login |

Forever: 8 rész után is nézős

2014. 11. 17. 20:41 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

Úgy tűnik, az Elementary szép lassan veszti a nézőket, a The Mentalist hivatalosan is az utolsó évadjával fog jönni, a Castle már rég nézhetetlen, így itt az ideje, hogy új közönségkedvenc orszagos nyomozós szülessen. A Forever lesz az?

Volt olvasó, aki olyat jegyzett meg, hogy “nem tudom miért, de nézem”, és basszus, ez írja le legjobban a sorozatot. Hiszen semmi igazán extra dolog nincs benne, mégis, a bevált receptet tökéletesen használja. Pontosítok: nyomozás szempontjából nincs benne extra, avagy akármilyen extrának is tűnik pár ügy, nagy meglepetések nem lesznek.

Tényleg ennyire működik az az alap, hogy a halhatatlansága miatt különc a főszereplő? Vagy az eddigi életére való flashbackek számítanak ennyit, teszik simán nézhetővé a sorozatot? Esetleg az, hogy pont kellően különcnek tűnik a nyomozókat segítő halottkémünk? Ez mind együtt éri el azt, ami miatt szinte várom a részeket hétről-hétre.

Ahogy tippeltem, a főbb szálat nagyon halványan lengették csak be nekünk az elején, azóta szinte alig foglalkoztak vele az írók. Ami kicsit zavart, hogy tippre részcsere is volt, így a nyomozóval való kapcsolat eléggé hideg-meleg eddig, hiszen többször is láttuk “máshol tartva” őket. Egyik héten közösen kajálnak Henry teraszán, a következőn pedig épphogy elvegyül a munkatársai között.

A sorozat legnagyobb ereje szerintem mindenképp a főszereplő “barát” duó, Ioan Gruffud és Judd Hirsch, amit a halhatatlanság téma erőteljesen feldob, hiszen aki kinézetre idősebb, az valójában fiatalabb, és hát nem is halhatatlan. Nagyon érdekes kapcsolatról van szó, és ezt nem zavarta össze a részcsere, hiszen ők már jó rég közösen falják az éveket.

Részemről simán maradok még, lehet, hogy unalmas lesz 3 év múlva, de még nem tartunk ott.

20 hozzászólás Ne habozz!

Alterego9 - 2014. 11. 17. 21:03

Remélem addig kihúzza a sorozat, hogy a nyomozónő megtudja a titkát.

Minden műben bírom a titokkiderülős jeleneteket, főleg a természetfelettieket.

Lemoni - 2014. 11. 17. 21:11

Semmi extra, de azt nagyon jól adják elő :) Egy kis nyomozás, halhatatlanság, humor, klisés, mégis szerethető karakterek, remek főszereplő. Hilarie Burton-nek meg fene a jódó’gát, hogy Matt Bomer után Ioan Gruffudd :P

DarylD - 2014. 11. 17. 21:16

Nagyon kellett már egy ilyen, most talán át egyetlen heti ügyes krimi, amit nyugodt szívvel ajánlanék a műfaj kedvelőinek. Ioan Gruffud a kisujjából kirázza ezt a szerepet, nagyon jól alakítja a főszereplő nyomozót. A heti ügyek viszonylag érdekesek, még akkor már ha néha elődeire hajaznak. Egy 6/10 szintet hoz biztosan, néha talán jobb is.

Gedeon74 - 2014. 11. 17. 21:16

Egyetértek, nem egy erős darab, mégis Ioan Gruffudd, a titok és a flashbackek viszik egyelőre.

ayren - 2014. 11. 17. 21:23

Én igazán akartam szeretni a téma miatt, de nem jött össze. Valahol az 5. epizód körül feladtam. Túl rutinos nekem az egész, semmi egyedi íz.

PTOBI - 2014. 11. 17. 21:37

Kitűnően felváltotta a The Mentalist-ot. Ioan Gruffud egy nagy kedvencem; régen láttam először a képernyőn, de még mindig emlékszem arra az alakítására. Nagyot mosolyogtam, amikor megláttam még a sorozat pilotja előtt, hogy ő viszi a főszerepet, plusz öröm, hogy Judd Hirch kerül melléje, és – bár korábban még nem találkoztam vele- Alana De La Garza is jól hossza a tipikus nagyvárosi nyomozót. A heti ügyek érdekesek, a karaktereknek jó alapot adtak, és ott a nagy rejtély is. A zene, a képek, a forgatókönyv, nálam az ősz legnagyobb sikere (bár még van olyan őszi sorozat, aminek nem volt időm nekifogni).

kisby - 2014. 11. 17. 22:02

3 részig jutottam. Nem rossz amúgy, erősen bevált receptet követő iparosmunka, amit a halhatatlanság téma nem dob fel annyira hogy bekerüljön a nézősek közé nálam.

m76 - 2014. 11. 17. 22:36

Én New Amsterdam miatt nem merem elkezdeni. Mert tudom, hogy ahhoz hasonlítanám, és félek, hogy alul maradna.

Isteee - 2014. 11. 17. 22:47

Nekem is bejön, főleg a főszálra lennék kíváncsi, remélem azzal is haladunk majd előre. :)

blueberry - 2014. 11. 17. 22:51

Én most néztem meg (jó, még van egy rész belőle) a New Amsterdamot, nyilvánvalóan ez befolyásolja a véleményem, de azt kell mondanom, hogy a Forever messze sokkal jobb. Itt elvetették ezt a “keresse meg az igazit” meg indián varázslatos részt és gyereke sem született 63 – sőt, egy sem (bár ezt nem mondták ki konkrétan).

A részcsere pedig szerintem nemhogy nem volt zavaró, de külön jó döntés, mert ha jól emlékszem az 5. részt adták le 2.-ként, így az átívelő (Adam)-szál megalapozódott az első két részben, ez jobb, mintha félig az első, majd találomra az 5. részben történt volna ez.

Lilith - 2014. 11. 18. 00:01

Amíg Ioan benne van,nem lesz unalmas. :)

ALDO - 2014. 11. 18. 00:48

Jó Castle-utód lehetne. Kár, hogy a 2. évadra nagyon bizonytalan a 2. évad berendelése.
A legrövidebben tényleg úgy lehetne összefoglalni, hogy semmi extra, hiszen ezerszer láttunk már hasonlót: kissé különc főszereplő, aki ránézésre olyan dolgokra és összefüggésekre jön rá, hogy a többiek csak lesnek, idős “barát”, aki tudja a titkát, magányos nő, akivel idő kérdése, hogy beindul a “mikor hozzák már össze őket” vonal.
Mégis évek óta az első ABC dráma, amit sikerült megszeretnem. Kicsit kárpótol a New Amsterdam évekkel ezelőtti korai kaszájáért.

ALDO - 2014. 11. 18. 00:54

A legutóbbi részt még nem láttam, de a központi rejtélyen fennakadtam egy kicsit.
Ha meghal, akkor mindig pontosan ugyan oda “teleportálódik” a vízbe? A ruhái és a zsebében lévő tárgyak köddé válnak, vagy csak valahogy “haza kerülnek”? Mert akkor érthető, hogy miért nem vesz mobilt, bár elég feltűnő lehet, hogy folyton új személyit kell csináltatnia.

Ambriel - 2014. 11. 18. 08:12

Eleve szeretem a nem túldramatizált krimiket, amiket csak leülök, megnézek, kikapcsolódok, elfelejtek.

Ebben a sorozatban az fogott meg, hogy végre van egy mindenkinél okosabb főszereplő, aki nem beképzelt, és nem érezteti azt másokkal, hogy ők mennyivel butábbak nála. A Mentlistát, Bonest, Elementaryt ezért nem szeretem.

Az is tetszik, hogy végre nem vámpírban/vérfarkasban/démonban merül ki egy természetfeletti szál.

Vinie - 2014. 11. 18. 08:43

Én is nagyon megszerettem. Talán nem a legjobb szó, de annyira bájos az egész, hogy nem lehet nem szeretni. Szeretek visszatérni Abraham régiségkereskedésének világába, hallgatni a főszereplő finom, kifinomult stílusát, stb. Nem tudom pontosan megfogalmazni én sem, hogy mi vonz vissza minden héten, de valami nagyon. :)

montanosz - 2014. 11. 18. 09:39

köszi az ajánlót, most nézem ő volt hornblower is, az kedvenc sorozatom,meglesem akkor ezt is))

fm! - 2014. 11. 18. 13:56

Nem nézek nyomozóst évek óta, de ebbe most belepillantok a kritika alapján, hátha…

Llew - 2014. 11. 18. 21:53

Abszolút az “apa-fiú” duó viszi a hátán az egészet. Nekem nagyon tetszenek a halhatatlan flashbackek is, de az a főszereplők nélkül azért kevés lenne.

sorozat/gyilkos - 2014. 11. 19. 09:36

Jó lenne ez, de langyi. Vagy a casting nem az igazi, vagy a kémia, vagy a script, de nincs éle, nem tudják kihozni azt, ami egyébként benne van.

A mellékalakok közül J Hirsch jó mint mindig, de ide picit túl harsány, a laboros csávó egyszerűen rossz, a nyomozó csaj pedig merev, nem tudja megtölteni a karaktert. Még a főszereplő sem az igazi, pedig ő adja az ízét.

Ha a felhozott párhuzamokat veszem: a mentalistában Simon Baker egyetlen perfekt karakterrel elvisz a hátán egy ennél (már) gyengébb sztorit, a Castle-ben két szerethető figura dinamikája egy ennél sokkalta szarabbat. Itt a karakterek súlya, és a köztük lévő dinamikát sem találták meg (3-ik rész). Ioan Gruffud egyedül kevés, Hirschel együtt nem rosszak, de nincs kémia, a csajjal pedig abszolút semmi szikra sincs.

Még adok pár rész esélyt, hátha összecsiszolódnak.

Coraline7831 - 2014. 11. 22. 22:51

Én Ioan Gruffud miatt kezdtem el nézni, és egyszerűen beleszerettem :) Rendkívül helyes kis nyomozós-misztikus sorozat, és egyértelműen jól teljesít az átívelős szál tekintetében is. Habár eléggé féltem, hogy ott lebeg majd a feje fölött a kasza, kellemesen csalódtam a berendelés hallatán. Ha hozza az eddigi szintet, kitartok mellette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz