login |

Star Wars Rebels: 5 rész után – írta nedewya

2014. 11. 14. 14:45 - Írta: vendegblogger

33 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

A helyzet az, hogy már Csiki pilotkritikája után elkezdtem gondolkodni azon, hogy kéne írnom egy saját véleményt, amiben inkább a pozitívumokra próbálnám meg felhívni az olvasók figyelmét. Gondolkodtam rajta, de végül elvetettem az ötletet tekintve hogy a kommentekben sokan megírták miért is érzik jónak ezt a sorozatot.

Viszont most öt rész után ismét felszínre tört bennem a vágy, és ezúttal nem is akartam elfojtani, tekintve hogy a Star Wars Rebels (továbbiakban csak SWR) tényleg megérdemli hogy egy pozitívabb hangvételű kritikát is kapjon.

A tovább mögött folytatom – spoileresen az első öt részről.

Személy szerint, engem már a pilot rész is kilóra megvett, és nem is kellett neki ehhez sokat produkálnia. Elég volt hoznia azt a hangulatot, azt a lázadó/csempész életérzést, amibe anno milliók szerettek bele, s ami máig a világ egyik legsikeresebb filmjévé tette George Lucas alkotását – nem feltétlen anyagilag, inkább részleteiben, hangulatában.

Szerintem a készítők – igen okosan – megnézték mitől működött az eredeti trilógia, és megpróbáltak átemelni bizonyos paneleket, „sablonokat”, persze kicsit butítva azokon, hiszen a célközönség itt most egyértelműen a fiatalabb korosztály.

Adott a Szellem, ami kísértetiesen hasonlít az Ezeréves sólyomra, és adott pár lázadó karakter, akik közül több szintén hasonlít az „Új remény” egy-egy karakterére (Ezra – Luke, Kanan – Ben Kenobi, Zeb – Chewbacca). Mindezt megtoldották, két új karakterrel, így össze is állt a Szellem legénysége, és ami működött akkor, az ma is működik, tekintve hogy elég volt öt rész ahhoz, hogy a szívemhez nőjenek a karakterek. (Erre Ahsoka Tanonak öt évad is kevés volt…)

Mint írtam a pilot kilóra megvett mégpedig azért, mert nem akart túl komoly lenni. Az Új remény egy mese, persze zseniális, a maga nemében páratlan, de akkor is mese. Egy fiatal fiú, valami isten háta mögötti sivatagos bolygóról hirtelen a galaktikus lázadás vezérévé válik, majd nulla vezetési tapasztalattal a háta mögött felrobbantja a galaxis legmodernebb katonai bázisát. Számomra pont ezt a hangulatot képes az SWR hozni, és ez az, amiért elég volt harminc perc ahhoz, hogy a rajongójává váljak.

A hangulaton és a karaktereken túl a történet is rendben van, R2D2 még mindig zseniális, és C3PO ezúttal szerencsére nem a TCW-ben megszokott gyökér énjét hozta, hanem olyan volt mint a filmekben, tehát életképtelen, önérzetes, és szórakoztató, így a droidok vendégszereplésével készült epizód ismételten vicces, és élvezetes lett.

Ezután következett az eddigi legszórakoztatóbb, de a történet szempontjából legunalmasabb rész, Ezra és Zeb barátkozása. Néha szükség van olyan epizódokra, mikor a karakterfejlődés szempontjából nélkülözhetetlen események, párbeszédek megtörténnek, de az ilyen részeket – így ezt is – nekem bőven elég, ha egyszer látom.

Viszont az 1×04 és az 1×05 bőven kárpótolt. A negyedik részben volt egy „Mivan???!!”-pillanat, mikor Luminara Unduli mestert vendégszerepeltették a készítők, de hamar kiderült hogy igencsak megváltozott mióta utoljára láttuk. Kicsit kiszámítható, de nem zavaróan primitív fordulat volt Unduli személy köré írva, de nem bánom már csak azért sem, mert így végre érdemi szerephez jutott az Inkvizítor.

Az ötödik rész is teljesen korrekt volt, – tippre a srác akire az inkvizítor rátette a kezét, még szerepelni fog –  mindig is szerettem a beszivárgó hadműveletes történeteket.

El is érkeztem az Inkvizítor karakteréhez, aki –szerintem ebben egyetértünk – a sorozat legizgalmasabb, és legtitokzatosabb figurája, s talán az sem túlzás ha azt állítom hogy ő az SWR szíve-lelke. Nélküle egyértelműen kevesebb lenne a széria, és a készítők megint csak jól kalkulálnak, hiszen nem lövik el az összes puskaporukat rögtön a legelején, nem fedik fel a körülötte lévő titkokat, csak szépen lassan csepegtetik róla az információkat.

Negatívumként persze muszáj megemlítenem, hogy a grafika messze van attól a szinttől amit szívesen nézek – a pilotbéli wookie-k például minősíthetetlenül bénára sikerültek, – de majd csak megszokom.

Mindent egybevetve, az SWR szerintem egy igazán jó próbálkozás, és azt gondolom, lesz még ennél jobb is. Én mindenesetre nagyon élvezem, és az évad eddigi részeire egy sima 7,5/10-et ajánlok.

33 hozzászólás Ne habozz!

Malachi - 2014. 11. 14. 14:58

így vagyok ezzel én is. bírom a karaktereket, a sztori meg nem bárgyúbb bármelyik adott SW résznél, szóval jöhet a többi is.

zolij - 2014. 11. 14. 15:00

Luke védelmében: volt neki tapasztalata, buckapatkányokra vadászott Tatuionon :)

Thrasher - 2014. 11. 14. 15:02

Nem, tudom, hogy lehet bármi pozitívumot találni ebben.

A karakterek, a sztori, mind erőtlen, fantáziátlan, SEMMILYEN. Mandalore a Clone Wars-os hippi kormány után megint kapott egyet a vagány, fiatalos, graffitizgető Sabine személyében, persze azért ez messze nem olyan gáz.

Persze nem is ROSSZ a sorozat, mint a második Clone Wars volt, hanem gyenge középszerű, pontosan olyan, amit a csatornától várni lehetett.

Egyszerűen egy teljesen felesleges darabja az EU-nak, amiben már eddig is mérhetetlen mennyiségű hulladék volt.

Paladin - 2014. 11. 14. 15:26

Nagyon gyerekes ez minden szinten. Nem csak a megjelenítés mutatja a célközönséget, hanem az egyszerű és sablonos sztorik, és a még sablonosabb karakterek is.
Nézem én a rajzfilmeket, nem csak a felnőtteknek szántakat, de ez a korcsoport már nagyon alacsony nekem, csak az tart mellette, hogy végre valami a klasszikus korszakból.

djangyu - 2014. 11. 14. 16:00

én csak a hangeffektek miatt nézem :D igazi guilty pleasure :D

Malachi - 2014. 11. 14. 16:01

tartsuk szem előtt, hogy nem az HBO-n megy, hanem egy kicsiknek szánt gyerekcsatornán. 6-14 éves korosztálynak. nem kiemelkedő, de nem is vállalhatalan. ha ettől langyos lesz, hát legyen az. :)

Xsz - 2014. 11. 14. 16:07

Vissza a Clone Warst, tudni akarom mi lett Ashokával. Amúgy jó a hangulata meg a képi világ is a Rebelsnek, de tényleg a fiatalabb gyerkőcöknek van elsősorban.

Kira - 2014. 11. 14. 16:09

Az tény, hogy az Inkvizítor rejtélyes, de nem hinném, hogy ő lenne a sorozat szíve-lelke.

Ha gonoszok oldaláról nézzük, akkor Kallus mindenben felül múlja az Inkvit, erre az első dupla részben rájöhettünk, hogy vele hatalmas karaktert alkottak.

A jók oldaláról pedig mindenképp Zeb az aki karakterileg és design-ügyileg a legjobban ki van dolgozva, ráadásul neki a Lasan bukásával még egy érdekes háttér sztorit is adtak, amit pl Kanan nem igazán mondhat el magáról.

Sabine nevetségesen keveset szerepel és ezt sajnálom.

A sorozatban egy dolog nem tetszik, hogy túlságosan korlátozva van erre a 8 karakterre (Ezra, Kanan, Zeb, Hera, Sabine, Chopper, Kallus és az Inkvizítor), ami azért is problémás, mert ha még lenne egy Lázadó flotta mögöttük, akkor oké… de hogy folyamatosan a Lothalon akcióznak és senki nem képes elkapni őket, az elég abszurd és így legyőzhetetlenné is teszi őket… mindez nagyon korlátozza a történetet is. Legalábbis egyelőre!

everest456 - 2014. 11. 14. 16:35

Tény hogy nem alakult valami fényesen a sorozat eleje, de a legutóbbi rész ( Empire Day) nagyon a helyén van, ha kezdetektől ilyen lett volna, a többi bénázást imán elnéztem volna. Mondjuk nem véletlen hogy a számomra tetsző két részt egy volt TCW-s író csinálta, aki valószínűleg felel az átívelő szálért. Tudom fura, de a Gotham-hez tudom hasonlítani, ott is kb 0 (és még finoman fogalmaztam) a heti ügyek élvezeti faktora, itt is csak arra jók, hogy adjanak némi háttérinfót.
Nem tudom meddig akarnak várni a sokakat foglalkoztató kérdések ( Fulcrum, Ezra szülei) megválaszolásával.

Egy sovány 7/10-et kap, mert leköt annak ellenére hogy elég negatívan álltam a sorozathoz. A legutóbbi két rész 600e fős nézettsége viszont sajnos nem túl vidám, lehet a már berendelt második évadon túl nem lesz több.

Thrasher - 2014. 11. 14. 17:01

“nem kiemelkedő, de nem is vállalhatalan. ha ettől langyos lesz”

hát most majdnem két szinonímát írtál ugyanarra

Thrasher - 2014. 11. 14. 17:03

Jaj igenigen, azt el is felejtettem megemlíteni, hogy a szuperhatározott birodalmi ügynököt Bőrceményedésnek hívják.
Ha elmúltál 12, ez egy felesleges cucc.

Fireblade - 2014. 11. 14. 17:11

Továbbra is fenntartom a véleményemet, ez egy 6-8 éveseknek való bárgyú mese…nem rossz ez, de a felnőtteknek kéne már egy igazi darkos zúzós sorozat…keményen, sötéten:)

CW meg Ashoka, meg soha többet ne jöjjön elő…brrr…

Zordon - 2014. 11. 14. 18:02

5/10

Sablonkarakterek, sablonsztorik, gyenge grafika, legfobb selling pointjai: egysorosok az eredeti trilogiabol, hangeffektek az eredeti trilogiabol, Zeb, Ezra es Chopper burleszkjelentei (ahogy valaki talaloan megfogalmazta kibeszeloben). Nezem, mert idombol kitelik, es hatha lesz ebben is valamikor egy normalis tortenet. Ha evad vegeig nem villant valamit, kuka. Egy meset is lehet szorakoztatoan es fordulatosan talalni, de errol itt szo sincs.

TCW fenyevekkel jobb volt. Ebben a mondatban a kulcsszo a _volt_. Megszunt, kaszaltak, kenytelenek vagyunk ezzel az izevel beerni.

pAtyo - 2014. 11. 14. 20:36

A 7 eves fiaim jol szorakoznak rajta.
Korulbelul nekik is szol.
Rovid szakaszoktol eltekintve, unatkozom amikor egyutt nezzuk.
A Clone Wars minden gyengesegevel jobb volt.
Elottem mar leirtak, sablon sztorik, gyenge grafika,
“hip” egyszeru karakterek…
A legutobbi reszben 1×06, Sabine kinlodasa a “trust me, tell me”
huhh. majdnem elaludtam.
Ujra megneztem a Lucas dokut, az Empire of Dreams-t.
na az igen, el lehet veszni benne.
Nekem meg az eredeti hangok sem hozzak vissza a regi hangulatot.
Valahogy nem illik a hanghoz a kepi vilag es a tortenetek.
Olyan erzes mint amikor valamit rafeszitenek valamire…
Ha a gyerekek nem kernek, nem neznem.
4/10

pytta - 2014. 11. 14. 21:28

Kicsit le kell adni az elvárásokat (pl grafika, sztori bonyolultsága), és akkor tényleg egy jó szórakoztató sorozat. Filler, heti 20 perc agykikapcsolás, erre tökéletes. Ha az átívelő szál beindul, még ennél több is lehet. De nem kell benne eleve többet keresni, úgy biztos csalódás lesz.
Nekem kicsit a birodalmiak (rohamosztagosok) töketlensége veri ki sokszor a biztosítékot, tényleg SOHA SENKIT nem találnak el, és borzasztó agyatlanok. Ehhez képest amikor a tréningjükbe betekintő rész volt, azt hinné az ember, szuperkatonákat képeznek, annyi mindent kell tudniuk.
(pl. az 1×06-ban – és ez nem spoiler – a rész eleji üldözéses jelenet valami vérgagyi volt)

pehnemer - 2014. 11. 14. 21:54

Vajon látjuk majd az Uralkodót és tanitványát? Jó húzás lenne

andras94 - 2014. 11. 14. 23:05

Én rosszbbra számítottam ,de nem ájultam el tőle.
De jó volna ha valami felkavarná az álló vizet a sorozatban , mert eddig 1helyben áll a story.

procsek - 2014. 11. 14. 23:36

Személyszerint nagyon nem bírtam a Clone warst szerintem borzalmas volt. Nekem az egész új trilógia és amit az hozott teljesen szembe megy az eredeti SW-vel. És éppen ezért tetszik ez. Tényleg nem értem mi itt az emberek baja a sztorival. Nem egy breaking bad vagy ilyesmi de egy 20 perces mesesorozattól mit vársz? Abszolút vállalhatóak a történetek. Ráadásul ez remekül le lett írva a kritikában, talán az eredeti trilógia története az olyan nagyszerű? Egy sima sablonos sztori volt a fiatal parasztról akiből király lesz mert legyőzi a gonosz uralkodót.

Amit viszont számomra nagyon eltaláltak a hangulat. Kicsit összegyúrták a Star Warst és a Firefly. A csapat a családod és a munkáról munkára élünk, egyfajta csempészként, még a karakterek is nekem inkább firefly karaktereknek helyettesíthetőek be mint a millenium falcon csapatának. És végre visszatértek az eredeti trilógia koszos hangulatához ahol minden régi és leharcolt és nem a hülye csillivilli krómvilág van az új SWből.

Még annyi hogy nekem nagyon bejön hogy az original soundtrack módozatát használják minden zene egy egy emlék. Én biztosan maradok.

The Man Who Laughs - 2014. 11. 15. 01:32

Alapvetően én is pozitívan állok hozzá, mert nem ANNYIRA bugyuta és gyerekes, mint számítottam. Persze nem felnőtteknek szól, hanem 6-14-es gyerköcöknek, de őket nem nézi hülyéknek és nem megy át sok mai rajzfilmhez hasonlóan totál debilségbe.

Ettől függetlenül azért a CW utolsó évadai klasszikosokkal jobbak voltak, a 6. konkrétan (a Jar Jaros duplarészt, ami az isten tudja miért került bele) hibátlan lett.

A SW: Rebels a sok utalással (akár effektek terén), a korszakkal visszahozz az erdeti filmek hangulatából. Persze a sztorik egyelőre marha egyszerűek (de mint urtam ez nem nekünk szól elsődlegesen), de ebből a szempontból a Clone Wars sem a toppon kezdte az is folyamatosan fejlödött. Azonban remélem itt hamarabb rájönnek, hogy az összefügöbb 2-3 részes sztorik izgalmasabbak, érdekesebbek mint a különálló 20 perces epizódok amiknek csak a legvégén el ejtenek egy-egy utalást a főszálra.

Az Inkvizítor jó karakter, de mivel az 5. rész végéig összesen kb.: 3 jelenete volt, nem nevezném a sorozat lelkének (az nyilván a főkarakterek és az ő dinamikájuk illetve a klasszikus era megidézése), de való igaz, hogy hatalmas potenciál van a karakterben.

Ami azonban nagyon nem tetszik, az a grafika. Miért kell ennyire minimalistának lennie az emberi szereplőknek? A hajók, rohamosztagosok tök jók, de a főkarakterek arcán semmi részlet nincs. Nyilván ez tudatod döntés volt gondolom, nem költségbeli. De nem hiszem, hogy az embereket nem zavarja, hogy pl.: a főszereplő kezét ha mutatják nincsenek rajta körmök, pedig ember. Ez a fajta minimalizmus számomra taszító.

Szóval alapvetően ez egy gyerek sorozat, ami az idősebbnek is élvezetes lehet, ha elvonatkoztat a külsőségektől illetve nem túl cizellált sztoriktól. Én egyelőre elvagyok vele, persze ha az HBOra jönne egy nagy költségvetésű élőszereplős, komoly felnöttes (de nem túl darkos. Egy arany középút ami kellően komoly, de nem gyerekes és túl egyszerű mint pl.: a Birodalom Visszavág) sorozat annak nagyon tudnék örülni.

The Man Who Laughs - 2014. 11. 15. 02:15

* A kommentem második bekezdésének, zárójeles részéből kimaradt egy szó, szóval: Kivéve a Jar Jaros duplarészt

Fuszi - 2014. 11. 15. 11:11

Tudom, hogy kisebb korosztálynak készült de ez a sorozat a CLone Wars nyomába se ér pedig láttam potenciált az időszakban amikor játszódik, de számomra ez a sorozat egy nagy nulla mind grafikailag mindenhogy pedig nagyon vártam.

Fireblade - 2014. 11. 15. 11:45

Érdekes hogy ennyire másképp látjuk néha a dolgokat, nekem ez inkább bejön, a Clone az egy hulladék volt, olyan szinten szembe ment mindennel ami az SW világ, hogy csak na..és hát ha itt rossz a grafika, az ott borzalmas volt..
Nekem olyan sorozat kellene, ami az Old Republic átkötő filmjeiben van..na az lenne pöpec :)

Csiki - 2014. 11. 15. 16:09

érdekes, lehet csak nekem tűnik úgy, de míg az én negatívabb kritikámnál mintha a pozitív visszajelzések lettek volna túlsúlyban, addig itt keményen jönnek a negatív vélemények… :D
4 résszel a hátam mögött kezdek én is átmenni semlegesbe… Lehet ez még jó sorozat, bár nem egészen erre számítottam… Gyerekek szintjéhez van szabva, de még ez is valamennyire belefér, az a heti 25 perc, amit elvisz az időmből belefér… Pláne ha 1-2 jobb megmozdulást is láthatunk. Azt mondom, hogy több Sabine-t és több inkvizítort a képernyőre, akkor valamelyest elégedett leszek, bár ahogy előttem is írták sokan ennél azért a TCW jobb volt, pedig egy-két kritikámban azt is oltottam néha – így utólag visszagondolva nem is volt annyira vészes, bár lehet csak a nosztalgia szépíti meg az emlékeket. Egyenlőre maradok, aztán kitudja, ha tovább romlanak a nézettségi adatok, akkor lehet a Disney megoldja helyettünk a kasza problémáját.

Egyébként én kétféle sorozatnak örülnék, csak a közeljövőben szerintem egyik sem lesz megvalósítva:
a, egy sötétebb hangvételű, mint a Birodalom visszavág, vagy a Sithek bosszúja… ahol nem feltétlenül mindig a jók győzedelmeskednek.
b, egy full CGI mint a The Old Republic cinematic trailerei voltak, abban a pár ezer évvel korábbi időszakban. Akár teljesen ismeretlen karakterekkel, néha egy két ismertebb cameo-val…

nedewya - 2014. 11. 15. 18:38

Csiki: Igen én is pont azt figyeltem, hogy a kommentek úgy tűnik mindig a kritikát “egyensúlyozzák” de lehet ez így is van rendjén.
Én is úgy vagyok vele, hogy Inkvizítorból dupla ennyit elbírnék, de idővel növelni fogják a szerepét.

Viszont ami a TCW-t illeti… háát nemkem nem szépítette meg az idő. Emlékszem, hogy az első évadból összesen a 9-10. részeket tartottam jónak, (bár azok tényleg jók voltak) viszont ezeket bőven lehúzta a sok Jar-Jar-Ashoka és C3PO-t szerepeltető moslék rész…

Aztán később a sorozat átment egy nagyon Darkos izébe… + az hogy Darth Mault visszahozták, az volt nálam kb az utolsó csepp. :(

Ehhez képest a SWR kifejezetten jó hiánypotlónak számít, amíg nem jön ki a 7.rész.

Zordon - 2014. 11. 15. 22:57

Csiki:

az elso duplaresz messze kiemelkedik a tobbi kozul, szoval lehet hogy sokan arra alapoztak a jo velemenyt.

En is az alapjan adtam az elso evad vegeig idot, hogy megnyerjen a hibai ellenere. Eddig inkabb csak rontotta az eselyeit nalam. Rettenetesen zavar a tre grafika. Ezt mondjuk tudna ellensulyozni jo tortenet meg egyeb olyan dolgok, amik erdekesse teszik, de ezekbol egyelore nem sokat kaptunk. Tokkelutott stormtrooperek meg a battledroidoknal is szerencsetlenebbek, es meg csak vicces beszolasaik sincsenek.

Szoval egy relative jo kezdes utan eleg komoly visszaeses kovetkezett. Ez mondjuk okozhatja a velemenyek romlasat. Nem biztos, hogy ez az ok, vagy az egyetlen ok, de lehet egy ok.

Fireblade - 2014. 11. 16. 01:01

@Csiki:

Lenyúlod az ötletem?:)

Csiki - 2014. 11. 16. 01:06

@Fireblade:

Csak egy cseppet :P :D

everest456 - 2014. 11. 18. 17:17

Gathering Forces spoiler:

Nem volt rossz, de pár mini cápaugrás volt a dupla rész során. Az inkvizítor miért hagyta elmenekülni őket? kicsit béna volt hogy a jeladót rálövi de előtte fél perccel még darabokra akarták robbantani.

Az hogy hova landolt a jeladó az inkább történetvezetési miatt volt, de elfogadható. Nem zavart sosem ha egy élőlényt le tudtak csillapítani, de támadásba vezetni és koordinálni őket elég komoly előképzettséget igényel ( Onderoni Beast Lordok) itt meg mintha egy mini sereg lettek volna.
Kanaan-t most is elég hamar ledarálta az inkvi, hiába próbálta még a blaster-t is használni, viszont az “anyamacin” jól meglepődött :D, kár volt felhergelni Ezrá-t. Itt lenne potenciál még bőven, Kanaan belátta hogy ő kevés tanítónak.

Viszont az hogy pont azelőtt veszik el a képet hogy kiderülne ki Fulcrum és a végén sem tudjuk meg mi történt a szülőkkel azért egy méretes paripahús járna a készítőknek.

Összességében valamivel gyengébb volt, mint az Emipre Day, de simán nézős marad. 7/10 a rész és 6,5/10 az évad

Thrasher - 2014. 11. 21. 22:22

“Kicsit le kell adni az elvárásokat (pl grafika, sztori bonyolultsága), és akkor tényleg egy jó szórakoztató sorozat.”

kicsit meg kell szeretni a szart, és akkor élvezni fogod

Andzsa - 2014. 12. 13. 16:23

Most olvastam ezt a kritikát a sorozatról, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Szerintem korrekt volt!
Na már most a kommemtekről, ezt nem tudom elmondani. Oké, igen tudom, hogy különbözünk, de akkor is! Mi az, hogy az egész egy nagy szardarab és kopi, meg béna? Elismerem, hogy a grafika az szar, és a wukkik nagyon gázak voltak, és az elején nagyon furcsának találtam az egészet, de mostmár egyre jobban megszerettem. Nem is, inkább megszoktam.
Azzal nem tok mit kezdeni, hogy valaki nem akarja a TCW-t, más meg igen, azzal nem zok mit kezdeni. Nem lesz többé, kész, vége, el kell fogadni. Én is sajnálom hogy vége, de ez van. És én személy szerint imádtam Ashokát, szóval…
És még annyit a méltatlankodóknak, meg a többi, szar ez a sirozat kommenteseknek, hogy (!) ha valami nem tetszik, akkor ne nézd! Nincs olyan, hogy “várom,és csak azért nézem, mert hátha lesz belőle valami”. Ilyen nincs! Ha nem tetszik nem nézed, és ha olyanokat írsz, hogy szar, azt közbe nézed az összes részt, akkor nem tarthatod szarnak! Könyörgöm, ha valami szar, azt nem nézzük! Ki az a hülye, aki nézi, miközben szarnak tartja? Azoknak annyit tudok mondani, hogy tudat alatt tetszik nekik. Csak maguknak sem képesek beusmerni. VAGY, csak azért nézi, hogy kritizálja! Mind tudjuk mit szokás erre mondani: VAGY TALÁLJ KI JOBBAT, VAGY INKÁBB MARADJ CSÖNDBEN!
A kritika jó volt, magam sem írhattam volna jobbat!

Csiki - 2014. 12. 15. 06:01

Andzsa: Először is, én azt mondom nem katasztrofális a Rebels, csak gyengébb, mint a TCW volt, pedig érdekes módon azt is sokan rühellték… :D Másodszor szólásszabadság van, szóval hadd mondják/mondjuk el mind a véleményünket, még akkor is, ha az éppenséggel negatív… Harmadszor pedig, hogy miért nézzük, ha gyenge? Erről egy filmidézet ugrik be…
“Pig Vomit: But… if they hate him, why do they listen?
Researcher: Most common answer? “I want to see what he’ll say next.””

És ezzel manapság is sokan így vannak… Ahogy jómagam is… Pl. a Girls c. sorozattal… Rühellem Hannah-t, sőt a többieket se igazán csípem, mégis évről évre végignézek minden évadot… :D Hogy miért? “I want to see what he’ll say next.” :D

Andzsa - 2014. 12. 16. 20:05

Csiki: Először is! Nyugottan legyen véleményed (akár negatív, akár pozitív) mert mostanában senki sem meri kimondani azt, amit őszintén gondol. Ebből is látszik, hogy elenyésző a társadalom, és ha ki mersz állni magadért, és a véleményedért, az máris jobbá tesz. És ebben is látszik, hogy egyéniségek vagyunk :) Másodszor: Nem tudok angolul, németes vagyok :D de azért majd lefordítom, csak így hirtelen nem tudok rá reagálni ;) és tudom, hogy nem mindenki szerette a TCW-t (az elején én se szerettem ;)) de ez nem is gond. Muszáj, hogy legyen negatívum is, csak nem mindig értem, hogy miért negatívkodik az illető :) de ha neki jól esik, csak nyugodtan ;)
Amúgy szeretek kötözködni, és talán igazam lesz a végén, talán nem. Ki kell próbálnom magamat, muszáj kockáztatni, és elrontani dolgokat. Anélkül az élet unalmas, és (nekem biztos, de ez rám vonatkozik) szar lenne :)

Csiki - 2014. 12. 18. 17:08

Andzsa: A Rebels-szel kapcsolatban inkább negatív, mint pozitív… Sajnos egyre inkább visszasírom a TCW-t, minden negatívuma ellenére…
Amúgy az idézet, amit írtam, Howard Stern életéről szóló filmből való és nagyjából annyit takar, hogy:
“-De… Ha utálják, akkor miért hallgatják?
-A leggyakoribb válasz erre: Hogy érdekel mit fog mondani legközelebb…”

Intim részek egyébként a film címe, és ha van időd rá, érdemes pótolni… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz