login |

Pilot: The Game

2014. 11. 16. 16:00 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Az angolok a 70-es évek hidegháborújában játszódó kémsorozatot készítettek? Mindenképp bele kellett nézni.

Aki szereti a lassabb kémtörténeteket, annak mindenképp ajánlom legalább a The Game pilotjának bevizsgálását, hiszen a klasszikus témákat dolgozza ki elég régiesen. Ez alatt a kidolgozást is értem, a kép világ remek, a vágás sem félmásodperces Bourne-recept szerint készült, hanem A Most Wanted Man-hez és hasonlókhoz próbál közelíteni.

A kort már említettem, 70-es évek, amikor is az MI5 felállít egy csoportot az oroszok által tervezett Glass-művelet felderítésére. Szóval egy nagyobb ügy során elvileg minden héten egy KGB által aktivált alvó ügynököt vizsgálnak a főszereplők (6 részes a minisorozat). De tényleg az erős fő szál a lényeg, hiszen becsúszik a kémsorozatok alaptétele: tégla van az MI5-ben is.

– That’s a little dishonest, don’t you think?
– Said the politician to the spy.

Mindezt Toby Whithouse hozza nekünk, aki az angol Being Human miatt lehet ismert, de írt Doctor Who-t is. Nem mondanám, hogy azokban nem komoly a téma, de azt nézve, hogy stand up komikus volt, elég furcsa, hogy viszonylag sötét hangulatú régimódi kémdrámát csinált ezúttal.

A főszerepre viszont érdekes választásnak tűnik Tom Hughes. Vagyis inkább úgy mondom, hogy jónak. Elsőre furcsa volt, de elég durva hidegség van benne a szépfiú maszk mellé, ami a pilot cliffhangeréhez mindenképp kellett. Aki még erős az Brian Cox, de ez gondolom nem meglepő. Mellettük még feltűnt az Shaun Dooley, jól illik a kőmerev Hughes mellé.

Kicsit lassan rázódtam bele a pilotban, de a végére már egészen elkapott. Meg ugye angol sorozatoknál mindig ott van az is, hogy csak 6 rész, az lecsúszhat egy hosszabb filmként is, igyekeznek kerülni a tölteléket. A pilot 7/10 simán, de csak olyanoknak ajánlom, akik bírják ezt a tempót.

Amit még említeni akartam, hogy mennyire tetszik a főcím összezáródó falak találó tematikája a zenével karöltve.

7 hozzászólás Ne habozz!

koncza - 2014. 11. 16. 16:56

Mindenképp nézős lesz nekem… :)

Ineteq - 2014. 11. 16. 16:57

Az első mondat megvett:) Mindjárt nézem is.

Gedeon74 - 2014. 11. 16. 20:12

Na akkor megyek játszani.

FireKeeper - 2014. 11. 17. 14:19

Baszki pedig ma tanulni akartam… :D

emese - 2014. 11. 19. 20:06

Ebbe bele fogok nézni, tuti.
Fogalmam nincs ki ez a főszereplő gyerek, de csak nekem tűnik elsőre ilyen polírozott Cumberbatch no.2-nak?

emese - 2014. 11. 19. 20:10

Ja… nem ezért nézek bele. :) Hanem a téma + brit + mini = perfect

FireKeeper - 2014. 11. 23. 01:03

Féltávig kibaszottul erős, egyetlen bajom vele hogy elég nehéz rátalálni, itt nincs meg az a sebesség mint egy amcsi országosnál hogy premier után percekkel, órákkal… itt napokat kell várni egy normális release-re.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz