login |

Boardwalk Empire: vége a 5. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Marco Materazzi

2014. 11. 02. 15:30 - Írta: vendegblogger

43 hozzászólás | kategória: kritika,

Nehéz belekezdenem ebbe az írásba, mert nagyon vegyes érzések vannak bennem, mind a fináléval, mind az évaddal kapcsolatban. Egyet viszont biztosan tudok, hogy nagyon fog hiányozni. Az utóbbi évek legjobb (nem mintha, olyan nagy kínálat lenne) gengszteres sorozatától búcsúzhattunk el.

Bele is vágnék a közepébe spoileresen a tovább mögött.

A fináléval kezdeném, ami őszintén szólva nekem nem tetszett. Tudom, hogy a búcsúzkodásról kellett szólnia a résznek, és ez azzal járt, hogy egy lassabb, érzelgősebb epizódot kapunk, ráadásul sok szálat elvarrtak az utolsó előtti részben már, de a vége azzal, hogy előhúzták Tommyt, amit a legtöbb néző már előre kitalált, nekem túl erőltetett volt.

Kiszámítható volt, hogy a srác Tommy lesz, viszont logikátlanul voltak felépítve a tettei. Miért várt eddig? Annyiszor lett volna már alkalma megölni Nuckyt. Persze elismerem, érzelmileg hatott a tette, főleg ahogy a visszaemlékezésekkel kerekké tették a történetet.

Azért a pozitív momentumokat se feledjük, Capone búcsúzkodása nagyon jól sikerült, kellően megható volt, és Stephen Graham megmutatta, hogy nem csak az őrült Al-t hozza zseniálisan. Persze jó volt látni Luciano „munkájának” beteljesülését, ahogy említette is, emlékszik még ahogy mi is, hogy honnan indult el évekkel ezelőtt és hova jutott. Titkon én még mindig reménykedek, akár pár év múlva is, egy Luciano spinoffban.

Az évadról szólva, lassan indult, de hétről-hétre folyamatosan javult, és bár az első pár rész után nem gondoltam volna, hogy ezt írom, de jól megoldották a készítők a zárószezon összerakását. Az S5 a 7. rész végén teljesedett ki nálam, Chalky történetének lezárásával.

Idén sokkal érzelmesebbre vették a hangulatot, de pont ez kellett, hogy méltón tudjunk búcsúzni. Külön szimpatikus volt a sok utalás, Rothsteinre vagy akár Rosettire. Capone kis filmjéből is megtudhattunk pár apróságot, olyanokat amikről lemaradtunk a kihagyott évek miatt. Sajnos érződött kicsit a rövidített évad, nagyon kíváncsi lettem volna, mit hoznak ki 12 epizód alatt a sztoriból.

Sok emlékezetes pillanatot okozott nekünk a Boardwalk Empire az 5 év során, és aki szerette a sorozatot, annak biztos megmarad még egy darabig Mickey röhögése, Capone és Rosetti őrült de zseniális játéka. Engem speciel most ugyanaz az érzés fogott el, mint azt követően, hogy megnéztem a The Sopranos fináléját: az üresség

Most ismét várhatunk egy darabig, míg megint kapunk a gengszteres témában egy remekművet.

43 hozzászólás Ne habozz!

Ombre - 2014. 11. 02. 15:49

Gillian miért viselkedett olyan érzéketlenül amikor Nuck meglátogatta a szanatóriumban? A lobotómia miatt nem lehet,mert a hasát fájlalta a felülésnél.Miért jelentette ki kategórikusan neki Nuck hogy arra ne számítson hogy ő onnan kihozza,és csak egy jobb szobát intézett el neki,és ha kikerül hivatalosan onnan, akkor is csak egy nagyobb összegű támogatás várja kint?

Eli-t vajon miért hagyták életben Caponéék?

Mabel akkor abban a jelenetben milyen balesetet szenvedett? Elvetélt?

Margaret tőzsdei shortolásánál mi volt a trükk amivel több mint kétmilliót kaszáltak?

clegane - 2014. 11. 02. 15:52

szerintem nem csak a gengszteres műfajban volt az utóbbi évek egyik legjobbja, hanem az általános sorozat top3 oszlopos tagja

levadász - 2014. 11. 02. 16:04

Ombre: Eli azért maradt életben mert a beépített ügynöknek kellett volna megölnie

Mabel elvetélt, szerintem az egyértelmű

a tőzsdézést is elmagyarázták 1-2 résszel ez előtt, de már én se emlékszem mi volt

amugy miért kapott kaszát a sorozat?

Dr. Agy - 2014. 11. 02. 16:08

Valóban nagyon fog hiányozni.

Az évad elején kicsit bosszús voltam, hogy a visszaemlékezéseket most húzták elő. Gondoltam, nincs már ötletük az íróknak. De az évad alatt szépen beérett a szál, és az utolsó részre minden találkozott. Onnantól fogva, hogy megtudtuk, mit tett Gillaian-nel a fiatal Nucky, elég egyértelmű volt, hogy itt ő nem maradhat életben (a figura alapjául szolgáló személy – ha jól emlékszem – a 60-as években távozott a túlvilágra).

Bár volt benne fordulat bőven, a Boardwalk Empire nem volt túl akciódús sorozat (ez nem negatívum!). Legjobban a hangulata fog megmaradni – ahogy egészen tökéletesen hozta a 20-as évek Amerikájának atmoszféráját többek közt a zenék, a helyszínek, a díszletek, a kellékek, a jelmezek által. Az öt évad alatt egyetlen egyszer sem volt, hogy a nézése közben arra gondoltam volna: ez nem valódi. Sehol nem lógott ki egyetlen apró részlet sem. Egyszerűen berántott, mint mese egy gyereket. Szinte éreztem a bőrömön a boardwalk sós levegőjét.

Amiben ezen kívül verhetetlen volt: ennyire erős szereplőgárdája talán még soha nem volt sorozatnak. Néhány zseni fel-feltűnik más sorozatban, vannak jó színészgárdák, de hogy ennyire tökéletesen passzoljon mindenki a szerepébe… ilyen szempontból, nem nagyon jut eszembe másik sorozat, ami a nyomába érhet.

Fireblade - 2014. 11. 02. 16:14

@Ombre:

Shortolás lényege, hogy drágábban adod el korábban a részvényeket, mint ahogy ténylegesen megveszed délután, mikor leesik az ára.
Hogy értsd, példát írok, nem valós számokkal:

reggel Margaret 100 egységen álló részvényeket 90-ért adta..jó sokat..ráugrottak, mert akkor még nem volt pánik, eladott elméletben jó sokat…(nem volt neki annyi, még) majd délután mikor kitört a pánik….és mindenki eladott és az ár leesett 60-ra, akkor Margaret jól bevásárolt, és amit ugye 90-eladott azt 60-ért vette meg :) a különbözet a 30 egység a haszon részvényenként..na most ha 100e db részvényt vett, már meg is van a haszon :)
Hogy értsd, a tőzsdén csak záráskor kell minden kifizetést teljesíteni….addig elvben azt veszel amit akarsz :) de mikor zárnak, a számlát ki kell egyenlíteni..ha reggel 90-ért lekötöttél valamit, és az záráskor 60-ba kerül…neked akkor is a 90-es árat kell fizetned :)
ez a shortolás :)

arsebulls - 2014. 11. 02. 16:33

Az remélem mindenkinek megvan, hogy mielőtt Nucky meghal látja énekelni a Princeton egyetem hallgatói jönnek vele szembe énekelve “somehow life is not what I thought it would be, and somehow the gold is gone”.

Ugye Tommy apukája onnan lépett ki, hogy csatlakozzon a seregbe miközben Angela már terhes volt. Nagyon tetszett ez az összefonódás, na meg persze az, hogy a felemelkedés és a bukás is egy rossz tettre vezethető vissza: Gilian leszállítása a kapitánynak.

Méltó befejezés volt, nagyon fog hiányozni.

Lanie - 2014. 11. 02. 16:43

Én egyáltalán nem tartom rossz ötletnek, hogy elővették Tommyt még akkor sem ha esetleg sokaknak várható volt. Ez egyszerűen így kerek, számomra legalábbis mindenképpen az tűnik “elégtételnek” ha egy Darmody fejezi be a sorozatot.
Aki csodálkozik rajta, hogy miért akkor ölte meg amikor, az valószínűleg nem volt túl figyelmes, hosszú időn át kereste a fiú Nucky kegyeit az azonban még az utolsó lehetőségénél is csak pénzt akart a fiúra tukmálni, ahogy azt tette az apjával is, de egyikük sem erre vágyott tőle. Nucky az évek alatt nem sokat tanult a hibáiból.

Tommy - 2014. 11. 02. 16:59

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata, és a Sopranos óta a legjobb gengsztersorozat. Iszonyat fog hiányozni, a legfájóbb kasza az elmúlt évekből..:(

Tényleg ilyen minőségi sorozat nem sok fut jelenleg a tv-ben, a színészek, díszletek, megvalósítás, a hangulat mind elsőosztályú volt, és teljesen mozis hatása volt az egésznek végig.

Az utolsó évad hiába volt 8 részes, és ugrottak az időben 7 évet, hozta a szokásos magas színvonalat, bár az utolsó rész után mondjuk bennem is vegyes érzések voltak. De hiába volt kiszámítható Tommy előhúzása, én végül is jó döntésnek tartom, tényleg így volt kerek az egész. És igen, egy Luciano-Meyer spinoff mennyire jó lenne istenem..

Viszlát Nucky Thompson!

m76 - 2014. 11. 02. 17:49

Én nem vártam egyáltalán, hogy tommy lesz a srác. Mégpedig azért mert ez így teljesen logikátlan volt. Valóban miért várt egy random utcán való találkozásig, mikor előtte már jópárszor volt vele egyedül?

Így a logikátlanság elhomályosította, azt, hogy milyen kerek lezárása ez a történetnek valójában.

Amúgy se szeretem, hogy a történelmi hűség miatt gúsba van kötve a keze az íróknak. Engem nem zavart volna ha teljesen szakítanak a valósággal és egész más a végkifejlet.

Ez számomra tipikusan olyan sorozat amiben a fix vég miatt úgyis csak csalódni tudtam.

Voltak remek pillanatai a záró évadnak, de az összhatás kapkodós és néhol kusza, vagy hiányos. Nagyon jó szívvel is csak 6/10-et adnák rá.

Brynden Rivers - 2014. 11. 02. 18:11

Sok hiányérzetem maradt a sorozat végén, ugyanazok amik az évad elején: átugorták a legérdekesebb történelmi eseményeket (Rothstein halála, valetin-napi mészárlás, atlantic city-maffia konferencia stb.) a nagy maffiaháborút meg nagyon sietősen zavarták le.

Őszintén szólva az előző évadokban és most is a Gillan-re, Narcisse-ra, Chalky-ra szánt screentime elég fölösleges volt.

Kennedy szerepletése jó volt, Stephen Graham egy zseni Capone szerepében, Eli-Van Alden, Luciano-Meyer remek párosok, Rothstein hiányzott.

bëiz - 2014. 11. 02. 20:23

Vannak ellenérzéseim, de összességében tetszett. Nem követtem nyomon a kibeszélőt, magamtól meg nem esett le, hogy az a Darmody fiú mindaddig, amíg be nem mutatkozott. Kellemes meglepetés volt. Szerintem szép, kerek vége lett, összértek a szálak. Tetszett az epizód szimbolikája (rész eleji megmártózás). A visszaemlékezések és a sorozat jelenje azt az érzést keltették bennem, hogy ez egy nagyon-nagyon szomorú sorozat. Nem szájbarágósan szomorú, hanem így zsigerileg. Egészen rossz kedvem lett tőle. Hatással volt rám. Azt nem mondanám, hogy hiányozni fog, úgy érzem ez így körbeért. És igen… Ott indult el Nucky az úton, amikor odaadta a kormányzónak a lányt. Szomorú… Mondom, hogy nagyon szomorú…

Thrasher - 2014. 11. 02. 20:35

@Ombre:
OMFG, ember…

Gordon - 2014. 11. 02. 20:47

m76: A valóság a wiki szerint az, hogy Nuck természetes halállal halt meg New Yerseyben.. Vagy mire gondoltál, hogy szakítanak a valósággal?

Tommy - 2014. 11. 02. 21:17

Ez egy másik Nucky, ezt már a készítő is hangsúlyozta többször. Ezèrt is változtatták meg a nevét, hogy ne kösse őket a történelmi hűség. Szóval, hogy az igazi Nucky-val mi lett mindegy, csak ő inspirálta a karaktert, ennyi.

Én azt sajnáltam, hogy Capone tárgyalásból semmit nem kaptunk.. Így egy kicsit furán ért véget az ő története..

Ombre - 2014. 11. 02. 23:09

levadász:De Caponéék rájöttek hogy Mike ügynök,és akkor miért nem kutatták fel Eli-t? Csak azért mert Nuck,vagyis a szövetségesük öccse?

arsebulls:igen a P betűs éneklős fiúkkal a végén egyértelműen szájbarágták nekünk a végső üzenetet, hogy Nuck mi mindenre képes volt azért hogy ne egy suttyó vidéki váljék belőle,hanem befolyásos ember.Az apját megvetette azért mert nemtörődöm,és durva volt vele kiskorában,és azt is jól felrajzolták,hogy Eli a gyerekkori traumáin nem volt képes túllépni sohasem mint valamelyest a bátyja,ezért is lett olyan,akinek irányt kell szabni,és örök gyerek maradt,alkoholizmussal megspékelve.

Azt továbbra is rejtély számomra hogy Gilliannal pontosan mit műveltek addigra a szanatórium orvosai,amíg végre Nuck meglátogatta.

baggio - 2014. 11. 03. 03:48

Ombre:
http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Cotton_(doctor)#Surgical_removal

A The Knick című sorozatban is volt említve épp hasonló, csak ott nem a páciens belsőségeit, hanem a fogait távolították el a gyógyulás reményében…

levadász - 2014. 11. 03. 03:52

én legjobban az időbeni ugrást sajnálom, mert pl. Joe Masseria karakterét alig tudták kibontani, pedig kurva sok potenciál lett volna benne

na de tényleg? miért lett kasza? szar volt a nézettség, vagy csak az HBO gondolt egyet és ismét kiherét egy fasza sorozatot, az a csatorna amelyik 7 évadot adott a True Blood-nak…

baggio - 2014. 11. 03. 03:57

Jut eszembe a Gengszterkorzóban is mutattak fogatlan őrültet. A ma is működő trentoni elmegyógyintézet New Jersey-ben található, Cotton pedig a 20-as, 30-as években volt a “legnépszerűbb”, szóval egyértelmű, hogy ő ihlette ezt a szálat.

winnie - 2014. 11. 03. 05:07

levadász: meg tudod nézni az oldalon is a nézettségeket, nem volt túl jó, s lehet, hogy az árhoz képest főleg nem. de a true blooddal nem érdemes összehasonlítani, hiszen az sokkal népszerűbb volt.

lostfanka - 2014. 11. 03. 09:56

Nos megneztem, sajnalom hoyg vege, es ahogy tobben irtak sajnalom hogy pont a legjobb eveket nem bontottak ki. PEdig iszonyat jol sikerult a casting, lucianno, capone, rohstein, es foleg Masseira, el tudtam volna oket nezni meg jonehany evadig. A vege engem kicsit meglepett, nem ezt vartam volna, de nagyon jo evad volt csak elegge kapkodos.

En tovabbra is azt mondom hogy a GoT miatt kaszaltak, nem volt penz ket ekkora sorozatra.

lostfanka - 2014. 11. 03. 09:57

Gilliannek szerintem kivettek a mehet, ugyanis jart a masik paciens is.

Mordekai - 2014. 11. 03. 10:14

Hát ennél egy sokkal komolyabb írást vártam volna. Ennél lényegesen gyengébb sorozatok kaptak már itt jóval hosszabb, kidolgozottabb összefoglalást. Nem igazán erőltetted meg magad, Materazzi. Még ha a finálé csalódás volt, akkor is.

sleepwalker77 - 2014. 11. 03. 10:35

@m76:
“Én nem vártam egyáltalán, hogy tommy lesz a srác. Mégpedig azért mert ez így teljesen logikátlan volt. Valóban miért várt egy random utcán való találkozásig, mikor előtte már jópárszor volt vele egyedül? ”

Én arra tippelnék, hogy ő is kapott egy levelet Gilliantől, amiből megtudta, hogyan halt meg az apja.

koka - 2014. 11. 03. 12:10

Tommy-s ügyhöz: szerintem a srác csak sejthette, hogy Nucky ölte meg az apját, de nem tudta biztosra (máskülönben részegen a sikátorban is leszúrhatta volna). Lehet, hogy csak a végén bizonyosodott meg róla, esetleg addigra sikerült Gilliant előkerítenie, aztán a nő megmondta neki. Az is lehet, hogy Tommy végig tudta, de reménykedett benne, hogy Nucky tettének volt valami nyomós oka és hogy lehet megtud még változni.
Nagyon sokféleképpen ki lehet ezt magyarázni, szóval kár ezen vitatkozni.

Igen, a 8 rész kevés lett és emiatt voltak ezek a néha egészen légből kapott húzások (mint a fenti példa is), de úgy érzem – összességében legalábbis – sikerült helytállnia az íróknak.

Az egész évad ezekkel a flashbackekkel (mekkora jó volt már ott is a cast) ilyen nosztalgikus érzéseket keltett bennem, ami miatt kedvem támadt újra ledarálni az egészet. Lehet majd valamikor később, ínséges időkben előveszem. Így utólag visszagondolva talán a 2. (Jimmy-s)évad volt a legállatabb, na meg a 3. Rosettis évad.

Ombre - 2014. 11. 03. 13:35

baggio:Kösz,tehát a szanatóriumban úgy gondolta egy orvos hogy ha kivágja Gillian méhét,bélszakaszait,akkor majd elmúlik a nem is létező elmebaja.Mert Gillian maximum drogos,és zavart volt szerintem,nem végképp gyogyós.Egyébként még a kivágás ellenére is érthetetlen hogy miért volt apátiába süllyedve annyira Nuck érkezésekor,hacsak nem volt leszedálva addigra a szökési kísérlete miatt.

koka:Szerintem Tommy csak kivárta azt a pillanatot,amikor szerinte Nuck a lehető legjobban a padlóra kerül befolyás ügyileg,és akkor akarta nyilvánosan,férfiasan kinyírni.
Nm hinném hogy Gilliantől levelet kapott,a nagyanyja biztosan azt sem tudta hogy él-e az unokája még.Ebbe is csavarodhatott bele az évek során,bár tényleg még így is meglepően friss volt az agyi kapacitása,és állandóan dühösen szemlélte maga körül a sok elmeroggyantat.

LouiS - 2014. 11. 03. 13:39

Tommynak még elmondhatta kissrácként Gillian, hogy ki ölte meg az apját. Bónusz: a srác ugyanúgy arcon lőtte Nuckyt, mint Nucky Jimmyt a második évad végén. Az se volt véletlenül…

Ombre - 2014. 11. 03. 14:51

LouiS:Persze elmondhatta neki,de Tommy maximum hat éves koráig hallgathatta azt a nagyanyjától hogy ki ölte meg az apját. A kiskrapek nem hinném hogy ha meg is jegyezte ezt,akkor komolyan vette a szavait,egy mindenki által elmebajosnak beállítottól.
Arra gondolok,hogy inkább Tommy magától kezdett el az iránt érdeklődni,hogy ki is lehetett az igazi faterja.

lostfanka - 2014. 11. 03. 16:27

Gillian nem tudtam hogy Nucky olte meg a fiat, csak sejtette, soha nem vallotta be neki. Azt meg foleg nem tudhatta hogy arcon lotte, mivel eleg kevesen voltak ott ha jol emlekszem, aztan a hulla meg “eltunt”.

Ombre - 2014. 11. 03. 16:34

Dehogynem tudta Gillian hogy ki nyírta ki Jimmyt.Ezért is uszította rá Gyp Rosettit Nuck-ra.
Darmody hulláját meg alku okán fedezték fel “véletlenül” egy külteleki helyszínen,
Harrow járt közben Nuck-nál,azért cserébe hogy Gillian sitkóra menjen.Felfedték Darmody halálát,mivel így Tommy nem kerülhetett Gillian gondozásába.-lásd még Roger McAllister bekokóztatva történő vízbefolytási ügye.-

egy igazi szakember - 2014. 11. 03. 18:36

A Peaky Blinders jobb ennél.

Marco Materazzi - 2014. 11. 03. 19:47

Mordekai, jogos a kritikád, sajnos eléggé fáradt voltam mikor írtam, így utólag tényleg rövidre sikeredett.

Macskapék - 2014. 11. 04. 18:00

Tomy az én értelmezésemben Gillian utasítására ölte meg Nucky-t, mert az a segélykérő levélre későn és nem a megfelelő módon reagált, vagyis nem tartotta be az ígéretét, nem szabadította ki Gillian-t, nem védte meg időben az elmegyógyintézet szörnyűségeitől.
Gillian hiába próbált példamutató magatartással, a saját erejéből szabadulni, így Nucky lett volna az egyetlen kiút a mészárszékes diliházból.
A látogatós jelenetben Gillian már beletörődött a sorsába és szerintem már azt is tudta, mikor és mi/ki vár Nucky-ra a cserbenhagyás miatt.
Nekem a Gillian szál tiszta és érthető volt, ellentétben Chalky halálával, illetve a lányával, unokájával és a fő ellenségével közös, utolsó jelentet is kidolgozatlannak tartom.

Tommy - 2014. 11. 04. 22:02

Macskapék: Chalky és az unokája? Az hogy?

Lanie - 2014. 11. 05. 12:33

Mondjuk én azt sem értem, hogy mi nem tiszta Chalky halálával kapcsolatban, szerintem minden teljesen érthető volt benne.

Ombre - 2014. 11. 05. 15:07

Macskapék:

Badarság a koncepciód hogy Gillian adta ki az utasítást Nucky kinyírására.
Gillian a szanatóriumban azért volt törődött,szenvtelen,mert le volt szedálva,ugyanis valószínúleg kivették a méhét,vagy a bele egy részét,mivael akkoriban úgy tartották hogy ha egy ilyen szervet kimetszenek,akkor megszűnik az elmebaj.
A nyugtatókat,fájdalomcsillapítókat meg azért kapta Gillian,hogy ne érezze annyira a fájó sebét.

Chalky meg kompromisszumot kötött Narcisse-val hDaughter Maitland miatt,hogy az ne kuli munkát végezhessen a jövőben is,hanem énekelhessen végre.Cserében az alku arról szólt,hogy Valentin kiiktathatja Chalkyt.

Chalkynak már nem volt semmi veszíteni valója,a családjához büszkeségből sem akart visszatérni.

tattoolegend - 2014. 11. 09. 02:38

Ez a sorozat sehol nincs a Peaky Blinders-hez képest…számomra 5/10.

Tommy - 2014. 11. 09. 16:35

Lol..:) Inkább fordítva. A Peaky jó, de a Boardwalk más szint.:)

syrelan - 2014. 11. 10. 21:42

A világ legjobb sorozata volt. Amit Steve Buscemi csinált az zseniális volt. Meg persze aki írta Nucky karakterét. Imádtam, nagyon jó volt, de most olyan rossz kedvem lett vmi így hiányzik. Legalább csináltak volna 10-12 részt vagy esetleg úgy mint a Maffiózóknál h az utolsó évad 20 részes, erre kiszúrták a szemünket 8 résszel. Hát mind1 sajna ez van, szerintem ez lesz az első sorozat amit megfogok tudni nézni még egyszer. Mondjuk Valentin megölését nem értettem h miért kellet. Áááá de akkor is mérges vok h befejezték..

Ombre - 2014. 11. 11. 22:51

syrelan:

Valentint azért nyírták ki,mert Luciano szemében ő is a bajuszpetik közé tartozott,és Narcisse sem akart volna behódolni a bizottságnak,mivel ő az Universal Negro Improvement Association szellemében képzelte el a jövőt,abszolút hegemóniát követelve a fekete közösségnek.

Egyébként meg Tommy “Mima”-ként említi a végén Gilliant mielőtt Nuckyt lelövi,és azt is oda mondja Nuckynak Tommy,hogy nem tudta eldönteni hogy a nagymuter szeretettel,vagy inkább gyűlölettel beszélt-e neki anno Nuckyról….elgondolkodtató ez….

Fergio - 2015. 07. 23. 08:59

Kár, hogy az utolsó évad ilyen rövid lett. Még néztem volna belőle pár évadot. Amúgy Tommy nekem is meglepetés volt mert a kibeszélőt én sem olvastam.

El Presidente - 2016. 11. 30. 01:16

Azt nem hiszem el, hogy akkor jöttem rá, hogy Tommy a felszolgálófiú, amikor kezdtem olvasni a kritikát.

Nálam ez a sorozat dobogós, a The Wire – The Sopranos döntetlen páros mögött rögtön a második. Erősen látszik a Sopranos egyes készítőinek keze munkája, Scorsese mester neve sem véletlen jelent meg. Zseniális, kiváló hangulat, gyönyörű kép, többé-kevésbé történelmi hitelesség, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a BE-ről.

Egyetlen egy rossz szájíz maradt bennem a sorozat végével kapcsolatban: Nelson Van Alden karaktere a sok kiváló között is kiemelkedő volt számomra, sokkal több idő mehetett volna neki az évadok során, és nem ilyen lezárás.

Egyébként meg mestermunka, 10/10.

Tomi - 2017. 02. 23. 09:24

Azt mondja el valaki, hogy Nucky feleségével mi történt (Mabel). Ő később meghal vagy mi? Lehet, hogy az első évadokban említik, de nem emlékszem rá.
A másik, hogy Nucky végül is, hogy vette át az uralmat a kapitánytól?

MolGabi - 2017. 04. 09. 13:38

Én is a végére értem, tényleg kiemelkedő sorozat. Tavaly előtt kezdtem ezt a fajta sorozatokat nézni a The Sopranos-szal, azóta ez volt az első sorozat amit néztem, nem vagyok egy túl nagy film- és sorozatnéző, de ezt kár lett volna kihagyni. Milyen filmeket/sorozatokat tudnátok ajánlani, akiknek bejön ez a gengszter téma?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz