login |

Kingdom: 3 rész után

2014. 10. 26. 15:30 - Írta: superpityu

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Even ugly things can be pretty in ways.

Már a pilotkritikában is elég rendesen dicsértem a sorozatot, bár ahogy látom, egyelőre még nem igazán mozgatta meg a Kingdom az olvasókat. Pedig ha tudnátok miről maradtok le!

Ahogy szépen lassan bepótolom az idei újoncsorozatos elmaradásaimat, ki merem jelenteni, hogy ismét egy erős éven leszünk túl, és ebbe a baromi masszív vonalba érkezett a Kingdom is. A DirecTv MMA drámája nagyon életszagú, nagyon egyszerű és nincs benne semmi túlkomplikálva, de mégis tele van remek dolgokkal.

Kezdjük ott, hogy nem vártam ilyen kemény drámát a sorozattól, azt hittem valami kis könnyed szórakozás lesz némi “verekedéssel”, de minden részben pofán vágnak a készítők. 

És azt mondom, hogy ez a sok dráma nem igazán jönne át egy kicsit is gyengébb castinggal pedig nincs tele elismert színészekkel. Nem igazán tudok kiemelni gyenge pontot, még Kiele Sanchez is kimondottan jól egyensúlyoz a kemény üzletasszony és a hisztis picsa karakterek között, és teszi ezt teljesen hihetően.

Azt továbbra is tartom, hogy Jonathan Tucker a sorozat legkiemelkedőbb  színésze, de Joanna Going is nagyon be akarja váltani a hozzá fűzött reményeimet – a 3. rész cold openjében új értelmet adott a keserédes kifejezésnek. Frank Grillo pedig remek választás volt a főszerepre, bár fura módon figuráját továbbra sem érzem annyira hangsúlyosnak, mint a többi karaktert, de az atyáskodásával azért rendesen összeköti a csapatot.

Még a pilotban sem éreztem, hogy ennyire kemény lesz a sorozat, tényleg rohadt erős érzelmi hullámvasút volt eddig minden rész. Ezekkel a mini karakterdrámákkal pedig egyre közelebb kerül hozzánk az összes szereplő. Amit még igazán ki tudok emelni az a nagyon jól válogatott zenei betétek, nem is tudom mikor volt legutóbb olyan, hogy egy-egy epizód után elkezdjek keresgélni, hogy milyen számok mentek a rész alatt.

Részemről továbbra is az idei évad pozitív meglepetése, jár rá a 8/10, pedig nem hangsúlyos annyira sport, de így is nagyon jó szórakozásnak tűnik a Kingdom. Egy próbát mindenképp megér mindenkinek.

Ja, és azt se felejtsük el, hogy be van rendelve a 2. és 3. évad is

ui.: Míg anno az ugyancsak DirecTv-s Full Circle baromi nehezen volt elérhető a neten, addig a Kingdom aránylag hamar felkerült már normálisabb verzióban is, úgy tűnik itt nem kell heteket várnunk a részek között, míg nézhető minőségű anyagot kapunk. 

13 hozzászólás Ne habozz!

fm! - 2014. 10. 26. 14:47

Én simán nézném, de egyrészt marha nehezen lehet beszerezni, az angol felirat is jó sokára jött, így szerintem nehezen lesz népszerű itthon. Bár most látom, hogy az első részhez már van magyar is, szóval kezdhet terjedni itthon is…

serra - 2014. 10. 26. 15:04

Légyszi nyugtass meg, hogy ez a “némi verekedés” rész is azért van benne bőven, mert csak a dráma miat – bármilyen kiváló is – azért nem kezdek bele.

superpityu - 2014. 10. 26. 15:22

eddig minden részben volt, nem sok de volt. talán a 2-ban az edzésen volt inkább a hangsúly. plusz úgy tűnik szépen építenek fel pár karaktert egy nagyobb mérkőzésre.

patrickburnsred - 2014. 10. 26. 15:41

én még annak tudatában is megvárok inkább egy teljes évados összképet, hogy a 2.-3. évad is a szalagon van már

kabuki - 2014. 10. 26. 16:06

Már a hét sorozatepizódja szavazásnál megemlékeztem mindhárom részről, úgy hogy ide csak annyit, hogy a kritika minden szavával egyetértek :)

Mindegyik epizód hozott eddig 3-4 (ha nem több) olyan erős jelenetet, hogy hol a gyomrom szorult össze, hol a kezem ökölbe. Szóval, nálam pontozás nélkül eddig az év újonca.

druzsinlaci - 2014. 10. 26. 19:41

Egyetértek!

Eddig az egyik legjobb.

Rational Gaze - 2014. 10. 27. 22:46

Eye candy… eye candy everywhere… :D

Amúgy tényleg erős sorozat, nekem nagyon bejött az eddigi részek alapján, tényleg kötelező darab, senkit ne tartson vissza, hogy egyelőre nincsenek érte oda tömegével az emberek. :) Plusz első két részhez már van angol felirat ha valaki arra várt, harmadik meg simán nézhető volt nélküle is.

Riggins - 2014. 10. 27. 23:33

Én még csak az első részt láttam, de nagyon bejött.

JKJ - 2014. 10. 30. 14:53

Nagyon jó a sorozat. Külön pozitív az erős dráma. Én is szívesen néznék több bunyót, de ha így marad, akkor nem fogok panaszkodni, mert a több verekedés a könnyebb út lenne és csak a történet rovására menne az egész.

Életszag FTW! elnézést……

Tommy - 2014. 11. 02. 21:05

Több bunyó jó lenne, de Alvey-nak most 1 aktív harcosa van, a kisebbik fia, de ő meg sérült.. Ryan-t, és Jay-t még fel kell hoznia, ami nem pár hét..:)

Nekem is nagyon tetszik eddig a sorozat, minden karakter nagyon jó, és tényleg nagyon realista, az mma oldalt is hitelesen mutatja be, és nagyon erős a dráma oldal is. 8/10 eddig, de ez siman lehet több is, ha így folytatja a sorozat.

Szabó Bakter - 2014. 11. 05. 22:55

Kösz, hogy felhívtad a sorozatra a figyelmemet. A legjobb sorozat idén. Én már szerdán nézem angolul. Középfokú tudással teljesen érthető. Jay-t eszméletlen jól játsza a színész.

ubul - 2014. 11. 18. 08:12

uh, az 5. rész eleje kemény volt. Egyre inkább fordulatosabb a sorozat, és már bunyó is van. Lassú az építkezés, de egy Breaking Bad féle bejönne simán itt is.

ubul - 2014. 11. 24. 13:28

6. rész végén várható fordulat már kellett, elég sokáig elhúzták, annyi feszültség volt benne…ezek után kezd durvulni a sorozat, nagyon örülök hogy elkezdtem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz