login |

Még egyszer utoljára?

2014. 11. 19. 13:15 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kampány, minisorozat, ,

Évente jó pár új sorozat érkezik, melyek hiába sikerülnek nagyon jól, hiába van remek véleménnyel róluk a nézők zöme, a legtöbb junkie mégis bepróbálás nélkül passzolja. Ezek azok a sorozatok, amikre iszonyat nehéz felhívni a figyelmet, hiszen azon kívül, hogy “nézzed, mer’ jó!”, nincs sok bevethető ösztönző eszköz. Ezzel nem lehet mit tenni, anno a Breaking Bad kapcsán a 3. évad idején külön posztot is írtam csak olvasói véleményeket idézve, a “Basszus, gyerekek, mi van már, hogy még mindig nem nézitek?”-kérdés szellemében. (Ezért is kérdeztem rá év elején, hogy a sok pozitív visszajelzés ellenére, miért csak a gigahype késztetett sokakat Breaking Bad-nézésre, miért nem szállt be a többség már az első 3 évad során?)

A The Honorable Woman (The Honourable Woman) nem Breaking Bad, az első résztől meg pláne nem fog lehidalni a többség, de ettől még rettenetesen erős lett. Amíg nem kerül sor a magyar premierre, addig azt hiszem, hogy nem is fogunk nagyon többet írni róla. Nem mintha nem érdemelné meg, de sok mindent már nem nagyon lehet, s csak ismételni tudom magam, hogy aki szereti a nagyon színvonalas, odafigyelős, komplex történeteket, az mindenképpen vállalja be ezt a 8 részes, politikai thrillernek is nevezhető minisorozat, amely igazi felüdülést nyújt

Aláírom, nem egyszerű a sorozat, de az első rész után nagyszerű élmény, ahogy összeáll a kezdetekben talán zavarosnak ható kép. Az előzetes, a sorozatkritika és a főcím után álljék itt egy plakát is.

28 hozzászólás Ne habozz!

Arrivera - 2014. 11. 19. 13:42

A junkie-s kritika után megnéztem és számomra az év egyik legjobb sorozatélménye volt. Okos, csavaros, fenntartja a feszültséget, mégis akciódúsabb mint mondjuk a Rubicon volt. Hálás vagyok, hogy felhívtátok rá a figyelmemet. Azóta is azon gondolkodom, a környezetemben kinek tudnám ajánlani, mert valóban az első három rész “türelmet igényel”. Csak ajánlani tudom.

Lemoni - 2014. 11. 19. 13:49

Sem a téma, sem a főszereplő, sem a plakát nem keltette fel a figyelmemet, de most látom (ez is csak most tűnt fel), hogy Sundance, na ettől már érdekesebb lett, mivel a csatorna neve nekem mostanában egyenlő a jó sorozatokkal. Be is fogom próbálni :)

Sawamara - 2014. 11. 19. 13:56

Számomra a tavalyi év egyik legjobb sorozata. Ha nem “A” legjobb.

Elképesztően összetett történet, fantasztikus hangulattal és drámával.

Az openingje meg bizarr szerelemgyereke az American Horror Storynak és a Homelandnek. Ha ez nem elég, semmi sem az!

winnie - 2014. 11. 19. 15:15

az angol/amerikai keresztség miatt hangsúlyoznám a címe(ke)t: The Honorable Woman (The Honourable Woman)

Andro - 2014. 11. 19. 16:01

Egyszerű. Nem az én műfajom.

Thomas - 2014. 11. 19. 16:07

Gondolom sokan vannak vele úgy, mint én, hogy több nézős meg darálásra váró sorozatuk van, mint idejük, és ha egy új nem tűnik érdekesebbnek ezeknél, akkor inkább dobják bepróbálás nélkül:) Kivéve azok, akik kimondottan szeretnek pilotokat nézegetni, de én azért ennyire nem vagyok maximalista, hogy mindent be kell vizsgálnom, csak azokba kezdek bele, amik valamivel felkeltik az érdeklődésemet:) És az a szó, hogy “politikai” komoly elrettentő erővel bír nálam:)

mrs kai proctor - 2014. 11. 19. 16:15

Ha jól látom a főszereplő Maggie Gyllenhaal..őt ki nem állhatom. Olyan jelentéktelen szegénykém. Ettől függetlenül lehet, hogy ránézek.

CyClotroniC - 2014. 11. 19. 16:22

Egyszerűen arról lehet szó, hogy túl sok a jófajta újdonság. A legjobb példa erre egyébként az, hogy pont most kezdtem el az Orange S2 daráját, pedig a tavalyi év toronymagas kedvence volt nálam, mégsem néztem azonnal, mert mással voltak elhavazva.

Maggie Gylllenhaal nálam se kedvenc, de szerencsére a készítő neve kellően erős hívószó: Hugo Blick (The Shadow Line).

CrM - 2014. 11. 19. 16:26

Őszintén megmondom, én megnéztem a Breaking Bad első évadát és bár nem mondom, hogy nem tetszett, de valahogy nem volt motivációm a folytatásra. Ezt viszont már majdnem elkezdtem :)

zolkó - 2014. 11. 19. 16:41

“Több nézős sorozatuk van” Nem akarok senkit megbántani, de mik azok? Azért kérdezem, mert akikkel csak nekiállok beszélgetni a sorozatokról, szinte kivétel nélkül ugyanazt a 3-4 sorozatot említik (TBBT, TWD, TVD, Modern Family), amikkel önmagukban még nem is lenne baj, de ha szóba hozok pl pont egy Honorable Womant, mint kicsit más, nem populáris néznivalót (és akár alternatívát a populáris sorozatokkal szemben, ha valaki rájuk un), akkor csak néznek, mint borjú az új kapura. És hülyeség, de volt már, hogy én éreztem kínosan magamat, mintha fel akarnék vágni a “tudásommal” (röhejes, én is tudom). És hogy ontopic is legyek, nagyon jól volt megírva a sorozat, szépen, nem kapkodva bontották ki a szálakat, motivációkat. És Maggie Gyllenhaalról csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni, jól állt neki az erős, keménykezű, ugyanakkor mégis érzékeny, sokatlátott, törékeny nő szerepe. És ne felejtsük el Lubna Azabalt, aki Ephra gyermekeinek dadusát, és Nessa barátnőjét játszotta, őt itt jegyeztem meg magamnak.

e - 2014. 11. 19. 16:57

Zolkó! Szívemből szóltál. 😄 igaz, nem szoktam sorozatokról társalogni (csak itt, virtuálisan), de most nekem speciel alig van nézős. (Homeland, The Affair, The Good Wife….a többi meg csak guilty pleasure…
Ezt bepróbálom. Köszi az ajánlót winnie!

sj - 2014. 11. 19. 18:44

nagyon jó politikai krimi. tipikusan az “akár igaz is lehet” kategória.

Ripazha - 2014. 11. 19. 18:49

A bréking bredre tére én pölö pont a hype miatt nem kezdtem el :D láttam egy fél részt az Rtl-n és rákerestem könyvjelzőbe raktam, hogy amint lesz helyem töltöm(egyáltalán nem csinálok olyat) csak egyre többször futottam bele, még egy infó házim is belőle készült, és végül odajutottam ki, hogy nem kezdem el… Szó szori…
A sorozatra térve meg egyelőre kicsit olvasgatok róla leírást meg trailer, és könyvjelzőbe kerül és majd eldöntöm :)

PTOBI - 2014. 11. 19. 21:40

Még nem jutottam odáig, hogy elkezdjem. Ahogy CCC is írta, túl sok a jófajta újdonság, de előbb-utóbb ledarálom, ha úgy lesz időm.

CyClotroniC - 2014. 11. 19. 21:59

zolkó: szerintem sokan, akik aktívan követik a junkiet, azért jelentősen több mindent vagy másokat néznek, mint a fenti 4 példa. Továbbmegyek, ezekből csak a Modern Familyt nézem például. :)

Érdekesség képen csak, amik idén vagy tavaly lettek nézősek nálam (szóval csak az elmúlt két év megtartott újoncai):

Babylon, Broadchurch, Dates, Fargo, Gotham, Hannibal, Hello Ladies, House of Cards, Inside No.9, Last Week Tonight with John Oliver, Nathan For You, Orange is the New Black, Orphan Black, Penny Dreadful, Red Band Society, Rick & Morty, Ripper Street, Silicon Valley, The Affair, The Fall, The Leftovers, The Wrong Mans, Transparent, True Detective, Utopia

Ez 25 sorozat, és ebből csak kettőt kaszáltak el, ha jól számolom. Ráadásul ezen felül még vannak ott vannak régebbiek is, meg azok a sorozatok, amiket valószínűleg imádnék, csak még nem volt esélyem és időm bepróbálni (Shameless, Wilfred, The Newsroom).

Egyébként szerintem soha nem volt annyi jó és minőségi sorozat, mint az elmúlt két évben, szóval ha valamikor igazán jó junkienak lenni, hát most mindenképpen az.

bélabá - 2014. 11. 19. 23:24

A Breaking Bad-et én is 3 haveromnak ajánlottam, de egyik se kezdte el. Pedig ajánlottam nekik a Homeland-et, Boardwalk Empire-t is, és azokat ledarálták, de ezt valamiért egyiküknek sem akaródzott, pedig mit vesztettek.

zagloba - 2014. 11. 19. 23:34

zolkó:
Az általad említettekből egyet sem nézek.

CyClotroniC-hoz tenném hozzá, vele maximálisan egyetértve, hogy akkor még ott vannak azok a sorozatok, amiket menet közben fedez fel az ember /ezek lehetnek régebbiek is!/.
Pl. A Young Doctor’s Notebook, Apostol /II. vh./, Hispania, Mr. Selfridge, Forever, Titanic: Blood and Steel, Survivors /nem a Survivor!/, The Village, Smith, Cadfael, Blackout, Accused, Injustice, Fleming, Eternal Law, Any Human Heart, Southland, Veronica Mars, Döglött akták / 7 évad!/, stb.
És akkor amit régebb óta, de folyamatosan néz/ett/ az ember /A mentalista, PoI, Atlantis, Merlin, The Clone Wars, Supernatural stb.
Most így kapásból ezek jutottak eszembe, amit CyClotroniC listájához adnék.
Hát, “ezek azok”!

Maggie Gyllenhaal-ról lehet, hogy te szuperlatívuszokban tudsz nyilatkozni, de pl. számomra jelenleg szürkébb, unalmasabb, semmilyenebb színésznő nincs. De ezzel nem vagyok itt egyedül /mrs kai proctor/.

Viszont nincs ezzel gond, neked bejön, és tetszik, számomra meg érdektelen. Ízlések és pofonok.

winnie felvetésére, én pl. azért nem néztem a Breaking Bad-et, mert mindenféle drog/bandaháború/gengszter téma hidegen hagy. /Ezért nem érdekel pl. a Gengszterkorzó sem./

De még egyszer: ízlések, és pofonok. Aki szereti, nézze!
Tök jó, mert így több sorozat készül.

Brynden Rivers - 2014. 11. 20. 12:58

@CyClotroniC:

Nálam majdnem (21/25) a ugyanez a lista, és nem érzem soknak.

– Nem nézek network sorozatokat (kivéve POI, RBS, Hannibal)
– Dates, Broadchurch, Utopia, The Honorable Woman, The Wrong Mans és az összes új angol sorozat amit néztem csak 1 évad volt 2013/14-ben és mindegyiknek vége. True Detective szintén.
– más tevékenység közben nézem azt amit csak lehet, vacsora közben amit csak lehet, futás közben a POI-t buszozás közben a Suitsot stb.

Brynden Rivers - 2014. 11. 20. 13:00

A sorozatról:

Nekem hatalmas élmény volt, plusz után letöröltem több másik hasonló sorozatot a várólistámról (Scandal, Homeland)

Pont azért nehéz nézni, amiért John Le Carrét olvasni, túl realisztikus és ezért nagyon nagyon lehangoló.

Brynden Rivers - 2014. 11. 20. 13:08

“Egyébként szerintem soha nem volt annyi jó és minőségi sorozat, mint az elmúlt két évben, szóval ha valamikor igazán jó junkie-nak lenni, hát most mindenképpen az.”

Annyiban árnyalnám a képet, hogy:

– a Netflix, Amazon stb. nélkül ez nem lenne igaz, az ő sorozataikat leszámítva szerintem a 2000-es évek közepe jobb volt

– a BBC szépen lassan süllyed sajnos (pénzhiány)
– még mindig a Rome legjobb kosztümös sorozat
– még mindig a BSG a legjobb sci-fi
– jó sci-fi semmi nincs, rengeteg volt 1999-2005 között
– sok jó sorozat elromlik (SOA, Doctor Who, Luther, GoT)

CyClotroniC - 2014. 11. 20. 13:22

Brynden Rivers: Nem is gondoltam, hogy brutál sok lenne, csak emellé még becsúsznak darák is ugye néha. Mondjuk én szeretek úgy sorozatozni, hogy a heti nézősöket leszámítva (sokan eleve csak azért azok, mert én írok róluk) mindent inkább darálok és blokkokban nézek. Na így, napi 1-2 óra sorozatozással is bőven megvan egy kábeles szezon 1 hét alatt. Azt viszont sokszor éppen a feltorlódott és dara állapotban álló sorozatok száma dönti el, hogy valamit bepróbálok-e vagy sem. Ennek a sorozatnak pedig az volt a hátránya eddig, hogy júliusban jött ki, és akkor rendre pihentetni szoktam egy kicsit a sorozatozást. Ennek ellenére ez simán olyan lesz, aminek majd adok esélyt.

Egyébként nálam idén az HBO lett a nyertes, szinte mindent nézek onnan: The Leftovers, True Detective, Game of Thrones, Veep, John Oliver, Silicon Valley, ráadásul ezenkívül nálam a Fargo idén mindent vitt utcahosszal, ami FX, de remek az animációs felhozatal is. Talán klasszikus, network sitcomok terén éreztem a korábbi éveket csak erősebbnek, de ott nagyon.

sleepwalker77 - 2014. 11. 20. 14:00

Az a baj ezzel, hogy nekem is több barátom ajánlgat sorozatokat, de amikor már így is 60-70-et nézek egy évben összesen, valamint magamtól is találok néha újakat amik érdekelnek, akkor az így ajánlott sorozatok nagyon a megnézendő lista aljára kerülnek.

Thomas - 2014. 11. 20. 14:32

zolkó: az a nézős, amit hétről-hétre követ valaki és tetszik neki, meg van vele elégedve. most hogy ez kinél mely sorozatokra igaz, az szerintem teljesen mindegy, nem ez volt a lényeg:)

RoyStampler - 2014. 11. 20. 19:06

Maggie Gyllenhaal nálam sem volt kedvenc, sőt, volt, amikor ki nem állhattam. De ebben a sorozatban fantasztikus, és sokszor emlékeztetett Julie Andrews-ra (nem csak a frizurája miatt).

A többi színész és többnyire a történetvezetés is remek, bár az írás minősége szerintem nem ér fel a Shadow Line-nal. Spoiler nélkül csak annyit, hogy a 3. rész vége felé van egy annyira ostobán megírt “fordulat”, hogy egy-két részre teljesen kizökkentett a hangulatból. És sajnos van még egy-két tökéletlenség, néhány kevésbé kidolgozott karakter (szerintem), azonban ezzel együtt is jósorozat. A hiábai ellenére is csak ajánlani tudom.

winnie - 2014. 11. 21. 04:48

“- a Netflix, Amazon stb. nélkül ez nem lenne igaz, az ő sorozataikat leszámítva szerintem a 2000-es évek közepe jobb volt”

??? az egyiknek van 2 sorozata, a másiknak 3 talán? ne vicceljünk. egy 2000-es évek közepe vicc a mostani állapotokhoz képest.

Brynden Rivers - 2014. 11. 21. 17:37

@winnie – 2014. 11. 21. 04:48

10-15 összesen*, az azért több mint 5 :)
A 2000-es években több jó sci-fi/fantsy volt**

Az tényleg csak saját vélemény hogy több 1-2 évados vagy 1-2-3 évadig jó network sorozat volt akkor***

*általában az új piaci szereplőkre gondoltam, beleérte a SundanceTV-t (Rectify, The Red Road)
A Netflix sok sorozatot vagy színészt mentettek meg:
House of Cards, Arrested Development, The Killing, Longmire, Ripper Street.

többi: Lilyhammer, Alpha House, Transparent, The After
+ az idei évadban: Marco Polo, Bloodline, Daredevil stb.

**Lost Room, BSG, STE, SG1, SGA, Firefly, Torchwood, DW-RTDéra, Daybreak, Tin Man, Dr. Horrbile, Carnivàle, Heroes S1, Merlin, LotS, Avatar.

*** Boomtown, Firefly, Life, Heroes S1, Lost S1, 24 S1-S4, Veronica Mars, Prison Break, Cold Case, Scrubs, Gilmore Girls, OC

Brynden Rivers - 2014. 11. 21. 17:38

Az utolsó két bekezdés NEM a Netflix-re vonatkozik, hanem lábjegyzet 2. és 3. mondathoz :)

Gedeon74 - 2015. 07. 04. 11:45

Hú, már jó régen a listán volt.

Nekem nagyon bejött. Egyébként is szeretem a kémes-politikai szálas történeteket (Üdv, Rubicon! Helló, The Game!), itt viszont a kényes izraeli-palesztin helyzet még rátett egy lapáttal, főleg, hogy több nagyhatalom is így vagy úgy, résztvevő benne, ezért jobban lehetett kavarni a szálakat. Mindezt szerintem elég jól ötvözték a családi vonallal. A vége egy picit gejl lett talán, de ha az odáig tartó utat nézem, akkor meg van bocsátva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz