login |

Sons of Anarchy – 7×11: A gyász meze – írta Ingorion

2014. 11. 22. 15:22 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

After everything she did, all the lies and the death and the wreckage…
I still love her. You know? She’s my mom.

A fenti idézet egy minőséghullámzások által megtépázott évad messze legjobb epizódjából származik. Az epizódéból, amelyre a sorozatnak (a két héttel ezelőtti 7×10-et is beleértve) borzasztóan szüksége volt már: ha nem is sikerült megváltaniuk az etapot, de biztosítottak minket arról, hogy a készítő, Kurt Sutter talán képes lesz kielégítő módon lezárni motoros zsiványokról szóló eposzának utolsó fejezetét – feltéve ha a végső felvonást alkotó két rész is tudja tartani elődei minőségét.

Rengeteg dologról beszélhetnék, fejtegethetném miért nem működött a hetedik szezon úgy, ahogy a készítők eltervezték, illetve, ahogy mi, rajongók azt vártuk, viszont ezekre nem szeretnék kitérni – majd ha eljön az ideje, a sorozatzáró kritikájában pótlom a most ejtett hiányosságom. Inkább arról ejtenék szót, amiről nem is gondoltam volna, hogy leírhatom többé a SoA kapcsán: hogy mennyire tökéletes hetvenkét perccel ajándékoztak meg minket.

Azért nem Suttert emeltem ki – mint ahogy azt sokszor szokásom -, mert ez az epizód nem egyedül az ő érdeme; említést érdemel az ötödik évad óta a sorozaton munkálkodó Mike Daniels és az idén az írószobába hozott Peter Elkoff; nem mehetek el szó nélkül Peter Weller hihetetlenül profi rendezői munkássága mellett sem;

Végül, de nem legutolsó sorban pedig jár a főhajtás a színészeknek, és nem csak a Twitteren általam is kiemelt Rossi-Smits-Hunnam hármas tagjainak, hanem mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy minden olyan olajozottan működjön, ahogy működött. Innentől spoilerek következnek a tovább mögött.

Az epizód abból kamatozott, amiből az egész évadnak kellett volna. Nem a hatodik évad fináléja óta számtalanszor megváltozott banda-status quóval foglalkozott (a sorozat mércéjével nézve egy külsőségekben meglepően visszafogott részt prezentáltak nekünk), nem erőltették a sokszor értelmük vesztettnek tűnő zenés montázsokat sem, az extra játékidő pedig hosszú idő után először a széria javára szolgált. Ehelyett visszaereszkedhettünk az alapkarakterek szintjére, azoknak a sorsáért izgulhattunk újra, akikkel 2008 óta együtt koptatjuk a dél-kaliforniai fiktív kisváros poros útjait.

Nem szeretnék tovább köntörfalazni, Jax megtudta az igazat Tara halálának körülményeiről, méghozzá meglepően elegáns és (a készítő kedvenc szavajárásával élve) organikus módon. A negatív kritikák tömkelegét kapó Ryder és Evan Londo páros által életre keltett Abel karakterét idén – véleményem szerint – nagyon tudatosan építgették, ami feltűnő volt, pláne azok után, hogy hat éven keresztül inkább csak az események katalizátoraként használták.

Ezen tudatos írói munka gyümölcse abban a jelenetben érett be, mikor apjának szegezi azt a bizonyos kérdést nagyanyjáról és Taráról. A tizedik rész vaskos cliffhangere után félő volt, hogy egészen a sorozatzáróig húzzák a dolgokat, de szerencsére nem így történt. A szereplők interakcióba léptek egymással, rég várt beszélgetések játszódtak le a szemünk előtt.

A Juice és Jax közti kihallgatóban végbemenő szóváltás során mindkét színész kihozhatta magából azt, ami már nagyon régen ott szunnyadt karaktereikben, ám a történet megfelelő mederben való folyása miatt magukban kellett tartaniuk; Charlie Hunnam Jax, a felesége elvesztésével járó fájdalom minden skáláját elénk tárja, amit a gyilkos kilétének felfedése tesz még zsigeribbé, míg Theo Rossi két percbe sűríti Juice minden megváltásra méltó kvalitását, illetve az annak megszerzése utáni megkönnyebbülést.

Thank you for telling me the truth.
I’ll make sure it’s quick.

A Nero és Gemma, valamint a Jax és Nero között lejátszódó dialógusok ugyanekkora érzelmi töltettel bírtak. Jimmy Smits mindkét esetben hozta azt amit elvárhatunk tőle, ami még fontosabb, nem csak az arcával/hangjával, hanem a testével is játszott – gondolok itt a már-már komikus, ugyanakkor nagyon is életszerű fel-le rugózásra a telefonhívás után, vagy a mozdulatra, mikor igazi exjunkie módjára megvakarja a kezét.

Ezek az apró(nak tűnő) gesztusok is ékes példái annak a jelenségnek, mikor egy színész maximálisan megérti karakterét és annak motivációit. Persze Katey Sagal is remekelt, bár ezúttal – nagyon helyesen – csak a másodhegedűs szerepét osztották rá, nem az ő reakciói számítottak, hanem azok, amiket Gemma tettei környezetéből kiváltottak.

Figyelemre méltó még az egész részben – és az évadban is – sokszor domináló szimbolika. Nem szeretném Redditre való fejtegetések irányába elvinni az írásomat, de a kísértetiesen üres ebédlőasztal, a néhai John Teller motorján végzett utolsó simítások bemutatása, azok a bizonyos sakkbábuk, és a záróképként szolgáló jelzőtábla Sutter eddigi munkásságát ismerve, mind-mind többletjelentéssel bírnak.

És az ilyen apróságokban érződik az a következetesség és konzisztencia, amit egész idáig (joggal) hiányolhattunk. Az évad maradéka már nem egy hazugságra, hanem a fájdalmas igazságra épül. Ha kissé megkésve is, de a történet azon pontjára értünk, ahonnan reményeim szerint minőség szempontjából csak felfelé vezet az út.

Sutter egy interjúban megfogalmazta, számára sorozata mindig is azon kérdés feszegetéséből állt, hogy Jax milyen férfivé érik az őt ért események hatására. Két hullákkal, vérrel és könnyekkel telezsúfolt részünk van arra, hogy ezt megtudjuk. Ha a válasz megváltás formájában érkezik, azt ajánlom, készüljünk fel: ugyanis Charming városában az ilyesmi a kaszással jár kéz a kézben.

32 hozzászólás Ne habozz!

vitya - 2014. 11. 22. 15:51

Nagyon jo resz volt ez is es a multkori is azonban az egesz hetedik evad soran az az erzesem hogy feleslegesen tulnyujtott lett. Szerintem ezt a sorozatot 6 evadban kellett volna lezavarni. Az egesz koncepcio, a folytonos halalesetek elegge megfaradt elemek lettek a sorozatban az evad soran, kb annak a bizonyos klubtagnak a sorsat mar egy kilometerre ki lehetett szagolni miutan elraboltak. Ettol fuggetlenul meg igy is egy nagyon jo sorozat, remek szineszi jatekkal, de a tulnyujtott es kicsit onismetlodo tortenet miatt mar messze nem olyan nezore gyakorolt hatassal mint amit a korabbi evadokban kaptunk.

bëiz - 2014. 11. 22. 16:17

Érzelmes rész volt. Sajnos nem menti meg ezt az unalmas záróévadot, de talán bízhatunk abban, hogy az utolsó két epizód hasonlóan érzelmes lesz.

Ineteq - 2014. 11. 22. 17:07

Én is azon gondolkodtam, hogy Sutternek megvan a fix terve a sorozat befejezésére, viszont az nem húzható szét egy egész évadra. Így kis túlzással volt 10 filler epizód az igazi befejezés előtt.

csepeti83 - 2014. 11. 22. 17:24

Az valós helyzet az szerintem, hogy a sorozatban kb. 5 évadnyi anyag van, de ez azt jelentené, hogy folyamatosan a maximális minőséget kapjuk. Ez – bár nagyon jól hangzik – nem túl életszerű, és nyilván emberi tényezőkre vezethető vissza, hogy nincs így, mégis szerintem hálásak lehetünk, hogy nem húzzák tovább.
Illetve azért az hozzátartozik, hogy azért ennyire hatásos egy ilyen rész (bár szerintem az előző is jó volt, nagyon örülök, hogy Sutter viszi magával rendezni Paris Barclay-t a Bastard Executioner-be), mert egymillió kisebb-nagyobb elszórt jelenetből építkezett fel idáig. Ezek a jelenetek nem működnének, ha nem lenne ennyi előzményük. Más kérdés, hogy a jól felépített és végigvezetett fő szál mellé a körítés nem mindig 100%-os (aláírom fanboyként is, hogy a “minden szar a nyakunkban, de aztán Jax kitalál valamit és 10 perc alatt megoldódik a java” képlet elfáradt a 6. évadra), a 7. évad oda-vissza keverős bandaháborúi pedig tényleg önismétlőek és túlzóak, csak az van, hogy ez nem nagyon számít. Közben ott van a dráma, fokozódik a feszültség és erre kapunk egy (két) ilyen részt, amitől felrobbanunk.
Theo Rossi és Kim Coates azt nyilatkozták Larry Kingnél, hogy az utolsó 3 rész érzelmi atombomba lesz, a befejezést pedig nem akarták elhinni, amikor először látták (nyilván papírra vetve).
A “haters gonna hate” szekciót leszámítva nem hiszem, hogy csalódni fogunk.
Amúgy néha azért elgondolkodtató: vajon minek van több esélye? Annak, hogy a 6 évadon keresztül remeklő alkotók elrontanak 10 részt, hogy aztán előrukkoljanak egy ilyennel, vagy annak, hogy akik nem azt kapták, amit vártak (Gemma azonnali bűnhődését), azok csalódottságukban és frusztrációjukban köpködni kezdenek, szemellenzővel a fejükön mocskolódnak, majd amikor eljön, amit vártak, akkor “ó, ez jajdejó volt”? :)

McEwan - 2014. 11. 22. 17:26

Szerintem eddig ez volt a legrosszabb rész az évadban. Az előző évaddal vége kellett volna legyen, mert ez az évad egyszerűen nem jó. Meg lehetett volna jól valósítani, de Sutternek ez túl nagy falat volt már, és ezt ez a rész is bizonyította. Véleményem okai:

1. A kritika írójával ellentétben úgy gondolom a színészi játék gyatra volt, de azt eddig is tudtuk, hogy ez nem az a díjt érdemlő gárdával rendelkező sorozat, mint amilyen mondjuk a Breaking Bad volt. A Juice-Jax jelenet után, ami meglepően oké volt, nevetséges volt az egész, főleg mert annyira drámai akart lenni és el voltak nyújtva a jelenetek. Ha gyorsabban letudja őket, vagy több az interakció bennük, akkor működhetett volna, de azért a nonverbális érzelmi kommunikációra kihegyezni a jelenetek többségét elég nagy kockázat volt a színészek képességeinek ismeretében. (Ami részről részre egyre jobban idegesít, az a nagyobb gyerek. Most komolyan, bénább gyerekszínészt nem találtak?)

2. A másik probléma, hogy az egész évad gyors folyású menetébe ez a rész sehogy sem illeszkedett. Ha bingewatcholok tuti áttekerem. 70 perc búcsúzkodás azért még a szappanoperához szokott nagyanyámnak is sok lett volna. SPOILER ALERT: Ennyi idő alatt Matthew McConaughey 2 bolygót meglátogatott és megmentette az emberiséget…

3. De ami a legjobban kiakasztott, az Juice megmagyarázhatatlan vallomása volt. “Gondolkoztam azon, hogy átvertelek, majd arra jutottam, hogy még egyszer átverlek, de most, amikor egy halvány esélyem van rá hogy visszakerüljek a bandába, vagy hogy legalább megússzam élve, mindent bevallok neked, mert csak.”

Sutternek két része maradt arra, hogy valami olyat húzzon, mint 3-4 évaddal ezelőtt tette, de ez a rész csak azt bizonyítja, hogy már semmi nincs a tarsolyában. Én leszek a legboldogabb ha nem lesz igazam, mert 1 évvel ezelőtt még istenítettem írói tudását, de jelenleg csalódottságot érzek.

Thrasher - 2014. 11. 22. 17:53

Örülök, hogy kiemelted azt a kis rugózást, egy pillanatra nekem is komikusnak tűnt, nem kivarrt bűnözőhöz illőnek, de aztán azonnal átjött, mennyire valószerű volt, hogy így vezette le a frusztráltságát.
Nagyon nagy húzás volt Smits-től.

Miután a Greensleve-et helyenként beletekerve néztem, amit pedig soha nem szoktam csinálni, ezzel a résszel elérték, hogy megint érdekeljen a történet.

Azért összességében talán jobb lett volna a sorozat mondjuk 5 évben, vagy 7 évad, de kevesebb epizóddal, sok-sok töltelék B-sztoritól, és bandák közti csiki-csukitól megszabadulva így, de még ez az utolsó évad se tudja kitúrni a kedvenceim közül.

Mardred - 2014. 11. 22. 18:18

Mekkora poén, hogy a sorozat végére végre “Teller”-ként vagyis beszélőként viselkedik a Teller család :D

Ineteq - 2014. 11. 22. 18:25

Engem is az a rugózás vett meg Smittstől. Azt a tehetetlen érzést nagyon jól adta vissza, amiben a karaktere volt abban a helyzetben. Remekül játszott.

beforesunset - 2014. 11. 22. 19:45

Ez nagyon rendben volt most, jó rendezés, rég nem látott, erős alakítások, úgy tűnik, csak nem dexterezik el a végét.

Tiger27 - 2014. 11. 22. 20:09

basszus Gemma megússza…persze, nem is vártam mást…nyilván nem öli meg az anyját…azért kár érte, mert gyűlöltem Gemmát

m76 - 2014. 11. 22. 22:59

“A fenti idézet egy minőséghullámzások által megtépázott évad messze legjobb epizódjából származik.”

És nem mellesleg kiba nagy spoiler.

Lin's Lawyer - 2014. 11. 22. 23:10

Gemmának most már az lesz nagyobb bűnhődés, ha életben marad…
Nero “rugózása”, ez az apró momentum rendkívül szimpatikussá és emberivé tette a karakterét.

Tommy - 2014. 11. 22. 23:16

Jimmy Smith egy k*rva jó színész, ő nagyon kitűnik a sorozatból. Amúgy ez egy 10/10-es epizód volt, ha a maradék 2 rész is ilyen lesz, akkor Sutter-nek meg van bocsátva a 9 részen át tartó bénázás.

Benny - 2014. 11. 22. 23:34

Sokat akar a szarka de nem bírja a farka. Ennek a sorozatnak arról kellett volna szólnia, hogyan lesz Jax ból a klub vezére, hogyan ismeri meg az igazi múltat, és hogyan teszi “rendbe” azt amit rendbe kellett volna tennie. Gondolom ez volt az írói alapkoncepció is, mert ami az utóbbi időben megy, már tuti nem tervezett előre. Az igazi végjáték már megtörtént 1 évaddal ezelőtt ( már ez is el lett húzva 1-2 évaddal), és kész. Ami Mrs Jax-el történt, ebben a évadban a bandák közötti csiki-csuki, de már az előző évados Ír-szál is feleslegesen nyújtja túl a történetet. Erről is szólt ez a mostani évad, a lezárás kétséges, és én nem is érzem szükségét, hogy bármit is lezárjunk már, ennek a sorozatnak már vége van egy éve nálam ( bár igazán már 2-3 évaddal ezelőtt vége kellett volna legyen, hogy a csúcson hagyják abba), ez már csak amolyan gyenge visszhang…szinte érdektelen mi jön.

Nimand - 2014. 11. 22. 23:43

Szerettem, imádtam a SoA-t, úgy 3 évadig. Szerintem a 4. már félrement, azóta meg csak a valamikori rajongás tartja bennem a lelket, de vártam nagyon a 7. évadot, és tisztességesen nézem is, heti rendszerességgel. Nem vagyok hater, nagyon is akarom szeretni, de baromi nehéz. Itt vannak az én bajaim az évaddal:

– majd’ minden részben kapunk új és új szereplőket, képtelenség őket megkedvelni, megismerni, nem beszélve a tucatnyi wtf és fejvakarós szituációról, amit a “már megint kik ezek?” érzés vált ki belőlem. pl ott az anya és a fia (a család, akit védelmeznek), a plot szempontjából talán fontos, de hogy az MC mindent feláldozva megvédje azt a két szerencsétlent, eléggé nem hihető

– mindenki suttog! megőrülök. egyrészt alapból nem szeretem a suttogást, másrészt sokszor alig értem, amit mondanak, főleg Jax. borzalom :)

– az összes balhé, és konfliktus ábrázolása eléggé nevetséges és hiteltelen számomra. nem egyszer nyomtak az arcunka burleszkbe illő jeleneteket. gáz

– a színészi játékról mindent elmond hogy J. Smiths és Robocop agyonverik a többieket bárhol, bármikor. Elég is erről ennyi, szerintem. a gyerekszínész meg??!!? uhh, hagyjuk inkább azt is

– az egész egyszerűen hihetetlen és hiteltelen a számomra, képtelen vagyok komolyan venni, pedig nagyon szeretném. a Shieldet az utolsó képkockáig komolyan tudtam venni, együtt tudtam a strike team minden tagjával érezni, a SoA-ban erre a szintre nem tudtak elvinni már a készítők (de lehet, hogy csak megöregedtem, és ez az én hibám :) )

azutolsoejjel - 2014. 11. 23. 03:43

Smits meg a többiek játéka zseniális volt. Nero rugózása annyira adta magát, totál drámai volt, egyszerűen lemászott a képernyőről a karakter…

Már-már komikus volt? Szerintem kurvára nem, szinte bántó már maga a jelző is, az egy minden másodpercében tökéletes, drámai jelenet volt…

Nem érvelgetek miért van indokolatlanul sokak által alulértékelve ez az évad, szerintem teljesen korrekt lett a döcögősebb kezdést leszámítva…

A 4. az 5. és a 6. évad sem volt hibátlan, és ehhez mérten a 7×04, 7×10 és a 7×11 azért bőven fasza volt, miközben még mindig van két rész…

egy igazi szakember - 2014. 11. 23. 06:07

Most látszik jól. hogy így kellett volna kezdeni az évadot ( azonnal lebuktatni Gemmát ), és akkor lehetett volna egy igazi drámai évadot összehozni zárásként.

Így 10 részen keresztül szenvedhettük Sutter abberációit.

Szóval az évad egy hulladék volt, eddig a részig.

Az is döbbenetes volt évad nyitóként, hogy megöltek Tara mellett egy seriffet is, és senki le nem szarta, a nyomozás nem vezetett sehová? Ok, hogy nem nyomozós sorozat a SoA, de akkor is.

Meg úgy általában százakat lehetett lemészárolni, és a nyomozás nem vezetett sehová? Szép, igazán szép. ( Ezt Jax körözése miatt írtam leginkább).

Gemma meg a hazug gyónásával ( ritka beteg állat , furcsa értékrenddel ), hogy ő a gyerekeket mindig minden felé helyezte, – nem te nem , te önző állat, te csak magadat helyezted mindig mindenki és minden felé -, Tara volt az, aki a gyerekeket mindenek elé tette, ezért is akart elmenni velük, mert reális értek rendje volt, és nem akarta, hogy szeretett gyerekeinek ebben a közegben keljen felnőnie.

Érthetetlen számomra, hogy miért nem adja fel Gemmát Jax, tanúja is lett volna hozzá ( még élt Juice ).

És a beteg Sutter megcsinálhatná a nagy népszerűségnek örvendő nyolcadik évadot, ahol – a minden bűnök elkövetőjének – szenvedéseit követhetnénk nyomon különböző fegyintézetekben. Kiélhetné magát újra.

Nif - 2014. 11. 23. 07:06

egy igazi szakember: Gemma a saját moralitásán belül tett meg mindent. Nem az határozza meg egy ember öndefiniálásában, hogy más emberek értékrendje szerint mindent megtett, hanem a saját értékrendje keretein belül tett meg mindent. Nem látja, hogy miért jó, ha a gyerekeket elviszik iskolába (amikor Abel iskolába viteléről volt szó, húzta a száját és értelmetlennek tartotta a dolgot). Tarát a fiáért ölte meg hirtelen felindulásból, mert Tara szét akarta szakítani a családot, rávette a fiát, hogy meggyűlölje egy hamis elvetéléssel. Te ezek után hinnél a menyednek? Teljesen más gondolkodásmód, és még kavar is.

falcon8 - 2014. 11. 23. 08:32

Szerintem, legkésőbb a ennek az évadnak a 3. részében ki kellett volna derülnie, az igazságnak. Nagyon remélem, hogy az utoolsó 2 rész is legalább 72 perces lesz, és méltóképpen befejezik a sorozatot.

egy igazi szakember - 2014. 11. 23. 12:21

Nif, amit írsz abban is van igazság, de nekem akkor sem tetszik(ett) a szál, hogy minden tőle függött ( az ő értékrendjétől ), ő volt az alphája és omegája nemcsak a családnak, hanem a bandának is, elképzelhetetlen számomra.

Dave - 2014. 11. 23. 14:43

Jax eddigi évadokban iszonyat gusztustalan dolgokat művelt. Pláne a kínaival az évad elején. ok hogy bosszú de akkor is. Nekem már nem jön át a szenvedése, hogy képtelen megölni az anyját. Smith jelenete már-már jobban magával ragadott, mint a börtönös párbeszéd.

SOAthebest - 2014. 11. 24. 12:12

“Gemma knows every truth behind every lie inside every secret. She is the gatekeeper”

Nagyon ott van a szeren

Sawyer - 2014. 11. 24. 17:58

Én most tartok a Shieldben a második évadnál, egyelőre messze leveri a Sonsos srácokat, mind a szereplők, mind a részek termén, nincs semmi üresjárat, érdekes minden pillanata. Egyetértek Don’tfuckwithJaxTeller írásával, de amint megláttam a Shieldes részt, épphogy átugrottam, ezek szerint jól tettem.

AZ egész SoA ott b*szódott el, hogy eltávolodott attól, ami lenni akart, egy olyan irányba indult az egész, amiben Sutter egyre csak beásta magát, felesleges és érdektelen szereplőkkel és szálakkal, túlnyújtott epizódokkal. Az első három évad brutál jó, a negyedik is elment, az 5. még habbal, de hogy a 6.-tól folyton a néma csendes drámát erőlteti a nézőre, már számomra sok. Clay volt az első évadtól kezdve Jax fő problémája, ami köré az egész épült, ha az ő végső harcukkal ért volna véget a sorozat, egy kerek egészet kapunk. De nem, Sutter még minél keményebb akart lenni, egy lapáttal rátett, egymásnak ugrasztja az utolsó évadra az összes bandát – gondoltuk mi a 6. évad zárásával. De nagyon elqrta, mindent, amit ott felvezetett egyből a 7. nyitójában felrúgott: 3 héttel később Nero simán visszament Jaxhez és Gemmához, a Mayansszal még mostanáig sem indult harcba a nagy kézfogásuk ellenére, Gemma és Juice ugyanúgy éltek vidáman, Tara halála pedig csak említés szintjén működött. De a leghiteltelenebb, hogy évadok óta az egész szar egy old lady miatt történik, EGY KEMÉNY, VÉRBELI MOTOROS BANDA az egyikőjük anyja miatt szopik folyton és fogynak csontig. Hihetetlen.

Az utóbbi két rész viszonylag oké volt a korábbiakhoz képest, de már annyira primitívvé vált… Moses is csak úgy odaviszi az összes emberét egy olyan információ alapján, ami simán lehet kamu, de még a helyet sem biztosítják, csak a lakókocsi köré gyűlnek mind a tízen? Jax és Lin verekedése? Arról nem is beszélve, amit már sokan írtak, hogy fél Charmingot kiirtották, köztük több hatóságit is, de az állam le se sz*rja? Másfél hónapon belül a seriffet és a helyettesét, a harmadik túléli, de ez nyilván megszokott arrafelé. Az új részben Chucky és Gem jelenete abszolút nem illett bele, ellenben Jucie és Nero alakítása előtt le a kalappal. Jax autós üldözése pedig az első évados baromkodásokra emlékeztetett, amikor még a srácok szívatták a rendőröket, vagy Juice-t pelenkában kidobták egy retardált-táblával a rendőrség elé. Á, hol van az a minőség? : (

Sawyer - 2014. 11. 24. 18:01

* teréééén,

ja és Sutter asszonya már dögöljön végre meg, ha túléli a sorozatot, nálam a barátok közt színvonalára esik a sorozat.

egy igazi szakember - 2014. 11. 24. 19:00

Sawyer ugyanezt érzem és gondolom én is.

Az évadok minőségét is ugyanúgy gondolom.

Engem igazából már nem érdekel kivel mi lesz, amit itt többen is említettek, mikor meghalt Bobby, semmit sem éreztek, azt gondolom ez a legnagyobb kritikája Sutter utolsó 2 évados agymenésének.

Sawyer - 2014. 11. 25. 17:43

szakember,

igen, az összes szereplő érdektelen. Régen voltak a jó kis konfliktusok, az elmúlt 2-3 évad alatt viszont úgy összehoztak mindenkit mindenkivel, hogy a sorozat a harmonikus együttélésről szól.

A This Life helyett nyugodtan mehetne ez a főcímnél Alvarezzel, a transzival és a srácokkal…

https://www.youtube.com/watch?v=2s5c_VtbOJk

rvtul - 2014. 11. 26. 14:48

A héten miért nincs új rész? van különösebb oka?

noodles - 2014. 11. 26. 15:48

van. a hálaadás miatt.

rvtul - 2014. 11. 26. 16:23

jogos, oké. csak nagyon ráhangolódtam, hogy nézhetem ma az j részt :(

lizu - 2014. 11. 27. 00:29

Szerintem Gemma nem azért él még, mert “Sutter asszonya”. Sutter pont nem az az ember, aki ezzel foglalkozik, gondoljatok csak arra, magának milyen szerepet írt.

Sawyer - 2014. 11. 27. 18:23

Véleményem szerint magának azért írta ezt szerepet, mert a rendezés mellett 1-1 jelenetben szívesen feltűnt, és volt ideje emellett tisztességesen összerakni az évadokat, önmagát pedig amolyan Tarantino-beütéssel a sorozat legszerencsétlenebb (nem is tudom, van-e rá megfelelő szó mindarra, amit átélt) karakterévé írta. Nyilvánvaló, hogy a neve már a sorozat készítésével híres(ebb)é tette, Katey Sagal sem volt egy nóném színésznő, de amit vele művel, az már tényleg sok. Részben ő az egyik oka annak a sok negatív véleménynek, ami itt is elhangzott.

lizu - 2014. 11. 29. 23:28

De mit művel vele? Sokat “enged” az általa megformált karakternek? Ha így van, akkor az biztos, hogy amiatt van, mert a felesége?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz