login |

Pilot: Constantine

2014. 10. 26. 21:40 - Írta: human

94 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Ha nem tudnék semmit a Constantine eddigi sorsáról, akkor a pilot után talán örökre leírtam volna a sorozatot. Aki viszont nincs képben, az lehet, hogy dobta is az egészet a fenébe.

A Constantine ugye a DC egyik nagy sikerű képregény-sorozatán, a Hellblazerön alapszik, volt már belőle egy film is Keanu Reeves-szel, tippre sokunknak volt ezek, és az ősszel érkezett jobb képregény-sorozatok miatt, némi elvárása a pilot felé. Amit aztán az szépen nem váltott be.

Főhősünk a “master of dark arts” jelzővel merte illetni magát évekig, lévén tényleges démonűzéseket csinált, amíg egy balul sikerült akció során véletlenül egy 9 éves kislányt ítélt örök kárhozatra. Természetesen a emiatt támadt bűntudata kicsit megsértette még az ő cinikus énjét is, na meg kellő puskaport adott a démonoknak arra, hogy tényleg hassanak valamivel rá.

Nyilván heti démonűzés lesz a sorozatban, egy főbb szállal, csakhogy ezt már teljesen kifuttatta a Supernatural. Nem tudom, most milyen az a sorozat, de az 5. évad végéig baromi jó volt, fantasztikus lezárással, tele démonokkal, harccal. Persze itt máshogy megy a dolog, több a kézfenntartás és a handabanda “komoly” szöveg.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon darabos volt az egész. Persze pilotban kötelező alapozni, nem vitatom, de kicsit “random jelenetek egymásra dobálva”-érzésem volt, nem függtek össze rendesen, furcsán értek véget. Egy történetbe illeszkedtek, oké, ezt elismerem, viszont a vágót ki kéne rúgni a rész összegányolása után. Mondjuk, ki tudja miből kellett dolgoznia.

És akkor az elkészülés körülményei? Itt egy olyan pilotot láttunk, amiben ezerrel próbálták menteni ami menthető volt, többek között rájöttek arra, hogy az eredetileg állandó szereplőnek választott csaj nem működik (vagy nem tudnak kitalálni neki semmit), ezért behoztak egy másik karaktert a helyére. De az eredeti női szereplőt is benne hagyták a pilotban.

Az eredeti tervek szerint a megmentett halottlátó csajjal akciózott volna közösen Constantine, de itt már “I walk my path alone” lett belőle, és a pecsétben történő démonűzést is teljesen átalakították. Biztos van még más is, de úgy tűnik a fő változás az volt, hogy eleinte magányos lesz Constantine, nem erőltetik a nő-férfi dinamikát. Legalábbis a pilot alapján.

Szóval nem tudom igazából hova pontozni ezt a pilotot. Jóindulattal 5/10-et ért talán. Volt egy-két jó beszólás, de a nagyját már előtte a Supernatural, méghozzá viccesebben, kevesebb brit akcentussal. Ennél még a Keanu-film is jobb volt.

94 hozzászólás Ne habozz!

Kai - 2014. 10. 26. 21:54

A vágás az valóban szörnyű volt. Úgy éreztem, hogy se eleje, se vége nem volt a dolgoknak, és valóban totál random jelenetek voltak egymásra dobálva. Ami nyáron kiszivárgott Pilot sokkal jobban meg volt csinálva. Oké, hogy amiért kiszállt a főszereplő csaj újra kellett gondolni az egészet, de azért odafigyelhettek volna a vágásnál arra, hogy értelme is legyen az egymást követő jeleneteknek, nem pedig csak random dobálózunk velük. Ettől függetlenül még így is tetszett, de csak 10/7.

Kíváncsian várom, hogy ezután merre fog haladni a sztori.

Lemoni - 2014. 10. 26. 21:54

SupNat-ot nem láttam, így ahhoz nem tudok viszonyítani. A Keanu-filmet láttam, de az meg már régen volt. A képregény alapot sem ismerem. Szóval, ez nekem olyan, mint egy szűz történet, így akármivel jöhetnek. Nem volt tökéletes egyik pilot sem (megnéztem mind a kettő verziót), viszont szórakoztatott, leszámítva a női szereplőt, aki úgy játszott, mintha egy másik történetben lenne. Amit sajnálok (akárcsak a Forever-nél), hogy nagyon üvölt belőle a network-stílus, de ha marad legalább annyira szórakoztató, mint az említett másik sorozat vagy pl. a Grimm, akkor elleszek ezzel a lepukkant démonvadásszal is :)

Desmond Wallace - 2014. 10. 26. 22:06

Nem reménytelen, de eddig semmi extra.

DarylD - 2014. 10. 26. 22:11

Kb. 10 perc után kikapcsoltam, nem nézhetetlen, de nem az én stílusom.

Claire8310 - 2014. 10. 26. 22:15

Nem hibátlan, de nekem nagyon bejött így is. Adnék rá egy 7-est, minimum. Matt Ryan nekem tök jól hozza a Constantinet, illetve jól szedték le a képregény lapkoról, igen, ő ilyen.
Imádom a Hellblazer képregényeket, de a Keanu filmet is szerettem, sőt a Supernaturallal is már 10 éve vagyok, mégis úgy érzem van ebben a témában kakaó, meg hát kedvenc sztoriszálaimat is eléggé várom végre mozgóképen is. Remélem kap rendes esélyt és nézni fogják odakint is.

Dean6 - 2014. 10. 26. 22:18

Sok volt a változtatás és emiatt tűnt nekem is egy kicsit összekapottnak,de a 2.rész már sokkal jobban néz ki. Én bírom a karaktert és ezt az egész világot,remélem nem kaszálják el és persze a minőség javulni fog. Szurkolok.

Skate - 2014. 10. 26. 22:18

Most végig kellene szenvednem ismét a pilotot és ahogy itt olvasom gyengébb is lett az újravágott aktuális verzió, mint a nyáron kikerült. Ne, már. Így már kaszagyanús nálam előre a sorozat.

Pocok - 2014. 10. 26. 22:19

Nem tetszett és ebben hatalmas szerepe van annak, hogy már jó ideje a Supnat is egy szar. Egyszerűen tököm tele van már a démonokkal.
Amúgy meg gyors volt és a főszereplő túl lazának akart tűnni (helyette átment gagyiba).

Nikki - 2014. 10. 26. 22:23

A Keanu filmet nagyon szerettem, a Supnatot még most is nézem, ez meg gyenge volt. Részemről kasza.

jky - 2014. 10. 26. 22:28

Nem voltak nagy elvárásaim, már csak a csatorna miatt sem, éppen ezért nem csalódtam. Rövid volt, emiatt tényleg egy kicsit gyors és kapkodós lett, de a látvány és a főszereplő rendben volt, a hangulatot is próbálták sötétre venni, szóval nagy problémám nincs vele eddig. Azt sajnálom, hogy a csaj nem maradt vele, szimpi volt. Talán a következő rész után könnyebb lesz dönteni, hogy érdemes lesz-e nézni a továbbiakban.

A Supnat meg réges régen jó volt, de mostanra az a szint lett, hogy a Constantine köröket ráver látványban és hangulatban.

jky - 2014. 10. 26. 22:31

@Pocok

Ha a tököd tele a démonokkal, akkor miért kezdesz bele egy olyan sorozatba, amiben démonűző a főszereplő? :D

Tod - 2014. 10. 26. 22:35

Az angyal annyira gagyi, hogy végig a démonoknak szurkoltam.

sandor555 - 2014. 10. 26. 22:44

Nagyon nem bejövős, kassza. Nekem ez nézhetetlen kategória.

Pocok - 2014. 10. 26. 22:47

jky – 2014. 10. 26. 22:31

Gondoltam hátha meglep.

noname - 2014. 10. 26. 22:47

Nekem a pre-pilot is nagyon tetszett , de ez még jobb . A változtatások csak az előnyére váltak . Én nem értek eggyet ezzel az 5/10-el . Nálam 10/10 , és szerintem meg is érdemli a maximális pontszámot , mert valami elképeztően jó . Csak ajánlani tudom ! A filmet még nem láttam , csak a trailerét ,de abból én azt szűrtem le , hogy nem valami jó . Meg hiába , hogy nem láttam , tudom , hogy a film nem annyira hű a képregényhez , mint a sorozat , szóval ha a hűséget nézzük , akkor a sorozat jobban kötődik a képregényhez . Lehet , hogy jó a film , nem azt mondom , hogy nem . Csak azt mondom , hogy a trailer alapján nekem támadt kedvem megnézni a filmet . Amúgy tudom , hogy nem szabad trailer alapján itélni , az is könnyen elképzelhető , hogy valamikor megnézem , de egyenlőre el vagyok a sorozattal , feltéve , ha a további részek is hozzák a pre-pilot és a pilot színvonalát .

eszem - 2014. 10. 26. 22:50

NBC és egy olyan karakter aki folyton dohányzik, eszméletlen arrogáns és maga a képregény világa… nehezen elképzelhető dolog. Ehhez képest szerintem Matt Ryan a maximumot hozta ki a figurából. Az más kérdés, hogy ez egy közepes kezdés volt csak, de majd a folytatásban kiderül, hogy űzzünk e démont, vagy az minket.

Pip - 2014. 10. 26. 22:57

keanu film nekem örök kedvenc, a supnatot meg meg nezem, de ez pocsék

kasza

petrus - 2014. 10. 26. 23:04

Nagyon beharangoztátok itt az oldalon, a pilot előtt még egy külön poszt is készült plakátokkal, előzetesekkel… ezek után gondoltam, biztos valami nagyon jónak kell lennie… hát nem.

De a kedvemet mindenképpen meghozta ahhoz, hogy nosztalgiázzak és Supnat első évadot nézzek! :)

Zsuzsee - 2014. 10. 26. 23:20

Kicsit egyedül érzem magam, de nekem nagyon bejött a pilot. A Keanu-filmet nem láttam, vagy csak nem emlékszem, hogy láttam-e, de ez kifejezetten tetszett, amúgy is csípem az angyalos-démonos témát. Nézni fogom, külön piros pont nálam Constantine akcentusáért.

repeater aka Zsírfeka - 2014. 10. 26. 23:23

” Meg hiába , hogy nem láttam , tudom , hogy a film nem annyira hű a képregényhez , mint a sorozat”

AZ úgy laza. Tehát még nem láttad a filmet, de látatlanban egy előzetesből eldöntöd, hogy a sorozat /amiben nem fog dohányozni a főszereplő, holott ez a karakter egyik fő jellemzője/ sokkal képregény-centrikusabb.
Király!

energy - 2014. 10. 27. 00:09

Olyan, mint az Odaát (az angyal Castiel közelébe sem ér), egy angol akcentussal, ami jól jön manapság (Sleepy Hollow), képregény alapján, mint oly sok másik sorozat idén…
Nincs saját hangulata a sorozatnak, ami visszahozna egy második részre.
Mivel szerettem a filmet (Keanu Reevest is szeretem a Mátrix óta), adok neki még egy esélyt.

human - 2014. 10. 27. 01:23

“Nagyon beharangoztátok itt az oldalon, a pilot előtt még egy külön poszt is készült plakátokkal, előzetesekkel… ezek után gondoltam, biztos valami nagyon jónak kell lennie… hát nem.”

ilyen poszt az összes újoncak készült, ne fogd ránk.

noname - 2014. 10. 27. 01:25

“AZ úgy laza. Tehát még nem láttad a filmet, de látatlanban egy előzetesből eldöntöd, hogy a sorozat /amiben nem fog dohányozni a főszereplő, holott ez a karakter egyik fő jellemzője/ sokkal képregény-centrikusabb.
Király!”

Elárulnám neked , hogy a pre-pilot végén lehett látni , ahogy Constantine elnyom egy cigarettát . A pilotban lehet , hogy nem dohányzott , viszont lehet , hogy sorozat további részeiben meg fog . De , ha nem még akkoris hűebb a képregényhez a sorozat , mint a film , mert a filmbe azért lett örök kárhozatra itélve Constantine , mert öngyilkos akart lenni vagy az is lett , a sorozatba és a képregénybe azért , mert egy kislány halálért volt felelős (Astra) . Meg Matt Ryan akcentusa is jobban illik a karakterhez , mint Keeanu Reevesé . Szóval a dohányzást leszámítva a sorozat EDDIG hűebb a képregényhez , mint a film .

winnie - 2014. 10. 27. 01:26

nem fog dohányozni, mert tilos mutatni, de füstöt vagy csikkelnyomást gondolom, lehet. meg ezerféleképp utalhatnak a dologra.

Vielon - 2014. 10. 27. 01:47

Nekem alapvetően tetszett…van benne potenciál (meg hiba is, nyilván), de a főszereplő jól hozza a figurát…ha ügyesen bánnak a sztorival (és nem csak klisékből építkeznek), akkor akár még jó is lehet.

A Supernaturalt 10 éve nézem…és imádom…ők valóban mindent elmondtak ebben a témában, ráadásul olyan humorral és ötletekkel, amit nehéz űberelni, de talán nem is kell. Megférnek egymás mellett :)

drukkolok…hátha :)

Otto - 2014. 10. 27. 02:57

Nekem rohadtul tetszett, szerintem pont jól eltalálták a lazaság-badassség kombót, ilyennek kell lennie egy jó képregény feldolgozásnak, nekem Arrowban is ez jött be

Apost - 2014. 10. 27. 06:47

Talán jó színész a főszereplő és talán csak ez a figura amit hoz, de nekem olyan volt mintha valami kezdő színházi színész lett volna. Emellett az akcentusát sem tudtam értékelni. Pl OUAT – Wonderland -ben Bubinak bírtam az akcentusát…de míg ott poén volt..itt valahogy nem hatott elég komolyan…
A film mintha sötétebb tónusú akart volna lenni miközben a főszereplő vígjátékot akart volna kihozni a dologból…ami talán tényleg a karakter lényege, de én a film után valami sötétebb karakterre számítottam.
Amúgy a vágást én sem értettem…és nem láttam a kikerült első verziót…úgy váltakoztak a jelenetek mindenféle átmenet nélkül, hogy folyton azt hittem, lemaradtam valamiről

Apost - 2014. 10. 27. 06:48

Visszaolvasva még annyi hogy a legelső “film” szó a sorozatra utal.. a második pedig a Keanu féle filmre

Denisaw - 2014. 10. 27. 07:35

Hát, kb. 15 percet sikerült végig szenvedni belőle…a képregényt nem ismerem, a filmet viszont igen…és ez a sorozat nekem felér a film meggyalázásával….a sorozat főszereplője, valami katasztrófa, olyan szinten erőlteti a karaktert, hogy világfájdalom volt nézni…olyan szinten akart laza lenni, ami neki nem megy…lehet, hogy a mozi filmek nem annyira hűségesek a képregényekhez, de Keanu Reeves csilliószor fantasztikusabban hozta a karaktert…mikor behirdették a sorit, és megláttam a főszereplőt, már akkor kaszáltam a sorit, mert egyszerűen a pasas nem passzol a soriba, amit bizonyított is nem egyszer a pilotban..az egész pilot erőltetett, össze-vissza kapkodós..a karakter angol akcentussal?? most komoly??nem akartam elhinni, mikor meghallottam…vannak sorik, amikben jó az ilyesmi, de a Constantine nem az…ebből a soriból lehetne az egyik legjobb sorozat, de nem lesz..még pedig azért, mert már a főszereplő se passzol bele…az angyalról meg inkább semmit se mondok…a csaj kiszállása a soriból pedig nem érvágás, sőt! komolyan, ez egy baromi jó sori lehetett volna! De talán kicsit tovább kellett volna keresgélni a színészeket, mert a jelenlegiek vmi iszonyatosan nem passzolnak a karakterekhez, és ez rendesen hazavágta…amit nagyon sajnálok, mert a film után jó lett volna egy sorozat ebből…:(..mélységesen csalódtam most…

Claire8310 - 2014. 10. 27. 08:35

őőőő Constantine eredetileg angol igen, angol akcentussal, a karakter a 80-as évek Stingjéről van mintázva. Echte angol. Szóval igen, ez most komoly. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy most komolyan, Olvier Queen tényleg íjjal írtja a népet? Ez a karakter egyik alapja, ez a nemzetisége és kész. Nem a filmet dolgozzák fel, hanem a képregényt.

jky - 2014. 10. 27. 09:02

@Denisaw

A képregényt, így az eredeti karaktert sem ismered, de megmagyarázod, hogy a sorozatban így nem jó, meg úgy nem jó. Nem a film meggyalázása, semmi köze a filmhez. Nem ahhoz kell hasonlítani, mert ha már kritizálni kell, akkor az tért el (jobban) az eredeti műtől. Az már más dolog, hogy te csak azt ismered, és neked az a “szentírás” (mint amikor a Batman esetében a Nolan-trilógiát veszik szentírásnak :D).

Paladin - 2014. 10. 27. 09:11

Nekem teljesen bejött, az a tippem hogy idén ez lesz az a sorozat, amit nagyon fogok sajnálni, amikor elkaszálják az első évaddal (v. évadban) :)

Captain Phillips - 2014. 10. 27. 09:41

A foszereplo sulytalan es jellegtelen, a sztori vontatott, izgalom nulla.

Nem sok olyan sorozat van, ahol meg a pilotot sem tudom vegignezni, de ez olyan.

1/10, nincs tobb esely.

majsz - 2014. 10. 27. 09:55

Az Doctor Fate sisakja volt?? terveznek vmi nagyobb univerzumot a DC-s soriknak?

winnie - 2014. 10. 27. 10:06

már eddig is van, ld. arrow és flash, de az ilyesmibe nem érdemes sokat belelátni. kacsintás, easter egg, vagy belebegtetik előre, hogy jöhet ő is – mert miért ne jöhetne. de a készítők szándéka egy dolog, hogy milyen sorozat vagy univerzumbővítés lesz, az a stúdión múlik. előbbiek kacsintgathatnak jobbra-balra.

majsz - 2014. 10. 27. 10:28

Igen az Arrow/Flash-t vágom, nézem, de a Gotham már megint más tészta, akkor lehet itt is csak “reklámfogás”.. mindenesetre kinyöghetnének végre egy jó sorozatot valami kevésbé népszerű karakterrel is..

sleepwalker77 - 2014. 10. 27. 10:55

Képregényt nem ismerem, Constantine film nagy kedvenc, ez a pilot meg nálam 10 pontos. Főszereplő pont olyan amit vártam, angol akcentus illik hozzá, a látvány is tetszett, akció is van bőven. Szóval itt egy új heti alap nézős sorozat. :)

EnterMurmillo - 2014. 10. 27. 10:58

Én a Supernaturalt csak másfél évadig bírtam, a filmet és a pre-pilotot nem láttam, de nekem tetszett. Nálam telitalálat a főszereplő, a csajt sajnáltam, hogy elment, viszont az angyal így elsőre tényleg kilógott, de idővel csak megszokom. Kíváncsian várom a folytatást!

Marcipáncica - 2014. 10. 27. 12:18

Képregényt nem ismerem, film megvolt, supnat részletekben, a téma alapból bejövős tehát bepróbáltam.
Eddig tetszik, bár 10 pontot messze nem adnák rá. Olyan 7 körülre pontozom most, maradok aztán majd meglátjuk.
Ja, és szerintem a csaj visszajön előbb vagy utóbb.

Aredhel - 2014. 10. 27. 12:55

Én láttam a filmet és anno nagyon tetszett. Azóta többször újranéztem, és bár továbbra is jónak tartom a sztorit és a filmet, ami számomra kilóg, az Keanu Reeves alakítása. Szerintem nagyon rosszul játszik, és okés, hogy darkos akar lenni, de gyakorlatilag alig érteni, mit motyog a bajsza alatt. Ettől függetlenül maga a film volt az egyik fő motiváció, hogy várjam most a sorozatot.
Én letöltöttem nyáron a preair változatot, és nagyon bejött. Annyira, hogy szemben a Flash preair változatával, ezt azóta többször is megnéztem, és türelmetlenül vártam a folytatást.
Szó se róla, nem volt tökéletes. Amit többen említettek, a hektikus vágások, az össze nem illő, egymás után zsúfolt jelenetek, a túl gyors tempó nekem sem tetszett, de a főszereplő és a hangulat nagyon el lett találva. Ami idegesített, az a női szereplő picsogása és hangneme, a helyzettől idegen játéka volt. De szerencsére ezt is megoldották nekem :-)

Tommy - 2014. 10. 27. 13:10

Korrek pilot volt, a látvány nagyon rendben volt, és a főszereplő is nagyon jól hozza Constantine karakterét. Mivel ebben a műfajban még mindig csak a Supnat ami értékelhető mindenképp maradok. Kb nálam is 7/10 volt a pilot.

paranoid android - 2014. 10. 27. 14:34

Érdekesen váltakoznak a vélemények, én sajnos a negatív táborba tartozom. A képregényt nem ismerem, a filmet viszont kifejezetten szerettem. Azért próbáltam elvonatkoztatni, mert a sorozathoz semmi köze, de nem teljesen sikerült. Lehet, hogy a film nem hű adaptáció, de olyan egyedi hangulata és látványa volt, hogy azonnal beszippantotta az embert. A sorozat ezen a téren durván alul marad. Persze gondolom lényegesen kisebb is a költségvetése, de ezzel együtt egyáltalán nem éreztem, hogy egy saját világa lenne a sorozatnak. Ezért különösen sutának hatottak a természetfeletti dolgok. A főhős sem tetszett. Nem az a gond, hogy nem a Keanu-féle borongós, cinikus fazont hozza, hanem hogy túljátszott. Nem hiszem el, hogy valóban laza fickóról van szó, sokkal inkább tűnik olyannak, aki azt akarja, hogy lazának higgyék az emberek. Mindennek tetejébe pedig jön várhatóan a heti ügy, néha kis főszál felállás, amit érdekes karakterek és remek hangulat nélkül ma már nem bírnék ki.

DarkEagle - 2014. 10. 27. 18:30

Nekem bejött a Pilot. Pre airt nem láttam, viszont képben vagyok nagyjából a képregénnyel. Meg kell mondjam kihozták a maximumot amit egy Pilotból ki lehet hozni. Innen már csak felfelé mehet a skála.
Fate sisakján nem lepődtem meg. Mivel aki ismeri a képregényt tudja hogy Démonvadász barátunk többször is szövetkezett a Justice Leauge-gel. Bár kétlem hogy ide behoznának nagyobb kaliberű szuperhősöket. :D De azért néznék egyet ha megjelenne Superman vagy Batman. :D

Matt Ryan szerintem telitalálat lett. Nekem a csajjal sem volt gondom. DE a végén levő jobban érdekel. :D

A SupNat hasonlatot végképp nem értem. Enyni erővel egy tucat másik sorozathoz lehetne hasonlítani, a Charmed-től kezdve a Buffy-ig. Elvégre mindben démonok vannak és heti nyomozás cucc. Ráadásul Constantine képregény előbb volt mint SupNat szóval vehették onnan az ötletet a SupNathoz. Castiel igen csak olyan mint Constantine, legalábbis külsőre. Just sayin’ :D

7/10 heti nézős simán!

Shana - 2014. 10. 27. 20:34

Csak en szerintem ausztral az az akcentus? XD Nekem a foszereplo annyira unszimpi, hogy sajnos ez kasza, pedig nagyon varos volt.

Tommy - 2014. 10. 29. 07:35

A színész Walesi, így ausztrál nehezen lehet..:)

adhie - 2014. 10. 29. 12:50

Fura, hogy ennyi embernek nem jött be, szerintem király. A vágáshoz szerintem idővel hozzá tudok majd szokni… SupNatot is imádom, pedig az első évadát egyszer már elkaszáltam…

deneverember - 2014. 10. 31. 11:35

Felemásra sikerült a pilot.

Bár a képregénytől ( a Vertigo félétől ) nem áll annyira messze, mint vártam, valószínűleg a dohányzás lesz a legkevesebb, ami zavarni fogja a képregény rajongóit.
De próba-szemcsere ;-)

Remélem, teret engednek Constantine képességeinek, amik azért igen széles skálán mozogtak.

Ilyen téren még a film is ziccert hagyott ki, holott ott azért komolyan hozzányúltak rengeteg mindenhez.
Kezdve ugye a Dangerous habits sztori átalakításával.

Zed karakterének beemelése jó ötlet volt a készítőktől. És sikerült találniuk egy nem kifejezetten csúnya nőt a szerepre. :) Hátha jó lesz.

Nicole - 2014. 10. 31. 15:08

En is SupNatot es Castielt lattam benne, de ez engem nem igazan zavart. A pilot tenyleg nem volt a csucson de meg egy eselyt adok neki, a resz vegere lattam benne nemi potential-t.

Viszont Matt Ryant nem tudtam mashogy latni, csak mint Edward Kenway az Assassin’s Creedbol… ezzel csak en voltam igy? :D

energy - 2014. 11. 01. 06:23

Második rész után
A karaktereket nem kedveltem meg(Constantine LOVE-jából elegem lett!), a történetben hiába közeledik vagy sűrűsödik a gonosz, nem izgat, továbbra is Odaát-érzetem van, mert nincs saját hangulata a sorozatnak. Nem egy X-akták, Fringe, Odaát, de még nem is Sleepy Hollow. Vérszegény, lapos, gyenge.

Raoul - 2014. 11. 02. 17:22

A második résszel nekem helyre került a sorozat, nagyon élveztem, szerintem a csaj is jó (az időnként furán átszellemültnek szánt nézését leszámítva), szóval én maradok. :) Jól szórakoztam szóval nálam célba ért.

A supnatos Castiel-t bevallottan Constantine-ról mintázták, csakamíg nem készül film vagy sorozat egy képregényből addig senkinek sem tűnik fel.

Sepuku - 2014. 11. 03. 08:55

Rettentő gyenge. Sajnálom, mivel vártam nagyon.

Claire8310 - 2014. 11. 09. 00:21

Na ez a 3. rész nagyon rendben volt. Baromi jó poénok, sztori, látvány és a színészi játék is teljesen korrekt volt. Ryan-en először éreztem hogy egy pillanatig sem esik ki, nem feszeng, hogy mennyire fekszik is neki a szerep. Eddig is tetszett, de most mindennek több éle volt, amit csinált. Na ez, ez igazán Constantine.
Ja és a Winchester beszólás az vajon véletlen volt?:)
Jót nevettem:)

Rain yeah? Why not…

Raoul - 2014. 11. 09. 19:49

A Winchester igen, de a kártya és a búvóhely, ami belül nagyobb az nem. XD A képregényben elvileg elhagyja a karakter száját, hogy Doctor Who rajongó és onnan származnak az ötletek. XD

Amúgy a harmadik rész nagyon rendben volt, én jól szórakoztam. Zedet is egyre inkább kedvelem, de őt már az első perctől, Constantine meg… hát én már ez előtt szerettem Matt Ryant :)

Egyébként a kicsit többen leszünk, kikerülhet a kibeszélő oldalra? O.O (Mert remélem többen leszünk)

Claire8310 - 2014. 11. 09. 20:00

Igen, tényleg, teljesen jogos észrevétel, a “Bigger on the inside”-ot már szinte már vártam, hogy mondja az egyikük :) És a kártya is nice touch.
Meg mellé a hirtelen jött déli akcentus is tetszett:)

Crias - 2014. 11. 14. 21:31

Jó lesz ez :)

energy - 2014. 11. 15. 04:07

Visszavonom, nem hasonlít az Odaáthoz. 1X4 Durva volt, korhatályos, mocskos… aljas. Nekem végleg elég.

A Sandman jutott az eszembe, amit Lady Johanna Constantineról mondott;
“Her kind walk amidst the flotsam of lives they have sacrificed, for their own purposes, till friendless and alone they needs must make the final sacrifice.”

Issue #13
The Doll’s House, Part 4: Men of Good Fortune

Raoul - 2014. 11. 15. 18:21

Ez a rész most elég sötétre és erősre sikerült. Mozgalmas is volt, meg adtak időt gondolkodni egy kicsit Constantine személyiségén is. Nekem tetszett továbbra is.
Egyébként a sztori nagy vonalakban a képregény első része volt, nem?

Claire8310 - 2014. 11. 17. 00:14

De-de, az első történet, az első 2 issue követte egész pontosan, némi kis finomítással. Ezek voltak a legelső Hellblazer füzetek, amiket a kezembe vettem. Elég nosztalgikus volt így, és egy jó kis rész emellett.
Sötét, brutál, baromira nem fekete-fehér.
Amilyen Constantine.

Matt Ryan amit a rész végén hozott, az egészen remek volt.

Aredhel - 2014. 11. 18. 10:48

Végre ki lett rakva oldalra is a kibeszélő. Már reklamálni akartam.

xeverese - 2014. 11. 18. 12:38

Matt játéka nagyszerű, de a karaktert alig menti csak. Pedig sok potenciál lenne benne és a készítők is nagy rajongók – de nagyon érződik az erős kontroll és a bekorlátozás (no smoking, just bloody carvings on the face).

xeverese - 2014. 11. 18. 12:48

Mi volt egyébkénta Winchester beszólás, nekem nem tűnt fel.

David R. Blake - 2014. 11. 19. 01:57

@xeverese: Midnite puskája a 3. részben egy öreg Winchester volt!

@energy: Lady Johanna ha minden igaz John egy távoli őse. Gaiman a karakterét még John és az őt megalkotó Allen Moore (Gaiman mentora) tiszteletére alkotta.

A 4. rész meg tényleg durva volt, a végére elég sötét és depresszívre sikeredet, és innentől már tényleg nem lehet rá azt mondani, hogy SupNat-copy! De nem is baj, John Constantine élete bizony ilyen, nem is csoda, hogy a szarkasztikus felszín alatt egy emberi roncs!
Még ilyen részeket, és hátha a sorozat is kicsit javítani fog nézettség terén! Ráférne, mert most így innentől kb. megvan benne jócskán a potenciál!

humorpalanta - 2014. 11. 21. 21:53

Így négy rész után összefoglalom a gondolataimat. Nem ismerem a képregényt, láttam a Keanu filmet, nekem az nagyon bejött, a hangulata tökéletesen el volt találva. Ez a sorozat pedig egy kis krumplipüré. Valami lágy, puha, szaftos valami. A rendezés rossz, a szövegkönyv borzalmas, a karakterek szörnyűek. Egyszerűen érdektelenek. Nem lehet őket szeretni, nem lehet gyűlölni, egyszerűen csak lógnak a levegőben.
Külön tetszik a negyedik részben, mikor feljön Astra, s Gary elmondja, hogy kitörölhetetlen, elfelejthetetlen, feldolgozhatatlan. Egy normális ember azt mondaná, hogy nem akar beszélni róla, ő mit mond? Első kérdésre el is mesél mindent. Persze, mert így jól jött a sztorihoz. Mintha egy 16 éves srác vizsgafilmje lenne az egyetemen.
A negyedik rész végén lévő 8-10 perc, ami végre munkának tekinthető, a többi gyakorlatilag akármelyik másik sorozatban lehetne a Buffy-tól elkezdve a Supnaton át a Jóbarátokig. Ez a 10 perc ami végre megmozgat. Felkavar. Durva. Mint az élet maga. Nincs jó és rossz. Nincs fekete és fehér. Nincs igazság. Szívás van. Vagy megbirkózol vele, vagy kilépsz. Ha ilyen lesz a folytatás, lehet esélye, ha nem, akkor meg fog bukni.
Egyébként az átívelős sztori is valami rettentően van kidolgozva eddig. Valami óriásit akarnak mutatni, pedig még a gyengét sem láttuk, így nincs igazán hatása. Ez inkább a második évad végén kellett volna, hogy bejöjjön, s a harmadikban előkészíteni, a negyedikben pedig kidolgozni. Ugyanis akkor lehetett volna nagy durranás, így semmi.
Az angyal. Hááááát… Mit is mondjak? “Húúúú, jön valami, nem tudom mi, derítsd ki, de én mondom az információkat.” Bazzeg, most akkor tudod mi, vagy nem? Döntsük már el. Röhejes. Legyen valami ördögi spicli, vagy egy démon, akinek nem tetszik a rendszer, mint a Dogmában, vagy valami, de ne ez… Lapos, érdektelen.
A 3 és fél rész eddig 3/10, a negyedik vége 7,5/10. Sikerült meggyőzniük, hogy kapjon még 3 részt.

Raoul - 2014. 11. 22. 18:59

Én jól szórakozok továbbra is. az ötödik rész is jól sikerült és kicsit haladt előre az átívelő szál is. Miért érzem azt, hogy Zed múltja és az ébredő gonosz között van valami összefüggés…
Egyébként a nyomozó úgy fest marad mint visszatérő mellékszereplő. Neki örülök, egész szimpatikus.
Constantine meg Papa Midnite kapcsolata meg végre olyan, mint a képregényben. Ellenség és szövetséges határvonalán táncolnak.
A három szellem amúgy kicsit sok volt, kevés idő jutott rájuk, de az tetszett, hogy szétszedték kicsit a triót és mindenki mással foglalkozott.

humorpalanta - 2014. 11. 24. 00:03

Egyébként a főcím alatt mindig olyan érzésem van, mintha a Kés/Alatt-ot nézném.
Ez a rész egész jó volt. Nem próbáltak többek lenni, mint amik. Nem voltak erőltetések.

Tímea - 2014. 11. 24. 00:22

humorpalanta-nak valahol igaza van :) tényleg érdektelenek lettek a karakterek,nagyon gyenge a sori mindenféle téren. Olyat produkálnak,amit már sokan megjátszottak. Ahogy említettétek pl Supernatural.
Ez egy új,friss sorozat,tehát ütnie kellene,mint a kalapács. A főszereplő próbálja előadni a dögös,érzéketlen macsót,de valahogy nem áll jól neki. Ennél már csak az akcentusa borzalmasabb.
Nagyon nem illik ide. Vagy csak a Keanu Reeves hiányzik? Esetleg hozzá hasonlítom?
Az angyal valóban irritáló. Annyira felesleges szál,nem értem.
A hölgyi ér itt valamit Konci mellett. Az egész sorit ő viszi.
Én is várom a csodát,hátha beindulnak a szálak,és hátha felfelé ível majd a színvonal.
Mindenesetre tetszett az utolsó pillanat,amikor közölték főhősünkkel ,valaki,hozzá közel álló személy át fogja verni. Reméljük a hölgyi társa :)

Claire8310 - 2014. 11. 24. 00:40

Jó kis rész volt megint csak, Zed látomása a végén… na kíváncsi leszek.
A reggea-s beszóláson borultam, azért részenként meg vannak ezek a szarkasztikus jó poénok, ezeket mindig szerettem. :)

Claire8310 - 2014. 11. 24. 00:42

Ja és, hát én… imádom az akcentusát:)

Lemoni - 2014. 11. 24. 14:23

Sajnálom a Constantine-t, hogy nem kapta meg a teljes évadot, nem állítom, hogy zseniális sorozat, de mindenesetre kevésbé untat, mint pl. a Gotham és a főszereplőt is jobban bírom. Gyanítom, a nézők egyre inkább kezdenek ráunni a több sorozatot végighaknikzó ugyanazon természetfeletti témákra, wendigo, succubus, vudu, visszatérő bosszúszomjas szellem stb. ezeket nem nagyon lehet már újdonsággal megtölteni. Persze ettől még működhetne a Constantine, de sajnos nagyon kilóg a csóróság is belőle. Amolyan Buffy/Angel-pótléknak pedig épp megfelelő lenne.

humorpalanta - 2014. 11. 24. 17:15

Szerintem az a hibája a sorozatnak, hogy pont azt csinálták belőle, ami nem. Eddig egy komoly, darkos, igazi rész volt, ami elméletileg illik a képregényhez (csak hallomásból, én nem ismerem). De az az egy egész jó volt.
Létrehoztak egy gagyi, softos, ilyen supernatural szerűséget, amiből már ezer van, s az eredeti sem működik. (szintén hallomásból) Ahelyett, hogy egy igazi, darkos, a filmhez mondjuk közelebb álló igazi háborús sorozat lenne. Hiszen ez elméletileg a Menny és a pokol harca a Földért, egy szabályok nélküli brutális háború a lelkünkért, plusz elméletileg a földi világ vége. (Ugyebár ez lenne az átívelő szál, az Ördög vagy a fia eljövetele. Ez egy ütős sztori lenne, nem illik hozzá ez a műmájer hapsi. Egy bőrkabátos, zsíros hajú, megviselt, nem igazán szépfiú, inkább egy igazán karakteres arcú (magyarán ronda) főhős kellene, akiről tényleg lerí, hogy a pokol legádázabb teremtményeivel harcol nap mint nap, csak azért, hogy elkerülje őket később.
Az angyal jelenleg nem ér semmit. A színész nem rossz, de a karaktere semmilyen. Kellene neki valami meghatározás.
Emellett hiányolok egy pokolból szökött rosszfiút, aki Constantine körül ólálkodna.
Bakker, ha jarc, legyen normális harc, nem ez a vudu szarság, hogy jujj, szellem, beszéljünk a lelkére. Na haggyálmár… Ez egy Buffyban elmegy, de itt…

Raoul - 2014. 11. 24. 18:26

Igazából a sorozat elég jól követi a képregényt, mint sztorik szempontjából, mint pedig a főszereplőválasztást illetően. Nincs ezzel a sorozattal semmi baj, csak annyi, hogy nem 10 évvel ez előtt alkották meg. Sajnos a Supernatural is sokat merített a Hellblazerből, ezért tűnik lerágott csontnak, pedig ez volt előbb.

humorpalanta - 2014. 11. 26. 23:33

Nem ismerem a Supnat-ot, mert nem tetszik, de mondom, hogy ez a Constantine túl kevés.

zolij - 2014. 12. 06. 15:24

nem volt rossz ez az utolsó rész, a Zedes szál akár még jó is lehet.

Raoul - 2014. 12. 06. 22:05

Ez az angyalos rész nekem kimondottan tetszett. :D Zed szála marhára érdekes és amúgy tök jó lenne, ha a főszálból is egy kicsit többet tudnánk, mint hogy az evil rising. De egyébként a heti esetek is egész jók, kreatív volt ez a tollas húzás, bár a ghoulok gázok voltak… bár azok mindig azok. XD

kecskebégető - 2014. 12. 09. 21:16

Imádom egyre jobb bár totál kiliséé.
Ellenben ha az átívelésre nem erősítnekami még nagyobb klisé.Ébredezik a sötétség ne gazz cöcöcöcöcöc..
Akkor kb bukó lesz.

Tímea - 2014. 12. 10. 09:20

Igen,jó volt ez az angyalos rész :) kezd erősödni a sorozat. Nincsen információm a második évad berendeléséről. Ti tudtok valamit?
Annyit hallottam,hogy csökken a nézettség.Pedig most pont nem kellene.
Zed karaktere egyre érdekesebb,és kedvelhető lett a hölgyi.
Ami érdekes számomra,hogy megkedveltem a főszereplőt :D pedig nagyon utáltam!
Változást érzek a színészi játékában és a karakterében is…jó irányba.
Sajnálnám a kaszát…

Claire8310 - 2014. 12. 13. 18:10

Annyit írtak twitteren hogy majd csak új évben lesz döntés lesz vagy sem… Szurkolok, nagyon jó lenne az a második! Egyre jobbak a részek!

Raoul - 2014. 12. 15. 20:54

Azért az apáca kemény volt a rész végén. Nem feltétlen számítottam volna tőle erre.
Zed pedig… Hát mi lesz vele?
Én maradok, csak nem kaszálják el, válaszokat akarok.

Marcipáncica - 2014. 12. 17. 13:51

Gyerekek, hány részes lesz végül ez az évad? Volt valami hír hogy nem rendeltek be teljes hosszt, de akkor mennyi lesz? 13?
Amúgy szerintem részről-részre érdekesebb, még ha nincs is benne semmi olyan amitől igazán kiemelkedőnek mondanám. Viszont nálam az utóbbi pár résszel heti nézőssé vált.

winnie - 2014. 12. 17. 21:47

a 13 minden országosnál adott és nem volt hír csökkentésről.

Marcipáncica - 2014. 12. 18. 12:38

Köszi a választ. Rosszul fogalmaztam, a 13 fölötti epizódberendelésekre gondoltam. Csakkk a 13-ban nem voltam valamiért biztos… :D Amúgy Te nézed ezt, Winnie?

galocza - 2015. 01. 05. 23:00

most kezdtem csak el (ep4), nekem határozottan kellemes meglepetés volt. a film halványan dereng csak, középszer, semmi nyom, a képregényt nem ismerem.
öregemberként ha tehetem, kerülöm a sötétebb témákat (ritkán van olyan hangulat), de ez bevált, nem ismerve a képregényt a főszereplő is egyre inkább meggyőz, pedig eleinte marhára utáltam.
nekem példa arra, hogy ne fogadjuk kritikátlanul a kritikusok kritiáit: ahogy az agyonajnározott lost girlből nagy nehezen lenyomtam 2 epizódot, úgy ez határozottan tetszik, mégpedig az utóbbi idők hasonlói közül a legjobban.
ki tudja, nem csak én lennék így. egy próbát megér.

Connor MacLeod - 2015. 01. 19. 09:02

A pre-pilot tetszett. Az utána következő részek laposak voltak, egyszer sem izgultam szét magam. Néztem hátha lesz egy ütős rész. A szereplők egysíkúak,nem tudok izgulni értük. Matt Ryan stílusa ill. Constantiné erőltetett. Remélem lesz második évad, mert van benne potenciál. Ami zavar,h.nem halad semerre a főszál. Több eredettörténet kéne a karakterekhez. Egy rész tetszett,a bakelites.

Desmond Wallace - 2015. 01. 19. 22:18

Az utóbbi részek már egész jók voltak.
A dupla rész 1×08-09 különösen tetszett.

humorpalanta - 2015. 01. 23. 19:37

A dupla egész tűrhetőre sikeredett, de azért még ettől több kell, ha második évadot akarnak.

humorpalanta - 2015. 01. 31. 00:12

Hát ez a kislányos rész kihozta az összes problémát. Színészi játék 0, forgatókönyv 0. Külön tetszett, mikor 2 másodperc alatt megváltozott a csaj véleménye, mikor Zed mondott egy “Ne”-t. :D Siralmas. Ebből nem nagyon lesz második.

pody - 2015. 02. 01. 14:28

vicces ahogyan szepen lassan adagoljak a cigizest. Eleinte csak ongyujtoval babralas volt, majd csak kezmozdulatokbol lehetett gondolni, hogy eppen repul a veg, mostani utcso reszben mar hatalmas mereszsegre vetemedtek es EGO cigi a kezben es legvegul (dobperges) a szajban. Talan a kovetkezo reszben bele is sziv, bar lehet az lesz a cliffhanger a legvegen.
Na jo, azert maga a resz is meglepoen jo volt. Lassan eler arra a szintre, hogy sajnalnam ha nem lenne folytatas, pedig nagyon alulrol erkezett (2-3/10-rol)

Iceman - 2015. 02. 07. 22:14

Constantine kiűzhetné a gonosz démonokat az NBC-s főnökökből is hogy legyen új évad. Lehet hogy 10-ből 9 ember nem bánkódna ha kaszálnák de én nagyon:D

Marcipáncica - 2015. 02. 11. 21:33

Szerintem a Constantine részről-részre jön feljebb.

energy - 2015. 02. 14. 15:26

Mi a fene volt ez?! Több, mint 10 éve nem néztem ennyire silány sorozatot!

Iceman - 2015. 02. 14. 22:23

Hűha ez az évadzáró elég szarra sikeredett pedig mostanában egész jó részek voltak. Ez a rész végi cliff Mannyvel váratlan volt, egész kedvelhetővé tették a karakterét. Na meg az is érdekelne hogy John hogyan jött rá erre, elég egyértelmű utalást tett neki. Na mind1 így zárásként csalódás volt de én azért bepróbálnám szeptembertől Hellblazerként a Syfyon.

humorpalanta - 2015. 02. 14. 23:44

Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem volt meglepő, hogy Mannynek köze van hozzájuk. Egyébként tényleg borzasztó hullámzó. Nem tudom mit lehetne vele kezdeni, talán ha lekerülne a nagy csatornáról, s komolyabban állnának hozzá, az segíthetne. Meglátjuk.

Marcipáncica - 2015. 02. 24. 22:51

Ez volt az évadzáró?? Jujjj… annak gyenge volt. Összességében nem tudom hova tenni a sorozatot. Néha szinte teljesen beszippantott, de voltak részek (pl. ez is) ami nem annyira sikeredett jóra. A téma rendben van, és talán még a főszereplők is azt mondom hogy nem rosszak, de hébe-hóba az izgalmasabb epizódok közt beüt egy-egy annyira erőlködős izzadtság szagú etap hogy elkedvtelenít. Szóval nem rossz ez, de lehetne sokkal-sokkal jobb is még, van hova fejlődni!

Ufó Pista - 2015. 02. 25. 22:41

Részemről nézhetőnek tartom ezt a sorozatot.
Aféle okkult McGyver-t láthatunk, jön a konfliktus, mire ő összeüt a helyszínen befőttesgumiból, némi ráolvasásból valami varázslatot, és megoldja, ennyi.
Jobbnak tartom mint a sleepy- Hollow-t

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz