login |

Ray Donovan: vége a 2. évadnak

2014. 11. 12. 18:15 - Írta: Neoprimitiv

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagyon nehezen akart ez az évadkritika megszületni és nem csak a váratlanul sok munka miatt. Egyszerűen nem állt össze az évad a számomra és a tavalyi, egyértelműen jó benyomás után magamban kerestem a hibát, amiért a második évad nem azt hozta, amit vártam. Lehet, hogy tényleg az én készülékemben van a hiba, de tovább már nem halogathatom a dolgot – ha csalódás nem is volt a második 12 epizód, nekem nem hozta a tavalyi szintet.

Kezdem a pozitívumokkal, mert azért volt abból is. Először is Mickey Donovan és John Voight. Ha valamiért, akkor az ő játékáért okvetlenül érdemes nézni a sorozatot. Mondhatnám, hogy könnyű dolga van, hiszen a vén gazember a legjobban megírt és kitalált figura a sorozatban, de azért a lehetőséggel élni is kell tudni, Voight pedig a maximumot hozza ki belőle.

A sztorinak ezen az oldalán maradva Terry és Bunchy idén már nem kapott WTF-pillanatokat, de így is a jobban felhasznált karakterek közé tartoztak. Tavaly Re-Kon és főleg Marvin csak egy kicsit idegesítő és végül hanyagolt mellékszálnak tűntek, ehhez képest a második évadban meglepően jól sáfárkodtak a készítők velük. A “kis színes” katagóriában Shorty, Micky felügyelőtiszje vagy az átmeneti főgonosz Cookie szintén jó figura volt.

Ezzel viszont nálam ki is fújt a jól megírt karakterek sora. Cochran egy arrogáns hülye volt, nehéz elképzelni, hogy hogyan jutott el egyáltalán erre a szintre. Kate, az idei fő bonyodalom sajnos szintén nem hagyott bennem különösebb nyomokat. A két ifjabb Donovan közül Bridget volt a szerencsésebb, neki nem csak katalizátor szerep jutott, hanem például a kihallgatásánál lehetett egy kicsit szurkolni is érte/neki, Conor viszont csak a teljesen fantáziátlanul megírt lázadozó kamasz.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A történetvezetésben bár volt néhány nagyon erős momentum (főleg Marvinék lelövése), a legtöbb szál csavar nélkül ért véget. Cochran bukása vagy Kate halála már részekkel korábban borítékolható volt és az utolsó rész közepétől Cookie életéért sem adtam volna egy fabatkát sem.

Nem használt a szememben a sorozatnak az sem, hogy túlságosan sokszor voltak hülyék a szereplők. Nem figyelmetlenek, vagy nem elég okosak, hanem szándékosan hülyére megírtak, csak azért, hogy abból legyen a konfliktus: Lee Drexlert majdnem vízbe fojtják, ő meg szerződésekkel jön? Lőjük le az oknyomozó újságírót, anélkül, hogy tudnánk, hol vannak a megírt anyagok? A Conor születésnapja körüli kavarás? Abby folyamatos balhézásai?

Ezzel el is érkeztünk az idei évad fő problémájához, a két főszereplőhöz. Kezdem Abby-vel, aki szerintem idén jó eséllyel pályázhat majd a Legjobban Utált Karakter címére. Már tavaly is zavart, hogy a családi botrányok olyasmiken robbantak ki, amelyek már régen a “megszökik vagy megszokik”-kategóriába kellett volna tartozzanak, de akkor az egyéb események ezt némileg háttérbe szorították. Most viszont telibe kaptuk a hisztit, megspékelve a házibaráttal.

Ezzel az a gondom, hogy az összes reagálása olyan, mintha két hónappal ezelőtt egy másfél perces villámrandi után megittak volna együtt egy kávét, aztán usgyi az házasságkötőbe és csak most kezdene leesni neki, hogy mit csinál és milyen pasi a férje. Helló, írók: ezek tizennégy éve együtt élnek! Így aztán az együttérzésnek a szikrája sem volt meg bennem iránta viszont annál gyakrabban szerettem volna jól felpofozni – gyanítom, hogy nem pont ezt az érzést akarták kiváltani a nézőből.

Ray pedig, úgy is mint címszereplő, elszürkült. Két évad után már nála is kevés az, hogy ő Szótlan Keményfiú. Főleg úgy, hogy most a végére akkor is mellette álltak emberek, amikor már lerúgná őket magáról.

Avi, de főleg Lena kihasználatlansága amúgy is bosszantó (a viktimológiai tanulmány Ashley helyett inkább vele foglalkozhattak volna az írók), de az utolsó két rész alapján végképp nagyon kellett volna valami, ami egy kis hátteret ad ehhez a ragaszkodáshoz. Flashback, részeg beszélgetés, bármi, amiből kiderül, miért vállal be valaki akár egy gyilkosságot is az érdekében?

Mint ahogy a számomra az is homályban maradt, hogy miközben Ray-nek sokszorosan hangoztatva a család az első és tudjuk, hogy mindkét testvérének igyekezett segíteni, pont tőlük miért nem kap tized ennyi bizalmat sem? Lehet persze, hogy ez majd az ikszedik évadra szánt sztori, de ettől most még lyukas tőle a történet.

Összességében a színészek és a kíváncsiság miatt meg fogom nézni a harmadik évad nyitányát, de oda kell tenniük magukat a készítőknek, hogy maradjak is. A sok nagyon jó apró részlet és a színészek miatt legyen 5,5/10 az idei eresztés.

39 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2014. 11. 12. 18:27

Én pont fordítva éreztem. Az első évad nem volt rossz, de nem is volt benne semmi kézzelfogható. A 2. évad szerintem sokkal jobb lett, ezzel már feliratkozott a sorozat a legjobbak közé nálam. 1-2 rosszul megírt mellékszereplő miatt nem tudom nem szeretni.

Ádám - 2014. 11. 12. 18:46

Engem nagyon zavart már az első évadban is, hogy az egész sorozatot átjárja az anakronizmus. Például már rég nincsenek ilyen típusú akciófilmek, mint amilyeneket itt forgatnak, sőt az akciósztár is legfeljebb erősen idézőjelezve értelmezhető, ahogy legutóbb például az Expendables 3 esetén, ami különben így is oltári bukta lett. Ma Hollywood a képregényfilmekről, rohadt nagy pénzekről és biztos franchise-okról szól, a RD-ban viszont mintha még mindig a Van Damme – Seagal korszak tartana. Hasonló volt a pornós rész is, hiszen az is (internetes) nagyipar lett, az ilyen típusú pornófilmek világa nagyjából két évtizede letűnt. Az is röhejes volt, hogy egy kivénhedt ír gengszter az FBI legkeresettebbje (mondjuk erre legalább valami szóbeli önreflexió történt, de az se javított sokat a helyzeten). ISIS, nemzetközi terrorizmus? Ráadásul ez az olcsó keménykedés a cyberbűnözés világában (önmagában a “Fappening-ek” elegek arra, hogy a világ valamennyi Ray Donovan-je lehúzza a rolót) legalábbis olyan, mintha valaki csonthegyű lándzsával akarna kilőni egy vadászgépet. Van egy olyan érzésem, hogy eredetileg ez a sztori nem a mai korba íródott, csak kosztümökkel, korabeli kocsikkal túl drága lett volna.

greggavin - 2014. 11. 12. 18:55

Egyetértek m76, ráadásul a születésnapos rész 10/10es volt, olyan amilyet kevés sorozat tud(pl Sopranos, The Wire, Lost). Remek volt, ahogy az összes főbb karaktert egy helyre terelték, majd a nyakukba öntötték a szaros vödör tartalmát. Remek írás volt, remek színészi játékkal, a végén egy nagyon elborult, pillanattal ami a durva lehúzás utána, annyira poénos tudott lenni, hogy feloldotta az egész rész feszültségét. Nálam jelenleg messze a legjobbak között van. Szintén a néhány gyenge mellékszereplő a problémám. Meg Abby, de ebben nincs igazam, mert olyan mint Skylar a Breking bad-ben. Utálom, de jó karakter. Nagy potenciál van a sorozatban, szerintem/remélem jövőre még jobb lesz.

winnie - 2014. 11. 12. 18:56

ádám: az expendables 3 egyrészt a maga 200M-s világbevételével nagyon messze áll az oltári bukás kitételtől, másrészt a fogadtatása az előző két rész minősége volt olyan, amilyen. a műfaj sikerét az első rész teljesítménye jelezte. az érdeklődés megvolt.

ettől még oersze lehet igazad, csak erre az egy dologra reflektálta,

Sigismundus - 2014. 11. 12. 18:57

Nos nekem a második fele az évadnak tetszett igazán.
Az első felében mást sem láttunk mint egymást megcsaló, egymásnak keresztbetevő, gyűlölködő elcseszett ír családot. Nem érdekel Terry szerelmi problémája a nővérrel, vagy hogy Bunchy alig mászik ki a zaklatásos problémájából, máris azon agyal hogy homokos pedofil-e? Vagy Abby meddig és hogyan éli ki az elfojtott házasságbeli hazugságok miatt frusztrációját? (rövidebb ideig tartott neki, mint Carmela Sopranonak)

Hank Azaria az FBI fejes, teljesen értelmetlen és hiteltelen volt. Miután felbosszantja Rayt, Hollywood legismertebb kukkoló és zsarolóját, ez után minden gyanakvás és óvintézkedés nélkül éli bűnös kis életét? Ugyan már…

Csak Mickey papa tudta elviselhetővé tenni, aki most nem a manipuláló gonosz, hanem egy ide oda rángatott szánalmas vénember volt, a változatosság kedvéért. Meg a Csöpi nevű öreg csirkefogó. És a felügyelőtiszt, Wendel Price aki nagy kedvenc, hasonló szerepet hozott mint a Drót és Treme-ben. Hármójuk miatt tudtam végignézni az első felét.

Nekem a Ray Donovan tavaly azzal lett eladva, hogy egy hollywoodi problémamegoldó fickó. Na ezt végre onnantól kaptam meg, amikor Coockie gettómenőcsávó mentalitása miatt kinyírta Re-kont és Marvint. Ennek a megoldása végre hozta azt amit elvártam, meg az énekescsaj új, tenyérbemászó guru pasija, kisebb mértékben. Az utolsó rész pedig nekem nagyon ütött, ez nyerte vissza a bizalmamat, ha lesz harmadik évad. megoldottak egy csomó problémát, de lett helyette egy csomó új.

Llew - 2014. 11. 12. 19:00

Szerintem is rém gyenge volt. A tavalyi frissesség után, egy csapongó kis sztorikból álló, érdektelen, de sokszor inkább sokszor idegesítő karakterekkel tarkított katyvasz volt az egész.

clegane - 2014. 11. 12. 19:12

nekem a jobban várt heti adagom közé tartozott, végig szórakoztatott. persze vannak hibái, de bőven szemet tudtam hunyni ezek felett. olyan nagy minőségcsökkenést nem éreztem az első évadhoz képest.

kuktin - 2014. 11. 12. 19:15

semmi gond nincs a második évaddal
szerintem már rohadt jó alapot csinált a harmadik évadnak

Tommy - 2014. 11. 12. 19:16

Nem sok mindenben értek egyet ezzel a kritikával. Simán hozta az 1 rész színvonalát a 2 évad. A születésnapos rész szerintem magasan a sorozat eddigi legjobb része volt, sőt szerintem 2014 egyik legjobb sorozat része. Ray karaktere pedig nem szürkült be, ő ilyen és kész. Simán van olyan jó karakter mint Mickey, ők ketten elviszik a hátukon a sorozatot, na nem mintha nem lenne több jó karakter, de ők kiemelkednek. Amivel egyetértek a kritikában, hogy Avi és Lena tényleg túl keveset szerepelt, főleg az utóbbi, de annyira talán nem is érdekes karakter. Abby karaktere viszont tényleg hihetetlen ostobára van írva, néha már túlzás. Ebben az évadban nem volt Sully szintű zseniális fő gonosz, de jó karakter volt az FBI ügynök is, de az öreg Shorty karaktere volt az újak közül a legjobb, nagyon sajnáltam a végén. Ja és, ott volt még Bunk is, aki marha jól hozta a lecsúszott, korrupt, szerencsejáték függő felügyelő tisztet. Az a szedett vedett brigád ami a végén összejött a fűbolt kirablására..:D Várós nagyon a 3. évad!

Lemoni - 2014. 11. 12. 19:35

Mindegyik évadban voltak jó és gyengébb húzások, nálam a jó húzások vannak többségben. Az első évadban jobban hatott a sorozat újszerűsége, a másodikban újabb színeket is kaptak a szereplők. A második évadnál merészebben használták a fantáziát, így néha hihetetlenül csóváltam a fejem. A második évadban Abby már kibírhatatlanul idegesítő volt, Terry unalmas lett, Bunchy-ért meg izgultam, nehogy pedofilt csináljanak belőle. Mickey Donovan/Jon Voight az ász a csapatban kétségtelenül, Ray Donovan/Liev Schreiber meg szerintem színesebb figura volt, szélesebb palettát játszott be, mint az első évadban. Így utólag morfondírozva most nem tudnám megmondani, melyik évad tetszett jobban, a harmadikat már nagyon várom.

Neoprimitiv - 2014. 11. 12. 19:37

A szülinapi részhez, mert többen is írtátok, hogy milyen jó volt.

A rész kidolgozása nagyon jó volt, ezzel én sem vitatkozom. Amiért nekem a hibalistára került az az alapkonfliktus volt.

Mind Ray, mind Abby tigrisek, ha a családjukról van szó, erre épül az egész sorozat. Azt minden további nélkül el tudom képzelni, hogy aznap, amikor a születésnapja van a srácnak, éppen akkora a szar, hogy mindkettejüknek máshol van az esze. De azt, hogy a saját – még igencsak kamasz, és “szülinap várós” korban lévő – gyerekük születésnapjának a közeledtét is totálisan elfelejtsék, azt nem.

Akinek volt már gyereke (vagy még nem felejtette el teljesen a saját gyerekkorát) az pontosan tudja, hogy már jóval a születésnap előtt előkerül, hogy mit szeretne majd az ünnepelt. Itt mindkét (elvileg a gyerekeikért élő) szülő akkor kezdett kapkodni, hogy valami prezentálhatót kitaláljon. Innen kezdve a buli és a kapcsolt események hiába voltak nagyon jól megcsinálva.

DarylD - 2014. 11. 12. 19:38

Tényleg gyengébb volt az idei évad, mint az előző, főleg az első fele volt unalmas, kidolgozatlan. A két gyerek karaktere továbbra is idegesítő maradt, a heti ügyek meg csak úgy voltak, hagy teljen ki a játékidő. A nagy családi összejövetel után azért javult a minőség, az évadzáróra már sikerült összehozni egy olyan történetet, amire lehet építeni a harmadik évadban. Az összkép sajnos így is fájdalmas, mert ennél több potenciál lenne a sorozatban. Mondjuk 6/10, de az utolsó részek húzzák fel.

greggavin - 2014. 11. 12. 20:02

Neoprimitív: Oké, hogy ez volt a rész alapkonfliktusa, de közel sem ez volt a legfontosabb. 4-5 szereplővel olyan karakterizációt és drámát folytattak le, ami nagyon ritka. Alig 30 perc alatt! És még arra is maradt elég kreativitás, hogy remekül oldják fel, az amúgy is remek részt. Értem, amit mondasz és el is fogadom, bár amilyen lelkiállapotban voltak a karakterek az se meglepetés számomra, hogy elfelejtették, de maradjunk annyiban, hogy tipikus írói húzás volt konfliktus kezdeményezéshez. De ott kijavítottak mindent, hogy nem ez volt az amire a részt építették, kábé a legjelentéktelenebb esemény volt az egész részben.

Cathy07 - 2014. 11. 12. 20:04

Nekem alapvetően tetszett az évad, de azért vannak problémáim vele.

Abbey nem volt szimpatikus, ellenben szerintem érdekes volt, ahogy egy normális, egyben unalmas, nem macsó pasival próbált meg kezdeni, miközben ennél ő “bunkóbb” és jóval egyszerűbb igényszinttel rendelkezik.

Ami nem tetszett, hogy ugyan felépítették a szituációt, de átlépett a sorozat egy olyan határt, amit nem gondoltam, hogy megtesz. Ez pedig az, hogy Ray ölt. Ennél kevésbé magyarázható, hogy Avi is gyilkolt, ez a kettő nekem együtt sok volt. Úgyhogy szerintem ennek a morális határnak átlépése miatt nem lehet többé ugyanaz a sorozat.

John Voight pedig tényleg zseniális, nagyon nagyot alakít. Viszont Mickey karaktere nagyon idegesít. Egy méreg, aki bármihez nyúl az elcsesződik, bárkit képes gátlástalanul kihasználni, saját magán kívül senkit nem szeret. De biztos az is a cél, hogy az ember felhúzza rajta magát :D

greggavin - 2014. 11. 12. 20:06

Ray már az első évadban is gyilkolt, megölte a papot.

m76 - 2014. 11. 12. 20:10

@Ádám

Lehet most a műanyag a divat, de ettől még nem kell mindennek annak lennie. Én szememben fabatkát sem érnek a “modern” akciófilmek, egy igazi régivágású akcióval szemben.

Én véleményem az, hogy a CGI-től nem jobb lett a filmipar, hanem elkurvult. Olyan baromságokat is meg tudnak valósítani amik képtelenségek. Ez egy sci-fi nek áldás, de egy akcifilmben a legnagyobb átok.

ami meg FBI – ISIS kapcsolatot illeti, az FBI az a “hazai” bűnözőkkel foglalkozik. Amúgy is éppen elég elfajzott a helyzet, elég megnézni mekkora esélye van egy amerikainak hogy terrortámadás áldozata lesz. Allergiás rohamban többen halnak meg.

@Neoprimitiv

A szülinapos rész lehet, hogy egy napról szólt, de a szar nem csak aznap volt akkora, hanem folyamatosan gondokkal küzködtek. Amikor nme is beszélsz a gyerekeiddel, akkor simán benne van, hogy elfelejti a születésnapját.

Lehet, hogy a te családodban a te körülményeid között ez nem fordulhat elő, de mindenki a saját környezetének a tükörképe. Ami egy embernek elképzelhetetlen az másiknak természetes. Én ezt nem tudom hibaként értékelni, mert vagyok olyan nyitott, hogy befogadjam, hogy ilyen is van. Ez nem fizikai képtelenség. Mint pl Walking dead-ben az önmagát katapultáló autó.

Cathy07 - 2014. 11. 12. 20:17

A papot hagyta meghalni, de nem ő húzta meg a ravaszt. A határon táncolt, de nem lépte át.
Itt meg hidegvérrel megölt valakit, Avi meg pláne. Ez más szint, szerintem.

Cathy07 - 2014. 11. 12. 20:19

Ennyi erővel első évadban simán megölhette volna ő vagy Avi Mickeyt, de ő inkább elhozta Sullyt…

greggavin - 2014. 11. 12. 20:22

Rosszul emlékszel Ray fejbe lövi, mikor elkezd arról beszélni, hogy ő szerette őket és nem akart ártani nekik.

greggavin - 2014. 11. 12. 20:23

Mickeyt képtelen megölni mert az apja, bár sose moralizáltam még hasonlókon sem, de szerintem teljesen más szituáció Mickey meg a pap.

Ancsa - 2014. 11. 12. 21:15

Abban egyetértünk, hogy más volt az évad, mint az első, talán még gyengébb is, de számomra még így is magasan átlag feletti.
Abban is egyetértünk, hogy Abbyt nyakon kéne vágni néha egy jókora döglött hallal, és Avi + Lena valóban többet érdemelne a mostaninál.
Valóban voltak logikai faszságok, amikor csak pislogtam, hogy ez mégis minek kell, ennek ellenére nagyon jól szórakoztam az évad alatt.
Számomra mondjuk Kate halála nem volt borítékolható, majd a székről fordultam le amikor és ahogy megtörtént. Cookie elintézése csillagos ötös Ray szemszögéből.
Kíváncsian várom a harmadik évadot.
Részemről 8/10.

Ádám - 2014. 11. 12. 21:33

winnie, m76: Szerintem félreértetek ebben az Expendables kérdésben. (Egyébként a bukta dolog tényleg nem áll meg, most utána néztem, és amikor ezt olvastam, akkor csak amerikai adatok voltak, ami szerint a film tényleg gyengén muzsikált, de világszerte behozta.) Nem azt írtam, hogy a mai mainstream Hollywood jobb, mint a Reagan-korszak mainstream Hollywood-ja. Azt írtam, hogy a ma mainstream Hollywood-ja mind felfogásban, mind mindenben nagyon más, mint ami a 80-as években volt, de az RD szerint semmi változás nem történt. Pedig nézzük meg a ma tipikus hollywood-i botrányát! Jennifer Lawrence-ről, aki egy sokak szerint (nem olvastam) feminista hangvételű Young Adult regény adaptációjának a főszerepében vált híressé, meztelen képek keringenek net szerte. Először is ilyen filmet nem forgatnak az RD-ben, holott a valóságban ez 864 milkát hozott dollárban, tehát valamivel többet a winnie által citált 200-nál, ami az Expendables 3 eredménye (összes akciónagypapa együtt). Pedig már utóbbi sem tiszta akciófilm, hiszen nem veszi magát vérkomolyan (nem úgy, mint pl. a Nico annak idején). Másrészt mit tenne Ray Donovan, ha Jennifer Lawrence lenne a megbízója? Szétveri az internetet egy baseball ütővel? Na ezek miatt érzem kicsit avíttnak a sorozatot.

Tommy - 2014. 11. 12. 21:49

Ray már a papot is fejbe lőtte az 1 évadban, szóval nem ez volt az első gyilkossága, de nem is a pap szerintem.. Boston-ban ő is tagja volt a hely ír bandának, ahogy nekem az eddig hallottakból lejött, ott pedig kicsit keményebb az élet..

Neoprimitiv - 2014. 11. 12. 21:49

m76: Abby beszélt a gyerekekkel és egy ideig körülötte viszonylag normális volt a légkör (lakásnézés, stb.), neki nem kellett szekrényből kieső csontvázakkal foglalkoznia.

Nyilván véleményes, hogy ki mit fogad el. A számomra az, hogy két, a családját a sorozat alapkoncepciója szerint mindennél fontosabbnak tartó szülő közül egyiknél se kerül szóba a születésnap – sőt, Conor se hozza szóba! -, ez nekem szimplán rossz történetvezetés.

Az egész évaddal az volt a fő gondom, hogy Ray de főleg Abby úgy reagáltak dolgokra, mint ha az ufók pottyantották volna őket a másik mellé öt perccel korábban.

Cathy07 - 2014. 11. 12. 22:13

Arra ezekszerint tényleg rosszul emlékeztem, hogy fejbe is lőtte a papot, de számomra ez a gyilkosság mégis más volt.

Számomra így az első évadban Sully elhozatalának értelme kérdőjeleződik meg. Persze, ezekszerint saját kézzel nem volt képes megölni Mickeyt, de Avi simán el tudta volna intézni… Bűnbak se hiszem, hogy kellett, van tapasztalatuk a holttest eltüntetéseben…

greggavin - 2014. 11. 12. 22:44

Neoprimitiv: Én inkább, úgy érzem Abby csak most jött rá, hogy milyen Ray igazából, teljes egészében. Illetve telt be a pohár teljesen, sok félrelépés, illetve Ray kimaradásai, a megmagyarázhatatlan dolgok mint a bilincs a fürdőben. A nőben már így is kétségek ébredtek és az ilyenek csak pluszban jöttek. Apró dolgok de rögtön arra gondolt, hogy ott Ray megkínzott valakit. Az írok éket akartak verni közéjük és egyre távolabb lökni őket egymástól. Szerintem jól levezették, illetve felépítették.

Cathy07: Mert az ember, csak úgy megkéri a barátját, hogy nyírja már ki az öreget. Véleményem szerint Avi meg se tette volna, a nőt azért intézte el, mert veszélyt jelentett mindenkire nézve. Olyan dolgokat akart megszellőztetni, ami konkrétan tönkretette volna mindegyiküket. Mickey nem jelent önmagában veszélyt, csak vonzza a bajt, meg Ray gyűlöli őt a múltbeli dolgokért.

Egyébként Ray klasszikus antihős, mint Walter White, Tony Soprano vagy Vic MAckey. AZ ilyen dolgok mint a pap vagy gangsta főnök megölése kellenek, ezek mozdítják előre a sorozatot, viszik egyre mélyebbre a karaktert. Szóval egyáltalán nem érzem problémának a határ átlépését.

Neoprimitiv - 2014. 11. 12. 23:21

greggavin: nem stimmel. Az előző évadtól nem stimmel. Hány évesek a gyerekek? 14-15? És Ray mióta ilyen? A sztori alapján amióta eljött Bostonból, de legalább azóta, hogy Mickey-t lecsukták.

Az előző évadban úgy mutatták be a dolgokat, mint ha teljesen átlagos dolog lenne, hogy Ray időnként félredug, ahogy az is, hogy egyik-másik női kliense rámászik. A munkáját sem tegnap kezdte, ő “A” Ray Donovan és ez nem egy 9-tól 5-ig tartó meló.

Amit az első évad elején Ray-től láttunk az 100%-ban a business as usual kategória volt, semmi nem indokolta pont azért a hisztit – Abby viszont már akkor úgy reagált rá, mint ha akkor történt volna ilyen először. Ha 14-15 év után jön rá arra, milyen az a pasi, akihez férjhez ment és aki minimum 7-8 éve úgy él és azt csinálja, amit látunk, akkor sajnálom, de Abby a történelem legidiótábbra megírt karaktere. Pont az zavar, hogy láthatóan valahogy konfliktust akarnak csinálni, de ehhez elmérték a hátteret.

greggavin - 2014. 11. 12. 23:36

Kicsit pontosítom, amit mondani akartam. Abby mindig is tudta mit művel Ray, de csak nagy vonalakban. Sose akart mindent tudni, mert mindent megkapott Raytől ruhák, ékszerek, luxus. Kényelmes volt így neki, tudta, hogy Ray nem éppen törvényes dolgokat tesz, de sose tudta, hogy pontosan miket. Nem véletlen, hogy Ray mindig félrevonul a telefonnal buisness hívások esetén. Amiről nem tudsz az nem fáj. Érdekes a ház keresés is illetve mikor megtalálják, Ray-nek nincs is nagyon rá pénze, de mindenképpen akarja, hogy a régi módszerrel jóvátegye a kimaradásokat, a bostoni csajt stb. Először Abby, hogy benyeli a horgot, minden meg van bocsátva. Aztán a tanácsadója felhívja a figyelmét, hogy mi is történik pontosan. Itt eszmél rá, hogy hogyan gondolkodott eddig és minden mellet félrenézet, eltekintett, csak mert kényelmesebb volt így. De továbbra is úgy gondolom itt már betelt nála a pohár, ez volt az, ami sok volt már neki is.

nagylord - 2014. 11. 13. 00:28

Nos sokakkal egyetemben nekem is nagy kedvencem a születésnapos rész. Persze az elfelejtést próbálták így-úgy megmagyarázni, de nem számít, mert a többi jó lett. Remélem a gyerekeket közelítik a fő szálhoz a következő évadban, mert az első évadban és a második nagy részében csak az idegesítő gyerek mellékszálat tudták nyújtani. Ellenben amint közelebb kerültek a fő szálhoz, annál elviselhetőbbek voltak.
Különösen az évad vége felé bennem részenként fokozták a várakozást és nem is csalódtam. Kicsit a finálét képzeltem máshogy, illetve pár dolgot kurtán-furcsán elvarrtak, mintha csak egy Californication évadzáró lett volna. Mindent egybevéve a sorozat a harmadik évaddal együtt marad a programomban.

Eny - 2014. 11. 13. 09:23

nalam a 2ik evad valamivel jobban tetszett mint az elso. lehet azert mert akkor meg olyan uj es nyers volt, most pedig ki is volt jol szinezve..
Shorty az abszolut kedvencem volt ebben az evadban, kar hogy a 3ik evadban ot mar nem lathatom.
a szulinapos resz nekem is a kedvencem volt. foleg a veget birtam..

Anthonz - 2014. 11. 13. 11:23

Hát az első évadot végignéztem, de erős kétségeim voltak. A másodikat már hanyagoltam, és a kritikát, meg a kommenteket olvasva helyesen döntöttem. Nekem ez így nem jön be.

C9H13NO3 - 2014. 11. 13. 15:41

Cochran benne lesz a harmadik évadban is, úgyhogy még nem kell leírni :-) Részemről pont ő vitte a mostani szezont is, mert a többi – állandó – szereplő már olyan szinten unszimpatikussá vált, hogy kb. mindegyiknek a hosszú kínhalált kívántam… Cochran legalább egy kicsit megpiszkálta ezt a stagnáló családi műdrámázást.

Riggins - 2014. 11. 13. 23:24

Nekem is jobban tetszett a 2. évad mint az 1., valahogy gördülékenyebbnek tűnt.

Abby kimagaslóan a legutáltabb szereplő valaha, nincs szükség szavazásra :D

Ami érdekes volt, hogy az utolsó részre ugyanúgy lenyugodott minden szál mint tavaly, szóval lehet újrakezdeni 2015-ben megint, ami hozhat még jobb évadot.

Bunchy-t sajnáltam, hogy nem jött neki össze, Terry viszont felőlem elmehetett volna a kontinensről. Meglepett, hogy megúszta a rablást sitt nélkül, ott nagyobb drámára számítottam.

Neoprimitiv - 2014. 11. 13. 23:41

Riggins: nem úszta meg, a tárgyalásig óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Thomeef - 2014. 12. 07. 09:56

Nah innentől kezdve azért 2x meggondolom hogy itteni kritikák alapján kell-e nekiállni egy sorozatnak vagy sem. Ennél az évadnál jobbat nem sokat láttam egyik sorozatban sem, pedig jó pár tucaton túl vagyok. Baromi jól hozzák a drámát és tartják a feszültséget, a karakterek pedig imádnivalóak, belemásznak az ember lelkébe. Egyedül az Ash/Avi párost kevesellem én is. Komoly potenciál lenne bennük. Peace

Thomeef - 2014. 12. 07. 09:59

Az előzőhöz még annyit, hogy Ash helyett Lena-t akartam írni. Ashley nagyon nem mozgat meg bennem semmit. Lena halál laza karakter.

majomka - 2015. 07. 09. 23:21

Fincsi volt az évadnyitó. Ideje volt már egy kis Raymondnak, aki Al Bundy és Torrente mellett a legnagyobb példakép! :)

Carlo Blaine - 2015. 07. 29. 22:36

Ez az évad rohadt gyenge volt. Volt benne kettő vagy három jó rész a többi meg selejt.
Az első évad egy simán nézhető középszerű évad volt, és ezt sikerült allumúlniuk.
Mérföldekre van ez a sorozat attól, hogy átlagon felüli legyen…
Tele volt hülyeségekkel, logikátlanul cselekvő szereplőkkel stb. Volt amikor már mindenkinek teljesen elment az esze és mindenki baromságokat művelt.
Ez a Bunchy, Terry mellékszálak baromi érdektelenek, a gyerekek mocskosul idegesítőek, Abby is az, Ray heti ügyei gyengék, néhol unalmasak…
Avi és Lena rohadtul el vannak nyomva, ami hatalmas negatívum.
Mickey rohadt nagy arc és az ő mellékszála volt szinte az egyetlen ami szórakoztató volt, illetve az a dagadt nigga boss miután kinyírta azt a kettőt.
Fingom nincs, hogy láthatnak emberek ebbe az évadba annyit, mikor kajak gyenge az egész cucc.
Meg volt az a leskelődős hülyeség is, hát mondom ennél érdektelenebb dolgot már kitalálni és húzni nem lehet…

One God - 2019. 08. 19. 15:57

Sziasztok, jó régen volt, hogy utoljára írtam komit, már nem is emléxem melyik sorozathoz, azóta rengeteg sorozatot néztem végig, és jelenleg a ray donovan 2. évad utolsó két db része van hátra, aztán jöhetnek a többi évadok is. Most viszont úgy éreztem, hogy szeretném én is leírni a saját véleményem, mert ez a 2. évad valóban nagyon nagyon megosztó volt. Érdekesnek találtam a sorozatot, így a fear the walking dead 5. évada előtt gondoltam addig megnézem. Az első évad rendben volt, de sajnos a 2. valóban nem hozta az első színvonalát, történet 0, a kb 1órás részek érdekesek, de mégis olyan unalmas nézni a legtöbb szereplő életét, hogy már fel akartam adni a sorozatot, mert ez így….. oké, hogy a ray melója az menő meg tényleg érdekes, de a családi élete engem pl teljesen hidegen hagy, de nem csak ez a probléma, hanem a többi karakter magánélete engem valahogy nem tud érdekelni, én is kezdtem úgy érezni, hogy velem van a baj, mert hogy én nem vagyok ilyen család centrikus ember (ami igaz is) és nem tudom átérezni ezt az egészet, meg ezek a dolgok amik ebben az évadban mentek, hát nem találok szavakat akkora nagy marhaságok, érdektelen unalmas idegesítő, ráadásul még a karakterek is azok. Ray uncsi, mickey, na ő egy nagyon nagyon király figura szerintem ő viszi el az egész sorozatot a hátán, legalábbis ha ő nem lenne benne, én tuti már kaszáltam volna, abby na őt hagyjuk is, rohadtul unalmas idegesítő, bunchy ő még a kifejezetten érdekes szereplők közé tartozik nagyon bírom, terry amióta szerelmes azóta egy bunkó lett, lena teljesen pozitív karakter akárcsak az avi, conor és bridget unalmas, daryll hát nem tudom ő még nem olyan gáz, ez a cochran is teljesen gáz, az az ashley nevű csaj is teljesen érdektelen unalmas béna, a pasija meg rohadtul irritáló, az a kate riporter csaj, én azt hittem róla, hogy egy zsaru aki riporternek adja ki magát (túl gondoltam a dolgokat lol) na szóval a ray lenne ugye a főszereplő, de ebben az évadban nagyon gyengus volt, mickey és bunchy ők ketten azok akiket tényleg érdekesnek találok, azok akik miatt hajlandó vagyok folytatni ezt a nagyon nagyon gyenge produkciót, ray melója valóban érdekes, de ebben az évadban nem kaptunk belőle akkora adagot, avi és lena mellett az összes többi szereplő akit pl megneveztem, én sajnos nem látom bennük azt a dolgot amiért érdekesek lennének inkább csak olyan időhúzás, ott van hogy legyen aztán csá ennyi, terry az első évadban még szimpi volt, de ebben itt kifordult magából a csaj miatt, bár az első évad sem volt olyan hű de erős, de itt aztán tényleg mindenki baromságokat csinál, másról nem szól ez az évad, mindenki szexel mert az kell egy sorozatba” komolyan minden részbe dugnak, oké, de basszus az évad nagy 0 és a szexel akarják ezt kompenzálni? ne már ez gáz, nem tudom miért de ez a sorozat nekem olyan totál szívás (avi) és a szállító filmek keverékének tűnik, tehát az első évad nem volt rossz, ez a 2. viszont nagyon gyenge, mondom ezt a trónok harca után ami egy qurva jó sorozat volt és nekem a fear the walking dead jobban bejön mint ez a ray donovan, ez amolyan közepes sorozat, nem rossz, de lehetne jobb is, ennek ellenére természetesen az összes évadot tervezem megnézni, a 3. évados kritika alapján ott már össze szedték magukat a készítők, nagyon is ajánlom nekik, hogy minőségi javulás legyen a következő évadoknál, mert így az imdb pontszámot vagymit tuti nem érdemli meg, és az évad max 10/5 pontosan több biztos hogy nem, ja és hála az istennek hogy lelőtték azt a csori kis nigger csávót, unalmas, érdektelen figura volt sőt idegesítő is volt, nem tudom talán velem van a baj, de én valahogy ezeknek a figuráknak a magánéletére nem vagyok kivi, bár a sorozatot érdekesnek találom nem véletlenül kezdtem bele, de már alig várom hogy végezzek vele és kezdhessem a fear t w dead 5. évadát az legalább izgalmas is hehe XD én a ray donovant a cselekmény miatt kezdtem el nézni, de ez amit kaptam ezt a rengeteg drámát, meg olyan mint ha pornót néznék dugás mindenhol csak épp a cselekmény 0 gratulálok XD ja és a tori black gondolom őt nem kell bemututatni lol érdekes a tori black-es rész után tele volt dugással majdnem mindegyik rész, biztos ihletet kaptak a pornós csajtól és ezért raktak bele minden részbe dugást, ami nem probléma csak mint mondtam, ha mellette nincs meg a megfelelő arányban a többi szál pl a történet 0 akkor az úgy elég gáz mert akkor inkább több értelme van a tori blacket nézni a felnőtt oldalakon mint “sorozatot” tehát a 2. évaddal ez volt a legnagyobb probléma nem sikerült megtalálni az egyensúlyt a szálak között így ebben több családi drámát kaptunk, mint bűnügyi részből.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz