login |

State of Affairs: 2 rész után

2014. 11. 25. 20:00 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

(Előzmény: winnie pilotkritikája) A pilot közben el sem tudtam képzelni, hogy mire adott winnie annyi pontot. A State of Affairs tovább folytatta a tipikus középszerű őszi felhozatalt.

Őszintén szólva már a kezdês alapján simán leírható a sorozat: minden mellékszereplő papírmasé, a főszereplők pedig egyenesen a klisékönyvből gyalogoltak ki. Egyesek szerint ez a bevált recept, mások szerint viszont a patikamérlegezés kezd halálunalmas lenni. Nyilván utóbbiba tartozom, mert az agyamra mennek az olyan jelenetek, amiken érezni, hogy “ide egy kis árnyalás a karakter sötét oldalával”-mantrával készültek.

Úgy tűnik mostanra már az átívelő szál is kötelező lett a heti ügyek mellé, és azt hiszem winnie említette is, hogy kicsit random módon fűzték a sorozatra. Azon is érezni, hogy erővel van belekényszerítve a State of Affairs-be. Nem teljesen azonos, de nézzük meg a The West Wing első részét, hopp, ott még a karaktereket is rendesen be tudták mutatni a rájuk szabott cselekményben.

Szóval a pilot után a földbe döngöltem volna nyugodtan a sorozatot, és ezen a második rész sem igazán változtatott, hiszen olyan nagyságú benne a probléma, amiről tudjuk, hogy el fogják hárítani. Itt kicsit igyekeztek érdekesebbre írni a lezárást, de sajnos túlerőltették mellé a fő szálat, ami nem szerencsés, mert egyelőre elég súlytalan.

Valahol vicces, de odakinn mintha elfelejtették volna, hogy ha valaki “that is one scary dude” akkor ezt nem úgy kell a nézővel közölni, hogy két karakter ezt mondja róla, hanem az a “scary dude” csinál valamit ami alapján egyértelművé válik mibenléte. Nem, egy kocsiból kibámulás nem az…

Mindezek mellett el kell ismernem, hogy a második részben levő probléma feloldása egy pillanatra elhitette velem: van a sorozatban valami. Aztán gyorsan alá is ásták némi szájbarágással, hiszen szegény 80-as IQ-s néző nem értette, hogy miket és miért mondott Heigl ott a rádióban.

Kicsit azok közé is tartoztam, akik szerint Katherine Heigl komoly szerepben, az elnök CIA-s tanácsadójaként nehéz lesz elképzelni. Kicsit komolytalan valahogy a színésznő, de aztán gyorsan kiderült, hogy az egész sorozat a sok dráma mellett próbálja kicsit könnyedebbre venni a figurát. Avagy a többiek közül a néha “kemény” Heigl nem lóg ki.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 11. 25. 20:56

ha heigl, akkor dráma, nem? mármint tudom, hogy moziban inkább romkom volt, de azokat csak nem nézted, a greys elejét meg láttad.

human - 2014. 11. 25. 21:22

greys óta csak komédiában láttam, idővel csak rosszakban, amikben rosszul, vagyis egysíkúan játszott. a greysben sem volt annyira erős drámában amikor még nézem, hiába tudom, hogy kapott érte emmyt.

Deny - 2014. 11. 25. 22:27

Hát én imádtam a Greysben is, és azóta is nagyon szeretem. A sorozat is tetszik eddig, örülök, hogy Heigl újra tévézik.

procsek - 2014. 11. 25. 23:11

Nem biztos hogy sokáig tudom hogy volt valami politikai megszakítás de így is igen gyenge számokat hozott a rész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz