login |

Hell on Wheels: vége a 4. évadnak – írta dendu

2014. 11. 25. 21:30 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Idén erős évadot kaptunk, amelyben a törvény és a káosz megütközött a vadnyugaton. Küzdelmük végül nem hagyott mást hátra, csupán hamvakat, gyászt és örök tanulságokat. A tovább után folytatom spoilerekkel.

Az idei szezon mindössze 2-3 hónapot fedett le, tehát nem telt el sok idő az egyes részek között, így nagyobb alapossággal tudták tálalni a történetet. Ennek köszönhetően helyet kaptak az átívelős szálak, gondolok itt a Medve ember Elam Ferguson tragikus történetére vagy az idén bemutatott Sidney Snow pusztító ámokfutására.

Joseph Dutson, Anderson „Thor Gundersen Norvégiából” még mindig félelmetes, hiába vontatott a karaktere. A Svéd Cullennel való végső összecsapása a sorozat utolsó részéig várat magára.

Az írók üzenete egyértelmű: ez a sorozat Cullen Bohannonról szól, mindenki más a háttérbe szorult. A polgárháborútól és annak veszteségeitől meghasonlott, megtört hősünk idén végre megtalálta a megváltást. Szembenézett egykori önmagával Sidney Snow képében. Rá kellett jönnie, hogy hiába az ambíció, a család a legfontosabb dolog az ember életében.

A készítők a mostani évadzáróban sok mindent összevetettek és párhuzamba vontak a még legelső évadban bemutatott alapkoncepcióval. Teljes lett és bezárult a kör. A sorozat első részében Cullen bosszúvágytól felfűtötten kereste a vasútnál a családját elpusztítókat – most is elszántan keresi családját, sorsszerűen a vasútnál, Collis Huntington-társaságában. Hiába pontosan ugyanolyan a szerelése, mint anno az első részben, a különbség magában az emberben található.

Mindezt a lelkében bekövetkezett morális virágzásnak és 4 évad tapasztalatainak köszönheti. Tehát úgy tűnik, hogy jövőre a Central Pacific szemszögéből is belelátást nyerünk az eseményekbe. Gőzerővel folyatódik a keletet és a nyugatot összekötő vasút építése, s vészesen közeledik a végjáték. A Golden Spike.

12 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2014. 11. 25. 22:13

Jó kis évad volt, Sidney Snow igazi szemétládára sikeredett és az évadzáró előtti Ruth-os rész is zseniálisra sikeredett, de mostmár tényleg ideje lezárni a történetet, a svéd-Cullen összecsapást már itt szépen felvezették, sejthető hogy miképp fognak ismét összefutni és alig várom mi fog kisülni az egészből.

sfefe - 2014. 11. 25. 23:10

Az 5. evad lesz az utolso?

noar - 2014. 11. 25. 23:21

sfefe: “Az AMC berendelte a Hell on Wheels 5. évadját és ezzel egyben kaszálta is a sorozatot. Már-már szokás szerint ez az utolsó szezon két év alatt megy majd le, 7-7 rész érkezik 2015-ben és 2016-ban.”

mikkamakka - 2014. 11. 26. 03:43

Elam visszatérését feleslegesnek éreztem, bár az indiánok mindennapjai érdekesek voltak
valahogy a Ruthos rész se jött át
Bohannonből viszont jöhet akármennyi
két részre bontott utolsó évad meeeh

Seth (GIE) - 2014. 11. 26. 10:20

Tényleg jó kis évad volt, élmény volt!

Elam szála nekem kicsit felesleges volt, nem lett volna gyengébb akkor sem az évad, ha nem hozzák vissza, hanem letudják annyival, hogy meghalt az előző évad végén.

A következő évadra nagyon kiváncsi leszek, az évadzáró képsorok alapján én kegyetlen jó évadot várok.

Főleg ha majd követi a valódi építkezés történéseit. Imádom ezt a történetet amúgyis (az igazit, UP-CP vetélkedés és az egész vasút kiépítése) szóval ha itt mindent belevesznek, ami az utolsó időszakban annó történt a Golden Spike-ig, akkor nem lesz okunk panaszra.

Shaikon - 2014. 11. 26. 18:40

Nagyon jó kis évad volt. Párom pont annyit látott ,amikor az írek rendet raknak a kocsmában.Annyi elég is volt neki :).2 év alatt megy le az utolsó évad ?

dendu - 2014. 11. 28. 10:48

@Shaikon Igen, két év alatt adják le, mindig nyáron.

sleepwalker77 - 2014. 11. 28. 11:12

Sydney Snow és John Campbell nagyon jó újítás volt ebben az évadban, The Swede pedig még mindig brutális. Elam szálnak is örültem, bár tragikusra sikerült, de megérdemelt egy rendes lezárást az előző évadokban nyújtott alakításáért.

Carduin - 2014. 11. 29. 08:51

Az évadzáró előtti rész,mely Ruth végét jelentette gyönyörű volt. Szerintem ebben a részben az összes színész a maximumot adta,főleg a Ruth-ot alakító színésznő. Engem ez után a négy évad után az sem érdekel,ha az ötödik értékelhetetlen lesz. Akkor is megnézem.

Az a verekedés a sárban Campbell és Durant között pedig nagyon vicces volt :D

dendu - 2015. 05. 29. 00:35

Hell on Wheels 5. évadnyitó: Július 18.

dendu - 2015. 06. 23. 10:36
Kenuba - 2021. 06. 06. 11:08

A 4. évad volt számomra az eddigi legjobb.
Az “Elam”-os két rész teljesen felesleges és nevetséges lett, simán kihagyhatták volna.
Ruth agonizálása, megváltás keresése szintén kapufa volt számomra. Annál is inkább mivel pár résszel ezelőtt egy vagonnyi embert mészároltak le Cullen, Durant, és az ír segítségével és abból semmi sem lett pedig többszörös gyilkosság. Ruth meg egy halálraítéltet, halálosan megsebzett bosszúvágytól vezérelve és ezért kivégzik, ez nem volt következetes.
Várom az 5. évadot…nagyon hangulatos sorozat, kiváló karakterekkel….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz