login |

Two and a Half Men: kezdett a 12. évad

2014. 10. 31. 19:20 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Akkor meg is van, hogy miképp ér körbe a sorozat és zárják le az egészet, mintha lenne valami elképzelésük a befejezésekről?

pretty in pinkes kacsintás éljen

Az első képsorok közben azt hittem, hogy idén sem lesz semmi változás, elmosolyodunk párszor és szép napot. A kezdő jelenet közben még húztam is a számat, hogy Halloweenes, jelmezes epizódot szántak premiernek, erre becsúszott a főbb szál.

Ebből szerintem ismét két pasi és egy kicsi lesz. Persze itt is látszanak a kilométeres poénok, hiszen amint Walden említette, hogy gyereket szeretne, azonnal nyilvánvaló lett: ebből házasság lesz. Spoiler? Nem hiszem. Főleg, hogy a viccek egyelőre nem ezen alapultak.

I’m Harry Potter, but I’m not so hairy.

Ennek megfelelően a történetre elment némi idő, így kevesebb vicces jelenet fért az egészbe, de a mostanában nézett új komédiák egyikén sem röhögtem fel úgy, mint a “penis” résznél. Ez van, egyszerű vagyok, de ilyenek miatt nézem még mindig a sorozatot. 6/10 nyilván, közepes, de nem csalódtam most sem. Remélhetőleg, ez az egész utolsó évadra elmondható lesz.

31 hozzászólás Ne habozz!

Fireblade - 2014. 10. 31. 19:31

Olvastam valahol, háttérben rendesen dolgoznak rajta, hogy a zárásra..visszajönne Charlie..persze lehet hogy csak kamu..de mekkora lenne már, utsó jelenetnek:
Alan megszerzi valahogy a kéglit,csöngetnek és ott áll Charlie :)
Szerintem rendesen megdobná a nézettséget.

sherlock20 - 2014. 10. 31. 19:35

Fireblade
Persze, és Alan felébred Judith mellett és kiderül hogy csak álmodta mind a 12 évadot…

Remélem Evelynt is elkezdik végre használni… Egyáltalán állandó szereplő még? Hiányoznak a csípős megjegyzései… De amúgy a kezdés korrekt volt, ha az évad hozza az előző évad szintjét elégedetten állok majd fel a 12 év végén. Charlie Sheen bár nagyon jó volt benne, vele szerintem nem jutott volna el eddig a sorozat…

tobias88 - 2014. 10. 31. 19:37

Én tavaly vagy tavaly előtt kaszáltam, nem is tudom. Talán majd egyszer ha vége lesz megnézem főleg, hogy javult a színvonal elvileg.

sherlock20 - 2014. 10. 31. 19:40

tobias88 , azt nem mondanám, hogy javult a 10-11. évad a 9.-hez képest, inkább csak kiforrott az új felállás. Persze talán valamivel élvezhetőbb is lett emiatt…

.tnm - 2014. 10. 31. 22:17

most a kritika olvasása közben merült fel bennem, hogy akkor most Jenny a 2.5Men Seven-je?

Zizi - 2014. 11. 01. 02:40

szerintem nem volt meglepő, hogy esküvő lesz, mert már hónapokkal ezelőtt beharangozták a bulvárban…

amúgy megy tök igaza van a kritika írójának, lehet én is “egyszerű” vagyok, de jó pár sitcom-ot nézek, de ezen mindig nevetek, még úgy is, hogy Charlie nélkül szerintem sem az igazi.

winnie - 2014. 11. 01. 04:36

“szerintem nem volt meglepő, hogy esküvő lesz, mert már hónapokkal ezelőtt beharangozták a bulvárban…”

??? komolyan?:) azért, mert máshol megírták? a sorozatot a sorozaton belül kell értelmezni. sokan nem olvasnak spoilereket, bulvár vagy nem bulvár. minden sorozatepizód tartalmát el lehet olvasni hetekkel előre, hiszen hivatalosan is kiadják

ALDO - 2014. 11. 01. 07:47

Ezt a sorozatot kb. a 7. évad végén kellett volna lezárni.

galocza - 2014. 11. 01. 10:36

mindent kaszálnak, ez meg még mindig megy – ész megáll…

winnie - 2014. 11. 01. 12:04

galocza: mintha a csatornák lennének a hibásak:) amit nem néznek, kaszálnak, ezt pedig nézik és szeretik az emberek, szóval.

nfsu17 - 2014. 11. 01. 12:05

Képek alapján jó lesz ez.
Szeretjük.

galocza - 2014. 11. 01. 18:28

winnie: sokszor felvetették már, hogy a csatornák gyakran nem adnak elég elélyt újoncaiknak, és ezt osztom.
pl pont ma kellett rádöbbennem, hogy az ősziek közül már lement 5-7 epizód, mostanra kezdene kiderülni, mit fogok nézni s mit nem (kivéve persze az azonnali, pilotos kaszasuhintás esetét), s gondolom nem egyedül vagyok ezzel.
ráadásul nem tudom, okos dolog-e elvetni olyan sorozatokat, amelyekben még van több évnyi potenciál és még csak most kezden(én)ek nézőket szerezni olyanokkal szemben, amelyek már évek óta csak nézőket veszítenek.
nem csoda: az évek múltával még a legjobbak is áporodottá válnak és már csak megszokásból írják/játszák/forgatják őket, a néző meg keresne mást – ha lenne, mert ami új és friss, azt gyorsan elkaszálják.
tudom, a vezetőt az érdekli, hogy _most_ mekkora a nézettség (és 1sec reklám díja), de hadd keseregjek már: idén volt pár újonc vígjáték, egyik sem világmegváltó, de bármelyiket előbbre vettem a nézési listámban, mint a valaha nagy, mára megfáradt kedvenceket. s mikor utóbbiakra végre lesújt a kasza, abban az évben ki tudja, milyen lesz az újonc felhozatal, mit kell nézni helyettük…

abelh - 2014. 11. 01. 19:05

azért tényleg furcsa mennyire ad hoc ütögetik ki a Jake pótlékokat, Jennyt még csak-csak megpróbálták visszaerőltetni az évad végére, de teljesen egyértelmű lett, hogy felesleges melléjük – ahogy Jake is az volt már jó pár éve. Aztán ott volt Barry is hasonló karakternek (mondjuk ez meg lehet az én egyszerűségem, de szakadtam Clark Duke-on, kaphatna valami jó pilotot ő is lassan) és ő is felszívódott..

szerintem ha nem záró évad lenne, nem is erőltetnék oda a half ment feltétlenül, de nem hiszem, hogy annyira rosszul fog ez elsülni.

p.s.: amióta Walden karakterét teljesen átírták, és nem a tizenéves hülyegyereket adta, nálam a sorozat visszatért a legjobb évadok szintjére (akkor sem volt olyan magasan a léc szó se róla), az elmúlt 1-2 évben szinte minden részben akadt egy-egy zseniális poén a túl sok fingós mellé, vagy egy jól megírt Alan marhaság (pl amikor Pimp lett), úgyhogy háttérzajnak ez még mindig tökéletes és akár újranézhető. nem nagy szám, de jó, hogy visszatért és hiányozni fog majd ezután.

human - 2014. 11. 02. 12:20

galocza: ezzel az elmélettel az a baj, hogy az újoncról sosem tudják hányan nézik. Pár friss komédiát már le is lőttek a csatornák. Plusz elég sokszor van olyan, hogy a kaszált sorozat nézettségének örülnének a rákövetkező évben ugyanott, mert van lejjebb. Tipikusan a saját véleményedből kiindulva (te inkább néznél új sorozatokat, mint azt amit nem szeretsz) alkottál egy elméletet amit a számok nem támasztanak alá. Hidd el ők is szívesen fizetnének 50 ezret egy új komédia főszereplőjének, mint Kutchernek 1 millát vagy mennyit részenként, de befektetés-megtérülés viszonylatban ez még megéri bőven a lutri helyett.

ALDO - 2014. 11. 02. 12:46

galocza: nyugodt lehetsz, ez az utolsó évad.

galocza - 2014. 11. 02. 13:01

human: ok, nekik jó. nekem nem. ezért a kesergés.
ALDO: nem gyűlölöm én ezt, néztem is sokáig, csak egyre inkább észrevettem, hogy nem szórakozom, hanem szenvedek. s nem is biztos, hogy a sorozat lett (annyival) rosszabb – nekem lett fárasztó uazokkal a szereplőkkel uazokat a szituációkat nézni. de ez nem csak erre igaz: a közkedvelt és általam is nézett tbbtnél is feltűnt, hogy nem mosolygok rajta annyit mint egy éve, s egy éve nem mosolyogtam annyit mint 2 éve.
úgy látszik, nálam kb a 7 év a határ, még kedvencekből is.

Fireblade - 2014. 11. 02. 15:12

Hát szerintem, ez nagyon gyenge kezdés volt…néhány igen fáradt, és erőltetett poén..3 szereplővel, Bertának pár egymondatos jutott, és még ő volt a legviccesebb.
Ez siralmas, talán a leggyengébb kezdés volt mint eddig bármikor…talán a leggyengébb rész is volt a 11 évad alatt.
Imádkozom, hogy Charlie-t valahogy visszaimádkozzák a zárásra.

Tommy - 2014. 11. 02. 19:27

Hova tűnt Jenny?

Kittus - 2014. 11. 03. 21:06

Nem mondom, hogy nem hiányzik Charlie, de én nem tartom fontosnak, hogy bármilyen módon is visszatérjen, nem véletlenül nem szerepel már :D
Nekem tetszett a kezdés, még mindig szórakoztat és jókat mosolygok rajta, hiányozni fog az egyszer biztos :)

Fireblade - 2014. 11. 11. 20:50

Hát ez a mélypont..annyira gáz és uncsi hogy nálam belengett a dolog.

breezer - 2014. 11. 15. 16:25

Arra vonatkozóan valami infó, hogy Barry visszatér? Az egyetlen valamirevaló új szereplő volt szerintem :)

nfsu17 - 2014. 11. 29. 12:48

Érdekes irányt vett a sorozat (gyerek téma), de továbbra is vannak poénok, még ha 1000x lerágottak is (“alan örökké itt fog lakni és társaik”), bár jobban örülnék a régebbi irányvonalnak, amiben hoznák be a jobbnál jobb csajokat és azok köré építenék a poénokat.

Nem rossz továbbra sem, de tök más és ez vagy bejön valakinek vagy nem.

A “half men” témát ennyire nem kellett volna erőltetni, az eddigi nézők továbbra is nézték volna, ha nem hoznak be kissrácot, akkor is.
A szereplők meg valóban megfogyatkoztak.

fireblade - 2014. 12. 01. 12:06

vaacaak..uncsi..nagyon gáz..tényleg nemtom mért nézem meg a részeket..mazohista állat vagyok..lehet :)

jjujj - 2014. 12. 07. 03:26

én már csak a final season miatt nézem, mert most jött el az a pillanat amikor számomra unalmassá vált a sorozat

azt még nagy nehezen bevette a gyomrom, hogy hoznak egy “női Charlie-t” és vele a már egyszer lerágott poénokat, de most ezzel az örökbefogadással kezdődik minden elölről, erre a legjobb kifejezés a rock bottom

vamivan - 2014. 12. 07. 12:33

nálam úgy alakult, hogy a 11. évad 2. részénél elvesztem, és most, az elmúlt 3 hétvégén daráltam be, aztán jött egyből a 12. évad – hát, ég és föld a kettő. ez a 12. ez tényleg katasztrófa, minden rész végén suhanhatna a kasza, a poénok eltűntek, a szereplőhasználat már a 11-edikben teljesen ad-hoc volt, kicsit elszappanoperásodott, és ha nem ez lenne az utolsó évad, akkor egészen biztosan le is sújtana nálam a kasza…

ez a sorozat akkor volt jó, amikor Charlie volt még, amikor Jake kicsi volt, amikor Alan még a realitás határain belül volt, az új felállás túl szürreális, túlságosan kifogytak az ötletekből, és csak néha sikerült jó részeket összehozni (pl. a Jeff Strongman-részekben volt 1-2 egészen normális is)

ALDO - 2014. 12. 14. 13:17

vamivan:
Én is ugyanígy gondolom. Amikor Jake még kicsi volt, Charlie-en nem látszott annyira, hogy a való életben folyamatos alkohol és drog terápián van és Alan sem volt ennyire idegesítő, egész jó kis sorozat volt. Szerintem a 7. évad végén kellett volna lezárni.

humorpalanta - 2015. 02. 14. 23:46

Nem tudom, szerintem a 12. évad második fele nagyon jó lett, pedig én már kaszáltam a 11. évad közepén, csak most gyorsan felhoztam magam. Az utóbbi pár részbe olyan szövegek voltak, hogy dőltem a röhögéstől. (Hehe) TBBT-s poén nagyon ült. :D

winnie - 2015. 02. 20. 14:40

a 12×16 zseniális volt, majdnem 10/10 – szomorúan látom az online szavazásokon, hogy a rajongók a legrosszabb értékelést adták többségben, de ez így logikus valahol.

szala - 2015. 02. 20. 17:50

SPOLIER
Az egész dupla rész nagyrészt Charlie Sheen megalázásáról szólt, kettős érzéseim vannak a fináléval kapcsolatban.

torjack - 2015. 02. 20. 18:28

Viszont azt leszámítva meg zseniális volt. De attól függetlenül dögöljön meg a lova Chuck Lorre-nak. :D

szala - 2015. 02. 20. 20:48

Kicsit hosszú lesz, majd ha lesz kibeszélő oda is átmásolom, de ezt most ki kell adnom magamból :D

A rész maga jó volt, de!

Az egész valahogy “tiszteletlen” volt Ashton karakterével (az mindegy h ki kedvelte meg ki nem, ő “mentette meg Sheen távozása után a sorozatot). Az ő szála, gondolok itt ez alatt pl arra h Louis benne sem volt a részben, teljesen lezáratlan maradt. Alané is, simán belefért volna az esküvője Lindseyvel, vagy akár foglalkozhattak volna azzal amit pár évaddal ezelőtt felvetettek, hogy van egy másik gyereke Judith-tól, -bár ezzel igazából évek óta nem foglalkoztak, el is felejtették szerintem-. Valahogy maga Walden és Alan 4 évada kicsit lezáratlannak tűnt, az egész inkább arra ment rá, hogy megalázzák Charlie Sheent.

Értem én h seggfej volt, -tényleg az volt, bár egyébként én Sheen rajongó vagyok – de a BOSSZÚRA felhasználni egy SOROZATFINÁLÉT, azért eléggé gyerekes és szintén seggfej dolog volt Lorre részéről, amivel elérte h semmivel se legyen jobb Sheentől.

Ezen a linken ott vannak a konkrét példák, hogy miről beszélek
http://www.washingtonpost.com/blogs/style-blog/wp/2015/02/20/two-and-a-half-men-finally-gets-revenge-on-charlie-sheen-with-insult-filled-series-finale/

Voltak hírek arról h Charlie-t vissza akarták hozni az utolsó jelenetre, hogy aztán a csengetés után a kamerába forduljon és beszéljen arról h “a drog az rossz én meg egy rocksztár vagyok a marsról” mielőtt a fejére ejtik a zongorát, de komolyan… ennyi alázás után (főleg h még egy kecskével is összehozták (komolyan, ez mekkora WTF már)) ki vállalta volna be ezt a szarságot a helyébe?

Nem tudom mi lett volna a legjobb megoldás, ha visszahozzák Charliet akkor a rajongók örültek volna, azzal viszont Walden karakterét teszik teljesen feleslegessé, viszont a stáb egyértelművé tette, hogy a balhéi miatt nem érdemli meg, ha meg egyátalán meg se említik az is felhúzza a közönséget, szóval tényleg nem is tudom mi lett volna a legjobb megoldás.

Személy szerint én úgy zártam volna le, h Alan összeköltözik Lindseyvel, kiköltözik a házból, megjön Charlie, Walden felajánlja neki a vendégszobát, míg nem talál egy másik lakást, és mindenki boldog.

Aminek örültem, hogy rengeteg szereplő tért vissza, különösen Jake-nek, (én mindig is bírtam a karakterét) (egyébként Lindsey fia is eltűnt a süllyesztőben), jó volt látni a régi arcokat is. Ami extra gagyi volt, az az animáció, és a vége, (azt külön nem értettem h Lorre miért dobatott magára is zongorát)

Lényegében tényleg vegyesek az érzéseim, mert maga a rész lekötött, szórakoztatott és egy bizonyos szinten tetszett is, de jó lett volna ha a sorozatfinálé nem arra megy el h Lorre előveszi az egóját, a kis sebeit nyalogassa, és 10 éves módon visszavágjon Sheennek. De azt kell mondanom h ezzel, hogy próbálta bizonyítani h Charlie nélkül is milyen jó világa volt, pont azt az üzenetet küldte h ezzel a “namajdénmegmutatomnekedkinyer” hozzáállással még mindig Charlienak akar megfelelni, így meg -akárhogy is nézzük- Sheené a ‘WINNING’.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz