login |

Marry Me: 4 rész után

2014. 11. 09. 21:15 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

Do we somehow just back into kidnapping this kid. Hope he doesn’t have any Liam Neeson types in his family.

És akkor ott is vagyunk, hogy a sorozat lassan le sem tagadhatná a készítőjét? Ugyanaz a popkult utalásokkal teli baráti társaságos, mint a Happy Endings. Persze máshol is hasonlókat csinálnak, de mindenhol más ízlés szerint kiválasztva, hogy épp mire fognak kacsintani.

A Marry Me legnagyobb baja mindenképpen az, hogy egyelőre túl sok szereplő van. Például a néger csajszin szinte látszik, hogy csak alibiből került a sorozatba. Semmi komoly szöveget vagy poént nem kapott eddig, bármelyik másik karakter lehetne a helyén amikor őt használják a “Ki kinek mit mond el”-dolgokban. A meleg fekete fater nem volt elég PC?

A másik ami nem annyira tetszik, hogy egyelőre túl sok a kínos és a random poén (például az ittas vezetéses mind a két kategóriába illik). Az az igazi, amikor a rész elejétől szépen építve van minden, pont ahogy a 4. részben tették. Amikor összefüggnek a viccek és egymásra épülve a végén a történetet is építve sülnek el.

Az előbbi negatívumok ellenére pont a 4. rész volt az, ami miatt biztosan maradok már. A harmadiknál még rezgett a léc, mert muszáj volt Halloweenesre csinálniuk tematikát, ahogy a többi 252 sorozatnak, de már ott is beköszönt kicsit a szereplők felnőttebb énje és fejlődése. Aztán a heti epizód alig valami pénzből meggyőzött végleg.

A karakterek számán mindenképp változtatni kell, pár személyt ritkábban használni, de egyelőre az őszi mezőny egyik legfogyaszthatóbb országos újoncával állunk szemben a komédiák között, még akkor is ha kreativitásban azért a Black-Ish üti a Marry Me-t. Viszont innentől már nincs megállás sajnos, megkedveltem mindenkit, ha nem zuhan a minőség akkor a végén is ott leszek.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 11. 09. 21:18

“Semmi komoly szöveget vagy poént nem kapott eddig”

hádde mit csinált már az első részben a szekrényben:)

Dr. Agy - 2014. 11. 09. 21:25

A mellékszereplők még mindig nem túl jók.

Egyébként engem is a 4. rész rántott kicsit vissza, a 2. és a 3. elég laposak voltak.
Az a bajom, hogy a Happy Endings a legmélyebb pontjain volt olyan, mint a pilot utáni két rész a Marry Me-ből. De talán még ott se.
Hát akkor mi lesz később, ha már a 2. rész lapos?

Binky - 2014. 11. 09. 21:39

Hát én megnéztem az első részt annak ellenére, h a csajt a Happy Endingsben se bírtam, de ennyi nekem elég is volt. A fickó a Party Downban jó volt. Kaphatna egy jó sorozatot végre.

aleram - 2014. 11. 09. 22:54

Nekem tökéletes. Egyszerűen annyi sötét, és lehangoló sorozatot nézek, még a komédiák is azok.
Nem mindig van így, de ugye persze a feelgood sorozatok ilyenkor még téli álmot alszanak
Cougar Town, Ground Floor, Undateable, és az utóbbi években a Parkc and rec is ide csatlakozott már. Kellemes ártatlan szórakozás. Néha ilyen is kell.

galocza - 2014. 11. 10. 07:02

Dr. Agyhoz hasonlóan preferálnám a happy endings-et.
akit át sikerült hozni, ott sem szerettem nagyon, az itteni buta szőke (harc a rasszizmus ellen) nyomába sem ér az ottani buta szőkének; hasonlóan, az ottani meleg gyerek (max?) álmában tönkre veri a fekete leszbikust. de aki hiányzik az brad (?), pedig általában nem vagyok vevő a fekete fizikai komédiára és felesége, aki épp a benched-ben égeti magát. elég borzasztó, még (better off) ted sem tudja megmenteni.
na mindegy, a nekem jobban bejövős konkurrenciát 1től 1ig már most kaszálták, vmit meg nézni kell vacsi közben…

fm! - 2014. 11. 10. 07:55

Nekem ez a 2. részre nézhetetlenné és teljesen unszimpatikussá vált, szóval kasza…

El-ahrairah - 2014. 11. 10. 09:59

Egyetértek azokkal, akik szerint a Happy Endings sokkal jobb volt. Ott elég jól működtek az elborult élethelyzetek, és a szereplők is eléggé különböztek egymástól ahhoz, hogy ne sokalljak be senkitől.
Itt azonban Penny – mert itt is ugyanaz a Penny – vinné a hátán a sorozatot elvileg, de nagyon nem megy. A mellékszereplők nem sikerültek túl jól, egy-egy mosolygós poént produkálnak, és ez nekem bizony kevés.

Első résznél még vaciláltam, a második résznél majdnem bealudtam aztán a harmadikba belepörgettem párszor, és nálam ez ennyi volt.

Laci - 2014. 11. 10. 10:52

Tényleg kikockáztátok a melltartókat, meg a bugyikat? :D

winnie - 2014. 11. 10. 12:23

nem mi.

galocza - 2014. 11. 10. 13:18

hagyjuk meg a szexualitást a rothadó kapitalizmus ópiumának! (vagy vmi hasonló.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz