” a vezért, tuti összehozzák még a végén őket. Murphys szálat is felkavarták picit, a következőkben tuti lesz ennek is még jelentősége. Jaha karaktere engem is zavar, hogy ennyire negatívként próbálják beállítani és 0-ra redukálni, pedig jól indult a 2.évadra, meg szerintem ő próbálja mindig a “kisebbik rossz”-at választani.

paranoid android - 2014. 12. 20. 19:16

A rész előtt nem hittem volna, hogy meg merik lépni Finn kiírását, de a flashbackek megjelenésével már sejteni lehetett, hogy így búcsúztatják. Viszont arra még így sem számítottam, hogy ilyen jól oldják meg. Maga a flashback nem volt a legizgalmasabb, de a jelen történések szempontjából remekül működött. Egyrészről szerintem visszamenőleg (bár nekem korábban sem volt nagy problémám ezzel) legitimálta a békéltető-Finnt és a ‘szeretteiért bármire hajlandó’-Finnt is – hogy mindkettő egyfajta idealizmusból fakad, és hogy ez az idealizmus mennyire labilissá teszi. Másrészről a flashback elsősorban személyessé tette a halálát, és csak másodsorban merültek fel a morális kérdések. Ez szerintem remek döntés volt az írók részéről, mert ugyan jókat lehetne vitázni a helyzet morális problémáin, hogy mit “érdemelt” Finn, de a lényeg, hogy nem volt más kiút. Ez a fajta hozzáállás pedig egy kiemelkedően drámai utolsó jelenetben csúcsosodott ki, ami később meghatározó lesz sok karakter számára.

Jahat szerintem nem akarják negatív irányba elvinni. Eddig is elég kéménykezű vezető volt, most sem tesz mást, mint az emberei érdekét nézi, a közjót helyezi az egyéni érdekek elé. Sőt, könnyedén lehet érvelni amellett, hogy inkább Abby viselkedése megkérdőjelezhető. Az ő parancsmegszegése, a Clarke után küldött mentőakciója vezetett Finn mészárlásáig, mégis Kane volt a rosszfiú, amikor megbüntette ezért. Most meg megtartja magának a kancellári címet Kane visszatérése után is, mert csak. Abby nem egy jó vezető, a lánya sokkal okosabb, aki még tanul is a hibáiból, és akire felnéznek a társai. És ezt most bizonyította is Clarke.

Marcipáncica - 2014. 12. 20. 21:53

Naaa, nem volt ez olyan rossz rész. Kicsit lassabb, döcögősebb de a vége azért rendben volt. Kiírták Finnt. Ez elkerülhetetlen volt, és így ebben a formában legalább egy elég komoly drámát is hoztak a lezárásba. Clark megtette azt az egyetlen dolgot, amit ebben a szituban megtehetett nagyobb vérontás nélkül. Szerintem a földiek szemében is nőni fog ezzel, de a vezetőjükében biztosan.
Jöhet a hegyiek elleni attack!
Mikor jön a folytatás?

Rettus - 2014. 12. 21. 08:49

A CW-nyál majdnem győzött…

chulo - 2014. 12. 21. 12:54

ahh jó volt :)
nem baj hogy nem volt mountain men, jobban tudtak fókuszálni erre a szálra
Finnből először kinéztem egy nagyközönség előtti öngyilkosságot/önfeláldozást
Ahogy vitték az oszlopot, hogy mindenki láthassa majd…nem volt semmi
Abbyt egyszerűen nem értem. Irritáló ez a nő, ráadásulnem is neki kellene lennie a vezetőnek, vmelyik hapsinak vissza kellett volna adnia a cimet
érthetetlen, hogy miért próbálta bármi áron védelmezni Finnt. 18 ártatlan embert lemészárolt, és ő még akkor is rizikózni akart, hogy hátha elég lesz börtönbe zárni mikor több ezer grounder volt a kapujuk előtt
Clarke megtette az egyetlen dolgot amit tehetett, semmi értelme nem lett volna a főnöknő ellen menni, fél kézzel is lecsapta volna és ő is rúdtáncozhatott volna
várós a dolog, az egyik legjobb, legösszetettebb sorozattá nőtte ki magát nálam a 100

Haky - 2014. 12. 22. 11:48

Nem tudom hogy más is irt e ilyent lehet csak én bonyolítom túl de valamiért ugy érzem Finn nem halt meg Clarke csak megrendezte. Ugye nem tudhatjuk hogy az tényleg Finn vére volt e, simán lehet Clarke vére is hiszen lett egy seb a hasán a földi nő landzsajatol es amikor Finnt meg ölelte lehet hogy atkente a vérét es csak egy kis szúrást csinált ra a késsel.
De lehet én képzelek bele túl sokat…
Amugy nagyon jo a sorozat. Örülök hogy legalább ez van ebben a témában. Van benne potenciál.

Kiwike - 2014. 12. 22. 17:59

Én is gondoltam rá, hogy Clarke megrendezte csak Finn halálát, de a tény hogy Raven-től kapta a kést és nem Finn-nek szánva ez így nem kivitelezhető. Az alap gondolat meg az volt hogy bejuttat valamit a vérébe ami tetszhalottá teszi. Látszólag mindenki megkapja amit szeretne,de ez csak az én fantáziám :) Bár magam is szívesebben látnám a Clark-Bellamy párosítást.

Abby is látja hogy Clark jobb vezető mint, a “felnőttek” ezért remélem hogy nem adja vissza a kancellári státuszát és együtt próbálják meg megoldani a problémákat.

Az pedig többször is szóba került hogy a hegyiek zavarják a jeleket (hatalmas antennákkal felszerelve) rejthet még 1 csavart, hisz minek zavarni a jeleket ha csak ők vannak “civilizált” technikát használó emberek,szóval itt még biztosan lesz valami. + a 12 állomás közül kb hármat azonosítottak be, bár egyet láttunk már a levegőben elégni, de ez még mindig nem a teljes szám. a 13. állomással kapcsolatban gondoltam arra hogy Ők azért nem csatlakoztak anno mert mondjuk leszálltak és például megalapították a fény városát… :D Nagy a fantáziám…

MolnarErik - 2014. 12. 22. 21:47

Lapos, szenvelgős kezdés, ütős, drámai befejezés.
Így h Finnt kiírták, érthető, h miért tették ilyen ellenszenvessé, h ne hiányozzon annyira, de így viszont izgulni se tudtunk annyira érte: adják ki és kész.
A Lexa Clarke párbeszéd nagyon jó volt a végén:
– Mutasd meg, h nem vagy barbár!
– vagyunk, akik vagyunk
meg:
– Értem tette az egészet.
– Akkor érted fog meghalni.
És végül, a vége csak nekem tűnt olyan utolsó mohikánosnak?
https://www.youtube.com/watch?v=ah9XCamPyKA

Petra - 2014. 12. 22. 23:49

Úgy imádom ezt a sorozatot! :D Viszont a nézettsége annyira nem jó, szerintetek van esély arra, hogy a CW berendeli a 3. évadot?

winnie - 2014. 12. 23. 05:03

mindenre van, de vesd össze a cw-sorozatok nézettségét és nagyjából látni fogod, mi is csak azt tudjuk tenni:)

MolnarErik - 2014. 12. 23. 21:01

Hát ahogy elnézem a Hart of Dixie, az Originals, a Reign és a Jane the Virgin rosszabbul teljesít.
Mindenesetre kár lenne érte.

zsolti - 2014. 12. 26. 17:41

A második évadot daráltam mostanáig. Ezt a sorozatot a hibáival együtt szeretem. A sorozat ivós játéka: Mindig inni kell amikor leütnek valakit és mindig inni kell amikor ezt megbocsátja valaki mert ezt kellett tenni a túlélés érdekében :D A szórakozás garantált.

Sugarplum - 2014. 12. 27. 11:16

Tetszett, hogy nem hagyták nyitva Finn szálát, az pedig kiváltképpen jó volt, ahogy lezárták. Clarke az egyetlen, a körülményekhez képest legkönyörületesebb megoldást választotta. Gondolom Raven nem így látja majd…
Abby valóban nem egy jó vezető, ugyanakkor szerintem ő már többet lát a lányában és annak társaiban egy kupac gyereknél. Felismerte azt, hogy ők minden tekintetben járatosabbak a földi dolgokban és ha nem is 100%-ban, de bízik az ítélőképességükben (főleg a lányáéban) és a szerzett tapasztalataikban. Ezt Jaha és Kane nem tenné, és ha visszaadná a kancellári rangot akármelyiknek, ők nem hallgatnának Clarke-ra és a többiekre. Persze ez csak az én véleményem.
Várom a folytatást…amiben reményeim szerint az égiek :) egyesülnek a földiekkel (persze ez nem fog mindegyik földinek tetszeni pl.Indra) és mehet a szervezkedés, támadás a hegyi emberek ellen.

MolnarErik - 2014. 12. 28. 12:13

A földiek és az égiek akkor szövetkeznek és győzik le a hegyieket mostanában, hha nem lesz 3. évad.

Enzo - 2014. 12. 29. 01:04

Na, megint jól oldották fel a konfliktust az írók, tetszett a vége.
Még az is opció volt, hogy Clarke kiszabadítja Finnt, de hát aztán nem lett volna mit csinálnia, szóval örülök hogy így döntött…
(Ravennel nem lesznek jóban ezután, úgy érzem)
(ja és érdekes volt megtudni, hogy nem is Finn volt a spacewalker, meg ugye hogy miért kellett cserélniük – Raven életkora miatt, ez szintén nagyon ötletes volt.)
A dropship kicsit túl van használva, gondolom egyszer megcsinálták díszletnek, aztán gondolták, jó lesz ez még :D
MtWeather nekem abszolút nem hiányzott, tetszett, hogy most kivételesen csak 1 szálra koncentráltak.
A három kancelláros jelenet is vicces volt :D
Egyszóval az első évadban is kellemes meglepetés volt a sorozat, de a másodikra még jobban tököket növesztett. A 2×05 vége (Finn mészárlása) például egészen sokáig meg fog maradni bennem, mint epic jelenet.

Folytatás: jan.21. – 2×09 – Remember Me

Zora - 2014. 12. 29. 16:58

2×08

Hát, nagyon szépen le lett zárva a Finn-probléma. Most már koncentrálhatnak a hegyi-emberekre. Mert remélem, az jön. Tényleg, az ottani 47 nem is szerepelt ebben a részben…

Zora - 2014. 12. 29. 17:29

Nem tudom, kérdeztem-e már, vagy csak akartam kérdezni… Finn sétás beszélgetése újra eszembe juttatta: tehát, 17 évesen börtönbe kerül, aztán mi lesz vele 18 évesen? Hiszen sokan a 100-ból már rég elmúltak 18 – tehát valami nagyon-nagy bűnért esetleg már 6-7 éve be vannak zárva? (Pl Bellamy a húga születésénél lehetett kb 6 éves, mikor elkapták mondjuk 17 – csak így jön ki, hogy B-t nem kirepítették, hanem bezárták.

Assa - 2014. 12. 29. 18:35

@ Zora

Bellamy nem volt börtönben. Mielőtt a 100-at leküldték, megkeresték az ajánlattal, hogy lelövi Jahát, cserébe feljuttatják őt is a hajóra, és vigyázhat odalent Octaviára. Ő a 101. utas volt.
Aki betölti a 18-at, azt kirepítik; ha jól emlékszem, Clark is emiatt ijedt meg, mikor az első rész elején jöttek érte, ő meg azt magyarázta, hogy még x idő hátravan a születésnapjáig.

Sunsky - 2014. 12. 29. 20:40

Hát nekiálltam már pár sorozatnak unalmamban, de kb az összeset abbahagytam pár rész után. Ez is így indult, viszont 2 nap alatt ledaráltam az eddigi részeket. Vannak hibái a sorozatnak, de az egyik legjobb a műfajában. Már az elején megfogott azzal, hogy nem szórakoznak, ha meg kell ölni valakit, megteszik. Aztán itt a vége felé elkezdtem félni, hogy Finn-t esetleg Clark “tárgyalása” miatt elengedik, mert biztos voltam benne, hogy azt nem hagyják, hogy úgy haljon meg, ahogy azt a földiek elképzelik, de megoldották és nem kegyelmeztek. Tetszik és alig várom a következő részt, nem gondoltam volna, hogy ennyire vonz majd. Bár nekem Clarke nem jön be, Octavia viszont annál jobban, jó vagány csaj.

MolnarErik - 2014. 12. 30. 08:54

@zora: Nekem vmi olyasmi jött le, hha nem voltál még 18, akkor csak lecsuktak, és a 18. szülinapod után felülvizsgálták az ügyed, h mehetsz Isten hírével v az űrbe.

Thomas - 2014. 12. 30. 22:04

Nagyon jó és összetett, mégis rettentő szórakoztató sorozat lett ebből:) Nem mintha az 1. évad nem az lett volna, de tényleg, mikor már azt hiszem, ennél már nem lehet jobb, mintha folyamatosan még rá tudnának tenni 1-1 lapáttal:)
És számomra hihetetlen, hogy mindez a CW-n létezhet a szerelmi háromszögezős vámpírok, meg a délutáni matiné-szerű Flash mellett:) Itt aztán nem félnek a kemény helyzetektől, összetett karakterektől, meg a könyörtelen szituációktól.
Nem is emlékszem ilyen kibeszélőre eddig, nem számolgattam, de most végigolvastam az összes véleményt, és azoknak kb. a 90%-a pozitív hangvételű lehetett. Ennek ellenére érdekes, hogy szóba sem került a JAws-ban a legjobb újonc sorozat kategóriában. Ezek szerint még nem fedezték fel maguknak elegen, talán majd jövőre!:)

Zora - 2015. 01. 02. 15:14

Köszi **Assa – 2014. 12. 29. 18:35** és **MolnarErik – 2014. 12. 30. 08:54**

Bár belegondolva a 2. variáció “életképes”, hiszen az első esetben egyszerűbb lenne kirepíteni őket… Mert minek használják az ételt, meg az oxigént???

csimpy - 2015. 01. 11. 09:09
MolnarErik - 2015. 01. 11. 22:32

Köszi, aláírtam.

MolnarErik - 2015. 01. 13. 20:26

Éljen! Berendelték a 3. évadot :)
http://www.sorozatjunkie.hu/2015/01/11/berendelt-a-cw/

GTG - 2015. 01. 20. 12:12

Brace yourselves emberek, holnap utánra virradóra folytatódik az őrület:)

Dob - 2015. 01. 23. 11:18

Marha unalmas, hogy végre békét kötnek, mindenki boldog, jöhetne a hent, de bedobnak valami baromságot, amitől megint besértődik valaki. Előző részben FInn, most meg Gustus meg Raven. Meddig tolják még ezt?

jessm - 2015. 01. 23. 14:53

Ezt hívják hatalmi harcnak.

Szerintem jó rész volt, és nekem tetszik ahogy azt boncolgatják , ahogy boncolgatják , hogyan veszi át folyamatosan Clarke a vezetést “felnöttektől”. Tetszik, ahogy krüljárják ezt a kérdést.
Elöször Clarke “turn her humanity off” . Elküldte Bellamyt a veszélyes útra. Azért kiváncsi leszek, hogy fog ez a hatalom átvétel , megtörténi, mert 100 Clarke (Bellamyval), de hogy veszi az összes ember írányítását. Abby és Clarke között jó kis csaták lesznek.

Szerintem elöbb utóbb rájön, hogy szüksége van Bellamyra. Plusz, hogy vezetés valahol Lexa és Abby között van.

Azért remélem nem az elsz az évad vége , hogy Clarke leszerepel mint vezető, és menekülni kényszerülnek.

00alexa00 - 2015. 01. 23. 20:03

Megint belengették egy újabb csoportot “jégemberek”, bővül itt az univerzum. Nekem is tetszett hatalmi harc. Arkiak ott vannak 3 kancellárral, mégis Clarke a vezető gyakorlatilag. Csak nekem tűnt fel Keane és Lexa között valami “szikra”, hogy köztük lehet majd valami? Kíváncsi vagyok, hogy a többi ark-állomással majd tudnak-e végül kommunikálni hamarosan. Murphyt hiányoltam valamiért

nextday - 2015. 01. 23. 21:20

Jó rész volt, várom a folytatást. Kíváncsi leszek, hogy meddig húzzák, ezt a ,,Clarke kikapcsolta az érzelmei” szálat, valamint arra, hogy Kane (vagy Abby) meddig viseli el, hogy egy ,,gyerek” irányítja őket…Meg ha már itt tartunk a Mount Weather-ben is kezdenek izgalmassá válni a dolgok, vegyük csak Monty-t vagy Bellamy-t, akit beküldenek a dolgok sűrűjébe, szóval szerintem elég sok lehetőség van ebben a sorozatban (amit a készítők szerencsére ki is használnak.

00alexa00: Nekem is pont ezt tűnt fel (Kane, Lexa) :D

Nelli - 2015. 01. 24. 16:05

Eddig ez volt a legunalmasabb rész a második évadból, pedig olyan sokat vártam tőle. A Mount Weather jelenetek voltak a kedvenceim, kíváncsi vagyok a 47 sorsára. Ravennek lekevertem volna pár pofont, amiért nem tud értelmesen gondolkozni, hogy Clarke miért ölte meg Finn-t. A hatalmi harcok tetszenek, az pedig hogy Clarke “kikapcsolta az emberségét” pedig egyáltalán nem jön be. (Annyi sorozatban ellőtték már ezt, itt sem néz ki izgalmasabbnak, mint a többiben.) Remélem hamar visszatér a régi önmagához, még mielőtt úgy félrecsúszik, mint Finn maga.

Denisa - 2015. 01. 24. 22:33

Nekem tetszett. Valamiért úgy gondolom, hogy Clarke nem engedheti meg magának, hogy érzelmei legyenek, ha folyton aggódik valakiért, és nem mer kockázatot vállalni, akkor nem fog sikerülni a harca a Mount Weather-iekkel. Másrészt várható volt, hogy a gyász fázisa eljut a tagadásig, ez teljesen természetes.
A vezetői szerep pedig egyértelmű. Eddig mind Jaha, mind Kane, mind Abby hozott rossz döntéseket. Aztán mindegyik a maga felsőbbrendűségét hirdette. Clarke és Bellamy hozott rossz döntéseket, de felvállalta és tanult belőle. Ebből a szempontból még jó tanácsadó Octavia és Lincoln is.
Raven viselkedése valahol érthető, de egy ilyen helyzetben azon sem lepődtem volna meg, ha hülyeséget csinál.
Csak egy nyitott kérdés maradt számomra, de az nagyon. Vajon kije lehetett Lexának Gustus? Merthogy egyébként is volt valamilyen rokoni kapcsolat köztük az zicher…

laza_kivi - 2015. 01. 24. 22:59

Abby: They’re being led by a child.
Kane: So are we.

Legalább ő már jól látja. Abby nekem olyan semmilyen, és sokszor idegesítő.
Jó rész volt, és remélem Clarke hamar dobja ezt a nem törödőmséget, mert ő pont azért volt jó vezető…

Potter - 2015. 01. 25. 12:09

Amikor kaszabolják Gustust,Raven mondja,ez akár Finn is lehetne.Szerintem ekkor fogta fel,hogy Clarke jobbat tett Finnel

nuage - 2015. 01. 25. 14:36

Én is abban reménykedtem, hogy ha már Raven velük tart, akkor talán megenyhül, ha a saját szemével látja mit okozott Finn ámokfutása. De még a máglyánál sem tűnt úgy, hogy felzaklatta volna a 18 ártatlan halott kontra egy Finn látványa. Talán a kínzásnál az a fél mondat, amit Potter is említett valamit enyhítet a dühén. De így is érdekes lesz ezután a csapatdinamika, a dühös Ravennel, a mindenkit-leszarok-Clarke-kal és a kirakatbábuként díszelgő felnőttekkel.

Crias - 2015. 01. 26. 10:42

Hát ez az egész kb raven miatt volt hogy jöjjön már rá hogy mi lett volna Finn sorsa… Ez nem tetszett egyedül a többi az csak körítés volt, bár honnan nézzük a dolgot de úgy gondolom, hogy ez az egész csak emiatt a felismerés miatt volt.

Amúgy nem volt ez rossz rész.

Enzo - 2015. 01. 26. 17:35

-A “they are being led by a child – so are we” idézet jó volt, tudtam előre, hogy Kane ezt fogja válaszolni….mert hát így is van.
-Bírom, hogy minden egyes filmben, ahol motozásos jelenet van, _mindig_ van egy ember, akinél marha sok eldugott fegyver van :DD
-Ez “Finn látomás” kicsit a TWD-s “Lori szelleme” jelenetekre emlékeztetett, ügyes felhasználása annak, hogy a karaktert a kinyírták, de a színész még szerepeljen egy részt.
-Ice nation?? Kíváncsi vagyok! Mutassanak már be más népeket is, mint anno a sivatagi népek…
-A mérgezéses dolgot kár hogy lelőtték a trailerben, de legalább a feloldása ügyes volt. Már azt hittem hogy valahogy a hegyiek oldották meg, mert ugye mondta is a srác (akinek elfelejtettem a nevét), hogy megakadályozzák a szövetséget.
-Pár résszel ezelőtt még 7 szál volt, most meg kb 2. Fura.
-Jól kijött a végén, hogy Raven is megmenekült és meglátta hogy ezt tették volna Finn-nel, egyértelműen akkor bocsátott meg kicsit Clarke-nak.
-Újabb klisé-nem-ellövés: Monty nem úszta meg pont a “fertőtlenítős” dolgot :) Lehet célszerűbb lett volna ha Maya megy be és betolja Montyt a kis tulikocsiban :DDD

Enzo - 2015. 01. 27. 16:03
Tímea - 2015. 02. 03. 22:06

Meg kell vallanom,bocsánat a rajongóktól,Finn kiírása a legjobb dolog volt amit tehettek a sorozat készítői.
Rendkívül irritált.
Bár sokan izgultak rajta,vajon melyik hölgyit válassza,kinél állapodik meg,jól tették,hogy megszabadultak tőle,így nem lett senkié.
Most majd mehet a harc Bellamy-ért :)
Sajnáltam Lincolt a végén,kedvenc karakter…de nagyon tetszett a zárás,mert nem erre számítottam :)

Desmond Wallace - 2015. 02. 04. 21:16

A 2×10-ben King Kong is színre lépett.:)

Jó rész volt ez is, érdekesen alakul a sztori.

geo - 2015. 02. 06. 20:12

Most tartok a 2×08-nál, addig olvastam a kommenteket is decemberrel bezárólag.

Már az 1. évad is tetszett, de a 2-nál még izgalmasabbak a részek, ezt a 8-at két nap alatt daráltam le. Ez jót is tett az utolsó 1-2 résznek, mert egy helyben toporogtak a helyzet feloldásának tekintetében, sorra vettek minden opciót, de szerencsére mégse húzták túl azért Finn sorsát.

Finn. Nagy bravúr a készítőktől, hogy a félévadzáró kezdetekor még alig vártam a halálát, a rész végére meg ha nem is teljesen, de egy kis részvétet tudtak ébreszteni bennem. Nagy szerepe volt ebben a flashbacknek, ami a 3. volt a sorozat történetében – Bellamy/O és Clarke/Wells óta – és kellett is ide, hogy szimpatikussá tegye, mert ezért a mészárlásért akárhogy is nézzük, nincs mentség és védhetetlen volt Abby, Raven meg többiek próbálkozása, de ahhoz képest a legjobban oldották meg a helyzetet. Emellett a flashback ötletes is volt, ahogy azt valaki már írta, egy szállóigévé vált becenevet értelmezett újra, mennyire más ezek után belegondolni, h spacewalkernek gúnyolták. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor Sawyerről megtudtuk a Lostban, miért ez a beceneve.

Mielőtt leharapjátok a fejem, nem éri el a Lost szintjét, távolról sem, de mondjuk the next best thing. Ha már párhuzamok, Lexa felvezetése, ahogy bezáratta magát Jaháékhoz, egy az egyben Ben debütálását juttatta eszembe a Lostból.

Azt is írta valaki, hogy Clarke milyen jó vezető és Abby észrevette a gyerekek potenciálját. Ez a sorozat egyik vezérmotívuma igazából, a generációs különbség, mikor van a lázadó ifjaknak igaza és mikor a megfontolt időseknek, majdnem minden részben előjön ez a konfliktus és ha szimbolikában kicsit jobban építenének erre, még ütősebb lenne. Nem csak a bárkásoknál van meg ez a generációs verseny, a hegyieknél szintúgy, Wallace famíliában.
(Egy Wallace flashback, vagy egy minimum 100 éves ember flashbackje nagyot ütne, az atomháború idejére.)
A mountain men / reaper kapcsolat nekem különben az Időgép kasztrendszerét juttatja eszembe, ott is voltak fejlett emberek és a korcs morlockok.

Aki nem hitte, hogy Finnt megölik, meg hiányolta Mt Weathert a 2×08-ból az nem érti a sorozatok dinamikáját, így volt jó, ahogy volt. Mire leülnének az események, mindig húznak egy merészet. A folytatásért sem aggódok, bőven van még ebben potenciál több évadra.
Az időt és távolságot mondjuk tényleg kreatívan kezelik, Washingtonból (Lincoln törzse, dropship környéke) Mount Weatherig (Appalache?) és New Yorkig (több száz km) pár órás sétákkal jutnak el.

A legnagyobb tanulság pedig a sorozatban, hogy ne adj képzetlen emberek kezébe fegyvert. Az összes konfliktus ebből fakadt, ha belegondoltok: Bellamy kést ad Charlotte-nak, Murphy fegyvert kap, Jasper trigger happy szintén a hídnál, Camp Jaha őrei lőnek mindenre, ami mozog, köztük Anyára; Finn, hát őt nem is kell magyarázni.
“Vigyázz, támadni akar!” (South Park)

geo - 2015. 02. 06. 22:46

Na utánanéztem kicsit a földrajznak. Mount Weather is létező helyen alapszik, csak valójában síkabb terep, City of Light meg nagy valószínűséggel Baltimore lesz, mindkettő viszonylag közel van “Tondc”-hez. (Bírom ezeket a fiktív neveket, a grounderek nyelve is sokat dob a hangulaton.)
https://www.google.hu/maps/dir/Mount+Weather,+VA,+United+States/Baltimore,+MD,+USA/@38.7599197,-78.2400864,8z/data=!4m19!4m18!1m10!1m1!1s0x89b60a570ecb14cd:0xfa32f963a29a753f!2m2!1d-77.8919977!2d39.0638761!3m4!1m2!1d-77.0175616!2d38.8754827!3s0x89b7b77b732a24e9:0xab99003a5b4f0a24!1m5!1m1!1s0x89c803aed6f483b7:0x44896a84223e758!2m2!1d-76.6121893!2d39.2903848!3e0

Panda - 2015. 02. 07. 13:02
Tulazon - 2015. 02. 08. 22:37

valahogy ez a sorozat egyre jobb

mse - 2015. 02. 11. 21:24

Most daráltam le a sorozatot, és bár számomra a Pilot már-már értékelhetetlen volt, a pozitív visszhang tovább nyomott, és nem bántam meg. Vannak gyengeségek, de ezt jól ellensúlyozza a posztapokaliptikus-túléléses téma, és hogy ez mit hoz ki a karakterekből.

Remélem fenn tudják tartani ezt a szintet, az évad eddig hozott egynéhány kifejezetten erős részt (ahogy Finn halálát megoldották, az ütött, mint a Railjet), és a mostani irány is tetszik.

Ez talán az első CW sorozat (legalábbis azok közül, amiket nem a WB-től örököltek át), ami tényleg megfogott, bár meg kell hagyni, hogy a Flash bepróbálását már a szezon kezdete óta húzom.

Yooha - 2015. 02. 12. 16:26

Ez a tondc név jó poén :)

jessm - 2015. 02. 12. 19:21

A mai rész , az wow volt.

Megint egy erkölcsi dilemma. Evakuálják a falut és ezzel elárulják, hogy belső emberük van vs legyőzik a hegyieket , de hagynak embereket meghalni.

Nehéz kérdés. Mondjuk nem értem miért nem szólt Clarke Octaviának , hogy jön a rakéta.

Mondjuk az az igazság , hogy Abby kioktatása a bagoly mondja verébnek , hogy nagy fejü esete. Nem gondolom, hogy nincs részben igaza, de az a bajom, hogy nem túl sokat segít Clarkenak. Kb. mindig meg akarja mondani neki , hogy mit csináljon, ahelyett , hogy együtt gondolkodna vele. Kane már megértette ezt, és próbál segíteni .

nfsu17 - 2015. 02. 16. 19:04

Marha jó eddig az évad.

És mennyire jól néz ki Octavia ebben a grounders-stílusban.

Desmond Wallace - 2015. 02. 16. 21:09

Jó kis rész volt ez a 2×12 is. Jól alakul a történet.

cydonia - 2015. 02. 17. 11:22

Istenem, köszönöm, végre meghalt a doktornő. :D

zolij - 2015. 02. 17. 15:33

akivel néztem, még fel is sóhajtott, persze hogy elmenekül a doki, erre megakasztották az ajtót :)

Fakocka - 2015. 02. 20. 21:29

2×13
War is coming!
Nem semmi hová jutottunk, durvulnak a srácok.
A hegyben fröcsögött a vér. No nem Tarantinósan , de a készítők nem spórolnak a festékkel ha valakit vagy valamit össze kell vérezni.
Jasper nem volt szívbajos azzal fejszével, Clarke meg csak simán ki akar nyírni mindenkit aki a hegyben van.
Octavia meg…ó…talán senkinek a karaktere nem fejlődött annyit mint az övé. Az első részben még a “B” mozis horrorokat idéző “egy szál bugyiban beugrom a tóba mert én vagyok a jócsaj” jelenetében nem fűztem hozzá sok reményt, de amit ebben az évadban leművel, különösen az utóbbi pár részben, attól szépen-lassan a kedvenc karakteremmé lépett elő.
Azon vacilálok, hogy ha Lexa nem éli túl ezt az évadot (Márpedig a Walking Dead spin-off miatt erre igen nagy az esély, akkor Clarke vagy Octavia lép a helyébe? (Vagy valaki más, a fene tudja…:) )

Capri - 2015. 02. 20. 22:44

Az évad legjobb epizódját látták. A finálékat nem számítva.

Octavia sokat fejlődött, mi is észrevettünk, de jót tett neki.

Azt hiszem, az égiek “sky people” :) közül szívósabb tagjai bejutnak majdnem minden földi klánba (ami 12 van)- az lesz a történet végén, amikor vezetőjükké válnak. Lsd. Clarke, Jasper, Octavia, Bellamy.

Capri - 2015. 02. 20. 22:46

Ami a történet végét mondtam, nem a 2.évad végére utalok, azzal lehetne zárulni a sorozat.

Llew - 2015. 02. 22. 00:21

Ez a mostani, kamaszok brutál módon lehentelik a rájuk törő rosszakat azért elég nagy út a pilot scifibe oltott tinisorozat kiinduláshoz képest.

sledge - 2015. 02. 22. 22:30

Brutálisan jó. Óriási, amit fejlődött a sorozat. Csúnyát fogok mondani, de elfogott egy olyan érzés, mint 5-6 éve, nem akartam, h vége legyen. Egyetlen egy ilyen sorozat volt, a 24, az utóbbi részek stílusa mintha kezdene arra hajazni. Csak így tovább, megvan az új kedvenc.

Desmond Wallace - 2015. 02. 22. 22:51

Valaki azért meghalhatott volna (a statiszták nem számítanak), de még ez az unszimpatikus Indra is túlélte.:(

Egyébként valóban nagyon jó az évad második fele.
Vannak ugyan bénább párbeszédek, de ezerrel pörög a történet.

sledge - 2015. 02. 22. 23:20

Na igen, azt én is sajnáltam, h nem írtak ki vkit (Abby nem hiányozna.), akkor még ütősebb lett volna. Nem baj, talán az évadzáróban. :)

Crias - 2015. 02. 23. 08:46

Abby vagy Indra mehetett volna szerintem is, azt hittem annak ágyaznak meg azzal hogy O-t kinevezte Indra vezérnek…

Eny - 2015. 02. 23. 14:32

hat ha mar halalt szeretnenek, annyit mondhatok spoileresen ,hogy lexa fog meghalni a 15ik reszben (nem biztos forras), de en Abby,Indra halalanak jobban orulnek,hisz Lexa a nagy kedvencemme notte ki magat.

00alexa00 - 2015. 02. 24. 16:20

Enzo anno ezt írta:

“Van új poszt, ott folytassuk:
http://www.sorozatjunkie.hu/2015/01/27/the-100-a-masodik-evad-eddig-irta-daryld/

technikai kérdésem, hogy akkor most ez vagy az a kibeszélő? Mert, ha a másik az, jó lenne azt kitenni az oldalsávba inkább.

Amúgy szerintem is nagyon jó irányba vitték el a sorozatot, és kíváncsi vagyok mi lesz még :). Abby karaktere eléggé irritál viszont mindenki mással meg vagyok elégedve.

Enzo - 2015. 02. 24. 20:12

Hát ez az, én sem értem, miért nem ez van kinn :/
Ott megy jobban a kibeszélés.

winnie - 2015. 02. 27. 11:13

“Hát ez az, én sem értem, miért nem ez van kinn :/”

azért, mert ez a kibeszélő. attól, hogy valaki nem ideír, még ez maradt:)

rodosto13 - 2015. 02. 27. 12:07

A City of Light szála egyre jobban érdekel, tényleg kíváncsi vagyok, kik vannak ott.

Viszont egy dolgot nem értek, a “Mountain Men” miért viselkedtek kezdetek óta ellenségesen az Arkról érkezettekkel, plusz miért nem próbáltak sohasem kapcsolatot létesíteni velük ~97 évig

Raoul - 2015. 02. 27. 14:44

Mert nem tudtak az űrállomásokról, most pedig azért voltak ellenségesek, mert kellett nekik a csontvelőjük az életben maradáshoz a felszínen.

rodosto13 - 2015. 02. 27. 15:01

Rendben, elfogadom az első állítást, a másik az érthető volt :D
De a kettő közötti időben? Mikor lezúgtak a 100-ak, akkor még nem tudhatták, hogy jó lesz-e a vérük, egyáltalán a csontvelőjük, de tegyük fel, hogy őket nem vették észre, de akkor miért lőtték le kapásból az arkról érkező első exodus ship-et? Vagy miután leszállt az ark, miért blokkolták a jeleket egyből, és miért nem álltak oda szemtől szemben, és kértek segítséget? Sokkal nagyobb populációbol (az ark legénysége) lehetett volna annyi önkétes, akikkel lett volna elég csontvelő anélkül, hogy bárki is meghalt volna. És még menthettek is volna azzal, hogy a százat ők mentették meg. Lehet lett volna elég hálás szülő

Assa - 2015. 02. 28. 14:12

Szerintem egyszerűen féltették a kivívott pozíciójukat. Az elmúlt 97 évben kialakították a maguk kis társadalmát: biztonságban voltak a kintiektől, eléggé megfélelmlítették őket ahhoz, hogy ne is próbáljanak rájuk támadni, megvolt odabent az az idillinek tűnő életük, ami az elején Jasperéket is megtévesztette.
Ezt az egyensúlyt borították fel az Arkról érkezettek, már eleve a 100-ak is, az őket követők meg aztán végképp. Plusz eddig minden embercsoportot ellenségként kezeltek (a látottak alapján legalábbis), nem volt okuk velük sem kivételt tenni. Főleg, hogy a fejlettebb technológiájuk miatt fenyegetést éppúgy jelenthettek a számukra, sőt… mint segítséget.

Lehet, hogy próbálkoztak a kapcsolatlétesítéssel eleinte, csak sikertelenül, vagy talán a kezdeti állapotok nem is tették lehetővé az ilyesmit.

A 100-ak talán azért úszhatták meg a lelövést, mert rájuk nem számítottak. Korábban maximum néhány egyszemélyes jármű pottyant le az űrből, pl. amiről Lincoln is mesélt, emiatt nem készültek arra, hogy érkezik valami komolyabb is, több emberrel, akik valószínűbb, hogy túlélik a landolást.
A 100 példája viszont óva intette őket, így legközelebb már készenlétben voltak, és lőttek arra, ami jött.

karit - 2015. 03. 01. 00:46

“miért nem álltak oda szemtől szemben, és kértek segítséget? … lett volna elég csontvelő anélkül, hogy bárki is meghalt volna. … Lehet lett volna elég hálás szülő”

Mert gondolom, nem akarták a nézők 90%-át elveszíteni egy ilyen rózsaszín sztorival. A vöröset többen nézik, ez van.

Hor1 - 2015. 03. 01. 01:51

“hat ha mar halalt szeretnenek, annyit mondhatok spoileresen ,hogy xy fog meghalni a 15ik reszben (nem biztos forras),”

Azért akinek sikerült itt a nevet nemmeglátnia, annak gratulálok, meg neked is, spoilerező segg. :)

Eny - 2015. 03. 01. 09:07

@Hor1-
ekkora felindulast egy ilyesmiert :)
mas is tud olvasni,nincs titok a netten..

na de mindegy, sajnalom,hogy ez spoiler volt egyeseknek

amugy hiaba van ez kiteve kibeszelonek,a masik linken tortenik :P

Eny - 2015. 03. 01. 09:32

@winnie
nyugodtan letorulheted azt a a spoileres kommentemet, mig nem lesz nagyobb felhaborodas
vigyazok majd,hogy ne spoilerezzek.
koszi

Hor1 - 2015. 03. 01. 10:41

Amúgyis számítok rá sajnos a WD spinoff miatt, meg nem baj ha valaki rendesen jelölve spoilert ír, csak annyira egymás mellett van a spoiler és a név, hogy elkerülhetetlen.

Másrészt az milyen érv már, hogy máshol is írják a neten? :D

Eny - 2015. 03. 01. 10:55

hat ami mashol lathato, nem biztos annyira spoiler (csak azoknak,akik csak a junkien vannak, s mas oldalakat teljesen elkerulnek)
bekuljunk meg ,no.
tevedtem. elismerem. de nem szeretek veszekedni senkivel :)

Eny - 2015. 03. 01. 12:05

amugy nekem a 2×7 ik resztol abszolut kedvencce valt , elkepzelheted mennyire izgulok mi fog tortenni ..
az elso evadban tobb karaktert is birtam,de egyiket sem kulonosebben. marmint nem volt nagy kedvencem.most viszont van..
no mindegy,meglatjuk mi lesz, mindig vannak meglepetesek :D hol jok,hol rosszak!

amugy kozben Indra is a szivemhez nott..igazi harcos.

nfsu17 - 2015. 03. 02. 22:27

így legyen ötösöm a lottón.
nézem a részt, mikor lexa meg clarke vitatkoznak a sátorban, lexa meg hátrál a szőke elől, egészen addig míg az asztalnak nem ütközik.
mondom magamban, na, itt van kémia rendesen.
erre 10 perc múlva falják egymás száját. wtf!?
de jó volt, na.

cydonia - 2015. 03. 03. 01:47

Én kb 3 rész óta várok erre a csókra :D Végre :D

Eny - 2015. 03. 03. 12:21

hahah. en is koran eszleltem a kemiat a 2 kozott. hat az a 2,ahogy nezi egymast(jo,jo sok oka is volt annak, de erzodott/latszott, hogy kolcsonosen “csodaljak” egymast bizonyos okokbol kiindulva)a tobbi szereplovel ellentetben is, naluk tenyleg latszot a kemia :)
emiatt is volt erdekes minden kozos jelenetuk!

kozben azt hittem,csak nekem tunik ugy,hogy tetszenek egymasnak,de hat most mar tudom,hogy nem vagyok egyedul :D
jott,hogy rajuk szoljak : Hey,you 2, get a room ! :)) lol

aztan ebben a reszben izott a levego..en ehhez hasonlot nem lattam meg

Sigismundus - 2015. 03. 03. 15:57

2×14

Na szóval nem csak én láttam Lexa tekintetén hogy nem Kane hanem Clarke felé epekedik inkább, csak én sem írtam le ide :-) Hát ilyen szál sem volt még a sorozatban, de ez az a sorozat amely nem fél meglepőt húzni, ugyebár.

Hogy a rakétáról Indra is megsejtette a valóságot az legfeljebb Octaviának lehet meglepő.

Jó rész volt nagyon Bellamy akciója, főleg azért mert majdnem túljártak a benti őrök az eszén, nem hülyék ők sem. Tetszett az ötlet hogy a digitális kijelzővel félrevezették a srácot, és csak véletlen vette észre a jó őreg hagyományos nyomásmérőt.

City of Light, nem fűztem hozzá nagy reményt hogy mindjárt a hegyen túl megtalálják, túl sejthető volt a csillogó semmi. Ha lenne ott valami város már minden abroncsruhás törzs odarohant volna fosztogatni.. Aztán a drón dolog lehet még érdekes, végül is van Jahának 2 feláldozható embere, meg 2 rész hogy felvezessenek valami újabb rejtőzködő high-tech csoportot.

Eny - 2015. 03. 04. 08:29

@Sigismundus – nem ugy ertem,h egyaltalan nem lattam ilyesmit sehol, csak nem hatott ram cseppet sem, ez viszont(csodak csodaja v sem!) nagyon is :P

haha

Zora - 2015. 03. 04. 13:07

2×14

Ez jó volt!
És ahhoz képest, hogy 100 éve az űrben élnek, egész jól bántak az evezőkkel… :-DDD

Zora - 2015. 03. 04. 13:21

Ja, még annyi, hogy a városnevek – pl. Tondc – nagyon tetszenek.
Van valakinek fogalma, hogy a nyelv, amit beszélnek, az melyik? (Talán egy indián nyelv?)

Enzo - 2015. 03. 04. 17:20

@Zora: azért tüzetesebben hallgatva elég sok helyen hasonlít az angolra, és ez nem is véletlen :)
egyébként itt egy bő leírás róla:
http://the100.wikia.com/wiki/Trigedasleng_%28language%29
A főoldalon pont ott van, amit az előzetesben kiabál mindenki:
“Jus drein jus daun!”

(kicsit a patois-ra – jamaikai-angol – hajaz, épp ezért nekem valahogy fura :D a na’vi-k idegen nyelve pl jobban tetszik)

TonDC meg ugye Washing_____ … ha valakinek nem esett volna le elsőre/másodikra :D

Ja és ugyanaz készítette a nyelvet, mint aki a Trónok harcás dothraki-t is :)

nfsu17 - 2015. 03. 04. 18:07

“TonDC meg ugye Washing_____ … ha valakinek nem esett volna le elsőre/másodikra :D”

harmadikra sem. :)

thx

rodosto13 - 2015. 03. 05. 08:47

Hát, erre a kimenetre nem igazán számítottam
Ami viszont egy kicsit zavart, nem tartották a grounderek magukat ahoz a törvényükhöz, ami a cím is… egyszerűen elfelejtik, hogy ki tudja mióta a Mount Weather csak úgy legyilkolta a népüket? Ez egy kicsit nekem sántít.
A falanx viszont tetszett :D

Eny - 2015. 03. 05. 09:27

santit biza!
de hat meg van 1 resz, megtudjuk mi volt a hatterben es hogy mi lesz ezutan.
na,de ez aztan volt egy Wtf RESZ :D
10es !

Cápi - 2015. 03. 05. 15:02

Hát egy picit összetört a szívem :( Lexa így hátba szúrja Clarke-ot, mert nem épp azon agyal, hova menjenek vakációzni a háború után :( ÉS meg betol egy May we meet again-t is, hát :(((

nuage - 2015. 03. 05. 15:30

Spoiler!
Érdekes rész volt, bár erre én sem számítottam. Lexa húzása egyrészről nagyon is érthető, mert a Sky people szövetség sokat nem hozott neki, inkább csak a bajt (a reaper gyógymód meg nem egy akkora titok, amit ne tudnának akár már most ők is megcsinálni). Én megértem, hogy nem akarta feláldozni az embereit 47 (44? 43?) idegenért. Meg, hogy love is weakness és a saját népe mindenek előtt. De ezzel együtt a szemet szemért elvüket csúnyán sárba tiporja. Mi van azzal a több évtizednyi szenvedéssel, amit most puszira elnéz a hegyieknek? Ha ez nem valami nagyobb terv része, akkor csalódott leszek, mert nekem nem fekszik, hogy figyelmen kívül hagyják a megtorlást. Eddig sem tették, mert az gyengeség. Most is az lenne.
Spoiler vége!

Ezzel együtt nagyon várom az utolsó részt, de ezt is megnézem még párszor, hogy mindent megemésszek. Jaháék szerintetek visszatérnek a záróepizódban?

Cápi - 2015. 03. 05. 15:43

Nekem a City of light-os szál pl. egyáltalán nem hiányzott, Jaha karakterét nem szeretem, se Murphyt, így nem nagyon érdekel az a történetszál. Talán egy villanásnyit vagy valami cliffhangert kapunk róla szerintem, hogy ne legyen elfelejtve.

Abban igazad van nuage (a heti történésekhez szvsz nem kell odaírni, hogy spolier, azért kibeszélő ugye), hogy egy kisebb seregnyi emberrel többre mennek a grounderek, mint negyvenpár sky people-lel, de hát… na :( Jövő hétig ezen fogok tobzódni.

Chiplecsap - 2015. 03. 05. 15:44

“Jaháék szerintetek visszatérnek a záróepizódban?2

Igen a finale az övék.

Szerintem meg semmiféel nagyobb terv nincs, egszerüen, kiszáltak azt késsz, a saját érdeküket nézték. Lexa storyja meg most itt véget ért erre az évadra valószinüleg, lincoln nyilván még jön megmenteni álmai nöjét. Kár volt a 14 részbe beleeröltetni egy-két dologt.
És kár hogy tulajdonképp semmiféel harc sem volt, bementek kijöttek ,

Na meg a : eljöhetnél a fővárosba , megváltozhatna a véleményed rolunk. Te már megváltoztattad.

aztán pár percel késöbb
hopp

“Hey Clarke alkut kötöttünk, a te embereid meg megrohadhatnak, de azért remélem még találkozunk. ”

De nem lehet emiatt lexára haragudi bármnyire is fáj, tényleg hű maradt önmagához, a népe mindenek elött. De ezért felsleges volt ez az egész Clexa mizéria mintha vezetne bárhova is.
Clarke biszexualitása sem adott semmit pluszt ehez egyébként, szal igy fesleges volt. az egész müködött volan enélkülis még tán jobban is .

Hor1 - 2015. 03. 05. 17:28

Egy óriási fos volt ez a rész, az írók jópár karakterüket hugyozták szembe, meg összességében amit eddig a grounderekről megmutattak.

rio - 2015. 03. 05. 17:42

Nemcsak a karaktereiket, hanem az egész történet, az évad egész ívét hugyozták szembe ezzel a lépéssel. Ekkora plot hole-t rég láttam sorozatban (kivéve, ha tényleg egy nagyobb terv része, de ezt kizártnak tartom). Lexa minimális áldozattal kiiktathatná azt a veszélyforrást, ami a jövőben hatványozottan az életükre törhet (mostantól szabadon kóricálhatnak a szabadban, te ostoba liba!), erre lapaktál velük.

Alterego9 - 2015. 03. 05. 18:25

Annak nem nagyon van értelme hogy a nagyobb terv része legyen, mert hát azt bármikor lekommunikálhatta volna Clarke-nak. Meg nincs is semmi stratégiai haszna, már úgyis ott álltak a nyitott kapunál, ennél is jobb hejzetet nem fog teremteni az ha elmennek.

Annak minden esetre örülök hogy nem a múlt héten meglebegtetett spoiler szerinti “Bury Your Gays”, az azért még jobban zavart volna.

jessm - 2015. 03. 05. 18:29

Ennek semmi értelme a visszavonulással nem tisztelik a saját törvényeiket , és azt üzenetet küldi, hogy velük lehet szórakozni.

Eny - 2015. 03. 05. 18:40

szerintem visszajon.
addig is amig elment “elintezni” a fegyvereseket a hegyen,miert bizta Clarke-ot Lincolnra(Lincoln – hu kutya), aztan mikor lejottek, megvaltoztatta a tervet..de hangsulyozta, hogy meg egyszer talalkozunk. szerintem nagyon is hamarosan lesz az,megpedig a kovetkezo reszben.
Lincolnnal egyutt visszajon,hanem miert nem nyiratta ott ki helyben,miert hurcolta magaval vagy egyszeruen miert nem hagyta azt az egy embert, hogy segitsen a Sky ppl-eken? mert szuksege van Lincolnra, o mar egyszer volt benn a Mw-ben stb.
szerintem nem igy fejezodik be ez a Grounderes resze a temanak.

jessm - 2015. 03. 05. 22:03

Semmi értelme nincsenek a visszavonulásnak meg annak hogy a kommentjeim nem látszanak.

jessm - 2015. 03. 05. 22:06

Jó lenne ha jövő héten látnánk egy nagy Clarke Bellamy nagy egymásra találást.

00alexa00 - 2015. 03. 05. 23:41

Szerintem is van e mögött egy nagyobb terv. Annak se lett volna értelme, hogy berontanak, de a benti grounder csapatot közben már ugye elfogták a 44 emberrel együtt(kivéve Monty és Jasper) mondták is a részben, így nem lehetett volna megmenteni őket.

Szóval Eny egyetértek veled, a Lincolnos rész miatt is, meg ugye “Blood must have blood” part 1 volt ez, jövőhéten jön a part 2. Akkor kiderül, hogy tényleg mi is ez az egész. Egyébként nagyon megleptek, azt hittem, hogy most nagy vérengzés lesz, és Mount Weathernek annyi. De azért én örülök a váratlan fordulatoknak, nem lehet tudni mire számítsunk.

Eny - 2015. 03. 06. 00:35

remelem ugy is lesz,ahogy en gondolom.
eddig is volt,amit elore lattam :D hatha most is sikerul, ha pedig nem,epp csalodast ne okozzon.
eddig meg jo volt.
u.i: szegeny Clarke-ot sajnaltam. de ugyanakkor Lexat is,probalta megint mutatni a kemeny felet,de a szemei elaruljak..s ahogy nagyokat nyel kinjaban..nem tudom na, szerintem ennek nem ennyi.

mse - 2015. 03. 06. 18:03

Szerintem sokak nem látják tisztán, hogy kik is a grounderek. Ők nem egy vérszomjas fenevad társaság, hanem egy alapvetően törzsi közösség, akik a saját csoportjukat, népüket helyezik mindenek elé. Nem csoda, hogy mennyi szemen köpést kapott Lincoln azért, hogy lepaktált az égiekkel, ha Octavia nem megy megmenteni, elég brutális halála lett volna még anno az évad elején.

Teljesen benne van a pakliban az, hogy otthagynak csapot-papot, amint vissza kapták az embereiket, és biztosítva lettek arról, hogy a hegyiek nem zargatják őket többé. És Lexa lehet, hogy ért a harci ösztönzéshez, de ő maga mindig is ésszel vezetett, nem pedig a “mindenkit lemészárlunk” elv alapján. Máskülönben soha nem kötött volna békét Clarke-ékkal sem. Nyilván ezzel annak a szövetségnek annyi, de nem mintha most ettől háborúra kellene számítania tőlük. Ha nemet mondott volna az egyezségre, akkor meg mi lett volna? A hegyiek nyilván lemészárolták volna a fogságban lévő groundereket, és egy csomóan pluszban meghaltak volna a támadásban. Ha ezt el lehetett kerülni, miért ne tette volna meg?

Szóval bár a fordulat váratlanul jött, semmi olyannak nem mond ellent, amit Lexáról, vagy akármelyik grounder karakterről eddig is tudtunk, attól függetlenül, hogy viszont látjuk-e a fináléban vagy sem.

Fakocka - 2015. 03. 06. 19:40

“A hegyiek nyilván lemészárolták volna a fogságban lévő groundereket, és egy csomóan pluszban meghaltak volna a támadásban. Ha ezt el lehetett kerülni, miért ne tette volna meg?”
Egyetértek, viszont a rakétatámadásnál is el lehetett volna kerülni a mészárlást, ott viszont szemrebbenés nélkül feláldozta az embereit, akik így most értelmetlenül haltak meg.

mse - 2015. 03. 06. 21:19

“Egyetértek, viszont a rakétatámadásnál is el lehetett volna kerülni a mészárlást, ott viszont szemrebbenés nélkül feláldozta az embereit, akik így most értelmetlenül haltak meg.”

Abban az esetben még nem volt lehetőség más megoldásra. Ha megmentik akkor és ott az embereket, akkor potenciálisan az egész tervet beáldozták volna, és a savas köddel a kapuig se jutottak volna. A hegyiek soha se ijedtek volna be annyira, hogy felajánlják a békét a groundereknek, és miután ugye a MM-ek felhasználják a 44+ csontvelőjét, Lexáéknak nem kell többé attól tartaniuk, hogy őket véreztetik, tehát ez egy ténylegesen tartós megoldásnak tűnhet. Arra, hogy el lehetett-e volna kerülni a rakétatámadást, vagy hogy volt-e értelme az áldozatok haláluknak, pedig szerintem nincs egyértelmű válasz, de ez a szép a sorozatban.

Elis - 2015. 03. 07. 09:04

mse: 99%-ban egyetértek, csak az a része nem stimmel, hogy Lexát végig úgy akarták a készítők bemutatni, hogy mennyire más mint a grounderek. könyörületesebb, előbb gondolkodik aztán cselekszik és ahogy Kane is mondta “visionary” vagyis hogy képes arra, hogy lássa a nagyobb képet (ebben a részben ismét megmutatták, hogy Clarke viszont mennyire nem az (még?) és csak az éppen előtte álló feladatra koncentrál). persze ettől még grounder, és Clarke-ék nem a népe.
de amíg a rakéta esete egy visionary vezér döntése volt, a hegyiekkel való megegyezés egyáltalán nem volt az.

Hor1 - 2015. 03. 07. 11:13

“Teljesen benne van a pakliban az, hogy otthagynak csapot-papot, amint vissza kapták az embereiket, és biztosítva lettek arról, hogy a hegyiek nem zargatják őket többé.”

Aha, mint az első évadban amikor az egész Clarke bagázst akarták lemészárolni. Ott is elhanyagolható veszteségek voltak. Ott is torkolattűzbe futottak bele, (meg aknákban. meg rakétatűzbe :D).
Szal ez a “csak az embereit akarja védeni” szöveg nagyon sántít. Ha nincs nagyobb terv, akkor ez óriási írói baki (vagy inkonzisztencia, mondjuk az nem idegen a soritól).

mse - 2015. 03. 07. 15:58

Itt sorozat egyik írójának a részleges válasza ezzel kapcsolatban:
http://kimshum.tumblr.com/post/112771691591/kim-i-think-one-of-the-things-a-fair-share-of-fans

Érdemes lehet átnyálazni néhány másik válaszát is azoknak, akiket érdekel az írók szemszöge.

Én még enélkül és továbbra is azt mondom, hogy semmi következetlenség nem volt ebben a döntésben. Lexa nem hülye, a grounderek meg nem fognak szembemenni a döntésével ha már egyszer visszakapták az embereiket. Az, hogy a 100-ak ellen hogyan léptek fel, egy másik kérdés. Fenyegetésnek érezték őket, és ez alapján léptek fel. Azt pedig senki sem gondolta volna, hogy a kölykök kiírtanak egy egész hadtestet.

Ezt mindenki magának dönti el nyilván, de legalább érdemes lehet elgondolkodni, és más szempontokat is megvizsgálni.

paranoid android - 2015. 03. 07. 19:17

@Hor1
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de az én emlékeim szerint az első évados konfliktushoz nem volt semmi köze Lexának. Anya volt az, aki minden áron végezni akart a 100-zal.

Szóval itt nincsen inkonzisztencia szerintem. Lexa folyamatosan a primitív szemet-szemért grounder elven próbált felülemelkedni miközben próbált egyensúlyozni is a tradíciók valamelyest tiszteletben tartásával.

Mint katonai művelet, a döntése szerintem érthető. Minimális emberáldozattal sikerült elérnie a kitűzött célt, az emberei megmentését. Persze kérdéses, hogy hosszabb távon a hegyiek nem jelentenek-e majd komolyabb problémát. TonDC feláldozása ugyan más megvilágításba került most, de az akkori információk birtokában a jövőbeli áldozatokra is gondolnia kellett, míg a mostani alku szerint ilyen nem lesz, mert a hegyieknek nem lesz szükségük már a vérükre.
Politikailag viszont rossz döntést hozott. Mert lehet vitatkozni, hogy a mostani eset pozitívumai felülmúlják-e a negatívumokat, de azt már nem lehet vitatni, hogy egy katonai-politikai szövetség elárulásával végleg leírta magát Lexa. Nem fog senki bízni benne. A klánok sem éppen stabil szövetségben vannak, ez is simán széteshet idővel ennek köszönhetően.

Mindenesetre nekem nagyon tetszett ez a fordulat, annak ellenére, hogy összességében nem tartom okos döntésnek ezt. De nem is kell mindig okosan döntenie a karaktereknek. Sokkal érdekesebb, amikor érthető okokból rosszul döntenek.

És én remélem, hogy ez nem csak valami csel Lexa részéről, nem egy nagyobb terv része. Jobban tetszene, ha Clarke-éknak egyedül kellene megoldania a problémát. Az én tippem az, hogy Clarke elérkezik egy teljes körhöz: az évad úgy kezdődött, hogy kétségbeesésében majdnem rányitotta minden hegyire az ajtót, most pedig más opció híján tudatosan öl meg mindenkit az ártatlanokkal együtt. Persze lehet ez már túl durva lenne ide, és nagyon antihős irányba vinné el Clarke-ot.

Llew - 2015. 03. 08. 12:13

Ez nagyon szar volt. Akkora a pofon a sztorinak, a a karatereknek, meg mindennek, hogy a fal adja a másikat.

Közel nyertes helyzetben, úgy, hogy az ellenfél kezében szinte semmi nincs nem állunk le alkudozni. Úgy semmiképpen, hogy a vert helyzetben lévő ajánlja fel.
Lexa a szavaival ellentétben pont szívvel döntött. Eleve úgy kellett volna neki indulniuk, hogy a bent lévők halottak. Józan ésszel, hosszú távon gondolkodva a küldönc levágott fejét kellett volna visszaküldeni válasznak.

Az már csak technikai kekeckedés, hogy a MM-eknél biztos végeláthatatlan raktárkészlet van biztonsági emberekből, mert amennyi az elmúlt pár részben elhullott azt egyszerűen nem tudnák pótolni 300-400 fős populációból.

Hor1 - 2015. 03. 08. 13:39

“Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de az én emlékeim szerint az első évados konfliktushoz nem volt semmi köze Lexának. Anya volt az, aki minden áron végezni akart a 100-zal.”

Nekem úgy rémlik, hogy jött a parancs, az a csávó vette át a vezetést, aki a 2. elején Finnt meg Bellamyt vezette rabláncon. És mintha ő a commandert emlegette volnad, de ebben meg én nem vagyok biztos. Mondjuk a Lexa volt Anya secondje dolog mindig zavart, jó, egy kis képzelőerővel ki lehet tölteni, de egy ilyen tekintélyuralmi rendszerben fura.

Elis - 2015. 03. 08. 14:22

az írök twitteres válaszai alapján Lexa gyerekként, amikor még Anya secondja volt, átment azokon a teszteken amiken kellett és ő lett a Commander, arról nincs infó, hogy mióta ő a commander, csak annyit mondtak, hogy Costiát köbö két éve vesztette el és akkor fogta össze a 12 klánt. minden klánnak van vezetője, és mind fölött Lexa áll, aki egyben a Lincolnék klánvezetője is. Lexa alatt a klánban Anya állt, ő amolyan unit leader volt, tehát azért a földrajzi egységért ő felelt, több falu tartozott a parancsnoksága alá. Indra pedig simán csak egy falu vezetője volt, vagyis Anya alatt volt a láncban.
az első évados eseményeknél már Lexa volt a parancsnok, de ahogy valamelyik részben Lincoln utal rá, valahol máshol volt (Polisban?) és miután nem bírtak a sky people-ökkel előbb Tristant küldte leváltani Anyát, majd végül személyesen is megérkezett mind a 12 klán haderejével. (de vicces volt, hogy mindenki mindig hozzá akarta vinni az elfogott sky people-öket, de azok mindig elmenekültek)

Elis - 2015. 03. 08. 14:38

azt közben kifelejtettem, hogy ha Lexa meghal az utóda nem a 12 klán vezetője lesz (2×9. rész Gustus aggódása: “Te.magad vagy a 12 klán szövetsége”) csak Lincoln klánjáé. Vagyis a 12 klán jó eséllyel újra egymásnak esik. mármint ha jól értettem. de remélem minél később látjuk majd az egészet, hogy hogy is van ez :-)

paranoid android - 2015. 03. 08. 15:16

@Llew
“Közel nyertes helyzetben, úgy, hogy az ellenfél kezében szinte semmi nincs nem állunk le alkudozni.”

Olyan sok hasonló véleményt olvasok. De ezt mégis honnan veszed? A terv fontos eleme volt, hogy a bent lévő groundereket kiszabadítják, hogy a hegyieknek két frontos harcot kelljen vívni. De mint tudjuk, ez kudarcot vallott. Szóval a hegyieknek csak az egyetlen bejáratot kellett őrizniük, egyszerűen lelőve bárkit, aki bedugja a fejét az ajtón, miközben akár ki is végezhették volna az összes grounder foglyukat. A létszámfölény valószínűleg idővel eredményre vezetett volna, de hatalmas áldozatok árán.

ördöghöm van - 2015. 03. 08. 16:44

hát a szomszédok ma reggel biztosan a káromkodásomra ébredtek(reggeli közben lestem a részt), amikor lexa árulása(sztem ezt nyugodtan hívhatjuk annak) kiderült
később azért el kezdtem gondolkodni, lehet, van valami terve, de nem jöttem rá, mire gondolhatna, de mindenképpen mocsok dolog volt, amit tett, pedig nagyon tetszett, mikor rámozdult clarke-ra az előző részben(nyami)
kíváncsi vagyok, mi lesz a zárásban, félek tőle, hogy kapunk egy csomó bazi nagy kérdőjelet, amin lehet rógódni a 3ik szériáig

Drunken Whaler - 2015. 03. 08. 17:18

Szerintem, az hogy itt is folyik a vita pro és kontra arról, hogy jó (következetes) döntést hozott-e Lexa, azt bizonyìtja, hogy nem egyértelmű. Éles helyzetben, amikor tényleg emberéletek forognak kockán és felelős döntést kell hozni, hatványozottan súlyozódnak az érvek. Az elvek nagyon szépek, jogászként én is számon szoktam kérni, de a thalio-elvnél vannak erősebbek is. MtW. volt elnöke egészen kiváló megoldást talált arra, hogy megossza az ellenfeleit, a grounderek pedig egy számukra többszörösen is előnyös egyezséget kötöttek. Az égiekkel is összefogtak, holott ők is lemészárolták rengeteg katonájukat.

Llew - 2015. 03. 08. 18:20

@paranoid android:

A benti groundereknek nem kellett volna harcolni, csak Indráék felé kijutni a hátsó ajtón. Illetve max önvédelemből. Kimerülten, betegen támadóerőként számolni velük értelmetlen is lett volna.

Ugyan akkor Lexa pont, hogy meg sem várta a terv végrehajtását. Nem tudta mi a helyzet bent, hogy mennyire halad jól az akció, egyszerűen hitt az ellenségnek amikor azok alkut ajánlottak.

“Szóval a hegyieknek csak az egyetlen bejáratot kellett őrizniük, egyszerűen lelőve bárkit, aki bedugja a fejét az ajtón”

Elfelejtesz egy nagyon fontos részletet. A csontvelő átültetést elég kevesen kapták még csak meg. Ha kinyitják az ajtót, akkor a bentiek hátrányban vannak.
Mint láttuk a groundereknek van golyóálló felszerelésük, Clarkéknak lőfegyverük, így már a bentiek egy szűk folyosón nem lettek volna egyértelmű előnyben.

Nem lett volna veszteség nélküli a harca a szövetség részéről, de a grounderek bőven többet nyertek volna:
1. Egy régi ellenség ártalmatlanítása (a vezetés+katonák likvidálása) + esetleges foglyok kiszabadítása + új erős szövetséges megtartása
vs.
2. Egy megbízhatatlan, továbbra is erős és fejlődő ellenséggel alkalmi tűzszünet (csontvelőátültetéssel szabadon járhatnak kint) + elárult, szintén erős volt szövetséges
választásból szerintem semmi nem szól a 2. mellett.

Az, hogy Clarkékkal is harcoltak új betolakodóként és /vagy félreértésből az nem mérhető ahhoz, amilyen a viszonyuk a MtW-el volt. Előbbit félre lehet tenni, mint azt tették is a szövetségért, utóbbit nem.

Sajnos amit láttunk azt nagyon erősen az befolyásolta, hogy sorozatként nem lezárni kell a sztorit, hanem elhúzni. Csak sajnos az írók ehhez egy nem túl jó megoldást választottak.

Innen azzal lehetne jól visszajönni, ha a záró részben Lexát a sajátjai koncolnák fel a törvényeik felrúgásáért, de azt hiszem ehhez meg a többi szál lezárásához túl rövid lesz a maradék egy rész.

Eny - 2015. 03. 08. 19:38

@Elis-
olyan jol osszefoglaltad megint a dolgokat :)koszi
minden ami Lexaval es a foldiekkel kapcsolatos erdekel.

alig varom mar az uj reszt..meg par nap,s itt van.

Keila - 2015. 03. 09. 09:24

Llew:
Elfelejtesz egy nagyon fontos momentumot: halvány lila gőzünk sincs, mit ajánlottak Lexának és milyen pozícióban ment tárgyalni MtWeather, mivel végig Clarke szemszögéből láttuk csak az eseményeket. Illetve nem igaz, mert tudtuk: A hegyiek tudtak a foglyokról és hogy értük jöttek, ment körbe a rádión. A kivéreztetett harcosok egyértelműen nem voltak olyan állapotban, hogy felvegyék a harcot, ez is látszott látványosan, amikor Bellamy szabadítja őket. Ezekből az infokból már elég könnyen összerakható, hogy az ajánlat a következő lehetett: odaadjuk nektek az embereiteket, ha az égiek maradnak VAGY kinyírunk mindenkit, aki bent van és titeket is addig lövünk halomra, amíg tudunk odabent. Ebből a szempontból pedig már egyértelmű a döntés.

Egyébként fájt. Nagyon. Nyilván ez volt a célja az íróknak, hiszen Clarke-kal kell együtt érezzünk.

Eny - 2015. 03. 09. 09:38

Keila- igy van!
amugy tenyleg fajt.
amugy a netten olvasottakbol az derult ki,hogy aki eddig birta Lexat,most halva szeretne latni. persze en kivetel vagyok,s gondolom meg akad mas is.(ELIS, tudom te is a kivetelek koze tartozol)ha Clarke csinalta volna ugyanezt,legtobben elfogadnak egybol a dolgot..

szerintem Lexa is az egyik legkomplexebb karakter es egyik legrejtelyesebb, ez is egyik oka,hogy ennyire megfogott :)

kivancsi vagyok a fejlemenyekre!

nus - 2015. 03. 09. 11:44

ma már hétfőőő! nemsokára itt a finálé.. énis borzasztó kiváncsivagyok mi lesz a vége, mennnyi kérdőjelet fogunk kapni. és meddig is kell várni? újra októberig?! aaaaaaa
az egyik legjobb 2x14es rész után hoztak egy olyan 2×15-öt ami egyszerűen nem hagyja nyugodni az embert úgyhogy biztosan egy érdekes fináléra számíthatunk
hiszen az egész évad alatt azt hangoztatták hogy a war is coming . . .

Eny - 2015. 03. 09. 13:28

:D szamolok a perceket is a finaleig :P

Eny - 2015. 03. 09. 13:28

szamolom *

Elis - 2015. 03. 09. 14:32

Eny: ugye tudod, hogy mi vagyunk itt a kétszemélyes Lexa imádó fanklub :-) szóval nem, még most sem akarom a halálát (bár bevallom az első reakcióm az volt a részre, hogy ennél még aznis jobb lett volna, ha meghal…de azót próbálom feldolgozni :-) )

de nekemmis fájt. és valahol ebben (is) rejlik ennek a sorozatnak a zsenialitása, hogy el tudták érni hogy nagyon-nagyon fájjon (és ennyit agyaljunk).
már ott tartok, hogy igazából nem is akarom, hogy csütörtök reggel legyen és leüljek a lap topom elé. …mert ha nem jön vissza és nincs nagyobb terv az lesz a bajom. ha felkoncolják a saját emberei, akkor az. ha visszajön és megölik, akkor az (valamiért, nem is értem de nem tudok hapoy endinget vizionálni :-))

miközben persze nem csak róla szól a The 100, Lexa előtt is omádtam. csak mosz ha lehet még annál is jobban, mint régen. most is érdekel, higy Clarke hogyan fog bejutni és mit fog tenni (mert gondolom ő most lelkileg nincs a toppon, de bármit tesz én Team Clarke leszek akkor is :-) ) de az is érdekel, hogy a 2×14 után hogyan fognak Octaviával együtt dolgozni, sőt betartja-e végül Octavia amit ígért a rakéta ügyben? sőt a Bellamy x Clarke találkozást is várom, mert szetetem Bellamyt. tényleg. (amíg nem jött ez a Clexa dolog tényleg szurkoltam nekik és örömködtem az ölelésen) és aggódom a 44-ért, Ravenért és Mayáért…és biztosan valami pofánverős rész lesz ismét.
és megfogadtam, hogy csütörtökig nem fogok olvasni semmit a készítőktől-íróktól, mert… mert nem.

nus - 2015. 03. 09. 15:12

csatlakozom a Lexa fanklubhoz. plusz egyetértek a csütörtök reggellel és azzal is hogy csillió százalék hogy pofánverős rész lesz . .

nus - 2015. 03. 09. 15:15

aztán mindjárt itt az orphan black szezon kezdés.. aztán várhatunk chasing life-ra is feltéve ha nem kaszálják.. és várhatjuk a döszáz harmadikévadot ami egy örökkévalóság lesz mire eljön .
de előbb lássuk azt a finálét . . . . már kevesebb mint 65 óra :D

Keila - 2015. 03. 09. 15:20

Elis: engem is számolj oda! :D Csak még nem kommentelgettem ebbe a szekcióba, de ez a rész egyértelműen nem hagy nyugton.
Én őszintén kibékülnék azzal, ha nem jelenne meg a 2×16-ban, mert az azt jelenti, hogy túléli. Nem hiszem, hogy ki tudnék békülni azzal, ha megölnék az évadzáróban. Baromi ritka egy ennyire komplex, karakteres, erős női vezető a tévében, kár lenne érte. Meg Clexáért is; nem is tudom, volt-e valaha a tévé történetében, hogy két erős női vezető egymásba szeressen. Talán a Legend of Korrában, de annak meg pont itt lett vége. Ez egy olyan sztori, amit szívesen néznék, mert érdekel a kibontása.

paranoid android - 2015. 03. 09. 16:47

@Llew
“Ugyan akkor Lexa pont, hogy meg sem várta a terv végrehajtását. Nem tudta mi a helyzet bent, hogy mennyire halad jól az akció, egyszerűen hitt az ellenségnek amikor azok alkut ajánlottak.”

Lexa annyira hitt az ellenségnek és annyira fogadta el az alkut, hogy megvárta, amíg azok teljesítik a rájuk eső részt. Addig nem engedte el a hegyi fickót, amíg el nem kezdtek kijönni a foglyok. Nem veszített volna semmit a támadás pár perces feltartásával, ha mégis csak blöff az egész. De mivel nem az volt, így betartotta az alkut.

Egyébként mindent egybevetve, szerintem is rossz döntés volt ez Lexa részéről (csak nem olyan egyértelműen, mint szerinted). Rövid távon jól járt, emberéleteket mentett meg kevés áldozattal, ez kézzelfogható nyereség. De politikailag a lehető legrosszabbul jött ki belőle. Egy szövetségesből ellenséget csinált, az ellenségből korántsem lett megbízható szövetséges, és sárba tiporta a megbízhatóságát a jövőbeli egyezkedések tekintetében.

paranoid android - 2015. 03. 09. 17:14

Egyébként ami még különösen tetszett a részben, az Octavia volt. Sokak kedvence, de számomra a legérdektelenebb karakter volt sokáig, sőt néha idegesítő is volt, hogy az indentitásának olyan nagy részét tette ki a Lincolnnal való kapcsolata. De végül kifizetődő volt a ‘character arc’-ja. Mivel egész életében eldugva élt, majd a szimpla létezéséért börtönbe zárták, érthetően nem érezte hogy a sky people közé tartozik. Ezért is akart olyan kétségbeesetten grounder lenni, ill. ezért romantizálta őket. De végül rá kellett jönnie, hogy ők sem jobbak az égieknél, és otthon nélkül maradt. Kicsit sután jött ki, hogy Indra befogadja, majd azzal a lendülettel ki is tagadja, de mégis most volt a legérdekesebb Octavia.

Eny - 2015. 03. 09. 21:30

Elis,nus,Keila -orommel latjuk egymast a Lexa fanclubba :P

en sem varom mar finalet,mert akkor vege ki tudja meddig..s nagyon rakattantam. tulizgultam a hetveget :))

kivancsi vagyok mikor jon az uj evad.vlki sejti????

[amugy az IGN megint lehozott egy interjut a Lexa -uggyel kapcsolatosan,hisz barmilyen nagy sori,mindenkit ez erdekel vegulis (nem mindenkit,de a tobbseget, ezert is mind ilyen interjuk jonnek ki :P).lol . ezuttal Jason R -tol, a rendezotol kertek interjut. akit esetleg erdekel :P]

Cápi - 2015. 03. 10. 00:08

Én is csatlakoznék a Lexa fanklubhoz :P :D

A 3. évad idén ősszel jön amúgy Eny. Én sorozatrészt a GoT óta nem vártam ennyire, mint most. Legyen már csütörtök reggel!

Eny - 2015. 03. 10. 08:51

szivesen latunk szereny kis fanklubunkban , Cápi :P

[remelem Alycia is benne lesz a 3ik evadban :D a TWD spin-off nyaron jon ki es 6 egy oras reszbol fog allni,ugyhogy gondolom kb most kezdik a filmezest.]

Elis - 2015. 03. 10. 09:36

hűűű már öten vagyunk! minden új tagot sok szeretettel köszöntök én is :-)

és oké, én is várom a csütörtök reggelt, ott fogok ülni ismét álmosan és izgulva a lap top előtt :-)

(Eny: tegnap este én is elolvastam (mert elbuktam a fogadalmammal, hogy nem olvasok semmit a készítőktől csütörtökig :-) ) és igazából ezernyi gondolatom/kérdésem van… szóval beszéljünk majd róla a évadzáró után :-) )

Eny - 2015. 03. 10. 09:50

mar alig varom , Elis. amugy te vagy a fanklub fonoknoje :P

Eny - 2015. 03. 10. 10:20

nus- van meg egy kozos kedvencunk-igen, az Orphan Blacket is alig varom. az az en nagy kedvencem es minden klon benne :P
sot 2 kedvenc- Chasing life-ot is nagyon szeretem.

Hor1 - 2015. 03. 10. 10:24

“Egy szövetségesből ellenséget csinált”

Erre még nem vennék mérget, nem automatikusan.

Elis - 2015. 03. 10. 11:51

Hor1: ez a kérdés azért is érdekes, mert nem tudni, hogy Lexának mennyire erős a poziciója a 12 klán szövetségében. a 2×9-ben Lincoln említette, hogy többeknek lenne oka megölni, valamint gyanúsan gyorsan szándékozott visszatérni Polisba is (amíg háborúzik ki tudja mi zajlik a háta mögött) ebből arra lehet következtetni, hogy a klánok szövetsége nagyon ingatag talajon áll és köbö Lexa akarata tartja össze. a kéazítők annyi háttérinfót adtak, hogy Lexa nem akarta a közös ellenséget, vagyis a hegyieket elpusztítani, de ha Clarke-ék lenyomják a hegyet, akkor pont ez fog tötténni és még nehezebb lesz a klánokat összetartani. Lexa pedig most egy olyan embert hagyott cserben/árult el aki túl sok titkát tudja, kezdve a rakétával az érzelmeiig. a kérdés az, hogy ha a groundereknél valami borul, akkor Clarke melyik oldalon fog állni ezek után? (mert lehet, hogy Lexa még mindif a kisebbik rossz, az Ice Nationhoz és/vagy a grounder háborúhoz képest? vagy…ki tudja)

Elis - 2015. 03. 10. 13:16

Eny: köszönöm a megtisztelő címet, igyekszem.méltó lenni rá :P (a felsorolt sorozatokat én is szeretem, de azért a szetetet mértékét elárulja, hogy amíg a Chasing life-val több részes elmaradásban vagyok, addig a The 100-ért képes vagyok csütörtökönként hajnalban kelni, hogy munka előtt megnézzem :-) )

az elgépelésekért meg utólag is bocsánat, csak telefonról vagyok és munkahelyen próbálok minél gyorsabban gépelni :-)

lumoss - 2015. 03. 10. 13:31

Várom már a finálét. Kíváncsi vagyok mennyire lesz drámai. Esetleg meghal valamelyik főszereplő, esetleg Raven, vagy Abby? A másik, hogy remélem megtalálják már a Fény városát. Esetleg akik ott élnek, ők fognak segíteni?

Eny - 2015. 03. 10. 13:45

hat nem tudom,hogy Clarke elfogadja-e a Lexa hirtelen donteset mint az egyetlen kiutat annak szamara es megbizik-e meg benne ezek utan,de azt tudom, hogy Octavia nagyon Lexa ellen van es biztos minden tole telhetot megtesz annak erdekeben,hogy az egiek ne kossenek ujabb egyeseget veluk.
remelem Clarke nem hallgat holmi kislanyra , aki hol ide szokik,hol oda es maga donti el a dolgokat.
Octavianak meg mindig van mit tanulnia!

lumoss - 2015. 03. 10. 15:21

Eny: “Octavianak meg mindig van mit tanulnia!”

Teljesen egyetértek. Én Clarke helyében nem biztos , hogy meg tudnék bízni Lexa-ban. Volt még Lexa-nak egy érdesek mondata:
“Találkozni fogunk még.”
Ez vajon mit jelenthet? Lehet, hogy mégis csak segíteni fog?

Eny - 2015. 03. 10. 15:23

a rendezo szerint nem fog segiteni,legalabbis nem ebben a reszben :P de szerintem a kovetkezo evadban igen, de persze Clarke-nak el is kene ezt fogadnia.

Keila - 2015. 03. 10. 15:58

“May we meet again” – ezt az égi kifejezést használta Lexa. Szerintem ez zseniális, mert itt először látjuk, hogy a commander egy égi szokást vett fel és alkalmazott, én pont akkorát néztem erre, mint Lexa, amikor Finn máglyájánál Clarke annyit mond: “Your fight is over”. Nyilván ez egy diplomáciai gesztus is, de nagyon kifejező.
Szóval ebből a szólásból én nem vonnék le messzemenő következtetéseket, nyilván ez egy gesztus volt, ami kifejezi, hogy nem ellenségként válnak el.

Denisa - 2015. 03. 10. 22:01

Szerintem is taktikai hiba volt Lexa részéről ez az alku. Roppant egyszerű mértani oknál fogva: rohadt kevesen vannak a Bárka túlélői… akik bent vannak, és megkapják a csontvelőt, az még kb 40 ember, ha minden jól megy. Már tudjuk, hogy a donort megölik, tehát agresszíven járnak el, kinyiff, donor csontvelő átad, reménykedés, hogy jól sül el, jöhet a következő rendben. Na már most: mit csinálnak a maradék cirka 250 emberrel?!
Gyakorlatilag az összes Bárka túlélőt összevadászni nem kifejezetten egyszerű mutatvány. Eleve fel vannak fegyverkezve – nem fognak finomkodni, hiszen jó részük katona vagy biztonsági ember. Más részt nincsennek gyerekek. Ellentétben a Mount Weather-rel, itt a népesség felnőttekből és a kamasz bűnözőkből áll nagyrészt. Nincsennek öregek, gyerekek, akik miatt esetleg lassabbak lennének egy esetleges menekülésnél.
Egy ilyen helyzetben a leglogikusabb lépés, ha lelép a banda nagy része, a “bűnözők” meg kommandóznak. Ha nincs gát, nincs áram, és megölnek mindenkit, aki még nem kapott injekciót, plusz megmentik, akit még meglehet.
Ha elfogynak a Bárka túlélői maradnak ismét a földiek, és ismét visszajutottunk oda, ahonnan elindult a sztori. Vissza a földieknek a ketrecekbe.
Ráadásul a hegyieknél ott vannak a gyerekek. Nem hinném, hogy egyhamar ki lehetne őket hozni, egy ilyen átültetés még a felnőtt szervezetet is megviseli.
Mindent összevetve elég meggondolatlan lépés volt. Gyakorlatilag minden a szövetség fenntartása mellett szól és a hegyiek lezúzásán.
Arról már nem is beszélve, hogy kötött egy komolyabb szövetséget az égiekkel, és most lazán felrúgja, ami nem vall Lexára, de egy Parancsnokra sem.

Enzo - 2015. 03. 10. 22:52
00alexa00 - 2015. 03. 11. 00:02

Denisa: Ami a csontvelős dolgot illeti, a 2×07-ben kiderült, hogy a hegyiek 382 voltak, azóta kissé megcsappant a számuk, így vannak 350-356 fő körül. A csontvelős kezelést 1 alanynál, ha jól emlékszem kb 8x tudják megcsinálni, mielőtt az meghalna. Így a fogságban lévő 44-gyel számolva, (44×8=)352 embert tudnak kezelni vele, úgy, hogy már jó páran megkapták a kezelést korábban, szóval elvileg nem kéne több arki már, mert a hegyiek immunissá válnak.

Én Lexa döntését sem érzem rossz húzásnak az ő saját szemszögéből. Hiszen minden emberét visszakapta, harc nélkül. Egyébként ez volt a küldetés, hogy a foglyokat visszaszerezzék, és nem, hogy végezzenek a hegyiekkel, ezt többször is elmondták. A hegyiek savas ködét megsemmisítették, a gát felrobbantásával és a belső lázongással a hegyieket is meggyengítették. Ráadásul a hegyieknek, már nincs szükség a grounderek vérére, és még ha ki is jönnek a bunkerből jóval kevesebben vannak. Ha előjöttek egyszerűbben végeznek velük. Az arkiakkal való szövetséget nem igazán nézték jó szemmel a grounderek, szóval ez csak Lexa személyes kapcsolatának ártott, főképp clarkkal. Az már más kérdés, hogy Clark és az arkiak szempontjából ez elég szívás.

Valaki írta, hogy azért is rossz döntés volt ez, mert a hegyiek szétlőhetik rakétával őket. Csak én emlékszem úgy, hogy az utolsó rakétát használták el a hegyiek TonDcnél? Illetve, abból elég korlátozott készletük volt, még Lexa is mondta, hogy a születése előtt vettettek be egyet. Szóval ebből is látszik, hogy nem pazarolják csak úgy. Meg, a közelben TonDc volt, a többi grounder klán össze-vissza él, a főváros Polisz, nem tudom mennyire lehet távol, hogy azt esetleg be tudták volna mérni, de szerintem azt már nem.

Elis - 2015. 03. 11. 11:49

Denisa: itt is írtam feljebb és egy másik kibeszélőben is, hogy Lexa döntését meg kell vizsgálni onnan is, hogy mi is az ő legfőbb célja? egyben tartani a 12 klán szövetségét. már azt is elég nehéz lesz lenyeletni a klánokkal, hogy a vezetőik ottmaradtak. mivel ő már sejtette tapasztalt katonai vezetőként, hogy a tervük bedőlt és csak nagyon nagy véráldozat árán nyerhetnek. két dolog maradt: vagy megköti a dealt és akkor nem veszt embert, vagy mégis engedi a rohamot és elveszti a serege jó részét és magyarázkodhat a klánoknak. így viszont megmaradt a közös ellenség, van miért továbbra is szövetségben lenni és levadászgatni a kimerészkedő hegyieket. nem tudjuk milyen borzalmas lehetett, amikor egymást ölték a klánok, de pölö azt lehet sejteni, hogy az Ice Nation valószínűleg erősebb, mint Lexa “erdő/fa” klánja. azt is tudjuk, hogy személyes vesztesége is volt a háborúskodásból, innen csak egy célja volt egyben tartani a klánokat. akár a saját lelke és szíve árán is.
a kérdés az, hogy az ár, amit fizetnie kell, megéri-e majd. ahogy feljebb írtam, valószínűleg nem túl stabil ez a szövetség és bármi megboríthatja. Clarke pedig túl sok mindent tud…

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 13:27

Mondjuk az, hogy jelenleg az acid fognak lőttek és rakéták sem állnak a rendelkezésükre, az nem jelenti azt, hogy szépen fokozatosan ezeket ne tudnák újra létrehozni. A technológiájuk szintje adott, és bár eddig nem nagyon mutogattak ott tudósokat, feltételezhető, hogy a Wallace-ok generációi nem voltak olyan elővigyázatlanok, hogy ne készültek volna fel egy ilyen helyzetre. Szóval én továbbra is tartom, hogy elég nagy hiba volt nem “lefejezni” a Hegyet.
Én azt se hiszem, hogy a véráldozat itt számítana. Az ilyen népeknél a hősi halált általában szép halálnak szokták tartani. Ha egy győztes csatában, nagy ellenség ellen estek volna el, aligha származott volna ebből Lexának baja. Főleg egy olyan ellenség ellen, amit hosszú évtizedek óta félnek és gyűlölnek, teljes joggal. Azt is láttuk, hogy mennyire fontos számukra, hogy megbosszulják a szeretteiket. Hát ezzel a békével pont a bosszú maradt el. Ha valamiből, ebből lehetne Lexának baja.

jessm - 2015. 03. 11. 15:37

Van még rakétájuk mert az elöző rész végén mondta Cage, hogy nem tudják kilönni a másik rakétát mert Clarke és a földiek túl közel vannak a hegyhez.

jessm - 2015. 03. 11. 15:44

Szóval én ezért gondolom, hogy veszélyes egy ilyen ellenséggel fegyverszünetet kötni.
Én értem vérfürdő lenne, de taktikailag fontos lenne egy legyengült ellenfelet legyőzni, mert örök életebe sakkban fog tartani rakétái , vírusai , drogjaival.

Tehát Mount W. el kellett volna foglalni, mert egy stratégiai pont , ami nem jó ha az ellenség kezén.
Lexa sokkal jobban jött volna ki , ha el foglalja srtatégiai pontot és bossút áll. Én még minidg úgy gondolom, hogy ünnepelt hős lett volna .

lumoss - 2015. 03. 11. 20:13

De a sorozat szempontjából, túl egyszerű lett volna, ha minden jól alakul. Kell valami izgalom a végére. :D

Mysterieux Lettres blog - 2015. 03. 12. 03:02

Most néztem meg az utolsó részt – nekem tetszett, lesz itt még meglepetés annak, aki arra gondolt, hogy sok dolgot megléptek, ami a kopasznak is hajmeresztő. Jaha vonala viszont nem tetszik, ahová fejlődött a Fény Városa sztori nekem egyelőre steril nagyon, viszont úgy néz ki, a következő évad erre fog fókuszálni.

jessm - 2015. 03. 12. 08:19

Nekem bejött Jaha vonala, akkora pofára esés lett belőle amire számítottam.
Mount Weather is tetszett, nem igazán volt más megoldás.
Clarke és Bellamyval nem tudom mi lesz :(

Mysterieux lettres blog - 2015. 03. 12. 08:46

Igen, sejtettem én is, hogy ez lesz, bár jóval indulatosabb lettem volna Clarke helyében már korábban, és az eredmêny ugyanaz lenne.

rodosto13 - 2015. 03. 12. 11:13

Hát mit ne mondjak, ez még mindig nem az a sorozat, ahol hirtelen jönnek a könnyű megoldások, azért a teljes Mountai Weather kiirtása sokkoló volt. Az is tetszik, hogy Cage szálát sem húzták el, kezdtem már aggódni, hogy megússza, de erről is gondoskodtak.
Ami egy kicsit zavart, hogy ránézésre mintha mindenki visszajött volna a bunkerből, pedig nem rossz hely az, valamint mintha megfeledkeztek volna a többi Ark station-ről, én biztosan kikapcsoltam volna a zavarást, és megpróbáltam volna felvenni velük a kontaktot – persze lehet, hogy sokat akartam :D
Kíváncsi vagyok, hogy a Jaha szálból mit akarnak kihozni, és hogy fogják összekötni a táborral.
Szóval nekem kifejezetten tetszett ez a lezárás erre az évadra :)

Drunken Whaler - 2015. 03. 12. 11:18

Ha ez egy sakkparti lett volna, azt láttuk volna, hogy MtW regnáló elnöke valami bizonytalan, de általa jónak feltételezett kimenet érdekében elkezdi feláldozni a sakkfiguráit teljesen meggondolatlanul. Hiába, nem először bizonyosodott be, hogy kezdő ezen a poszton. A matt elkerülhetetlen volt.

Ami számomra hibának tünt, hogy mindenki meghalt a sugárzástól, holott amikor a magukat elbarikádozott Jasperékre támadtak, többen nem viseltek védőruhát. Talán ők is elmenekültek a robbantani készülő emberkével?

Clarke minden útravaló, komolyabb fegyver nélkül hagyta ott a bárkát. Vajon Lexa karjaiban fog kikötni? Majd az írók megmagyarázzák, ha igen.

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 11:26

DW, Emerson pl. egészen biztosan elmenekült, nem?
Egyébként én még mindig a hatása alatt vagyok. Azért ez durva volt. A The100 második évadának vége baromi intenzív lett, ezt még akkor se nagyon lehet elvitatni, ha én is szívesen láttam volna pár dolgot máshogy megvalósulni.

rodosto13 - 2015. 03. 12. 11:40

Valahol közben Emmerson emíti, hogy akik első adagban megkapták a kúrát, rajta kívül mind meghaltak, mikor a főbejáratot védték, a többiekben pedig még nem alakult ki a védettség (48 óra, azt valahol korábban említik).

Succ - 2015. 03. 12. 12:52

Az nekem is eléggé hibának tűnik, hogy a jelzavarót nem kapcsolta ki senki. Vagy ha mégis, eléggé nem lesz elfogadható, majd a harmadik évadban, hogy megemlítik, hogy megtettük, csak nem került képernyőre…
Ha valaki kikapcsolta, Monty volt.

Elis - 2015. 03. 12. 12:54

Lexának ismét igaza volt (most félretéve a tényt, hogy miatta jutottak oda, hogy csak ez a lehetőség maradt) pedig most azt kívántam, hogy ne legyen igaza, Clarke ne lépje át/ne kelljen átlépnie azt a vonalat. még Danténél is elhittem…pedig valszeg már ott megtette…
Cage pedig pont úgy végezte kinn a felszinen, mint ahogy sokan jósoltuk a hegyiek sorsát, sétált a kis táskájával és zörren a bokor… :-)

(Eny: képzeld, amíg érkezett a rész a gépemre, felnéztem tumbl-ra és az első mondat, amivel szembetaláltam magam “when Clarke kissed Bellamy…” majdnem lefordultam a kanapéról :-) )

nuage - 2015. 03. 12. 13:25

A hegyiek közül sajnáltam a gyerekeket, de ilyen időszűkében és rövid távon nem lehetett volna reálisan megoldani az ő helyzetüket. És jól mondta Maya, senki (más) nem volt ártatlan. Kemény lépés volt (és kicsit sarkosnak is éreztem, hogy most hirtelen mindent lezártunk a heggyel kapcsolatban), de nem zavar különösebben. Clarke azt tette, amit kellett és nagyon tetszett, hogy Bellamy végig vele volt. Ha nem Clarke, hát ő húzta volna meg a ravaszt, de így együtt nagyon cuki volt. Nekem szimbolikusan is jobban ütött, mint a Lexás gombnyomás, mert így közösen viselhetik a terhet. Ja és Monty is benne volt vastagon, remélem ezt sem felejtjük el a következő évadban. Azt is megértem, hogy Clarke megzakkant, bár ez a nagy magányosan elvonulok már kicsit a tinihiszti kategória, de most van oka depizni, úgyhogy legyen. Kemény egy végkifejlet volt na. A fény városa szál meg egyelőre rejtély, de legalább Murphy jó helyre került :D

Kriszta - 2015. 03. 12. 13:34

Azt hiszem tetszett a finálé.Nem volt nagy katarzis a végén de végig izgultam és nekem ennyi elég is volt.

A hegyes szál tetszett,így hogy Lexáék el mentek,nem igazán maradt más megoldás és szerintem 100%-osan ez akkor tudatosult már clarke-ban mikor az anyja feküdt az asztalon.Ott már számára sem volt végképp idő gondolkodni.A végeredmény pedig ahogy kisétálnak eléggé szomorúra és megrázóra sikeredett.

Jaha-ék szála is izgalmas volt végig,de én valahogy jobban örültem volna ha a “Terminátor” helyett mondjuk a korábban már felhozott esetleges mutáns kolóniát kapjuk valami csavarral…de kíváncsi leszek a következő évadban hogyan kapcsolják ezt össze majd Clarkék szálával.

Ami a legjobban tetszett,hogy egyáltalán nem kaptunk semmit a szerelmi szálakból.Se nagy szerelmi összeborulás,se csókcsata,nem is kellett ebbe a részbe és ez így volt jól.

Az pedig,hogy Clarke sarkon fordult bár nem számítottam rá,de teljesen érthető.Élete egyik legnagyobb döntését kellett meghoznia,aminek a következményét szó szerint testközelből láthatta.Ezt fel kell dolgoznia majd valahogy és remélem,hogy az első pár részekben ezt látjuk majd tőle.Én remélem,hogy Lexa felé sétál.Rajta kívül szerintem senki nem tudna neki segíteni(hiszen ő is hozott már hasonló nagy döntéseket) és így a grounderes szálat is életben tartanák.

jessm - 2015. 03. 12. 13:37

Kicist bővebben:
Jó volt ahogy körbeért a Clarke története, az első évadban felemlekedett mint vezető és az évad végén , szükségből megölte az akit muszály volt , de nem többet.
Aztán feláldozta Finnt , itt már elmosodott a határ, hogy muszály volt-e megölni vagy sem, de még mindig könyörültes tett volt.
Tondc-nál hagyta meghalni az embereket, még jobban elmosódtak a határok, de végsoron Lexa döntése volt. Meg látta milyen feláldozni az ártatéanokat, ha nincs más választás.
Mindig egy kicsit közelebb a végső lépéshez.
A végén megadta a lehetőséget a menekülésre, de Cage megkockáztatta, hogy Clarke blöfföl, mert nem merte elhinni, hogy Clarke képes mindenkit megölni.

JAsper persze ábrándokat kergetett, de persze érthető, hiszen szerette Mayát.

Cage megkapta ami kijárt neki és Lincoln is megkapta ami járt neki.

Jó volt, hogy Bellamy megértette Clarke-ot, de az is jó volt, hogy hagyta elmenni. Azt a sok mindent ami történt vele tényleg egyedül kell feldolgoznia, anélkül folyton eszébe jutna. Szép jelenet volt, és a knocking on the heavens door feldolgozás is illett hozzá (ÉS tetszik a dal pedig ebből már annyi verziót hallottam, hogy nem hittem , hallok olyat ami még tetszeni tud)

Jó öreg Jaha sem lépett túl önmagán a tengeren, és amikor megérkezik a házhoz LOL.

Kiváncsi leszek Murphy Éden hoteljére is .

Összeségében jól lezárta az évadot, és főleg Jaha-Murphy vonalon igérkezik további izgalom a következő évadra.

jessm - 2015. 03. 12. 13:39

Ja amugy szerintem a hegyet késöbb még foglyák használni, de szerintem most elegük volt belőle és elmentek haza,de felszerelés kell meg ilyesmi biztos vissza fognak menni

Cápi - 2015. 03. 12. 13:43

Korrekt évadzáró volt, a wall of textet meghagyom majd a finálé kritikájához.
Engem psec a City of Lightos szál totálisan hidegen hagy. Legiknább az érdekel, hogy az Arkosok mihez kezdenek ezután na meg hogy Clarke hova megy. Remélem Polisba :)

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 14:03

A City of Light eddig nekem se igazán keltette fel az érdeklődésemet, de az kifejezetten érdekel, hogy Clarke-kal mihez kezdenek ezek után. Én valami olyasmit néznék meg szívesen, mint ami Korrával történt a negyedik évadban. Persze Clarke-nak egészen más jellegű az, amit fel kell dolgoznia, de neki is szembe kell most néznie azzal, ami történt és tovább kell lépnie. Én nagyon valószínűtlennek tartom, hogy ilyen helyzetben Lexához menne. Az ő módszereinek a követése inkább a probléma, mint a megoldás része volt. Neki inkább arra kellene rájönnie, hogy erről a kényszerpályáról, ami emberek kiirtásához vezetett eddig és vezetne a jövőben is, hogy lehet letérni és egy normális jövő érdekében elkezdeni máshogy élni.

jessm - 2015. 03. 12. 14:47

Persze érdekes, hogy mi lesz Clarkekal és Arkkal.

Szerintem nem City of light- ba jutottak el, szerintem az egy másik hely, vagy elég nagy szívás ha city of light az a hely ahonnan elindult az atomháború. Kissé terminátoros fordulat, de ha jól dolgozzák ki akkor….

Cápi - 2015. 03. 12. 15:06

Sztavrogin: jogos, de nincs igazán más opció szvsz, ahová mehetne. Vannak a grouderek, a 12 törzs, amit Lexa próbál egyben tartani, voltak a MW-ös emberek, pár random nomád gondolom akad szerte a kontinensen, a City of lightba kétlem, hogy tök egyedül megindulna.
Másrészről Lexa ugyan azt mondta neki a 2×15-ben, hogy “Polis will change the way you think about us.”, és bár Clarke azt felelte, hogy “You already have.”, de ettől függetlenül lehet valami Polisban, ami érdekes lehet, elvégre a Grounderek fővárosa.
Harmadrészt meg, Clarke gyakorlatilag ugyanazt lépte meg most, mint Lexa az előző részben. Feláldozta a teljes MW-ös lakosságot a saját embereiért. Lexa az Arkosokat áldozta fel az övéiért. Lényegében mind a grouderek, mind az Ark lakói győztesen jöttek ki a dologból, nagyobb emberáldozat nélkül, egyedül a hegyiek lettek mind kiírtva, innentől Clarke semmivel sem jobb a szememben Lexánál, miért ne kereshetné fel őt.

00alexa00 - 2015. 03. 12. 15:14

Nagyon durva volt szerintem, hogy meglépték a Mount Weather teljes kiirtását. Örülök, hogy Cagenek annyi, Mayát azért sajnáltam, meg a gyerekeket is, de ez már elkerülhetetlen volt. Emerson viszont lelépett, ha jól láttam, mikor hallotta a vészjelzőt a sugárzásról, nem is robbantotta be az ajtót. Kíváncsi vagyok látjuk-e még.

Clarkban most nagy törés van, sok mindent kell feldolgoznia. Én megértem, hogy egyedüllétre van szüksége, kíváncsi vagyok mi lesz vele. Szerintem visszamegy az eredeti táborba, ahol a 100-ak landoltak. Nem tudnám elképzelni, hogy Lexa után menjen.

Indra jó fej volt, hogy adott Lincolnnak egy esélyt. Az is tetszett, hogy végre Lincoln is leszámolhatott a reaperes dologgal, szerintem így “békére” lelt, hogy ellenállt és végzett Caggel.

Jaha-Murphy szerintem nem a fény városába jutott szerintem sem. De azért tuti van ott még valaki más is, hiszen az öngyilkos holtteste nem volt a bunkerben, plusz ment a zene is, mikor odaért Murphy. A videóüzenetet, amit látott pedig 2052-es dátum szerepel. Valószínűleg ekkor történhetett az atomháború, és a következő évadban láthatjuk/kiderül pontosan mi is történt. Talán ez a mesterséges intelligencia lőtte ki azt a bizonyos rakétát, ami elindított mindent. Tehát ezek alapján kb. 2149-et írhatnak. Nem meglepő tehát, hogy a vidék/táj teljesen más mint ahogy most van – sokan kritizálták, hogy hogy tűnhetett így el Washington, meg hogy mindenhol erdő van – plusz erre jött az atomháború.

Jasper-Monthy kapcsolat most szerintem konfliktusos lesz, kelleni fog idő mindkettőnek, meg Bellamynek is. Kíváncsi vagyok mit kezdenek velük.
Szerintem Monthy simán visszaállította a rádiót, vagy lapból megszűnt a zavarás, a robbantásokkal. Ha ezt elrendezik egy fél mondattal a következő évadban, bőven elég. Nem kell rá külön szájbarágós magyarázat. Lehetségesnek tartom, hogy akár vissza is menjenek,és saját központot csináljanak a hegyből.

Furcsa, hogy minden főszereplő életben maradt. Abbytől nem sajnáltam volna a búcsút, az ő karaktere valahogy nem szimpatikus és kicsit felesleges. Lehet a következő évadban tudnak majd jobb szálat adni neki.

Mindenesetre várom a 3. évadot :)

Eny - 2015. 03. 12. 15:24

jonak jo volt, de nem izgultam egy percig sem..
Maya halala sem tudott megrikatni,pedig nem voltam kozombos a karakter irant. Jaspert sajnaltam,de hat ha o nem szamitott erre a vegkifejletre,en igen! altalaban nem vagyok ennyira erzeketlen,de most valahogy szamitottam ezekre a dolgokra es nem lepett meg semmi sem.
A Jaha es Murphy csonakos resz egesz jora sikeredett es nem meglepo modon Jaha ugy viselkedett,mint ahogy gondoltam. Valahol nem zavarna ha Jaha nem jatszana sokat a 3ik evadban,de gondolom mindhiaba varom ezt.
Murphy “uj lakasa” -resz pedig fog hozni meg erdekessegeket, szerintem. Ami a Jaha szalat illeti,hidegen hagy,legalabbis egyelore.
Ami MW-ben tortent pont jol volt ugy ahogy volt. Azt is akartam ,hogy mind kinyirodjanak..eleg nehez helyzetuk lett volna ha megprobaltak volna kinnt elni, aligha csak paran tudtak volna ugyis..ugyhogy..
Kulonosen orvendtem a Cage halalanak, fokent hogy az egyik kedvencem keze altal mulott ki,megerdemelten .
Amugy Emersonnal vegul mi lett? O is meghalt? Furcsa volt,hogy nem mutattak..az o veget vagy csak en felejtettem el :P
Elis- en amig toltom a reszt,nem nezek fel egy oldalra sem :D nem akarok elore “biztosra tudni “ barmit is, ugyhogy nem volt ehhez szerencsem :D de ahogy tuloznak a netten , az mar sok is =)) .
Amugy en meg veled ellentetben is, sosem birtam Bellamyt es ez most sincs maskent. Az egyetlen ami tetszik benne,hogy nagyon szereti es ovja a testveret. Ennyi!
Az erdekes viszont az volt, amit most latom,hogy Capi is kifejtett  Clarke-al kapcsolatosan.
Kimondottan orvendtem,hogy o is meglepte ezt a kuszobot, marmint,hogy mas kilatas hijan ,o is csak a sajat emberei erdeket nezte …es ugy tunt,hogy most igazabol megertette,hogy amit Lexa mondott neki es amit tett, ugyanilyen meggondolasbol tette. Megha tudom is,hogy ez nem a legjobb dontes,de neha, harcban, jhoznak ilyen megoldasokat,mert mas nincs akkor ott helyben,amikor lennie kene.
Latszott,akkor is amikor Danteval beszelt, hogy hirtelen atfutott ez a dolog az agyan…
sot az tetszett meg nekem,amikor Octavia nekitamadt es kerdezte ,hogy mi tortent,miert vonultak vissza a foldiek, o nem akarta sehogy sem befeketiteni Lexat,csak egyszeruen odadobta ,hogy az mas alkut kotott..persze Clarke meg volt viselve, de hat tudjuk,hogy nemcsak az alku es az emberei sorsa miatt esett rosszul neki a Lexa “csalasa”(legalabbis ha eddig nem is volt tiszta szamomra,most az)
Capi- en is nagyon remelem,hogy pont oda tart,mint ahova mi gondoljuk(remeljuk)
Drunken Whaler- azt remelem,hogy pont ott kot ki :P
Na es, a legfontosabb – igenis,hianyoltam Lexat.

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 15:33

Cápi: az nem kizárt, hogy Clarke most szeretné ha megváltozna az, ahogy rájuk gondol. :-D Egyébként én se gondolom, hogy Clarke annyival jobb lenne Lexánál. Viszont engem a helyében éppen az tartana vissza attól, hogy találkozni akarjak vele, hogy én sem tudtam jobb döntést hozni, mint ő. Clarke-nak valaki olyat kellene találnia, aki erre tanítja meg. De jogos a felvetés, hogy az eddig bemutatott világban ez nem lesz egyszerű… viszont sok mindent nem láttunk még.

Eny - 2015. 03. 12. 15:39

Sztavrogin – Clarke-nak most olyanra van szuksege(oszerinte) aki teljesen megerti a donteset es ez csakis Lexa. majd,hogy azutan pont olyan ember kene,aki maskent cselekedett volna az adott esetben ,mas teszta :D van mind2re ido meg :P

Eny - 2015. 03. 12. 15:42

SPOILER SPOILER SPOILER :

ha Alycia fog jatszani a The 100- ban a 3ik evadban,nem ketlem,hogy meglesz a nagy talalkozas!

Elis, Capi es minden Lexa-rajongo :
– tobb velemenyt ami a “mieinket” illeti :D

szivesen olvasom :) elore is koszi!

Cápi - 2015. 03. 12. 15:44

Itt nem volt jobb döntés, mert az alkut nem fogadta el Cage, a barátait és a többi sky people-t meg meg kellett mentenie. Kifogyott a lehetőségekből. Én inkább arra gondolnék, ha már a tanulásról van szó, hogy miként éljen együtt a már meghozott döntéseivel na meg hogy ilyen rövid idő alatt tömegmészárlást rendezett nagyjából (sok száz grounder felégetése+a hegyiek kiírtása, Dante, az őt fogvaartó grounder /Anyaéknál/ meg az orvlövész megölése) csak azért, hogy az övéit védje. Erre (is, öhöhöhö) Lexa szerintem alkalmas lenne.
Igen, én nagyon ragaszkodom ehhez a történetszálhoz :D

Kriszta - 2015. 03. 12. 15:54

Nem jelent meg a hosszú kommentem. :(
Bár kb ugyan azt írtam mint a többiek. :)

Eny - 2015. 03. 12. 15:59

Kriszta :kesobb gondolom megjelenik a te hosszu kommented is:P

nuage - 2015. 03. 12. 17:25

“ha már a tanulásról van szó, hogy miként éljen együtt a már meghozott döntéseivel…Lexa szerintem alkalmas lenne”

Tekintve, hogy Lexa vastagon benne volt a helyzet ilyen rosszra fordulásában, nem hinném, hogy jót tenne Clarke-nak a társasága. Ha a tábort is elhagyta, mert nem tudna a megmentett emberei szemébe nézni (otthagyva Bellamy-t és Montyt célpontnak, akik ugyanazt élték át, mint ő és meg is értették, amit tett), akkor Lexa semmivel sem tudna többet tenni érte, csak arra emlékeztetné, hogy részben ő a felelős azért, hogy ezt meg kellett lépnie. Mondjuk én messze nem vagyok Clexa fan,szóval én ennek a vonalnak nem örülnék. Remélem valami teljesen másba fog és tényleg kiszakad ebből az őrületből, hogy erősebben térhessen vissza. Mert Octavinak abban igaza volt, hogy Clare legjobbja még mindig nem elég jó.

Egyébként nagyon érdekes évadzáró volt, de a katarzis azért nálam is elmaradt. így annyira nem is bánom most a pihit.

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 17:41

Szerintetek mi történt volna, ha Jasper megöli Cage-et? Egyáltalán, ha ezen a ponton már Dante sem élt volna, ki következett volna a sorban? Furcsa, hogy ezen erre rá sem kérdeztek Mayáéknál. Mondjuk nem hiszem, hogy a helyükben bárki hideg fejjel gondolkodott volna ezen, ott és akkor már tényleg nem nagyon volt más választás, de korábban Cage szerintem Bellamy által kiiktatható lett volna. Dantéval még az ostrom előtt talán lehetett volna tárgyalni. A kérdés, hogy miről és hogyan, de vele szerintem ki lehetett volna találni valami ennél emberségesebbet is. Nekem ezt a népirtást nem egyszerű lenyelnem, sajnálom. :-)

Eny - 2015. 03. 12. 17:46

es mikor targyalhattak volna? ostromlas kozben ? :D
nem mondom,nincs igazad,hogyha alomvilagban elnenek es mindenre sor kerulhetne,csak akarni kene,de hat nem eppen ilyen konnyu.
miutan megostromoltak, mar nagy beszelgetesek nem johettek volna letre..

geo - 2015. 03. 12. 17:46

Jó volt a finálé, vártam, hogy valami váratlan fordulattal megmenekül a hegyiek egy része, de nem, meglépték a teljes kiírtást, Clarke pedig tovább esik a lelki gödörbe, innen mostmár tényleg csak felfelé indulhat, hosszú megváltás jöhet. Én arra tippelnék, hogy az ice nation elfogja, belegabalyodik a grounder belharcokba. Polisz pedig, ha hűek a névadási hagyyományokhoz, akkor Minneapolis lehet talán.
Emerson meg rambozik majd az Ark tábor körül.

Clarke-tól egyébként sztem hiba volt távolról fenyegetőzni Dante kinyírásával, személyes fogolycserét kellett volna kicsikarni és közben kiszabadítani a többieket. Mondjuk csak egy percre lekapcsolni a légcserét, hogy legyengüljenek, de még menthetők legyenek a hegyiek.

Jasper még kérdőjel, mennyire okolja majd Monty-t, Bellamyt és Clarke-ot, nem volt sok idő a reakciójára, kíváncsi vagyok bosszút szomjazik-e vagy elfelejti.

Örülök, hogy tévesek voltak a pletykák, spoilerek, amikbe belefutottam és 2 főszereplő haláláról szóltak.

Murphy nagy arc, minél több időt neki.
Jaha meg teljesen kifordult magából, simán belökte a srácot. Igazából így érthető, miért gyűjtött csapatot induláskor, minél több ágyútöltelék kellett neki, itt egy akna, ott egy óriásangolna… :)
Jaha és Clarke mentek át a legnagyobb változáson, meg Murphy, nem véletlenül ők a legérdekesebbek most és külön vannak a tábortól.

Tetszik, hogy kitágítják az univerzumot az atomháború megmagyarázásával, ugyanakkor jó volt a misztikum is, hogy eddig nem ismertük, ez kétélű fegyver mindig. A hologram csajt mindenesetre szívesen látom. :)
Kicsit azért túlhasznált mostanában a terminátoros/2001-es öntudatra ébredt AI a filmekben (elmúlt és következő pár hónap: Her, Chappie, Ex Machina, Ultron kora).

ADMINOK: finálés poszt kikerül oldalra, hogy ott folytathassuk?

Eny - 2015. 03. 12. 17:48

Elis, Capi , nus, Keila – ez nektek szol, ha esetleg nem lattatok/olvastatok mar(remelem lehet linket itthagyni):

http://screencrush.com/monday-morning-critic-powers/

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 18:27

Eny: Ahogy írtam is, vagy Dantéval lehetett volna tárgyalni az ostrom ELŐTT (bár ehhez a fiát ki kellett volna iktatni, ami nem hiszem, hogy jó kihatással lett volna a tárgyalás kimenetelére) vagy a rangsorban Cage-et követővel azután, hogy Jasper megölte. Akkor sem volt már semmilyen ostrom (Mellesleg Lexa és Emerson is megoldották valahogy ostrom közben is. :-)). Octavia és Maya voltak lefegyverezve az étkező padlóján és a másik három srác a vezérlőteremben. Egy gombnyomásnyira voltak attól, hogy mindenkit kiirtsanak. Ennél jobb alkupozíció nem kell. Ha mégsem hittek volna nekik, tarthattak volna egy kis szemléltetést…

Sztavrogin - 2015. 03. 12. 18:34

Egyébként hosszabb távon én is Clexa Fan vagyok, most már le kell lepleznem magam. :-D Bellamyt én kedvelem, de a kettejük kapcsolata Clarke-kal az én szememben egy nagyon jó barátságnak tűnik. Tisztelik, szeretik egymást, jó hatással is vannak egymásra, de őszintén szólva én szívesen látnék már egy újabb sorozatot, ahol ez még nem jelenti azt, hogy össze is kell jönniük. Egy Miyazaki-idézet jut róluk eszembe, amit a Korra legendája egyik készítője idézett Korra és Mako kapcsán: “I’ve become skeptical of the unwritten rule that just because a boy and girl appear in the same feature, a romance must ensue. Rather, I want to portray a slightly different relationship, one where the two mutually inspire each other to live – if I’m able to, then perhaps I’ll be closer to portraying a true expression of love.”. Szóval go, Clexa! :-D

Keila - 2015. 03. 12. 18:41

Eny: Egy pillanatra azt hittem, hogy valami bejelentés az AMC-től, hogy ADC benne lehet a 3. évadban. Sajnos nem, de attól még a cikk minden szavával egyet értek. Emiatt a 3. évados kívánságlistám lényegében csak Lexa. :D Látni akarom a dinamikájukat, szinte már az sem érdekel, hogy összejönnek-e vagy sem. A rész nagyon szépen nyitva hagyott rengeteg ajtót, elégedett vagyok. :)

Eny - 2015. 03. 12. 18:51

Keila -jaj, sajnalom, hogy hirtelen jo hirre szamitottal,s megsem az volt..
arra a hirre en is varok…nagyon de nagyon.
amugy Alycia karrierjet kovetni fogom, mar a The Devil’s handben is jol jatszott….vegulis a The 100-os Lexa karaktere az ami igazan megtetszett.
en szeretnem ha meg lenne egy kis “Clexa romance”, de az igazsag az,hogy ha Lexa benne lesz a 3ik evadban ,az mar elegendo ahhoz,hogy :) legyek, megha nem lesz semmi szerelmi dolog sem.
parbeszedeik,egyuttmukodesuk,ellenteteik,hasonlosagaik,veszekedeseik,egymas tekintetet valo furkeszesuk, barmi,de barmi erdekes szamomra ; ilyen sem volt nalam meg soha :D
valosaggal a sok akcio,fordulat es erdekesseg utan,a nap vegen mindig az o kozos jeleneteik a maradandoak szamomra..

Eny - 2015. 03. 12. 19:05

Sztavrogin- jol megmondtad :P igy igaz, lehetett volna maskent is, de a tortenet nem lett volna ennyire erdekes akkor tobb, mint valoszinu. sokkolni akartak bizonyos dolgokkal es el is ertek.
ha megtortenik az ostromlas (peldaul) es nyernek stb- orvendtunk volna,de hamar elfelejtjuk.
amit Lexa tett, az a tobbseget felhaboritotta es mindenki errol beszelt jo ideig. az irok pont erre vagynak :D Szerintem ennek koszonhetjuk a tortenteket.
amugy a Clexa-paros : :) orvendek , ritkasagszamba megy az ilyent olvasni,legtobben ellenuk vannak.
a dinamikajuk a legjobb,mar az elso talalkozasuk ota. azota birom a 2ot, sosem gondoltam volna,hogy egy csok erejeig ossze is hozzak oket, de elvartam toluk ,merthat tul jok egyutt :P

es igen,Bellamy olyan mint egy jo barat. unom mar azt,mikor mindig muszaj osszehozni a foszereplot fiut a foszereplo lannyal minden soriban. na de a vegen biztos itt is az lesz, erre fogadni is mernek :P

GoloM - 2015. 03. 12. 19:10

Nagyon tetszett az évadzáró!
Kellemes sorozatélménnyé nőtte ki magát a The 100.
Murphy világítótornyos jeleneténél volt egy kicsi Lostos érzésem… :)

jessm - 2015. 03. 12. 19:24

Emmersen túlélte és nagy valószinűséggel bosszúra szomjazik.
Lexát én is visszavárom, de nem vagyok híve Clarke és Lexa kapcsoaltnak, az árulás után, Clarke nem olyanra van szüksége , aki morálisan megkérdöjelezhető megoldásokra tanítja, hanem aki megmutatja, hogy lehet volna elkerülni a mészárlást. Szerintem az , hogy Clarke megérti Lexa tettét , nem jelenti , hogy megbocsát neki, plusz miatta kellett kiírtania az egész hegyi csoportot.
Lényegtelen, hogy végül Bellamy-val egymásra találnak-e, ( bár szerintem a 3. évad lehet számítani valami féle kapcsolatra. ), de LExaval szerintem nem fognak összejönni max. ha 4-5 évad lesz a sorozat.

Szerintem Lexa azon a vonalon fog bejönni, hogy a 12 klán szövetsége hegyiek miatt jött létre és most, hogy az nincs , biztosan lesznek belharcok, ami miatt biztos, hogy fogjuk látni Lexát.

jessm - 2015. 03. 12. 19:31

Amugy ez a föszerplőt a föszereplővel muszáj összehozni. Egy teljesen random karakterrel mégse lehet , az ember annak tud szurkolni akiket ismer. LEgalábbis én így vagyok.
Ebben a sorozatban az első 3 részben Wells annak nézett ki, Finn is az volt mig meg nem halt. Hiába jött össze Clarkekal nem volt zökkenőmentes az a kapcsolat. Csak azt akartam kiemelni, hogy itt elég gyorsan változik ki a főszerplő. Igazából csak egy igazi van , aki biztos megéri a sorozat végét, már pedig az Clarke, krülötte meg jöhetnek mehetnek a szereplők.

Capri - 2015. 03. 12. 20:03

Én is megnéztem a finálét, 9/10-es pont.

Murphy-nál a kamerán én is észrevettem a dátumot.

Van 1 érdekesség: az a nő, akivel Jaha “beszélt”, hologramos alak, és a neve Alie. A név találó, mert a tumblr-ön anagramozták a nevét: a lie! Magyarul: egy hazugság.

Úgy néz ki, ez nem a Fény Városa. Szemfényvesztés lehet.

Én is várom vissza Lexa-t! És 3.évadot is!

rio - 2015. 03. 12. 20:04

Az én logikus agyam megint ledobta a szíjat, nagyjából ezt a párbeszédet vizionáltam voltam Clarke és Cage között:

– Hello Cage, van húsz másodperced, hogy elengedj mindenkit, különben rányomok az Enterre, és mind meghaltok.
– Oké, nyertél.

Capri - 2015. 03. 12. 20:05

Cage gyáva.

Capri - 2015. 03. 12. 20:08

Az évadfinálé 9/10-es szerintem.

Van 1 érdekesség: az a nő, akivel Jaha “beszélt”, hologram, ez már kiderült. De a nő neve találó, mert Alie a neve. Tumblr-ön anagrammozták, a lie lett!
Alie–> a lie –> egy hazugság!

Én is várom vissza Lexa-t! 3.évadot is!

Capri - 2015. 03. 12. 20:09

Hova lett a kommentem? Érdekeset írtam.

Danee - 2015. 03. 12. 20:39

@rio
A beszélgetésük után derült ki, hogy fel tudja törni Monty, nem? Utána meg már nem nagyon volt lehetőségük, robbantották volna az ajtót.

Elis - 2015. 03. 12. 21:02

pár órát nem tudok jönni és mire jövök vissza? Sztavrogin leleplezi magát és kiderül, hogy ő is Clexa rajongó :) már ezért megérte ez a nap :)

ööö, bevallom, hogy szinte minden interjút elolvastam Jason Rothembergtől ma, szóval valamennyire kezd összeállni ezek alapján, hogy mit terveznek a 3. évadra, így nem biztos, hogy meg bírom állni, hogy túlgondoljam a dolgot. az az egy minden esetre látszik, hogy Jason nagyon elszánt annak érdekében, hogy ADC-t visszahozza a 3. évadra. szóval finger crossed.
eltekintve a már említett reggeli tumbl miatti szívinfarktusomtól én is tényleg kedvelem Bellamyt és azt, ahogy valahogy kiegészítik egymást. de ma direkt figyeltem arra, hogy a kémiájukat figyeljem és bár elfogult vagyok erősen, de én is csak barátságot látok közöttük. míg Clarke és Lexa leperzselte a monitort minden jelenetben, még ha éppen csak annyi történt, hogy aggódva néztek egymásra. és igen, valóban felüdítő, hogy nem feltétlenül a főszereplő fiú/főszereplő lány összehozásában gondolkodtak, hanem egy teljesen más (khöm ezt nem tudtam kihagyni) dinamikát hoztak be… minden esetre kíváncsi vagyok arra az első találkozásra (is).
és akkor, hogy hova megy Clarke? én sem hiszem, hogy Polisba. ha ott is fog kilyukadni, nem hiszem, hogy a saját akaratából… de én eddig mindent borzasztó rosszul spekuláltam előre ebben a sorozatban, szóval itt bátran ki merem a véleményemet jelenteni és ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem lesz igazam :) Addig rendben van, hogy Clarke is meghozta ugyanazt a döntést, amit Lexa, az is hogy valószínűleg az egyetlen ember pont Lexa, aki megérthetné és segíthetne feldolgozni (bár Lexa saját feldolgozása sem éppen a legjobb, azt azért jegyezzük meg)…a gond inkább azzal van, hogy ha meg is érti most már Lexa döntését, ez akkor is árulás marad. árulás, amiben Clarke személyében is érintett. egyrészt, Octavia mellett ő volt az, akire a legnagyobb hatással volt nem csak személyesen Lexa, de az egész grounder világ, és ő tényleg komolyan gondolta, amit Lincolnak mondott, amikor sajátjának nevezte, majd koppant, amikor Lexa nem így gondolta a sky ppl-ökről, aztán a komolyabb baj az, hogy érzelmileg is érintett volt (Jason egyenesen azt mondta egy interjúban, hogy belszeretett/kezdett beleszeretni Lexába) szóval én ezért nem hiszem, hogy most Lexához menne…
viszont Sztavrogin előtted meghajolok utólag is, mert nem csak hogy nekem is sokat segítettek az elemezgetésben a törzsi társadalomról mondott dolgok, de úgy néz ki ez fogja a főcsapást adni a beharangozott nagy grounder sztoriban.

Capri - 2015. 03. 12. 21:21

Az a nő, akivel Jaha “beszélt” hologram, ez már kiderült. De a nő neve találó, mert Alie a neve. Anagramoztak a nevét: a lie. Magyarul egy hazugság.
Szóval nem bízhatunk a vörös ruhás nőben.

gabgab - 2015. 03. 12. 22:09

Na ez egy nagyon jo évad volt, fa*** evadzaroval.
A hologram Soshy volt?

chulo - 2015. 03. 12. 22:44

kemény volt, jó volt, érdekes volt
Nekem tetszett a finálé, csak az arányokkal nem voltam kibékülve.
Eleve ez a terminátoros, magára ébredő mesterséges intelligencia, ami kipusztitja az emberiséget dolog egy ordas baromság (ettől persze még jól megcsinálhatják, azt már láttuk hogy ügyesek a srácok), de a naaaaagy cliffhangert meg pláne nem erre hegyeztem volna ki. Oké, van még 1 atombombája a skynetnek, szuper, ledobja valahova, nagy kárt ettől még nem fog okozni vele, 100 év alatt biztosan ismét eléggé szétszéledtek már az emberek, max egy viszonylag kis körben ismét lakhatatlanná válik a bolygó. Bár biztos kitalálnak valami nagy hátsó szándékot.
Jobban örültem volna ha egy fejlett kolóniát takar a fény városa.

A mtw szál jó volt, kellően sokkoló, pláne az asztaloknál az a rengeteg ember. uhh, libabőrös jelenet…
Engem most jobban érdekel majd, hogy mihez kezdenek a bárkások igy hogy beköszöntött a béke. Elvileg nem fogja senki b.szogatni őket most, remélhetőleg a grounderekkel kötött tűzszünet életben marad.

Na jó, Murphyre kiváncsi leszek mit alakit. Amikor felfedezte a nyuszimentes hugh heffneres villát akkor azért vigyorogtam egy jót. Arra is lett volna fogadásom, hogy a két statiszta se húzza sokáig.

Fakocka - 2015. 03. 13. 01:10

Rossz volt nézni, ahogy furkálták az embereket az asztalon…komolyan, ökölbe szorult a kezem és már vártam, hogy szétcsapják a fejüket. Azt nem gondoltam volna, hogy mindenkiét “szétcsapják”.
Octavianak az a “Black Widow”-s megmozdulása nagyon tetszett. :)
Bízom az írókban, hogy nem egy sablonos szkájnet sztorit fognak nekünk szolgáltatni a 3. évadban, hanem lesz benne némi csavar. Ejj, de messze van az még.

Eny - 2015. 03. 13. 09:08

Elis-
az altalad leirt dolgok elgondoltatnak es lehet hogy igy lesz..

de most egy picit szomorkas vagyok…

Elis - 2015. 03. 13. 09:45

Eny: amiatt amit írtam? azt is mondtam, hogy eddig semmi nem jött be, amiről előre spekuláltam :-) de ha reáliaak akarunk lenni azbazért szinte biztos, hogy az az első (újra)találkozás biztos, hogy kemény lesz. amiben én bízom az az, hogy végül Clarke, akii eddig ugyanúgy csak szeleteket látott a grounder világból, mint mi végül látja, hogy mi az oka annak, hogy Lexa annyira egyben akarja tartani a 12 klánt és hogy milyen árat fizetett már eddig is érte. talán ez meghozhatná a megbocsátást is.
szóval ne szomorkodj, naaa! szeretnélek újra lelkesnek látni ;-)

Cápi - 2015. 03. 13. 10:10

A remény hal meg utoljára srácok! :D A Walking dead spin off hálisten csak 6 részes lesz első körben, úgyhogy nagyon bízom abban, hogy hagyják többet vendégszerepeli Alycia-t (Lexa) a 3. évadban. Más nem, el kell kezdeni walking dead spin offot nézni, kedves Lexa fanklub :P :D

Eny - 2015. 03. 13. 10:41

Elis- mindig jo meglatasaid vannak,ugyhogy nem kizart,hogy igy is lesz.

az en agyam pedig egesz mast kepzelt el, persze nem olyant,hogy egybol minden rendbe jon. en meg egy szocsatat is szivesen neznek,barmit ami veluk kapcsolatos …de ezen kivul ami atment az agyamon, az … :D
semmi gond, lelkesedem meg,csak tudnam mar biztosra hogy jatszani fog Alycia, tobb mint 1 reszben :p

Capi- en mar minden filmjet(amit megtalaltam netten) megneztem ,ez most sem lesz maskent. kivancsi is vagyok az uj karakterere :)

jessm - 2015. 03. 13. 11:13

Én is elolvastam az interjút és ebből szerintem következik, hogy Lexa mindenképp fog szerepelni, mert Jason azt pedzegette, hogy látni fogjuk , hogy reagálnak a klánok arra, hogy nincs többé MW. Ezt LExa biztos nem fogja tétlenül nézni

geo - 2015. 03. 13. 11:27

Capri: a csecsemőkön kívül sztem mindenki sejti a vörös ruhás nőről, hogy hazudik, anagramma nélkül is. Miután a megalkotója öngyilkos lett, ő meg egy atommal henceg.

A névre egyébként sztem az Alice párhuzam is passzol, nem véletlenül mondta Jaha, hogy “curioser and curioser”.

Én is jobban örültem volna egy közösségnek a City of Lightban és sztem még meg is kapjuk, különben nincs értelme a nomádok híresztelésének, hogy ott mindenki menedékre lel. Hacsak nem arra gondoltak, hogy még senki nem jött vissza, mert kinyiffant.

Most tudtam meg, hogy könyv alapján készült ez a sorozat is, de párhuzamosan forgatták, szóval az első pillanattól olyan helyzetben, mint amibe a GoT ér most. Leírás alapján nagyon más irányba indult, könyvben pl. Wells még mindig él.

nus - 2015. 03. 13. 11:33

szóval “finger crossed” gyerekek :D
és 7 hónap…. najó legyen 6 hónap mire látunk egy kis előzetest :D aztán még várunk pár hetet mire jön az első rész .. aaaaaaaa
nosebaj, egykis orphan black talán kárpótló lesz.

és igen, Lexa és Clarke közös jeleneteit többettöbbettöbbet. mer brutális fejlődésen mentek keresztül. legalábbis szerintem.

Capri - 2015. 03. 13. 11:35

Nekem az a hologramos nő mindvégig gyanús volt. Az “ajándék”-ról sem beszélve.

Elis - 2015. 03. 13. 11:39

Eny: az utólagos meglátásaim szoktak jók lenni, de előre még soha de soha és soha nem találtam el semmit ebben a sorozatban (a maximum annyi volt tőlem, hogy azt biztosan tudtam, hogy a 2×9-ben nem csak véletlenül dobták be Lexától a “her name was Costia” és a “she was mine” dolgot). szóval rám ne hallgass :) de a lehetőségek száma végtelen, reméljük az írók is így látják ;) (valamiért úgy látom a fanok fantáziáját a 2×14-ben szereplő asztal mozgatta meg leginkább :D) az biztos, hogy innen válik az egész kapcsolatuk igazán komplexxé és én nagyon szeretném látni, ahogy az ebben rejlő lehetőségeket teljesen kibontják.

Cápi: az a szörnyű, hogy a The Walking dead-et is szeretem, de most valahogy nem tudok tiszta szívvel örülni annak, hogy mindjárt két évadot rendeltek be a spin offból. de reméljük Jason tényleg olyan jó tárgyaló, mint ahogy hallani róla és nem azon kell majd morognunk a spin off kibeszélőben, hogy jójó, tök jó Alycia zombihentelőként is, de az a szemét AMC! :) finger crossed

Cápi - 2015. 03. 13. 11:59

Geo: a sorozat alapjául szolgó könyv egy borzalom, én jó kritikát még nem olvastam róla. Ez évezredben egyszer írok ilyen, de a sorozat messzemenően übereli a könyvet.

Elis: szerintem aki nem vak vagy még talán ha az is, látja, hogy mennyire jó ez a szerep Alyciának. Megnéztem pár interjút, civilben ilyen tök aranyosnak kinéző lányzó, hatalmas bociszemekkel, erre a sorozatban meg badass level végtelen. :D Elképesztően jó színész.
Fingers corssed itt is, de 99%, hogy ha nem is sokat, de lesz a 3. évadban is Lexa.

Eny - 2015. 03. 13. 12:24

Elis-
lehet meg nem volt szerencsed elore latni a dolgokat,csak elemezni,de attol fuggetlenul jok a meglatasaid es nem kizart,hogy az irok is ezt latjak jonak,realisnak.
en kozben elore latok dolgokat es meg is tortennek, de most (3ik evadra)az az erzesem,hogy inkabb “i’m projecting what i want to see” :P
a mozgo asztalos jelenet meg mindig az egyik kedvencem….ennyire meg jelenet nem hatott ram, s ez nagy dolog,mert lattam mar millio filmet es sorit es sok jelenet kozul kellett valasztanom :P

Elis - 2015. 03. 13. 17:48

Cápi: izé, én azt akarom, hogy sokat legyen :-) egyébként Jason interjúiból úgy veszem ki, hogy nem egy-két részre akarják, hanem valami nagy storyline-nal készülnek. egyébként ő fogalmazott úgy, hogy Alycia maga Lexa, pontosan azt adta, aminek ezt a karaktert elképzelték és valóban az a csupamosoly, nagyon vékony lány szinte eltűnt a ruha és a harci festék mögött… de hogy ennyire fanfavorit lesz, azt szerintem ők sem gondolták :-)
Eny: ne hallgass rám, én semmit sem tudok :-)

Cápi - 2015. 03. 13. 18:03

Elis: én a pesszimista verziót vázoltam fel, minden létező ujjam keresztbe fonom, hogy legalább annyit lássuk a következő évadban, mint a 2.-ban, ha nem többet!
Mást se csinálok tegnap óta k., mint interjúkat meg twitterket bogarászok a lehetséges folytatásról, nem tesz ez jót a lelki békémnek.
Előszedtem közben a gugli térképet is, Polis szerintem Annapolis lesz, az relatíve közel van Washingtonhoz. Ki mit gondol, ott mi lehet, ami nagy hatással lenne a sky crewra (meg Clarkera :P)?

karit - 2015. 03. 13. 18:46

Durva lezárása volt ez a hegyi sztorinak, bár nem hinném, hogy teljesen vége.

“Az is tetszik, hogy Cage szálát sem húzták el, kezdtem már aggódni, hogy megússza, de erről is gondoskodtak.”

Anno (máshol) a Kormányzónál is késhegyre menő vita folyt, vajon túlélhette-e a fejlövést; szerintem az itteni “kormányzó”-t fogjuk még látni bosszúszomjas “Hook kapitányként”, valaki biztos megmenti a megmaradtak közül, végül is vannak ruháik, illetve rajta kívül is többen védettek lehettek már. (“Szerencséje volt, uram, a drog lelassította a keringését, különben kivérzett volna” – vagy ilyesmi… Vagy nem.)

Jaha szála viszont meh. Hurrá, megin’ atombombája van a helyi Skynetnek. Vajon itt is csapatban járnak a “szentjánosbogarak”? :S

Clarke walkabaut-ja gondolom a dramaturgia miatt kell, úgy sokkal könnyebben keveredhet bajba, mintha a sátor sarkában szomorkodna. Azért Lexának remélem kioszt majd egy baszomnagy maflást, rohadt gerinctelen árulás volt, amit tett, akármilyen fontos is neki a népe.

MLMszeptember…

tomah56 - 2015. 03. 13. 18:54

Tini ponyvából a legjobb Sci-fi. Zseniális évad volt. Egy a Game of Thrones hatalmi játszmáira hajazó utópisztikus “űr” story. Nem csak a sorozat kezdődését igazították a Game of Thronhoz, a történetet is megpróbálták afelé elmozdítani. Aggódtam értük, hogy mit kezdenek a zsákutcának tűnő vadak seregével és hogyan lesz az utána játszma de remekül megoldották, váratlan húzásokkal, a földiek visszavonulásával és a mészárlással minden olyat meghúztak, amit nem vártam volna. A jövő szempontjából nyilván egy részleges győzelem és egy státuszkó kialakítása lett volna a legkifizetődőbb de valószínűleg azt a szintű konfliktustérképet már nem merték felvállalni. Azért még sem a Game of Thrones:).
Ami utána jön az nem lesz meglepetés de jó és érdekes irány. Az új ellenség, a mesterséges intelligencia, aki valószínűleg kiirtotta az emberiséget és a + atombombával majd megpróbálja befejezni, amit elkezdett. Vagy majd megint meglepnek minket valamivel. Clark valahol a vadak közt köt majd ki, tudjuk ki karjaiban… legalább is ezt reméljük. Az biztos, hogy az egyik legjobb sorozattá vált szinte a semmiből ezzel az évaddal, reméljük képesek folytatni ebbe az irányba.

Eny - 2015. 03. 13. 19:20

CSAK AZOK A CLEXA RAJONGOK olvassak,akiket NEM ZAVAR A SPOILER!!!!!

“Ki mit gondol, ott mi lehet, ami nagy hatással lenne a sky crewra (meg Clarkera :P)?”

hogy megprobaljak erre valaszolni- utannaolvastam megint- onnan veszem AZ EGESZET, Clarke-ot a Mw ellen valo gyozelem miatt nagy hir jarja korul, nevet rebesgetik mindenhol ..es a 12 klan osszetartasat megnehiziti ez a dolog , tehat Lexanak meggyulik a baja.
es Clarke nem Lexa karjaiba fut,meg lehet hosszutavon sem , hanem tavol mindenkitol…es igen,lehetseges a Bellarke romanc..vegulis Jason megszegi a sajat szavait..minden lehetseges -mondta.
hat unnepelt hos lesz a CLARKE- azt sem tudom orvendjek-e ennek vagy sem :D

Eny - 2015. 03. 13. 19:21

megint eltunt egy kommentem, amiben megvalaszoltam Capi a kerdesedre…remelem megjelenik..

Kowimen - 2015. 03. 13. 21:09

Évadzáró után:
Kicsit lehettek volna homályosabbak az utalások, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy a vörös ruhás hologram tulajdonképpen egy AI, ami kikerült alkotója kezei alól (a csávó aki a videón öngyilkos lett) és tulajdonképpen ez bombázta porrá az emberiséget atommal? Legalábbis nekem így jött le.

Eny - 2015. 03. 13. 21:13

Kowimen – nem tevedsz.

Elis - 2015. 03. 13. 21:19

Eny: mielőtt teljesen összeomlanál, Jason azt is mondta, hogy Clarke és Lexa is folytatódhat és hogy Bellamyval még inkább csak barátok, de hosszú távon bármi lehetséges. de ahogy Cápi is mondta, nem tesz jót ez egészségnek, ha túl sok interjút olvasol Jasonnel ;)
Cápi kérdésére válaszolva… igen, valószínű, hogy Annapolis lesz Polis (még Mineapolisra gondolnak sokan, de az messze van Washingtontól), hiszen Lexa elég gyorsan megérkezett az évad elején. és hogy mi lehet ott? fogalmam sincs :) mint mondtam, én elég rosszul spekulálok, de gondolom ez az egész Capitol dolog kapcsolatban lehet azzal, hogy a 12 klán szövetségével szükség volt egy központra és mivel Lexa próbálja a dolgokat kevésbé barbár módon intézni, talán valamennyivel civilizáltabb város szerűbb valami lehet… de ezzel most tudom semmit nem mondtam, mert tényleg fogalmam sincs :)

Eny - 2015. 03. 13. 21:55

hahaha :)) igaz.
jobb ha nem olvasok semmit vele, azota sem voltam twitteren “kutatni” hogy a fentieket olvastam.
es igaz,azt is mondta, de annyit mond, hogy mar azt sem tudom mit higyjek el s mit ne :D
majd ti ertesitetek ha megtudjatok biztosra,h Alycia is benne lesz az uj evadban .
amugy ez a Jason is azt varja ,egoista modon,hogy a TWDs karakterert kinyirjak,h itt jatszhasson :D

Cápi - 2015. 03. 13. 22:14

Biztosat idén őszig úgysem tudhatunk :(
A Bellamy-Clarke szál nekem amúgy tipikusan a Korra-Mako esete. Két ellentétes nemű főszereplőnek miért kéne kötelezően összejönni a végén?
Aztán meg ki tudja, hogy a végén milyen merészet lépnek az írók és kit ölnek meg végül, csavarva még egyet a dolgon. :) Jaha-t kinyírhaták -_- Az évadban nagyon megutáltam a karakterét. Meg mondjuk az összes felnőttét, aki előadta, hogy “megjöttünk a Földre hurr-durr, majd mi tudjuk mi jó itt mindenkinek hurr-durr-durr, hiába vagytok itt már több ideje gyerekek!”

Más téma. Emlékeim szerint a 3. évadért ment petíció, a 4.-kel remélem nem játszák ezt el, én elnézném azt is évekig, hogy rambóznak az erdőben.

Daneee - 2015. 03. 13. 22:18

Milyen petícióra gondolsz? Viszonylag korán be lett rendelve emlékeik szerint.

Cápi - 2015. 03. 13. 22:21

Volt petíció, azért lett a 3. évad berendelve.

Eny - 2015. 03. 13. 22:25

Capi – fogjunk kezet, a felnotteket en sem birom…Jahat es Abbyt egyaltalan, kivetel esetleg Kane lehetne..
nagyon remeltem,h Abby nem ussza meg a MW-i reszt,de tevedtem sajnos

paranoid android - 2015. 03. 14. 00:04

Akkor most ki fogok lógni a sormintából. Kivéve azzal, hogy nekem is tetszett a finálé.

Én kedvelem a felnőtteket is. Kane sokáig az egyik legérdekesebb karakter volt, és izgalmas volt követni a személyiségfejlődését. Az utóbbi időben háttérbe szorult Abby-vel, de kíváncsi vagyok mi lesz vele a következő évadban.
Abby ugyan néha idegesítő, de ő is fontos, főleg Clarke szempontjából. Az anyjától kapott feedbackek remekül kidomborították Clarke második évados útját. A “Maybe there are no good guys.” mondata pedig a sorozat ars poeticája lehetne. (Vagy Mayától a “None of us is innocent.”)
Jaha pedig szerintem baromi jó karakter lett. Én az elején közömbös voltam iránta, de ahogy a többség kezdte megutálni, én szép lassan megkedveltem. Élvezet volt nézni ahogy a hite életveszélyes megszállottsággá alakult. Én nagyon várom az ő harmadik évados szálát.

Lexát szívesen viszontlátnám én is, de csak idővel, vagy akkor ha a harmadik évad időugrással indul. Clarke-nak nagyon nem tenne jót most ő. A találkozásuk előtt egyedül össze kell szednie magát, újra fel kell építenie egy olyan identitást, amivel együtt tud élni. Lexa és közte baromi erős a kémia, de épp ezért szerintem destruktív lenne a kapcsolatuk, sőt valamilyen szinten már az volt. Míg Bellamy-val egymás komplementereivé váltak mára, így ők sokkal működőképesebbek, mint társ-vezetők. Egy esetleges kapcsolat egészségesebb lenne közöttük. Persze Clarke nagyon messze van még attól, Bellamy érzései már közelebb állnak a szerelemhez. (Valószínűleg azért látom ezt másképpen, mint a szépen gyarapodó Lexa-rajongók, mert nekem Clarke a kedvencem, így inkább az ő szempontjából közelítem meg a kérdést.)

És ha már Bellamy… A rész egyik legjobb jelenete volt a búcsúzása Clarke-kal, és ahogy (ha jól emlékszem) az 1×08-ból Clarke hozzá intézett szavaival próbálta enyhíteni a lány fájdalmát. “If you need forgiveness, I’ll give that to you.”
A másik kedvencem meg az “I tried to be the good guy.” volt Clarke-tól. Eliza Taylor játéka hihetetlen szívbemarkoló volt abban a jelenetben.

nus - 2015. 03. 14. 09:25

volt petíció de hála ég elég gyorsan berendelték a 3. évadot. nagyon esett odakint a nézettség és a finálé is mininmumon zárt. persze vannak olyan sorik amik 800ezer alattiak és mennek… de hát ugyebáár sose lehet tudni mit kaszálnak.

azon gondolkoztam kedves Lexa fanok hogy a walking deades spinoff elvileg nyáron kezdődik nem? akkor talán sikerül Nekik kinyírniuk Alycia krakterét időben ;D

a dö százas karakterekre visszatérve meg, igazából Jaha elég érdektelen lett ebben az évadban azon kívül hogy faith faith destiny tötttörö .. remélhetőleg nagy pofára esést produkálnak ott aba a csodavillába.
viszont Murphey amennyire unszinpatikus volt az első évadban, most lehet belőle egy főszál is akár.

a grounderes háttértörténetet én sem bánnám, erre is kéne valami petíció, nem? :D

és igen, már én is teljesen kivagyok készülve annyi cikket meg irományt olvastam, hogy már azt se tudja az ember hogy most akkor hol is áll a feje . . és sosem ejtenek el biztos infókat, pedig mennyire vágyakozunk

nus - 2015. 03. 14. 10:55

no az én kommentjeim se jelentek meg

Elis - 2015. 03. 14. 13:10

paranoid android: csak egy kicsit lógsz ki :)én például kedveltem a felnőtteket. Kane-t természetesen a legjobban, de Abby-t is…Jahát például az első évadban jobban kedveltem, de szerintem jó ötlet volt, hogy külön szálat kapott, mert leginkább az volt a gond a felnőttekkel ebben az évadban, hogy látványosan nem tudtak velük mit kezdeni (még ha a három kancellár egy légtérben jelenet jó volt :) és talán az, hogy Clarke most levállt az Arkosok történetszáláról nagyobb tér marad a felnőtteknek is) miután Jahát leválasztották, onnantól kezdett működni a felnőttek vonala is. az, hogy mennyire nehezen fogták fel, hogy megváltoztak a körülmények és az Ark törvényei itt nem működőképesek és az is, ahogy Abby mennyire nehezen fogta fel, hogy a lánya felnőtt azalatt a pár hónap (?) alatt, amit a Földön töltött és szükség volt rá, hogy élesebbek legyenek a morális dilemmák és bemutassák, hogy mennyire magányos az az igazi vezetővé váláshoz szükséges út, amire Clarke rálépett.
és én nem értek egyet Abbyvel abban, hogy ne lennének jó(fiúk)k, Clarke maga a “good guy”, talán erre majd ő is rájön egyszer.
+néha a Lexa ködben én sem tudom eldönteni, hogy ki mellett is állok, de alapjáraton én is Team Clarke vagyok. azt hiszem soha nem volt még a TV történetében ennyire komplex és erős női főszepelő és Eliza Taylor pedig a kezdeti döcögés után felnőtt a szerephez és ebben az évadban egész egyszerűen zseniális. talán emiatt működött annyira Alycia Debnam Carey-vel is a dinamika a kémián kívűl? Nem tudom, de zseniális. és ha ADC vissza tud jönni a harmadik évadhoz, akkor úgy gondolom, hogy a Clarke-Lexa találkozó kihagyhatatlan ziccer. én csak egy dolog miatt félek, hogy ne azt lépjék meg, hogy ellenségként eresztik őket össze. sokkal izgalmasabb lenne, ha mindezek után, ami történt kénytelenek lennének együtt dolgozni és újra bízni a másikban + feldolgozni a történteket… reméljük az írók is valami hasonlót találnak ki :)
és nagyon érik már egy The 100 első évad újranéző maraton, mert bevallom, én nem emlékeztem rá, hogy ez a forgivness-es dolog elhangzott az 1×8-ban. szóval szerintem hamarosan újranézem az egészet :)

paranoid android - 2015. 03. 14. 15:21

@Elis
Azért szerintem 300+ grounder és a teljes hegyi populáció vitatkozna azzal, hogy Clarke “good guy”-nak minősül-e. A “there are no good guys” inkább azt jelenti, hogy univerzálisan nem lehetséges morálisan jónak lenni a rengeteg ellentétes érdek miatt, minden nézőpont kérdése, hogy ki a hős és ki a gonosz.
Clarke-Lexa fronton én azt látnám szívesen, ha nem “hivatalos” ügyben kellene találkozniuk, hanem csak véletlenül kereszteznék valahogy egymás útját. Clarke tudatosan visszavonult a vezetői szereptől, a döntéshozástól, legalábbis egy ideig, úgyhogy ez a megváltozott felállás érdekes új dinamikát hozhatna kettőjük kapcsolatába.

Sunsky - 2015. 03. 14. 16:54

Clarke good guy? Úgy látszik sokat felejtetek, felejtesz. Én nem ítélem el azért amit tett, de azért álljunk már meg picit. Mihelyst az ő embereiről van szó, bármire képes. Az első évadban nem hagyta megkínozni Lincolnt egész addig, amíg nem volt más lehetőség, utána simán engedte. Aztán a bomba. Ott volt az anyja, a barátai, mégis hagyta volna őket meghalni. És hányan meg is haltak.. 47 ember élete miatt képes volt feláldozni őket. És a következő, a MW-ben kinyírt mindenkit, ártatlanokat, akik segítettek neki, a kisgyerekeket, akik semmiről nem tudtak semmit. Mindezt szintén 47 emberért (ok, közben páran meghaltak, meg párat foglyul ejtettek, plusz-minusz 1-2). Igen, nem volt más választása, mert az övéit védte, de egy ilyen emberre nem lehet azt mondani, hogy “good guy”. Innen a mi szemszögünkből lehet, de ezek szerint nem sikerült beleélned magad a történésekbe. Gondold magad azok helyébe, akik segítettek nekik a hegyen, akiknek ott voltak a gyerekei, szerelme.. Ha ott lettél volna, a kisgyerekekkel az osztályban, akkor is azt mondanád, hogy jó ember?

Egyébként meg lehet én vagyok az egyetlen, akit jobban érdekel most a Jaha-s szál, mint a másik. Kíváncsi vagyok erre a AI-ra, ebből nagyon sokmindent kilehet hozni. Murphy-t már az elejétől kezdve bírom és valahogy nem tudom hibáztatni a gyilkosságokért, mégiscsak ártatlanul, bizonyíték nélkül simán megölték volna. De ő sem lesz soha jófiú ettől függetlenül, mert nem megoldás, amit csinált, még ha érthető is valamilyen szempontból.

Annak meg kifejezetten örülök, hogy hanyagolják a szerelmi szálakat (vagy legalábbis minimumom tartják), végre egy sorozat, ami nem erről szól.

Elis - 2015. 03. 14. 19:02

Sunsky: Clarke nem kérte ezt az egész vezetősdit, senki más nem tudta/volt képes meghozni azokat a döntéseket, amiket neki kellett ebben az évadban. őt egész életében gyilkolni fogja belül mindez és érzett valami lelkiismeretfurdalást, fájdalmat…míg ezt Cage-ről például nem mondhatjuk el. szóval Clarke még mindig good guy-abb nála. de valóban, nincs fekete vagy fehér.

Cápi - 2015. 03. 14. 21:35

Sunsky: muszáj volt hagyniuk célba érni a bombát, ezt el is mondták párszor, különben jóval korábban rájöttek volna a hegyiek, hogy van egy tégla bent, mielőtt Bellamy hatástalanította volna az acid fogot, úgy meg borult volna minden.

Clarke amúgy nem good guy. Senki nem az úgy istenigazából. Mindegyik fél a maga és az emberei érdekét nézi, ezt tette Lexa is, Cage is, Clarke is és mindegyikük hibázott, minden lehetett volna másképp. Pl. Cage-ék szépen megkérik az Arkosokat, ugyan adományozzanak már csontvelőt, aztán megbeszélik a hegyiekkel, hogy bocsi a reaperekért emg a vércsapolásért, lássátok kivel van dolgotok, visszaadunk mindenkit, hogy ne legyen örihari és a szivárvány alján kart karba öltve közösen eléneklik a kumbaját békében és szeretetben. Na ezt szerintem senki nem nézné :D
Na meg hát Clarke-ék a főszereplők, persze hogy nekik szurkol az ember :) Ebből eredően meg inkább érezhető úgy, hogy ők a good guy-ok, holott ez nem így van ugyebár.

pgrffin69x - 2015. 03. 14. 22:35

Hát nekem most sikerült megnézni az évadzárót és még teljesen a hátása alatt vagyok, ezért is jöttem ide, hogy legalább elmondjam a véleményem itt a nagy izgalomban. :D

Tökéletesen megfogalmáztátok egyébként amit mondani szerettem volna. Elkerülhetetlen volt a MountW. elfoglalása, nekem egy kicsit furcsa volt ahogy a végén kinyirták Cage-t, de mindegy is.

Itt a zárásban szerintem megteremtették azt az alapot amit majd a harmadik évadban tovább lehet vinni, hogy hogyan is kezdődött ez az egész. A City of Lightsból (ahhol elvileg most Jahaék vannak) indulhatott ki ez az egész, legalábbis ahogy a fickó is mondta a videón, hogy “nála voltak az indító kulcsok”. Lehetséges, hogy valami mesterséges intelligencia felelős az egészért, nem tudni, de remélem nem kell sokat várni, hogy kiderüljön. :)

ördöghöm van - 2015. 03. 15. 13:29

húúú de jó volt, nézném már ma a 3×01-et :)

személy szerint nem ítélem el clarke-ot, nem volt más választása, miután az öreget beáldozta a tébolyult fia, látszott, hogy nem fognak tudni tárgyalni velük

amúgy nem vagyok nagy szakértője a témának, de egy doktoris, v biológus kifelythetné a dolgot: a csontvelő nem termelődik újra és újra? magyarul nem kellene egyszerre lecsapolni az embereket, hanem kis adagokban is lehetett volna szüretelni belőlük

jaháék jól megszívják a megbolondult mesterséges intelligenciával, lesz majd pár kellemetlen élményük az évadban. a terminátor-hasonlat tökre helytálló, nekem is szinte azonnal beugrott, amikor a bombát bemutatta jahának a nyanya

a francba de messze van még az ősz :(

AlrightSir - 2015. 03. 15. 14:50

Iszonyatosan odab*szott ez az évad. Biztos voltam benne, hogy nem húzzák meg Clark-ék a kart, erre megtették. Nagyon brutál volt, nekem kicsit TWD 4×14-re emlékeztetett.

Monty szála teljesen gyengére sikerült nekem, főleg amikor tétován álldogált késsel a kezében Cage-el szemben, aztán meg Clarke-ot hibáztatta, hogy nem kapott elég időt. Mondjuk lehet pont ez volt a cél, a gyenge és erős karakterek szembeállítása. Mindenesetre ott fogtam nagyon a fejem.

A másik Jaha, akit addig löknék a tengerbe, amíg el nem viszi az a cuki sellő. Túlságosan hosszan húzták már a szálát, ideje a végét vetni.

Ami a lényeg: brutáljó lett a sorozat. Ki gondolta volna az elején. :)

Sztavrogin - 2015. 03. 15. 15:33

Azt hiszem, ha az ismerőseimet veszem alapul, akkor egyértelműen Jaha a legkevésbé népszerű karakter. Kicsit elgondolkodtam azon, hogy ez miért lehet, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Számotokra miért ellenszenves, ha ellenszenves?
Végül is, ha azt vesszük, akkor Jaha nemcsak beszél arról, hogy mennyire fontos a közösség, hanem az első évad végén ténylegesen az életét is adta volna az Ark lakóiért. Szerintem az sem teljesen hibás feltételezés, hogy rettenetesen naiv elképzelés az, hogy a grounderekkel békésen egymás mellett lehet majd élni, ha véget ér a Mt. Weather elleni hadjárat (mondjuk én erről azt gondolom, hogy egy jó vezetővel és kellő katonai erővel simán meg lehetne kezdeni az államszervezést és onnantól a grounderek nem lennének többé grounderek és máris van esély a békére). Sőt, tulajdonképpen azt is értékelni lehet, hogy nem duzzogott magában, hanem nekilátott a közössége általa elképzelt érdekében cselekedni és megkeresni azt a helyet, ahol békében élhetnek. Senkit nem hitegetett azzal, hogy ez egy könnyű kis út lesz, senkit nem kényszerített arra, hogy vele tartson és azt a véleményét se nagyon rejtette véka alá, hogy szerinte a keveseket fel lehet áldozni, ha a többség fennmaradása függ ettől. Ő ezen az úton tényleg csak akkor áldozta fel azt a gyereket, amikor pánikolt és emiatt Murphy is meghalhatott volna. Persze, leüthette volna, nem kellett volna belökni, de ugyanúgy gyorsan kellett döntenie, mint Clarke-éknak annyiszor.
Szóval mi az, ami miatt Jaha mégis annyira ellenszenves sokaknak? Ez a fajta küldetéstudat az, ami kiváltja az ellenszenvet? Az, hogy rajta nem látszik, hogy bármit is megbánna? Nem csak arról van szó, hogy ő már egy teljesen kiforrott személyiség, aki tudja, hogy mindennek ára van és ezt kész megfizetni? Mit gondoltok erről?

Cápi - 2015. 03. 15. 15:37

Twitteren:

Jason Rothenberg ‏@JRothenbergTV 46 p46 perccel ezelőtt
.@dawnof_eternity #the100 #Bellarke #Clexa Anything can happen… And probably will. ;)

Ilyenkor így kicsit… Nehezebben várom az őszt…

K-10 - 2015. 03. 15. 20:32

“… csak akkor áldozta fel azt a gyereket, amikor pánikolt és emiatt Murphy is meghalhatott volna. Persze, leüthette volna, nem kellett volna belökni, de ugyanúgy gyorsan kellett döntenie, mint Clarke-éknak annyiszor.”
Ez most komoly? ):o
Nem, nem üthette volna le, mert attól nem lakik jól a rémcápa vagy -sarlacc vagy homok-helyett-víziféreg vagy miasz@r volt az, és tovább b@sztatja őket.

“Szóval mi az, ami miatt Jaha mégis annyira ellenszenves sokaknak?”
Pl. lehet, hogy figyelnek.

Crias - 2015. 03. 15. 21:06

Hát nekem nagyon nem tetszett :(
Nem tetszett hogy mindenkit megöltek, pedig én nem szeretem a kiszámítható eseményeket de most jó lett volna valami ilyesmi.
Meg az se hogy mi felé megy a 3. évad, most komolyan egy terminátor féleség van kialakulóban?
A gépek leigázzák az embereket stb…

Cápi - 2015. 03. 15. 21:17

WTF?? Gépek leigázzák az embereket? Te valami nagyon más sorozatot nézel ember, kőkeményen egy AI jelent meg a sorozat levégén meg egy atombomba-szerűség, azért ekkora nagy marhaságokat ne írkáljunk már, mert semmi sem derült ki konkrétan, de ez már a túlzás csúcsa.

Sztavrogin: Jaha konkrétan megzakkant, lazán dobálta be ágyúgolyó tölteléknek az emberket, semmi pozitívat nem lehet róla elmondani az évad kapcsán, csak hogy hülyeséget csinál. Pl. belegondolva ha a Grounderek ultimátuma előtt megindul a komplett Ark lakosság a City of Light felé, ott pusztultak volna meeg mindahányan (aknamező + víziszörny példának okáért).
Nagyjából most olyan ő, mint az elején a lázongó, mindentjobbantudok tinik, akik aztán alaposan pofára esnek a végén.

Rettus - 2015. 03. 15. 23:12

Féltem, hogy a szezonzáróban csobban egyet a tini-nyál, de egész takarosra sikerült mészárszéket kaptunk helyette.
Jaha meg a legnagyobb! A végére úgy nézett ki, mint aki egyben lenyomta a Mad Max 1-3 forgatását, vizesblokk nélkül :D

Darwin - 2015. 03. 16. 00:40

Hát nem tudom, úgy látom nem sokan vannak így vele, mint én, de engem teljesen lesokkolt ez a finálé. Nem tudom, hogy ez után a húzás után tudok-e még szurkolni Clarkenak Bellamynak és Montynak. Számomra egy ilyen tettből nem nagyon lehet visszajönni. Még szerencse, hogy csak ősszel folytatódik, mert most nem is bírnám tovább nézni.

@ördöghöm van
Orvosi szempontból szinte semmi nem stimmel ebben a sorozatban sem. (ez elmondható a legtöbb sorozatra). De hát nem is azért nézzük.

Enzo - 2015. 03. 16. 01:32

Hű, ez kemény volt. Elég jó pozícióból indult ez a sorozat anno az alapszitu miatt, de csak feljebb emelkedett, hihetetlen tökös a történetírás. Pontokba szedett viszonylag kronologikus évadzáró-értékelés következik.

1. Naná, hogy Jaháékkal kezdték, a finálékat szinte mindig a mellékszál jelenetével nyitják :)
Az “Ahab, come back, get some rest” beszólás Murphytől nagyon ott volt, a tengeri Sarlacc-cuccon meg csak kapkodtam a fejem, hogy mennyire király, nálam minden rész, amelyikben mutáns állat van, eleve fél pontról feljebbről indul. Jaha meg tényleg durván “man of faith” lett, végre megtudtuk a másik 2 ember nevét, erre meghalnak, és az egyiket ő löki bele.

2. #műtőasztal: Raven sok Walking Dead-et, nézett, vagy mi volt ez a nyakharapás? :O Mindenesetre elég badass lett, én sajnáltam volna, úgyhogy örülök, hogy megint (!) visszahozták a halálból az évad végén.

3. Nagyon jó volt a Clarke-Dante-Cage alkus-túszos jelenet. Alapból ugye azt hitték, hogy Dante velük van, de amikor kiderült, hogy az ő ötlete volt az alku, akkor ugye ezzel cserealappá vált az öreg. Majd Cage egy mondatával (“Vigyázok majd az embereinkre”) “odadobta” nekik, és így mivel cserealapként nem volt használható, Clarke lelőtte.

4. Murphy és a világítótornyos bunker erősen a LOST-ra emlékeztetett, illletve egy kicsit SARAH-ra, az Eureka okosházára is. (Ha már Eureka, Jo Lupo, azaz Erica Cerra volt ugye a végén A-lie [beszédes név:D]) Ez az öngyilkos fickó-AI-atombomba szál ez engem érdekel, pláne ha köze van a Föld “elpusztulásához”.

5. Clarke és A Döntés: ezt senkiben nem láttam, hogy felmerült volna: nem lehetett volna csak egy kicsit kinyitni a szellőzőket, aztán visszazárni? úgymond figyelmeztetésképpen, hogy nem viccelnek?
SZép szimbolikus volt, ahogy együtt húzták meg…és Clarke gyakorlatilag harmadszor(?) öl meg egy rakat embert, durva morális dolgok vannak ebben a sorozatban…

6. RIP Maya :( Szegény Jasper…ahogy kirohant a sziklateremből, leszarva mindenkit, hát abszolút érthető…és megtalálja Mayát :( meg ahogy felnézett Clarke-ra…az nagyon erős volt :/
És tuti, hogy a Jasper/Monty barátságban is ez akár egy végzetes törés lehet, mert hát Monty is benne volt, sőt, gyakorlatilag ő készített elő mindent…

7. Lincoln “payback” jelenete is fasza volt. Indrának pluszpont a “célzott kiszabadulás” elősegítéséért, Cage-ből meg most akkor reaper lesz? Amúgy úgy lett volna klisés, hogyha Linc nem bírja azt a sivító izét, de jön Octavia és megmenti a visszaszokástól, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy megint nem a klisét lőtték el!! És ez király.
Ja és Emerson sztem is él.

8. Ez a “Knocking on heaven’s door” feldolgozás eléggé hangulatos volt a végén, ahogy sétálnak be, összeborulás, de közben valahol mégis marhára nyomasztó az egész, mert tudjuk hogy mennyi ártatlan halt meg ezért.
Valahol értem is Clarke döntését, de hogy hova fog menni, azt nemtom…
Hiába van ott Abby, akit majdnem megöltek, annyira erős benne a bűntudat, és a fájdalom, hogy őt is otthagyja (persze sokat elvolt nélküle is eddig…)
Ja és megismételte Dante mondatát (“Én majd viselem a terhet, hogy nekik ne kelljen.”), az megvolt?

Egyszóval wow, le a kalappal a készítők előtt. Ez qrvára nem egy nyálas tinidráma, sőt, az egyik legjobb minőségű és (itt a junkien) legkedveltebb sorozattá nőtte ki magát a tökös történetvezetéssel, a klisék nem ellövésével, és minden egyéb építőelemével, legyen az színészi játék, mutáns állatok, egyszerre 7 szál futtatása, vagy éppen girl on girl action.
Örülök, hogy nézhetem :) Nem pontoznám, mert nem szoktam, de 8 körülit biztos adnék rá, ha mégis így tennék.

nuage - 2015. 03. 16. 10:33

A Jaha iránti ellenszenv egyébként tényleg érdekes, részben gondolom abból fakad, hogy az űrben még ő volt a bad guy. Lekerülése után sem tudott változni, még mindig a régi elvek szerint él, ahol a saját emberei is feláldozhatóak, ha a többség élete a tét. Ebben a tekintetben semmivel sem különb Lexánál (és Clarke is kezd ebbe az irányba tendálni, bár Finn megölése még nem teljesen ez a kategória, de majdnem.)
A fő gond Jahával ott van, hogy nem egy látható cél érdekében elhivatott, hanem álmokat kerget, amiknek vagy van alapja vagy nincs, de a hitén kívül ezt semmi nem támasztja igazán alá. Persze mivel úgy menekült meg az űrből ahogy, én nem hibáztatom, hogy van egy enyhe messiás komplexusa és ennek megfelelően cselekszik. Az emberei feláldozásával meg azért ő is csínján bánik. Az aknamezőn még a sárc után szalad, hogy megmentse, kockáztatva a saját életét, de a víznél a küldetés sikerét és Murphy életét már nem áldozta be. Ő tényleg messzire tekint és hosszú távú megoldást keres, de tény, hogy szerintem sem teljesen normális. Murphy kérdései is jól jellemzik megszállottságát. (Bár összességében még mindig kevesebb ember halála szárad a lelkén, mint Clarke, Dante/Cage vagy Lexa lelkén.)

Assa - 2015. 03. 16. 10:39

@ Enzo

“nem lehetett volna csak egy kicsit kinyitni a szellőzőket, aztán visszazárni? úgymond figyelmeztetésképpen, hogy nem viccelnek?”

Szerintem ezt nem lehetett volna megoldani. Ha egyszer bejutott a sugárfertőzött levegő, akkor bent van, és nincs hova menekülni előle. Max lassabban halnak meg, ha kisebb a dózis. Vagy ha azt nem, akkor is kapnak kb. 300 üvöltő, rémült, dühös embert tele súlyos sérülésekkel, akiknek a kezelésére nincs se orvosi személyzet, se módszer. A csontvelős dolog lassú, még Cage-ék eljárásával is, a vérátömlesztés szintén, és ki vállalná ekkora mennyiségben? Azon a ponton aztán végképp lőttek volna mindenfajta tárgyalásnak.

Nekem az jutott eszemben, miért nem mondták be hangosbemondón, mi folyik a műtőben, és ajánlották fel a donorságot, mint Kane, megpróbálva maguk mellé
állítani a hegyieket az emberségükre apellálva, hátha…
De ez se igazán járható út. Nemcsak mert szorított az idő, és mindenkinek az idegei pattanásig feszültek, hanem végiggondolva a dolgot, már tudniuk kellett róla. (Legfeljebb elfordultak/szemet hunytak.) Ahogy tudtak a grounderek csapolásáról is. Akik hajlandóak voltak fellépni ellene, azok közül sokan meg már amúgy is belehaltak a segítségnyújtásba.

Egy kártyát kellett mindenképpen kijátszani, hogy ne maradjon kérdés, miért nem merült fel senkiben: az önkéntességet. Kane bedobta ezt is, úgyis épp hozzá illett a legjobban.

Enzo - 2015. 03. 16. 12:04

@Assa: hát, van benn valami…de azárt én lehet ezt tettem volna Clarke helyében, aztán ha így se tárgyalnak, akkor meg mehet a teljes nyitás…

(egyébként így picit koncentrációs tábor felhangja lett az egésznek, most jut eszembe, már elnézést…)

Az önkéntességet viszont jó hogy ellőtték, ez is bizonyítja, hogy figyelnek a készítők mindenre.

Cápi - 2015. 03. 16. 12:08

@Enzo: ugyanúgy meghaltak volna a sugárfertőztt levegőtől, csak lassabban, nem lett volna idő sem kezelni mindenkit, na meg aligha álltak volna sorba a megmentésükért. Mindenre figyeltek a készítők tényleg, az önkéntes adományozás felajánlásával is, de itt nem volt más út, valamelyik bandának meg kellett halnia, a sorozat emg ugye az Ark túlélőiről szól, így hát…

Eny - 2015. 03. 16. 15:12

Elis, Capi, nus-

van-e olyan dolog ,amit nem szeretnetek ha megtortenne a 3ik evadban ?

elore is koszonom a valaszt :)

nus - 2015. 03. 16. 18:40

fúúúú.
nem szeretném ha Japser-t kiírnák a sorozatból, meg azt se hogyha eltűnne a nagy kiakadásában. remélem nem lesznek sokáig túróban Monty-val.
Lexa ne “haljon” meg.
Jaha-nak ne adjanak olyan nagyon fontos szerepet…bár ez azthiszem esélytelen. mer elég főszál gyanus.

az hogy mit szeretnék azthiszem egyszerűbb lenne :P
legyen egy grounder-es rész, hogy mi hogy volt régen hogy alakultak ki, stb. a 12 klánról valami. szóval ez sztem nagyon ütne, és tuti rengeteg embert érdekel is.
akkor, hogy hogy volt az egézs bombarobbanósdi.
Murphey szál nagyon is izgat.
nomeg, hogy most mit kezdenek a nagy békében” Abby,Kane, Bellamy meg az Ark.. így Clarke nélkül mi lesz ott, na ez még érdekes lehet ott mint kancellárok meg a “bűnöző fiatalok”.

Enzo - 2015. 03. 16. 23:49

Legyen ice nation is, meg még több mutáns állatok, meg flashbackes rész a Jaha-Alie szálon, meg persze grounder eredettörténet is!

Assa - 2015. 03. 17. 10:17

Nem feltétlenül a következő évadban, ha lesz 4. jöhet oda is, de engem érdekelne, mi lett a kisodródott 13. állomással.
Persze, meg kellett volna halniuk. De ha már feldobták ezt a szálat – igaz, jó régen -, elképzelhető, hogy egyszer lesz is neki valamifajta folytatása.

lumoss - 2015. 03. 17. 11:12

Nem volt rossz a finálé. Szerintem Jaha lesz az egyik főszál. Ha jól láttam egy atombomba volt ott? Ez mindenképp érdekes lesz. Maya-t azért sajnálom. Ö volt aki végig segített nekik, ha ő nincs akkor Bellamy sem járt volna sok sikerrel. Kár érte. Remélem Jasper nem fog becsavarodni. Clarke-nak nem volt sok választása. Sikerült a célja, de közben kinyírt egy tucat embert. Ha valaki összeszámolta ne tartsa magában. De attól, hogy elmegy, és magányosan lesz, nem hiszem jobb lesz neki.

Én a következő évadban, örülnék ha lennének flashback-ek, mi hogy alakult ki. Jöhetnek még ilyen tondc féle utalások.

rocknrolla - 2015. 03. 17. 15:03

Őszintén meglep ez a nagy rajongás a sorozat iránt. Mondjuk Amerikában gyenge a nézettsége. Én sitcom- ként nézem, úgy nagyon szórakoztató. Tele van orbitális hibákkal, nyüzsög a logikátlan dolgoktól. Clarke- tól kiráz a hideg, első pillanattól ellene szurkolok, nyilván nulla eséllyel. :) Jó lenne ha Lexáék lezúznák az égieket, nem sok pozitív dolgot sikerült összehozniuk mióta lejöttek. Hajrá grounderek!

Cápi - 2015. 03. 17. 15:44

@Eny kérdésére válaszolva, @nus kollégával teljesen mértékbene egyet értek, több a szeretném, mint a nem szeretném :P Nem pl. Japser totál semleges mondjuk.

Amit leginkább szeretnék (így egyszerább), hogy legalább egy olyan jó 3. évadot hozzanak össze, mint amilyen a 2. volt és tűkön ülve várjam a folytatást minden héten :)

lumoss - 2015. 03. 17. 16:40

rocknrolla: Hogy tudod sitcom-ként nézni? Ha nekem nem tetszik egy sorozat nem nézem. Mit tudsz ezen nevetni? Pl.: Amikor Clarke megölte Finn-t, ott mi volt a humoros?

Elis - 2015. 03. 17. 19:06

a mit szeretnék és mit nem szeretnék látni kérdésre ugyanazokat tudom köbö felelni, mint amit már többen felsoroltak :-)
a mit nem szeretnék látni kérdéskör leginkább Lexa köré csoportosul…
-nem szeretném, ha meghalna (az írók viszont nagyon titokzatoskodnak a commander választás-reinkarnáció ügyben, szóval eléggé megfagyott a vér az ereimben)
-és ahogy fentebb is említettem, nem szerezném ha Clarke-kal ellenfelekként találkoznának és nem szeretném ha a harmadik évad amolyan commander Lexa downfall lenne :-(
mit szeretnék látni?
-grounder eredettörténetet mindenképpen (ahogy mindenki :-) ) hogy hogyan is van ez a 12 klán, miért akarja ennyire összefogni őket Lexa és hogyan csinálta. és ha itt mutatnák be a commander választást nála, azzal teljesen elégedett lennék :-) és mondjuk mindezt Polisban mondaná el Lexa Clarke-nak hmmm.
-jöhet az atomos-Alie-os flashback is, az is nagyon bejövős lenne, még akkor is, ha ehhez többet kell látnom Jahát
-jöhet az Ice Nation is, grounder háború is (csak hozzá teljesüljön a mit nem szeretnék látni feltétel :-) )
Az Arkosokat vajon mit fognak kezdeni? mert erről jelenleg fogalmam sincs.

lumoss - 2015. 03. 17. 20:18

Elis: Lehet, hogy meghalasztják Lexa-t, és Clark lesz a parancsnok? Érdekes fordulat lenne. Ebből jó kis viták lehetnének a klánok között.

Cápi - 2015. 03. 17. 21:43

@lumoss: tettek ilyesmire célzást, de az elég durva lépés lenne. Igaz arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy választódik ki az új Commander ténylegesen (nem nagyon fejtették ki ezt), de elég lenne ahhoz egy flashbackes rész is, nem kell megölni hozzá Lexát :3

Elis - 2015. 03. 17. 23:31

Cápi: mikor/hol tettek rá célzást? :O
lumoss: igazából szerintem minden attól függ, hogy Alycia Debnam Carey-t mennyi időre/vissza tudják-e szerezni a TWD spinoffból. Jason és az írók teljesen odavoltak érte + Lexáért (+ a Clexa dinamikáért), szóval ha esetleg nem csak egy-két részre tud ADC visszajönni, akkor ha rajtuk múlik akkor megkapjuk a karakterben rejlő potenciálokat. szóval finger crossed ismét :)
de Cápihoz hasonlóan én is inkább egy flashback-es részben szeretném megtudni a commander választás mikéntjét, nem Lexa halálával.
de érdekes kérdés, hogy ki lehetne Lexa helyett a commander. sokan Octaviára szavaztak, és ebben az évadban meg is indult a grounderré válás útján, de ő inkább harcos, mint vezér. Clarke ebből a szempontból sokkal jobb választás, főleg, hogy ebben az évadban megkapta Lexától a “hogyan legyünk vezetők” képzés szinte összes modulját… viszont nem tud semmit a grounder kultúráról (Octaviával szemben), nem beszéli a nyelvet és nem grounder (főleg nem a Wood klánból) szóval még neki is van mit fejlődnie… hmhmhm érdekes lenne…

Cápi - 2015. 03. 18. 13:00

@Elis: a 14. részben volt pont, 6,5 perc környékén.

Lexa: “You could be a leader your people look to. Pour their hopes and dreams into. Someone they will fight and die for.”

Clarke: “I never asked for that. I’m just trying to keep us alive.”

Lexa: “You were born for this, Clarke. Same as me.”

Mondjuk lehet csak én látom bele, de ha már szóba került, ez mondhatni ráhúzható a dologra.

Assa - 2015. 03. 18. 13:46

@ Cápi @ Elis

Volt egy másik beszélgetés is, ami célzás lehetett arra, hogy megtörténhet. Éppen az utódválasztós, mikor Clarke aggódott, mi lesz, ha Lexa meghal, mert az aki mögötte áll a rangsorban nem támogatja a szövetséget, Lexa pedig mesél arról, hogyan választanak új vezetőt, hogy a lélek jelöli ki az utódot, és az ő lelke bölcsen fog választani (vagy valami hasonló); közben pedig elég jelentőségteljesen néz Clarke-ra.

Cápi - 2015. 03. 18. 13:51

Jajaja igen, az volt a másik.

pan - 2015. 03. 18. 14:13

@rocknrolla

Mik az orbitális hibák és a logikátlan dolgok?

természetesen nem azt mondom, hogy nincsenek ilyenek :) de nem is trollkodom, erdekel, hgy ki miket gondol ezeknek.

– ezt sajnálom más sorozatoknál és hozzászólásoknál is. elmondják, hgy az adott rész tele volt logikai bukfencekkel, hibákkal, de ezeket soha nem fejtik ki, pedig engem nagyon érdekelne :)

Eny - 2015. 03. 18. 19:11

pan –
en imadom a sorit,legalabb is a 2ik evadtol, pontosabban a 6ik resztol(miert pont a 6ik resztol- na ja, Lexa miatt ), de vannak hibak benne.
csak egyet emlitenek,mert nem akarom megserteni sem a sorit(addiction)- en kacagtam rajta, nem zavart kulonosebben,mert amugy lekot a sori..
——mikor Clarke telefonon keresztul meghallja es rajon,hogy gerincvelovaladekot vesznek a foglyoktol a MW -ben :D

Eny - 2015. 03. 18. 19:41

The 100 -elvonokuran voltam,sikertelenul. HAHAH. ugyh, ujbol itt vagyok!

koszi,hogy valaszoltatok:)

igen,konnyebb azt megmondani,h mit szeretnetek ,mint h mit nem , de ez rovidebb, ezert is kerdeztem..

teljesen egyezek..leirtatok mindent,amit en is szeretnek es azt is amit nem.

a legfontosabb,hogy kapjunk egy jo adagot a Grounderek multjabol, fokent Lexa vezerre valasarol es 12 klan egyesiteserol.
de azt hiszem inkabb annak szethullasat fogjuk nezni..
ha igaz az,h Clarke elarulja a bombatamadas mikentjet.
igen,sajnos sok mulik azon is,h Alycianak lesz-e ideje a The 100-nak filmezni a masik mellett, de megvan meg az is,hogy a tortenetet kezdtek szepen felepitgetni,ilyen olyan utalasokkal- ti is eszrevettetek-ugyhogy csak annyi “vigasztal”, h a rendezonek egyik kedvence Lexa(de mondjuk Anya es Maya is azok voltak)..
szeretnem,h jol felepitenek a tortenetet es megha keseru szajizet is hagy maga utan,ne maga a tortenet felepitese legyen az oka annak. na de persze, eloszor is azt szeretnem ha nem lenne benne Lexa-halal . ez az egyetlen,amit nem akarok(de megjegyzem en altalaban mindig azokhoz a szereplokhoz ragaszkodom,amelyikek nem sokaig viszik ).
kivancsi vagyok mi lesz Jasper es Monty baratsagaval, Murphyvel az uj hazban, Jaha kovetkezo lepesere,az Arkosok tortenere otthonukban pedig nem igazan.
jo lenne,ha lenne meg egy kozos ellenseg a Grounderek es Sky ppl -nek, ami ujra rakenyszeritene oket egyutt dolgozni,ezuttal semmi csalas nekul.
ugyanakkor szeretnem ha az Ice nation lenne az a csoport,amelyik szetvallna a tobbi klantol es az ellensegge valna..mert akkor itt Lexanak szemelyes bosszujat is lathatnank(esetleg) Costia halala miatt(habar o probal elterni a szemelyes bosszuktol, de meg valtozhat…Clarke-nak is sikerult valamennyire hatni ra,megha vegul csakis az eszevel dontott a szive helyett).

Eny - 2015. 03. 18. 19:53

a commander -valasztasrol- igen, en is inkabb flashbackben neznem meg..

de ha nem az lesz…
akkor vagy Octavia v Clarke lesz.
Octaviara azert gondoltam es gondolok, mert –
1.a konyvben o lett. (nem olvastam,masoktol hallottam)
2.kezdtek ugy felepiteni a tortenet, h Grounder akar lenni ,stb ,plussz ott van Lincoln is..

Clarke-ra meg azert,mert o igenis LENNE a jobb vezer ,SOT mar az + Lexa tenyleg mindenre megtanitotta es mar o is meghozott nagyon sok nehez dontest..mint egy igazi vezer.
+ ha Lexa vlamennyire is iranyitani fogja a lelket, az Clarke-ot valasztja,nem Octaviat(akit mar meg is akart oletni, ha Clarke nem veszi ra az ellenkezojere), mert hat a szeretet igazi ero + o elismeri Clarke tehetseget, ratermettseget is,maris igazi vezernek nezi.

Enzo - 2015. 03. 18. 20:03

The 100 finálé tumblr stílusban, sírva röhögtem rajta :D “radioactive, radioactive” >.<

http://nirwastir.tumblr.com/post/113519338538/the-100-2×16-recap

nus - 2015. 03. 18. 20:33

Eny én száz elvonókúra helyett végig ledaráltam az első két évadot. nahhhhhhhhhgyon fántásztikk volt :D
és az a baj, hogy most így egybenlátva az egészet mégjobban kéne az a harmadik évad RIGHTNOW :D

Eny - 2015. 03. 18. 20:46

=)) megertelek :P
teljesen!

valamelyiketek kene irjon a sorirol bucsuzaskent!
Elis, Capi, nus, barki :D
de mar turelmetlenul varom az evadzaro utani kibeszelest.

lumoss - 2015. 03. 18. 21:02

Szerintem Octavia nem való parancsnoknak. Ő inkább harcosnak lett beállítva. Meg nem is tudnám elképzelni, hogy összefogja a 12 klánt. Biztos fogjuk még látni Lexa-t.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a kapcsolat a földiek, és az égiek között, meg hova megy Clark? Lehet, hogy Lexa után megy? Esetleg a föld alatti bunkere költözik, amit az első évad folyamán találtak, vagy a Mount Weatherbe megy?

lumoss - 2015. 03. 18. 21:11

Amúgy aki olvasta a könyvet, írna valami véleményt, hogy érdemes-e belekezdeni?

Eny - 2015. 03. 18. 21:14

MW-be miert menne? ott a sok halott..
Polisba meg nem megy egybol, s ha megy is,rossz szandekkal..
igen,szerintem sem Octavia a megfelelo, de lehetseges,azokert amiket leirtam. oszinten,nem szeretnem…
sot azt szeretnem ha nem a lelek valasztana ujat,hanem Lexa mondana le(igen,almodik a nyomor! tudom,h nem igy lesz!)

lumoss - 2015. 03. 18. 21:32

Csak így felötlött bennem. Biztos talál ott egy szobát, és átgondolhatja, hogyan tovább.

Cápi - 2015. 03. 18. 21:38

@Eny: nem kerestek vendégbloggert a fináléhoz, így valószínűleg jön majd írás. Én sajnos nem tudnék igazán objektív kritikát róla :)

@lumoss: csak véleményeket olvastam a könyvről, de egyik sem volt pozitív, túlnyomürészt azt írják, hogy abban tényleg a tininyáldráma megy, amit hála a jó istennek kihagytak a sorozatból. Én biztos nem fogom elolvasni.

Azt én is elég sok helyen olvastam, hogy Octavia esélyes lehet a commander posztra, haaaa esetleg… Csak emrt isemri a groudner szokáésosat, valamennyire bezséli már a nyelvet, viszont Clarke tényelg egy komplex how to be a leader (is… bocs, nem bírtam ki:D) képzést kapott Lexától, szóval. De ne is gondoljunk arra, hogy Alycia nem jut elég szerephez a következő évadban.

Elis - 2015. 03. 18. 21:48

Cápi: ah… erre.így.még.nem.is.gondoltam. ah :(
Eny: kérjük vissza a lelkes, vidám Enyt! :)
szerintem még felesleges pánikolni, mert Jasonék össze-vissza beszélnek. “Clarke megérti Lexa döntését, de lehet bosszút akar állni…vagy mégsem akar bosszút állni.” “nem lesz több szerelmi háromszög””folytatódhat Clarke+Lexa, de lehet Clarke+Bellamy”. persze, lehet azóta vannak frissebb hírek, mert bevallom pár napja én is gyógyítani próbálom a függőségemet és nem igen jártam twitter, tumbl és egyéb fórum közelében :) (ha fanfictionöket sem olvastam volna, akkor lennék igazi hős :$ de…jaj) a könyvekből sem vonnék le messzemenő következtetéseket, mert ezt viszont Jason konkrétan kijelentette, hogy nem fogja követni a könyveket. és eddig így is volt, gondolok itt Wellsre, aki még él a könyvekben, vagy arra, hogy Lincolnt Sarának hívják :) vagy az eddig reménytelenül várakozó Bellarke shipperekre.
lumoss: én sem olvastam a könyveket és pont amiatt nem vágtam bele a dologba, mert annyi elborzasztó véleményt olvastam róluk. azok igazi béna, drámázós tiniregények :)
ma különösen lelkes hangulatban vagyok, úgyhogy továbbra is azt tudom mondani, hogy finger crossed, hogy Alycia vissza tudjon jönni, mert Jason lelkesedéséből én úgy láttam, hogy ő tényleg különleges a szívében. és ha már mindenképpen meg kell békélnem Lexa halálával (szerintem nem mondhat le, mert akkor nem igazán tudna reinkarnálódni a lelke :( ), akkor csak azt remélem minél később (mondjuk a 18. évadban :)) és addig még sok történetet elmondanak addig a múltjáról, a 12 klánról és Polisról…és közben Clarke nem lesz az ellensége…

Eny - 2015. 03. 18. 21:58

:) ok
hat sikerult az optimizmusoddal meggyogyitanod :P
koszi Elis

Cápi - 2015. 03. 18. 22:09

“közben Clarke nem lesz az ellensége…”

Pusztuljak meg, ha gondolatban nem fejezted be ezt a mondatodat @Elis :DD

Nagyon ártalmas amúgy tumblr meg twitter olvasás, biztosat még szerintem az írók sem tudnak, a találgatással, akármilyen jó móka is, csak a szívünket fájdítjuk, de nagyon :)

Engem leginkább az aggaszt, hogy nézettségileg ez az eszméletlen jó 2. évad sem hozott túl jó számokat :(

lumoss - 2015. 03. 19. 08:14

Köszönöm a válaszokat, nem fogom a könyvet elolvasni. Én is szoktam nézni a nézettséget, és tényleg nem túl acélos, de nem csak ez számít. Itt szoktam ellenőrizni: http://www.spoilertv.com/2014/08/spoilertv-cancellation-predictor-table.html

Én amúgy arra számítottam, hogy az évad végére összehozzák Clarke-ot és Bellamy-t, vagy Abby-t és Kane-t. de ez nem következett be. Itt is lehetnek még bonyodalmak.

Eny - 2015. 03. 19. 11:46

Capi-
en sem ertem,hogy miert ilyen gyenge a nezettseg, foleg a 2ik evadnal mikor az ennyire jo volt.
de az elso evadnal nem csodalkoztam, jopar resznek el kellett ahhoz telnie,hogy megszeressem en is.

kihagyhatatlan meg csak a 2ik evadtol lett. aztan Lexa megjelenesevel annyira rajongtam erte ,annyira vartam,hogy reggel koran munkaba menes elott muszaly volt megneznem :D

ilyen eletemben csak egyszer fordult elo, az Orphan Black-el(azt a sorozatot millioszor lattam,s meg mindig nem unom, ezt viszont nem tudnam azert annyiszor ujbol nezni,csak a Lexas reszeket egy parszor..)

Elis - 2015. 03. 19. 12:55

Cápi: úgy látom vigyáznom kell a gondolataimmal, ha ennyire odahallatszanak a gondolataim :-)
ha már a nézettségnél tartunk, tegnap elgyengültem és minden fogadalmam ellenére felmentem tumbl-re és az egyik írót (Kim Shumway, aki a 2×14-et írta ;-) ) pont a nézettségről kérdezték. elég diplomatikusan felelt, hogy a harmadik évaduk megvan, a CW pedig nagyon támogatja a sorozatot a nézettség meg inkább Jason asztala (a kiszivárogtatott csókjelenetre elég csak gondolni eh.) a tegnapi optimista hangulatomat is Kimnek köszönhettem, mert arra a mondjuk úgy kérdésre, hogy ugye minden után Clarke soha nem akar majd találkozni Lexával, hiszen minden az ő hibája azt felelte (semmi spoiler nincs benne, csak megerősítette, amit eddig is tudunk Clarke-ról) hogy Clarke soha nem hibáztat senkit azékért a dolgokért, amit tesz és a The100 az a sorozat, amire a soha ne mondd, hogy soha a legillőbb mondás :-) (jah, és azt mondta hogy Lexa egyértelműen badass harcos, de remélem ezt valaha mi is meglátjuk :-) )

amíg várunk az évadzáró kritikára, gondoltam Eny után most én kérdezek :-)
számotokra mi volt a TOP 5 jelenet az évadból (lehet csak felsorolás, de ha van kedvetek lehet hozzá kis magyarázat is. először TOP3-at akartam, de rájöttem sokunknak két jelenet tuti benne lenne, a maradék egy meg nem fair a sorozattal szemben :-) )

lumoss - 2015. 03. 19. 13:47

Hát igen érdekes, hogy nem nézik olyan sokan. Nem tudom mennyire promozta anno a CW. Kíváncsi lennék, itthon kb. mennyien nézik(töltik le :D). Amúgy nekem az első évad lezárása drámaibb volt. Esetleg aki nem emlékezne rá: https://www.youtube.com/watch?v=OWxhkwwQ7g8

Eny - 2015. 03. 19. 14:13

emlekszem, de en daralva neztem , mar megvolt a 2ik evad elso jopar resze is,ugyhogy igy nem tunt annak. egybol folytattam..

Eny - 2015. 03. 19. 14:40

Elis-
ne ezzel aztan meghoztad a kedvemet :)
koszi megegyszer!

pont ezt akartam kerdezni, meg jo,hogy megeloztel :P

Cápi - 2015. 03. 19. 14:41

Szintén darálva néztem, valamiért anno félre kellett tennem az első évadot a vége előtt néhány résszel, aztán jutott eszembe nem olyan régen és foglaltam gyorsan helyet a hype vonaton ^^

Az azért kemény, hogy mindkét fináléban Clarke letolt 1-1 tömegmészárlást lényegében.

Sztavrogin - 2015. 03. 19. 14:48

Nézettség: én egész sok embert ismerek, aki a sorozatot az első két rész után elkaszálta. Bevallom, ha nem lettem volna éppen beteg és nem akkor kezdtem volna el nézni, amikor már lement az első évad, így darában lenyomhattam az egészet, én is biztosan elkaszálom. Azóta viszont több olyan ismerősöm is volt, akire hatott az a véleményünk, hogy egészen hihetetlen fejlődésen ment át a sorozat, ezért adtak neki egy újabb esélyt. Szerintem kell még idő ahhoz, hogy az ilyen emberkék visszaszállingózzanak, de talán a sorozat jobb hírének szájról szájra terjedése megteszi majd a hatását. Nem tudom, hogy ez így megy-e a gyakorlatban is, ahogy leírtam, de én bizakodó vagyok és ajánlgatom a sorozatot mindenkinek, akiről feltételezem, hogy tetszhet neki. :-)

Eny - 2015. 03. 19. 15:08

en ha szeretek egy sorit,amennyi embert csak tudok,meg is gyozok,h adjon eselyt neki.
szamokban eddig 60 embert sikerult meggyoznom ,h a the 100-nak adjon eselyt , szerencsesen:P
igaz nem az itteni nezettseg a fontos..

lumoss - 2015. 03. 19. 15:16

A pilot után én sem voltam elájulva, de én mindig úgy szoktam, hogy 5 részt minimum megnézek, ha utána sem tetszik, akkor kasza. Itt a 3. rész után tetszett meg.

Elis - 2015. 03. 19. 15:25

Sztavrogin: én is ezt csinálom. pont valamelyik nap az egyik barátomat győzködtem, hogy jusson túl az első három részen, mert nyafogott, hogy neki az első rész nem volt bejövős és “az a szőke csaj” egyáltalán nem szimpatikus neki. :) de egész jól megfertőztem már mindenkit.
az első évadot én amolyan szakaszos darálással néztem, akkor még csak guilty pleasure volt számomra is, és emlékszem az utolsó három részt tátott szájjal egymás után daráltam le és azóta teljes fertőzött vagyok :)
az amerikai nézettség pedig… fene tudja, hogy feljebb tudja-e tornászni magát. a Clarke-Lexa dolog például ilyen szempontból elég ingoványos talaj, mert ahogy rövid távon lehet hogy hoz nézőket (és agyon promózták mindenfelé, meg egyenesen “a legbátrabb sorozat”-ként emlegették a különböző médiumokban… és mesterségesen nagyon jól felkavarták az indulatokat, de azért hosszú távon nem tudom mennyi nézőt veszthet el. de szurkolok, hogy a harmadik évadra kicsit megacélosodjon a nézettség.

a saját TOP5-ömön még gondolkodom estig, azért nem is írtam még le, mert négy ugyan már megvan, de az ötödiken még vergődöm, hogy melyik is legyen (és ígérem nem úgy fog kezdődni az összes pont, hogy “amikor Lexa…” :D)

Eny - 2015. 03. 19. 15:28

Elis-en pedig attol tarok, az en top 5-om pont ugy fog kezdodni (lol) =))

lumoss - 2015. 03. 19. 15:54

Elis, Eny: Alapítanotok kellene egy Lexa Fan klubbot. :D

Elis - 2015. 03. 19. 15:58

lumoss: oh már megalapítottuk nem is olyan régen a másik kibeszélőben, eddig öten vagyunk tagok :-)

Eny - 2015. 03. 19. 15:59

:D meg bovulne , ha a barataim mind tudnanak magyarul :P

Cápi - 2015. 03. 19. 16:09

A hype-vonat multikulturális! :D

Elis: persze, hogy nem fog úgy kezdődni minden mondatod, lesz olyan is, hogy amikor Clrake és Lexa… ;)

Én nem nagyon tudnék top 5-öt felállítani, ahhoz újra kéne nézni az első évadot is, voltak ott is kemény jelenetek, amiknél őgy voltma, hogy huhhhh.
Pl. mikor Clarke-nak meg kellet tölnie a savködben rekedt srácot, ott ledobta az agyam az ékszíjat. Vgay mikor Murphyvel a grounderek bevitették azt a vírust és a szemükön át véreztek. De Wells megölésénél is leborultam a székről meg az akasztásos jelenetnél, aztán ez még csak az első évad és (szégyenszemre) sehol egy Lexa moment :P Azokból elég sokat a topba tudnék tenni, pl. miután elmenekültek az emberevő gorillától (na az is mekkora wtf volt már :D) és Clrake a szundikálásból felraid, de Lexa mondja, hogy You are safe. Na jó, abbahagyom még inkább most :D

Elis - 2015. 03. 19. 16:29

Cápi: azért ez most nem volt szép :P igenis próbálok elfogulatlan lenni :P (bár lehet fanklubot váltok, mert Clarke viszont szerepel az összes pontban :O :-) és a you’re safe nem is jutott eszembe :O újra gondolom a TOP5-ömet :-D )
egyébként a TOP5-ben most csak a második évadra gondoltam, aztán ez bővülhetne jövő héten az első évaddal kiegészítve, mert hétvégén szándékomban áll egy The 100 újranézést csapni :-)

Cápi - 2015. 03. 19. 17:11

Az igazság csúf, Elis! :D Minek amúgy fanklubot váltani, lehetsz tag kettőben is! De amúgy tök igaz, Clrake szinte minden top 5-ben benne lenne…
Mondjuk Octavia-nak is voltak már jó pillanatai, mikor átment grounderbe. Meg amikor Anya kiharapta magából a nyomkövetőt, fúúú :D vagy a jelenet, ahol egy jó marék sárral képen nyomja Clarke-ot :D
Jó-jó, na annyira nem is vagyok elfogulatlan, csak a hype vonatról nincs leszállás :D

nus - 2015. 03. 19. 18:05

mindenkivel egyetértek!

és wuduzzzunk erősen, hogy minden kívánságunk teljesüljön ;)

Eny - 2015. 03. 19. 18:52

akkor egyezzunk meg, most csak a 2ik evad jelenetei kozul valasztunk 5-ot, de az sem baj ugy-e ha tobb lesz,mint 5(nem masert,de akarom,hogy mas is bekeruljon,ne csak a dragam/nk jelenetei :P

Eny - 2015. 03. 19. 18:56

Capi

ezeken jot mosolyogtam :

“A hype-vonat multikulturális! :D

Elis: persze, hogy nem fog úgy kezdődni minden mondatod, lesz olyan is, hogy amikor Clrake és Lexa… ;) “

Eny - 2015. 03. 19. 18:58

tudjatok,ugy-e ,hogy a Lexa utalok klubjaban tobb tag van a 2×15 resz utan..

lumoss - 2015. 03. 19. 19:14

Elis: Akkor lemaradtam kicsit.

Az is wtf jelenet volt, amikor Clarke meglátta, az MW-ben az orvosi részlegen, hogy a ketrecbe be vannak zárva a grounders-ek, és ketten meg fel vannak lógatva. Az elég ütős volt.

nus - 2015. 03. 19. 19:37

egy brutál wtf mikor harper eltűnik és a rész végén a “főgonoszcsaj” aki később a liftben végzi holtan, na szóval a rész végén mikor a csontvelő és Harper . .

kedvenc részek azok pedig itt általában Lexa-val kapcsolatosak :D …

genova03 - 2015. 03. 19. 19:52

Megkezdem én a top5-met, idáig passzív olvasóként voltam jelen. Ez a 2. évad valami rohadt jó volt, kedvenc sorozatommá nőtte ki magát a 100, persze attól még tudom, hogy nem tökéletes sorozat (dehát olyan nem is létezik). Kedvenc jeleneteim, mozzanataim, amelyek hatással voltak rám:

5. Finn ámokfutása a faluban, majd megölése: a két jelenetet egybevettem, habár jópár rész volt a kettő esemény között. Nem gondoltam volna, hogy meg merik húzni ezt a lépést a készítők…
4. Clarke és Anya kiszabadulása és egymás túszul ejtése: nagyon bírtam őket együtt, Anya az egyik kedvenc karakterem volt….rövid ideig
3. MW teljes ‘kiiktatása’: Ez a másik olyan momentum, amit nem gondoltam volna, hogy megcsinálnak…Érzelmileg nagy hatással volt rám.
2. Octavia grounderré válása: szerintem az első évadhoz képest (ki ne emlékezne a pilotra :D ) ő fejlődött a legtöbbet, bár commanderként semmiképp sem tudom elképzelni
1. 2×14

Érdekes egyébként, hogy ez egy olyan sorozat számomra, amelyben mindenkit valamiért megkedveltem. Kivétel Jaha, de ott alapból a színész nem szimpatikus szerintem, mert már a Grey’s Anatomyba is utáltam…
Kedvenc karakterem: Lexa
Még Lexa “érkezése” előtt is egyébként a grounderek érdekeltek a legjobban, már Anya karaktere is nagyon megfogott.

Eny - 2015. 03. 19. 20:56

Csalnom kellett..maskepp nem sikerult volna osszehozni a listat:
2 evad:
Top valahany wtf jelenet sorrend nelkul:
-durva volt,mikor Clarke megvagta magat MW-ben, az ilyesmit nehezen birom nezni. Lol
-Lincoln es Bellamy MW-be valo menesekor, mikor Lincolnt bedrogaljak es amilyen kepet vag Bellamy-itt birtam Bellamyt is
-Any es Clarke szokese, vizbe ugras fenntrol, kesobb meg mikor egymast pufolik :P
-MW elpusztitasa. Ugyanakkor Cage Lincoln altal lenyisszentett kezenek latvanya
-Octavia “parbaja” az egyik Grounderrel..birtam,h nem adta meg magat
– a gonosz orvosno kivegzese a l iftben,mikor mar azt gondoltam,sikerul megszoknie
-Finn kinyir 18 artatlan embert a Grounder faluban- en akkor alairtam a halalszerzodeset(de azt nem gondoltam,h meg is teszik)
-Lexa foldhozvagja Jahat =)) es kiderul ,hogy o a commander
-az aknamezos jelenet – a ket ember felrobbanasanak latvanya- omg
-amikor a szoke katonanot(sky ppl) felkezzel lattam,felkialtottam

Eny - 2015. 03. 19. 21:00

Folytatas:
Erzelmileg hatottak ram a kovetkezo jelenetek, tehat erzelmi top 10:
Ime kezdem is…
– 1.Amikor Lexa es Clarke a satorban Octavia miatt “veszekedtek” es Clarke sarokba(asztalhoz) szoritotta Lexat es a “not everyone,not you”-szerelmi vallomas es a Lexa arca,szemei..minden.(konnyeztem kemenyen)
– 2.A betrayal – 2×15 resz jelenete Mw-nel(amikor a ver is meghult az ereimben )amiutan visszajott Lexa es kiderult,h mit tett. Sajnaltam,h lemondott a sajat boldogsagarol es a nepet valasztotta, Clarke-ot meg a csalodottsagert es ahogy aztan ott egyedul allt..(konnyezes 2)
– 3.Az elso Lexa es Clarke talalkozas. Mar ez megfogott, mar akkor :”shippelni “ kezdtem oket.
– 4.Clarke “megoli” Finnt..es ahogy Raven feljajgatott, felsirt, akkor nekem is kicseppent a konny a szemembol
– 5.A halottegetesnel megtudjuk,h Lexa is miken ment keresztul es a kijelentese is maradando volt szamomra: Love is weakness(amint kesobb megtudtuk, ezt tenyleg igy is gondolta-sajnos)
– 6.Amikor Lexa Gustust kell karddal atszurja es az erzeseit latni a szemeben, s fokent mindezt Clarke szemein keresztul is latni..megert valamit. Ahogy Lexa meg a sajat szeretteit is felaldozza,ha a torvenyeik megkivanjak.
– 7.Amikor a Jaha Camp-re jonnek a Grounderek,h Lincoln “meggyogyitasat” megnezzek es eloszor rosszul sul el a dolog es elokapjak a fegyvereiket es egymasnak szegezik es , termeszetesen, ahogy Lexa es Clarke egymasra nez. Az egyik kedvencem ez.
– 8. A szomorunak hato csok(aminek orvendtem )
– 9.minden mas Clexa jelenet ,amit kihagytam
– 10.Raven,amikor hatrafordul es ranez Clarke-ra,mikor rajon,h Finn is ugyanilyen kinzason ment volna keresztul,ha Clarke nem vegez vele es latszik,hogy megertette vegulis a donteset

Abszolut kedvenc karakterem Lexa.
Kedvenc reszem : 2×14 minden Clexa jelenetert + raadas a 2×7

Eny - 2015. 03. 19. 21:14

genova03 – jo top 5-od van :)

amugy pont en is hiszem a szinesz miatt nem birom Jahat sem, a Grey’s A -ban en sem birtam. lol

Enzo - 2015. 03. 19. 21:21

Úúú, toplistacsinálás, én is!
Top 6 lesz, bocsi.

6. Lexa “árulása” a 2×15-ben

5. Amikor Clarke meglátja az erdőben Byrne őrmestert, az meg megfordul és hiányzik a keze :O (gorillás rész, 2×10)

4. Clexa feszült beszélgetés + csók

3. Bellamy “We are on the ground now…and that means WE ARE GROUNDERS!” – libabőrösen jó lett

2. Finn mészárlása a 2×05 végén…nehezen felejthető

1. 1×03 végén Wells megölése. Az volt a pillanat, amikor tudatosult bennem, hogy ez egy tökös sorozat lesz.

Ami még kimaradt: valami Raven-es jelenetet akartam írni, egy rakat Murphy beszólás, néhány rész végi cliffhanger(1.évadzáró,2.évadzáró,Anya megölése,Lincoln elárulja Bellamyt)…hmm, kijönne simán egy top 10 is :D

lumoss - 2015. 03. 19. 21:23

Eny: Jó kis összeállítás.

Raven is érdekes karakter. Kicsit lotyós a viselkedése. Úgy gondoltam, hogy az évad végén elbúcsúzunk tőle, de nem így lett, megtartották.

Eny - 2015. 03. 19. 21:37

az elso evadban o(Raven) es Lincoln voltak a kedvenceim ,no meg Jasper :D

lumoss - 2015. 03. 19. 22:14

Nekem Raven mindig olyan ellenszenves volt, nem tudom miért, meg Murphy, de őt szerintem nem sokan zárták a szívükbe. Jasper jó arc, meg Bellamy-t is bírtam.

Eny - 2015. 03. 19. 22:18

MURPHYT 2ik evadtol birom,Bellamyt meg sisem birtam,se Finnt.

Thomas - 2015. 03. 20. 02:08

Én is Clexa fan vagyok/voltam, tényleg fantasztikusak együtt, de az árulás után már nem igazán tudom, hogy mit szeretnék. Persze, ahogy írtátok már többször is, érthető, bár megosztó döntést hozott a parancsnok, viszont Clarke szemszögéből aligha megbocsátható. Szerintem, aztán majd meglátjuk, merre kanyarodik a történet.

Maga a sorozat mostanra már a kedvencemmé vált:) Szerintem már az első részek is elég jók voltak, viszont onnantól folyamatosan javult egészen a zseniális szintig, amit nálam a félévadzáróban, Finn halálakor következett be, és nagyjából azóta is megtartott. Bár jobban örültem volna, ha az árulás helyett másképp fejeződik be az évad, de bízom a készítőkben, hogy ebből is pozitívan jönnek majd ki.

Ehhez kapcsolódóan, látom nagyon benne vagytok a találgatásban, meg a készítői interjúkban, de szerirntem jelenleg még ők sem tudják pontosan, hogy mi lesz, amit meg mégis, azt egész biztosan nem fogják lelőni, inkább tudatosan félrevezetnek:)

A kedvenc jelenetek kapcsán nekem is ezek jutnak eszembe elsőként, a Clake-Lexa közös jelenetek és a csók, meg Finn halála egész biztosan:) És amit talán senki sem említett, amikor Octavia megmentette Indrát, még az évad elején, amikor követte őket és először harcolt velük:) Ja igen, volt még 1-2 nagyon eltalált zenés montázs is:)

lumoss - 2015. 03. 20. 08:43

Igen, Finn halál ütött az biztos. Amikor Clarke oda ment hozzá már sejtettem, hogy elköszönünk Finn-től. De nagyon jól megcsinálták. Amúgy, én arra számítottam ezután, hogy Raven rátámad Lexa-ra.

Eny - 2015. 03. 20. 09:11

lumoss- szerintem Raven csak akkor tamadt volna Lexara, ha o megy Clarke helyett utoljara konyoruletet kerni

viszont,amit akkor Clarke csinalt(Finn konyorbol valo kivegzese),meg rosszabbul vegzodott volna, ha nincs ott Lexa, mert a Grounderek mar dobtak volna bele a landzsat es Lexa allitotta meg oket.(ez kulonosen tetszett)

lumoss - 2015. 03. 20. 09:46

Eny: Ha Raven megy, biztos vagyok benne, hogy megpróbálja Lexa-t megölni. Én csupán arra számítottam, hogy hirtelen haragból, el kezd Lexa felé rohanni, hogy megölni. Persze egyből leszedte volna valamelyik Grounder, ahogy közeledik.

Igen, ha Lexa nincs akkor Clarke is rosszabbul jár. Ez tényleg egy nagyon jó jelent volt.

Már várom a 3. évad első trailerét! Sajnos még elég messze van.

Eny - 2015. 03. 20. 10:48

en azt varom,h mar biztosra tudjam Alycia is benne lesz a 3ik evad tobb reszeben is.

Eny - 2015. 03. 20. 10:55

na hol van a tobbi toplista ? :D

mar turelmetlenul varom

lumoss - 2015. 03. 20. 12:34

Hát nem hiszem, hogy túl sokat fogjuk látni, mert ugye a TWD spin-off-ban fog szerepleni. De biztos vagyok benne, hogy fel fog tűnni.

Eny - 2015. 03. 20. 12:37

annak egyelore csak 6 resze van es nyaron leadjak,ugyh a filmezes most kell tortenjen

nus - 2015. 03. 20. 12:56

bizakodunk wuduzunk LExáért

Enzo - 2015. 03. 20. 13:00

nekem kis késéssel jelent meg a toplistám, ha vkit érdekel :)
(2015. 03. 19. 21:21-nél keresd)

Eny - 2015. 03. 20. 13:28

Enzo – a 3ik pontnal valo jelenetre abszolut nem emlekszem :D ritka az a Bellamys jelenet,ami megmarad nekem.
a tobbi mind maradando elmeny volt :)

nus-
jo ha wuduzol, en is csatlakozom hozzad :P

Enzo - 2015. 03. 20. 15:04

@Eny – pedig az első évados dupla évadzárót is erről nevezték el :)

Egyébként tegnap lett 1 éves a sorozat :3

Eny - 2015. 03. 20. 15:39

elhiszem,de engem az 1 evad nem hatott meg :P

Elis - 2015. 03. 20. 15:47

végre normális billentyűzethez jutottam, szóval akkor felfedem a második évados toplistámat :) (és amikor túl vagyok a hétvégére tervezett The 100 maratonomon, akkor jön a teljes sorozatos top 5-öm)
igaz Cápi már befeketített, de próbáltam… NAGYON próbáltam nem elfogult lenni :$

5. Anya + Clarke szabadulása, miközben agyonverik egymást :) (Lexa egyébként tudta/tudja, hogy a sky ppl-ök lőtték le Anyát? :))
4. Dante megölése, majd a MW teljes kiírtása…Jasper sírása (ah :( ) és Clarke, Clarke, Clarke… az egész részben.
3. Clarke megöli Finnt (úgy az egész jelenet, a Lexával való beszélgetéstől kezdődően… az hogy milyen finoman mondja Lexa, hogy “you bleed for nothing, you cannot stop this” egészen Raven sikolyáig… azt hiszem ilyen jelenetet sem látunk túl sűrűn más sorozatban. az utolsó pillanatig nem hittem el, hogy ezt fogja tenni Clarke… és utána azon gondolkodtam, hogy Lexa azért állította-e meg az embereit, mert arra gondolt, hogy bár ő is megtehette volne ezt Costiáért…)
2. az a bizonyos jelenet, amiben egy asztal is főszereplő + a csók (kell valami többet mondanom?)
1.“You may be the Chancellor, but I’m in charge” az egész jelenetet nagyon eltalálták, zenétől kezdve, Clarke egy kicsit őrült tekintetéig… az ahogy megjelenik a folyosón a grounderekkel a háta mögött pedig EPIC és kész. 8683-szor láttam ezt a jelenetet (a második helyen lévő jelenetnél ezt inkább fedje homály ;) )
nem akartam csalni, szóval lemaradtak olyan számomra nagyon emlékezetes jelenetek, mint “Dead are gone, Clarke, living are hungry”, vagy az árulás (aminek lehet toplistán kellene lennie, de még mindig annyira fáj, hogy nem tudtam besorolni), de imádom a csatába indulós zenei montázst az “it’s time”-tól kezdődően és az a spiritual machine szám naponta megfordul a lejátszómban, vagy ahogy Lexa földhözvágta Jahát és kiderült, hogy ő a Commander és Finn mészárlása.
jaj igen, kedvenc szereplő :) bevallom, én szerelmes vagyok Clarke Griffinbe (ki nem? :) ), de ebben az évadban Lexa győzött.
kedvenc rész: 2×14 :) (a második pedig a Spacewalker)

Elis - 2015. 03. 20. 16:05

azért, hogy ne legyen több kilométeres hosszúságú az előző kommentem, külön reagálnék a többi toplistára :)
Eny: tényleg az összes pontodban Lexa volt :D (jó, én meg nem hiszem, hogy valaha leírtam-e ennyiszer azt, hogy Clarke :))
Enzo: nem semmi lista… én már előre rettegek, hogy hogyan fogom összeállítani a teljes sorozatos top5-ömet. de az biztos már most, hogy az első pontunk meg fog egyezni, mert az a jelenet, amikor a kiscsaj kinyírja Wellst egyszerűen überelhetetlen WTF volt. egész addig abban voltam, hogy Wells amolyan főszereplő féle lesz, és az ember nincs hozzászokva, hogy főszereplőket nyírjanak ki…főleg nem így :O
genova03: köszi a listádat :) Octavia mellett Clarke is megindult a grounderré válásban, csak rajta látványos tettekben vagy külsőségekben (kivéve az utolsó két részes grounder ruha kiegészítőket) ez nem mutatkozott meg. de, amit Lincolnak mondott abban minden ott volt. az én tippem ezért is ő a commanderségre… persze hozzáteszem, senkit nem akarok commanderként látni Lexán kívül :)
Thomas: egy újabb Clexa fan :) bevallom én sem tudom, hogy innen merre folytatódhat (inkább csak félelmeim vannak) de az utolsó részben történtekkel talán egy kicsit nyitva hagyták azt a Clexa ajtót… és persze én is tudom, hogy inkább nem kéne a készítők dumáit olvasni, de ezektől a mesterségesen generált hisztiktől nehéz távol maradni, mint ami éppen az egyik oldalon folyik, mert Jason egyik “minden lehetséges” kijelentése miatt megszavaztatták a rajongókat, hogy Clexa vagy Bellarke… (éppen Clexa vezet :)) pedig valószínű semmi jelentősége nincs annak, hogy ki győz (lehet más sorozatnál lenne, de a The 100 esetében nem hiszem).

Elis - 2015. 03. 20. 16:06

a toplistám kiszűrődött (úgy látszik túl hosszú lett :D ) majd megjelenik :) csak szólok, hogy írtam azt is, de csak a másik kommentemet látom jelenleg :)

Zora - 2015. 03. 20. 16:31

2×15-16

Direkt megvártam mindkettő feliratát, hogy ne kaparjam a falat a kettő között.
Jók voltak!
Lexa szemétsége meglepett. A végén miért nem költöztek be a hegybe? Minden technika megvan ott, élelmiszer, stb.
Clarke gyötrődése nagyon idegen volt a végén. Oké, megölt kb 150 ártatlan embert, de választhatott: vagy a sajátjai közül 150, vagy tőlük. Hogy hova megy, az rejtély, és hülyeség is.
Amit Jaha mondott a végén – hogy ‘egyre érdekesebb’ -, pont amit én is mondtam magamban.
A világítótoronyban lévő srác nem esetleg a nőről beszélt? Mert nőnemű ‘ő’-t értettem.
Na, szóval jó volt, Lincoln bosszúja nagyon tetszett!

lumoss - 2015. 03. 20. 17:00

Zora: Így még izgalmasabb, hogy lelépett, és lehet találgatni, hogy hová megy. Én arra tippeltem, hogy Clarke lehet, hogy a hegybe megy, de feljebb írták, hogy ott a sok halott, szóval lehet ezért nem költöznek be.
Nem azért, hogy okoskodjak, de kb. 350-en laktak a hegyben, az égiek közül pedig kb. 30-an voltak ott. Szerintem érthető volt Clarke gyötrődése.

Zora - 2015. 03. 20. 18:26

Vajon Cage így, hogy függő lett, visszamegy a hegybe? Hiszen ismeri a kódokat, simán tud drogot szerezni.
Amúgy tényleg az ő hibája az egész. Türelmetlen volt.
Mondjuk, ha nem olyan sok csontvelőt szednek ki az égiekből, hogy meghaljanak – mondjuk a negyedét (van itt egy orvos, vagy hozzáértő?) -, akkor pl 4 égi kell a csontvelő-cseréhez.
Ha együttműködött volna Clarke-ékkal, ahogy Kane mondta, önként is adtak volna.
Még valami: a földiek vérét ugye, gyógyításra használták. (Jól emlékszem?) És őket is csapolták, pedig ha csak fél litert szívnak ki, azok tovább élhettek volna. Viszont: az ő csontvelőjük nem lett volna alkalmas? Erről volt szó?
És egy csontvelő átültetés után valamennyi idővel – (ismét orvosi segítséget kérek!) – a beteg csontvelője is átalakul, és őt is lehet csapolni. Tehát, ha jól számolok, 2 hónap alatt minden hegyit immúnissá lehetett volna tenni. Persze, ez több, mint 48 óra, de áldozatok nélküli.

Az, hogy hogyan nézhet ki a Föld egy atomháború után, nem tudom, de az emberek után-ról készült egy érdekes sorozat:
http://www.sorozatbarat.guru/video/series/231/Elet_az_emberek_utan_online_sorozat

Eny - 2015. 03. 20. 18:53

Elis,
haha,nehez volt-e kihagyni a sok Clexas jelenetet? :P
biztos kinlodtal.
hat megigertem,h mind vele lesz kapcsolatos :)) “Lexa vett ra” ,h ennyire odalegyek a soriert :P( azokra a jelenetekre emlekszem a legtisztabban )
de eppen ezert van egy kulon listam is,azt nem lattad? az is toplista csak sorrend nelkuli..abban csak egyszer emlitem meg :P (ez ujdonsag!)

Thomas – teged is udvozlunk a Clexa- fanklubban. a remenyt nem adjuk fel!

vlkitol hallottam,h a TWD spinoffjat Los Angeles es Vancouverben filmezik. ha ez igaz,jo dolog,hisz a The 100-ot Vancouverben filmezik. ezt ha vlki biztosra tudna…megerosithetne.szivesen vennem.

mind2oknek jo a toplistaja :)

Capi, nus a tietek hol van?

Eny - 2015. 03. 20. 19:01

Zora,
sokak szerint Cage meghalt, en is azon a velemenyen vagyok,h nem…de majd elvalik

Emerson viszont el..

a Grounderek csontveloje biztos nem volt alkalmas, az csak atmeneti dolog volt…igy mondtak

nem vagyok orvos(sokat nem is ertek ehhez), de szerintem lehetseges lett volna kicsit tobb idon belul segiteni a Mw-i embereken a csontvelovel es nem lett volna szukseg erre a szornyu “tomegkivegzesre”, de igy erdekesebb volt, jo sokkhatast keltett

Cápi - 2015. 03. 20. 19:18

Cage meghalt, ezen nincs mit találgatni, mert megírták az írók is twitteren/tumblr-en.
Emerson él egyedül a hegyiek közül

@Eny: én majd akarok egy újranézős maratont tartani, majd utána tolok egy listát, de még egy pár napig sajnos IRL dolgok kötnek le (gusztustalan szóbeli vizsga formájában)

Enzo - 2015. 03. 20. 19:24

@Elis: szeretek ilyen toplistákat csinálni :D és hát ja, az 1×03 végén írta ezt haverom, aki előbb nézte meg (direkt visszakerestem):
“#TheSok: ez a sorozat tud! Bakker, amit ezek be mernek vállalni, azt csak a GoT csinálta… és TWD feeling is van benne rendesen”

@Zora: nemhogy esetleg, hanem szinte biztos, hogy az öngyilkos srác a virtuális csajról beszélt.

Enzo - 2015. 03. 20. 19:27

Emerson tuti él. Cage viszont nemtom, mert ugye kapott egy adagot a cuccból…de akkor attól ő reaper lesz, vagy csak simán függő, vagy mi történik vele?

Zora - 2015. 03. 20. 19:42

lumoss – 2015. 03. 20. 17:00

Én ártatlan embernek azt számítom a hegyben, aki visszautasította a kezeléseket, plusz gyerekek.
A sajátjai közül meg azért írtam 150-et, mert ha nem nyírja ki őket, akkor később a hegyiek, kijőve a hegyből, lemészárolják őket.

lumoss - 2015. 03. 20. 20:32

Zora: Ja, oké, így akkor világos.

Emerson szerintem is él, és még fogunk vele találkozni, viszont nekem úgy jött le, hogy Cage meghalt. De bármi megtörténhet. Az biztos, hogy Cage helyében kicsit körültekintőbb, türelmesebb és óvatosabb lettem volna.

Zora - 2015. 03. 20. 20:42

Szerintem semmi nem szól Cage halála mellett. A drogot túl lehet élni, meg a kézlevágást is. De, persze, tévedhetek. (Bár, mivel nem mutatták, hogy meghalt, így szerintem él.)

Cápi - 2015. 03. 20. 21:01

A kommentem megint benyelődött, nem szereti szerintem a közösségi oldalak neveit.
Cage meghalt, ezt az írók is megerősítették hivatalos oldalon.

lumoss - 2015. 03. 20. 21:15

Nem fog hiányozni, az biztos.

Cápi - 2015. 03. 20. 21:35

Ja, a TOP5-re válaszolva, mert az is benyelődött, komplett újranézést tervezek immár fullhd-ban, utáni kitalálom a a toplistámat, csak még tolódik az IRL borzalmak (szóbeli vizsga) miatt. :)

nus - 2015. 03. 20. 21:38

nos én is írtam egy több kilóméteres kommentet.
de úgy gondolom most lerövidítve mégegyszer idebiggyesztem mert úgyérzem sose fog látszódni . . :)

szóval :

5. amikor Jasper számonkéri az öreget az irodájában a karddal fúúúú

4. Octavia fejlődése részről részre eszméletlen ahogy daráltam az első évadtól a sorozatot … gyerekek hát hihetetlen. ahogy a viziszörnyes jelenet, meg hogy kb minden részben más volt a szerelme az elején és ebből a tini izéből egy isszonyat jó karaktert alkottak belőle
nagy taps!

3. amikor mindenki vonul Lexa meg a grounderek megnézni hogy Lincolnt tényleg sikerül kaszásból visszavarázsolni nomálissá

2. Anya és Clarke szabadulós jelenetei, nomeg ahogy játszanak hogy mikor ki a túsz :D szóval a 2×04
és RIP ANYA

1. 2×14 ! azthiszem ezt nem kell taglalnom :)

kedvenc karakter: egyértelmű. Lexa

Enzo - 2015. 03. 20. 21:44

Én speciel anyukámat rászoktattam a sorozatra :D
(épp most nézi a finálét :P)

Eny - 2015. 03. 21. 10:10

Capi – sok sikert a vizsgakhoz!
visszavarunk ide a listaddal :)

lumoss - 2015. 03. 21. 11:04

Na én is beállok a sorba:

5. Dante szembesül az irányító szobában, hogy már nem ő a főnök.

4. A Tondc elleni rakéta támadás utáni események.(Clarke anya rájön, hogy a lánya tudta, stb.)

3. Jasper szervezkedése a MW-n belül

2. Clarke és Bellamy meghúzza a kart, ezzel végeznek a MW-i emberekkel

1. Clarke megöli Finn-t/Lexa és Clarke csók jelenete.

Kedvenc karakter(ek): Clarke, Lincoln
Negatív karakter(ek): Indra, Cage, Lorelei Tsing(az orvosnő)
Idegesítő karakter(ek): Raven, Jaha
Megosztó karakter: Lexa
Kedvenc rész: 2×15

Cápi - 2015. 03. 21. 11:29

Köszi Eny :) Jövő héten sort kerítek az újranézésre, aztán kitalálom a sorrendem.

Enzo - 2015. 03. 21. 12:46

Karakterek, tényleg!

Kedvencek: egyet nem igazán tudok mondani, de Raven, Wick, Jasper, Monty, meg esetleg Lexa áll talán a legközelebb
Legpozitívabb irányú karakterfejlődés: Murphy, naná
Legnegatívabb irányú karakterfejlődés: Finn
Akit nem kedvelek: Tsing, Cage (nyilván), Jaha
Legjobb csajok: na, itt aztán van felhozatal…Raven, Octavia és Lexa a top 3 bármiféle sorrend nélkül.

Thomas - 2015. 03. 21. 13:05

Elis: most már, hogy eltelt 2 nap és leülepedett bennem az egész, persze, hogy Clexa-t szeretnék, de nagyon érdekes lesz ezek után az első találkozásuk, alig várom, hogy hogy viszonyulnak majd egymáshoz:) én már Lexa előtt is nagyon szerettem a sorozatot, de az tény, hogy kettejük dinamikája tudott rajta még többet dobni, és szerintem is, szinte az ő közös jeleneteikből lehetne összerakni az évad top akárhányát:) esetleg 1-2 Octavias pillanat férne be közéjük, mert azért neki is voltak erős jelenetei, meg írtad a You may be the Chancellor, but I’m in charge” jelenetet, na az is nagyon erős volt. De éppen emiatt imádom ezt a sorozatot, az ilyen emlékezetes jelenetek, összetett karakterek, meg azok a fogyaszthatóan tálalt morális dilemmák:) egy igazi országos sorozat, annak minden előnyével, de mégis több annál!:)

lumoss - 2015. 03. 21. 21:48

Enzo: Csak kíváncsiságból, mit szeretsz Raven-ben?

Enzo - 2015. 03. 22. 00:18

@lumoss: Magam sem tudom annyira konkrétan, Octaviát és Lexát is például kizárólag a szépséget nézve csinosabbnak tartom, de valamiért összességében mégis Raven fog meg a legjobban, talán kicsit hogy ilyen temperamentumos típus…és hát voltak persze részek, amikor nem értettem vele egyet (2×09 környéke), épp ezért értékeltem a pillanatot, amikor Gustus(?) kivégzésekor rájött, hogy ezt tették volna Finn-nel is. A Raven×Wick első csók viszont méltatlanul alulértékelten aranyos lett szerintem :)

Sunsky - 2015. 03. 22. 10:38

Hogy éli túl az ember, ha tőből levágják a kezét és nem kap 1-2 percen belül orvosi segítséget?? Sehogy, elvérzik pillanatok alatt… Cage ezt nem élhette túl…

lumoss - 2015. 03. 22. 10:51

Enzo: Aha, értem. Nekem az első évadban szimpatikusabb volt. Ebben az évadban, olyan hülyén viselkedett. Lehet a lábát ért baleset miatt.

Sunsky: Igen, én is arra hajlok, hogy meghalt.

Cápi - 2015. 03. 22. 11:53

Kicsit olvassatok vissza :P 2015. 03. 20. 21:35-ig

Elis - 2015. 03. 22. 15:20

Cápi: sok sikert a vizsgákhoz és várunk vissza! (nem úszod meg a TOP5-öt ennyivel :P )
lumoss: számodra Indra miért volt negatív karakter? egyébként én Emmersont utáltam a legjobban…ahogy mosolyog a 2×15-ben, legszívesebben belevágnék egy baltát :) de így, hogy életben maradt, még van remény, hogy valaki megteszi helyettem :)
Thomas: én is nagyon szerettem a Clexa dolog előtt is a sorozatot, főleg Clarke miatt, ahogy részről részre változott-alakult-épült (de persze mindenki hihetetlen fejlődésen ment keresztül, akár Bellamyra gondolunk, akár Octaviára)…azt hiszem a sorozat alatt jöttem rá, hogy mennyire hiányoznak az erős női (vezető) karakterek (talán a BSG-ben volt utoljára ilyen női ábrázolás). szóval minderre Lexa egy jó adag fűszer lett, az első pillanattól fogva megragadt a kémiájuk és a dinamikájuk, amit egyszerűen nem lehetett figyelmen kívül hagyni, minden egyes közös jelenetük odaragasztott a monitor elé (és bizony nehéz volt nem elfogulatlanul kiválasztani a TOP5-ömet :)). valahol izgalmas, hogy a harmadik évadban (ha minden jól megy és Alycia vissza tud térni) hogyan fog ez a dinamika megváltozni. hiszen azért az ő kapcsoltuk több volt egyszerű lehetséges szerelemnél, sokkal mélyebban gyökeredzett, miközben morális és mindenféle egyéb problémákat feszegetett… szóval ez a dinamika meg fog változni, gondolok itt arra, hogy ugyan ha Clarke el is fogadja Lexa döntését és ő maga is megtette, de hogyan lesznek túl a “személyes” áruláson vagy arra, hogy a szivárgó hírek alapján most talán Lexának lesz szüksége Clarke-ra és ez már magában egy teljesen fordított felállás… (miközben persze félek, hogy nehogy valami teljesen mással lepjenek meg minket…)

közben választ kaptam az egyik kérdésemre az egyik írótól, mert másnak is eszébe jutott. szóval azt írták, hogy Lexa elég okos ahhoz, hogy tudja, hogy nem a hegyi emberek ölték meg Anyát és ha erre rákérdezett volna Clarke-nál valószínűleg Clarke elmondta volna, hogy baleset volt és Lexa ezt megértette volna (hátnemtudom :)) meg, hogy ha hiányoljuk Anyát, akkor figyeljük Lexát, hiszen mivel ő volt Lexa mentora, ő viszi tovább Anya örökségét (mondtam már, hogy nagyon szeretnék tényleg, de tényleg egy előzményrészt? :))

asda - 2015. 03. 22. 15:39

Sziasztok!

Annak ellenére, hogy csak pár napja találtam rá erre a csodára, nagyon megfogott és már le is daráltam.

Nekem az első évad jobban bejött, mégpedig a gyerekek botladozása, felnőtté vállása stb. miatt.

Ehhez kapcsolódik a kérdésem. Milyen sorozat van hasonló stílusban?

Köszönöm!

lumoss - 2015. 03. 22. 16:04

Cápi: Ja, oké elolvastam. Ha a készítők mondták, akkor biztos meghalt. Köszi. :D

nus - 2015. 03. 22. 17:04

asda ha lenne hasonló akkor nem epekednénk itt már most a harmadik évadért :D
azthiszem ezt mondhatom mindenki nevében :P

jószívvel ajánlom az Oprhan Black sorozatot. Eny is nagy dö száz rajongó és klónrajongó úgyhogy nem csak egyedül ajánlhatom eeelvileg :)

Chasing Life pedig teljesen más kategória de iszonyat magávalragadja az embert.

és szintén teljesen más, de ha jósorozatos darálhatnékod van HTGAWM vagyis How to get away with a murder.

és akkor ha már a karakterkedvelések is szóba kerültek.

döszáz abszolút favorit: Lexa
aki a legnagyobb fejlődésen ment keresztül és iszonyat jó lett: Octavia

akivel nemtudok mit kezdeni az Jaha ..
és sajna látom magamelőtt hogy a harmadik évadban többet fogjuk látni.. de bízzunk benne hogy sok flashback lesz a régi földről meg a bomba hmhmmm

asda - 2015. 03. 22. 18:27

OK. A könyveket valaki olvasta? Mennyire tér el a sorozat tőle?

Eny - 2015. 03. 22. 19:36

asda ,
en csak megerositeni tudom nus ajnalatat. eddig mindegyiket nezem a felsoroltakbol es mindegyik mas, ugyanakkor mindegyik jo
azokon kivul meg ajanlanam a Hannibalt(ha meg nem nezed), Mozart in the junglet,es ha krimit kersel,Motive(picit elter masoktol) vagy barmelyik brit sorit..Broadchurch,Ripper street

Eny - 2015. 03. 22. 19:38

a konyvek kozul az elso megvan nekem angolul..de meg nem fogtam neki, nem tul sok jot hallani rola, inkabb nyalas tiniregenynek irjak le :) aztan ki tudja, a lenyeg, hogy inkabb a szerelmi szalakra osszpontositanak a megelhetes helyett.

hummel - 2015. 03. 22. 20:10

Most daráltam le a 2. évadot és remek volt. Az egyik legjobb vonal Lexa és Clarke kapcsolatának alakulása volt, és nyilván lesz folytatás. Mount Weather lenullázva, se hegyi emberek, se reapers, de Lexa említett egy másik ellenséges törzset és nyilván az AI is szerepet kap majd, habár ez vonal érdekel a legkevésbé (legalábbis egyelőre).

Enzo - 2015. 03. 22. 20:21

ez jó kérdés, hogy mi az, ami hasonló sorozat…hát most így hirtelen nem is tudnék mondani olyat, ami tinisorozat, de ennyire tökös.

lumoss - 2015. 03. 22. 20:30

asda: Szerintem ehhez hasonló sorozat nincs nagyon.
Várj egy hetet, és kezd el előröl. :D Nem lehet megunni. Teljesen más műfaj, de én a The Flash-t ajánlanám. Az is nagyon izgalmas.

Thomas - 2015. 03. 22. 22:23

Én sem tudnék mondani semmi hasonlót, ezért is szeretem ennyire, mert ízig-vérig országos sorozat, de mégis sokkal bevállalósabb, sokkal komplexebb, mint az átlag. Szinte minden rész hoz valami váratlan húzást, amin én remekül szórakozom, a nővéremet meg szinte sokkolják a látottak:)
The Flash? Ne vicceljetek már, az mindenben pontosan ennek az ellentéte:) Számomra hihetetlen, hogy ugyanazon a csatornán futnak:) Szerintem az egy mesesorozat a The 100-hez képest:) Mondjuk épp most hoztam fel vele magam, de tényleg csak az Arrow meg a team up sorozat miatt, amihez nem ártana ismerni a karaktereket…
Nekem az Orphan Black is csak az elején tetszett, a 2. évad már annyira fárasztott, hogy azt abba is hagytam.

Elis: Nekem is amúgy az erős női karakterek miatt tetszik ennyire, pont ezt beszéltük a tesómmal is:) Ebben a sorozatban a fiúk szinte csak mellékszereplők, fogyóeszközök:) Majd meglátjuk, hogy mi lesz, de még rettentő soká lesz… Remélem azért ősznél tovább nem kell rá várni, de a jó ég tudja, mit terveznek vele.

lumoss - 2015. 03. 22. 22:33

Thomas: Pont azért írtam, hogy teljesen más műfaj, de szerintem egész jó. :D

Enzo - 2015. 03. 22. 23:09

Nna, van finálékritika, ott (is) folytathatjuk
http://www.sorozatjunkie.hu/2015/03/22/the-100-vege-a-2-evadnak/

Thomas - 2015. 03. 23. 00:11

lumoss: persze, teljesen más, ami nem kizáró ok, hogy mindkettő bejöjjön valakinek, csak nekem eszembe nem jutott volna ajánlani, ha valaki hasonlót keres:) az Orpan Black már talán könnyebben rokonítható vele, legalábbis stílusra, de sajnos nekem az nem lett bejövős. de én sem tudom, hogy mit lehetne ajánlani helyette, mert épp amiatt is tetszik, hogy semmihez sem tudom hasonlítani:)

Eny - 2015. 03. 23. 00:58

Thomas- ma leharapom a fejedet! :D
az Orphan black nem rossz sori es a legjobb szineszi jatekot az adta!
sot,mi tobb,nekem a 2ik evad meg jobban bejott, nem volt meg benne az ujdonsag ize,de ettol fuggetlenul jo :P

de persze amit mi ajanlottunk,egyik sem hasonlit a The 100-ra,mind elteroeka ,kozos bennuk az,h mind jonak talaltuk!

nus - 2015. 03. 23. 09:25

hátha valaki attól, hogy ezt idebiggyesztem talál rá a sorozatára ;)

szóval az én listám:

1. The 100, Orphan Black, Chasing Life

2. How to get away with a murder, Forever

3. The arrow, The flash, Under the dome

4. Once upon a time, Revenge

5. Broadchurch, Mozart in the jungle

és ami még top1, de mivel kétévente jön ki egy évad ami csak három rész… szóval: Sherlock
jameg Game of Thrones

és az Empire-t nemtudom még hova sorolni mert két részt néztem eddig meg.

Thomas - 2015. 03. 24. 12:19

Eny: ne harapd le a fejemet, nem állítottam én, hogy rossz lenne, csak nekem nem jött be:) illetve az elején még szerettem, aztán az 1. évad felétől egyre nagyobb marhaság lett:) de ne kérd, hogy megmagyarázzam, mert már felidézni se tudom, hogy mi történt a 2. évadban, csak arra emlékszem, hogy már egyáltalán nem tetszett és a végén kaszáltam. persze Tatiana aranyos, addig is csak miatta néztem, a történet eléggé elment az első pár, kifejezetten jó rész után…

Eny - 2015. 03. 24. 13:00

Thomas,
az Orphan black erzekeny tema nalam, de ne felj,mert nem harapok , csak ugatok :P
megertelek amugy , nem mindenkinek tetszik es normalis dolog :P
en inkabb a szineszi jatek miatt imadom, teljesen lekot azzal.

Csilla0422 - 2015. 07. 21. 13:57

In medias res +1 Lexa fan klub tag és +1 Clexa ship (ez utóbbi számomra is meglepő)

Kb. 2 hete kezdtem el nézni. Eddig tartottam a csatorna és a negatív hsz-ek miatt. Mindig jött valami más. De Elis meggyőzött és köszönet érte, mert a Grey’s Anatomy után a 2. kedvenc sorozatom lett. Itt tapasztaltam azt, amit a G.A. néhány részénél szoktam: csak a monitor és én.

Hibái ellenére is nagyon szerethető, de amint tudjuk semmi sem tökéletes. A karakterek fantasztikusak, némelyik hatalmas fejlődésen ment/megy keresztül. Tök jó kalandokat láthattunk, háttérbe szorítva a tininyálat. Az élvezetes dolgok mellett mély erkölcsi és morális kérdéseket is boncolgatnak, amivel gondolkozásra is késztetnek. Néhány földi szituban úgy tűnt, hogy valójában a gyerekek a bölcsebbek. Bármelyik népet is nézzük – számtalanszor nehéz döntéseket kellett meghozniuk, amit sokszor meg is lehetett kérdőjelezni. „Senki sem ártatlan!”
A karakterek közül, de már az első perctől fogva Finn volt unszimpatikus, szerencsére őt kiírták. A többiek mind szerethetőek valamilyen szempont szerint. Mégis kiemelném: Anya, Abby, Indra, Lincoln, Jaha, Kane, Bellamy, Octavia, Murphy és persze Clark, Lexa.

Alycia Debnam-Carey és Eliza Taylor első közös jeleneténél is csak úgy izzott a levegő. Ez még csak a kezdett volt! Milyen jelenetek követték már!!! Az asztalos szerintem örökre bevésődött. A két színésznő dinamikája, kémiája még dobott is az amúgy is erős részeken.

Clarkkal Lexa végig nyílt volt. Megmondta, hogy neki heda-ként mindig az emberei az elsők és a szíve helyett az eszével kell döntenie. Bízok benne, hogy Clark nem személyes árulásnak tekinti és megérti ezt. Amúgy meg akik a hegyből kijöttek nem tűntek túl acélosnak…

Nagyon kíváncsian várom Clexa találkozót, mert van mit megbeszélniük… és ki tudja talán :)

Raisen - 2015. 10. 01. 18:33

Ez bizony krva jó volt!
(mármint az évad)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz