login |

10 éve indult a House

2014. 11. 17. 18:36 - Írta: winnie

37 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, szavazás,

Ehh, sajnálom, hogy még nem volt Junkie, amikor indult a House, poén lenne most belinkelni egy kritikát a sárga pilotról. Így csak számtalan írást tudok meg egy finálékritikát – nem semmi, hogy egy kvázi nyomozós sorozatról ennyit lehetett beszélni, pedig, aki ismeri a sztorit, az pontosan tudja, hogy milyen kevésen múlott, hogy az első évados pocsék kezdőnézettség miatt nem lett kasza a sorozat.

A régi szép időkben biztos egy szép hosszú, megemlékezős posztot kanyarítottam volna a House-nak, de manapság sajnos ilyesmire nagyon ritkán van időm (ha valaki gondolja, a “klasszikusok”-rovat mindig nyitva áll egy utolsó “A House-bejegyzés” számára). Szóval ezekkel a röpkékkel kell beérnetek, de… talán érdekesebb is sok rövidebb, olvasói véleményt olvasni.

Külön posztban majd rákérdezek a legjobb epizódra, de előtte kíváncsi lennék arra, hogy álltok House-szal? Kinek milyen helyet foglal el a sorozatos panteonjában? Mennyire számított kötelezőnek, hozzájárult-e a junkie-ságához, volt-e valaki, akinek esetleg ez volt Az Első? És a szavazásból kiderül az is, hogy mekkora hányadunk nézte végig, és kik azok, akik darálás előtt állnak.

Hogy nézted a House-t?

  • Többnyire eredetiben. (53%, 1,323 Votes)
  • Többnyire szinkronnal. (47%, 1,185 Votes)

Total Voters: 2,508

Loading ... Loading ...

Hogy állsz a House-szal?

  • Végignéztem. (60%, 1,731 Votes)
  • Néztem pár évadot, de kaszáltam. (21%, 597 Votes)
  • Pár rész bőven elég volt belőle. (11%, 325 Votes)
  • Egy részt sem láttam belőle. (9%, 248 Votes)

Total Voters: 2,901

Loading ... Loading ...

37 hozzászólás Ne habozz!

kecskebégető - 2014. 11. 17. 18:53

Kellene csapatnom egy újjrázást de bakker így is annyi jó sorozat van…

Eny - 2014. 11. 17. 19:01

@winnie – koszi,hogy elovetted a House-t,nagyon jol is esett ez most nekem.
imadtam,imadom es a top 5-os listamon is rajta van mar jopar eve.
leges legeloszor egy ismerosomnel voltam es mondta,h ne haragudjak de o nezi a House-t. en meg azt sem tudtam mi fan terem. vele egyutt megneztem egy reszt es vlhogy egybol megfogott. aztan masnap megkerestem neten . az elso 5 reszt szinkronnal neztem volt, meg igy is tetszett, a tobbit viszont eredetiben.
nalam klasszikusnak szamit es mindenkinek csak ajanlani tudom.
amit kimondottan nem tudok semmikeppen elfelejteni az House es Wilson baratsaga & bonyolult szerelmi kapcsolata Cuddyval es a kapcsolata 13el volt. egyszeruen zsenialis volt mind3.

sherlock20 - 2014. 11. 17. 19:04

Oh jajj, első sorozat, amit letöltöttem, később rendszeresen követtem tv-ben, majd kb elsők között lehetett amit elkezdtem letölteni az amerikai sugárzás után és nézni feliratosan. A Kedvenc sorozatom, emiatt lettem junkie.

Ja, és emiatt a sorozat miatt döntöttem az orvosi egyetem mellett, épp az első évemet húzom a SE-n.

Szóval egy sorozat nemcsak heti 40 perc élmény lehet, de akár befolyásolhat egy életet is. Nálam legalábbis a House szerves részét képezte annak, hogy az orvosi pálya iránt kezdtem érdeklődni.

Casey Novak - 2014. 11. 17. 19:06

Nekem ez A Sorozat. Tulajdonképpen a junkie-ságomat is ennek köszönhetem. Minden ismerősöm tudja, hogy megszállott voltam, kemény büntetés járt annak, aki olyan részről beszélt, amit nem láttam. Ha a tévében ment a következő epizód promója, én fülre szorított kézzel, becsukott szemmel “lalaláztam” amíg valaki meg nem szánt és szólt, hogy vége. Csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni, sok-sok kedvenc sorozatot találtam ez után is, de ha bármikor szóba jön, a kérdést végig sem várva kijelentem, hogy House, ha a top favorit a téma.
És mindezt úgy, hogy végig sem néztem, mert mikor megtudtam a kaszát, a maradék részeket szépen begyűjtöttem, angolul, magyarul, felirattal, extrákkal, kiskutya fülével, és bespájzoltam. Hogy mikorra, azt még nem tudom pontosan, nagyjából akkorra, mikor már el tudja fogadni az agyam a tényt, hogy nem lesz több rész. Szóval isssszonyat szívesen írnék róla valami tömjénező kisesszét, de gondolom az elkövetkezendő egynéhány évtizedben valaki be fog előzni.
Ha ezt nem itt mesélném el, már rámhívták volna a fehér ruhás bácsikat, hogy adjanak nyugibogyót, de fellow junkiek között biztonságban érzem magam elvakult rajongóként is. :)
Nem hiszem el, hogy 10 éve volt.

sherlock20 - 2014. 11. 17. 19:07

Nem tudom hogy megvan-e amit előbb írtam, ha igen ezt lehet törölni…

Szóval nálam a House A Sorozat. Ami miatt junkie lettem. Első letöltés előbb a szinkronosok, majd eredeti és felirattal.

ÉS a House miatt mentem orvosi egyetemre is, ez keltette fel az érdeklődésem a pálya iránt.
Szóval nálam a House az a sorozat, ami erősen befolyásolta/befolyásolja az életem.

rm - 2014. 11. 17. 19:08

Az egyik legjobb sorozat. Greg House-t a teljes sorozattörténelem egyik legjobb karakterének tartom. Még most is hiányzik nagyon.

Rita - 2014. 11. 17. 19:16

A Sorozat. Örökre.

Benny - 2014. 11. 17. 19:16

Az első két évad bármikor nézhető számomra, követtem is a részeket. Aztán a harmadik évaddal változni kezdett valami, még az is jó volt, de már nem az igazi. Azután az egész darabjaira hullott, az eredeti csapat elszállt, az újakat soha nem szoktam meg, a 4. évad után össze-vissza néztem, ritkán pár epizódot évandonként. Annyi maradt meg, hogy a csapata folyamatosan változott ( bár House -ról szól az egész ,de ez akkor is sokat elárul arról, hogy az írók nem tudtak mit kezdeni magukkal és a sorozattal sem), és az utolsó évadokban próbálták visszarángatni az eredeti gárdát, de már nem működött a dolog. Sokkal régebben kifulladt, mint ahogy vége lett…
Egyébként igen ez egy orvosos-nyomozós sorozatnak indult , de erőteljesen próbáltak ettől elszakadni, talán pont ez volt a gond, a karakterek nagyon jók voltak, de én spec nem szappanoperára ( vagy ahogy manapság hívják “karakter-dráma vagy mi )vagyok kíváncsi.

eLaNoR - 2014. 11. 17. 19:19

Tök véletlen, de épp a House-t nézem a Netflixen. Pár hónappal korábban leálltam a 3. évad végén, de kb. egy hete ugyanonnan folytattam. Happy Birthday, House! :)

spire69 - 2014. 11. 17. 19:20

Én anno még a TV2-ön néztem a 2-5. évadig. Teljesen véletlenül kapcsoltam a 1×21-es részre és azonnal megtetszett, annyira más volt, mint amiket akkoriban néztem. Volt benne minden, ami szem-szájnak ingere. Rendkívül jól kivitelezett karakterdráma, elképesztő betegségek és persze a nyomozás, mindez nyakon öntve House karakterével, aki a legkedvelhetőbb és legkarizmatikusabb seggfej, akit valaha láttam.
A lelkesedésem az 5. évadban kezdett el hanyatlani, de akkor az évad vége még mindent helyretett és a 6×01 máig a kedvenc House epizódom. Valamiért a 6. évad elején mégiscsak kiszálltam és azóta sem érzek késztetést a pótlásra.
Bár már előtte is sok sorozatot néztem, de csak amolyan, unaloműzőnek. A House volt az a sorozat a 24-el és a Lost-al karöltve, ami komolyabban megszerettette velem a sorozatokat. Azóta már csak a House az, aminek a korai évadait még most is szívesen megnézem.

Miss Keamy - 2014. 11. 17. 19:20

Nem a House érdemét szeretném kisebbíteni, de szeretnék már nagyon egy írást a Six feet under-ről, vagy éppen a Prison Break-ről. Lost-ról tudom hogy nemrég volt, de House-ból kezd kicsit elegem lenni :) bocsi a rajongóktól, csak csömöröm lett “jé megint a house..”. Egyébként elfér, nem fikázni szerettem volna, csak pl egy Wire-ről is rég írtatok na :D

justy - 2014. 11. 17. 19:26

A hatodik évad végén kaszáltam, aztán az utolsó 3 részt megnéztem jóval később. A közte lévőket azóta sem pótoltam. Jó volt, szép volt, elég volt.

fRm - 2014. 11. 17. 19:40

Egyik örök kedvenc. House pedig a legjobb sorozat karakter all time

nfsu17 - 2014. 11. 17. 19:41

szavaztam az “Egy részt sem láttam belőle.”-re.
igen, ilyen is van.

nagylord - 2014. 11. 17. 19:43

Az első (esetleg a második) és az utolsó évadok nagy kedvencek, de az utolsó évadot megelőző néhány évad nekem nem tetszett (persze a többihez képest csak).
Nem tudom, hogy ki hogyan áll vele, de én a sorozatot Hugh Laurie miatt kezdtem, mert a Bit of Fry and Laurie, Black Addder (utolsó két adag) és Jeeves and Wooster sorozatokban nagyon bírtam a fickót, aztán a sorozat is bejött a teljesen eltérő – de jól megformált – karakterrel. Egyébként talán ez volt az egyik első sorozat, amit valaha daráltam, ugyanis a második évad egy részét így sikerült letudnom.

Snoopyzit30 - 2014. 11. 17. 19:45

Abszolút kedvenc, a Top 3-ban örök helye van, kitaszíthatatlan. Minden részt láttam minimum 3x, de van amit 5x is.
A mai napig hangosan fel tudok röhögni poénokon, amikor is felhívom a tesómat, elmesélem neki, aki szintén röhög, majd elkezdi mesélni, ami neki eszébe jut és együtt röhögünk. Imádtuk és imádjuk ma is!
Még egy ilyen karakterre lehet hogy sok-sok évet kell még várni.

PTOBI - 2014. 11. 17. 19:51

A pillanat, amikor úgy éreztem, Hugh Laurie tud valamit :).
Kezdetben az egész sorozat idegesített. Azután csak szimplán érzéketlen voltam iránta. Majd kezdett érdekelni. A végére pedig megkönnyeztem.

Delilah - 2014. 11. 17. 19:56

Az Első, nagyon jól megfogalmaztad;) Nélküle valószínűleg sehol sem tartanék sorozatozás szempontjából. A szerda szent nap volt számomra, igaz talán az 5 v 6ik évad környékén, majdenm abbahagytam, mai napig hiányoznak részek, de a 7et már angolul néztem és végül csak eljutottam én is a végére, számomra abszolút korszakalkotó.

baggio - 2014. 11. 17. 19:57

Szeretnék egy külön kategóriát a “végignéztem, de az utolsó előtti évadot átugrottam”-nak :)

ayren - 2014. 11. 17. 20:02

Bár agg koromra való tekintettel én a sorozatfüggőséget nem vele kezdtem, hanem a Twin Peaks-szel és az X-aktákkal, nálam minden idők number one sorozata a House MD.

VanillaSky - 2014. 11. 17. 20:15

Nem tudnék másik olyan sorozatot mondani amit ennyire egy karakter vitt el (persze Dexter meg Mentalist szintén ilyesféle), de a doki mindegyiknél zseniálisabb “találmány”, főleg az első 4-5 évadban. (egyefene azért 13as is hozta a kötelezőt)

LoGi - 2014. 11. 17. 20:21

Ha jól emlékszem, emiatt a sorozat miatt lettem junkie. Néztem talán a harmadik vagy negyedik évadot talán 2009 elején TV-ben, aztán átváltottam netre valamiért (előtte nem is nagyon torrenteztem még, csak pár film/zene), de a negyedik évadot még magyarul néztem gépen is. Elsők között volt még a TBBT is, South Park, Familiy Guy, és egy hatalmas kedvenc: Chuck (ami éppen bemutatkozott az RTL-en is, ezért fedeztem fel, de hamar lekapták). Pár hónap alatt átszoktam angol nyelvre, majd kb szerintem másfél év után az angol feliratra is, szóval gondolom House-nak köszönhetem az angol tudásom, és nyelvvizsgám :D Meg a könnyű angol órákat középiskolában.
Szerintem van már vagy 3-4 éve mióta néztem egy sorozat epizódot, vagy filmet TV-ben, ma már falra mászok a magyar szinkrontól az esetek többségében.

murder1 - 2014. 11. 17. 20:55

Ennyire öregszem? :S

Nem a House volt Az Első, korábban is követtem sorozatokat, de ez volt az, ami beszippantott a sorozatos világba. Sajnos már nem emlékszem, melyik rész volt az első amit láttam belőle (egyszer odakapcsoltam TV2-re), de utána hétről-hétre, 8! éven át kötelező esti program volt (igen, szinkronnal, mert az is jól sikerült neki szerncsére). Számomra ez “A” sorozat: hiába látok majd a következő évtizedekben remek szériákat, de a House egy hajszállal mindig előrébb lesz. Még a mai napig is, ha TV-zek és látom hogy az megy, kérdés nélkül odakapcsolok, mert minden újranézésnél felfedezek benne valami újat. Aki ismerőseim tudják, hogy a közelemben ne mondjanak róla semmi rosszat, mert csúnyán nézek rájuk :)

winnie, olyan opció is kellett volna, hogy “Többször is végignéztem”

Angel - 2014. 11. 17. 21:09

Hát, igen, nekem is ez volt az Első… Két hét alatt néztem végig 5 évadot, csak akkor még nem tudtam, hogy ezt a tevékenységet darálásnak hívják (egyébként ha nincs a suli, gyorsabban is ment volna). Ez az egyetlen sorozat, ami DVD-n is megvan (legalábbis egy része), és a HIMYM-mel együtt nagyban hozzájárultak mostani junkie-ságomhoz. Bár úgy érzem, a végére már vesztett kicsit a varázsából, de a house-os poénok azért mindig ültek.

Többnyire egyébként szinkronosan néztem, és bár én végletekig felirat-párti vagyok, itt valahogy nem zavart a szinkron – lehet, azért, mert így kezdtem el nézni, így szoktam meg, de én szerettem a szinkrongárdát. Bár ilyen téren rendesen rájuk járt a rúd, elég szegény Szakácsi Sándorra és Selmeczi Rolandra gondolni.

Azért elég elképesztő, hogy már 10 év eltelt a kezdés óta, ha lesz időm lehet, hogy nosztalgiából megint előveszem :)

Csigusz - 2014. 11. 17. 21:40

Az elején imádtam, lelkes néző voltam, aztán valahogy totál ugyanolyan volt mindig a séma “megvan-majdnem meghal-mégsincsmeg-a rész végén egy tök random betegség”. Pont amikor jött a nagy csapatváltás, akkor tettem le, lehet örökre.

emese - 2014. 11. 17. 21:49

Nálam addig ment, amíg nem szervezték át teljesen a csapatot. Azután random módon 1-1 rész. A zárásra visszatértem, és igazából az ragadt meg bennem nagyon. Btw, valamiért ezt mindig szinkronnal néztem, talán mert a tv-ben kezdtem. Csak a két utolsót eredetiben, és akkor nagyon megbántam a korábbi szinkronos nézést.

bugyborelia - 2014. 11. 17. 22:03

Ahogy sokaknak előttem, nekem is ez volt az első sorozat, amire rá szoktam és nagyon nagyon vártam minden szerda estét.. már nem tudom melyik rész volt az, ahol azt éreztem, hogy nem tudok tovább várni, muszáj letöltsem (…. egyáltalán utána nézni hogyan és honnan kell sorozatot letölteni:))) rég volt) és nekem is ez volt az a sorozat, ami rá szoktatott a sorozat nézésre.

Annak ellenére, hogy nagyon szerettem mégis elkaszáltam, az utolsó évadot (vagy utolsó kettőt) nem néztem meg, mert nagyon nagy csalódás volt az a lépés amit megléptek.

Szandi a macska - 2014. 11. 17. 22:21

Vicces, hogy ennyi ember lett junkie a House miatt :-) Én is valahogy így kezdtem. Ez volt az első sorozat, amit rendszeresen néztem és emlékszem, mindig vártam a szerda estét, hogy nézzük :-) Egyébként éppen egy House-os rajongói oldalról jutottam el a sorozatjunkie-ra… :-)
Nagyon-nagyon nehéz volt megválnom tőle… Gyakorlatilag 12-18 éves koromig néztem és mikor vége lett, kicsit úgy éreztem, hogy ezzel vége a tinédzserkornak. Pont mostanában terveztem, hogy újranézem. Lehet, hogy most, 21 felé ballagva sok mindent másként látnék vagy jobban értenék dolgokat.

mrs kai proctor - 2014. 11. 17. 22:31

Már azelőtt is nagyon szerettem Hugh Laurie-t. Szinkronnal néztem, addig amíg Szakácsi adta a hangját neki. Semmi bajom Kulkával, de nálam ott megváltozott valami. Néha egy egy részt elkaptam és megnéztem az utolsó részt felirattal. Szerethető sorozat, legfőképp a két doki barátsága miatt. Mínusz pont Jennifer Morrison, plusz pont rengeteg cinizmus.

secret - 2014. 11. 18. 00:00

10 éve a 2.7 kasza szint volt, most ezzel a számmal a top10-be is beférnek.

Paleee - 2014. 11. 18. 08:59

Emlékszem, az első részt háttértévézés közben csíptem el a tv2-őn, a gépet püföltem, és szinkron ütötte meg a fülem: Szakácsi, Zsigmond, Holl, Fekete, ráadásul Szakácsi valami nagyon jó stílusban nyomta, hát ott ragadtam. Ez a rész az 1×13 volt, ezt egy kis szünet követtem, majd mikor elérhető volt a torrenten őőő “tékában” a teljes szinkronos első évad, végigdaráltam az egészet, és a második évadot heti rendszerességgel követtem magyarul.

Szinte nekem is ez “A” sorozat. Végig magyarul követtem, egy teljes részt nem láttam eredeti nyelven, pedig a szinkronváltások (Szakácsi – Kulka, Selmeczi – Szabó-Sipos – Varga) és a tv2 erős vágásai sem tettek jót a magyar változatnak.

fm! - 2014. 11. 18. 09:16

Egyetlen részt sem láttam, de igazából nem tudom miért. Valahogy egyáltalán nem érdekelt akkor sem és most sem. Van ez így. :)

Addam - 2014. 11. 18. 12:03

Milyen junkiek vagytok? Még Tom & Jerry-vel és társaival kezdtem ;) House kifejezetten jó volt szinkronosan is, mint a Sopranos.

Roxi - 2014. 11. 18. 15:40

Elég sokáig tartott mire rákattantam,az 5.epizódból ment egy rész a tv-ben amibe “belebotlottam”.Addig úgy voltam vele,mit érdekel engem egy bunkó aki mindenkinek beszólogat? Aztán megfogott és nem volt megállás,ledaráltam az addigi részeket és amennyire lehet rajongani egy sorozatért én annyira rajongtam. Megvettem minden könyvet,DVD-t ami fellelhető róla.Bár van egy pár kedvencem,de ez a topsorozatom.Imádom,hogy egyszer megnevetett,máskor megríkat House-t pedig a legzseniálisabb sorozat karakternek tartom. Nem elfeledkezve méltó társairól Wilsonról és Cuddyról sem.

Llew - 2014. 11. 18. 21:56

Az elején nagyon szeretem, de a végére valahogy eluntam. Nem kaszáltam igazából, de kb. az utolsó két évadot nagyon foghíjasan fél szemmel a tv-t követve néztem végig.

polka.dots - 2014. 11. 21. 19:50

Számomra felejthetetlen az az epizód, amiben House saját magát műti a fürdőkádjában.

És a House + Feleségek miatt lettem én is junkie. :)

gromit - 2015. 06. 27. 02:32

Hugh Laurie régi kedvenc volt, csak miatta kezdtem el nézni, először szlovák szinkronnal, aztán rájöttem, h ezt jobban kéne érteni :) kivártam, lett magyarul, aztán németül is néztem, főleg mikor ott beelőzték a magyar sugárzást. akkor még nem volt otthon netem, más lehetőség nem nagyon volt

aztán belecsöppentem a 3. évadba eredeti+holland felirat kombóban, nagyon fura volt. anglomán fülemnek eleinte Laurie eredeti hangja is olyan volt, mintha szinkronizálták volna :D

aztán az 5. évadtól kezdve már csak eredetiben, az 5-6.-ban gyakran az éjszaka közepén élőben streamen :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz